Page 1

EDITORIAL

Pàg. 2

SORTIDES

Pàgs.3-8

ACTIVITATS CICLES

Pàgs. 9-17

ESPECIALISTES

Pàg. 18-22

LA VEU DELS ALUMNES

Pàg. 23

MENJADOR

Pàg.24-25

AMPA

Pàg. 26

DECORACIÓ

Pàg. 27

CONTRAPORTADA

Pàg. 28

Equip de redacció: Alumnes de 6è i mestres. Maquetació i disseny: Alumnes i tutora de 6è Web: http://www.escolalaguardia.cat Col·laboracions:


EDITORIAL

El ventall

Properament s’iniciarà el període de preinscripció. Les famílies afectades hauran de triar escola pels seus fills. Es fonamental el coneixement de les escoles i els seus projectes educatius per poder prendre la decisió més encertada per a l’educació dels infants. Tradicionalment, les jornades de portes obertes compleixen aquesta funció. Aquest any, però, la nostra escola oferirà atenció més personalitzada a les famílies, de forma individualitzada o en petit grup. D’aquesta manera pensem que podem presentar millor el nostre projecte educatiu, com es treballa l’escola i els trets més significatius de l’Escola La Guàrdia. Les famílies interessades poden concertar dia i hora per telèfon. Com cada curs s’oferiran 25 places de P3. Des d’aquí

us vull demanar, a totes les famílies de l’escola, que feu extensiva aquesta

informació a tots els familiars i/o coneguts que tinguin nens en edat de ser escolaritzats. Convideu-los a que vinguin a coneixe’ns, a conèixer l’escola, l’equip humà, el projecte, les instal·lacions, l’AMPA, a que visitin el nostre web per poder veure una petita mostra de tot allò que fem. Us esperem!! Properament us informarem amb més detall del calendari del tot el procés de la preinscripció. A partir del projecte que han elaborat els alumnes de 4t en relació al pati de l’escola han plantejat dues propostes que ja s’estan tirant endavant. En primer lloc, hem ampliat la zona de joc cap al bosquet. Com sabeu tenim el privilegi de tenir un bosquet al voltant de l’escola i d’aquesta manera els alumnes en podran gaudir, això sí, caldrà seguir unes normes fixades pels mateixos alumnes per poder fer ús d’aquest espai. En segon lloc, dos dies a la setmana els alumnes podran portar vehicles i/o jocs amb roda com monopatí, bicicleta, etc. per utilitzarlos a la pista. Això sí, és obligatori portar casc com a mesura de seguretat. Finalment, com sabeu estem en la línia de lliurar tota la informació des de l’escola a les famílies mitjançant el correu electrònic. És un mitjà molt ràpid, àgil i econòmic. No obstant això, encara no disposem de les adreces de tothom. Us agrairem que ens feu arribar les adreces electròniques que encara estan pendents. També recordeu que podeu consultar la informació que us envien amb les circulars informatives que anem publicant al web de l’escola en la secció Circulars Informatives.

Josep Gessé I Pedrola Director

2


SORTIDES

El ventall

ELS NENS I NENES D’INFANTIL ANEM D’EXCURSIÓ AL PLANETARI UNA BONA MANERA D’APROPAR-NOS A LES ESTRELLES Durant aquest primer trimestre, els nens i nenes de P-3 i P-4 de l’escola la Guàrdia han treballat les estrelles. Per aquest motiu, el 12 de Novembre, van decidir fer una visita al planetari. PLANETARI MUNICIPAL DE BARCELONA

Allà, un monitor va explicar-los les constel·lacions. N’hi ha moltes, però sense cap mena de dubte, la que més els va agradar, va ser la constel·lació del lleó. A més, van poder veure i tocar els planetes en una maqueta.

3


SORTIDES

El ventall

També els hi va agradar molt haver d’agafar un ascensor molt gran de vidre que els va portar a la planta 3.

Quan van sortir del planetari van anar a esmorzar al parc i quan van acabar van anar a jugar als tobogans.

No sabeu com van gaudir aquell dia!

4 4

Escrit per Sara i Mohamed, amb la col·laboració de P3/P4.


SORTIDES

El ventall

ELS ALUMNES DE PRIMER VAN A LA BIBLIOTECA El passat 4 de novembre, els alumnes de primer van anar d’excursió a la biblioteca Les Voltes de Sant Vicenç dels Horts, per tal de conèixer el seu funcionament.

En arribar, van fer una passejada i van descobrir les diferents sales i espais que aquesta ofereix als seus usuaris.

5


SORTIDES

El ventall

Tota aquesta visita la van fer acompanyats per una de les treballadores de la biblioteca, que també els va explicar el seu funcionament.

Un dels moments que més els va agradar de la visita, va ser quan van conèixer la mascota de la biblioteca. Van gaudir i aprendre molt!

6

Escrit per Ghizlan i Antonio.


SORTIDES

El ventall

TREBALLEM L’ELECTRICITAT El dia 22 de setembre, els alumnes de cicle superior vam anar al Museu Tecnològic de Terrassa. Per arribar-hi vam agafar un autocar i durant el viatge vam escoltar música. Un cop al Museu, vam deixar les nostres coses a un calaix i ens vam dividir en dos grups: 5è i 6è.

Mentre estàvem en el museu vam veure diferents experiments que ens ensenyaven coses sobre l’electricitat. També vam veure unes exposicions de cotxes, vam fer-nos unes fotos divertides i després ens van fer una demostració amb un generador d’electricitat.

7


SORTIDES

El ventall

Més tard, vam anar a un parc a menjar i vam estar jugant fins que va arribar l’autocar. Un cop a l’escola, vam jugar a futbol fins que va ser l’hora de marxar a casa.

Ens ho vam passar genial i vam aprendre molt!

Escrit per Hugo i Elena.

8


ACTIVITATS CICLES

El ventall

COM FER UN GEGANT Els dies 10 i 11 de novembre coincidint amb la visita a l’escola dels gegants del poble, el Vicenç i la Coloma, els nens i nenes de P-5 van tenir una idea, van fer gegants. Van decidir explicar-ho a la revista perquè ho poguessin fer tots a casa. Aquests són els passos que van seguir: 1-Posem sorra a l’ampolla.

2- Fem una bola de plastilina que serà el cap.

3- Fem la boca i el cabell amb plastilina.

4- Fem les mans, les flors, la corona i el pergamí.

5- Li posem el vestit i la capa i ho enganxem tot.

6- Envernissem i posem els ulls.

9


ACTIVITATS CICLES

El ventall

Els hi van quedar uns gegants que semblaven els de veritat!

Escrit per Abdullah i Dani (amb la col路laboraci贸 de P5).

10


ACTIVITATS CICLES

El ventall

Entrevistem una periodista El divendres dia 13 de novembre de 2015, els nens i nenes de 2n de l’escola La Guàrdia, van fer una videotrucada a una periodista, que es diu Sira i viu a Madrid, concretament al barri d’Aluche.

Van fer aquesta trucada perquè volien fer-li unes quantes saber

preguntes com

per

treballen

aquests professionals, ja que

els

nens

i

nenes

d’aquesta classe estaven estudiant

com

fer

una

notícia. Abans de la trucada, es van preparar molt bé les preguntes que volien fer a la Sira.

11


ACTIVITATS CICLES

El ventall

Uns dies més tard, per tal d’agrair-li el temps que els hi va dedicar, els nens i nenes de la classe li van enviar uns dibuixos fantàstics del moment que van compartir.

Es nota que seran uns bons professionals perquè s’ho van preparar molt bé i s’ho van passar genial.

Escrit per Josep i Ana amb la col·laboració de 2n.

12


ACTIVITATS CICLES

El ventall

Els alumnes de 3r investiguen el bosquet Els alumnes de 3r van voler fer una activitat molt interessant. Volien saber quin tipus de bosc tenim a l’escola La Guàrdia. Els nens i nenes de 3r no es podien imaginar que hi havia tants tipus de boscos diferents. Per tal de descobrir-ho, la Lurdes va agafar unes targetes que explicaven els tipus de boscos que hi ha (un dibuix al costat del nom i les característiques), van anar observant, fent fotos i comentant quin seria el bosc del nostre Bosquet.

Aquests són els tipus de boscos que podien ser: -Bosc regular -Bosc irregular -Bosc de llavors o gros -Bosc mitjà -Bosc de rebot o menut -Bosc monoespecífic -Bosc mixt

13


ACTIVITATS CICLES

El ventall

Després de fer una passejada, no perdre detall i passar-ho d’allò més bé, van pujar a la classe a comentar i argumentar les seves opinions respecte al Bosquet. Els alumnes de 3r van descobrir que aquest bosc és mixt, això significa que hi ha arbres de diverses espècies.

Enhorabona nois i noies de 3r, sou uns grans investigadors!

Escrit per Nilo i Fatima amb la col·laboració dels alumnes de 3r.

14


ACTIVITATS CICLES

El ventall

REDISSENYEM EL PATI Els nens i nenes de 4t, van iniciar un projecte innovador durant el mes de novembre. Van començar fent propostes de com els hi agradaria que fos el pati de la nostra escola i van elaborar uns dibuixos de com quedaria l’espai exterior del col·legi. Cadascú va presentar el seu disseny individual, i després van escollir entre tots quin els agradava més.

A partir d’aquí, van passar unes enquestes amb diferents propostes de possibles jocs i construccions al pati. Entre totes havíem de seleccionar individualment les tres que més ens agradaven.

15


ACTIVITATS CICLES

El ventall

Un cop recollida tota la informació i fet el buidatge d’aquesta, van passar per les classes a explicar-nos els resultats.

Quin pati més bonic quedarà!

16

Escrit per Ainhoa i Unai amb la col·laboració de 4t.


ACTIVITATS CICLES

El ventall

LES FORMES ABSTRACTES El dia 19 de novembre els nens i nenes de cinquè van començar a treballar les formes abstractes. Vam anar a veure’ls a la seva classe i ens van explicar quins passos hauríem de seguir per poder fer aquesta activitat a altres classes o a casa. ABANS DE COMENÇAR: 1- Triar la música que ens agradi. 2- Un full DIN-A3. 3- Retoladors de colors. Després ens van explicar com fer-ho. PASSOS: Primer pas: dibuixem una forma que ocupi la gran majoria del paper. Segon pas: dividim en parts iguals el paper, a cada part haurem de fer una textura diferent (puntets, ratlles, corbes...). Passada una estona anem canviant la música i dibuixem les formes del que la música ens fa sentir. Finalment, recollim tots els treballs i els ajuntem per fer un mural. Aquí podeu veure com els va quedar a aquests artistes de cinquè!

Escrit per Marwan i Basma.

17


REFORÇ

El ventall

ESCRIVINT UN CONTE A començaments del mes de novembre els nens i nenes de quart i cinquè van escriure un conte. El primer que van fer va ser llegir-se molts contes de diferents tipus, per tal de començar a fer-se una idea. Un cop van tenir clar l’estructura dels contes, van utilitzar una caixa amb diferents targetes que els va ajudar a inventar-se el seu propi conte. Dins d’aquesta caixa hi havia quatre de més petites (una de personatges, una altra de llocs, una de plantejaments i una de desenllaços). Amb ajuda d’aquestes, cadascú es va inventar un conte. Tot ho van poder fer amb la supervisió de la Tere que els ajuda molt. Va ser divertidíssim!

18

Escrit per : Bianca i Lara (amb la col·laboració dels alumnes de 4rt i 5è)


ENGLISH

El ventall

Aprenem anglès Juguem i ens divertim Els nens i nenes de P-4 de l’Escola la Guàrdia fan jocs d’anglès a l’aula de P-5 durant 1h 30min setmanals. En aquesta estona, fan diferents tipus d’activitats: -

Preguntes fàcils, com per exemple, dir el seu nom.

-

Activitats TPR (Total Physical Response) on intervé el moviment.

-

Activitats amb flashcards, on han d’endevinar el nom del color que s’amagava a la targeta.

-

Cançons a la pissarra digital.

Que bé d’anglès!

s’ho

passen

a

les

hores

Escrit per Sara Martín i Bianca Guriencu.

19


PSICOMOTRICITAT

El ventall

PSICOMOTRICITAT A LA CLASSE DEL SOL Els nens i les nenes utilitzen el cos i el moviment per a explorar el món que els envolta. Les estones de psicomotricitat són molt importants per al seu desenvolupament físic, emocional i social i posen en funcionament la creativitat i la imaginació a través de l’exploració de diferents materials, que ajuden a millorar les habilitats motrius de coordinació, d’equilibri i de consolidació de la seva lateralitat. La Psicomotricitat possibilita als alumnes prendre consciència del propi cos, jugar de forma natural i espontània tot esdevenint els autèntics protagonistes de la seva activitat i desplegant la creativitat i l’organització del temps i l’espai.

20


PSICOMOTRICITAT

El ventall

AquĂ­ teniu una petita mostra de les activitats que fan els alumnes de p3 i p4.

21


RELIGIÓ

El ventall

COMPARTIM Aquest any a religió ens ho hem passat molt bé amb la nostre professora Sara. Ens ha agradat preparar el Nadal menjant les xocolatines del calendari d’ advent. Els nens de 1r,2n i 3r van a ajudar a muntar el pessebre i, per acabar en vam fer una foto tots junts.

També hem fet manualitats per regalar a casa: 4t, 5è, i 6è van fer un petit avet, 2n i 3r una postal de Nadal,1r un cofre amb un nen Jesús i els més petit uns tovallons dels reis mags.

22

Escrit per Nilo i Fatima amb la col·laboració dels alumnes de religió.


LA VEU DELS ALUMNES

El ventall

LES REUNIONS DE DELEGATS Donat l’èxit i la bona acceptació que van tenir el curs passat les reunions de delegats, aquest any els representants de les diferents classes es continuen reunint amb l’equip directiu per tal de portar-les a terme. Aquestes són algunes de les seves opinions: Ens reunim amb el Josep i l’Àngels. Ens agrada parlar amb ells i arreglar coses de l’escola.

Allà diem coses que no ens agraden i parlem molt.

Jonathan i Nicolás -2n

Sondous i Aleix -1r

Parlem de coses per millorar l’escola, donem idees de festes... Són molt importants perquè donem la nostra opinió.

Les reunions de delegats estan molt bé perquè si volem canviar alguna cosa de l’escola, ho podem dir.

Irene i Antía -4t

Parlem en representació de la classe, ens escolten i escoltem als altres companys. Hem aconseguit moltes coses gràcies aquestes reunions.

Kautar Kawtar ii -3r Janna-3r

En aquestes reunions podem donar la nostra opinió i escoltar la dels altres.

Ana i Alicia -5è

Unai i Hugo -6è

23


COL·LABORACIONS

El ventall

Hola pares i mares, un curs més, estem treballant amb els vostres fills des del menjador. Treballem amb molt d’interès perquè adquireixin hàbits tant d’habilitats psicomotores com socials. Posem sempre el nostre interès perquè els nostres petits creixin sans i saludables. Vetllant pel seu estat físic com emocional.

poblacions i els seus plats típics.

24

Hem començat treballant aquest primer trimestre les festes tradicionals com són la CASTANYADA I NADAL. Com a centre d'interès, seguim treballant Les comarques de Catalunya. L’objectiu d’aquesta activitat és que els nens adquireixin coneixements de les festes de diferents


COL·LABORACIONS

El ventall

Aquí us deixem un recull de fotos amb diferents activitats que realitzem: Activitats de sala: Jocs dirigits de pati:

Activitats de la castanyada:

Activitats de nadal:

Dia de l’alimentació:

25


COL·LABORACIONS

El ventall

AMPA ESCOLA LA GUÀRDIA Hola! Som l’ AMPA del col·legi i volem que tothom sàpiga què fem i per a qui ho fem, doncs, endavant, comencem! L’AMPA s’encarrega de dur a terme les extraescolars, com ara futbol, ball, anglès... Es poden fer moltes més, estem oberts per escoltar idees. També organitzem els berenars dels divendres! Un berenar d’allò més bo per un preu mínim! I tot això per què? Perquè volem que els nostres fills gaudeixin d’unes sortides on es relacionaran amb els seus companys i una festa de fi de curs inoblidable. No ens podem oblidar de les festes tradicionals, com ara la Castanyada, on tothom pot gaudir d’unes castanyes i una xocolata ben calenta. I què em dieu del nadal? l’AMPA participa molt activament, portant al rei, el mag... I la festa més divertida de totes! Endevineu? El Carnestoltes! una festa on tothom s’ho passa molt bé. I no ens oblidem de la diada de Sant Jordi! On posem una paradeta a l’escola i un altre a la Plaça de la Vila, on es venen llibres i roses amb obsequi d’un punt de llibre. I l’última no menys important, la gran festa de fi de curs! Aquesta és la grossa i l’AMPA posa els cinc sentits per poder oferir una festa on tots els alumnes, familiars, professorat i tothom que vulgui venir a divertir-se no quedi indiferent, perquè és la festa que posa fi a un curs escolar ple de moments bons i no tan bons, però que tothom recordarà. Per acabar volem agrair a tots els pares/mares que col·laboren perquè això sigui possible.

26


DECORACIÓ

El ventall

DECOREM L’ENTRADA DE L’ESCOLA Des de l’escola volem agrair tot tipus de col·laboració... Enguany optem per una decoració actual i funcional. S’han creat uns prestatges amb palets i uns cartells molt originals. Tot gràcies a l’art, les ganes i el temps que ens han regalat algunes famílies. Moltes, moltes gràcies! Aquí us deixem un recull de fotos de com ha quedat:

27


JA TENIM EL NOSTRE CALENDARI!!

El ventall núm 68  
El ventall núm 68  
Advertisement