Page 1

EL TINTER

Escola Seat 2012-13


Editorial Ja arriba el final de curs i com cada any una nova edició de “El Tinter” vindrà a les vostres mans. Aquest any però “El Tinter” el trobareu a la pàgina web de l’escola, en format digital. Com ja sabeu som escola verda, tenim un compromís amb la natura

d’estalvi

energètic i de reciclatge. A més cal afegir que les retallades ens han afectat i molt. És per això que enguany la revista “El Tinter” serà una revista

electrònica.

Esperem però que dins hi trobeu tot el què espereu. “El Tinter” sempre ha volgut ser una petita mostra del que es fa a l’escola, és per això que cada curs s’hi publica un tastet de les moltíssimes coses que s’han fet. Hi trobareu dibuixos, poemes, fotografies, excursions, entreteniments, obres de teatre... De tota manera, si voleu saber-ne més de tot el què fem a l’escola no està per demés de que aneu entrant a la pàgina web sovint. Allà trobareu els blogs del curs, on hi ha una mostra del que cada curs va fent, les fotografies de les sortides i de les colònies. El blog del menjador, on veureu el menú, les activitats que es fan, les nostres cuineres preparant el menjar dels vostres fills i filles, i imatges al menjador. L’espai del despatx, amb informacions administratives, les sortides, el calendari, i on properament trobareu tota la informació que us caldrà pel curs vinent... Com podeu veure el temps vola! Sembla que fa quatre dies que vàrem començar el curs, que els nens i nenes de P-3 van arribar a la nostra escola amb la seva bosseta i ja arriba fi de curs, i ens desitjarem bones vacances. Això si, aquella bosseta que portaven buida, s’ha omplert de coneixements, ens hem fet més grans i hem après moltes coses. Coses que ens serviran en el llarg camí de la nostra vida i que la faran més rica i més plena. I vindran una altres nens i nenes amb la bosseta buida i el cicle es repetirà. Això si, nosaltres estarem al seu costat junt amb tots vosaltres. L’equip docent.

EL TINTER

Escola Seat 2012-13

2


Els cavalls

P3 A

LA CLASSE DELS CAVALLS ENS HEM VIST AIXÍ:

EL TINTER

Escola Seat 2012-13


EL TINTER

Escola Seat 2012-13

4


P3 B

EL TINTER

Escola Seat 2012-13


EL TINTER

Escola Seat 2012-13

6


LES VAQUES

P4 A

Aquests són els dibuixos dels contes que ens han explicat les mares i els pares la tarda de Sant Jordi!

“LA RATITA PRESUMIDA”

“EL BAÑO DE ALBA”

EL TINTER

Escola Seat 2012-13


“EL LLEÓ I EL RATOLÍ”

EL TINTER

Escola Seat 2012-13

8


ELS ELEFANTS

P4 B

Aquests són els dibuixos dels contes que ens han explicat les mares i els pares la tarda de Sant Jordi! A la classe de P-4 B:

“EL PIRATA”

“LA CENICIENTA”

EL TINTER

Escola Seat 2012-13


“EN JOAN SENSE POR”

“LA RATITA PRESUMIDA”

EL TINTER

Escola Seat 2012-13

10


“QUI M’HA FET AIXÒ AL CAP?”

EL TINTER

Escola Seat 2012-13


MENGEM COM ELS XINESOS P5 A i B Els nens i nenes de P5 A i B estem treballant un conte que es diu “LA XIUFÈN VIU A LA XINA”. Estem aprenent moltes coses d’aquest país tan llunyà i tan diferent del nostre. Sabem que el agrada molt menjar arròs i hem volgut imitar-los i

hem experimentat com és de difícil

menjar arròs amb bastonets. La Ying Ying i la Rong Ting de 3r ens han ajudat una mica.

EL TINTER

Escola Seat 2012-13

12


EL TINTER

Escola Seat 2012-13


SORTIDA A LA MASIA CAN DEU 1r A

29-5-2013

Els nens escolten atentament les explicacions de la monitora a l’hort de la masia.

EL TINTER

Escola Seat 2012-13

14


Els nens davant les carxoferes que desprĂŠs tallaran.

Els nens reguen la terra desprĂŠs de sembrar les llavors de mongetes negres.

EL TINTER

Escola Seat 2012-13


CAN DEU

1r B

A Primer hem sortit a veure una masia molt xula a Sabadell, S’anomena Masia de Can Deu, amb animals, hort, un molí...

EL TINTER

Escola Seat 2012-13

16


Els nens donen de menjar civada al ruc, que els fa moltes pessigolles a la mĂ .

Fan servir l’arada per preparar la terra per adobar-la i van notar que l’adob feia molta pudor. Van sembrar llavors de mongeta negre.

EL TINTER

Escola Seat 2012-13


2n A Durant aquest curs, les nenes i nens de 2n, hem estat treballant el projecte de les plantes.Hem entès el què és la fotosíntesi i com d’importants són les plantes ja que elles ens fabriquen, durant el dia, l’oxigen que nosaltres necessitem per a viure. Hem fet observacions al microscopi, experiments de germinació de llavors, observacions de creixement de bulbs, cactus, heures,... També hem comprovat com li puja l’aigua per dins de les tiges amb uns clavells blancs (que s’han tenyit de color) i amb un api. Però el que més ens ha agradat és veure com neix un arbre. Voleu que us ho expliquem?

L’alzina és un arbre mediterrani de copa rodona. La gla és el seu fruit . A la tardor vam aconseguir unes quantes i, amb elles hem fet l’experiència. Primer : Vam posar les glans en aigua per veure quines estaven bé i quines no. Les que es van quedar en els fons eren les bones i les que flotaven, no. Segon: Vam posar unes quantes glans en cotó humit. Cada dos o tres dies, tornàvem a humitejar el cotó. Al cap d’unes setmanes a les glans els hi va sortir l’arrel principal (radícula). Tercer: A una de les glans, li va créixer la tija i la van plantar en terra. Ja era un arbre en petitet. Nosaltres mai havíem vist cap. Arribaven les vacances de Setmana Santa i en el cotó les glans s’assecarien, vam plantar tres glans en terra, esperant que l’aigua, les sals minerals i la llum del sol, les ajudarien a créixer. Al cap d’uns quants dies, després de tornar de vacances, vam veure que les tres glans s’havien alimentat bé i ja teníem tres noves petites alzines. Quina alegria!. EL TINTER

Escola Seat 2012-13

18


L’alzines, primer eren molt petites, però ja tenien fulles. Poc a poc han anat creixent i ara estan molt maques i bastant altes. Hem parlat amb el senyor Juan per veure si els hi pot trobar un raconet a l’hort perquè en el test ja no haurien de continuar molt de temps més. Les ha plantat i ara veurem com els hi va la nova ubicació, si s’adapten bé o no, però el que sí és cert és que ha estat fantàstica l’experiència que hem viscut i ens ha agradat molt. Aquí teniu les fotos de l’experiència.

EL TINTER

Escola Seat 2012-13


EL TINTER

Escola Seat 2012-13

20


DE JARDÍ A HORT

2N B

Els nens i les nenes de segon hem seguit el procés de transformació del jardí en hort.

1- Sabem que el Sr Joan amb el motocultor el va llaurar i va arrencar l’herba. 2- Hem sortit algun dia a treure pedres. 3- S’han hagut de fer parcel·les i caminets. 4- Hem triat el que volíem plantar i se’ns ha dit on va cada cultiu. 5- Hem fet solcs i hem plantat planter o llavors.

Nosaltres hem plantat tomaqueres i hem arrencat les males herbes. Mireu que boniques les tenim!

EL TINTER

Escola Seat 2012-13


Però sabem que el Sr Joan sempre fa: -

Regar Cavar Segar l’herba del voltant Posar les canyes, les xarxes protectores… Replantar el que es fa malbé.

Quan les tomaqueres donin tomàquets en portarem algun cap a casa.

I hem tingut una idea: fer un espantaocells. Us agrada aquest?

EL TINTER

Escola Seat 2012-13

22


QUÈ HI HA PLANTAT A L’HORT AL MES DE MAIG?

EL TINTER

MELONS

MONIATOS

SÍNDRIA

COGOMBRES

CEBES

MADUIXERES

BLAT DE MORO

BLEDES

ALBERGÍNIES

ESPINACS

PEBROTERES

CARBASSONS

PESOLERES

ENCIAMS

MONGETERES

TOMAQUERES

Escola Seat 2012-13


Visita al Parc Arqueològic de les Mines de Gavà

3r A

El dia 16 de maig dijous vam anar a les Mines de Gavà d’excursió i vam aprendre coses de la prehistòria.

A les Mines vam fer uns collarets amb les pedres que hi havien. Primer li fèiem la forma, el políem amb una altra pedra i desprès amb una eina li fèiem el forat i per últim posàvem el fil.

Desprès vam anar a veure una peli sobre la prehistòria i vam aprendre que abans els prehistòrics utilitzaven la variscita per fer collars, polseres, arracades…

EL TINTER

Escola Seat 2012-13

24


Desprès de la peli vam anar a veure que tenien els prehistòrics,què menjaven,on vivien,quins fruits havia i quins animals caçaven per menjar.

Recipients de fang que utilitzaven per menjar.

Ens vam mostrar com feien les agulles per cosir les pells de bé i ferse els vestits. Més endavant van començar a teixir. Per últim vam anar a la mina i a dins de la mina hi havia la variscita. Dins de la mina també vam observar restes que ens donaven informació de com vivien els prehistòrics. I ara el més divertit :¡Anem a dinar i a jugar i esperem que no plogui!!!!

EL TINTER

Escola Seat 2012-13


Visita a les Mines de GavĂ

3r B

El dia 16 de maig de 2013 els nens de tercer vam anar a les Mines de GavĂ .

Ens van ensenyar a fer un collaret amb una pedra.

EL TINTER

Escola Seat 2012-13

26


Després vam veure un vídeo sobre la Variscita, un mineral verd, i sobre l’edat de pedra.

Ens van ensenyar materials que utilitzaven a l’edat passada.

Quan vam sortir de veure els vídeos ens van ensenyar ossos trencats i, ens van ensenyar amb quines pedres es feia foc: la pedra foguera i la Pirita.

EL TINTER

Escola Seat 2012-13


Fem teatre!!!!

4t A i B

Els nois i noies de 4t hem preparat una obra de teatre i l’hem anat representant per totes les classes. L’obra es deia “Una granota, granota”. Al finalitzar l’obra el nostre públic ha estat obsequiat amb una granota de papiroflèxia feta pels actors i actrius.

EL TINTER

Escola Seat 2012-13

28


EL TINTER

Escola Seat 2012-13


EL TINTER

Escola Seat 2012-13

30


EL TINTER

Escola Seat 2012-13


EL TINTER

Escola Seat 2012-13

32


Els actors i actrius van estar molt contents perquè el públic de P-3 uns dies més tard va anar a trobar-los i els hi va portar un fantàstic obsequi fet per ells. Mireu que bonic!!!:

Ens ha agradat molt representar l’obra de teatre i ens ho hem passat d’allò més bé. No penseu que ha estat tan fàcil com bufar i fer ampolles !. Hem hagut de llegir, memoritzar, aprendre a gesticular, a projectar la veu, a expressar, a buscar accessoris adients... i a perdre la vergonya.

EL TINTER

Escola Seat 2012-13


Ens descrivim

5è A

A informàtica hem fet aquest joc de descripcions amb el nostre nom, a veure si ens trobeu a tots i us animeu a fer el vostre:

EL TINTER

Escola Seat 2012-13

34


EL TINTER

Escola Seat 2012-13


EL TINTER

Escola Seat 2012-13

36


EL TINTER

Escola Seat 2012-13


Una mica de tot!!!

5è B

Busca els noms de 10 animals. C

A

B

A

L

L

R

H

I

J

O

A

B

C

D

E

A

F

D

G

C

L

C

O

L

L

T

M

O

N

A

O

N

L

L

G

P

O

F

P

Q

Z

R

O

E

S

E

T

I

U

V

W

X

M

O

G

N

O

W

C

Z

I

M

B

O

A

A

R

B

C

P

E

I

X

D

E

T

C

W

G

F

G

V

W

J

K

C

A

F

O

E

L

E

F

A

N

T

Z

O

S

Surt del laberint!!!

EL TINTER

Escola Seat 2012-13

38


Resol aquests jeroglífics!!!

María, Gabriela, Adrià, Marc i Joel G.

EL TINTER

Escola Seat 2012-13


El 30 d’ abril ens vam anar d’excursió les classes de 5é a l’Espluga de Francolí. Vam visitar les coves , una petita on vam dibuixa una acció de caça de la prehistòria amb pintures rupestres , i una altre cova molt gran , que mesurava uns 3 quilometres de llargada. En aquella cova vam aprendre moltes coses , com que eren els nòmades , el paleolític , com s’alimentaven , que es morien la majoria molt joves o de nens i moltes coses més .

Troba en la sopa de lletres les següents paraules : rupestre, paleolític, cova, prehistòria, nòmades, neolític.

P

R

E

H

I

S

T

Ò

R

I

A

I

L

O

P

R

U

P

E

S

T

R

E

N

P

A

L

A

O

W

Í

T

R

S

K

E

U

L

O

S

I

K

C

T

P

Y

T

O

L

I

T

O

K

T

O

O

S

O

L

L

R

N

O

M

A

D

E

S

V

I

O

I

B

S

R

O

O

Y

K

I

I

A

L

T

T

R

I

S

L

V

W

L

U

S

R

I

H

K

P

A

L

E

O

L

Í

T

I

C

Chenoa, José, Álvaro, i Alex

EL TINTER

Escola Seat 2012-13

40


Més de tot!!!

EL TINTER

6è A

Escola Seat 2012-13


EL TINTER

Escola Seat 2012-13

42


A

O

W

N

U

R

S

O

R

Q

W

N

X

R

C

L

S

A

R

N

A

U

R

S

E

C

N

H

I

G

M

P

O

S

Q

E

W

D

B

C

S

Z

O

Z

M

N

V

A

N

M

A

E

A

K

L

S

A

U

P

D

R

I

V

Z

W

L

Y

Z

D

Q

R

R

E

C

A

S

M

E

F

X

W

S

T

I

D

H

N

L

Y

X

I

R

Y

W

Z

A

E

A

A

J

O

R

G

Y

E

P

R

S

I

E

N

P

S

B

M

D

G

D

Z

Y

W

L

S

I

D

M

A

A

L

I

E

S

Busc a 5 nens de 6è A que es diuen: Alfred, Arnau, Dani, Adria i Michael.

-¿Qué le dijo un plátano a una gelatina? Todavía no te

2Era un camarero tan feo, tan feo, que hacia llorar a las cebollas.

3Un ciego le pregunta a un cojo ¿Qué tal andas? Y el cojo le dice: “pues ya ves.”

5¿Oye, tu estudias derecho? No, estudio sentado.

6Que le dice un vater a un boxeador. Ahí fuera eres muy fuerte pero aquí dentro te cagas.

7¿Qué le dice un tronco a una tronca? Que pasa tronca.

8Que le dice un semáforo a otro: no me mires que estoy rojo.

9¡Oye! ¿Cómo se llama tu perro? –wifi. ¿Y ese nombre?- ¡Pues por que se lo robe a mi vecino!

desnudas y ya estas temblando.

Autora: Olga EL TINTER

Escola Seat 2012-13


Les coses que trobarem a faltar 6è B Aquest any que marxem de l’escola per anar a l’institut trobarem moltes coses a faltar. Aquí teniu un petit recull: 

Trobarem a faltar als mestres perquè hem estat amb ells tot un any.

Els companys, perquè portem molts anys junts i fent coses plegats.

Els nens petits perquè són molt macos.

Potser trobarem a faltar l’hort perquè anirem a instituts que potser no en tenen i ens ho passem molt bé.

Les lligues d’Educació Física perquè són molt divertides.

Les colònies, perquè ens ho passàvem tan bé que ni es pot explicar amb paraules.

Les excursions perquè jugàvem a llocs i amb nens d’altres escoles.

Les festes de final de curs perquè venia gent a veure’ns i ens acomiadàvem de manera especial.

En resum, trobarem molt a faltar la NOSTRA ESCOLA SEAT!!! Marc, Rafa, Irene, Ivan i Jean Pierre

Sant Jordi El dia de Sant Jordi (23 d’abril) fem un intercanvi de llibres amb els nens i nenes del nostre cicle i un taller. En el taller d’aquest any hem fet un punt de llibre d’un drac i d’una princesa. A l’intercanvi de llibres, podies triar tants llibres com els que haguessis portat. Ens agrada molt fer aquesta activitat perquè ens podem intercanviar llibres que ens agradaria tenir. També ens va agradar fer un concurs d’anglès, en el que si guanyaves et regalaven algun llibre en anglès. Mahí, Luís, Zaida, Mireia i Míriam EL TINTER

Escola Seat 2012-13

44


La classe de 6è La classe de 6è és molt diferent de la de 5è en quasi tots els aspectes. A sisè hi ha més deures i la majoria de coses són més difícils, hem d’estudiar més i utilitzar més a sovint els diccionaris. També fem de mediadors en el pati. Aquest any hem tingut 3 alumnes nous a classe i hem fet sortides diferents. Hem anat al Palau de la Música on ens van ensenyar molts tipus de música i instruments, vam fer un taller de Llum i Color al Cosmocaixa, vam anar a un espectacle amb skates que s’anomena X-games, farem una cursa de biatló, una gimcana amb nens de totes les escoles i anirem de colònies. Martín, Dani, Albert, Nikita i Joel

Els mestres Cada professor té una personalitat diferent, igual que el caràcter i la manera de fer classe. En Jordi fa castellà i informàtica, l’Alba fa anglès i plàstica, l’Ilde Educació Física i la Ingrid (la nostra tutora) fa català, ciutadania, mates i ètica, L’Elisa medi i, per últim, en Josep que fa religió. Han vingut professors a substituir altres mestres que faltaven perquè estaven malalts, també. Alguns mestres són més amables que d’altres, però, igualment, ens tenen respecte. Pol, Joaquin, Oscar, Álex i Jordi

Acudits Una dona li diu al seu marit:

Què li diu un ull a l’altre?

-Em veig lletja, gorda i vella, què tinc?

-

Ens separem per nassos!

-I el seu marit li respon: - Raó!

La professora li diu al Jaumet: - Què passa si se’t cau una orella? - Que em quedo sord? - I si se’t cau l’altra?- pregunta la mestra - Doncs em quedo cec! - I això per què?- li pregunta la mestra - Perquè em cauen les ulleres!! Mariona, Virginia, Paula i Kati EL TINTER

Escola Seat 2012-13


Comissió de Medi Ambient HOLA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nosaltres formem la comissió de medi ambient. Som els encarregats i encarregades d’organitzar i mantenir en funcionament l’esperit de l’agenda 21 a l’escola Seat.

Aquest curs, hem posat plantes en els passadissos de tota l’escola perquè tots nosaltres prenguem consciència de que són éssers vius i cal regar-les perquè sinó es moren.

EL TINTER

Escola Seat 2012-13

46


També hem canviat la tanca del jardí pati dels petits. Aquest va ser el procés de canvi:

Hem utilitzat uns pneumàtics perquè són tous i així si xoquem no ens farem mal. Ens han sortit gratuïts. EL TINTER

Escola Seat 2012-13


Ens sentim molts feliços d’haver aconseguit tan bon resultat i haver contribuït amb la natura utilitzant material de rebuig!!

Una altra novetat és el canvi d’ubicació de l’hort. Ha estat conseqüència de les obres ja que els arquitectes han dit que les humitats no afavorien l’edifici de l’escola i que calia canviar-lo. Aquest ha estat el procés de construcció del nou hort:

Tots i totes a treballar!!!!

EL TINTER

Escola Seat 2012-13

48


Gràcies a l’esforç del Sr. Joan i a la cooperació dels nens i nenes de l’escola, mireu que bonic ha quedat!!!!!!!!!!!!!!!!!

EL TINTER

Escola Seat 2012-13


EL TINTER

Escola Seat 2012-13

50

Profile for ceip seat

Revista 2012 13 Escola Seat Barcelona  

"El Tinter" revista de l'escola Seat de Barcelona

Revista 2012 13 Escola Seat Barcelona  

"El Tinter" revista de l'escola Seat de Barcelona

Profile for ceipseat
Advertisement