Page 1

La veu del Trullàs REVISTA DE L’ESCOLA

BENIFAIÓ · SEGON TRIMESTRE CURS 2016/17


r ste a e

ste

ea

Sumari e

er ast

1. Infantil r ste · Una aventura en la natura. a e · Una alimentació saludable. · La benvinguda a la primavera. 2. A primer llegim molt. 3. Experiments primaverals. 4. La Murta. 5. Falla i poesies. 6. Ens divertim a la piscina. 7. Un trimestre molt actiu. 8. Sirena musical. 9. Globotà. 10. Cursa solidària. 11. Les Tic a casa. 12. English Corner. 13. AMPA. 14. La sobreprotecció. Edició i maquetació: Imag Impressions. Coordinació: Equip Directiu. Col·laboració: Comunitat Educativa del Ceip Trullàs. er st

ea

ste

ea

ste

ea


INFANTIL AVENTURA EN LA NATURA

Els alumnes d’Infantil el dia 30 de març vam gaudir de la natura en un entorn molt bonic: “El llac d’Anna”. Vam fer activitats relacionades amb el respecte i cura de la natura. S’ho passarem d’allò més bé amb un oratge primaveral que va afavorir el desenvolupament de les activitats.

UNA ALIMENTACIÓ SALUDABLE

En 3 anys hem treballat el tema d’una alimentació saludable que afavoreix un bon estat de salut. I hem elaborat un llibre de receptes familiars de cuina amb la col·laboració de tots els pares. S’han elaborat plats molt interessants i gustosos. El resultat ha sigut molt gratificant i els xiquets i els pares han gaudit molt amb l’experiència.

3


INFANTIL LA BENVINGUDA A LA PRIMAVERA

Els alumnes de 4 anys hem donat la benvinguda a la primavera eixint a passejar al camp arreplegant floretes, mirant les papallones, escoltant els pardalets… I junts als de 5 anys han elaborat un mural creatiu d’aquesta estació amb les mans dels xiquets.

4


PAPIER MÂCHE

El passat 15 de març a la nostra escola van celebrar la globotada i la cremada del nostre monument faller, monument que enguany estava dedicat als escriptors que feien algun aniversari al llarg d’aquest any 2017. Al cicle d’Infantil vam triar “Vicente Blasco Ibañez” que celebrava els seus 150 anys del seu naixement. Més concretament ens centràrem en l’obra “La Barraca”, que està ambientada en l’Albufera i l’horta valenciana. Nosaltres, els alumnes de 5 anys vam participar de forma molt activa i amb molta il·lusió fent diferents peixos i anguiles que viuen a l’Albufera. Ens ho vam passar molt bé fent els peixos amb la tècnica del paper mâche (pasta de paper). Amb globus vam fer la forma rodona dels peixos, i després vam anar fent-los capes i més capes de paper de diari amb cola. Una vegada secs, els vam pintar al nostre gust i quedaren molt colorits. En conjunt la falla va quedar preciosa i nosaltres molt orgullosos amb el nostre treball.

5


A PRIMER LLEGIM MOLT! Alumnes 1r de Primària

A primer ens agrada tant llegir que cada dia, de dimarts a divendres, obrim la biblioteca de la nostra classe i aprofitem de 9 a 9:15h per a llegir diferents llibres. Tenim bibliotecaris que diàriament s'encarreguen d'obrir i tancar la biblioteca i a més d'organitzar-la. També ens agrada molt seure a l’estora per a compartir lectures, fer-nos endevinalles, etc.

6


A més de la biblioteca d’aula cada quinze dies anem a la biblioteca del l’escola i ens emportem un llibre per a llegir-lo a casa.

I el dia del nostre aniversari, regalem un llibre per a la classe. I la mestra o la persona que compleix anys, el llig a totes les companyes i companys. A més de gaudir llegint, la mestra ens explica el significat de les paraules que no entenem, busquem sinònims i treballem la comprensió.

7


Hem llegit diverses gèneres com: poesia (de les estacions de l’any, de Gloria Fuertes...), teatre... Tant hem practicat, que ja ens hem llegit el Quixot! I el proper trimestre fins i tot anirem, anirem a llegir un conte als companys i companyes d’infantil.

8


EXPERIMENTS PRIMAVERALS

9

Els xiquets de segon hem estudiat les plantes. Volem compartir amb vosaltres uns experiments interessants que hem realitzat a l’aula. Durant les vacances de Pasqua podeu fer aquest experiment per a comprovar si les plantes beuen. Necessiteu: - Una planta amb flor blanca - Dos pots de vidre - Colorant - Cotó en pèl - Aigua A continuació, seguiu aquests passos: 1r. Lleveu la terra de la planta amb molt de compte i poseu la planta amb arrels i flors blanques dins del potet de vidre. Fixeu-la al potet amb el cotó en pèl i afegiu aigua. 2n. Afegiu a l’aigua el colorant. 3r. Observeu cada dia les flors blanques i anoteu els canvis que vegeu. També es pot fer amb aquesta variació: 1r. Agafeu una flor blanca amb una tija llarga.

Alumnes 2n de Primària

2n. Talleu la tija de la flor per la meitat 3r. Poseu mitja tija en un potet i l’altra mitja en l’altre. 4t. Poseu el colorant dins dels potets (si és de diferent color millor) i… a esperar! Si voleu comprovar la importància de la llum per a les plantes, també podeu fer aquesta prova: 1r. Agafeu una capsa de cartó i feu un foradet a la tapa. 2n. Poseu una planteta dins ja regada i la tapeu. 3r. Ho col·loqueu prop d’una finestra. 4t. Ho obriu després d’una setmana i escriviu què ha passat. Necessiteu: - Una capsa de cartó. - Una planteta que creixement ràpid.


LA MURTA Alumnes 3r de PrimĂ ria

10


11


12


13


FALLA I POESIA

Alumnes 4t de Primària Aquest any la falla era un reconeixement al món literari i el segon cicle de primària, els alumnes de tercer i quart, hem treballat i tractat en el nostre racó a l’escriptor Miguel Hernández. Miguel Hernández va ser també pastor que va estar una temporada a la guerra, també va passar per la presó i allí va morir. Miguel Hernández no va poder conèixer al seu segon fill perquè ja estava a la presó. Entre altres poemes va escriure el famós «Las nanas de la cebolla». A la falla la ceba representava la pobresa que hi havia en el nostre País durant la guerra, on només podien menjar moltes famílies aquest tubercle: la ceba i en alguns casos un poc de pa. També a la falla estava la figura del pastor que era el propi Miguel Hernández acompanyat d’unes cabres. Després treballàrem en classe la poesia i cadascun de nosaltres ens transformàrem per uns moments en escriptors i poetes. Vos deixem una mostra dels poemes fets pels alumnes de quart de primària.

El meu vehicle preferit Pel carrer anava sempre hi passejava amb el patinet. Anant ràpid anant lent en el patinet tombat o dret.

La música

La música és la meua vida m’agrada i m’inspira. Ella sempre m’acompanya en els moments de desconfiança. Instruments de vent, de corda i de corda polsegada, quan els sent sempre m’agrada. La música és la meua vida, m’agrada i m’inspira.

Triatló

Al triatló senc una sensació, m’agrada la natació i fer la transició. Nadar, em fa somniar i volar. I quan vaig en bicicleta em sent atleta. La gran balena

14

Al meu vaixell divise l’arena. Allí tombada està una balena. Amb els ulls blaus, la pell blanca. I d’un tamany que et freda l’ànima. És impressionant, s’està morint, cal salvar-la , la protectora està venint.


ens divertim a la piscina

15

Alumnes 5ĂŠ de PrimĂ ria


UN TRIMESTRE MOLT ACTIU Alumnes 6é de Primària

Amb l’arribada de la Pasqua donem per acabada la segona avaluació, ha estat molt activa en tots els sentits, acadèmicament hem incorporat un gran nombre de continguts que ens ha fet anar molt fort i l’alumnat ha hagut de treballar de valent i en quan a activitats complementàries no hem parat en torreta. Per aquest motiu a l’hora de escriure

sobre qualsevol activitat ens hem quedat en blanc i no sabem quina triar. Millor vos posem un recull d’imatges i vosaltres les identifiqueu i aprofiteu per explicar-li-les als pares i iaios. Ells vos agrairan les explicacions i se n’adonaran de totes les coses que es poden fer en tres mesos.


18

Ara als pares i iaios: Com heu vist hi ha hagut cursa solidària, Falles, jornades i olimpíades matemàtiques, visita de Fernando Romay, festival de cine, excursió a València ... i encara ens queden més coses, moltes més coses, abans d’acabar el curs i sobre tot l’esforç final, eixe que marca la diferència entre un bon curs i un curs normalet.

Ells vos ho contaran molt millor que nosaltres ja que han gaudit amb els seus companys de tots estos esdeveniments. Nosaltres parem ací, doncs hem d’entregar hui mateix l’escrit perquè ixca abans de les vacances. Els tutors de 6é.


sirena musical Aquest primer trimestre la sirena musical ha continuat mostrant-nos sorpreses i ens ha donat a conéixer i recordar grups, cantants, músics, compositors, etc. Per començar el trimestre ens hem retrobat amb la cançó que ens dóna la BENVINGUDA cada vegada que tornem d’un periode de vacances: la versió marxosa de Los Manolos de la cançó de Jaume Sisa, “QUALSEVOL NIT POT SORTIR EL SOL”.

La primera celebració de l’any que ha acompanyat la sirena ha estat el 30 de gener; el DIA ESCOLAR DE LA NO-VIOLÈNCIA I LA PAU. Per a celebrar-lo hem escoltat durant unes setmanes “HEAL THE WORLD” de Michael Jackson, una cançó que ens consciencia dels valors necessaris per a tindre cura del món en el qual vivim. A més, hem conegut el que és conegut com EL REI DEL POP. Com que en febrer és el mes de CARNESTOLTES, enguany no ens hem oblidat d’ell i l’hem celebrat escoltant al llarg de tot el mes tots i cadascun dels moviments que componen “EL CARNAVAL DELS ANIMALS”, suite del compositor Camille Saint-Saëns. Gràcies als instruments que interpreten l’obra i a les seues melodies hem imaginat els animals que representa i n’hem conegut de nous. O sabíem què era un hemió, però ara ja ho sabem! A més també hem conegut secrets de l’obra! Hem llegit que fou prohibida pel mateix compositor per por a deixar de ser respectat com a compositor de renom. Tots els moviments excepte el cigne, per ser el més elegant, des del seu punt de vista!

20


Al mes de març, com no podia ser d’altra manera hem celebrat, el dia 8, el DIA INTERNACIONAL DE LA DONA, amb el poema “CANÇÓ DE FER CAMÍ” de l’activista cultural i feminista MARIA MERCÈ MARÇAL, musicat pel gran BORJA PENALBA i interpretat per les dolces veus de la cantant valenciana MIREIA VIVES i la catalana GEMMA HUMET.

La SETMANA DE FALLES hem escoltat el pasdoble faller “LO CANT DEL VALENCIÀ” del compositor requenenc Pedro Sosa López.

Com no podia ser d’altra manera, i com que el dia 20 de març donàvem la benvinguda a la PRIMAVERA, ho hem fet escoltant el 1r moviment de “LA PRIMAVERA” de “Les quatre estacions” de Vivaldi. Una vegada més, a algunes classes hem dedicat temps per imaginar escenes que ens ha suggerit la música.

I abans de començar pasqua... CANÇONS DE PASQUA!!

21


M Ú S I C A

Enguany, els alumnes del Trullàs i la mestra de música, hem decidit fer un pas endavant i realitzar una "globotà" més elaborada. Fins ara ens havíem centrat a fer un seguit de sons "in crescendo" als quals anaven incorporantse gradualment diferents cursos i instruments. Però aquest curs hem volgut anar més enllà i, després d'escoltar una "mascletà", vam decidir que podíem, a més, introduir ritmes concrets i intervenir o no atenent a les indicacions d'una pseudopartitura (escrita en llenguatge musical no estrictament convencional). Amb aquestes indicacions vam aprendre signes i vocabulari musical que no coneixíem: tutti, ad libitum, tacet, què és un calderó, etc. I així ho vam fer! A l'hora de decidir quins instruments casolans podíem utilitzar vam escoltar atentament els sons d'una "mascletà" i els elaboràrem a casa. LA VAM PREPARAR I INTERPRETAR AMB MOLTA IL.LUSIÓ I ESPEREM QUE US AGRADARA!

22


Un èxit de cursa solidària i la visita d’un gran del bàsquet Com ja vos informàrem en la primera avaluació, “Aquestes xicotetes coses són les aquest curs estava replet d’activitats dins de responsables dels grans canvis”. Gràcies! l’àrea d’educació física. Avui, us volem destacar dos de les realitzades aquesta avaluació, la cursa solidària i la visita de Fernando Romay al col·legi. Després de l’èxit del curs anterior a la cursa solidària , el centre va decidir tornar a celebrar el dia de la pau amb aquesta activitat que organitza l’ONG Save The Children. No hi ha millor manera, que celebrar el dia de la pau ajudant a aquells xiquets i xiquetes que per diferents motius, no poden gaudir d’uns serveis mínims que tota persona hauria de tenir, com l’accés a l’aigua potable. Els nostres alumnes previ a la carrera van conèixer com podíem ajudar a aquests xiquets amb les nostres col·laboracions econòmiques: instal·lacions de potabilitzadores en col·legis, filtres per a les cases... De nou, el gran esforç dels nostres xiquets i xiquetes van donar el resultat de 1534,40 euros. Gràcies, gràcies per fer possible que per segon any consecutiu, aquesta cursa, siga tot un èxit de la nostra comunitat educativa.

23


El passat 7 de març, el CEIP Trullàs va rebre la visita d’un gran jugador de bàsquet , Fernando Romay va visitar el centre davant una gran expectativa i il·lusió. Fernando va arribar acompanyat de Joaquin Brizuelo, seleccionador i tècnic de la cantera del Reial Madrid.

Després sortim al pati, allí també esperaven els alumnes de primer, segon i infantil per conèixer a Fernando Romay. Mentre Joaquin Brizuelo realitzava un petit entrenament a un grup reduït d’alumnes, Fernando Romay parlava, bromejava i es feia fotos amb totes la classes del col·legi. Un matí molt especial al CEIP Hem d’agrair la seva forma d’actuar amb els Trullàs. xiquets i xiquetes , afectuós, amable i sempre somrient davant les fotos, preguntes i autògrafs. La primera part de l’activitat va ser a l’aula de psicomotricitat on Fernando Romay ens va agrair la nostra participació en el concurs del Actibasket i el foment de l’esport per part de l’escola. Després els alumnes de cinquè i sisè pogueren fer-li una entrevista a Fernando Romay sota l’atenta mirada dels més petits .


LES TIC A CASA Molts dels pares i mares dels nostres alumnes hauran escoltat als seus fills i filles que a l’escola pugen a l’aula d’ordinadors i treballen els continguts de les diferents àrees curriculars amb el programa Jclic. També en els blocs dels nivells hi ha un munt d’activitats que funcionen gràcies a aquest programa. El projecte JClic és una eina per a la creació d’aplicacions didàctiques multimèdia amb més de 10 anys d’història. Al llarg d’aquest temps han estat molts els educadors i educadores que l’han fet servir per crear activitats interactives on es treballen aspectes procedimentals de diverses àrees del currículum, des d’educació infantil fins a secundària. El programa també es pot fer servir a casa i no cal descarregar-lo i instal·lar-lo a l’ordinador. El primer que farem serà accedir a la web: http:// clic.xtec.cat/db/listact_ca.jsp per a cercar les activitats segons l’edat o nivell educatiu i l’àrea. A continuació i una vegada s’ha trobat l’activitat que ens interessa la elegirem clicant i s’obrirà una nova pàgina amb les diferents versions de l’activitat, sempre elegirem la versió JCLIC i l’idioma, si hi ha més d’una opció. Per últim clicarem en <engega’l (HTML5) > i el programa junt a l’activitat es carregarà. Ara és el moment de seure amb els vostres fills i practicar amb ells. De segur que passeu bons moments i repasseu o amplieu els coneixements amb les noves tecnologies. Vos deixe unes captures del programa.

25


ENGLISH CORNER This term we have done several projects about endangered animals, recipes and towns. We enjoyed a lot doing these projects because we use English for doing amazing works. Here you are some examples of them. We also went to watch two plays in English: Gulliver, Alice and Catâ&#x20AC;&#x2122;s street. We liked all of them and we also participated as volunteers.

26


AMPA TRULLÀS Benvolgudes famílies, com molts de vosaltres sabreu, a finals de gener va tindre lloc la renovació de la junta de l’AMPA que es realitza segons els estatuts de cada dos anys. I per això, hem volgut aprofitar esta oportunitat pera donar a conèixer els nous membres i nous càrrecs dins de la junta. A més a més, volem des d’ací agrair a la anterior presidenta Julia Marí, el seu temps i dedicació durant els passats 4 anys.

Desireé Cervera, mare d’alumna de 1r de Primària Elisabeth Curado, mare d’alumnes de 3r de Primària i Infantil 3 anys.

La nostra motivació per a formar part de la junta de l’AMPA és implicar-nos en la educació dels nostres fills, a través de la col·laboració amb l’equip directiu els professors i els responsables del menjador. Com a membres de la junta ens comprometem a Composició de la nova junta del AMPA: representar-vos el millor que puguem, i estem a la Presidenta: Aurora Marco, mare d’alumnes de vostra disposició per assessorar-vos, informar-nos 2n de Primària i Infantil 4 anys. o a intentar fer d’intermediaris en aquells conflictes Vicepresidenta: Ana Duart, mare d’alumne de 1r que puguen aparèixer al llarg del curs. de Primària A més a més, si cregueu que hi ha alguna activitat Secretaria: Sandra Villar, mare d’alumnes de 2n que es puga millorar o necessiteu ficar-vos en contacte amb nosaltres per qualsevol motiu, de Primària i Infantil 4 anys. podeu fer-ho a través del grup de Facebook “AMPA Tresorer: Juan Miguel Alós, pare d’alumnes de CEIP Trullàs”, a l’adreça de correu electrònic 2n de Primària i Infantil 3 anys. ampatrullas@gmail.com, a través de la bústia que hi ha en el portxe de Primària o personalment Vocals: sempre que ens vegeu per l’escola. Noelia Rodríguez, mare d’alumnes de 1r i 5é de A més de tot açò, durant aquest trimestre hem Primària. participat ens les següents activitats: Mª Jose Aguilar, mare d’alumnes de 1r de - El benefici obtés a la loteria de Nadal s’ha invertit Primària i Infantil 4 anys. en la compra d’uns còmodes pufs per a la biblioteca Jose Vicente Collado, pare d’alumna d’Infantil 5 del centre. anys. - Xocolatada de falles: L’AMPA va convidar tots els Jaume Llidó, pare d’alumna d’Infantil 3 anys. alumnes i personal del centre a ensaïmades i va Maria Gascó, mare d’alumnes de 1r de Primària ajudar a repartit la xocolatada oferida per l’empresa i Infantil 4 anys. del menjador.


- “Globotà”: Aquest any hem inflat més de 2 mil globus per a la ja tradicional globotà, així com també hem participat amb la compra d’alguns dels “instruments de vent” que utilitzen els alumnes de cinquè durant “Gran Globotà” en la que participen tots els alumnes del centre.

- Mobiliari esportiu per al pati de Primària: En l’Assemblea General del primer trimestre, us varem informar de que teníem la intenció d’invertir part del romanent de cursos anteriors en mobiliari per al pati de Primària. Finalment, s’han finançat dues peces d’equipament - Hem continuat amb el projecte d’Escola de esportiu que seran instal·lades en els pròxims Pares que començarem el curs passat, amb tres dies, juntament amb altres finançades per el tertúlies per a pares i mares, amb els següents centre. títols: “Creixent en igualtat”; “Parentabilitat Finalment us desitgem que passeu unes bones Positiva” i “A la recerca de l’èxit escolar”. festes de Pasqua i que les pugueu gaudir en companyia dels vostres fills.


perar les seues pors. Els parcs infantils són cada vegada més segurs, però també més avorrits. I els xiquets han de divertir-se quan juguen. Ells prenen riscos d’una manera progressiva, al seu ritme. Molt pocs intenten apujar-se a l’alt d’una estructura la primera vegada. És millor deixar-los que vagen provant la seua habilitat i agafant confiança.

I SI CAUEN O SE FAN MAL? Paradoxalment, una mala caiguda no fa que el xiquet agafe por a les altures. La por a l’altura s’agafa per no haver-se pujat mai a un arbre, igual que la por a manejar un ganivet, a muntar amb bici, a encendre un foc… I les pors enquistades per habilitats que no es dominen es converteixen a la llarga en fòbies. QUE S’AVENTUREN MÉS! Un xiquet que s’arrisca està millor adaptat per Els pares i mares, amb la millor de les intencions, a sobreviure. Els xiquets guanyen autoestima i intentem evitar els riscos als quals un xiquet ha paciència, se sobreposen al fracàs i la frustració, de fer front quan juga o va a l’escola. Però amb aprenen a controlar les emocions. açò reduïm la seua capacitat per a gestionar la «La por als accidents és desproporcionada, (Ropor, d’enfrontar-se a una amenaça o explorar pel ger Hart, University de Nova York). Les estadístiseu compte. Els resultats de la protecció excessi- ques semblen confirmar-ho, almenys en els pava no són positius. Una nova tendència pedagò- ïsos desenvolupats; en els 34 països de l’OCDE gica advoca per deixar que els xiquets s’aventu- la mort de xiquets es deu en la seua majoria a ren més. sinistres de trànsit, afogaments, enverinaments Els xiquets nascuts a partir dels anys noranta en els països desenvolupats són els que més atenció han rebut dels seus pares en la història. És un fenomen global i ara comencem a vore les conseqüències, quan els millennials* han anat fent-se adults. Alguns autors parlen fins i tot d’una «epidèmia» de sobreprotecció paterna. I en els últims anys s’està produint una reacció contra els estils de paternitat massa controladors. Hi ha experts que fins i tot sostenen que els menors «tenen dret» a córrer certs riscos i que la societat ha de trobar un equilibri per a proporcionar-li un entorn protegit sense arrabassar-los aqueix dret.

en la llar, incendis… Les caigudes amb conseqüències fatals són molt rares. Jugar és segur. La gran majoria dels xiquets que arriben a urgències ho fa per accidents domèstics. Que vagen sols a l’escola, implica «aprendre a eixir de casa». Al contrari que quan van amb els seus pares, els xiquets sols tendeixen a distraure’s, agafar coses, és a dir, a explorar. Aprenen també a mesurar els riscos, la qual cosa no sempre ocorre a casa, l’únic espai que no perceben com a perillós i en el qual, en conseqüència, cometen més imprudències.

Els xiquets necessiten enfrontar-se a perills i su- *(recomanem vore l’entrevista amb SIMON SINEK: ¿ERES MILLENIAL O TE RODEAS DE ELLOS?)


LA SOBREPROTECCIÓN DE LOS PADRES

¿Y SI SE CAEN O SE LASTIMAN?

Con la mejor de las intenciones, los padres intentan evitar los riesgos a los que un niño tiene que hacer frente cuando juega o va al colegio. Pero con ello reducen su capacidad para gestionar el miedo, enfrentarse a una amenaza o explorar por su cuenta. Los resultados de la protección excesiva no son positivos. Una nueva tendencia pedagógica aboga por dejar que los niños se aventuren más. Carlos Manuel Sánchez.

Paradójicamente, una mala caída no hace que el niño le coja miedo a las alturas. El miedo a la altura se coge por no haberse subido nunca a un árbol, igual que el miedo a manejar un cuchillo, a montar en bici, a encender un fuego…

Los niños nacidos desde los años noventa en los países desarrollados son los que más atención han recibido de sus padres en la historia. Es un fenómeno global cuyas consecuencias empiezan a verse ahora, cuando los millennials han ido haciéndose adultos. Y los trastornos por ansiedad, las depresiones, las conductas inmaduras y el narcisismo se han incrementado de manera notable.

Y los miedos enquistados por habilidades que no se dominan se convierten a la larga en fobias. Un niño que se arriesga está mejor adaptado para sobrevivir. Los niños ganan autoestima y paciencia, se sobreponen al fracaso y la frustración… La clave es el control de las emociones. En los juegos peligrosos, la exposición al miedo en pequeñas dosis ayuda a que los niños aprendan a no perder la cabeza en situaciones de estrés. «El miedo a los accidentes es desproporcionado», (Roger Hart, University de Nueva York). Las estadísticas parecen confirmarlo, al menos en los países desarrollados; en los 34 países de la OCDE el fallecimiento de niños se debe en su mayoría a siniestros de tráfico, ahogamientos, envenenamientos en el hogar, incendios… Las caídas con consecuencias fatales son muy raras. Jugar es seguro.

¿Hay una relación entre nuestra obsesión por la seguridad infantil y estos problemas? Algunos autores hablan incluso de una «epidemia» de sobreprotección paterna. Y en los últimos años se está produciendo una reacción contra los estilos de paternidad demasiado controladores. Que vayan solos al colegio, implica «aprender a Hay expertos que incluso sostienen que los me- salir de casa». Al contrario que cuando van con nores «tienen derecho» a correr ciertos riesgos. sus padres, los niños solos tienden a distraerse, Y que la sociedad debe encontrar un equilibrio coger cosas, es decir, a explorar. Aprenden tampara proporcionarle un entorno protegido sin bién a medir los riesgos, lo que no siempre ocurre arrebatarles ese derecho. «Los niños necesitan en casa, el único espacio que no perciben como enfrentarse a peligros y superar sus miedos. Los peligroso y en el que, en consecuencia, cometen parques infantiles son cada vez más seguros, más imprudencias. La gran mayoría de los niños pero también más aburridos. Y los niños tienen que llegan a urgencias lo hace por accidentes doque divertirse cuando juegan. Ellos toman ries- mésticos. gos de una manera progresiva, a su ritmo. Muy pocos intentan subirse a lo más alto de una estructura la primera vez. Así que lo mejor es dejarles que vayan probando su habilidad y cogiendo confianza».

Laveupasqua2017  

Revista d'informació escolar corresponent al segon trimestre del curs acadèmic 2016/2017.

Laveupasqua2017  

Revista d'informació escolar corresponent al segon trimestre del curs acadèmic 2016/2017.

Advertisement