Page 1

Foto de la portada del Projecte “Escoles Viatgeres”

CEIP REINA SOFIA JUNY 2012

CEIP Reina Sofia “Reculls nº10”

1


Aquesta revista la podeu trobar en format digital a la web cprsofia.com

Imprimeix: CEIP Reina Sofia de s'Horta Curs escolar 2011-2012

CEIP Reina Sofia “Reculls nº10”

2


ÍNDEX

Pàgines

Editorial Algunes Activitats realitzades al curs 2011-12 4t EI “La classe dels elefants” 5è EI “Sant Jordi” 6è EI “Un viatge espacial” 1r EP “Endevina endevineta” 2n EP “Quin és el teu esport olímpic preferit? “Anam d'acampada” 3r EP “Els esgrimistes de tercer” “Acudits” 4t EP “Visita al port de Palma” 5è EP “Viatge d'estudis a Bellver de la Cerdanya” 6è EP “Auca dels Jocs Olímpics” Escoles Viatgeres a Salamanca El racó de l'Equip de suport Racó de Religió Una activitat Musical Educació Física “Sopa de lletres” Passatemps en Llengua Anglesa

CEIP Reina Sofia “Reculls nº10”

3

4 5 6 8 12 16 19 20 21 23 24 27 29 31 32 35 37 39 40


EDITORIAL Estimades famílies, alumnes, mestres i totes aquelles persones que d'una manera o d'una altra participau i vos interessau pel dia a dia de la nostra escola. Totes les produccions que en aquestes pàgines trobareu just són una pinzellada d'aquelles coses que amb il·lusió i molt d'esforç duim a terme tots els mestres amb els vostres fills cada dia al nostre Centre. Som mestres d'una escola pública. Tots hem intentat des d'un principi que els efectes de les retallades i de la crisi es notassin el menys possible en el procés d'ensenyament-aprenentatge dels nostres alumnes. Creim que ells són el futur i per això, hem intentat seguir fent tot el que creim que és bo per a ells. Gràcies famílies per la vostra col·laboració i interès envers l'educació dels vostres fills. Just caminant junts podrem crear un futur més bo que el present que tenim en aquests moments. Un futur on els joves retrobin la il·lusió perduda per la manca d'expectatives laborals. Des de la nostra escola apostam pel nostre Projecte Lingüístic, aprovat pel Consell Escolar, un projecte d'integració de totes aquelles cultures i llengües que conviuen a la nostra escola. Si compartim ens enriquim uns dels altres, aprenem i aprenem a ser tolerants. A més, consideram que si aprenem llengües ens enriquim i ens permet compartir experiències, emocions i sentiments amb la gent que no parla la mateixa llengua, no per segregar-nos un dels altres. Per acabar volem aprofitar també per acomiadar als alumnes que aquest any acaben sisè i que l'any que ve començaran una nova etapa educativa i formativa dins la seva vida a un centre de secundària. Seguiu els bons consells i que el dia de demà ens poguem sentir orgullosos de vosaltres. Pensau que les portes de la nostra escola romandran sempre obertes per quan volgueu venir a visitar-nos o demanar-nos ajuda. Fins aviat !!!! L'Equip de Redacció

CEIP Reina Sofia “Reculls nº10”

4


ALGUNES ACTIVITATS REALITZADES AL LLARG DEL CURS 2011-12: –

– –

Les sortides escolars realitzades aquest any són: * Educació Infantil: Natura ParK, visita al Baluard , a l'aeroport i al Palma Aquarium. * 1r cicle d'EP: excursió a peu a Cala Sa Nau, activitats aquàtiques a la piscina de Felanitx i acampada a un casal a la Colònia de Sant Pere. * 2n cicle d'EP: Port de Palma, activitats aquàtiques a la piscina de Felanitx i Mondragó. * 3r cicle d'EP: mercat de Sineu, activitats aquàtiques a la piscina de Felanitx, Viatge d'Estudis durant quatre dies a Bellver de la Cerdanya i quinze alumnes han participat al projecte Escoles Viatgeres durant una setmana a Salamanca juntament amb una escola de Tenerife i una de Huelva. Com cada any l'AMIPA ha organitzat diferents activitats extraescolars com: batucada, anglès, gimnàstica, tennis... Estam adherits al Projecte Seccions Europees (fer l'àrea de plàstica en llengua anglesa) i per això al llarg del primer trimestre comptàrem amb un auxiliar de conversa provinent d'Estats Units. Dia 5 d'octubre molts de centres realitzàrem una aturada pedagògica conjunta de 10 minuts pro una educació pública de qualitat. Pel dia de les Verges, l'AMIPA va organitzar una bunyolada per tots els alumnes de l'escola.

Dia 28 d'octubre José Manuel Noguera, el pare de l'alumna Mª Àngels Noguera del 3r curs d'EP i l'ex-alumne Xavier Vallbona es varen oferir per fer una demostració de vol d'ocells (mussols, àguiles, òlibes, falcons,...) al pati de l'escola.

Dia 21 de desembre es va representar una obra teatral en anglès pels alumnes de 5 anys i tots els de primària. Com cada any hem celebrat el començament de les Festes de Nadal a l'Església de s'Horta amb un concert de Nadales. Una colla de dimonis varen venir per Sant Antoni a l'escola per fer quatre polissonades. També amb la mestra de religió vàrem celebrar el dia de la Pau, cantant una cançó i manifestant el nostre rebuig a la violència. Tots els consells escolars i els claustres de les escoles del municipi varen redactar un manifest per la llengua catalana. Tots els cursos ens vàrem disfressar de diferents esports olímpics i simulàrem la inauguració dels jocs olímpics de l'escola. A continuació férem la desfilada pel poble. Vàrem organitzar un concurs de dibuix per triar una mascota olímpica per la nostra escola i el dibuix guanyador va ser de l'alumne Pere Maimó de 5è d'EP. El dia abans de començar les vacances de Pasqua, al camp de futbol “Sa Lleona” de s'Horta, hem celebrat la Jornada Esportiva basada amb jocs olímpics i paralímpics. Pel dia del llibre vàrem organitzar un mercadet de llibres usats i l'AMIPA va organitzar un concurs de dibuix i de redacció. L'Ajuntament de Felanitx ens va oferir dia 8 de maig el musical de na Maria Bimbolles per tots els alumnes de primària a l'auditori de Felanitx. Després de més d'un any esperant la reforma del mur finalment varen començar dia 15 de maig. El pare de l'alumne Alexander Pino de 3r de primària ens farà al mes de juny una demostració de serps. Hem elaborat la present Revista “Reculls nº10”. Està previst que es dugui a terme les obres dels banys que queden pendents per aquest estiu. Esperam que així sigui, ja que fa més de quatre anys que ho demanam.

– – – – – – – – – – – – –

CEIP Reina Sofia “Reculls nº10”

5


CEIP Reina Sofia “Reculls nº10”

6


CEIP Reina Sofia “Reculls nº10”

7


CEIP Reina Sofia “Reculls nº10”

8


CEIP Reina Sofia “Reculls nº10”

9


CEIP Reina Sofia “Reculls nº10”

10


CEIP Reina Sofia “Reculls nº10”

11


CEIP Reina Sofia “Reculls nº10”

12


CEIP Reina Sofia “Reculls nº10”

13


CEIP Reina Sofia “Reculls nº10”

14


CEIP Reina Sofia “Reculls nº10”

15


ENDEVINA, ENDEVINETA... Tenc dos palpes i vuit ulls també tenc vuit potes i a la meva tela et vull. Som una .....................................

Som les nines i els nins de la classe de primer. Aquesta foto ens la vàrem fer el dia que sortírem a veure els cavalls de na Paula perquè els estudiàvem. Però, i això, són cavalls o són camells? potser són dromedaris? O potser són infants? Tal volta és... La foto de la visita ALS CAVALLS DE NA PAULA! CEIP Reina Sofia “Reculls nº10”

16


Ara que ja feim primer i som una miqueta més grans, ens atrevim a reptar-vos amb aquesta sopa de lletres que té a veure amb el projecte que estudiam, o sigui, el de les ARANYES. Trobau 8 animalons que a les nostres estimades aranyes agrada trobar al seu menú: F P Z F P E H P Y V

O G X P A R N A J E

R A T I P A P O D M

M M S S A P B E I O

Y A O A L C E A M S

G R I L L T B P E C

R I I E K R F B O N R J MQ I B G Y A B

S T S V A B E L L A

Menú d’aranya:

CEIP Reina Sofia “Reculls nº10”

17

A A L U L L· E B I L


El temps ha anat passant i el senyor Vivaldi amb la seva música ens ha anat acompanyant en el viatge a Primer. Començàrem amb la tardor, després vengué l’hivern i ara ens trobam disfrutant de la primevera tot i que començam a pensar en l’estiu. N’Antoni Vivaldi ha anat guiant les nostres produccions plàstiques a l’hora de plasmar els sentiments i vivències de cadascuna de les estacions que hem compartit.

CEIP Reina Sofia “Reculls nº10”

18


Quin és el teu esport olímpic preferit? Els nins i nines de 2n ja hem dit quin esport olímpic ens agrada més, aquí podeu veure les nostres respostes. I als lectors de la revista “Reculls”, quin vos agrada més?.

JOAN ANI MARIA DEL MAR CARME AROA TOMEU IRIA OULIMATA LUCIA

Tir olímpic, perquè m'agrada veure com tiren amb s'escopeta i també m’agraden molt les escopetes. Atletisme, perquè m’agrada córrer. Natació, és l'esport que jo practic i ja he anat a fer una competició. Tennis, perquè m'agrada jugar i fer competicions. Salts de trampolí, perquè m’agrada veure com es tiren de molt amunt i fan moltes cucaveles. M’agrada el futbol perquè és un esport molt emocionant i fan molts de gols. Tennis, perquè m’agrada jugar a tennis. Natació, m’agradaria aprendre a nedar molt bé. Natació, perquè sé nedar molt bé i m’agrada molt.

MARIA NEUS M’agrada la natació perquè sé nedar molt bé. SOFIAN CRISTINA

Bàsquet, perquè en vull aprendre a jugar molt bé. La natació perquè m’agrada l’aigua.

MAGDALENA El tennis perquè m’agrada tirar la pilota amb la raqueta. YIANNAKIS

M’agrada la mountain bike i pegar bots amb la meva bicicleta.

FRIEDRICH

A jo m’agraden tots els esports, però el que més el bàsquet perquè és el que practic.

GUILLEM PEDRO

Futbol, perquè és divertit i m’agrada jugar-hi. Tennis, perquè jo vull ser es millor jugador.

BILAL

De tots els esports, el que m’agrada és el futbol.

ADRIÀ

Esgrima, m’agrada com lluiten amb les espases.

MARC

Esgrima, perquè m’agrada quan lluiten amb les espases.

NOA

Natació, perquè m’agrada nedar.

CEIP Reina Sofia “Reculls nº10”

19


ANAM D'ACAMPADA Els dies 9 i 10 de maig, els alumnes de 1r cicle hem anat d'acampada a la Colònia de Sant Pere. Abans de partir, els alumnes de 2n vàrem investigar com ho podíem fer per arribar fins el casal de colònies i vam descobrir que hi havia dues possibles rutes, ho havíem d'estudiar molt bé per poder guiar al conductor de l'autobús. Aquí teniu un dels nostres mapes.

RUTA 1: De S'Horta a Felanitx hi ha 13 km. De Felanitx a Manacor hi ha 11 km. De Manacor a la Colònia de Sant Pere hi ha 26 km. En total són 50 km. RUTA 2: De S'Horta a Felanitx hi ha 13 km. De Felanitx a Manacor hi ha 11 km. De Manacor a Sant Llorenç hi ha 11 km. De Sant Llorenç a Artà hi ha 11 km. D'Artà a la Colònia de Sant Pere hi ha 12 CEIP Reina Sofia “Reculls nº10”

20

En total són 58 km.


ELS ESGRIMISTES DE TERCER Aprofitant que el tema d'aquest any a la nostra escola és el dels Jocs Olímpics; quan vàrem fer la rua, cada classe es va disfressar d’un esport olímpic i a nosaltres ens va tocar l’esgrima. No sabíem res d’aquest esport i vàrem decidir cercar informació. Les preguntes que ens feiem i volíem obtenir una resposta eren: - Què és l’esgrima? - Quan va començar a practicarse? - On va començar? - Qui ho va inventar? - Com van vestits? - Com és la puntuació? - Com és la pista on es practica? - Quan i on va començar a ser un esport olímpic? - És un esport paralímpic? - Hi participen homes i dones? Això és el què vàrem trobar: L’esgrima és un esport de combat, en el qual s’enfronten dos contrincants que han d’intentar tocar-se amb una arma blanca. Segons l’arma que utilitzen, es diferencien tres modalitats: sabre, espasa i floret. Amb el sabre són vàlids els tocats realitzats al cap, tronc i braços; amb l’espasa es pot tocar a qualsevol part del cos, i amb el floret només es pot tocar el tronc. L’arma té un cable connectat i quan toca el contrari, fa un circuit elèctric que envia el senyal a un aparell que fa un so i s’encén un llum. Així saben que han tocat l’adversari. El primer tirador que toca el contrari guanya un punt, i si es toquen els dos a la vegada, es concedeix un punt a cadascú. Hi ha dues formes de puntuació: - Sèries o “poules”. Un assalt dura 4 minuts i s’han de tocar 5 vegades. Si després de 4 minuts ningú ha tocat 5 vegades, guanya el qui té més tocs. - Quadre Final. Guanya el tirador que arriba primer als 15 punts; o el que fa més punts en 9 minuts, dividits en 3 temps de 3 minuts, separats per un minut de descans. CEIP Reina Sofia “Reculls nº10”

21


La història de l’esgrima comença 40 segles enrere, quan els homes ja lluitaven entre ells. Com esport, es va començar a practicar a Espanya a finals del segle XIX, quan van desaparèixer els duels. És l’únic esport olímpic d’origen espanyol. Va ser present a la primera edició de les Olimpíades modernes, a Atenes, l’any 1896, en la categoria masculina; i en la categoría femenina a partir de l’any 1924, a les Olimpíades de París. Des de les Olimpíades de Roma de l’any 1960, és present als Jocs Paralímpics. El color del vestuari sol ser blanc. El material amb el què està fet és elàstic i molt resistent. La protecció principal la proporcionen els calçons, la jaqueta, el guant i la careta. Duen també calcetins blancs fins el genoll i les sabates són de sola de goma. Les dones duen una cuirassa i els homes peto. El terreny de combat, és una superficie plana, feta de planxes metàl.liques o estores de fil metal.litzat. Té 2 metres d’amplada i 14 de llargada, amb 2 metres de seguretat al final de la pista. Finalment, quan vàrem tenir tota la informació que volíem, vàrem fer un mural. Va ser una activitat molt interessant i ara l'esgrima ja no és un esport desconegut per nosaltres.

CEIP Reina Sofia “Reculls nº10”

22


ACUDITS Era un nin, tan obedient, tan obedient que... Quan la professora esborrava els apunts de la pissarra, ell els esborrava del quadern. Elisa

-Per què als tarongers els posen de tres en tres? -Perquè surti trinaranjus. Lluis Xisco

Un català arriba a un taxi i pregunta: -Quant val que em porti a l´aeroport? -Val 30 euros. -I les maletes? -Les maletes són gratuïtes, senyor. -D ´acord, porti'm les maletes que jo vaig caminant. Miquel Àngel

Joan Bennasar

Una nina diu a sa mare: -Mamà, mamà, a l 'escola em diuen que som molt despistada! -Perdona, però ca teva es aquí davant.

Un nin era a sa fira i un policia li va demanar. -Nin, t’has perdut? I el nin li va contestar. -No. És el meu pare el que s’ha perdut.

Maria

Camille

Això era un home que s´estava ofegant, passa un vaixell i li demana si vol ajuda. Ell diu : -No, m´ajudarà Déu. Passa un altre vaixell i també li ofereix ajuda. Ell torna dir: -No, ja m´ajudarà Déu. Després se mor, va al cel i li diu a Déu: -Per què no m´has ajudat? -Ja t´he enviat els vaixells. Francesc

Xavier

Un senyor tenia la boca tan petita, tan petita, que per dir tres, havia de dir:UN, UN,UN. Era un senyor tan baix, tan baix, que el cap li feia pudor de peus.

Joan Adrover

Un home li diu a un amic: -Ei! Andreu, si que has canviat! Abans tenies els cabells rossos i ara els tens negres, abans eres alt i ara ets baix, abans eres gras i ara ets prim... -Ehem! És que no em dic Andreu. Delfine -Què em dius Andreu, que també has canviat de nom? Aina

3r curs


Visita al port de Palma La nostra classe, juntament amb els de 3r vàrem realitzar una visita al port de Palma. Ens hi vàrem traslladar en autobús. Una vegada arribats ens varen acompanyar a l’edifici del port on ens varen mostrar un documental que ens explicava els ports de les Illes Balears, quins eren, on es trobaven, quins tipus de vaixells hi havia… Sols al port de Palma hi ha més de 500 embarcacions diferents.

Després vàrem anar a la sala de control de seguretat, on vàrem veure unes pantalles enormes des de les quals es controlen totes les dependències del port.

A continuació, vàrem fer un recorregut per totes les instalacions del port. Vàrem veure la zona de reparació i manteniment i aquí hi vàrem veure com, fins i tot els vaixells enormes estan dins una espècie de funda perquè les substàncies tòxiques no contaminin.

CEIP Reina Sofia “Reculls nº10”

24


Ens varen explicar que els vaixells duien bengales per si es perdien que els poguessin localitzar, Vàrem veure la barca de salvament marítim, ens varen explicar que eren els amarradors ...

Després els nostres amfitrions ens varen convidar a una patatilla i un refresc que vàrem disfrutar molt.

CEIP Reina Sofia “Reculls nº10”

25


A continuació vàrem seguir la ruta, cap al far de Porto Pí, on ens esperava un farer que ens va mostrar com era un far per dins, la biblioteca, les cartes, els mapes i sobretot,

el que més ens va cridar l’atenció: les enormes òptiques, que segons la forma del vidre fan que la freqüència dels llums sigui una o una altra i que fa identificar als vaixells si es troben en un lloc o en un altre.

Després de passar-ho tan bé, ens vàrem voler fer una foto de record.

CEIP Reina Sofia “Reculls nº10”

26

El grup de 4t


EL NOSTRE VIATGE D'ESTUDIS Bellver de la Cerdanya 20, 21, 22, 23 de Març de 2012 Dimarts dia 20 de Març va començar la gran aventura d'anar de viatge d'estudis. Els nins i nines de 5è i 6è de primària, ens ho vàrem passar tan bé, que mai oblidarem aquest viatge. Bé, anirem a poc a poc, ... El primer dia l'avió va tenir bastantes turbulències, però tot va sortir bé i arribàrem a Barcelona. Agafàrem l'autobús i ens dirigirem a Montjuïc, on visitarem les instal·lacions olímpiques de Barcelona 1992. L'estadi Olímpic ens va impressionar. Després d'aquesta visita, arribava l'hora de dinar i partírem cap a les Rambles on teníem un restaurant reservat. Després de dinar, passejàrem per Les Rambles, vérem la font de Canaletes, on ens refrescarem una mica, i per acabar, contemplàrem la gran quantitat de coloms que hi ha a la Plaça Catalunya. Era hora de partir cap a Bellver de la Cerdanya, on ens allotjaríem a l'alberg La Bruna, durant tot el viatge. En arribar allà, quedarem meravellats de les vistes i de l'alberg. Ens repartiren les habitacions i nosaltres hi anàrem a deixar les coses. Era el primer vespre i estàvem molt emocionats. Ens va costar bastant dormir-nos: alguns es canviaven d'habitació, altres es passejaven per l'alberg o corrien pels passadissos, altres anaven a la discoteca i altres intentaven dormir, però no podien. Però, el matí va arribar i ben prest ens vàrem haver d'aixecar, perquè la Vall de Núria ens esperava. Després de dues hores de bus, agafàrem el tren Cremallera i així com avançàvem ens donàvem conte que cada vegada hi havia més neu. Quan passàrem el darrer túnel la imatge era de postal, tot nevat. Vàrem al·lucinar, alguns mai havien vist aquella quantitat de neu. I lo millor de tot, és que va nevar durant tot el dia, cosa que dificultà que es duguessin a terme totes les activitats previstes, però així i tot ens ho passàrem molt bé. Vàrem pujar amb les telecabines, i ens llançàrem pistes avall amb els trineus, on quasi tots acabàrem amb el cos per damunt la neu. Molt cansats férem el trajecte de tornada cap a l'Alberg, on soparem i ballàrem a la discoteca i jugàrem amb els jocs que hi havia. CEIP Reina Sofia “Reculls nº10” 27


El tercer dia tocava piragüisme i ràfting al parc olímpic del Segre. Va ser un dia crític. Nevava molt (no havia nevat de tot l'any) i feia molt de fred. Per començar ens proporcionaren l'equipament necessari, alguns tengueren dificultats per posarse i llevar-se el neoprè, altres tremolaven de fred, altres no tenien energia, però els més valents aguantaren la jornada i es divertiren amb les activitats. Al migdia tornàrem a l'alberg per dinar, i com que nevava tant, decidírem sortir a jugar amb la neu, pels voltant de La Bruna. Tot eren bollades i ninots de neu. Ben banyats anàvem, però ens ho passàrem d'allò més bé. Entrada de fosca, ens preparàrem per anar a sopar i després aprofitar el darrer vespre per jugar als futbolins i ballar a la discoteca, fins ben tard. El darrer dia, ens aixecàrem ben prest per acabar de fer les maletes i revisar les habitacions. Havíem de tornar cap a Barcelona, per visitar el Parc Güell amb el seu famós drac i el zoo de Barcelona. En aquest darrer lloc, ens ho passàrem molt bé, contemplant la gran diversitat d'animals i les seves curiositats. Vérem un espectacle de dofins molt entretingut i interessant. En sortir del zoo, ens férem una foto, tots junts amb el xòfer, en Guillem, que ens havia acompanyat durant tot el viatge i havia estat tan amable i servicial amb tots nosaltres. Per sopar anàrem al Maremagnum, però abans tinguérem temps de fer una volta i comprar uns quants records. Sopàrem molt aviat, perquè havíem d'arribar a l'aeroport per agafar el vol de tornada a Mallorca. L'aventura estava a punt d'acabar, només faltava, agafar l'avió, aterrar a Palma i agafar el bus que ens duria de tornada a S'Horta. I així va ser, ... Una aventura que ens hagués agradat que duràs més, però que no podria haver anat millor. NINS I NINES DE 5È CEIP Reina Sofia “Reculls nº10”

28


AUCA DELS JOCS OLIMPICS 6è

Zeus com a Déu de Grècia uns jocs ens havia de deixar pels esportistes poder-ho demostrar.

L'any 708 a.C. es van introduir i a l'any 393 a.C, Theodocius ho va prohibir.

Pierre Coubertin al 1896 els va restablir i fins avui, no els hem deixat morir.

Els jugadors al Déu Zeus sempre adoraven, perquè a la glòria els portaven.

Els més entusiasmats no es volien separar, fins el moment que el premi s'havia de proposar.

CEIP Reina Sofia “Reculls nº10”

Els jocs olímpics d'estiu són anomenats, i dels jocs olímpics d'hivern en són diferenciats. 29


Els discapacitats tenen la possibilitat de jugar, segurament molt contents han d'estar.

A 1960, a Roma es van celebrar, pels discapacitats, cecs, amputats, jocs olímpics, aposta per poder participar.

Els Jocs Olímpics de la joventut per Jacques Roggere foren concebuts.

Ludwing Guttman l'any 1948 a Anglaterra aquests jocs inicià . Els excombatents de la 2a Guerra Mundial hi podien participar.

La participació ha anat creixent, de 400 a 4200 ha passat en aquest moment vigent.

Els jocs de la joventut són més curts que els altres, i això, que els joves poden passar molts més paràmetres.

ALUMNES DE SISÈ CEIP Reina Sofia “Reculls nº10”

30


ESCOLES VIATGERES RUTA SALAMANCA 2012 Un grup d'alumnes de 5è i 6è del nostre centre, hem un viatge a Salamanca. Aquest viatge forma part del projecte Escuelas Viajeras. La ruta s'ha duit a terme per terres de Salamanca, des de dia 14 a dia 20 de Maig. Ha estat un viatge genial!! Ha estat una experiència molt enriquidora tant a nivell personal com cultural. El fet de conviure 24 hores amb alumnes d'altres comunitats, concretament 15 alumnes de Tenerife i 14 de Huelva, dona peu a conèixer altres cultures i tradicions i que sorgeixin noves amistats. A més, durant aquesta setmana contemplàrem la gran riquesa cultural, històrica i artística de la Província de Salamanca. Gaudirem de la Universitat, dels monuments, catedrals, plaça de toros, fortificacions, murades, torres, ... Vàrem veure la granota i l'astronauta!!! En definitiva un viatge ple de diversió, cultura, convivència, bellesa, paisatges, rialles ... i infinites emocions que segur que seran difícils d'oblidar. Ho repetiríem!!!!

CEIP Reina Sofia “Reculls nº10”

31


EL RACÓ DE L'EQUIP DE SUPORT L'equip de suport ha treballat durant tot el curs a les diferents aules i, junt els tutors i tutores, hem duit a terme activitats molt engrescadores. Aquí en teniu una mostra. –

A l'etapa d'Educació Infantil és molt important l'adquisició de vocabulari i per això una de les activitats més divertides va ser amb pintura de dits per tal de plasmar els conceptes treballats. Mirau! Són uns artistes!

Del primer cicle d'Educació Primària destacam l'organització d'un treball per racons en petits grups. Hem treballat la motricitat fina, la fonètica i la lectoescriptura. Què bé que s'ho passen aprenent!

Ah! Varen fer d'escriptors! Aquí teniu els dos llibres que crearen els dos grups. Tot va començar amb uns personatges i... molta, molta imaginació.

CEIP Reina Sofia “Reculls nº10”

32


Al 2n cicle s'ha fet molta de feina per consolidar els aprenentatges bàsics: lectura, gramàtica, ortografia, càlcul...

Del tercer cicle d'Educació Primària volem destacar el treball realitzat sobre els valors. Hem aprofitat el tema de l'escola “Els Jocs Olímpics” per treballar els valors d'esforç, superació, respecte a les diferències, justícia i cooperació. Aquí vos mostram un mural entorn els Jocs Paralímpics.

I ara vos proposam un joc: a veure si trobau les 5 paraules en relació a aquest darrer tema: esforç

-

superació

-

boccia

-

goalball

B

O

C

C

I

A

J

G

M

E

T

J

C

X

F

V

E

O

P

S

K

T

V

H D

E

A

A

U

F

B

I

A

T

L

O B

L

Z

O

G

F

I

O

S

E O

B

E

R

L

L

A

T

U

I

P

A

R

Ç

G

A

L

L

R

U

I

L

T

U

I

T

F

H

C

U

O

L

T

E

R

O

I

C A

R

E

P

U

S

CEIP Reina Sofia “Reculls nº10”

33

- biatló


SANT ANTONI Els dimonis arribaren a l'escola Reina Sofia i en Jeroni agafaren per fer-los companyia. Molt de renou feren i petardos tiraren, als nins i nines assustaven i després se'n tornaren. Sant Antoni mos va dur un parell de dimonis que mos tiraven coets i ens encalçaven pel pati.

PAU I la PAU ja ha arribat amb es colomet ben blanc i tots estam molt contents perquè la PAU ha guanyat.

El dia de la PAU al pati vàrem sortir amb pancartes i coloms per celebrar-ho tots units. CEIP Reina Sofia “Reculls nº10”

34


JAIA COREMA I sa Jaia mos encalça amb ses set cames que té i quan només en té dues balla per tot el carrer.

DIA DE LA MARE A les nostres bones mares les hi hem de fer un regal perquè estiguin molt contentes i ens estimin ben igual.

BON ESTIU A TOTS !!!!!!! CEIP Reina Sofia “Reculls nº10”

35


UNA ACTIVITAT MUSICAL Al 2n trimestre, el curs de 5è d'EP vàrem estudiar les pel·lícules musicals i per això vàrem veure la pel·lícula “Los chicos del coro” ja que la música és un element clau. Aquesta pel·lícula tracta d'un mestre de música que a través de la música i de la creació d'un cor de nins canvia la mala conducta dels alumnes d'una escola.

Després de mirar-la, la vàrem analitzar i en vàrem treure les següents conclusions: –

AQUESTA PEL·LÍCULA M'HA AGRADAT PERQUÈ...

► Els nins canten molt bé, és una pel·lícula preciosa, el professor ensenya a cantar als nins de l'escola i perquè tenen un cor molt guapo i alhora és una pel·lícula graciosa i trista. ► Arriba un professor nou a l'escola i gràcies a la música aconsegueix millorar el comportament dels alumnes. A més a mi m'agrada molt la música i a aquesta pel·lícula molt de temps canten. També perquè al final, quan s'en va el professor, tots els alumnes li tiren cartes d'acomiadament molt guapes. M'hagués agradat més que no haguessin expulsat al professor i que els nins que tenien pares els anassin a cercar i als altres que els adoptassin. ► És una pel·lícula on hi ha moments trists i moments d'alegria. ► Encara que fos un poc trista, estava molt ben feta i els nins cantaven molt bé. Sobretot m'ha agradat el final, quan tothom cantava en un cor. ► Canten molt bé, perquè interpreten molt bé els personatges. Sobretot el director que fa d'un personatge estricte i dolent. En una escena de la pel·lícula que hi va l'emperadriu amb les seves amigues a veure el cor i l'emperadriu li demana qui va tenir la idea del cor i el director diu que ell va tenir la idea i en realitat havia estat el professor nou (el de música). ► Gràcies al nou mestre, que feia de vigilant, el nins d'aquella escola es varen divertir més, i varen canviar la seva conducta, de dolents a bons nins, i també varen descobrir el seu “talent”: cantar. Una altre part que em va agradar va ser quan els nins acomiaden al nou vigilant i li envien avions de paper que deien: Adéu. ► Està basada en fets reals, perquè té moments trits i moments alegres, perquè cantaven molt bé. I perquè hi havia nins dolents i el professor Mattie va sabre fer que tornessin bons amb un cor de cantants. ► Hi ha hagut molt de drama, ha estat un poc trista perquè era un orfenat amb nins que molts d'ells els seus pares havien mort. 36 CEIP Reina Sofia “Reculls nº10”


► Ha estat una pel·lícula molt bonica i m'he divertit molt, els nins cantaven molt bé i també perquè els nins eren molt entremaliats i algunes entremaliadures eren molt gracioses. Però me va agradar molt quan els nins li tiraven al mestre Clemon Mattie avionetes de paper amb notes d'acomiadament. –

L'AUTOR D'AQUESTA PEL·LÍCULA ENS VOL EXPLICAR...

► Que la música ens ensenya moltes coses : a divertir-nos plegats, a mantenir la veu bé, a relaxar-nos, a concentrar-nos,... ► Que és millor arreglar les coses xerrant que amb càstigs. ► Que el fet de cantar no està gens malament ja que també aprenem com a qualsevol assignatura, però és un poc més divertit ja que aprenem i jugam un poc a la vegada. ► Que els nins sense fer cap esforç podem cantar molt bé i que la música serveix per moltes coses. ► Que es pot arribar molt lluny cantant o fent una altra cosa, per exemple tocar qualque instrument, ballar o cantar. ► Que sempre hem d'estar de bon humor i contents, ajudar-nos mútuament i si algú està trist, tractar d'ajudar-lo amb algun tipus de remei divertit, també ens vol dir que passi el que passi ens hem d'ajudar. ► Els nins poden ser feliços sense tenir pares i mares. I que poden ser feliços cantant. També que poden canviar de dolents a bons essent feliços. ► Tots els nins tenen dret a jugar. ► Que ens ho podem passar bé estudiant i que la música i l'Educació Física són bones activitats per aprendre i divertir-se. –

D'AQUESTA PEL·LÍCULA HE APRÈS...

► Que hi ha moltes persones que viuen molt més malament que nosaltres i per això no ens hem de queixar tant del que tenim. ► Que ningú ha de ser despreciat per qualque defecte com el no saber cantar o no ha de tenir por de que s'enriguin d'ell per fer qualque cosa malament ja que aprenem més dels errors que de les coses ben fetes. ► Que tothom té un “talent”, per exemple el d'aquests nins que és cantar. I ells ho fan molt però que molt bé i sobretot cantar en francès que és molt difícil per qualsevol persona (menys per un francès). Que hem d'intentar descobrir el nostre “talent”, no aprofitar-nos dels mèrits dels altres, i a ajudar als nostres amics passi el que passi. ► Que la música fa canviar a la gent. Amb la música els nins varen aconseguir ser feliços. ► Que si t'esforces pots arribar a tenir un do i els nins de la pel·lícula tenen el do de cantar i s'han d'esforçar molt perquè cantaven en francès. 37 CEIP Reina Sofia “Reculls nº10”


EDUCACIÓ FÍSICA Visita el nostre bloc: http://efshorta.blogspot.com.es Durant aquest curs, a l’àrea d’educació física hem aprofitat que el 2012 és un any olímpic per introduir-nos dins el món dels Jocs Olímpics i els Jocs Paralímpics. Els alumnes de la nostra escola ja són uns grans experts en aquest tema, segur que ells poden resoldre aquesta sopa de lletres amb molta facilitat. I vosaltres amics lectors? En aquesta sopa de lletres hi ha el nom de 12 esports olímpics i 2 esports paralímpics, tots ells es duran a terme aquest estiu a Londres. Preparats per a cercar-los?

Recordau sempre el lema olímpic segonslCoubertin: “El més important en els Jocs Olímpics no és guanyar, sinó participar, igual que el més important a la vida no és el triomf, sinó la lluita. L’essencial no és haver vençut, sinó haver lluitat bé”.

CEIP Reina Sofia “Reculls nº10”

38


CEIP Reina Sofia “Reculls nº10”

39


CEIP Reina Sofia “Reculls nº10”

40


CEIP Reina Sofia “Reculls nº10”

41


BON ESTIU A TOTHOM!!! CEIP Reina Sofia “Reculls nº10”

42

Revista Escolar "Reculls nº10"  
Revista Escolar "Reculls nº10"  

Revista Escolar 2011-12

Advertisement