Page 1

Program

våren

om oss

2013

Vår församling består av ca 230 helt vanliga och ovanliga Forserumsbor med olika intressen, personligheter och erfarenheter. Vi har valt tre “ledord” i vår församling – kärlek, tro och hopp. Vi tror att alla människor delar en längtan efter just detta och det innebär att vi alltid samlas kring dessa ord. Vår kyrka är öppen för alla, oavsett vem du är och från vilka sammanhang du kommer. Därför är du välkommen även om du inte är medlem i församlingen. Vår förhoppning är att vi tillsammans kan hjälpa varandra med att leva livet. Vi samlas oftast kl. 10 på söndagar. Varmt välkommen!


Februari

Våren 2013

23-24 Lördag- söndag. OM-helg. Lördagen är fylld av intressanta seminarier, anmälan görs på konferensens egen hemsida eller på tel. 036-18 44 91. På söndagen blir det Gudstjänst kl 10 där Youssef predikar, ingen anmälan! Förbön för område väst.

Mars 3 Söndag kl 10. Gudstjänst med nattvard. Pelle Hörnmark. Förbön för område nord. Kl 19 Andrum. Bibelstudie med Robert Söderberg. Mer info, se separat folder. 5 Tisdag kl 19. Samtal om tron. Tema: Dopet i Kristus, del 1. 10 Söndag kl 10. Gudstjänst. Kristina Nelson. Tema: Jesu natur. Förbön för område öst. 16 Lördag kl 15.15 Andakt på Lillsjögården. Kl 16 på Forsbacka. 17 Söndag kl 10. Gudstjänst med nattvard. Daniel Wramhult. Tema: Jesu undervisning. Förbön för område syd. Kl 19 Andrum. 24 Söndag kl 10. Gudstjänst. Jakob Fhager Bjärkhed. Tema: Hur hanterar jag mina pengar? Förbön för område väst.

Påsk! 26 Tisdag kl 19. Andakt. Daniel Wramhult. 27 Onsdag kl 19. Andakt. Daniel Wramhult. 28 Torsdag kl 19. Getsemanestund med nattvard. Kristina Nelson. 29 Fredag kl 19. Långfredagsgudstjänst. Daniel Wramhult. 31 Söndag kl 10. Familjegudstjänst med barnkören. Jakob Fhager Bjärkhed. Förbön för område nord.


April 7 Söndag kl 10. Gudstjänst med nattvard. Daniel Wramhult. Tema: Vad gör ondskan med oss? Förbön för område öst 14 Söndag kl 10. Gudstjänst. Jakob Fhager Bjärkhed. Tema: Bön och bönesvar. Förbön för område syd. Kl 19 Andrum. Bibelstudie med Robert Söderberg. 21 Söndag kl 10. Gudstänst med nattvard. Jakob Fhager Bjärkhed. Tema: Kallelse och sändning. Förbön för område väst. 28 Söndag kl 10. Daniel Wramhult. Gudstjänst för hela familjen. Förbön för område nord. Kl 19 Andrum. Bibelstudie med Robert Söderberg.

Maj 5 Söndag kl 10. Gudstjänst med nattvard. Daniel Wramhult. Tema: Dödssynder?

Andrum med Robert Söderberg I vår har vi glädjen att få hälsa en ny gäst välkommen att dela med sig av sin erfarenhet och kunskap. Robert är utbildad pastor och har arbetat i bl.a. Aneby och är en omtyckt talare. Det blir bibelundervisning där vi går igenom en bibelbok. Söndag 3 mars kl 19.00 Söndag 14 april kl 19.00 Söndag 28 april kl 19.00 Övriga datum för Andrum, med karaktär av bön och samtal, äger rum den 17 mars och den 12 maj kl 19.00.

Välkomna!


Pastorn har ordet

En bok som berör!

Under ett par söndagar har vi undervisat om bibeln som bok i vår kyrka. Vi har pratat om varför bibeln är speciell, hur vi kan läsa och förstå den och vad den har att göra med mitt liv idag. Svenska bibelsällskapet har en hemsida (www.bibeln.se) som jag använder nästan dagligen. Där har de skrivit en text om bibeln som jag vill dela här i detta programblad: ”Ingen annan bok har påverkat oss så mycket som bibeln. I den historielöshet som sägs sprida sig i vårt land är bristen på grundläggande bibelkunskap en av beståndsdelarna. Helt enkelt därför att bibeln och kristendomen är en grundläggande del av vår historia. Den som aldrig läst bibeln saknar en förutsättning att förstå den kultur och civilisation vi lever i. Bibeln har inspirerat många konstnärer och författare. Den har påverkat vårt sätt att tänka. Den har format vårt samhälle. Men genom alla tider har människor gjort samma upptäckt: dessa urgamla texter berör mig, de handlar om mitt liv, mina tankar, mina problem. Här finns alla de stora existentiella frågorna om identitet, mognad, relationer, liv och död. Och naturligtvis de alltid närvarande frågorna: Vem är Gud? Och vad har han med mig att göra? Bibeln berör alla, och ibland hittar en och annan också svar i bibeln. Så har det varit i flera tusen år, och så kommer det också att vara i framtiden.” Jag tror att bibeln är Guds ord till oss. Bibeln berör! Läs den gärna!

Jakob Fhager Bjärkhed Adress: Centrumplan 7, 571 77 Forserum • Telefon expedition: 0380-290 80. Pastor Daniel Wramhult: Telefon: 0730-56 59 00. E-mail: pastor@centrumforsamlingen.se Bankgiro:5343-2290 • www.centrumforsamlingen.se

Vår 13  
Vår 13  

Vår 13, programblad, centrumförsamlingen

Advertisement