Page 1

LA RAPITA EN EL TEMPS

Abril, Andrea, Anna i Naiara


LA HISTORIA DE LA RÁPITA 

Antigament el poble era anomenat la Ràpita dels Alfacs, i a dia d'avui és general anomenar-lo la Ràpita. Es mirà de castellanitzar-lo en San Carlos.

Els ibers van habitar la zona, als quals s'atribueix la creació de la ciutat ibera anomenada Ibera, que es creu que podria ésser Amposta o la Ràpita. Musulmans i romans foren altres dels que també habitaren la zona.


LA COVA DEL TENDO  La presència humana al terme de

Sant Carles de la Ràpita es remunta al paleolític, ja que s'ha trobat una pintura rupestre que representa un bou en posició vertical de color negre, a la cova del Tendo. Aquesta pintura és la més antiga de Catalunya, actualment ja desapareguda.


LES TORRES DEL MORO  Durant la invasió musulmana es

construí al terme rapitenc una Ràpita, és a dir, una torre defensiva, i d'ací el nom de la població.


CARLES III  Nasqué a la cort reial de Madrid el

20 de gener de 1716 sent fill primogènit del rei Felip V d'Espanya i la seva segona esposa Isabel de Farnesi. Era nét per línia paterna de Lluís, el Gran Delfí , fill del rei Lluís XIV de França, i Maria Anna Cristina de Baviera, i per línia materna del príncep Odoard II de Parma i Dorotea Sofia de Neuburg.  Fou germà dels també reis Lluís I d'Espanya i Ferran VI d'Espanya, al qual va succeir al tron hispà.


LA PLAÇA DE BOUS Els bous es tancaven al cantó de la biblioteca que ara és on asta el barranc, anteriorment es dia que eren les afores del poble.


La Ràpita en el temps  
La Ràpita en el temps  

historia del poble