__MAIN_TEXT__

Page 1


CERCLE SABADELLÈS 1856 www.cerclesabadelles.cat Tel. 937 215 154 cercle1856@cerclesabadelles.cat Crta. Bellaterra, km. 5,10 08205 Sabadell DIRECCIÓ Cristina Perotti REDACCIÓ Gemma Peralta CONSELL DE REDACCIÓ Àngels Solà, Marosa García-Planas, Joan Homs, Gemma Peralta, Cristina Perotti PUBLICITAT REVISTA Cercle Sabadellès 1856 Cristina Perotti cperotti@cerclesabadelles.cat Tel. 937 215 154 ADRECES DEL CLUB Informació: cercle1856@cerclesabadelles.cat Administració: lcamprubi@cerclesabadelles.cat Recepció: recepcio@cerclesabadelles.cat Escola de Tennis: escoladelcercle@cerclesabadelles.cat Escola de Pàdel: jaume@cerclesabadelles.cat Escola de Futbol: aleix@cerclesabadelles.cat Escola de Natació: fferrari@cerclesabadelles.cat Fitness i Escola de Dansa: susanna@cerclesabadelles.cat Triatló: triatlo@cerclesabadelles.cat Màrqueting i Comunicació: cperotti@cerclesabadelles.cat Suggeriments: suggeriments@cerclesabadelles.cat Restaurant del Cercle: restaurantcercle@gmail.com IMPRESSIÓ Especialidades Gráficas Editoriales Tel. 937 207 620 egedsa@egedsa.com DISSENY Althan Meyer Creative Studio Tel. 937 686 629 hola@althanmeyer.com FOTOGRAFIA Oriol Baron

El Cercle Sabadellès 1856 no es fa responsable de les opinions que apareixen en els articles i col·laboracions d’aquesta revista.


SUMARI 4/ Editorial 6/ Tennis 10/ Pàdel 13/ Futbol 16/ Fitness 20/ Triatló 22/ Natació 26/ Social 28/ L’entrevista 30/ Espai salut 31/ Agenda


Editorial

MARCA’T REPTES, FEM-LOS JUNTS criSTINA PEROTTI Directora de Màrqueting i Comunicació

Has tingut mai la sensació que els anys comencen al setembre? Què ara és el moment ideal per marcar-te noves fites, per fixar-te nous objectius? Aquest és un mes molt positiu per encarar amb ganes i força els teus nous propòsits.

5 CONSELLS PER assolir NOUS REPTES

Des del Cercle volem proposar-te que t’animis a marcar-te reptes esportius, sigui quin sigui el teu nivell actual. I, per què no, a que introdueixis nous hàbits saludables. Uns hàbits que poden anar des de dormir més i millor –només cal recordar que vivim en un dels països en el qual es dorm menys hores- fins a aconseguir mantenir una dieta realment saludable i equilibrada.

1. DEFINEIX EL TEU REPTE.

Tot això és fàcil dir-ho, però també sabem que pot arribar a ser molt difícil establir-nos objectius massa ambiciosos o a llarg termini. Sovint no sabem per on començar. Fins i tot és habitual que desistim a mig camí. No patiu quan això us passi! No en sou els primers i de ben segur que no en sereu els últims. La tendència que tot sovint tenim en deixar la coses per més endavant pot rebre diferents noms, però ara mateix s’està coneixent com ‘procrastinar’. Per tant, sigui quin sigui l’objectiu o fita que vols assolir, et donem alguns consells que t’ajudaran a combatre-la i així triomfar en allò que et proposis.

ARA ÉS EL MOMENT “ IDEAL PER MARCAR-TE

NOVES FITES I NOUS HÀBITS

4

C E R C L E : L A R E V I S TA

El primer pas és saber què vols aconseguir. Agafa paper i bolígraf i escriu quines metes vols assolir.

2. PLANIFICA COM ACONSEGUIR-HO. Estableix-te objectius a curt, mig i llarg termini. Fixa’t per a cada bloc metes específiques, mesurables, assolibles, rellevants i limitades en el temps.

3. BUSCA TEMPS PER FER-HO. Hem de ser capaços d’organitzar el nostre temps de manera eficaç i reservar-nos un espai a la nostra agenda per al nostre objectiu.

4. ACTUA. Començar és el primer pas per l’èxit. Sigues persistent i no et rendeixis. Celebra les petites fites i això et motivarà a continuar.

5. CREA’T HÀBITS. La norma dels 21 dies. Segons els experts, només cal repetir un hàbit durant 21 dies per tenir-lo interioritzat. Ja tens clara quina és la teva meta? No t’ho pensis més i comença ara. I fem-ho junts, perquè junts som més forts.


Aquest és també el cas de les escoles esportives del Cercle, que amb molta il·lusió han preparat la nova temporada per tal que els nens i joves puguin començar o seguir aprenent el seu esport preferit amb nosaltres. Ja escullin tennis, futbol, pàdel, natació o dansa estic ben segur que gaudiran dels aprenentatges i, com ha de ser, s’ho passaran d’allò més bé. De la mateixa manera que els nens, els adults també hem de gaudir del nostre temps d’oci, tenint sempre present la importància de l’esport en la nostra vida, que no només ens proporcionarà sa-

L’inici de la tardor és per a molts un moment d’inflexió, començant pels nens, que inicien un nou curs a l’escola, però també per als no tan nens, que hem finalitzat les vacances i tornem de nou a la rutina. Però aquest retorn al dia a dia no l’hem de fer amb recança sinó amb alegria, piles renovades i moltes ganes d’engegar de nou.

lut sinó que els seus efectes seran globals. Des del Cercle tenim moltes propostes per a vosaltres: des de les escoles esportives d’adults, que també s’ofereixen en el mateixos esports que per als nens, fins a les classes particulars o les activitats dirigides. En totes elles a més d’aprendre coneixeràs gent nova amb qui fer esport. D’aquesta manera, quan marxem cap a casa o cap a la feina després de fer esport, ens sentim bé per l’activitat realitzada, que ens serveix com a teràpia, com també ho fa una estona de Cercle. Comencem una nova temporada, doncs, que iniciem tan existosa com la vam finalitzar, amb la consecució de la victòria de l’equip de tennis masculí +35 al Campionat Europeu, fet que mostra la bona feina feta anteriorment per arribar a disputar aquest torneig. Per endavant vénen molts mesos durant els quals hem de continuar treballant en aquesta línia, tots a la una, per tal que segueixin arribant tots aquells èxits esportius que desitgem.

Vicenç Brugat President Cercle Sabadellès 1856

W W W. C E R C L E S A B A D E L L E S . C A T 5


Tennis

BRUNO BARRIENTOS Director esportiu

4 AVANTATGES DE JUGAR A TENNIS 1

Millora la coordinació i el desenvolupament psicomotriu. El tennis és un esport molt complet a nivell de mobilitat, ja que combina passos curts, llargs i diferents tipus de desplaçaments. A més cal tenir en compte que es treballa amb una pilota petita que es desplaça sempre a velocitats, direccions i efectes diferents. És per això i molt més que el tennis és un esport ideal per a millorar la coordinació.

6

3 Disciplina, treball i adquisició d’hàbits saludables. Tots els esports requereixen disciplina, però al ser un esport individual això és molt més accentuat. Si mantenen aquesta disciplina en els entrenaments podran competir bé. D’altra banda, també ens proporciona uns hàbits saludables, com per exemple el son o l’alimentació. En els esports individuals com el tennis cal estar sempre en forma, ja que no es pot dissimular en la competició com en el cas dels esports d’equip.

2 Gestió de la competició i resolució de problemes. Des

4 És un esport que es pot practicar tota la vida.

de ben petits els tennistes aprenen a prendre decisions, amb els encerts i errors que això comporta. Aquesta presa de decisions és el dia a dia, i com més aviat n’aprenguin millor. També ajuda a millorar el control de les emocions. Guanyar i perdre no és fàcil, i el tennis ensenya a fer-ho. A més, al ser un esport individual això s’accentua.

A l’Escola del Cercle tenim alumnes des dels tres anys, nens i nenes que si volen podran jugar a tennis fins als vuitanta anys. A diferència dels esports d’equip, per jugar només cal una altra persona o una paret. Aquest hàbit esportiu adquirit des de petits els permetrà tenir una afició esportiva tota la vida.

C E R C L E : L A R E V I S TA


PER QUÈ APRENDRE AMB NOSALTRES? 1 El tennis és un esport individual, però des de l’Escola del Cercle donem un gran valor al treball en equip, tant en el dia a dia, els entrenaments, com en les competicions que juguem, internes i externes. Som una escola de club, ens agrada ser-ho i estem orgullosos que sent-ho estiguem jugant a gran nivell campionats de Catalunya i d’Espanya. Alhora, tenim clars els nostres objectius i, si cal, assessorem als alumnes d’on poden anar si volen iniciar una carrera esportiva professional.

3 Treballem en col·laboració amb una empresa que gestiona l’accés dels joves tennistes a universitats d’Estats Units a través de beques esportives. Un bon nivell de tennis -juntament amb un bon nivell acadèmic i la realització de l’examen d’anglès TOEFL- els pot permetre estudiar a grans universitats americanes que a més compten amb un alt nivell esportiu.

2 Potenciem l’activitat esportiva com un escenari

4 L’evolució d’alumne a monitor. Gairebé tots els monitors

d’aprenentatge de conductes, dins i fora de la pista. L’actitud dels nostres alumnes és tan important per nosaltres com el nivell de tennis que puguin assolir. És per això que treballem el respecte envers tot allò que envolta l’activitat, des del material fins als contrincants. Eduquem des de l’esport per millorar com a persones.

i entrenadors del club han estat alumnes anteriorment. Això per nosaltres és molt important, ja que aquests nous monitors tenen molt clara quina metodologia utilitzem, quins són els valors que treballem i volem transmetre als joves esportistes. Paral·lelament, això els permet iniciar-se en el món laboral i mantenir relació amb el club.

W W W. C E R C L E S A B A D E L L E S . C A T

7


Tennis

EL CERCLE ACONSEGUEIX PER PRIMER COP EL CAMPIONAT D’EUROPA +35 MASCULÍ PER EQUIPS El passat mes de setembre el Cercle Sabadellès 1856 es va proclamar campió d’Europa +35 masculí en la prova disputada entre els dies 19 i 24 a les instal·lacions de La Manga Club. La competició, jugada amb el format round robin, va enfrontar el club sabadellenc amb el Liepaja, de Letònia, el LTV De Merenwijk i el B.L.T.C. Bastion Baselaar, ambdós per part d’Holanda, i el Westside LTC de Gran Bretanya. Les tres primeres eliminatòries van finalitzar amb un contundent 5 a 0 per als interessos del Cercle, fet que va permetre que en l’última jornada, disputada contra el LTV holandès, l’equip capitanejat per Bruno Barrientos pogués celebrar la victòria després d’endur-se-la per 3 a 2.

L’EQUIP ABSOLUT FEMENÍ ES QUEDA A LES PORTES DE L’ASCENS A LA MÀXIMA CATEGORIA L’equip absolut femení ha quedat a les portes d’aconseguir pujar a la màxima categoria del tennis espanyol després de perdre a la fase d’ascens contra el R.C. Polo per 3 a 1 el passat 2 d’octubre. L’equip, format per Alba Conejero, Carla Girbau, Rosa Sitjar, Maria Pagès, Andrea Herrera, Cristina Flaquer i Oriol Vallès (capità) ha jugat un molt bon torneig, arribant a aquesta fase d’ascens després de vèncer al Club Tennis Tarifa i el Club Tennis Olivares a la fase de grups, ambdues eliminatòries guanyades al dobles decisiu.

L’EQUIP CADET FEMENÍ ARRIBA A LES SEMIFINALS DEL CAMPIONAT D’ESPANYA L’equip cadet femení del Cercle Sabadellès 1856 va participar al Campionat d’Espanya per equips “Yellow Cup” que es va disputar entre el 27 de juny i el 2 de juliol a les instal·lacions de l’Atlètic Terrassa Hoquei. L’equip que dirigia Oriol Vallès va passar les tres primeres rondes guanyant per 2 a 0, contra el Club SEK, el MDZ Tennis Academy i el Club Tennis A Coruña. Malauradament, a les semifinals les jugadores Carla Girbau i Maria Pagès no van poder guanyar els seus partits contra l’equip Global Tennis Club, de Mallorca. Finalment, l’equip del Cercle va aconseguir una destacada quarta posició.

ELS MÉS PETITS DE L’ESCOLA PARTICIPEN A LA MINI CUP DEL R.C. POLO Per tercer any consecutiu l’Escola de Tennis del Cercle Sabadellès 1856 participa al Torneig MiniCup que organitza el Reial Club de Polo, i que suposa una data esperada pels competidors més petits del Club. Aquest any el campionat s’ha disputat els dies 17 i 18 de setembre i el 2 d’octubre, i l’Escola del Cercle ha estat representada amb set equips de nens i nenes d’entre 8 i 10 anys. El format dels partits, el fet de jugar sempre amb un company i tenir la resta de l’equip a la pista, la presència d’un àrbitre a cada pista i els focs artificials que tanquen el campionat són només alguns dels motius que fan que els nostres alumnes hagin gaudit una vegada més d’aquesta experiència.

Amb nosaltres, els seus desitjos immobiliaris tenen el millor joc Si està pensant en vendre la seva propietat de la manera més ràpida possible, Engel&Völkers és la seva immobiliària. Amb més de 40 anys d’experiència en el sector, una xarxa internacional de clients potencials i un equip de més de 300 experts professionals, trobarem al comprador adequat per a la seva propietat. Truqui’ns! Av. Rius i Taulet, 55 · Tel.: 93 583 19 17 SantCugat@engelvoelkers.com · www.engelvoelkers.com/barcelona


CAMPIONAT D’ESPANYA MASCULÍ INFANTIL PER EQUIPS

CAMPIONAT D’ESPANYA +40 MASCULÍ PER EQUIPS

Durant el passat estiu va tenir lloc el Campionat d’Espanya Infantil per equips masculins, el XLV Trofeu Joan Compta “in memoriam”, que es jugà al Club Tennis de la Salut entre els dies 15 i 20 d’agost. Per primer cop des de fa anys, el Cercle Sabadellès 1856 comptà amb representants masculins en aquesta competició. Els joves jugadors vallesans no van tenir gaires opcions de victòria en les dues eliminatòries que van disputar -en primera ronda van perdre 4 a 0 contra el Club Tenis Alcobendas i en la fase de consolació van perdre pel mateix resultat contra el Club de Tenis Andrés Gimeno. Malgrat els resultats, el que es buscava era una bona experiència per als jugadors del Cercle -Pol Arús, Genís Sans, Oriol Figuerola, Pablo Noya i Miguel Alonso (capità)-, i de ben segur que se la van endur.

L’equip +40 masculí ha disputat el Campionat d’Espanya per equips de la categoria B, amb l’objectiu principal d’aconseguir l’ascens a la màxima categoria. La primera ronda del torneig es va disputar contra el Club Tennis Lleida, eliminatòria que es va endur el Cercle per 4 a 1 gràcies a les victòries de Bruno Barrientos, Héctor del Barco, Daniel del Barco i Enric Xapelli. La segona ronda es va jugar el passat 25 de setembre a Madrid, contra el R.C. Puerta de Hierro, i malauradement va acabar amb un resultat de 4 a 3 per als madrilenys. Així doncs, l’equip capitanejat per Albert Guillén no ha pogut optar a les places d’ascens a la categoria A.

PENYA ARLEQUINADA: 42 ANYS DE DOBLES VALLESANS Fa 42 anys, l’any 1974, el club Penya Arlequinada va crear un torneig de tennis, dirigit a homes a partir de quaranta anys, a clubs pertanyents al Vallès Occidental i amb el format de dobles. Fa uns anys el torneig va decaure, semblava que havia de desaparèixer, sobretot quan el club que va crear-lo va decidir deixar d’organitzar-lo. No obstant, els mateixos clubs participants van decidir que valia la pena reeixir-lo, amb la implicació de tots els equips per aconseguir donar-li més nivell. Actualment, la tasca organitzativa recau en l’Atlètic de Terrassa, sense descartar-se que en els propers anys un altre club en prengui el relleu. En tots aquests anys d’història el Cercle Sabadellès 1856 ha aconseguit endur-se el trofeu com a campió un mínim de vint-i-cinc vegades, i ara mateix, en la temporada 2016-2017, és l’únic club participant que presenta quatre equips a la competició, suposant aproximadament vuitanta jugadors implicats en el projecte. Per conèixer una mica millor com és i com es viu el torneig que a dia d’avui s’anomena Yellow Penya Sènior hem parlat amb J. Carlos Riba, capità de l’equip A des de fa quatre anys i jugador del mateix equip des d’en fa dinou. · Quin format té i com funciona la lliga? Es fan dos grups, or i argent -en funció del nivell dels jugadors-, de dotze equips cada un. Es juga per parelles, homes de més de 40 anys i en format lliga. Un cop acabada la lliga regular, els vuit primers de cada categoria fan uns play off eliminatoris i en aquesta fase final es passa a jugar amb cinc parelles enlloc de quatre. El mateix dia de la final es fa la cloenda i entrega de premis en el Club que organitza la competició compartint tots un bon i divertit sopar.

J. CARLOS RIBA, MARC DOMINGO, ANDREU RIERA I ÁLVARO GONZÁLEZ

· Quin ambient hi ha entre els jugadors? Tenim un equipàs! En els quatre equips hi tenim molt bona gent i tothom s’ha implicat molt amb el projecte. A l’Equip B, coordinats meravellosament pel Marc Domingo hi ha un molt bon ambient i han quedat cinquens, és el millor dels equips B classificat. L’any passat es va inscriure per primera vegada un Equip C, gràcies a que un grup de socis motivats pel tennis van sumar-se a la iniciativa del club, del Marc i meva, i comandats per l’Andreu Riera van aconseguir dues coses: una classificació bona, anar a molts sopars i fer una magnífica pinya.

Aquest any i com a únic club, tindrem quatre equips en competició: s’ha creat l’Equip D, que liderat per l’Álvaro González farà que en aquests moments el Cercle tingui al voltant de 80 socis molt actius al club. Part de l’èxit aconseguit és la bona relació que tenim els equips, els capitans i el Club. · Ens podries explicar alguna anècdota curiosa? El dia de la final de la temporada passada vaig demanar a tots els jugadors que vinguessin uniformats -polo blanc i pantaló negre-, i un dels nostres cracks va venir vestit justament al revés.

W W W. C E R C L E S A B A D E L L E S . C A T

9


PÀDEL

FEM CRÉIXER L’ESCOLA DE PÀDEL: JA SAPS QUINS SÓN ELS CANVIS? Javi conde Responsable de l’escola de pàdel

Nombrosos estudis, així com organismes internacionals vinculats amb la salut i el desenvolupament de la infància i la joventut, certifiquen que la pràctica regular de l’esport, el pàdel en el nostre cas, comporta beneficis que ajuden al benestar dels àmbits físic, psíquic i social. D’altra banda, la formació en valors com la solidaritat, la tolerància, la disciplina, la confiança en un mateix o la superació personal són aspectes que, a partir de la pràctica d’activitat física, ajuden a millorar la qualitat de vida. Nosaltres intentem transmetre tot això a través de la pràctica del pàdel. La nostra Escola ja fa temps que està assentada, però per aquesta temporada tot just iniciada hem preparat alguns canvis per fer un pas endavant.

GRUPS D’ENTRENAMENT Aquest any hem estructurat de manera diferent els dies d’entrenament (de dilluns a dissabte) per tal d’aconseguir una millor coordinació del nivell dels alumnes, uns entrenaments més específics i millor desenvolupament de la planificació. També la preparació física prendrà més rellevància, ja que es realitzarà tots els dies de tecnificació una preparació específica per al pàdel.

• INICIACIÓ: dimarts i/o dijous de 17.45h a 19.15h i dissabte d’11 a 12.30h. En aquest grup s’iniciarà als alumnes a la pràctica del pàdel, aprenent la tècnica dels cops principals i sobretot treballant la coordinació. • PERFECCIONAMENT: dimarts i/o dijous de 17.45h a 19.15h i dissabte de 9.30h a 11h. Els alumnes que ja tinguin un coneixement bàsic del pàdel podran entrenar en els grups de perfeccionament, on s’ampliaran els coneixements tècnics i tàctics sense oblidar la part més lúdica. • TECNIFICACIÓ: dilluns, dimecres i/o divendres de 17.45h a 20.15h (pista i físic). Els nens i nenes que tinguin els coneixements tècnics i tàctics adequats i vulguin millorar el seu joc de pàdel podran accedir als grups de tecnificació. Es treballaran exercicis tècnics, els rebots, la tàctica i la preparació física.

10

C E R C L E : L A R E V I S TA

LA NOSTRA FILOSOFIA Els nostres pilars bàsics són el treball i el respecte, amb l’objectiu que els alumnes progressin, tant a nivell tècnic i tàctic com a nivell personal. Des de l’staff tècnic, a tots els alumnes se’ls ensenyarà també aspectes tan importants com la puntualitat, el respecte als companys i a l’entrenador. En definitiva, aspectes vitals i molt importants per a qualsevol escola i part fonamental per al bon funcionament i desenvolupament de la mateixa.

LA COMPETICIÓ La competició forma part de la progressió dels alumnes i els permetrà poder créixer professionalment i poder competir amb alumnes d’altres escoles, com per exemple a través de la lliga PadelKids. Durant la temporada es programaran competicions tant a nivell d’equips -com el Campionat de Catalunya per equips- com competicions individuals del circuit juvenil perquè els alumnes puguin competir i portar a la pràctica tot allò après, a nivell tàctic i tècnic.


W W W. C E R C L E S A B A D E L L E S . C A T

11


PÀDEL PÀDEL

GRAN ÈXIT AL TORNEIG DE FESTA MAJOR Com cada any, el Cercle Sabadellès 1856 ha participat a la Festa Major de Sabadell amb el tradicional Campionat de Pàdel, celebrat el divendres 2 i dissabte 3 de setembre a les instal·lacions del Club. Es tractava de la 15a edició d’aquest torneig, en el qual van participar 32 parelles masculines i 12 parelles femenines. Tot el torneig va mostrar un bon nivell per part de totes les parelles, però qui finalment es va endur la victòria van ser les parelles formades per Robert Sallent i Jose Guijosa en la categoria masculina i Olga Figueras i Neus Recasens en categoria femenina.

INICI DEL CAMPIONAT SOCIAL

LA LLIGA D’HIVERN JA ESTÀ A PUNT

Des del 14 d’octubre i fins al 22 es disputa el Campionat Social de Pàdel, que compta amb diverses categories per tal que tots els socis i sòcies puguin jugar-ne la que els és més adequada. Entre les categories de menors es juguen la masculina i femenina segons l’edat -fins als 11 anys, fins als 14 i fins als 17. En el cas dels adults, poden disputar la categoria absoluta, la +35 i la +45.

Ja està tot a punt per a l’inici d’una nova Lliga d’Hivern. Tan se val quin sigui el vostre nivell, si voleu gaudir del pàdel i conèixer gent, aquesta és la vostra lliga. Com és habitual, la competició comptarà amb les categories masculina, femenina i mixta, establint diferents grups per nivell en cada una d’aquestes tres categories. Aquesta lliga començarà el proper 24 d’octubre i podeu apuntar-vos a una o dues categories, sempre tenint present que es juga un partit a la setmana.

ENTREGA DE LA RECAPTACIÓ DEL TORNEIG BENÈFIC A L’ASSOCIACIÓ GENEFA

L’ESCOLA D’ALTA COMPETICIÓ DE PÀDEL REINICIA ELS SEUS ENTRENAMENTS

El passat mes d’abril va tenir lloc al Cercle Sabadellès 1856 el 2n Torneig Benèfic en suport a l’Associació Genefa, amb el lema ‘Juguem a pàdel perquè ells caminin’. La jornada va ser tot un èxit, amb un bon nombre de parelles participants, i tots els diners recaptats -que van arribar a la suma de 1.237 euros- van ser destinats a ajudar als afectats per la malaltia d’Atàxia de Friedreich a través d’un xec que membres de la Junta del Club van entregar a l’Associació Genefa.

Ja està de nou en marxa l’Escola d’Alta Competició de pàdel dirigida a jugadors amb un alt nivell de competició que volen millorar o perfeccionar la seva tècnica, aspectes que requereixen uns entrenaments molt concrets i encarats als seus objectius. Es tracta de treballar específicament els seus punts més febles i potenciar-ne els forts. Els horaris disponibles per a fer aquests entrenaments són dimarts i/o dijous de 10h a 11.30h, de 11.30h a 13h o de 16h a 17.30h.

Perquè el disseny mai és casual No hi ha millor espai interior que aquell, que ha estat estudiat per intentar obtenir el resultat més adequat.

Cuines, Llars, Comerç, Centres de negoci...

Sant Quirze, 51-53 2n 2a - 08201 Sabadell - Telf.: 937 484 316 - 646 710 812 - laura@giribetinteriorisme.com - www.giribetinteriorisme.com

12

C E R C L E : L A R E V I S TA


ALEIX GIOL Responsable de futbol

futbol


FUTBOL

CONEIX EL NOU EQUIP DE FUTBOL AMATEUR El primer equip de futbol és la punta de llança de l’escola de futbol, un equip format per gent de la casa, gairebé tots socis, nois que han crescut dins del club i on molts han fet i fan d’entrenadors dels més petits. Ells han de ser un exemple per a tots nosaltres, han de ser la motivació dels joves per seguir creixent, esportivament i com a persones.

Amb més de 16 temporades el club, ha entrenat a totes les categories de l’escola i es mostra orgullós amb aquest equip.

ALEIX GIOL Entrenador

ARNAU CENTELLES Preparador físic

Complet, domina tot el que és necessari. Molt exigent amb ell mateix, manté l’equip ordenat tot el partit.

1

Jove, amb capacitat d’ordenar l’equip des de la línia defensiva. Contundent, bon joc aeri i sortida de pilota.

7

C E R C L E : L A R E V I S TA

JOAN ANTONI CASTELLÀ Edat: 21, Pivot

Icona del futbol del nostre club, la seva feina dins i fora del camp és valorada per tots. Jugador ràpid i profund.

8

ALEIX BESSONIAS Edat: 20, Banda dreta

Un pulmó el mig del camp, ordenat tàcticament i llest amb les seves capacitats.

6

SERGI CATÓN Edat: 20, Lateral dret

Destre, ràpid i amb classe. Enllaç entre el mig i el punta. Està cridat a ser la brúixola del joc ofensiu.

14

MAX GARCIA-PLANAS Edat: 22, Central

5

JOAN SOBREGRAU Edat: 21, Central

Domina el joc aeri, la intensitat és la seva millor carta de presentació. Molt seriós amb i sense pilota.

3

ÁLVARO CAMPS Edat: 16, Central

Polivalent, jugador que tot tècnic vol. Sempre dóna el millor d’ell mateix i fa millors els seus companys.

4

MARC SOTERAS Fisioterapeuta i ATS

Cridat a ser el futur central de l’amateur. Tot i la seva joventut no té por d’assumir responsabilitats.

2

PAU GARCIA-PLANAS Edat: 21, Porter

Última incorporació a l’staff. És un membre molt important per als jugadors, amb ell guanyem molt.

Peça clau dins del vestidor: ajuda, controla i està a tot arreu.

ERIC SABATÉ Edat: 24, Punta

Molt hàbil amb la pilota als peus, sap el que ha de fer en tot moment i el gol el seu aliat.

9 JORDI GRAELLS Edat: 22, Punta


El més ràpid de l’equip, bon u contra u i bona definició de cara a porteria. Ha de marcar la diferència.

Jugador diferent a la resta, amb molta visió de joc i veterania dins del camp.

El porter més jove de l’equip, la seva alçada fa que domini el joc aeri a la perfecció, té molt bona col·locació.

10

12

13

XAVI ENRIQUE Edat: 30, Punta

MIQUEL TORRES Edat: 22, Banda esquerra

POL BORRELL Edat: 18, Porter

Li agrada remenar la pilota. Jugador important a pilota parada i un referent dins el vestidor.

Punta ràpid i destre, amb el gol sempre com a objectiu. La seva il·lusió compensa la seva joventut.

Esquerrà, amb molt recorregut i una de les peces clau de l’equip.

14

15

16

FELIU ENRIQUE Edat: 21, Pivot defensiu

JAUME BATLLORI Edat: 21, Lateral esquerra

MARC RALUY Edat: 18, Punta

Jugador d’estil inconfusible, la seva esquerra privilegiada fa jugar a tot l’equip.

El gran dels juvenils, peça clau de l’escola de futbol. Il·lusió, compromís i maduresa li obren totes les portes.

Lateral complet en totes les fases del joc. Jugador que puja fort i demana minuts a l’amateur.

17

18

19

ALBERT RALUY Edat: 16, Banda dreta

MARC VENTURA Edat: 16, Lateral esquerra

ORIOL PUJADAS Edat: 18, Punta

Completíssim, domina el joc aeri i talla bé. Se’l caracteritza per la seva intensitat dins del terreny de joc.

Les lesions li han tallat la progressió durant la pre temporada. Pot aportar a l’equip.

C

Segon entrenador i l’extensió del mister al camp, el seu criteri alhora de prendre decisions fa que sigui clau en l’esquema de l’equip.

20

21

22

MARC GRAELLS Edat: 22, Central

MARC FREXES Edat: 22, Lateral dret

ÀLEX VILA Edat: 22, Mitja punta

És un extrem nat, un jugador ràpid i amb un bon u contra u.

Jugador de caràcter al mig o a la defensa. Jugador amb projecció i referent de l’escola de futbol.

Veterà sota pals, sempre s’ha caracteritzat per la seva habilitat en l’u contra u i pel seu bon joc de peus.

23

24

25

GUILLEM BALCELLS Edat: 23, Extrem dret

JORDI GRAU Edat: 16, Migcentre

FÈLIX COLOMER Edat: 22, Porter

W W W. C E R C L E S A B A D E L L E S . C A T

15


FITNESS

IOGA O PILATES: QUIN EM CONVÉ? SUSANNA DI RACANO Directora de fitness i activitats dirigides

Ioga

El Ioga és un conjunt de disciplines i pràctiques de tipus físic i mental, l’objectiu de les quals és aconseguir l’equilibri entre el cos, la ment i la respiració. Inclou postures físiques, tècniques de respiració i meditació, a través de les quals experimenten la unió en harmonia. També ajuda a lluitar millor amb l’estrès diari. Al Cercle Sabadellès 1856 practiquem la modalitat de l’Ashtanga Vinyasa Ioga, que es distingeix pel seu dinamisme. Es tracta d’una sèrie de moviments associats a la respiració que s’interrumpeixen per postures estàtiques on es mantenen de 3 a 5 respiracions profundes per postura. S’adapta a tots els nivells, donant opcions de més o menys dificultat. Els efectes de la pràctica es poden percebre des del començament, però serà amb el temps quan podrem sentir els beneficis, com un cos saludable i fort, la calma, la claredat mental o l’equilibri emocional.

16

C E R C L E : L A R E V I S TA

ORIGEN El ioga és una disciplina mil·lenària de l’Índia. RESPIRACIÓ Es practica la respiració abdominal i suposa una guia per a la ment a l’hora d’encarar cada postura, tenint un efecte més relaxant. OBJECTIUS Està més enfocat a la relaxació i la pau mental a través de les postures corporals. DINÀMICA DE LA PRÀCTICA Les postures es construeixen des dels extrems (mans, braços, peus i cames) cap al centre. ENFOCAMENT La pràctica de ioga abasta el component espiritual de la persona a través de les postures físiques, és una manera de vida, una filosofia.


Pilates

El mètode Pilates, o simplement Pilates, és un sistema d’entrenament físic i mental creat a principis del segle XX per Joseph Hubertus Pilates, qui ho va idear basant-se en el seu coneixement de diferents especialitats com gimnàstica, traumatologia i ioga, unint el dinamisme i la força muscular amb el control mental, la respiració i la relaxació. En els seus principis va ser anomenat Contrologia, pel propi Pilates, a causa que recalca l’ús de la ment per controlar el cos , però buscant l’equilibri i la unitat entre tots dos. El mètode es centra en el desenvolupament dels músculs interns per mantenir l’equilibri corporal i donar estabilitat i fermesa a la columna vertebral, pel que és molt usat com a teràpia en rehabilitació i per a, per exemple, prevenir i curar el mal d’esquena. Es practica a tot el món i deu la seva popularitat cada vegada major a que és practicat per personatges famosos del món de la música, el cinema, la dansa o l’esport.

ORIGEN El pilates és un sistema d’entrenament creat per Joseph Pilates a principis del segle XX, qui es va basar en el ioga i altres disciplines, com les arts marcials o el físic-culturisme, per desenvolupar el seu mètode. RESPIRACIÓ Respiració toràcica on pren protagonisme l’activació del core o powerhouse. OBJECTIUS Els exercicis estan més dirigits a enfortir el cos i millorar el to muscular. DINÀMICA DE LA PRÀCTICA Les postures es construeixen des del centre (powerhouse: abdomen, glutis i cuixes) cap als extrems. ENFOCAMENT El component mental és pres com a c onsciència en el cos, és una cosa purament física, com ens ho recorden els seus principis: respiració, control, centre, precisió, concentració i fluïdesa.

W W W. C E R C L E S A B A D E L L E S . C A T

17


FITNESS

LA SECCIÓ DE FITNESS ARRENCA AMB FORÇA SUSANNA DI RACANO Directora de fitness i activitats dirigides

Des del Cercle us hem preparat una nova temporada per omplir-nos d’energia. La secció de fitness i d’activitats dirigides ha tornat de les vacances amb les piles ben carregades i amb un munt de novetats i activitats per a totes les edats. Les vols conèixer?

CONEIXES LES ÚLTIMES INCORPORACIONS? Si t’agrada el cycling i no et pots perdre ni una sessió has de provar les classes del Marc, la Gal·la i la Mireia, us faran suar de valent amb la música més animada i bon rotllo. Amb la Dámaris podràs descobrir els teus dots de ball a les classes de Zumba i Zumba Family. I si no en tens gaire no pateixis, segur que millores i a més t’ho passaràs d’allò més bé. Si prefereixes sessions més relaxades has d’anar a les sessions de Ioga de la Mireia, aconseguiràs un cos sa i fort i, sobretot, trobaràs l’equilibri emocional.

NOVES CLASSES DIRIGIDES • Ioga: vine a gaudir de les relaxants sessions de la Mireia cada dimarts, amb dues possibles sessions, a les 18.15h i a les 19.15h. • Zumba Family: aquesta nova activitat està dirigida a famílies amb nens i nenes a partir de 7 anys. Una classe de zumba amb moviment i molta diversió per a tota la família que podreu realitzar els dijous a les 18.15h. • Entrenament funcional: Els que busqueu un programa d’entrenament d’alt rendiment aquesta és la vostra classe. Exercicis funcionals, molt variats i executats a alta intensitat. Vine-hi cada dilluns, dimecres i divendres i en veuràs els resultats ben aviat!

I no ens oblidem dels més joves. A les classes de Training Junior l’Àngel els farà treballar intensament cada dilluns i dijous.

• Pilates d’alt rendiment: Els dilluns a les 14h us tenim preparada una sessió de pilates encarada principalment al treball previ i de post competició. Facis l’esport que facis, aquesta classe t’ajudarà a prevenir lesions i a sentir-te millor.

RENOVA LA TEVA RUTINA DE FITNESS

EL RUNNING ARRIBA AL CERCLE

Els socis i sòcies ja poden gaudir d’una nova rutina d’entrenament exclusiva per ells –i gratuïta-, preparada pels tècnics de sala. Tant si tenen la rutina antiga com si no en tenen i volen tenir-ne una, han de contactar directament amb els tècnics de sala. Poden tenir una rutina de gimnàs més encarada al seu objectiu, sigui perdre pes, muscular o tonificar. Si voleu un assessorament més personalitzat, podeu escriure a susanna@cerclesabadelles.cat

T’agrada córrer? Vols perfeccionar la teva tècnica i així obtenir millors resultats reduint alhora les lesions? Vols iniciar-te en el món del running? Des del Cercle t’ho posem fàcil! De la mà de l’Anna i l’Edu obrim dos nivells de running: nivell d’iniciació i nivell avançat cada dimarts i dijous a les 20.15h. Ja no tens excusa!

BALLA COM UNA HIPGIRL Tens entre 14 i 18 anys, t’agrada ballar i busques danses modernes? Som la teva Escola de Dansa. Per a vosaltres hem creat un nou grup de ball, per a les noies d’entre 14 i 18 anys que els agrada el ball modern i volen aprendre’n o millorar-lo. Cada dimarts, a les 20h, gaudireu amb la Dámaris dels balls més moderns i actuals. I per a les més petites els grups de l’Escola de Dansa seran els següents: 3-5 anys, 6-9 anys, 10-13 anys. Cada setmana fem diferents estils de ball per poder aprendre totes les branques que té l’art de la dansa, com per exemple dansa urbana (Hip Hop), Hip Girls, ballet, balls llatins o teatre musical, entre d’altres.

18

C E R C L E : L A R E V I S TA


W W W. C E R C L E S A B A D E L L E S . C A T

19


TRIATLÓ

I SI T'ATREVEIXES AMB EL TRIATLÓ? MARC GUINDO Entrenador de Triatló

QUÈ ÉS EL TRIATLÓ?

EL TRIATLÓ AL CERCLE

Com bé sabeu, és un esport multidisciplinari en el que la natació, el ciclisme i l’atletisme es fusionen en una sola prova. El triatló cada vegada enganxa a més gent, i és per això que any rere any veiem com el nombre de federats augmenta i moltes proves aconsegueixen tancar inscripcions, gràcies a la quantitat de participants.

Des de la secció de triatló del Cercle, 100% amateur, el que busquem és fomentar el triatló des de la seva vessant més social, sense perdre de vista els reptes, entrenaments, sacrifici i el creixement com a persones i esportistes. Tot i que el més important és saber on dinarem tots junts després d’un triatló, no ens oblidem de la dedicació que suposa practicar aquest esport. Un esport on tenir una bona condició física, prevenir lesions i ajustar les càrregues d’entrenament segons les competicions és primordial per poder gaudir completament del SwimBikeRun. Per aquest motiu és primordial que entrenem sempre sota un pla d’entrenament i la supervisió de l’entrenador.

Aquesta combinació d’esports requereix un bon fons físic, però sobretot molta capacitat de resistència mental i un gran esperit de superació. Aquesta passió per l’activitat física és el que aconsegueix unir un grup de persones per a entrenar conjuntament, encara que persegueixin objectius concrets diferents. I és que existeixen diverses modalitats dins del triatló segons les distàncies, possibilitant ajustar els objectius a tots els triatletes: triatló clàssic o olímpic, l’Ironman, l’Ironkid, el Super Sprint, l’Sprint, Half o Llarga Distància. Paral·lelament, també existeixen variants en les que no només es modifiquen les distàncies sinó també alguna de les tres activitats. En aquest sentit trobaríem el Duatló, Quadriatló, Aquatló, Triatló d’hivern o el Biatló. Així doncs, si us agrada córrer, anar en bici i nedar o bé si voleu intentar millorar el vostre nivell, els grups d’entrenament són ideals per aprendre, deixar-se guiar i ben aviat posar-vos a prova amb la modalitat de triatló que més se us ajusti. Això sí, el que no varia mai en aquests grups d’entrenament és la companyonia, l’amistat i el bon rotllo que es crea entre les persones.

Aquest any portaré la secció. Pels que no em coneixeu us puc dir que m’agrada definir-me com una persona jove i dinàmica, vinculat des de sempre al món de la natació i des de fa vuit anys persegueixo reptes en el triatló. Per poder arribar al màxim de gent possible i que tothom pugui entrenar per complir els seus objectius aquesta temporada hi haurà dos plans d’entrenament. Un per la llarga distància (IronMan i Half) i un altre per les distàncies més curtes (Sprint i Olímpica). A més a més, hem creat una lliga interna on no solament puntuen els millors atletes sinó que es valoren altres aspectes extraesportius com la col·laboració amb les activitats i sortides que es duguin a terme durant la temporada. Perquè, una vegada més, el més important és l’equip.


UNA CURIOSITAT! Madonna Buder és una dona de 85 anys, nascuda a Missouri, i que amb 23 anys va entrar en un convent per fer-se monja. Anys més tard, després de mitja vida quasi enclaustrada, un sacerdot li va fer descobrir la seva altra vocació, una altra forma d’unir el seu cos amb ànima i esperit. Així doncs, amb 48 anys va començar a córrer i, quatre anys més tard, va provar el seu primer triatló: 1.500 metres nedant, 40km en bici i 20km corrent. L’experiència li va agradar. I tant si li va agradar! Tant és així que des de llavors no ha parat de fer-ne, augmentant distàncies. Ara, als 85 anys ja ha fet 45 Ironman i 325 triatlons, i sembla que no està disposada a penjar l’hàbit ni el mono de triatló. El cas de Madonna Buder ens hauria de servir d’exemple per entendre que mai és tard per començar a fer esport, que la falta de pràctica ni l’edat mai són un impediment. Si ella ho ha fet per què no ho pots fer tu? Precisament en aquest esport els objectius poden ser variats i es poden adaptar molt bé. Combinar tres esports, posar-te en forma, marcar-te reptes i envoltar-te d’un grup de gent que gaudeix fent esport. No cal que tothom faci Ironmans, però sí que està bé deixar-nos contagiar per la passió mostrada per Madonna Buder.

SERVICIOS

Calidad y excelencia en servicios integrados: más valor para su empresa.

FM/FS SERVICIOS AUXILIARES LIMPIEZA SERVICIOS MEDIOAMBIENTALES SUMINISTROS

• Más de 20 años de experiencia. • Presencia en todas las Comunidades Autónomas. • Más de 4.000 trabajadores. • Aportamos valor a las empresas facilitándoles el cumplimiento de la Ley General de Discapacidad.

CONSULTORÍA

INTEGRAMOS SERVICIOS, INTEGRAMOS PERSONAS

Más información en www.gruposifu.com


NATACIÓ

CURSETS DE NATACIÓ: TOT UN MÓN AQUÀTIC PER DESCOBRIR FABIÁN FERRARI Responsable de natació

La natació és un dels esports més complets per al desenvolupament dels nens: prevé l’obesitat, millora la coordinació i la flexibilitat, s’obté una major força muscular i ajudar al desenvolupament social, entre d’altres raons. Per poder nedar és molt important controlar la respiració i, per tant, també ajudar a la millora del sistema respiratori. Els nadons que s’iniciïn en la natació veuran reforçada la seva massa i el seu to muscular, desenvolupant així una millor coordinació, velocitat i agilitat. A més, les persones que de nens neden són menys propenses a patir obesitat a l’edat adulta, ja que ajuda a controlar el pes. D’altra banda, la natació està especialment indicada per als nens i nenes que pateixen problemes neurològics o de l’aparell motriu, ja que dins l’aigua la seva musculatura es relaxa, de la mateixa manera que el sistema nerviós.

Altres aspectes interessants de l’aprenentatge de la natació són la sociabilització mitjançant els jocs o l’adquisició de confiança i independència –ja que els nens s’habituen a moure’s en un medi que inicialment els és aliè. Els beneficis de la natació no només són destacables en els infants, ja que també en podem trobar molts per als adults. L’aigua és dotze vegades més resistent i 800 vegades més dens que l’aire i, per tant, qualsevol activitat aquàtica comporta un important treball cardiovascular i muscular. Alhora, al tractar-se d’un medi ingràvid, el risc de patir lesions a les articulacions disminueix notablement. D’altra banda, com que la respiració és una de les claus de la natació, aquesta activitat possibilita incrementar la intensitat i tenir un rendiment més elevat, alhora que cremar més calories.

ELS FONAMENTS DEL NOSTRE TREBALL SÓN L’HONESTEDAT I LA PASSIÓ, PER TAL QUE ELS NENS PRACTIQUIN NATACIÓ, GAUDEIXIN I APRENGUIN

METODOLOGIA PRÒPIA

GRUPS REDUÏTS

Al Cercle tenim com a objectiu principal dinamitzar les classes a través d’estímuls, que els alumnes -a partir dels 18 mesos- reben de forma constant per tal d’assolir els objectius establerts: es marquen objectius diaris, trimestrals i de temporada. A partir de la fase d’iniciació comencem a treballar els conceptes tècnics bàsics perquè aprenguin els diferents estils. Així doncs, els alumnes treballen en moviment constant i en grups reduïts, realitzant doncs més quantitat d’exercicis durant la classe i sota l’atenta i constant mirada dels professors.

En funció del nivell, establim els grups d’ambientació, iniciació 1, iniciació 2, perfeccionament i tecnificació. Els grups de més petits, des que són nadons i fins als tres anys no superen mai els quatre alumnes per monitor i entre els quatre i vuit anys els grups estan formats per un màxim de sis alumnes. Només excepcionalment, i si el grup funciona bé, es pot arribar als set alumnes per monitor entre els alumnes més grans.

22

C E R C L E : L A R E V I S TA


COMPETICIÓ EN EQUIP

MONITORS EXPERTS

Un cop els alumnes han arribat a l’etapa de perfeccionament i/o tecnificació els oferim passar a l’equip de natació. En aquest grup participaran en jornades no federades amb altres clubs de nivell similar i en els Jocs Escolars, tant comarcals, com territorials i nacionals, tot a nivell català. Arribats en aquest punt, els alumnes ja reben el tractament de nedadors, i poden optar a entrenar a l’Escola de Natació del Cercle entre un i quatre cops a la setmana, realitzant també una part de preparació física fora de l’aigua.

Sempre hem buscat que l’experiència prevalgui per damunt de la joventut, sense deixar d’incorporar cada any algun monitor o monitora jove, per així formar-lo en la nostra filosofia de treball. De la mateixa manera, els monitors tenen plena llibertat d’execució de la seva feina a partir de les pautes generals que els són transmeses a l’inici de la temporada en funció dels grups que treballaran.

W W W. C E R C L E S A B A D E L L E S . C A T

23


NATACIÓ

ELS SWIMCERCLATS ES PREPAREN PER CREUAR L’ESTRET DE GIBRALTAR A LA RADIKAL MAR BRAVA Quatre integrants de l’equip Swimcerclats –Daniel Blabia, Toni Malagarriga, Beto Pruneda i Tato Gutiérrez- seran els primers representants del Cercle Sabadellès 1856 en intentar creuar l’Estret de Gibraltar el proper mes d’agost. La preparació que han de dur a terme és tan gran com el repte que tenen davant, i és per això que ja fa temps que s’estan preparant. L’entrenament es duu a terme a la piscina però també realitzant diverses sortides a la mar. És per això que els dies 8 i 9 d’octubre aquests quatre socis van participar a la Radikal Mar Brava, gran esdeveniment de les aigües obertes a Calella de Palafrugell i Llafranc. En aquesta prova, a més dels citats, també van participar altres membres de Swimcerclats: Eli Gómez, Soraya Hurtado, Ricard Castellà, Marc Sala, Benja Gil, Isma Calvo, Quiku Muñoz, Ignasi Blabia, David Lenguas i Fabián Ferrari.

FABIÁN FERRARI GUANYA DUES TRAVESSIES EN AIGÜES OBERTES El 17 de setembre es va celebrar l’última etapa de la Copa Marnaton EDreams, a Cadaqués, amb tres distàncies diferents: 5km, 4km i 2,5km, amb uns quatre-cents inscrits a cada prova. El Director d’Activitats Aquàtiques del Club va ser el guanyador absolut de la distància de 4km. Aquest títol, juntament amb l’aconseguit a Begur als 3,5km i a Sant Feliu de Guíxols en el 1,5km, fa que Fabián Ferrari hagi aconseguit el triplet d’aquesta prestigiosa travessia en la distància més curta. D’altra banda, el diumenge 25 de setembre el Fabián va aconseguir la victòria en la categoria +50 en els 5km de la travessia Swim No Limits, a l’Estartit. La seva bona actuació, a més, el va situar a la cinquena posició de la general, un molt bon resultat tenint en compte el nivell dels competidors.

NOVES INCORPORACIONS A L’ESCOLA DE NATACIÓ Amb l’inici del curs de l’Escola de Natació i Sincronitzada hem donat la benvinguda a tres nous membres a l’equip d’entrenadors: Jaume Jiménez Puigdomènech és ex-nedador del Club Natació Sabadell, nedador internacional per Espanya durant la categoria infantil i actualment representant del Club Natación Ciudad Real. Helena Morcillo Bel és ex-nedadora del Club Natació Badalona, i actualment també és triatleta i cursa un Grau Mig en Conducció d’Activitats Fisicoesportives. Tant el Jaume com l’Helena realitzaran tot tipus de classes de l’Escola, des d’ambientació fins a perfeccionament o tecnificació. Finalment, Carla Molina completa les incorporacions a l’staff tècnic. L’ex-nedadora del Club Natació Sabadell participarà a les classes de natació però la seva aportació serà clau també a l’equip de natació sincronitzada.

24

C E R C L E : L A R E V I S TA


TU TRIES... NOSALTRES HI PORTEM... T‘HI   

Riu-Sec, 69 – 08205 205 Sabadell – Telèfon: 933 808 330

Vodafone One Profesional Vodafone One Profesional es la nueva solución de Vodafone para Profesionales y Pequeñas Empresas destinada a ayudar, a hacer crecer y poner su negocio por delante gracias a la nueva era digital y el poder de la tecnología

Todo ello garantizado por la conectividad ultrarápida de Vodafone One

93 707 20 20

Asesoramiento personalizado


SOCIAL

MANTENIM EL CERCLE EN FORMA A les instal·lacions del Cercle Sabadellès 1856 s’hi duen a terme tasques de manteniment constants per tal que totes les activitats es puguin realitzar en les millors condicions possibles i tots nosaltres ens hi sentim a gust. D’aquests darrers mesos en volem destacar les següents actuacions: Durant les setmanes que el Campus es va realitzar, acollint un total de més de 500 nens i nenes, les instal·lacions van restar impecables. La zona de la piscina s’ha mantingut en perfectes condicions durant tota la temporada d’estiu, amb la gespa amb molt bon estat. La piscina coberta ha estat reparada: la vorada, les fitxes i els òxids que hi havia al vas. S’ha dut a terme el pla d’autocontrol de les instal·lacions segons el decret 742/2013, complint així amb la normativa vigent.

EN EL NOSTRE RECORD En nom de la Junta, dels treballadors i dels socis del Cercle Sabadellès 1856 volem recordar el senyor Enrique Cejudo Vílchez, que va traspassar el passat 24 de setembre. L’Enrique va ser el cap de Manteniment del Cercle durant més de 30 anys, col·laborant de forma evident a les millores que van fer que el Cercle sigui el que és ara. El nostre més sincer agraïment a l’Enrique, que va dedicar 30 anys de la seva vida a aquest club.

CELEBRACIÓ DE LES 10 HORES DE TENNIS EL DIA 22 D’OCTUBRE

EL CONSELL D’HONOR VISITA L’ESCALA I EMPÚRIES

El proper dissabte 22 d’octubre es realitzaran les 10 hores de tennis, un esdeveniment pensat per a tots els socis i sòcies aficionats al tennis però també per tots els seus familiars que gaudeixin de l’esport en general i vulguin viure una jornada festiva. L’activitat començarà a les 15h i es jugarà amb el format de dobles per equips i per nivells. La inscripció, que s’ha de fer de forma individual, inclou també una samarreta, el berenar, sopar i xocolatada.

El passat 28 de setembre el Consell d’Honor va gaudir d’una nova sortida, en aquest cas visitant les localitats de l’Escala i Empúries.

Paral·lelament es faran diverses activitats per a totes les edats: els més petits podran descobrir el món del tennis amb activitats i tallers, els nens i nenes d’entre 9 i 13 anys podran participar a les 4 hores de tennis junior, i per les persones majors de 14 anys tenim preparada una tarda plena d’activitats, com zumba, spinning, cardio tono, tennis o el taller “Posa’t guap@!”.

La jornada va finalitzar amb una visita turística en autocar pel bonic municipi de l’Escala, abans de dirigir-se de nou al Cercle Sabadellès 1856.

La jornada tennística s’allargarà fins a la una de la nit, però per mantenir les forces a la pista tindrem a punt un bon berenar, sopar i xocolatada final.

CAP NEN SENSE PILOTA Durant l’estiu l’Àngels Solà, l’Aleix Giol i el Pau Castañer van fer entrega de la recaptació de diners aconseguida a la primera edició de la jornada solidària ‘Cap nen sense pilota’, dedicada al Jaume. Aquests diners estaran destinats a la investigació del càncer infantil. El proper mes de desembre tindrà lloc la segona edició d’aquesta jornada, que esperem que tingui una acollida igual o millor que l’anterior.

Durant la jornada van visitar el Museu d’Arqueologia de Catalunya, situat a Empúries, una fàbrica conservadora d’anxoves i el Maram, el Centre d’Interpretació del Peix. El matí va culminar amb un molt bon dinar de germanor entre les 53 persones assistents, a La Llar del Pescador.

COMMEMORACIÓ DE LA DIADA DE CATALUNYA Un any més el Cercle Sabadellès 1856 va participar de la tradicional ofrena floral a Sabadell, commemorant la Diada de Catalunya. El Cercle va estar representat en aquest solemne acte que va tenir lloc al voltant de la Masia de Can Rull, al Parc de Catalunya, pel membre de la Junta Directiva Carles Casanovas.


ENTREGA DE PREMIS DE LES LLIGUES DEL SOL I LA LLUNA DE TENNIS I LA LLIGA D’HIVERN I PRIMAVERA DE PÀDEL

W W W. C E R C L E S A B A D E L L E S . C A T

27


carlos s.clark

EL DIRECTOR ESTEVE ROVIRA I LA SÈRIE "LA RIERA" EM VAN CANVIAR LA VIDA

Carlos Serrano-Clark, soci del Cercle Sabadellès 1856, té només 26 anys i ja comença a ser una cara coneguda de la petita pantalla. Amb 18 anys va començar a estudiar Dret, però ho deixà per dedicar-se a la seva veritable vocació, la interpretació. Va estudiar al Col·legi de Teatre de Barcelona i, després d’un curs del director Esteve Rovira aconseguí el seu primer paper important a la sèrie La Riera, la sobretaula de TV3. Ara mateix viu a Madrid, on treballa en una altra ficció televisiva mentre prepara nous projectes.

Carlos interpretant a en Pablo en el rodatge de la sèrie de TVE “Acacias 38”

Quan vas decidir que et volies dedicar a la interpretació? Ho sabies des de petit o la passió et va arribar de gran? Quan era petit a l’escola sempre anava a veure les obres de teatre de la companyia que hi havia aleshores i em fascinava. Jo volia estar a dalt de l’escenari i, finalment, així va ser. Va ser una sensació molt maca. També veia molt cinema, m’encantava Jim Carrey i sempre l’imitava. Quan vaig acabar el batxillerat vaig començar la carrera de Dret però no m’agradava. Aleshores vaig dir als meus pares que volia estudiar art dramàtic. Era el que volia i em van recolzar des del primer moment. A banda d’estudiar interpretació al Col·legi de Teatre de Barcelona, quin ha estat el teu procés per arribar a on ets ara com actor? Després de tres anys d’interpretació vaig fer teatre a diferents companyies de Barcelona i Sabadell. Vaig fer un curs intensiu amb el director de “La Riera”, Esteve Rovira i poques setmanes més tard

28

C E R C L E : L A R E V I S TA

el mateix Esteve em va trucar per fer un càsting per un personatge de la sèrie, en Dídac. Em van agafar i des d’aquell moment estic vivint un somni. L’Esteve Rovira em va canviar la vida. Prefereixes el cine, la televisió o el teatre? Quines diferències et suposa treballar en cadascun d’aquests mitjans? Porto tres anys treballant a la televisió i uns quants més fent teatre. Encara no he fet cinema però m’encantaria. M’agrada tant el teatre com la televisió. Cada mitjà és diferent i té les seves pròpies característiques. T’has traslladat a Madrid per feina. Allà n’hi ha molta més? Quines diferències trobes entre el sistema audiovisual català i madrileny? Catalunya té molt potencial i a mi m’ha obert les portes en aquest món, però sí que és veritat que a Madrid hi ha més feina. La majoria de productores estan aquí, a Madrid, però la situació en general és complicada a tot arreu. Els que manen no cuiden gaire la cultura.


L'ENTREVISTA

Estàs rodant la sèrie Acacias 38, però quins són els teus projectes més immediats? Doncs ara mateix segueixo a “Acacias 38”, que ocupa tot el meu temps. Es tracta d’una sèrie diària que requereix moltes hores de treball. El proper novembre faré un curtmetratge al desert de Los Monegros. No em queda temps per a gaire més, la veritat. On t’agradaria estar d’aquí a uns anys? Quins projectes t’agradaria fer i amb qui t’agradaria treballar? Vull seguir treballant en aquest sector, guanyar-me la vida fent el que m’agrada, ja sigui fent teatre, televisió o cinema. M’encantaria treballar amb directors com l’Alberto Rodríguez (“La isla mínima”) i amb actors com el Luis Tosar, el Raúl Arévalo…i amb molts més! Què recomanaries als nois i noies que vulguin dedicar-se a la interpretació? Que estudiïn art dramàtic, que no es rendeixin mai i que no pretenguin convertir-se en actors només per ser famosos. A la teva feina el físic és un element a tenir en compte. Fas esport habitualment? Quins? Vaig al gimnàs per estar una mica en forma. És veritat que des que em dedico a això em cuido molt més. Com recordes els teus anys com alumne a les escoles esportives del Cercle? Tinc un bon record de quan jugava a tennis. M’ho passava molt bé, però a l’hora de competir no suportava perdre. Durant molts moments del joc el tennis requereix cap fred i jo, diguéssim, no sempre ho aconseguia. No sóc com el Nadal, precisament.

QÜESTIONARI RÀPID

Ens podries explicar alguna anècdota que t’hagi passat en aquests anys com a actor?

De vegades, quan estem rodant em venen atacs de riure i han de parar el rodatge durant una bona estona fins que se’m passa. Us en podria explicar moltes!

Tinc un bon record de quan jugava a tennis al cercle. M’ho passava molt bé, però a l’hora de competir no suportava perdre

Pel·lícula preferida? El lobo de Wall Street Actor preferit? Leornado Dicaprio Un director que admiris: Quentin Tarantino Un llibre que t’agradi: Actuando para el cine, de Michael Caine. Quin és el teu plat preferit? Pizza Una ciutat per viure: Londres Un lloc on anar de vacances: L’Escala T’agraden els animals? En tens algun? M’encanten. Fins fa poc tenia una gossa i dos gats. La cita romàntica perfecta: Sofà, manta i peli amb algú especial. No necessito res més. I una cita que t’inspiri? “Vivir dándolo todo será la coartada”

W W W. C E R C L E S A B A D E L L E S . C A T

29


ESPAI SALUT

LA MOBILITAT: ELEMENT BÀSIC PER EVITAR LESIONS I MILLORAR EL RENDIMENT xavi jané Fisioterapeuta

L’activitat física ens atrau, ens enganxa. De fet genera una sensació de benestar i confort al combinar coordinació, esforç, rendiment i constància, per posar només alguns exemples. Però ens plantegem de forma correcta el camí per arribar a un estat de forma òptim? Observem el nostre cos? Valorem les limitacions per saber en què ens cal millorar? Per respondre algun aspecte d’aquestes qüestions avui parlaré de la mobilitat, com a part fonamental per tal d’evitar lesions i millorar el rendiment. “Mobilitat vs intensitat?” és una pregunta que ens hauríem de fer tots aquells que ens disposem a practicar una activitat física d’una intensitat superior a l’habitual o amb uns moviments diferents dels que el nostre cos té assimilats. Per realitzar una activitat física d’alt rendiment, el cos es mourà i executarà aquest moviment a una intensitat elevada. Què passa si una articulació o un complex articular veu reduïda la seva mobilitat o R.O.M (rang de moviment) en algun del seu recorregut? No hi ha una única resposta, ja que la complexa configuració dels teixits i estructures articulars varia segons la forma, el tipus de moviment articular, la càrrega o el vector de força que haurà de suportar. El que sí és segur és que es veurà alterat el lliure moviment, cosa que afectarà d’alguna manera a estructures com cartílags, lligaments, càpsula articular, tendons... per anomenar els més coneguts.

Posem el cas d’un tennista que degut a l’ús repetitiu de l’extremitat superior té un escurçament del múscul pectoral major. Aquest farà que en carregar el braç per executar el cop de dreta, portant l’húmer cap enrere, limiti el moviment, generant una tensió excessiva al pectoral. Aquest fet pot desencadenar una sèrie de conseqüències com sobrecàrrega de la musculatura posterior, petites microlesions per sobreestirament o menys rendiment, ja que el recorregut del braç és menor i arriba abans la fatiga muscular a causa que s’ha de generar més esforç per colpejar aquest cop de dreta. Poder alliberar aquest pectoral major ajudarà a l’amplitud del moviment articular escapulo-humeral, facilitant així la mecànica del drive i la d’altres moviments on hi hagi amplitud en el rang de moviment. Saber interpretar bé les sensacions, fer un bon treball de mobilitat i estiraments, recuperar i exercitar de forma correcta antigues lesions i respectar els descansos entre activitats, ajuda a prevenir lesions. Per millorar la mobilitat específica, cal fer un estudi de la disfunció per poder aplicar-hi el millor protocol, ja sigui d’exercici, dinamització, elongació o tractaments rehabilitacions, per posar només alguns exemples.

SUMAR MULTIPLICA Compromesos amb les persones i el territori. Creixem junts.


SECCIÓ

TENNIS

a d n e e l c g r e A del c OCTUBRE

Podeu consultar l’agenda completa i més informació a www.cerclesabadelles.cat

DESEMBRE

Campionat Social Inici Lligues Sol i Lliga Catalunya per equips Inici Lligues Interclubs Campionat Espanya +50 Masculí

Trobada Pares i Fills Escola Tennis Inici Lligues Internes Escola Entrega Trofeus Temporada Esportiva 2015-2016

Torneig Panera de Nadal Campus Nadal Tennis Olimpíades Escola Tennis

Campionat Social Inici Lliga d’Hivern

Torneig Open Entrega Trofeus Temporada Esportiva 2015-2016

Torneig Panera de Nadal Campus Nadal Pàdel

Inici Lligues Escola Futbol Presentació Escola Futbol Inici Lliga Nocturna

Competició habitual Escola i Lligues

23: Cap nen sense pilota

8-9: Radikal Mar Brava, Calella-Llafranc 23: Relleus 4x1000, Badalona 30: Travessia Illes Medes, 5km

Competicions locals

Swim Sant Silvestre (1,5km), Mataró

Presentació Nova Temporada AADD Inici Grup Running Inici Sevillanes Inici Curs de Salsa Masterclasses AADD

Masterclasses AADD

Masterclasses AADD Nadal Festival Escola de Dansa Inici Horari Reduït AADD

9: Triatló, Barcelona 16: Triatló, Vilanova i la Geltrú 16: Half, Empuriabrava

Competicions locals

18: Duatló Muntanya, Terrassa

29: La Castanyera 31: Halloween

Entrega Trofeus Temporada Esportiva 2015-2016

Campus de Nadal 23: Cap Nen Sense Pilota El Quinto de Nadal L’Ambaixador Reial Mercat de Nadal Torneig Nadal de Jocs Socials

PÀDEL

FUTBOL

NOVEMBRE

NATACIÓ

FITNESS

TRIATLÓ

SOCIAL

Mejora tu rendimiento deportivo C H E M I C A L C O M P A N Y

Calienta tus músculos y los Repara tus músculos y prepara para el esfuerzo de los deja listos para el alta intensidad. siguiente esfuerzo.

Prueba nuestro nuevo gel + champú de ducha relajante

Regenera a fondo tus músculos después del esfuerzo más exigente. Efecto noche. Relajante

Sgel

Entra en weapontowin.com y cómpralos !!

®


Profile for Cercle Sabadellès 1856

CERCLE, La Revista - N.3 (Cercle Sabadellès 1856)  

CERCLE SABADELLÈS 1856 | L’inici de la tardor és per a molts un moment d’inflexió, començant pels nens, que inicien un nou curs a l’escola,...

CERCLE, La Revista - N.3 (Cercle Sabadellès 1856)  

CERCLE SABADELLÈS 1856 | L’inici de la tardor és per a molts un moment d’inflexió, començant pels nens, que inicien un nou curs a l’escola,...

Advertisement