Page 1

53


INDEX Editorial . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3 AMPA CEIP La Mercè . . . . . . . . . . . . . 4-5 Sortida al Parc Consell Escolar . . . . . . . . . . . . . . . . . 6 Música . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7 C. Providència, 11-15 • 43500 TORTOSA Telèfon i Fax 977 441 566 E-mail: ceip-lamerce-tortosa@xtec.cat Web: http://xtec.cat/ceip-lamerce-tortosa http://phobos.xtec.cat/ceip-lamerce-tortosa Col·labora:

Informatiu La Mercè . . . . . . . . . . . . . 8 Pla Anual de Centre 2007-08 Segon. Hem anat al teatre . . . . . . . . . 9 Tallers i Activitats Extraescolars de 17a 18h Pla Educatiu d’Entorn de Tortosa . . . . 10 Informació d’Activitats Escolars . . . . . 11 Dossier informatiu del curs 07-08 . . . 12

DIRECTOR

Claustre de professors/es . . . . . . . . . 13

ÀNGEL ISMAEL i HIERRO

Anglès . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 14 Claustre 2007-2008 . . . . . . . . . . . . . 15

CONSELL DE REDACCIÓ

P-3: Ja tenim 3 anys . . . . . . . . . . . . . 16

AURELIA SUBIRATS i MARTÍ M. GLÒRIA BIOSCA i ALABART

Educació física . . . . . . . . . . . . . . . . . 17

COL·LABORADORS CLAUSTRE DE PROFESSORS JUNTA DE L’AMPA

P-4: Tinc 4 anys . . . . . . . . . . . . . . . . 18 La cursa de colors . . . . . . . . . . . . . . . 19 6è-A: La festa de la Castanyada . . . . 20 4t i 6è: Una tarda al teatre . . . . . . . . . 21 1r-B: Dibuixos de 1r . . . . . . . . . . . . . 22

Editada pel CEIP de La Mercè Número 53 • Any XX • Tirada 250 exemplars Dipòsit Legal: T-2.808-87

Students of 4th grade at the Multimedia’s room . . . . . . . . . . . . . . . 23

Associació de Prensa Juvenil - Registro Nº 190

Dibuixos de 1r A . . . . . . . . . . . . . . . . 24

Difusió gratuïta: a totes les famílies dels alumnes

3r: Our flags / Aula de ciències . . . . . 25

del Centre i Entitats amb intercanvi

Aula d’Acollida . . . . . . . . . . . . . . . . . . 26


REVISTA ESCOLAR DEL CEIP LA MERCÈ

Editorial El primer trimestre del curs 2007-2008, ens ha portat moltes novetats a tots els nivells escolars. Volem donar constància que el nou professorat que s'ha incorporat a les tasques docents per primera vegada al col·legi, s'ha integrat perfectament al nostre projecte educatiu amb moltes il·lusions i ganes per treballar. L'escola ha millorat els recursos pedagògics, amb la nova aula de ciències. Instal·lada a la sala polivalent, compta amb tres ordinadors per al treball d'alumnes i un altre, connectat a una pantalla plana de gran format que permet veure les pràctiques que els alumnes realitzaran amb els microscopis, fotografia digital i webcam. És tot un canvi en l'aprenentatge de les ciències. El professorat, està desenvolupant un curs de formació, i totes les classes, de P3 fins a 6è, passaran a fer experiments i activitats en aquest nou entorn, properament. La comunitat d'aprenentatge, que vol arribar a ser La Mercè, ha encetat aquest curs de manera més generalitzada, l'entrada de persones voluntàries a les classes. El voluntariat, que prèviament ha formalitzat un document de compromís amb l'escola, fa tasques de suport, preparades en la programació pels equips docents. Són els anomenats “grups interactius”. Volem agrair d'una manera especial, aquesta feina totalment desinteressada i altruista que beneficiarà, sens dubte, a tot l'alumnat. Entre els diversos projectes i plans de centre que tenim implantats a La Mercè, n'apuntem dos. El Pla Educatiu d'Entorn, que l'AMPA gestiona. De dilluns a divendres, a partir de les 17 hores i fins les 18 hores, s'imparteixen diversos tallers i activitats per a tot l'alumnat del Centre, sense cap cost per a les famílies. El Pla de Llengües Estrangeres, enguany s'ha vist reforçat amb la incorporació d'una nova professora especialista, alhora que tenim una persona auxiliar de conversa nativa. L'impuls que donem a l'aprenentatge de les llengües estrangeres, es mostra en la introducció de la llengua anglesa al parvulari (P4 i P5), i l'ampliació horària de l'àrea d'anglès a tota l'Educació Primària. Anomenem breument dos fets que en el seu moment rebran la informació. El dia 21 de desembre de 2007, ha fet 20 anys de la inauguració de l'escola actual, i el 7 de juny de 2008, commemorarem el 160è aniversari de la fundació de l'Escola de La Mercè. S'està preparant per una comissió d'ex-alumnes una gran trobada. Desitgem que ens acompanyen, com sempre, en tots els esdeveniments, i que tinguin unes festes nadalenques en pau i felicitat.

Pàg. 3


REVISTA ESCOLAR DEL CEIP LA MERCÈ

La nova Junta de l'AMPA del Ceip La Mercè us saluda novament des d'aquesta revista i us informa de les activitats i gestions que estem portant a terme dintre el curs escolar 2007-08: Assemblea General: El dia 26 de setembre de 2007 vam celebrar l'Assembla General. La secretària de l'AMPA va fer un informe detallat de totes les activitats i gestions que es van dur a terme durant el curs passat i va informar també de l'estat de comptes. El Director del col·legi va fer una exposició de temes molt importants i interessants referents al funcionament del Centre. Es va procedir a la renovació de membres de la Junta de l'AMPA quedant de la següent manera: President: Javier Lluís Tresorera: Anna M. Cid Secretària: Cinta Chavarria Vocals, per ordre alfabètic: Susana Chicaiza, Immculada Geira, Marisol Lendines i Victòria Ventura. Agraïm a les persones que s'han incorporat de nou la seva voluntat de treballar i col·laborar amb nosaltres. Un acord molt important que es va prendre en aquesta Assemblea va ser l'augment de la quota anual de L'AMPA, quedant aprovat el pagament de 12 € per família i curs escolar. En acabar l'Assemblea, l'AMPA va convidar a tots els assistents a un aperitiu. Des d'aquí agraïm la presència dels qui van venir i animem als que no ho van fer a què participin en les activitats que organitza el Centre i l'AMPA, ja que tot és sempre en benefici dels nostres fills i filles. Festa de La Castanyada: El dia 31 d'octubre es va celebrar la festa de La Castanyada. Es van repartir castanyes per a tots els xiquets i xiquetes del col·legi. Donem les gràcies a la nostra cuinera que va torrar les castanyes. Teatre: L'AMPA ha subvencionat TOTALMENT l'entrada al Festival de Teatre a tots els alumnes socis de l'AMPA, així com el transport en autobus dels xiquets i xiquetes d'educació infantil. La mostra s'ha celebrat a l'Auditori Felip Pedrell durant el mes de novembre. Loteria de Nadal: Hem tornat a jugar al mateix número de tots els anys. El 29874. Hora d'acollida: L'AMPA continua oferint el servi d'Acollida Matinal des de les 7'50 h. fins les 9 h. del matí. Les famílies interessades en aquest servei poden posar-se en contacte amb algun membre de la Junta. Activitats extraescolars: Igual que el curs passat l'apartat de les activitats extraescolars l'ha assumit el Departament d'Educació i l'Ajuntament de Tortosa i el propi Centre dintre el Pla Educatiu d'Entorn. L'AMPA col·labora juntament amb el Centre pel que fa a tasques administratives i burocràtiques. Això no obstant l'AMPA ofereix GRATUÏTAMENT a més a més, l'activitat extraescolar d'escacs. Aquesta es realitza els dilluns de 14h. a 15h. I va dirigida a nens i nenes que es queden al menjador i han pagat la quota de l'AMPA.

Pàg. 4


REVISTA ESCOLAR DEL CEIP LA MERCÈ

El Grup de Danses "Lo Romangó" que es va crear fa tres cursos continua. A poc a poc anem "vestint" tots els alumnes amb el vestit típic d'aquests balls. El curs passat l'AMPA va pagar els gipons i les enagos de les nenes i les camises dels nens, de manera que ara ja tenim tots els balladors i balladores equipats al complet. A més a més ja tenim concertada una actuació del grup a l'Hospital Santa Creu de Jesús que es portarà a terme dintre el mes de desembre. I en acabar l'actuació l'AMPA convidarà a tots els integrants del Grup de Danses a una estada al parc infantil de Pequeland. Festa de Nadal: Com sempre l'AMPA ha estat treballant per a la festa de Nadal. Les monitores han decorat el menjador, amb l'ajut econòmic que tant famílies de nens usuaris del menjador com no usuaris han aportat (1 € per alumne/na). Com cada any ens ha visitat el Pare Noel, que ha recollit les cartes i ha repartit caramels i obsequis entre tots els xiquets i xiquetes del col·legi. L'AMPA desitja que tant els alumnes com les seves famíles hagin estat contents amb aquesta festa. Aprofitem per agrair a les entitats i establiments col·laboradors la seva implicació. Xandall Oficial del Centre: Aquest curs l'AMPA ha tornat a endegar la campanya de subvencionar totalment el xandall d'hivern oficial del Centre a tots els alumnes que hagin pagat la quota de l'AMPA. Quota de l'AMPA: Aquest curs, tal com hem dit al començament de l'escrit, la quota de l'AMPA s'ha augmentat a 12 € per família. Des d'aquí us volem agrair la vostra participació i la vostra resposta positiva. Hem de tenir clar que aquesta aportació és per tal de poder comptar amb els recursos econòmics que permeten fer adquisicions i activitats educatives en benefici dels nostres fills i filles. L'AMPA SOM TOTS. Només ens queda per dir:

BON NADAL! Cinta Chavarria Secretària de l'AMPA

Cervantes, 2 · 43500 TORTOSA · Tel. 977 44 07 50 Av. Generalitat, 54 · 43500 TORTOSA · Tel. 977 44 02 97

Pàg. 5


REVISTA ESCOLAR DEL CEIP LA MERCÈ

SORTIDA AL PARC

Consell escolar

El passat 26 d'octubre els xiquets i xiquetes de segon vàrem fer una sortida al parc Teodor González de Tortosa.

President Àngel Ismael Hierro Cap d'Estudis Aurélia Subirats Martí Secretària M. Glòria Biosca Alabart

L'objectiu de la sortida va ser observar els arbres i les plantes a la tardor. Les activitats d'aquesta sortida varen ser el recorregut pel parc i l'observació i estudi centrat en els arbres següents: plataner, pi i palmeres.

Blanca Aragonès Salvat Esther Castells Perolada Eladi Mayor Cartoixa Carme Subirats Martí Vanesa Querol Ariño

Representants dels mestres

Representants de les mares i els pares

Vam estar observant el color i la forma de les fulles i de l'escorça. També vàrem distingir els tipus d'arbres, arbustos, herbes i plantes amb flors.

Immaculada Geira Castaño Ana Maria Cid Peña Victória Ventura Moratalla Azizza El Hassani

Va ser una sortida molt interessant i ens ho vam passar molt bé.

Representants del personal d'administració i serveis

Angels Pablo Calbet Representant de l'AMPA

Javier Lluís Espuny Representant municipal

Rosa Cid i García

Data de constitució: 14-12-2006 Ültima data de renovació de membres: 2-07-2007

pla natal planatal@planatal.com www.planatal.com

C/ Pintor Gimeno, 2 Tel. 977 441 182 Fax 977 445 248

Pàg.6


A l’aula de música molt bé ens ho hem passat, cançons i lliçons amb il·lusió hem realitzat.

Els xiquets i xiquetes més petits alegrement han cantat, i amb gran interès han treballat.

Des de la coral, nadales us volem dedicar i unes bones festes us volem desitjar. Cançons, audicions, ritmes i intruments hem conegut i molt bé ens ho hem passat.


REVISTA ESCOLAR DEL CEIP LA MERCÈ

Pàg. 8


REVISTA ESCOLAR DEL CEIP LA MERCÈ

adal! Bon N

Comercial Cid Festes, dolços i paper Ramon Vergés Paulí, 18 - Te. 977 51 05 86 43500 TORTOSA

2n HEM ANAT AL TEATRE... a vore el conte del monstre Menjamots. Era un monstre que es menjava les paraules dels llibres. En Pauet, un nen molt eixerit, el va trobar al bosc i li va posar goma d'enganxar a les dents. Li va treure les lletres de la boca. El monstre Menjamots ja no va menjar mes paraules perquè en Pauet li va ensenyar a llegir. Natros ho vam passar molt bé i vam aplaudir fort

Xiquets i xiquetes

Avinguda Generalitat, 47 - Tel. 977 440 131 Avinguda Generalitat, 12 - Tel. 977 441 573 D’En Carbó, 13 - Tel. 977 440 666 Plaça Barcelona, s/n -Tel. 977 445 718 TORTOSA

Pàg.9

2n A


REVISTA ESCOLAR DEL CEIP LA MERCÈ

C/ Finisterre, 5 Tel. 977 597 191 - 43897 CAMPREDÓ Pàg.10


REVISTA ESCOLAR DEL CEIP LA MERCÈ

Pàg. 11


REVISTA ESCOLAR DEL CEIP LA MERCÈ

Pàg. 12


REVISTA ESCOLAR DEL CEIP LA MERCÈ

Pàg. 13


When

I was young...


Claustre 2007-2008

REVISTA ESCOLAR DEL CEIP LA MERCÈ


REVISTA ESCOLAR DEL CEIP LA MERCÈ

P-3 JA TENIM 3 ANYS I AQUEST CURS HEM COMENÇAT L’ESCOLA. ESTEM MOLT CONTENTS PERQUÈ APRENEM MOLTES COSES. ENS AGRADA MOLT DIBUIXAR-NOS I HO FEM PROU BÉ.

Pàg. 16


REVISTA ESCOLAR DEL CEIP LA MERCÈ

CINQUÈ B Pàg. 17


REVISTA ESCOLAR DEL CEIP LA MERCÈ

P-4

Pàg. 18


REVISTA ESCOLAR DEL CEIP LA MERCÈ

La cursa de colors És una cursa de relleus per equips. Hi han 3 equips: el roig, el blau i el groc. Hi corren tots els xiquets i xiquetes des de P-3 fins a 6è. De cada classe corren 2 alumnes per equip. L'equip que guanya suma 3 punts, el segon 2 punts i el tercer 1 punt, que serveixen per fer la classificació final. Normalment es fa l'últim divendres de cada mes a l'hora del pati o bé en una data especial. La cursa de colors és una activitat que es va iniciar a l'escola el curs 1998, i continua. Els més petits quan tenen Educació Física ho practiquen

Pàg. 19


REVISTA ESCOLAR DEL CEIP LA MERCÈ

Alumnat curs 2005-2006 6è-A LA FESTA DE LA CASTANYADA 6è A En aquesta ocasió, els alumnes de 6è A volem parlar a la revista de l´ escola sobre la darrera festa de la Castanyada que vam celebrar a La Mercè. Aquesta celebració ens agrada molt per què és un dia diferent, on els mestres no expliquen coses, ens fan pasta per a panellets, les nostres tasques (fer els panellets) no són gaire cansades i tenen un resultat molt dolç i apetitós, que ens podem menjar a casa i, a sobre, ens reparteixen castanyes per la tarda. A casa nostra, generalment, també els hi van agradar els panellets. A mig dia vam portar ne alguns des de l´ escola i els donàrem a tastar als nostres pares i germans grans. Per la tarda, participàrem a la cursa de colors, que també ens agrada per què resulta molt emocionant i divertida, és molt graciós veure els nens més petits corrent acompanyats pel més majors. Per acomiadar-nos, en aquesta edició nadalenca de l´ Eixerit, volem felicitar les festes a tothom i desitjar-vos salut i prosperitat.

Tel. 977 440 180

Pàg. 20


REVISTA ESCOLAR DEL CEIP LA MERCÈ

4t i 6è

Pàg. 21


REVISTA ESCOLAR DEL CEIP LA MERCÈ

1è-B

Isabel Herrero Gómez Llicenciada en Farmàcia - Òptica Optometrista Col·legiada núm. 7.636

Plaça Àngel, 8 Tel. i Fax 977 441 445 43500 TORTOSA

C/ Cervantes, 9 baixos 43500 Tortosa

Pàg. 22

Tel. 977 440 229 Mòbil 629 494 990


REVISTA ESCOLAR DEL CEIP LA MERCÈ

Pintures · decoració · belles arts · manualitats · papers pintats

Pintor Gimeno, 11 · 43500 TORTOSA · Tel. 977 44 18 65 Pàg. 23


REVISTA ESCOLAR DEL CEIP LA MERCÈ

1è-A

Ambient Nadalenc

Pàg. 24


REVISTA ESCOLAR DEL CEIP LA MERCÈ

3r

Aula de Ciències

SO T

SISTEMES OFICINA T O R T O S A, S. L. sistemesoficina@telefonica.net

ENQUADERNACIONS FOTOCÒPIES COLOR FOTOCÒPIES PLANOLS GRAVACIÓ DE CD IMPRESSIÓ DE DISQUETTES

PLASTIFICACIONS POSTERS SERVEI DE FAX REVELAT DE RODETS

C/. Rosselló, 19 43500 TORTOSA TEL./FAX 977 510 574

Pàg. 25


REVISTA ESCOLAR DEL CEIP LA MERCÈ

FELIZ NAVIDAD Y PRÓSPERO AÑO NUEVO Pàg. 26


L'Eixerit n 53  

revista escolar del CEIP La Mercè

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you