Page 9

Solsona

Ramon Estany

Avancen les obres del Palau Episcopal

S´incendia un cobert a Solsona que crema un gos, un vehicle i dos dipòsits de gasoil

Aquestes setmanes ja podem veure com una gran bastida cobreix part de la façana del Palau Episcopal de Solsona, i d'aquesta manera es fa un pas més en la restauració d'un edifici emblemàtic per Solsona. Les obres, amb un pressupost de 400.000 euros, han estat possibles gràcies a una subvenció del 50% a càrrec de la Generalitat de Catalunya, i a diversos ajuts de l'ajuntament de Solsona, la Diputació de Lleida, el Pla de Barris i recursos propis del Bisbat. Es restauraran les façanes sud, est i nord del Palau Episcopal. Així mateix, s'arreglarà el jardí del Palau Episcopal, facilitant la possibilitat que es pugui veure des de l'exterior. Altres actuacions que es duran a terme seran la restauració de la cúpula i les pintures d'aquesta de l'escalinata del Palau. És previst que les obres finalitzin a final del 2009. Aquest era un projecte planificat fa força temps, doncs ja el bisbe Deig va iniciar els tràmits per tirar endavant la restauració, l'any 2000, juntament amb la segona fase de la restauració de la Catedral i els Claustres.

Comarca

Dissabte 23 a la nit es va produir un incendi en un cobert al terme municipal de Solsona, que va cremar un gos, un vehicle, dos dipòsits de gasoil, maquinària petita i, aproximadament, uns 3.000 quilos de civada, entre altres materials. El foc el van apagar dues dotacions de bombers, que van rebre l’avís pels volts de tres quarts de dotze de la nit. El cobert en qüestió és el de Cal Trilló i és situat a la partida de Santa Llúcia, a la zona del Vinyet. Les causes del foc encara es desconeixen i s’ha obert una investigació per aclarir els fets. Tot i així, tot apunta que l’incendi podria haver estat fortuït. Les flames van arrasar tot el que hi havia a l’interior de la instal·lació, d’uns 150 metres quadrats. El cobert aixoplugava civada, un cotxe i gasoil. A més a més, també hi havia un gos, que va perdre la vida en el sinistre.

Ramon Estany

La Coma i la Pedra adquireix la Rectoria de la Pedra Per acord de Ple, de data 4 de maig de 2009, es va aprovar provisionalment l’adquisició del bé immoble de la Rectoria de la Pedra. L'objecte del contracte és la Rectoria de la Pedra i terreny que l’envolta, situat al nucli de la Pedra (sota l’església i castell de la Pedra), pel preu de 265.315,52 euros i 42.450,48 euros, d’IVA, en data de 4 de maig de 2009, al Bisbat de Solsona

622 - Divendres, 29-05-2009Celsona 622  

Divendres 29 de maig 2009