__MAIN_TEXT__

Page 1


CERCLE SABADELLÈS 1856 www.cerclesabadelles.cat Tel. 937 215 154 cercle1856@cerclesabadelles.cat Crta. Bellaterra, km. 5,10 08205 Sabadell DIRECCIÓ Cristina Perotti REDACCIÓ Gemma Peralta CONSELL DE REDACCIÓ Àngels Solà, Marosa García-Planas, Joan Homs, Gemma Peralta, Cristina Perotti PUBLICITAT REVISTA Cercle Sabadellès 1856 Cristina Perotti cperotti@cerclesabadelles.cat Tel. 937 215 154 ADRECES DEL CLUB Informació: cercle1856@cerclesabadelles.cat Administració: lcamprubi@cerclesabadelles.cat Recepció: recepcio@cerclesabadelles.cat Escola de Tennis: escoladelcercle@cerclesabadelles.cat Escola de Pàdel: jaume@cerclesabadelles.cat Escola de Futbol: aleix@cerclesabadelles.cat Escola de Natació: fferrari@cerclesabadelles.cat Fitness i Escola de Dansa: susanna@cerclesabadelles.cat Triatló: triatlo@cerclesabadelles.cat Màrqueting i comunicació: cperotti@cerclesabadelles.cat Suggeriments: suggeriments@cerclesabadelles.cat Restaurant del Cercle: restaurantcercle@gmail.com IMPRESSIÓ Especialidades Gráficas Editoriales Tel. 937 207 620 egedsa@egedsa.com DISSENY Althan Meyer Creative Studio Tel. 937 686 629 hola@althanmeyer.com FOTOGRAFIA Oriol Baron

El Cercle Sabadellès 1856 no es fa responsable de les opinions que apareixen en els articles i col·laboracions d’aquesta revista.


SUMARI 4/ Editorial 6/ Tennis 10/ Pàdel 13/ Natació 16/ Futbol 19/ Fitness 23/ Tennis platja 24/ Campus 26/ Social 28/ L’entrevista 30/ Espai salut 31/ Agenda


Editorial

VIU L’ESTIU AL CERCLE, COMPARTEIX-LO AMB ELS TEUS criSTINA PEROTTI Directora de Màrqueting i Comunicació

Els nens i nenes han acabat el curs, i és el moment de veure i repassar tot allò que han après, fer balanç de tot el que ha estat aquest any. Des del Cercle a vegades també ens sentim una mica nens, i arribat aquest moment de l’any també mirem enrere per veure com hem treballat, què hem fet i deixat de fer i com podem créixer, millorar, la següent temporada. En aquest sentit podem dir sense por que estem orgullosos de la feina feta i dels resultats obtinguts, tant esportius com socials. Tots els membres de la Junta i els treballadors del Cercle sentim el club com quelcom nostre, que hem de cuidar entre tots per fer-lo més gran. S’ha realitzat una tasca important, des de la millora de les instal·lacions, que seguirem duent a terme, fins a l’empenta de tots els entrenadors i monitors del club, passant per la gestió des de les oficines. És en aquesta època que tots tenim ganes que arribin les vacances, un descans del dia a dia que sovint ens comporta un cansament físic i emocional. És també en aquest moment quan desitgem estar amb els nostres, passar temps en família, jugar amb els petits, viatjar, fer esport o llegir un bon llibre a la piscina. I volem que gaudiu d’aquests moments amb nosaltres també. El Cercle no s’atura mai, sempre hi trobareu quelcom a fer, i aquest estiu continuarem al vostre costat. Volem que malgrat el descans no deixeu de fer esport i compartir bons moments. Des d’aquí us hem preparat diverses activitats perquè no us quedeu a casa. Per als petits de la casa tenim preparada una nova edició del campus d’estiu, amb un munt d’opcions perquè facin allò que més els agrada. A més, per als joves també tenim a punt sortides en les que compartiran bons moments amb els amics i monitors. Pels no tan

4

C E R C L E : L A R E V I S TA

nens, a inicis de juliol podreu participar a les 6h de pàdel, on el bon ambient i la diversió estan assegurats: no us ve de gust jugar a pàdel, trobar-vos amb els amics, gaudir de la piscina i acabar amb un sopar i tot en una mateixa tarda? A més, podem donar la benvinguda a l’estiu amb la ja tradicional revetlla el proper divendres, 15 de juliol, fent una bona festa fins ben entrada la matinada.

EL CERCLE NO S’ATURA MAI, SEMPRE HI TROBAREU QUELCOM A FER, I AQUEST ESTIU CONTINUAREM AL VOSTRE COSTAT

Ja ha arribat l’estiu, la calor, el temps lliure, les vacances i les ganes de fer coses. Així doncs, hi ha res millor que passar l’estiu amb els teus?

En el dia a dia també esperem que seguiu al nostre costat, tant si us quedeu per la zona com si marxeu de vacances, ja que us tenim preparats uns vídeo-entrenaments per a completar el programa 360 que podreu dur a terme allà on sigueu. I si us quedeu per aquí la piscina i el tennis platja poden ser un complement ideal per desconnectar i allunyar-vos de la rutina. Sigui com sigui us esperem aquí el proper setembre, amb les piles ben carregades i nous reptes per endavant. Per part nostra, ja us estem preparant la nova temporada, tant pel que fa a les escoles esportives com per totes les activitats dirigides, amb la intenció que la temporada vinent sigui, com a mínim, tan bona com la que deixem. Així doncs, gaudiu de l’estiu, de la família i del Cercle, que no hi ha res millor.


Per tot l’equip que treballa al Cercle la qualitat és una de les fites primordials: qualitat en les instal·lacions, qualitat en el servei i qualitat en l’ensenyament. Tenir

Hem acabat un altra temporada esportiva amb la satisfacció d’haver aconseguit els objectius que ens havíem proposat i amb la sensació que totes les seccions del club gaudeixen d’una bona salut. Així mateix, el campus d’estiu és també una activitat ja consolidada i que té una gran acceptació no només entre els socis sinó també de moltes persones no sòcies que ens confien els seus fills durant aquest període estival. Per tant, encarem aquesta recta final del curs amb molt bones sensacions i amb ganes de superar-nos la temporada que ve.

prop de 800 nens i nenes a les nostres escoles és una responsabilitat molt gran que any rere any assumim amb dedicació i empenta.

No voldria deixar passar l’ocasió de comentar que hem arribat amb un acord amb Benito Esports i les marques Nike (futbol) i Head (tennis i pàdel) que permetrà millorar el servei de la botiga del club, equipar als nostres monitors de les escoles per part d’aquestes marques i oferir una roba de qualitat i disseny pels equips que representen el Cercle. Per últim, només volia desitjar-vos a tots un bon estiu i ens retrobarem de nou al Cercle a la tornada.

Joan Homs Gerent del Cercle Sabadellès 1856

W W W. C E R C L E S A B A D E L L E S . C A T

5


TENNIS

ENTRENEM PER ENTENDRE EL TENNIS: ESTRATÈGIA, TÀCTICA I TÈCNICA BRUNO BARRIENTOS Director esportiu

Si volem ser un jugador o jugadora complet hem de treballar tots els aspectes del tennis. Molt sovint ens preocupem de millorar la nostra condició física i treballem la tècnica dels nostres cops amb l’objectiu principal de cometre menys errades. Però això no és suficient. Dos aspectes clau són l’estratègia i la tàctica –que hem d’entendre units-, que faran que afrontem un partit d’una manera o d’una altra en funció de diversos factors com poden ser la superfície en la qual juguem, la marca de pilotes usades o la climatologia del moment: no és el mateix jugar en un clima càlid o sec, de la mateixa manera que cal saber jugar amb vent, l’altura de la ciutat on juguem i, primerament l’edat i el nivell dels jugadors.

SOVINT ELS JUGADORS DE CLUB NO TENEN CLAR QUIN TIPUS DE JOC TENEN NI QUINA ESTRATÈGIA HAURIEN DE SEGUIR

LA IMPORTÀNCIA DE LA RESTADA El que més s’utilitza és la restada llarga i al mig per tal d’evitar que amb el següent cop el contrincant ens obri molt la pista. L’hem d’utilitzar sobretot si el nostre rival té facilitat per obrir pista, procurant que no pugui jugar còmode.

Per treballar la tàctica cal anar pas a pas, i tenir present que tenir una bona tècnica de tots els cops és allò que ens donarà els recursos per posar en joc la tàctica escollida. Ens caldrà treballar-ho en els entrenaments, i només quan l’estratègia del nostre joc estigui molt interioritzada serem capaços de dur a terme la tàctica amb èxit en la competició. Això es dóna a tots els nivells: entrenar la tècnica ens permetrà millorar l’estratègia i la tàctica. Per corroborar-ho ens serveix d’exemple el servei de Rafa Nadal, que ha millorat molt ens els darrers anys; o el revés de David Ferrer, ja que fa uns tres anys pràcticament no usava el revés paral·lel i ara és una de les seves millors armes per sorprendre als contrincants.

SERVEI Si ens trobem davant d’un jugador o jugadora que resta molt bé intentarem servir-li al cos per dificultar-li la restada.

El mateix Rafa Nadal ens serveix d’exemple per entendre les diferències entre l’estratègia i la tàctica. El tennista mallorquí no juga de la

A 6

C E R C L E : L A R E V I S TA

Jugador/a principal

B

Contrincant

T

Revés tallat


LA POSICIÓ I LA RECUPERACIÓ. LA TEORIA DE LA GOMA. A diferència de la creença general, no sempre hem de recuperar al mig de la pista. Per exemple, quan el nostre rival es troba al fons, lluny de la línia, haurem d’avançar situant-nos més a prop de la línia base.

EL ÚS DEL REVÉS TALLAT I LA DEIXADA Avui dia el revés tallat i la deixada s’estan utilitzant molt per sorprendre el contrincant i trencar el ritme de joc. El revés tallat se sol fer creuat i la deixada, que intentarem fer-la quan ens trobem dins de la pista, paral·lela.

D

Deixada

Direcció pilota

La primera tàctica que cal tenir sempre present és jugar tots els punts, fer-li jugar tots els punts al rival. Es tracta d’evitar errades no forçades, la doble falta o fallar la restada. Això també ho hauríem de fer quan el nostre rival puja a la xarxa, fent-lo volejar o buscar algun globus, evitant els passings que suposaran un risc més elevat d’error per part nostra. Escollir on llençar cada dreta, revés o servei és, en el fons, la tàctica. La dificultat serà mantenir-ho durant tot un partit, i és per això que ho haurem d’haver treballat amb anterioritat als entrenaments, ja que al cap i a la fi els partits són el reflex dels entrenaments. A continuació ens caldrà buscar els punts febles del rival i ocultar les nostres debilitats. Si la meva dreta és molt millor que el meu revés hauré d’intentar cobrir-me més al revés a través d’una bona estratègia i d’una bona tàctica per a poder jugar més cops de dreta, per exemple.

ELS PARTITS SÓN EL REFLEX DELS ENTRENAMENTS

EN ELS ENTRENAMENTS EL PRIMER QUE FEM ÉS ORDENAR ELS JUGADORS: DONAR-LOS UNS PATRONS DE JOC

mateixa manera a Roland Garros que a Wimbledon, ni juga de la mateixa manera contra Federer que contra David Ferrer, ja que per a fer-los mal haurà d’utilitzar tàctiques diferents, ja que tenen diferents tipus de jocs i debilitats. En el fons, sempre es tracta de trobar els punts febles dels rivals.

Cal tenir en compte que, malgrat haguem establert una estratègia i una tàctica vàlides a l’inici d’un partit, a vegades haurem de ser capaços de modificar-les per diverses raons –com poden ser el cansament, un canvi en la climatologia, una lesió, el rival ens està guanyant tàctica o estratègicament, o si hi ha hagut una pausa llarga en el joc. Si ens centrem en els jugadors de club, el que més em trobo és que no tenen clar quin tipus de joc tenen i, per tant, quina estratègia haurien de seguir. Sovint aquests jugadors juguen com els agradaria, no com els convindria segons el seu estil de joc. En aquests casos sempre recomano que es posin en mans d’un professional. Quan un jugador o jugadora m’arriba a mi i comencem els entrenaments el primer que fem sempre és decidir conjuntament què volem treballar. Habitualment comencem per “ordenar” el jugador estratègicament segons el seu tipus de joc: donar-los uns patrons de joc –estratègics i tàctics-, sempre partint del seu estil, sempre explicant perquè es fa cada una de les coses. Per fer-ho, per millorar estratègica i tàcticament, recomano les classes en grup. En canvi, si el jugador prefereix centrar-se en la millora de la seva tècnica dels cops sí que recomano els entrenaments individuals. En definitiva, fem tot això perquè aprendre a jugar a tennis és molt més que saber fer una dreta o un revés.

W W W. C E R C L E S A B A D E L L E S . C A T

7


TENNIS

L’EQUIP +70 FEMENÍ, FINALISTA DEL CAMPIONAT D’ESPANYA L’equip +70 femení del Cercle Sabadellès 1856 va disputar el mes de maig el Campionat d’Espanya per equips al Club Font de Sa Cala, a Mallorca, realitzant una gran actuació. En la primera ronda l’equip de Maria Segovia va guanyar per 2 a 0 al segon cap de sèrie, el C.D. Hispano Francès, i a les semifinals va vèncer al R.C.T. Barcelona pel mateix resultat. Així doncs, l’equip del Cercle arribava a la final contra el R.C. de Polo com a l’equip revelació. A la final, que es va haver de resoldre en el partit de dobles quasi dóna la sorpresa, però malauradament la parella del R.C. de Polo va guanyar 11-9 en el súpertiebreak, adjudicant-se la final. L’equip +60 i +50 femenins també van participar en llurs categories, aconseguint aquestes darreres la victòria en el quadre de consolació.

L’EQUIP +35 MASCULÍ REVALIDA EL TÍTOL DE CAMPIÓ DE CATALUNYA El Cercle Sabadellès 1856 revalida el títol com a campió de Catalunya per equips +35 després de vèncer al R.C.T. Barcelona per 5 a 2 el passat diumenge 19 de juny a les instal·lacions del club Barceloní. L’equip d’Héctor del Barco iniciava el campionat, com a cap de sèrie número 3, amb una còmode victòria contra el Reus Monterols. A la segona ronda el rival va ser el C.N. Sant Cugat, eliminatòria que va caldre resoldre en els dobles. La victòria en aquests dos partits va donar l’accés al Cercle a les semifinals, contra el C.N. Sant Andreu. La final va ser molt disputada, però les victòries en els dobles van donar el trofeu al Cercle Sabadellès 1856 per segon any consecutiu.

EL CERCLE GUANYA EL 9È TROFEU SET BALL DE TENNIS PER EQUIPS FEMENINS El Cercle Sabadellès 1856 guanya per primera vegada el Trofeu Set Ball per equips femenins en la seva 39a edició, desterrant així el RCT Barcelona A, que portava diversos anys consecutius enduent-se la victòria. L’equip d’Anna Cuadras va finalitzar la primera volta en la segona posició, tan sols un punt per darrera del líder, el mateix RCT Barcelona A. A l’inici de la segona volta el Cercle aconseguí una important victòria contra el líder per 3 a 2, victòria encara més important si tenim en compte que un cop finalitzada la lliga el Cercle Sabadellès 1856 s’ha endut la victòria per només un punt de diferència amb el seu perseguidor, el club barceloní.

GRAN ACTUACIÓ DELS JUGADORS DEL CERCLE AL CAMPIONAT D’ESPANYA SÈNIOR INDIVIDUAL El passat mes de maig es va disputar a Murcia el Campionat d’Espanya Sènior individual, amb la participació de diversos jugadors del Cercle. Els resultats més destacats van ser els següents: Adelaida Torrens va fer-se amb el trofeu que l’acredita com a campiona d’Espanya +70 després de guanyar tots els partits de la lliga que conformava la competició, cedint tant sols un set. Bruno Barrientos i Héctor del Barco es van proclamar campions de dobles +40 després d’una dura semifinal que es va haver de decidir al súpertiebreak (12-10) i de vèncer amb certa facilitat a la parella número 1 per 6/1-6/2. Dani del Barco també es va proclamar campió de dobles, en aquest cas de la categoria +45, juntament amb el seu company A. Balaciart, derrotant a tres de les parelles cap de sèrie. Lluís Muñoz també va disputar una molt bona setmana, aconseguint arribar a la final de consolació +55 i a les semifinals de dobles de la mateixa categoria. Héctor del Barco, a més d’aconseguir el trofeu com a campió de dobles també va fer una molt bona actuació en individual, sent finalista del quadre de consolació +40. Rosa Allende, en la categoria +70, acompanyà a la seva companya de club Adelaida Torrens completant el podi, aconseguint una meritòria tercera posició.

8

C E R C L E : L A R E V I S TA


TRIOMF MASCULÍ A LA LLIGA C.D. TERRASSA H. Els equips masculins de l’escola del Cercle han realitzat una molt bona temporada: · El benjamí arribà a les semifinals de la Lliga C.D. Terrassa H. · L’aleví és el nou campió de la Lliga C.D. Terrassa H. · L’infantil queda subcampió després de perdre la final al súpertiebrak del decisiu dobles de la mateixa lliga.

UNA ESCOLA DE CAMPIONES Els equips femenins de l’escola han fet una gran temporada. Tant l’aleví com l’infantil han aconseguit el trofeu com a campiones de la Lliga C.D. Terrassa, en el cas de les infantils, per segon any consecutiu. Per la seva banda, les benjamines també han fet una molt bona temporada d’aprenentatge en el seu primer any de competició, en aquest cas a la lliga catalana.

EL CERCLE GUANYA EL TROFEU PENYA ARLEQUINADA El passat 3 de juny l’equip A del Cercle va jugar la final del Play off de la lliga a les instal·lacions de l’Atlètic de Terrassa contra el Club Natació Sant Cugat A. La final va ser molt igualada, però l’equip de Joan Carles Riba aconseguí la victòria per 3 a 2. El capità destacà que és “una victòria de tot l’equip, tant els jugadors que han jugat la final com de les resta de components”. Per la seva banda, l’equip B ha aconseguit una meritòria sisena posició de la categoria or i l’equip C, que s’estrenava en aquesta competició, una excel·lent sisena posició de la categoria plata.

pesos i cordatges: portem els adequats? xavi SANTANDER Botiga del Cercle

Probablement la primera qüestió que hem de resoldre a l’hora de començar a jugar a tennis consisteix en escollir la raqueta que millor s’adaptarà al nostre joc i mida. En el cas dels menors, ens hem de basar principalment en l’alçada del nen o nena. La mida de les raquetes de nens van des de les 21 polzades fins a 26 polzades. La tensió de les cordes de les raquetes de mides més petites oscil·len entre 18 kg i 20 kg, en canvi per els que ja facin servir les raquetes 25 o 26 polzades, recomano jugar entre 20 kg i 24 kg com a màxim, sempre tenint en compte el nivell de joc i la força dels nens. El pes d’aquestes raquetes no hauria de superar els 245 grams, ja que els podria provocar lesions.

Pel que fa als pesos de les raquetes per a adults que hi ha al mercat, també cal saber quin és el més adient per a cada jugador. Les raquetes amb un pes d’entre 240 a 270 grams són les idònies per a jugadors de nivell mig-baix, perquè aquest tipus de raquetes proporcionen més confort en els cops i carreguen molt poc la musculatura del braç, fet que ens permetrà tenir més control vers la pilota i gaudir del partit de tennis. També les recomano per a jugadors més veterans que busquen que la raqueta els ajudi a colpejar la pilota amb més comoditat. Pel contrari, als jugadors amb un nivell alt els recomano utilitzar raquetes d’entre 280 i 320 grams, ja que els seus cops són molt més tècnics i forts. Una raqueta amb un pes més alt els proporciona més precisió alhora d’executar-los. Per últim, cal donar importància també a la tensió dels cordatges: és bàsic portar la raqueta encordada a una tensió que s’adapti a les nostres característiques de joc. La norma bàsica és que a més tensió més control i a menys tensió més potencia. Així doncs, si tenim poca força i tècnica jugarem amb un cordatge més tou –22 o 23 kg-. Si per contra el que busquem és tenir més control i precisió –tenint un nivell alt o de competició- jugarem a 24 o 25 kilograms de tensió. Ja ho sabeu, si necessiteu assessorament no dubteu en apropar-vos a la botiga del Cercle Sabadellès 1856.

W W W. C E R C L E S A B A D E L L E S . C A T

9


PÀDEL

ESCALFAR 5 MINUTS ABANS DELS PARTITS: LA CLAU PER RENDIR AL MÀXIM I EVITAR LESIONS JAUME POCURULL Responsable de pàdel

Quants cops heu quedat cinc minuts abans de l’hora del partit, us heu canviat de pressa i corrents, heu agafat la pala i una ampolla d’aigua i heu entrat a la pista sense escalfar? Probablement més de les que podem comptar. En molts d’aquests casos fem directament l’escalfament previ amb els companys o rivals i comencem el partit, sentint-nos més fora que dins perquè no hem fet l’escalfament físic previ. Abans de començar qualsevol activitat o exercici físic cal preparar al nostre cos eliminant les restriccions de moviment ocasionades per el nostre dia a dia, així com activar la musculatura que posteriorment utilitzarem.

Aquest escalfament té dues parts principals: A· L’entrada en calor, que és pujar la temperatura corporal i la freqüència cardíaca de forma progressiva per adaptar el cos a les exigències fisiològiques a les que el cos es veurà sotmès. B· Un treball de mobilitat articular, que consisteix en condicionar les articulacions a l’amplitud de moviments que posteriorment hauran de realitzar. La Cristina Verdaguer, preparadora física del club ens ha preparat el conjunt d’exercicis que mostrem a continuació i que són una eina ràpida i senzilla per tal de posar en situació al nostre cos abans d’un entrenament o partit, augmentar la nostra temperatura corporal i freqüència cardíaca i prevenir possibles lesions.

2

1

rotació d'espatlles Dempeus amb els braços en posició de creu i les mans com si agafessim una corda, porteu una espatlla cap a l’orella i després realitzar una rotació cap endavant. Desfeu el moviment i realitzeu-lo amb l’altre braç. Feu un total de 10 repeticions, 5 per banda.

GENOLLS AL PIT Dempeus amb les cames a l’amplada dels malucs, aixequem una cama de terra, portem el genoll al pit i després el taló cap al glutis. Començar el moviment lentament i després buscar que sigui més explosiu i balístic. Realitzar 10 repeticions amb cada cama.

Descomptes especials pels socis del Cercle Sabadellès. Informa’t a qualsevol dels nostres centres. Motor Munich C.Costa i Deu, 133 Sabadell

Motor Munich Crta. Montcada, 192 Terrassa

www.bmw.es/motormunich · Segueix-nos a

Motor Munich C.Vallespir, 19 Sant Cugat del Vallès


3 lunge amb torsió Amb les cames a l’amplada de les espatlles, realitzeu un pas endavant amb una cama i flexionar el genoll de darrera. Des d’aquesta posició rotar el tronc cap a la cama del davant i mantenir durant 20 segons. Realitzar 3 vegades amb cada cama.

4 activació d'espatlles Començant amb les mans darrera del clatell, portar els colzes cap a les costelles. Des d’aquesta posició i amb els colzes en contacte amb les costelles, portar les mans cap a enrere i tornar cap a darrere el cap. Realitzar 10 vegades buscant la màxima amplitud de les nostres espatlles.

Elevació de la freqüència cardíaca Situats al centre de la pista, marquem 6 punts imaginaris: 2 als extrems de la xarxa, 2 a mitja pista i 2 més a la paret del fons. A partir d’aquí durant 45 segons realitzeu desplaçaments endavant cap a la xarxa, laterals a mitja pista i cap enrere cap a la paret de forma aleatòria sense parar. Realitzeu-ho 3 vegades.

Podeu veure els vídeos dels exercicis a: www.youtube.com/cerclesabadelles

Compromesos amb les persones i el territori.

5


PÀDEL

L’EQUIP ABSOLUT MASCULÍ ES CLASSIFICA PER LA FASE FINAL DEL CAMPIONAT D’ESPANYA L’equip absolut masculí del Cercle Sabadellès 1856 va aconseguir classificar-se per al campionat d’Espanya per equips de 3a categoria que es va disputar a València entre el 6 i el 12 de juny. L’equip va aconseguir una de les dues places disponibles per a la fase estatal a inicis de maig, disputant la fase prèvia al Club Esportiu Tarragona Pàdel Indoor, en la qual van guanyar al Club Tennis Tarragona i al local Club Esportiu Tarragona Pàdel Indoor en ajustades eliminatòries, ambdues per 3 a 2. Malgrat perdre en la primera ronda de la fase estatal per un ajustat 3 a 2, l’equip va mostrar un gran joc i va gaudir de la primera experiència en aquesta competició.

EL CERCLE JUGA LA FINAL DE LA LLIGA PADELKIDS Després d’una jornada plena d’emocions, nervis, dificultats climatològiques i grans rivals, l’equip de PàdelKids del Cercle Sabadellès 1856 ha aconseguit ser el tercer classificat d’aquesta dura fase final. El sorteig entre els quatre finalistes va resultar que a semifinals s’enfrontessin, per una banda el Terrassa Sports i el Club Natació Terrassa i, per una altra, el NTC (Can Berardo) i el Cercle Sabadellès 1856. Va ser una jornada complicada, amb dos victòries dels més petits del club i, per altra banda, 4 derrotes per part dels mitjans i els grans. Tot i així, els resultats van estar molt ajustats, pel que els volem felicitar per no rendir-se en cap moment. Degut a les condicions meteorològiques, la següent fase per la lluita del tercer i quart lloc va haver d’aplaçar-se fins al diumenge, disputada contra el C.N. Terrassa. La jornada va ser difícil, però després de sis intensos partits van aconseguir tres victòries i tres derrotes, un empat. Hi va haver emoció fins l’últim moment. Finalment, després d’un recompte de jocs a favor i en contra, el resultat va ser favorable al Cercle per una diferència de tres jocs per sobre del club egarenc, els que donarien la victòria de la tercera posició de la Lliga de Pàdel Kids 2015-2016.

EL CERCLE, SUBCAMPIÓ DE LA 13A LLIGA INTERCLUBS SET BALL DE PÀDEL FEMENÍ L’equip de pàdel femení del Cercle ha aconseguit el subcampionat de la 13a lliga d’Interclubs Set Ball, després d’un emocionant final de lliga, ja que l’equip campió es va decidir a l’última jornada, en una intensa eliminatòria entre l’equip del Cercle i el Barcino, que amb la victòria per 2 a 1 per part de l’equip barceloní, es va endur el trofeu. L’equip capitanejat per Olga Figueras ha realitzat una molt bona temporada, aconseguint una meritòria segona posició després que l’any passat aconseguís guanyar la lliga per primera vegada.

SERVICIOS

Calidad y excelencia en servicios integrados: más valor para su empresa.

FM/FS SERVICIOS AUXILIARES LIMPIEZA SERVICIOS MEDIOAMBIENTALES SUMINISTROS

• Más de 20 años de experiencia. • Presencia en todas las Comunidades Autónomas. • Más de 4.000 trabajadores. • Aportamos valor a las empresas facilitándoles el cumplimiento de la Ley General de Discapacidad.

CONSULTORÍA

INTEGRAMOS SERVICIOS, INTEGRAMOS PERSONAS

Más información en www.gruposifu.com

12

C E R C L E : L A R E V I S TA


NATACIÓ

FABIÁN FERRARI ACONSEGUEIX UN NOU RÈCORD D’ESPANYA El passat diumenge 3 d’abril el nostre director d’Activitats Aquàtiques, Fabián Ferrari, va aconseguir un nou rècord d’Espanya en 1.500 metres lliures a la categoria Màster +50. De fet, feia 34 anys que el Fabián no competia en aquesta distància, però en motiu de l’Open de Natació disputat al Club Natació Mataró aconseguí la victòria i el rècord amb un temps de 18:51’’69. Durant la pròxima l’època estival, a més, participarà a la temporada de les travessies. D’altra banda, el 12 de juny el Fabián quedà primer de la general de la prestigiosa Marnaton de Begur, participant en la prova de 3,5km. La mar estava molt moguda, però el representant del Cercle Fabián guanyà d’entre 525 participants.

GRAN ACTUACIÓ DE L’EQUIP DEL CERCLE A LA FINAL COMARCAL El Cercle Sabadellès 1856 va participar a la final nacional dels Jocs Escolars, disputada al Vendrell el passat 5 de juny, amb deu nadadors. Els benjamins Oriol Luque, Andrea Ferrari, Pablo Cruz i Ivet Domingo van participar en els relleus de 4x25m lliures. A més, Ivet Domingo va participar a les proves individuals de 25m braça i 25m crol, en el seu primer any com a benjamina. Per la seva banda, Gisela Mestre quedà en tercera posició en els 50m papallona de la categoria alevina. La posició més destacada per part del Cercle la va aconseguir la cadet Júlia Alsina, que aconseguí la primera posició en els 100m braça. Finalment, també cal destacar les bones actuacions de Pau Casas –cinquè en els 100m esquena-, Sara Martínez –quarta posició en els 100m lliures de la categoria juvenil- i Judith Venancio –desena posició en el seu primer any com a infantil.

EXHIBICIÓ DE NATACIÓ SINCRONITZADA El passat 4 de juny l’equip de natació sincronitzada del Cercle va participar en una exhibició a les famoses piscines Picornell. A l’exhibició hi van participar quaranta equips, en el marc del final de temporada de tots els equips que van participar als Jocs Escolars de Barcelona, i les representants del Cercle van aconseguir la tercera posició en els dos esdeveniments en els quals van participar. L’actuació, que va sortir tal i com esperaven, va ser molt aplaudida pel públic assistent. A més, el 18 de juny va tenir lloc a les instal·lacions del Cercle Sabadellès 1856 una exhibició de natació sincronitzada, amb la presència d’altres clubs. Malgrat que la jornada es va complicar per la forta pluja -que va fer que part de la jornada hagués de disputar-se a la piscina coberta- totes les nenes van mostrar un bon nivell i d’aquesta manera van tancar el curs acompanyats de totes les famílies.

W W W. C E R C L E S A B A D E L L E S . C A T

13


NATACIÓ

SINCRONITZADA: MOLT MÉS QUE DANSAR A L'AIGUA FABIÁN FERRARI Responsable de natació

Tots sabem de la duresa de qualsevol esport que es practiqui amb intensitat. La natació, la gimnàstica i la dansa en serien tan sols tres exemple. Però, i si imaginem un esport que combini aquestes tres disciplines? El resultat en seria la natació sincronitzada, esport majoritàriament femení que demanda de grans habilitats aquàtiques però també d’una important resistència física, flexibilitat, gracilitat, precisió en l’ús del temps i control de l’apnea sota l’aigua. No hem d’oblidar que es realitza en un medi que no és natural per a l’ésser humà, l’aigua, i que a sobre cal fer tot un seguit de moviments molt tècnics al ritme de la música. I cap per avall!

La primera constància que es té de competició en sincronitzada data de l’any 1891, a Berlín, i cal saber que malgrat a dia d’avui sigui un esport quasi exclusiu femení, inicialment era practicat majoritàriament per homes. Tot i això, ràpidament es convertí en una modalitat femenina, popularitzat per l’australiana Annette Kellerman, que l’any 1907 feia exhibicions a Nova York dins de tancs de vidre, sent anomenada la “ballarina sota l’aigua”.

LA SINCRONITZADA NO VA SER ESPORT OLÍMPIC FINS EL 1984

La majoria de clubs que van acollir aquesta modalitat a mitjans del segle passat a Espanya eren catalans –modalitat llavors anomenada “ballet aquàtic”. El primer club espanyol en participar en competicions fora de l’Estat fou el Club Natació Barcelona. Aquest primer boom de la sincronitzada a Espanya passava a finals dels anys cinquanta i inicis dels seixanta.

L’any 1984 la natació sincronitzada esdevenia esport olímpic en les modalitats de solo i duo, eren les olimpíades de Los Angeles, i les amfitriones aconseguien fer-se amb el primer or olímpic d’aquest esport. Però per a la nostra història allò important és que Anna Tarrés hi era, després d’haver sigut campiona d’Espanya


amb anterioritat. Anna Tarrés és considerada la ‘inventora’ de la sincronitzada espanyola, i tot i que ja es practicava aquesta modalitat des de feia anys a Catalunya i a Espanya, sí que està clar que va ser-ne la gran impulsora. L’actual seleccionadora ucraïnesa, Anna Tarrés, deixà l’alta competició el 1986 i des de llavors es convertí en un referent com a entrenadora. A partir dels Jocs de Barcelona es forjà l’anomenat ‘mètode Tarrés’, inspirat en la filosofia de treball de la natació nord-americana de motivació, molt més en positiu. Sigui com sigui, Anna Tarrés portà la selecció espanyola, formada en la seva major part per nadadores catalanes, a l’elit mundial d’aquest esport, amb un palmarès senzillament espectacular que parla per sí sol.

L’EQUIP DE SINCRONITZADA DEL CERCLE HA QUEDAT EN LA TERCERA POSICIÓ EN EL SEU DEBUT ALS JOCS ESCOLARS

La gran actuació i mediatització de la natació sincronitzada ha fet aparèixer escoles d’aquesta modalitat a molts centres esportius, més enllà d’aquells dedicats exclusivament als esports aquàtics. Podríem dir que nadadores com Gemma Mengual, Andrea Fuentes o Ona Carbonell han posat de moda l’art de dansar sota l’aigua, exportant a més els valors de l’esforç i el treball.

Al Cercle Sabadellès 1856, seguint amb l’auge que es produeix a tot arreu, l’any 2011 s’inicia l’escola de sincronitzada com a resposta a la demanda de les alumnes ja presents a l’escola de natació. L’escola, que fa tres temporades que és guiada per la professora Raquel Blanco, és més aviat d’iniciació i perfeccionament. Aquest any, un equip del Cercle ha participat als Jocs Escolars per primer cop, i malgrat tractar-se del seu debut han aconseguit una molt bona tercera posició.

Ara mateix l’escola compta amb dotze nadadores, esperant seguir creixent en les properes temporades i ser un referent de la sincronitzada d’iniciació. Tot i això, si cal les alumnes són guiades a d’altres institucions, com és el cas de Maria Sans, que després d’haver passat els primers anys a l’escola de sincronitzada del Cercle aquest 2016 s’ha proclamat campiona d’Espanya formant part de l’equip infantil del Club Kallipollis. Maria Sans, però, segueix formant part del Cercle com a col·laboradora en exhibicions, mantenint així una estreta relació amb el club que la va veure néixer com a nadadora.


FUTBOL

LES LLIGUES NOCTURNES, MOLT MÉS QUE FUTBOL ALEIX GIOL Responsable de futbol

L’any 2008 el Cercle Sabadellès 1856 organitzava una lliga nocturna de futbol 7, amb il·lusió i empenta, però desconeixent que vuit anys més tard, aquesta temporada 2015-2016, aquesta lliga ja s’hauria convertit en un referent per als aficionats al futbol de la zona. Any rere any ha augmentat el número d’equips participants i el bon ambient que es respira cada vespre en els dos camps de futbol del Cercle. La lliga de futbol 7 del Cercle ja és l’afterwoork preferit de molts jugadors que, un cop a la setmana, tenen l’excusa perfecte per fer esport i veure’s amb els amics després de la feina. Dels vint equips que van començar la primera temporada hem passat als quaranta-sis actuals, amb un total de més de cinc-cents jugadors. Creiem que una de les claus de l’èxit és el bon ambient i el fair play que hi ha entre els equips participants. Ara mateix

ens trobem acollint, pràcticament, el màxim d’equips possible, i els nostres reptes passen per seguir millorant l’oferta per als nostres equips i jugadors. És per aquest motiu que aquesta temporada hem estrenat pàgina web i s’ha instaurat la Lliga Fair Play, en la qual els àrbitres valoren i puntuen el comportament dels equips, i cada setmana poden veure la seva classificació de fair play al costat de la classificació de la seva competició. Per la propera temporada esperem arribar als quaranta-vuit equips, que suposaria estar al cent per cent de la nostra capacitat. També volem seguir treballant per millorar la comunicació amb tots els equips i oferir una borsa de jugadors als equips –entre molts més serveis, dels que informarem la propera temporada.


UN DIA AMB EN GIL ARMENGOL, EMPRESARI, PARE I FUTBOLISTA

La jornada laboral comença ben d’hora. En Gil dirigeix una companyia del sector de l’acer. Agafa forces amb un bon esmorzar i es dirigeix a la feina.

13.00h Pausa per dinar. De fet aquesta pausa no té hora fixa, depèn de la feina i del dia. Un migdia a la setmana, també juga a tennis, a la lliga del Sol del Club.

20.00h Poc abans de les 20h surt de la feina. Surt per a recollir els nens a les activitats que fan al Cercle: el Mauro (12) i el Blai (9) fan futbol i la Gal·la (5), dansa.

21.00h Intenten sopar tots junts sempre, tot i que els dies que té partit de la lliga no sopa mai abans de jugar.

22.00h Els partits a les 22h són de fet la millor hora per al Gil per a la seva logística familiar. Aquesta lliga li dóna la possibilitat de fer esport i compartir moments amb amics i companys d’escola de fa més de 30 anys.

23.00h Un cop acabat el partit, de tan en tan tot l’equip va a sopar alguna cosa tots plegats o a fer una cerveseta. Aquests moments són potser tant importants com l’esport.

08.00h

LA LLIGA NOCTURNA DEL CERCLE, A BANDA D´ESTAR MOLT BEN ORGANITZADA, DÓNA LA POSSIBILITAT A QUALSEVOL AFICIONAT D´AQUEST ESPORT A JUGAR I COMPETIR DE MANERA SANA


FUTBOL

L’ESCOLA TANCA LA TEMPORADA AMB MOLTES ACTIVITATS Aquest passat mes de juny va finalitzar una altra temporada de l’escola de futbol, en la que els equips han fet una molt bona actuació en la seves respectives lligues. Per celebrar-ho, vam preparar diverses activitats. Els dies 4 i 10 de juny es va celebrar a les nostres instal·lacions el torneig de final de temporada, amb la participació de diversos clubs convidats. D’altra banda, el divendres 1 de juliol va tenir lloc el tradicional sopar de fi de temporada de l’escola, en el qual els nens i les seves famílies van preparar i compartir un bon sopar amb els tècnics i entrenadors de l’escola. Tots plegats van passar una bona estona per acomiadar la temporada a l’espera de començar la següent el vinent setembre.

CLOENDA DE LA TEMPORADA 2015-2016 DE LA LLIGA NOCTURNA El passat mes de maig va finalitzar la temporada de la Lliga del Cercle. Un any més la competició ha estat tot un èxit i ha comptat amb 44 equips dividits en quatre divisions segons el nivell. Cal destacar que durant tota la lliga hi ha hagut molt bon ambient entre tots els jugadors, objectiu màxim dels organitzadors, fet que s’ha traduït amb la implantació de la lliga Fair Play, que premia els equips que hagin tingut un comportament exemplar durant tota la temporada. Les quatre divisions que conformen la lliga han estat molt renyides, però els equips que un cop finalitzada la competició s’han situat al capdavant de les seves respectives divisions són: -1a divisió Grup Superwagen: Red Debils (campió), Bar Cresmar (subcampió) -2a divisió Grup Volkswagen: Apuntmissatgers.cat (campió), Soccer Trotters (subcampió) -3a divisió Grup Bocca Sant Cugat: Projecte Manhattan (campió), HC Team (subcampió) -4a divisió Grup Calderon Sports: Llunàtik Frankfurt Sena (campió), Txicos (subcampió)

18

L’ESCOLA DISPUTA EL TORNEIG COSTA GIRONA CUP

NOVES REFORMES A LES INSTAL·LACIONS DE FUTBOL

Entre els dies 22 i 26 de juny l’escola de futbol del Cercle Sabadellès 1856 ha participat al torneig de futbol base Costa Girona Cup. Aquesta competició reuneix equips de nens i nenes de tot el món i combina una gran quantitat i varietat d’activitats esportives i lúdiques, de les quals poden participar els joves futbolistes però també els seus entrenadors i familiars. Un any més el Cercle hi ha participat, possibilitant als nens de l’escola de gaudir d’una setmana que recordaran durant molt de temps.

Les instal·lacions a la zona de futbol milloren per poder proporcionar millor servei i comoditat als jugadors. Des dels darrers mesos els dos camps disposen de dues banquetes noves, una barana a la zona d’espectadors i tanques que delimiten millor els camps. També s’han col·locat dues porteries de futbol 11 adaptant el camp de futbol 7 a dos mitjos camps de futbol 11, s’ha creat una zona d’entrenament al costat del camp 2 i s’ha canviat l’enllumenat d’aquest mateix camp. Per últim, el camp 1 s’ha aixecat i se n’han arreglat els desperfectes i les irregularitats.

C E R C L E : L A R E V I S TA


FITNESS

LA SECCIÓ D’ACTIVITATS DIRIGIDES FA L’SPRINT FINAL ABANS DE LES VACANCES D’ESTIU

masterclass "con un par”, amb l’ari i el xavi

finalitza la segona fase del programa 360 amb una gran masterclass

L’EQUIP DE TRIATLÓ CONTINUA LA TEMPORADA AMB ENERGIA I NOUS REPTES

cursa taymory xtrail d'alella

half de zarautz

W W W. C E R C L E S A B A D E L L E S . C A T

19


FITNESS

ESTÀS EN UNA CONDICIÓ FÍSICA ÒPTIMA? Estem a punt d’acabar el programa 360, i és moment de començar a saber el resultat de tots aquests mesos de treball i esforç. El test que teniu a continuació està dividit de la mateixa manera que el programa 360, per blocs: (1) força i elasticitat, (2) resistència i mobilitat, (3) flexibilitat i definició. Fes les proves, completa el test i comprova’n els resultats a la pàgina següent!

FORÇA I ELASTICITAT 1. Si fas un press de banca o press de pit, quant pes pots agafar? A) Homes: uns 10 kg. Dones: uns 6 kg. B) Homes: més de 20 kg sense problema. Dones: més de 10 kg sense problema. C) Homes: més de 40 kg. Dones: més de 16 kg.

RESISTÈNCIA I MOBILITAT 5. Si corres 3 km: A) Puc fer-ho sense cap problema. B) Fet pols, però puc fer-ho. C) No en sóc capaç. 6. Quant de temps aguantes fent una planxa?

2. Amb quants kg pots fer 20 esquats (sentadillas)?

A) Més de 30 segons.

A) Amb més de 20 kg.

B) Uns 10 segons.

B) Sense pes ja vaig cansat.

C) Tranquil·lament més de 50 segons.

C) Entre 15 i 20 kg estic bé.

3. Si t’estires a terra, pots aixecar les cames acabant en forma L ... A) Per aixecar-les m’he de donar impuls amb les mans.

7. Quantes flexions ets capaç de fer en un minut? A) Homes: més de 40. Dones: més de 30. B) Menys de vint. C) Homes: entre 20 i 40. Dones: entre 20 i 30.

B) Amb facilitat i ben estirades. B) No puc aixecar-les, em costa molt.

8. Quants abdominals fas en un minut? A) Faig uns 50.

4. Assegut a terra amb les cames separades, pots tocar el terra amb les mans a l’alçada dels peus?

B) No arribo a 30. C) Faig més de 60.

A) Només si flexiono les cames. B) Sí sense problema. C) Sí, inclús puc tocar amb el pit a terra.

MENJA SA, MENJA PERNIL DE GLA www.andreu.cat

Sabadell - Mercat Central Barcelona · L’Hospitalet · Sant Cugat · La Roca del Vallès · Salt (Girona)


FITNESS

OMPLE AQUEST TEST I T'AJUDAREM A COMPROVAR-HO! RESISTÈNCIA I MOBILITAT 9. Si creues les cames i el braços, pots baixar i seure al terra?

A) Amb el braços creuats sí, però sense creuar les cames. B) Sí, però caic quan estic a un pam del terra. C) Puc baixar sense problema.

DEFINICIÓ I FLEXIBILITAT 11. Dret/a, sense doblegar els genolls i baixant les mans cap a les puntes dels peus...

A) Puc posar els palmells a terra. B) Arribo a tocar amb les puntes dels dits. C) No hi arribo.

10. Si creues els braços per darrera de l´esquena, un per sobre de l´espatlla i altre per baix, pots agafar-te les mans?

12. Si estant dret/a flexiones un genoll portant una cama enrere, fins on arribes amb el peu?

A) Puc fer-ho però no arribo a tocar les mans.

B) Amb el peu m’arribo a tocar el cul.

B) Amb un braç puc, però amb l’altre no.

C) L’agafo i doblego una mica.

C) Puc agafar-me les dues mans sense problema.

A) No puc agafar-me el peu.

13. Si et pessigues la panxa:

A) Entre un dit i l’altre hi ha menys de dos centímetres de pell. B) Hi ha més de tres centímetres entre la pell i el múscul.

Pots veure els resultats del test a la pàgina següent

C) La pell és molt fina i està enganxada al múscul.

VALORACIÓ GLOBAL Pregunta extra (només a tenir en compte a la valoració global): 14. Si saltes a la corda, pots fer-ho...

A) Sí, més de 30 segons seguits amb peus junts. B) No sóc capaç. C) Sí, amb peu altern.


FITNESS

SUSANNA DI RACANO Directora de fitness i activitats dirigides

Puntuació preguntes:

VALORACIÓ PER BLOCS: FORÇA I ELASTICITAT De 4 a 6 punts: hauries d’incloure un dia de gimnàs a la teva rutina o una classe de Pump combinada amb uns bons estiraments. De 7 a 10 punts: ara que comences a estar en forma, és un bon moment per pujar la intensitat del teu entrenament. Més de 10 punts: si has aconseguit aquesta puntuació és que ja estàs a punt per a reptes més importants. Posa’t les piles amb el Round Box!   RESISTÈNCIA I MOBILITAT   De 6 a 10 punts: hauries de millorar aquest aspecte, però abans de sortir a córrer a l’exterior podries començar a córrer a la cinta. Recorda que la postura és fonamental per fer-ho bé i amb seguretat, així que podries anar dos dies a la setmana a les classes d´abdominals i, com a mínim, un dia a Pilates, perquè si millores la postura, milloraràs la tècnica de running.

Vodafone One Profesional Vodafone One Profesional es la nueva solución de Vodafone para Profesionales y Pequeñas Empresas destinada a ayudar, a hacer crecer y poner su negocio por delante gracias a la nueva era digital y el poder de la tecnología

Todo ello garantizado por la conectividad ultrarápida de Vodafone One

93 707 20 20

Asesoramiento personalizado

De 10 a 14 punts: ja estàs més a prop d’aconseguir una bona forma física. T’animo a continuar amb aquesta línia i provar activitats que t’ajudin a aconseguir millorar més ràpidament. Per fer-ho, el Tac-fit és la millor opció! De 15 a 18 punts: Enhorabona, estàs en plena forma! Aquest és un bon moment per valorar en quins altres aspectes de la condició física cal prestar-hi atenció i marcar-te nous reptes.   DEFINICIÓ I FLEXIBILITAT  De 3 a 4 punts: en aquest aspecte estàs bastant fluix/a, però sempre és un bon moment per començar. Si estàs realitzant el programa 360, et recomano que facis deu dies intensius de Cycling, per exemple. De 5 a 6 punts: vas a bon ritme, et pots permetre un petit descans i baixar el ritme, però sense deixar de fer esport! Dedica una setmana a fer activitats que et diverteixin com Zumba o una sortida al camí verd. De 7 a 9  punts: estàs en el teu objectiu i a punt d´acabar el programa, només et queda mantenir-ho, mentre ho gaudeixes. Felicitats!  

VALORACIÓ GLOBAL: Entre 14 i 22 punts: Estàs en una condició física molt baixa. Ara és el moment de fer un cop de cap i començar a fer esport de forma regular. Seria interessant que et posessis en contacte amb un dels nostres entrenadors/es perquè et puguin assessorar i ajudar-te a aconseguir els teus objectius. Adquireix bons hàbits de salut: el teu cos t’ho agrairà i tu ho gaudiràs! Entre 23 i 32 punts: Tens una bona base i amb entrenament podràs aconseguir qualsevol objectiu que et proposis, així que escull-ne un! Nosaltres t’ajudarem a aconseguir-lo. Entre 32 i 42 punts: Tens una molt bona forma física, així que potser seria interessant que et plantegessis reptes més grans: vols fer un triatló? Una marató? Vols competir durant tota una temporada a tennis o pàdel? No t’ho pensis i fes-ho!


TENNIS PLATJA

ESCOLA DE TENNIS PLATJA AL CERCLE A partir del 27 de juny i fins al 5 d’agost hi ha escola de tennis platja: infantil, juvenil i adults. Els dies d’entrenament són: dimarts i/o dijous de 18h a 19h (infantil i juvenil) i de 19h a 20h per als adults. També podeu per classes particulars individuals o dobles en horaris a convenir.

Per a més informació consulteu a la Recepció del Club.


CAMPUS

GAUDEIX DE L’ESTIU AL CAMPUS DEL CERCLE! Torna l’estiu, i amb ell l’oferta d’activitats esportives i de lleure per als nens i joves. Entre Sabadell i Bellaterra, envoltats de natura us volem oferir la proposta del Cercle Sabadellès 1856. Es tracta d’un campus d’estiu esportiu que destaca per la seva variada oferta i en el qual hi poden participar nens i nenes d’entre tres i divuit anys. Del 27 de juny al 5 d’agost i del 29 d’agost al 9 de setembre s’ofereixen estades per a tots els gustos:

24

C E R C L E : L A R E V I S TA

multiesport per als més petits, multiesport per als nens i nenes de 7 a 16 anys –els quals podran optar entre tennis, dansa, natació sincronitzada i hoquei subaquàtic com a activitats principals-, campus de tennis o pàdel per aquells que vulguin centrar-se en el seu esport de raqueta preferit, stage de tennis per als que entrenin habitualment i vulguin continuar durant l’estiu de manera més intensiva, un campus específic de futbol o el campus jove, adreçat a aquells nois i noies d’entre 13 i 18 anys


AL CAMPUS ENS HO PASSEM MOLT BÉ “I JUGUEM A MOLTS ESPORTS DIFERENTS.

A MÉS FEM AMICS NOUS!

que vulguin gaudir fent esport però també realitzant sortides lúdiques en grup –com per exemple excursions en BTT o una sortida al Tibidabo. Durant els períodes de vacances escolars els nostres fills gaudeixen de més temps lliure, fet que els ofereix una bona oportunitat de fer exercici, conèixer nous amics i buscar nous reptes. A més, en aquesta època també augmenten els àpats fora de casa i és per això

que des del Cercle Sabadellès 1856 no volem deixar de banda l’alimentació i cerquem que el servei de menjador -del qual aquest any el Restaurant del Cercle en serà l’encarregat- serveixi àpats de bona qualitat seguint una dieta variada i equilibrada. Per a més informació i reserves podeu adreçar-vos a la Recepció del Cercle Sabadellès 1856 o trucar al telèfon 937 215 154.

W W W. C E R C L E S A B A D E L L E S . C A T

25


SOCIAL

DIA DE L’AMIC A LES ESCOLES ESPORTIVES El passat 7 de maig a la tarda es va celebrar el Dia de l’Amic a totes les escoles esportives del Cercle. Tots els alumnes van poder portar a amics seus per poder disfrutar plegats del seu esport preferit. Hi va haver molta assistència en totes les seccions: tennis, pàdel, futbol, dansa i natació. Pel que fa a aquest últim, van poder provar l’esport nou del que podran disfrutar en el campus d’estiu, l’hoquei subaquàtic. La jornada va cloure amb un pica-pica durant el qual petits i grans van comentar la tarda.

EL CONSELL D’HONOR VISITA EL DELTA DE L’EBRE I CELEBRA LA REUNIÓ ANUAL El 18 de maig el Consell d’Honor va visitar el Delta de l’Ebre, amb una primera visita guiada al Món Natura Delta i, just després, un creuer per la desembocadura de l’Ebre. La sortida va acabar amb un dinar de germanor al restaurant Casa Nuri. D’altra banda, el 24 d’abril va tenir lloc la reunió general del Consell d’Honor, en la qual el club va oferir un esmorzar i es van lliurar els diplomes i insígnies als socis que feien 25 i 50 anys d’antiguitat.

FESTA FINAL DE LES ESCOLES ESPORTIVES El dissabte 18 de juny es va celebrar la festa final de les escoles esportives, coincidint amb l’últim dissabte que hi havia escoles. Per celebrar-ho, també es va fer el festival de dansa, en el qual les nenes van mostrar un recull de tot allò après durant el curs. A les 12h es va oferir un aperitiu per a tots els nenes i nenes i les seves famílies. A més, es va fer la presentació de les noves equipacions de tennis, pàdel i futbol.

MANTENIM EL CERCLE EN FORMA Des del Cercle 1856 volem fer del nostre club un espai que millori dia a dia i en el qual tots ens sentim a gust i confortables. Per aquest motiu en els últims mesos s’han dut a terme diverses tasques de manteniment: El vestidor femení disposa d’un nou aire acondicionat i s’ha col·locat un nou terra antilliscant a la zona de la sortida de les dutxes. S’han instal·lat dues noves taules de ping pong: la interior ha estat substituïda per una de nova i

s’ha instal·lat una taula de ping pong exterior, a la zona del parc infantil. S’ha finalitzat la millora de la zona de la piscina exterior. S’ha canviat el revestiment interior de la piscina gran amb la col·locació de gresite, i s’ha dut a terme la neteja dels boscos. S’ha col·locat un nou tendal a la terrassa de la piscina i s’hi ha posat mobiliari nou. La zona del saló social té un nou sistema de climatització: és més potent i consumeix menys.

RIERA RABASSA, S.A.

EL VALOR DE LES NOSTRES ESPÈCIES ÉS LA PASSIÓ PEL PRODUCTE I LA TRADICIÓ D’ANYS D’HISTÒRIA 26

C E R C L E : L A R E V I S TA

Pol. Industrial Els Garrofers Volta dels Garrofers, 49 - Apt. 13 08340 Vilassar de Mar. Barcelona Tel. +34 93 759 09 91 www.rierarabassa.com hola@rierarabassa.com


SOCIAL

ES BUSCA? ELS VAM TROBAR A TOTS A LA DIADA

Una de les sessions de cycling

UNA FAMÍLIA DIVERTINT-SE AMB EL FOTOMATÓN

UN DELS EQUIPS DURANT EL CONCURS DE CÒCTELS

ELS RUNCERCLATS MINUTS ABANS DE SORTIR A CÓRRER

ELS MONITORS DE DIRIGIDES TAMBÉ S’HO PASSEN BÉ

ELS GUANYADORS DEL CONCURS DE PASTISSOS

PARTICIPANTS DEL CAMPIONAT DE PETANCA


ELISENDA GÓMEZ

AJUDAR I ACOLLIR ELS REFUGIATS ÉS DONAR ESPERANÇA PER TORNAR A CONFIAR EN LA HUMANITAT Elisenda Gómez-Angelats, és sòcia del Cercle Sabadellès 1856, on practica tennis, running, natació i una mica de bicicleta. A més, és metgessa d’Urgències de l’Hospital Clínic de Barcelona. El mes d’abril va anar com a voluntària al camp de refugiats d’Idomeni i els seus camps satèl·lit per dur-hi roba, material mèdic i per ajudar a atendre mèdicament a les desenes de milers de persones que desitgen entrar a Europa fugint de la guerra. Quina va ser la durada del viatge? Quants éreu? Vam anar a fer una prospecció als camps durant cinc dies. Érem vuit professionals del món de la sanitat, repartits entre infermeria, tècnics i jo, que era la metgessa. Com us plantegeu anar a Idomeni? La veritat és que feia un temps que a mi personalment em ballava pel cap fer alguna cosa pels refugiats. Finalment va ser a través del marit d’una infermera d’Urgències de l’Hospital Clínic que estava al camp d’Eko fent de voluntari, que ens va engrescar. Vam decidir anar a ajudar, a fer alguna cosa, si més no. Com eren les vostres condicions de vida allà? Nosaltres vam estar allotjats a una mena de residència, un luxe comparat amb el que tenen els refugiats als camps. La pega és que la residència estava a Macedònia, a uns 20 km dels camps, que com sabeu estan al nord de Grècia, fronterers amb Macedònia. Cada matí i cada nit havíem de creuar fronteres. Passàvem tot el dia al camp d’Eko, treballant sense parar, i només anàvem a la residència a dormir just les 6h que dormíem. Ens llevàvem ben d’hora, ens dutxàvem i de camí als camps esmorzàvem alguna cosa. Ens desplaçàvem en cotxe a Grècia, però no ens els deixaven passar a Macedònia, així que cada matí i cada nit havíem de caminar un parell de quilòmetres. De nit, caminar per allà era una quietud absoluta, moment en el qual paíem el que havíem viscut durant el dia. Al matí caminàvem mentre sortia el sol i albiràvem el magnífic paisatge que ens oferia aquella terra. Als camps menjàvem fruits secs, falafels... i al capvespre ens reuníem amb altres voluntaris per sopar a un bar de Polikastro, una petita ciutat entre els camps d’Eko i d’Idomeni. Hi havia anglesos, americans, noruecs, d’altres llocs d’Espanya, i catalans, molts catalans. Quin eren els objectius inicials que teníeu quan anàveu cap als camps de refugiats? Un cop allà us veu trobar la situació que imaginàveu o era diferent? L’objectiu inicial va ser proveir atenció sanitària a la població del camp d’Eko, on hi viuen uns 2.200 refugiats, el 40% dels quals són nens. Quan vam arribar allà realment ens vam adonar que a banda de necessitats mèdiques n’hi havia de moltes altres –higièniques, alimentàries, etc. Estàvem realment desbordats. El dia que vam arribar plovia i molts nens anaven descalços i ens demanaven sabates! Va ser un xoc. Ho veus a la televisió, però quan arribes allà i veus tanta gent i tants nens fent cues llarguíssimes per un bol d’arròs i tros de pa... A més hi ha molt de fum de totes les fogueres amb les que s’escalfen, enmig de les moltes tendes de campanya on s’hi amunteguen les famílies que no han pogut accedir a una tenda d’ACNUR o de Metges sense fronteres. I bassals, molts bassals!

28

C E R C L E : L A R E V I S TA

Elisenda Gómez, atenent a un nen refugiat

En quines condicions treballàveu? Per visitar els refugiats no teníem un lloc concret. Al matí fèiem tasques de repartiment i a la tarda visitàvem, però no podíem disposar de la carpa de Metges Sense Fronteres. Sortosament, una ONG de Bergen (Noruega) i una d’americana ens deixaven fer servir la seva ambulància per visitar els residents. Nosaltres dúiem molta medicació que ens va donar l’Hospital Clínic, i a Polikastro gràcies al voluntariat i a petites onegés es va anar fent un magatzem de medicaments i material: des de guants fins a material de cura, grapadores, desinfectant, paracetamol, xampú anti-polls o cremes solars, que són imprescindibles, sobretot per als nens. La veritat és que jo anava tot el dia amb fonendoscopi penjat, ja que era la manera que reconeguessin que eres personal sanitari. També passàvem per les tendes preguntant si algú necessitava atenció mèdica, perquè moltes dones amb criatures petites ni tan sols tenien temps ni oportunitat per desplaçar-se a visitar-se a les ambulàncies. Penseu que les cues que s’hi formen són molt llargues. A més, la majoria de la població no parla anglès, i són els mateixos refugiats els que fan d’intèrprets àrab-anglès i viceversa. És en moments com aquests quan te n’adones de les ganes que té


L'ENTREVISTA

la gent d’ajudar, en aquelles condicions... i et treus el barret. T’ho agraeixen tot, i fins i tot ens convidaven a compartir el poc menjar que tenien a les seves tendes. Una altra tasca molt important era repartir roba de tota mena, bolquers, llet per a lactants o sabates. Calia molta gent per a repartir, gestionar i evitar conflictes entre els mateixos refugiats, mancats de tot tipus de coses. Tot el personal sanitari i voluntaris fèiem pinya per tal que a tothom li arribés alguna cosa. Quins són els principals problemes de salut que tenen els refugiats? Els principals són derivats de la precària nutrició i de les condicions higièniques i ambientals en les que es troben. No hem d’oblidar que és gent que ve fugint d’un país que fa cinc anys que està en guerra, i que duen cinc mesos peregrinant per terra i mar –això els que han aconseguit arribar. Vam veure moltes infeccions respiratòries, asma, fongs als peus, quadres intestinals i pacients que duien ferides de guerra que encara estaven en fases de recuperació perquè les cures durant aquells mesos havien estat ben precàries. Les dones amb prou feines poden alletar les criatures, perquè elles també estan mal nodrides. Les condicions higièniques no deuen ser gaire bones... Efectivament, les condicions són desoladores. A Eko, hi ha una aixeta per cada dos-mil refugiats, i a Idomeni hi ha vint lavabos i deu dutxes per a quinze-mil persones. Amb aigua freda, és clar. Això explica les malalties de transmissió boca-mà, com les gastroenteritis, les infeccions respiratòries, etc. Les famílies comparteixen els estris de cuina: hi ha una cassola per a cinc famílies, per exemple. Per aconseguir fer fogueres –l’hivern ha estat molt dur i les nits són fredescremen tot tipus de material, perquè no hi ha fusta per a tothom. Cremen ampolles, roba, plàstics... i per això hi havia tants quadres asmàtics. A sobre, quan plou, que és sovint, es formen grans bassals d’aigua que fan que tot el dia vagin amb els peus humits. La majoria de personal mèdic és voluntari. Com es gestiona l’equip mèdic per a les desenes de milers de persones refugiades? Sí, la majoria són voluntaris, i les grans onegés no donen a l’abast. La veritat és que és difícil centralitzar tots els voluntaris i distribuirlos. A Idomeni hi ha una ONG de Zamora, Bomberos en Acción, que tenia una gran carpa on es podia visitar amb certa comoditat. Poc a poc s’han creat petites onegés com Rowing Together o Praxis que centralitzen les tasques per evitar duplicitats i fer la feina més eficient, perquè la logística és realment complexa. La policia utilitza pilotes de goma i gasos lacrimògens, entre d’altres, contra els refugiats. Com afectaran aquests gasos a llarg termini sobre els afectats? El dia que vam anar a Idomeni va ser molt intens. Molts refugiats van plantejar-se passar la tanca de ferro que separa Grècia de Macedònia, i moltes famílies van anar cap allà amb tot el que tenien a sobre. De sobte, la policia macedònia va començar a fer càrregues de gasos lacrimògens i vam haver d’atendre a uns tres-cents ferits, la majoria per irritació ocular important, problemes respiratoris, ferides de bales de goma i traus, a banda de moltes crisis d’angoixa. Mai m’hagués imaginat fent medicina de campanya, però la veritat és que tots els voluntaris vam anar a la una, es va fer un bon triatge dels ferits i vam saber gestionar-ho bé. Va ser un gran treball en equip. Pel que fa als problemes crònics derivats d’aquests gasos la veritat és que els desconec, però crec que serà més important l’impacte psicològic, sobretot en les criatures.

L’arribada de l’estiu i la calor afectaran a la seva situació? De fet ja ha començat a fer molta calor, i ja vam veure moltes cremades solars. La calor i la manca d’aigua seran sens dubte les noves fonts de brots de gastroenteritis i deshidratació, especialment entre els nens i els nadons. Les persones grans, les dones embarassades i els nens són, en principi, els que poden patir més aquesta situació des del punt de vista de la seva salut? Com ho viuen i com són tractats? La veritat és que persones grans n’hi ha poques, perquè moltes prefereixen morir al seu país, però entre les que hi ha moltes tenen malalties cròniques com diabetis mellitus, hipertensió, cardiopaties, malalties respiratòries... i per desgràcia no estan rebent el seu tractament de malalt crònic. Quan vam estar al camp vam repartir antidiabètics orals, fàrmacs per la hipertensió, etc. Però és complicat, perquè no n’hi ha per a tothom ni per tant de temps. Pel que fa a les embarassades, a ningú se li escapa que es tracta de gestacions no controlades. A Eko s’ha creat una mena de cens i es calcula que hi ha unes quaranta gestants. L’ONG Rowing Together s’ha posat les piles i amb una ambulància, un ecògraf i ginecòlegs voluntaris van pels camps a fer una tasca sense precedents. I com ho viuen? Amb resignació. Intentem que se sentin dignes. Cal tenir en compte que moltes de les famílies eren de classe mitja al seu país, especialment els siris d’Alep, que conformen la major part dels desplaçats. També hi ha afganesos, iraquians, palestins. Moltes de les famílies van haver de sortir per cames del seu país, on tenien una feina, uns estudis, una sanitat. Hi vaig conèixer enginyers, mestres... i de tenir la qualitat de vida que tenien han passat a estar en aquelles condicions a un camp. És vexatori. Penso que ajudar a aquesta gent sigui com sigui allà és important, justament perquè fugen de la guerra. Volen anar a un país on hi hagi pau, i acollir-los és donar una esperança per a tornar a confiar en la humanitat. Per a ells, per als seus fills i per a tot el món.

W W W. C E R C L E S A B A D E L L E S . C A T

29


ESPAI SALUT

L'ESPORT A L'ESTIU: COM PREVENIR LES LESIONS MÉS HABITUALS rafa racano Osteòpata

L’arribada del bon temps convida a practicar esport a l’aire lliure. Però el problema apareix quan practiquem esports que desconeixem i dels quals no en tenim prou tècnica, així com també practicar esports sense el calçat adequat o fins i tot sense calçat. Altres problemes poden ser practicar l’activitat en condicions extremes de calor, amb la possible deshidratació, sense oblidar les males postures a la platja, terrasses, etc. És per això que l’estiu afecta a les diferents estructures corporals i funcionals del nostre cos. En aquests casos, l’osteopatia ens pot ajudar a minimitzar-ne els efectes i recuperar l’equilibri. Una de les lesions reines de l’estiu és, sense cap mena de dubte, la fascitis plantar. Aquesta és una inflamació aguda de l’aponeurosis plantar del peu, i ve donada principalment per l’ús d’un calçat inadequat o de baixa qualitat, tant per caminar llargues estones sobre l’asfalt com per practicar esport o l’ús de males postures. Altres possibles causes serien la pronació excessiva del peu, la pobra flexibilitat i força dels músculs flexors plantars, o el sobreestirament del tendó d’Aquil·les, clarament degut a la conseqüència de passar d’una sabata de taló a les xancletes. Aquesta lesió, que pot ser agreujada per una descompensació entre el tendó d’Aquil·les i els bessons, la podem abordar amb bons resultats des de l’osteopatia. Els esquinços i torçades de peu també són molt freqüents durant l’estiu, normalment per practicar esports sense el calçat adequat o inclús sense, caminar sobre roques i zones inestables com ara a les

platges, o córrer i saltar sense la protecció d’una sabata esportiva, fet que ens deixa sense protecció i subjecció. Tot i que no sempre ho podrem evitar, una bona recol·locació dels ossos del peu i l’articulació tibio-astragalina ens donarà més estabilitat. I per reduir riscos, no ens hem d’oblidar mai de fer un bon escalfament previ, sobretot si volem jugar molta estona. D’altra banda, lesions tan clàssiques com les lumbàlgies i la cervicàlgia continuen presents durant l’estiu. Poden aparèixer per diferents raons, des de canvis de temperatura dins i fora l’aigua, fins pels cops d’aigua que podem rebre per les onades a la platja, així com a causa de salts i acrobàcies descontrolades. Per aquests casos, fer estiraments és bàsic, tot i que sempre serà millor una correcta alineació de columna sencera. Per últim, un dels accidents més comuns de l’estiu passa quan ens llancem de cap a la piscina o la platja sense saber-ne la profunditat. És per això que val la pena aturar-se i mirar abans, d’aquesta manera podrem evitar un traumatisme cranioencefàlic i les seves conseqüències, així com lesions osteopàtiques dels tipus “occipuci impactat” com a conseqüència del mateix traumatisme, on la primera vèrtebra cervical queda restringida pel contacte de l’occipital. Per aquests casos l’osteopatia té una tècnica específica que li permet desbloquejar l’articulació i retornar l’equilibri cèrvico-craneal.

Finest Real Estate Vallés

Bellaterra: Exclusiva casa de disseny de 408 m2 distribuïda en dues plantes en Bellaterra: Elegant casa unifamiliar amb un terreny de 1.600m2 que li proporciona una parcel.la de 1.800m2. Disposa de 3 dormitoris, 5 banys i un ampli jardí. total privacitat. L’habitatge de 703m2 construïts té 5 amplis dormitoris i 6 banys. E&V ID: W-023OP4 · Preu: 1.550.000 € E&V ID: W-020RFH · Preu: 1.900.000 €

Engel & Völkers Sant Cugat · Av. Rius i Taulet, 55 · Tel: 93 583 19 17 SantCugat@engelvoelkers.com · www.engelvoelkers.com/barcelona


SECCIÓ

a d n e l e c r g e A del C JULIOL

AGOST

SEPTEMBRE JUNY

13: Entrega de trofeus Lliga Social Campus Estiu Tennis i Stage de Tennis

1 al 5: Torneig Juvenil CIRCUIT FCT 15 al 20: Campionat Espanya per equips infantil masculí Campus Estiu Tennis i Stage de Tennis

9 i 10: Torneig Festa Major 12: Inici Escola Esportiva

9: Torneig 6 hores de pàdel 13: Entrega de trofeus Lliga Social Campus Estiu Pàdel

Campus Estiu Pàdel

9 i 10: Torneig Festa Major 12: Inici Escola Esportiva

Campus Estiu Futbol

Campus Estiu Futbol

Stage Pre-Temporada Escola de Futbol Inici Escola de Futbol Pretemporada Escola de Futbol Pretemporada Lliga Nocturna

Swimcerclats, Marnaton (Sant Feliú de Guixols) Swimcerclats, Swim by Sunset La Farella (Port de la Selva) Mulla’t per l’esclerosis múltiple Swimcerclats, Swim Ultimate (Portbou)

Swimcerclats, Swim Colera (Colera)

Swimcerclats, Marnaton (Cadaqués) Swimcerclats, Swim Estartit (L’Estartit)

12: Masterclass 360 18: Inici horari estiu AADD 19: Masterclass Yoga 22: Masterclass Mindfulness i Gong

1: Inici horari reduït AADD 29: Inici horari semi-reduït AADD

12: Inici horari nova temporada AADD Presentació nova temporada AADD

9: Sprint Olímpic Altriman 17: Tri Vila Barcelona

Descans

3: Olímpic Banyoles 18: Half de Berga i Half de Menorca

Campus d’Estiu 13: Entrega de trofeus Lligues Socials 15: Revetlla d’Estiu

Campus d’Estiu

Campus d’Estiu Inici Escoles Esportives 9 i 10: Torneig Festa Major Tennis i Pàdel

TENNIS

PÀDEL

Podeu consultar l’agenda completa i més informació a www.cerclesabadelles.cat

FUTBOL

NATACIÓ

FITNESS

TRIATLÓ

SOCIAL

Mejora tu rendimiento deportivo C H E M I C A L C O M P A N Y

Calienta tus músculos y los Repara tus músculos y prepara para el esfuerzo de los deja listos para el alta intensidad. siguiente esfuerzo.

Prueba nuestro nuevo gel + champú de ducha relajante

Regenera a fondo tus músculos después del esfuerzo más exigente. Efecto noche. Relajante

Sgel

Entra en weapontowin.com y cómpralos !!

®


Profile for Cercle Sabadellès 1856

CERCLE, La Revista - N.2 (Cercle Sabadellès 1856)  

CERCLE SABADELLÈS 1856 | Ja ha arribat l'estiu, la calor, el temps lliure, les vacances i les ganes de fer coses. Així doncs, hi ha res mill...

CERCLE, La Revista - N.2 (Cercle Sabadellès 1856)  

CERCLE SABADELLÈS 1856 | Ja ha arribat l'estiu, la calor, el temps lliure, les vacances i les ganes de fer coses. Així doncs, hi ha res mill...

Advertisement