Page 1

Tutorial

Eina per crear un entorn d'aprenentatge personal (PLE)

Miquel Fit贸, Juanmi Mu帽oz, Ivan Carballo Unitat d'Educaci贸 Permanent


Índex de continguts Symbaloo...........................................................................................................................3 La pantalla (WEBMIX) del Symbaloo................................................................................3 Elaboració del nostre SymbalooEDU................................................................................5 Dades personals i preferències al SymbalooEDU............................................................5 Creant el nostre Symbaloo................................................................................................6 Modificar, esborrar o traslladar blocs.................................................................................7 Afegir un bloc.....................................................................................................................7 Crear un bloc nou .............................................................................................................7 Afegir nous webmix...........................................................................................................8 Compartir ..........................................................................................................................9 Seguir els webmix d'altres persones...............................................................................10 Canviar el nom i el fons de pantalla. 10 Symbaloo, complement per navegadors.........................................................................10 Fonts................................................................................................................................11

Tutorial Symbaloo

2


Symbaloo Una eina útil per crear un entorn d'aprenentatge personal (PLE). Ens serveix per organitzar i recollir tots els elements i mitjans que ens envolten a través dels quals aprenem, com per exemple les eines preferides de xarxa, llocs web, espais per guardar arxius i feines fetes en línia, espais, tasques, opinions, ... per compartir, en definitiva, tot allò que afavoreix, ens ajuda i que utilitzem habitualment per aprendre.

La pantalla (WEBMIX) del Symbaloo. En un webmix Symbaloo hi trobarem diferents elements: una graella, un conjunt de cel·les on podem col·locar els nostres blocs Symbaloo i per últim trobem un bloc en el centre de la graella. Els blocs ens ajuden a classificar els continguts per colors, per exemple, si està relacionat amb matemàtiques de color vermell, amb historia de color marró, amb temes de llengua de color taronja... cadacú pot escollir com personalitzar aquestes opcions.

Els blocs tenen funcions diferents. A la part superior esquerre del bloc podràs veure una petita icona que representa el tipus de bloc.

Funcions diferents del blocs. El bloc central hi veureu el resultat dels blocs RSS, de cerca, del widgets i dels mitjans.

Tutorial Symbaloo

3


Per utilitzar qualsevol dels blocs només cal clicar-hi al damunt, llavors o bé apareix un enllaç a una pàgina o s'obre una finestra al mig de l'escriptori que ens permet entrar a aquest servei.

Elaboració del nostre SymbalooEDU Registre Primer de tot caldrà registrar-vos per això a la pàgina d'inici del SymbalooEDU http://www.symbalooedu.com/ i premeu damunt el botó per crear un compte gratuït Empleneu el formulari Tutorial Symbaloo

4


Un cop emplenades totes les dades i acceptades les condicions premeu damunt el botó “Crear mi cuenta”. Seguidament accedireu a una nova finestra que indica que s'ha creat el compte amb èxit. Premeu el botó

A la nova finestra podeu seleccionar l'idioma desitjat d'entre les opcions que s'ofereixen.

Dades personals i preferències al SymbalooEDU Premeu damunt el vostre nom d'usuari i editeu les preferències

Primer guardeu els canvis i a continuació premeu el botó "Atrás a Symbaloo" per tornar a l'escriptori.

Tutorial Symbaloo

5


Per modificar la contrasenya, predeterminar l'idioma o eliminar el compte obert cal que premeu damunt de “Mi cuenta”

Cal desar els canvis i a continuació prémer el botó "Atrás a Symbaloo" per tornar a l'escriptori

Creant el nostre Symbaloo Primer de tot assegureu-vos que heu entrat amb la vostra contrasenya en el vostre Symabaloo abans de començar l'edició, del contrari perdreu tot allò que hageu fet. Premeu el botó "Modificar el webmix" i ja podeu començar la editar!!!

Tutorial Symbaloo

6


Modificar, esborrar o traslladar blocs Per fer qualsevol d'aquestes opcions només hem de situar el cursor damunt el bloc que volem modificar i apareix un menú contextual amb les tres opcions:

Modificar permet canviar-ne el disseny. Esborrar cal tenir cura al esborrar un bloc no pot recuperar-se, i cal crea-lo de nou. Traslladar la funció traslladar permet posar-lo en un altre webmix i mantenir-lo o no a l'actual.

Afegir un bloc Per fer-ho només cal situar el cursor damunt un espai buit i fer clic

sobre "Añadir aquí" llavors ens sortirà a la part superior del menú següent.

En aquest menú podeu escollir entre inserir un bloc ja creat per Symbaloo que buscarem a través del cercador de l'apartat "Qué bloque te gustaría añadir?" O bé crear el nostre propi bloc clicant damunt “Crear tu propio bloque”

Crear un bloc nou Un cop s'ha obert la finestra per crear un bloc nou trobem diferents opcions: "Sitio Web" en el cas que la pàgina que volem afegir sigui un lloc estàtic (no compta amb canals RSS) triem aquesta opció. "Noticias sindicadas RSS" haurem de triar aquesta opció per a pàgines dinàmiques amb canals RSS, d'aquesta manera en clicar el botó corresponent apareixerà de forma automàtica a la part central de Symbaloo totes les noticies d'aquella pàgina. Per crear aquest modul primer cal cercar l'URL d'una pàgina que tingui un canal RSS i enganxar-la Tutorial Symbaloo

7


“Emisoras de radio” aquesta opció obre una finestra nova que permet escoltar l'emissora escollida. Primer de tot cal posar la URL corresponent i un cop l'ha trobada cal seleccionar l'opció “Emissores de radio” “Embedded (Abre en Symbaloo)” permet veure en una nova finestra vídeos, presentacions i tots aquells elements que a la xarxa puguin ser enllaçats amb un embedded , però amb el gran avantatge que només cal posar la URL i no un embedded i a continuació seleccionar l'opció “Embedded (Abre en Symbaloo)”

Afegir nous webmix. Symbaloo ens permet tenir diversos escriptoris. Per fer-ho hem de prémer sobre el signe + de color verd situat al costat de l'última pestanya que dona nom als nostres webmix; en fer-ho ens apareix una altra pantalla en la qual ens pregunten si volem buscar un webmix ja creat per un altre usuari o per contra volem un webmix buit que configurarem nosaltres des del principi.

Tutorial Symbaloo

8


Compartir Comencem a compartir!

Podem compartir un webmix Symbaloo amb tothom o simplement amb amics. Premeu el botó "Compartir" situat a la part superior de la dreta , apareixerà una finestra que ens ho preguntarà.

Un cop tinguem el webmix compartit ens apareixeran tres noves opcions:

Si volem que tothom vegi els canvis que fem cal clicar al botó “Actualizar webmix”. Si decidim deixar de fer public el nostre webmix hem clicar el botó “Dejar de publicar”.

Tutorial Symbaloo

9


Seguir els webmix d'altres persones. Ara que ja hem compartit un webmix Symbaloo anem a veure com es pot seguir el webmix d'altres persones.

Fes una ullada a la galeria de Symbaloo prement sobre el signe mes de color verd, utilitza filtres per fer la recerca més acurada.

Canviar el nom i el fons de pantalla. Podem canviar el nom del webmix, per fer-ho cal clicar damunt el botó “Renombrar el webmix” que visualitzarem al tenir-ne activada la modificació. També podem canviar el fons de pantalla. Podem fer-ho utilitzant imatges pròpies o amb imatges i colors que ofereix Symbaloo.

Symbaloo, complement per navegadors Per a Firefox: Cerqueu aquest complement a la pàgina de complements del Firefox. Busqueu Symbaloo Bookmarker i instal·leu-lo. Un cop instal·lat a la par superior dreta del navegador apareixeran dues noves icones, la primera que ens porta al Symbaloo i la segona que ens permet afegir un bloc en el webmix.

Tutorial Symbaloo

10


Per a Chrome: Cerqueu aquest complement la pàgina d'extensions del Chrome Symbaloo Bookmarker i instal·leu-lo. Un cop instal·lat a la par superior dreta del nostre navegador apareixeran una icona, que ens porta al Symbaloo i ens permet afegir un bloc.

El Symbaloo del Centre de Recursos

Fonts. https://sites.google.com/site/professoratfpa2010/home/ple-pln http://www.symbaloo.com/ http://www.symbalooedu.com/ http://www.slideshare.net/azuvazgut/symbaloo http://www.scribd.com/doc/26093621/Manual-basico-de-Netvibes-y-Symbaloo http://blog.symbaloo.com/whatsnew/ http://service.symbaloo.com/index.php?p=tour https://addons.mozilla.org/ca/firefox/

Tutorial Symbaloo

11

Profile for Centre de Recursos de Formació de Persones Adultes

Tutorial de Symbaloo  

Tutorial de Symbaloo per a construir el teu PLE.

Tutorial de Symbaloo  

Tutorial de Symbaloo per a construir el teu PLE.

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded