Page 1


1

ÍNDEX 1. Editorial ............................................................................................... 2 2. Treballem el cos (P3) ....................................................................3-4 3. Pablo Picasso, “Pobres vora el mar”(P4) ............................. 5-6 4. Racons de lectoescriptura i matemàtiques (P5) .................. 7-9 5. Sortida al Cosmocaixa (1r) ...................................................... 10-13 6. Experiències Cosmocaixa (2n) .................................................... 14 7. Ens visita un mosso d’esquadra (2n) ................................... 15-16 8. Petita mostra de treballs (3r) .................................................. 17-18 9. Còmic (4t) ................................................................................... 19-22 10. Visita de Ricardo Alcántara (3r i 4t) .................................. 23-26 11. Cançons de Sant Jordi(música) ............................................ 27-28 12. Fem una enquesta (5è) ........................................................... 29-30 13. Activitat esportiva: “La dragonada” (6è) .......................... 31-34 14. Padrins de lectura (Biblioteca) ........................................... 35-36 15. Som semblants (Aula d’acollida) ............................................... 37 16. Una poesia en nou idiomes (Aula d’acollida) ................ 38-39 17. English section. ....................................................................... 40-41 18. Fotografies dels grups. ......................................................... 42-46 19. Acta dels Jocs Florals............................................................ 47-48 20.Textos guanyadors dels jocs florals. ................................. 48-62


2 EDITORIAL Estimada escola Sant Jordi: alumnes, mestres, monitors... Sabem que aquest és l’últim any que estarem en aquesta escola i anirem al Institut. Només per això som conscients que us trobarem a faltar molt i per què hem passat molts anys amb vosaltres i hem participat en moltes activitats: jocs florals, carnaval, la castanyada...i diverses sortides. Durant tots aquests anys la festa que més ens ha agradat és la que es realitza l’última setmana del curs. Vam jugar amb tota l’escola a diferents jocs com ara: carreres amb una cullera a la boca portant una pinya, saltar a la corda, pintar-nos la cara, buscar caramels en una galleda plena de farina...sempre ens ho hem passat d’allò més be!! Tot i això, estem una mica tristos perquè deixarem de veure-us i també a alguns dels companys i companyes de classe. Però d’això estem ben segurs: que tornarem algun dia a visitar-vos i que els mestres que es quedin a l’escola durant els propers anys sempre se’n recordaran de nosaltres perquè sempre ens hem portat mooolt i mooolt bé!!!... Una forta abraçada a tots i totes!!!

Nicko, Ania, Joel, Juan, Sira, Lucia, Jessica, F.Jesús, Manuel, Jhennyfer, Geovanna, José, Eric, Damaris, Sheila, Alex, Jordi, bastian, Yanyi.


3

ELS NENS I NENES DE P3 HEM ESTUDIAT EL COS, PODEM NENS O I HEMSER APRES QUE… NENES

A LA CARA TROBEM ELS ULLS, EL

NAS,

LA

BOCA,

LES

ORELLES, I EL CABELL...FEM UN COLLAGE DE LA NOSTRA CARA…

JUGUEM AMB ELS SENTITS!! TOQUEM COSES SUAUS I RUGOSES…


NAIXEM DE LA

4

PANXA DE LA NOSTRA MARE…

PODEM ESTAR CONTENTS …I ENFADATS…

PRIMER SOM BEBES, I POC A POC ENS FEM GRANS!! PORTEM FOTOS, I ENS MIREM… JUGUEM… I ENS HO PASSEM MOLT BE!!

CREIXEM I ENS MESUREM AMB EL METRO…QUI ES EL MES ALT DE LA CLASSE?


5 PABLO PICASSO Durant aquest curs els nens i nenes de la classe GORIL·LES hem treballat diversos pintors. Un dels que més ens ha cridat l’atenció ha estat en PABLO PICASSO. A partir d’un power point, hem pogut conèixer la seva vida i algunes de les seves obres més importants. Sobretot ens hem centrat en l’ època blava de la seva pintura, treballant el quadre POBRES VORA EL MAR. Hem aprés que va pintar aquest quadre durant una època en que tenia un amic que estava malalt i que finalment va morir. En Picasso es va posar molt trist i per això va començar a pintar amb colors freds com el blau, gris, lila i negre. Nosaltres, de vegades, també ens posem tristos. Durant un parell de sessions hem parlat dels sentiments i del quadre; què veiem, què sentíem i què en pensàvem al respecte. Han sorgit moltes idees i reflexions. Després cada nen i nena s’ha convertit en un petit “Picasso” fent la seva pròpia reproducció del quadre amb pintura i ceres. Voleu veure que bonics han quedat els nostres quadres?

“POBRES VORA EL MAR” PABLO PICASSO (1881-1973)


6


7

Els nens i nenes de P-5 volen mostrar una nova forma de treballar que hem iniciat durant aquest curs escolar. Aquest any a Educació Infantil s’han creat diferents materials per tal que els nens i nenes puguin treballar la lectoescriptura i les matemàtiques d’una forma més lúdica per a ells. D’aquesta manera no treballen sempre fent feines en paper sinó que tenen la possibilitat de treballar aquests aspectes tan essencials de formes diverses. A P-5, tot aquest material es presenta en forma de racons d’aula. Tenen el material classificat per color i guardat en un espai destinat exclusivament a aquests racons.

A més, tenen medalles també identificades per colors, per tal que no s’acumulin tots els nens en els mateixos racons. Ells mateixos decideixen que volen fer, decideixen quan canviar i gràcies el sistema de medalles saben quan no poden fer algun tipus d’activitat.


8 D’entre els diferents materials que podem trobar en aquests racons estan:

-Bingos de números i lletres: en els quals els nens treballen el nom i la grafia de les lletres i els números.

-Pissarres magnètiques: amb aquestes els infants confeccionen paraules amb les lletres imantades o bé, les escriuen amb els retoladors. A més, per aquells que els costa més, també hi ha paraules amb la corresponent imatge, perquè les puguin copiar.

-Tangram: és un joc on a través de les diferents formes geomètriques es poden crear dibuixos.

-Grafisme: tenim diferents làmines per treballar el grafisme tant de lletres com de formes diferents.


9

-Sumes i restes: un altre és el material destinat a treballar les sumes i les restes, en el qual tenim amb dibuixos i sense, per tal d’atendre als diferents ritmes dels infants.

Aquests són alguns dels exemples de racons que tenim, però a part tenim més material com: seqüències temporals, material per treballar l’organització espacial, blocs lògics, material d’ordenació de la seqüència numèrica,etc.


10


11


12


13


14

Els nens i nenes de segon anem a explicar dos activitats del curs que ens han agradat molt. La sortida al Cosmocaixa:


15

Hi vam veure tambÊ un bosc inundat,era com passejar per la selva amazònica sense sortir de Barcelona...pluja, humitat, sons, aigua, peixos, etc; transportaven a molts quilòmetres de distancia.


16 I també volem explicar la visita del Mosso d’esquadra a la nostra classe. Va ser molt divertit, ja que vam aprendre moltes coses; ens va ensenyar com ser bons ciutadans, les coses que fan servir els agents al carrer: la defensa, les manilles, el móvil, etc. Amb pols màgics va fer la nostra emprenta…això va ser molt interessant. Per finalitzar la visita ens va mostrar el cotxe dels mossos, els nens/es vam pujar per parelles a veure’l i parlar per la ràdio…al final tots ens vam posar l’armilla antibales, estavem molt guapos i guapes.


17 PETITA MOSTRA DE FEINES Els nens i les nenes de tercer estem treballant

l’aigua. L’aigua

que utilitzem cada dia és l’aigua dolça, un recurs molt escàs al nostre planeta. Aquí us presentem alguns consells per a estalviar aigua: -

Si et rentes les dents…tanca l’aixeta

-

Quan esperes que l’aigua calenta surti a la dutxa guarda l’aigua en una galleda. La pots utilitzar per netejar la casa.

-

Quan t’ensabonis a la dutxa tanca l’aixeta.

-

No t’adormis a la dutxa! I recorda: sempre és millor dutxar-se que banyar-se .

-

No utilitzis el vàter com una paperera

-

Rega les plantes a la nit

-

Omple la rentadora del tot.

Aquest trimestre hem descobert

I recorda: cada gota compta!

.

Un pintor holandès molt famós que només va vendre en vida un sol quadre. El seu color favorit era el groc. Aquí teniu una petita mostra de la nostra feina:

La nit estrellada

Els girasols

L’habitació d ‘ Arles


18 Durant el segon trimestre també hem treballat els animals. Ens vam organitzar en grups. Uns treballaven els insectes, altres els rèptils, uns altres els mamífers, uns altres els amfibis, un grup els ocells i finalment unes nenes els peixos. Després vam fer una exposició oral del treballs que vam gravar amb vídeo. Hem après moltes coses!


19 Aquestes són algunes de les pàgines de còmic que han fet els nens i les nenes de quart a la clase de plàstica.


20


21


22


23 VISITA DE RICARDO ALCÁNTARA 12 d’abril de 2012

Els alumnes del Cicle Mitjà hem rebut la visita de Ricardo Alcántara. L’autor ens ha explicat moltes coses, hem jugat amb les paraules, ens ha regalat alguns llibres i ha contestat amablement les preguntes de l’entrevista que havíem preparat prèviament. ENTREVISTA

Bon dia senyor Ricardo Alcántara. Ens fa molta il·lusió que vingui a visitar-nos. Ens agrada llegir els seus llibres. Ens han agradat especialment Guaraçú, Tomàs i el llapis màgic i L’aprenent de caçadors. Volem saber més coses de vostè, de la seva vida i de la seva obra. Per això hem preparat una entrevista. Seria molt amable de contestar unes preguntes, si us plau?

Sabem que la seva primera obra publicada va ser Guaraçú. Li va resultar fàcil escriure-ho? R. A. – Em va resultar molt difícil, perquè era el meu primer llibre,el -

presentava a un concurs i em preocupava guanyar el premi. -

Com es va sentir quan va tenir el llibre a les seves mans?

R.A. – Em vaig sentir molt feliç.


24 -

D’on li ve la inspiració per escriure tants llibres?

R.A. – Observant la realitat, el meu voltant. - Quants llibres ha publicat? R. A. – Estic molt orgullós de dir que actualment tinc publicats 194 llibres. - Els llibres que escriu a quines edats van dirigits? R.A. – Des de dos anys fins a 16 . Escric literatura infantil i juvenil. Té algun títol preferit? R. A. – No en tinc cap. Per a mi tots els llibres són iguals. - Quin dels seus llibres li va agradar més escriure? R.A. – No puc dir cap llibre en concret. M’agraden tots per igual.

- Ara et volem fer preguntes de Tomàs i el llapis màgic: - Com se’t va ocórrer que el Tomàs visqués a una capsa de sabates? R.A. – M’agraden les capses de sabates, trobo que poden ser acollidores i protectores. - Com se’t va ocórrer que la idea del llapis màgic? R.A. – Jo crec en la màgia i que pot haver coses màgiques (en altres llibres d’en Tomàs goma, tisores...) que ajuden a ser més feliç.


25 - Ara et volem fer preguntes de Guaraçú: - Com se’t va ocórrer que Guaraçú fos un nen indi americà? R. A. – Jo vivia a Brasil quan vaig escriure Guaraçú i allà hi havia pobles indígenes. - Com se’t va ocórrer que en Guaraçú trobés un ocell blau? R.A. – Volia que l’ocell fos especial, diferent dels altres. Com és que en el conte de Gat i Gos els protagonistes es porten tan malament? R.A. – Normalment els gats i els gossos són enemics i es barallen. Jo tinc una -

gateta que es diu Lluna, mai ha vist un gos, però quan sent bordar fora, es posa en alerta i té por.

- Fa esborranys? R. A. – No faig esborranys per escrit, quan escric és bastant definitiu. Es pot dir que l’esborrany el faig a la ment. Quan escriu els seus llibre ho fa a ma o a l’ordinador? R. A.- Primer escric a llapis en un -

full, després ho passo a un quadern que tinc d’Uruguai amb ploma estilogràfica i finalment ho escric a l’ordinador. - En quin idioma escriu, català o castellà? R.A. – Escric en castellà que és la meva llengua materna. - Quins són els seus autors de literatura infantil preferits? R. A. – El meu autor preferit és Juan Farias. Hi ha nens que escrivim contes i ens agradaria ser escriptors. Ens podria donar alguns consells? R. A. – Per ser escriptor s’ha de néixer i a més a més, s’ha d’observar amb -

atenció, escoltar molt, llegir molt, tenir imaginació i escriure moltíssim.


26 -

Vostè tria els il·lustradors o ho fa l’editorial?

R.A. – Al principi no els triava però ja fa molts anys que si els trio. És molt important la il·lustració perquè és la imatge la que atrau al lector. -

Li agraden les il·lustracions dels seus llibres?

R.A. – M’agraden molt. -

Els personatges que dibuixa l’il·lustrador són com vostè els havia imaginat?

R.A. – No són com jo els havia imaginat. No parlo amb els il·lustradors de com jo els imagino per deixar-los treballar lliurement. -

Com se sent ara, després d’haver guanyat tants premis?

R.A. – Em sento molt orgullós i feliç.

-

Encara li agrada escriure?

R.A. – Si m’agrada escriure. Cada vegada més.

Moltes gràcies per haver vingut. Desitgem que tingui molta sort.


27 Aquí tenim algunes cançonetes de Sant Jordi per anar practicant:


28


29 Fem una enquesta! Els alumnes de cinquè, hem realitzat una enquesta a la classe sobre com tenim cura del nostre planeta. Aquests són els resultats:

L’enquesta que vam realitzar, constava de 12 preguntes relacionades amb la cura del nostre planeta. Aquestes preguntes, abarcaven temes com el reciclatge, l’ús dels recursos que tenim, les accions que portem a terme en el nostre dia a dia, etc. Un seguit de qüestions, que ens van permetre reflexionar sobre com cada dia cadascú de nosaltres podem fer moltes coses beneficioses o perjudicials pel medi sense, moltes vegades, ni donarnos compte. Al veure els resultats de l’enquesta, els vam analitzar i vam arribar a diferents conclusions:


30

La majoria de la classe té cura del nostre planeta tot i que vam poder veure que encara hi ha moltes coses que podem millorar. Ens vam preguntar per quins motius crèiem que hi havia coses que encara podíem millorar molt. Vam iniciar un debat i vam concloure que moltes coses eren per desconeixença, perquè de vegades es parla més o es dóna més importància a unes accions que no pas a d’altres, que sovint ens diuen que és el que no hem de fer però no se’ns diu com ho podem arreglar… També vam veure que la societat té adquirits determinats costums de tota la vida, que actualment no són tant beneficiosos com ens pensàvem.

En conclusió, tenir cura del nostre planeta no és només reciclar, reduir i reutilitzar, sino que també hem de tenir altres aspectes presents com quin ús fem de l’aigua, de la llum, de la calefacció, de les piles usades, dels medicaments caducats i de tantes altres coses que fem diàriament sense prestar molta atenció i que també tenen conseqüències en el medi ambient.


31 ACTIVITAT ESPORTIVA: “LA DRAGONADA” Alguns alumnes de sisè del CEIP Sant Jordi varem anar a Can Dragó, l’11 d’abril, a realitzar unes activitats esportives conjuntament amb altres escoles del barri. Vam agafar el metro i vam arribar allà a les 10 del matí. Estava ple de nens i nenes d’altres escoles i ens van col·locar a les grades per explicar-nos com aniria tota l’activitat. L’Alida i la Núria ens van repartir uns adhesius amb la lletra A i B i unes gomes de cabell de colors diferents a cadascú per agrupar-nos amb altres nens i nenes d’altres escoles. Nosaltres teníem els colors: rosa, blau cel, blau elèctric, blau marí i negre. Abans de cada prova ens feien escalfar una mica i després ens explicaven què és el que havíem de fe, cada prova durava uns 15 minuts. La primera estació era la de salt de tanques. Hi havia de dos alçades, unes molt baixetes i unes més altes que costaven més de saltar. El mestre que hi havia ens cronometrava per veure quan trigàvem.


32

La segona estació era la prova de velocitat, que per fer la sortida ens havíem de col·locar sobre unes peces metàl·liques per sortir així amb més velocitat.

La tercera estació va ser la de llançament d’un objecte, primer per practicar va ser amb pilotes de tenis i després amb un objecte de goma que es diu “vòrtex” i que al llençar-ho feia un sorollet. L’havíem de llençat el més lluny possible.


33

La quarta estació era la de salt de longitud. Havíem d’agafar i saltar just abans de tocar la sorra tant lluny com poguéssim. Era molt divertit.

La cinquena estació va ser la de carrera de relleus. El mestre ens va dividir en 4 grups i va donar una fusta als primers per a que se la donessin als segons i així fins que arribés a l’últim. S’havia de córrer molt ràpid.

La sisena estació estava al costat just de l’anterior, era la de salt d’alçada. Primer vam saltar una alçada de 80 cm fins que vam arribar a més d’un metre. Havíem d’intentar saltar sense tocar la goma i de costat amb les cames fent tisores. Aquesta és la que més va agradar.


34 La última estació, la setena, vam córrer al voltant de la pista. Eren dues voltes, cadascuna de 400 metres. Uns corrien i altres caminaven per què et cansaves molt. En total vam recórrer 800 metres. Quan vam acabar el mestre ens va repartir una xapa per enganxar-la a la samarreta.

La sortida ens va agradar molt, vam conèixer molts nens nenes, però vam acabar molt cansats i més quan encara havíem de tornar cap al metro sabent

que

estoneta.

trigaríem

una


35

REVISTA

2012

BIBLIOTECA

PADRINS DE LECTURA Fa anys que us venim informant de les activitats que s’impulsen des de la biblioteca de l’escola per animar a la lectura i apropar els alumnes a l’univers dels llibres i la literatura. Continuem amb el préstec, biblioteques d’aula, club de lectura dels alumnes de Nou Barris (5è), visites d’autor, motxilles viatgeres, maletes de novetats que van i venen... i moltes coses més. Aquest curs hem iniciat una nova experiència “PADRINS DE LECTURA” Els que teniu fills a la classe de 1r , 5è o 6è, potser ja sabeu en què consisteix, però ho explicarem perquè tothom pugui saber de què es tracta. Els alumnes més grans de l’escola (5è i 6è) ajuden a llegir als alumnes de primer una estona de les tardes del divendres. Per començar vam fer una festa de trobada de padrins i fillols amb intercanvi de punts de llibre, galetetes i refrescs. Cada parella es va conèixer i van quedar per llegir la setmana següent. Les mestres han preparat uns lots de llibres classificats per grau de dificultat. Cada alumne té un full de seguiment on s’anoten els llibres llegits, com s’ha llegit i si tots dos, padrí i fillol, han treballat contents.


36 Els alumnes grans desenvolupen la seva responsabilitat, tracten amb cura i estimació als més petits i per a aquests són persones importants. S’estableixen entre tots, grans i petits, lligams afectius i motivadors. Estem molt il·lusionats per portar endavant aquest projecte que tan benefici pot fer als primers lectors de l’escola. Si els pares, mares, avis, àvies, germans... feu un petit esforç a casa i continueu dedicant unes estones a la setmana a la lectura, segur que aconseguirem entre tots una millora important d’aquesta competència que és la base de tots els aprenentatges i la porta d’entrada a un univers meravellós. Animeu-vos a llegir amb els nens i les nenes ...És fantàstic!!! BONES LECTURES!!!!


37


38

UNA POESIA EN NOU IDIOMES A l’escola Sant Jordi es parlen moltes llengües diferents. A l’aula d’acollida hem aprés una poesia en català de la Núria Albó. Cada nen ha triat un vers i l’ha traduït al seu idioma.

LA PRIMAVERA Et diré un secret molt fi la primavera és aquí! Ha cantat una cançó i ha florit el teu balcó. Fuig hivern, ves a dormir la primavera és aquí! Ves al teu palau de glaç que ja som al mes de març. Núria Albó


39

LA PRIMAVERA Italià:

Ti dirò un segreto muto

Xinès: Romanès:

A cântat o cântec

Panjabi:

Àrab: Guaraní: Castellà: Urdú:

pe arapoty a guahê Vete a tu palacio de hielo ‫ہ یں ہ ی سے پ ہ لے م یں مارچ ک ہ جو‬ Núria Albó


40

ENGLISH SECTION:

Can you guess the meaning of this enigma?

O

T

T

F

F

S

S

E

N

T

E

T

T

F

F

S

S

E

N

T


41

Can you say the colour you see, not the word?

Do you like our umbrella?


42

Avui hem vingut a l’escola ben mudats, amb ganes de ser retratats. Aquí teniu per cicles una mostra. Què us sembla la proposta? E.E

Educació infantil


43


44

Cicle inicial


45

Cicle mitjĂ


46

Cicle superior


47

JOCS FLORALS SANT JORDI 2012 Reunits els membres del jurat de l’Escola Sant Jordi, han decidit atorgar els premis de guanyadors i finalistes a les següents obres: P-3: Guanyador: L’elefant despistat. Autor/a: Classe de P-3 P-4: Guanyador: El goril·la i el ximpanzé Autor/a: Classe de P-4 P-5: Guanyador: El caçador mentider Autor/a: Classe de P-5 Primer: Guanyador: Les tortugues i el llop Autor/a: Classe de Primer Segon: Guanyador: Les aventures del Ridan i la Lola El cargol Tercer:

Autor/a: Classe de 2n

Finalista: Gat Pseudònim: Josefina Autor/a: Naomi Rezabala Guanyador: Tobi Pseudònim: Nadia Autor/a: Esperanza Fernández


48 Quart: Finalista: La primavera Pseudònim:LLamp Autor/a: José Amador Denia Guanyador:El mar Pseudònim : Elion Autor/a: Félix Cabero Zavala Cinquè: Finalista:Un món al revés Pseudònim: Neox-Megatrix Autor/a: Manuel Pérez Guanyador: El cotó de sucre Pseudònim: Pingüí-cp Autor: Amir Sisè: Finalista: El nen llest i la seva vida Pseudònim: Pataplis Autor/a: Yanyi Zhou Guanyador: La princesa i el drac amb el poble amoïnat Pseudònim: La viuda negra Autor/a: Sira Conteh Rifer

Barcelona 16 d’abril de 2012


49

ELS NENS I NENES DE LA CLASSE DELS ELEFANTS HEM CREAT AQUEST CONTE :

Recorda que per mirar-lo has de clicar l’enllaç i polsar “control” http://www.slideshare.net/sortin/lelefant-despistat-12623873


50

ELS NENS I NENES DE LA CLASSE DELS GORIL·LES HEM CREAT AQUEST CONTE :

Recorda que per mirar-lo has de clicar l’enllaç i polsar “control” http://www.slideshare.net/sortin/el-gorilla-i-el-ximpanc-p4


51

ELS NENS I NENES DE LA CLASSE DELS LLEONS HEM CREAT AQUEST CONTE :

Recorda que per mirar-lo has de clicar l’enllaç i polsar “control” http://www.slideshare.net/sortin/el-caador-mentider-p5


52

ELS NENS I NENES DE 1R HEM CREAT AQUEST CONTE :

Recorda que per mirar-lo has de clicar l’enllaç i polsar “control” http://www.slideshare.net/sortin/les-tortugues-i-el-llop-1er-12603712


53

ELS NENS I NENES DE 2N HEM CREAT AQUEST CONTE :

Recorda que per mirar-lo has de clicar l’enllaç i polsar “control” http://www.slideshare.net/sortin/les-aventures-del-ridan-i-de-la-lola-2on


54 Tobi

T’estimo Tobi ets un gos molt famós, No fas mal a la gent, Perquè ets molt “carinyòs”, ets molt suau, com un peluix, tens uns ulls, que et fan ser gruixut, Tobi ets un gos molt famós, ets molt endreçat, prim i divertit. Ets la millor, mascota que he tingut a la meva vida. Som feliços i mengem “perdius”.

Nadia Esperanza Fernández,

GUANYADORA CLASSE DE 3r JOCS FLORALS 2012


55

EL GAT Ets un gat molt bonic Ets suau com un conill A vegades t’enfades i sembles un tigre A vegades ets molt divertit com un tigre petit Ramon t’estimo molt

JOSEFINA Naomí Rezabala

FINALISTA CLASSE DE 3r JOCS FLORALS 2012


56

El mar

Estic sol a la platja, sento l’aire , sento el mar.

Veig els ocells que volen, volen entre les ones.

El mar juga i es diverteix, mentre l’ocell fa el mateix.

Sento veus i en un moment, la platja s’omple de gent.

Elion Félix Cabero Zavala

GUANYADOR CLASSE DE 4T JOCS FLORALS 2012


57 La primavera La primavera arriba, amb les seves flors, bon temps i colors.

Els animals surten guineus i esquirols per caçar i menjar en aquell verd bosc.

Surt l’arc de Sant Martí brillant amb la pluja i el sol. Veig un ocell volant i és preciós.

La primavera se’n va cada vegada fa més calor perquè arriba l’estiu amb noves sensacions. Llamp José Amador Denia

FINALISTA CLASSE DE 4T JOCS FLORALS 2012


58

El cotó de sucre

Hi havia una vegada un nen que es deia Juan. Un dia aquest nen estava a la platja, i se’n va anar a banyar-se. Al cap d’una estona va arribar una ampolla a la vora del mar que hi deia:

COTÓ DE SUCRE.

I com que li agradava molt el cotó de sucre i com que l’ampolla estava plena de cotó de sucre la va obrir i tot el cotó se’n va anar volant fins al cel i es va quedar allà com si fossin núvols.

El nen es va espantar i se’n va anar al circ a comprar cotó de sucre per veure si passava el mateix , va comprar i va sortir fora però no va passar res. Es va sorprendre molt i va tornar a la platja. Va agafar l’ampolla i una lupa de la seva motxilla per veure si hi havia alguna cosa escrita en lletra petita o algun producte. Va trobar que hi posava en lletra petita:

COTÓ MÀGIC. I llavors el nen va descobrir que la màgia existia. Pingüí –cp Amir Abdel

GUANYADOR CLASSE DE 5È JOCS FLORALS 2012


59

ERA UN MÓN AL REVÉS Era un món al costat On tots menjaven amb les mans.

Deien que eren “novios” però la veritat és que eren bojos.

Fins i tot volien ser anguiles, I per això menjaven sardines.

I si encara no ho saps, estaràs en dubtes ves al savi més savi de tots els temps i li preguntes.

I si no et contesta Encara pots estar de festa!!! Neox-Megatrix Manuel Pérez

FINALISTA CLASSE DE 5È JOCS FLORALS 2012


60

La princesa i el drac amb el poble amoïnat

Hi havia una vegada,en un poble molt llunyà, un gran drac que a tots solia espantar. Perquè no es mengés a les persones, un animal li donaven i d’altres coses.

Un bon dia els animals es van acabar i a la princesa li va tocar. El rei va demanar ajuda i un nou cavaller el saluda.

Anava vestit de blanc, d’un blanc molt brillant. Va trobar el drac i amb una espasa el va matar.


61

Als seus braços la va portar, fins els seu pares molt amoïnats. La mà de la princesa al seu pare va demanar, i passat el temps es van casar.

Van tenir dos fills que eren ben bonics. Quan la filla es va fer gran, aquella rosa per la seva boda li van donar.

La viuda negra Sira Conteh Rifer

GUANYADORA CLASSE DE 6È JOCS FLORALS 2012


62

El nen llest i la seva vida Fa uns anys hi ha havia un nen que era molt llest nomes tenia 5 anys i anava a primer de la ESO. Al col·legi era el millor de la classe ja que sempre treia unes notes perfectes. Era baix i li deien “enanito”,els seus companys es reien d’ell. Però la professora els castigava...

Un dia el nen va decidir no anar al col·legi i la seva mare li va dir que havia d’anar però al nen no li agradaven els seus amics de l’escola. Un dia el nen va decidir anar però anava a primer de primària i casi tots els seus amics de la classe eren tan baixos com ell. Al final el nen cada dia anava al col·legi tranquil i poc a poc va passar el temps i es va fer gran, ja tenia 12 anys i anava a primer de la ESO i ja no era tan baix com quan tenia 5 anys però el cap d’aquell nen era com el cap de la professora es a dir, tant llest com la professora.

Quan va acabar l’escola ja tenia 18 anys. Va anar a treballar per aconseguir diners i un dia li va passar una cosa. El va escollir una empresa per que ell era molt llest i l’empresa va guanyar molts diners i la vida d’aquell nen va canviar . es va casar i va tenir dos fills, un nen i una nena,Carlos i Carlas i va ser feliç tota la vida. I conte contat, ja s’ha acabat sinó és mentida.

Pataplis Yanyi Zhou

FINALISTA CLASSE DE 6È JOCS FLORALS 2012

REVISTA SANT JORDI 2012  

Sant jordi i jocs florals 2012

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you