Page 1

ON SOM? LA PRESTATGERIA.– És una mostra selectiva dels recursos bibliogràfics i audiovisuals que el CDOCS posa a disposició de les diferents àrees del coneixement vinculades a l’àmbit de la Cooperació per al Desenvolupament i la Solidaritat.

CDOCS (Centre de D o cu m en ta ci ó e n Cooperació i Solidaritat) És un centre de documentació especialitzat en temes relacionats amb la cooperació per al desenvolupament i la solidaritat, obert a tota la ciutadania de les terres de Lleida.

Campus de Cappont Centre de Cultures Transfronterer (edifici biblioteca, planta 0) C/ Jaume II, 67 25001 Lleida Tel: 973 00 35 27 / 35 35 Fax: 973 00 35 31 a/e: cdocs@int.udl.cat http: www.udl.cat/serveis/OCiS/CDOCS.html

DESIDERATES: Si voleu recomanar publicacions i material audiovisual interessant ho podeu fer a través del nostre correu electrònic: cdocs@int.udl.cat

Aquí podreu trobar: llibres, revistes i diaris, informes d’organismes internacionals, material audiovisual i material didàctic sobre desenvolupament humà, pau, drets humans, immigració, medi ambient, relacions internacionals, conflictes, globalització entre d’altres. Amb el suport de:

COOPERACIÓ I SOLIDARITAT


LLIBRES

DVDS

POR QUÉ HA FRACASADO LA PAZ? Claves para entender el conflicto Palestino-Israeli

Produït per: Cowboy Pictures

Autors: Ferran Izquierdo i Ignacio Álvarez-Ossorio

Autor: Joan Roura

Editorial: Catarata i IUDC

Editorial: La Magrana

ISBN: 978-84-8319-310-5

ISBN: 84-8264-153-3

Any: 2007

Any: 1999

Aquesta obra ofereix una valerosa i eloqüent reivindicació de la coexistència pacífica i la igualtat entre dos pobles i defensa el fi de la separació entre jueus i àrabs, única esperança.

7 nens d’entre 9 i 13 anys que viuen a tant sols 7 minuts de distància però que viuen en mons totalment diferents. Apassionant retracte del conflicte palestí. La historia d’uns pocs que van atrevirse a conèixer-se.

És un viatge pel Pròxim Orient des de les guerres del Líban. Una crònica periodística que situa les claus per entendre el que passa avui mateix.

Claus necessàries per a comprendre les implicacions de la Intifada d ‘Alaqsa, les exigències del Full de Ruta, , els efectes del mur etc.

CRÓNICAS PALESTINAS. Árabes e israelíes ante el nuevo milenio

PROMISES

EL COMPLOT DELS INTRANSIGENTS. La pau possible?

Durada: 106 min CHECKPOINT Tracta sobre l’impacte de les fronteres imposades a la força tant als soldats fronteres israelians com als ciutadans que han de passar a través de les mateixes diàriament.

LA RESPUESTA PACIFISTA. Conversaciones con miembros israelíes y Palestinos de los movimientos por la paz.

Produït: First Hand Films

A través de setze entrevistes aquest ens ofereix una panoràmica del treball i de les propostes de representants de diferents grups pacifistes i de defensors dels drets humans, tant palestins com israelians.

Durada: 80 min. LA JAULA PALESTINA

ISBN: 84-253-3604-X

Editorial: Catarata

Aborda de manera directa i sincera l’impacte que la construcció del hipòcritament anomenat “mur de seguretat”tindrà sobre la població palestina i israeliana.

Any: 2001

ISBN: 978-84-8319-364-8

Produït per: Indepent Docs TV

Any: 2008

Durada: 42 min.

Autor: Edward W.Said

Autor: DD.AA

Editorial: Grijalbo

HISTORIA DE PALESTINA

Tracte de la progressiva consolidació d’una comunitat jueva a Palestina, de la convivència, la vida en paral·lel i l’oposició entre jueus, cristians i musulmans així com de les relacions amb les diferents autoritats estatals. Autora: Gudrun Krämer Editorial: Siglo XXI ISBN: 978-84-323-1274-8 Any: 2006

HAMÁS. Una guía introductoria

Té com objectiu contar la història del “verdader Hamás”, no la d’aquell moviment distorsionat i incomprès. Així com proporcionar informació bàsica i un anàlisis aclaridor sobre aquest moviment palestí.

WEBS Associacions d’Amistat amb el Poble Palestí http://palestina.cat/ Alternative Information Center (AIC) http://www.alternativenews.org Bat Shalom (organització feminista israeliana-palestina) http://www.batshalom.org

Autor: Khalebd Hroub

B`tselem (organització israeliana de Drets Humans)

Editorial: Popular

http: // www.betselem.org

ISBN: 978-84-7884-349-7

Institute for Palestine Studies

Any: 2007

http:// www.palestine-studies.org

PALESTINA  

Recull bibliogràfic i audiovisual sobre Palestina, que el CDOCS posa a disposició de la ciutadania amb l'objectiu d'informar de la situació...