Page 1

Sommar

om oss

2014

Vår församling består av ca 230 helt vanliga och ovanliga Forserumsbor med olika intressen, personligheter och erfarenheter. Vi har valt tre “ledord” i vår församling – kärlek, tro och hopp. Vi tror att alla människor delar en längtan efter just detta och det innebär att vi alltid samlas kring dessa ord. Vår kyrka är öppen för alla, oavsett vem du är och från vilka sammanhang du kommer. Därför är du välkommen även om du inte är medlem i församlingen. Vår förhoppning är att vi tillsammans kan hjälpa varandra med att leva livet. Vi samlas oftast kl. 10 på söndagar. Varmt välkommen!


Maj 4 Söndag 10.00 Gudstjänst med nattvard ”Förvalta fritiden” Daniel Wramhult, sång av Häggbom och Borneling. Bön för område Öst. Äventyrslandet special. 8 Torsdag 15.00 Dagledigträff med Bosse Göransson. En trevlig stund för dig som är ledig dagtid. Bosse spelar och sjunger och vi dricker kaffe och äter hembakat. 11 Söndag 10.00 Gudstjänst med UV Scout-invigning. UV scoutkåren, Daniel Wramhult, Barnkören, Barnvälsignelse. Bön för område Syd. 14 Onsdag 10.00 Onsdagsfika för alla barn och föräldrar. 18 Söndag 10.00 Gudstjänst med nattvard, ”Förvalta miljön” Daniel Wramhult, sång av Cissi Persson m.fl. Medlemsintagning. Bön för område Väst. 25 Söndag 10.00 Gudstjänst med konfirmationsavslutning, Jakob Fhager Bjärkhed, Hanna Törngren, Konfirmander, sång av Gustav Raymondson m.fl. Bön för område Nord.

Juni 1 Söndag 10.00 Gudstjänst med nattvard, Daniel Wramhult. Bön för område Öst. 8 Söndag 10.00 Gudstjänst, Daniel Wramhult, Barnvälsignelse. Bön för område Syd. 14 Lördag 15.15 Andakt på Lillsjögården. 14 Lördag 16.00 Andakt på Forsbacka. 15 Söndag 15.00 Ekumenisk Gudstjänst i Hembygdsparken, Jakob Fhager Bjärkhed. Bön för område Väst. 22 Söndag 10.00 Gudstjänst, Daniel Wramhult. Bön för område Nord. 29 Söndag 10.00 Gudstjänst med nattvard, Ellinor Sörinder. Bön för område Öst.


Välkommen till Gullbrannafestivalen 2-6 juli En mötesplats där du får chansen att möta Gud, träffa kompisar, njuta av stranden och havet och lyssna till den bästa musiken. Samt mycket mer! Mer info på ww.gullbrannafestivalen.com

Juli 6 Söndag ingen gudstjänst Bön för område Syd. 13 Söndag Gudstjänst med nattvard, Karl-Erik Nilsson. Bön för område Väst. 20 Söndag Gudstjänst, Hanna Törngren. Bön för område Nord. 27 Söndag Gudstjänst med nattvard, Hanna Törngren. Bön för område Öst.

Augusti 3 Söndag Gudstjänst, Hanna Törngren. Bön för område Syd. 10 Söndag Gudstjänst med nattvard, Jakob Fhager Bjärkhed. Bön för område Väst. 17 Söndag Gudstjänst, Daniel Wramhult. Bön för område Nord. 24 Söndag Gudstjänst med nattvard, Daniel Wramhult. Bön för område Öst. 31 Söndag Gudstjänst, Hanna Törngren. Bön för område Väst.

Varmt välkomna!


Pastorn har ordet

Rötter

För några veckor sedan grävde jag ner några rosenbuskar i vår trädgård. Jag är nog allmänt trädgårdsintresserad, så varje gång något ska planteras måste jag googla på hur djupt och brett hålet ska vara, vilken jord, tid på året m.m. Allt för att rotsystemet ska få en så god början som möjligt att förankra sig på sin nya livsplats. Jag är lite fascinerad av att buskarna kan leva på en helt ny plats med nya möjligheter, och det verkar bero på just: rötterna. Rötter! Vi människor har inga synliga rötter som håller oss förankrade på vår livsplats. Våra rötter är osynliga, det handlar om vårt inre. Därav är det så mycket lättare att fuska med hur vi vårdar våra rötter, att vi låter dem vara. Vi första anblicken kan vi inte bedöma om en människa har ett rikt rotsystem eller om livet helt har kapat det. Det är först när man kommer nära en människa som den känslan infinner sig. Hur kommer det sig att vi lägger så mycket tid på saker runtomkring, men så lite tid på rötterna? Hur kan vi tillåta att våra egna rötter får ta så mycket stryk, att de till slut dör? Ofta för att hålla uppe en bild av att saker fungerar. Jag skulle önska att vi gick in i en ny tid i vårt samhälle, vårt land. En tid då vi fokuserar mer på våra rötter, vårt inre, än på utsidan. Det sägs ju att allt bottnar i vårt inre, våra rötter, att det bara är ur vår erfarenhet som vi kan hjälpa andra människor. I ett land där rotlösheten är en dygd kommer individualismen som ett brev på posten. Därför vill jag uppmuntra dig till att skala av något av det yttre och lägg till det till ditt inre. Vet du inte hur du ska göra? Be om hjälp! Det finns människor som är väldigt bra på att vägleda andra till att vårda sitt rotsystem. Jag tror dessutom på en Gud som är oerhört intresserad av våra rötter så att bjuda in Hans hjälp är ett gott tips! Ordspråksbokens författare i Bibeln säger: ”Framför allt som skall bevaras må du bevara ditt hjärta, ty därifrån utgår livet.” Adress: Centrumplan 7, 571 77 Forserum • Telefon expedition: 0380-290 80. Pastor Daniel Wramhult: Telefon: 0730-56 59 00. Ungdomspastorer: Jakob Fhager Bjärkhed 0736-70 74 36. Hanna Törngren 0707-41 29 04. E-mail: pastor@centrumforsamlingen.se • Bankgiro:5343-2290 • www.centrumforsamlingen.se

Församlingsblad sommar 2014  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you