Page 1

Cerdanyola Publicació setmanal gratuïta

Cada dimecres al carrer d’informació local

Número 1.391 · Del 9 al 14 de desembre del 2010

El tinent d’alcaldia d’Espai Públic, Alfons Escoda, candidat de CiU per a les municipals pàg. 8

www.cerdanyolaaldia.com · t. 93 586 35 23

L’assemblea del Cerdanyola Club d’Hoquei aprova un pressupost de 128.650 euros pàg. 30

El menjador Josep Rosell rebrà els beneficis de l’exposició solidària pàg. 37

La Nit del Comerç premia l’esforç de nou establiments


Del 9 al 14 de desembre del 2010 · Cerdanyola

2 ·

seccions:

9

SOCIETAT - Salut Els casos de fibromiàlgia a Cerdanyola estan dins de la mitjana de la zona. El Servei d’Atenció Primària Cerdanyola-Ripollet ha realitzat un estudi sobre la incidència al municipi de la fibromiàlgia, la fatiga crònica i la sensibilitat química múltiple.

Agenda ............................... 38 Benestar .............................. 22 Cinema ............................... 44 Cultura ................................ 36 Economia ........................... 10

31

ESPORTS - Hoquei El Cerdanyola CH femení perd contra l’Igualada i suma així la tercera derrota de la temporada. Aquest cap de setmana visiten la pista del cuer, el Vigo Stick.

Esports ................................ 28 Farmàcies de guàrdia .......... 40 Horòscop ............................. 43 Opinió ................................. 18 Pàgines Blaves..................... 46 Per anar de copes ............. 45

36

CULTURA - Nadal L’encesa de l’enllumenat nadalenc i la inauguració de la Fira de Nadal a la plaça Abat Oliba marquen l’inici del Nadal a la ciutat.

Política ................................ 8 Racó del gourmet ............... 28 Societat .............................. 9 Telèfons d’utilitat ............... 40 Tema de la setmana ............4

10

ECONOMIA - Ocupació Una desena d’agents cívics s’ocuparan del civisme a l’espai public de la ciutat. Els nous Plans d’Ocupació Local també han suposat la contractació de tres persones destinades a la prevenció d’incendis forestals.

8

POLÍTICA - PP El president de l’agrupació local del Partit Popular, Manuel Buenaño, ha destacat en el marc del Comitè Executiu Local que “sense el PP no hi haurà un veritable canvi” a Cerdanyola.

32

ESPORTS - Futbol Segona victòria consecutiva del Cerdanyola FC femení davant un rival directe. Les cerdanyolenques es van imposar per 2 a 0 al Cornellà de Terri i surten de la part baixa de la taula.


4 · TEMA DE LA SETMANA

Del 9 al 14 de desembre del 2010 · Cerdanyola

UNA ENTITAT AMB FORCES RENOVADES

Els Castellers de Cerdanyola viuen un moment dolç i encaren una nova etapa amb forces renovades i ambició d’assolir nous reptes. En aquesta entrevista ens parlen dels seus objectius per a la nova temporada, i animen tothom a “fer pinya”.

ELS CASTELLERS DE CERDANYOLA, UNA ENTITAT OBERTA A TOTHOM

“Els castells representen valors socials molt importants, com la solidaritat i l’esforç” Els Castellers de Cerdanyola han renovat recentment la seva Junta Directiva. Salvador Roca, el nou president, ens explica les fites que es plantegen per al futur immediat a 150 persones a les ocasions més importants.

Asseguts, Josep Oliete (vicepresident), Salvador Roca (president) i Joaquim Oltra (casteller). Drets, Andrés Meroño (vocal), María Muñoz (secretària) i Juana Dueñas (tresorera)

D

es de fa pocs mesos, la Colla Castellera de Cerdanyola viu una etapa de renovació. A més d’estrenar junta directiva, també ha aconseguit passar a disposar d’un nou local social que facilita notablement les seves activitats. Ens trobem al Bar Grau, on diversos membres de l’entitat ens expliquen els objectius per als propers mesos. Quan i com va néixer la colla? La Colla de Castellers de Cerdanyola es va crear l’any 1998, coincidint amb un moment en el qual els castellers “es van posar de moda”. Abans, a la nostra

“Som una entitat oberta a tothom que vulgui fer castells, de qualsevol edat o procedència” població mai hi havia hagut castellers.

Quins són els castells més destacats que heu aixecat fins a aquest moment? Vam tenir la sort d’aconseguir, ja d’entrada, una fita molt important, que cap altre colla havia fet abans: aixecar un castell de set el mateix dia en el qual ens presentàvem en públic. Va ser un fet destacable, que no va passar desapercebut. Durant tots aquests anys, en conseqüència, sempre ens hem mogut en aquest nivell, i hem anat perfeccionant diversos castells de set. El nostre repte, en aquests moments, seria aixecar un castell de quatre de vuit. Un altre moment important el vam viure l’any passat, quan vam estar a punt de guanyar el concurs de colles de set de Torredembarra. Finalment no ho vam aconseguir per un tecnicisme....

Com definiríeu el moment actual pel qual passa la vostra entitat? Quantes persones formen part de la Estem en un moment molt bo, que potser colla actualment? fins i tot podríem definir com d’un cert Oscil·la en diferents moments de l’any “renaixement”. S’acaba de produir un i depèn de la importància de la jornada. canvi de directiva. La junta anterior ja Però podem arribar a convocar fins feia anys que “tirava del carro” i era


6 · TEMA DE LA SETMANA

Del 9 al 14 de desembre del 2010 · Cerdanyola

trucar de tot arreu perquè participem en actes de tota mena. Ara ens han trucat del sincrotró per participar en una inauguració. En aquest sentit pot ajudar a consolidar entitats com la nostra... Si algú es vol apuntar a la colla, com us pot localitzar? Tenim un facebook bastant dinàmic, ens trobaran posant “Castellers de Cerdanyola”. També tenim la web castellersdecerdanyola.cat, on trobaran les dades de contacte. De totes formes, el millor consell per a tothom interessat és que vinguin qualsevol divendres al vespre (de 21 a 23 h.) o els dissabtes per la tarda (de 18 a 20 h.) al nostre local (carrer Santa Maria, núm. 17). Organitzem moltes activitats per a la canalla i les persones interessades es podran posar la faixa i començar a practicar. lògic que es produís un relleu. En conseqüència, la colla té ara al capdavant un grup de persones amb energies renovades i ganes d’encarar nous projectes. Al mateix temps, hem aconseguit una fita que fa temps que perseguíem: un nou local social, millor que el que hem tingut fins ara -de fet, eren diversos locals repartits per tot el poble- que ens permet centrar tota la nostra activitat al Centre Cívic Sant Ramon. A més, com el nou local està en un carrer de vianants, ara assagem al carrer, la qual cosa ens ha donat molta visibilitat i està ajudant a que més gent s’apunti a la colla. Recentment, la UNESCO ha reconegut la tasca dels castellers, atorgantlos la categoria de “patrimoni de la humanitat”. Com ho valoreu? Evidentment, la valoració ha de ser positiva. Sobretot, perquè és un

“Durant els darrers anys, hem acollit molts immigrants, i ens hem convertit en una eina important d’integració” reconeixement molt important als valors que el món dels castellers simbolitza: solidaritat, esforç, “fer pinya”, la defensa de la cultura tradicional, la defensa de les entitats populars... És un reconeixement, en definitiva, a la cultura de l’esforç, enfront de la “cultura del pelotazo”, que tant mal ens ha fet durant els darrers anys. Ens fa gràcia que, des de que es va produir aquest reconeixement, no ens paren de

És necessari alguna mena de requisit físic? En absolut. Una de les coses que caracteritzen aquest món és que a una colla castellera hi ha un lloc per a cada persona. Siguis alt o baix, més prim o més gras... és igual. A la colla hi ha un lloc on és imprescindible algú amb les teves característiques. Aquesta és, precisament, una de les grandeses dels castells... que també tenen, per altra banda, un cert punt del que es podria definir -fent una mica de broma- com “bogeria boletaire catalana”. No deixa de ser sorprenent que 200 persones, que de vegades no es coneixen de res, es reuneixin per aixecar una torre d’éssers humans. Tot plegat té un punt d’irracionalitat, i una certa bellesa poètica, que és el que atorga al món dels castellers la seva màgia. JAH


www.nouhabitatcerdanyola.com nouhabitatcerdanyola@yahoo.es

Tramitamos cédulas de habitabilidad

Ref: 01539 - CERDANYOLA - BANUS PISO EN ALQUILER 3 hab., baño, cocina 8m2, comedor 20m2, terrazo, Asc., calef., aluminio blanco, madera, A/a., exterior, soleado, balcón 7m2. AMUEBLADO!! Precio: 700,00 € (116.470 pts)

Ref: 01655 - CERDANYOLA - CENTRO PLANTA BAJA EN ALQUILER 3 hab., baño, cocina 7m2, lavadero, comedor 20m2, 2 terrazas 6m2 y 4m2, terrazo, aluminio, embero, exterior, soleado. AMUEBLADO!! Precio: 600,00 € (99.832 pts)

Ref: 01603 - CERDANYOLA FONTETAS PISO EN ALQUILER 4 hab.,baño, cocina7m2, lavadero, comedor18m2,terrazo,Asc., calef., aluminio blanco,sapeli, exterior, soleado Precio: 650,00 € (108.151 pts)

Ref: 01662 - CERDANYOLA - AVDA. ESPANYA PISO EN ALQUILER 2 hab.,baño, cocina 6m2, comedor18m2,parket,Asc., calef., aluminio blanco, haya vaporizada,A/a., exterior, soleado.AMUEBLADO!! Precio: 700,00 € (116.470 pts)

Ref: 01520 - CERDANYOLA ATENEU PISO EN VENTA 3 hab., baño, cocina 7m2, lavadero, comedor 18m2, Parket, Asc., calefacción, aluminio blanco, haya vaporizada, A/a., exterior, soleado, balcón 4m2. Precio: 234.394,72 € (39M)

Ref: 01627 - CERDANYOLA BANUS PISO EN VENTA 4 habitaciones, baño, cocina 8m2, lavadero, comedor 22m2, terraza 6m2, terrazo, Ascensor, calefacci’on, aluminio, embero, Aire Acondicionado, exterior, soleado. Precio: 206.000€ (34.275M)

Ref: 01664 - CERDANYOLA CENTRO PISO EN VENTA 4 hab.,2 baños, cocina10m2, lavadero, comedor25m2 con chimenea, gres,Asc., calef., aluminio, cerezo, exterior, soleado, balcón10m2. Precio: 270.455,45 € (45M)

Ref: 01659 - CERDANYOLA MONTFLORIT CASA ADOSADA EN VENTA 3 hab., baño, aseo, cocina 7m2, comedor 20m2, 2 tzas. 20+20m2, gres-parket, garaje, calef., alum., haya, soleado, balcón 4m2, buhardilla 35m2 + tza 10m2. Zona comunitaria Precio: 342.576,90 € (57M)

Què fem? CURSOS DE CATALÀ PER A PERSONES ADULTES

Català al dia

COL·LABORACIÓ DEL SERVEI LOCAL DE CATALÀ

MATRÍCULA GENERAL

L’apunt per a l’empresa La fundació PIMEC ha presentat la web Emprèn en català que conté una selecció de recursos en línia útils per a les tasques de l’activitat empresarial: models de documents, diccionaris i traductors, normativa… http://emprenencatala.pimec.org/

Dies 20 i 21 de desembre Horari Matins: 10 - 13 h Tardes: 16.30 - 19.30 h Si abans voleu fer una prova de nivell, truqueu-nos al

93 580 27 51 i us donarem hora per fer una prova

Estàs al dia? L’urdú i l’amazic s’afegeixen a les llengües de la col·lecció Viure a Catalunya. Aprenem català des de... Contenen 10 lliçons de català inicial que tracten temes relacionats amb la vida quotidiana. www.gencat.cat/llengua/viure/amazic/ www.gencat.cat/llengua/viure/urdu/


8 · POLÍTICA

Del 9 al 14 de desembre del 2010 · Cerdanyola

TRES CANDIDATS

Helena Solà (ERC), Antoni Morral (ICV-EUiA) i Alfons Escoda són ja tres dels candidats per a les municipals. En una setmana podria anunciar-se oficialment Buenaño com cap de llista del PP.

ELECCIONS

Buenaño assegura que “sense el PP no hi haurà un veritable canvi” a Cerdanyola

Alfons Escoda, candidat de CiU per a les municipals Així ho ha ratificat l’assemblea de CDC i abans de finals d’any ho ha de fer també UDC

E

l tinent d’alcaldia d’Espai Públic de l’Ajuntament, Alfons Escoda, serà el cap de llista de CiU per a les municipals del 22 de maig. El comitè de CDC el va proposar com a candidat a l’assemblea i aquesta ho va ratificar, segons explicava el president local de CDC, Marc Costa. Ara només queda que l’assemblea d’UDC també ratifiqui el candidat abans de finals d’any. En l’acte de presentació, Escoda destacava que la coalició vol esdevenir “una alternativa de govern”, i per tant, això suposa “el tancament d’una etapa i l’inici d’una de nova en la que passem de ser un partit frontissa a una alternativa”, van explicar els dirigents convergents.

Marc Costa i Alfons Escoda

F. NF

també en els comicis locals”, destacava Escoda. I per aconseguir-ho, apuntava, “hem de crear un equip i escoltar la ciutat de Cerdanyola per iniciar un moviment que acabi amb la victòria”. IL·LUSIÓ El candidat remarcava que cal mostrar a Costa presentava Escoda tot destacant la ciutadania que “pot confiar en el moels seus set anys d’experiència al govern: del d’estima a la ciutat i d’integració “Vam pensar que seria interessant que de CiU”. hi hagués un canvi al capdavant de la llista i ell té bagatge en la gestió de PROPOSTES PRÒPIES la casa per liderar un equip que doni Escoda també va destacar que CiU “ha uns bons resultats”. Per la seva banda, demostrat que és una força capaç Escoda manifestava el seu agraïment per d’entendre´s amb altres formacions la confiança dipositada en ell i assegura- polítiques, però ara ens veiem amb cor va que afronta “el repte” d’encapçalar la de ser una alternativa de govern amb llista “amb il·lusió” per poder treballar les nostres pròpies propostes”. una proposta “oberta i integradora, de voluntat majoritària, que arribi a tots CRÍTIC L’actual tinent d’alcaldia d’Espai Públic els barris”. Escoda va mostrar també la seva sa- assegurava que durant el mandat 2003tisfacció per la victòria de CiU en els 2007 s’havia fet “una bona tasca”, però resultats de les eleccions catalanes a es mostrava crític amb l’actual mandat, Cerdanyola. En aquest sentit, el candidat “marcat per crisis de govern i una moconvergent apuntava que “hem d’acon- ció de confiança, unes situacions que seguir que la població que va votar crec que no eren el que esperaven de CiU pugui confiar en l’equip de CiU nosaltres la gent de Cerdanyola”. - NF

El president de l’agrupació local del PP, Manuel Buenaño, ha destacat en el marc del Comitè Executiu Local que “sense el PP no hi haurà un veritable canvi” a Cerdanyola. Segons les previsions, d’aquí a una setmana, quan el Comitè Electoral del seu partit ho faci públic, Buenaño serà proclamat oficialment candidat del PP per a les municipals. El líder popular assenyala que “els resultats de les eleccions catalanes a Cerdanyola han estat excel·lents per al PP i si afegim que serem l’únic partit que presentarem una candidatura renovada, el 22 de maig podem obtenir un resultat extraordinari i determinant”. En aquest sentit, Buenaño afegeix que “obrirem la porta a aquells que donin suport al nostre projecte de ciutat, perquè el nostre pacte és amb els ciutadans de Cerdanyola”.

Mor Ignacio Laguna Ignacio Laguna, exregidor de l’Ajuntament de Cerdanyola al primer mandat i Medalla d’Honor de la ciutat -en reconeixement a la seva aportació en l’àmbit de la dinamització del moviment veïnal i l’associacionisme de la gent gran- a l’any 2008, va morir la setmana passada als 86 anys. Natural de Granada, però cerdanyolenc d’adopció després de més de 40 anys vivint a la ciutat, va dedicar gran part de la seva vida a la lluita sindical i veïnal. A finals de la dècada dels 80 seria un dels principals impulsors del moviment reivindicatiu per a la construcció de la residència de la Gent Gran de Canaletes.


Cerdanyola

SOCIETAT · 9

· Del 9 al 14 de desembre del 2010

INAUGURACIÓ DE L’AVINGUDA DE LA CIÈNCIA Aquest diumenge quedarà oberta al trànsit l’avinguda de la Ciència, el principal carrer del Parc Científic i Tecnològic de l’Alba. Per celebrar-ho s’ha organitzat una jornada festiva (de 10 a 13.30h) amb una visita guiada, tallers i atraccions infantils, un espectacle familiar i una xocolatada popular.

SALUT

Els casos de fibromiàlgia a Cerdanyola estan dins de la mitjana de la zona El Servei d’Atenció Primària Cerdanyola-Ripollet ha realitzat un estudi sobre la incidència al municipi de la fibromiàlgia, la fatiga crònica i la sensibilitat química múltiple

U

n estudi realitzat pel Servei d’Atenció Primària Cerdanyola-Ripollet -on s’han analitzat les dades dels majors de 15 anys dels CAP dels municipis de Cerdanyola, Ripollet, Barberà, Montcada i Reixac i Badia del Vallès- conclou que “Cerdanyola no presenta un major índex de persones afectades per fibromiàlgia i fàtiga crònica”. El regidor d’Atenció a les Persones i Benestar Social, Josep Tarrés, assegurava que aquest estudi “és un avenç, però no és definitiu”, sinó previ al més exhaustiu que s’ha demanat -per acord del ple- al Servei Català de la Salut i que encara no ha arribat. “Amb aquest estudi no pretenem tancar cap polèmica, però podem dir que no tenim un pic excepcional d’aquesta patologia a Cerdanyola”, afirmava Tarrés.

Tarrés va presentar l’estudi

F. NF

Les dades de l’estudi apunten que en els cinc municipis s’han registrat 824 casos de fibromiàlgia, dels quals 236 són de Cerdanyola. La prevalença d’aquesta patologia en els municipis estudiats és del 0’60% i a Cerdanyola és del 0’46%. Respecte a la síndrome de fatiga crònica, s’han registrat

42 casos en el total de municipis estudiats, amb una prevalença del 0’03%. El nombre de casos detectats a Cerdanyola és de 19 i la prevalença també és del 0’03%. Tarrés reconeix que les dades de l’estudi “són insuficients” i que “hi ha un infradiagnòstic” perquè, entre d’altres, falten les dades d’un 15% de la població que es visita en centres privats. En quant a l’estudi de la sensibilitat química múltiple, té més dificultats perquè no compta amb un registre oficial i són dades facilitades voluntàriament a títol individual o per les associacions de malalts. D’altra banda, durant la presentació de l’estudi un grup d’afectats per aquestes malalties assegurava que les dades que presenta “no reflecteixen la realitat, segur que hi ha més casos perquè els metges de capçalera no estan preparats per diagnosticar aquestes malalties”. - NF

El Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat serveix de reclam per ampliar les ajudes públiques Membres d’associacions i familiars demanen millores a l’Ajuntament

L

’acte central del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, organitzat pel Servei d’Atenció i Promoció Social i celebrat el passat dijous a l’Ateneu, va comptar amb la ponència del professor de Sociologia i membre del Semanari d’Anàlisi de les Polítiques Socials, José Adelantado, i d’una representant de la Creu Roja. Adelantado va explicar que a Cerdanyola hi havia 2.954 persones amb discapacitat al 2008, de les quals unes 532 vivien a la pobresa, i que l’elevat fracàs escolar agreuja les dificultats per accedir a llocs

Lectura del manifest a càrrec dels nois i noies del Grup Catalonia F. AS

de treball. També va enumerar problemes com els habitatges inadequats, les barreres arquitectòniques, la debilitat per relacionar-se, els impediments en la recepció

d’informació i algunes actituds negatives per part de funcionaris. En la taula rodona, un dels fundadors de l’Associació de Pares de Disminuïts (ASPADI), Gabriel Ortega, va demanar l’adaptació de pisos tutelats, més informació dels recursos disponibles a la ciutat i l’augment del 2 al 3% d’inclusió en llocs de treball públics. Per la seva banda, l’alcaldessa de Cerdanyola, Carme Carmona, va defensar la creació d’una “societat inclusiva” i va anunciar el projecte d’organitzar classes de música a l’Escola Municipal de Música Aulos. - AS


10 · ECONOMIA

Del 9 al 14 de desembre del 2010 · Cerdanyola

FESTA AL MERCAT DE SERRAPERERA

El Mercat de Serraperera inagurarà oficialment les seves obres de millora aquest dissabte. Durant tot el matí hi haurà activitats d’animació per a tota la família i sorteig de compres gratuïtes.

LA FESTA DELS COMERCIANTS I ELS RESTAURADORS

La sisena Nit del Comerç i la Restauració reconeix l’esforç de nou establiments La vetllada, que va aplegar unes 200 persones a l’hotel Serhs Campus, va estar amenitzada per l’actuació de l’humorista Jordi LP

U

nes 200 persones del teixit comercial i empresarial de la ciutat van participar a la sisena Nit del Comerç i la Restauració, celebrada a l’hotel Serhs Campus. Sense voler escoltar la paraula crisi, comerciants i restauradors van gaudir d’una vetllada amenitzada per l’actuació de Jordi LP. En aquesta ocasió s’ha comptat amb la participació de 38 establiments amb un total de 45 candidatures per a les nou categories diferents, on els premiats van ser els següents: Comerç més antic (La Gestora-Sisquella, oberta des del 1939), restaurant més antic (Can Valldaura, obert des del 1946), establiment inaugurat l’any 2010 (New Pilates), establiment amb major responsabilitat corporativa (Bo per a tots), premi a la formació i el reciclatge formatiu (Moda Íntima Bonasort), comerç més innovador (Taller de Viatges), parada de mercat que dóna més facilitats al consumidor (Polleria Bagán), establiment de restauració més innovador (La Posada Maldita) i establiment d’oci nocturn més innovador (Circus). A més, el jurat va atorgar un premi especial a la publicació Comerç i Ciutat. DEFENSA DE LA PROXIMITAT Després que les diferents associacions de comerciants presentessin les seves campanyes de Nadal, la regidora de Desenvolupament Econòmic, Consol Pla, va assegurar que el comerç i la restauració “és un sector dinamitzador de la ciutat” i va destacar que els “establiments de proximitat fan ciutat”.

Pla general de la vetllada a l’Hotel Campus, moment de l’actuació de Jordi LP, New Pilates (Premi a l’establiment inaugurat al 2010 i el premi especial del jurat, que va recaure en la publicació Comerç i Ciutat F. NF

Pla també va apuntar que des de la seva regidoria s’han impulsat polítiques per dinamitzar el sector del comerç i la restauració en col·laboració amb diferents associacions i gremis. Així, s’han fet cursos, s’han editat guies, s’han remodelat els mercats municipals i també s’ha arribat a un acord per acollir el Mercat Ecològic del Vallès, que entrarà en funcionament l’any vinent. VALENTS I IMAGINATIUS Pla va destacar que la sisena edició de la Nit del Comerç i la Restauració comptava per primera vegada amb la representació d’establiments de Bellaterra i també l’elevada participació a la categoria d’establiment inaugurat al 2010: “Això demostra

que a la ciutat hi ha establiments valents i imaginatius”. En total es van presentar 16 candidatures a aquesta categoria. D’altra banda, l’alcaldessa de Cerdanyola, Carme Carmona, va apuntar que “fer créixer el nostre comerç actual donarà a la ciutat nous serveis i noves oportunitats”. Carmona va encoratjar els comerciants a “continuar endavant en una època difícil” i va assegurar que podran comptar amb el suport de la regidoria de Desenvolupament Econòmic Local. Al lliurament de premis també van assistir el president de la Cambra de Comerç de Sabadell, Carles Marlés; i el president del Gremi d’Hostaleria del Vallès Occidental i Barcelonès, Enric Gené. - N. Ferrer


Cerdanyola

· Del 9 al 14 de desembre del 2010

ECONOMIA · 11

D’esquerra a dreta i de dalt a baix vuits dels establiments premiats: LA GESTORA – SISQUELLA, CAN VALLDAURA, BO PER A TOTS, MODA ÍNTIMA BONASORT, TALLER DE VIATGES, POLLERIA BAGÁN, LA POSADA MALDITA i CIRCUS F. NF


12 · ECONOMIA I COMERÇ

Del 9 al 14 de desembre del 2010 · Cerdanyola

OCUPACIÓ

Una desena d’agents cívics s’ocuparan del civisme a l’espai public de la ciutat Els nous Plans d’Ocupació Local també han suposat la contractació de tres persones destinades a la prevenció d’incendis forestals

U

n total de 10 agents cívics i tres persones destinades a la prevenció d’incendis forestals ja han començat a treballar gràcies als nous Plans d’Ocupació Local, emmarcats en el programa Impuls de la Generalitat. La durada dels Plans d’Ocupació serà de sis mesos per als agents cívics i de 12 mesos per als informadors de prevenció d’incendis forestals. Els 10 agents cívics, que durant les dues primeres setmanes estaran acompanyats per agents de la Policia Local i que després es centraran en tasques d’informació sobre el manteniment de l’espai públic, permetran “recolzar la tasca de la policia local” i també “vetllaran pel civisme i col·laboraran en l’educació de la ciutadania”, explicava

manden les empreses”. Per la seva banda, el regidor d’Espai Públic, Alfons Escoda, afirmava que el fet de comptar amb aquests 10 agents és una “gran oportunitat” per aconseguir un espai public de qualitat i es mostrava convençut dels “resultats positius” de l’experiència. Escoda, Montes, Carmona i Sánchez

ZONES BOSCOSES D’altra banda, el regidor de la Brigada Municipal, Manteniment i Serveis, Fèlix Sánchez, apuntava que els tres informadors de prevenció d’incendis es destinaran a Montflorit, Can Cerdà i Bellaterra, per recollir dades de 1.300 habitatges situats en aquests barris. - N. Ferrer F. NF

l’alcaldessa Carme Carmona. El regidor d’Ocupació, Javier Montes, explicava que la nova figura dels agents cívics “respon a un nou enfocament” dels Plans d’Ocupació: “Volem formar la gent cap a altres tipus de treball, cap allò que actualment ens de-

EMPRESES

Les associacions d’empresaris col·laboren pel desenvolupament econòmic local

L

es tres associacions empresarials de Cerdanyola -Associació d’empresaris de Cerdanyola, Cerdanyola Empresarial i l’Associació d’empresaris del PTV- comparteixen objectius comuns de cara al desenvolupament econòmic de la ciutat. Un exemple d’això és el Pla Estratègic Vallès Avança, que va presentar el Consorci d’Ocupació per a l’Ocupació i Promoció Econòmica del Vallès el passat dijous. A l’acte hi van assistir els presidents de les tres associacions d’empresaris, reafirmant la col·laboració conjunta entre les patronals locals d’ara en endavant. Jordi Sancho, president de l’Associació d’Empresaris de Cerdanyola va destacar: “Aquesta trobada ha servit per conèixer un organisme que s’encarrega de la política del dia a dia, molt important per als

Sancho, Sisquella i Fernández

F. CP

empresaris però molt desconeguda”. Lluís Sisquella, president de Cerdanyola Empresarial, va expressar que “cal defensar conjuntament el nostre territori”, i la necessitat d’una estratègia de col·laboració entre les tres empreses per tal d’esdevenir una forta competència al sector. En la mateixa línia, el president de l’Associació d’empresaris del PTV, Josep Fernández,

va destacar que “hi ha d’haver confiança mútua entre les patronals locals per aconseguir una confluència de veus i objectius” recordant que a Cerdanyola hi ha multinacionals amb un mercat global. En relació amb el resultat de les eleccions catalanes, Sancho va destacar que aquest canvi de govern demana un consens per arribar a un concert econòmic on puguem treballar tots. Sisquella va remarcar que hi ha temes de país que s’han de tirar endavant i que cal potenciar les infraestructures, en especial les de mobilitat, i sobretot el Quart Cinturó. Fernández va aclarir que els empresaris no demanen subvencions, sinó que el govern faciliti la feina dels emprenedors i no posi traves administratives ni burocràtiques que dificulten la posada en marxa de les activitats empresarials. - Clara Prieto


Del 9 al 14 de desembre del 2010 · Cerdanyola

18 · OPINIÓ

Manuel Buenaño

Escandalosa subida del IBI en Cerdanyola Joaquín Gairín

La educación como servicio público Una sociedad avanzada es aquella que procura bienestar a sus ciudadanos, dándoles oportunidades sin restarles libertad. La educación sirve a tales propósitos pues proporciona, por una parte, oportunidades de desarrollo personal y social y, por otra, se vincula a un ejercicio responsable de la libertad individual y colectiva. La educación no puede ni debe de estar así al servicio de determinados planteamientos ideológicos, económicos o de clase social; ha de estar al servicio de todos, sin que ello signifique renunciar a las bases antropológicas, sociológicas u otras que le sustentan. El pensar y organizar la educación como una respuesta a demandas individuales se aleja de esta perspectiva. Sólo la consideración de la perspectiva de los derechos colectivos (usuarios, frente al concepto de clientes) garantiza una respuesta para todas las personas independientemente de su situación de partida. Un enfoque así, centrado en la educación como servicio público, deja al margen el debate escuela pública-escuela privada, la acumulación en la escuela pública de inmigrantes, de personas con déficits o de personas de baja condición socioecónomica. Lo que todos queremos es una educación que funcione y que sea un factor de cohesión social. Cerdanyola al dia, publicació setmanal gratuïta d’informació local, fundada el 1999. Dia de sortida: dimecres. Dipòsit Legal: B-9751/2005 Empresa editora: Tvns PG Media 08290 Cerdanyola del Vallès Telèfon: 93 586 35 23 Avinguda Catalunya 10-12

El 4 de noviembre de 2010 será recordado por todos nosotros como un día triste e injusto para Cerdanyola. Los mismos partidos que aprobaron la bajada de sueldo a los funcionarios y la congelación de las pensiones a partir del 2011, PSOE y CIU, subían un 8% el IBI para el año 2011 a todas las familias de Cerdanyola que tuvieran una vivienda, local, terreno o plaza de garaje en propiedad. Subir los impuestos muestra claramente que el actual gobierno municipal se ha encontrado una nefasta gestión económica realizada por el anterior gobierno de ICV encabezado por el Sr. Morral y CIU. Pero evidencia también

Directora: Núria Ferrer Edició digital: Juan Antonio Hidalgo Redactors: Clara Prieto, Aitor Sáez-Díez Correu-e redacció: cerdanyola@al-dia.com Disseny i maquetació: Sergi Jiménez Correu-e disseny: publicidad@al-dia.com

Cerdanyola al dia no comparteix, necessàriament, l’opinió expressada pels seus col·laboradors.

las carencias que tiene el actual equipo de gobierno, en el que vuelve a encontrarse CIU. Con esta medida de subir el IBI un 8% lo único que están haciendo es agravar la delicada situación de los ciudadanos, aumentando de forma escandalosa la presión fiscal. Como dato, merece la pena mencionar que en las subidas de impuestos en los últimos años de Cerdanyola, existe un denominador común, que es CIU. Aquellos que se presentaban como la única esperanza para los catalanes y que obtuvieron un gran resultado el domingo 28-N, son los que nos han subido el IBI en apenas ocho años más de un 100%.

Departament comercial: Conchi Bermejo, Juanma García mòbil: 639 60 44 24 Correu-e comercial: comercial@al-dia.com Redacció: Carrer Adam i Eva, 1. 08290 Cerdanyola del Vallès (Barcelona) Telèfon redacció i comercial: 93 586 35 23 Impressió: B-2C


Cerdanyola

· 19

· Del 9 al 14 de desembre del 2010

Punt i a part La vida està plena de punts i a part, de vegades volguts, d’altres forçats. Vull donar les gràcies a totes aquelles persones que durant l’últim any i mig han estat al meu costat i m’han ajudat en la meva tasca professional. A molts de vosaltres us trobaré a faltar personalment, però sé que ens anirem veient. Moltes altres situacions, segurament, no les trobaré a faltar tant. En tot cas estic molt contenta d’haver viscut aquesta experiència, sempre penso que el que no et mata et fa més fort i jo surto reforçada de les vivències d’aquesta etapa ja tancada i afronto la meva nova realitat amb la certesa de que està plena de noves oportunitats. Al contrari del que pugui pensar molta gent estic feliç i em sento satisfeta del que he fet i les coses que he pogut aportar. Em quedo amb els bons moments i amb les vivències periodístiques. I no us dic adéu, si no fins després, perquè en qualsevol lloc i en qualsevol moment ens creuarem pel carrer. Marina Exredactora Cerdanyola al Dia

La informació institucional és un dret La demagògia i l’engany no és una bona pràctica política, per molt que el PP i especialment el Sr. Buenaño sembla que ho tingui com a dogma de fe. Com a responsable de l’Àrea de Presidència i també com a responsable econòmic municipal vull respondre formalment a les falses afirmacions i insinuacions que formula enganyosament el representant del PP a l’Ajuntament. La informació institucional direc-

te amb el ciutadà és un dret, tant de l’Ajuntament com del propi ciutadà i no el pensem limitar ni utilitzar demagògicament com està fent el PP. És evident que gairebé totes les accions de comunicació tenen un cost, però en aquest cas dir que fins ara (22/11/2010) ni un sol euro ha sortit dels recursos propis municipals per a pagar la confecció i col·locació de cap cartell del Pla Zapatero (FEOSL 2010), es més les despeses per a informació i comunicació estan previstes en el respectius plecs de condicions de cada obra, i les empreses que es presenten reserven partides especifiques per atendre aquesta despesa i no una altra. Per tant, parlar que amb aquests diners podríem pagar altres obres és fals, i a més seria il·legal, almenys a Catalunya, a altres comunitats manades per altres partits ho desconec. Acceptar el raonament que fa el PP de que com són diners públics, i encara que no procedeixen directament de l’hisenda local són pagats pels ciutadans de Cerdanyola, és una afirmació tan demagògica com afirmar que els 7.000 milions d’Euros d’endeutament de Madrid els hem pagat tots els espanyols ( al menys per ara) , per tant en aquests discursos no ens hi trobaran. La realitat es que la despesa dedicada a informar de l’acció de govern ha disminuït per sota del que desitjaríem, i molt per sota dels pressupostos que aprovava, per activa o per passiva, el Sr. Buenaño i el seu partit fa uns pocs anys. Certament la realitat és tossuda i la econòmica més i l’esforç de contenció de la despesa que estem fent aquest any i farem el proper, no tenen comparació amb cap situació anterior. Desinformar la ciutat amb un tema en el que tots som sensibles no és una bona pràctica, i més quan la his-

tòria de les accions o omissions del Sr. Buenaño i el seu partit en el tema econòmic municipal no avalen la seva coherència argumental. Des d’un altre punt de vista, voldria aprofitar l’avinentesa per manifestar que de la mateixa manera que hem posat en tots els suport comunicatius que hem pogut al ciutadà com a protagonista, els cartells de les obres són un exemple més, també els tenim com a eix i referència de la nostra acció de govern, i per molt que al PP li molesti el continuarem mantenint. Sembla que alguns no s’han adonat que a la ciutat les coses han canviat i ara, a Cerdanyola el ciutadà és el centre de l’acció de govern. Reitero, la informació institucional directa amb el ciutadà és un dret, tant de l’Ajuntament com del propi ciutadà i no el pensem limitar ni utilitzar demagògicament com està fent el PP i menys en un tema com el de la informació en el que s’ha reduït moltissim els costos. Francisco Ortiz Tinent d’alcaldia de l’Àrea d’Alcaldia i Presidència, i de l’Àmbit de Finances i Serveis Econòmics

El meu agraïment a Ignacio Laguna Ignacio Laguna ha mort. Amb ell hem perdut un referent ètic, un lluitador infatigable, un home compromès amb la seva comunitat, amb la seva gent, amb les seves idees. La seva vida ha estat testimoni del pitjor i del millor del nostre país durant aquest segle XX. Situat de forma clara i ferma en la defensa de les llibertats i la democràcia Continua a la pàgina següent


20 · OPINIÓ va viure la guerra i va patir la presó, buscant treball va venir a Catalunya, va treballar en l’empresa de transport Renom, sent-ne representant dels treballadors i sindicalista, va ser regidor del PSUC en el primer mandat 7983 i impulsor de la construcció de la Residència de Gent Gran de Canaletes, on va ser president de la junta de l’associació del mateix centre. Ignacio, gràcies pel teu treball, pels teus consells, pel teu exemple, per tot el que ens has donat als Cerdanyolencs, gràcies per la teva amistat. Hi ha persones que tenen una llum pròpia, especial i esdevenen com un far de referència. Ignacio la teva llum seguirà sent present en el record dels qui t’hem conegut. Moltes gràcies amic, Antoni Morral Berenguer

Gràcies per tot, Ignacio Ha mort el Laguna. Poques paraules es poden dir. Polític, sindicalista, idealista, lluitador. Persona. Sobretot persona. Fins fa ben poc encara se’l podia veure amb el seu vell cotxe pels carrers de Cerdanyola. A mi em va captivar fa uns anys quan, juntament amb el Jesús Hernández, ens encarregàvem de la coordinació d’entrevistes entre persones de Cerdanyola i el Toni Morral. Captivava per la senzillesa amb què parlava de la seva vida. Parlava d’immigració, de sindicalisme, de Cerdanyola, de política, de Catalunya, d’Andalusia, de justícia social. Va fer seves totes les lluites que considerava justes. Des de la lluita contra el franquisme, fins a la lluita per aconseguir una residència per a la gent gran de Cerdanyola. L’Ignacio Laguna. Un home digne com pocs. Gràcies per tot, Ignacio. Roger Morales i Puig

Del 9 al 14 de desembre del 2010 · Cerdanyola

Estem creant alarmisme? Dimecres dia 1, són les 19.30, el regidor de Salut Dr.Tarrés comença una exposició sobre un estudi de casos de malalts de fibromialgia, fatiga crónica, i sensibilitat química (FB,FC i SQM) a Cerdanyola i voltants. L’estudi es va demanar en el ple de febrer per part d’uns ciudatans i al març fou aprovat per la junta de portaveus a instàncies d’un partit poitic. No és fins setembre que es torna a demanar en el ple,i donant les excuses oportunes donant-li la culpa a la Generalitat, es torna posar en marxa, aquesta vegada sí, ja que en sortir per TV3 el tema dels abocadors de Can planes i referint-se a l’alta toxicitat que emeten les dues xemeneies allà a la Plana del Castell, es crea alarma social ja que que pot haver-hi causa-efecte. Se li van demanar les dades dels Caps de Cerdanyola, les del Clínic i el Tauli, en l’exposició només hi havien les dels Caps, i a sobre incompletes, resulta que hi havia en la sala més malalts que els comptabilitzats per ells amb la seva xarxa informàtica.Segons els estudis, no hi ha malats de SQM i només 19 de FC una presa de pèl per als malats allà assistents i així se li va dir. Creiem que l’informe per dir-li d’alguna manera, està creat per desactivar l’alarma social creada per alguns ciudatans en paraules del regidor Tarrés i la regidora Rosa Jiménez, L’ únic que els preocupa ara per ara, alarma social. Ara falten les dades sobre el càncer a Cerdanyola, Dr. Tarrés. També demanades amb insistència al febrer i al setembre, on són les del 1999 al 2009 de l’Institut Carles III, però no les de l’abestosi, sinó totes, per a quan? Volem un estudi real i de qualitat ja! Albert Gonzalez Mori i 90 malaltes de FibromiàlgiaFC/ SQM

El PSC controla el vot dels seus militants El passat 28 de novembre, quan vaig anar a votar, em vaig trobar amb una ingrata sorpresa quan, mentre esperava el meu torn per introduir el sobre a l’urna, vaig observar com un interventor del PSC-PSOE demanava a un dels membres de la mesa electoral el llistat de les persones que ja havien votat, per tal de comprovar si els seus militants havien anat a votar. L’interventor en qüestió duia un llistat enorme, i talment com si es tractés d’un comissari polític, anava ratllant els noms dels que ja havien votat, i trucant als qui encara no ho havien fet. Davant d’això, no vaig poder-me contenir i li vaig preguntar si és que es tractava d’una mena de control sobre els votants. El noi -no passava dels 30- em va dir que sí sense vergonyes, i m’ho va justificar dient que no preguntava als seus militants a qui havien votat. Davant d’això li vaig recordar que el vot és secret, és a dir, que l’exercici del vot és secret, i que em semblava immoral controlar si les persones han votat o no. D’altra banda, val a dir que tinc els meus dubtes sobre el dret que pugui tenir un interventor o un apoderat a consultar el llistat de les persones que han votat en una mesa electoral. Tot plegat, em va semblar de mal gust i em va fer pensar en la legitimitat que s’atorga aquest partit per tal de controlar la seva militància, talment com si es tractés d’un ramat d’ovelles a les quals se les hagués d’empaitar per conduir a l’estable electoral. Estaria bé que eradiquéssim aquestes pràctiques i, per què no, les penalitzéssim d’alguna manera. Maurici Jaumandreu

LES CARTES DELS LECTORS S’HAN D’ENVIAR A: director@al-dia.com Cerdanyola al dia publica opinions, rèpliques i suggeriments d’interès, respectuosos vers les persones, amb un màxim de 15 línies (en format word), que podran ser extractats o resumits per motius d’espai o per millorar-ne la comprensió. Per a la publicació de les cartes ha de constar en el text: nom i cognoms de l’autor, DNI, domicili i telèfon. Sense aquestes dades no es publicarà cap text. La redacció no atendrà trucades, visites ni cartes sobre textos no publicats, retallats o extractats.


Cerdanyola

· Del 9 al 14 de desembre del 2010

Cerdanyola DESPATX LEGAL · 21 PLANTEJA ELS TEUS PROBLEMES LEGALS A

info@pallaresfernandez.com El despatx d’advocats de Pallarès i Fernàndez escollir els més interessants entre les cartes rebudes i publicar els seus consells professionals en aquesta secció.

LA PREGUNTA DEL LECTOR:

Quines precaucions he de prendre quan signo un contracte d’arres?

L

a compra d’un habitatge suposa, en molts casos, la inversió mes important que realitza una família, per això és important prendre una sèrie de precaucions a l’hora de la compra tenint en compte que no solament és important el preu a pactar, sinó que a més cal tenir en compte una sèrie de circumstàncies que podrien afectar-nos, no solament en l’adquisició de l’habitatge, sinó en “la possessió pacifica” de la nostra futura vivenda, per això és fonamental assegurar-se que la finca que anem a adquirir no es trobi afectada, per exemple, per càrregues registrals (hipoteca, embargament, condició resolutòria, cens, etc), o comunals quan es tracti de propietat horitzontal, per una afecció de tipus urbanístic, o per possibles vicis en la construcció, etc. En molts casos sol haver un període de temps entre la negociació de la venda i la signatura de l’escriptura, ja sigui per temes de finançament de la compra o disponibilitat de l’habitatge. Si vostè està interessat en l’adquisició d’un habitatge en concret, i una vegada ha verificat que aquest no es troba afectat per cap tipus de càrregues o desperfectes, pot assegurar-se la compra mitjançant la signatura d’un contracte d’arres. El contracte d’arres és un acord en el qual es pacta l’obligació de transmetre l’habitatge en el futur i en el qual les parts negocien

les condicions de la futura compra venda i En tot cas, és recomanable que consulti amb estipulen la reserva de l’habitatge, lliurant- el seu advocat per assessorar-se ja que cada se com prova una quantitat de diners en contracte té els seves particularitats. concepte de senyal. Al moment de signar el contracte d’arres ha de tenir en compte tots Pallarès i Fernàndez- Advocats els termes de la negociació identificant perfectament l’habitatge i els seus annexos, el preu i forma de pagament, el termini previst per a l’atorgament de l’escriptura pública i els pactes sobre distribució de despeses en la compravenda, si existeixen, ja que aquest document és tan important com la signatura pública davant notari de l’escriptura de compravenda, ja que aquesta última es troba condicionada als pactes estipulats en el contracte d’arres. En el cas que el tipus d’arres siguin penitencials, el futur comprador es compromet a adquirir l’habitatge en el termini i condicions estipulades en aquest contracte, CALSINA & SALAVERT si bé contemplant la possibilitat de desisABOGADOS tir lícitament de la compravenda perdent Especialistas en derecho civil, familia, la quantitat lliurada com arres o senyal. penal y accidentes de tráfico. Aquesta mateixa facultat de desistir se li Tel.: 93 691 86 95 - 93 580 34 16 Av. Catalunya 25, ent. 3ª - Cerdanyola reconeix al venedor qui, com penalització, haurà de retornar per duplicat la quantitat percebuda com arres o senyal. Perquè el DAVID PARCERISAS HINOJOSA ABOGADO comprador tingui la possibilitat de desistir Herencias, Testamentos, Legítimas, del compromís de futura compra, és molt Desheredamientos, Reclamaciones, Donaciones, Compraventas… important que les arres es configurin com Visitas Gratuitas penitencials, ja que si fossin confirmatòries Presupuestos sin compromiso TEL.: 695557765 - 937258329 o penals no es podria desistir del contracte.


22 ·

Del 9 al 14 de desembre del 2010 · Cerdanyola

Experiències amb la teràpia de Freqüència

L

es següents experiències ens han estat enviades per persones que van ser diagnosticades de càncer i van seguir la Teràpia de Freqüència (www.energiacurativa.és) -Símptomes: Em van diagnosticar càncer d’ovaris l’any 2003. Testimoniatge: Els metges van decidir intervenir-me així que després de la intervenció quirúrgica vaig rebre tractament de quimioteràpia. Dos anys i mig després em van detectar metàstasi en el fetge i l’any següent una recidiva en fetge, melsa i abdomen. Al finalitzar el tractament de quimio, em van informar de la teràpia a través de freqüències electromagnètiques, amb la qual s’estaven obtenint resultats positius en diferents malalties i dolències, com també contra el càncer. Des de la primera sessió vaig notar que la meva

energia augmentava i que els resultats de les analítiques que periòdicament em feia, milloraven considerablement. Actualment només segueixo el tractament a través d’ones de freqüència electromagnètica, i els metges que han tractat durant anys la meva malaltia, estan molt satisfets amb la meva evolució! -Símptomes: Diagnosticada amb càncer de mama. Testimoniatge: Després de tres setmanes rebent la Teràpia de Freqüència, 2 embalums van desaparèixer i la grandària del tumor del meu pit va disminuir considerablement. -Símptomes: Càncer de Pròstata, Irisitis (coïssor en ulls), dolor crònic en el coll des d’anys. Testimoniatge: Després de cinc sessions de Teràpia de Freqüència, la coïssor en els ulls i el dolor del meu coll van desaparèixer. Vaig notar un gran alleugeriment i millora en els símptomes del meu càncer de pròstata. -Símptomes: Càncer de Bufeta que es va estendre als pulmons. Testimoniatge: Després d’unes poques sessions de quimio alternades amb diverses sessions de Teràpia de Freqüència, l’scanner va

mostrar que els tumors cancerosos s’havien reduït. La reducció que es va produir va ser d’un 40%. La recomano! -Símptomes: Càncer de Pulmó, diagnòstic 16 mesos de vida. Testimoniatge: Després de 5 mesos de sessions amb la Teràpia de Freqüència, la meva oncòloga em va fer una revisió mèdica i em va comunicar que no havia rastre de càncer al meu cos.

Centro energia curativa


Cerdanyola

· Del 9 al 14 de desembre del 2010

BENESTAR · 23

Els rostres de l’angoixa

Q

uan parlem d’angoixa ens referim a un estat afectiu desplaent que a més de manifestar-se en el pla anímic pot exterioritzar en el cos. En els últims temps assistim a un increment de consultes per ansietat o atacs de pànic; quadres on el subjecte afectat per l’angoixa refereix ofec, dificultats per respirar, taquicàrdia, etc. Amb la dificultat, afegida, de poder enllaçar-lo amb algun esdeveniment de la seva vida. Sembla que l’angoixa ve, irromp de manera sobtada en la vida d’un subjecte que no sap el que li està passant. El subjecte angoixat sembla un pelma, un cos sense músculs, no es mostra com una persona emocionada, és a dir, plorant o cridant, però està molt afectat per allò que l’angoixa, a més, li costa representar alguna cosa, falla en la verbalització i acaba les seves frases amb un simple ‘no sé ... no sé, no sé el que em passa’. El ‘no sé’ fa referència a un no saber del subjecte quan ha de deixar d’afirmar el que diuen altres i pronunciar les seves pròpies paraules. Un punt important a destacar és

que l’angoixa cursa de manera inconscient, només tenim notícies d’ella a nivell conscient però el que la motiva roman ocult a primera vista.

jar-nos la nostra vida, perquè alguna cosa ens indica que no funciona del tot bé i cal transformar-lo. No obstant això, si un subjecte intenta fugir d’una situació de la seva vida és perquè hi ha alguna cosa en ella que no suporta. La fugida, mai és la millor solució, ja que evita plantejar les seves coses i, per tant, no haver de patir emocions, sentiments i pensaments que són aparentment desagradables per a ell. Per no haver d’enfrontar amb les problemàtiques de l’amor, del treball, dels diners. El subjecte, moltes vegades, en comptes de canviar la seva realitat, la nega, però això no vol dir que no li segueixin passant coses.

El tractament psicoanalític utilitza com a principal eina la paraula, el pacient parla, relata les seves vivències, les seves queixes, conflictes o somnis, és a dir, prenem com a material tot allò que el subjecte vol parlar sense restar importància, sense creure que això que ens explica no té res a veure amb el ‘veritable problema’; i a través de l’escolta del psicoanalista el subjecte pot elaborar allò que el angoixa i desvetllar els seus motius inconscients. La teràpia consisteix, també, en elaborar la Anabel López idea que l’angoixa no sempre és una cosa Psicoanalista. Gabinet de Psicoteràpia. dolenta, que s’hagi d’eliminar, sinó que si l’afecta és perquè té una funció particular en el psiquisme. És cert que en moltes ocasions desitgem que la nostra existència aquest marcada per agradable, sabem també que certes situacions ens poden produir angoixa i utilitzem aquests moments per replante-


Cerdanyola

· 27

· Del 9 al 14 de desembre del 2010

Leishmaniosi Canina (II) Adopta’ls

L

a leishmaniosi Canina és una malaltia parasitària (Leishmania infantum) provocada per la picadura d’un mosquit (Phlebotomus spp). És una de les zoonosi canines més preponderants i dóna lloc a una malaltia que pot resultar greu i inclòs mortal pels gossos afectats COM ES MANIFESTA? La Leishmaniosi pot afectar a diferents òrgans i els signes clínics són molt variables. Els gossos infectats poden des de no mostrar signes i actuar com a reservoris fins a patir pèrdua de pes, gana, apatia, depressió i afeccions de la pell i el pèl, dels ronyons, fetge, aparell digestiu, aparell respiratori, sistema ortopèdic i ulls.

risc. També es pot protegir al gos mitjançant l’ús de collars, pipetes i esprais antiparasitaris. QUINA IMPORTÀNCIA TÉ? És una malaltia que s’està convertint en un vertader problema de salut pública perquè és una infecció oportunista per a gossos immunosuprimits, per a persones amb SIDA i altres situacions de sistema immune compromès.

Femella d’un any aproximadament. Esterilitzada.

L’equip veterinari de Tot Gos Cerdanyola RALLITAS. Gata de sis mesos

COM ES PREVÉ? El control és difícil però existeixen estratègies que es basen en impedir que el mosquit arribi a picar al gos infectat i, alhora, evitar que el mosquit infectat piqui al gos sa. Es pot controlar utilitzant feromones, insecticides repeŀlents i evitant passejar els animals al vespre i a l’alba que són les hores de màxim

TAKAS. Mascle d’un any aproximadament. Esterilitzada.

Tenim més animals en adopció. Si t’interessa contacta amb nosaltres: ADAC Cerdanyola: animalescerdanyola@hotmail.com

TOTGOS CENTRE VETERINARI. C/ Escoles nº 9 - 93 580 17 03

En les noves instal.lacions els oferim els nostres serveis de: Medicina general, vacunacions, ecografia, cirurgia, oftalmologia, microxip, educació canina, educació amb grup de cadells, perruqueria canina i felina... A més disposem d'una amplia botiga on trobarà tot pels diferents animals de companyia: gossos, gats, rosegadors, ocells, peixos, rèptils. També ens trobaràs en facebook


28 · RACÓ DEL GOURMET

Del 9 al 14 de desembre del 2010 ·

Cerdanyola

CARPACCIO D’ESCAMARLANS AMB MANDARINA I VAINILLA INGREDIENTS: 32 ESCAMARLANS MITJANS 300 G DE CIGRONS CUITS 50 G DE CANONGES 1 GOT D’AIGUA 30 G DE GERMINATS D’ESPÀRREC 1 CULLERADA DE GERMINATS DE COL LLOMBARDA SAL PER A LA VINAGRETA DE MANDARINA: 5 MANDARINES 1 TASSA DE CAFÈ DE VINAGRE DE XERÈS PER A L’OLI DE VAINILLA: 1 BEINA DE VAINILLA 1 GOT D’AIGUA D’OLI DE GIRA-SOL

PREPARACIÓ: Peleu els escamarlans, poseu-los sobre un paper sulfuritzat, cobriu-los amb un altre paper sulfuritzat i aixafeu-los posant un cassó al damunt i fent pressió. Reserveu-ho al congelador. Per fer un hummus de cigrons, poseu els cigrons cuits en un got per triturar, afegiu-hi la sal i l’aigua, i tritureu-ho amb l’ajuda d’un túrmix. Col·loqueu l’hummus dins d’una màniga pastissera i reserveulo. Per fer la vinagreta de mandarina, poseu a la Thermomix les mandarines pelades i separades en grills, l’oli de gira-sol, el vinagre de xerès i la sal i tritureu-ho. Per fer l’oli de vainilla, talleu la beina de vainilla i retireu les llavors amb la punta del ganivet. Poseu les llavors de vainilla en un bol, afegiu-hi l’oli de gira-sol i deixeu-ho reposar a la nevera, si voleu potenciar el gust de l’oli, durant dues hores. Finalment, retireu el paper sulfuritzat, emplateu els escamarlans, tireu-hi per sobre l’oli de vainilla i la vinagreta de mandarina i poseu-hi al damunt els canonges i els germinats d’espàrrec i de col llombarda. I ja per acabar, feu unes boletes d’hummus al voltant del carpaccio amb l’ajuda de la màniga pastissera.

LULAPALUSA cafeteria - restaurant

www.tv3.cat

ZONA WIFI CANAL+ CHAMPIONS LIGA 2010-11 Esmorzars, berenars, dinars i sopars C/ Sant Francesc, 1-3 · Cerdanyola del Vallès 93 691 47 02 · www.lulapalusa.com


Cerdanyola

RACÓ DEL GOURMET · 29

· Del 9 al 14 de desembre del 2010

UN ESPAI PER ALS AMANTS DE LA BONA TAULA: receptes apetitoses per fer, trucs de cuina, consells per quedar bé amb els teus convidats, i també ELS MILLORS RESTAURANTS ON ANAR A SOPAR!

COCA DE SARDINES EN ESCABETX AMB ORELLANES, MANGO I RUCA INGREDIENTS: 1 PAQUET DE PASTA DE FULL (OPCIONAL, 4 LLESQUES DE PA PAGÈS) 4 LLAUNES DE SARDINES EN ESCABETX 20 ORELLANES 200 ML D’AIGUA 1 MANGO 100 G DE RUCA 1 MANAT DE CIBULET 1 GOTIM DE RAÏM PELAT

PREPARACIÓ: Talleu la pasta de full en rectangles de 14 centímetres de llarg per 4 centímetres d’ample, punxeu aquests rectangles de pasta de full amb una forquilla per evitar que s’inflin durant la cocció i deixeu-los coure al forn a 175 graus durant 12 minuts. Per fer la crema d’orellanes, poseu a la Thermomix les orellanes, l’aigua, una mica de sal i tritureu-ho durant 8 o 10 minuts. Mentrestant, retireu les espines de les sardines en escabetx, talleu el mango en làmines molt fines, talleu els grans de raïm pelats a quarts i retireu-ne les llavors. A continuació, poseu la pasta de full cuita sobre un plat, unteu-la amb la crema d’orellanes, poseu els filets de sardina a sobre, els grans de raïm tallats i les làmines de mango. Guarniu la coca amb la ruca i el cibulet picat. Finalment, tireu-hi unes gotes del suc d’escabetx de les sardines per sobre per tal d’amanir la coca. www.tv3.cat RESTAURANT

-

CAFETERIA

Menú diari Menú dissabtes Menú especial grups Carta diària

Restaurant i cafeteria MENÚ DIARI · DINARS I SOPARS D’EMPRESA SERVEI A LA CARTA OBERT ELS DIES 26 DE DESEMBRE, 1 i 6 DE GENER C/ LA PEDRERA, 5, 08290, CERDANYOLA (BCN) RESERVES: 93 692 23 94

HORARI de dll a dj: 8-18h dv: 8-18h i 21-24h diss: 10:30-16h i 21-24h diumenge tancat c/ Santa Anna 60, Cerdanyola 620 01 66 32 - 93 580 92 96

MENÚ DE MARTES A SÁBADO Carta, tapas, pizzas y torradas. Especialidad en paellas y arroz negro

Lunes cerrado C. Felicià Xarau, 16 Cerdanyola Telefonos: 93 691 10 02 626 682 739


30 ·

Del 9 al 14 de desembre del 2010 · Cerdanyola

XERRADA SOBRE ELS VALORS EN L’ESPORT

El proper dilluns 13 (18.30 hores) el Casal de l’Esport acollirà la xerrada “Compte fins a 3”, on es tractarà el paper dels pares i els entrenadors en l’esport formatiu. HOQUEI

L’assemblea del Cerdanyola CH aprova un pressupost de 128.650 euros L’entitat ha tancat la temporada amb un superàvit de quasi 2.000 euros

A

mb la presència d’una trentena de socis -del total de 347 amb els quals compta actualment l’entitat-, el Cerdanyola Club d’Hoquei va celebrar l’Assemblea Anual Ordinària. Un dels punts més destacats de l’ordre del dia va ser el balanç econòmic de la passada temporada, que s’ha tancat amb un superàvit de 1.999 euros i que finalment va ser aprovat amb un vot en contra. També es va aprovar, en aquest cas per unanimitat, un pressupost de 128.650 euros per a la temporada 2010-11. Durant la sessió també es va fer públic que actualment l’entitat té un deute acumulat de 260.000 euros. ANY LLUÏT El president del club, Jordi Sabater, va exposar la memòria d’activitats i gestió de l’entitat tot destacant que s’havia fet “una molt bona feina a l’hoquei base”, que l’equip de Primera nacional Espanyola havia mantingut la categoria tot i que després hi havia renunciat per motius econòmics, l’ascens del Segona Catalana i els quatre títols aconseguits pel primer equip femení. “Crec que excepte per la pèrdua del primer equip masculí ha estat un any prou lluït”, remarcava Sabater. Després que aquest

Franco, Sisquella, Sabater, Piqueras i Carreter durant l’assemblea

punt s’aprovés per unanimitat, Juan Piqueras, vicepresident responsable de la secció de patinatge i dels serveis jurídics, va explicar el nou organigrama funcional del club, que també es va aprovar per unanimitat. Així, ara l’entitat continua encapçalada per Sabater, “però no és una junta presidencialista, sinó que estem treballant tots”. Sabater està acompanyat pel vicepresident de relacions institucionals i serveis econòmics Lluís Sisquella, el vicepresident esportiu Jaume Carreter, el vicepresident de patinatge i serveis jurídics Juan Piqueras, la tresorera Olga Franco, el secretari Josep Maria Boleda i els vocals Paco Martín, Toni Ros, Mario Núñez, David

F. NF

Zarroca, Xavi Mimó, Joaquin Gairin, Jaume Maranges i Eudald Pladevall. A més, Paco Martín és el responsable de l’hoquei base, Zarroca i Mimó són els representants de la secció d’atletisme i Mario Núñez i Toni Ros com a delegats dels primers equips d’hoquei patins. QUOTA DE SOCI Finalment l’assemblea també va aprovar la modificació de la quota de soci, que passa a tenir un cost únic de 30 euros. Aquesta quota l’hauran de pagar tots els esportistes majors d’edat de l’entitat i en el cas dels menors el pagament l’assumirà un dels pares en qualitat de representant legal del jugador. - N. Ferrer


Cerdanyola

· Del 9 al 14 de desembre del 2010

ESPORTS · 31

HOQUEI

El Femení perd a pilota aturada Les cerdanyolenques visiten la pista del cuer amb la victòria com a únic objectiu

E

l conjunt de Borregán està experimentant un inici de lliga irregular. L’última prova va ser davant l’Igualada, contra qui van sumar la tercera derrota de la temporada. Aquest dissabte el Maheco Cerdanyola visita la pista del Vigo Stick, cuer del grup, amb l’únic objectiu de sumar una victòria que marqui un punt d’inflexió en la trajectòria del conjunt verd-i-blanc. A Can Xarau la primera part entre el Cerdanyola i les de l’Anoia va ser molt igualada, i tot i que les cerdanyolenques no es van mostrar molt encertades de cara a porteria, un gol d’Adriana Gutiérrez va permetre les verd-i-blanques marxar al vestidor amb el marcador a favor (1-0). A la represa. l’Igualada capgiraria el partit amb gols de Díez i Gil i a partir d’aquí el partit va estar ple de jugades polèmiques. Amb Laia Salicrú multipli-

L’Igualada va sentenciar a pilota aturada i Salicrú es va haver de multiplicar

cada i aturant xuts mentre que la defensa cerdanyolenca demostrava poca intensitat, les de l’Anoia aprofitaven per esperar el seu moment al contraatac. Font i Gutiérrez van veure la targeta blava i amb la superioritat numèrica en pista l’Igualada ho va tenir fàcil per marcar l’1 a 4.

F. NF

Les cerdanyolenques van estavellar molts xuts al pal i el premi no arribaria fins al minut 37, quan Font feia el 2 a 4. Dos minuts més tard Gutiérrez aconseguia el 3 a 4, però ja quedaven pocs segons pel final i la remuntada es feia impossible. - N. Ferrer

PATINATGE

Discret paper de Carla Nonell i Alba Pérez al Mundial de Patinatge de Portimao La patinadora italiana Tanja romano recupera la corona amb un excel·lent programa

L

es cerdanyolenques Carla Nonell (CPA Ripollet) i Alba Pérez (CN Terrassa) han tingut una actuació discreta al Mundial de Patinatge Artístic sènior celebrat a Portimao (Portugal). Les patinadores locals, que arribaven a la cita mundialista després d’haver superat lesions, no han tingut sort a la pista i retornen a la ciutat amb la recompensa d’haver-se classificat per a la màxima competició després d’una temporada difícil. Pérez, que competia en la modalitat de figures obligatòries, va pagar car els errors inicials en l’execució de les figures i va quedar en la dinovena plaça d’un total La cerdanyolenca Carla Nonell no va tenir F. FEP de 33 patinadores. La medalla d’or va bona sort al programa curt

ser per l’alemnaya Julia Woyciechowski, l’argent per la italiana Elisa Giunti i el bronze per Sandra Woyciechowski. PROGRAMA LLIURE D’altra banda, en el programa lliure, Nonell va estar per sota de les seves possibilitats en el programa curt i va quedar en la 17a posició. Finalment en el programa llarg Nonell va aconseguir un dels millors DAxel del campionat i va fer-se així amb la 12a posició final. La seva companya de club, Isabel Repullo, es va quedar a un pas del podi. Enguany la campiona va ser Tanja Romano, que va superar la també italiana Dbora Sbei amb una coreografia excepcional. - Redacció


Del 9 al 14 de desembre del 2010 · Cerdanyola

32 · FUTBOL

Segona victòria consecutiva del Femení davant un rival directe Les cerdanyolenques sumen un important triomf per allunyar-se de la part baixa

D

esprés de la valuosa victòria al camp del Lleida les de Toni Polidano necessitaven confirmar la seva reacció amb un altre triomf i així ho van fer a la Bòbila, on les cerdanyolenques es van imposar per 2 a 0 al Cornellà de Terri. Amb aquesta victòria contra un rival directe per la permanència les cerdanyolenques s’allunyen de la part baixa de la taula. SUPERIORITAT NUMÈRICA El partit a la Bòbila va estar condicionat per l’expulsió de la portera visitant al minut 10, que va deixar les locals amb superioritat numèrica durant quasi tot el partit. Al minut 20 les visitantd estavellaven una pilota al pal en l’ocasió més clara del partit, però al minut 27 Marta Martínez inaugurava el marcador (1-0). A la segona part, el Cornellà de Terri, que jugava amb una jugadora de camp

Tania cau a la primera part del partit a la Bòbila

com a portera, no va posar les coses fàcils a les verd-i-blanques. Però al minut 82 Debora sentenciava el partit després de superar Gina novament.

F. NF

Aquest diumenge les cerdanyolenques tancaran la primera volta al camp del Sant Andreu, equip que va eliminarles de la Copa Catalunya. - N. Ferrer

TERRITORIAL PREFERENT

El Cerdanyola FC rep el Pubilla Casas

E

n el moment de tancar aquesta edició el conjunt de Toni Carrillo encara havia de disputar el partit ajornat contra el Morell, però a falta d’aquest encontre el Cerdanyola FC ocupa la vuitena posició amb 18 punts. Aquest diumenge (12 hores) els verd-i-blancs rebran la visita del Pubilla Casas, conjunt que actualment

ocupa una posició per sota dels cerda- al descans. A la segona part els locals nyolencs. dominaven i el Cerdanyola disposava d’algunes ocasions clares de perill, que EMPAT A DOMICILI no van acabar en gol. Finalment al minut D’altra banda, els verd-i-blancs van 70, la sortida d’un córner acabava en el aconseguir treure un punt de la seva vi- gol de l’empat dels lleidatans. A partir sita al camp del Cervera. Al minut 11 d’aquí el Cerdanyola ho va intentar tot Rubén Sánchez avançava els homes de per endur-se els tres punts, però no va Carrillo i el marcador ja no es mouria fins estar encertat. - Redacció

Ignacio Laguna Gutiérrez REGIDOR DE L’AJUNTAMENT DE CERDANYOLA DE 1979 A 1982

L’alcaldessa de Cerdanyola i tota la corporació municipal testimonien el més sentit condol


Del 9 al 14 de desembre del 2010 · Cerdanyola

34 · ESPORTS

hoquei

futbol PREFERENT GRUP 2

OK LLIGA FEM EQUIP

PUNTUACIÓ

EQUIP

PUNTUACIÓ

1a NAC. GRUP 3 EQUIP

Cerdanyola equip x equip

PUNTUACIÓ

© 1. CP Voltregà

19

© 1. Vista Alegre

28

© 1. RCD Espanyol B

21

ESPORT: bàsquet

© 2. Arenys de Munt

17

© 2. Torreforta

23

© 2. S. Atlético Ciutat

18

16

© 3. Júpiter

20

© 3. UE Sant Andreu

13

EQUIP: cadet

© 3. CP Vilanova © 4. Igualada HC

16

© 4. Viladecans

20

© 4. FC Levante

13

© 5. Biesca Gijón

15

©5. Cervera

20

© 5. Girona FC

12

8. Cerdanyola FC

6. Cerdanyola FC

4

15. El Catllar

12

11. CE Europa

7

4

16. Mollerussa

11

12. Cornellà de Terri

6

12. Sant Cugat

0

17. Organyà

11

13. CA Jesús

3

13. Vigo Stick

0

18. Roquetenc

10

14. PBB La Roca

0

10.

Maheco Cerdanyola

11. CP Alcorcón

ENTRENADOR: Josep Ramos

bàsquet

hoquei 1a NACIONAL CAT EQUIP

17

10

6

11. Noia Freixenet

JUGADORES: Sandra Hernández, Judit López, Cristina Navarro, Lydia Descàrrega, Gloria Herranz, Marta Martos, Mónica González, Andrea Arús, Paula García, Clara Hidalgo i Anna Puig.

PUNTUACIÓ

COPA CATALUNYA EQUIP

PUNTUACIÓ

1a CAT. GRUP 1 EQUIP

PUNTUACIÓ

©1. CP Congrés

21

© 1. Reus Deportiu

20

© 1. Salle Reus

©2. Patí Manlleu

20

© 2. CB Igualada

20

© 2. CN Sabadell

19

©3. Hoquei Caldes

19

© 3. CBF Cerdanyola

18

© 3. CB Esparreguera

19

©4. CP Tordera

19

© 4. Xamba

17

© 4. CEB Sant Jordi

18

©5. GEiEG

18

© 5. Olesa B

16

© 5. Tarragona

18

22

12. CH Palafrugell

7

6. Sant Adrià

16

12. CB Salou

15

13. Arenys de Munt

8

7. Salle Reus

16

13. Ópalo Cerdanyola

15

14. Tona

7

15

14. CB Morell

14

15. Cerdanyola CH

6

14

15. CEVG

13

16. Reus Ploms

6

13

16. CB Ripollet

12

8. Viladecans 9. Draft Gramenet 10. CN Terrassa

BÀSQUET

El Femení Cerdanyola no pot fallar a Guiera Després de la jornada de descans les locals reben la visita del Viladecans i l’Ópalo Cerdanyola es desplaça a la pista del Sant Pere de Ribes

L

es noies de David Rodríguez no poden patir cap entrebanc més si volen disputar amb les màximes opcions el play-off d’ascens. Després de perdre a la pista del Reus Deportiu, en un partit on les locals van ser molt superiors, les verd-iblanques rebran la visita del Viladecans a Guiera. RIVAL ASSEQUIBLE Actualment les cerdanyolenques ocuLes noies de Rodríguez no poden cometre pen la tercera posició de la classificació més errors de cara al playoff F. Arxiu

i s’enfrontaran al vuitè classificat. A la seva pista les cerdanyolenques es van imposar per 45 a 56. A CONTINUAR LA BONA RATXA D’altra banda, l’Ópalo Cerdanyola visitarà la pista del Bàsquet Ribes, vuitè classificat amb sis victòries i quatre derrotes. Els homes de Jordi Altimira volen confirmar la seva reacció sumant la tercera victòria consecutiva. Abans de la jornada de descans els cerdanyolencs van guanyar el Sant Cugat a Guiera. - N. Ferrer


Cerdanyola

Cerdanyola

· Del 9 al 14 de desembre del 2010

· 35

Saab 9-5, el model d’una nova era

D

esprés d’un temps d’incertesa per la venta de General Motors de la marca Saab, ara retorna amb més força que mai gràcies al constructor Spiker. El primer model de la nova era és el Saab 9-5. Agafant la plataforma de l’Opel Insignia, el nou model arriba disposat a plantar-li cara als bòlits més competitius de la gamma prèmium. Estèticament la marca sueca es vol allunyar de les línies esportives de les últimes berlines del mercat i vol recuperar el concepte ‘sedan’, però, això sí, amb certs detalls esportius. Amb 5 metres de llarg, el 9-5 no és un vehicle urbà ja que, tot i disposar de múltiples sensors i ajudes pel conductor, aquest Saab és poc àgil entre el trànsit. Exteriorment destaca per unes línies molt rodones i unes òptiGisela

Maria

Sergio

ques posteriors que recorden als sedans americans. L’interior és molt ampli, com cal esperar d’una berlina d’aquestes dimensions. La consola central i els comandaments estan orientats al conductor, facilitant l’accés a tots els botons. A primer cop d’ull és fàcil veure que a nivell tecnològic el 9-5 és un model a l’última: arrencada del motor sense clau, projector d’informació vital sobre

Ricardo

Daniel

Cristina

Homer

el parabrisa, xassís adaptatiu amb control continu de l’amortiment, il·luminació intel·ligent i assistent d’aparcament pilotat, entre d’altres. Quant a seguretat, la marca Saab no es queda enrere: cinturons amb 3 punts d’ancoratge en totes les places, recolza-caps actius, airbag de seguretat per tòrax i laterals, airbag de cortina, tancaments elèctrics per a nens, control electrònic d’estabilitat, control de tracció i control adaptatiu de velocitat amb alerta de col·lisió. Amb cinc estrelles EuroNCAP, el nou Saab 9-5 s’ofereix en tres motors benzina de 180, 220 i 300CV, mentre que en diesel disposem de mecàniques de 160 i 190 CV. El preu del Saab 9-5 no és baix i surt des dels 35.600 euros fins als 58.000 euros la versió més complerta. - Redacció Laia

Julio

Alejandro


36 · CULTURA

Del 9 al 14 de desembre del 2010 · Cerdanyola

ART SOLIDARI

L’Escola d’Arts Plàstiques de l’Ateneu col·laborarà en la campanya Una nit d’il·lusió per a tothom amb una exposició de treballs que estarà al vestíbul de l’Ateneu fins al 22 de desembre.

TRADICIONS

Els llums i la fira obren les festes de Nadal L’Ajuntament ha invertit 54.000 euros per guarnir la ciutat amb motius nadalencs

E

l Nadal ja ha arribat. L’alcaldessa de Cerdanyola, Carme Carmona, va encendre l’enllumenat nadalenc i va inaugurar la Fira de Nadal divendres passat. Carmona, acompanyada per la regidora de Cultura, Consol Pla, va donar una volta per les paradetes instal·lades a la plaça de l’Abat Oliba. Algunes famílies es van aplegar per ser les primeres en gaudir de l’il·luminació del modern pessebre dissenyat pel tècnic municipal de Jardineria, Enric Ribes, que l’Ajuntament va adquirir en propietat fa tres anys. Les originals figures estan elaborades amb un entramat de filferros i bombetes que creen unes formes lluminoses que s’allunyen de les tradicionals peces de fang. Enguany ‘el naixement del nen Jesús’ torna a col·locar-se davant l’ajuntament, després que l’anterior Nadal romangués a Fontetes. Al costat, una vintena de tendes formen la Fira de Santa Llúcia, on es venen productes gastronòmics (torrons, neules i menjars artesanals), motius nadalencs (caga-tios, plantes de Nadal, objectes de

Infants davant el pessebre de l’Ajuntament i les autoritats municipals visitant la fira

decoració figuretes del pessebre), roba, complements i fins i tot es pot prendre un té en una jaima oriental. Tot plegat contribueix a crear un ambient festiu agradable, on les famílies i sobretot els més petits, podran il·lusionar-se un any més amb la màgia del Nadal. LA DESPESA L’Ajuntament ha destinat 54.000 euros en decorar la ciutat amb llums i figures nadalenques. Tal i com explicava el tinent d’alcaldia d’Espai Públic, Alfons Escoda, la inversió és la mateixa que l’any passat, doncs “el contracte està

LITERATURA

Un cafè amb Joan Barril

L

’ escriptor i periodista, Joan Barril estarà al Cafè amb lletres el proper 16 de desembre a les 19.30 hores al Museu d’Art de Cerdanyola. Barril presentarà la seva novel·la Les terres promeses, guanyadora del XXX Premi Sant Joan (2010). Aquesta història d’intriga té com a teló de fons la revolució cubana i “indica i reivindica les possibili-

tats de canviar”, segons el propi autor. Les terres promeses té com a personatge principal en Robert Miranda, un antic progressista barceloní que passa a guanyar-se la vida blanquejant diners. Just quan es disposa a fer la darrera entrega un huracà interromp el trànsit aeri i, juntament amb altres passatgers, es queda atrapat a l’aeroport de Cayo Tendido, una petita illa de l’arxipèlag cubà.

F. AS

adjudicat i no es pot negociar una reducció del pressupost”. A causa de la crisi, el govern ja va fer una retallada dels 150 mil euros que s’havien destinat al 2008. La inversió ha servit per adornar la ciutat amb milions de bombetes i 157 figures, prioritzant els eixos comercials i els centres cívics. Per a la il·luminació, s’han utilitzat llums LED que permeten un 85% d’estalvi energètic. Segons Escoda, aquesta mesura s’ha pres en la línia de minimitzar la despesa en la celebració d’aquesta festivitat. - Aitor Sáez Durant les llargues hores d’espera, Lucía, una anciana cubana, explica els fets que van passar en aquell mateix indret l’última setmana de 1958, quan Fidel Castro estava a punt d’entrar a La Havana. En aquella ocasió, un misteriós home jove, armat i uniformat, va arribar a l’illa. Era el germà petit dels Castro, eminent economista i professor, que havia rebut un important càrrec dels revolucionaris. En la calma d’aquella illa, Santiago Castro va començar a descobrir altres causes i somnis que el van portar a afrontar un profund dilema. - Redacció


Cerdanyola

· 37

· Del 9 al 14 de desembre del 2010

ART

El menjador Josep Rosell rebrà els beneficis de l’exposició solidària L’Associació d’Artistes Plàstics de Cerdanyola col·labora amb obres d’art que es podran veure i comprar a partir del 13 de desembre a l’Espai Enric Granados

L

’Associació d’Artistes Plàstics de Cerdanyola presenta la III Exposició Solidària del 13 al 19 de desembre a l’Espai Enric Granados. Aquest any, els beneficis que obtinguin de la venda d’obres d’art les destinaran al nou menjador solidari promogut per les Persones Amigues del Mossèn Rossell, que va obrir portes el passat 1 de desembre. Aquesta entitat es troba al carrer de Les Vinyes, 11B i de moment dóna servei a 8 usuaris, però l’objectiu és atendre dos torns de 16 persones. L’exposició consta d’unes 55 teles amb obres de petit format 20x20. El preu de cada una d’elles serà de 20 euros. “És una manera molt adient d’adquirir art, sobretot obres de qualitat a un preu força assequible i a més, amb un objectiu benèfic” ha expressat Oscar Serrano, president de l’As-

Presentació de l’exposició

F. NF

sociació d’Artistes Plàstics. És una exposició especial, fins i tot en el format de venda, Mistery Show, en el qual el comprador no coneix l’autor de l’obra fins que l’adquireix. Els artistes de Cerdanyola no són els únics que participen a la mostra,

diversos artistes convidats d’altres localitats (Barcelona, Maresme i Mollet del Vallès) han col·laborat amb les seves creacions. Entre ells, es troben artistes reconeguts com Ramon Pi o Elisa Arimany. La regidora de Cultura, Consol Pla, ha destacat que enguany l’exposició té una connotació especial: “En temps de crisi s’estan recollint diners per a una activitat solidària, que hagin pensat en el nou menjador solidari és un encert”. La regidora ha destacat a més, que a la nostra ciutat tenim un teixit associatiu implicat en tasques solidàries i ha felicitat l’Associació d’Artistes: “s’han adaptat a les necessitats actuals, esperem que Cerdanyola s’animi i participi”. La inauguració de l’exposició és el dimarts 14 de desembre a l’Espai Enric Granados a les 20 hores. - Clara Prieto

COMMEMORACIÓ

Un camí amb història

Cinc anys de cant solidari

Ja estan obertes les inscripcions per participar en la VI edició del Camí de Justícia que enguany es farà el divendres 17 de desembre. El Camí de Justícia és la marxa nocturna a peu entre Cerdanyola i Sant Cugat que vol recordar el recorregut que Berenguer de Saltells i els seus companys van fer fins al monestir santcugatenc, on van assassinar l’abat la nit de Nadal de 1351. Els participants sortiran del Museu Ca n’Ortadó i arribaran al Museumonestir de Sant Cugat, on seran rebuts per les autoritats dels dos municipis. Després d’un sopar medieval, es representarà ‘Pedra i sang’, una peça teatral que escenifica els fets d’aquella nit de Nadal.

El MAC va omplir-se per acollir l’acte central del 5è aniversari de Veus sense Fronteres

A

ctuacions musicals i el passi de vídeos van ser els dos elements protagonistes de l’acte central del 5è aniversari de Veus sense Fronteres (VSF). La coral de professionals de la sanitat, que va néixer al 2005 amb la voluntat de transmetre valors solidaris a través de la Concert de commemoració al MAC F. NF música, va omplir el MAC. sari es clourà amb l’estrena del musical Dummy up al Teatre Ateneu. Dirigits per EXPOSICIÓ I MUSICAL A més, fins al 14 de desembre es pot veu- Álvaro Lafuente, més de 20 joves de la re a l’Ateneu una exposició gràfica sobre ciutat hi participen de forma desinteresla tasca feta per l’entitat i aquest diumen- sada en benefici dels campaments de rege la commemoració del cinquè aniver- fugiats d’Haití. - N. Ferrer


Del 9 al 14 de desembre del 2010 · Cerdanyola

38 ·

COM SORTIR A L’AGENDA?

Envia les teves activitats i propostes d’interès públic a cerdanyola@al-dia.com amb deu dies d’antelació. Tel. 93 586 35 23

DIJOUS 9 CINEMA - In the loop, d’Armando Lannucci, 2009. A l’Ateneu a les 21.30h. Preu: 3,5€.

DIUMENGE 12 FESTES POPULARS- Festa ciutadana a l’Avinguda de la ciència. Al Parc de l’Alba a les 10h. Activitat gratuïta.

DIVENDRES 10 CURSOS I TALLERS- Taller: Guarnim el CINEMA- Pesadilla antes de navidad, nadal. Centre d’Educació Ambiental de de Tim Burton, 1993. Al Casal de Joves Can Coll a les 11h. Activitat gratuïta. Altimira a les 19.15h. MÚSICA- Jam Session a càrrec dels alumnes i professors de l’escola El Musical. Al c/ Ramon Llull, 16 a les 21.30h.

MÚSICA- Concert de Tea a la Sala Blues a les 23.30h. Preu: 7€ amb consumició. DILLUNS 13 TALLERS- Taller de maquillatge amb José Juan Guzman. Al local de Dones per la Igualtat a les 20h. MÚSICA- Concert de Naraina a la Sala Mundo Caníbal a les 00.30h.

ALTRES ACTIVITATS- Nit d’astronomia al Centre d’educació ambiental de Can Coll a les 22h. Preu: 4,60€.

DIMARTS 14 JORNADES- Taller de cuina de Nadal. A la Biblioteca de Ca n’Altimira a les 18h.

MÚSICA- Concert de Purple Lighthouse a la Sala Blues a les 23h. Preu: 5€ amb consumició.

INFÀNCIA- Inauguració del pessebre de plàstica infantil. A l’Ateneu a les 18.30h. ART- Inauguració de la III Exposició Solidària. A l’Espai Enric Granados a les 20h.

DISSABTE 11 FIRES I MERCATS- Fira d’antiguitats, col·leccionisme i artesania El Mercat. A la Plaça de la Constitució. MÚSICA- Concert de Seguridad Social i Los Vicentes a la Sala Acme a les 22h. Preu entrades: 10€ anticipades i 15€ a taquilla.

MÚSICA- Estrena de Dummy up el Musical Solidari. A l’Ateneu a les 19h. Preu: 7€

EXPOSICIONS ART- Exposició solidària per al menjador solidari del carrer de les Vinyes. Mostra i venda d’obres d’art. A l’Espai Enric Granados del 13 al 19 de desembre. PINTURA - Mostra d’olis del pintor cerdanyolenc Óscar Serrano. Al B’Art de l’Ateneu fins al 3 de gener. ART - Exposició: Óscar Serrano, al B’Art de l’Ateneu fins al 3 de gener del 2011.

Cerdanyola Els teus cla ssificats a Cerdanyola

ART - Exposició Recursos propis, al MAC fins al 9 de gener.

93 586 35 23


Cerdanyola

· Del 9 al 14 de desembre del 2010

mirant enrere...

Sobre aquestes línies, noves imatges es històriques de Cerdanyola Cerdanyola, seleccionades d’entre les fotografies que formen part de l’Arxiu Mimó. A la part superior de la pàgina podem veure una fotografia aèria de la fàbrica de la Uralita, captada -segons una anotació manuscrital’any 1929. A sota, podem veure una imatge de l’Alzina de Cordelles i, al fons, l’església. La fotografia és del 1930. Sota l’alzina, un tren de vapor entra a l’estació de tren de Cerdanyola, l’any 1928. Finalment, podem també contemplar un detall d’una fotografia captada durant una processó del Corpus, amb data no determinada, i al seu pas per la “Calle de Planas y Casals”, segons es pot llegir a la part dreta de la imatge. Des del passat mes de setembre, ‘Cerdanyola al Dia’ ha iniciat una sèrie d’articles que reprodueixen els documents més interessants de l’arxiu Mimó, recopilat per Jaume Mimó i Llobet i digitalitzat pel seu fill, Jaume Mimó i Sarrablo. S’està treballant en una web que farà l’arxiu accessible al públic.

· 39


Del 9 al 14 de desembre del 2010 · Cerdanyola

40 ·

PER PUBLICAR UN CLASSIFICAT: truca al 93 586 35 23 o envia el text a publicar, el nom i telèfon de contacte al correu electrònic a comercial@al-dia.com Cada paraula costa 1€ per a quatre setmanes. Pots abonar el cost en efectiu o per transferència. FEINA

ZONA ATENEO. ESTUPENDO PISO, ZONA RESIDENCIAL, 3 HAB. DOBLES, ASC., TERRAZA 12 M2, PUERTAS DE PINO MACIZAS, SUELOS PARKET Y GRES, V. DE ALUMINIO CLIMALIT. POR SOLO 236.469 TLFNO. 670226435

Anglès per adults. Janet. T: 93 580 06 24 - 667 377 205 ----------------------------------------Restaurante en Cerdanyola, necesita ayudante de cocina adelantado (con experiencia) Telf. 936921148 ----------------------------------------NEXUS AD Limpieza-Mantenimiento comunidades y parkings-Asistencia Doméstica. T. 902441919. info@nexusad.es ----------------------------------------Reparación de ordenadores a domicilio. telf. 646 279 301 ----------------------------------------Inmobiliaria de Cerdanyola busca comercial. Grans incentius per vendes. Formació a càrrec de l’empresa. Enviar curriculum a info@simovalles.com ----------------------------------------Agencia de modelos busca chicas/ os de 14 a 27 años con o sin experiencia para desfiles, anuncios TV, videoclips, catálogos, etc. 691 21 24 02. ----------------------------------------Seleccionamos 22 personas para atención al cliente o promociones. Tel. 606 015 588. ----------------------------------------Se busca chico/a para negocio de Telecomunicaciones. 633 320 041 ----------------------------------------Se buscan representantes independientes, posibilidad de buenas

T: 696 57 77 39

ganancias 633 320 041 ----------------------------------------Chica española se ofrece para cuidar ancianos (actualmente trabaja en geriátrico) 692148159 ----------------------------------------Dpèls Fotodepilació necesita esteticista o similar con experiencia en fotodepilación y masajes para centro en Cerdanyola. Enviar CV a dpels@dpelsfotodepilacio.cat o llamar al 645483475 Cristina. LLOGUER Busco para alquilar estudio o apartamento céntrico de 1 o 2 habitaciones para despacho en cerdanyola. Tlf.: 619312995. ----------------------------------------Alquilo piso céntrico, 3 habitaciones, balcón, reformado nuevo a estrenar, con posiblidad de opción de compra part. telf. 659 69 61 42 -----------------------------------------

Se alquilan 2 habitaciones cerca de Renfe, 1 doble con baño (suite), derecho cocina, lavadora, etc. 687 622 224 ----------------------------------------Piso Avda. Catalunya. Alquiler: 3hab., tza. 25m2, calef., A/a., amueblado, totalmente reformado. Pv. 850€ (141.428 ptas). Telf: 692.60.29.82

ZONA SERRAPARERA, PISO SEMINUEVO,3 HAB. 2 DOBLES, ASC., BAÑO Y ASEO, CALEF. Y A.A., SUELO DE MARMOL, PUERTAS DE CEREZO, VENTANAS DE ALUMINIO, PK. INCLUIDO, ZONA COMUNITARIA CON PISCINA. SOLO 258.119 TLFNO. 670.22.64.45


Cerdanyola

· 41

· Del 9 al 14 de desembre del 2010

Se alquila local en Ripollet, zona Cruz Roja, actualmente tienda de ropa, Precio 850 euros al mes. Telefono de contacto: 629631839 COMPRA/VENDA/TRASPÀS

Traspaso panaderia en funcionamiento por no poder atender cerdanyola 676231567 -----------------------------------------

Piso en venta en el centro de Barberà. 3 hab, baño y aseo, 2 plazas de parking y trastero 16m2. Pv. 246.000€. cerdanyola@live.com. Telf: 687 400 535 ----------------------------------------Local en Cerdanyola de 210 m. 430.000€. cerdanyola@live.com Tel. 687400535 -----------------------------------------

Opel omega 2.0 16v, año 12/1998, AA, abs, radio cd mp3, 185.000km, 1.900€, A toda prueba, o cambio por coche pequeño. 687 400 535. ----------------------------------------Trastero en venta. Avda. Argentina, 66. Superficie util: 4m². Precio: 6.000 . Telf: 93.594.70.95 ----------------------------------------Parking en venta. C/ Renaixement, 31.Mides: 5x2,50m. Preu: 20.000€. Telf.: 93.594.70.95 ----------------------------------------Por jubilacion, descuentos hasta el

50% en Herboristeria Victoria (mercado fontetes) ----------------------------------------Traspaso tienda moda. Zona muy comercial. Alquiler bajo. 687 622 224

Traspaso peluquería en funcionamiento. 616837216 ----------------------------------------Compro teléfonos móviles usados. 627 623 601 ----------------------------------------Casa en Montflorit. Venta: 2hab., tza. 20m2, calef., garaje, jardin 300m2, todo exterior. Pv. 266.000€ (44.258.676 ptas). Telf: 692.60.29.92 ----------------------------------------Piso en Ctra. de Barcelona con 4 hab, baño, aseo, terraza y parking, 100mts, 265.000€. cerdanyola@live.com. Telf: 687 400 535

C/ La Pau, 13-15 Cerdanyola del V.

T. 93 580 29 36

INSTALACIONES Y REPARACIONES Eléctrica, interfonos, antenas y domótica Energía solar y suelo radiante

Agua, tratamiento de aguas y gas Aire acondicionado y calefacción

REFORMAS DE BAÑOS Y COCINAS Albañilería, carpintería, aluminio, mamparas, pladur y pintura www.franciscoperezsl.com | info@franciscoperezsl.com

El gran premio Administració n. 007 Avda. Primavera, 11-15, local 22 (Galerías Unicentro, junto a “La Caixa”). Cerdanyola del Vallès. Tel. 93 594 65 29 | correo@loteriagranpremio.com Reservamos números de navidad, con entregas a domicilio (mínimo 1000€) Desarrollamos combinaciones a medida del cliente de: quinielas, primitivas, bono loto, gordo y eruromillones, con los mejores programas informáticos del mercado. Impresión de boletos por cd, o por soporte magnético. Hacemos participaciones (gratuitas) para empresas, clubs deportivos, tiendas, bares, asociaciones, etc...

Que la suerte te acompañe!


Del 9 al 14 de desembre del 2010 · Cerdanyola

42 ·

Sants de la setmana Farmàcia de guàrdia

DIJOUS 9: Restitut DIVENDRES 10: Júlia i Eulàlia DISSABTE 11: Sabí i Daniel DIUMENGE 12: Guadalupe DILLUNS 13: Llúcia DIMARTS 14: Just

Esglèsia de Sant Martí

93 692 08 89

Alcohólics Anònims

93 317 77 77

Esglèsia Evangelista

93 692 42 11

Famil. Alcohólics Anònims

93 310 39 53

Servei d’Inform. Juvenil

93 580 61 19

Servei Local de Català

93 580 27 51

SANITAT

93 692 11 89 639 71 12 08

Gremi d’hosteleria

93 692 11 48

DIJOUS 9

Ambulàncies Urgències

PEREIRO

CAP cita prèvia

93 728 44 44

Av. de Catalunya, 51 (Pl. E. Granados)

CAP Fontetes

93 594 44 70

CAP Serraparera

93 580 63 63

Renfe

93 691 88 69

CC Bellaterra

93 580 15 94

DIVENDRES 10

CAP Canaletes

93 591 07 40

FGC (Bellaterra)

93 205 15 15

CC Fontetes

93 691 91 51

ORDIS

CAP La Farigola

93 691 95 89

Sarbus

902 287 000 / 93 580 67 00

CC Montflorit

93 691 52 62

93 580 27 27 / 93 691 76 00

CC Quatre Cantons

93 580 46 11

CC Sant Ramon

93 692 52 22

avinguda República Argentina, 17 (Serraparera)

DISSABTE 11 HIDALGO-VALLS (Nit)

Av. de Canaletes, 29

DIUMENGE 12 SANCHEZ

santa Rosa, 36-38

DILLUNS 13

061

Cerdanyola centre

Taxis

CAP II Cerdanyola-Ripollet Urgències

93 594 22 16

Visites

93 594 21 11 93 580 96 77

Ajuntament

Cerdanyola Assistencial

93 692 44 99

Ateneu

Creu Roja

93 691 61 61

Biblioteca

93 580 76 02

Hospital Parc Taulí

93 723 10 10

Casal de joves

93 580 58 69

Programa d´Atenció Dona

93 594 21 99

Deixallaria Municipal

93 691 74 42

Museu de Ca n’Ortadó

93 692 33 22

(Sant Joan de Déu)

Servei Mpal. Salut Pública

93 580 88 88

SERVEIS Emergències

RIVERA

Bombers

Telèfons Ambulàncies Urgències 061 Sanitat Respon (24h) 902 111 444 Emergències 112 Bombers 085 Policia local 092 Taxi 93 580 50 70

93 580 88 88

112 085 / 93 582 0300

Policia local

092

Policia local comissaria

93 691 20 00

Policia Nacional

93 691 18 54

Mossos d’Esquadra Avaries Aigua

93 384 50 12 / 342 20 00

Avaries Gas Natural Avaries Teléfon

088 900 750 750 1002

93 591 41 30

ALTRES Cerdanyola al dia

93 586 35 23

Casa de la dona (El Safareig) 93 580 61 51 Dones per la Igualtat

93 580 13 98

Universitat Autònoma

93 581 10 00

Parc Tecnològic

93 582 01 00

ASSOCIACIONS DE COMERCIANTS Rovell de l’ou

93 691 34 00

St. Antoni - Bonasort

93 580 17 62

93 725 62 77

Casc antic

93 691 23 68

ENHER-Fecsa

900 770 077

Canaletes - Guiera

93 580 79 67

Correus

93 691 37 57

Les Fontetes

93 691 58 51

Funerària Truyols

93 580 97 10

Ctra. de Barcelona

93 692 20 59

Butà

Cerdanyola Els teus classificats a Cerdanyola

93 586 35 23

93 580 70 78

CC Serraparera

93 691 89 56

CC Turó Sant Pau

93 692 71 73

CC Turonet

93 692 40 63

93 580 88 88 Ext. 5870

Museu Can Domènech

DIMARTS 14 carrer Sant Ramon, 182

93 358 11 11 EQUIPAMENTS I SERVEIS MUNICIP.

Centre de Salut Mental

ROVIRA

passeig de Cordelles, 67

CENTRES CÍVICS CC Banús-Bonasort

TRANSPORTS

ASSOCIACIONS DE VEÏNS AV Banús-Bonasort 93 580 70 78 617 628 828 Unió de Veïns Bellaterra 93 580 15 94 AV Canaletes 666 38 78 38 AV Ca n’Antolí 93 691 82 93 AV Can Cerdà 93 580 05 61 AV La Farigola 637 52 62 38 AV Les Fontetes 93 691 91 51 AV i Amics de Montflorit 93 691 52 62 AV Quatre Cantons 93 580 46 11 AV Residencial Can Xarau 93 580 63 27 AV Sant Ramon 93 692 52 22 AV Sant Martí-Xarau 691 83 89 29 AV Serragalliners 627 64 68 07 AV Serraperera 618 27 72 90 93 691 89 56 AV Turó La Pionera 93 580 76 91 605 84 85 27 AV Turó de Sant Pau 93 692 71 73 625 60 41 19


Cerdanyola

· 43

· Del 9 al 14 de desembre del 2010

MOTS ENCREUATS HORITZONTALS: 1. Avís públic per dir que el telèfon ha estat tot el dia ocupat. Tu, que caus de l’estrep! / 2. Faig caure. Ho provi qui ho provi, és un deshonor / 3. Poca cosa. Sant patró del borratxó (d’abans). Nou buida / 4. Faig rodar el cap, jugant a fer el tabalot. Fragment que genera el naixement / 5. Dur de qualsevol manera. Nissaga igual de televisiva però més exòtica / 6. Vehicle d’alta ocupació que es fot uns pinyacs que déu n’hi do. Al mocador d’en Jaume Boix Trangulats / 7. Agarri de mala manera el del camp. O serps o butlletins / 8. Rebaix a la vorera pels garatges d’Igualada. Tu, ves que amb aquest avalot t’enduràs multa! / 9. Enganxades en ple. Vi per en Serrahima. L’Africa pobra / 10. Ben plena de sang cap a l’esquena. Parlant de sang: aquesta l’endolceix però l’estova / 11. Continua buida. Netejar d’una sacsejada antiàcars. Quart de gram / 12. No és pas meu, un sacseig patològic com aquest. Gitano que sempre té calor / 13. Cargolí no comestible. Inclòs en un món hemoglobínic.

veurien els trencs. Prou petitó per encabir-hi el mocador / 10. Aquell ventet que vol i dol. Un moro en plena sarabanda / 11. De sota es veu bé. Guarnit amb vora. Com a doble inicial és confidencial / 12. Maquillats com papers de paret. Mentre els altres fan música ell elabora un vas.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

1 2 3 4 5 6

VERTICALS: 1. El mico el reclama i el porter el tem. Dispensador de llaminadures pels porcs / 2. Obertura d’obertura. Unitat de súplica de l’esmentat borratxó. Sempre posant condicions / 3. Nafra causada per un arbust molt rígid. Si no ets un bon pres t’endús bastonada / 4. Butà tan xarbotat que ha malmès la tuba. En matèria de talc generosa / 5. No és que tingui notícies, el que té són novetats. Temps necessari per posar fi al col•lapse / 6. Fi sense principi. Escolàsticament més que lícita: voluntària. Un món ben estrany... / 7. Una moneda txeca per comprar tots els borbons. Metge de capçalera de les coses de pixera / 8. Remenat de nap. Perfumistes montserratins. La fi del fil / 9. Si fos prest no es

7 8 9 10 11 12 13

SOLUCIONS R

13

E

12

N

11

A

10

L

9

G

8

A

7

I S

S P E

T

R

E U G A

6

R

U

5

A

4

T

C

3

A

2

O

C

1

2

1

S O C

A R U A A M

3

S P

A T

L

B T U

4

O

R O A V

X I L E

5

L R U A N

I

R E M

C

7

A X B

P A

8

E R

A

L

O T A

T E B I R

F S T A T N

B E

10

A

T

R O

T O G

A L

T

9

A

R J

S P

N

B A

T U

R A

O R

O C

S O

O

6

L

E

I

O N

G O

A T

D A

N M

A

L

D T

B

E A

11

I P

12

horòscop de la setmana Tarot y Videncia en directo 24 horas

PAGO POR VISA EN EL 902 05 02 84

8 0Precio6máx. red4fija 9 9 500 1,16, red móvil 1,51 €/min. Solo mayores de 18 años. Leandro Hernánde. Urb./ El Bosque, 363 (46370 Chiva)

Àries 21/03 al 20/04

Balança 24/09 al 23/10

Sortir t’ajudarà a desconnectar dels problemes, que tendeixen a repetir-se i no entens perquè.

Si sents que la teva parella t’està defraudant, dóna-li la volta a la situació.

Taure 21/04 al 20/05

Escorpí 24/10 al 23/11

El teu costat més sensual i encantador és el teu major atractiu aquests dies.

Una discussió per un problema econòmic no ha d’alterar-te fins a fer-te perdre els nervis.

Bessons 21/05 al 21/06

Sagitari 24/11 al 21/12

Estimar com desitges no treu que pensis també com afecten als altres els teus sentiments.

És possible que un succés aliè a la teva voluntat alteri les teves emocions, però el teu optimisme serà crucial.

Cranc 22/06 al 22/07

Capricorn 22/12 al 20/01

Li estàs donant massa importància a un fet que no la té i això et fa sofrir inútilment.

Reforça la teva relació sent més detallista. Encara que ja sap que l’estimes, està bé que ho demostris.

Lleó 23/07 al 23/08

Aquari 21/01 al 19/02

És més fàcil veure en l’altre el que et disgusta que pensar que tal vegada hagis de canviar tu.

Cedir és comprendre que si no tens raó et convé entendre-ho i fer el necessari per resoldre la situació.

Verge 24/08 al 23/09

Peixos 20/02 al 20/03

Si la teva relació de parella és a distància i no ho portes bé, distreu-te.

Adonar-te que una persona t’ha enganyat és dur, però no et quedis en el dolor i el retret.


Del 9 al 14 de desembre del 2010 · Cerdanyola

44 · OCI

Cines el Punt Multimèdia: C/ Santa Teresa, s/n 24 h: 93 692 11 25 - Entrades: 93 580 61 84 www.elpunt.org

M U L T I M È D I A

HARRY POTTER Y LAS RELIQUIAS DE LA MUERTE Dir.: David Yates Int: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, Alan Rickman, Helena Bonham Carter, John Hurt, Timothy Spall, Rhys Ifans, David Thewlis, Jason Isaacs, Ciarán Hinds, Tom Felton Sinopsi: Harry ha de realitzar una tasca sinistra, perillosa i aparentment impossible: la de localitzar i destruir els Horcruxes. Harry mai no es va sentir tan sols ni es va enfrontar a un futur tan incert, però ha de trobar la força necessària per acabar la tasca que li han donat. Haurà de deixar la calor, la seguretat i el companyerisme de ‘’La Madriguera’’ i seguir sense por el camí inexorable marcat per a ell.

Pel·lícula MEGAMIND 3D LAS CRONICAS DE NARNIA TRES METROS SOBRE EL CIELO HARRY POTTER Y LAS RELIQUIAS ...

dv. 10 a dg. 12 16:30 20:45 18:30 22:45 17:00 20:00 22:40 16:30 19:35 22:30 16:30 19:35 16:35 18:35 20:55 22:55 16:40 19:35 22:25 16:45 18:45 20:45 23:00 16:05 18:35 21:00 22:55 22:50 16:45 18:50 20:55 23:00 16:15 18:25 20:35 22:50

MEGAMIND BIUTIFUL SKYLINE TRES METROS SOBRE EL CIELO IMPARABLE LOS OJOS DE JULIA LADRONES ENTRE LOBOS

perruqueries

Promoció Dj. i Dv. tardes DILLUNS: DEPILACIÓ CAMES HOMES

19€

14€

DIMARTS: DEPILACIÓ CAMES SENCERES DONES

Av. Catalunya, 45 - 93 692 79 04

dll. 13 a dj. 16 18:20 21:00 18:30 21:35 18:35 21:25 18:35 18:25 21:10 18:30 21:30 19:05 21:40 18:30 21:55 21:25 19:10 22:00 19:15 21:20


Cerdanyola

OCI · 45

· Del 9 al 14 de desembre del 2010

Anar de copes és més fàcil!

1

3

En aquesta secció trobaràs els locals de copes que estan més de moda a la teva ciutat

2

PROGRAMACIÓ -Kumba KARAOKE Divendres i dissabtes de 00:00 a 02:00h.

3

2

AQUEST ANUNCI PODRIA SER EL TEU.

TRUCA’NS 93 586 35 23

1


Les pàgines

blaves LA TEVA GUIA COMERCIAL

blave ADMINISTRACIONS LOTERIA El gran premio. Adm. nº. 7: 93 594 65 29

ADVOCATS David Parcerises: 695 55 77 65 - 93 725 83 29 Calsina & Salavert: 93 691 86 95 Pallarès i Fernàndez: 93 691 73 50 ASSESSORAMENT I GESTIÓ Piqué Riba: 93 594 74 74 Sisquella: 902 44 19 19 AUTOESCOLES Cordellas: 93 692 21 83

FOTODEPILACIÓ Dpèls: 93 517 32 43

OCI El Punt: 93 580 61 84

IMMOBILIÀRIES Fincas Montemol: 93 580 59 25 Nou Habitat: 93 594 97 46

OPTIQUES: Opticalia: 93 692 02 22

IMPREMPTES Copyflash: 93 692 47 18

JOIERIES / OR Compramos Oro y Plata: Ctra. Barcelona, 115 Cerdanyola Gold: 93 591 08 53 Dofoid Oro: 900 701 085 Inverjoia: 93 594 62 81 Joieria Corona: 93 692 13 47 Comprem or: 93 594 47 97

PERFUMERIES Òpalo: 93 580 81 59

PERRUQUERIES Montull: 93 692 79 04 Susana Espinosa: 93 592 18 43

PRODUCTES NATURALS www.aloeveratienda.com - 93 564 66 34 REHABILITACIÓ Centro energía curativa: 93 590 76 50

aves bla BARS MUSICALS I DISCOTEQUES Acme: 686 146 964 Circus: Parcers, 9 Icarvs: 654 536 801 Kumba Pub: Plaça Goya, 1 La Carpa: 93 675 66 11

BENZINERES Grup Sabater Nuri: 902 44 00 18 CLÍNIQUES DENTALS Virgen del Pilar: 93 594 44 90 CLUBS ESPORTIUS Cerdanyola Club d’Hoquei Club Bàsquet La Unió Cerdanyola C.F.

LLAR I DECORACIÓ Catalonia Ceràmic: 93 580 20 00 Mundi Toldo: 687 53 90 65 Protec-Decor: 93 592 06 45 S.G. Manteniment i instal·lacions: 608 39 34 72 Francisco Pérez instal·lacions i reparacions: 93 580 29 36 MEDICINA Carmen Lisbona Roquer: 93 691 55 55 Centro de Psicologia Sinapsis: 93 692 86 38 Gabinet de psicoteràpia: 93 580 83 24 IOTT: 93 594 01 38 J.A. Pastor de Pablo: 93 580 84 19 Silvia Staps: 619 312 995

RESIDÈNCIES GENT GRAN Res. Ger. Santa Maria: 93 564 72 32 Ballesol: 93 747 90 49 RESTAURANTS Lulapalusa: 93 691 47 02 Cinnamon: 93 580 92 96 El Caliu de Cerdanyola: 93 594 72 88 El Racó de la Plaça: 93 691 10 21 In Restaurant: 93 675 66 11 La pizzeria Sole-rossonero: 93 580 33 46 Los Abetos: 93 692 11 48 Rostisseries Andrius: 93 691 40 52 Tropecien: 93 691 10 02 El Cava: 93 691 79 46

blaves blaves GIMNASOS Poliesportiu Guiera: 93 586 36 36

ESCOLES DE BALL Icarvs: 654 536 801

ESPORTS Zen Bike: 93 586 36 19

La pedrera: 93 692 23 94

MODA Masintimo : 93 180 31 07 Benetton: 93 591 26 77

TAROT Tarot y Videncia: 806 466 060

Di piú: 93 592 27 30 St . Flour: 93 691 50 94

TELEFONIA Yoigo: 93 580 79 45

laves ESTÈTICA Centre Bellesa CB: 93 691 12 12 Sí +guap@s: 93 691 65 92

FLORISTERIA Floristeria Morera: 93 692 11 89 Av. Catalunya 35

MODA INFANTIL Nens i Nenes: 93 580 91 52 Pam i Pipa: 93 594 85 49 Petita Casa: 93 592 25 61

MOTOR Cano Catalunya: 93 587 71 00 Ippon Motor: 93 586 34 25 Mavisa: 93 591 01 75 Sarmovil: 93 580 05 51 Auto. La Pau: 93 692 35 55

CLÍNIQUES VETERINÀRIES Tot gos: 93 580 17 03


Cerdanyola al Dia, 01-12-2010  

'Cerdanyola al Dia' és una publicació setmanal de Cerdanyola del Vallès (Barcelona)

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you