Page 1


Solsona

Ramon Estany

Localitzen restes arqueològiques al Carrer de la Regata No s'aturaran les obres Finalment, com era ja d'esperar, al tram del capdavall del carrer de la Regata, al costat de l'edifici del Consell Comarcal del Solsonès, les obres de rehabilitació del carrer han deixat al descobert restes de construcció de pedra. A falta d'uns estudis més complerts, que es realitzaran tan aviat com s'obtinguin els permisos pertinents, no s'aturaran les obres. Fonts de l'ajuntament de Solsona han avançat que les restes indicarien alguna part de la muralla i algunes construccions i edificacions annexes. Amb tot, el que és segur és que no s'hauran d'aturar les obres. Com a molt, es podrien alentir una mica, ja que mentre s'estudiïn les restes, s'avançarà en la rehabilitació del carrer per un altre costat.

La Barra del Mia

La policia local imposa les primeres fotomultes668 - Divendres, 23-04-2010


Solsona

Redacció

L’Ajuntament de Solsona ha començat el repartiment de ‘kits’ de reciclatge de l’orgànica El servei de recollida d’aquesta fracció es posarà en marxa el 17 de maig Dilluns el Consorci del Solsonès i Cardona per al Medi Ambient ha donat el tret de sortida al procés d’implantació de la recollida de la matèria orgànica a Solsona amb l’inici d’una campanya informativa. L’Ajuntament ha convocat per carta la població a les sessions informatives que es duran a terme durant dotze dies des d’aquest dilluns i fins al 8 de maig a diferents barris del municipi. En aquestes sessions s’entregarà gratuïtament un kit de reciclatge de l’orgànica per família. Tothom que assisteixi a aquestes sessions rebrà un cubell de 10 litres de capacitat, un paquet de bosses compostables, un imant i una bosseta de compost, a més d’un díptic informatiu. Dilluns i dimarts els veïns han estat convocats al número 2 del carrer del Pedraforca, al barri de la Cissa, mentre que de dimecres a dissabte s’oferiran els kits a la sala cultural de l’Ajuntament. Les sessions es faran cada mitja hora, de dilluns a divendres de 10 a 1 del matí i de 2/4 de 5 a 7 de la tarda i el dissabte, de 10 a 1. Paral·lelament, un informador ambiental visitarà personalment els establiments comercials, de l’hostaleria i altres activitats econòmiques que generin quantitats importants d’orgànica, per informar-los sobre el procés de separació d’aquest tipus de residu i entregar-los l’utillatge necessari per fer-ho. Aquestes són les primeres actuacions de la campanya informativa prèvia a la posada en marxa del servei, programada per al 17 de maig. Amb el lema “Al Solsonès i a Cardona donem vida a l’orgànica”, la finalitat de l’Ajuntament és fomentar la col·laboració ciutadana en aquest desplegament informant sobre com fer la separació i promovent una actitud mediambientalment responsable en la gestió dels residus domèstics. Per fer-ho possible, també es donarà a conèixer el producte que s’obté del reciclatge d’aquesta fracció i es divulgarà el compostatge entre els veïns que disposin d’espai per realitzar-lo. Es consideren fracció orgànica les restes de menjar i vegetals: closques d’ous, marisc, mol·luscs i fruits secs; ossos i restes de carn i espines de peix; restes de pa i menjar en mal

estat; peles i triadures de fruita i verdura; marro de cafè i restes d’infusions, taps de suro, serradures, paper de cuina i tovallons de paper bruts, així com flors, fullaraca i gespa. A partir de mitjan mes de maig, aquestes deixalles s’hauran de dipositar als contenidors de color marró que completaran les illes de bujols de recollida selectiva que hi ha a la via pública.

Un centenar de famílies solsonines s’informen diàriament sobre la recollida de la matèria orgànica El kit de reciclatge que s’entrega als assistents a aquesta convocatòria conté un cubell de 10 litres de capacitat, un díptic, un paquet de bosses compostables, un imant en què es detalla tot allò que es considera matèria orgànica i una bosseta de compost.

La policia local ja podrà fer controls d'alcoholèmia L'ajuntament de Solsona ha comprat per la Policia Local un alcoholímetre Alcotest 6510 a Dräger Safety Hispania SA. El cost de l'aparell ha estat de 798'66 euros. Segons l'ordenança cívica de circulació de Solsona, les multes que es poden imposar als infractors per excés d'alcohol oscil.len entre els 300 i els 600 euros.

668 - Divendres, 23-04-2010Model d'alcoholímetre adquirit per la policia local


Solsona

Ajuntament de Solsona

La policia local de Solsona imposa les primeres ‘fotomultes’ a l’avinguda del Pont És una mesura dissuasòria davant el cas omís als reiterats avisos dels agents Des d’aquesta setmana l’entorn de les rotondes de l’avinguda del Pont de Solsona és controlat a través de “fotomultes” amb l’objectiu de dissuadir els conductors que hi estacionen i millorar la seguretat viària en aquests punts. La Policia Local ha adoptat aquesta mesura després de comprovar el cas omís dels infractors als reiterats avisos dels agents. Aquests són els punts de la xarxa urbana que registren un major nombre d’infraccions de trànsit, juntament amb l’avinguda de la Mare de Déu del Claustre. En tres dies s’han imposat cinc denúncies amb “fotomulta”, tant davant del Pou de Gel com damunt de les illetes de la rotonda per accedir a l’avinguda del Pont des de les carreteres de Manresa i Sant Llorenç. El sistema no funciona a través de cap càmera estàtica, sinó que són els mateixos agents que capturen les imatges dels vehicles infractors mentre patrullen. Aquestes fotos serveixen per omplir una fitxa que reforça els butlletins de denúncia. S’hi adjunta la imatge de la infracció i una altra de la matrícula del vehicle. L’import de la sanció no varia i es manté en 75 euros per estacionament indegut –amb un 60 per cent de bonificació si s’abona durant el període voluntari. Tot i això, el cap de la Policia Local, Marià Vendrell, considera que el sol fet que s’hagin col·locat senyals en aquests dos indrets que adverteixen del control a través de “fotomultes” en bona mesura ja dissuadirà els conductors. Des que va entrar en funcionament la rotonda del portal del Pont, l’any passat, les denúncies de circulació s’han incrementat en un 60 per cent en aquesta zona. En total, l’any passat la Policia Local hi va imposar 106 denúncies, “tot i la insistència dels agents avisant els conductors”, sosté Marià Vendrell, cap d’aquest cos policíac. El punt més conflictiu és l’exterior

Imatge, captada per un agent, d’un vehicle estacionat a la calçada de la rotonda

del Pou de Gel, ja que quan hi aparquen turismes “els vehicles pesants que intenten girar a la rotonda no poden efectuar les maniobres correctament i es veuen obligats a trepitjar l’illot i malmetre’l”, explica Vendrell. Els focus d’aquesta rotonda s’han espatllat en tres ocasions per aquest motiu. Per contra, les obres que la Direcció General de Carreteres va dur a terme a petició de l’Ajuntament per ampliar una de les voreres a l’extrem de l’avinguda del Pont a la intersecció amb la carretera de Bassella han posat fi a les multes en aquest punt. La regidoria de Governació té previst cursar una nova sol·licitud a Carreteres per ampliar la senyalització horitzontal que adverteixi de la prohibició d’aparcar i fer parades a l’entorn de les dues rotondes.

L'espurna del Mia668 - Divendres, 23-04-2010


668 - Divendres, 23-04-2010
Solsona i Comarca

Redacció

Riner dota d'equipament infantil els seus espais públics Per acord del Ple de l’Ajuntament de Riner de data 7 d’abril de 2010, es va aprovar l’adjudicació provisional del contracte de subministrament de la dotació d’equipaments infantils en espais públics del municipi de Riner, pel preu del contracte de 27.958,62 euros i 4.473,38 euros d’IVA a Construccions Josep Clotet, SA

Recolliran imatges i fotografies del sud del Solsonès En el marc del projecte 'Territori de Masies: turisme i cultura al Sud del Solsonès', s'estan recollint fotografies dels municipis de La Molsosa, Riner, Pinós, Clariana de Cardener, Pinell de Solsonès i Llobera. Els particulars i la gent pot fer-les arribar per publicar-les a la Guia de Turisme i Cultura que sortirà aviat i a la web del projecte. Les fotografies, amb el nom de l'autor, poden ser de l’entorn natural, activitats populars, i patrimoni cultural i històric. Les podeu fer arribar a territoridemasies@larada.net

La Loteria Catalana deixa 1.000 euros a Solsona

L'Ajuntament ja reparteix la Guia de Serveis

El dia 17 la Joquer va donar un premi de 1.000 euros al Pellicer Informàtica de Solsona.

El consistori aprofita la distribució dels "Kits" per la recollida orgànica per adjuntar-hi la Guia de serveis de Solsona i comarca d’enguany, editada per l’Ajuntament, el Consell Comarcal i l’Associació de Festes del Carnaval.

La Mancomunitat farà obres a la xarxa d'Ardèvol Ha estat aprovat pel ple de la Mancomunitat d’Abastament d’Aigua del Solsonès, en la sessió de data 31 de març de 2010, el projecte 1976-MI titulat: “Obres de millora de la xarxa d’Ardèvol de Pinós” redactat per l’enginyer tècnic Alexandre Freixes Jalmar, que compta amb un pressupost d’execució per contracte de 54.024,91 euros (IVA inclòs).

Instal.len la protecció al camp de Futbol

L'ajuntament contracta una administrativa pels Serveis Socials

Aquesta setmana l'empresa encarregada de la instal.lació s'ha posat mans a la feina per enllestir la protecció de la vorada en un lateral del camp de futbol, un dels projectes que executa l'ajuntament de Solsona dins el Fons estatal per a l’ocupació i la sostenibilitat local. El cost d'aquesta actuació és de 2.332 euros.

Mitjançant la Subvenció del Fons estatal per a l'Ocupació i Sostenibilitat Local, l'ajuntament de Solsona ha formalitzat un contracte de treball a temps parcial per obra o servei, de 22 hores setmanals, del 6 d'abril al 31 de desembre de 2010, a M. Àngels Casafont i Vila.

El Club Caixa Catalunya celebra avui la Festa de Sant Jordi

Instal.len les proteccions a l'avinguda del Pont

Avui divendres, 23 d'abril, a 2/4 de 5 de la tarda, el Club Caixa de Catalunya de Solsona celebra la Festa de Sant Jordi, com cada any. Els actes s'iniciaran amb l'actuació de la Coral Club Caixa Catalunya, una actuació de l'alumnat de l'Escola Municipal de Música i Dansa de Solsona, i es clourà com és habitual, amb la música de ball del Joan Badia i el berenar. El preu dels tiquets és de 3'5 euros.

Aquesta setmana operaris de Carreteres han posat punt i final als treballs d'adequació de la vorera de l'avinguda del Pont, amb les proteccions per als vianants que impedeixen que els cotxes puguin envair la vorera. 

668 - Divendres, 23-04-2010


668 - Divendres, 23-04-2010
Solsona

Ajuntament de Solsona

La Policia Local de Solsona s’aproxima al Vinyet fent visites casa per casa Hi ha comptabilitzades 245 masies entre les quatre partides La regidoria de Governació de Solsona, a través de la Policia Local, ha iniciat la realització d’un inventari de totes les masies del Vinyet, per conèixer la situació dels residents de la zona rural del municipi. Des de la setmana passada, dos agents del cos policial municipal visiten casa per casa i fan una enquesta als veïns, al mateix temps que es posen a la seva disposició recordant-los les dades de contacte. Amb aquesta actuació, “l’Ajuntament vol apropar la Policia Local i la pròpia institució a una part de la ciutadania que, tot i viure fora del nucli urbà, és tant de Solsona com la resta”, explica el regidor de Governació, Josep Caelles. Alhora, es vol conèixer la gent del territori perquè en casos d’emergència, com incendis i nevades, de possibles robatoris, d’accidents o altres tipus d’incidències, “es pugui actuar amb celeritat i coordinació”, afegeix Caelles. Es considera especialment necessari fer aquesta presa de contacte sobretot per identificar on viu gent gran sola o persones en una situació difícil, “perquè puguin ser localitzables”, indica el regidor de Governació. Així mateix, aquesta recollida d’informació també ha de servir per conèixer les cases que disposen de maquinària útil en situacions d’emergència, per exemple, per netejar els camins en cas de nevades.

Els agents fan una enquesta als residents de la zona rural solsonina

si no coincideixen, com s’hi arriba, els punts d’aigua que tenen a prop, el risc d’incendi forestal en funció de la vegetació dels encontorns, la tinença d’animals i altres observacions. Al Vinyet hi ha comptabilitzades un total de 245 cases, entre les habitades i les que no ho són: 77 a la partida de Sant Bernat, 68 a Sant Honorat, 56 a Santa Llúcia i 44 a Sant Pere Màrtir. La Policia Local intenta dedicar una hora i mitja diària a recollir dades per a aquest inventari. Marià Vendrell, cap del cos, calcula que per completar aquesta tasca com a mínim serà necessari el que resta fins a final d’any.

Una fitxa de cada masia Per tot plegat, els agents de la Policia Local omplen una fitxa sobre cada masia que visiten, en què es detalla el nombre de persones que hi viuen, el nom i l’edat dels veïns i dels propietaris,

Solsona

Redacció

Només sis botigues s'han acollit fins ara a les subvencions per modernització comercial El 30 d’abril Solsona tanca la primera convocatòria d’ajuts per modernitzar els comerços del nucli antic El divendres 30 d’abril l’Ajuntament de Solsona tanca el període de sol·licitud de subvencions per a la modernització dels establiments comercials del nucli antic. El novembre se’n va obrir la primera convocatòria en el marc del Pla d’intervenció integral del nucli antic i fins ara s’hi han acollit sis botigues, la majoria de les quals són de nova implantació. La regidoria de Promoció Econòmica, que destina una partida anual de 35.000 euros a la dinamització comercial del centre històric, fa una crida als establiments d’aquesta zona perquè aprofitin els últims dies de la convocatòria. Les actuacions subvencionables es classifiquen en quatre programes diferents: la implantació de nous establiments i modernització del comerç, dins del qual s’inclou el cost d’adaptació a les noves tecnologies; l’accessibilitat i supressió de barreres arquitectòni-

ques; l’arranjament d’aparadors i millora de la imatge exterior del punt de venda, i la implementació o substitució de rètols i indicadors comercials. Amb aquesta línia d’ajuts, aprovada pel Ple el setembre de l’any passat, el consistori solsoní vol incentivar l’obertura de negocis nous als locals comercials que actualment estan en desús, contribuir a modernitzar la imatge dels establiments existents i facilitar-ne l’accessibilitat. Tots els establiments comercials del nucli antic interessats a acollir-se a aquesta primera convocatòria han de presentar les sol·licituds fins al dia 30. Tot i això, no podran optar-hi aquelles actuacions que s’hagin iniciat o realitzat abans de l’1 de novembre. Per més informació dirigiu-vos a l'ajuntament de Solsona. 

668 - Divendres, 23-04-2010


Comarca

Consell Comarcal del Solsonès

10 tallers, cotxes tunning, clàssics, motos i 4x4, tots ells presents a la tercera edició de l’AUTOCAMP Aquest cap de setmana la plaça del Camp acull els millors vehicles d’ocasió, ambientats amb exhibicions i demostracions de tot tipus Per tercer any consecutiu, deu tallers d’automòbils de Solsona exposaran els seus millors vehicles d’ocasió i ofertes durant aquest cap de setmana en l’AUTOCAMP, la Fira del Vehicle d’Ocasió de Solsona. Els horaris de la fira seran el dissabte de les 5 de la tarda a les 9 del vespre i el diumenge de les 10 del matí a les 8 del vespre. A més, sortejaran entre tots els compradors, un val descompte perquè el cotxe adquirit surti encara millor de preu. Paral·lelament, i tal com es va fer l’any passat, hi haurà una mostra d’una trentena de vehicles clàssics, una de motocicles del grup Motorrucs, una demostració de vehicles 4x4 al camp del Serra durant el dissabte i la segona concentració tunning ciutat de Solsona, que aplegarà més d’un centenar de vehicles.

L’Emprenedoria, tema central de la Jornada Econòmica del Consell Comarcal del Solsonès L’acte, que pretén ser una oportunitat per a fomentar l’inici de nous projectes, es durà a terme la setmana prèvia a la Fira El proper dissabte 8 de maig se celebrarà a Solsona la ja tradicional Jornada Econòmica del Consell Comarcal del Solsonès, dins al marc de la Fira de Sant Isidre, enguany amb l’emprenedoria com eix central. La jornada, que tindrà lloc a la sala gòtica del Consell Comarcal, s’iniciarà a 1/4 de 10 del matí, amb la recepció i lliurament de la documentació als assistents. Tot seguit, una breu benvinguda i presentació per part del president de l’ens comarcal donarà pas al primer ponent, el senyor Xesco Espar (exentrenador d’handbol del FC Barcelona i actualment coach) el qual ens parlarà de les “Estratègies emocionals d’alt rendiment per a gent emprenedora”. A continuació, durant la pausa-cafè es podrà visitar els expositors. A les 12 del migdia, se celebrarà una Taula d’experiències de casos pràctics d’emprenedoria. Un cop finalitzada la taula d’experiències, els assistents gaudiran d’un dinar col·loqui. El cost del dinar serà de 20 euros. Finalment, a les 4 de la tarda, Eduard Tamames, expert en creació de xarxes, dirigirà una interessant sessió d’speed networking als assistents. Aquest any, el Consell Comarcal del Solsonès compta

668 - Divendres, 23-04-2010

amb la col·laboració de l’Ajuntament de Solsona, del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, d’Empresaris per al Solsonès i de la UBIC, presentant una novetat dins el format tradicional d’aquestes jornades. Així es disposarà d’un espai paral·lel al desenvolupament de la jornada més teòrica, on es podrà visitar diferents expositors entre les 11 de matí i les 2 de la tarda. Ubicats al pati gòtic i a la sala Francesca de Llobera, hi seran presents: BANC (Business Angels Network Catalunya), el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, Rural Living Lab, el Centre Tecnològic de Manresa, Consorci Leader, l’Escola Arrels Secundària, Escola de Capacitació del Solsonès, Fundació FIDEM, Fundació Lacetània de Manresa, l’Institut Francesc Ribalta, La Caixa, Nexdat Tecnologia i el Pla Inicia. Des de l’organització, el director de la Fira de Sant Isidre de Solsona i vicepresident comarcal, Albert Muntada, creu que “la situació actual és una bona oportunitat per fomentar i prestigiar l'emprenedoria, entesa com la qualitat i valentia que té aquella persona que vol iniciar el seu propi projecte personal i professional, o la que l'està creant, o totes aquelles persones que, tenint ja l'empresa consolidada, continuen inquietes i treballant per reinventar-se constantment”.
Comarca

Consell Comarcal del Solsonès

L’Escola del Consum de Catalunya s’instal.la al Consell Comarcal del Solsonès 450 alumnes d’educació primària, secundària i especial de la comarca participen en els tallers sobre educació del consum que es fan al Consell Comarcal del Solsonès Solsona és aquest any la seu itinerant de l’Escola del Consum de Catalunya (ECC). Del 20 al 30 d’abril de 2010 està instal.lada dins el Consell Comarcal del Solsonès. El responsable de l’Oficina del Consumidor del Consell, Albert Muntada, ha explicat que “la iniciativa té per objectiu divulgar els drets i els deures dels consumidors al món educatiu, i aquesta és la primera vegada que l’Escola s’estableix al Solsonès, amb el 100% dels tallers reservats per les escoles de la ciutat”. L’objectiu de l’Escola és formar, de manera totalment gratuïta, els escolars en matèria de consum. Aquesta formació s’articula a través de tallers adreçats a alumnes d’Educació Primària, Educació Secundària Obligatòria, Batxillerat, Cicles Formatius i Educació Especial. Les activitats proporcionen als estudiants eines perquè puguin construir el seu model de consum des d’una perspectiva activa, reflexiva i autònoma. També els permet adquirir coneixements bàsics sobre els seus drets com a consumidors i la manera d’exercir-los, així com sobre els seus deures.

Les XVI Jornades Tècniques de la Xarxa d’oficines de Turisme de Catalunya se celebraran al Solsonès El 27 i 28 de maig el Patronat Comarcal de Turisme del Solsonès conjuntament amb el Departament d’Innovació organitzarà les Jornades El dimarts 20 d’abril, van reunir-se, a la comarca del Solsonès el Subdirector General de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Jaume Font, el President del Patronat Comarcal del Solsonès, Joan Solà, i tècnics del departament de Turisme, per tal d’ultimar els detalls de l’organització de les Jornades Tècniques de la Xarxa d’Oficines de Turisme de Catalunya que se celebraran al Solsonès. El Patronat Comarcal de Turisme del Solsonès, conjuntament amb el Departament d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya celebraran els propers 27 i 28 de maig a Solsona, les XVI Jornades Tècniques de la Xarxa d’Oficines de Turisme de Catalunya. Les Jornades anualment són itinerants per les diferents comarques de Catalunya. Enguany se celebraran al Solsonès. Aquestes trobades van adreçades als tècnics de la Xarxa d’Oficines de Turisme de Catalunya i es preveu una assitència aproximada de 120 tècnics de la Xarxa d’oficines de Turisme de Catalunya.

Els centres que han sol.licitat la realització dels tallers de l’ECC a la comarca del Solsonès són: d’Educació secundària, l’Ecola Arrels II, IES Fransc Ribalta i l’Escola Agrària del Solsonès. D’educació primària, CEIP Arrels I, ZER del Solsonès i el CEIP Setelsis. I d’educació Especial, l’Amisol.

Una xerrada sobre el tema de l’adopció enceta un cicle de xerrades organitzades pel Servei d’Informació i Atenció a les Dones La xerrada “Més enllà de l’adopció” serà el proper 29 d’abril a les 8 del vespre a la sala Francesca de Llobera del Consell Comarcal El Servei d’Informació i Atenció a les Dones del Consell Comarcal del Solsonès enceta un cicle de xerrades a través del qual al llarg de l’any s’aniran tractant diferents temes d’interès. El proper dijous s’enceta el cicle amb una xerrada a càrrec de l’escriptora i historiadora argentina, Josefa Casas. La xerrada titulada, “Més enllà de l’adopció”, pretén reflexionar sobre els reptes quotidians amb que es troben les famílies adoptives a l’hora d’establir un vincle familiar amb el seu fill o filla. Aquest acte serà el dijous 29 d’abril a les 8 del vespre a la sala Francesca de Llobera del Consell Comarcal i va adreçada a mares i pares que tinguin fills adoptius o a famílies que s’estiguin plantejant aquesta opció per ampliar la família. La propera xerrada serà al mes de maig i es tractarà el tema de les separacions quan hi ha fills i filles. L’activitat compta amb el suport de l’Institut Català de les Dones de la Generalitat de Catalunya.

10

668 - Divendres, 23-04-2010


Comarca

Consell Comarcal del Solsonès

El Govern denega les ajudes al Consell Comarcal del Solsonès El Govern no inclou al Consell Comarcal del Solsonès com a beneficiari de les mesures per pal.liar els danys ocasionats per les nevades El passat 13 d’abril el Govern de la Generalitat va aprovar incloure diversos municipis com a beneficiaris de les mesures urgents per a pal.liar als danys ocasionats per les nevades del 8 de març de 2010. Aquestes actuacions compten amb un pressupost total de de 21,5 milions d’euros, inclouen intervencions en les infraestructures prioritàries per a la prevenció dels incendis forestals, subvencions als ens locals per a la realització de Plans d’ocupació per a la neteja de boscos i zones arbrades, així com la recuperació de camins i lleres; subvencions extraordinàries dirigides als titulars dels terrenys forestals per poder netejar els boscos afectats; i ajuts als ajuntaments per al pagament de despeses extraordinàries generades per les nevades. En l’acord de Govern s’incloia com a beneficiaris de les mesures per pal.liar els danys ocasionats per temporal i reduir els riscos al medi natural a tres municipis del Solsonès i també al Consell Comarcal del Solsonès com a entitat beneficiària. El divendres 16 d’abril, el Consell Comarcal del Solsonès ha rebut un comunicat oficial del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya on es deneguen les ajudes per falta de legitimitat. El vicepresident del Consell Comarcal del Solsonès,

668 - Divendres, 23-04-2010

Joan Solà, ha mostrat la seva sorpresa pel comunicat i manifesta que "no entenem aquest canvi de resolució, encara que això no fa més que demostrar la manca de seriositat del Govern davant els compromisos escrits i publicats". Des del Consell Comarcal del Solsonès es pregunten: "Com pot ser que el Consell no rebi cap ajuda si compta amb més de 400 Kms de camins forestals de titularitat pròpia que han estat malmesos per les nevades?"

11


Pinell de Solsonès

Redacció

El conseller Jordi Ausàs inaugura la sala polivalent de Sant Climenç a Pinell de Solsonès Governació ha finançat aquesta actuació amb 395.087 euros, el 95% del pressupost de l'obra El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, acompanyat de l’alcalde de Pinell de Solsonès, Benjamí Puig, va inaugurar la nova sala polivalent del nucli de Sant Climenç, aquest diumenge, 18 d’abril, al migdia. A l’acte també hi va assistir el coordinador dels serveis territorials de Governació a la Catalunya Central, Antoni Casassas, i el president del Consell Comarcal del Solsonès, Marià Chaure. La nova sala polivalent té una superfície útil de 358 metres quadrats, gaudeix d’àmplies vistes i de llum natural. Està semisoterrada, per la qual cosa, a la coberta de la sala s’hi ubica el parc infantil, que fa 704 metres quadrats, i part de les noves grades per al camp de futbol.

Descobrint la placa

L’obra té un pressupost global de 415.881 euros, i Governació n’ha finançat 395.087, el 95% del total, a través del Pla únic d’obres i serveis de Catalunya, PUOSC. Abans de la inauguració, a les 12 del migdia, el conseller Jordi Ausàs va visitar l’ajuntament del municipi, on va signar al Llibre d’Honor i es va reunir amb els membres del consistori.

Jugant a la botifarra

La sala va acollir un dinar de germanor

Des de l’Ajuntament volem donar les gràcies a tots els veïns i veïnes del municipi de Pinell de Solsonès, per la vostra assistència a tots els actes organitzats per inaugurar la Sala Polivalent de Sant Climenç, ja que ha estat una festa molt concorreguda, amb un gran èxit de participació. Desitgem que hagueu disfrutat d’aquest dia tan especial pel municipi. Al mateix temps, volem agrair a tota la gent que ha col· laborat perquè tots els actes esdevinguessin un èxit. La festa va acabar amb un lluït ball 12

668 - Divendres, 23-04-2010


Comarca

Ramon Estany

El reconegut medievalista Vila i Carabasa intentarà aclarir els enigmes del Camp dels Moros de la Codina El prestigiós historiador i arqueòleg medievalista Josep Maria Vila i Carabasa iniciarà un projecte d'estudi històric i contextualització del jaciment del Camp dels Moros de la Codina (Pinell) que una vegada acabat es publicarà. La iniciativa va ser presentada divendres passat a la tarda al Museu Diocesà i Comarcal, seu del Centre d'Estudis Lacetans (CEL), l'entitat que, juntament amb la Fundació Francesc Ribalta, ha tirat endavant el projecte. Per Ramon Cardona, arqueòleg del CEL, el jaciment del Camp dels Moros "no té els paràmetres habituals de l'època", tot i que recorda que "la fase medieval és ben documentada". Les primeres excavacions a la zona es van iniciar el 1996 i s'hi ha treballat onze anys, encara que no de manera continuada, i que ara fa dos anys que no s'hi treballa. Vila i Carabasa va reconèixer la dificultat del treball ja que parlem d'un

període de la història, entre els segles XI i XV, "amb molt poca informació i amb la documentació molt dispersa". Per a l'expert medievalista "serà determinant per a la investigació identificar el castell de Miralles". En aquest

sentit, els arqueòlegs que han treballat al Camp dels Moros fa temps que van localitzar el que podria ser un castell "o bé un fortí romà reaprofitat". Un procés que ha d'acabar amb la museïtzació del jaciment.

Festa dels Apòstols 2010 Castellar de la Ribera

/dissAbte 1 de mAig/ 10.00 h Xocolatada 11.00 h Caminada als Apòstols 12.00 h Celebració Eucarística als Apòstols (i benedicció del Pa) 13.30 h Partit de Futbol 18.00 h Jocs Infantils 19.00 h Ball amb Lucky Luck 22.30 h Actuació de conjunt Spirifems (hi haurà servei d’entrepans)

/diumenge, 2 de mAig/ 16.00 h Presentació del llibre “Una guerra amb veu de dona” Els relats de 12 dones de Castellar de la Ribera que van viure la Guerra Civil al món rural. 17.00 h Campionat de botifarra

668 - Divendres, 23-04-2010

17.30 h Exhibició de patinatge, a càrrec dels nens i nenes del municipi que han fet patinatge durant el curs (hi haurà servei d’entrepans) DuRAnt ELS DoS DIES ES PoDRà vISItAR L’EXPoSICIó DE mAnuALItAtS I DIBuIX

/diumenge, 9 de mAig/ Caminada agermanament Castellars Etapa olius - Castellar de la Ribera (aprox. 16 Km) Hora de sortida: 8.30 h a l’església d’olius Arribada: Castellar de la Ribera i visita a l’Escola de Castellar InsCrIpCIons abans del dia 6 de maig.

13


Vall de Lord

Xavier Serra

Viure els contes amb Anna Obiols i Subi

Festa Country a Sant Llorenç El diumenge 18 d'abril el Grup Country Music de la Vall de Lord va organitzar una festa al Pavelló Municipal

El divendres 16 d´abril els nens i nenes del CEIP Vall de Lord van poder gaudir de l'activitat d'animació a la lectura " Viure els contes amb Anna Obiols i Subi " al Teatre Municipal de Sant Llorenç. Aquesta activitat s'emmarca dins el programa de suport a l'Educació Anna Obiols i Joan Subirana organitzat al Solsonès. Els Colors de l'Africa i en Quino i la Martina van ser els dos contes escollits per aquest esdveniment. Els autors també van explicar als nens les diferents tècniques que utilitzen en l'elaboració dels seus llibres. Com a exemple, els van ensenyar el conte titulat Cafè dolç, Cafè amarg, il.lustrat amb cafè i tinta.

A 2/4 d'1 de la tarda, els assistents es van concentrar al Pavelló. La gent que venia de fora va tenir l'opció de realitzar una ruta turística pel poble. A les 2 de la tarda es va celebrar un dinar que va continuar amb una exhibició de Ball Country, amb la participació d'un centenar de persones, vingudes de diferents llocs de Catalunya. A Sant Llorenç, cada dijous al vepre es fan classes de Country al Bar Jardí. L´activitat és oberta a tots, nens i adults. En l'organització de l'acte hi van col.laborar diferents entitats: L´Ajuntament de Sant Llorenç, l´Oficina de Turisme de la Vall de Lord i La Caixa.

La cerimònia de la llum (Lídia Pujol) IV Trobada esportiva territorial de centres de primària

El proper dissabte 24 d'abril s'estrenarà a l'església de Sant Llorenç de Morunys el darrer espectacle de Lídia Pujol, La Ceri· mònia de la Llum. Hi haurà un assaig general amb públic el dia anterior. És un espectacle concebut per ser representat en esglésies i llocs simbòlics, que convertint-se en un diàleg intercultural, pretén ser un camí integrador a través de la música. Ens trobem davant d´un projecte de llarg recorregut, eminentment vinculat al patrimoni oral i immaterial d´arreu de Catalunya i la Mediterrània. La posada en escena i l´adaptació artística de la Ce· rimònia de la Llum es realitzarà a partir de l´estudi previ de cada emplaçament, realitzat per dos historiadors àmpliament reconeguts i segons els trets diferencials marcats per la història escrita, artística i popular.

El dimecres 14 d'abril, l´alumnat de Cicle Superior de l'escola de Sant Llorenç es va desplaçar a la localitat de Les Borges Blanques, on va tenir lloc la IV Trobada Esportiva Territorial de Centres de Primària. Aquesta activitat s'engloba dins el Pla Català de l'Esport, on l´escola hi participa activament. Van assistir-hi uns cent escolars de les Comarques de Lleida. Els nens i nenes van poder practicar handbol, bàdminton, tennis taula, bitlles catalanes, balance bikes, korfball, inflables, escalada, futbol, hoquei herba, esgrima, escacs, jocs i mini volei. 14

668 - Divendres, 23-04-2010


Olius

Comarca

Redacció

La farmàcia d'Olius participa en un estudi pilot sobre l'al·lèrgia

Redacció

S'adjudica les obres de reforç a la línia Rajolí-Boix El Ple de la Mancomunitat d’Abastament d’Aigua del Solsonès, en la sessió de data 31 de març de 2010, va adjudicar provisionalment el contracte referent a les obres de reforç de les instal·lacions de la Mancomunitat d’Abastament d’Aigua del Solsonès: línia Rajolí-Boix i equips de bombat. L'adjudicació definitiva, en data de 16 d’abril de 2010 ha estat a la Constructora de Calaf SAU per un Import d’adjudicació de setanta-tres mil euros (73.000 euros) sense IVA, 11.680 euros d’IVA i 84.680 euros, IVA inclòs.

Durant dos mesos la farmàcia d'Olius farà un seguiment personalitzat a pacients i malalts seleccionats per fer un estudi pilot sobre la rinitis al·lèrgica. A tot l'estat espanyol, són 10 les farmàcies que participaran en aquest estudi que pretén analitzar els símptomes i la qualitat de vida del afectats per la rinitis al·lèrgica, diferenciant especialment la incidència en els que segueixen la medicina homeopàtica i l'al·lopàtica. El seguiment als pacients serà setmanal. Els resultats d'aquest estudi seran publicats al prestigiós congrés espanyol sobre al·lèrgies, PHZ 2010.

Celebracions

Ramon Estany

Sorteig d'ordinadors a la Festa del Barri Josep Torregassa Enguany, en motiu de la propera festa del Barri Josep Torregassa, l'associació ha posat a la venda butlletes per al sorteig d'ordinadors que aniran en combinació amb les tres darreres xifres del primer i segon premi de la Loteria Nacional del 8 de maig de 2010. Els premis són un ordinador portàtil ACER (primer), i un ordinador portàtil AIRIS (segon). El preu de cada butlleta són 2 euros.

Festa del barri Josep Toregassa 1 de maig de 2010

Clariana

A les 9 del matí: Traca A les 11 del matí: Santa Missa. A continuació, es farà l’esntrega d’un obsequi a la persona més gran del barri. Seguidament, Coca, barreja i refrescos per als més menuts. A les 11 del matí: Concurs de petanca (inscripcions el mateix dia al bar del barri). Des de les 11.30 del matí fins a les 6 de la tarda: Castells inflables. A les 3 de la tarda: Jocs tradicionals infantils. A les 4 de la tarda: XIII Campinonat de botifarra (inscripcions el mateix dia al bar del barri) A les 5 de la tarda: Xocolatada per a tots els nens. A les 6 de la tarda: Animació de carrer a càrrec del grup Perkfusion (batucada). A les 7 de la tarda: Entrega dels trofeus del campionat de petanca i botifarra. A les 10 de la nit: Ball amb l’Orquestra Shákata. A la mitja part bingo. Durant tot el dia hi haurà servei de bar i entrepans de botifarra.

Redacció

Sol.licitud de llicència d'obres El Sr. Jaume Casas Ballarà, com a representant d’Excavacions Casas d’Olius, SL, ha sol·licitat a l’Ajuntament de Clariana de Cardener llicència d’obres i activitat consistent en l’ampliació de l’activitat extractiva Joan del terme municipal de Clariana de Cardener

A exposició pública el projecte del local social El Ple de l’Ajuntament de Clariana de Cardener, en sessió de data 20 de gener de 2010, va aprovar inicialment el projecte bàsic de Local Social i magatzem, per valor de 368.523,34 euros i redactat per l’arquitecta, Anna Grau i Riu.

668 - Divendres, 23-04-2010

15


Cartellera ACTES Mag Pere al Docks (Màgia de prop) Divendres, 23 d'abril a les 23:30 Docks Irish Pub

L’Índia rural i el projecte de la Fundació Vicent Ferrer Dia 24 d’abril a les 6 de la tarda al centre Prana Yoga de Solsona, situat al Carrer Pedraforca 1, baixos, d’aquesta localitat.

Assumpta Pagès parlarà sobre l'acompanyament a la mort

CONCERTS I Concert de Sant Jordi Divendres, 23 d'abril a les 23:30 Al Casal la Fura Concert de: Daydream Age i Séptimo A Els beneficis de la barra aniran destinats als projectes de cooperació que fa Trenkalòs a Bòsnia.

Sant Jordi musical amb l'Escola Municipal de Música

L'Associació Fènix d'ajuda i suport contra el càncer i l'Associació de Dones del Solsonès oferiran el proper divendres 30 d'abril a les 8 del vespre al Club Caixa de Catalunya de Solsona la xerrada "El canvi, un pas a allò nou" a càrrec de la psico-terapeuta Assumpta Pagès.

23 d'abril, 18 h L'Escola Municipal de Música participa en la programació especial de Sant Jordi amb música al carrer i un concert a l'auditori de l'Escola. De 6 a 7 de la tarda, alumnes del centre actuaran sota la Torre de les Hores. A la mateixa hora, però a l'auditori, alguns alumnes oferiran una audició de piano amb repertori de Chopin.

'Mercè Rodoreda, 1908-1983'

Concert a Freixinet

Sala Francesca de Llobera del Consell Comarcal. Del 15 al 25 d'abril, dijous, divendres i dissabtes, de 5 de la tarda a 8 del vespre; diumenges, d'11 a 1 del matí.

3r i 6è de Setelsis pugen a l'escenari per Sant Jordi Teatre Comarcal - Dies 28 i 29 d'abril Any de neu, any de Déu, a càrrec dels alumnes de 3r, a 2/4 de 10 i a les 11 del matí

Presentació del CD de cançons de bressol 'Son, son' Dimarts, 4 / maig a les 20:30 Sala cultural de l'Ajuntament de Solsona

SORTIDA SORTIDA: Flora i vegetació del Solsonès

sortida de la plaça del Camp 25 d'abril, de 9 a 14 h El Grup de Natura del Solsonès organitza una excursió oberta a tothom per conèixer la flora i la vegetació del terç nord de la comarca. Joan Devis, botànic col·laborador del Grup de Geobotànica i Cartografia de la Vegetació de la Universitat de Barcelona, explicarà les característiques més destacades de les comunitats vegetals, la flora i el paisatge d'aquesta zona. La sortida durarà tot el matí.

Tipus: Festa casolana Dissabte, 24 d'abril a les 23:45 Local Social de Freixinet

Ball per a la gent gran a càrrec de Jordi Casellas Club Caixa Catalunya - 25 d'abril, 19 h

Ballada de sardanes Plaça Major - 25 d'abril, 18 h

SOPARS Sopar ex-alumnes mestra Barbens El proper dissabte dia 8 de maig es farà el sopar de les ex-alumnes de la mestra Barbens, que serà a les 10 del vespre al restaurant Mare de la Font. Per apuntar-se cal trucar als telèfons: 973481748 (Marta) 973 480281 (Mestra Barbens)

FESTES MAJORS Festa Major de La Vall Dissabte 8 V Caminada popular de la Vall. Sortida a les 16:30 h a l'església de Sta. Eulàlia de la Vall (Navès).Seguidament botifarrada i música tradicional amb el grup de folk FOLKSEROLA, amb el seu espectacle BALL TROBADOR. Preu 5 euros. Confirmar assistència a: 661770233 Joan Marc, 639014812 Sara. Diumenge 9 A la 1 de la tarda. Missa a l'església de Sta. Eulàlia de la Vall. A les 5 de la tarda. Ball amenitzat per Joan altarriba, amb coca i xocolata per a tothom.

Festa del Roser d'Ogern

Diumenge, 2 de maig de 2010 12 del matí: Celebració de l'Eucaristia i canvi de priors. 6 de la tarda: Concert de la Coral Caixa de Catalunya de Solsona. Al local. 7 de la tarda: Ball amb l'organista Ramon Espuga.

Festa Major de Sorba El proper diumenge dia 2 de maig, tindrà lloc la Festa Major de Sorba. La Festa començarà a les 12 del migdia amb la missa solemne, després de la qual, els gegants de Montmajor, acompanyats per grallers, duran a terme una ballada. La XX prova de força de solters contra casats, donarà pas al vermut. Finalment, a partir de 2/4 de 7 de la tarda, el local social de Sorba, acollirà el ball de Festa Major amenitzat per Montse Serrallonga.

Sopar d'àvies i avis Tindrà lloc al proper divendres 7 de maig al Bar restaurant Els Caçadors, a les 9 del vespre. El preu per persona és de 15 euros. Els interessats a assistir-hi (cal apuntar-se amb temps), poden trucar a: 973480069 (Flora) - 973480787 (Pilar) 973482221 (Carmen) 16

668 - Divendres, 23-04-2010


Cultura

Redacció

Els Premis Drac de Solsona connecten amb el cinema La Fundació ESCAC i el Centre d’Estudis Cinematogràfics de Catalunya convertiran en curtmetratge les dues obres literàries guanyadores. La gala del certamen, organitzada per Òmnium Cultural, se celebra per Sant Jordi Els premis DRAC de literatura, Cinema i Audiovisuals de Catalunya –, i el que fomenten la cultura i llengua catalaCECC – Centre d’Estudis Cinematogràfics na, seran presentats pel periodista Carles de Catalunya-. Els premis Drac 2010, per Capdevila, i culminaran amb un concert tant, fan un pas endavant per unir les dues del reconegut cantautor Roger Mas. grans disciplines en la creació d’històries El projecte de col·laboració de les genuïnes: la literatura i el cinema. tres institucions, que unirà literatura i ciAixí, les dues obres de literatura nema amb l’objectiu de fomentar la cultura guanyadores seran adaptades al curtmecatalana, constitueix un acord pioner en el tratge, de forma lliure i artística, pels panorama català de premis literaris. alumnes de les dues escoles de cinema. Els Avui divendres 23 d’abril, Diada de dos primers curtmetratges es projectaran Sant Jordi, a les 10 de la nit al Cinema París El periodista Carles Capdevila a la gran pantalla del Cinema París de de Solsona, se celebra la segona edició dels Solsona en l’acte d’inauguració dels premis Premis DRAC de literatura catalana. Organitzats per Òmnium de l’any 2011. Cultural del Solsonès, hi han col·laborat nombroses institucions Les entrades per l’acte, que costen 20 euros per al públic i entitats catalanes locals i comarcals. L’acte s’iniciarà amb una en general i 15 per als socis d’Òmnium Cultural, ja estan dispresentació dels premis a càrrec del periodista Carles Capdevila. ponibles de forma anticipada a l’Oficina d’Atenció Ciutadana Seguidament es farà l’entrega dels premis als guanyadors de la de l’Ajuntament de Solsona, i també es podran adquirir a la categoria de relat curt i de poesia. El guardó és una escultura finestreta del Cinema París el mateix dia 23 d’abril una hora de la cua del DRAC, símbol dels premis, tallada en pedra del abans de l’inici. Després del concert de Roger Mas, tots els Solsonès, i dissenyada pel joier solsoní Vicenç Jané. L’acte assistents estan convidats a una copa de cava. conclurà amb un concert a càrrec del cantautor solsoní Roger Mas, de projecció internacional. Acte: Entrega dels Premis DRAC de literatura, orgaCom hem avançat, els Premis DRAC presenten una nova nitzats per Òmnium Cultural Solsonès. Presentació a iniciativa, inèdita fins ara, i que es contempla com un acord a càrrec de Carles Capdevila i concert de Roger Mas. llarg termini. Òmnium Cultural del Solsonès comptarà amb la Dia: Divendres 23 d’abril de 2010, diada de Sant col·laboració de les dues grans escoles cinematogràfiques del Jordi. Hora: A les 10 de la nit. Lloc: A la sala cinema país, que adaptaran al cinema, en format de curtmetratge, les París de Solsona (Crta. De Torà, 19). dues obres literàries guanyadores dels DRAC 2010. Aquestes dues institucions són la Fundació ESCAC – Escola Superior de

Associacions i Entitats

Amisol

Aquest Sant Jordi regala una rosa de l’Amisol L’associació tindrà avui, dia de Sant Jordi, les seves tradicionals parades de roses ubicades en tres punts de la ciutat: portal del Pont, plaça Major, plaça del Camp Volem agrair d’antuvi la confiança que en aquesta ocasió ens doneu any rere any. A més a més, durant la Diada, tothom que realitzi una consumició al Bar del Casal (que recordem que està gestionat per Amisol des del passat mes de desembre), serà obsequiat amb un punt de llibre confeccionat pel Centre Ocupacional. Esperem que gaudiu de la jornada! 668 - Divendres, 23-04-2010

17


Olius

Riner decideix

Olius Decideix

Pel dret a ������������� decidir ����������������������������������������������������� ����������������������������������������������������� ������������������������������������������������� �������������������������� ��������������������������������������������������� �������������������������������������������������� ����������� ���������������������������������������������������� ������������������������������������������������������ ����������������������� �������������������������������������������������� ������������������������������������������������������� ������������������������������������������������� ������� ������������������������������������������������ ������������������������������������������������� A l’Escola de Capacitació Agrària d’Olius, i amb l’assistència ������������������������������������������������� d'un bon grup������������������������������������������������ de veïns, ha tingut lloc, una conferencia-col·loqui sobre totes les����������� circumstàncies que envolten el Referèndum sobre el ����������������������������������������������������� dret a decidir de Catalunya i que tindrà efecte el proper 25 d’abril a ���������������������������������������������������� Olius, conjuntament amb més de 200 municipis de tot Catalunya. ����������������������������������������������� Aquest acte, que ha organitzat la Coordinadora d’Olius, ha estat ���������������������������������������������� presentat per Assumpta Blanch, membre de la mateixa coordina������������������������������������������ dora. Ramon Segués, mestre i President d’Òmnium Solsonès, ha actuat ������������������������� com a moderador de l’acte. ����������������������� Han donat el seu parer sobre el Referèndum: Jesús Huguet, capellà de Sant Just i expert en teologia. ������������������������������ Marcel Mateu, professor de Dret Constitucional a la UOC i membre de la junta directiva de Sobirania i Progrés. Joan Viladrich, mestre i portantveu de Solsona Volem Decidir. Finalitzada l’exposició dels ponents, el públic assistent ha intervingut amb preguntes sobre qüestions que calia aprofundir.

Lladurs

L'urna mòbil de Riner ������ �� Decideix ���� La dispersió geogràfica ha fet decidir a la comissió Riner decideix, oferir la possibilitat que tothom qui tingui ������� ������la Independència ho ganes de participar a la Consulta sobre tingui fàcil apropant-li les urnes �������� tant com sigui possible. Així demà dissabte, es podrà anar ����������� a votar a Su, de 10 del matí fins a les 2 de la tarda. Paral.lelament s'organitza ���������� una caminada que sortirà a les 9 del matí������������ i que durarà dues hores, tot això al local social. A les 6 de��������� la tarda fins a les 8 del vespre l'urna serà a la plaça de Santa Susanna on es ������� podrà escoltar un concert d'acordions. ������� ���������� L'endemà, diumenge, podran anar a votar la gent propers al Miracle on serà l'urna d'11 a 1 ������� del matí. Allí s'hi ����� podrà degustar un pica-pica i, tot seguit, de 12 del migdia a ����� 8 del vespre l'urna per votar serà al local social de Freixinet. ����� Allí es podrà participar������� en una tirada de Bitlles a les 6 de la tarda. Finalment al mateix local social de Freixinet, a la nit hi haurà un gran concert de música on hi participaran grups locals Pell de Serp, Eskac i Mat i les Absentes.

�����

Lladurs Decideix

Lladurs Decideix Tal com ja us venim informant, el proper diumenge dia 25 d’abril, al municipi de Lladurs durem a terme la consulta popular per la independència. Com ja és sabut, la pregunta que es formula és: “Està d’acord que la nació catalana esdevingui un estat de dret, independent, democràtic i social, integrat en la Unió Europea?”. Des de la Plataforma, animem tots els vilatans de Lladurs i dels altres municipis on es realitza la consulta, a que hi participeu i respongueu a aquesta senzilla i directa pregunta. En aquests darrers dies, hem pogut copsar com, al Tribunal Constitucional de l’Estat Espanyol, després de quasi quatre anys de donar-hi voltes, són incapaços de trobar la forma de resoldre un conflicte, creat també a les Espanyes, sobre la validesa o no del nou Estatut d’Autonomia de Catalunya. És per això que hem d’alçar la veu d’una vegada i dir que “JA N’HI HA PROU”, que nosaltres hem de ser “EL QUE VULGUEM SER”, i que pertànyer a l’Estat Espanyol, per la seva incompetència, pel seu immobilisme endèmic i per la seva dependència acomodada de la solidaritat catalana, ens és un llast que “NO ESTEM DISPOSATS A MANTENIR”. 18

668 - Divendres, 23-04-2010


Oliana

Anna Simon i Ampurdanès

El 25A Oliana Decidex Sant Jordi Avui envellutem els carrers de paraules, intenses com el roig o suaus com la rosa i el petó. Avui fantasiegem els mons imaginats que guarden les pàgines d'un llibre tancat, clos com el puny de pètals d'una poncella en eclosió. Avui és el dia de les idees que s'han fet paraules, dels somnis dibuixats i de la música feta de sensacions. Tot el que ens entorna són sentiments atrapats al vol, capturats per sempre en un gest d'art: les frases d'una novel·la, la fotografia del rostre d'un instant o la melodia d'aquella cançó que sempre taral·leges i que no saps ni com es diu. Però què passa amb aquells pensaments que es difonen tan ràpid com el cap d'un perfum? On van els desitjos que es marceixen amb el temps? I els records que s'obliden? Heus aquí les mil i una històries que mai no s'explicaran. Heus aquí La Història i El Destí, dos volums d'uns mateixa novel·la inventada i que anem escrivint amb les nostres decisions. És per això, per omplir els buits al nostre llibre de La Història, que el passat dissabte dia 17 la Plataforma Oliana Decideix va organitzar l'acte “Redescobreix Oliana”. En la ruta guiada pels barris més antics de la població hi van assistir una vuitantena d'olianesos. Jordi Pasques i Enric Esteve van explicar curiositats, anècdotes i històries relacionades amb diferents

668 - Divendres, 23-04-2010

Sebastià Sardiné, Carme Lostao, Jordi Solé i Armengol Puig participant en la taula rodona

carrers, cases i llocs emblemàtics de la vil·la. A continuació va tenir lloc una taula rodona moderada per Carme Lostao, on Armengol Puig, Jordi Solé i Sebastià Sardiné, “activistes culturals” d'Oliana i rodalies, van plantejar les seves opinions. Va cloure l'acte un recital poètic a càrrec de “Lo Vilaró”. I també és per això, per DECIDIR què escrivim en El Destí que el dia 25 d'abril els olianesos estem cridats a votar, per escriure les mil i una històries que algun dia volem explicar.

19


Celebracions

Associacions i Entitats

Redacció

Aplec a Sant Mer

Sol del Solsonès

Sol del Solsonès a la fira d’entitats de Cardona

El passat diumenge, 11 d’abril, es va celebrar l’Aplec de Sant Mer (parròquia de Madrona)

Aquest dissabte dia 17 es va celebrar la segona fira d’entitats de Cardona, a la plaça de la Fira. El Sol del Solsonès va tenir l’honor de participar-hi tot el dia amb un estand cedit per l’Ajuntament i la Comissió Social, aprofitant la bona oportunitat de donant-se a conèixer novament als ciutadans de la vila de Cardona i poder compartir aquesta fira conjuntament amb una trentena d’entitats cardonines. L’estand del Sol de Solsonès va estar representat en tot moment pel president, Enric Serra, pel

Aquest aplec se celebra sempre el diumenge després de Pasqua. La celebració de l’Eucaristia va ser a les 12, i acte seguit es va obsequiar a tots els presents amb coca i barreja. També es va sortejar una lluïda panera i la sort va recaure en el número 2415. Cal agrair a tothom la col· laboració i l’assistència, i només dir-vos que us hi esperem l’any que ve!

Celebracions

coordinador del Pla de prevenció de drogues, Toni Mujal, per la coordinadora Marta Garriga i, evidentment, amb la col·laboració dels usuaris del Sol. El Sol del Solsonès agraeix amb molta emoció a l’Ajuntament de Cardona, a la Comissió Social, a la Creu Roja, i a tots els assistents en aquest important esdeveniment de la fira d’entitats. Donem gràcies també pels bons serveis de seguretat prestats per la Policia Local.

La Junta

Festa del Roser del Castellvell Ei! Ja hi tornem a ser. El diumenge dia 2 de maig al Castellvell hi falta gent. Els actes seran els següents: - A 3/4 d'11 del matí: Traca. - A 2/4 de 12 del matí: Missa solemne. En sortir, benedicció i repartiment del pa per a tothom. I, seguidament, coca i un traguet de barreja per a tots els presents. Mentrestant, hi ha ball-vermut. Es podran comprar números de: 1- Un xai mort i tallat. 2- Un pernil del país. 3- Una caixa de cava. Els números se sortejaran mentre fem xirinola amb el ball-vermut i no es tornaran a sortejar. En cas de no sortir els números premiats, durant un mes sortiran al Celsona cada divendres. Ah! Els números ja estan a la venda. si voleu col·laborar us ho agrairem. Moltes mercès. Voldríem agrair la col·laboració dels ajuntaments d'Olius i Solsona perquè cada any fan possible que la Festa Major sigui lluïda. I també a tots els qui, d'una manera desinteressada, col·laboreu amb ganes i il·lusió. Bé, només ens queda per dir que us esperem diumenge i que el temps ens acompanyi.

Com tractar l’alcoholisme El proper dijous 29 d’abril a les 6 de la tarda a la seu del Sol del Solsonès (Josep M. de Sagarra, 3) es farà una xerrada dins el programa -Escola de Famíliessobre “Com tractar l’alcoholisme” a càrrec del Doctor Toni Fernández.

Gràcies a tothom. 20

668 - Divendres, 23-04-2010


Solidaritat

SOM

Un projecte del SOM: L'apadrinament de nens/es a El Salvador -Quin any va començar el SOM a col.laborar amb ADIC d'El Salvador? Concretament en aquest projecte d'apadrinament de nens/es, el SOM hi va començar a col.laborar l'any 2003. Anteriorment, però, s'havien fet col.laboracions puntuals en situacions d'emergència. -Quina progressió d'infants s'ha anat beneficiant al llarg d'aquest temps dels apadrinaments? D'entrada es va començar amb uns 25 apadrinats aproximadament. Posteriorment se n'hi van anar afegint uns quants més i la majoria s'han mantingut des de l'inici del projecte. Degut a la divulgació que ha anat fent el SOM en diferents actes i amb el sistema “boca-orella” s'ha anat coneixent el projecte i de tant en tant s'hi incorpora algú nou.

El pare Miguel Andueza i Josefina Purgimón, responsable del projecte

en edat escolar el nostre apadrinament passa a un altre infant que ho necessiti més. De tota manera cada any contactem amb les famílies patrocinadores per si confirmen la continuïtat o no. Fins ara tenim la sort que la gran majoria segueix. -Com es valora des del SOM aquest projecte? El SOM en fa una valoració molt positiva, la prova és que aquest és un dels projectes que ha tingut continuïtat.

-Per tant, a hores d'ara, quantes famílies de Solsona i el Solsonès estan apadrinant algun nen o nena d'El Salvador? En aquest moment n'hi ha 36.

Algunes de les raons són: La constatació que gràcies a aquest programa hi ha nens i nenes que experimenten una millora en el seu estat general i es nota com el seu rostre canvia donant mostres d'alegria. Des del començament d'aquesta iniciativa, la mortalitat infantil registrada l'any 2001 en un 32% va baixar al 16,19% el 2006. Finalment la seriositat del projecte, avalat per una de les persones impulsores, la Josefina Purgimon, nascuda a la nostra comarca. Precisament el dia 27 estarà entre nosaltres, juntament amb Damaris Guardado d'El Salvador, per parlar i explicar abastament tot el que fa referència al projecte.

-En què consisteix l'apadrinament, que aporten les famílies d'aquí? Consisteix en fer una aportació econòmica periòdica per un import total anual de 255,49 euros, que es pot fer efectiu, segons convingui, en quatre vegades (trimestre) en dues (semestre) o tot d'un cop. Val a dir que en tot aquest temps no s'ha actualitzat la quota però sabem que, el cost real, és una miqueta més. I els infants d'allí, què reben? Cadascun rep un tractament que consta de: *Desparasitants cada sis mesos. *Un flascó de multivitamines, zenc i ferro. *Un pot de llet mensual. *Serveis d'atenció i control mèdic.

Solidaritat

-Hi ha un seguiment de la situació dels nens apadrinats? Sí, com a mínim un cop l'any ADIC ( Asociación para el Desarrollo Integral Comunitario) envia un informe amb una foto i les dades de l'infant, com evoluciona, si s'ha hagut d'internar al centre de recuperació nutricional Gladis i Odely Ramirez per patir desnutrició severa, etc.

Regals tómbola solidària Aquest proper 9 de maig l'Escola Arrels Primària organitzarà com cada any la FIRA DE LA SOLIDARITAT. Des de Mans Unides, junt amb l'Escola, estem preparant per aquest dia una Tómbola solidària. Volem aprofitar aquestes línies per dir-vos que si teniu ganes de col·laborar i disposeu de regals u objectes que ens poguessin ser útils, podeu portar-los a Secretaria Escola Arrels Primària - Ca l'Anita - Begudes Delfí.

-En quina situació es troba el Centre de Recuperació Nutricional de Tacuba, i per què ha de servir? Aquest centre acull temporalment infants que presenten un quadre de desnutrició severa i com a conseqüència perilla la seva vida, allí poden rebre assistència mèdica professional fins que es recuperen. -Quan finalitza l'apadrinament dels nens? La durada i la necessitat d'apadrinament depèn de l'evolució del nen/a i de l'edat. Si experimenta una millora o entra 668 - Divendres, 23-04-2010

Mans Unides Solsona

Moltes gràcies!

21


Educació

Institut Francesc Ribalta

Alumnes de l’Inst. Francesc Ribalta entre les millors puntuacions de la XV prova Cangur de Matemàtiques 6 alumnes es van classificar entre el 3 % de les millors puntuacions del seu nivell El Martí Ribalta i el Jesús Bach van obtenir el cinquè i sisè llocs absoluts Nivell 4 (2n batxillerat) 1r- Mireia Muntada i Plana 2n- Joan Tordesillas i Gárate 3r- Marcel Riu i Bonvehí

La setmana passada es van conéixer els resultats de la prova de Matemàtiques Cangur 2010, celebrada el dia 18 de març en una quarantena de països de tot el món. A Catalunya, a la Comunitat Valenciana, a les Illes Balears i a Andorra s’hi van presentar més de 21.000 noies i nois. Seguint amb la idea diferenciadora del Cangur català respecte el sistema d’organització d’altres països, l’alumnat dels diferents instituts es va agrupar en seus, que podien ser centres universitaris, centres cívics o centres de secundària, com és el cas del nostre. La participació ha augmentat un 6,5 % respecte la de l’any passat i converteix aquesta prova en un referent en la difusió de la cultura matemàtica a nivell català. Els alumnes de l’Inst. Francesc Ribalta que hi van participar van obtenir uns molt destacables resultats en la classificació final. 6 alumnes es van classificar entre el 3 % de les millors puntuacions del seu nivell:

Tots aquests alumnes han estat premiats durant l’acte dels Jocs Florals d’avui divendres 23 d’abril, que ha organitzat l’institut al Teatre comarcal. Des de l’institut donem l’enhorabona a totes les noies i a tots els nois del nostre centre que han participat en la Cangur 2010.

4t d’ESO Arnau Besora i Solé (lloc 73è de 5.902 participants) Mireia Ribalta i Albuixech (lloc 141è) 1r batxillerat Martí Ribalta i Albuixech (lloc 5è de 3.334 participants) Jesús Bach i Marquès (lloc 6è) Remí Viladrich i Santaeulàlia (lloc 107è) 2n batxillerat Mireia Muntada i Plana (lloc 82è de 2.258 participants) Jesús Bach i Martí Ribalta

El Martí Ribalta, com a cinquè classificat absolut de Catalunya, i el Jesús Bach, com a sisè, seran convocats a l'acte solemne d'entrega de premis de la prova Cangur, que tindrà lloc el proper mes de maig, a la Universitat Ramon Llull de Barcelona.

Jesús Bach El Jesús Bach, que és de Tragó de Segre, a Peramola, estudia Batxillerat Humanístic, i no té cap assignatura matemàtica. No obstant, de sempre li han agradat les fórmules i la resolució de problemes matemàtics. Per ell, "la prova Cangur planteja uns problemes que són molt interessants". La llengua, però, és una de les passions del Jesús, que confessa que li agradaria cursar Filologia Catalana i, si pot, fer el Doctorat.

La classificació final en l’àmbit intern del nostre centre ha estat la següent: Nivell 1 (3r ESO) 1r- Anna Montraveta i Clotet 2n- Mircea Eduard Anton 3r- Dani Canals i Lavado

Martí Ribalta

Nivell 2 (4t ESO) 1r- Arnau Besora i Solé 2n- Mireia Ribalta i Albuixech 3r- Gerard Roca i Jané

El solsoní Martí Ribalta, cursa Batxillerat Tecnològic, i li agradaria acabar fent alguna Enginyeria. Pel que fa a la seva experiència amb la prova Cangur, ha seguit una progressió, des del primer any que va ser per provar, fins l'any passat que va quedar en 14è lloc, i enguany, 5è. Pel Martí, "el secret de la Cangur és una bona preparació, i una mica de sort"

Nivell 3 (1r batxillerat) 1r- Martí Ribalta i Albuixech 2n- Jesús Bach i Marquès 3r- Remí Viladrich i Santaeulàlia 22

668 - Divendres, 23-04-2010


Educació

Institut Francesc Ribalta

Sortida cultural a Barcelona El dijous 15 d’abril els alumnes de 2n de batxillerat de l’Institut Francesc Ribalta varen realitzar una sortida cultural a Barcelona. Al matí, els alumnes que cursen el batxillerat cientificotecnològic van visitar el Cosmocaixa, on van dur a terme dos tallers: un sobre l’experimentació amb ones i l’altre sobre l’evolució de la vida humana. Mentrestant, els alumnes de la branca sociohumanística van visitar un dels edificis més emblemàtics de la ciutat, el Palau de la Música Catalana, i la casa del pintor Ramon Casas, un gran artista vinculat al moviment modernista català. També van visitar l’exposició “Fortuny, el mag de Venècia” ubicada a la Pedrera, en la qual es pot contemplar els diferents vessants creatius, des del gravat i la pintura fins al disseny tèxtil i la fotografia, de Marià Fortuny Madrazo, fill del conegut pintor Marià Fortuny. Després, van realitzar una visita guiada a la Pedrera, on van poder veure, des del terrat, unes vistes privilegiades de la ciutat. Després de dinar, tots els alumnes van gaudir de l’obra de teatre Electra, al teatre Nacional de Catalunya, una tragèdia grega que narra el dolor que viu Electra per l’assassinat del seu pare. En resum, va ser una jornada cultural molt interessant i variada que va permetre a l’alumnat ampliar els seus coneixements. Alba Pijoan i Miquel Sala

Educació

Visita a la 18a Fira de l'Estudiant Els alumnes de quart d’ESO de l’Institut Francesc Ribalta han visitat aquesta setmana la 18a Fira de l’Estudiant a Manresa. Els alumnes han escoltat inicialment una xerrada general que els ha situat en l’ampli ventall del sistema educatiu que se’ls ofereix i seguidament han pogut visitar els diferents estands: els diferents batxillerats, els diversos cicles formatius que es poden trobar a la zona educativa del Bages, dues universitats... Els alumnes han pogut demanar informació i assessorar-se personalment en els estands dels EAPs, rebent una atenció individualitzada. Aquesta fira ha pogut visitar-se els dies 15, 16 19 i 20 d’abril de 2010 a Manresa. Cal dir que també els pares han pogut visitar-la amb els seus fills ja que és oberta a tothom. Pensem que ha estat profitosa per a tots. Si voleu saber-ne més: http://www.lasequia.cat/firaestudiant/

Escola Bressol

Sant Jordi a l’Escola Bressol Aquesta setmana i dins de les activitats de la diada de Sant Jordi, l’AMPA de l’escola ha patrocinat l’explicació d’un conte a tots els nens i nenes. La Roser Fons (mestra i rondallaire) ens va explicar el conte de La formiga Xènia, una història plena de valors i olors de primavera, que va fer les delícies de tots. Vàrem escoltar amb molta atenció, i fins i tot vam cantar la cançó de la Marieta. També al llarg de la setmana els nens i nenes han portat un conte de casa. Hem dedicat com sempre estones a mirar-los, a tenir-ne cura, a compartir-los amb els companys/es i a explicar-los. Tot cantant les cançons de Sant Jordi hem pintat un drac-titella per endur-nos a casa. Ha sigut una setmana molt viscuda i participativa per part de tots/es! 668 - Divendres, 23-04-2010

23


Educació

Fundació Volem Feina

L’alumnat solsoní participa en una activitat d’educació ambiental sobre la selecció dels residus Per primer any, des de mitjan mes de març, vuit classes de diferents escoles de primària de la comarca han participat en una activitat d’educació ambiental sobre la selecció dels residus, que finalitzarà el mes de maig. Ha impulsat aquesta iniciativa l’Ajuntament de Solsona amb la col·laboració del Consell Comarcal del Solsonès. L’activitat, executada per la Fundació Volem Feina, consisteix a mostrar als nens i nenes tot el procés de recuperació i reciclatge dels materials que ja no utilitzem. L’objectiu és informar-los i sensibilitzar-los sobre la importància de la selecció dels residus per a la qualitat mediambiental i la col·laboració de cadascun de nosaltres per afavorir un entorn més verd. Per participar-hi els alumnes han de recollir a casa elements reciclables que ja no utilitzin. El següent pas consisteix a

anar a una illa de contenidors de la via pública, on els alumnes reben una breu explicació sobre la recollida selectiva, el tipus de deixalles que es dipositen a cada contenidor i la importància d’utilitzar aquests recursos correctament.

Arrels 5è B

Setelsis 3r A

Educació

Familiarització amb la deixalleria L’activitat ambiental acaba a la deixalleria de Solsona, on s’ensenya el funcionament del servei, els residus que podem dur-hi i la seva posterior gestió, fent esment de les funcions i els objectius d’aquestes instal·lacions municipals, que, a més de les finalitats mediambientals, ofereixen llocs de treball a persones amb risc d’exclusió social. En aquest punt els participants es converteixen en usuaris de la deixalleria en dipositar al lloc corresponent els residus recollits a casa.

CTFC

Curs de lideratge i direcció d’equips de treball al Centre Tecnològic Forestal de Catalunya El curs està subvencionat per IDFO-UGT Amb els objectius, entre d’altres, de proporcionar els coneixements i eines per a millorar l’efectivitat d’un equip de treball, tant des del punt de vista de la participació com de la direcció de l’equip i desenvolupar les habilitats individuals i col· lectives per a millorar la gestió i les relacions en el grup, s’està fent al CTFC un curs de lideratge i direcció d’equips. El curs està organitzat per IDFO (Institut per al Desenvolupament de la Formació i l’Ocupació), de la UGT, i té una durada de 18 hores. El programa contempla aprofundir en temàtiques com l’anàlisi estructural i el procés del treball en equip, fent especial incidència en els temes de comunicació interna, comunicació empàtica i comunicació sinèrgica, definir processos de treball intern, eines per a integrar al client dins de l'empresa i mesures de qualitat per a valorar la seva satisfacció. També es parlarà de

l’estratègia i planificació, i de l’organització de tasques i equips. El curs va començar el 7 d’abril, i acabarà el 5 de maig. 24

668 - Divendres, 23-04-2010


Educació

Escola Arrels

Contraposar la Solsona d’abans i la d’ara, objectiu de segon d’ESO d’Arrels Els estudiants presenten amb imatges l’evolució de la ciutat a través d’una comparativa visual Coincidint amb l’elaboració dels treballs del crèdit de síntesi, els alumnes de segon d’ESO de l’Escola de Secundària Arrels han fet aquests dies un recorregut per la Solsona antiga, descobrint l’Hospital de Pere Màrtir Colomés, les muralles i torres del Vall Calent, el Palau Episcopal, la Catedral, el Palau Llobera, la plaça de Palau, la plaça Major i l’edifici de l'Ajuntament. Els estudiants, entrats enguany en la història, van anar també al Museu amb visita guiada per la prehistòria i les sales de romànic i gòtic. A la sala gòtica, van triar una obra d'art i la van poder dibuixar. Els treballs han contemplat també una interessant visita al Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, als Mossos i als Bombers. Totes 3 visites van agradar molt, satisfent la curiositat dels alumnes, amb explicacions de l’evolució de les institucions en el decurs de la història. A l’ajuntament, els van explicar el funcionament d’aquesta administració local i van tenir l'oportunitat d'escoltar l'alcalde i de fer-li peticions. També es van adonar que si malbaraten el mobiliari públic, són diners que es podrien destinar; per exemple a construir un parc de skate, i s'han d'utilitzar per reparar les destrosses. Les jornades formatives han culminat amb una exposició oral del seus treballs, posant especial èmfasi en alguna de les activitats tot buscant l'originalitat, com pot ser la comparativa amb imatges de la Solsona d'abans i la Solsona d'ara.

Taula rodona d’orientació escolar per a l’elecció d’estudis Els alumnes de quart d’ESO d’Arrels participen en una jornada d’assessorament per a conèixer diferents perfils professionals Com en els darrers anys, els alumnes de quart d’ESO estan realitzant les activitats previstes dins el Programa d’orientació per a l’elecció d’estudis, amb una taula rodona amb diferents professionals de vàries administracions públiques. L’objectiu d’aquesta activitat és acostar l’alumnat a diferents perfils professionals de diferents administracions, que a partir de la seva experiència personal els participants han explicat: -a quin cos, administració o departament pertanyen - quin lloc de treball ocupen i quines són les seves funcions - quina formació és necessària per realitzar aquestes professions - com s’hi pot accedir - quines responsabilitats comporta treballar per a l’administració pública La Carme, l’Eva, la Pili, la Sònia i el Barto han fet arribar als nostres estudiants idees fonamentals com la importància de la vocació professional, la responsabilitat en el desenvolupament d’una professió, la necessitat de formar-se 668 - Divendres, 23-04-2010

constantment i la cultura de l’esforç com a mitjà per arribar a un objectiu. L’Escola ha volgut agrair la seva col·laboració i les seves aportacions, ja que mitjançant experiències personals com les seves podem orientar els nostres alumnes i acostar-los a la realitat del món laboral. 25


Partits Polítics

Ramon Estany

Duran i Lleida visita el Solsonès amb vistes a les eleccions El president del grup parlamentari de Convergència i Unió al Congrés dels Diputats, Josep Antoni Duran i Lleida, va ser divendres a la comarca del Solsonès. Al matí es va reunir amb militants i alcaldes del partit a Sant Llorenç de Morunys, i juntament amb el president comarcal d'Unió, Albert Muntada, va demanar la mobilització de militants i simpatitzants de cara a les properes eleccions. D'altra banda, a la tarda, acompanyat pels presidents comarcals d'UDC i CDC, Albert Muntada i Joan Solà van mantenir una reunió amb agents econòmics i socials de la comarca "per parlar de temes econòmics tenint en compte la realitat i l'atur a causa del tancament de determinades empreses del Solsonès". La trobada va tenir lloc a l'hotel Sant Roc, de Solsona.

Partits Polítics

JNC del Solsonès

La JNC del Solsonès hissa l’estelada al Castellvell d’Olius Per sisè any consecutiu, la Joventut Nacionalista de Catalunya amb el suport de Convergència Democràtica de Catalunya del Solsonès es va reunir el passat diumenge 18 de maig a la tarda per hissar l’estelada al Castellvell d’Olius. Aquest acte s’està convertint per la JNC del Solsonès en una tradició al Solsonès, i es produeix cada any en vigílies de la diada de Sant Jordi. Amb aquesta trobada, la JNC vol seguir reafirmant el seu compromís amb Catalunya. La presidenta del JNC del Solsonès, Júlia Clotet, va manifestar la seva satisfacció per seguir repetint aquest acte catalanista de compromís amb el País des d’un lloc tan emblemàtic del Solsonès.

26

668 - Divendres, 23-04-2010


Parròquia Cambrils Festa de Sant Pere Màrtir.- Dijous vinent, 29 d’abril, Missa i benedicció dels rams.

La Coma Festa de Sant Marc.- Avui diumenge, 25 d’abril, Missa, benedicció del pa i cant dels goigs de sant Marc.

Odèn Festa de Sant Pere Màrtir.- Dijous, 29 d’abril, Missa i benedicció dels rams i del terme.

Sant Feliu de Lluelles Mare de Déu de la Torreta.- Avui diumenge, 25 d’abril, a les 12 del migdia, Missa i Ball de Cascavells. Se suprimeix la Missa de Navès.

Partida de Sant Pere Màrtir Diumenge, 25 d’abril, a 2/4 de 12, Missa a la seva capella de la Mare de la Font. I dijous vinent, 29 d’abril, en la festa del Sant, a 2/4 de 12, Missa, seguida de la benedicció de la font i dels rams.

Vida Creixent 24a Trobada Interdiocesana a Montserrat Oberta per a tothom, tindrà lloc el 13 de maig, dijous. Lema: Amb Maria vers Crist. Esperem que molts hi estigueu interessats. Inscripcions: Cal Tarrés, tel. 973 48 01 29, mòbil 609 337 715.

Torredenegó Festa de Sant Pere Màrtir.- Diumenge, 25 d’abril, Missa a les 11.

Catequecolònies 2010 Enguany seran a la Guardia-Lada (La Segarra), del 17 al 25 de juliol, per als nens/es i nois/es de catequesi, escolans i grups de família des de 2n de primària fins a 5è. Preu: 320 euros, 576 euros per 2 germans i 768 per 3. Informació: Catequistes i mossens de la parròquia, o bé, Teresa Valero (tel. 661 84 88 47). Organitza: Bisbat de Solsona. Hi ha una oferta especial per als de 6è a 2n d’ESO, els quals podran començar el 14 de juliol amb una ruta per la Segarra per incorporar-se a les Catecolònies el dia 17. Activitats: Excursions, jocs, piscina, Eucaristia, pregària i tallers. 668 - Divendres, 23-04-2010

Eleccions al Consell Parroquial L’any 2006, van entrar a formar part del Consell Pastoral de Solsona per elecció popular Josep Àngel Colomés Serra i Isabel Vila Riu ( majors de 25 anys) i Marta Cardona Novas i Carles Freixes Codina (menors de 25 anys). Passats quatre anys, segons els estatuts, s’ha de procedir a la renovació d’aquestes persones mitjançant una nova elecció. Per això us demanem que comenceu a pensar en les persones que us agradaria que en formessin part. Al Full del proper diumenge hi trobareu les butlletes on hi podeu inscriure el nom d’una o més persones que tinguin més de 25 anys i el nom de nois i noies de menys de 25 anys. Després de parlar amb ells es farà una segona votació i els que tinguin més vots entraran a formar part del Consell. Podeu dipositar les butlletes a la capsa que trobareu a l’entrada de les esglésies els diumenges 9, 16 i 23 de maig ( i a les misses vespertines dels dissabtes). També podeu dipositar-les a la bústia de la Casa de la Parròquia fins el dia 27 de maig. Actualment el Consell està format per quinze persones. A més de les esmentades per elecció popular en formen part els mossens Lluís Grifell Vilà i Josep Sierra Murcia. La religiosa Gna. Núria Casas Tubau. Com a representants de grups: Mercè Bonany Llorenç (de Catequesi), Rossend Mujal Alsina (de Càritas), Jaume Guilanyà Malé ( del Consell d’Economia), Joan Mas Pujol (d’Escoltisme), Rosa Bonvehí Alfonso (de la Vint-i-quatrena) i Teresa Subirà Sangrà (dels Visitadors de Malalts). Per nomenament: Rosa Cases Graus i Lluís Pujol Serra. En nom de la Parròquia voldríem agrair a tots els que formen part del Consell aquest servei de col·laboració, de discerniment i d’animació que anem realitzant en les nostres trobades. I a tots els feligresos demanar-vos aquest esforç de pensar i per mitjà de les butlletes suggerir-nos els noms de les persones en les que més confieu per aquesta tasca. Moltes gràcies. 27

43è Pelegrinatge a Lourdes L’Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes dels Bisbats de Vic i Solsona torna a Lourdes del 8 al 12 de maig (5 dies), amb malalts i minusvàlids, infermeres i camillers i també tots els pelegrins que s’hi vulguin apuntar. Preus: Pelegrins (365 o 330 euros, segons Hotel), infermeres (245 euros), camillers (230 euros), malalts (260 euros), joves (130 euros), amb descompte de 20 euros per al personal de servei. Per inscriure’s i demanar informació es pot fer a: Conxita Colomés, tel. 973 48 08 87 (matí) i 973 48 15 33 (tarda), o bé, a Ca l’Ester, tel. 973 48 28 52.

Pelegrinatge Diocesà al Sant Dubte d’Ivorra Dissabte vinent, 1 de maig, se celebra el pelegrinatge del Bisbat al santuari d’Ivorra amb motiu del Mil·lenari i de l’Any Jubilar del Sant Dubte. Hi peregrinen les diferents Delegacions del Bisbat: Joventut, Catequesi, Salut, Càritas… i tots els feligresos que ho desitgin, que podran guanyar el Jubileu. La Missa, presidida pel senyor Bisbe, serà a les 12. A la 1 es farà una representació teatral del Miracle Eucarístic d’Ivorra. A les 2, dinar amb Servei de càtering, però cal avisar al tel. 973 48 06 19 (cúria). Val 12 euros. També casdascú se’l pot portar. A les 3, sobretaula amb imatges del Mil·lenari; i per als infants, jocs. A les 4, visita guiada a l’església de Sant Cugat d’Ivorra. I a 2/4 de 5, Adoració Eucarística i veneració de les relíquies. No s’organitzen autocars.

El capellà de Solsona Jesús Huguet tanca els actes del 10è aniversari del Fòrum Joan Alsina La conferència "El Concili Vaticà II trencat", del capellà de Solsona Jesús Huguet, tancà ahir dijous al vespre els actes de celebració del desè aniversari de la fundació del Fòrum Joan Alsina. La xerrada es va fer a la Casa de Cultura Bisbe Lorenzana, de Girona. Mossèn Huguet va ser secretari del bisbe Antoni Deig, ha fet conferències i ha escrit diversos articles en diaris i revistes i és membre i fundador d'un fòrum integrat per capellans solsonencs.


Opinió

Associació de Dones del Solsonès

Simoneta Només podria considerarse un veritable company de l’aventura familiar aquell que podent fer-se passar per sord, lent, incapacitat... tingués la bondat d’agafar el telèfon mentre la seva muller estaria dins d’un fantàstic bany de sals, amb una copa de cava en una mà i, amb l’altra, anar agafant bombons de xocolata de la safata que suraria damunt l’escuma relaxant. I com que aquest cas no es dóna mai, ni està en vies de donarse en els propers cinc-cents anys a venir, la idea del veritable company també queda una mica a anys llum. Mirem-nos-ho des d’un altre cantó. En realitat, els que són bons i l’agafen, tampoc no ho són tant perquè vol dir que la seva feina és més trivial i més imprescindible que la de les seves mullers. I per no acabar d’ofegar-les tenen la santa generositat de col·laborar en les tasques de la llar despenjant el telèfon. Quina ajuda! I es nooooooota, al cap del diaaaaaaaa! Malauradament, els perfils analitzats fins ara, queden dins del marge de la legalitat. Però, què fem amb els marits que són, tot al contrari, uns controladors? I no m’estic referint als que són controladors aeris que guanyen una morterada i et permeten tenir un noiet mono que s’estigui allà per respondre el telèfon i el que convingui... No! M’estic referint al típic que, també sense posar-s’hi diu sempre insistentment: qui t’ha trucat? Què volia? Per què t’ha trucat? Com heu quedat? A aquest, o li feu posar un aparell pel dentista que li impedeixi parlar amb correcció i fer preguntes o li pagueu una teràpia de retrobament personal o l’envieu a fer pu... directament. Davant d’aquesta anàlisi —tan profund—, d’un insignificant utensili familiar, vegeu com podem clarament deduir la tendència masclista dels marits i la poca capacitat de les dones per aguantar més segons (o minuts, o hores) la nostra curiositat o sentit del deure abans que ells comencin a moure alguna de les seves articulacions de cames i braços. Si us plau, feministes, a partir d’ara, abans de llançarvos apassionadament i descontrolada a una relació estable de parella, fixeu-vos molt bé, amb aquest marcador de masclisme. Feu que alguna amiga us telefoni mentre tots dos esteu assaborint... el que sigui! I a veure qui es mou primer. Si ho acabeu fent-ho vosaltres, creieu-me, canvieu-lo! Heu de millorar la vostra ànsia de curiositat. I quan telefoneu a casa de les vostres amigues, si els seus marits no s'hi posen mai, ni els ho comenteu, perquè podríeu perdre l’amiga. Ja ho sap prou, la pobreta, que el seu marit no es mou ni per mal de morir!

Hola feministes! Us heu parat mai a pensar que el telèfon pot ser un excel· lent termòmetre del masclisme familiar? O diguem-ho clarament: del masclisme marital! A veure, imaginem-nos qualsevulla telefonada a qualsevulla casa per qualsevulla circumstància x. Quantes possibilitats reals es poden donar? Poques! Ara només analitzarem, per fer via, aquelles en què, en les tres premisses: telefonada, casa i circumstància, per casualitat, s’escau que el marit és a casa i tindria la possibilitat de col·laborar en les famoses tasques compartides de la llar (em refereixo a aquell famós: tu rai que t’ajuda...). A quina mena d’insignificàncies queden reduïdes aquestes ajudes! Doncs bé, si hi és, només hi ha dues possibilitats! La primera, la més freqüent, cas que hi sigui, és que ni senti el telèfon (no pas perquè tots els marits siguin sords, que ja seria casualitat, no? I també estrany!) sinó perquè no tenen arrelat aquest costum de la col·laboració que, per a la nostra sort (representa segons algunes feministes que no ho són del tot), és “el rai que t’ajuda”. Si és dóna la raríssima excepció que, per alguna raó de la natura, són fins d’oïda, i el senten, llavors tenen la inconcebible capacitat —només per al gènere femení, que sí que està ensinistrat)—, de moure’s lentament, d’activar-se a poc a poc, de mobilitzar-se amb tanta lentitud que, quan arriben a l’auricular, quina mala sort! Han fet tard! I mentre les dones ens empipem molt per no saber si ens hem perdut la telefonada del segle, ells tenen la gran sort de tornar-se a capbussar en el seu diari o programa favorit del televisor, pensant que ja els tornaran a telefonar perquè ells són els papàs i, per mi, que es confonen en què es pensen que són com el papa de Roma, que només n’hi ha un, que li han d’anar al darrera... Vaja, tot “allò” tan típicament masculí! Que en diem “allò” per no dir-ne... ai? Ara no me’n recordo! Bé, si a casa nostra és aquest el cas, clarament el marit és un típic exemplar masclista. Ara, i si és el segon cas? Aquell que hi sap arribar, respondre i passar l’encàrrec? (Que aquest és el súmmum de les millors aspiracions feministes només, quant a temes de telefonia ens estem referint). En aquest cas hem de fer una anàlisi molt profunda perquè normalment, aquest exemplar no treballa altruistament. Si el marit agafa el telèfon, normalment és perquè la muller està ocupada d’una manera tan atrafegada que no li queda ni el dit petit per poder xuclar el telèfon i posar-se’l a l’orella tot mantenint-lo amb l’espatlla i anar treballant amb ambdues mans, cap, ulls, esquena... i el que convingui!

Direcció: Josep M. Borés Redacció: Ramon Estany - Josep M. Montaner Edició: Francesc Xavier Montilla - Marta Cases Textos: Eva Jané Publicitat: Manoli Ortigosa Oficina: Ctra. de Torà, 25 - 25280 SOLSONA

Formen part de l’equip de suport de Celsona: Pep Mia - Candi Pujol - J. Clavé - Marcel Ribera Montserrat Riu - Enric Serra - F. Torres - J.H. - Ramon Gualdo - Jordina Tarré Foto Resol - Foto Llàtzer - Lluís Closa

info@elsolsones.net - www.elsolsones.net - 973

48 17 19

Dip. Legal: L-267-1997 - 1.350 exemplars El primer número de Celsona Informació va sortir el 4 d’abril de 1997

28

668 - Divendres, 23-04-2010


Opinió

Jordi Riart i Vendrell - Portaveu del grup municipal de CIU

“Un model desacreditat” Recentment, Celsona ha publicat un article que subscriu el PSC solsoní, sense aclarir, però, qui el signa, carregant contra Jordi Riart. En resposta, avui començo per denunciar l’actuació del govern municipal en l’àmbit d’educació, ja que, després de tres anys d’assegurar que tenia com a prioritat la construcció de la nova escola, CEIP el Vinyet, ara, compta ja, amb barracots instal·lats i amb previsió d’incrementar-los el curs vinent.

Sòl (INCASOL), en el que aquest es comprometia a cedir els terrenys destinats a la nova escola, amb les obres d’urbanització necessàries per a dur a terme la construcció del nou equipament. El tripartit solsoní ha desfet aquest acord, les obres d’urbanització no estan fetes i tampoc no tenim la nova escola. El president Pujol deia: “Els països van endavant només si tenen idees clares, conviccions sòlides i actituds positives. I si els seus dirigents tenen aquella virtut, per desgràcia, no prou freqüent, que és el coratge”.

Manca programa i lideratge La seva vocació és la d’exercir el poder, obsessionats per desqualificar CiU

El tripartit solsoní ha encallat la construcció de la nova escola, i ara l’Ajuntament haurà d’assumir els costos d’urbanització, quan abans ho tenia compromès la Generalitat

La nova escola ha quedat encallada amb la modificació urbanística de l’àmbit de la Cabana del Màrtir per l’aprovació d’una Àrea Residencial Específica (ARE), que preveu construir quatre-cents seixanta nous habitatges, la majoria protegits, quan els que ja estan fets no tenen mercat i assumint el risc de crear un barri marginal, per l’alta concentració d'habitatges de protecció oficial. El govern municipal tampoc no explica que les obres d’urbanització i els serveis hauran d’anar a càrrec de l’Ajuntament -ara disfressat de consorci- quan en data 22 de gener de 2007, el llavors alcalde Jordi Riart va signar un conveni amb el senyor Miquel Bonilla, director de l’Institut Català del

Opinió

A l’Ajuntament de Solsona, no es detecta el coratge que atorga les fermes conviccions, les pròpies idees i una sòlida vocació de servei. Al tripartit solsoní, en plena sintonia amb el de la Generalitat, li manca programa i lideratge. La seva vocació és la d’exercir el poder en comptes de servir a la ciutat, obsessionat a desqualificar la tasca de CiU i incapaç de prendre decisions que millorin la situació dels seus conciutadans. En definitiva, un model desacreditat.

Ramon Gualdo

La rosa i el llibre: Una parelleta Ja fa temps que s'ha arribat a agermanar les dues coses: una rosa i un llibre. L'invent ha donat resultat. A la primavera és ben normal que apareguin flors. Ara també és normal de què apareguin llibres. Però aquests no broten pas en un marge ni al cap d'un serrat. És que el miracle de la festa ha fet possible que es pugui recollir una bona collita de llibres. Desitgem que sigui ben sovint. Que tant si fa un sol que esberla les pedres, com si fa un fred que ens deixa garratibats, doncs que els llibres brotin i que no els malmeti cap gelada negra, ni els trinxi cap pedregada. Que tot l'any poguem collir llibres dels jardins que hauran cultivat els poetes, els novel·listes, els historiadors, etc. I per celebrar-ho, tot això, per manifestar l'alegria, almenys un cop a l'any, és bo que apareguin les roses. La rosa pot ser una festejadora eixerida del llibre. I que amb

668 - Divendres, 23-04-2010

les galtes enceses, entri alegre de bracet el llibre dins de les llars. Una simpàtica parelleta: El llibre, elegant, lluent, la rosa bonica, encantadora. Doncs, que entrin a les cases, que hi portin cultura, que hi portin alegria, que hi portin bon humor... Ja veig la rosa en un indret preferit, i reposant en un gerro. Silenciosa, discreta, presideix la festa. Escolta i es diverteix amb la xerrameca d'aquella gent al menjador: "A veure, tu, quin llibre tens?"... "Ah!, aquest t'agradarà, jo l'he llegit"... "Jo tinc aquest, l'autora és molt bona, m'agrada el seu estil...". De cop, la rosa, presumida, s'estarrufa, fins i tot sembla que somriu. És que ha sentit la veu de la mestressa que parla d'ella. Sí, aquella bona dona, ha dit: "Guaiteu quina rosa més preciosa que hi tinc aquí" "Oi, que fa goig?". Coses de la segona quinzena d'abril. Doncs que sigui per molts anys, tu.

29


Opinió

F. Torres

Felicitat és comunitat A la universitat de Lovaina es va realitzar una enquesta entre un grup de nens menors de dotze anys, repetida entre altres països, però totes amb resultats molt semblants. Se'ls donà tres dibuixos que representen tres diferents maneres de celebrar el seu aniversari i havien de triar el que més els agradés. El primer representa un nen assegut a terra envoltat de joguines. El segon, el mateix nen a taula amb els seus pares obrint un gran paquet que conté un regal. El tercer és la imatge d’aquest mateix nen envoltat de molta gent, pares, familiars, amics jugant i divertint-se, però sense cap joguina. La proporció en que van ser elegits aquests dibuixos va ser la següent. Només el 15% va escollir el primer. Un altre 15% va optar pel segon. I un llarg setanta per cent va preferir sense dubtar el tercer. La resposta té la seva importància. Tot i que sempre hem pensat que els nens per naturalesa són egoistes, a l’hora de la veritat s’adonen que el millor regal és l'amistat i la companyia i han entès molt bé que en circumstàncies normals hi ha molta més felicitat en la comunitat que en la soledat. I una cosa bona resulta molt més bona quan és compartida. En la soledat també

Psicoteràpia

podem trobar la seva cara positiva sempre que es tracti d’una soledat acompanyada (de llibres, de música, de paisatges, de Déu). Finalment, penso que la millor s’aconsegueix amb un intel·ligent equilibri entre soledat i companyia. Perquè si és cert que val més estar sol que mal acompanyat, també és veritat que és millor estar ben acompanyat que estar sol. Déu va crear l’home com “un animal social”; però es va adonar que Adam no seria completament feliç fins que no tingués una companya del seu llinatge. Perquè els animals eren preciosos però no és el mateix. Crec que per això Jesús va crear a la terra la seva Església (entenc que vol dir convocatòria o reunió) com una cosa comunitària i ens va preparar el Cel on ens trobarem tots amb Ell. Per això crec que ens equivoquem quan aquí a la terra ens dediquem apassionadament al cultiu de l’egoisme. Hem d’utilitzar més el verb compartir, ho hem de compartir tot, deia Chesterton "Si dos caminen junts i no més un porta paraigües s’ha de compartir el paraigües, i si cap dels dos no en porta s’ha de compartir l’alegria i el bon humor de mullar-se junts". Però em temo que al temps que vivim no és precisament el que a la gent els agrada compartir. Avui és molt fàcil veure multituds, però una multitud no és una companyia, acostuma a ser un amuntegament de soledats.

Poesia

Sergi Ballespí, Doctor en Psicologia

Entre coixins Dèiem l’altre dia que les persones tendim a omplir els buits del que no sabem amb la nostra fantasia. Així, les futures mares embarassades tenen molt de temps per a fantasiejar sobre com serà el nadó i la seva relació amb ell. Però quan aquest neix totes les fantasies topen amb la realitat del nou nat: heus aquí, el meu fill és així. Sempre hi ha una discrepància entre el que un s’imagina i el que acaba trobant. (En cas contrari endevinaria el futur). Com afecta “la sorpresa” a la relació mare-fill? Pot passar de tot. Hi ha moltes combinacions però, per simplificar, s’entén que la bonança de la relació entre nen i mama depèn de: 1) el temperament de la criatura, 2) les expectatives de la mare i 3) l’estat mental de la mare. Per exemple: un nen normal en mans d’una mare estressada –angoixada, colèrica o fastiguejada amb el món- pot contagiar-se d’aquesta angoixa. Un nen normal en mans d’una mare deprimida pot registrar vivències d’abandonament, ja que la mare hi és físicament però psíquicament no. Un nen difícil (ploraner, reactiu, difícil de consolar) pot trobar que la seva angoixa és absorbida i amortida per una mama bona i tranquil·la, però si la mama és esverada o molt neuròtica no ajudarà al nen a digerir l’angoixa i fins i tot li’n pot injectar més (la seva). Per tant, això de tenir una criatura no és bufar i fer ampolles. De la mateixa manera que l’esperem entre coixins, amb l’habitació a punt i la robeta preparada, no estaria de més que papa i mama procuressin tenir també la ment acoixinada. Altrament el tracte és aspre. sergi.ballespi@uab.cat 30

Josep Maria Poblet

Si tenim dos dits de seny El tema de l’Estatut és una presa de pèl que clama venjança al cel. Amb quatre anys no ha volgut un T.C. lent i barrut acordar una decisió, car els fot la divisió, tres ja estan passat de rosca, i un, pobrissó, en pau reposa i cap d’ells no és Salomó. Si tenim dos dits de seny davant la provocació de tant palesa insolvència, ordim, aquí, un bon disseny i, com qualque altra nació, visquem nostra independència. No veieu com els hereus del cabdill i tres titelles, ens paren d’antuvi els peus i ens furten bous i esquelles? 668 - Divendres, 23-04-2010


Opinió

Jose Garcia - Delegat equip Clariana del Cardener

Mateix reglament - tracte diferent El passat cap de setmana del 20 i 21 de febrer de 2010 va tenir lloc la 18a jornada de la lliga comarcal de Futbol sala. Dins d’aquesta jornada es va disputar el partit GUIXERS “LA PÈRGOLA” – EXCAVACIONS RIBERA. Aquest partit va ser suspès per l’àrbitre abans de la seva finalització per una picabaralla amb agressió entre components dels dos equips i posterior invasió de camp per part dels dos equips. Per tal de resoldre el resultat d’aquest partit, i sense que fos necessària la petició per part de cap dels dos equips, es va creure oportú citar a totes les parts implicades (representants dels dos equips, àrbitre, comitè de disciplina, representants del Consell comarcal i fins i tot algun espectador). Totes les parts van exposar la seva versió dels fets i finalment es va resoldre imposar una multa econòmica als dos equips. Fins aquí sembla tot força normal. Però no és així si ho comparem amb un altre cas pràcticament idèntic succeït fa dues temporades. Aquest cas va passar la temporada 2007-2008. Primera jornada de lliga. Partit CLARIANA DEL CARDENER – EXCAVACIONS RIBERA. L’àrbitre suspèn el partit en produir-se una picabaralla entre dos jugadors i posterior invasió de camp per part de l’equip d’Excavacions. Per tal de resoldre el resultat d’aquest partit es va decidir unilateralment, per part del comitè de disciplina, sancionar amb 3 punts els dos equips. El delegat de l’equip de CLARIANA DEL CARDENER va sol·licitar, per escrit, en data 22 d’octubre de 2007 i amb registre d’entrada

Opinió

núm. 3131, una reunió entre les parts implicades per exposar els fets i sol·licitar una revisió de la resolució del Comitè de disciplina. Aquesta sol·licitud va ser ignorada. En aquella temporada, l’equip de Clariana del Cardener va arribar a la penúltima jornada amb possibilitats de guanyar el campionat, jugant-se aquesta possibilitat amb dos punts de desavantatge en un partit amb el que finalment resultaria ser el campió: El BAR CASTELL. Per tant, considerem que se’ns va perjudicar de forma molt rellevant en la decisió presa i no es va permetre el legítim dret a la defensa dels fets. A la vista dels fets, ens preguntem... Per què no es va permetre en el cas del 2007 l’exposició dels fets per part de les parts involucrades? Per què es va adulterar la competició de la temporada 2007-2008 esportivament parlant? Per què ara no només es permet aquesta exposició dels fets sinó que es sol·licita d’ofici? Per què ara, davant de fets quasi idèntics, es resol sancionar completament diferent? Com es pot comprovar, no es té una idea clara de com aplicar un mateix reglament en els casos disciplinaris... Potser és qüestió de quin sigui el nom de l’equip? Creiem que ens mereixem l’explicació que en el seu moment se’ns va negar. I ara ens agradaria que fos pública i per això ho exposem.

Xavier Solè i Pla

El Pecat dels Àngels Per sort o per desgràcia, la nostra generació haurà viscut un dels canvis més importants que ha experimentat el món rural. Paradoxalment a la millora de la qualitat de vida, el cens al món rural ha caigut en picat, més encara si puntuéssim solament els què hi han viscut des de petits, marginant aquells que han abandonat la ciutat per establir-se entre pins, fugint de l’engranatge urbà del que poc temps abans havien estat partícips, mentors. Quan algú em pregunta com va per pagès, com està el sembrat, o a quin preu van els porcs o els vedells, no puc evitar una lleugera nostàlgia, i acostumo a respondre referint-me com aquells fumadors que han aparcat el seu hàbit, i que els hi ofereixen una cigarreta; amb les dents serrades contesto amb un simple “igual que els fumadors, ho he deixat”. Per sort o per desgràcia, he viscut una transformació que segurament els meus avis, especialment l’avi del Pla, a qui no vaig conèixer, mai no hauria imaginat. No solament quant als processos de transformació i maquinària, sinó que els canvis s’han anat succeint a través de molts i diversos àmbits: els temps dels trajectes, les relacions socials (sort que aquestes, la gent de la terra les manté quasi intactes, i que segueix sent un dels 668 - Divendres, 23-04-2010

grans valors de la nostra terra), la vinguda dels metropolitans, els canvis a l’entorn de la figura dels capellans, els canvis en la relació de respecte vers els caps de família, per citar algun dels molts exemples. Tot i els molts canvis que hi ha hagut, no solament en el món rural sinó en tota la pràctica globalitat, sempre podrem retenir aquells records que hem incorporat a partir dels sentits i ens han fet créixer; l’olor de mullena després d’una tronada, un udol d’un gos en la llunyania, les granotes entonant a la bassa en plena nit, estirar-se en l’herberi del bosc sense sentir soroll de motos, ni la companyia de bosses de plàstic, l’olor dels ciris de missa, i altres que prefereixo quedar-me per mi. La voluntat de fixar sobre paper aquest tipus de vida que se’ns esmuny entre els dits com l’aigua en un cistell, és un dels motius pel qual vaig escriure El Pecat dels Àngels. També n’hi trobaríem altres, la pròpia diversió, disfressar algú de personatge dolent, i, novament, altres que crec que no cal revelar. El resultat emocional ha estat excel·lent. Terriblement gratificant. Fantàstic. El recomano sense concessions. P.D.: Gràcies O. per animar-me a explicar-ho. M’ha fet sentir realment bé. 31


Futbol

CF Solsona

Juvenil

Cadet | (14/04/10) Partit ajornat

CF Cardona, 1 - CF Solsona, 2

CF Solsona, 4 - CF Pirinaica, 2

Barcons, Joanjo, Aleix, Bernat, Puig, Andreu, Aresté, Moussa, Miki, Marcel (1) i Marc (1). També: Remí, Sarri, Chennoufi, Oriol i Isidre

Mircea, Vlad, Marc, David A, Arnau, Axel, Ferran, Jose Luis, Aleix, Abde, David S, Joan, Guillem, Gerard, Abdellah, Soufiane

Resultat curt

Primera sí, segona no

Aquest passat dissabte l’equip es desplaçava a la població veïna de Cardona. El partit va començar molt bé per als solsonins ja que en pocs minuts creaven nombroses accions de perill sobre la porteria vermella. Després de desaprofitar-ne algunes, Marcel obria el marcaBarcons dóna dor després de controlar a l’alçada de l’àrea gran els tres punts i creuar la pilota a la dreta davant la sortida del després d’una porter. L’equip en general es mostrava seriós en brillant parada quasi totes les facetes del joc i se seguien errant clares ocasions de gol. No va ser fins al min.35 que Marc va fer un sensacional gol de cap rematant una centrada des de la dreta. La primera meitat acabava amb molt bon regust de boca per als blaus pel 0 a 2 i perquè probablement era el partit en que s’ha tingut més ocasions clares de gol i ni una en contra. El resultat era just, ja que s’havia d’haver sentenciat el partit. A la represa sabíem que el Cardona apretaria els primers minuts i ja en el minut 5 de la segona part, en una pilota interior, els vermells retallaven distàncies fent del resultat un marcador injust per al joc vist fins aleshores. A partir d’aquí hi va haver alternances del domini del joc però sense gaire perill en cap de les dues porteries. Tanmateix, quan faltava un quart d’hora el Solsona va disposar de 3 ocasions claríssimes per sentanciar el partit i també un xut al travesser d’Oriol, però no va ser així. I ja a les acaballes del partit Barcons va fer una sensacional parada en un mà a mà amb el davanter del Cardona, fent una gran estirada, evitant així el gol i tornant cap a casa amb els tres punts. Aquesta setmana ens visita un fort Avià que a la primera volta ens va manegar de dalt a baix, esperem estar a l’alçada i intentar donar la sorpresa de la jornada. El partit serà dissabte a 2/4 de 4 de la tarda. Us hi esperem!

Dimecres passat es va disputar l’últim partit ajornat que ens quedava, partit que es preveia dur, doncs la Pirinaica mai no ens posa les coses fàcils. El Solsona sortia motivat triangulant molt bé i ben aviat el bon joc es va veure reflectit al marcador amb un primer gol de l’Abde amb el cap, de pilota centrada per l’Arnau. Unes quantes jugades més i ja entrava el segon, aquesta vegada amb centre del Marc i gol del David A. El Solsona continuava jugant-la com sap i amb una falta llançada des de fora l’àrea, l’Aleix feia el tercer. El Marc treia de banda i l’Aleix va tornar a marcar, però la Pirinaica no tirava la tovallola, i abans d’anar al descans ens marcava. A la segona part tot va canviar, el Solsona no triangulava i es dedicava més a les jugades individuals. Així es va veure un partit més brusc i amb poc control, motiu que va fer despertar l’equip rival que tornava a marcar deixant el resultat final.

(18/04/10)

CF Artés, 1 - CF Solsona, 5 Adrià, Mircea, Vlad, Marc, Arnau, Jaume, Axel, Ferran, Isma, Dani, Jose Luis, Aleix, Abde, David S, Joan, Guillem

Partit estrany Diumenge passat es jugava amb l’Artés, un equip relativament fàcil. Tot i així, al Solsona li costava entrar al partit, diríem que no es va veure un partit gaire maco per part de cap dels equips, tot i que el Solsona sempre va ser superior. Fins al minut 30 no va arribar el primer pel Gran treball del Solsona, obra de l’Axel en el llançament d’una Vlad durant tot falta. El segon, se’l feien els locals en pròpia el partit porta. A la segona part tot continuava si fa no fa. De tant en tant el Solsona feia la jugada i portava el perill a l’àrea contrària. Els gols, els van fer l’Arnau a passada de l’Axel, l’Aleix de falta, i l’Abde a passada del Dani. Per acabar, l’Artés marcava a pocs minuts del final. La línea defensiva del Solsona va estar força encertada.

Aleví

Sagrada Família, 7 CF Solsona, 0 Agustí, Nico, Milton, Guillem, Genís, Mihai, Fran, Manel, Ponç, Àitor, Íker, Ivan, Arnau, Pol, Ricard

CF Solsona Partits de la Jornada 24/25 d'abril

Adormits contra el líder

JUVENIL..................C.F. SOLSONA / AVIÀ.......................................................15:30 H CADET....................C.F. SOLSONA / AVIÀ....................................................... 17:30 H INFANTIL................SALLENT / C.F. SOLSONA ...............................................*11:30 H ALEVÍ.....................C.F. SOLSONA / BERGA “B”...............................................9:45 H BENJAMÍ “A”..........C.F. SOLSONA / BERGA “B”................................................ *11 H BENJAMÍ “B”..........C.F. SOLSONA / BALCONADA............................................... *11 H PREBENJAMÍ...........*amistós........................................................................12:30 H FEMENÍ..................LOURDES / C.F. SOLSONA...............................*16 H diumenge 25 BABYES..................C.F. SOLSONA / E.F. ARTESA-PONTS..................12 H diumenge 25 * HORARIS MODIFICATS

Dissabte 17 d’abril el C.F Solsona va anar a visitar el camp del líder. Els alevins solsonins van sortir al camp adormits. Això va permetre a la defensa de la Sagrada Família que no hagués de retrocedir gaires cops en direcció a la seva àrea. Vam acabar el marcador a la primera part amb un 4-0. La segona part que el Solsona semblava està més atent al joc, tot i que ja havíem llençat els papers, vam intentar tallar el joc tàctic del manresans i sortir al contraatac. Però eren superiors i vam acabar amb un 7-0 el marcador. 32

668 - Divendres, 23-04-2010


Futbol

CF Solsona

Infantil

Benjamí “B”

Castellar del Vallès, 9

CF Solsona "B", 1

CF Solsona, 1

Castellbell i el Vilar, 8

David, Marcel, Valverde, Kevin, Moha, Víctor, Àngel, Amir, Ossama, Solé, Nil, Albert C, Carles, Xavier El partit va començar amb un Castellar amb moltes ganes de portar perill a la porteria local. Una vegada i una altra, una defensa ben col·locada parava els atacs del rival, fins que al minut 15 una centrada sense perill amb un mal refús de la defensa es colava en pròpia porteria. A partir d’aquest moment els nostres van començar a portar perill a la porteria rival, però aquest cop sense èxit. En canvi ells, en dues errades nostres, es ficaven al marcador amb un 3 a 0. A la segona part el Solsona va sortir amb ganes de fer perillar la porteria rival. Vam tenir alguna que altra ocasió. fruit d’això va venir el gol a favor amb una passada del Kevin a l’espai, per en Xavier. Aquest es dribla al porter i fa una passada de la mort, que Amir -sol davant de porteria- només l'ha d’enviar al fons de la xarxa. Sí que vam tenir ocasions de gol però, en canvi, defensivament vam estar molt vulnerables, no estàvem anticipatius i molt lents. Per culpa d’això el resultat final va ser de 9 a 1. Resultat excessiu pel futbol vist a sobre el camp. A seguir treballant per poder continuar gaudint del futbol, però sempre hem d’aprendre dels errors comesos, i no enfonsar-nos tant quan les coses no acaben de sortir. Ànims i sort, nois!!!

Femení Cadet-juvenil

CF Solsona, 0 Molins de Rei, 8

Camp. de Catalunya | 1a Territorial | G 5

Atlètic Alpicat, 1 CF Solsona, 0 At. Alpicat: Queralt, Espinet, Puñet, Vila, Pascual, Serrano (García), Carrió (Serrador), Abella, Simon (Albert Gilart), Bañeres (Ibarguen) i Rourera. CF Solsona: Juanjo, Obiols, Alcázar, Piera, Jiménez, Alarcón (Novelles), Freixes (Casanovas), Codina (Cots), Miki, Sala i Solé (Puig). El sr. Xavier Grenier va dirigir l’encontre, tenint una fluixa actuació, fent un recital de mostrar targetes grogues i tres de vermelles. Per l’Alpicat en van veure Pascual, Puñet, Espinet, García, Carrió i Vila. Pel Solsona, Jiménez (17’ i 64’), Alarcón (21’), Sala (85’ i 89’) i José Manuel Prieto (65’) (Grogues). Al jugador Cots (77’), vermella directa.

Benjamí “A”

Molt bon partit del Solsona, però els punts per al contrari

CE Súria, 1 - CF Solsona, 5 Seguim mirant amunt!

L’Alpicat ha demostrat la seva veterania i bon fer en rendibilitzar l’únic gol que s’ha marcat en el matx. L’ha aconseguit Abella en el minut 56 de joc i tot i la lluita i esforç dels solsonins. Aquests han tingut diverses oportunitats de batre el meta Queralt, però no hi ha manera de perforar les porteries contràries en els desplaçaments. Els dos darrers desplaçaments (Linyola i Alpicat) han estat amb resultats idèntics, s’ha donat bona imatge del joc exhibit, però s’ha vingut amb les alforges buides de punts, tan necessaris per a la salvació. Almenys, que no es perdin punts a casa, esperant esgarrapar-ne algun en els propers desplaçaments. Aquest grup té l’avantatge que els 8-9 darrers classificats estan separats per 3-5 punts. Mentre hi hagi competició, hi haurà esperança.

A la falta de 7 partits per al final de la temporada, el Solsona va aconseguir una altra victòria, i s’acosta cada vegada més als davanters de la classificació deixant-los a només 2 punts per sota i amb un partit menys. Els solsonins van sortir a la primera part per aconseguir el partit des del principi i per deixar encarrilat el partit ja des de bon començament, deixant el marcador amb un 0-3 favorable als solsonins. En començar la primera part, les coses no funcionaven gaire bé, l’equip estava espès en la sortida de la pilota, i era massa clar que l’objectiu era marcar més i més gols. Un canvi d’estructura i de posicions, fa que l'equip torni a funcionar com a la primera part i amb dues bones jugades es marca dos gols que sentencien el partit, acabant el partit amb un marcador d'1 a 5. Bon treball per part de tot l'equip, i amb una gran punteria de cara a porteria.

Propera jornada:Diumenge, 25 d’abril de 2010, a 2/4 de 5 de la tarda, al Camp Municipal d’Esports de Solsona CF SOLSONA & CF ALMENAR. Anem a animar l’equip!!!! Que els punts es quedin a casa !!!!!

Prebenjamí *va descansar 668 - Divendres, 23-04-2010

33


Futbol

CE Arrels

Juvenils

Prebenjamí B

Arrels, 5

CE Arrels B, 4 - CE Artès, 1

St. Salvador de Cercs, 2

Albert, Javier, Marc, Jaime, Eder, Ibai, Jan, Pol, Abdu, Aleix, Zaca. Gols: Jaime (2), Marc (1), Aleix (1)

Magí, Pere, Ramon, Palla, Bajona, Oliva, Yum, Codina, Xavi, Moncu, Oriol, Najim, Marc, Bones, Oscar, Jorge i Besora.

Partit fluix però bon resultat

Victòria caríssima Aquesta setmana ens enfrontàvem a davant d’un Sant Salvador que res no tenia de comparació amb el de la primera volta, ja que els integrants eren gairebé tots nous, fins i tot l’entrenador. Un equip molt fort i duríssim que ens semblava que venien a Solsona a buscar alguna cosa més que els 3 punts, ja que els seus jugadors van començar a provocar i fer entrades bastant fortes amb un partit que gairebé no passaven 30 segons sense que ens fessin una falta que l’àrbitre no va saber aturar. Hi va haver vàries "tanganes". El partit ens va cobrar dos lesionats més per part nostra, el que vol dir que continuem amb la mala sort en l’aspecte de lesions, sense poder aconseguir ni tan sols un partit disposant de tota la plantilla completa. Anem al partit. El partit va començar molt bé per a nosaltres, ja que al minut 3 vam aconseguir l'1 a 0, gol de Xavi. El partit va continuar amb un lleuger domini per part nostra, fins al minut 31, quan una gran jugada de l’Arrels permet a Yum batre per segon cop el porter del St. Salvador, 2 a 0. El St. Salvador comença a perdre els nervis, i comença a provocar els jugadors de l’Arrels, entrem en uns moments de no jugar a res cap dels dos equips, fins al minut 43, en que l’àrbitre s’afegeix a la festa i ens xiula un penal que només va veure ell, 2 a 1. La segona part va ser completa d’incidents. Els jugadors van perdre els nervis, l’àrbitre els papers. Els jugadors del St. Salvador van sortir fora del camp muntant una "tangana" amb alguns pares i jugadors de l’Arrels que eren fora del camp, per la qual cosa l’àrbitre va expulsar un jugador del St. Salvador. A partir d’aquí es van calmar una mica els nervis i una falta treta molt bé per Yum és rematada al fons de la xarxa per Codina, fent el 3 a 1. Això posava la sentència al resultat. El St. Salvador avança les seves línies i deixa els seus marcatges duríssims als homes. Això provoca que tinguéssim un munt d’oportunitats i batre el porter 2 vegades més mitjançant Óscar amb una gran jugada personal i una altra vegada Codina amb un xut fortíssim des de fora de l’àrea, 5 a 1. El Sant Salvador encara ens va fer el 5 a 2, un gol anecdòtic que va tancar el partit. A destacar: la mentalitat forta dels jugadors de l’Arrels, que gairebé no van perdre els nervis. Claus del partit: el poder aconseguir acabar el partit amb 11 jugadors al camp, ja que pensem que l’equip visitant va venir a intentar que no acabéssim amb 11 jugadors i gairebé ho aconsegueixen però no d’aquesta manera ja que es van lesionar 2 homes claus dintre de l’equip, 2 més. Però això continua i seguirem treballant a pesar de les adversitats.

Començàvem el partit sabent que jugàvem contra l’últim en la classificació, però en cap moment no va ser fàcil. En la primera part, ocasions tant per a nosaltres com per a ells; una part força igualada, però el marcador sense moure’s, 0-0. La segona part, ja sortint més motivats, El Jan, cada dia millor ens avançàvem amb un gol del Jaime, però ells lluny de al mig del rendir-se ens feien l’empat, i tot seguit, en un xut del porter camp. de l’equip contrari, el Marc des de molt lluny engaltà un xut que el porter no va tenir res a fer-hi, 2-1. La tercera part va ser força plàcida per a nosaltres. Vam tenir algunes ocasions, com una en què el Jan recuperà una pilota al mig de camp, se n’allunyà d’un adversari i posà la pilota a l’Ibai, que es trobà amb el porter quan anava a xutar. Ja a punt per finalitzar, novament el Jaime feia pujar el El Pol, molt marcador, 3-1. En l’última part ens vèiem força superiors polivalent, i vam baixar el ritme, fet que ells van aprofitar i van tenir juga en alguna bona ocasió que el Javi va saber parar molt bé. Ja diferents a les acaballes del partit, a l’Ibai li van fer una falta dins posicions. l’àrea i l’Aleix va llançar el penal molt ben tirat. Cal felicitar tots els jugadors, ja que portem tres victòries consecutives, posant-nos amb 21 punts en la classificació i en quarta posició.

Infantil "B" | 2 Divisió | Grup 18

Arrels, 0 - Pirinaica, 3 Daniel. Soria, Marc Sala, Ferran Moreno, Marc Pallaruelo, Miquel Serra, Oriol Palou, Marc Gonzàlez, Lleïr Moreno, Roger Oriola, Mohamed El Madani, Anna Magin. També: Aitor Colell, Livian Castillo

Bona primera part Contra un rival de la part baixa de la taula, l’equip ha jugat una de les millors primeres parts de tota la temporada. El partit ha començat malament. En la primera jugada del partit, la manca de concentració ha permès que els visitants penetressin per la dreta sense oposició i afusellessin el Dani. A diferència d’altres ocasions, en que això era el preludi d’una golejada, els jugadors han començat a jugar tal com saben fer-ho, sense deixar-se impressionar per la diferència física del rival, i es pot dir que han controlat el partit fins al descans, sols ha faltat saber culminar alguna de les ocasions de que s’ha disposat. A la represa, els visitants, que disposaven de força més jugadors a la banqueta, s’han pogut treure de sobre el domini local, i han passat a dominar el joc, obligant els nostres a patir més en defensa i reduint les opcions en atac. La línia defensiva ha estat, però, a un nivell més que acceptable i els visitants tampoc no han pogut disposar de massa ocasions, si bé han pogut aprofitar un parell d’errades puntuals per establir el 0-3 definitiu. El proper dissabte ens desplacem a Artés, un desplaçament difícil, però ja vam ser capaços de puntuar contra ells a la primera volta. 34

668 - Divendres, 23-04-2010


Futbol

Futbol Sala

CE Arrels

Arrels

Infantil | 1a Divisió | Grup 9

CE Arrels, 1 - Sta. Clara, 5 Lluís, Ivo, Albert, Arnau, Houssein, Guiu, Guillem, Josep M., David, Roger, Xavi , Miquel i Manel. Gols : Albert

Divisió d'honor Femení Juvenil - Cadet Campionat de Lliga 2009/2010

Futsal Cervelló CE ‘"A, 0

Setmana de dos partits

F. P. Esp. Arrels "A", 5

El partit d’aquest dissabte va enfrontar-nos al Santa Clara, segon equip del Gimàstic de Manresa, equip situat a la segona posició en la classificació i màxim golejador del campionat amb 118 gols. El partit va començar amb clar domini visitant, que mica a mica anaven gaudint d’ocasions de gol i en arribar al descans ja dominaven per 0 a 4. Els de Solsona no volien donar-se per vençuts i a la segona part van sortir al camp a demostrar que també podien fer les coses bé i a poc a poc van anar tenint la pilota i creant alguna ocasió de gol, cosa que van aconseguir al minut 8 d’aquesta segona part, per mitja de l’Albert. D’aquí al final del partit es van tenir diverses ocasions, però no van materialitzar-se i ja en temps afegit els manresans van fer el seu cinquè.

Èrika, Natàlia, Khadija, Alba, Natàlia (1), Judit (1) i Meritxell (2). Entrenadors: Miquel Serra. Òscar Domene. Delegat: Lluís Pujol.

Partit jugat dijous 15 d’abril a les 19,30

CE Arrels, 4 - CF Igualada 3 Lluís, Ivo, Albert, Arnau, Houssein, Guiu, Guillem, Josep Mª, David, Roger, Xavi, Miquel i Marcel. Gols : Roger (3), David (1)

Victòria de molta importància Aquest dijous passat va disputar-se el partit que va haver- se d’ajornar per la nevada. Els de Solsona van sortir a jugar amb molta motivació i ganes de guanyar el partit, ja que en el partit d’anada van haver-hi una sèrie de circumstàncies que els van fer agafar ganes de guanyar el partit de casa. El partit començava malament, ja que els visitants van avançar-se al marcador amb un 0 a 2 en quinze minuts de joc i els de casa no trobaven la manera de foradar la porteria igualadina, fins que el Roger va fer l'1 a 2 a poc d’arribar al descans. A la segona part els nois del Vicenç van sortir amb les idees més clares i van aconseguir donar la volta al marcador amb dos gols més del Roger i un altre del David, cosa que va fer embogir al nombrós públic que hi havia al municipal. D’aquí al final van gaudir d'alguna ocasió més, però no es trobava el camí correcte. Els visitants van fer el seu tercer gol en una falta a la frontal de l’àrea ja al final del temps de joc.

668 - Divendres, 23-04-2010

35

Bon final de lliga El passat dissabte 16 d'abril l'equip cadet- juvenil de l'Arrels va disputar el partit de l'última jornada de lliga. El partit ben aviat es va posar coll avall quan la Meritxell va marcar el primer gol després d'una jugada individual. 5 minuts més tard la Judit rematava al fons de la xarxa una passada de la mort de la Meritxell. 4 minuts més tard, després d'unes mans a fora l'àrea, la Meritxell va marcar el seu segon gol de falta. Durant tota la primera meitat l'equip visitant va exercir una pressió molt bona i no deixava jugar la pilota a les locals. La Hadisha es va estrenar a la categoria amb una molt bona jugada individual i una molt bona definició. La Nati va arrodonir el marcador amb un molt bon gol de jugada individual. A la segona part tot l'equip es va relaxar i es va desenvolupar un joc de passades i rematades que no van poder acabar al fons de la xarxa gràcies a la porter,a que va fer un gran partit. A destacar: La tornada de l'Alba a l'equip, el primer partit de la Khadija, que va ser molt bo, i un molt bon paper de l'Èrika a la porteria.


Futbol

Futbol Sala

Sant Llorenç de Morunys, CE

CECR Cambrils

Infantil | 2a Divisió | Campionat de Lliga 09/10 | Grup 18 | Jornada 24 | (17/4/ 2010)

Territorial Catalana Sala | Grup 2 Temporada 09/10 | Jornada 24

St. Llorenç de Morunys, CE, 5

Bel.-Gruas Cabo Fraga, 5 CECR Cambrils, 4

Puigcerdà, CF, 4 Sant Llorenç, CE: Èric Mancha, Carles Puig, Joan Graus, Xavier Ballarà, Ramon Freixa, Guillem Quiroga, Joel Canals, Guillem de Marimon, Josep Ma. Rovira, Jonathan Santos, Josep Algué, Jordi Romero, Victor Pàmies, Martí Vilafranca, David Canals. Entrenador: Josep Canals- Jordi Cases. Delegat : Ramon Freixa. Primera part (3-2) Segona part (5-4). Gols: Josep Ma. Rovira (2) Joel Canals (1) Guillem de Marimon (1) Carles Puig (1)

Resultat ajustat El Sant Llorenç,C.E va guanyar per la mínima contra el Puigcerdà, C.F. Va resultar un partit més complicat del previst. Els locals es van avançar als pocs minuts de joc amb una jugada de Joel Canals i seguidament el Guilem de Marimon va fer el segon. Els visitants van reaccionar immediatament i van aconseguir empatar el partit. A les acaballes de la primera meitat Josep Ma Rovira va marcar el tercer gol local deixant el marcador en un 3 a 2 en el descans.

La segona part va començar amb un Sant Llorenç llançat a l’atac i el Puigcerdà defensant-se i provocant que els jugadors del Sant Llorenç caiguessin moltes vegades en el fora de joc, algunes un pèl justes. Malgrat tot, els locals van tornar a marcar aviat, primer en una rematada de cap a la sortida d’un córner a càrrec de Carles Puig i, després, altra vegada el Josep Ma. Rovira va situar un contundent 5 a 2 al marcador, que evidenciava el clar domini local. Amb aquest marcador que gairebé semblava que el partit ja estigués decidit del tot, va arribar una jugada desafortunada de la defensa local. L’àrbitre va assenyalar un penal que va suposar el tercer gol pel Puigcerdà. Aquest gol va donar molts ànims als visitants i van aprofitar la indecisió en una altra jugada en què la defensa local va deixar una pilota morta a l’àrea per marcar el quart gol. Tot i que ho van continuar intentant els visitants no van aconseguir el gol de l’empat i el partit va acabar amb un ajustat 5 a 4, malgrat que el Sant Llorenç va crear moltes ocasions de perill i hauria merescut fer algun gol més. Ho va impedir una gran actuació del porter visitant. El proper dissabte dia 24 d’abril de 2010, a les 10,45 del matí, el Sant Llorenç, C.E jugarà al Nou Estadi Municipal del Congost contra el Manresa, C.E. 36

Dani, Sabata, Chivu (1), Ignasi (1), Carles, Jesús, Obiols (2), Kata

No sabem sentenciar... Poques vegades, un partit, el tindrem tant de cara com aquest passat dissabte a Fraga. I és que al minut 2 guanyàvem 0 a 2 amb gols d'Obiols i Chivu. Tot semblava de cara. A més els locals ens van venir a pressionar a tota pista i si bé en un primer moment vam saber mantenir la calma i sortir bé de pressió, a poc a poc ens vam anar tirant enrere i ens vam precipitar en algunes accions. Així, els locals, aprofitant dues pèrdues de pilota nostres en zona de risc, van fer l’empat a 2. A manca de cinc minuts pel descans i aprofitant una contra, fem el tercer. Al descans: 2 a 3. A la segona part vam seguir perdent pilotes en zona de creació i no sabent culminar les contres que vam tenir. Amb tot, Obiols al minut 10 va fer el 2 a 4 i tot semblava de cara. A la següent jugada i aprofitant la nostra enèssima pèrdua de pilota, els de Fraga redueixen distàncies. I a manca de cinc minuts en una contra ens empaten. El partit s’iguala amb ocasions a les dues porteries. A manca de 30 segons anem a pel partit i sortim de cinc. Però en una pèrdua de pilota ens fan el cinquè a manca de 5 segons. En fi, ara estem a la part alta però despenjats dels primers llocs. Ens hem de tornar a endollar si no volem que el final de temporada es faci llarg, Aquesta setmana vinent juguem a Cambrils. Serà el dissabte dia 24 a les 7 de la tarda i ens visitarà el Matadepera A. B, un equip que teòricament havia d’estar a la part alta i es troba en zona de descens. És un bon equip amb bons jugadors, serà complicat (cal recordar que al seu camp ens varen guanyar 3 a 1) però esperem retrobar-nos amb la victòria.

C. Castell, 8 Solsona 973 48 00 78 668 - Divendres, 23-04-2010


Ocellaires

Motor

Societat Ocellaire "El Passerell"

Concurs comarcal a Agramunt

Fins al darrer minut a la sessió de classificació per al CEV Buckler 2010

El dia 18 d’abril es va fer el Concurs Comarcal a Agramunt. Hi van haver molts participants al i van fer un bon paper el solsonins. Van anar-hi moltes persones a veure’l. Pinsans. Passerells: 3r Jose Maria Macia. Verdums: 1r Marc Costa, 3r Ramon Carrasco, 4t Juan Carlos Requena. Caderneres: 1- Albert Borés, 3r - Edu Castillo, 5è Jose F. Ruiz Villada, 6è Juan Carlos Requena Nº 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Pinsà....................................Punts Josep Baraldès.............................59 Julio Merino................................ 32 Jose Jiménez.............................. 22 Marc Costa................................. 20 Lluís Guitart.................................15 Albert Borés.................................. 9 Jordi Sarri..................................... 9 F.Xavier Pérez Haro....................... 8 Josep Barrera................................ 8 Edu Castillo Ortigosa..................... 5 Josep Costa.................................. 5 José Pineda.................................. 4 Francisco Ruiz V............................ 3 Manel Pelegrina............................ 1

Nº 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Verdum.................................Punts Marc Costa................................. 38 Fidel Isanta.................................. 9 Juan Carrasco............................... 8 Josep Costa.................................. 7 Juan Carlos Requena..................... 7 Manel Pelegrina............................ 5 Ramon Carrasco............................ 4 Pedro Moron................................. 3 Josep Jiménez............................... 2 Jorge David Peralta....................... 2 Edu Castillo Blanco........................ 1

Nº 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Passerell...............................Punts Manolo González........................ 28 Jose Maria Macia........................ 22 Ramon Sala.................................18 Albert Borés.................................13 Cristian Delgado............................ 7 Eduardo Castillo Blanco................. 7 Josep Jiménez............................... 7 Manel Pelegrina............................ 7 Marc Costa................................... 5 Josep Baraldès.............................. 3 Josep M. Carrasco......................... 1

N. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Cadernera............................Punts Edu Castillo Ortigosa................... 57 Albert Borés................................ 42 Gerard Coromines........................ 33 Juan Carrasco..............................31 Francisco Ruiz Villada...................15 F.Xavier Pérez Haro......................12 Juan Carlos Requena....................12 Julio Merino Delgado..................... 9 Ramon Sala Guitart....................... 6 Pedro Morón................................. 6 Jordi Peralta................................. 6 Jose Mª Carrasco........................... 4 Gabriel Macia............................... 3 Jordi Alós..................................... 2 Fidel Isanta Martín........................ 2

La pilot de Moto2 Carla Calderer i el seu equip (Pau Xarau i Kilian Sevilla) han conservat la il·lusió fins al darrer minut perquè la Carla pugués realitzar el Qualifying després de patir una caiguda en els entrenaments lliures del divendres al “Curvón” de Montmeló en intentar baixar temps. “A la caiguda es va doblegar el xassis i no hem tingut temps de poder solucionar el problema” segons ha argumentat el director de l’escuderia GPE, Eduard Blanch. Carla no va patir danys físics després de la caiguda.

Guanyadors verdum

Guanyadors passerell 668 - Divendres, 23-04-2010

Fotògraf: David Flores

37


Bàsquet

CB Solsona

Molt de basquetbol

Campionat de Cat. | Sènior Masc. | 2a Cat.

Jornada de bàsquet dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya

Flor de Vimbodí-Pardinyes, 65

TB Assessors CB Solsona, 67

Aquest dissabte 24 d’abril al matí l’Agrupació de Consells Esportius de Lleida celebra a Solsona la jornada prèvia de la fase territorial de Lleida dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya. Gràcies a la col·laboració entre el Consell Esportiu del Solsonès, l’IES Francesc Ribalta i el Club Bàsquet Solsona, hi haurà un intens matinal de bàsquet en els dos pavellons municipals alhora. En el nou s’enfrontaran els equips dels instituts públics de Solsona i la Seu en les següents categories: infantil masculí, júnior masculí, cadet femení i júnior femení. Al pavelló vell hi haurà un torneig quadrangular cadet masculí amb els IES de Solsona, Bellpuig, Balaguer i La Salle de la Seu d’Urgell. Aquest és el programa de partits de la competició escolar d’aquest dissabte:

Calendari del cap de setmana del CB Solsona Entrem a la recta final de les competicions federades. Aquesta setmana ja acaba la seva competició el sènior femení, un equip molt jove, amb vàries jugadores menors d’edat, que ha tingut una bona progressió al llarg de la temporada i ha arribat al final de la competició amb un bon nivell de joc. Si guanya a Viladrau pot acabar igualat de victòries i derrotes. El primer equip TB ASSESSORS té un desplaçament a Sant Cugat en el que ha de refermar la gran segona volta que està fent. Els més menuts del club, els pre-benjamins, aniran a passar-s’ho molt bé a la Trobada d’Escoles de Bàsquet de Moià. Atenció als partits oficials a casa: n’hi ha només dos i es juguen en horaris no habituals, un dissabte a la tarda (el mini masculí) i l’altre diumenge al matí (cadet masculí).

Partit a casa:

Dia Hora Categoria Equip Visitant Dissabte, 24 16,30 Mini masc............................................. A. E. LA SALLE MANRESA A Diumenge, 25 12 h Cadet masc................................................. C. B. CASTELLBISBAL A

Desplaçaments: Dia Dissabte, 24 Dissabte, 24 Dissabte, 24 Dissabte, 24

Hora matí 12,30 17,30 19 h

Categoria Equip Local Pre-benjamins...................TROBADA ESCOLES DE BÀSQUET A MOIÀ Júnior masc.................................. BQ. MARTINENC B de Barcelona Sènior masc. (2a Cat.)......................................U. E. SANT CUGAT 2 Sènior fem. (3a Cat)..............................................C. B. VILADRAU 38

Dani González (0), Xavi Viladrich (2), Alexis Pardo (0), Brian Torrico (3), Joan Padró (2), Roger Comas (26), Nikita Ergin (3), Ferran Torres (15), Jordi Ramon (16), Oriol Gavaldà (0). Parcials: Min. 10 / 15-11. Min. 20 / 32-27. Min. 30 / 50-47. Min.40 / 67-65.

Nova sorpresa positiva de l’equip Així és com es pot catalogar el partit i la important victòria assolida pel TB ASSESSORS CB SOLSONA en el partit que diumenge passat el va enfrontar contra el segon classificat, el Pardinyes de Lleida. Una nova sorpresa positiva, no especialment per un joc brillant de l’equip, però sí per com els jugadors van tirar d’orgull i amb l’ajuda dels júniors habituals i la incorporació d’un cadet (Nikita) i el debut del Brian (excel·lent en defensa i molt valent en el rebot ofensiu), van saber suplir les importants baixes del Quico i el Dani Vendrells que feien posar costa amunt el matx abans de començar. El partit va anar igualat durant tot el primer període que finalitzava amb un 15-11. Tot i que els solsonins sempre anaven per davant en el marcador no aconseguien distanciar-se dels visitants. En el minut 18 s’assolia la màxima diferència del partit, 29-20, però un ràpid parcial lleidatà tornava a ajustar una mica les coses i deixava l’electrònic en un +5 pels taronges a la mitja part. En la represa el marcador s’igualava encara més, però els visitants no aconseguien en cap moment posar-se per davant. Els problemes de faltes feien asseure molts minuts el Jordi Ramon a la banqueta, però la defensa zonal solsonina aguantava els intents lleidatans. A falta de 26 segons l’equip visitant s’avançava per primer cop per un punt, però un 2+1 del Jordi Ramon a falta de 6 segons, i una bona defensa en el darrer intent visitant, asseguraven la victòria solsonina. En definitiva, excel·lent resultat que ens demostra que el CB Solsona té el futur assegurat sempre que els jugadors treballin i es creguin que poden jugar en aquesta categoria. No cal oblidar el partidàs del Ferran en defensa i donant joc en atac, i la gran direcció d’equip del Roger controlant el ritme del partit amb molt poques errades. Ara cal seguir sumant partit a partit en els tres enfrontaments que queden, i fent que el públic continuï gaudint com ho van fer els assistents del passat diumenge. El TB Assessors CB Solsona té aquest proper dissabte un nou partit important, que en cas de victòria i depenent d’altres resultats podria confirmar definitivament la permanència en la categoria. El matx serà dissabte a 2/4 de 6 de la tarda contra el Sant Cugat, un rival de la part baixa però que en el partit d’anada a Solsona ja es va endur la victòria. Ànims, solsonins! Tota la informació sobre equips, resultats i classificacions, a www.cbsolsona.com 668 - Divendres, 23-04-2010


Bàsquet

CB Solsona

Infantil Masculí

Júnior masculí

CB Solsona 30

CB solsona, 51 Proa Sant Medir, 39

CB Castellà "A", 65 Abdellah, Èric 3, Caelles 12, Pau 2, Aleix. S, Maiol, Fran 2, Aleix G. 11, Martí. Ent: Pere Riu. Ajudant: Mohamed Bensalah

Bon partit dels de Solsona

Agustí.V, Adrià.J, Oriol.G 9 ( 1 triple), Bryan.T, Beto.T 4, Joan.P 8, Alexis.P 6, Nikita.E 10, Pau.A.C 12, Albert.S, Moha.B i Martí.R 2.

Mal partit; tot i així, victòria i permanència

El passat dissabte es va disputar el partit Solsona-Castellà al pavelló de Solsona. En aquest partit hi havia una gran diferència de potencial entre els dos equips: Com en quasi tots els partits, els solsonins eren clarament inferiors. Però un cop a la pista, els visitants mai no ho van tenir fàcil per endur-se la victòria. El partit, com molts altres, va començar igualat. Però entre el 2n quart i el 3r (amb un parcial de 3-24 a favor dels visitants) el partit es va escapar. En aquests tipus de partits s’ha de valorar, i molt, l’entrega dels jugadors al camp. I en aquest equip, de lluita i entrega no en falta. El pròxim partit es disputarà a Castellbisbal, on en la primera volta els solsonins van perdre el partit en els últims 2 minuts quan havien dominat durant tot el partit. Amb això vull dir que aquesta setmana pot ser una gran oportunitat per sumar una nova victòria i per donar moral a l'equip.2

Els nois d'Òptica Roure van sortir molt freds. El primer quart s’acabava amb un escarransit 10-6 i el segon amb un 10-11 per arribar a la mitja part 20-17. Als solsonins, els costava córrer i quan podien fer-ho perdien els contraatacs amb males passades. En estàtic no trobàvem la manera d’entrar a la defensa en estàtic dels visitants. A la repressa el joc portava la mateixa tònica: Els locals guanyaven el primer parcial 12-10 per arribar al final del tercer quart 32-27. A l’últim quart els solsonins van combinar una defensa zonal els primers minuts de joc, i una individual bastant pressionant els últims minuts. Així, doncs, el quart quart els solsonins guanyaven el parcial 19-12 per acabar el partit 51-39. Victòria que a falta de tres partits dóna la tranquil·litat per la permanència. Així, doncs, ara queden tres partits per escalar posicions.

Cadet femení

CB Solsona, 49 CB Vilatorrada, 43 Primer parcial 12-10.Segon parcial: 8-13. Tercer parcial: 12-11. Quart parcial: 17-9

Sènior femení CB Solsona

CB Solsona, 49 CB Castellet, 39 Anna Estany:1, Paula Vilaginés:1, Cristina Estany: 5, Jaz, Elena Sierra:18, Viladrich:7, Tordesillas:6, Llorens:7. Sílvia Sala:4. Corominas, Ribera. PARCIALS: 9-15/15-14/15-6/10-4 El Solsona va imposar-se en la visita d’un Castellet que va sortir molt fort i va portar el compàs del primer temps (2429). A la represa, però, el Solsona va intensificar la defensa i va capgirar el partit. Aquest dissabte es juga l’últim partit de la temporada a Viladrau. Espero que es continuï amb l’esforç i el bon joc que hem demostrat en aquests últims partits. J.V

668 - Divendres, 23-04-2010

39

El cadet femení va jugar el dissabte passat contra el CB Vilatorrada un partit bastant igualat que no es va resoldre fins l'últim parcial. L'equip rival portava una jugadora molt alta que nosaltres no vam saber parar. Però en bàsquet, una sola jugadora no et guanya un partit. Les solsonines, en general, mirant del minut 1 al minut 40, podem dir que vam jugar un bon partit. Malgrat el resultat, s'ha de continuar treballant perquè els errors produïts durant el partit se subsanin en els propers partits. Anotadores: Queralt Ribera 12, Belén Sánchez 13, Maria Garrido 2, Soraya, Mireia Ribalta 2, Anna Segués, Nira Colilles 2, Sheila Orrit 8, Núria 10


Tennis Taula

Patinatge

Classificats categoria Aleví Tennis Taula

Àngel Cases participa a la segona volta del trofeu iniciació

Marcel Xandri i Lluís Villaró, 1rs classificats de la categoria Aleví Tennis Taula per parelles a la Final Territorial de Lleida celebrada el passat dia 17 d’abril de 2010, a Les Borges Blanques, en el marc dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya.

Bitlles

Solsona Patí Club

Ramon Estany

El Club Bitlles Solsona suma una nova victòria davant l’Alcoletge

El diumenge dia 18 d’abril es va celebrar a Mollerussa la segona volta del Trofeu Iniciació de les categories E i B. En aquesta segona volta els patinadors han de realitzar els elements obligatoris que els pertoca per nivell, però poden incloure dins la coreografia un element lliure ja sigui d’un nivell similar o superior. Del Solsona Patí Club hi va participar l’Àngel Cases en la categoria E-1. L’Àngel feia una bona coreografia i mostrava la seva millora respecte de la primera competició d’aquest Trofeu Iniciació i finalitzava en una meritòria dinovena posició. L’equip tècnic del Solsona Patí Club vol felicitar l’Àngel pels resultats obtinguts i aprofita l’avinentesa per donar l’enhorabona a la nostra entrenadora Ester Fornell, que a principi de la setmana passada va tenir la seva segona filla. Felicitats.

Bitlles Catalanes

Xavier Serra

Bitlles catalanes Els resultats de la competició celebrada el dissabte 17 d'abril van ser els següents : Solsona (B................................ 321 L'Arcada (Blaus)....................... 295 L'Arcada (Vermells)................. 341 Club Bitlles Olius (Verds)........ 293

40

668 - Divendres, 23-04-2010


Patinatge

Club Patinatge Solsonès

Jornada històrica del C.P. Solsonès en la 2a. Volta Iniciació

Les patinadores del CP Solsonès aconsegueixen 4 podis en la 2a. Volta d’Iniciació de les categories B1, B2 i B3, el passat diumenge 18 d’abril a la capital del Pla d’Urgell El passat diumenge, dia 18 d’abril, al pavelló poliesportiu de Mollerussa, es dugué a terme la 2a. Volta d’Iniciació de les categories E i B, respectivament. Van trobar-se diversos clubs de la territorial de Lleida, i es van ajuntar una gran quantitat de patinadors, que van ser subdividits en 4 grups pel certificat B (B1, B2, B3 i B4), i 3 grups pel certificat E. Esther Moreno, Montse Rodríguez, Laura Múrcia, Sandra Colell, Núria Closa, Sira Capdevila i Andrea de la Osa van participar en les competicions referents al certificat B. El diumenge pel matí, la primera en efectuar el seu disc va ser Esther Moreno, en el grup B1, realitzant un magnífic exercici, amb estil i velocitat, aconseguint així, l’argent de la seva categoria i convertint-se en la Subcampiona del grup B1. La jornada començava d’una manera brillant. Les següents patinadores en realitzar el seu treball van ser, Montse Rodríguez, Laura Múrcia, Sandra Colell i Núria Closa, en el grup B2. La Montse va aconseguir fer un molt bon disc, amb un posat increïble a la pista, d’aquesta manera, es va poder situar en la 2a. posició. Un altre argent i un altre Subcampionat. Tanmateix, la campanada la va acabar donant la Sandra, realitzant un treball impecable, que la va conduir directament al primer lloc del podi, aixecant el trofeu com a Campiona del grup B2. Pel que fa a la Laura, fent gala del seu bon estil, va quedar en un molt merescut 7è lloc. La Núria, amb un exercici molt ben fet, va

Esther Moreno, subcampiona B1 668 - Divendres, 23-04-2010

Núria, Montse, Sandra i Laura, B2

aconseguir situar-se en el quart lloc de la classificació, amb només quatre dècimes de diferència de la tercera classificada. Les patinadores del C.P. Solsonès van obtenir uns resultats sorprenents! Després, per la tarda, la jornada va continuar amb el grup B2, protagonitzat per part del C.P. Solsonès, per Sira Capdevila i Andrea de la Osa. La Sira va realitzar els seus exercicis amb molta cura, velocitat i bon estil. Va aconseguir el 2n. lloc de la classificació, obtenint així un altre Subcampionat i un altre gran resultat. Pel que fa a l’Andrea, va estrenar-se tant en campionat com en categoria, i no obstant, va efectuar un exercici bastant correcte. La jornada va ser històrica. Mai en la trajectòria del C.P. Solsonès, no s’havia donat aquest tipus de resultat. 4 de les 6

Sandra Colell i Montse Rodríguez, campiona i subcampiona B2 41

Andrea de la Osa, B3b

patinadores presentades en la competició van obtenir lloc al podi de les respectives categories, deixant el llistó molt alt en la tècnica del patinatge de la Territorial de Lleida. Esther Moreno, Montse Rodríguez, Laura Múrcia, Sandra Colell, Núria Closa, Sira Capdevila i Andrea de la Osa, van ser les protagonistes d’una jornada memorable: moltes felicitats a totes!!! Abans d’acabar, voldria informar als nostres lectors de l’esdeveniment que tindrà lloc el diumenge dia 25 d’abril, al Pavelló Vell de Solsona. Durant tot el dia, es realitzaran les proves referents a la 2a. Volta d’Iniciació de les categories C, A i Debutants. Esperem que sigui una diada ben lluïda pel C.P. Solsonès. No cal dir que l’entrada és gratuïta i tothom hi és convidat! Us hi esperem!

Sira Capdevila, subcampiona B3


Natació

Consell Esportiu del Solsonès i Centre d’Esport i Salut Espaigua

Fase Comarcal de Natació, JEEC Curs 2009/10 Al llarg dels mesos de febrer i març s’ha disputat la Fase Comarcal de Natació dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya, Curs 2009/10. El centre d’esport i salut Espaigua i el Consell Esportiu del Solsonès n’han estat els organitzadors i, la participació i el nivell han augmentat considerablement. Molts d’ells s’han pogut classificar per la fase territorial que es disputarà el proper dissabte, 24 d’abril a la piscina del Col·legi Episcopal de Lleida. Les primeres posicions dels diferents estils i categories els podeu veure, tot seguit: 100 M Esquena Cadet F. Nom Esquena Lafuente Alconchel, Magda...........................01’-39’’-05 Grifell Torres, Marta.......................................01’-39’’-19 Puig Subirà, Marta.......................................02’-25’’-39 100 M Braça Cadet F. Nom Braça Puig Colilles, Anna........................................01’-51’’-28 Garrido Testagorda, Maria.............................02’-00’’-78 Grifell Torres, Marta..................................... 02’-04’’-43 100 M Papallona Cadet F. Nom Papallona Grifell Torres, Marta...................................... 01’-52’’-55 Puig Subirà, Marta.......................................02’-02’’-22 Marsenyach Novelles, Marta........................ 02’-03’’-68 100 M Crol Cadet F. Nom Crol Grifell Torres, Marta...................................... 01’-22’’-35 Puig Colilles, Anna........................................01’-25’’-72 Garrido Testagorda, Maria............................. 01’-37’’-66 100 M Esquena Cadet M. Nom Esquena Pascual Riu, Eric............................................01’-24’’-81 Coll Velasco, Ramon..................................... 01’-27’’-05 Reig Novas, Aleix.........................................01’-38’’-30 Cabestany Bastida, Gerard............................01’-40’’-51 Carol Andreu, Jan......................................... 01’-47’’-73 100 M Braça Cadet M. Nom Braça Coll Velasco, Ramon.....................................01’-30’’-40 Pascual Riu, Èric........................................... 01’-35’’-23 Cabestany Bastida, Gerard............................01’-39’’-07 Vilar Flotats, Pau..........................................01’-43’’-63 Carol Andreu, Jan.........................................01’-47’’-48 100 M Papallona Cadet M. Nom Papallona Coll Velasco, Ramon..................................... 01’-23’’-35 Cabestany Bastida, Gerard............................ 01’-23’’-59 Pascual Riu, Èric........................................... 01’-23’’-87

Vilar Flotats, Pau.......................................... 01’-39’’-94 Carol Andreu, Jan.........................................01’-40’’-85 100 M Crol Cadet M. Nom Crol Pascual Riu, Èric........................................... 01’-07’’-52 Coll Velasco, Ramon..................................... 01’-09’’-25 Cabestany Bastida, Gerard.............................01’-11’’-22 Reig Novas, Aleix......................................... 01’-20’’-70 Vilar Flotats, Pau...........................................01’-22’’-13 100 M Esquena Infantil F. Nom Esquena Ribera Badia, Queralt...................................01’-38’’-35 Cots Llorens, Júlia.........................................01’-39’’-02 Pelegrina Archilla, Anna................................ 01’-45’’-02 Capdevila Canal, Iris..................................... 01’-45’’-33 Cabestany Bastida, Cristina........................... 01’-46’’-49 100 M Braça Infantil F. Nom Braça Pujol Gualdo, Natalia....................................01’-48’’-08 Ribera Badia, Queralt...................................01’-48’’-43 Mascaró Sala, Júlia......................................01’-49’’-39 Cots Llorens, Júlia......................................... 01’-50’’-70 Burgues Palau, Laia...................................... 01’-50’’-75 100 M Papallona Infantil F. Nom Papallona Ribera Badia, Queralt................................... 01’-42’’-29 Cots Llorens, Julia..........................................01’-55’’-17 Capdevila Canal, Iris..................................... 01’-56’’-43 Pujol Gualdo, Natalia....................................01’-58’’-08 Cabestany Bastida, Cristina........................... 01’-58’’-75 100 M Crol Infantil F. Nom Crol Pujol Colell, Iria............................................ 01’-27’’-33 Capdevila Canal, Iris..................................... 01’-28’’-39 Burgues Palau, Laia...................................... 01’-29’’-32 Ribera Badia, Queralt...................................01’-29’’-40 Cabestany Bastida, Cristina........................... 01’-29’’-86 42

100 M Esquena Infantil M. Nom Esquena Moreno Colilles, Bernat.................................01’-38’’-04 Sala Colilles, Roger....................................... 01’-39’’-55 Vazquez Ariza, Víctor.....................................01’-44’’-17 Brau Villaró, Sergi........................................01’-50’’-01 Robles Grau, Carles.......................................01’-50’’-30 100 M Braça Infantil M. Nom Braça Moreno Colilles, Bernat................................. 01’-30’’-21 Vázquez Ariza, Víctor.................................... 01’-45’’-47 Sala Colilles, Roger.......................................01’-47’’-03 Jorba Gilabert, Maiol....................................02’-08’’-36 Montaner Gangolells, Arnau..........................02’-12’’-43 100 M Papallona Infantil M. Nom Papallona Sala Colilles, Roger........................................01’-27’’-17 Moreno Colilles, Bernat................................. 01’-32’’-37 Vázquez Ariza, Víctor.....................................01’-39’’-13 Robles Grau, Carles....................................... 02’-20’’-10 Brau Villaró, Sergi........................................ 02’-20’’-17 100 M Crol Infantil M. Nom Crol Moreno Colilles, Bernat..................................01’-14’’-31 Sala Colilles, Roger....................................... 01’-21’’-05 Vázquez Ariza, Víctor.................................... 01’-24’’-03 Robles Grau, Carles....................................... 01’-35’’-60 Jorba Gilabert, Maiol.....................................01’-36’’-12 50 M Esquena Aleví F. Nom Esquena Sala Sardans, Claudia...................................00’-49’’-32 Van Der Graaf Mas, Janet..............................00’-50’’-42 Ortiz Gallego, Ariadna...................................00’-50’’-54 Flotats Boix, Gisela.......................................00’-53’’-32 Vila Jou, Anna..............................................00’-54’’-34 50 M Braça Aleví F. Nom Braça Sala Sardans, Claudia...................................00’-46’’-89 Ribera Badia, Gemma...................................00’-50’’-51 668 - Divendres, 23-04-2010


Natació

Consell Esportiu del Solsonès i Centre d’Esport i Salut Espaigua

Ortiz Gallego, Ariadna...................................00’-53’’-21 Santaeulària Cantos, Marina.........................00’-55’’-43 Van Der Graaf Mas, Janet..............................00’-57’’-84 50 M Papallona Aleví F. Nom Papallona Ortiz Gallego, Ariadna...................................00’-46’’-37 Ribera Badia, Gemma.................................. 00’-48’’-83 Sala Sardans, Clàudia...................................00’-49’’-34 Van Der Graaf Mas, Janet..............................00’-49’’-70 Vila Jou, Anna..............................................00’-51’’-63 50 M Crol Aleví F. Nom Crol Ribera Badia, Gemma...................................00’-40’’-16 Van Der Graaf Mas, Janet............................. 00’-40’’-35 Sala Sardans, Clàudia.................................. 00’-40’’-42 Ortiz Gallego, Ariadna...................................00’-42’’-13 Colilles Jiménez, Gemma...............................00’-42’’-18

Estany Gil, Marc...........................................00’-48’’-49 Ribera Martinez, Roger................................ 00’-50’’-04 Mascaró Sala, Ramon...................................00’-54’’-28 Merino Torra, Jaume.....................................00’-56’’-09 50 M Crol Aleví M. Nom Crol Solé Angrill, Pol...........................................00’-38’’-73 Pujol Colell, Iker...........................................00’-41’’-09 Ribera Martínez, Roger................................. 00’-41’’-70 Cardona Sole, Manel................................... 00’-42’’-03 Estany Gil, Marc.......................................... 00’-42’’-48 25 M Esquena Benjamí F. Nom Esquena Comellas Vila, Maria..................................... 00’-27’’-14 Plans Auguets, Sara..................................... 00’-27’’-17 Algue Garriga, Laura.....................................00’-27’’-61 Torrent Ginestà, Gemma................................00’-27’’-66 Mujal Sanchez, Gemma................................ 00’-27’’-74

50 M Esquena Aleví M. Nom Esquena Sole Angrill, Pol........................................... 00’-47’’-13 Ribera Martínez, Roger.................................00’-48’’-19 González Vilaseca, Àitor................................00’-49’’-54 Burgues Palau, Adrià....................................00’-51’’-03 Barcons Planas, Xavier..................................00’-53’’-33

25 M Braça Benjamí F. Nom Braça Algué Garriga, Laura.....................................00’-27’’-33 Freixes Casas, Merce.....................................00’-30’’-20 Coromina Boix, Helena.................................00’-30’’-29 Plans Auguets, Sara.....................................00’-30’’-49 Casafont Malé, Anna....................................00’-30’’-57

50 M Braça Aleví M. Nom Braça Muxí Terricabras, Ferran................................00’-48’’-47 Solé Angrill, Pol.......................................... 00’-50’’-02 Ribera Martínez, Roger.................................00’-51’’-36 Mascaró Sala, Ramon...................................00’-54’’-71 Barcons Planas, Xavier..................................00’-56’’-49

25 M Papallona Benjamí F. Nom Papallona Capdevila Canal, Sira....................................00’-24’’-80 Algue Garriga, Laura.....................................00’-26’’-44 Plans Auguets, Sara..................................... 00’-27’’-14 Casafont Malé, Anna....................................00’-29’’-00 Comellas Vila, Maria.....................................00’-29’’-33

50 M Papallona Aleví M. Nom Papallona Solé Angrill, Pol........................................... 00’-47’’-10

25 M Crol Benjamí F. Nom Crol Casafont Malé, Anna.................................... 00’-21’’-24

668 - Divendres, 23-04-2010

43

Capdevila Canal, Sira....................................00’-22’’-06 Algué Garriga, Laura.....................................00’-22’’-41 Plans Auguets, Sara.....................................00’-23’’-03 Coromina Boix, Helena.................................00’-23’’-07 25 M Esquena Benjamí M. Nom Esquena Sala Santaulària, Arnau.................................00’-26’’-18 Casals Arderiu, Andreu..................................00’-26’’-30 Gaspa Murcia, Marc...................................... 00’-26’’-78 Flotats Boix, Gerard...................................... 00’-27’’-16 Sala Santaulària, Ferran...............................00’-27’’-30 25 M Braça Benjamí M. Nom Braça Sala Sardans, Gerard....................................00’-25’’-53 Flotats Boix, Gerard......................................00’-26’’-84 Muxí Terricabras, Josep.................................00’-28’’-92 Santander Muñoz, Àlex.................................00’-29’’-04 Carol Andreu, Iu...........................................00’-29’’-63 25 M Papallona Benjamí M. Nom Papallona Flotats Boix, Gerard...................................... 00’-24’’-20 Santander Muñoz, Àlex.................................00’-28’’-07 Casals Arderiu, Andreu..................................00’-30’’-20 Estany Álvarez, Miquel.................................. 00’-31’’-10 Gaspa Murcia, Marc...................................... 00’-31’’-27 25 M Crol Benjamí M. Nom Crol Santander Muñoz, Àlex................................. 00’-21’’-25 Flotats Boix, Gerard...................................... 00’-22’’-19 Sala Sardans, Gerard....................................00’-22’’-62 Muxí Terricabras, Josep.................................00’-22’’-64 Algué Rodelas, Pere......................................00’-23’’-40


Atletisme

Club Fondistes del Solsonès-Prosetel

IV cursa de muntanya de Sanaüja

Albert Moliner, Sara Vila i Meritxell Rodríguez aconsegueixen podis a Sanaüja Diumenge 18 d’abril es va celebrar la quarta cursa de muntanya de l’alta Segarra a Sanaüja Un recorregut molt dur, molt tècnic i força entretingut. La cursa constava de 24 kms, amb un desnivell tant positiu com negatiu de 1200 metres. Van participar-hi uns 200 atletes, entre ells els representants solsonins: Albert Moliner, Sara Vila i Merixell Rodríguez. L’Albert Moliner va entrar al lloc 11 de la general i 3r de la seva categoria amb un temps de 2’26’06h. La cursa va ser guanyada per Sergi Rodríguez amb 2’10’38 h seguit de Manu Sánchez amb 2’14’37 h. i tercer va entrar Pere Aurell amb 2’15’10 h. En categoria de dones la guanyadora va ser Ester Hernández amb un temps de 2’44’33h, segona va ser Sara Vila amb 2’49’45 h. I la tercera classificada va ser Lucía Caballero amb un temps de 3’05’39 h. Meritxell Rodríguez va entrar 3a de la categoria amb un temps de 3’4404 h.

Cursa Gironella-Casserres-Gironella

Albert Moliner, 3r a Gironella Diumenge 11 d’abril a les 10 h. es va donar la sortida a la cursa popular de Gironella-Casserres-Gironella, amb un recorregut de 17 kms El Club Fondistes del Solsonès va ser representat per l’Albert Moliner que sempre va anar al capdavant de la cursa, juntament amb Ramon Noguera i David Clavel. En David Clavel Matamala, del Natació Manresa, va entrar guanyador amb un temps d'1 hora i 37 segons. Segon va ser Ramon Noguera de l’Andorra amb un temps d’1 hora 2 minuts i 10 segons, i seguidament va entrar l’Albert Moliner dels Fondistes del Solsonès en tercer lloc, amb un temps d’1 hora 2 minuts i 17 segons. En categoria de dones la guanyadora va ser Mireia Comella del Puigcerdà amb 1 hora 14 minuts i 27 segons, segona va ser Lola Brabau de l’UEC Anoia amb 1 hora 18 minuts i 48 segons i en tercer lloc va entrar Sílvia Soler del Mountain Runners amb 1 hora 19 minuts i 43 segons.

1 de maig Cros d’Artés, 10 km 9 de maig Mitja i Quart de Marató de Tàrrega 16 de maig Cursa Corriol de Solsona 23 de maig Cursa de Policia de Catalunya 10 km (Vic) 23 de maig Cursa de Nou Barris 10 km (Barelona) 29 de maig Marató de relleus de (Lleida)

Pròximes Curses 25 d’abril Mitja Marató i Cursa Popular de Lleida 25 d’abril Pujada a Vallhonesta 13’6 km (Sant Vicenç )

Més informació Ribera Esports, www.atletisme.com i http://www.fondistesolsones.org/ 44

668 - Divendres, 23-04-2010


Atletisme

Club Fondistes del Solsonès-Prosetel

12a Cursa dels Bombers - 2010

Sancho Ayala creua la meta a la posició 52 de la general Diumenge dia 18 d’abril a les 10 del matí es va donar la sortida a la popular cursa dels Bombers 2010, amb una participació record de 18.500 atletes inscrits, dels quals uns 15.123 van passar la línia de meta abans de tancar-la. Els Fondistes del Solsonès-Prosetel van ser representats per una bona colla, que van fer els respectius temps i llocs: En categoria d’homes cal destacar Sancho Ayala, que va fer molt bon temps. .................................temps/ minuts........ lloc general Sancho Ayala.................... 33’31..............................52 Eduard Bosch.....................36’37.............................247 Lluís Villaró........................36’37.............................252 David Alconchel................. 39’55.............................874 Abderraman Morabiti..........40’46...........................1.101 Aaron Bosch.......................41’48.......................... 1.467 Josep Miquel Alconchel.......42’57..........................1.903 Josep Alconchel................. 44’27..........................2.742 Mohamed Reda................. 44’39..........................2.869 Santi Cutié.........................45’03.......................... 3.142 Jaume Creus..................... 48’12..........................5.334 Jordi Santasusana............. 54’08.......................... 9.453 David Semís.......................55’48........................10.446

En categoria de dones els Fondistes del Solsonès van ser representats per: .................................temps/ minuts........ lloc general Sílvia Leal........................ 39’58.............................885 Ester Fabrega.....................55’56........................ 12.016 Pilar Bonache.....................58’48........................ 12.018 Mery Martin..................... 1’05’26......................14.040 FELICITATS A TOTS, sobretot a l’Eduard, Lluís i David ja que van aconseguir fer marques personals als 10 km.

Una nova edició de la Cursa Corriol La 4a edició de la Cursa Corriol que organitza el Club Fondistes Solsonès el proper 16 de maig ja ha obert les inscripcions. La cursa s’iniciarà a les 10 del matí i tindrà sortida i arribada al Parc de la Mare de la Font. Recorrerà una distància de 10’8 Km en un circuit format un 90% per camins i corriols forestals i la resta, asfalt. Les inscripcions es poden fer fins al 13 de maig amb el límit de 300 inscrits. Per més informació us podeu adreçar a fsolsones@hotmail.com i als telèfons 973481547627053112. El preu d’inscripció és de 13 euros, inclou bossa, obsequis i tovallola. La cursa puntua per la lliga Interclubs Terres de Ponent. 668 - Divendres, 23-04-2010

45

La cursa va ser guanyada per segon any consecutiu per Kiprono Menjo amb 27’04 minuts, en segon lloc va entrar Carlos Castillejos amb un temps de 28’31 minuts i tercer va ser Chema Martinez amb 28’54 La categoria de dones va ser guanyada per Jessica Augusto amb un temps de 32’08 minuts, seguida de Nuria Fernández amb 33’03 minuts i tercera va entrar Marta Domínguez amb 33’42 minuts.


Excursions

Excursió amb cavalls

A la foto hi veureu els genets que vam fer aquesta excursió: El Maikel, el Josep M., l'Emma, el Valentí, el Joan i el Jordi

tot preparant una magnífica paella per dinar. Un cop entaulats, érem més de vint-i-cinc persones i no ens vam poder acabar la paella. Passat el dinar, va arribar l'hora de reprendre la tornada: muntura els cavalls, dóna'ls aigua i en marxa: La pujada va ser més curta, ja que alguns "piques" entre genets van promoure algunes grans galopades. La prova está en que la tornada, la vam fer en una hora i quaranta-cinc minuts aproximadament. El temps ens va acompanyar durant tot el dia i ens ho vam passar d'allò més bé. Ja estem preparant la propera!!!

El passat dissabte dia 17, aprofitant que el tram que va des de Sallent fins a la carretera de Sanaüja encara no havia estat asfaltat, era la nostra última oportunitat per fer aquesta sortida amb cavalls evitant passar pel mínim possible d'asfalt amb les nostres muntures, ja que no és pas el més adient per als cavalls. De bon matí, uns amics de Cardona aficionats també al món del cavall es van reunir amb nosaltres a Solsona per desplaçar els cavalls amb remolc fins a St. Climenç, on iniciaríem la sortida. Després de més de dues hores de camí, la major part de descens, arribaríem al nostre destí: un tomb pel casc antic. Això sí, amb cavalls i gran rebuda d'uns bons amics d'allà que ens esperaven

Moltes gràcies a tothom!

Societat

Comparses

Comparsa Mata-Rucs

Renovació a la Junta dels Mata-Rucs Comunicar-vos que la junta actual de la comparsa ha deixat les seves funcions i dóna pas a una nova junta. A continuació us detallem les persones que en formen part i ens posem a la vostra disposició per tot allò que us convingui. Intentarem entre tots sorprendre i remodelar els actes de la comparsa. PRESIDENT: Moisès Riba Sabata VICE-PRESIDENT: Manel Mosella TRESORERS: Albert Colell i Lurdes Caballol SECRETARIS: Jordi Torrent, Sara Ortigosa i M.Àngels Solé VOCALS: Rosa Maria Bajona, Rosa Codina, Pilar Cutié, Josep Manel Pacheco, Rosa Guilanyà, Jaume Sabata, Josep M. Sancliments, Catalin Ionel, Alba Estany, Emili Agut, Brígida Sala, Lourdes Güell.

Aquesta bruixeta tan eixerida, ahir va fer 7 anys. Moltes felicitats de part de la família. 46

668 - Divendres, 23-04-2010


Concerts

Ramon Estany

La Banda de l'Escola Municipal de Música toca a tot ritme El passat diumenge 18 d'abril, el Teatre Comarcal de Solsona va acollir un nou concert de la ja consolidada Banda de l'Escola Municipal de Música de Solsona. Una cinquantena de joves músics que sota la direcció de Jaime Rivera van oferir els següents temes, la majoria, de conegudes bandes sonores

Música

del cinema: Concerto d'amore, de J. de Haan, The magnifici· ent seven de E. Bernstein, The wonderful Rockmachine de M. Vandelft, The Beatles in concert, Hautvast i una segona part amb Adagietto for flute de T. Huggens, Music from Braveheart de J. Hornes i Pirates of the caribbean de K. Badel.

Ajuntament de Solsona

Editen un recull de cançons de bressol cantades per mares solsonines L’Ajuntament en distribuirà els CD entre les llars d’infants del municipi El proper dimarts 4 de maig a 2/4 de 9 del vespre, la sala cultural de l’Ajuntament de Solsona acollirà la presentació del CD Son, son, un recull de cançons de bressol cantades per mares solsonines. L’ha editat l’Ajuntament, a través del Pla de Ciutadania i Immigració, amb el suport de l’Escola Municipal de Música, que n’ha dirigit la producció, i els mitjans tècnics de Solsona FM. Conformen aquest disc compacte un total de 18 temes cantats a una o diverses veus, entre els quals hi ha cançons populars catalanes, castellanes, de Mallorca, l’Alguer, França, el Japó, Àustria, Polònia, Moldàvia i el Marroc, a més d’adaptacions de peces de reconeguts compositors. Les interpreten Leo Manau, Mercedes Limones, Kazuko Sano, Ala Turcan, Montserrat Casas, Rosa Vila, Magaly Castañeda, Karima El Barnichi, Eulàlia i Anna Moliner, Anna Oliva, Eva Maria Hinck, Lluïsa Camps, M. Àngels Casafont, Carme Colilles i Alícia Torrent. S’han editat 200 exemplars del CD, que es repartiran 668 - Divendres, 23-04-2010

entre les llars d’infants del municipi. L’objectiu d’aquesta iniciativa és contribuir a la difusió de les cançons de bressol que les mares de Solsona transmeten als seus fills, tot reflectint també la diversitat de cultures que conviuen a la ciutat. “Totes les peces tenen en comú el llenguatge universal de la música per comunicar-se amb tendresa amb els més menuts de la casa”, diu l’alcalde, David Rodríguez, que va impulsar la publicació d’aquest recull l’any passat com a regidor d’Acció Social. Son, son s’ha realitzat amb la col·laboració del Consell Comarcal del Solsonès i l’Escola Bressol de Solsona i el suport de la Secretaria per a la Immigració i el Ministeri de Treball i Immigració. En l’acte de presentació, el dia 4 de maig, s’organitzarà una taula rodona amb la participació de diverses mares del municipi amb diferents experiències familiars –entre les quals n’hi haurà de família nombrosa i família monomarental. 47


Natura

Agents Rurals del Solsonès - Servei Educatiu del Solsonès

Repoblació d'una mina a cel obert Els dies 26 de febrer i 25 de març de 2010, més de 200 escolars dels centres del Solsonès han plantat arbres a l’antiga cantera de Sant Feliu de Guixers, explotada per l’empresa Knauf Han participat els nens i les nenes de 1r de les escoles Setelsis i Arrels I i tots els alumnes de l'escola Vall de Lord de Sant Llorenç de Morunys

48

668 - Divendres, 23-04-2010


Natura

Agents Rurals del Solsonès - Servei Educatiu del Solsonès

Durant la jornada s’han realitzat les activitats següents: - Plantada d’arbres: cada nen i nena ha plantat el seu arbre. - Visita a la fàbrica Knauf: els alumnes han visitat la fàbrica, on els han explicat el procés de fabricació de les plaques de guix. - Diferents xerrades, explicant com és el bosc, qui hi viu i com cal tenir-ne cura. Els Agents Rurals del Solsonès juntament amb el Servei Educatiu del Solsonès i l’empresa Knauf han organitzat aquest activitat amb l’objectiu de conscienciar els alumnes de la necessitat de preservar la natura i respectar el medi ambient. Cal remarcar l’interès, la disponibilitat i el suport ofert per Knauf en tot moment. Aquestes jornades també han estat possibles gràcies al Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, primer per facilitar les monitores que han ajudat a fer els forats i a plantar els arbres. També per la demanda de les plantes a Forestal Catalana que ens les han cedit gratuïtament. La compatibilitat d’una activitat minera extractiva amb la restauració i recuperació de la zona explotada és una bona mostra dels avenços que s’estan portant a terme en la millora de l’impacte mediambiental que té l’activitat de l’home. És important destacar el valor pedagògic de l’activitat ja que uneix

escola, medi ambient i empresa industrial explotadora en una mateixa causa. En aquesta activitat també hi ha col·laborat el Consell Comarcal del Solsonès i l’Ajuntament de Sant Llorenç de Morunys. Prèviament a la sortida, es van facilitar mostres de mineral (sòlid i en pols) i del producte final, per tal de treballar el procés de fabricació. A tall d'anècdota, era divertit veure l'entusiasme dels nens i les nenes quan trobaven i identificaven el mineral a la cantera. Les escoles valoren molt positivament la realització d'aquesta activitat per la seva riquesa pedagògica i agraeixen l'esforç de tots els que fan possible que es pugui portar a terme.

Societat

Els petits de l'Agrupament escolta Pare Claret viuen un cap de setmana al cau 668 - Divendres, 23-04-2010

49


Concerts

Ramon Estany

Un concert per gaudir El divendres 16 d'abril, el pub Sputnik de Solsona va acollir un concert a càrrec del grup Bluestime. Format per Ramon Barrera a la guitarra, Jesús Guzmán al baix i veu i Pere Jordi Baraldés a la bateria, tots tres músics ben coneguts de l’escena musical solsonina. Bluestime s’autodefineix com

una banda de blues, encara que ben oberta a les influències de la música rock. Blues-rock potent però a la vegada ple de sentiment i sensibilitat, això és el que es va trobar el públic que va assistir al concert de Bluestime a l'Sputnik.

Guia de serveis AUTOMOCIÓ

Garatge Montaner Carretera de Manresa, 1 ......................... 973 48 06 00 Dièresi Autoreparació, SCCL Carretera de Torà, 20 .................................973 48 03 21 Tallers Montsol, S.L. Avinguda Sant Jordi, 25...........................973 48 27 05

ARTICLES DE REGAL

Articles de Regal Pellicer Carrer Sant Nicolau, 6. Solsona Telèfon: 973 48 11 59

BAnCS I CAIXES

Ibercaja Plaça Camp, 8 ................................................973 48 03 09

BARS - RESTAURAnTS

Restaurant Castell Carrer Castell, 8............................................ 973 48 00 78 Frankfurt Dasai Carretera de Sant Llorenç, 4 ................ 973 48 08 66 Restaurant Trabucaire Carretera de Sant Llorenç, 1 ................ 973 48 00 27

CARnISSERIES

Carnisseria Angelina........................973 48 28 50 Carnisseria Palá Plaça Major, 4 ................................................ 973 48 02 64 Can Solvi Carretera de Manresa Piscis baixos..973 48 20 55 Carrer Castell, 35 .......................................... 973 48 11 67 Carretera de Torà.........................................973 48 12 90

ELECTRODOMÈSTICS

Expert Rafart Carrer de la Bòfia, número 6 Telèfon: 973 48 31 32

ESPORTS

Ribera Esports Passeig Pare Claret, número 10 Telèfon: 973 48 15 47

FERRETERIES - TALLERS

Ferreteria Vilbar.................................973 48 01 54 Ganiveteria Pallarès Pol. Ind. Els Ametllers, Par. 37.............. 973 48 30 54

GESTORIES

Gestoria Mas 75 anys al seu servei Avinguda del Pont, 4 Telèfon: 973 48 00 95

JOIERIES

Joieria Ester Carrer Sant Cristòfol, 3..............................973 48 28 52

MODA

Gaudí Carretera de Sant Llorenç, s/n.............973 48 31 55 Torra Stil................................................ 973 48 39 46

OPTIQUES

Òptica Jané.......................................... 973 48 34 29

PAPERERIES - IMPREnTES

Apunts Gràfics.................................... 973 48 17 19 Gràfiques Muval.................................973 48 04 10

PODOLOGIA

Peusà, Centre Podològic Carrer Gaspar de Portolà, 4 ...................973 48 16 09

QUEvIURES - BEGUDES

Begudes Delfí Carrer de la Bòfia, 10..................................973 48 14 09 Cal Coll Carretera de Torà, 6....................................973 48 02 16

TAXIS Taxi Borés - 24 h. - 5 i 9 Places 973 48 11 31 ....................................................689 13 08 08 Eva Borés 24 h. - Fins a 9 Places 973 48 39 17.................................................... 630 11 16 39 Taxi 24 hores - Fernando Antón Callén 661 819 121 ......................................................973 48 38 24 Autotaxi Ramon Castro Servei 24 h .......................................................608 93 81 37 Taxi Joan Parcerisa Janer...............620 72 81 05

PASTISSERIES

TRAnSPORTS

La Lionesa Carrer Castell, 18...........................................973 48 02 60

Autocars Tarrés Carrer Sant Miquel, 13 ..............................973 48 01 29 Transports I Logística J. Viladrich Carrer Castell, 50 ......................................... 973 48 09 09

PInTURES

Benigno Alcázar, S.L. Carrer de la Bòfia, 16..................................973 48 05 49

PERRUQUERIES Perruqueria Bajona......................... 973 48 06 69 Perruqueria Eva Avd. Cardenal Tarrancón,1 Baixos.....973 48 37 66 Perruqueria Nuri Carrer Sant Agustí, 12.............................973 48 29 05 Perruqueria Lluïsa Carrer Llobera, 38 Telèfon: 973 48 26 55

vETERInàRIS

Clínica Veterinària Setelsis. ....... 629 39 12 46

vIvEnDA - COnSTRUCCIÓ

Cuina Estel, S.l. Antiga Carretera de Berga .....................973 48 20 07 Finques Planes Api núm. 7.491 - Des de 1975. Carrer Sant Miquel, 16 Telèfons: 973 48 35 25 - 973 48 35 26

Bombers: 973 48 10 80 • Creu Roja: 973 48 06 52 • Mossos: 088 • Policia Local: 973 48 30 40 • Urgències: 973 48 14 14 50

668 - Divendres, 23-04-2010


Diferències

Marta C.

Les 7 diferències Sabríeu trobar les 7 diferències entre aquestes dues fotografies? Estan fetes a l'Escola Bressol, on hi surten infants escoltant el conte de "La formiga Xènia", que explica la Roser Fonts. Aquí teniu les solucions de les diferències de la setmana passada, el Celsona 667.

L'acudit del Simi

668 - Divendres, 23-04-2010

51


Celsona 668  

Divendres 23 d'abril de 2010

Advertisement