Revista escola seat 2017 18

Page 1

EL TINTER

Escola Seat 2017-18 1


EDITORIAL

En aquesta revista trobareu els finalistes i els guanyadors dels Jocs Florals 2017-18 de la nostra escola. Penseu que darrera aquestes narracions hi ha una feina molt important de llenguatge. Bàsicament veureu que els textos que s’han fet son narracions. Tret d’Infantil que ha presentat dibuixos referits a la Llegenda de Sant Jordi, primers que han fet rodolins i els grups de sisè que han treballat la poesia. Aquesta revista estrena també pàgina web. Ens és grat d’anunciar-vos que ja tenim pàgina web nova, gràcies a l’esforç d’en Juan, un pare de l’escola. Creiem que aquesta nova pàgina satisfarà les necessitats de tothom. En ella trobareu diferents espais on hi ha tota la informació que pugueu necessitar. Volem que estigueu tots presents a la nostra web, per tant hi ha l’espai de pares i mares, l’espai dels alumnes i l’espai de l’escola. Si trobeu a faltar alguna cosa, ens ho podeu fer saber, volem que sigui una eina útil per a tothom. Per altra banda comunicar-vos que acomiadem a la Júlia com a secretària de l’Equip directiu, i en el seu lloc hi trobareu a la Ingrid. De tota manera, la Júlia continua amb nosaltres com a mestra de música i coordinadora de Cicle Inicial. Des de l’escola, ens agradaria desitjar-vos unes bones vacances, i retrobarnos tots altre cop al setembre amb moltes ganes de fer coses junts. Ens veiem al setembre. Bones vacances a tothom.

L’escola

EL TINTER

Escola Seat 2017-18 2


EL MENJALLIBRES: LA MASCOTA DE LA NOSTRA BIBLIOTECA A l’escola Seat, els llibres són presents en molts espais: als passadissos, al pati, a les aules, al vestíbul i, no cal dir-ho, a la biblioteca. Els llibres formen part del nostre dia a dia i així volem que continuï sent. Des de la Comissió de Biblioteca ens vam proposar fer més visibles aquests racons de l’escola, i vam creure que podríem associar-hi un personatge que fos proper als infants. Per això vam proposar als nens i nenes qui imaginessin un personatge que estima els llibres i que no se’n pot separar. Així els espais amb llibres serien més fàcils d’identificar i els proporcionaríem un fil conductor de la lectura. Tota l’escola hi va participar: els nens i nenes, de primer fins a sisè, van dissenyar una mascota de manera individual i, posteriorment, es va dur a terme una votació, de la qual en va resultar un candidat per cada classei. Aquestes propostes es van penjar al vestíbul de l’escola amb una numeració per tal de preservar l’anonimat. Cada grup, de P3 a 6è, va votar la mascota que més els va agradar. Votació de la mascota per part d’un grup de P3.

El resultat d’aquesta votació és el nostre Menjallibres. És un gosset simpàtic que duu un llibre a la boca. És present a tots els nostres “espais lectors” i forma part ja de la nostra realitat. Benvingut a l’escola!!!

Podeu veure els finalistes del Projecte a la nostra biblioteca, val la pena, són molt originals!

EL TINTER

Escola Seat 2017-18 3


Classes de LES PAPALLONES i dels COTXES La YANIRA va fer aquest dibuix tant bonic, quedant guanyadora de P-3.

EL TINTER

Escola Seat 2017-18 4


Daniel

ivan EL TINTER

Escola Seat 2017-18 5


Classe dels PEIXOS i dels DRACS La finalista de P-4 va ser la NOEMÍ amb aquest dibuix sobre la llegenda de Sant Jordi.

Antònia EL TINTER

Jose Escola Seat 2017-18 6


Ainoa

Aleix

Jair

EL TINTER

Escola Seat 2017-18 7


Classe dels CONILLS i dels COCODRILS La finalista de P-5 va ser la CHERYLLE amb aquesta llegenda de Sant Jordi.

Sergio EL TINTER

Escola Seat 2017-18 8


Josep

Mila

Manuela

Sofia

EL TINTER

Escola Seat 2017-18 9


Classes dels GORIL·LES i de LES MÒMIES DIVERTIDES Les classes de PRIMER hem fet rodolins.

La llança Ve de França. (Carla)

El drac S’enfada amb el mag. (Alex).

Al costat de l´espasa, hi ha una llança. (Tigre).

La gavina, menja una tonyina. (Edi)

En el cabell se m’ ha enredat un anell. (Óscar) I el guanyador és: A la mà portava una clau Però rellisco i em cau. (Juande)

EL TINTER 10

Escola Seat 2017-18


Classes dels INTEL·LIGENTS i dels COALES Les classes de SEGON hem fet contes.

EI PIRATA AVENTURER Fa molts i molts anys hi havia un pirata que es deia Jose i feia moltes aventures. El pirata estava preparat per trobar un tresor a l’illa salvatge. Quan va arribar a l’illa es va trobar un lleó ferotge que se’l volia menjar. El Jose tenia molta por. Va fer una trampa que era fer un forat al terra. Per la nit, el lleó es va caure al forat i, quan el Jose es va despertar, va trobar el tresor. I conte contat, conte acabat, i si no és mentida serà veritat. Maruan

EL SUPERMERCAT Hi havia una vegada un supermercat que es diu Marina. Aquest supermercat està al carrer Alts Forns. Alts Fons és el carrer on viuen els meus amics i on visc jo. Un dia en el supermercat va venir un malvat, i quan el malvat estava robant verdures, fruites, i diners va venir un policia . El malvat es diu Ivan. L’Ivan és alt ,té els ulls blaus, porta la roba negre i les seves sabates són de color marró. El policia es diu Víctor. El Víctor és alt ,i porta una roba molt bonica! A l’Ivan li agrada molt robar i, en canvi, al Víctor li agrada molt cuidar les coses i ser un policia. Al Víctor li molestava que l’Ivan fes el malvat, i a l’Ivan li molestava quan els policies el detenien. El dia 4 de març, l’Ivan va robar en el supermercat caramels i els policies no s’estranyaven perquè l’Ivan és l’únic lladre que roba al supermercat Marina i l’únic lladre del carrer Alts Forns. Un dia, els policies van preguntar a l’Ivan per què volia ser un lladre i no un policia. L’Ivan contestà al Víctor i als altres policies:

- Vull ser malvat perquè no tinc diners ni menjar. EL TINTER 11

Escola Seat 2017-18


El Víctor contestà: - Si vols ser policia, també podràs aconseguir diners i menjar! Vols ser el meu amic? – preguntà el Víctor. – Si que vull ser el teu amic! –va dir l’Ivan. Els dos van ser policies i van ser molt feliços, i conte contat, aquest conte s’ha acabat. Leo.

LA FAMÍLIA DE LA CUINA Una vegada hi havia un pare tomàquet, una mare pa, un fill petit tros de fuet i un nen. Tots estaven a la cuina. El nen tenia molta gana i es volia fer un entrepà amb els aliments que hi havia a la nevera. Els únics aliments eren el fuet tomàquet. Va agafar el pa de la bossa de la compra i el Ganivet del racó dels coberts. La mare pa li tenia por a tot, el pare tomàquet era molt rabiós i el fill fuet era molt valent. De de sobte el nen se’n va adonar que els aliments parlaven i tots quatre es van fer amics. A la circ-circ el conte, ja esta dit; a la cric-crac, el conte està acabat. Chelo.

LA SIRENA MÀGICA Una vegada hi havia una sirena i un peix que estaven passejant quan de sobte va sortir un peix gran, va obrir la boca i se`ls va empassar. Però la sirena tenia pebre i li va posar al peix gran, que va començar a esternudar i van poder sortir. I es un gos i es un gat i aquest conte s’ha acabat. Elisabet. LES AVENTURES DEL MONSTRE I LA FORMIGA A LA LLUNA Una vegada hi havia un monstre i una formiga que es van trovar un mapa . En ell hi deia que a la lluna hi havia una pizza.Van pujar al coet i van despegar.En arribar a la lluna van veure un alien que també volia la pizza.es van fer amics i la van tallar en tres trossos. I conte contat,conte acabat.

Victor. EL TINTER 12

Escola Seat 2017-18


I el guanyador és: LES PARAULES MÀGIQUES Fa molt temps un nen que passejava pel centre del prat es va trobar un arbre que deia: - Soc un arbre encantat! El nen va provar amb algunes paraules màgiques: Ta - tan – ta – chan , abracadabra, supercalifragilístico .... Esgotat, el nen va suplicar: - Si us plau, obre’t! I l’ arbre va obrir una gran porta. Estava tot fosc menys un cartell que deia “segueix fent màgia”, i el nen va dir: - Gràcies arbret! De sobte... va sortir un camí tot fosc que portava a una muntanya de xocolata i joguines i aquell nen va poder convidar a tots els seus amics Per això es diu que “ si us plau “ i “gràcies” són les paraules màgiques. Jaime.

Classes dels EMOJIS i dels DINOSAURES Les classes de TERCER hem fet contes

EN PEP Hi havia una vegada un nen que es deia Pep que vivia amb els seus pares que es deien Oscar i Anabel. En Pep li agradava jugar a futbol era un verdader crack i ficava gols per l’escaire, eren imparables. A l’any 3918al futur. A en Pep li posaven una cama electrònica perquè s’havia trencat una cama. Costava 1.000.000€. Tenien que fer un esforç per aconseguir els diners necessaris, era molt important es podia quedar coix per sempre. Era moooolt urgent, el seu esport preferit era el futbol i per culpa de la cama no hi podia jugar, l’operació era EL TINTER 13

Escola Seat 2017-18


perillosa, havien de posar la cama i cosir-la . Costava molt, la cama era metàl·lica, i costava 10 dies seguits. Quan van acabar era el treball del nen que tenien 14 anys i jugava com un nen de 3 anys. Tenien molt treball per davant, hi havia com 11 anys de pràctic. Quan va ficar el primer gol en un partit de veritat. Es va posar molt content, el seus pares li van regalar anar a l’escola de futbol Barcelona i la posició va ser de mig central. Va practicar 6 anys sencers, 100% tots els dies, les 24 hores, sense descansar. El seu pare es va posar molt orgullós d’ell. Es va convertir en el millor mig central del mon sencer. Era el millor fent passes. I volia ser el millor de l’univers. 24 anys mes tard li pagaren un quadrilió d’euros al segon i sabia ballar el swish swish. Va ser el millor del mon fent-ho tot. Vet aquí un gat, vet aquí un gos aquest conte lja s’ha fos. Fi!!

Óscar LA SUPER GEMMA

Hi havia una vegada una nena que es deia Gemma, estava jugant a fútbol amb les meves amigues. La Gemma té superpoders perquè té una pilota màgica i tot això va passar a la nit. I ara la Gemma pot volar, és molt ràpida i té molta força. La Gemma estava amb les seves amigues en el club de futbol, la pilota que era màgica la va fabricar un mag intel·ligent que es deia: Reda. La Gemma es va convertir en una super heroïna de futbol, ella va salvar molta gent de perills molt perillosos. Conte contat, conte acabat. Reda LA MISSIÓ En aquell temps… Hi havia un institut a Barcelona, en un poble petit, a dalt d’una muntanya. El nom del institut era Joan Pelegrí, el del poble petit era Poble sec. A l’institut hi havia un nen que es deia Eduard. L’Eduard era un noi ros, d’ulls marrons, guapo, agradable, llest, interessant i curiós. La seva missió era ser amic de tots els nens i nenes de la seva classe, però un nen se li resistia i no volia ser el seu amic. Aquell noi es deia Alex. L’Eduard intentava ser el amic de l’Alex jugant amb ell, ajudant-li, però empitjorava. Ara l’evita ja no pot fer res més perquè aleshores ho dirà a un professor. EL TINTER 14

Escola Seat 2017-18


Al final raona amb ell del per què l’evita i li explica. Ara ja és amic de tota la classe, la missió de l’Eduard ha acabat. Cata crac-Cata cric conte finit. David

UNES VACANCES ACCIDENTADES En un país molt llunyà hi havia un nen que es deia Joan i tenia un germà que es deia Jonny i una germana que es deia Julieta. Un dia a l’estiu se’n van anar de viatge a Castelldefells en un hotel que es deia “hotel sota el sol”. Després d’una hora van arribar i van deixar las maletes i se’n van anar a la platja, però de sobte es van cremar solar, s’havien oblidat perquè estaven pensant que podien fer a la platja. Van tornar a l’hotel per banyar-se. Van anar a dinar i després d’una hora van tornar a la platja però aquesta vegada no se’n van oblidar de posar-se la crema perquè el tenien al bolso de la mare i es van divertir molt. I van ser feliços i van menjar tots anissos. Stefen

I la guanyadora és: VACANCES AMB NOVES AMIGUES Vet aquí que una vegada, una nena que es deia Laura marxava de vacances a Barcelona. Anava amb la seva família i van fer grups per organitzar-se, les dones feien les maletes , els homes eren els encarregats de cuidar als nens. Però el gos Manni estava molestant i es va quedar a casa. Quan tots estaven al cotxe, els nens bojos com cabres i els pares no els podien tranquil·litzar es van adonar que se’ls acabava la benzina a mig camí. Sort Que van recordar que per aquell camí trobarien una benzinera. Després de posar benzina es van adonar que el cotxe no hi havia les maletes i van veure a una nena que es deia Clara. Aquesta nena els va dir que es podien passar el cap de setmana amb ella. Però la Clara no tenia casa , la seva casa era un corral. Els llits eren de palla, però era una casa preciosa. A l’hora d’acomiadar-se, la Laura i la Clara eren tan amigues que la Clara va marxar a Paris a viure amb la Laura. Conte contat, conte acabat, qui no s’alci te el cul foradat. Leire

EL TINTER 15

Escola Seat 2017-18


Classes dels ARQUITECTES i dels EXPLORADORS Les classes de QUART hem fet contes:

ELS PINGÜINS PERDUTS Havia un vegada, en el bosc de l’Àfrica dos pingüins (un nen i una nena) que es deien Javi i Mònica. Els dos pingüins volien tornar al Pol Nord per veure els seus pares. Un dia, buscant una solució, es van trobar amb un lleó i una girafa, que es deien Marc i Pepa, i junts van trobar una solució: En Marc va dir: “Podem fer una barca”!. I dit i fet, van fer una barca. Els pingüins es van posar molt contents, per fi tornarien! Però no van tenir en compte les tempestes. Quan anaven pel mar van tenir tempestes i van trobar-se animals que volien trencar la barca. Llavors van tornar al bosc i van fer el Pla B: Van fer la barca més forta i resistent i també van fer una part de baix per quan plogués. Aquesta vegada ho van fer bé i van anar sense problemes i van fer nous amics: una balena, un dofí,... Al final, després de molt temps, van arribar al Pol Nord amb els seus pares, però hi havia un problema: el gel s’estava fonent i havien de marxar. Van agafar la barca i van decidir anar al Pol Sud. Clarament, havien de trigar molt de temps, però amb ajut dels amics del mar van arribar en un Pim Pam. El Pol Sud, era molt millor que el Pol Nord i s’ho van passar molt bé. El Marc i la Pepa van marxar amb la barca i van tornar al bosc, després van fer una festa que va ser molt xula, ja que hi havia música. I conte contat, conte acabat.

LA GRAN RECERCA DE LES VERDURES En aquell temps, en l’època Medieval, hi havia un poble que des de feia vinti-cinc anys les verdures desapareixien. Un dia, van decidir fer una recerca per trobar-les i no hi havia manera, mai les trobaven. Però ell no es va rendir. Una nit, es va reunir tot el regnat i van tenir una idea: Posarien més verdures, i hi hauria guàrdies. La idea va resultar bona. El rei va enviar un cavaller i al seu gos. Quan van anar, es van amagar a uns arbustos i van veure una EL TINTER 16

Escola Seat 2017-18


ombra i van dir: “Això és un cargol gegant, i el cargol es va menjar l’arbust, els va veure i els va atacar. El cavaller va lluitar però el cargol el va mossegar. A l’arribar el cavaller va parlar amb el rei i va dir: Busqueu-lo!. I, quan l’estaven buscant van veure un rastre en una cova i van veure al cargol i el cargol a ells i els va dir: Ho sento, no robaré més verdures i si no em perdoneu fem un tracte: Jo sóc el guardià del poble i així em perdoneu. I al final es van fer amics. I el conte ja està acabat i per la xemeneia es puja al terrat.

LES PIRATES DOLENTES En aquell temps, en l’Edat Moderna, hi havia unes pirates dolentes. Eren altes, lletges, sempre es portaven malament. També hi havia una nena que es deia Ainara. Era alta, bonica i amigable i un soldat agradable i simpàtic. Un dia les quatre pirates van robar tot l’or d’un poble sencer. Es van pujar al seu vaixell. El vaixell no va parar fins que ja no es veia l’horitzó. El soldat, que es deia Adrià, va anar a buscar les pirates amb l’Ainara. Després d’una llarga estona van veure que el vaixell s’aturava. Ells van parar a l’altre costat de l’illa. Després d’una estona de buscar van trobar els `pirates. Es van adonar de que no tenien menjar i van pensar que es moririen de gana. Però no, van agafar fruits del bosc. Després de molt parlar, van deduir que tornarien l’or que havien robat. Així ho van fer i tots i totes van decidir navegar tots junts. Van viure feliços. Vet aquí un gat, vet aquí un gos, aquest conte ja s’ha fos. Erika

ELS REIS Fa molt de temps, hi havia una tortuga gran que era reina de l’Àfrica. Un dia, un lleó va dir: on està la reina, vull reptar-la per ser rei. La reina es va assabentar; li va dir que si, que demà. Al dia següent tothom que vivia per allà hi va anar. La reina, per desgràcia, va perdre. Ella molt trista, va acceptar l’acord. Passat uns mesos el rei lleó es va assabentar de que la tortuga era pobra. El lleó, ja era príncep d’Europa. EL TINTER 17

Escola Seat 2017-18


El lleó, trist, va anar a Europa i li va dir al seu pare: - Pare, siusplau, com que jo seré rei d’Europa, i ja soc rei de l’Àfrica, li deixaries ser reina a la tortuga? (antiga reina d’Àfrica). El rei d’Europa va dir: -Com veig que tens bon cor, sí, sí, que la deixo ser reina d’Europa. El lleó, molt content, va anar a la tortuga i li va dir: t’anomeno reina d’Europa. La tortuga li va dir: - Gràcies, gràcies. Voldries ser el meu amic?. – I tant- va dir el lleó. I així va ser que les tortugues són d’Europa i els lleons d’Àfrica. I conte contat ja està explicat. Nico EL PAÍS PERDUT Ara mateix, en un parc, un nen puja a un gronxador maleït, es gronxa i apareix un forat gegant. El nen desapareix. El nen es diu Martí. Sembla impossible però és cert, jo ho he vist. - Amics un nen ha desaparegut en el parc – vaig dir. - Mentida, a veure, com? – va dir el José. - Va pujar al gronxador, va gronxar-se, va aparèixer un forat i va desaparèixer – vaig dir. De sobte va arribar un nen i va dir: - Té raó, jo també ho he vist!!! - Anem a salvar-lo, vinga!! – vaig dir. - Siii!! – van contestar tots. Vam anar al gronxador i ens vam gronxar. Va aparèixer el forat negre i ens vam trobar al Martí. El nen estava pàl·lid, fred, no es movia,... Al final, el Martí es va salvar i va continuar amb la seva vida. Després de quatre anys van construir un poble amb edificis, parcs, carrers, hospitals, mercats,... a dins el forat negre. Van fer que aquest poble perdut es transformés en un país que es pogués visitar. Ho van aconseguir i tothom va anar a conèixer el país que ara es diu: País dels nens. Per què?, perquè aquesta història va començar en un parc amb uns nens. I catacrac, catacrac, aquest conte s’ha acabat. Odalis EL TINTER 18

Escola Seat 2017-18


I el guanyador és:

EL SOL NO TÉ CAP PARELLA Fa molt de temps, quan els peixos volaven i els ocells nedaven, hi havia el sol sense parella. Era trist veure-li aquella cara tan trista, però sense llàgrimes, perquè les evaporava al moment. El sol sempre veia a tothom amb la seva parella: a les tortugues, als peixos... Un dia va veure a un ós polar sol i li va demanar de ser la seva parella, però a l’instant l’ós polar va desaparèixer amb el gel. També ho va provar amb un peix, però a l’evaporar-se l’aigua, va quedar-se sense respiració. De sobte, va veure un coet que es dirigia cap a la lluna i, amb la intenció de salvar la lluna, en un obrir i tancar d’ulls, va fer del coet xatarra i com que la lluna estava molt contenta es va casar amb el sol. A la boda hi van assistir tots els animals. Però al cap de tres anys es van separar perquè el sol il·luminava massa a la lluna i ella estava cansada d’estar sempre enlluernada. Llavors per això veiem el sol i la lluna separats. Però de vegades, com s’enyoren, s’ajunten a amagades i, per això, es fan els eclipsis que si els mires et fas mal als ulls. I aquest conte s’ha acabat i si no és mentida és que és veritat. Ugo

Classes dels MUSIC GROUP i dels ESPORTISTES Les classes de CINQUÈ hem fet contes:

LES QUATRE FANTÀSTIQUES AVENTURERES Hi havia una vegada, un grup de germanes que es deien: Naiara, Nayara, Rocio i Aurea. Un dia, llegint un conte al menjador de casa, va sortir un drac vermell com el foc de la xemeneia i els va dir amb veu de nen petit: -No patiu, sóc bo, només us vull ajudar! Pugeu a sobre meu i al·lucinareu... Anem al país de la fantasia! No els va donar temps de dir res perquè en un tres i no res ja estaven enlairats. Va ser un llarg viatge i van jugar fins que van arribar. EL TINTER 19

Escola Seat 2017-18


-Hola Fènix, qui son aquestes?- Va dir una criatura amb els ulls gegants. Son la NaiarA, la Nayara, la Rocio i l’Aurea, podem passar?- va dir el Fènix. -Quina és la contrasenya? -Pim Pam toma màgia! -Passeu. Darrera aquella porta van anar per camins de serps... Després de moltes aventures van dir les quatre a la vegada: -Hem de tornar a casa!!! Com podem tornar? -Només heu de dir: Pim Pam no més màgia! Així ho van dir i van tornar a casa. Quan van baixar de casa per explicar a tothom el què els havia passat ningú no les creia però elles sabien que havien viscut grans aventures. Unicorngirl.

L’ILLA DEL TRESOR Un dia, quatre nens i nenes que es deien Ana, Pol, Jose i Alba van anar a la platja. El Jose mentre estava nedant va trobar una llauna on hi havia enganxat…un mapa del tresor.! El Jose va anar corrent a explicar-ho als seus amics: -Eh! He trobat un mapa. Tots quatre es van acostar i van observar la llauna. En el mapa s’indicava que hi havia un tresor a una illa al mig de l’oceà Pacífic. L’Ana va dir que no tenien cap mitjà de transport per anar-hi. De cop el Pol va dir: -El meu pare té una canoa! Tots quatre van anar a casa del Pol a agafar-la i van portar-la a la platja amb molt d’esforç. Després de quatre dies van arribar a l’illa. L’Ana no veia més que sorra i sorra. Però més enllà hi havia una creu. Tots quatre van anar corrents i van començar a excavar. I quatre hores després van trobar el tresor. El tresor eren monedes d’or. Tots quatre van viure una aventura que mai més oblidarien. La guerrera

EL TINTER 20

Escola Seat 2017-18


I la guanyadora és: ATRAPATS A LA COVA Vet aquí que una vegada, quatre joves que es deien Erick, David, Gisela i Martina van decidir que un cap de setmana anirien a la muntanya a fer una excursió. Quan va arribar el dia, els quatre amics van anar cap a la muntanya, estaven tranquil·lament pujant, i de sobte va començar a ploure molt. Van trobar una cova i hi van entrar. Uns instants després va haver-hi una esllavissada i es van quedar atrapats a la cova. Les noies es van espantar molt, però mentrestant l’Erick estava buscant pistes per poder sortir. Buscant, buscant va veure a la paret unes lletres que deien: “Si d’aquesta cova vols sortir, tres proves hauràs de superar”. Tots quatre van mirar al seu voltant per veure si trobaven més pistes. La Gisela va veure a la paret del fons una mena de botó i el va prémer. Es va obrir una porta. Tots es van apropar i van llegir plegats: “Si aquesta prova vols passar, les pedres vermelles no podràs trepitjar”. Tots van passar aquesta prova fàcilment, menys el David que volia anar massa ràpid. Quan van acabar van veure unes altres lletres que deien: “Amb la canoa de la teva dreta hauràs de travessar el riu sense xocar amb les roques punxegudes”. Van pensar que seria fàcil, però no ho va ser perquè hi havia roques per a tot arreu. Van trigar mitja hora per a travessar el riu, però al final ho van aconseguir amb molt d’esforç. Van descansar una mica, ja que estaven esgotats! A la següent prova posava: “Si aquesta prova vols superar, no podràs caure, perquè si no cauràs a la lava”. Tots tenien por de caure. La Gisela va ser la més valenta anant al davant. Al mig del camí, la Martina va relliscar i gairebé cau, però el David la va agafar just a temps. Quin ensurt que es van donar! Finalment, van veure la sortida i es van alegrar molt. L’endemà era l’aniversari de la Gisela i li van preparar una festa sorpresa a casa seva. S’ho van passar molt bé, però mai oblidarien aquella gran aventura. Fi. Mar

EL TINTER 21

Escola Seat 2017-18


Classes de les GALÀXIES i dels VIATGERS Les classes de SISÈ hem fet poesies:

EL DESIG I LA CANÇÓ Una cançó bellesa és una Cançó amb acords de tots colors.

Rodejats de platges, Músics i cantants

Vull que vinguin els ocells! a fer el niu amb els meus cabells. Ja s’han acabat les festes A l’escola hem de tornar! I l’alegria d’aquests dies Sempre ens acompanyarà. Princesa Rosa.

LA FANTASIA AL CAMP Una petita fada, va crear una forta onada. Va passar per una entrada, I va sortir una bruixa Armada.

Va menjar una ensaïmada, I va quedar molt atipada. Va créixer fins una bona alçada, I no va ser gens educada. EL TINTER 22

Escola Seat 2017-18


Li van fer una cremada, Que per sempre va quedar marcada. Per molt que anés armada, Li va deixar l’espasa clavada. Rosita Fresita

LES EMOCIONS Som un món ple d’emocions. L’alegria i la felicitat sempre procuro tenir al meu costat. L’eufòria i la passió acompanyen en la diversió.

Quan estic enfadada espero a que em passi l’enrabiada. Quan tinc por viatjo a Japó.

Quan estic avergonyida m’amago de seguida. Moltes gràcies. Slime EL TINTER 23

Escola Seat 2017-18


UN MÓN MILLOR Si al món no hi hagués guerra Ni tampoc falta d’aliments. Jo crec que el món seria.... Un món tot ple de bona gent.

La presó es tancaria Perquè mala gent no hi hauria. Els animals ja no patirien Perquè els humans no els maltractarien. Però el que més m’agradaria És que el masclisme desapareixeria I el racisme s’esfumaria. Morty C137

I el guanyador és:

LA VIDA La vida es tracta de gaudir, cosa que és difícil de contradir. Aprofitar el més possible, Ja que la vida és increïble.

La vida està plena de conflictes, A vegades amb moralismes. EL TINTER 24

Escola Seat 2017-18


Per la situació et pots atabalar I fins i tot desconcentrar.

D’allò que tu vulguis fer Ho continuaràs fent. Però la vida segueix Si confies en tu mateix.

EL TINTER 25

Ricky

Escola Seat 2017-18


EL TINTER 26

Escola Seat 2017-18