Page 7

Solsona

Servei de premsa de l'Ajuntament de Solsona

Ton Casserras dissenyarà el programa de la 356a Festa Major de Solsona

L’artista rep l’encàrrec de l’Ajuntament després de no presentar-se cap proposta al concurs L’artista local Ton Casserras serà l’encarregat de dissenyar el programa de la Festa Major de Solsona d’enguany –considerada Festa patrimonial d’interès nacional–, que assoleix la 356a edició entre el 7 i l’11 de setembre. Casserras ha acceptat l’oferiment que li ha fet la regidoria de Cultura, després de consensuar-ho en el si del jurat que es va reunir la setmana passada per valorar les propostes presentades al concurs convocat per escollir un disseny. Però la participació a la convocatòria, que es va tancar a final d’abril, ha estat nul·la, motiu pel qual els membres del jurat, format per l’alcalde, la regidora de Cultura, un representant de cada grup municipal, un artista i un representant dels mitjans de comunicació locals, han optat per encarregar el disseny a un artista de la ciutat. Per això, van establir un llistat de possibles autors que podrien interessar-se per dissenyar la línia gràfica de la festa –per al programa, però també els pòsters i la portada del web oficial–, i que no ho haguessin fet mai abans. Ton Casserras, que figurava al capdavant de la llista, ha acceptat l’encàrrec, que serà retribuït amb 300 euros, la dotació corresponent al premi que s’hauria endut el guanyador del concurs. Llicenciat en Belles Arts, tot i no dedicar-se professionalment al disseny, aquest solsoní és autor de diversos logotips d’entitats de Solsona, com el de l’IES Francesc Ribalta, el CEIP El Vinyet i el del 25è aniversari de la Penya Barcelonista de Solsona i Comarca. La seva obra també

ciutadans. I per això es va organitzar un concurs, tot i que no va rebre la resposta desitjada. En les dues darreres edicions han firmat el disseny gràfic de la Festa Major de Solsona Víctor Pallarès, l’any passat, i Anna Terricabras, el 2007.

Llibertat a la creativitat de cada autor

A l’hora d’establir uns criteris de disseny, Sara Alarcón, regidora de Cultura, considera que “és important donar llibertat a la creativitat de l’artista, que cada any aporta una riquesa i un valor afegit al programa d’acord amb l’ampli ventall d’estils dels autors solsonins”. No obstant això, la regidora creu que hi ha unes característiques que s’han de preservar, com la qualitat, la seriositat i l’elegància dels elements gràfics. Òbviament, també es demana un tractament homogeni de la portada de la publicació amb el seu interior.

Cartell de l’última edició, signat per Víctor Pallarès

va ser la seleccionada en l’últim concurs organitzat per l’Ajuntament per escollir la portada de l’agenda de Nadal. L’objectiu de la regidoria de Cultura és obrir a tots els artistes solsonins l’oportunitat de donar forma al programa de les festes del Claustre, una publicació que és col·leccionada per molts

Llistat de Serveis 973 48 17 19

622 - Divendres, 29-05-2009Sobrietat davant la crisi

L’alcalde, Xavier Jounou, ha avançat que, si bé s’intentarà mantenir la qualitat que sempre ha caracteritzat aquesta publicació, de la qual s’editen 3.000 exemplars, enguany l’Ajuntament apostarà per la sobrietat. En aquest sentit, se’n contindrà el pressupost amb una reducció del nombre de pàgines i adorns prescindibles.

Celsona 622  

Divendres 29 de maig 2009

Celsona 622  

Divendres 29 de maig 2009

Advertisement