Page 1

No. 1496 Setmanari d’informació local gratuït

Del 13 al 19 de febrer del 2013 www.al-dia.com cerdanyola@al-dia.com Telf. 93 586 35 23

La disbauxa omple els carrers


L’Editorial Creació cultural per avançar En una època de crisi com la que estem patint sempre s’apunta que només podrem sortir d’aquesta situació si som capaços de reinventar-nos, d’aconseguir noves fòrmules, noves oportunitats que fins ara no havíem contemplat. Però paradoxalment, la cultura, un dels instruments bàsics per potenciar la capacitat creadora de l’individu, és la que més pateix els efectes de la crisi. A Cerdanyola un clar exemple d’això ha estat els grans esdeveniments culturals de la ciutat, que a partir d’ara tindran caràcter bianual per decisió del consistori i com a conseqüència de l’actual situació de crisi.

En aquest número... Ciutat

pàg. 6

La Generalitat continua sense mostrar cap nou compromís amb la futura escola del riu Sec

Política

pàg. 8

ICV-EUiA presentarà una proposta de Resolució al Parlament en contra de la Llei Òmnibus

Esports

pàg. 14

Miguel Ángel Lozano, nou director esportiu del futbol base del Cerdanyola Futbol Club

Cultura

pàg. 16

El Rèquiem de Mozart recuperarà part del passat industrial de Cerdanyola

En aquest context s’ha de celebrar que neixi un nou esdeveniment cultural ambiciós. I que més del seu repte musical permeti recuperar per a la ciutat el passat industrial d’una de les antigues naus d’Aiscondel. Amb el concert d’estiu al Castell de Sant Marçal ja marcat a l’agenda, aquest aspira a consolidar-se com el concert d’hivern de la ciutat. Benvingut sigui. Si volem progressar la cultura ha de ser un element prioritari, perquè només amb l’esforç que requereix la creació cultural podrem avançar.

Cerdanyola al Dia és una publicació setmanal gratuïta d’informació local, fundada al 1999. Edita TVNS PG Media. Dia de sortida: dimecres. Dip. Legal: B-9751/2005. Directora: Núria Ferrer • Col·laboradores: Laia Seró, Ariadna Audenis • Departament comercial: Esther Vidal (correu electrònic: comercial@al-dia.com) Redacció: Avinguda Catalunya, 12 • 08290 Cerdanyola del Vallès (Barcelona) • Tel: 93 586 35 23


Del 13 al 19 de febrer del 2013

4 - TEMA SETMANA

Cerdanyola al Dia

Carnaval 2013: La festa de l LA DIVERSIÓ, LA CRÍTICA I LA IMAGINACIÓ VAN FER FRONT A UNA TARDA DE BAIXES TEM

Els premis del concurs de disfresses Comparses Primer premi: la Tribu d’indis del Xarau Segon premi: Viva la tercera edad (a la dreta d’aquestes línies) Tercer premi: No som burros, que som persones (a la dreta d’aquestes línies) Trio, parella o individual Primer premi: Asos de l’aire (a la part inferior d’aquesta pàgina) Segon Premi: Nines Matrioska i Trioska.

russes


Cerdanyola al Dia

Del 13 al 19 de febrer del 2013

TEMA SETMANA - 5

e la disbauxa desafia el fred TEMPERATURES QUE VA ACABAR AL PARC DEL TURONET AMB L’ORQUESTRA LIVERPOOL

D’esquerra a dreta i de dalt a baix el pregó del rei Carnestoltes i algunes les de les carrosses participants a una rua que van gaudir també els més petits.

CARNAVAL CONTRA LES RETALLADES A la pàgina de l’esquerra, els membres de la comunitat educativa del CEIP Saltells es van disfressar de superherois antiretallades “per fer una bona xiulada en contra de les retallades que està patint l’educació”.


6 - CIUTAT

Del 13 al 19 de febrer del 2013

La Generalitat continua sense mostrar cap nou compromís amb la futura escola del riu Sec EL CONSELL ESCOLAR APROVA UN MANIFEST EN DEFENSA DE L’EDUCACIÓ n aquests moments no tenim resposta a l’addenda que va proposar l’Ajuntament ni a les peticions de reunions que hem realitzat a la consellera d’Educació”, apunta la regidora d’Educació, Maria Reina. La regidora destacava que el Consell Escolar Municipal, reunit la setmana passada, va ser comunicat de l’acord de ple -aprovat el 20 de desembre- on s’insta al Departament d’Ensenyament el ferm compromís per a la immediata construcció de la nova escola.

E

Entre d’altres l’acord aprovat al ple instava al Departament d’Ensenyament a que doni resposta a la proposta de modificació d’addenda sol·licitada per l’Ajuntament el 16 de novembre.

EN DEFENSA DE L’EDUCACIÓ L’altra banda, el Consell Escolar Municipal, Maria Reina, va aprovar un manifest en defensa de l’educació

L’OMIC té com a principal objectiu l’orientació i l’assessorament als consumidors de la ciutat en l’exercici dels seus drets, assenyalant els mitjans i les vies a seguir per a la seva defensa. També realitza funcions de recepció i tramitació

al

Dia

S’instal·len 25 fanals de LED al barri de La Farigola L’Ajuntament ha instal·lat 25 fanals de LED al barri de La Farigola, acció que suposarà un estalvi de fins un 85% en el consum elèctric. Els fanals de LED són més eficients energèticament i redueixen el consum de 210 W en cada punt de llum a 30 W. Les previsions de l’Ajuntament “són de continuar amb l’estalvi energètic de l’enllumenat públic a altres llocs de la ciutat”.

El Servei Municipal d’Ocupació posa en marxa un programa per a fomentar l’ocupació de persones aturades de llarga durada Terrenys on s’ha d’acabar de construir la futura escola del Riu Sec F. NF al servei de les persones i dels col·lectius, així com el rebuig a mesures econòmiques que la menyspreïn. - Redacció

L’OMIC es trasllada a les dependències de l’Ajuntament L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) ha passat a ubicar-se a la seu central de l’Ajuntament (Francesc Layret). Fins ara l’OMIC es trobava dins les dependències de l’Àrea de Benestar Social i Cohesió (av. Espanya, 6C, baixos) Aquest trasllat obeeix a la voluntat de centralitzar en un mateix espai a tots els recursos municipals d’atenció ciutadana, segons informa el govern en un comunicat.

Cerdanyola

de reclamacions i/o denúncies ciutadanes en l’àmbit del consum, traslladant-les als organismes que en tenen la competència per resoldre, com, per exemple, la Junta Arbitral del Consum. Per a què una persona pugui gaudir dels serveis de l’OMIC cal que sigui ciutadana de Cerdanyola o hagi fet l’acte de consum en aquest municipi i, prèviament, hagi fet una reclamació per escrit i no hagi rebut resposta (o aquesta no hagi estat satisfactòria). Per a ser atesos per l’OMIC cal sol·licitar una cita prèvia, trucant al telèfon general de l’Ajuntament (935 808 888) o demanant-ho en persona a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de l’Ajuntament.

L’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, a través del Servei Municipal d’Ocupació, Empresa i Promoció Econòmica, posarà en marxa un programa per a fomentar l’ocupació a persones aturades de llarga durada que hagin exhaurit la prestació per desocupació i/o subsidi. El projecte es desenvoluparà en tres fases: fase d’orientació professional personalitzada i coneixement del sector, fase de formació especialitzada i realització de pràctiques a empresa. Durant tot el procés el tutor del projecte donarà suport tècnic personalitzat i individualitzat als participants. Les especialitats formatives que s’impartiran són: auxiliar de magatzem (170 hores), atenció sociosanitària ( 320 hores). Tots dos cursos tenen 80 hores pràctiques a empreses i un mòdul d’informàtica bàsica de 80 hores. Aquelles persones que estiguin interessades en ampliar informació i/o formalitzar les inscripcions poden adreçar-se a l’àrea d’empresa del Servei Municipal d’Ocupació (Masia Can Serraperera ). L’horari d’atenció al públic és de dilluns a divendres de 8.00 a 18.00 hores (telèfon 93 594 70 50).


8 - POLÍTICA

Del 13 al 19 de febrer del 2013

ICV-EUiA presentarà una proposta de Resolució al Parlament en contra de la Llei Òmnibus l grup parlamentari d’ICV-EUiA presentarà una proposta de Resolució al Parlament en contra que una Llei Òmnibus realitzi el Pla Director del Centre Direccional. Així ho va anunciar a Cerdanyola el diputat ecosocialista, Salvador Milà, que va afirmar que “no té cap sentit imposar un la director quan ja hi ha constituït un consorci entre la Generalitat i l’Ajuntament competent”.

E

Milà, Cayuela i Miró

Milà explica que la proposta de resolució demana “que es deixi sense efecte l’acord del 24 de desembre de 2012 firmat per l’anterior conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder”. Per la seva banda, el por-

F. ICV-EUiA

taveu municipal d’ICV-EUiA, Santiago Cayuela, va apuntar que la coalició farà totes les accions polítiques que calguin “perquè la Generalitat reconsideri aquesta decisió i retorni a l’Ajuntament la capacitat de prendre decisions en el planejament urbanístic de la seva zona”. - Redacció

Diferents col·lectius presenten un text alternatiu a l’ordenança de civisme

Germà Gordó: “Catalunya està en un punt de no retorn” El nou conseller de Justícia, Germà Gordó, va ser el convidat del sopartertúlia de CiU, on pel Pel que fa al procés cap a un Estat propi, va assegurar que “Catalunya està en un punt de no retorn” i que “no hi haurà un pas enrera”. Durant la tertúlia, el conseller va parlar del drama dels desnonaments i es va marcar com un dels propers objectius el poder donar resposta a aquest problema. En aquest sentit, el conseller va demana que les ajudes públiques a la banca s’utilitzin per evitar que més famílies acabin al carrer.

El fruit del treball d’una comissió oberta en la qual han participat diferents col·lectius i moviments socials de Cerdanyola -entre ells el Compromís- és un text alternatiu a l’ordenança de civisme. El text vol jugar una doble funció, per una banda és una esmena a la totalitat a la proposta aprovada per PSC, ICVEUiA, PP i CiU, i per l’altra, és una proposta de debat oberta al conjunt de la ciutadania de Cerdanyola. El document s’ha adjuntat a les al·legacions, vehiculades per Compromís per Cerdanyola, que sol·liciten l’aturada de la tramitació de la nova ordenança i l’obertura d’un procés de debat i participació ciutadana. “Només un acord col·lectiu atorgarà la legitimitat que permeti abordar els possibles problemes que es plantegin”, apunten.

Cerdanyola al Dia

L’Ajuntament s’oposa a l’ús d’una llei Òmnibus per realitzar el Pla Director del Centre Direccional El Departament de Territori i Sostenibilitat Generalitat de Catalunya ha anunciat la seva intenció d’elaborar un Pla Director del Centre Direccional emparantse en una llei Òmnibus. Davant aquesta decisió, que es va prendre en la reunió de Comissió de Política Territorial i d’Urbanisme de Catalunya, l’Ajuntament de Cerdanyola ha manifestat la seva oposició a l’ús d’una llei Òmnibus per a dur a terme el Pla Director del Centre Direccional, al temps que exigeix es tingui en compte la veu del territori i la necessitat que els treballs es liderin des del Consorci del Centre Direccional. El govern municipal apunta que “el Consorci del Centre Direccional, amb presència de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i la Generalitat de Catalunya, a través de l’Incasol, és l’òrgan adequat per liderar l’elaboració del planejament del CD”.

El PSC comarcal presentarà mocions rebutjant el retall de les aportacions estatals als serveis socials municipals Davant de la possibilitat que desaparegui el “Pla Concertat”, conforme des del govern de l’estat s’ajudava al finançament dels serveis socials municipals, i després dels grans retalls que ha patit en el darrers dos anys, la Federació Vallès Occidental Sud presentarà mocions arreu amb la intenció d’evitar-ho i buscant el compromís de la Generalitat. Aquesta acció s’afegeix a la petició del PSC a la Generalitat, a través d’una proposta de resolució i preguntes parlamentàries, perquè garanteixi els recursos pels serveis socials bàsics en un moment d’emergència social.


10 - SETMANA EN IMATGES

Del 13 al 19 de febrer del 2013

Bellaterra aposta per l’autosuficiència

El director gerent de l’Associació espanyola d’empreses de tractament i control d’aigües (Aqua España), Agustí Ferrer, assegura que “existeix un incentiu econòmic per invertir en solucions d’eficiència en el consum d’aigua. I quan abans es faci aquesta inversió, millor”. Unes solucions que estan pensades per al consum humà, l’aprofitament de les aigües pluvials i el reciclatge de les aigües grises. Ferrer va fer aquestes declaracions dissabte, en la ponència inaugural de la primera sessió del cicle de xerrades L’autosuficiència, un valor en alça, organitzat per l’Entitat Municipal Descentralitzada de Bellaterra i que va tractar sobre l’estalvi d’aigua. El president de l’EMD de Bellaterra, Ramon Andreu, va exposar que el nou cicle de xerrades vol “facilitar eines i ser un marc de debat per ajudar a reduir la despesa del manteniment de les famílies”.

Cerdanyola al Dia

Homenatge als ciutadans i les ciutadanes que fan 80 anys

L’acte de reconeixement als ciutadans i les ciutadanes que fan 80 anys al 2013 forma part del Programa de Gent Gran Activa, adherit al Servei de Promoció Social de l’Ajuntament de Cerdanyola, i té l’objectiu de reconèixer la seva aportació a la societat. Al llarg de l’any 2013 i amb periodicitat mensual es realitzaran recepcions de caràcter institucional on es convidarà a participar-hi a les persones que, en el mes corresponent, compleixen 80 anys i els seus familiars, així com a les entitats de gent gran del municipi. F. Ajuntament MC (JR Urbano)

Josefina Xufré, segon premi al 47è Concurs Nacional de Vestits de Paper de Mollerussa

Sener i Ascamm signen nous acords estratègics de col·laboració La modista cerdanyolenca Josefina Xufré ha guanyat el segon premi a la 47a. edició del Concurs Nacional de Vestits de Paper de Mollerussa. La cerdanyolenca, que fa 12 anys que participa al certamen conjuntament amb la seva filla Laia Pon Xufré -disenyadora i model-, ha guanyat cinc anys consecutius el primer premi. Aquest any el concurs ha comptat amb 79 participants d’arreu de l’Estat espanyol i també, per primer cop, de Mèxic i Brasil.

El grup d’enginyeria SENER, que està construint una nova seu corporativa al Parc de l’Alba, i el Centre Tecnològic Ascamm han signat dos nous acords d’investigació conjunta en l’àmbit de la criogènia i l’acústica, respectivament. Aquests projectes s’emmarquen en l’estratègia que manté la Unitat Conjunta d’R + D + I creada per ambdues entitats fa un any i que té per objectiu desenvolupar projectes i activitats de recerca, desenvolupament de tecnologia i innovació en diferents àmbits tecnològics i industrials.


12 - OPINIÓ

Del 13 al 19 de febrer del 2013

Cerdanyola al Dia

Esther González Bayo

Resistint “La nostra ciutat avança sola, s’organitza, s’acciona”

Mario Benedetti: “Quan crèiem que teníem totes les respostes, van canviar, de sobte, totes les preguntes.” Últimament he llegit sovint aquesta cita. Som en un moment crític d’aquesta crisi. Ens ensortirem, però encara som al caos. Aquesta època de dissort no afecta a una minoria però afecta a la majoria en major o menor grau o en la desgràcia més absoluta.L ’egoisme del gènere humà és insaciable.

Els grups, associacions, fundacions ofereixen classes, corals, teràpies, xerrades, cursets, ajuda....per preus mòdics o de franc. La creativitat i la solidaritat caminen de la mà unides per actuar ara que és quan cal, ara que ens necessitem. Els veïns, els amics, els coneguts i els acabats de conéixer ens unim, opinem, actuem i resistim.

Extrapolo una frase que fa per Cerdanyola, de Jordi Pujol a l’acte de organitzat per l’ Assemblea Nacional Catalana a Bellaterra: “la unió es fa amb l’acció”.

Els que cobren per pensar, gestionar i mediar, tal vegada haurien de reflexionar la frase d’en Benedetti. Les respostes també han de canviar, però sisplau que no canvïin massa tard que l’esperança fineix i ¿què és un poble en el present sense esperança en el seu futur?.

La nostra ciutat avança sola, s’organitza, s’acciona.

Nosaltres resistirem i ho capgirarem.

Agustín Aranda

Y eso también pasará Estamos en un momento que la gente tiene preguntas pero no hay respuestas, sólo evasivas para ganar tiempo. El pueblo tiene unas preocupaciones reales y los políticos intentan confundirnos echándose la culpa entre ellos y los medios de comunicación.

“Los dirigentes buscando soluciones que beneficien a todos”

Cuando planteaba las preocupaciones cotidianas y miraba la estadística de lo que más preocupa a la gente de mi alrededor aparecía la fatídica y tan mencionada palabra: crisis, sólo la mencionaré una vez, porque por hablar más no desaparece antes, todo lo contrario se incrusta en el subconsciente. Algunos analizaron la palabra y la han traducido de otros idiomas: en griego separar o decidir (griego: verbo krinein) en China: Weiji. (Wei :peligro y Jï: oportunidad). Puede servir la situación actual para decidir darnos una oportunidad? Podemos cambiar algunos

valores y ser inteligentes, saber lo que tenemos que hacer en el momento adecuado y eso no es criticar y esperar soluciones de los políticos. Podemos empezar una revolución silenciosa, donde el dinero tiene la importancia de lo material, pero podemos ser felices por otros motivos, no dejemos que los grupos sociales de poder nos roben la felicidad por no tener dinero. Todos estamos en este remolino pesimista y cuando algo no sale bien o no es el camino adecuado todos debemos buscar una solución, el pueblo cambiando valores y los dirigentes buscando soluciones que beneficien a todos. Si realmente estos últimos se preocuparan por beneficiar a la sociedad el momento sería más solidario, pero los vemos agarrados a sus sillas sin mirar hacia abajo y eso asusta, siempre la pagan los mismos y cómo dice un cuento Sufí: “y esto también pasará”.


Cerdanyola al Dia

“Vivere pericolosamente” (I) “Viure perillosament”. Aquest va ser l’eslògan o lema emprat per Mussolini a l’Itàlia dels anys 20 del segle passat engrescant els italians a no tenir por d’entrar en guerres i viure a la corda fluixa en matèria de seguretat. Es presentava i representava amb la foto del seu cap amb casc de guerra. Em ve a la memòria aquest eslògan quan llegeixo les conclusions del informe AMPHOS on els Drs. Carrera i de Pablo ens diuen que es podrà construir un barri residencial al voltant de l’abocador de Can Planas, amb risc “acceptable” o “assumible”, si prèviament assequem els cursos de les aigües freàtiques, desviant-les prèviament cap a pous o altres indrets, al mateix temps que amb extractors aspirem els gasos tòxics del interior del abocador i cap al seu tractament. Estem parlant d’un volum equivalent a una superfície que va des del carrer Sant Ramon cantonada amb Sebastià Garriga i Av.Flor de Maig per dalt i fins al Col·legi Anunciata prop del riu i una amplada que va del c.Sant Ramon fins al carrer Misericòrdia (el de la Seguretat Social, però, arribant fins a Flor de Maig per dalt i fins prop del riu per baix). I tota aquesta superfície amb una altura de cinc pisos. I totes aquestes desviacions i extraccions les 24 hores del dia, 365 dies al any i per” in saecula saeculorum, amén”. El que vol dir que aquesta urbanització envoltarà una bomba en potència, o sigui com engrescava el dictador feixista italià Mussolini, els residents allí viuran en perill constant, perillosament. Crec que hem de col·laborar amb les nostres autoritats i ajudar al bon fi de la colonització de Can Planas. Suggereixo que a l’entrada per la part del cementiri/ deixalleria s’hi posi un cartell de benvinguda amb un triangle com de la Santíssima Trinitat on al vèrtex de dalt hi figuraria l’orla de na Carmen, al vèrtex inferior esquerre en Víctor, i a la

Del 13 al 19 de febrer del 2013

dreta en Paco. Tots tres amb el casc de guerra protector. I al centre la llegenda “vivere pericolosamente”, així en italià, més engrescador. Per la part oposada, de l’estació de trens, el mateix, però, amb les efigies del conseller, el director de l’Agència de Residus i el director del Consorci. Per cert, l’aventura italiana costà, segons els historiadors, uns 400.000 morts, 330.000 als fronts de batalla i 70.000 als llocs de residència (bombardejos, ocupació militar, etc.). Suposà l’1% de la població italiana en aquella època. Aquí no crec que arribéssim a tant, però. Risc assumible, acceptable. Dedicat als amics “EDU” i “La Boca d’Or” que han inspirat les meves fantasies gràfiques. Roger Caballé Ciutadà de Cerdanyola

Dimisión David Muñoz primer secretario de las JSC de Cerdanyola junto a la ejecutiva deberían presentar su dimisión. Las JSC de Cerdanyola deberían hacer un acto de madurez, esperar a la actuación judicial y su ejecutiva dimitir por su actitud populista y falta de ética. Hace escasos días, se producían manifestaciones delante de las sedes del PP por toda España. Bajo la idea de que la cúpula del PP, debía dimitir por corrupción, acusación judicialmente infundada, las JSC animan a la ciudadanía a manifestarse en la sede del PP en Cataluña, siendo un acto totalmente fuera de lugar, irresponsable y falto de madurez política. Típico de los regímenes populistas. Puedo entender que la ciudadanía este cansada de la situación actual

OPINIÓ - 13

que vivimos (no hay que olvidar que es una herencia del PSOE-tripartit PSC+ERC+ICV), que empieza a ser común la aparición de casos de corrupción entre los políticos y que la ciudadanía ve que los políticos no hacen los mismos esfuerzos que los ciudadanos, pero las fuerzas políticas debemos dar ejemplo y luchar por acabar con la lacra de la corrupción. No se puede instigar, acosar y atacar al PP sin una investigación y posterior condena que verifique las acusaciones de corrupción y financiación ilegal. Eso es típico de una dictadura, no de un Estado de Derecho. No podemos tolerar que se anime a la gente a ir a manifestarse en la sede del PP en Cataluña, y en cambio cuando existe un caso como el de los ERES en Andalucía con más de 700 millones de euros sustraídos entre PSOE, IU y sindicatos, o un caso Campeón, Faisán, o el alcalde de Sabadell, el Sr.Bustos implicado por corrupción no se manifiestan, no dicen nada, no convocan a nadie a manifestarse y se quedan con las manos quietas. La bipolaridad política es muy mala, no podéis dar lecciones de ética a nadie, ni pedir la dimisión de alguien que ni siquiera ha sido imputado en una causa judicial. Ese acto demuestra una arrogancia, populismo y malas maneras que perjudican la mala imagen de la política y de los políticos. Es por ello que David Muñoz primer secretario de las JSC de Cerdanyola junto a la ejecutiva debería renunciar y presentar su dimisión. Álvaro Hernández Presidente de NNGG Cerdanyola del Vallés

LES CARTES DELS LECTORS S’HAN D’ENVIAR A: director@al-dia.com Cerdanyola al dia publica opinions, rèpliques i suggeriments d’interès, respectuosos vers les persones, amb un màxim de 15 línies (en format word), que podran ser extractats o resumits per motius d’espai o per millorar-ne la comprensió. Per a la publicació de les cartes ha de constar en el text: nom i cognoms de l’autor, DNI, domicili i telèfon. Sense aquestes dades no es publicarà cap text. La redacció no atendrà trucades, visites ni cartes sobre textos no publicats, retallats o extractats.


14- ESPORTS

Del 13 al 19 de febrer del 2013

Cerdanyola al Dia

Miguel Ángel Lozano, nou director esportiu del futbol base del Cerdanyola Futbol Club ’exfutbolista d’equips com el Sabadell, el FC Barcelona, el Levante, el Màlaga, o el Betis és el nou director esportiu del futbol base del Cerdanyola FC. Miguel Ángel Lozano, que va acabar la seva carrera professional al Terrassa després de quasi 30 anys en el món del futbol, arriba a l’entitat verd-iblanca amb la il·lusió de “poder inculcar valors a molts nens”.

L

no assumeix la figura del director esportiu del futbol base, ja que suma “una trajectòria esportiva impecable” i una “gran qualitat humana”, apuntava López. D’altra banda, ja s’ha posat a la venda l’àlbum de cromos del club per a aquesta temporada. L’àlbum té un preu de 5 euros López i Miguel Ángel Lozano durant la presentació F. NF i els sobres de cromos, 1 euros. Els punts de NOU ÀLBUM DE CROMOS venda de moment són els El president del Cerdanyola FC, Febol que segur que faran crèixer següents: bar de la Bòbila , bar del lipe López, va apuntar que el prina molts nens de la ciutat”. I en el camp de Fontetes, Llibreria l’Escola cipal objectiu de la seva junta va marc d’aquest projecte basat en els (C. Altimira 22) i Llibreria Torrent ser “donar valors al món del futvalors del futbol formatiu, Loza(C. Torrent 21). - NF

La Nit de l’Esport se celebrarà el proper 19 d’abril

L

es entitats esportives de Cerdanyola van aprovar per unanimitat, en el marc del Consell Municipal de l’Esport, la celebració d’una nova edició de la Nit de l’Esport. Durant el Consell es va donar a conèixer que el proper 19 d’abril se celebrarà l’acte de lliurament de premis a l’Hotel Campus de la UAB gràcies a la col·laboració de les entitats esportives locals i l’Ajuntament de Cerdanyola. En el projecte elaborat per la comissió de la Nit de l’Esport -designada pel Consell- es destaca el fet que el pressupost de l’esdeveniment és assumit per les entitats i pels patrocinadors. Així, es donaran onze premis i tots aquells que vulguin assistir al sopar i al lliurament de premis hauran de pagar el tiquet (35 euros). Els guardons premiaran les fites assolides durant la temporada 2011-12 en el cas dels premis d’equip i de l’any 2012 en dels individuals. Els premis establerts són:

millor esportista femení i mascul, millor esportista discapacitat femení i masculí, millor equip femení i masculí, millor club esportiu, millor promoció esport escolar, millor iniciativa esportiva, millor reconeixement patrocinador i millor trajectòria esportiva

El Maheco Cerdanyola CH, líder en solitari

ELS TERMINIS El 8 de març estarà obert el termini per presentar nominats. Les propostes les podran fer entitats o persones individuals mitjançant unes butlletes realitzades per a l’ocasió i també a través d’un formulari online que es podrà trobar a www.cerdanyola.cat/esports. Posteriorment un Comitè Nominador avaluarà les nominacions i després un jurat format per cinc persones escollirà els nominats. A més, durant el sopar de lliurament de premis, les persones assistents podran votar per a la categoria de millor esportista femení i masculí. - Redacció

Els homes de Climent Padrós van guanyar per 6 a 4 al Masquefa, equip que arribava a Can Xarau amb els mateixos punts que els cerdanyolencs, i es col·loquen líders en solitari del grup A de la Primera Catalana. Aquest dissabte els cerdanyolencs intentaran ampliar el seu avantatge a la pista d’un històric de l’hoquei, el Piera.


Cerdanyola al Dia

Del 13 al 19 de febrer del 2013

ESPORTS-15

Cerdanyola equip x equip EQUIP: prebenjamí A del Cerdanyola CH JUGADORS: Pol Pintado, Victor León, Jan Bas, Julio Expósito, Joan Gangonells, Pau Jurado, Martí Sanvicente i Sergi Guerreo (P). ENTRENADOR: Marc Miranda DELEGADA: Olga Franco

El 12è Trofeu de l’Amistat porta 160 patinadors a Can Xarau EL PROPER CAP DE SETMANA CERDANYOLA ACOLLIRÀ EL CAMPIONAT D’INICIACIÓ QUE ORGANITZA EL CPACV otze anys després de la seva creació el Trofeu de l’Amistat, que aquest cap de setmana portarà uns 160 patinadors a Can Xarau, continua amb els mateixos objectius: establir llaços d’amistat i que els patinadors puguin gaudir d’un campionat que s’organitza simulant als d’alta competició. “Estem aconseguint aquests objectius edició rere edició”, apunta el president del CPACV, Francisco Arpide.

D

El XII Trofeu de l’Amistat reunirà 168 patinadors -tots de categories d’Iniciació A, B, C, D i Certificat- de 12 clubs diferents (nou de Catalunya, un de França, un d’Andorra i el CPACV). El Trofeu començarà el 16 de febrer al matí amb una recepció a l’Ajuntament. A partir de les 16h donarà el tret de sortida la competició que acabarà el diumenge al migdia amb el lliurament dels trofeus. A banda dels premis als millors patinadors de cada categoria també tindran continuïtat els diferents guardons especials: El Trofeu Ciutat de Cerdanyola de l’Ajuntament a l’esportista amb major estil, el Trofeu Digital Produccions al millor maillot, el Trofeu Reno al clubs més destacat i el Trofeu Eriplas

Arpide i Guillamon

F. NF

per a l’Open de Parelles d’Artístic. “No ens ha fallat cap dels nostres patrocinadors habituals, però hem detectat més dificultats dels clubs per venir com a conseqüència de la crisi”, explicava Arpide, satisfet per poder haver mantigut el volum de patinadors i el caràcter internacional d’una competició per on ja han passat més de 2.000 participants. Per la seva banda, el regidor d’Esports, Marc Guillamon, destacava “el foment de les relacions personals” i per tant la vessant socal del trofeu. - NF

Laura Méndez jugarà el Campionat d’Espanya amb la selecció catalana mini La jugadora mini del Club Bàsquet Femení Cerdanyola, Laura Méndez, ha estat escollida finalment per participar amb les 12 jugadores que formaran la selecció catalana per disputar el Campionat d’Espanya que tindrà lloc durant la Setmana Santa. Des del passat mes de novembre, el combinat mini està realitzant diferents sessions preparatòries de cara a aquest campionat i continuarà els entrenaments durant aquest mes de febrer i març.

El CBF Cerdanyola guanya el Ploms abans de jugar la fase d’ascens Les de David Rodríguez van vèncer per 65-67 al Zamar 2000 Ploms Salle Reus en un partit molt igualat tot i que cap dels dos conjunts no s’hi jugaven res. El femení arribarà a la fase d’ascens amb un balanç de 4-4. D’altra banda, el sènior A de l’Ópalo Cerdanyola, amb les baixes d’Oscar Santos i Jordi Arbonés, va perdre per 79 a 72 a la pista del Santpedor.


16 - CULTURA

Del 13 al 19 de febrer del 2013

Cerdanyola al Dia

El Rèquiem de Mozart recuperarà part del passat industrial de Cerdanyola LES ANTIGUES NAUS INDUSTRIALS D’AISCONDEL SÓN L’ESPAI SINGULAR LA JOVE ORQUESTRA DE CERDANYOLA OFERIRÀ EL RECITAL EL PROPER 17 DE MARÇ

El cerdanyolenc José Manuel Marín edita el seu tercer CD

Músics de la JOC van tocar algunes peces durant la presentació a la nau F. NF na de les obres més cèlebres de la música clàssica, el Rèquiem de Mozart, convertirà una de les antigues naus d’Aiscondel en un singular auditori. La cita serà el proper 17 de març, quan la Jove Orquestra de Cerdanyola (JOC), acompanyada pel cor de cambra local 7 de Música, el Cor de l’Orfeó Lleidatà i la coral universitària Rovira i Virgili; oferirà un concert que vol aplegar 800 persones i consolidar-se com el concert d’hivern de la ciutat.

U

150 MÚSICS I CANTAIRES La nau, que es troba en un estat d’abandó, té 3.000 metres quadrats i s’adaptarà per acollir el concert: es col·locarà un escenari de 130 m2 i 800 cadires en un recinte condicionat, però la resta mostrarà el seu estat actual. “La reverberació és bona per fer un concert”, apuntava el director de la JOC, Pedro Pardo, que apuntavaque fer concert clàssic en un entorn

abandonat i decadent és una tendència habitual a altres països europeus. En aquest sentit, l’alcaldessa Carme Carmona, remarcava que el concert serà una oportunitat perquè moltes persones coneguin o visitin per segona vegada un espai on van treballar milers de cerdanyolencs. “Ara gràcies a Solvia recuperem puntualment per a la ciutat aquest espai”, anunciava Carmona. Per la seva banda la regidora de Cultura, Montserrat Montiel, assegura que la seguretat del concert està garantida, “tot i l’aspecte degradat de l’era industrial que es revitalitzarà amb la música clàssica”. Però a més d’estrenar ubicació, amb aquest concert- que comptarà amb la participació dels solistes Christina Koch (soprano), Aranzazu García (contralt), Carlos Alcocer (tenor) i Pablo Acosta (baix)- la JOC farà la seva primera gira, ja que el recital es farà també al teatre de la Llotja de Lleida i el Palau de Congressos de Tarragona. - NF

El tenor cerdanyolenc José Manuel Marín ha editat un disc sota el títol Vincerò!. El treball, que es reparteix de forma gratuïta, inclou 14 temes d’un Marín que amb 73 anys compleix vuit anys en el món de la música. “Dins del món de la líríca, he volgut oferir un repertori variat”, assenyala Marín. Per al cerdanyolenc el disc “és la resposta a la idea de que sense lluita no hi ha recompensa”. Gerard Pastor, director de la banda de l’Agrupació Musical de Cerdanyola, és també el dirctor musical i responsable dels aranjaments i el piano del nou treball de Marín, que es pot trobar a la Sastreria Pañella, Esports Cistué, Roacaibérics, Antull, Bar Grau i Granja Bristol.

El cerdanyolenc José Arbués Possat llibre Tradiciones, costumbres y lengua en Fuencalderas El llibre Tradiciones, costumbres y lengua en Fuencalderas, de José Arbués Possat, es presentarà a l’Ateneu avui dimecres 13 a les 19.30 h. Arbués recull les seves impressions i vivències del poble d’origen, Fuencalderas, amb una especial cura amb la llengua i cultura heretades.


18 - AGENDA

Del 13 al 19 de febrer del 2013

Cerdanyola y al Dia

COM SORTIR A L’AGENDA?

Envia les teves activitats i propostes d’interès públic a cerdanyola@al-dia.com amb 10 dies d’antelació. Tel. 93 586 35 23

DIMECRES 13

LITERATURA- Presentació del llibre Tradiciones, costumbres y lengua en Fuencalderas de José Arbués. A l’Ateneu a les 19.30 h.

DIJOUS 14

CINEMA- En la casa de François Ozon, 2012. A l’Ateneu a les 21.30h. Preu: 5 euros. EXPOSICIONS

FOTOGRAFIA- Instantànies fetes per Bru Rovira arreu del món en les quals apareix una mare i el seu fill. A la Biblioteca de ca n’Altimira fins al 28 de febrer. DISSENY GRÀFIC- Exposició: Iconografia moderna 1980-1985 d’America Sánchez. Al MAC fins el 28 de febrer. ART- Exposició de l’Associació d’Artistes Plàstics. Carmen Pérez en quadres de ceràmica, i Encarna Pérez Calahorra en escultura de ceràmica exposen fins al 26 febrer a l’Ajuntament de Cerdanyola.

DIVENDRES 15

ALTRES ACTIVITATS- Visita del Banc de sang. La unitat mòbil del Banc de Sang i Teixits s’instal·larà a la plaça del Pla de les Alzines. De 9.30 a 13.30 h i de 17 a 21h. LECTURA- Segona reunió del jurat del Premi Atrapallibres. A les 17.30 h a la Biblioteca de Ca n’Altimira. XERRADA- “ECUADOR: De la rebellió dels foragits a la revolució ciutadana”. Com va superar la crisi del 92 el poble ecuatorià, Ponent: Lucía Pazmiño, cónsul de Primera a Barcelona de la República d’Ecuador. Organitza la Brigada Vallesana Simón Bolívar. A les 19 h a La Clau Casal Popular i Cultural de Cerdanyola (Mare de Déu del Pilar, 43). MÚSICA- De Miguel a Miguel. Arquer Buigas In Memorian. Totes les arts al servei de la paraula de Miguel Hernández, amb Miguel Molina i Luís de Arquer amb un espectacle “In memorian” a Arquer Buigas. Preu: taquilla 15 euros; anticipada 12 euros. A les 22 h a l’Ateneu.

DISSABTE 16

LECTURA- Hora del conte. Aurora Rincón explica el conte ‘Embolica la troca’. Per a infants a partir de

4 anys. A les 12 h al Casal de Joves (passeig del Pont s/n). FESTES- Festival dia d’Andalusia. Actuen el cor, l’escola de ball i l’escola de guitarra de la Casa d’Andalusia. A les 19h al Teatre de l’Ateneu. MÚSICA- Concert: Mingo Balaguer. 100% de música amb molta qualitat. A les 12.30 h A la Tia Felipa (Lluís Companys, 6) MÚSICA- Breakstorm festival with mat weasel busters. A partir de les 00.30 a la Sala Mama Mandawa

DIUMENGE 17

PATRIMONI- Visita guiada al jaciment del Poblat Ibèric de Ca n’Oliver. L’activitat està recomenada per a majors de 10 anys, és gratuïta i no cal inscripció prèvia per participar. Informació: 93 692 33 22. A les 11. 30 h al Museu i Poblat Ibèric de Ca n’Oliver (València, 19).

DILLUNS 18

LITERATURA- Tertúlia sobra la novel·la ‘Assaig sobre la ceguesa’ de José Saramago. Condueix Fanny Arambilet. Cal inscripció prèvia. Les places són limitades. A les 18.30h a la Biblioteca de ca n’Altimira.

Adopta’ls Tenim més animals en adopció. Si t’interessa,

contacta’ns: ADAC Cerdanyola animalescerdanyola@hotmail.com

TAKAS, uns 2-3 anys, esterilitzat, casolà, carinyós i juganer. És el perfecte acompanyat i necessita adopció. VIOLET. Simpàtica, juganera, carinyosa i espavilada. Així és aquesta preciositat de dos anys que fins ara ha viscut al carrer. Li cerquem llar. LOLA. uns 8 mesos, juganera i tafanera. Es troba en una casa d’acollida i necessita casa d’adopció. PANTERA. Un any més o menys. Va viure al carrer uns dies i els veïns la van cuidar. Molt carinyosa. Esterilitzada, testada, vacunada i desparasitada.


EDUCACIÓ

Del 13 al 19 de febrer de 2013

HO SABÍEU?

ALGUNES IDEES SOBRE LA FIGURA DEL FILL ÚNIC I LA SEVA EDUCACIÓ

Moltes vegades hem sentit a dir que els fills únics poden ser més egoistes i rebels que els que tenen germanets. I, com passa gairebé sempre, hi ha un fons de veritat en la dita popular. Però potser convé recordar que no és el fet que no tinguin germans el que pot motivar aquests tarannàs, sinó més aviat la forma de criar-los o malcriar-los. Com sempre, són els pares i mares els que han d’aplicar les normes de conducta i els que han d’ensenyar el seu fill que el món no gira entorn d’ell. Després ja arribaran a l’escola bressol o a preescolar i se’ls intentarà reconduir, però és obvi que el procés pot ser més difícil. Cal tenir en compte que, si bé mares i pares poden dedicar-li molt més temps a un fill únic i que això l’ajudarà que creixi amb una millor autoestima, aquest fet, a la vegada, es pot convertir en un arma de doble tall quan el nen o nena necessiti relacionar-se amb els companys a l’escola, ja que en ocasions aquests infants poden presentar dificultats a l’hora de compartir

les seves coses. En canvi, d’altres nens, que han estat sobreprotegits pels seus pares, poden tenir problemes per separar-se de d’ells quan arriba el moment d’entrar a l’escola bressol o al preescolar. En aquests casos també poden mostrarse introvertits i poc expressius quan interactuen amb els seus companys. Arribat el cas, no dubteu a consultar-ho amb els centres educatius. ACPG

St. Martí 82-84, Despatx 1 Cerdanyola del Vallès

T. 936923189

CLASSES DE REFORÇ Primària, ESO, Batxillerat, Mòduls, Universitat CURSOS Prova d’accés mòduls Grau mitjà i Superior. Prova accés universitat: 25 i 45 anys; Selectivitat. Prova graduat ESO. OFIMÀTICA i CURSOS SUBVENCIONATS


COSES DE CASA

Del 13 al 19 de febrer de 2013

L’OFERTA DE LA SETMANA

CONSELLS

LOT DE PESCA

PORTES QUE FREGUEN

Too sí que vale ens ofereix aquesta setmana un lot de pesca pels amants d’aquest esport. Aprofiteu ara per completar el vostre equip amb aquests accessoris: rodets i fil de pesca.

Per arranjar una porta que frega amb el terra i fa soroll, primer cal saber d’on ve el problema, si és de dalt, de sota... per això tanqueu i obriu diverses vegades la porta.La porta pot fregar perquè estigui una mica despenjada, a causa de l’afluixament de les frontisses amb el pas del temps. Si aquest és el problema serà suficient amb collar els cargols, però demaneu que algú us ajudi per aixecar una mica la porta i que sigui més fàcil cargolar, sobretot quan són portes pesades. Si no podeu comptar amb ajuda, poseu una falca de fusta, encaixeu-la i aixequeu la porta, com si fos un gat de cotxe.Si el problema no està en les frontisses potser sigui per la zona de baix de la porta, per solucionar-ho podeu polir una mica la porta per sota.Si heu provat

Too sí que vale amb els millors preus!

C/ La Pau, 13-15 Cerdanyola del V.

T. 93 580 29 36

INSTALACIONESYREPARACIONES Eléctrica, interfonos, antenas y domótica Energía solar y suelo radiante

Agua, tratamiento de aguas y gas Aire acondicionado y calefacción

REFORMAS DE BAÑOS Y COCINAS Albañilería, carpintería, aluminio, mamparas, pladur y pintura www.franciscoperezsl.com | info@franciscoperezsl.com

RE

TEL: 93 864 32 75 MOVIL: 677 59 27 51 @: rehabilitacionesencinas@yahoo.es www.rehabilitacionesencinas.com

REHABILITACIONES ENCINAS, S.L. -Fachadas. -Monocapa. -Patios de luces. -Bajantes. -Impermeabilizaciones de Terrazas y Fachadas (10 años de garantía). -Pintura y Rehabilitaciones de Fachadas (5 años garantía). -Cambio de bajantes. -Extracciones de humos.

-Videoporteros. -Instalación de antenas. comunitarias. -Cerrajería. -Suministro y colocación de ascensores. -Trabajos de albañilería. -Ventilación forzada. -Pladur. -Legalizaciones de instalaciones de locales comerciales, fincas y parkins.

PIDA PRESUPUESTO SIN COMPROMISO

aquestes dues opcions i segueix fregant, traieu la porta i col·loqueu unes volanderes just en el cargol gruixut de cadascuna de les frontisses.Si continua el problema el que heu de fer és raspallar la porta, tot i que és una tasca complicada que és millor que la faci un professional. Per això, amb un llapis es marca el lloc on frega la porta amb el terra i després es passa un raspall de fuster a poc a poc per la zona per rebaixar la fusta de la porta.. - Redacció / ACPG


BENESTAR

Del 13 al 19 de febrer de 2013

CONSELLS

LES SABATES SÓN PER ALS PEUS I és que la majoria dels problemes de peus sobre els que ens consulten a la farmàcia tenen a veure amb una mala elecció del calçat. En lloc de buscar el confort i la protecció dels nostres peus a l’hora d’adquirir un calçat nou, el que busquem és una estètica bonica. Així és com apareixen galindons, durícies, ulls de poll i fongs. Els tres primers afecten principalment les dones. L’últim afecta sobretot els homes. Ells acostumen a vestir habitualment “bambes”, un calçat pensat per córrer durant un breu període de temps, no per portar durant tot el dia. Solen estar fabricats amb materials sintètics que impedeixen que el peu transpiri. Això produeix un augment de la temperatura i la sudoració, i implica que el peu estigui contínuament humit, fet que afavoreix el creixement de fongs. En el cas de les dones, el principal problema és l’estretor de la sabata. Us proposo un senzill exercici per explicar-ho: col·loqueu el peu nu al costat de la sabata que porteu habitualment i compareu amplades. Una imatge val més que mil paraules. Una sabata molt estreta provoca pressió sobre els dits i la pell dels dits es defensa produint una callositat, que a més és dolorosa. Si a sobre d’aquesta callositat hi col·loquem qualsevol element per evitar el frec amb la sabata, estem introduint més volum dins la sabata, i augmentem així encara més la pressió sobre les zones ja adolorides. I a més tenim un altre element agreujant al calçat femení: el taló. I com més alt, pitjor. Cada centímetre que elevem la sabata

RESIDÈNCIA I CENTRE DE DIA PER A GENT GRAN Ronda Cerdanyola 50 - Cerdanyola del Vallès Compatible amb Llei Dependència - Tel. 93 592 01 26

a la part posterior implica un augment de la càrrega en la part davantera del peu, produint, a no gaire llarg termini, dolor i durícies a la zona posterior dels dits. Aquesta és la principal causa d’aparició dels coneguts “galindons” (no hi ha molts senyor que els pateixin). Lamento insistir-hi, però les sabates són per als peus, no els peus per les sabates. Cal que busquem sabates amples, planes o amb poc taló, i de materials naturals i que transpirin, com la pell. La teva salut t’ho agrairà. Però si no et pots resistir a la moda, a la teva farmàcia, el millor consell. Charo Cañete Especialista en Ortopèdia i Naturopatia Farmàcia Ana Hidalgo www.farmaciahidalgo.com


BELLESA

25

NOTÍCIA

CREIXEN ELS CASOS DE GRIP

UNA ESQUENA SENSE IMPURESES GRÀCIES AL FANG DE LA MAR MORTA

En les dues últimes setmanes ha augmentat el nombre de visites al metge per símptomes gripals. En aquests moments, pateixen grip 85 de cada 100.000 ciutadans sans, una proporció que, segons el a Departament de Salut, pot arribar a nivells epidèmics (100 infeccions per cada 100.000 habitants) durant els propers dies. El descens de la temperatura ha coincidit amb la tornada a les classes dels escolars i la irrupció de diversos virus gripals que afecten les vies respiratòries. El nombre d’infeccions evoluciona de forma suau i tant els CAP com els hospitals es preparen per poder fer front a l’augment de la demanda d’atenció. En el moment en què s’arribi a la fase epidèmica, els CAP i els hospitals hauran de multiplicar la seva alerta i disposar de llits i personal suficient. Les taxes d’incidència dels símptomes gripals han augmentat en tots els grups d’edat, excepte en els majors de 64 anys. El col·lectiu que pateix més la malaltia són els infants: la grip afecta 177 de cada 100.000 nens d’entre 0 i 4 anys. Els casos més greus i que han requerit hospitalització han estat en persones que presentaven algun factor de risc. Redacció

La neteja a fons de l’esquena que es fa en centres especialitzats té l’objectiu d’eliminar els residus i les toxines que el cos acumula en aquesta zona. El fang de la mar Morta, per exemple, deixa la pell suau i hidratada, i el massatge amb oli essencial de lavanda relaxa els músculs de l’esquena. Per començar, l’esteticista renta la pell amb un gel d’arbre de te i de lavanda. Després d’un píling amb sals de la mar Morta barrejades amb jojoba, aplica un fang del mateix mar amb olis essencials rentadors durant 15 minuts.

Cal dutxar-se per treure’s el fang i continuar la sessió. El pas següent és extreure els punts negres. A continuació, l’esteticista fa un massatge corporal amb oli de lavanda, i després aplica una mascareta hidratant descongestiva, amb unes gotetes d’oli essencial de neroli i lavanda, en la zona d’extracció. Finalment, es polvoritza l’esquena amb aigua de roses per acabar la sessió. D’aquesta manera, la pell de l’esquena queda suau com la seda i sense cap impuresa. ACPG


GOURMET

Del 13 al 19 de febrer de 2013

RECEPTA

CREMA DE MADUIXES FRESCA AMB GELAT DE MATÓ D’ULLASTRELL Recepta gentilesa de Joan Ramon Fàfila Xef Restaurant Tast&Gust

INGREDIENTS Per a 4 persones: 1 kg de maduixes 400 gr. de sucre 100 gr. de mantega 4 ous Per al gelat 200 gr de mató d’Ullastrell 4 cullerades de mel 200 ml de nata líquida

Netegem les maduixes i les triturem amb la batedora. En un bol, batem quatre rovells i tres clares d’ou, juntament amb el sucre. Hi afegim les maduixes i la mantega fosa, batent-ho tot fins a aconseguir una crema homogènia. Posem el bol al bany maria, sense deixar de remenar perquè no bulli, fins que la barreja es faci espessa. Deixem refredar, removent seguit una estona més, i ho posem a la nevera. Per fer el gelat, passem els ingredients per la batedora i els posem a la geladora uns 1015 minuts. Si no es disposa d’aquest estri, es pot posar al congelador i es va aixafant la crema amb una forquilla cada mitja hora

Joan de la Cierva, 58 | Barberà del V. T 93 719 08 45 | canrafabraseria.amawebs.com Abierto de Lunes a Domingo. Menú diario i Calçotades

durant un parell d’hores, quatre o cinc vegades en total. En la presentació, col·loquem unes boles de gelat de mató d’ullastrell a la crema.


EL PRODUCTE

LA XOCOLATA, UN PLAER NUTRITIU La xocolata és un aliment que es consumeix no tan sols com a font d’energia, pel contingut en fibra i en hidrats de carboni, sinó per ser una font de plaer gustatiu. La xocolata havia estat estigmatizada per la quantitat de calories que aporta. Però darrerament la tendència ha revertit ara es reconeixen els beneficis de la xocolata negra o amb alt percentatge de cacau. Diversos estudis demostren que el consum de xocolata negra redueix significativament el colesterol. A més, la xocolata conté un antioxidant, els polifenols, que també són característics de l’oli d’oliva extra verge i del vi negre, tot i que en menor concentració.

Recordem que els antioxidants combaten els radicals lliures i, consegüentment, els efectes derivats de l’envelliment. No podem negar és que la xocolata és un aliment molt energètic, però la xocolata negra, amb més contingut en cacau i menys greix i menys sucrets afegits, és el més recomanable nutricionalment parlant i conté menys calories, per exemple, que la xocolata blanca o la xocolata amb llet. En una dieta equilibrada, una quantitat màxima de consum de xocolata estaria sobre els 20 grams, millor si és xocolata negra. Cal tenir en compte que per 100 grams de xocolata, les calories aportades estan sobre les 500. ACPG

REPARTIMENT A DOMICILI MENÚ DIARI DILL. A DIV.

Avda. Canaletes, 23 93 691 90 22 | 690 260 757 www.restauranteviacana.com


GOURMET

Del Del 12 al de 2013 2012 1318 al de 19 desembre de febrer de

RECOMANEM

FORN PASTISSERIA ALAKARTA, ARTESANALS, CREATIUS I SABOROSOS

Una de les pastisseries que no ens cansem de recomanar, el Forn Alakarta. Producte natural, receptes tradicionals, mètodes artesanals, i tot passat pel sedàs d’aquella creativitat que suavitza i amoroseix els sabors.A Alakarta hi trobareu una rebosteria

exquisida, dolça i salada, per a les vostres celebracions i per a qualsevol moment del dia i de la setmana. Tot fet a mà, tot fet a l’obrador que tenen a la mateixa botiga del carrer d’Anselm Clavé. Redacció

MENÚ ESPECIAL EMPRESAS · INFÓRMATE C. Felicià Xarau, 16. T: 93 691 10 02, 626 682 739 www.restaurantetropecien.com


41 43

Cerdanyola al Dia

EL VI

PETIT CAUS 2011 Celler: Can Ràfols del Caus D.O. Penedès (subzona del Garraf) Varietals: Garnatxa, Cabernet Sauvignon i Cabernet Franc, Sirà i Merlot Característiques: Vi d’elaboració ecològica, procedent de la subzona del massís del Garraf, que es troba influenciada per les marinades salobres i càlides del mar. Aquest vi està elaborat amb els raïms més joves de la propietat. Tast en Nas: Records de flors aromàtiques com les violetes i la fruita vermella i en obrirse, notes lleugeres d’espècies. Tast en Boca: Viu i afruitat, un vi molt fresc gracies a una acidesa molt ben equilibrada.

Restaurant | Marisqueria

Pa lleuger però intens en saPas bo és sec i molt agradable. bors, M Maridatge: Amanides elabora rades, arrossos de carn, verdu dures, embotits, ous, carns bl blanques i vermelles a la gr graella. VVII RECOMANAT PER ESPAI VI

2 menús diaris de

10€ i 18€

Medio menú

7€

2 menús cap cap de d setmana de

13€ i 18€

Anselm Clavé, 13 A T: 605 35 3 86 71 / 658 40 41 24 08290 Cerdanyola del Vallès C


OCI

Del 13 al 19 de febrer de 2013

MÚSICA

ACTIVITAT

SANT VALENTÍ A L’ACME

CLASSES DE GUITARRA AL COMEDY BAR

La sala ACME (carrer de Portugal, 19) celebra aquest dijous 14 a partir de les 23.00h la festa del Dia dels Enamorats especialment pensada com a festa de solters i solteres.

(carrer de Portugal 29-31) ha preparat un espectacle especial per a la matinada del divendres. A partir de la 1.00h es podrà assistir a una sessió de Pole Dance a càrrec de Feeling Woman.

POLE DANCE AL PRIVÉE D’altra banda, la Sala ACME Privée

CONCERT DE DANI RAMIREZ

El Comedy Bar & Show ha programat unes Classes de Guitarra amb Juano Montero, de Los Finos, tots els dilluns de 18.30 a 20.30h. Més informació al mateix Comedy. CONCERT

I, finalment, concert dissabte, a partir de les 23.00h, amb Dani Ramírez en directe. Entrades anticipades 6€ a www.dani-ramirez.com/tiendaonline/ o trucant al 686146964. En taquilla, 10€.

RAMOS & MARTÍN A ELULTIMOMANTECA La Sala Elultimomanteca ha programat per a aquest dissabte 16 de febrer a les 23.30h un concert amb Ramos&Martín, que faran un recorregut acústic pels millors moments del pop espanyol.

DE 8 A 12 H.

1

BOCADILLOS

SANT ANTONI, 1 (CANTONADA ST. RAMON) ZONA CENTRE.

Papereria, objectes d’escriptori, fotocòpies, servei de fax i Loto Catalunya

5 QUINTOS +BRAVAS

5’5€

PSG. CORDELLES, 67 | T. 697 435 404 Tonibelicomedy Bar


QUITXALLA

Del 13 al 19 de febrer de 2013

CONSELLS

ACTIVITAT

LA LLET MATERNA I LA CERVESA SENSE ALCOHOL

JUGUEM A PENSAR? FILOSOFIA PER A NENS I NENES DE 6 A 12 ANYS

S’ha fet un estudi en el qual s’han analitzat 80 mares lactants, la meitat de les quals han seguit una dieta habitual i les altres han rebut com a suplement a la dieta dues cerveses sense alcohol al dia durant 30 dies. S’ha pogut determinar la capacitat antioxidant de la llet materna en tres moments diferents de la lactància, segons el seu estat maduratiu (a l’inici o llet calostral, als 15 dies o llet transaccional i al mes de l’inici de la lactància, quan la llet s’anomena madura). I s’ha pogut observar com disminuïa l’activitat antioxidant de la llet a mesura que la llet materna anava madurant. Tot i això, les mares lactants que havien pres cervesa sense alcohol han tingut un descens d’antioxidants menor i més lent. D’aquí que una de les conclusions de l’estudi sigui que el consum de cervesa sense alcohol per part de mares lactants pot fer augmentar fins a un 30% la capacitat antioxidant de la llet materna. També s’ha comprovat que les mares que havien seguit la dieta suplementada amb cervesa sense alcohol havien patit un dany menor en l’oxidació cel·lular, així com un augment antioxidant, tant en la seva sang com en la seva orina. ACPG

L’equip de ReAcciona Psico&Filo, que impulsa amb èxit trobades de debat sota el nom de Cafè Filosòfic, ha programat una activitat específicament adreçada a nens i nenes de 6 a 12 anys. Sota el títol de Juguem a pensar, les responsables de ReAcciona, Sílvia Staps, Psicòloga, i Carme Perelló, llicenciada en Filosofia, donaran veu als nenes i nenes i els oferiran un espai on compartir idees i pensaments sobre temes que els inquieten i desperten la seva curiositat, a través de la lectura de contes i el joc amb cançons, imatges, cartells, disfresses i nines. Aquesta és una activitat lúdica que comporta aprenentatges i desenvolupament afectiu i intel·lectual, a més de la socialització dels infants. En aquestes trobades es vol reforçar i potenciar les habilitats i capacitats de pensament, afavorir les relacions interpersonals, propiciar diàlegs oberts i amb respecte a la diversitat d’opinions, i promoure les habilitats comunicatives, la reflexió i la valoració positiva de les aportacions dels altres infants. La presentació i primera trobada serà aquest dissabte a partir de les 11.30h a

la Llibreria Èfora del passeig de Cordelles 18. La duració de la sessió serà d’1,30 a 2h. En aquest primer Juguem a pensar el tema central serà l’Amor. L’entrada és lliure i gratuïta i l’únic requisit és portar llençols per a fer disfresses. Si us cal més informació re-acciona@hotmail.es. Redacció


NOVA LLAR

Del 13 al 19 de febrer de 2013

HO SABÍEU?

AMB LA CRISI CREIX LA VENDA DE PISOS AMB MINIPREUS L’aturada del mercat immobiliari registra pocs moviments a causa de llarga crisi econòmica i del sector. Amb tot, l’anunci de la fi de les deduccions fiscals per la compra d’habitatge va provocar repunts en les vendes el passat mes de desembre. Tanmateix, el que està creixent de veritat són els habitatges amb minipreus, veritables ofertes que fan sortir a la llum els compradors que estan esperant baixades espectaculars. Unes baixades que tothom coincideix que no es produiran de manera generalitzada, però que existeixen i hi ha demanda que es troba ben a l’aguait per quan sorgeixen. Segons dades de la imobiliària Judit Strub del grup Cat Real Estate, amb la crisi ha crescut la venda d’habitatges de menys de 200.000 euros. A Barcelona, per exemple,

hi ha ofertes de cases de fins a 100m2 per aquests preus i són les que més es venen. I el perfil del comprador acostuma a ser el del petit inversor que compra per llogar. També n’hi ha que les compren per a ús propi, i aprofiten laa baixada generalitzada per comprar el primer er habitatge. En tots els casos, el venedor haa arribat a la conclusió que necessita vendree ràpid i que aixant el preu només perdrà el temps si va baixant er fer un gran moderadament i es decideix per pas que cridi l’atenció. Finalment, també s’assenyala que un altre producte amb bona sortida són les peces diferencials, les que tenen algun tret que les fa diferents, especialment si són en zones cèntri-

ÚLTIMO PISO EN VENTA

ques: terrasses, àtics, jardins, vistes... Per a la resta de casos, sembla que s’esperen petites baixades que compensin l’eliminació de les deduccions fiscals citades anteriorment. Redacció

FFINANCIACIÓN DEL

100%

A 2 minutos de la estación 130 m2, 4 habitaciones, 2 baños completos, lavadero, acabados de calidad.

PROMOCIONESALMOGACAR Llame al:

93 692 65 45 647 19 18 75

GRAN OPORTUNIDAD MÁS BARATOS QUE EL BANCO


35

Cerdanyola al Dia

HO SABÍEU?

LA PROPERA NORMATIVA SOBRE EFICIÈNCIA ENERGÈTICA (II) Joan Carles Canals Canals Serveis Immobiliaris

Q Quin cost té qualificar i certificar un habbitatge? Per a un habitatge mitjà, d’uns 90 metres quadrats, el preu aproximat és de 250 m eeuros més IVA. En aquest preu s’inclou el messurament i taxació de l’habitatge així com el llliurament del certificat i l’etiqueta d’eficiència eenergètica. Cal veure si amb la nova normattiva els col·legis professionals, fins i tot les comunitats autònomes, cobraran pel registre del certificat, que podria encarir una mica aquest preu. Qui està obligat a fer la certificació ener-

gètica amb la nova normativa? Els immobles que es posin a la venda i en lloguer construïts abans del 2007. Però també hi ha un altre tipus de propietats privades, les de més de 500 metres quadrats, que encara que no entrin en el mercat immobiliari, si que són espais d’accés públic (com oficines, establiments, hotels, entitats financeres...) i estaran obligats a fer la certificació energètica. Com creu que pot beneficiar i perjudicar la certificació d’eficiència energètica a un propietari que vulgui llogar o vendre el seu habitatge? Evidentment al propietari li suposarà un petit cost certificar el seu habitatge i la primera impressió que tindrà és que l’ha de a perjudicar. Però el que fomentarà això és

que hi hagi una certa competència entre eficiències energètiques de diferents immobles i, per tant, la rehabilitació dels habitatges. Els propietaris d’habitatges amb una millor eficiència energètica podran tenir arguments per vendre un millor immoble.

Podeu adreçar les vostres consultes a info@canalspisos.cat i a Facebook


MOTOR

Del 13 al 19 de febrer de 2013

32

CONSELLS

RENAULT CLIO Authentique, Expression i Dynamique. Són els noms d’aquesta quarta generació del Clio en funció de les característiques de l’equipament i les prestacions. En global, els tres acabats inclouen elements com els quatre coixins de seguretat, control d’estabilitat, assistent a l’engegada en pendent o regulació de l’altura del seient del conductor. El navegador amb pantalla tàctil Media Nav es troba de sèrie en els equipaments Expression i Dynamique. Aquest sistema controla els sistemes de navegació i so. Aquest utilitari permet, opcionalment, instal·lar elements més sofisticats, segons opcions, com la càmera posterior o el sostre de vidre. L’espai interior és confortable per a quatre ocupants en aquest utilitari que compta amb una capacitat de maleter de 300 litres, un tamany una mica superior als seus competidors, tenint en compte el segment al qual pertany. El motor. Dos propulsors a benzina, de 73 i 90 cavalls i dos dièsel, de 75 i 90 Mireia

Tiago

David

cavalls són les opcions que proposa el nou Renault Clio. A més, al llarg del 2013 és previst que aparegui un altre motor a benzina de 120 cavalls. Característiques motors benzina. 1.2 de 73 cavalls: Velocitat màxima de 167 km/ h, acceleració de 0 a 100 en 15,5 segons i promig de consum de 5,5 lires als 100 km. Tce de 90 cavalls: Velocitat màxima de 185 km/h, acceleració de 0 a 100 en 13 segons i consum mixt de 4,3 litres. Característiques motor dièsel. Dci de 75 cavalls: Velocitat màxima de 168 km/h, acceleració de 0a 100 en 14,3 seNacho

Pablo

Alejandro

Heiner

gons i promig de consum de 3,6 litres. Dci de 90 cavalls: Velocitat màxima de 178 km/h, acceleració de 0 a 100 en 11,7 segons i consum mitjà de 3,6 litres. Seguretat: El nou Clio compta amb la puntuació de 5 estrelles en les proves de seguretat realitzades per l’organisme independent EuroNCAP. Alguns elements de seguretat del Clio són coixí de seguretat frontal per a conductor i passatger, antibloquejament de frens ABS, control d’estabilitat ESC, ajuda a l’engegada en pendent HSA, limitador de velocitat i recolzacaps davanters actius. ACPG Cristina

Javier

Dani


Santoral

SERVEIS Farmàcia de guàrdia DIMECRES 13 SELVA c/ del Torrent, 12 (Cerdanyola) DIJOUS 14 BOQUET Lluna, 6 (Auditori de Ripollet) DIVENDRES 15 ORDIS av. Argentina, 17 (Cerdanyola) DISSABTE 16 ROVIRA (dia) passeig de Cordelles, 67 LLUÍS c/ d´Altimira, 18 (Cerdanyola) DIUMENGE 17 ROVIRA (dia) passeig de Cordelles, 67 J. SELVA Calvari, 3 (rera esglèsia Ripollet) DILLUNS 18 SANCHEZ Santa Rosa, 36-38 (Cerdanyola) DIMARTS 19 COSTA Ntra. Sra del pilar, 10 (Davant del CAP II)

SANITAT Av Alcohólics Anònims Famil. Alcohólics Anònims Ambulàncies Urgències CAP cita prèvia CAP Fontetes CAP Serraparera CAP Canaletes CAP La Farigola CAP II Cerdanyola-Ripollet Urgències Visites Centre de Salut Mental (Sant Joan de Déu) Cerdanyola Assistencial Creu Roja Hospital Parc Taulí Programa d´Atenció Dona Servei Mpal. Salut Pública

93 317 77 77 93 310 39 53 061 93 728 44 44 93 594 44 70 93 580 63 63 93 591 07 40 93 691 95 89 93 594 22 16 93 594 21 11 93 580 96 77 93 692 44 99 93 691 61 61 93 723 10 10 93 594 21 99 93 580 88 88

SERVEIS Emergències 112 Bombers 085 / 93 582 0300 Policia local 092 Policia local comissaria 93 691 20 00 Policia Nacional 93 691 18 54 Mossos d’Esquadra 112 Avaries Aigua 93 384 50 12 / 342 20 00 Avaries Gas Natural 900 750 750 Avaries Teléfon 1002 Butà 93 725 62 77 ENHER-Fecsa 900 770 077 Correus 93 691 37 57 Funerària Truyols 93 580 97 10 Esglèsia de Sant Martí 93 692 08 89 Esglèsia Evangelista 93 692 42 11 Servei d’Inform. Juvenil 93 580 61 19 Servei Local de Català 93 580 27 51

DIMECRES 13: Benigne, DIJOUS 14: Valentí DIVENDRES 15: Faustí i Claudi DISSABTE 16: Onèsim i Juliana, DIUMENGE 17: Aleix DILLUNS 18: Simó i Eladi, DIMARTS 19: Gabí i Conrad

TRANSPORTS Renfe 93 691 88 69 FGC (Bellaterra) 93 205 15 15 Sarbus 902 287 000 / 93 580 67 00 Taxis 93 580 27 27 / 93 691 76 00 93 358 11 11

CC Montflorit CC Quatre Cantons CC Sant Ramon CC Serraparera CC Turó Sant Pau CC Turonet

EQUIPAMENTS I SERVEIS MUNICIP. Ajuntament 93 580 88 88 Ateneu 93 580 88 88 Ext. 5870 Biblioteca 93 580 76 02 Casal de joves 93 580 58 69 Deixallaria Municipal 93 691 74 42 Museu de Ca n’Ortadó 93 692 33 22 Museu Can Domènech 93 591 41 30

ASSOCIACIONS DE VEÏNS AV Banús-Bonasort

ALTRES Cerdanyola al dia Casa de la dona (El Safareig) Dones per la Igualtat Universitat Autònoma Parc Tecnològic ASSOCIACIONS DE COMERCIANTS Rovell de l’ou St. Antoni - Bonasort Casc antic Canaletes - Guiera Les Fontetes Ctra. de Barcelona Cerdanyola centre

93 586 35 23 93 580 61 51 93 580 13 98 93 581 10 00 93 582 01 00

Gremi d’hosteleria

93 691 34 00 93 580 17 62 93 691 23 68 93 580 79 67 93 691 58 51 93 692 20 59 93 692 11 89 639 71 12 08 93 692 11 48

CENTRES CÍVICS CC Banús-Bonasort CC Bellaterra CC Fontetes

93 580 70 78 93 580 15 94 93 691 91 51

horòscop de la setmana Àries 21/03 al 20/04

Balança 24/09 al 23/10

Coneixereu noves persones que us semblaran interessants, però no us obriu massa d’entrada.

Heu de pensar molt bé què voleu. Marqueu objectius i treballeu per assolir.vos. Prou de divagar..

Taure 21/04 al 20/05

Escorpí 24/10 al 23/11

Possibilitat de trobar la persona ideal. Si ja teniu parella, noves amistats duradores.

Possibles situacions difícils, principalment per manca de comunicació. Parleu i sigueu sincers.

Bessons 21/05 al 21/06

Sagitari 24/11 al 21/12

Esdeveniments importants i força moviment, especialment en el camp professional. No us obsessioneu.

La vostra vida es revoluciona però positivament. Recollireu afectes de tothom. Aprofiteu la situació.

Cranc 22/06 al 22/07

Capricorn 22/12 al 20/01

Controla el vostre caràcter. Situacions tenses de les quals us en sortiràs amb diplomàcia i paciència.

No exigiu allò que vosaltres no esteu disposats a donar. Feu una mica d’autocrítica i tot anirà millor.

Lleó 23/07 al 23/08

Aquari 21/01 al 19/02

Dediqueu molt de temps al treball i la vostra relació de parella se’n pot ressentir. Dialogueu.

Compte amb la gelosia! Teniu de perdre allò de bo que teniu, però així esteu facilitant que passi.

Verge 24/08 al 23/09

Peixos 20/02 al 20/03

No us heu de deixar bloquejar per les vostres pors. Sigueu decidits i tireu endavant. Possibilitats d’èxit.

Tindreu el suport del vostre entorn per emprendre les aventures professionals que us volten pel cap. Ànims.

93 691 52 62 93 580 46 11 93 692 52 22 93 691 89 56 93 692 71 73 93 692 40 63

93 580 70 78 617 628 828 Unió de Veïns Bellaterra 93 580 15 94 AV Canaletes 666 38 78 38 AV Ca n’Antolí 93 691 82 93 AV Can Cerdà 93 580 05 61 AV La Farigola 637 52 62 38 AV Les Fontetes 93 691 91 51 AV i Amics de Montflorit 93 691 52 62 AV Quatre Cantons 93 580 46 11 AV Residencial Can Xarau 93 580 63 27 AV Sant Ramon 93 692 52 22 AV Sant Martí-Xarau 691 83 89 29 AV Serragalliners 627 64 68 07 AV Serraperera 618 27 72 90 93 691 89 56 AV Turó La Pionera 93 692 40 63 605 84 85 27 AV Turó de Sant Pau 93 692 71 73 625 60 41 19 Plataforma Cerdanyola 2000 653 58 91 24

Ambulàncies Urgències Sanitat Respon (24h) Emergències Bombers Policia local Taxi

061 902 111 444 112 085 092 93 580 50 70

Tarot y Videncia en directo 24 horas

806 499 292

PAGO POR VISA EN EL 961 04 06 13

Precio máx. red fija 1,21, red móvil 1,57 €/min. Solo mayores de 18 años. Leandro Hernández. Urb./ El Bosque, 363 (46370 Chiva)


DESPATX LEGAL Consell ofert per: Pallarès i Fernández Advocats

QUÈ ÉS L’IMPOST DE SUCCESSIONS? És un impost que es genera pel fet d’heretar béns (mobles o immobles) o diners i que ha de pagar cada una de les persones que hereten, si bé es cert que hi ha certes reduccions que poden fer que un hereu no arribi a pagar res. Aquest és un impost estatal però cedit a les comunitats autònomes i que per tant aquestes tenen potestat per establir, dins d’uns marges, certes especificacions que poden fer que, com passa a la realitat, hi hagin diferències importants entre les

diferents comunitats autònomes. Així, pot passar que davant una mateixa situació hereditària, si comparem com es tributaria en dues comunitats autònomes diferents podem trobar que a una es paguen unes quantitats força elevades, en altra quantitats molt més baixes i en altres, davant la mateixa situació no es pagui res. I tot això malgrat el principi d’igualtat entre els diferents ciutadans que integren l’Estat Espanyol que recull la Constitució Espanyola. Per escollir quina és la legislació aplicable (la de quina comunitat autònoma) s’haurà d’estar al veïnatge civil de la persona difunta. Així, per exemple, de les quantitats que una persona hereta, hi ha una part petita que no paga impostos sempre que l’hereu sigui familiar proper del difunt, és el que s’anomena la reducció per raó de parentiu. Aquesta quantitat, efectivament, depèn del grau de parentiu entre el difunt i l’hereu. De la mateixa manera, també existeix una reducció pel que ha estat l’habitatge habitual del difunt i de la que se’n beneficia aquell hereu que s’adjudica aquest habitatge habitual. Aquesta reducció, que només opera si es donen una sèrie de condicions entre les quals estan el compromís de no vendre l’habitatge en 5 anys, és del 95% del valor d’aquest habitatge. Ja que aquest impost pot tenir un alt cost pels hereus, és important fer un estudi fiscal previ a l’acceptació d’herència, doncs fer la mateixa d’una manera o una altra pot estalviar molts diners.

CLASSIFICATS Lloguer de botiga de moda en zona comercial

sense inversió inicial Tel. 699 83 86 47 FEINA Tarot videncia la voluntad. Tel. 647 97 03 60. María. --------------------------------------Reiki. Teràpia natural de sanació emocional i física. Prova una sessió. Tel. 680 42 72 46. --------------------------------------Pàgina web corporativa 249€. Botiga virtual 499€. Tel. 683 382 133. --------------------------------------Classes d’informàtica per a nens i adults. Molt econòmic. Tel. 683 382 133. --------------------------------------Montajes de aluminio. Alejandro Iglesias. Tel. 617 60 59 02. --------------------------------------Mudanzas económicas. Presupuesto sin compromiso. Tel. 677 88 55 01. Álex. --------------------------------------Matemàtiques, física, química, anglès, clases de repàs. Tots nivells. Garanteixo resultats. Tfno. 669 94 01 71 / 617 56 19 76. --------------------------------------Reparación ordenadores Cerdanyola Ripollet. 93 592 28 74. --------------------------------------Perruquers Estul necessita oficial de perruqueria pel seu centre de St. Cugat amb molta experiència i bona presència. Bones condicions econòmiques. Olga 695 469 176. --------------------------------------Limpieza por horas o media jornada. Con referencias. 627 59 74 28 --------------------------------------Delineante proyectista en Edificación y Obra Civil se ofrece para hacer proyectos a particulares y profesionales. 605 336 786 (Joaquín). --------------------------------------HAPPY NEW YEAR from Janet at anglesperadults@gmail.com. Tel. 667 377 205 --------------------------------------Nexus AD. Limpieza, mantenimiento, comunidades y parkings, asistencia doméstica. Tel. 902 44 19 19, info@nexusad.es --------------------------------------Reformas Segarra. Cocinas, baños, electricidad, reformas integrales. Tel. 620 337 604 LLOGUER Es busca persona per compartir vivenda a barri de la Bonasort. Reformada a estrenar 300 euros al mes. 93 106 99 06 Canals. ---------------------------------------


S

Per publicar un classificat: Truca al 93 586 35 23 o envia el text, el nom i telèfon de contacte a comercial@al-dia.com. Cada paraula costa 1€ per a quatre setmanes. Pots abonar el cost en efectiu o per transferència.

Cerdanyola al Dia

39

Classes de repàs. Nivells: Primària, secundària i batxillerat (Humanitats). Tel. 686369674

Se traspasa restaurante en Cerdanyola con mucha proyección y único en la ciudad. Posibilidad de cambio o permuta. 600781232

LOCAL DE 100 M2. EN VENDA O LLOGUER EN CAN XARAU (ZONA CORDELLES) 450 euros lloguer- 98.000 en venda (antic supermercat) Tel. 647567522 Canals

Es lloga habitacio al carrer Sant Casimir, 20 190 euros + despeses. 647 56 75 22 Canals --------------------------------------Local de 100 m2. En venda o lloguer a Can Xarau (z. Cordelles) 450€ lloguer 98.000 venda (antic supermercat). Tel. 647 56 75 22. --------------------------------------Parking muy económico. Coche, moto. Fontetes. Tel. 93 691 14 48. --------------------------------------Llogo habitació en pis compartit, cèntric. 655 043 001. --------------------------------------Oficina en lloguer de 170 m2 totalmente equipada, diáfana, AACC, grandes ventanales entrada luz solar en Parque Tecnológico del Vallés. 1.150€/ mes. Tel. 93 106 99 06. --------------------------------------Canals Serveis Inmobiliaris necessitem pisos en lloguer per la nostra cartera de clients. Tel. 93 106 99 06. --------------------------------------Pis c. Escoles, 4 habitacions, bany i cuina reformats, calefacció. 600€ al mes. Tel. 665 35 45 30 - 661 13 64 49. --------------------------------------CASA DOS PLANTAS C/ SANT RAMON. 100 m2, 3 habt., 1 baño, 1 aseo, terraza 20 m2, barbacoa, 800€/mes. 607 900 040. ---------------------------------------Es lloga habitació en casa amb jardí i pìscina al turonet. Tel. 629 26 62 59. --------------------------------------Lloguer local comercial. Molt cèntric. 93 580 33 55 --------------------------------------Alquilo. Local en Montcada-Masrampinyo 100m2. Directo del propietario muy visible y con grandes cristaleras. Rambla dels paisos catalans, esquina con la n-158. 1.200€. Tel. 657.936.857 --------------------------------------Se alquilan habitaciones grandes para estudiantes, piso céntrico. Tel. 646 45 06 52 --------------------------------------Alquiler habitación, 300€ gastos incluidos. Tel. 691 31 30 80. --------------------------------------Se alquila habitación. Tel. 659 466 947 --------------------------------------Se buscan estudiantes para compartir piso, Piso en Serraparera, 180€ la habitación. Tel. 686 36 96 74, Cristina. --------------------------------------Habitación individual en casa con jardín y

piscina. Serraparera. Tel.639 955 571 --------------------------------------Alquilo habitación chica 300€ gastos incluidos. C/ Murillo. Tel. 607 277 538 --------------------------------------Alquilo piso céntrico, 3 hab., balcón, reformado nuevo a estrenar, con posiblidad de opción de compra part. Tel. 659 69 61 42

les instal·lacions fetes per despatx professional (llum, A.A., informàtica). Façana. Gran oportunitat: 185.000€. Tel. 655 94 99 00 --------------------------------------Piso Cordelles esquina Felicià Xarau. A precio coste. 90 metros útiles. Exterior. Luminoso. Construcción alto standing. 3 dormitorios, 1 tipo suite. Salón 26 m. Lavadero. Balcón. Garaje. Fotografías, planos, memoria calidades, etcétera: www.pisoaltostandingcerdanyola.blogspot.com --------------------------------------Traspaso peluquería en funcionamiento. Tel. 616837216 --------------------------------------Piso Sta. Rosa. Venta: 3 habitaciones, calefacción. Ascensor, garaje, terraza. 10m2, todo exterior. Pvp: 286.000 euros (47.586.396 pts). Tel. 692602982 --------------------------------------Piso Plaza Abat Oliba (iglesia) 3 habitaciones, calefacción. Ascensor, balcón, todo exterior. Pvp. 246.414 euros (41m). Tel. 692 60 29 92 --------------------------------------Despachos céntricos Cerdanyola Alquiler a partir de 200€. Venta 49.000 euros Tel. 669 104 150 --------------------------------------Parking en venda cotxe mitja en Av.Catalunya 37. 15.000 euros Telf. 93.106.99.06

COMPRA/VENDA/TRASPÀS Compro iPhone y Samsung Galaxy averiados o rotos. Tel. 631 324 553. --------------------------------------Se traspasa local. Zona centrica. Alquiler 400€/mes. Tel. 682 173 631. --------------------------------------Local en funcionamiento en Tso,venta o alquiler en c. Sant Antoni (pl.Constitucio) alquiler de 500€. Telf. 93.106.99.06 --------------------------------------Traspaso. Bar-Restaurante zona Ayuntamiento en funcionamiento Totalmente equipado OPORTUNIDAD 89.000 euros Telf. 647.56.75.22 --------------------------------------Oportunidad de negocio para tienda de moda en Av. Catalunya por traslado 75 m2. Totalmente equipada. Nueva. AA, estanterías...., listo para empezar. Traspaso: 45.000€ Nuevo precio: 30.000€ negociable. Alquiler: 1.900€. Tel. 699 83 86 47 --------------------------------------Se traspasa restaurante junto a juzgados. Tel. 93 594 85 43 --------------------------------------Piso esquinero. En c. Bonavista. 100m2. 4 habitaciones (3 dobles), cocina office, baño, lavabo, balcón. Todo exterior y soleado. 3 vecinos. 200.000€. Tel. 625122496 --------------------------------------En traspàs. Bar amb terrassa. Zona C. 25000€. Excel·lent situació. Tel. 647 56 75 22. -------------------------------------Se alquilan y se venden futbolines. Tel. 606 300 141. --------------------------------------Venta. Local en Ripollet en la Rambla Sant Jordi 50 m2. Directo del propietario 160.000€. Tel. 657.936.857 --------------------------------------Oportunidad: Local de 370 m2 en venta en zona muy comercial, calle peatonal, Sant Martí, al lado iglesia. Precio venta 700.000€. Posibilidad alquiler. Tel. 655 94 99 00 --------------------------------------Local c/ Sant Joaquim 150m2, amb totes


Cerdanyola al DIa  

Notícies de Cerdanyola al Dia

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you