Page 13

COL·LABORACIONS

El ventall

A l’escola també hi anem a aprendre els pares i les mares. “El Cafelito”, L’escola de pares i mares, un espai de formació per pares i mares.

L’escola La Guàrdia segueix apostant per oferir espais de formació per pares i mares, “El Cafelito” és tot un exemple d’escola de pares i mares. Ja que té continuïtat i participació. L’èxit d’assistència i la satisfacció per les activitats proposades responen a la feina i perseverància de tots els membres de la comunitat escolar, professorat i AMPA. Entenem que la feina d’educar els nens i nenes l’hem de fer entre tots, des de l’escola i des de casa. “El Cafelito” ofereix un espai de formació, reflexió i sobretot un espai on compartir els dubtes, pors i angoixes que com a pares i mares tenim... El passat 13 de desembre es va fer la segona sessió dels tallers “Connecta amb els teus fills”, a càrrec de Quim Cabra, psicopedagog del centre. El programa Connecta amb els teus fills consta de dos tallers, el primer es va realitzar el curs passat. En els dos tallers hi va haver molta assistència de pares i mares i molta participació en les activitats i el debat. L’objectiu dels tallers Connecta es parlar de com fomentar hàbits, actituds i estratègies saludables en els nostres fills. En aquests taller vàrem parlar de com educar els nostres fills, de com ajudar-los a créixer, de com fomentar les habilitats i estratègies que els ajudaran a ser menys vulnerables en les diverses situacions de consum de drogues i en situacions de conductes de risc. Els tallers es centre en quatre grans apartats:

1. Els pares com a models. Els pares som tot un model i referent per als nostres fills, no sempre el que fem i el que diem coincideix, els nostres fills es fixen més en el que fem que amb el que diem... El paper dels pares com a model és un factor de protecció molt important. Els hàbits de consum paterns i els tòpics i falses creences sobre les drogues són un factor de risc molt important.

13

El Ventall. Núm. 50  

El Ventall. Número 50. Febrer 2007. La revista del CEIP La Guàrdia

El Ventall. Núm. 50  

El Ventall. Número 50. Febrer 2007. La revista del CEIP La Guàrdia

Advertisement