Page 1

QUE BÉ QUE  ESTIC EN  AQUESTA  ESCOLA !!!!

Nº52 Febrer 08  EDITORIAL 

Pàg. 2 

SORTIDES

Pàg. 3 

FESTES

Pàg. 6 

ACTIVITATS CICLES 

Pàg. 8 

RACÓ DE L’ESCRIPTOR 

Pàg.15

INNOVEM

Pàg.17

COL∙LABORACIONS

Pàg.18

ENTRETENIMENTS

Pàg.19

CONTRAPORTADA

Pàg.20

Consell de redacció: Alumnes i mestres.  Equip de redacció: Gemma Cabello, Ismael Montejano i Silvia Rey.  Equip de disseny: Comissió de revista.  Col∙laboracions: l‛AMPA del CEIP LA GUÀRDIA i l‛Ajuntament de St. Vicenç 


El ventall

EDITORIAL

És possible  que  algú  pensi  que  tots  els  dies  són  iguals,  que  a  l’escola  no  passa  mai  res  d’interessant,  si  penseu  així  és  perquè  ja  no  us  enrecordeu  de  quan  éreu  petits  o  últimament  no  heu  vingut  per  l’escola  o  no  heu  parlat  massa  amb  els  vostres  fills  sobre  totes les coses que passen.  Aquí cada dia és diferent, cada dia passa una  cosa  nova.  Una  classe  mai  és  igual  a  una  altra. Acabem de celebrar una festa, el Nadal.  CIUTAT GEGANTERA 2008  Encara  estem  recollint  els  guarniments  i  ja  estem  pensant  que  farem  per  a  la  propera.  Per  cert,    només  falten  dos  setmanes  i  poc  més perquè arribi Sa Majestat Carnestoltes, el  No  vull  acabar  sense  tenir  un  record  i  un  rei del Carnaval.  agraïment  a  tots  els  pares  i  mares  que  han  col·laborat  i  que  col·laboren,  El Departament d’Educació també ajuda a que  desinteressadament, en la nostra escola.  la vida professional dels mestres no sigui gens  monòtona,  els  canvis  constants  en  les  lleis  Àngels Gómez “la dire” d’educació  ens  demanen  un  esforç  continuat  d’adaptació  a  les  noves  formes  i  maneres  de  fer  que  ens  proposen.  Es  fan  necessaris,  doncs,  nous  plantejaments  en  els  currículums  de  les  diferents  àrees,    treballar  en  nous  projectes,  modificar  i  revisar  el  que  ja  tenim  per tal de posar­ho al dia …  Ja  ho  veieu,  no  ens  avorrim  gens,  com  diu  el  títol  de  la  pel·lícula  del  director  Roberto  Benigni:  “La  vida  és  bella”.  Jo  hi  afegiria:  és  bella perquè cada dia és diferent.  Vull  aprofitar  aquest  espai  per  felicitar  al  poble de Sant Vicenç dels Horts, primer per la  Festa  Major  que  ja  s’acosta  i  segon  per  ser  aquest    any  2008  “Ciutat  gegantera”.  Us  imagineu que divertit trobar a cada cantonada  aquests  enormes  ninots  majestuosos,  serà  digne de veure. 

2


El ventall

SORTIDES

ELS NENS I NENES DELS CABALLETS DE MAR, ORQUES I DOFINS:

(Vam anar a correus) 

I PER AIXÒ NECESSITAVEM:

(Segell, sobre, direcció i el nostre nom)

3


El ventall

SORTIDES

4


El ventall

SORTIDES

Vam anar d‛excursió al canal olímpic el dia 26 d‛ octubre del 2007. Anàvem els de sisè i cinquè . Quant vam arribar vam anar als vestuaris a canviar-nos i deixar les motxilles, després vam esmorzar i mentre esmorzàvem estàvem mirant el llac artificial i n‛hi havia molts crancs i alguns nens es pensaven que eren llagostes. Després vam anar ha fer tir a l‛arc i Ricardo i Kevin van donar a la diana. Tot seguit la professora Silvia es va arriscar a fer diana i va estar molt a prop de aconseguir-lo.

Llavors vam posar-nos a les canoes de dos en dos : Manoli va anar amb Ricardo, Cristina amb lNadia que es van anar lluny i va haver d‛ anar a buscar-les el monitor, lDina amb Rima , Kevin amb Cristhian que no paraven de llençar a tothom aigua , lRania amb Naoual que quan vam començar es van quedar atrapades amb les roques i unes quantes persones els van aconsellar per tirar endavant però no sortien fins que va venir un noi i les va empènyer i van sortir de l‛embolic, l‛ Arbresha i Silvia , Xavi i la profesora Maite que no parava de fer fotografies !!

Al cap d‛ una hora vam anar a posar-nos les armilles salvavides, els monitors ens Quan vam acabar aquella gran aventura vam anar a la platja de van ensenyar les normes i Castelldefels a veure un parc que temia arbres que estaven com podíem moure‛ns dins la torts. canoa canadenca. Vam anar a la Plaça de les Palmeres , hi havia moltes escales que de vegades les fan servir de teatre i Xavi quan es va enterar es va posar a cantar!! Quan vam esmorzar vam anar per la platja i vam veure a un antic jugador del Barça!!, fins que vam arribar al parc tot era com màgic, quasi tots els arbres estaven torts, llavors vam anar tots corrents a la gespa i vam rodar com si fóssim boles. Després vam visitar el parc a fons i vam fer dos tribus: la tribu de cinquè i la tribu de sisè però molta gent va decidir anar-hi a la gespa i tombar-se amb tranquil∙litat.

Manoli i Dina 6è

5


El ventall

FESTES

Tots els nens i nenes d‛infantil hem vingut disfressats de castanyers i castanyeres. Cada classe ha cantat la cançó de la tardor o de la castanyada que ens ha ensenyat el mestre de música.

Els nens/es de sisè ens han representat el conte de la castanyera, ho han fet molt bé!!!!

Després hem menjat els panellets que hem fet nosaltres mateixos, boníssims!!!

Per la tarda els pares i mares de l‛AMPA ens van presentar unes castanyeres molt maques que ens van convidar a castanyes torrades. 6


El ventall

FESTES

Hola em dic Alejandro i  El Txus va tocar molt bé el piano i ens  us parlaré del Halloween.  feia l'acompanyament.  Cada 31 d’Octubre es  (Paula 3r )  celebra una festa ,el  Halloween.  Jo anava disfressat  d’Escrip i era molt  divertit.  Després vam llegir un  poema. Després de llegir  moltes vegades el poema ,  vam baixar a l’ amfiteatre  per cantar cançons que la  professora de anglès va  ensenyar­nos i  una altra cançó que el  Txus ens va ensenyar.I els  nens de cinquè i sisè va  fer un teatre que va ser  molt divertit.  (Alejandro 3r) 

La Maite ens va fer una foto a tots els  cursos i la va penjar al vestíbul.  (Jennifer 3r) 

El nens de P3 fins Cicle Inicial van anar  disfressats de castanyera i a partir de  tercer fins sisè van fer­ho de Halloween  i anavem molt guapos. Vam menjar  castanyes  que van torrar els pares i jo que em dic  Qendresa vaig anar a buscar­les i la  professora va repartir­les a tots els nens  de la classe.  (  Qendresa 3r )

7


El ventall

ACTIVITATS CICLES

Els nens i nenes d‛infantil fem tallers els dimarts a la tarda. En aquests tallers fem coses divertides i interessants. El millor de tot és que per a fer-los ens barregem els infants dels tres nivells d‛infantil (P3, P4, i P5), de manera que compartim l‛activitat amb els nostres companys, ens coneixem i aprenem a relacionar-nos. Tot seguit us explicarem una miqueta cada taller:

8


El ventall

ACTIVITATS CICLES

9


El ventall

ACTIVITATS CICLES

TREBALLEM LA TARDOR

10


El ventall

ACTIVITATS CICLES

11


El ventall

ACTIVITATS CICLES ELS ALIMENTS 

Els nens i les nenes del CM  expliquem la dieta equilibrada millor per la salut. Hi ha alguns  aliments  que  són  bons  i  tenen  vitamines  com:  la  fruita  ,verdura  ,carn,  peix,  ous,  llenties,  cereals i formatge.  Per  fer  les  nostres  activitats  diàries  necessitem  prendre  aliments.  Els  aliments  han  de  ser  variats. Per això tenen orígens diferents. Poden ser:  D'origen animal: Provenen dels animals, com la llet, els ous o el peix.  D'origen  vegetal.  Provenen  de  les  plantes,  com  la  fruita,  la  verdura  i  els  llegums. D'origen  mineral: com la sal i l' aigua. 

Cereals i  llegums  · · · · · ·

Pa Patates Nous Cigrons Ametlles llenties

Verdura i fruita  Carn i peix 

· · · · · ·

taronja poma meló bròquil tomàquet pebrot

· · · · · ·

llenguado sardina pollastre lluç conill pernil

greixos

· · · · · ·

oli kit kat bombons xocolata galetes llaminadures

llet

· · ·

formatge mantega iogurt

Piràmide alimentaria. És la piràmide formada per l'ordenació dels tipus d'aliments segons la  quantitat que de cadascun d'ells necessitem per tenir una bona dieta. 

Jose  l’Ainhoa, el  Kevin, la  Saida, l’Alberto,  Miriam i Andrea de quart de primària.

12


El ventall

ACTIVITATS CICLES

El dia 6 de Novembre ens ho vam passar molt bé al teatre, sobretot quan estavem mirant l‛obra, perquè un actor molt simpàtic va baixar de l‛escenari i li va donar un petò a la professora Silvia.

L‛obra de teatre tractava de tres personatges que els agradava la música, feien petits concerts,i van fer una actuació d‛un home que se li anaven els peus, un altre home estava tocant el piano i després d‛una estona va sortir una dona del piano i el públic es va espantar una mica. Quan es va acabar l‛actuació els homes de l‛obra van llençar estels al públic i com que als nens els hi agradaven tant, van començar a agafar-los. I així va transcórrer el dia del teatre! Nadia i Cristina de 6è FI

13


El ventall

ACTIVITATS CICLES

ENS VI SI TA EN  JAVI  RODRÍ GUEZ  En aquest primer trimestre, els alumnes del cicle superior han realitzat en les classes d‛Educació física, la unitat: JUGUEM A FUTBOL SALA!, en la que s‛han treballat els principals aspectes d‛aquest esport. Així, en acabar aquesta unitat, vam realitzar un torneig en el que van participar quatre equips formats per alumnes de les classes de 5è i 6è.

14

El lliurament dels premis del torneig  van  ser  realitzats  per  en    Javi  Rodríguez,  capità  de  la  secció  de  futbol  sala  del  F.  C.  Barcelona  i  capità  de  la  selecció  espanyola,  actual  campiona  d’  Europa,  que  a  més de lliurar obsequis i diplomes a  tots  els  participants,  va  respondre  totes les  preguntes que li van fer els  nostres alumnes. 


El ventall

RACÓ DE L'ESCRIPTOR

Car ta als Reis Mags dels alumnes de1r

15


El ventall

RACÓ DE L'ESCRIPTOR

ENTREVISTES A MESTRES DE L’ESCOLA QUE HAN ARRIBAT NOUS A L’ESCOLA. 

MESTRE  DE LA CLASSE DE 1R: L’ISMAEL  MESTRA D’ANGLÈS: LA SANDRA  ­ T’agrada  la  classe  de primer ?  ­ Per què vols ensenyar l’Anglès?  Sí  Perquè des de petita m’agrada molt.  ­.Quins  són   els  nens  que  es  porten  bé?  ­  D’on ets?  Hi ha un grup molt treballador  Vaig néixer a Barcelona, però visc a  Esplugues.  ­.i els  que   es   porten  malament ?  Hi ha  moments de   tot  i  no   sempre  són  els  ­ T’agrada el nostre col∙legi?  mateixos  És molt maco.  ­ I que  fas  quan es  porten malament?  ­ T’agrada fer alguna altra feina del col∙legi?  Els faig reflexionar  perquè  pensin  en  el  que han  Si  m’agrada fer plàstica, fer murals en  fet grup...  ­ Quin menjar t’agrada?  ­.T’agrada  l’escola   CEIP  la  GUÀRDIA?  M’agrada  molt  M’agrada molt la paella.  ­ Quin tipus de lectura t’agrada?  ­.Quines  professores t’agraden més ?  Totes.  M’agrada la novel∙la negra.  ­.Tens  fill o  filles? I dona ?  ­ De que treballaves abans?  Sí, tres fills i dona  Sempre he estat mestre d’Anglès, ja fa 9 anys  que el treballo.  ­.Què t’agradaria  millorar del   cole?  Que posessin aire condicionat  ­ T’agrada la lectura? I algun animal?  Tinc una tortuga, però m’agraden els gossos.  ­.T’agraden   els  nens?  Sí.  ­ Tens nuvi ?  Sí  MESTRA D’EDUCACIÓ ESPECIAL: LA  NÚRIA  ­ Què esport t’agrada?  M’agrada esquiar  ­ T’agraden les festes?  No  ­ T’agraden els llibres?  Sí  ­ T’agrada la música?  Sí  ­ T’agrada el cabell despentinat?  No  ­ T’agrada treballar?  Sí  ­ T’agraden les flor s?  Sí, les roses

­ Quants anys  tens?  26 anys  ­ Tens nuvi ?  Sí  ­ T’agrada el col∙legi  de la Guàrdia?  Molt  ­ Què activitat t’agrada fer?  Caminar per la muntanya  ­  Què menjar t’agrada?  L’arròs  i la pasta  ­ T’agrada anar  de vacances?  Sí 

16


El ventall

INNOVEM

L‛AULA DE MÚSICA Aquest  curs  07/08,  l’aula  de  música  ofereix  a  tots els alumnes de l’escola un espai per posar  en  pràctica  aquesta  disciplina.  Aquest  espai,  dirigit  per  l’especialista  Jesús  Costalago,  pretén  fer  arribar  als  alumnes  una  sèrie  de  valors  estrètament  relacionats  amb  la  pròpia  matèria  i  que  alhora  son  d’una  gran  utilitat  en  el seu desenvolupament personal.  Què  fem  a  l’aula  de  música?  Cantem,  escoltem,  observem,  ballem,  toquem  instruments  de  percussió  i  aprenem  el  llenguatge  de  la  música.  Aquesta  pràctica,  basada en l’estimulació sensorial i participació  Aquest  any  s’han  organitzat  diferents  sortides  de  activa  dels  alumnes,  es  dóna  en  un  context  música  per  a  tots  els  cursos  de  l’escola  perquè  d’interrelació  entre  les  diferents  activitats  pel  creiem que  l’audició en directe acostuma  a ser una  que fa els continguts musicals.  experiència  molt  enriquidora  pels  alumnes.  Totes  aquestes  activitats  estan  produides  pel  Servei  Tot  això  requereix  l’esforç  individual  i  Educatiu de  l’Auditori de Barcelona que adreça als  personal de cada  alumne per tal que  l’activitat  més  menuts una  sèrie d’audicions  i  espectacles per  col∙lectiva sigui  satisfactòria. El  valor del cant  a famílies i escoles.  col∙lectiu aporta una força de cohesió que ajuda  a  enfortir  els  vincles  i  les  relacions  entre  els  Els  més  petits,  P3  P4  i  P5,  anem  a  veure  alumnes.  El  mateix  passa  quan  toquen  l’espectacle “Percussions”      07/02/08  instruments, ballen o canten i toquen alhora.  Els alumnes de 1er i 2on anem a veure l’espectacle  “El so de corda”   31/01/08  Els  alumnes  de  3er  i  4rt  anem  a  veure  l’espectacle  “Metàl.lics”         04/04/08  Els  alumnes  de  5è  i  6è  participen  a  l’activitat  “Cantània”           05/06/08  Caldria fer un esment sobre l’activitat que realitzarà  el  cicle  superior,  perquè  no  aniran  a  veure  cap  espectacle  sino  que  seran  ells  mateixos  juntament  amb altres escoles, un grup de 6 músics i un director  que interpretaran una cantata produïda especialment  per    aquest  esdeveniment.  El  títol  de  la  cantata  és  “El  motí”  (compositor  Josep  Vila,  text  Josep  Pedrals,  direcció  Josep  Prats  i  Elisenda  Carrasco)  i  com  podeu  imaginar  ...  va  de  pirates.  El  dia  de  l’actuació  els  pares  que  ho  desitgin  poden  assistir  com  a  public  pagant  entrada.  Farem  tot  el  possible  per obtenir el màxim descompte en les entrades.

17


El ventall

COL∙ LABORACIONS

CARTA DEL  A.M.P.A 

Mediante este  escrito,  quisiera  dirigirme  a  los  miembros que la etapa anterior y los que hoy hacen que  la  asociación,  siga  funcionando  como  hasta  el  día  de  hoy.  Quisiera mencionar, a las personas que cuando yo entre  a  formar  parte  del  A.M.P.A,  me  hicieron  ver  verdaderamente  lo  que  era  trabajar,  para  que  los  niños/as de nuestra escuela pudieran disfrutar de unas  actividades  extraescolares,  de  las  fiestas  en  las  que  participamos  como  padres  y  madres,  con  el  grupo  de  profesores, asando las castañas,  cantando  villancicos,  en  el  baile  de  carnaval  y  sobre  todo y con toda la ilusión en poder realizar la fiesta de  Alguns dels membres de l’AMPA curs  06­07  final  de  curso,  en  la  cual  todos  tanto  niños/as,  profesores,  padres  y  madres  disfrutamos  juntos  bailando, jugando etc.…  Por ello, nombro a Susana, Kati y Ana, para decirles,  aplaudirlas por el trabajo realizado,  y daros las gracias  al tiempo que habéis prestado, por haber llevado  a cabo  todo lo expuesto anteriormente 

También, quiero  agradecer  a  los  miembros  que  han  entrado  a  forma  parte  de  la  asociación  y  a  los  que  siguen  de  etapas  anteriores,  por  seguir  dando  su  tiempo,  esfuerzo  y  sobretodo  por  la  labor  que  realizan  todos los días para que todo funcione y podamos seguir  teniendo  todas  las  actividades  extraescolares  y  demás  eventos en perfecto funcionamiento.  Desde  aquí,  quiero  agradecer  a  Naoual,  Fátima,  Paula,  Eva, Antonio, Sandra y Yolanda, el tiempo que dedicáis  de  vuestros  ratos  libres,  para  que  todo  lo  expuesto  anteriormente, se pueda llevar a cabo y todos los demás  podamos disfrutarlas.  Después  de  todo  lo  escrito  anteriormente,  también  quiero agradecer a todos aquellos padres y madres, que  nos prestan su tiempo y esfuerzo cuando se les solicita. 

18

Desde este escrito, quiero hacer extensivo a todos  aquellos padres que quieran participar con su tiempo,  a participar dentro  del A.M.P.A, ya que cuantos más  seamos  más  cosas  podremos  realizar,  para  los  niños/as de nuestra escuela.  Quiero  dar  un  saludo  a  todos  los  padres  y  madres,  profesores/as, niños/as de nuestra escuela, de parte  de todos los miembros del A.M.P.A. 

Juan Ramón Torres Blanco  Presidente de  A.M.P.A


El ventall

ENTRETENIMENTS

MISSATGE SECRET Si  l’endevinalla  vols  encertar,  un  nou  llenguatge  hauràs  de  dominar ! desxifra el missatge i posa’t a pensar. ben

esmolzdes

les dents,

..................................................................................... si lz

pznxz

no hi tinc

res,

..................................................................................... no

em

recordo dels

pzrents

................................................................................... i mossego z

tort

i z

dret

.................................................................................... c t i o g h l p d

C T  I  O  G  H  L  P  D 

x s z m r b n e

X S  A  M  R  B  N  E

................................................

19


20

El Ventall. Núm. 52  
El Ventall. Núm. 52  

El Ventall. Número 52. Febrer 2008. La revista del CEIP La Guàrdia (Sant Vicenç dels Horts)

Advertisement