Page 20

Educació

CTFC

Finalitza la casa d’oficis i el taller d’ocupació del ctfc A mitjan de gener de 2010, va acabar la segona Casa d’Oficis de l’especialitat de Restauració d’àrees degradades, en la qual hi han participat 8 joves amb edats compreses entre els 17 i els 21 anys. Durant un any, els alumnes treballadors han realitzat tasques de restauració i manteniment d’espais naturals en diferents municipis del Solsonès. Netejar, adequar, mantenir i potenciar diferents zones naturals d’interès turístic i paisatgístic del Solsonès com el Parc de la Mare de la Font, els sepulcres megalítics del Llord o la ruta de Castellar a Ceuró al municipi de Castellar de la Ribera o la ruta de la roca de Canalda. El taller d’ocupació de l’especialitat d’auxiliar de geriatria i treballadora familiar va finalitzar el passat 1 de febrer. Al llarg d’un any s’han format 12 dones de la comarca amb edats compreses entre els 28 i els 53 anys. És la segona vegada que des del CTFC es duu a terme un taller d’ocupació d’aquestes característiques. Aquest és fruit del I Pla de Polítiques de dones del Solsonès, on en la seva fase de diagnosi es va detectar necessitats de formació i de qualificació professional de treballadors i treballadores en l’àmbit assistencial, ja que actualment no es poden cobrir les necessitats de determinats llocs de treball en aquest àmbit. Les participants al TO han realitzat les pràctiques a quatre entitats de la comarca:

Educació

• Treballadores familiars dels Serveis Socials de Consell Comarcal del Solsonès • Unitat Sociosanitària del Centre sanitari del Solsonès • Associació AMISOL • Hospital Pere Màrtir Colomés. Centre de dia i residència. Des del CTFC volem agrair especialment la col·laboració i el bon tracte rebut per part d’aquestes entitats, sense la qual el desenvolupament d’aquest taller d’ocupació no hagués estat possible. En acabar aquests programes de formació i treball els i les alumnes participants reben un certificat d’assistència del SOC on hi figuren el programa formatiu de l’especialitat i les hores totals realitzades. Aquests dos programes de formació i treball del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya tenen com a finalitat la formació de les persones participants, especialment aquelles que per raons de context social, cultural i també personal es troben en situacions vulnerables davant del mercat laboral i que per mitjà del Pla de Formació i Treball adquireixin les competències professionals i les habilitats socials i laborals necessàries per afavorir el seu procés d’inserció i facilitar-los la incorporació al mercat laboral. Estan promoguts pel Servei d’Ocupació de Catalunya amb el qual el CTFC col·labora com a entitat promotora des del seu inici.

Escola Vall de Lord de Sant Llorenç de Morunys

Xerrada de l’escriptor Joan de Déu Prats El passat 4 de febrer va visitar l’escola Vall de Lord de Sant Llorenç de Morunys l’escriptor Joan de Déu Prats. Hem recollit l’opinió d’alguns alumnes de Cicle Mitjà sobre aquest acte: “Em va agradar quan va dir allò de somniar. També em va agradar quan va dir que si tu deixes una motxilla en una illa els micos l’aniran a veure per curiositat, i els hipopòtams se la menjarien. Em va agradar quan va dir que tots sempre somniem.” Pau. “A mi em va agradar molt la xerrada amb en Joan de Déu Prats. Els seus consells em van ajudar. M’ho vaig passar molt bé, en part perquè vaig saber com era un escriptor.” Gemma. “Jo penso que s’enfonsava en les coses. Vull dir que es fixava molt en tot. Quan li preguntàvem coses ell s’expressava de manera que ho entenguéssim tots.” Núria “A mi em va agradar molt quan va explicar allò del conte que encara no li havien publicat, i que de petit volia ser Spiderman, i allò dels súper poders...” Rita 20

Escriptor Joan de Déu Prats 660 - Divendres, 26-02-2010

Celsona 660  

Divendres 26 de febrer de 2010

Advertisement