Page 1

COL·LEGUES LECTORS (Pàg. 2)

JOCS FLORALS PER CELEBRAR SANT JORDI (Pàg. 11)

SETMANA TEMÀTICA (Pàg. 12)

El Concert de Nadal el vam fer a l’Ateneu (Pàgina 3) Hem visitat les fàbriques Danone i Nutrexpa (Pàgina 4) Els i les alumnes de 6è hem visitat l’institut (Pàgina 7) Hem participat al concurs Fish & Chips (Pàgina 10)


2

Col·legues lectors

Cada 15 dies els nois i noies de 6è fan una activitat anomenada col·legues lectors, que consisteix en què els alumnes de 6è ajuden o ensenyen a llegir als nens i nenes de 1r del col·legi. Alguns van a les classes de 1r i els altres es queden a 6è. Hi ha nens que tenen dos col·legues lectors.

Ot i alumnes taller de periodisme

Així és com s’han repartit els nens i nenes: HaisbelGerard; Ramon - Biel; Yasmina - Laia; FàtimaLaura; Fatou-Lucía; Belèn S. - Ullelli; Maria - Kevin; Marc S.-Janet; Paula P.-Lea; Joshua-Pol; Ibtissam Dafne; Hakim-Àlex; Laia-Kenet;,Eric-Ana, Marc C.Eric; Arianna-Marc; BelènD-Ferdaus; Laura A-Fatima-Laura i l’Aaron-Erica.


3

Viatge de fi de curs de 6è

Els dies 18 i 19 de juny els alumnes de 6èA i 6èB faran una sortida de dos dies a la casa de colònies Marcel Maillot de l’Estartit (Baix Empordà) com a viatge de fi de curs. Els alumnes tindran monitors les 24 hores del dia i els acompanyaran les dues tutores dels respectius cursos i dos pares. També s’han preparat diverses activitats per portar a terme aquests dos dies. Pe r a c o n s e g u i r e l s diners perquè cada nen es pugui finançar part del viatge han rifat la gran panera que veieu

a la foto amb productes de les botigues de Sant Celoni i venent els números a 1 euro. Aquesta panera va estar exposada a l’escola i es va sortejar l’11 de juny, el dia que es feia la Festa de l’Escola. El número premiat va ser el 3139. El viatge l’han organitzat els pares de 6è. D’altra banda, el divendres dia 17 de juny, el dia abans d’anar a l’Estartit, a l’escola es va celebrar el sopar de comiat de tot l’alumnat de 6è ja que acaben l’etapa de Primària i l’any vinent ja no seran al nostre centre escolar.

Els alumnes de 4t a la Cantània de Granollers Els alumnes de 4t han participat, juntament amb d’altres escoles de la comarca, a la Cantània de Granollers amb la cantata «Beceroles», celebrada al Teatre Auditori de Granollers. La Cantània és un projecte musical produït pel S e r ve i E d u c a t i u d e l ’ A u d i t o r i d e B a r c e l o n a , subvencionat pels Departaments de Cultura i Comunicació, i Educació de la Generalitat de Catalunya.

El Concert de Nadal

El concert de Nadal va ser el dia 20 de desembre de 2010 a l’Ateneu de Sant Celoni. Els primers en actuar van ser els alumnes de P3 i així successivament fins els alumnes de 6è, per acabar el concert amb els mestres cantant. Entre el repertori de cançons es va cantar a Betlem me’n vull anar i altres cançons típiques de Nadal. El concert el van presentar Belén D’Arrigo d e 6 è A i Pe d r o Azcuánaga, de 6è B.

A la foto de dalt una vista del Teatre Municipal Ateneu on es va celebrar el Concer t de Nadal. A la foto de sota els dos presentadors.


4

JORNADES ESPORTIVES DE GRANOLLERS CONSELL ESPORTIU DEL VALLÈS ORIENTAL

El divendres 18 de febrer els nens i nenes de 6è van anar a les Jornades Esportives de Granollers per competir contra altres escoles en els següents esports: futbol sala, futbol flag,

handbol, bàsquet, tennis, badminton, hoquei i minibeisbol. Hi havien més esports com: volei, coarshball... Però la nostra escola no competia en aquells esports. A totes les escoles,

haguessin guanyat o haguessin perdut, els donaven una ampolla d’aigua, unes palmeres, una gorra i una entrada per veure un partit d’handbol (B.M. Granollers/Cuenca

2016) a cada alumne i a l’escola els donaven una copa i una pilota d’handbol. Les jornades es feien a les pistes d’atletisme de Granollers, al tub i al pavelló municipal.

-T’agrada ensenyar? -Sí,però s’ha de

tenir molta paciència.

Entrevista a la Macarena ARIADNA MUÑOZ

-Us agrada l’activitat? -Sí! - Què significa per tu ballar flamenc? -Divertir-me -Quants anys fa que balles? - Ara mateix ja fa 32 anys que ballo.

I les teves alumnes? Iziar Hernández:3 Maria Sánchez:3 Marta Cortés: 2 Julia Sánchez: 2 Tania Ortiz de la Fuente: 2 Raquel Benítez: 3 Vera Ortiz de la Fuente: 2 Noemí Atencia: 3 Esperanza Figueres: 4 Paula López: 3


5

Els alumnes de 3r visiten la fàbrica Danone El dia 24 de febrer, els nens i nenes de 3r vam visitar la fàbrica Danone. Ens van ensenyar les màquines de la fàbrica, però primer ens vam posar una bata, unes sabatilles de paper i un barret, per qüestions d’higiene. Ens van explicar el procés d’elaboració dels iogurts, i ens van passar un video molt divertit, per poder en-

tendre perquè és tan important menjar iogurts. No sabíem que hi hagués tants i tants bacteris, en cada iogurt! Ens van donar alguns consells, com ara que no és bo congelar els iogurts per prendre’ls com un gelat, i tampoc posar-los al microones uns segons perquè perdin la fredor de la nevera. El que sí que és bo és

Excursió a la Nutrexpa Ja des de fa dies teniem una excursió programada a la Nutrexpa. Fins que va arribar el dia estava una mica ner viosa i m o l t c o n t e n t a . Va m anar amb autocar i quan vam arribar vam esmorzar i, tot seguit, vam entrar al museu. Pe r c o m e n ç a r va m veure un vídeo de com s’envasava el Colacao i ens explicaven moltes coses. Tot el que vam veure al vídeo ens ho van ensenyar per unes

vitrines de la fàbrica.Després ens van portar a una sala i ens van convidar a un Colacao amb un Fosquito i tres galetes Cuétara i tot estava molt bo!! Mmm!! Després ens van portar a un lloc on hi havia pilotes saltarines del Bob Esponja i vam saltar! boing, boing! i després ens van donar una bossa plena de regals: el micròfon del Colacao, original i un batut del Colacao,

beure el líquid que hi ha sobre el iogurt, ja que té moltes vitamines

i nutrients. Ah!I també ens van regalar iogurts!

Text: Judith Moreno. 4t

Pilotes saltarines del Bob Esponja a les instal·lacions de Nutrexpa

galetes de Cuétara i un sobre de pols de Colacao turbo. I dues nenes van cantar:

«Seré tu luz, seré un disfraz, etc...» I ens ho vam passar pipa. va ser una excursió curta però molt divertida.


6

El Cacau n re a 1 .- C o m e s c o cau? l’ a rb re d e l c a

re n el s 2 .- C o m es p re p a fe r g ra n s p er p o d er És un arbre molt delicat, necessita molta calor i humitat. El sol i el vent li fan mal. Per això es planta a l’ombra. Quan tenen entre quatre i vuit mesos es traslladen a llocs per arbres més alts. Quan ja tenen quatre o cinc anys són més forts i no necessiten tanta ombra. Els arbres que creixen en estat salvatge al bosc poden tenir quinze metres, però a les plantacions es poden fer de quatre o cinc metres perquè sigui més fàcil la recol·lecció de les baies. Quan les baies són madures són de color taronja. Aleshores s’han de separar de l’arbre amb un ganivet. Després s’obren per la meitat i s’extreuen els grans de cacau, estan coberts per una polpa. Aquest procès s’ha de fer a mà.

Els grans s’han de deixar fermentar unes setmanes amb caixes tapades amb fulles de platan. Després de la fermentació es renten bé amb aigua i s’estenen en grans safates perquè s’assequin al sol. Cada dia els treballadors remenen els grans perquè no s’enganxin els uns als altres i s’assequin millor per tots als costats. Si plou les safates es poden fer córrer a travès d’unes guies i es col·loquen a sota unes teulades. Quan els grans estan secs es poden conservar molt temps.

el cacau? 3 .- E l v ia tg e d

Si els grans cruixen quan espremem amb la mà és que ja són secs. Llavors es posen en uns sacs i s’embarquen. Des de Ghana, Nigèria, el Brasil, el Camerun, l’Equador i sobretot des de la costa d’Ivori els porten cap a països d’Europa o d’Amèrica del Nord on no hi crèixen els arbres de cacau.

- Els dibuixos són de l’Andrea. - El pintat digital dels alumnes del taller extraescolar de periodisme


7

Visita a l’institut Baix Montseny BELÉN D’ARRIGO El dia 26 de gener, els nens i nenes de 6è van anar a l’institut Baix Montseny per veure’l per dins i per fora. Vam veure un vídeo explicatiu, ens van preparar un esmorzar a la cafeteria. Llavors vam fer esbarjo amb els altres nois.

Després els nois i noies de 1r de Batxillerat ens van preparar uns jocs com: r ugby, atletisme, ball, futbol i basquet. I no només va anarhi la nostra escola, ja que també hi havia: L’Escola de Campins L’Escola Aqua Alba L’Escola Montnegre

LA PRIMAVERA La primavera té molt de color per les flors i el verd de les plantes i els arbres. Que bé ja és primavera!

SANTIAGO PUJOL nivell 5è A

És una revista que elaboren els alumnes del taller de periodisme de lEscola Pallerola i Roca. Edita: AMPA de l’Escola Pallerola


8

Els jocs del pati Per què es fan aquests jocs? Perqué es diverteixin els nens petits i aprenguin a jugar a diferents coses a l’hora del pati.

Quin és l’objectiu? Oferir diferents jocs que no hi havia a les hores del pati i que els nens grans i petits es relacionin.

Campanya solidària Per PAULA GARRIDO Alguns nens i nenes de l’Escola Pallerola i Roca van participar a l a c a m p a nya d e recollida d’aliments que els dies 17 i 18 de desembre passat van portar a terme entitats com Creu Roja i Càrites, a més de l’Ajuntament. La campanya es va fer a la porta dels supermercats a la plaça de la Vila i a

les escoles. Es van recollir 4.000 tones de: -Cereals -Llegums -Llet -Oli -Pasta -Llaunes -Embotits Aquest aliments s’han destinat a famílies necessitades de Sant Celoni.

Els jocs dels pati es una nova activitat que s’ha fet durant el primer i segon trimestre, amb la participació d’alumnes i la coordinació dels mestre d’Educació Fisica, la Cristina Teixidor i en Marc Roca, amb qui hem parlat.

Qui ho organitza? Els mestres d’Educació Física i els alumnes dinamitzadors. On es fa? Al pati de baix

Quins dies es fan? Els dimarts i els dijous. Qui hi participa? Els alumnes de 1r, 2n i 3r i fan els jocs els de cicle superior.

Les grues de paper volejant a la plaça de la Vila

Segur que recordeu les grues de paper que vàrem fer en motiu de la setmana per la Pau. Doncs algunes d’aquestes que veiem a la fotografia són les nostres. En total n’hi van haver 1.543 de totes les escoles de Sant Celoni i es van penjar a la plaça de la Vila el dia 26 de març.


I

9

UNA PEL·LICULA DE POR I

ARIADNA MUNOZ

Els nens i nenes de 5èB han fet una pel·lícula de por!! quina por!! en Cristian el pare d’en Lucio ens ha ajudat a fer el guió i la pel·lícula és en cinema mut com les del Charles Chaplin (Charlot) quina il·lusió que ens ha fet rodar la pel·lícula!!

Hem entrevistat l’actriu Carme Contreras L’actriu Carme Contreras ens va visitar a l’escola i vam aprofitar per fer-li aquesta entrevista. P.- Com va començar a ser actriu? R.- Doblant pel·lícules. P.- Quines veus saps fer ? R.- La de la March Simpson, E.T, Tarzan de petit, ... P.- Li agrada actuar davant dels nens i nenes? R.- Sí. P.- Quan va començar a ser actriu ? R.- Als 6 anys.

BELÉN SORIANO


10

EL CICLE INICIAL VISITA EL CAMP DEL BARÇA Text: Cicle Inicial. Muntatge: Pedro Azcuénaga

El 14 de març vam anar al Camp Nou i ens ho vam passar pipa, però al final va ploure i vam tornar a la classe. CICLE INICIAL

Fish & Chips (tv3) El 17 de maig d’aquest any els nens i nenes de 6è van anar a un programa de tele-visió que es diu fish & chips (tv3). És un programa d’anglès que al qui guanya li donen un premi per a l’escola. Aquest cop vam perdre, però ens ho vam passar molt bé. Primer vam anar a una sala per assajar els balls. Després vam esmorzar i ens van

d o n a r d o s p i n s . Tot seguit vam enregistrar el programa i ens van donar una llibreta i un boli. Encara no sabem quin dia sortirà per la televisió, segurament pel setembre. Els participants de la nostra escola van ser: la Belén D’Arrigo, el Pedro Azcuénaga i la Ibtissam. Els tres concursants de l’Escola Pallerola: Belén D’Arrigo, Ibtissam i Pedro Azcuénaga

BELÉN SORIANO


11

JOCS FLORALS L’Escola Pallerola un any més ha celebrat els Jocs Florals de narrativa i poesia, per commemorar Sant Jordi, als quals hi han participat tots els cursos del centre escolar. La festa , en la qual es van llegir les obres guanyadores amb la participació d’alguns pares i mares dels alumnes, es va fer el passat 15 d’abril. La festa es va complementar amb balls i cançons interpretades pels alumne i un intercanvi de llibres. Les obres guanyadores van ser les següents: “L’espasa perduda” d’André Steve Salazar, premi de narració de 1r; “Endevinalla” d’Islam el Ouarac hi, premi de poesia de 1r; “La història de la primavera” de Lila Sans, premi de narració de 2n;

“La poma” d’Annabel Cabezas, premi de poe-sia de 2n; “Els instruments musicals”, d’Anna Espinàs, premi de poesia de 3r; “El drac xinès”, d’Isaac Correa, premi de narrativa de 3r; “La cigala i la formiga”, de Carlos Amedo, premi de poe-sia de 4t; “No em deixaran menjar-me la pera?” d’Andrea Moreno, premi de narra ció de 4t; “Els senti-ments d’una nena perduda” de Mariamo Jangana, premi de narrativa de 5è; “El terreny del Montseny”, de R u b é n B e l m o n t e, p r e m i d e poesia de 5è; “Anys de diversió», de Marc Santandreu, premi de poesia de 6è; “El sol i la lluna” de Paula Sánc hez, premi de poesia de 6è; “Les sandàlies d’Hermes”, de Belén D’Arrigo, premi de narració de 6è.


12 Educació viària pels alumnes de 5è

El dia 24 de maig els alumnes de 5è A i 5è B vam anar a fer Educació Viària acompanyats de la policia local de Sant Celoni. Ho vam fer amb la bicicleta i ens van ensenyar els senyals de trànsit, normes de circulació i de segu-

Què comenci la funció! títol de la Setmana Temàtica 2011

retat. Ens van dir què sempre havíem de portar el casc i les ind ica ci ons (d reta, esquerra i parar). A tots els alumnes ens van regalar una samarreta. SANTIAGO PUJOL

Trobada d’escacs amb els alumnes de l’Avet Roig

El Alumnes de 6è A i B del CEIP Josep Pallerola i Roca van fer el dia 20 de maig una trobada d’Escacs amb els alumnes de 5è i 6è de l’Avet Roig que fan la mateixa activitat. La trobada es va fer al pati i va ser una molt bona experiència per tots els que hi van participar. PAULA PUJOL

Del 6 a l’11 de juny la nostra escola ha celebrat la Setmana Temàtica d’aquest any, sota el títol què comenci la funció! Hi ha participat els cursos de parvulari, cicle inicial, cicle mitjà i cicle superior i han portat a terme diverses activitats relacionades amb els moviments artístics com el teatre, el cinema, la dansa i les festes populars, entre d’altres. Parvulari:Espectacle al carrer, colla gegantera, diables, cercavilla... Cicle inicial:Teatre, circ, titelles ombres xineses. Cicle mitja:Teatre,titelles, música, dansa. Cicle superior:Teatre,cinema, màscares, vestuari, titelles, danses. L’AMPA va organitzar una festa de cloenda el dia 11 de juny.

Pallerolins  

Revista de l'escola Pallerola

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you