Page 1

hälsa

HUMOR SOM BOTAR

mode

ALLT FÖR TRÄNINGSVÄSKAN

träning

EFFEKTIVA ÖVNINGAR

Citylife – inspiration från ditt köpcentrum | #1 våren 2018

SIMON SKÖLD MMA-fightern som skriver böcker för latmaskar


Lee | Nudie | Diesel | Neuw | Eton | HugoBoss | Boss Green | Knowledge Cotton Apparel | SevenEast | Secrid The Blue Uniform | Jofama | JustJunkies | Kallt | Kronstadt | Tresanti | TheProduct | Bread&Boxers | Jernhest

Mouli | HappySocks | Saddler | Edwin Jagger | Crabtree & Evelyn | L:a Bruket | Premium | Selected | Superdry

Skjortor från ETON fr. 1199:-

Näsdukar, slipsar & flugor fr. 199:-

Kavaj fr. Selected 1499:Skjortor med stretch fr. 499:-

-

8: 9 5 1 . r f r e m y t s Ko

Kavaj fr.Hugo Boss 2799:-


– LEDARE –

– INNEHÅLL –

18 06

Startskottet för våren! Dagarna känns längre, solens strålar värmer lite mer för varje dag och de första knopparna är på gång. Vårkänslorna ligger i luften, både utomhus och i centrumet. Vi kan äntligen säga att det är vår! Nu under årets första månader står hälsa i fokus, och jag håller mig i form med gruppträning, gärna i dansform eller step-up. I vår kanske jag även provar på kampsportsinspirerad gruppträning. Men på våren ska man också koppla av – och unna sig. Mitt tips är att njuta av vårens första glass längst med strandpromenaden vid Stenungstorg.

14

Nystart för mig betyder hopp, förväntningar och spänning inför det nya som väntar. I vår kommer vi att utöka vårt skönhetssegment på torget, och redan nu har Salong Perfection öppnat på innergatan.

06

Vi välkomnar våren med ett härligt nummer av Citylife på temat träning och hälsa. Du träffar MMA-fightern Simon Sköld, får hälsosam inspiration från Food Pharmacy, träningstips för vardagen och mer därtill. Trevlig läsning!

m a r i z a o l au s s o n

Centrumchef, Stenungstorg Centrum

– REDAK TION – a n s va r i g u t g i va r e : Ann Werner, Citycon p r o d u k t i o n : Centerteam o m s l ag s f o t o : Klara G t ryc k e r i : Polinor u p p l ag a : 256 000 k o n ta k t : citylife@centerteam.no

10

12

14

m e da r b e ta r e :

Helena Ekström, redaktör, Jenie Ström, projektledare, Billie Josephson, skribent, Lisa Gjønnes, formgivare. Övriga medarbetare: Klara G, Therese Jahnson, Evelina Nässén, Alice Lönnblad, Päivi Korhonen Carlberg, Karin Boo, Jezzica Sunmo, Isabella Kubitsky Torninger, Joakim Ström, Per Myrehed, Daniel von Malmborg, Charlie Wiehen Siegmeyer, Jonas Howding, Marte Nergaard Sollied. Vi reserverar oss för eventuella tryckfel och utsålda varor.

Nej tack till reklam? Vi hoppas att du gillar att läsa Citylife. Om du fortfarande inte önskar att få magasinet hem till dig gratis och har "nej tack till reklam" på brevlådan, måste du lägga till "gäller även gratistidningar".

04 allt för träningsväskan 06 simon sköld 10 årets soffträning 12 motiverad som aron andersson 14 hälsa och humor med food pharmacy 17 tre frågor 18 vårens modetrender 21 plagg och prylar som tål lek 22 hälsans apotek

#1

citylife

|3


TRÄNA PÅ TOPP Tränar vi bättre med trender? Kanske när det kommer till teknik och utveckling av produkter. Men framförallt blir träningen roligare med säsongens alla nyheter och härliga färger!

4 | citylife #1

FOTO: H&M

TRÄNING


TRÄNING

02

03

01

05

04 16

15

06 07

14

13

12 08

11

09 10

01. KAPPAHL topp 179:- 02. KAPPAHL keps 99:- 03. TEAM SPORTIA t-shirt 249:- 04. H&M sport-bh 199:05. TEAM SPORTIA armband 299:- 06. KJELL & COMPANY pulsklocka 999:- 07. TEAM SPORTIA matta 399:- 08. KAPPAHL tights 349:09. EUROSKO sneakers 899:- 10. H&M tights 199:- 11. TEAM SPORTIA Puma väska 299:- 12. KAPPAHL tights 249:13. KJELL & COMPANY hörlurar 599:- 14. KAPPAHL topp 199:- 15. TEAM SPORTIA handskar279:- 16. TEAM SPORTIA handgrips 179:#1

citylife

|5


I N T E R VJ U S I M O N S KÖ L D

Kläder från Diesel

6 | citylife #1


I N T E R VJ U S I M O N S KÖ L D

Segerkänsla med

SIMON SKÖLD Simon Sköld är MMA-fightern som numera även är författare. Hans första bok vänder sig till latmaskar i vardagen. I vår blir det ytterligare en bok på temat och även ligasatsning. Häng med! TEXT & STYLING FOTO

S

imon Sköld är den professionella MMA-idrottaren, som dansade sig in i svenska folkets hem genom “Let's Dance”, och som numera periodvis byter ut den oktogon-formade buren mot skrivbordet. Med sin bok “Träning för latmaskar” gjorde han ett gott försök att få frun, författaren Camilla Läckberg, att börja träna. Och boken inspirerar även andra, som precis som Camilla, “hatar att träna”. I slutet av mars kommer uppföljaren “Mat för latmaskar”.

Karatekast in i MMA

Vägen till titlar och stenhård MMAträning har gått via födelseorten Hultsfred och karatemattan. Simon tävlade i karate från det att han var 14 år med,

Helena Ekström Klara G

som han beskriver, blandade resultat – trots SM-guld som junior. När han blev äldre sökte han sig därför vidare inom kampsporten och hittade hem i MMA:n. MMA-sporten kan knappast ses som en idrott för latmaskar. Så frågan är: kan han själv identifiera sig med titeln på sin egen bok? Och han svarar med ett leende. – Jo jag känner faktiskt igen mig i det på sätt och vis. Men för mig handlar det mer om att lösa saker snabbt och smidigt. Tidigare tränade jag alldeles för hårt och blev ofta sjuk. När du tränar för mycket får du ingen utdelning, och jag tränar hellre mindre och mer effektivt, och lägger tid på annat.

Så vem riktar sig boken till?

– Jag vill hjälpa de som hatar att

träna, och jag letar själv hela tiden efter sätt för att träna så lite som möjligt på för att samtidigt hålla mig på elitnivå. Jag är inte en person som vill hänga på gymmet, utan är där för att skapa resultat. Det senaste året har varit intensivt för Simon. Träning, matcher, boklansering, bröllop, flytt från villa till lägenhet, och ett vardagsliv med familjen, som förutom Camilla, består av dottern Polly, snart två år, och bonusbarnen Wille, Meja och Charlie.

Hur får du ihop livet med projekt, familj och proffsträning? – Jag gillar utmaningar och när det händer saker, och när jag går in ett projekt så är det alltid med ett 100% engagemang. Och jag brukar kunna

#1

citylife

|7


I N T E R VJ U S I M O N S KÖ L D

Tröja Puma, vintage-byxor Humana

TRE TRÄNINGSTIPS FRÅN SIMON SKÖLD 1. Den bästa träningen är den som blir av. Det viktiga är att du gör någonting. 2. Prova något nytt. Träning är så mycket mer än gym och löpning. 3. Träna i vardagen, varför inte knäböj när du lagar mat?

hantera två till tre projekt vid sidan av träningen. Föreläsningar och skrivande är ofta begränsade perioder, så då krävs det bara ordentlig planering och fokus. Det viktigaste är att det inte går ut över familj och träning.

Och kanske kommer mental träning väl till pass i både vardagsoch yrkeslivet?

– O ja, den mentala träningen kommer till användning även för små vardagssysslor eller när jag går och handlar med barnen. Och rent professionellt har jag bland annat jobbat tillsammans med brottaren Martin Lidberg med dessa bitar. Inför en match visualiserar jag tävlingen framför mig, från det att jag kommer in i hallen, lindar händerna, värmer upp och går in i buren och slutligen står som segrare.

Hur modig måste man vara för att ge sig in i MMA?

– Du måste ha ett starkt psyke, ha teknisk och taktisk kunskap, och du måste våga tro på att du har tränat tillräckligt. Annars blir du ”uppäten” i

8 | citylife #1

buren. Jag har sett allt från världsmästare förlora – till att helt okända vunnit.

UFC-galor hägrar

Årets stora mål för Simon är ett sista race till de stora arenorna – och att ta sig in i UFC, en liga inom MMA. Dit du bokstavligen endast blir antagen genom att fighta dig till en åtråvärd plats. Ofta bara med ett par chanser per år. I år kommer Simons PT-expertis även väl till pass, trots att han inte jobbar med den biten längre. Men han gör nu ett undantag för Team Läckberg-Sköld. – Camilla har bestämt sig för att tävla i bikini-fitness med SM som mål, så det blir till att coacha henne. Hon är en periodare när det kommer till träning, och inspiratör till ”Träning för latmaskar”, så vi får följa råden i boken helt enkelt, skrattar Simon, som även betonar att hon är fokuserad på målet. Och som författare har Simon också hittat sin publik som han hjälper att göra skillnad. – Den nya boken ”Mat för latmaskar”

"Mat för Latmaskar" hittar du hos Akademibokhandeln!

har samma grundtänk som tidigare, där det handlar om att förenkla. Boken bygger på enkla rätter utan att ge dåligt samvete och som passar hela familjen i vardagen, och avsnitt om motivation. Alla kan ta med sig något. Simons eget favoritrecept från boken? Kyckling med pesto!


I N T E R VJ U S I M O N S Kร– L D

Hood-trรถja Remake, byxa SOC

#1

citylife

|9


TRÄNING

Hälsa istället för hets

GÖR 2018 TILL DITT BÄSTA ÅR Päivi Korhonen Carlberg, personlig tränare och hälsoprenör, med företaget Fabconceptbypejv, tar en titt på årets träningstrender, bjuder på ett effektivt ”soffpass” och ger sina bästa tips till ett starkare och friskare liv. TRÄNINGSEXPERT Päivi Korhonen Carlberg FOTO

Jezzica Sunmo

N

är Päivi Korhonen Carlberg sammanfattar sin filosofi blir det ”välj hälsa istället för hets”. – Ditt fokus ska vara balans. Och då är inte alltid mer träning nyckeln till resultat. Ibland kanske du behöver få tid för att bara läsa en bok, eller något annat som ger dig balans. För att göra 2018 till ditt allra bästa år ska alla bitar i ditt liv vara i harmoni. Där träning är en av pusselbitarna. Och återhämtning en annan. Om du inte gör en specifik tävlingssatsning ska träningens uppgift vara att få dig att må bra. Den ska ge dig ork till saker som är viktigare än något lopp eller någon tävling: ett långt, friskt liv.

Med soffan som träningsredskap

Päivis träningsfavorit i vardagen är ”soffpasset”, som går utmärkt att göra såväl hemma som i gymmet. Eller varför inte på hotellrummet på semestern? Du behöver bara tillräckligt med utrymme för att kunna göra en planka sedan är det bara att köra. Häng med! 10 | citylife #1


5 TRÄNING

Effektiva övningar ENBENSBÖJ

En rörelse som ger resultat fort och som är ett perfekt sätt att träna upp obalanser. Ha upp en fot på soffan och böj. Det ska nypa tag rejält i rumpan egentligen redan på repetition ett. 2 x 8 repetitioner per ben.

PLANKA

3 x ditt eget max. Stå stabilt. Dra in ”svansen”, det vill säga spänn rumpan och krumma ryggen lite så du får en spänning i magen. Stå där så länge du kan. Gör tre varv.

ARMHÄVNINGAR

Gör armhävningar mot soffan. Spänn hela kroppen som i en planka. Sedan går du upp och ner i en flödande rörelse. Överkroppen ska inte nudda soffan på nervägen men gå så djupt så du känner att det blir jobbigt att vända. 3 x 8 repetitioner.

TRICEPSARMHÄVNINGAR

Här är det viktigt att hålla armbågarna klistrade i sidan, axlarna sänkta och också hålla rumpan nära soffan. 3 x 8 repetitioner.

KNÄBÖJ

Vanlig hederlig knäböj som tränar i stort sett hela kroppen. Spänn till magen. Se till att tår och knän pekar åt samma håll. Sikta bakåt i soffan med rumpan. 3 x 10 repetitioner.

TRÄNINGSTRENDER 2018 1. Wearables, d.v.s. pulsklockor och aktivitetsmätare ligger i topp. Och det är inte konstigt alls. Det är klart att vi vill kunna mäta våra insatser. Att hålla koll på både dagsform och framsteg är ett kul och ett smart sätt att öka motivationen. Just nu jobbar forskare på att ta fram smarta och interaktiva kläder. Tänk att bli coachad av dina egna löparskor, rätt kul tanke! 2. Styrketräning är här för att stanna. Skulle jag ge ett enda tips är det att alla – oavsett ålder, bakgrund, förutsättningar och mål – borde ha styrketräning som bas oavsett övrig träning. En stark kropp är en frisk kropp som orkar allt du vill hela livet. 3. Att lära dig hur din kropp fungerar och hur du tränar säkert ger inte bara mer motivation utan också bättre resultat. En duktig PT är absolut en av de bästa investeringarna du kan göra i dig själv. Just nu satsas det på utbildad och certifierad träningspersonal, och kunskap är en del av din träning.

KOSTRÅD PÅ VÄGEN 1. Mer protein. Det ger bra mättnadskänsla vilket gör att du inte behöver småäta. 2. Ät mer frukt och grönt. Då får du i dig mer fibrer som håller igång magen och vitaminer och andra näringsämnen som kroppen behöver för att må bra. 3. Tänk 80/20. Ha en bra kostgrund 80 procent av tiden och ät lite vad du vill 20 procent av tiden. Allt är tillåtet, bara inte hela tiden. Att göra medvetna val är ett bra sätt att få koll på kosten och vad du stoppar i dig rent generellt.

Tack till gymmet Rosa Skrot där du också hittar Päivi som PT. #1

citylife

| 11


I N T E R VJ U A R O N A N D E R S S O N

Aron Andersson

RESAN FRÅN CANCER TILL KEBNEKAISE

Äventyraren Aron Andersson behöver ingen ”bucket list”. Han bockar av alla utmaningar i farten, och samlar samtidigt in pengar till Barncancerfonden. Vi träffar Aron för att prata motivation, mål och lycka! TEXT

D

et är inte många som cyklar till Paris, bestiger Kilimanjaro, skidar över Antarktis eller simmar över Ålandshavet – och dessutom helt utan att använda benstyrka. Omöjligt, tänker de flesta. Men inte för Aron Andersson, som inte ens räknar dessa utmaningar till hans livs största. Som åttaåring drabbades Aron av cancer i bäckenet, opererades och fick inte sitta på ett helt år – med beskedet att rullstolen skulle bli en del av hans liv. Vad han inte visste då var att händelsen nog lade grunden till hans mentala styrka, som han skulle ha nytta av längre fram i livet. – Jag var tvungen att hitta mina överlevnadsstrategier. Och det gör att jag kan göra det jag gör idag. Det var som två år av mental träning.

Sporten gav ett syfte

Aron hittade vägen framåt genom sporten, och från att ha varit en fotbollsfantast som liten gick han nu över till friidrotten och blev med tiden elitidrottare. Numera med fyra Paralympics, inom tre olika sporter, i ryggen. Men ett höftproblem gjorde att karriären fick läggas på hyllan och Aron siktade framåt. Eller snarare uppåt, då en expedition till Kebnekaise blev startskottet för ett liv som äventyrare på heltid. 12 | citylife #1

Helena Ekström

FOTO

Malin Ingevald

– Jag hade tävlat i friidrott hela mitt vuxna liv och kunde inte göra det längre. Det var en känsla av både sorg, tomhet och tankar som ”Vad ska jag göra istället?”. Men folk har tagit sig igenom värre saker, och det är viktigt att tänka om. Alternativet var att tycka synd om mig själv och det vägrade jag. Efter Kebnekaise föddes tanken att jag skulle kunna göra det här helt själv!

Att hitta lyckan

Tidigt i sin karriär fick Aron också känna på vikten av att omvärdera livet. Trots framgångar var han inte nöjd, och ville vinna mer och göra större sportsliga erövringar. Och ställde sig frågan ”varför han aldrig kände sig lycklig i stunden?”. – Lycka är inget som kommer över en natt, och det handlar om att stanna upp och inte jaga hela tiden. Jag ville njuta, och mitt sätt att njuta är att känna mig tacksam. Varje kväll skriver jag ner saker jag är tacksam över för att påminna mig om att vara här och nu. – Jag brukar prata om ”progress equals happiness” och när du känner att du utvecklas är du ofta en go’ och gla’ person, och för mig blir det tydligt när jag skriver ner det. Då ser man också om inget händer, och får en spark i baken, fortsätter Aron.

En sten i taget

Förutom tacksamhet ligger också hårt jobb, stora mål och mental träning bakom livet som professionell äventyrare. Vägen upp till Kebnekaise är knappast rak eller anpassad för rullstol. Hur motiverar man sig till en sådan strapats? – Jag utgår ofta från delmål och istället för att stirra på toppen av Kebnekaise så tog jag 100 meter i taget och satte sikte på olika stenar. Att komma till nästa sten var målet där och då, annars hade jag aldrig orkat.

Och hur hittar man kraft i att simma till Åland, i ett max 14-gradigt vatten?

– Det var samma där. Jag visste att det skulle ta cirka 13 timmar, men inte att vädret skulle slå om och att vågorna skulle bli 1.5 meter höga. Då hade jag följebåten som riktmärke och delmålet var hela tiden att ta mig till nästa paus när de kastade i mat från båten – och på så sätt kunde jag orka framåt. Det var en grym känsla att komma upp ur det kalla vattnet när jag väl var framme!

Många undrar nog hur man motiverar sig till ett sådant äventyr?

– Målet måste vara så hägrande att du faktiskt vill göra det. Annars går det inte. Jag har själv ingen ångest av själva träningen eller att ta mig an äventyret,


I N T E R VJ U A R O N A N D E R S S O N

MAT – ARONS FRAMGÅNGSRECEPT

M för mikromål A för anledning

T för tacksamhet

men jag måste hitta ett syfte och vara lockad av att ta mig igenom det. Aron återkommer ofta just till syftet. Sedan start har målet inte bara varit att genomföra äventyren utan också att samla in pengar till Barncancerfonden, alltid med ett specifikt mål i sikte. Hittills har Aron, med hjälp från alla som stöttar och som följer hans äventyr genom sociala kanaler, samlat in hela 10 miljoner till fonden. – Det ger mig energi av att samla in pengar som gör skillnad. Och det blir ytterligare ett mål som gör äventyret ännu mera värdefullt.

Att just ha en målbild är något som alla kan applicera på sina egna liv. Hur jobbar du med mål?

– Jag brukar ha två stora mål per år, som tar mitt största fokus. Sedan kan jag ha andra projekt däremellan som att föreläsa, eller utvecklas inom andra delar. Det är många som stressar i vardagen och jag brukar själv försöka stressa mot ett mål istället, eller med en plan. För då upplever du inte bara att tiden går, utan att du har ett syfte.

Och nästa mål?

– I sommar ska jag cykla genom hela Sverige, från Treriksröset ner till Smygehuk – men först ska jag åka till Dubai och ta fallskärmscertifikat! #1

citylife

| 13


HÄLSA

Food Pharmacy mixar hälsa med humor Food Pharmacy är projektet som föddes ur att två, enligt egen utsago, lite hypokondriska, småbarnsmammor ville göra mer hälsosamma val för både sig själva och sina barn. Mammorna, och numera författarna, heter Lina Nertby Aureli och Mia Clase. Och vi träffar dem för att höra mer! TEXT

Päivi Korhonen Carlberg

FOTO

P

rojektet har växt till att nu vara en blogg, en podd och två böcker, och Lina och Mia har precis kommit hem från New York där de lanserat sin bok. Aldrig hade de kunnat ana att deras sökande efter hälsosamma val för en fungerande vardag skulle bli en sådan succé. – Vi startade vår blogg för att vi ville dela med oss av våra insikter till andra som kunde vara intresserade. Första veckan fick vi 10 000 besökare. Efter tre månader hörde två förlag av sig till oss och mer eller mindre sade att vi måste skriva en bok. Första året hade vi en halv miljon besökare. Allt gick så otroligt fort så vi förstår fortfarande knappt att det är sant, skrattar Lina.

Humor som botar

Men det är sant. Och succén ligger kanske i att de hittat en alldeles egen nisch; hälsa med humor. De fokuserar också på att man kan hjälpa immunförsvaret och få bukt med många problem om man har en frisk tarmflora. Utan 14 | citylife #1

Andreas Lind & Food Pharmacy

pekpinnar, med konkreta tips och stor glimt i ögat har tjejerna inte bara charmat Sverige utan hela världen. Första boken är översatt till 15 språk och den andra boken ska precis lanseras utomlands. Så vad behöver man egentligen göra för att må bättre? – Forskningen går framåt hela tiden och idag vet vi att mellan 70–80 procent av vårt immunförsvar sitter i tarmen. Tarmen kallas faktiskt idag för ”den andra hjärnan” eftersom den påverkar så oerhört mycket av vårt välmående. Här i västvärlden ökar kroniska sjukdomar och vår dåliga livsstil bidrar till inflammationer. Som tur är går faktiskt mycket att lindra bara genom vad vi stoppar i oss. En stärkt tarmflora är nämligen ett väldigt effektivt vapen mot inflammationer. Kort sagt kan man säga att vi ska äta mer fibrer. När vi gör det får vi med oss vitaminer och antioxidanter på köpet eftersom fibrer finns ibland annat frukt, grönsaker och spannmål, berättar Lina.


HÄLSA

Läs mer på foodpharmacy.se där du även hittar länkar till deras podd och ännu fler goda recept. Böckerna från Food Pharmacy hittar du hos Akademibokhandeln!

Behöver man göra stora förändringar i vardagen för att märka någon hälsoeffekt? – Det beror så klart på hur man lever idag, men det finns faktiskt tre relativt enkla saker alla kan göra som ger goda effekter även om man inte ändrar på något annat:

1.Färgglad tallrik

Lägg till råa grönsaker i tre olika färger till varje måltid. Det ger positiva resultat, även om resten av måltiden är pizza.

2. En grön smoothie varje dag

Perfekt för att få i oss mycket grönsaker snabbt och enkelt. Vi äter generellt för lite gröna blad som innehåller mycket näring. Lägger du till en grön morgonsmoothie så har du fått i dig mycket gott och nyttigt på ett snabbt, enkelt sätt.

Smoothie

med grönkål, banan och kokosvatten

3. Syrade grönsaker

Lägg till en matsked syrade grönsaker till varje måltid så har du gett tarmfloran massa nyttigheter.

Hur ser det närmaste halvåret ut för er?

– Vi fortsätter att jobba med den amerikanska lanseringen och vi jobbar även på vår tredje bok som vänder sig till familjer. Barn är en viktig och svår grupp att komma åt och påverka. Vi bloggar, poddar och instagrammar och hoppas på att kunna inspirera alla i familjen till hälsosammare val på ett enkelt sätt och framför allt: visa att nyttig mat absolut inte är tråkig mat!

Till sist, vad skulle ni vilja att våra läsare får med sig?

(1 tillbringare) • 1 påse (200 g) grönkål • 2 små avokados • 2 små gröna bananer • 1/2 citron • 1 dl havregryn • cirka 1 liter kokosvatten Mixa.

– Att det aldrig är för sent att börja! Man har sett att livsstilsförändringar ger goda resultat även på 70-åringar så börja med små steg så kommer du till slut känna stor skillnad.

#1

citylife

| 15


Lee | Nudie | Diesel | Neuw | Eton | HugoBoss | Boss Green | Knowledge Cotton Apparel | SevenEast | Secrid The Blue Uniform | Jofama | JustJunkies | Kallt | Kronstadt | Tresanti | TheProduct | Bread&Boxers | Jernhest

Mouli | HappySocks | Saddler | Edwin Jagger | Crabtree & Evelyn | L:a Bruket | Premium | Selected | Superdry Jeans fr. 899:-

Denimskjorta fr. ETON 1399:-

! S N A E J VI KAN

22-23 mars!

Laga dina trasiga Nudiejeans helt GRATIS! 22-23 mars har vi Nudie på besök i butiken, så har du trasiga Nudiejeans - kom in, så lagar vi dem helt gratis! Skinnjacka Jeansen skall vara nytvättade när de lämnas in.

fr. Jofama 3495:-

Skjorta fr. Knowledge Cotton 999:Jeans fr Diesel 1499:-

Jeans fr. Neuw 1399:-

Jeans fr. Nudie 1399:-

Sneakers fr. Selected 999:-


TRE FRÅGOR

Vårkänslor

PÅ PLATS

Våren har anlänt och det kan kännas som en nystart på många sätt. Vi passar på att prata med några av våra besökare om både vår och träning. TEXT & FOTO Therese Jahnson

1. Vad gör du när du får vårkänslor? 2. Vad är ditt värsta eller bästa träningsminne? 3. När kände du dig som en riktig nybörjare senast?

ELLINOR TÖRNGREN, 27 ÅR

K A R L- H E N R I K S E I V I N G , 3 0 Å R

1. Äter glass eller dricker öl.

1. Grillar!

2. Att träna Crossfit är mitt bästa.

2. Mitt bästa minne är nog Lidingöloppet. Då blev jag klar med klassikern.

3. Jag vet inte.

3. När jag började på en buggkurs.

J A N - Å K E L U N D B E R G , 74 Å R

C H A R L O T TA A N D E R S S O N , 5 2 Å R

1. Då sätter jag mig på en pall och tittar på alla blommor och bin.

1. Då sätter jag mig på en uteservering.

2. Mitt värsta minne är nog 30 graders värme under en Maraton-tävling för många år sedan. 3. Varje dag!

2. Mitt bästa träningsminne är från när jag cyklade Tjejvättern. 3. När jag började på mitt nya jobb.

#1

citylife

| 17


FOTO: LINDEX

VÅRENS STARKA

TR ENDER

1

GINA TRICOT blus 299:H&M väska 179:-

EN PIGG SOLGUL I vår poppar garderoben med säsongens solgula färg som passar både blus, byxa och accessoar. Härligt både till semester och vardag! 18 | citylife #1

GINA TRICOT örhängen 99:-

FOTO: LINDEX

Med våren kommer inte bara ljusare tider utan även en härlig vårgarderob. Här bjuder vi på några av säsongens trender att hålla koll på.


MODE

JORD kjol 799:-

PLISSERA MERA

2

Ett plisserat material passar både byxa, kjol och sjal och skapar ett underbart vårplagg. Kombinera plisserat med en skön modell så är du både uppklädd och bekväm i vardagen.

LINDEX trenchcoat 999:-

3

TRENCHCOAT PÅ GALGEN

FOTO: H&M

FOTO: LINDEX

LABELLE&KARLSSON

blus 799:- och byxa 1199:-

Trenchcoaten kommer och går men i vår är den definitivt här för att stanna. Både som klassisk modell och uppdaterad variant med asymmetriska snitt och i en mängd texturer. Och varför‌inte testa trenchklänningen i vår?

4 MATCHA FRÅN TOPP TILL TÅ Ett matchande set i mönstrat eller blommigt passar lika bra till vardags och fest. Och visst piggar det upp? Tar ut svängarna och matcha med olika typer av mönster.

SKRÄDDADE SNITT

KAPPAHL kavaj 699:-

5

Den skräddade kavajen i oversize-modell och blazern fortsätter som trendplagg. Och gärna med snitt som påminner om herrarnas fast med en feminin touch.

LINDEX solglasögon 79,50:-

LJUV LAVENDEL Lavendel är en av vårens stora färger, både i pastell och en piggare ton. Ljuvlig både på plagg och accessoar!

6 LINDEX kofta 499:-

#1

citylife

| 19


Du har viljan. VI HAR VITAMINERNA. Hos oss hittar du råvarorna som får dig att må bra och som passar dig som vill leka fram nya nyttiga maträtter i vardagen. Både för stora och små. Välkommen!


FOTO: KAPPAHL

BARN

01

02

LEKFULL DESIGN Våren betyder mer utomhuslekar – och smutsiga kläder. Slitstarka material i kombination med rolig design blir säsongens vinnare!

06 07 10

03

04

09

05

08

01. KAPPAHL jacka 299:- 02. REKO BARN overall 699:- 03. KAPPAHL softshelljacka 399:- 04. LINDEX jeans 249:05. LINDEX skalbyxor 299:- 06. LINDEX regnhatt 129:- 07. LINDEX skalbyxor 249:- 08. EUROSKO stövlar 349:09. REKO BARN paraply 149:- 10. LINDEX jacka 349:#1

citylife

| 21


I N T E R VJ U

Det nya apoteket På senare år har det naturliga apoteket tagit Sverige med storm, och i Lifebutiken hittar vi allt som behövs för att hitta en bra balans. Vi träffade Cecilia Einehag för att prata om allt från kosttillskott till skönhetsfavoriter. TEXT

Billie Josepshon

Berätta om Lifebutiken!

– Vårt koncept är att alla ska kunna hålla sig friska – vi erbjuder friskvård, inte sjukvård. Vi hjälper våra kunder bli friska på ett naturligt vis, och att hitta balans mellan kost, motion och vila. Vila är väldigt viktigt! Vi ger expertråd till den som vill hitta en balans i vardagen, med kosttillskott, livsmedel och skönhetsprodukter.

Hur kan ni hjälpa de som vill ta steget mot ett mer hälsosamt liv?

– Det beror på från person till person, och vad man har för problem. Är man till exempel trött eller stressad så finns en rad olika produkter man kan ta till för att skapa balans. Vi har många örtextrakt och multivitaminer, det är bara att komma in och prata med oss så hjälper vi till att hitta rätt!

Ser vi några speciella trender inom hälsa i vår?

– Förra året pratades det mycket om gurkmeja, och det fortsätter även i år! Samt bakterier i olika slag för tarmarna, 80% av immunförsvaret är beroende av en bra bakterieflora. En produkt som kommer att slå i år är KSM66, ett extrakt som hjälper mot stress, minskar trötthet och oro, samt har fördelarna av ökad sexlust, mer energi, ökad muskeltillväxt och bättre minne. Denna kommer det att pratas mycket om i år!

Hur ska man resonera kring kosttillskott?

– Man måste utgå ifrån hur ens kost ser ut och hur man mår. Jag tror alla behöver kosttillskott, det är svårt att äta så att man får i sig allt kroppen behöver. Bara för någon vecka sedan läste jag en studie om hur kosttillskott ökar livskvalitet! Här i Sverige och Norden är det viktigt att få i sig D-vitamin – det hjälper både humöret och immunförsvaret.

Hudvård – många vill ha så naturliga produkter som möjligt. Några favoriter?

– Min personliga favorit är Annemarie Borlinds produkter, 22 | citylife #1

FOTO

Therese Jahnson

de har ett hyaluronserum som jag är helt såld på! Hyaluronsyra kan låta lite läskigt, men den är inte frätande utan helt botanisk som binder fukt. Lägg på under dag- eller nattkräm för att hålla kvar mer fukt i huden.

Har ni någon produkt som alla behöver ha hemma? Berätta!

– Förutom D-vitamin så tycker jag man skall ha echinacea, gärna echinaforce. Det är superbra mot förkylning. Tea tree olja är en annan favorit, som hjälper mot finnar och vid behandling av sår. Aloe Vera är också alltid bra att ha hemma, det har många användningsområden!

Ni har allt från hudvård, till vitaminer till livsmedel. Vad är er specialitet?

– Vår specialitet är att vi kombinerar de olika delarna! Har du problem med huden så kan du både få hudvård som hjälper, kosttillskott eller till exempel raw food-pulver fullt med nyttigheter.

Får ni in något nytt i vår som man bör hålla utkik efter?

– I år har det kommit en ny ansiktsolja, 3 in 1 Facial Oil från Annemarie Borlind, som skyddar mot blått UV-ljus, alltså sånt som kommer från mobiler, datorer och TV. Ljuset går djupt in i huden och det stör, men denna olja är anti-bluelight. Den vann ett pris i Frankrike redan innan den var lanserad!

Tips på bra frukost, några tips?

– Ja, det kan vara svårt! Själv äter jag en smoothiebowl till frukost, som en matigare smoothie där jag blandar ned havregryn för att det skall vara mer mättande. Jag mixar bär, avokado, banan, gröna bland, mandelmjölk och havregryn, häller upp i en skål och dekorerar med lite frön och frukt. Nyttiga fetter och antioxidanter redan till frukost!


BUTIKER

Omtanke och valfrihet Ett presentkort från Stenungstorg Centrum är en perfekt gåva när du inte riktigt vet vad du ska köpa. Kortet gäller i alla butiker* och du köper och laddar det enkelt i presentkortsautomaten vid entrén mittemot Coops kassor.

HEM & INREDNING Blomsterbutiken Dimoda Hemtex IEMS HÄLSA & SKÖNHET Apotek Hjärtat Aqua Life JK Nails Kicks Kronans Apotek Nordic Wellness Salong Perfection Salong Pigalle Specsavers Synoptik Synsam Studio West The Body Shop

LIVSMEDEL Coop Extra Farmor Gretas Fiskhuset MODE & ACCESSOARER 58 grader Nord Cubus Cassels Denim and brands Dixon Dressmann EB-Kläder Euro Sko Gina Tricot Guldfynd H&M Jeans Bolaget Jord Joy KappAhl Labelle & Karlsson Liljedals väskor Lindex

P R E S E N T KO R T KISTA GALLERIA / LILJEHOLMSTORGET GALLERIA JAKOBSBERGS CENTRUM / ÅKERSBERGA CENTRUM TUMBA CENTRUM / STENUNGSTORG CENTRUM

E A S Y T O V I S I T L O V E LY T O S T A Y

MQ Reko Barn Scorett Stenhede/Smycka Walkincloset RESTAURANG & CAFÉ Bistro BEO Café Oasen Eat café & restaurang Espresso House Farmor Gretas Harrys I Love Frozen Yougurt Kvarterskrogen Slimfood Tonys Restaurang Torgets Grill & Pizza SERVICE Arbetsförmedlingen Baby Lounge Bibliotek Mästerservice

Nordea Polisen Resia SEB Systembolaget Turistinformation Tvättservice i Väst Vårdcentral SPORT, FRITID & TEKNIK Akademibokhandeln Fix My Phone GameStop Hemmakväll Kjell & Company Lekia Mobil Express Elgiganten Phone House Team Sportia

*Ej systembolaget

Öppettider: Vardagar 10–19, lördag 10–17, söndag 11–17. Coop Extra alla dagar 8–22. Avvikande öppettider, se respektive butik/restaurang. www.stenungstorg.se

#1

citylife

| 23


Du har firandet. VI HAR MATEN. PÅSKTIDER

Skärtorsdag 29 mars 10–19 Långfredag 30 mars 11–17 Påskafton 31 mars 10–15 Påskdagen 1 april 11–17 Annandag påsk 2 april 11–17 KOM O C PÅSKE H FIRA N3

1 MAR S KL. 11– 15!

Det blir roliga ak för alla b tiviteter arn.

Stenungstorg Centrum - Citylife våren 2018  
Stenungstorg Centrum - Citylife våren 2018