Page 1

Nº56 Febrer 2010 EDITORIAL

Pàg.2

SORTIDES

Pàg.3/7

FESTES

Pàg.8/10

ACTIVITATS CICLES

Pàg.11/15

RACÓ DE L’ESCRIPTOR

Pàg.16/17

INNOVEM

Pàg.18

COL·LABORACIONS

Pàg.19/21

ENTRETENIMENTS

Pàg. 22/23

CONTRAPORTADA

Pàg. 24 Consell de redacció: Alumnes i mestres.

Redacció: Ismael Montejano.

Equip de disseny: Comissió de revista.

Col·laboracions: Ajuntament de St. Vicenç dels Horts


Editorial En el moment d’escriure aquestes línies per parlar d’alguns aspectes que ens són molt propers i que afecte el dia a dia de la nostra escola, vull aprofitar l’avinentesa per expressar la solidaritat amb les víctimes del terratrèmol d’Haití en nom de tota la comunicat i educativa i en el meu propi. Tot i la distància, cal prendre consciència de la situació tant dramàtica que s’està vivint en aquest país i aportar l’ajut que hom pugui. Properament els nostres alumes gaudiran d’uns dies de colònies on es realitzaran tota mena d’activitats lúdiques i educatives. I, el que també és molt important aprendran a conviure amb el seus companys i amb els mestres en un entorn diferent al de l’escola. Això fa que sigui una activitat molt enriquidora per a tots. Motiu pel qual us vull animar a participar cada cop que l’escola les ofereixi i esdevingui una activitat que es pugui fer cada curs. Aquest curs hem iniciat tot un conjunt d’innovacions metodològiques i organitzatives amb la finalitat que els nostres alumnes millorin els aprenentatges. Entre aquestes innovacions vull posar de relleu una nova eina que està revolucionant la manera d’ensenyar i aprendre: la pissarra digital interactiva (PDI). Aquest curs n’hem estrenat dues (ja en tenim tres) i progressivament anirem dotant totes les aules de l’escola. Vull destacar la importància de l’horari extraescolar. És a dir, què fan els nostres alumnes quan surten de l’escola. És molt convenient dedicar una estona cada dia a les tasques de l’escola, fer deures, preparar els exàmens i llegir. Aquestes tasques que de vegades els hi costa fer sols convé que els adults els hi donin un cop de mà. Aquesta ajuda reverteix molt positivament en els aprenentatges i per tant és molt recomanable compartir aquest temps d’estudi amb ells. Finalment, us convido a seguir informats sobre algunes de les coses que fem en el centre a través del nostre espai web: http://www.xtec.cat/ceiplaguardia, on disposeu del web on trobareu la informació de caire més institucional de l’escola i per altra banda del bloc on anem recollint una mostra de les activitats que fan les tutories.

Pàgina

2

Josep Gessé Pedrola Director


El ventall

SORTIDES

VENUX I ELS DIABLES Amb les festes de Sant Vicenç el mamut Venux ha sortit a passejar pel poble i els nens i nenes d’educació infantil i Cicle inicial el vam anar a veure.

Pel matí, les fades, els llops i els titellaires vam fer diferents tallers amb els diables. Als més petits ens va fer una mica de por, ja que era la primera vegada que anàvem a visitar-lo i era molt gran, encara que després ens van explicar els diables que era un mamut molt bo, al que li agrada molt la gresca! Llavors, ens van donar bengales i ens van ensenyar a jugar amb elles, va ser molt divertit! També ens van donar un dibuix d’en Venux i el vam convertir

en

una

titella molt bonica, que ens van fer per emportar-nos cap a casa. Per últim, un moment que esperàvem amb impaciència, ens vam poder apropar al mamut i jugar amb ell, el vam poder tocar, posar-nos a

Pàgina

havia a dins que el feia pujar la trompa.

3

sota d’ell i el que ens va agradar molt era estirar la corda que hi


El ventall

SORTIDES

Els nens i nenes de primer i segon vam anar a la tarda. I nosaltres que som més grans vam poder jugar també a fer de diables amb el foc. Primer ens van explicar que hem de fer al correfoc per no cremarnos i poder gaudir de la festa amb seguretat. Per això ens van recomanar anar amb roba texana i ens van donar un mocador per la cara. Una vegada ben coberts, ens van explicar que havíem de fer si al correfoc

el

bengales

i

diable

encén

comencen

a

les

caure

espurnes, en aquest cas ens hem de posar ben a prop seu i resguardar-nos a sota. I com ja estàvem preparats, vam fer un petit correfoc amb el Mamut i els diables. Va

I ara a esperar les festes del poble per poder a tornar a sortir a jugar amb el Mamut Venux i la colla dels Diables amb les nostres famílies!!

Pàgina

4

ser molt divertit!!!


5

El ventall

PĂ gina

SORTIDES


SORTIDES

El ventall

SSO OR RTTIID DA AD DEELL C CIIC CLLEE M MIITTJJÀ ÀA ALL PPA AR RC CN NA ATTU UR RA ALL D DEELL M MO ON NTTSSEEN NY Y.. Dijous 5 de novembre de 2009 Els cursos de 3r i 4t vam fer la sortida al Montseny amb una setmana de retard, ja que el dia previst hi havia vaga d’autocars i es va aplaçar fins al dijous 5 de novembre… va valdre la pena l’espera, ja que el Parc ens va oferir tota la seva bellesa i tranquil·litat. Els nens, nenes i mestres anàvem ben abrigats, amb roba i calçat còmode, per caminar per la muntanya. Com sabeu, al Montseny la temperatura sol ser més baixa que a Sant Vicenç. La nostra aventura començà a la població de Santa Fe del Montseny, a on ens deixà l’autocar. A l’arribada vam esmorzar i fer-nos algunes fotos al típic paisatge de tardor: bosc de roure i llit de fulles grogues i marrons, que cruixien sota els nostres peus. Després del petit descans, ens dirigirem cap a la presa de Santa Fe, un camí preciós d’uns quatre quilòmetres. A l’arribada a la presa un descans a la vora de l’aigua i a dinar… que hi havia gana.

Pàgina

6

La tornada a l’autocar no va ser menys divertida, cantant cançons i fent fotografies del grup i el paisatge... una bona jornada que us recomanem per gaudir-la també en família.


SORTIDES

El ventall

VISITA AL MUSEU D’HISTÒRIA DE CATALUNYA (L’HÀBIT I L’ESPASA)

Pàgina

7

El taller l’hàbit i l’espasa, tracta el fet històric del monacat a la Catalunya comtal i les principals característiques de la vida als monestirs benedictins altmedievals. Primer es visiten diferents escenografies al Museu d’Història de Catalunya i desprès es fan activitats didàctiques a l’aula taller del museu. Cada grup treballa un aspecte específic del monestir: -El monestir com a espai integrador i organitzador d’una manera de viure. -El monestir com a agent de repoblament i feudalització. -El monestir com a centre de recolliment i pregaria. -El monestir com a centre de cultura. Finalment es posen en comú tots els aspectes.


El ventall

FESTES

HAALLLLO OW WE EE EN N El dia 31 d’Octubre es celebra la tradicional festa de Halloween a tots els països anglosaxons. Tot i que cada cop més aquest festa es celebra arreu del món. Aquesta festa és la festa dels nens perquè aquests es diverteixen anant de casa en casa demanant llaminadures en el que tradicionalment s’anomena “Trick or Treat”. Això es fa durant la nit i els nens porten normalment una “Jack-o-lantern” fabricada amb una carbassa que s’ha buidat prèviament, on es fa una cara i finalment es posa una espelma dintre.

A l’escola la Guàrdia es van fer diverses activitats dintre de les classes d’Anglès. Els alumnes de tots els nivells van fer decoracions com aranyes que penjaven, carbasses o fantasmes. També vam veure vídeos on es veien la manera en que els nens anglesos celebraven aquesta festa tradicional.

Pàgina

Desprès vam fer un taller de maquillatge facial i els nens es van transformar en zombis donant més d’un ensurt als professors.

8

Va ser molt divertida la classe de P4 ja que els nens i nenes de la classe van jugar al “Apple Bobbing”. Els nens i nenes del grup havien d’agafar pomes ficades en recipients amb aigua però sense utilitzar les mans. Alguns posaven tantes ganes que van quedar bastant xops.


El ventall

FESTES

NADAL

ESTEM PINTANT ESTRELLES PEL PESSEBRE

Pàgina

VAM ANAR A BUSCAR EL CAGA TIÓ

9

ELS NENS VAN POSAR BOLETES A L’ARBRE DE NADAL


El ventall

FESTES

NADAL

HEM ANAT D’EXCURSIÓ A CORREUS

10

ELS REIS ENS HAN PORTAT REGALS

VAM ANAR A UNA FESTA AMB TORRONS I VAM BALLAR

Pàgina

ELS REIS VAN VENIR A L’ESCOLA


ACTIVITATS CICLES

El ventall

L LE ESS F FA AD DE ESS II E EL LSS F FO OL LL LE ET TSS D DE ESSC CO OB BR RIIM ML LE ESS C CA AR RB BA ASSSSE ESS Durant aquesta tardor hem treballat les carbasses. Primer de tot les hem observat bé i hem descobert que poden ser de diferents colors, mides i formes. No sempreDesprés són de color taronja!, hem trobat hem de color d’aquestes descobertes anatverd a lai groc amb formes ben estranyes!! fruiteria amb els nens i nenes de P5 a comprar fruites característiques de la tardor i una vegada a l Després

Pàgina

11

Després d’aquestes descobertes hem anat a la fruiteria amb els nens i nenes de P5 a comprar fruites característiques de la tardor i una vegada a la classe les hem tastat. Quan hem obert la carbassa hem vist que estava plena de llavors i hem decidit plantar-les per veure què passava! Primer hem posat una miqueta de cotó al got, hem ficat les llavors, les hem regat i hem tingut paciència!! I quina sorpresa!!Al cap d’uns dies va començar a créixer una planteta ben alta!!


ACTIVITATS CICLES

El ventall

Durant tot aquets trimestre els titellaires hem tingut a la classe uns companys molt especials: els cargols. Els vam trobar al nostre pati un dia que havia plogut molt. Els vam recollir i vam aprofitar per observarobservar-los.

ObservantObservant-los hem aprés que si els toques s’amaguen i s’espanten; que quan caminen deixen babes i que si els poses cap per avall no cauen. Perquè serà?

Vam mirar per Internet i vam descobrir el que necessitàvem per fer una cargolera:

Ara entre tots els cuidem, els hi posem enciam, els hi netegem la cargolera i els hi fem dibuixos al seu diari.

Pàgina

12

Fa pocs dies, vam tenir tenir una gran sorpresa: els nostres cargols van posar ous i ara tenim cargolets petits que observem amb la lupa binocular.


El ventall

ACTIVITATS CICLES

ELS FRUITS DE LA TARDOR Ha arribat la tardor i el grup de 1er hem volgut treballar els fruits d’aquesta estació de l’any. Primer els vam observar directament, fixant-nos en la seva forma, els seus colors, la seva grandària, pes, etc.. Això va donar pas a la seva representació que vam fer de dues maneres. Dibuixantlos, tenint en compte com eren... i fent-los en volum amb la plastilina. Mireu que macos ens han quedat!!

Pàgina

13

Una vegada fets, els hem exposat a la botiga de queviures de l’entrada de l’escola amb l’'ajuda de segon que ha portat fruits naturals.


El ventall

ACTIVITATS CICLES

A A5 5èè hheem m ffeett ddiinnooss ddee ppaappeerr eennccoollaatt

Necessitarem aquests materials

3 1

2

6 4

5

7

8

Pàgina

14

II aarraa eessttaann m meennjjaanntt ii ddeessccaannssaanntt


El ventall

ACTIVITATS CICLES

E ELLS SN NE EN NS S II N NE EN NE ES SD DE ES SIIS SÈ ÈH HE EM M CCR RE EA AT TV VO OLLCCA AN NS S Teníem que portar una ampolla de plàstic petita envoltada de paper de diari per donar forma, desprès vam agafar guix i amb una mica d’aigua ho vam enganxar a l’ampolla. Ho vam pintar de colors com el marró, el groc, el vermell, el taronja, el negre, etc… (Saida i Andrea) Desprès tenim que deixar-lo assecar, i quan el tinguem el volcà sec l’agafem i li traiem el tap. Li posem bicarbonat, també li posem vinagre dins de l’ampolla i així el farem explotar. (José i Míriam)

Quan vam fer explotar-lo va sortir un líquid de color vermell, perquè la Maria i la Joana ens van posar pintura vermella. Va sortir com una mena de espuma. Quan vam acabar de fer tot això vam portar-lo a casa. (Cristina i Mara)

Al acabar el volcà va quedar el bicarbonat cristal·litzat i semblava roca volcànica, desprès vam recollir tots els objectes que vam utilitzar (Dayanne i Alberto)

Ens a sorprès el resultat del bicarbonat i el vinagre conglomerats de color vermell enganxat als volcans. També ens ha sorprès l’erupció del volcà . (Kevin, Fàtima i Hamid)

Ens ha agradat perquè el volcà ha quedat cristal·litzat, també la gent ho pot fer a casa.

Pàgina

15

(Sufian i Ainhoa)


El ventall

RACÓ DE L’ESCRIPTOR

Sant Vicenç dels Horts 11 de novembre de 2009 Hola Joel!!! El dijous 5 de novembre vam anar d’ excursió al Montseny. Ui quin fred vam passar !! Però va merèixer la pena, per la presa ,el riu, AAAHHH! i el paisatge es veia molt bé, i vam veure moltes praderes,amb molts castanyers. També hi havien tantes fulles que ens vam enterrar però desprès ens picava a tots el cos. Ens vam ficar per una ruta on hi havia fang que pareixia terra movedissa i ho vam passar pipa, desprès vam esmorzar mirant la presa però jo pensava que era més nova però era més vella de lo que jo pensava. Al final ens vam anar corrents perquè l’autocar estava apunt de marxar. PD: Hi havien moltes corbes i em vaig marejar. Rubén

Quin parc mes bonic. Hi ha un ocell

Tinc un germanet que és molt mogudet.

Que bonic es l’ocell. L’ocell blau.

Va a la guarderia i la seva professora és diu Maria.

Te les ales de color blau com el cel.

Estrena unes bambetes que són molt boniquetes.

Els ulls de color verd. I el cos de color vermell.

Té les pestanyetes molt llarguetes.

Laura Fernández

Maria Grugues

Sant Vicenç dels Horts 11 de novembre de 2009 Hola Elias!!!

Pàgina

PD: Si vas amb els teus pares passa per sobre de l’ embassament, si mires cap a l’ aigua dona molta por Daniel

16

El dia 5 de novembre vam anar d’ excursió al llac del Montseny. Vam anar a un lloc a esmorzar i desprès ens vam anar caminant fins que vam arribar a una catifa de fulles però si et tiraves a terra et feies mal. Vam anar a un riu, el vam seguir fins que vam arribar a el llac. Més tard a un lloc ple de roques i allà vam menjar un entrepà i per postres una poma .Vam seguir caminant, vam passar per damunt de l’ embassament. Donava molta por passar per damunt. A l’ altre costat ens vam fer una foto i vam continuar caminant perquè arribàvem tard a l’autocar. Quan vam arribar l’ autocar no arrancava i al cap de cinc minuts va arrancar, ens vam anar cantant: Una sardina, dos sardines, tres sardines i un gat... Ens vam inventar cançons amb el mateix ritme.


RACÓ DE L’ESCRIPTOR

El ventall

EEL LM MIIS STTEER RII D DEEL L PPA ATTII D DEE L L’’EES SC CO OL LA A n’estic seguríssima. A tres metres més cap endavant vam veure un ou gegant i de sobte l’ Ismael va aparèixer i va dir:Què feu aquí?- vine, vine Ismael mira un ou gegant -. Veniu a classe amb l’ou ,Sara agafa’l amb compte i veniu - va dir l’ Ismael. La Jenny va dir:- no trobeu alguna cosa sospitosa en l’ Ismael?- calla que ens sentirà va dir la Qendresa . Quan vam entrar a classe amb l’ou, l’ Ismael va prèmer un botó que hi havia darrere de la foto de la noia despullada (Leda atòmica, Salvador Dalí) i al costat de la pissarra. Es va donar la volta la pissarra i ens vam quedar totes amb la boca oberta hi havia un laboratori que era de l’ Ismael. Vam examinar l’ou i l’ Ismael va dir:-Aquest ou és de dinosaure nenes tenim que portar-lo amb la màquina del temps al passat però nomes podem anar tres persones les diré jo Sara, Aroa i Geneva vosaltres dues vigileu, no millor veniu també. Jupi!!!- vam exclamar totes. Vam anar al passat i li vam portar a la seva mare i en tornar l’ Ismael va dir:això és un secret entre nosaltres així que no ho expliqueu a ningú d’acord?d’acord- vam respondre. Llavors la Jenny i jo vam preguntar a l’ Ismael que perquè l’herba estava gelatinosa i fosca i l’ Ismael va respondre:-m,m,m,... això no ho s’ho poc dir, ho estudiarem a medi natural. Si haguéssiu estat atentes!

17

Sara Pérez 5è

Pàgina

Un dia quan entràvem al cole a la fila, li vaig dir a la Jenny :-Trobo alguna cosa sospitosa al pati. I la Jenny em va respondre:- què cosa Sara?-que no notes que l’herba està més fosca i amb un líquid gelatinós?-es veritat Sara- va respondre la Jenny –tens raó. Vam entrar a classe mentre l’ Ismael ens feia medi natural les dues estàvem pensant “que passa al pati” i de sobte l’ Ismael em va preguntar:Sara com es classifiquen els animals? I com jo estava a la lluna de València li vaig respondre:-m,m,m,...I l’ Ismael va dir:-un altre a la lluna de València com la Jenny! . Però què us passa de bon matí? I la Jenny i jo vam respondre a l’hora :res Ismael. I l’Aroa va dir:-cazadas! I tots els nens de la classe van dir:- Sara, Jenny ,Sara,Jenny, Sara, Jenny. L’ Ismael va dir:- canvi de classe Sara reparteix llibres de matemàtiques. I quan estava repartint la Qendresa em va dir:Que et passava a classe Sara?-I jo li vaig respondre:-Res no em passava res. Ahhhhhh vale- Va dir la Qendresa. Llavors van passar les hores fins que va arribar l’hora del pati :- gingenvels, gingenvels gingen o duei o asay sistulai demi o duey...(sonava la musica)... Quan vaig baixar al pati, per cert feia un fred que pela, vaig dir-li a la Qendresa, Jenny, Geneva i Aroa. Veniu millor dit seguiu-me. Les vaig portar fins a l’herba del camp i feia una pudor que no t’ho podies imaginar. La Jenny em va preguntar:- Sara on ens portes? - On te he dit aquest matí, on l’herba era d’un color estrany i gelatinosa. – Li vaig respondre. Jo crec que són escombraries que han llençat Va dir la Geneva –no, no són escombraries


El ventall

INNOVEM Innovem: EL BLOC DE L’ESCOLA

En aquesta sessió us volem presentar el Bloc de l’Escola, al qual hi podeu accedir des de l’adreça web http://www.xtec.cat/ceiplaguardia, a l’apartat El Bloc. L’objectiu del nostre Bloc és donar a conèixer les diverses activitats que es realitzen des de cada un dels cicles i/o tutories, activitats generals de l’Escola com les festes i les celebracions tradicionals que curs rere curs anem celebrant i que ja formen part de la nostra identitat. Tot el que us mostrem en el bloc, com és obvi, no és més que una petita mostra del que fem i que volem compartir amb tots vosaltres.

The wind and the Sun Premis Educació Viària 2009

Fruits de la tardor

Els retrats d’infantil

Infantil hem anat d’excursió a Can Montcau!

Pàgina

18

Quan ve el temps de collir castanyes…

Sortida Al Museu d’història de Catalunya

Els nens i nenes de 1er i 2on hem anat a fer la verema a Sant Martí


COL·LABORACIONS

El ventall

CARTA OBERTA PER A TOTS ELS PARES I MARES DE L'ESCOLA COL·LEGI PÚBLIC LA GUÀRDIA Primer de tot desitjar-vos des de l’AMPA, que aquest any que comencem, entri a les nostres cases amor, salut i treball per a començar un any amb felicitat. Amb aquesta alegria, és com hem començat aquest any a l'Associació de pares i mares de la nostra escola, per primera vegada, encara que no ha estat en gran quantitat, la loteria va voler que el nostre nombre sortís premiat, i ens donés aquesta primera embranzida en el nou any. Aquesta vegada, no demanarem suport o participació, ja que creiem que tots d'una forma directa o indirecta hem de participar dintre de l’AMPA de l'escola, doncs tot el que en ella es fa, repercuteix directament en els nens i nenes del col·legi. Aquest any continuem treballant, perquè es puguin realitzar a la nostra escola tallers com el de conversa (que el curs passat ja funcionava), informàtica, no cal dir que és un curs gratuït, però aquest any no hi ha molta participació. Hem de destacar un projecte nou d’ obertura del pati, que repercutirà en el nostre entorn i creiem donarà cohesió al barri, dues hores cada dia, de dilluns a divendres en horari de tarda, amb dos monitors/as, per a dinamitzar les diverses activitats que es puguin realitzar dintre d’aquest horari. Aquestes activitats, estaran pensades per a realitzar-les de forma conjunta o individual i serà per a tots els nens/as del barri, i també per als pares/mares. Cal destacar i agrair el suport de totes aquelles persones, que amb la seva aportació econòmica han contribuït a la causa d'Haití (aquestes aportacions aniran a un compte obert a “La Caixa” destinada especialment a aquesta causa) Per últim dir-vos que l’AMPA roman obert totes les tardes, menys els dimarts, de 17:00 a 18:15 hores, en aquest horari podeu realitzar totes aquelles consultes que creieu necessàries. Una salutació

Pàgina

19

AMPA COL·LEGI PÚBLIC LA GUÀRDIA


El ventall

COL·LABORACIONS

Uf que difícil és fer de pares! La lliçó de la papallona Aquesta història1 de la papallona l’expliquem molt sovint als pares i mares per entendre les conseqüències de una excessiva sobreprotecció vers els nostres fills/es. És la història d’una papallona sortint de la seva crisàlide. El hombre continuó observándola esperando que en cualquier momento se lanzara a caminar y emprendería el vuelo a través de las flores. Pero nada sucedió. La verdad es que la mariposa pasó toda la vida arrastrándose por el suelo. Fue Llegó un momento en que pareció que la incapaz de elevar el vuelo. Lo que oruga, a pesar de su esfuerzo, no avanzaba el hombre que con toda su buena nada. Parecía que había llegado a un punto voluntad quiso ayudar a la mariposa, en que ya no podía avanzar más… Entonces no entendía es que, al hacer un gran el hombre decidió ayudar a la oruga y esfuerzo para atravesar el pequeño agrandó el agujero. La mariposa salió sin agujero, los jugos vitales se iban dificultad. Pero su cuerpo estaba débil, las distribuyendo y extendiendo por las partes alas no estaban desarrolladas y las patitas no del cuerpo que requerían fortaleza para volar. la sostenían. Al pasar el agujero sin ese esfuerzo, las alas no recibieron la sustancia necesaria” Sense saber-ho, i amb molta bona voluntat, el senyor de la nostra història va impedir que les ales de la papallona tinguessin força suficient per a viure i volar adequadament. La papallona havia de fer l’esforç de sortir sola de la crisàlide com a part del seu procés natural i necessari.

“Un día, en una pequeña abertura apareció una oruga; un hombre se sentó a observar a la mariposa durante varias horas, viendo cómo se esforzaba para hacer que su cuerpo saliera a través de aquel pequeño agujero.

Sovint, els pares i mares tenim una tendència a fer als fills/es allò que ells mateixos podrien fer per si mateixos, els volem ajudar evitant que visquin situacions difícils, evitant-ne esforços i conflictes, això els fa més vulnerables i indefensos. Els hem de deixar resoldre els seus petits conflictes i reptes, superar els obstacles de la vida... Si fem pels fills allò que ells poden fer sols, els prenem la possibilitat de trobar gratificacions personals, de trobar reafirmació en la seva autoestima, de fer-los responsables dels seus propis actes i decisions. Deixem que els infants creixin per sí mateixos i amb llibertat dintre d’uns límits raonables. Quim Cabra Psicopedagog EAP B-39 Sant Vicenç dels Horts

Pàgina

20

http://blocs.xtec.cat/emocionat/archives/category/families/la-llico-de-la-papallona


El ventall

COL·LABORACIONS

ES L’ HORA DE MENJAR Aquest any estem treballant al menjador les vitamines dels aliments perquè els nens sàpiguen per a què serveixen i quina funció fan al nostre organisme. S’han fet unes sèrie de làmines de diferents aliments i les vitamines que hi porten. Desprès hem explicat als nens les seves funcions. Durant tot el curs es faran dies “del tastet” en el que els nens menjaran una mica de aliments adients a cada estació. A la tardor els nens van tastar una mica de codony. Alguns no sabien que era ja que mai ho havien tastat. Per Nadal s’ha decorat el menjador, hem posat el arbre i estrelles. El mural del menú de Desembre ha estat un personatge dels dibuixos animats que surten a la tele ( Bob Esponja ).

Els nens per emportar-se a casa han fet tallers de fang ( P3,P4,P5 ), figuretes de cors i estrelles per decorar l’arbre. Els de 1r, 2n i 3r han fet postals i els de 4t 5è i 6è un centre per decorar la taula.

Pàgina

21

A finals del mes de gener comencem a preparar el carnestoltes amb diferents tipus de tallers: màscares, antifaços i disfresses. El mural de febrer es farà amb objectes i dibuixos del carnaval.


El ventall

ENTRETENIMENTS Sopa de lletres

Endevinalla

Pàgina

22

No és espelma i crema molt; Camina pel pla i la serra; El pots amidar amb un pam I és molt més gran que la Terra


El ventall

ENTRETENIMENTS FAMOUS PLACES IN LONDON B

B

T

R

A

F

A

L

G

A

R

L

I

U

N

D

N

C

Q

R

S

T

E

O

G

C

E

H

S

N

M

Y

A

G

U

N

B E

K I

M U

W I

I F

O Y

P H

R I

D U

Q U

P W

D O

N

G

N

U

I

E

R

O

G

K

E

N

O

H

O

S

G

B

A

O

E

L

O

E

L

A

M

V

R

S

D

R

O

T

R

Y

U

M

T

E

H

I

S

C

N

R

A

E

T L

R O

W Y

I L

J L

M I

S D

R A

S C

B C

A I

S P

T

R

P

N

O

I

T

C

I

R

T

P

BIG BEN

PICCADILLY

BUCKINGHAM

LONDON EYE

MONUMENT

23

SOHO

Pàgina

TOWER BRIDGE

TRAFALGAR


Pàgina

24

ENS HAN VISITAT LA COLOMA I EL VICENÇ

El Ventall. Núm. 56  
El Ventall. Núm. 56  

El Ventall. Número 56. Febrer 2010. La revista de l'Escola La Guàrdia (Sant Vicenç dels Horts)

Advertisement