Page 1

La veu del Trullàs REVISTA TRIMESTRAL DE L’ESCOLA

BENIFAIÓ • PRIMER TRIMESTRE CURS 2013/14

ALUMNAT D’INFANTIL • 3 ANYS


Sumari

3 anys: JA HEM ARRIBAT A L’ESCOLA! 4 i 5 anys: LA CASTANYERA 1r: CREIXEM 2n: MURALS I GRÀFIQUES 3r: VISITA AL MUSEU DE BELLES ARTS 4t: UNA MANUALITAT NADALENCA 5é: CONTE DIVERTIT: “UN DIA DE REIS” 6é: BENVINGUDA A LES NOVES MESTRES ANGLÉS: HALLOWEEN EDUCACIÓ FÍSICA: PILOTA VALENCIANA MÚSICA: LES NOSTRES NADALES. SUPORT EDUCATIU: AL i PTs COORDINADOR TIC: RECOMANACIONS ABANS DE COMPRAR UN VIDEOJOC AMPA: BENVINGUDA A LA NOVA JUNTA ENTREVISTES ALS MESTRES EN PRÀCTIQUES

Que el Nadal Arribe a les postres llars I ens òmpliga de pau, amor i esperança. Que el seu misteri ens òbriga el cor I que ens donem els postres afectes A les persones benvolgudes. Perquè ningú és tan pobre per a no donar ni tan ric per a rebre. És festa. És tradició. És convivència. A tothom, felicitats Us desitja el CEIP Trullàs.

Edició: CEIP TRULLÀS Col·laboracions: Alumnat, Professorat i AMPA. Correcció ortogràfica: Joaquim Juan-Mompó. Maquetació: Imag Impressions.


Ja hem arribat a l'escola! Aquest curs han començat amb nosaltres uns nous alumnes de tres anys. Ens interessa saber què opinen i per això uns alumnes de 4t de Primària els han entrevistat. Aquest és el resultat: - Vos agrada vindre a l’escola? - Sí, perquè ens agrada pintar, jugar amb els joguets i al pati i cantar... - Què féreu el primer dia del curs? - Jugar amb els joguets. - Com es diuen les vostres mestres? - Mariví i Raquel. - Teníeu ganes de vindre a l’escola dels majors? - Sí, perquè volem ser majors. - Teniu ganes de fer excursions? - Sí, per a pujar a l’autobús. - L’escola és molt divertida? - Sí, “mel de romer”! (Entrevistadors: Vicent i Marc. Entrevistats: el grup de tres anys.)

- Et diverteixes ací? - Sí - Com et diuen? - Adriana. -Tens ganes de seguir ací o passar a l’edifici dels majors? - Vull quedar-me ací. - Quin és el teu color favorit? - És el rosa i el verd. - A quin joc jugueu en el pati? - Al tobogan. - Sabeu alguna cançó? - Sí: “Bon dia”. (Entrevistadores: Sara i Alejandra. Entrevistada : Adriana.)

3


La castanyera

4


Creixem...

ALUMNES DE 1r

Els xiquets i les xiquetes de primer hem treballat els canvis del cos al llarg del temps. En aquest mural us mostrem com érem i què féiem de bebés com som i què fem ara que ja tenim sis anys. Agraïm molt a les postres famílies l’aportació de fotos per al mural.

5


Els murals de segon de primària Els alumnes de segon de primària hem elaborat un mural relacionat amb la festivitat del Nadal. En aquest mural hem volgut penjar dibuixos relacionats amb els dies que vindran pròximament i, que nosaltres la majoria tenim a casa, com pot ser l’arbre i les boles que en pengen. Pensem que és un moment molt especial i esperat durant l’any i, ens agrada molt passar-lo en companyia de la nostra família.

Vos desitgem un bon Nadal i feliç any 2014! ELS ALUMNES DE SEGON TREBALLEM LES GRÀFIQUES Una de les coses que més ens agrada de les matemàtiques és representar en gràfiques de barres els resultats d’enquestes o preguntes que ens fan els nostres mestres. Us presentem els resultats de l’enquesta que hem contestat 41 alumnes de segon A i B referents als joguets i als llocs de joc. La primera pregunta era: Quins són els teus jocs preferits? A.- Videojocs, Videoconsoles i Ordinador B.- Jocs de construcció, trencaclosques… C.- Jocs esportius D.- Jocs simbòlics: ninos, disfresses… E.- Jocs de taula: cartes, parxis, escacs… I els resultats: A: 10 B: 5 C: 15

6

D: 8

E: 3


La segona pregunta feia referència al lloc on més ens agrada jugar: Quin és el teu lloc preferit per jugar? A.- A casa. B.- Al col·legi. C.- Al parc o en altres llocs a l’aire lliure I les respostes són: A: 11 B: 7

C: 23

I entre tots i totes hem fet les gràfiques següents:

7


Museu Belles Arts (València)

8


Una manualitat nadalenca!!! L’alumnat de 4t volem compartir amb tots vosaltres el treball nadalenc que estem realitzant, ja que és molt bonic. Així, durant aquestes vacances ho podreu fer a casa amb l’ajuda dels vostres familiars. Aquestes són les instruccions: MATERIAL - un gotet de cristall o una caixeta. - cola blanca. - pintura tempera: blanca, groga, marró, blava. - tovalletes amb motius nadalencs. - cola brillant. - esponja, pinça i pinzell. ELABORACIÓ 1- Cobrir el got amb cola blanca utilitzant l’esponja . 2- Pintar de color blanc una franja al centre del got. Es fa enganxant l’esponja a la pinça i pegant colpets. 3- Pintar la part superior del got de blau de la mateixa forma. 4- Després cal pintar de groc la part inferior . Una vegada sec, heu d’afegir per damunt marró amb colpets més lleugers. 5- Retallar els motius nadalencs de la tovalleta i amb cola blanca pegar-ho amb el pinzell sobre el got per a decorar-lo. 6- Per últim, amb el pinzell fem una passada a tot el got amb la cola brillant.

Mireu que bonic!!!

9


El regal dels Reis d'Orient Això era un xiquet que ho tenia tot. Aquesta història no sé si és veritat , o no, però és interessant. Vos podeu imaginar un xiquet que té tot allò que vol? –Desitge això i allò... –deia cada dia a sa casa. La seua boca s’obria i els seus desitjos sempre eren ordres per als pares. El matrimoni estava sempre per complir-les o la situació podia complicar-se a casa amb una gran baralla. L’habitació del menut era com un magatzem ple de prestatgeries, a vessar d’objectes. El xiquet encara desitjava més joguines... L’arribada del Reis d’Orient estava pròxima i seria un dia assenyalat per poder demanar encara més coses. Tenia de tot i de bona qualitat i encara volia més i més… Era un xiquet ple de manies; per exemple, per a berenar sempre menjava grans quantitats de caramels, gelats i pastissos. A més a més, quan menjava altres coses ho feia amb els dits, com els xiquet mal educats. Ell no sabia que era tenir fam, ni tampoc decòrum al menjar a taula. Jugava de matí i de vesprada; sempre feia allò que volia, sense preocupació de res. Es passava hores i hores davant del seu televisor i del seu ordinador. - Xiquet , què vols? –li deia sa mare. - Xiquet , què vols? –li deia son pare. Els pares sempre li compraven allò que demanava sense plantejar-se altres possibilitats. Aquesta era la rutina diària de la família; cosa que el menut deia, cosa que li compraven.

10

Però un dia la situació va canviar, perquè no va eixir el sol al cel. La nit va omplir totes les hores del dia. De moment ningú li va donar importància, però passaren alguns dies més i la gent començà a estarne preocupada. El menut mirava per la finestra de sa casa, i enyorava del rajos del Sol. - Pare compra’m el Sol –li demanà un matí. –No puc! –No tens prou diners? –El Sol no és pot comprar amb diners –li va explicar son pare. –Aleshores què puc fer? –Escriu la carta als Reis d’Orient, tal vegada ells podran fer alguna cosa. I el xiquet mal educat així ho va fer. No va demanar joguines i llepolies, ara no li pareixien tan especials. Va demanar que el Sol tornara a brillar al cel. Va escriure una carta parlant dels seus errors i del propòsit de canviar aviat. Els Reis d’Orient li van concedir el regal i el món va tornar a gaudir del rajos calents i brillants. Conte escrit pels alumnes de cinqué.


Enquesta als nous mestres Podies presentar-te? Em diuen Hélène, sóc mestra d’anglés. Sóc francesa. Per què has fet Magisteri? Vaig fer Magisteri perquè sempre m’ha agradat la professió de mestre i també perquè m’agraden molt les llengües. Tens altres estudis? A França vaig estudiar 2 carreres: una de marketing i un altra de comunicació i publicitat. Després, en 2005, vaig estudiar Magisteri d’anglés a València. En quins col·legis has treballat? He treballat a Alcalà de Xivert (a Castelló), Algemesí, Almussafes i València. Has treballat sempre en la mateixa especialitat o etapa? Sempre havia treballat de mestra d’anglès fins l’any passat en què vaig donar Francés en un institut a València. També era tutora de 1r de l’ESO. Quins records tens de l’escola on vas estudiar? Tinc bons records. M’ho passava bé. M’agradava anar a l’escola i estudiar. I dels mestres que tingueres? Els recorde amb afecte. Vaig tindre mestres que m’han ajudat a aprendre i a descobrir noves coses. Quines coses t’agraden del col·legi Trullàs? Primer m’agraden els xiquets: són prou xarradors, però també treballadors i molt simpàtics. Després estic molt a gust amb els meus companys. Hi vols afegir alguna cosa més? Vos desitge a tots unes bones festes! Podies presentar-te? Clar que sí! Sóc Glòria, mestra de Pedagogia Terapèutica des de fa quatre anys. Actualment treballe al CEIP Juan Esteve d’Albal i ací, al CEIP Trullàs de Benifaió.

11

Per què has fet Magisteri? Vaig decidir estudiar Magisteri perquè, des de sempre, esta professió ha estat present en la meua vida, ja que molts dels meus familiars són mestres. Ells, entre d’altres, m’han ensenyat a estimar i entendre l’educació actual, així com tot allò que l’envolta. Tens altres estudis? Sí. Després de fer l’especialitat de Pedagogia Terapèutica vaig decidir estudiar l’especialitat d’Educació Infantil, ja que sempre m’ha interessat tot allò relacionat amb els més menuts. En quins col·legis has treballat? La meua primera experiència com a mestra va ser a l’IES de Jalance, on vaig aprendre a treballar amb xics i xiques adolescents. El següent curs, de nou, vaig estar a un IES, però esta vegada a la població de Monòver (Alacant) i prou lluny de casa… Finalment, el curs passat, vaig fer itineràncies a tres poblacions de la província de Castelló (Costur, Les Useres i Zucaina), esta vegada un poquet més prop de casa! Com podeu observar, la vida com a mestre interí és molt intensa, interessant i, sens cap dubte, enriquidora al cent per cent! De cada col·legi i cada company aprens noves formes de treballar, idees, etc., que t’ajuden a millorar com a professional (també com a persona, per què no) i a afrontar cada curs amb més coneixements i menys inseguretats. Has treballat sempre en la mateixa especialitat o etapa? En la meua curta carrera sempre he treballat amb alumnes amb necessitats educatives especials de les etapes d’infantil, primària i secundària. Quins records tens de l’escola on vas estudiar? Tinc records de tot tipus de l’escola a què anava quan era menuda, però els que més abunden són els d’alegria, amistat, felicitat i joc que em provoquen un ample somriure i, de tant en tant, trobar a faltar la innocència que teníem en aquella època. I dels mestres que tingueres? Recorde especialment una mestra de primària que ens contava cada matí una breu història per a reflexionar sobre un tema concret. Amb aquestes narracions, tots els companys en assemblea, donàvem el nostre punt de vista i afegíem alguna observació per a debatre-hi. D’aquesta manera va fer del nostre grup una “pinya”,


on tots vam aprendre pensar i a respectar les nostres pròpies idees, pensaments i sentiments. Quines coses t’agraden del col·legi Trullàs? En general m’agrada l’ambient que es respira al col·legi. Tant la relació que tenim entre companys com la que mantenim amb els nostres alumnes és molt bona. Vols afegir-hi alguna cosa més? Simplement afegir que estic encantada de formar part d’aquesta escola i poder participar amb gran entusiasme en la seua educació. Podies presentar-te? Hola a tots/es! El meu nom és Judith, tinc 30 anys i sóc de Sollana. Enguany he arribat nova al Trullàs com a mestra d’Audició i Llenguatge. Al col·legi tinc alumnes tant d’educació infantil com d’educació primària. M’encanta el meu treball com a mestra i al meu temps lliure m’agrada fer esport, escoltar música, llegir, veure sèries de televisió, estudiar anglés i estar amb els amics i família, però el que més m’agrada és viatjar. He estat en països com França, Alemanya, Itàlia, Bèlgica, Portugal, Anglaterra, Polònia, Noruega, Holanda, Hongria, etc. Per què has fet magisteri? Quan era xicoteta i em preguntaven què voldria ser de major jo responia mestra i infermera. He fet magisteri perquè m’agrada molt l’educació i els xiquets. Ser mestra no és sols ensenyar lliçons i aportar coneixements sinó que també has d’ajudar els teus alumnes en tot allò que necessiten, has d’oferir-los valors i acompanyarlos durant tota la seua infància a l’escola. A més a més, com a mestra no sols ensenyes, sinó que també aprens moltes coses i reps molt d’amor per part dels alumnes. Això és una cosa que personalment, a mi m’encanta.

12

Tens altre estudis? Si, com he explicat abans, també sóc infermera. Vaig estar uns anys treballant d’infermera a València, Andorra i Londres. En quins col·legis has treballat? He treballat al col·legi Sant Sebastià en Vinaròs (Castelló) i als col·legis José Ramón García Antón, Azorín i a l’institut Gaia de Sant Vicent del Raspeig (Alacant). Has treballat sempre en la mateixa especialitats o etapa? Sí, sempre he treballat com a mestra d’Audició i Llenguatge. Quins records tens de l’escola on vas estudiar? Vaig estudiar al col·legi del meu poble que és el Col·legi Públic “López Marco”. Quan intente recordar la meua infància a l’escola recorde, de manera agradable, que era una escola molt bona on jo em sentia molt feliç. També recorde les classes amb els meus mestres i companys, el meu grup d’amigues i amics i recorde especialment el menjador escolar. Del menjador tinc uns records molts divertits juntament amb els meus companys del col·legi que, com jo, també es quedaven al menjador. Jugàvem i ens divertíem molt! I dels mestres que tingueres? Els mestres que vaig tindre recorde que eren molt bons. Quines coses t’agraden del col·legi Trullàs? Del Trullàs m’agraden moltes coses. M’agraden els companys que tinc ja que és molt fàcil i còmode treballar amb ells, el funcionament del centre i sobretot els alumnes d’aquesta escola, ja que són xiquets molt simpàtics i afectuosos, que es fan molt de voler. Pense que és un bon centre. Hi vols afegir alguna cosa més? Voldria agrair l’entrevista en aquesta revista i l’ interés pels mestres nouvinguts.


As every year we have celebrated Halloween in the English classes. We did some arts and crafts, and of course… PUMPKINSSSSSS!!!!

Here you can see some bats, witches, ghosts and other special characters.

We have enjoyed a lot doing “Trick or treat” to the Pre-primary groups ( 3, 4 and 5 year-old children)… They were really scared!!!.

Helene and Mª Jesús English teachers.


El CEIP “Trullàs” ha sigut admés en l’edició d’enguany del programa de “Pilota a l’escola”. Què és És un programa que naix l’any 2007 amb la finalitat de introduir el joc de pilota en els centres educatius de la Comunitat Valenciana, i que la Federació de Pilota Valenciana, com a entitat pública única reconeguda oficialment per a promocionar el nostre esport, s’encarrega de dur-lo endavant, coordinant i organitzant les diferents activitats. Enguany el programa està dirigit a quart de primària.

Objectius: L’objectiu del programa “Pilota a l’escola” és donar a conéixer en els centres educatius les possibilitats educatives, socials i culturals que el joc de pilota té, així com possibilitar que accedisquen als centres educatius tècnics federatius i jugadors de pilota valenciana de reconeguda carrera professional. El programa comença amb una jornada dedicada als professors i mestres d’Educació Física de tots aquells col·legis que han estat admesos al programa , el nostres mestres d’Educació Física van rebre aquesta primera sessió introductòria el dia 3 de desembre al trinquet de Pelayo. En què consisteix l’activitat del programa educatiu “Pilota a l’escola”? Els alumnes treballaran amb els seus mestres la unitat de pilota valenciana i a més.. els alumnes de quart participaran en una jornada amb jugadors professionals, del quals rebran una part teòrica i una part pràctica que es farà al trinquet de Benifaió.

14


Educacio Musical

15


Recomanacions abans de comprar un videojoc Està de moda entre els joves i menuts i més ara en la era digital la compra de videojocs per a les viodeoconsoles i ordinadors, però com a pares responsables de les nostres filles i fills no ens deixem portar per les modes o per allò què es veu als mitjans de comunicació. Cal tenir en compte que un videojoc no és un joguet, és un producte d’oci interactiu. Per tant: * Sigueu prudents i reflexius i valoreu la seua conveniència. * Informeu-vos dels diferents tipus de videojocs que hi ha al mercat (d’acció, aventures, estratègia, esports, educatius, de fantasia, històrics, simuladors, puzles...). * Trieu el videojoc més adequat a l’edat, personalitat i sensibilitat de l’usuari, especialment si és menor d’edat. * Superviseu tot l’etiquetatge del videojoc: • El codi PEGI (Pan European Game Information) és el codi de conducta de la indústria europea del software interactiu que regula la classificació per edats, l’etiquetatge, la promoció i la publicitat dels productes de software interactiu. S’utilitza en més de 25 països, encara que no és de caràcter obligatori. • D’acord amb el codi PEGI, els videojocs es classifiquen per edats: Indicadors d’edat per a majors de:

La classificació del joc apareixerà en la part frontal inferior i en la part de darrere del videojoc, i afecta l’adequació del contingut visual però mai el grau de dificultat o habilitats que requereix. Estos logotips mostren l’edat recomanada amb què es classifica el videojoc. • A més, portaran uns pictogrames informatius del contingut dels videojocs. Són icones mostrades mostrades a la part del darrere de la capsa que descriuen el tipus de contingut que es trobarà en el joc.

Recomanacions per fer un ús responsable i reflexiu dels videojocs • Siguem prudents i reflexius en el moment de la compra. • Coneguem el contingut dels videojocs amb els que juguen els nostres fills i valorem la seua conveniència. • Controlem l’ús del videojoc que fan els menors d’edat, el temps que hi dediquen i impliquem-nos en el seu ús responsable. Coordinador TIC Ceip. Trullàs

16


El nostre arbre de Nadal Aquest curs el grup de NESE format per la logopeda i les dos professionals en Pedagogia Terapèutica hem decidit realitzar un breu projecte artístic agrupant a tot l’alumnat amb qui treballem. La nostra intenció és fomentar en els alumnes la capacitat de treballar conjuntament. Durant el mes de desembre cada alumne ha pintat una botella de plàstic de color verd que formarà part d’un conjunt: “Un arbre de Nadal”. Entenem que la funció de l’ensenyament és facilitar l’aprenentatge dels xiquets i les xiquetes, ajudant-los a construir, adquirir i desenvolupar les capacitats que els permeten integrar-se en la societat. Considerem que a partir de xicotets projectes és possible treballar multitud de continguts essencials que són part de l’aprenentatge funcional: • Utilització de materials de reciclatge (botelles d’aigua) • Coneixement del colors primaris i secundaris • Utilització de diverses tècniques pictòriques • Retallat de diverses figures • Acolorit de figures nadalenques • Experimentació amb diverses textures • Coneixement de la festa del Nadal

• Descripció verbal de sensacions i observacions

Per aprenentatge funcional entenem totes aquelles capacitats assolides per l’alumnat que puguen ser aplicades a situacions diferents per aconseguir resoldre diferents tipus de problemes i dur a terme un ampli ventall de tasques. L’àrea de plàstica és un bon vehicle per a desenvolupar la creativitat i la relació social. Destaca, la tasca realitzada, una metodologia de treball en equip. Aquesta circumstància exigeix cooperació, presa de responsabilitats, seguiment de normes, conservació de materials i instruments. També hem treballat amb l’alumnat la satisfacció que proporciona un projecte que és fruit de l’esforç comú. Observar l’obra d’art ja finalitzada, ens ompli a tots i totes, mestres i alumnat, de felicitat, donat que els nostres alumnes són capaços de crear; aleshores també són capaços de canviar el món. Bones festes!!!! Virgínia, Judith i Glòria

17


18


AMPA Volem donar la benvinguda a totes aquelles famílies que han confiat en el CEIP “Trullàs” com a centre educatiu per a l’educació i la formació dels seus fills i filles. Agraïm a tots els socis, que una vegada més, fan l’esforç de l’aportació a l’associació. Amb les aportacions dels socis es subvencionen les excursions, es realitzen donacions, tant en material educatiu com en instal·lacions i manteniment del centre. Els membres que componen aquesta junta directiva els comuniquem que estem oberts a totes les propostes encaminades a millorar tot allò que concerneix l’educació i convivència dels seus fills i filles. Vos convidem que ens acompanyeu i participeu activament en totes aquelles activitats educatives, formatives i festives que es programen al llarg del curs. El passat dia 29 de novembre es va celebrar l’assemblea anual. Un resum dels punts tractats és: - Presentació de la junta directiva. Formada per: - Comissió de banc de llibres: Aurora Marco, Reyes Guillen, Olga Duart - Comissió de festes: Verònica Bo, Olga Duart, Ana Duart, - Comissió de comunitats i noves tecnologies: Mª José Clèrigues, Aurora Marco - Comissió d’instal·lacions i seguretat: Juanmi Alòs, Julia Marí, Claudia Martínez - Comissió de llibres i material curricular: Verónica Bo, Noelia Rodríguez, Olga Duart - Comissió de activitats extraescolars: Juanmi Alós, Julia Marí - Tresorera: Mª José Clérigues - Secretaria: Verónica Bo - Presidenta: Julia Marí - Informem dels acords presos per la junta: - Destacant la iniciativa de crear un banc de llibres per l’alumnat de tercer a sisè. El seu objectiu és, per una banda, abaratir els costos dels llibres de text, i per l’altra, col·laborar en la conservació del medi ambient. - Canvi en el despatx de llibres. Hem decidit avançar el pagament de la quota del setembre al juny, i instaurar una reserva de llibres ( se n’informarà més detalladament). - Fins ara els llibres eren comprats a una distribuïdora, però hem decidit comprar-los directament a l’editorial amb la finalitat d’abaratir el cost. - Seguir participant en la trobada d’escoles en valencià, en les jornades culturals i festives del centre. - Propostes per al sopar de fi de curs: es demanaran pressupostos a unes quantes empreses i es decidirà entre els socis l’elecció. - Es detalla l’estat de comptes i pressupost per al curs 2013-2014. La junta directiva vos desitja: bon Nadal i feliç any nou.

19


Entrevista als mestres en pràctiques Montse Duart Podries presentar-te? Em diuen Montse Duart, tinc 20 anys i estic estudiant el Grau de Mestra en Educació Primària, amb menció en l’especialitat de Llengua Estrangera (anglés). Visc a Benifaió i actualment estic realitzant les pràctiques escolars del tercer curs del grau al CEIP “Trullàs”. Per què fas Magisteri? Estudie Magisteri perquè sempre m’ha agradat el món de l’educació: sempre he gaudit aprenent i ensenyant. Per un costat, dir que m’agrada molt treballar amb xiquets i poder ajudar-los a aprendre i, a més, pense que un mestre està aprenent contínuament dels xiquets i les xiquetes. Per l’altre, destacar que també he escollit aquesta carrera perquè pense que el treball d’un mestre és molt important, ja que estem ajudant els més menuts a anar coneixent el món que els envolta i a aprendre’n. És tracta, per tant, d’una faena amb un alt grau de responsabilitat, ja que l’actuació d’un mestre determinarà, en gran mesura, el futur dels xiquets i les xiquetes. Què és allò que més t’agrada de la professió de mestre? En la meua opinió, poder observar com els alumnes van aprenent i millorant cada dia és allò més gratificant d’aquesta professió. Així, es pot veure com l’esforç de tota la comunitat educativa (mestres, alumnes i pares i mares o tutors) té el seu fruit i, pense que açò és un al·licient més per seguir treballant tots junts. En segon lloc, també m’agrada l’estima i la confiança que els xiquets depositen en el mestre. A l’escola es

20

viuen emocions molt variades i m’agradaria poder ajudar als xiquets en aquest aspecte en un futur quan siga mestra. En quin col·legi has estudiat? He estudiar al CEIP “Trullàs”. Quins records tens de la teua etapa de primària? De la meua etapa d’educació primària recorde que m’encantava anar a escola. Per a mi mai ha suposat un esforç o una obligació anar a classe, ja que allí em reunia amb tots els meus companys i amics i gaudia molt aprenent i jugant. M’agradava molt l’ambient de la meua classe, perquè tots ens ajudàvem entre nosaltres i vam fer amistats que hui en dia encara conserve. Entre totes les activitats que s’organitzaven a l’escola, la que més m’agradava era la festa de Carnestoltes perquè ens reuníem fora de l’escola per a pensar la disfressa de cada any i la seua confecció. Finalment, he de dir-vos que vaig formar part del consell de redacció de la revista La veu del Trullàs durant el meu últim any a l’escola i, tal i com vosaltres esteu fent ara, també vaig realitzar entrevistes als mestres. I dels mestres que tingueres? Recorde a cadascun dels mestres que vaig tindre i he de dir que de tots ells conserve molt bons records. Tots ells, i de la mateixa manera que fan actualment, treballaven en equip i em van ajudar a aprendre els conceptes bàsics, tant acadèmicament com personalment. Cal destacar, per exemple, que al primer cicle d’educació primària apreníem molt a través de la cançó, ja que a la nostra mestra se li donava molt bé cantar i que al tercer cicle vaig gaudir molt perquè se’ns va donar un poc més de llibertat donant-nos l’oportunitat d’organitzar diferents esdeveniments com ara concursos esportius, balls de final de curs o participar en la redacció de la revista de l’escola. Has notat canvis des d’aleshores? Quins canvis? Sí que hi he notat bastants canvis. Encara que l’edifici i el mobiliari són els mateixos he de destacar que:


-­ L’horari ha canviat, ja que abans anàvem de 9.00 a 12.00 i de 15.00 a 17.00. ­- Queden molts pocs mestres dels que hi havia quan jo estudiava a l’escola. ­- La distribució de les aules també ha canviat. ­- El pati ha sigut reformat recentment. ­- Hi ha una nova sala d’ordinadors. ­- El centre disposa de pissarres digitals que abans no tenia. ­- L’actual sala de professors abans era la biblioteca.

Per què fas Magisteri? Abans de res, he de dir que m’agraden molt els esports i per aquest motiu volia que el meu futur estiguera relacionat amb açò. A més tinc bons records de la meua etapa a la primària, quan anava a escola. Així que vaig ajuntar ambdues coses i he elegit fer Magisteri de l’especialitat d’Educació Física.

Què és allò que més t’agrada de la professió de mestre? Per a ser mestre has de tenir ganes de treballar amb xiquets, si no ho passaràs prou malament en Quines coses t’agraden del col·legi “Trullàs”? la teua professió. A més, el teu principal objectiu és Entre allò que més m’agrada d’aquesta escola és que ensenyar i que els teus alumnes aprenguen tot el que s’utilitza la nostra llengua com a llengua vehicular; puguen. Tenint açò en compte, el que més m’agrada la qual cosa suposa l’aprenentatge de l’alumnat a mi personalment és poder dir que has aconseguit d’aquesta i (cosa més important) el seu correcte. que els teus alumnes acaben amb els coneixements D’altra banda, he de destacar que la distribució de requerits. l’espai pense que és la correcta tant pel que fa a la distribució de les etapes (infantil i primària) en En quin col·legi has estudiat? diferents centres, la distribució de les classes i la distribució del mobiliari dins de les classes. A més, Com he dit adés, jo vaig estudiar al “Santa Bàrbara” de la bona relació que hi ha entre els professionals Benifaió i enguany estic descobrint el “Trullàs”. d’aquesta escola crec que és molt positiva, ja que es coordinen i treballen conjuntament per tal d’ajudar Quins records tens de la teua etapa de primària? a cada xiquet en el seu procés d’aprenentatge. Els records d’aquesta etapa són realment bons. He Finalment, cal dir que aquesta escola també m’agrada de dir que era bon estudiant i per tant no havia de fer perquè li guarde una estima especial per ser el lloc on un esforç massa gran a l’escola. Per tant podia jugar he viscut la major part de la meua infància. amb els amics durant quasi tot el dia. A més, si tenim en compte l’entorn, el meu va ser perfecte per a dur Vols afegir-hi alguna cosa més? Hi vull afegir que ha sigut un plaer poder col·laborar a terme una escolarització adequada que sens dubte amb la revista i que està sent molt satisfactori per a és la base del teu futur. mi poder realitzar les pràctiques juntament amb tots vosaltres en aquest centre. I dels mestres que tingueres? Ja fa molt de temps com per a recordar exactament com era cada mestre, però puc dir que vam tenir molts canvis, cinc mestres als sis cursos de primària. CRISTIAN NAVAS Pràcticament un cada any. I tots ens feien moltíssimes Podies presentar-te? activitats per a aprendre jugant, la qual cosa ens va fer Sóc Cristian Navas, exalumne aprendre molt. de l’escola “Santa Bàrbara” i actualment estic realitzant pràctiques ací al CEIP “Trullàs”. Has notat canvis des d’aleshores? La meua intenció és ser L’escola a què jo vaig anar, el “Santa Bàrbara”, ha sofrit professor d’Educació Física, molts canvis des que jo la vaig deixar. Han obert el però de moment fins l’any menjador escolar, ha augmentat el nombre d’alumnes que ve no podré fer pràctiques immigrants, etc. Així que l’escola està molt canviada i no es pareix en quasi res a la que jo recorde i la que d’aquest tipus. m’estimava.

21


Quins records tens de la teua etapa de primària? La veritat és que és l’etapa amb millors records de la meua vida. Recorde perfectament com tant els mestres com els meus pares em deien “no tingues pressa per fer-te major, gaudeix del temps” i jo no feia cas, tenia ganes de créixer, de poder conduir, de fer-me adult. Doncs tenien raó. Quan acabes la primària, i l’ESO, ja comencen a vindre els problemes i els maldecaps típics del començament de l’edat adulta. Així que, alumnes del col·legi Trullàs, vos faig una crida: gaudiu del vostre Joan-Carles Guisado temps que serà el més bonic de la vostra vida i sempre Podies presentar-te? Sóc Joan-Carles Guisado Girona, el recordareu. exalumne del CEIP Trullàs i, actualment, faig les pràctiques I dels mestres que tingueres? de magisteri per la Universitat En general, guarde bons records de les tres mestres de València; i les estic realitzant que vaig tindre, una d’elles encara a l’escola. Sí que a l’escola on vaig estudiar. és cert que, en particular, recorde més una d’elles, Regina, amb qui vaig aprendre molt i de qui recorde molts bons moments. Per què fas magisteri? Sempre, des del punt de vista d’alumne, m’ha resultat curiosa Has notat canvis des d’aleshores? Quins canvis? la professió de mestre: jo Evidentment, fa 9 anys que jo vaig deixar l’escola i ha entrava a classe i sempre hi canviat bastant, tant a nivell organitzatiu (les aules havia una persona allí que em han canviat de lloc) com en la forma de donar classe: deia el que havia de fer i el que no, que m’explicava abans hi havien molts moments morts, sense fer res, coses que em valdrien per a la vida i coses que no tant, no aprofitàvem tant el temps en classe, dúiem més etc. I sempre havia volgut ser com algun dels mestres faena per a casa. que vaig tindre en primària. Després, amb els anys, quan passes a l’ESO o al batxillerat, ja t’adonesque tot el que t’ensenyaven en primària acaba sent-te útil tard Quines coses t’agraden del col·legi Trullàs? o prompte. Per això, i perquè m’encanta veure xiquets El que més m’agrada és que l’alumnat està molt ben i xiquetes aprendre, faig magisteri, per a complir el repartit en les classes de forma que totes les classes tenen el mateix nivell general; amb això s’aconsegueix meu somni de ser mestre. que els alumnes que acaben en 6é tinguen un nivell prou alt i puguem estar orgullosos del nivell educatiu Què és allò que més t’agrada de la professió de de la nostra escola. mestre? Potser encara no ho sé del tot, perquè encara no he sigut mestre com a tal durant un temps, per tant, Vols afegir-hi una cosa més? encara no he exercit la professió. Però, supose, el que Visca el Trullàs! més m’agradarà serà afrontar nous desafiaments i ajudar aquells xiquets que més dificultat tenen a l’hora d’aprendre: xiquets amb alguna malaltia, immigrants que encara no han aprés bé la nostra llengua, etc. En quin col·legi has estudiat? Com ja he dit adés, he estudiat al CEIP “Trullàs”, el millor de la Ribera. Quines coses t’agraden del col·legi “Trullàs”? He vist en el poc de temps que estic ací molts aspectes positius a aquesta escola. Trobe molt important el fet que l’escolarització es faça en valencià, aspecte molt destacable tenint en compte el panorama actual. I també que hi haja menjador escolar, un dels pilars fonamentals per a conservar i mantenir el nivell del centre. És realment positiu per al centre com per als alumnes.

22

Desembre 2013  
Desembre 2013  

Revista d'informació escolar del Ceip. Trullàs de Benifaió del primer trimestre del curs 2013/2014.

Advertisement