Page 1

INFORMÀTICA NOM: AGUSTÍ CENTELLAS M PROFESSORA: CARMEN ROYO NIVELL: 4t GRUP: B DATA: 19-05-10 CURS: 2009-10


CENTELLAS CARTELL Volem fer un fotomuntatge en una fotografia on hi tindrem que posar el nostre cos o simplement la nostra cara. A la fotografia escollida (lloc, personatge famós, un esdeveniment, ...) hi té que sortir la nostra cara o el nostre cos sencer. Tot això ho farem amb el Gimp. 1. Hem de triar les dues fotografies (on volem sortir i que volem que surti). Jo he triat l’Estadi Olímpic de Roma a la final de la Champions i una fotografia meva un dia, abans d’anar a veure un partit.

2. Seguidament, tenim que retallar tot el cos. Per això jo he pintat tot el que sobra de la fotografia de color blanc amb la eina “pinzell”, posada al color blanc, perquè es distingís més. 3. Després amb la eina “vareta” vaig fer clic a sobre el tros que volem posar a la fotografia, en aquest cas el meu cos. Vaig anar clicant fins que tot el que volia retallar estava seleccionat. 4. Més tard vaig clicar amb el botó dret a sobre de la imatge i vaig anar a “selecciona” “inverteix” i seguidament a “edita” “copia visible”. 5. Aleshores vaig obrir la imatge a la que volia fer el fotomuntatge, en el meu cas tinc una de l’Estadi Olímpic de Roma. Després a sobre d’aquesta imatge vaig clicar “edita” “enganxa”. 6. Quan tenia la imatge retallada a la fotografia vaig moure-la on tenia que estar i vaig escalar-la a la mida que tenia que estar. 7. Després amb la eina dit, vaig barrejar la part entre el meu cos i el paisatge, fent que no es notés el fotomuntatge.


8. Per posar figures i textos al dibuix jo he fet els següents passos: 9. Primer, jo hi he posat unes estrelles de color blau-grana, a la dreta de la fotografia. Per fer-ho, primer he obert l’Inkscape, allà he dibuixat una estrella de color blau. 10. Més tard, he seleccionat l’estrella hi he anat a “fitxer” “exporta mapa de bits”, allà he canviat el nom de l’arxiu i he posat la carpeta on ho vull guardar. Li he dit “exportar”. 11. Un cop guardat, vaig obrir l’estrella amb el Gimp, vaig clicar amb el botó dret a sobre la fotografia i li vaig anar “edita” “copia visible”. 12. Després he obert la imatge editada amb el Gimp i he clicat amb el botó dret i he anat a “edita” “enganxa”. Després vaig fer el mateix amb la estrella vermella. 13. Per posar el text vaig anar a l’Inkscape, també, i vaig posar l’eina “text” i vaig escriure amb majúscules “SEXTET 2009-10”. Després vaig editar el text i el vaig pintar de color vermell i blau amb un degradat lineal. 14. Després vaig anar a “exporta mapa de bits” i vaig fer el mateix que amb les estrelles. 15. Finalment, l’he enganxat, l’he modificat amb les eines “inclina” i “deforma”. Vaig escalar la imatge i ho vaig guardar amb format jpg.

Cartell  

Cartell en eln que s'explica com modificar una imatge i posar-hi la nostra.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you