Page 1

ON SOM? LA PRESTATGERIA.– És una mostra selectiva dels recursos bibliogràfics i audiovisuals que el CDOCS posa a disposició de les diferents àrees del coneixement vinculades a l’àmbit de la Cooperació per al Desenvolupament i la Solidaritat.

Campus de Cappont Centre de Cultures Transfronterer (edifici biblioteca, planta 0) C/ Jaume II, 67 25001 Lleida

És un centre de documentació especialitzat en temes relacionats amb la cooperació per al desenvolupament i la solidaritat, obert a tota la ciutadania de les terres de Lleida.

LA PRESTATGERIA

Tel: 973 00 35 27 / 35 35 Fax: 973 00 35 31 a/e: cdocs@int.udl.cat http: www.udl.cat/serveis/OCiS/CDOCS.html

CDOCS (Centre de D o cu m en ta ci ó e n Cooperació i Solidaritat)

COOPERACIÓ I SOLIDARITAT

DESIDERATES: Si voleu recomanar publicacions i material audiovisual interessant ho podeu fer a través del nostre correu electrònic: cdocs@int.udl.cat

Aquí podreu trobar: llibres, revistes i diaris, informes d’organismes internacionals, material audiovisual i material didàctic sobre desenvolupament humà, pau, drets humans, immigració, medi ambient, relacions internacionals, conflictes, globalització entre d’altres. Amb el suport de:

DE


FINANÇAMENT PER AL DESENVOLUPAMENT: microcrèdits i banca ètica.

LECTURES RECOMANADES

REVISTA SOBIRANÍA ALIMENTARIA. Biodiversidad y Culturas

CAP A ON VA EL COMERÇ JUST? Aquest llibre aprofundeix en el debat sobre quina és la situació actual del moviment del comerç just a l’Estat espanyol i els reptes als quals s’enfronta, alhora que presentem experiències concretes que ens acosten a una visió integral del comerç just.

Vol oferir una informació bàsica sobre aquest tipus d’entitats financeres així com de les iniciatives dels microcrèdits.

Autors/es: DD.AA

Edita: Oficina de Cooperació i Solidaritat

Editorial: Icaria

ISSN: 1697-3054

ISBN: 84-7426-883-4

Any: 2009

Publicació trimestral d’informació, debat i reflexió sobre temàtiques rurals sota una òptica de política de Sobiranía Alimentaria. Un instrument de pensament crític fet per la gent que integren els moviments camperols que defensen un mon rural viu.

Autor: Pere Enciso, Josep Mª Farrés i David Díaz

Coedició: La Vía Campesina, Plataforma Rural, GRAIN i Fundación Agricultura Viva-COAG

Any: 2006

DEL CAMPO AL PLATO. Los circuitos de producción y distribución de alimentos. El llibre vol mostrar la cara oculta d’aquest sistema agroalimentari: els seus actors les causes de la crisi alimentaria i assenyalar les alternatives plantejades per diferents moviments socials. Autors: Xavier Montagut i Esther Vivas Editorial: Icaria

LO QUE HAY QUE TRAGAR. Minienciclopedia de pólítica y alimentación El conreu dels monocultius, la producció d’ agrocombustibles etc ha deixat a petits camperols i pescadors sense la seva font de treball. L’autor Duch denuncia pel seu nom als oligopolis dels aliments: Pescanova, Calvo, Monsanto i Danone, entre d’altres. Autor: Gustavo Duch Editorial: Los libros del Lince ISBN: 978-84-937562-0-8

ISBN: 978- 84-9888-038-0

DVD ORO NEGRO Les multinacionals del cafè controlen una indústria que mou més de 80 bilions de dòlars anuals, convertint-se en la segona mercaderia més important després del petroli. Però mentre nosaltres continuem pagant més car un cafè, el preu que se’ls hi paga als camperols és cada cop més baix. Produït per: Karma Films

Any: 2010

Any: 2009

Any: 2008 BANCA ÈTICA y CIUDADANIA

LA BANCA ÈTICA. Molt més que diners

Aquest treball vincula ètica i economia., en tota la seva extensió: desenvolupant un recorregut que parteix de l’anàlisi ètic de dita activitat. I que col·loca la intermediació financera al servei de la justícia.

Primer llibre sobre banca ètica, un heterogeni conjunt d’entitats bancàries especialitzades en el finançament dels col·lectius més desafavorits, les entitats d’economia social, les ONG i les empreses més responsables amb el seu entorn humà social i ecològic.

Autor i autora: Pedro M. Sasia i Cristina de la Cruz

Autors: DD.AA

Editorial: Trotta

Edició: FETS (Finançament Ètic i Solidari)

ISBN: 978-84-8164-952-9 Any: 2008

ISBN: 84-607-0823-3 Any: 2001

ADRECES D’INTERÈS •

www.espaciocomerciojusto.org

www.noetmengiselmon.org

www.projectefiare.cat

www.fets.org

www.sobiraniaalimentaria.info

www.xarxaconsum.net

http://opcions.org/

COMERÇ JUST I BANCA ÈTICA  
COMERÇ JUST I BANCA ÈTICA  

Recull bibliogràfic i audiovisual sobre el Comerç Just i la Banca Ètica que el CDOCS posa a disposició de la ciutadania amb l'objectiu d'inf...

Advertisement