Page 1

ONES

NÚM. 18

REVISTA DIGITAL TRIMESTRAL DEL CEIP CA’S SABONERS – MAGALUF -CALVIÀ

VOLEM LA

PATRIMONI MUNDIAL DE LA UNESCO


ÍNDEX Editorial EDUCACIÓ INFANTIL 5 anys A i B 1r CICLE 1r A 2n A i B Fruits de la tardor Continuam pintant Treballam simetries I també ens informatitzam Ens encanta treballar els sentits 2n CICLE Raixa 2n cicle digital Construïm amb envasos Feim les figures del betlem Recepta de raors Taller de poesia 3r CICLE Centmat Escola TIC 2.0 Proa i betlem Detallets

3 4 10 13 14 16 17 18 20 21 23 24 25 26 30 31 33 34

COORDINADOR DE LA REVISTA: MATEU FIOL


EDITORIAL JA SÓN AQUÍ... JA HAN ARRIBAT!

A la fi han arribat les pissarres digitals, els projectors, els ordinadors pels nostres alumnes de 5è i 6è.... Durant aquest primer trimestre hem tingut una mica de moguda perquè ens han vingut a instal·lar, des de la Conselleria d'Educació, les pissarres digitals i els projectors a les aules de tercer cicle. També ens han arribat els ordinadors que utilitzaran els alumnes. Així mateix, el centre s'ha encarregat de muntar pissarres digitals i projectors a les aules del 2n cicle (3r i 4t), i és la nostra intenció que en un temps no massa llarg tinguem aquesta dotació per a totes les nostres aules sigui amb recursos externs o fent un esforç pressupostari intern. Entre els nostres nins i nines i també, perquè no dir-ho, entre els mestres hi ha una mica de nervis i d'expectació per veure com s'adapta l'escola a tota aquesta tecnologia tan innovadora. Està clar que era imprescindible una aposta important de l'Administració Educativa per tal de dotar als centres educatius del material tecnològic necessari per tal d'adaptar-se d'una vegada per totes a la nova era digital. Una vegada adaptada l'escola comença la feina de bon de veres: Adaptació de les infraestructures del centre: seguretat, instal·lació elèctrica adequada, cobertura wi-fi suficient, substitució de material no operatiu etc... Formació específica del professorat: adaptació al nou material, noves metodologies, resolució de conflictes tecnològics, seguretat a la xarxa etc... Assoliment de rutines per part de l'alumnat per considerar la tecnologia com una eina més per assolir els objectius proposats a principi de cada curs. El canvi, si les coses es fan amb el seny i la tranquil·litat necessària, serà espectacular i l'escola s'apujarà al tren tecnològic per tal de gaudir dels avantatges i preveure els inconvenients d'aquesta nova manera de tractar la informació.


DRAGONERA

eDUCACIÓ INFANTIL 5 ANYS

EDUCACIÓ INFANTIL Primer dia de curs i trobam les aules desmuntades. Entre tots hem de pensar com podem muntar l’estora, en quantes taules volem seure i on les podem posar.

CLASSES DELS METGES I DELS PIRATES

5 anys A i B


FEIM EL NOSTRE CARNET D’IDENTITAT PER PODER ANAR A VOTAR

DESPRÉS DE LA PLUJA D’IDEES, FEIM UNA PRIMERA VOTACIÓ PER ESCOLLIR ELS FINALISTES


LA VOTACIÓ DEFINITIVA

A LA CLASSE DE 5 ANYS A GUANYEN ELS METGES I A LA DE 5 ANYS B ELS PIRATES


MASSANELLA

1r CICLE


FEIM DE PINTORS AMB ELS FRUITS DE LA TARDOR

L’any passat, quan fèiem primer, vàrem conèixer quins eren els fruits que podíem trobar quan arribava la Tardor. Enguany hem volgut experimentar i hem fet estampacions amb aquests fruits sobre una làmina. Han quedat fantàstics.


Continuam pintant... Iniciam un projecte “Feim de pintors”, que té com a finalitats: •Apropar l’art als nins i nines, als seus ulls i a les seves mans. •Potenciar, al mateix temps, la seva creativitat i l’observació. •Afavorir l’expressió oral i l’expressió plàstica. •Conèixer pintors i obres. •Aquestes sessions es desenvolupen en dues parts. La primera va acompanyada d’una música que els alumnes puguin identificar amb les sessions: “Quadres d’una exposició” de M.P. Musorgskij. Durant aquesta part, els nins i nines visionen diapositives, presentacions en format informàtic (power point), DVD’s, Làmines i reproduccions, contes... •La segona part és la part creativa on ells posen en pràctica tot allò que han vist. •L’estructuració del projecte-taller és de 8 sessions durant tot el curs. Primer trimestre: •1ª part: Visualització de diapositives de totes les èpoques pictòriques des de la Prehistòria fins Salvador Dalí. •2ª part: Dibuix lliure amb témpera i pinzell a un gran format, cartolina blanca. Serà la carpeta on guardarem la resta de creacions que farem a les següents sessions.


Treballam simetries...

A matemàtiques hem treballat simetries i ho traslladam a l’àrea de plàstica.


I tambĂŠ ens informatizam


ENS ENCANTA TREBALLAR ELS SENTITS


PUIG MAJOR

RAIXA

2n CICLE

2n CICLE


Aquest curs ens hem digitalitzat quasi tota l’escola. El segon cicle ha volgut dotar les aules de tota la infraestructura necessària per a poder tenir pissarres digitals a les quatre aules. Gràcies a l’aportació dels pares i un esforç per part de l’escola s’ha aconseguit. A dia d’avui ja les tenim totes instal·lades i en treiem un gran profit. Les utilitzam ben bé a totes les àrees i tant l’alumnat com el professorat gaudeixen dels seus avantatges.


CONSTRUÏM AMB ELS ENVASOS A part de la feina de reciclatge que realitzam a tot el centre duent cada element al contenidor que pertoca, també ens agrada construir objectes i joguines usantlos. Duim la nostra imaginació més enllà i amb una mica de cola i cinta adhesiva ens surten uns aparells tant magnífics com els que podeu veure a les fotografies.


FEM LES FIGURES DEL BETLEM DE L’ESCOLA


RECEPTA - MARC GAY 3r A


TALLER DE POESIA Sonia García Alarcon 4tA El nadal L’hivern ja arribar, amb el Nadal. Entre torró i torró nadales cantarem. Els reis mags aviat arribaran amb regals per a tots.

Alejandro Portillo 4tA L’orquestra d’animals. El ratolí tocava el violí perquè era molt presumit. El moix tocava el tambor perquè era molt graciós. L’eriçó que tocava el saxofó amb el lleó que era molt xerrador.

Jun Jie Ye 4tB L’hivern L’hivern viu, quan hi és al seu niu. La pluja i les tormentes formen part dels seus somriures. Les gotes de les pluges amb el vent que fa Elias Burgo 4tB tots dos junts Les roses de colors formen un dibuix de ca. Les roses més boniques són les del bosc i garrigues. Les roses blanques i negres s’amaguen devora les pedres.


Jaime Zarzuelo 4tB El jardí Uns nins es posen a cridar i altres nins a plorar uns es posen a podar i d’ altres a regar.

Lucia Alfaro 4tB Les estacions La neu blanca com la sal preparats perquè l’hivern ja vendrà. Per culpa del nigul l’estiu encara no arribarà.

Janine Alonso 4tA La platja La platja tan bonica amb les ones i el menjar, de tot hi ha a la mar, des de la foscor fins la posta de sol bonica. Cristian Sánchez 4tA Les flors Les violetes són les meves preferides perquè són de color violeta al igual que les roses que són majestuoses. Nayara Wilk 4tA El dofí Dofí salta bé, Dofí salta content, Dofí salta amb els teus amics que t’ho passaràs molt bé.


Karina Oka 4tA Els colors d’en Pau En pau té molt de valor per pintar amb un color. Va pintar de color groc però molt a poc a poc. Mª Carmen Soldado 4tA També va pintar de marró Les flors que pareixia carbó. Els gira-sols taronges, I , finalment, va pintar de verd que giren molt, i va dibuixar un julivert. com si donessin voltes, al teu entorn. …… Sandra Sánchez 4tA Colors El sol és groc, les fulles són verdes, marró és el cuc, blaves són les balenes. Blanca és la sal, vermell és l’amor taronja és l’esquimal i arrodonit és el cor.

Jerelyn Mottola 4tA La tortuga Jo som la tortuga, em diuen poruga, perquè sempre he tingut aquest gran escut.

Nerea Alfaro 4tA Els colors Vermell com el clavell, verd com les fulles, marró com el cavall i els rics colors de les muntanyes.


Alba Bauçà 4tA La lluna Blanca lluna, redona com una pruna. De nit en el cel estàs, i de dia t’en vas. Joaquin Pintos 4tB Ja els agradaria a les abelles L’orca trobar una margalida Ahir vaig anar a Palma de Tan bonica i florida Mallorca per absorbir-la a la platja vaig anar i treure-li la mel de la vida em vaig trobar amb una orca fins deixar-la enmustida. i va ferir al meu germà. Yasmin El Yaakoubi 4tA La mar La mar ple d’animals com dofins i peixos. Hi ha molts d’animals i sempre són els mateixos.

Pablo Nova 4t A El got i la botella El got ple d’aigua per menjar i també per sopar. El got ple de llet per berenar i també per dinar. La botella amb aigua per l’escola i també per anar a fora. I quan he d’anar d’excursió una botella sobretot.


CAP DE FORMENTOR

3r CICLE Ja ens tornau a tenir aquí. Un cop més preparats per a acomiadar-nos de dos sisens que partiran cap a l’IES. De moment, però queda molta feina per fer. Primer de tot cal que ens posem al dia amb la nova proposta del Ministerio de Educación que ens ha fet arribar netbooks (petits ordinadors) per a comencem a familiaritzar-nos amb la tecnologia. També ens ha fet arribar pissarres digitals amb tots els elements necessaris per a fer la nostra formació molt més atractiva. Uuuffff! Són dos anys de molta feina que agafam amb molta il·lusió. I és que ja som els més gran de l’escola i hem de donar exemple.

El passat dijous dia 20 d’octubre, els nins i nines de 5è i 6è pogueren fer un viatge per temps i civilitzacions antigues a la recerca dels vells sistemes de numeració. La diversitat de procedències dels alumnes fou un tresor afegit que ens permeté aprendre moltes coses noves. La gent del CENTMAT sempre ens sorprèn amb els seus tallers matemàtics i procuren, mitjançant la història i petites anècdotes que els números ens entren amb bons ulls. En aquesta foto en Hao Chen ens ensenya l’escriptura de la numeració en xinès. I és que tenim tanta varietat cultural que aprenem de tots un poc. Som multiculturals.


Aquí ens teniu!! Les aules ja estan ben preparades amb tota la tecnologia necessària per facilitar-nos els aprenentatges. Nosaltres ja ens hem atrevit a obrir l’armari dels ordinadors i hem començat a treballar amb ells. Això sí, seguint unes instruccions molt precises perquè no sigui un caos. Poc a poc aconseguirem ser uns grans professionals informàtics. Amb molta paciència, és clar

PROJECTE “ESCOLA TIC 2.0”


Aquí baix ens teniu escrivint amb la PDI (pissarra digital interactiva). És una mica més difícil que amb la pissarra de guix. Això de la tecnologia necessita d’una precisió que encara no tenim, però que l’aconseguirem amb la pràctica.


Com l’any passat seguim essent una de les escoles seleccionades per a dur a terme el programa PROA de reforç escolar. Els nostres alumnes reben classes de matemàtiques i català impartides pel nostre professorat en horari extraescolar. Els és de gran ajut i els serveix per a millorar amb les assignatures.

Aquí ens trobau pintant el monestir de Lluc per al betlem del centre. Ha quedat molt bé. Està exposat al hall del centre fins al mes de gener.


En Hao Chen de 6è ens ha fet arribar aquell full amb la numeració que utilitzen els xinesos. Si us hi fixeu bé comprovareu que, tot i que ens resulti estranya, té particularitats molt semblants al nostre sistema: és repeteixen els símbols, juguen amb les desenes, les centenes,... És molt curiós aquest sistema! Els nostres alumnes formen part d’alguns clubs esportius de Calvià. En aquesta foto hi podeu veure a alumnes de 4t, 5è i 6è. Estam fets tots uns esportistes!!!

Candidatura perquè la Serra de Tramuntana entri a formar part del Patrimoni Mundial UNESCO SI VOLEU FER UN CLIC PER LA SERRA ENTRAU DINS ELS SEGÜENT ENLLAÇ I OMPLIU EL FORMULARI:

http://www.serradetramuntana.net /ca/usuaris/signa/

ENTRE TOTS HO ACONSEGUIREM!

Revista ONES número 18  

Revista escolar ONES del CEIP Ca's Saboners de Magaluf

Advertisement