Page 1

Nº57 Juny 2010 EDITORIAL

Pàg. 2

SORTIDES

Pàg. 3-5

FESTES

Pàg. 6-8

ACTIVITATS CICLES

Pàg. 9-17

RACÓ DE L’ESCRIPTOR

Pàg. 18-23

INNOVEM

Pàg. 24

COL·LABORACIONS

Pàg. 25

ENTRETENIMENTS

Pàg. 26-27

CONTRAPORTADA

Pàg. 28

Guspira i Foc

Els nostres dracs Equip de redacció: Alumnes i mestres. Maquetació i disseny: Ismael Montejano. Adreça web: http://www.xtec.cat/ceiplaguardia Col·laboracions:


EDITORIAL

El ventall

Actualment seguim immersos en una situació econòmica general força complicada. La qual té una incidència directa no menys greu en la pèrdua de llocs de treball, la disminució de recursos disponibles de les famílies i també dels recursos amb què l’administració dotarà els centres educatius. Això dificultarà endegar nous projectes. La inversió en capital humà és fonamental per fer front a situacions de crisi com l’actual. Professionals ben preparats i amb una bona qualificació és essencial i això es comença des de baix. I, des de baix vol dir des de l’escola. Això no és obstacle per seguir planificant el futur amb optimisme i amb el convenciment que l’aposta per l’educació ha de ser el pal de paller del país. Tant és així que durant aquest curs hem estat elaborant un Pla Estratègic per a la millora de la qualitat educativa de la nostra escola. Aquest Pla s’articula a partir de tres eixos bàsics: la millora dels resultats educatius, millora de la cohesió social i el desenvolupament de les capacitats investigadores dels nostres alumnes tot aprofitant l’entorn natural que envolta l’escola, el bosquet. Aquest Pla es desenvoluparà durant 4 cursos i compta amb el suport de la Delegació Territorial del Baix Llobregat. Per altra banda, el proper curs escolar es presenta amb novetats importants quan a l’horari d’inici, el dia 7 de setembre i per altra banda la setmana de vacances del 7 a l’11 de març de 2011. I jornada partida en el mes de juny. A hores d’ara estem fent noves matricules, els nous alumnes de P-3, als quals donarem la benvinguda el proper mes de setembre i d’aquí uns dies haurem d’acomiadar els més grans, els de 6è que iniciaran una nova etapa a l’institut, els hi desitgem el millor i, com sempre, ens vindran a explicar com els hi va. També hem d’acomiadar els seus pares que també són part de l’escola. També vull agrair a l’AMPA de l’escola la seva col—laboració desinteressada en l’organització activitats pels alumnes. I, finalment, desitjar-vos a tots unes bones vacances, un bon estiu i us esperem a tots el proper dia 7 de setembre.

Pàgina

2

Josep Gessé i Pedrola Director


SORTIDES

El ventall

A l’ excursió de Blanes ens vam divertir moltíssim. Quan vam arribar a la platja vam esmorzar. Més tard van pujar a un trenet per anar al Jardí Botànic, que es diu MAR I MURTRA. Vam veure moltes plantes de diferents països : cactus, palmeres, hortalisses, flors estranyes... El jardí arribava fins a uns penyasegats i allà vam veure gavines amb les seves cries. Quan va acabar la visita al Jardí Botànic vam comprar uns cactus molt bonics, més tard vam baixar amb el trenet i vam dinar a la platja : hi havia moltes roques i vam veure crancs.

Pàgina

3

CLASSES DE 3R I 4T


SORTIDES

El ventall

THE BEAUTY & THE BEAST : Els alumnes de cicle superior van anar a veure l’espectacle musical en anglès on s’explicava aquesta història. Després els alumnes de cinquè van fer aquestes il·lustracions

Al començament de l’obra els actors van cantar Aquesta història comença amb un príncep que una cançó, van fer un ball i van donar la volia trobar xicota però no era fàcil perquè benvinguda a tots els nens i nenes vivia en un castell molt allunyat. Llavors va tenir una gran idea.

La bèstia va decidir segrestar una noia i La noia estava molt sola però va poder parlar obligar-la a estar al castell presonera per amb una flor màgica que hi havia al castell. aconseguir que s’enamorés d’ell. Amb el temps la bèstia es va anar portant millor i van acabar enamorats.

4

Al castell va arribar una vella demanant aigua. El príncep va donar una puntada de peu al cul. Llavors la vella ,que era una bruixa, el va transformar en una bèstia i li va dir que tornaria a ser normal si li feia un petó una noia enamorada

Pàgina

Va decidir celebrar una concurs de bellesa per triar la xicota més maca. Algunes estudiants van pujar a l’escenari a fer una desfilada (entre els aplaudiments i ànims de les seves escoles). Al final no es va decidir per cap noia.


SORTIDES

El ventall

THE BEAUTY & THE BEAST :

La bèstia va decidir que no podia tenir a la noia presonera i per això la va deixar marxar. Però la noia estava tan enamorada que es va quedar al castell i li va fer un petó.

Pàgina

5

Finalment l’encanteri es va trencar. Tots dos van viure feliços al castell.


FESTES

Com que tot tot està preparat; s’obre el teló i comença la funció!

6

Hem començat tot per fer el diàleg i un càsting per escollir els personatges. També hem fet les nostres disfresses, tots els decorats i algunes peces d’attrezzo que feien falta. El dia de la representació han vingut els companys de 6é a maquillar-nos i donar-nos el toc final.

Pàgina

L’OBRA DE TEATRE DE “SANT JORDI” HA ESTAT TOT UN ÈXIT! Per la diada de Sant Jordi els titellaires hem fet una adaptació i representació de la llegenda de Sant Jordi davant d’un públic molt exigent: les fades i els follets i els llops. Ho hem fet al gimnàs de l’escola i la veritat és que ha estat un èxit, perquè tothom s’ho ha passat molt bé veient la nostra actuació. No us penseu que ha estat fàcil. Hem hagut de treballar fort per tenir-ho tot enllestit. Voleu saber com ho hem fet?

El ventall


FESTES

El ventall

Concurs Literari Sant Jordi

Irene, Alex i Antia

Hamza, Daniel i Ainara

Ainhoa, Débora i Lola

Sara, Pedro i Luana

7

Guspira

Pàgina

Foc


Marina, Marina, Ivan i Carlos

Sara, Sara, Carlos i Dorita

Rubén, Rubén, Jesús i Laura

Geneva, eneva, Jennifer i Alejandro

Andrea, Andrea, Dayanne i Mara

Núria Moreno

8

El ventall

Pàgina

FESTES


ACTIVITATS CICLES

El ventall

LES FADES I ELS FOLLETS EXPERIMENTEM PER DESCOBRIR QUIN ÉS EL CICLE DE L’AIGUA

Pàgina

Hem pogut endinsar-nos en aquest tema amb el conte del “Petit Núvol”. Ens hem convertit en núvols i ens hem imaginat com es transformen en diferents formes i les hem representat. Després, hem fet un gran núvol, que quan s’ha ajuntat i s’ha tornat gris, ha començat a ploure amb una pluja fineta (xip-xip).

9

L’aigua com a element bàsic de la natura conviu amb les Fades i els Follets en harmonia. Descobrir-la i prendre consciència del seu valor ens farà cuidar-la i estimar-la.


El ventall

10

Experimentant amb embuts, gerres, pilotes, galledes i un molinet, hem descobert com cau, com es mou i com suren els materials dins d’aquest element.

PĂ gina

ACTIVITATS CICLES


ACTIVITATS CICLES

El ventall

HEM DECIDIT FER UN HERBARI PER LA CLASSE. A LA BIBLIOTECA HI HAVIA ALGUNS I HEM VIST EL QUE CALIA FER. PRIMER HEM ANAT AL BOSQUET A BUSCAR FLORETES. LES HEM DUT A LA CLASSE I LES HEM DIBUIXAT PER A POSAR-LES AL NOSTRE LLIBRE. EN ACABAR LES HEM POSAT A LA PREMSA PER ASSECAR-LES

Pàgina

11

UN COP SEQUES JA LES HEM POGUT ENGANXAR AL NOSTRE HERBARI. MIREU COM ENS HA QUEDAT¡¡¡


ACTIVITATS CICLES

El ventall

EN EL PASEIG PEL BOSQUET VAM VEURE QUE HI HAVIA MOLTS INSECES A LES PLANTES I VAM PENSAR ANAR A BUSCAR-LOS PER A FER UNA OBSERVACIÓ.

HEM VIST MOLTS, PERÒ SÓN DIFÍCILS D’AGAFAR¡¡¡ HEM ACONSEGUIT FORMIGUES, ESCARBATS, MARIETES I UNA VESPA¡¡¡

HEM TORNAT A LA CLASSE A FER UNA OBSERVACIÓ I DIBUIXAR-LOS

Pàgina

12

ARA QUE JA SABEM QUE HI HA AL BOSQUET, QUE ÈS EL JARDI DEL COLE, HEM FET EL NOSTRE PROPI JARDI.


ACTIVITATS CICLES

El ventall

INVESTIGUEM ELS ASTRONAUTES I ELS PLANETES Els nens i nenes de primer durant aquest curs hem portat a terme un projecte. Per això al iniciar el curs vam estar fent entre tots una pluja d’idees sobre els temes que creiem interessants, per tal d’investigar i aprendre coses noves. Així que després de fer això vam votar i decidir que investigaríem sobre els astronautes i els planetes. Llavors ens vam posar a treballar i vam començar a buscar informació, vam anar a la biblioteca a buscar llibres que parlessin del tema, vam veure vídeos, vam mirar fotografies i vam fer experiments per entendre i aprendre qui són els astronautes i els planetes que ens envolten.

Pàgina

13

Durant aquest procés hem realitzat un planetari, ens vam dividir en grups per fer cada planeta i un cartell explicatiu sobre allò que hem aprés del planeta corresponent. Ha estat una experiència molt enriquidora, ja que hem aprés molt i ens ho hem passat molt bé!


ACTIVITATS CICLES

El ventall

L’alumnat de segon ha estat estudiant els animals i la seva classificació, i per tal de observar-los millor, han rebut unes visites molt especials. Els nens van portar els seus animals i ens van explicar com vivien, com neixen, que mengen, si son vertebrats o invertebrats, mamífers, amfibis, rèptils,ocells,etc.. Va arribar el lloro parlanxin, la cabreta Bebi que es va prendre el biberó, Troy i Gabriella uns peixos molt simpàtics, tres hàmsters molt juganers el Jerry,Chispa i Yogui, un canari, Tomy que era molt groguet, dos tortugues, una molt poruga i una altra massa valenta, dues granotes molt saltarines i cucs de seda amb molta fulla de morera!

Pàgina

14

Ens ho vam passar d’allò més bé i vam aprendre molt


ACTIVITATS CICLES

El ventall

La actuació de el teatre va ser convincent , a tothom li va agradar moltisim. Em entrevistat a els personatges de la obra. La senyoreta Matilde (Dayanne) ens ha dit: Per a mi em va cridar l’atenció el vestuari perquè definia molt el nostre personatge, jo li dono les gràcies a les mares que han colabotar a pentinar-nos, a maquillarnos,i a ajudarnos a fer el material necessari.

La senyoreta Sílvia (Miriam) ens ha dit: L’obra de teatre ens va sortir molt bé i ens vam divertir molt, jo també dono les gràcies a les mares que han participat. La investigadora Lucia (Mara) ens ha contestat: A la segona obra ens va sortir millor, jo crec. El fantasma Arturo (Hamid) ens ha dit: Per a mi la nostra obra de teatre ens ha sortit molt bé. Els nens de la classe de la professora Matilde: La nena Raquel (Saida) ha dit: Em va agradar molt; va ser una experiència inoblidable.

Pàgina

La nena Leyre (Cristina) ha dit: Crec que a tots els hi va agradar molt i es vam divertir molt.

15

El nen Aaron (Jose) ha dit: M’ha agradat molt, ha estat una obra representada pels nens de 6è de l’escola La Guàrdia.


ACTIVITATS CICLES

El ventall El nen Sergi (Soufian) ha dit: Ens hem divertit, ha estat molt guay! La nena Alicia (Fatima) ha dit: M’he divertit molt, perquè l’Alberto feia el seu personatge súper bé. Els nens de la classe de la professora Silvia: La nena Indhira (Ainhoa) ha contestat: Donem les gràcies als pares i mares que han vingut.

El nen Miguelito (Alberto) ha contestat: Hem va agradar molt perquè jo feia riure a la gent i compartia els seus riures. La nena Rebeca (Andrea) ha contestat: Crec que l’obra va quedar molt bé, i va ser molt divertida.

Pàgina

La classe de 6é ,cicle superior.

16

Els nostres agraïments al director Toni Pastor, a la nostra tutora Maria Polo i a la resta de les famílies que han participat i col·laborat Gracies!!!


ACTIVITATS CICLES

El ventall

VISITA A RADIO SANT VICENÇ Els alumnes de cicle superior, desconeixíem tot el treball que hi havia darrere de la ràdio, teníem una idea molt diferent de com podia ser. Quan els tutors ens van comunicar que anàvem a la ràdio, a llegir les nostres pròpies notícies, vam tenir nervis, però no sabíem que encara tindríem més en arribar allà. Vam escollir les notícies més recents o del poble. A l’hora de fer les notícies, vam buscar informació a tot arreu: Internet, familiars, informació de l’escola, etc… Per redactar-les vam seguir un ordre i unes pautes, explicar de què parlàvem, donar informació clara i sobretot posar el més important. Uns dies abans d’anar a la ràdio, vam fer uns exercicis per practicar la vocalització, com pronunciar i entonar bé. Ja quedava menys i havíem de practicar les nostres notícies, llegir-les i preparar-les. El dia de la visita a la ràdio, ens van ensenyar la taula de so, i com funcionava tot. Després vam fer dos grups, vam seure a les cadires i vam rellegir les nostres notícies seguint l’ordre. Ja era l’hora, ens tocava parlar! Al finalitzar l’activitat van entrevistar als nostres tutors, la Maria i l’Ismael, i a alguns alumnes que l’acompanyaven. La visita a la ràdio, ens ha agradat molt, ha estat molt divertida i a més a més hem après moltes coses. Quasi tots els nens ho hem escoltat a casa per l’ordinador, però desprès ho hem tornar a fer a classe.

Pàgina

17

Els nens i nenes de Cicle Superior


RACÓ DE L’ESCRIPTOR

El ventall

EL PAÍS ENCANTAT Hi havia una vegada una família feliç de fades que s’havien mudat a un lloc anomenat Màgia. La nena que es deis Meri no estava segura de quedar-se en aquell lloc perquè, la gent semblaven ogres, les cases trencades pels marges i les mascotes mig. mortes La seva família no s’havia donat compte del que estava passant allà fora. La Meri tenia cara de preocupada i va anar a parlar amb el president. Quan la nena li va explicar el que passava a la ciutat li va dir que ... fa molts anys una bruixa que li agradava fer mal a la gent i va fer un encanteri a la ciutat i per això la van anomenar Màgia. Llavors, la Meri va tenir una idea tan bona que el president no va tenir dubtes. La nena va preguntar on vivia la bruixa i li va dir que a un lloc que es deia “El País Encantat”. Li va donar un mapa i amb els seus poders de fada se’n va anar volant fins al castell de la bruixa dolenta. Com que era de nit i aquesta dormia li va robar la vareta i el llibre d’encanteris i amb la seva màgia va rompre la maledicció i va salvar la ciutat. L’endemà, el president va reunir a tothom a la plaça gran i va recompensar la Meri. Feia un dia molt feliç, els ocells cantaven, els arbres i els jardins eren plens de flors i el sol il·luminava les cares felices de la gent. La ciutat havia tornat a la vida.

Pàgina

18

M Dorita Babiac 3r


RACÓ DE L’ESCRIPTOR

El ventall

LL’’EESSCCO OLLA A EENNCCA ANNTTA ADDA A -Nens veniu es l’hora de les històries. Va dir l’avi Pau. -Si, quina història ens contaràs avui? Va preguntar en Joan. Fa molt i molt de temps en una escola molt llunyana, totes les nits quan els nens sortien i se’n anaven a les seves cases, se sentien sorolls i veus terrorífiques que venien de dintre. I l’endemà quan tornaven, trobaven els llibres, llibretes, diccionaris, i tots els estris moguts i canviats de lloc. -Què ha passat aquí? -Qui ha estat? Van dir els alumnes i mestres. -Això ho han fet una lladres!!! Va dir un. -Jo crec que han estat els FANTASMES!!!! Va dir un altre. Llavors tots van riure burlant-se d’aquell nen. -La classe de cinquè, aquesta nit ens quedarem a l’ escola per veure que passa, i si son lladres els atraparem!. I es van quedar a l’ aula tota la nit. A mitja nit endormiscats van sentir un soroll a la classe del costat, i van anar tot corrent. Van veure que els llibres s’ obrien tots sols i a la pissarra un guix que escrivia paraules i unes quantes operacions de matemàtiques, es van quedar bocabadats i sense paraules, que passada! Van dir. Van encendre la llum i tot va acabar de cop. Els llibres van tornar al seu lloc i el guix va deixar de escriure. Era com un encanteri, coses de màgia... -No son lladres. Va dir un. -Son fantasmes... Era el fantasma de l’ escola maleïda que cada nit apareixia en l’ aula per estudiar i fer tot allò que no va fer quan era alumne de l’ escola. -Hola! Soc un antic alumne del col·legi, que no va aprovar els estudis. Va dir el fantasma. -I ara soc aquí any enrere any. -Estic atrapat en el col·legi fins que aprovi. Vaig perdre el temps no fen cas al mestre i jugant tota l’ estona. I ara soc un fantasma atrapat en aquests llibres. Llavors els alumnes de cinquè van dir: -Et quedaràs amb nosaltres, vindràs a les classes i t’ajudarem a estudiar. Tindràs molts amics, al final ho aprovaràs tot, i podràs sortir de l’escola per sempre més. Conte contat, Anem a estudiar. -Us ha agradat la història? Va dir l’avi. -Si molt, va dir Anabel. -Avi el fantasma va aprovar? Va dir en Joan -Clar que si, va contestar l’avi. -I si... -Joan, Anabel teniu que dormir, va dir l’avi. -Bona niiit -Bona nit avi

Pàgina

19

Alejandro Martínez 5è


RACÓ DE L’ESCRIPTOR

El ventall

SSO OLLA AA A CCA ASSA A Va ser la primera vegada que em quedava sola a casa. La meva mare estava treballant, llavors em deixava l’esmorzar preparat. Ja era l’hora d’anar-me, vaig agafar la motxilla, vaig tancar la porta amb clau i vaig marxar cap a l’escola. Estava molt contenta perquè era la primera vegada que estava sola i havia anat tot molt bé. A l’escola li vaig explicar a tothom que estava SOLA A CASA!! Vaig tornar a casa i ... La porta oberta! Em vaig ficar a casa i vaig veure una ombra, vaig seguir-la i ... Em va portar al sòtan de casa meva, per un mirall es va reflectir una dona molt lletja. No semblava bona, tenia la roba trencada, estava despentinada i anava molt bruta.

Irene Sánchez P3

Es va aturar i em va dir: -“Deixa de seguir-me!” (I va marxar corrents) Vaig sortir de casa corrents i vaig veure que algú marxava, jo creia que era aquella dona, llavors vaig ficar-me a la meva habitació i de sobte... Algú em va agafar dels peus i em va portar a una cova a prop de casa meva. I ... No us puc explicar res més perquè ara soc una zombi que vol fer el mateix que em va fer aquella altra noia... També zombi. M’ha transformat.

20

Daniel GarciaP4

Pàgina

Mara Noelia 6è


RACÓ DE L’ESCRIPTOR

El ventall

Pàgina

Lola Moreno P5

21

ELS PODERS DEL NEN Un bon dia, un noi que alguns li deien el “Formula 1” perquè corria molt ràpid i uns altres li deien el “Cap gros” i no era perquè el noi tingués el cap gros, era perquè era molt llest, li van posar uns deures molt difícils i no els va poder fer. Al dia següent li va passar el mateix, i a l’altre i a l’altre i el mateix tots els dies, així que al final es va cansar i va anar a visitar a la bruixa del bosc. Quan va arribar li va preguntar a la fada secretaria: - fada, la bruixa està lliure ara? I la fada va respondre: - Si ja pots entrar I el nen va entrar - Qui ets tu? va dir la bruixa - Jo soc ... no me’n recordo! - Con que no et recordes? -Doncs miri senyora bruixa, un dia vaig començar a perdre la memòria, venia a veure si podria ..., donar-me un beuratge per a la memòria. - Si, però tu tens algun poder més, oi? - Si. - El poder de córrer. - Ensenya-m’ho! - No puc, també he perdut aquest poder. - Intenta agafar aquest llapis de d’allà. - L’he agafat, i el llapis estava a l’altre costat !!! - I ara, endevines que estic pensant? - Estàs pensant... que ets molt maca! - Molt bé! Ho has encertat! - Visca, visca tinc uns altres poders !!! - Si però recorda que cada 10 anys canvien els poders. - Val, val, ho tindre en compte. Al final, el nen, que es deia Alfred, cada 10 anys canviava els poders i ell i la seva família es van traslladar al país dels mags, perquè era perillós que el descobrissin. Laura Fernández 4t


RACÓ DE L’ESCRIPTOR

El ventall

LES AVENTURES DELS HEROIS

Pàgina

22

Hi havia una vegada un equip de herois que buscaven un lleó per que tenia un diamant que era per salvar el mon i en una part de la sabana que no anava ningú per que hi havia una cova i a dins el lleó del diamant. Els herois van trobar el lleó van agafar el diamant, el van posar en un aparell i van salvar el món Luanaa Reina 1r Luan


RACÓ DE L’ESCRIPTOR

El ventall

ELS LLEONS I ELS GATS Vet aquí una vegada hi havia un lleó que es deia Pep i era molt graciós i vivia en una selva tropical, sempre li deien pallasso fins que es va anar de la selva tropical i tots els seus amics es van posar tristos, i el gat que era molt llest li va trucar per telèfon i al final va venir i tots van anar tres dies de viatge a un hotel de quatre estrelles i era molt alt i era tot de vidre i el gat es va tirar de bomba a la piscina i el lleó al jacusi i tots els animals s’ho van passar d’allò més bé.

Pàgina

23

Carlos Jiménez 2n


INNOVEM

El ventall

Els nens i nenes de sisè, sovint anem a la classe de P4 a ajudar-los. Al principi va ser una mica vergonyós perquè no ens coneixíem de res, ara cada nen o nena sap amb qui li agrada treballar i com fer-ho... s’han creat moltes afinitats. La Maria i la Susanna queden per poder baixar o ells pujar. Anem a la seva classe i, a vegades, ells venen a la nostra o juguem plegats al pati. Acostumem a fer activitats educatives per a ells, com: ajudar-los a escriure, fer gimcanes, llegir contes, fer regals amb productes reciclats, contes fets a l’ordinador, etc... Acostumem a estar un alumne de sisè, per cada dos o tres de P4. D’aquesta manera de treballar en diem APS, és a dir, una activitat d’aprenentatge i servei. Estem oferint un servei i ajuda a algú que ho necessita, mentre que estem aprenent aspectes molt importants: valors, adreçar-nos correctament i en català, relacions... Ens agrada molt anar a ajudar-los, perquè son com germans petits per a nosaltres... i als nens petits creiem que també els hi agrada molt, perquè són com si fossin germans grans per a ells.

Pàgina

24

Els nens i nenes de la classe de 6è


COL·LABORACIONS

El ventall

Uf que difícil és fer de pares!

Per educar un nen cal la tribu sencera Un vell proverbi africà diu "Per curar un nen fa falta un metge, per educar-lo cal la tribu sencera" Aquesta dita ens posa de manifest que la tasca d’educar és complexa, que els pares sols no poden educar els seus fills, ni tampoc l’escola... Aquesta dita és compartida per tots, però el que ens cal és interioritzar-la i posar-la en pràctica. L’esperit del vell proverbi africà ens diu que aquesta tasca l’hem de fer des d’una visió de comunitat, amb un paper actiu de tots els membres de la tribu i en tots els aspectes de la nostra vida, com pares, mares, mestres, avis, iaies, ciutadans i ciutadanes... Si volem educar bé als nostres infants, és a dir, educarlos per a la felicitat i la dignitat, aconseguir persones completes, sensibles, formades, amb criteri, sanes... Per aconseguir aquest objectiu ens cal retornar a l’esperit del vell proverbi africà. Queda ben evident que l’escola no té l’exclusiva d’educar els nens i nenes, un cop tenim clar que és feina de tots, cal posar-nos d’acord en què vol dir educar. Reflexionant sobre què vol dir educar resulta molt interessant l’aportació que ens fa José Antonio Molina sobre “Aprendre a viure”. Es pot ensenyar a viure? Així és com comença el seu llibre1 el filòsof, professor i escriptor José Antonio Molina, que ens recalca que l’objectiu d’educar no és “inundar” de coneixements els fills/alumnes per preparar-los per superar uns “exàmens”, l’objectiu es ajudar a formar personalitats intel·ligents, és a dir, que estiguin en bones condicions per portar una vida feliç i digna. A l’escola La Guàrdia ens creiem la importància del paper de l’escola i dels mestres i les mestres en l’educació del nostre alumnat, però també creiem en la importància dels altres membres de la tribu en aquesta tasca d’educar. En aquest sentit a l’escola La Guàrdia i organitzat conjuntament amb l’Ajuntament de Sant Vicenç s’ha desenvolupat el TALLER PER A MARES I PARES: El desenvolupament evolutiu dels fills/filles entre 3-12 anys, oportunitats per afavorir conductes saludables des del grup familiar. A càrrec de l’associació Grups, amb una durada de 8 sessions que ha afavorit un espai de diàleg, treball i reflexió per a donar elements als pares en relació al desenvolupament dels nens/nenes.

1

Marina, José A. Aprender a vivir. Barcelona, Ariel, 2004 http://servicios.elcorreo.com/auladecultura/marina1.html

Pàgina

Quim Cabra Psicopedagog EAP Sant Vicenç

25

Aquesta experiència ha estat molt ben valorada pels pares i mares i es planteja la seva continuïtat el curs vinent, però pensem que caldria animar més pares i mares a participar en aquests espais de reflexió. Animeu-vos a participar a la formació de pares i mares!


ENTRETENIMENTS

El ventall

SUDOKU

SOPA

2 1 4 9

5 2 3 1 4 9 3 6 8 9 8 2 5 6 1 9 6 2 5 2 8 1 7 3 1 7 4 3 1 5

DE LLETRES

R

M

A

R

T

N

O

V

E

N

U

S

T

T

A

R

U

L

U

S

E

B

C

F

L

M

T

R

J

U

P

I

T

E

R

N

R

U

T

A

S

A

D

I

U

T

P

E

N

Busca el nom dels planetes del Sistema Solar

QUADRAT MÀGICS • •

Anem a fer una prova d’a divinació a distància. Dibuixa aquest quadre en un paper i segueix les instruccions. 52 6 314 9 6 10 7 5 8 63 7 425 85 9 647 41 5 203 74 8 536

I ara comprova que la suma de tots ells és 30.

26

Encercla un nombre qualsevol de la taula. Ratlla la resta de nombres de la mateixa fila i columna que l'anterior. Encercla un nombre dels que queden. Ratlla els nombres que queden a la mateixa fila i columna. Encercla un tercer nombre dels que queden i ratlla la resta de la seva fila i columna. Segueix les mateixes normes fins que quedin encerclats sis nombres.

Pàgina

• • • • • •


ENTRETENIMENTS

El ventall Troba les 5 diferències.

UN BON ESMORZAR Els “pancakes” són un dels esmorzars més comuns als països anglosaxons. Són una mena de creps però molt més gruixudes. Podem veure com les famílies els prenen a gairebé totes les pel·lícules fetes a Hollywood. Es poden acompanyar amb infinitat de coses: melmelada, xocolata, xarop, caramel líquid, mantega, etc. A Anglaterra, Irlanda, Austràlia i Nova Zelanda es celebra el “Pancake Day”. El dia d’aquesta celebració és el dimarts gras “Fat Tuesday” just abans del Dimecres de Cendra (i de l’inici de Quaresma). La gent aprofita per menjar coses dolces i delicioses. RECEPTA Ingredients per 20 pancakes -2 tasses de farina - 1 cullerada gran de sucre - 2 cullerades de llevat - 1 culleradeta de sal - 2 ous - 2 tasses de llet - 4 culleradetes de mantega (i la desfem ) Primer: hem de barrejar en un bol tots els ingredients secs (farina, llevat, sucre i sal) Segon: en un altre bol posem els ous, els batrem una mica i afegim la llet i la mantega. Tercer: afegim el líquid a poc a poc sense deixar de remenar fins que es quedi homogeni Quart: untem la paella amb una mica de mantega amb un tovalló de paper Cinquè: tirem un cassó de la barreja a la paella i esperem a que es facin bombolles a la part superior, això indica que ja està fet, li donem la volta i esperem una mica Sisè: servir acompanyat amb xocolata, melmelada, xarop, caramel, mel, etc

Pàgina

27

Consell: si veieu que s’enganxa després de fer unes quantes passeu un altre cop el tovalló de paper amb mantega


PĂ gina

28

Profile for Escola La Guàrdia (Sant Vicenç dels Horts)

El Ventall. Núm. 57  

El Ventall, la revista de l'Escola La Guàrdia

El Ventall. Núm. 57  

El Ventall, la revista de l'Escola La Guàrdia

Advertisement