Page 16

Comarca

Josep M. Montaner i Reig

Bons resultats dels alumnes del Solsonès a la Selectivitat vament la directora del Centre, Arantxa Gómez. "En general tenim uns resultats molt bons", i a més, ha remarcat el fet que "hi hagi algunes notes molt altes", ha explicat Gómez. Cal destacar que un dels alumnes d'aquest centre , Ivan Viladrich, ha aconseguit la millor nota de Lleida, amb un 9,49. Els responsables de l'Escola Arrels Secundària han destactat el fet que dels 30 alumnes que aquest any han cursat segon de batxillerat al centre "23 hagin pogut accedir a la selectivitat" ja que "demostra que s'està fent una tasca educativa molt positiva". Els alumnes d'Arrels han obtingut un 5'3 de nota mitjana de selectivitat, tot i que 4 alumnes no han superat la prova. Alguns alumnes han fet la selectivitat "sense tenir-ne necessitat" ja que "els estudis que escolliran no la demanen". Tot i això els responsables del centre han explicat que "l'escola recomana fer les proves per tal que els alumnes no es tanquin cap porta en el futur".

Els alumnes del Solsonès que enguany s'han presentat a la selectivitat han superat per més de 4 punts de diferència la mitjana d'aprovats a tot Catalunya. Al Solsonès han superat la Prova d’Accés a la Universitat (PAU) un total de 44 alumnes, dels 48 que s’hi van presentar, el que suposa el 91,67% del total. Amb aquesta xifra el Solsonès supera la mitjana catalana que s'ha quedat en el 87,26%. Els bons resultats dels alumnes de la comarca -tant de l'IES Francesc Ribalta, com de l'Escola Arrels Secundària- han situat el Solsonès com la quarta comarca amb un percentatge més alt d'aprovats de tot Lleida, per darrera de l'Alt Urgell (96,1), la Cerdanya (96,3) i l'Alta Ribagorça (92,3). Tot i això, la nota mitjana de Selectivitat dels alumnes del Solsonès (5,6) ha estat sensiblement inferior a la mitjana catalana (5,9) i de Lleida (5,8). Els alumnes de l'IES Francesc Ribalta han superat les proves amb una mitjana de 6, un fet que ha valorat molt positi-

Entrevista a Ivan Viladrich, millor nota de selectivitat de Lleida És de la casa Les Cots de Sant Climenç de Pinell, té 17 anys i ha cursat el batxillerat a l'IES Francesc Ribalta de Solsona. Amb una 9,49 ha tret la millor nota de Selectivitat de Lleida i la setena de Catalunya

"no entenc perquè s'ha generat tan enrenou" T'esperaves aquest nota? Potser sí que m'esperava arribar al 9, però passar-lo de llarg no m'ho pensava. Vaig acabar els examens amb bones sensacions sobretot en les matèries de ciències més que en les de llengües, però clar, mai no t'esperes un resultat tan bo.

En el futur tens clar a què et voldries dedicar? No en tinc ni idea, encara. Ara és força aviat per saber-ho però de moment m'agrada tant el món professional de l'empresa, com la part d’investigació. Ja ho veurem quan arribi el moment.

Has hagut d'estudiar molt per treure aquesta nota? S'ha d'estudiar força. Jo vaig seguir el pla d'estudis que ens preparava l'institut. Durant els 15 dies abans de la selectivitat anava 5 hores a classe durant el matí i cada tarda hi dedicava unes 4 hores més.

I has pogut compaginar els estudis amb sortir i anar de festa amb els amics? No sóc molt de sortir de nit. De dia m'agrada fer coses i vaig i faig el que toqui però de nit prefereixo quedar-me a casa. Però bé, això no és significatiu perquè hi ha companys a qui els agrada sortir i després també treuen molt bones notes.

Tens decidit què vols estudiar a partir d'ara? M'agradaria entrar en un centre especialitzat de la Universitat Politècnica de Catalunya que et permet fer una doble titulació de Telecomunicacions i Matemàtiques, però per entrar he hagut de fer una prova d'accés i encara no tinc els resultats.

T'agrada estudiar? Suposo que he trobat la manera de fer que m'agradi. Em motiva sobretot el repte de solucionar problemes, i això es nota molt més en les assignatures de ciències. En canvi, les llengües se’m resisteixen més. 16

Quantes entrevistes t'han fet aquests dies? Unes quantes. M'han entrevistat a La Vanguardia, al Segre, al Regió 7, a La Manyana, al Celsona, a Catalunya Ràdio, Onda Cero, Solsona FM i Ràdio Manresa. No entenc perquè s'ha generat tan enrenou. Però tens la millor nota de Lleida i la setena de Catalunya? Sí, però potser no n'hi ha per tant. És normal que a nivell local se'n parli però que mitjans d’abast general també s'hi interessin tant m'ha sorprès força. 524- Divendres, 6-7-2007

Celsona 524  

Celsona 524 desde les dates: 6/7/07 al 21/6/07

Advertisement