Page 25

Associacions i Entitats

Ramon Estany

El SOM reprèn el seu cicle de xerrades amb l'ONG Trenkalòs XERRADA: 'Un estiu alternatiu! Camps de treball solidari'. A la sala gòtica del Consell Comarcal el dia 26 de febrer, a 2/4 de 10 de la nit La cooperació internacional és una opció per a les vacances d'estiu dels joves. L'ONG local Solsonès Obert al Món organitza una xerrada per presentar als solsonins la possibilitat de participar en camps de treball a Bòsnia i Hercegovina. Anirà a càrrec de Jordi Rodri, membre de la xarxa Trenkalòs, que ofereix activitats de sensibilització i campanyes de cooperació destinades especialment al sector juvenil. En el mateix acte es projectarà el documental Pinzells damunt la guerra.

Jordi Rodri. Fotògraf. (Barcelona, gener de 1967) Ha realitzat reportatges fotogràfics a Irlanda del nord, Bòsnia, Guinea Bissau, La Casamance (Senegal), Índia (Fabrica UNION CARBIDE), Tibet i Palestina (2a intifada) Inicià l'activitat en matèria de cooperació el febrer de 1985 (Campanya Etiòpia i Eritrea). També ha fet treballs humanitaris a Guinea Bissau (Tramesa d’emergència de material sanitari als hospitals durant la guerra de 1998-99), ha coordinat la recollida d’aliments per Bòsnia a Catalunya 1993-1995 així com diversos combois amb material humanitari a Bòsnia des de 1997-2002 Fruit d'aquest període als Balcans realitzà un treball de recerca sobre la massacre de Srebrenica i inici de treballs amb el supervivents de la massacre al camp de refugiats de Mihatovici (Bòsnia) Des de 1997 és coordinador de l’associació TRENKALÒS dedicada a la formació en matèria de Cooperació internacional, amb treballs de reconstucció i d’ajut als refugiats de la guerra ininterrompuda fins avui. Dirigeix les estades de formació TRENKALÒS a Bòsnia amb l’assistència sobre el terreny de 500 cooperants catalans. Realitza conferències sobre Cooperació, el conflicte dels Balcans, la massacre de Srebrenica, Mines antipersona, Comunicació, etc Ha estat autor dels llibres: L’enemic invisible, Una guerra al paradís, Art Sarajevo i Homenatge a Srebrenica.

660 - Divendres, 26-02-2010

També és director de la col.lecció de còmics sobre cooperació El món per un forat- llibres per pensar, amb els títols publicats: Adéu Srebrenica, el nostre món (Diferències nord-sud), Checkpoint-Palestina, El raval de Barcelona, Marea negra (Cas Prestige), L’últim pas, Mines antipersona, Txetxènia, Sota la lluna de Grozny, Salvem el Tíbet- (50 anys de resistència) i Viatge a l’Índia (Union Carbide, una fàbrica a Bhopal)

Què és Trenkalós

25

Trenkalòs és un projecte dinamitzat pel GEP (Grup d’Estudis Pedagògics) amb l’objectiu de potenciar l’associacionisme especialment juvenil entorn a la cooperació per una cultura de la pau i els drets humans. Trenkalòs. Grups en moviment s’estableix com una xarxa on s’ofereixen activitats de sensibilització i campanyes de cooperació en les que tothom pot participar en la mesura que triï. Paral·lelament, s’estableix com un mercat d’intercanvi de serveis i recursos entre els grups membres potenciant així la interacció entre entitats. És, doncs, una opció per a aquelles persones especialment joves que en grup o de forma individual desitgin introduirse en el món de la cooperació en xarxa i treballar conjuntament en projectes de cooperació i sensibilització en l’àmbit dels drets humans, la sostenibilitat i la defensa de les cultures i pobles. Des de 1998 el GEP treballa en la conscienciació i introducció, especialment dels joves, vers una cultura de la Pau i de la cooperació, tot potenciant l’associacionisme per realitzar tasques solidàries. L’equip gestor s’encarrega d’engegar i dinamitzar les campanyes de cooperació i sensibilització. Manté projectes de cooperació internacional conjuntament amb entitats que treballen in situ a Bòsnia i Hercegovina i Guinea Bissau. La base del finançament del projecte és una oferta d’exposicions i conferències, així com una col·leció de còmics didàctics: EL MÓN PER UN FORAT-LLIBRES PER PENSAR. Aquesta oferta de material de sensibiltzació és la base per a desenvolupar les campanyes de cooperació que duem a terme conjuntament amb entitats de joves i associacions catalanes.

Celsona 660  

Divendres 26 de febrer de 2010

Celsona 660  

Divendres 26 de febrer de 2010

Advertisement