Page 1

La veu del Trullàs REVISTA DE L’ESCOLA

BENIFAIÓ • PRIMER TRIMESTRE CURS 2016/17

Ja som alumnes del Trullàs

Els xiquets i xiquetes de tres anys us desitgem

Bones Festes

ALUMNAT D’INFANTIL • 3 ANYS


Sumari 1. ENS CONVERTIM EN PINTORS. 2. LA TARDOR. 3. ELS ALUMNES DE PRIMER APRENEN ELS ANIMALS. 4. ELS DOLÇOS DE NADAL. 5. TERCER CONEIX L’ALBUFERA. 6. TOTS OLÍMPICS. 7. CENTRE NADALENC. 8. HALLOWEEN. 9. SIRENA MUSICAL. 10. CEIP TRULLÀS, UN CENTRE EN MOVIMENT. 11. ÈXITS DELS NOSTRES TRULLASERS. 12. LA COCA DE IOGURT. 13. NOTÍCIES DE L’AMPA. 14. FES-LI UN PETÓ A LA TIA. 15. EL NADAL I LES TIC. Edició i maquetació: Imag Impressions. Coordinació: Equip Directiu. Col·laboració: Comunitat Educativa del Ceip Trullàs.

Un any més, obrim aquesta revista donant la benvinguda a l’alumnat de 3 anys que ja forma part de la pedrera del nostre Trullàs, aquests protagonistes tan menuts ens han guanyat el cor en molt poc de temps, tenen tot un futur al davant, per això és tot un repte fer aquest camí junts, ha començat un dels millors capítols del llibre de les seues vides, l’escola. Us desitgem unes bones festes de Nadal i un bon any 2017 on els somnis puguen ser una realitat.

Bones Festes

L’Equip Directiu.


INFANTIL ENS CONVERTIM EN PINTORS Els xiquets i xiquetes de 2n i 3r d’Educació Infantil hem anat d’excursió al parc “La Canaleta” en Mislata. Vam experimentar un còctel d’emocions. L’entorn ens fascinava. La imaginació ens envoltava. La pintura ens motivava…per a convertir-nos en pintors i pintores del Col·legi Trullàs.

3


INFANTIL la tardor Quan ve el temps de menjar castanyes al pavelló d’Educació Infantil rebem la visita del castanyer i la castanyera, vestida amb la seua faldilla molt llarga, un mocador al cap i un cistell a la mà. Els xiquets i xiquetes els esperem amb alegria. Ens conta la seua història i li cantem la cançó “LA CASTANYERA”. També ens porta castanyes ben torrades, calentetes i fumades per a menjar-nos -les. Estan molt bones! Per a celebrar la tardor passem una vesprada de molta emoció i diversió.

4


APRENEM ANIMALS!

(OVOHVDOXPQHVGHUDSUHQHQHOVDQLPDOV

Alumnes 1r de Primà ria

   Fermando Lladró. 

Héctor Arribas.

 Eiden Aguayo.

 Celia Crespo.

  



 Alex Sellés. 

Alejandro Rueda.

    Andrea Beltrán.

 

5

Izan Rubio.


  

Pepe Navarro.

     Pau Ribera.



Lucía Lucas.

     

Miriam Rodríguez.

Noelia Serafí.

 

6




  

Tarek Bedjaouia. .

Marina Jareño.

    

Marc Sánchez.

 



Mireia García.

   Chloé Pastor.



Mosiés Alcover.

  

Christian Ten.



7

Eloy Montón.


  

Nour Haones.

 

Beatriz GimĂŠnez.

 

Adriana Bonifacio.

 

8

1r A i 1r B us desitgen Bon Nadal i feliç 2017!


ELS DOLÇOS DE NADAL

9

Durant les festes de Nadal les nostres tradicions més arrelades ixen i ens permeten compartir amb la família i els amics moments molt bonics. Hi ha moltes coses típiques d’aquesta festa i nosaltres, les i els alumnes de 2n hem investigat un poc més sobre la part més dolça!!! - T’agraden els dolços? A la gran majoria dels xiquets i xiquetes de 2n els agraden els dolços, encara que a alguns els agraden pocs i altres més exigents depèn de quin dolç siga. - Quins dolços sols menjar? A quasi tots els agrada el xocolate i solen menjar bombons, ensimades, croissants i tenim alumnes molt tradicionals als quals els encanta la coca de la iaia i la coca de carabassa. Mmmm... Per a xuclar-se els dits!!!! - En Nadal menges els mateixos dolços que durant la resta de l’any? No en mengen altres especials per a aquestes festes. La majoria ha destacat entre tots els dolços de Nadal els torrons, els polvorons i els massapans.

- Quins són els dolços típics de Nadal que tu coneixes? Gràcies a la nadala que hem cantat al festival de Nadal de l’escola hem conegut molts dolços tradicionals que abans no coneixíem com els pastissets de moniato, l’arnadí, les coques cristines, etc. A més a més, hem preguntat als iaios i a les iaies, a les ties i als oncles, als veïns, ... sobre els dolços que menjaven abans i açò és el que hem descobert: - Quins dolços menjàveu de xicotets? Anys enrere els dolços més comuns eren el torró d’ametla i de cacau, els polvorons i els pastissets de moniato i la coca de mostatxo molt típics de Benifaió. - Els compraven o els feien a casa? Hi ha de tot, en algunes famílies els compraven i en altres els feien a casa. És curiós que alguns han descobert que depèn del dolç els feien o els compraven. Per exemple, el torró de cacau o ametla se solia fer en casa i, les coques i els pastissets de moniato també. En canvi els bombons o els polvorons els compraven.


I ja per a finalitzar amb aquest article, us volem regalar unes cosetes molt docetes. Ací teniu unes receptes tradicionals per a endolcir aquestes vacances!

MANTEGADES INGREDIENTS: - Mig quilo de farina - 50 cc d’anís - 250 g. de sucre - pell de llima ratllada - 200 d’ametles INSTRUCCIONS: Pelem les ametles i les piquem en el morter. Després barregem el sucre, les ametles, l’anís i la llima. A continuació afegim la farina i ho pastem tot. Ho deixem reposar una hora i després estirem la massa i amb els motles fem les mantegades. Per acabar els posem al forn a 170º uns deu minuts. I ja tenim els “mantecaos” fets!!!

10

TORRONS DE CACAU INGREDIENTS: - 1kg de cacau torrat i pelat - Canella en pols - 1 got i mig d’aigua - 1 kg de sucre - Corfa de llima ratllada INSTRUCCIONS: Es mol el cacau fins a fer una pasta. Es posa en l’olla el sucre i l’aigua a foc lent fins que estiga al punt. S’afegeix el cacau, la canella i la llima ratllada. Es mou i es mescla bé. S’aboca en un motle que tindrà un tros de neula baix. Hem de deixar-ho refredar. I ja sabem com preparar el torró de cacau!


TERCER CONEIX L'ALBUFERA T

11


12


làs la visita de tres ul Tr al e br re m va i cinqué c als jocs d'Atlanta, s alumnes de quar t pi el ím e, ol br r tu se oc d' va a 26 a rim El di b l'Esg s jocs : Javier Ruiz,que am khard que ha anat al Ec e ric au M i o Ri a esportistes olímpics pica b el Judo va ser olím Laura Gómez que am , s ocasions. bé que ho passarem lo re iu cr es m paralímpics en varie le vo e nt qu i va ser tant emociona Teníem molta emoció : les nostres opinions ací teniu la majoria de

d'altres esportistes i os de ví n re sa po ns “E ts practicant el seu te co xi en er an qu ls d'el esport.” ... rtant és la torxa “Una part molt impo en cèrcols que signifiqu s el bé m ta i ca pi ím ol passàrem molt bé.” o H t. en in nt co da ca ... eriència perquè “M'agradà molt l'exp ort i l'esportista de m'agrada molt l'esp luntari i també a un Judo em tragué de vo panya” company i una com ... ant no és sempre rt po im és m el è qu ¡“Jo crec en nó poder participar guanyar medalles si r practicat molt.” una olimpíada i have ... parlava de la seua s en an qu , ce ri au “M mbé ens va explicar especialitat que és, ta li va arribar prou que quan nasqué no i r això no parlava bé oxigen al cervell i pe xí i tot. ell va esforçar ai i nt re fe di ia ov m es ssió pel ciclisme era pa ua se la uè rq pe se en molt les seues ar ad gr 'a M . an gr t mol històries.”

13


“Ens ensenyare n el joc net, la to rxa olímpica qu l'esforç, la super è és molt import ació, la constàn ant, cia, la igualtat i el co ra tge.” “Ens ho passàre ... m molt bé, vam vore vídeos i m aterials. Va ser una experiènci única.” a .. . “Ens explicaren que havíem de cercles de les oli practicar el joc mpíades represe net i ens enseny nten: Europa, À aren que els sia, Oceania, À també que les o frica i Amèrica limpíades es fa i n cada quatre a n y s. ” ... “Al final vam fe r u n a fo to tots junts, ho va n'anaren ens v m passar molt an regalar una bé i q llibreta què posa : TODOS OLÍM uan se PICOS.” ... “Ha sigut una ex periència molt bonica per a m i. Espere que to v in d re a rnen a l'escola Trullàs: VISCA LAUR A !!!, VISCA M AURICE!!!, VIS CA JAVIER!!! i VISCA LES OLIMPÍADES !!!

14


Centre nadalenc Per a celebrar el Nadal, els alumnes de 5é hem decidit realitzar una manualitat molt nadalenca per decorar les nostres cases. Hem preparat un centre de taula amb elements de la natura que hem recollit nosaltres com: pinyes seques, rames de pi i d’avet, anous, castanyes, cacaus, avellanes…. i altres més colorits com boles de nadal, ciris, llaçades…. Com ho hem realitzat? 1. Hem recollit els elements de la natura. 2. Hem escollit cadascú els elements artificials que més ens agradaven.

15

5é de primària 3. Amb un esprai daurat o platejat hem pintat per tots els costats les pinyes, rames, anous….. I ens quedat, molt vistosos. 4. Hem folrat amb paper d’alumini una esponja com les que utilitzen els floristes per a muntar els centres. 5. Cada element que hem d’incorporar al centre hem de preparar-lo prèviament, posant-li un fil d’aram. 6. Finalment, hem procedit al muntatge del centre, combinant totes les peces per a que quede bonic i harmònic. Mireu que divertida ha sigut l’experiència:


english corner The 31st October it was Halloween! Some monsters, witches, ghosts and vampires visited us. We were very scared! They asked us:�Treat or trick?� and they gave us some sweets. We enjoyed a lot! We also made some crafts: bats, spiders in their web, ghosts... and we did an exhibition of terrific pumpkins!


MÚSICA. MÚSICA

Enguany hem posat en marxa la SIRENA MUSICAL. Els objectius de la música que sona a les entrades i eixides dels alumnes, entre d'altres, són: - Conéixer melodies i lletres relacionades amb festivitats o celebracions. - Descobrir melodies, estils i autors que no coneixen. - Reforçar continguts de diferents àrees als quals puguen fer referència. - Conscienciar de problemes socials. - Conéixer notícies d'actualitat, premis i commemoracions. - Etc. Cada vegada que canvia la melodia que sona, també canvia la informació bàsica que, al respecte, hi ha al suro de l'entrada de l'edifici principal. Aquest primer trimestre han sigut moltes les raons que ens han animat a donar a conéixer als més menuts determinants grups, cantautors, compositors, etc. Per començar el curs vam decidir acompanyar l'entrada amb una cançó ben alegre de Jaume Sisa, "QUALSEVOL NIT POT SORTIR EL SOL", a través de la versió marxosa de Los Manolos.

Per continuar amb la benvinguda i per desitjar el millor a totes les famílies, a final de setembre vam escoltar a Joan Manuel Serrat amb el seu "HOY PUEDE SER UN GRAN DÍA".

17


El 9 d'octubre el vam celebrar amb el "ROMANÇ DEL PENYAL" de Paco Muñoz. Vam conéixer qui és aquest cantant i escriptor tan important, especialment, pel que fa a la difusió de la música infantil en la nostra llengua. A més, amb aquesta cançó, vam passejar per muntanyes, illes i serralades de tot el nostre territori, mentre el Penyal d'Ifac i la Serra de Mariola es declaraven el seu amor. Al mes d'octubre vam celebrar el Nobel de Literatura atorgat a Bob Dylan escoltant una de les cançons que el representa: "BLOWING IN THE WIND". Aprofitàrem l'ocasió per a explicar què són els Premis Nobel, com van sorgir i quins han estat alguns dels guardonats al llarg de la seua història.

Com no podia ser d'altra manera, i com que la segona quinzena d'octubre encara no havíem donat la benvinguda a la tardor, no ho podíem fer de millor manera: escoltant el 3r moviment de "LA TARDOR" de "Les quatre estacions" de Vivaldi. Amb ella vam investigar què imaginava Vivaldi quan la va compondre. L'11 de novembre, vam decidir retre un xicotet homenatge a Leonard Cohen, després d'assabentar-nos que, malauradament, aquest cantautor i escriptor canadenc, ens havia deixat la mateixa setmana. Vam conéixer la seua profunda i característica veu, amb la cançó "HALLELUJAH". A més, vam descobrir la versió que a la pel.li "Shrek 1" apareix d'aquesta cançó.

18


El 25 de novembre, i per tal d'acompanyar un seguit d'activitats relacionades amb el Dia Internacional contra la violència de gènere, vam triar d'entre moltes cançons relacionades amb el tema, "SALIR CORRIENDO", del grup Amaral. Amb ella vam aprendre la importància de dir paraules boniques i de rebutjar actituds negatives amb arguments i actituds positives.

Finalment, hem acabat el primer trimestre escoltant NADALES d'estils diferents i divertides. Esperem que us haja agradat!!

BONESFESTES!

19


CEIP TRULLÀS, UN CENTRE EN MOVIMENT Des de l'àrea de Educació Física hem volgut començar el curs 2016-2017 com acabàrem l'anterior, amb moltes activitats relacionades amb l'activitat física , l’esport i tots aquells valors que comporta. El curs ha començat en el programa “ Esport a l’escola”. Gràcies a un conveni de la Conselleria de Educació amb diferents federacions esportives, els centres amb projectes esportius han pogut gaudir de tres unitats didàctiques impartides per monitors de les pròpies federacions. Nosaltres vam començar amb el beisbol i la seua monitora Francis. Hem après molt... com diu Emma Hartley de cinquè, hem arribat a gaudir jugant a un esport que coneixíem molt poc. Després va arribar la unitat d'esports adaptats, increïble, excepcional, sincerament ens ha encantat que els nostres alumnes i alumnes pogueren viure la gran dificultat a la pràctica de

20

molts esports adaptats i específics, els valors que comporta, superació, esforç, sacrifici.. estem segurs que quan tornen a veure algun d'aquests esports ho veuran amb altres ulls, valorant així el mèrit que té. Esport pera tots i totes. Gràcies a Jorge, el nostre monitor per saber ensenyar-nos tant, per deixar-nos tot el material necessari per a la pràctica, per congeniar tant amb els xiquets, Amanda diu que no pensava que es podia fer esport sense utilitzar determinades part del cos. Per acabar en aquest programa vam treballar el rugbi, Jota i Lucas els nostres monitors ens han fet veure i comprovar que el rugbi no és un esport de contacte sinó d'evasió, un esport desconegut per a nosaltres que ens ha agradat molt i que de segur continuarem jugant al Trullàs. Al mateix temps que realitzàvem el programa " Esport a l'escola " vam rebre la visita dels nostres olímpics, dintre del programa “ Tots Olímpics i Herois


Olímpics”. Per tercer any consecutiu el CEIP Trullàs ha tingut la sort de poder rebre grans esportistes olímpics, en aquest curs escolar a Javier Garcia, Laura Gómez i Maurice Eckhard (els nostres companys de quart ens ho conten al seu article ). El 29 de novembre de nou els alumnes de tercer van rebre la visita de Javier i Ana per fer un contacontes narrat i representat per els esportistes i recolzat per material audiovisual on es conten fets d’esportistes olímpics. El 30 de vesprada... el CEIP Trullàs va rebre una bonica sorpresa, dintre del programa “ Llevant, el club dels xiquets”, dos jugadors del Llevant visitaven el centre per donar a conèixer la historia i els valors del Llevant. Una bonica activitat on les caretes dels nostres alumnes representaven la il•lusió. Un tracte molt especial que el CEIP Trullàs sempre agrairem a aquest Club .

21

A nivell de centre van fer un flashmove on van participar tots els alumnes del Trullàs. Amb aquest vídeo el CEIP Trullàs participà al Actibasket, concurs organitzat per la federació espanyola de Bàsquet i la Fundació Trinitat Alonso... nosaltres ja hem guanyat amb aquest treball realitzat entre tots i totes!!! Hi ha moltes més activitats programades que vos anirem contant més endavant com la cursa solidaria “ Save the children” per el dia de la pau. A més, els alumnes de quart podran participar de nou al programa “pilota a l’escola” per treballar la pilota valenciana. També podem dir que el nostre centre ja està inscrits per participar en el dia mundial de l’activitat física i l’esport i moltes activitats més que de segur fem perquè el nostre centre, és un centre en moviment.


22


èxits dels nostres trullasers LORENA IBAÑEZ CAMPIONA DE LA COPA DE LA REINA D’ESPANYA DE GIMNÀSTICA RÍTMICA

La nostra alumna Lorena Ibañez de 6é B ja ens té molts acostumats als seus grans èxits a l’esport que practica. Però la última aconseguida ha superat totes les anteriors… Quedar campiona d’Espanya de la Copa de la Reina amb el seu equip!! Per això ací teniu un resum del que va suposar per a ella aquesta grata experiencia, contada per ella mateixa: El día 12 pel matí, entrenàrem de 10:00 del matí a 12:00 del migdIa, i quan acabàrem d’entrenar se’n anàrem cap a Valladolid. Anàrem dues hores en cotxe i paràrem a dinar, quan acabàrem de dinar tornàrem a agarrar el cotxe i sense parar ni una vegada més seguírem tres hores en cotxe més. Per fí arribàrem a Valladolid! Entràrem a l’hotel i com ja era molt tard sopàrem només arribar. Després de sopar es gitàrem a dormir perquè a l’endemà anava a ser un dia molt llarg i dur. Estàvem molt cansades del viatge. S’alçàrem, desdejunàrem i s’arreglàrem per a la competició. Arribàrem al pabelló, es posàrem a entrenar (calfàrem, férem elasticitat i férem les dificultats en files). Assajàrem un poc el ball i les entrenadores ens digueren que teníem que eixir a la pista perque tot allò anterior era en sales de calfament. Aixina que eixírem a la pista, férem unes quantes vegades el ball sencer i enseguida ens tocava eixir. Estava molt nerviosa i… quan acabàrem estava molt contenta pel nostre treball d’ eixe dia i de tots els anteriors. Quan ens estàvem canviant les entrenadores ens digueren que… HAVÍEM QUEDAT PRIMERES! Pujàrem a les grades per a saludar als nostres pares i mares. Les entrenadores ens cridaren per que ja era la desfilada ( on s’ entreguen les medalles).I aquesta és la meua llarga historia de quan vaig guanyar en Valladolid la medalla d’or i la Copa de la Reina.

SARA SIMARRO I EDURNE MILLA CAMPIONES AUTONÒMIQUES DE LA SEUA CATEGORIA DE GIMNÀSTICA RÍTMICA

23

El passat dia de 26 novembre les alumnes Sara Simarro de 2n A i Edurne Milla de 2n B es proclamaren campiones autonòmiques de la Comunitat Valenciana amb el seu equip, format per 5 xiquetes, en la seua categoria sub-7 amb el club de la localitat, el Club Roquette de Benifaió. Després de quedar al primer lloc en el campionat provincial quedaren classificades directament per al torneig autonòmic, que es celebrà aquest dia a la localitat de l’Alcora (Castelló). Després d’una dura competició aconseguiren pujar a la part més alta del pódium amb la merescuda medalla d’or. ENHORABONA CAMPIONES!!!


A DISFRUTAAAR! Hola a tots i totes, encara no hem començat el curs ja estem preparant els nadals Ara vénen uns dies molt bons per compartir amb els nostres fills i més si estan en edat escolar, que eixa època passa en un tres i no res. Últimament s’està parlant molt de que els nostres nanos porten massa deures, que no tenim temps per compartir amb ells, però moltes vegades no és la quantitat d’hores que passem amb els nostres fills, sinó la qualitat del temps que els dediquem. Avui en dia, per sort, és quasi segur que pares i mares treballem i el temps que ens resta l’hem de dedicar a eixes personetes que volem per dalt de tot. Jo vos proposaria que els dies de vacances que passem a casa tots junts entràrem a la cuina i preparàrem una bona coca de carabassa per poder berenar i compartir un moment dolç, vos atreviu? La cuina, encara que no ho parega, és el millor punt de reunió (almenys en ma casa, tot un goig). Ací vos deixe la recepta de la coca del iogurt ben sabuda per tots però aquesta vegada li afegirem carabassa que és un fruit de la tardor. Esta coca és molt generosa perquè podem anar canviant-li els ingredients i arribar a ser totalment diferent: amb nous i panses, xocolate, canella, llima, taronja... de totes les variants que se vos ocórreguen. El més important és que els xiquets s’embruten les mans i com un joc facen la coca i vagen provant sabors. Ingredients: 1 iogurt 1 iogurt d’oli de gira-sol 1 rent en pols 3 iogurts de farina (250 g) 2’5 o 3 iogurts de sucre 3 ous sencers I un tros de carabassa torrada o cuita i ben escorreguda Ja teniu uns pocs deures per als nadals, que ho disfruteu! Besets! Tere

24


Notícies de l’AMPA: Utilitzarem la revista escolar per informar a les famílies del que es fa al llarg del curs. El curs per a l’ AMPA s’ inicia amb la preparació dels lots de llibres de text i el seu repartiment. Les famílies compren els llibres al mateix preu que els adquirix l’AMPA, obtenint uns preus avantatjosos. Sense estar aquesta tasca finalitzada, comencem a organitzar les activitats extraescolars. Un servei sol·licitat per més de 150 alumnes. Quan comença el mes de novembre, ja estem pensant en la visita dels Reis d’Orient que deixaran un regalet als alumnes. Tot, sense deixar d’ atendre les necessitats de les famílies, dels alumnes i del centre. La Junta Directiva de l’AMPA vos desitja Bon Nadal i un venturós 2017

25


“Fes-li un petó a la tia” No hem de forçar als nostres fills a donar petons i abraçades, si no volen. “Fes-li un petó a la tia” i frases com aquesta posen als xiquets en situació d’obeir a tota a costa a un mandat d’educació, encara que això tinga com a conseqüència anar en contra dels seus propis impulsos. Els xiquets són xiquets, però tenen dret a la llibertat. Moltes vegades els nostres fills són forçats a fer un petó o una abraçada quan no volen ferho. Un xiquet no és un maleducat per no voler besar. Més aviat, està fent ús del seu dret de no voler fer-ho. Ha de tindre la llibertat de decidir com relacionar-se, com crear vincles, han de tenir sempre el control de les eleccions en el que al seu cos es refereix. D’aquesta manera, ells aprenen a cuidar-se, a fer-se respectar. Com a pares, hem d’ensenyar-los als nostres fills a ser correctes i saludar gentilment per adquirir habilitats socials, però no necessàriament ha d’haver-hi contacte. Si no volen besar quan saluden, és la seva decisió i és adequada. No és recomanable que els pressionem, i menys per acontentar o deixar conforme a una persona: “Fes-li un petó a l’avieta, que si no es va a posar trista”. Mai! Si no ho senten de manera natural, l’única cosa que aconseguim és tornar-los vulnerables a l’abús i a altres conductes de complacència sense adonar-nos. Explica Irene van der Zande (directora de Kidpower Teenpower Fullpower International): “Quan forcem als xiquets a sotmetre’s a l’afecte no desitjat per evitar ofendre a un familiar o ferir els sentiments d’un amic, els ensenyem que els seus cossos en realitat no els pertanyen perquè han de deixar a un costat els seus propis sentiments sobre el que se sent bé per a ells” Per als xiquets és fonamental aprendre sobre les seves preferències i límits, ja que és la base per forjar la seva identitat. Mereixen respecte. No confonguem educació i modals amb submissió i acatament. Si amb la nostra insistència obliguem al nen a accedir a tenir contacte amb algú amb qui no vol, podem arribar a adormir certes conductes relacionades amb formes de defensar-se en situacions de risc, creant pors i inseguretats. No anul·lem l’espontaneïtat ni el genuí dels nostres fills. No hi ha gens més bonic que veure com els nostres fills comencen a manifestar els seus sentiments, a través de petons o abraçades, quan ells ho desitgin. Rosa Marmaneu.

26


EL NADAL I LES TIC

Cada any, durant aquestes dates tan assenyalades, els xiquets escriuen cartes llarguíssimes al Pare Noel i als Reis Mags. Un excés de joguets devalua el regal, és poc educatiu i genera avorriment. Per als pares, escollir els regals de Nadal per als fills pot convertir-se en un veritable mal de cap. Arriba el moment de plantejar-se quin tipus de joguets són els més apropiats i quants. Els experts aconsellen no excedir-se. No per rebre més regals, els menuts seran més feliços; de fet, l’excés anul·la la fantasia i la il·lusió. Evitar un excés de joguets afavorirà que els xiquets les valoren realment i entenguen que no es pot tenir tot allò que es vol. Els nostres fills i filles no són capaços d’assimilar ni de valorar si la quantitat de regals és excessiva o no. Si reben molts regals, no apreciaran el seu contingut ni prestaran especial atenció a cap d’ells; s’acabaran avorrint i només

27

gaudiran momentàniament, en el moment d’obrir els regals. Per tot això, és important que els pares no se’n passen en el nombre de regals, i que trien aquells que faran especial il·lusió als menuts i als quals puguen treure el màxim partit. Per impedir l’abundància de regals, els pares han de dialogar amb la resta de familiars, que també han d’assumir la seua part de responsabilitat. Aquests poden oferir un altre tipus de regals com roba, llibres o trencaclosques. També cal dir i recordar que les festes de Nadal són per a estar amb la família i amb els coneguts. És un bon moment per a fer un altre tipus de regal als nostres fills: Passar una estona amb ells jugant davant l’ordinador a jocs relacionats amb els costums de l’època.


L’ARBRE DE NADAL L’arbre de nadal, com el Pare Noel, són tradicions anglosaxones que s’han anat introduint a la nostra societat. L’encant d’aquest arbre de nadal és que una vegada finalitzat, clicant “encender luces”, queda il·luminat. http://www.dibujosparapintar. com/juegos_educativos_ ventana.html?doc=archivos/ juegos_ed_navidad_abeto_ interactivo.swf?800x600 ELS REGALS Els jocs d’observació i de potenciació de la memòria visual són molt adequats per treballar l’agilitat mental. En aquest cas, les targetes virtuals que s’han d’aparellar són d’elements nadalencs. http://www.pekegifs.com/navidad/memonavidad/ Memo.swf La llista de jocs interactius és molt variada, sols he col·laborat amb una xicoteta mostra. Ara sou vosaltres, pares i familiars els que heu de NINOT DE NEU posar la vostra imaginació i il·lusió al servei dels El ninot de neu és un dels més menuts de la casa i fer que el Nadal no siga elements més simpàtics sols una època consumista i sense sentit. d’aquesta època hivernal. Com que no tothom té la possibilitat de fer-ne un de veritat, en aquest joc podran deixar anar la imaginació Coordinador TIC sense passar fred. h t t p : //w w w. n o r t h p o l e . com/Clubhouse/Games/ Snowman/ http://www.caxigalines.net/ juegos/flash/Navidad/swf_ snowman-dress-up.swf http://www.castlearcana. com/christmas/snowman/ makesnowman.swf

EL PESSEBRE Respectant la llibertat religiosa de les famílies de cadascun dels xiquets o simplement com una tradició popular, els més menuts podran, arrossegant els personatges amb el ratolí, muntar el seu pessebre. http://servicios.educarm.es/templates/portal/ images/ficheros/alumnos/1/secciones/1/ contenidos/357/pesebre.swf

Bon Nadal!!!

28

Revista nadal 2016  

Revista informació general de les activitats escolars del primer trimestre curs escolar 2016-2017.

Revista nadal 2016  

Revista informació general de les activitats escolars del primer trimestre curs escolar 2016-2017.

Advertisement