Page 1

1


Presentació………………………………………………………………......... 3 SETEMBRE Reunió d’inici de temporada.................................................. 4 Curs de suport vital bàsic...................................................... 5 OCTUBRE Reciclatge d’àrbitres.............................................................. 5 Curs de monitor d’Aeròbic...................................................... 6 Equips participants als JJEE.................................................... 7 NOVEMBRE Cross Escolar......................................................................... 11 Assemblea del CELH............................................................... 21 GENER Trobada de Futbol Sala........................................................... 24 Curs de monitor de Futbol 7.................................................... 24 MARÇ Curs de Tècnic Esportiu.......................................................... 25 ABRIL Aeròbic i Dansa...................................................................... 26 Final de Catalunya de Cross.................................................... 31 Trobada de Handbol............................................................... 32 MAIG Fase de Sector d’Esports d’equip............................................. 33 Final Territorial de Futbol Sala Aleví Masculí............................. 35 Final Territorial de Natació...................................................... 36 Trobada de Korfball................................................................ 39 JUNY 31 Diada de l’Esport Escolar.................................................... 40 Cloenda Jove......................................................................... 48 1ª Copa Consell L’H............................................................... 53 Cloendes centres i entitats...................................................... 55

2


La temporada 2011-12 ha estat molt important per al Consell Esportiu de L’Hospitalet. A les seves acaballes apareixen la memòria d’activitats i aquest recull d’imatges amb els fets més destacats dels 35 Jocs Escolars L’H i d’altres programes. Es resumeix la tasca feta, amb fotografies de tot allò que ha tingut relació amb l’organització, els diferents esports, la promoció i formació o les activitats extraordinàries, en un nou format digital, on és veu reflectit el gran treball realitzat al llarg d’un curs ple d’èxits i de grans moments, com el rècord històric de participants a un Cross Escolar, que compartim amb tota l’àmplia família del Consell de la nostra Ciutat. Vull felicitar a tots els que fan possible les nostres activitats. Amb l’esport eduquem, formem i compartim valors. Els Jocs Escolars de L’H han arribat, enguany, a prop de 7500 esportistes, nens i joves de L’Hospitalet, que participen en 20 modalitats esportives diferents. Tot un motiu d’orgull, realitzat gràcies a la tasca de comitès, delegats, centres educatius, entitats, àrbitres, jutges, monitors, així com dels treballadors del propi Consell. Fonamental és, evidentment, el suport que dona l’Ajuntament de L’Hospitalet, des de la Regidoria d’Esport i Joventut, i també des de la d’Educació, així com les aportacions d’altres administracions. Aquesta temporada s’ha renovat la Comissió Directiva, que ha aprovat un ambiciós i, al mateix temps, realista Pla de Treball per tot el mandat. En ell es posa l’accent al impuls dels valors educatius de l’esport, al compromís ciutadà amb L’Hospitalet i a l’esport femení, esdevenint els Jocs Escolars per als nostres nens i joves una via i una eina més pel seu desenvolupament personal. Confio que el curs 2011-12, que ja és història, hagi estat per tothom ple de bons records, èxits i dels valors que defensem. Bon estiu 2012!!!

CRISTIAN ALCÁZAR ESTEBAN President Consell Esportiu L’Hospitalet

3


Com ja és habitual, un mes abans del inici de les competicions dels Jocs Escolars, el Consell Esportiu organitza una reunió informativa amb tots els centres i entitats de la ciutat. Aquest any es va realitzar el 14 de setembre i va comptar amb una gran afluència de delegats, coordinadors i comitès. En ella es van explicar temes referents a la competició, com el calendari i les normatives, així com aspectes vinculats al programa informàtic Zenit, que permet la inscripció d’esportistes de manera online, i que substitueix l’anterior funcionament manual.

4


Cada any, els tècnics del CEL’H, juntament amb els del Consell Esportiu de l’Alt Penedès, realitzen un curs teòric i pràctic de Suport Vital Bàsic i Desfibril·lació Externa Automàtica, organitzat per la Creu Roja.

Gairebé 50 àrbitres dels diferents esports d’equip dels JJEE de L’H van assistir a la reunió anual que es va realitzar el 6 d’octubre, dies abans del començament de la competició del curs 2011-12, per unificar criteris i ésser informats de les principals novetats. 5


Durant 4 dissabtes, entre el 8 d’octubre i el 5 de novembre, el CELH va organitzar un curs per monitors d’aeròbic, amb Laura Orbegozo com a professora, del qual cal destacar l’èxit de participació, amb més de 30 alumnes inscrits. Les classes teòriques es van realitzar a la sala de formació del CELH i les pràctiques al Poliesportiu Municipal del Centre. Aquest curs no es feia des de l’any 2005, i l’alta participació planteja una major continuïtat a les accions de formació per properes temporades.

6


EBAJ GARBIÑE: Benjamí Mixte

EBAJ GARBIÑE: Aleví Masculí

AE BELLSPORT: Cadet Masculí

CB SANTIAGO: Juvenil Masculí

CB Santiago: Juvenil Femení Club Rumbau: Infantil Femení 7


CE Fax Torras i Bages: Pre-Benjamí “A” i “B”

AMPA Pau Casals “A”: Benjamí Masculí

FS Tecla Sala Rep.“A”: Benjamí Mixte

Mare Deu Bellvitge: Benjamí Masculí

CE Joventut L’H: Benjamí Mixte

8


La Marina Bellsport: Equips Benjamí de Futbol Sala i Aleví de Bàsquet

AE Bellsport: Infantil Femení

AE Kampi Ki Pugui: Benjamí Masculí

Hospi APJ: Júnior Masculí

IES Santa Eulàlia: Sub-23 Masculí

9


Zona Franca FC: Mini Masculí

FC Can Buxeres: Mini Masculí

CF Sta. Eulàlia: Pre-Benjamí Masculí UDU Bellvitge: Pre-Benjamí Masculí

CEE Collb.Torrassa: Pre-Benjamí Masc.

ECF Performance: Benjamí Mixte

CF Santa Eulàlia: Benjamí Masculí

El Consell Esportiu ha comptat al 2011-12 amb la participació de 303 equips: 153 de Futbol Sala, 99 de Futbol 7, 43 de bàsquet, 5 de voleibol i 2 de Futbol 11. Hi hagut un augment de 28 equips respecte la temporada 2010-11 i és la primera vegada, als darrers 20 anys, que es superen el 300. 10


El dissabte 12 de novembre el Cross Escolar de L’Hospitalet, que organitza el Consell Esportiu amb la col·laboració de l’Ajuntament, va superar de nou el record històric amb l’arribada de més de 2300 nois i joves a meta. El Circuit de la Feixa Llarga es va omplir tot el matí dels colors de les samarretes dels esportistes escolars, que pertanyien a prop de 100 centres educatius i entitats de L’Hospitalet, així com del seus pares i acompanyants. També van ser-hi les autoritats, entre les quals va destacar al nou regidor d’Esports i Joventut, Cristian Alcázar, que va donar inici a la primera cursa amb el tret de sortida, així com els membres de la Comissió Directiva del Consell, amb el President Antonio Bermudo, en el seu darrer cross escolar, o la patrona de la Fundació Futbol Club Barcelona Marta Llauder. Els esportistes es van distribuir en 11 curses, segons la categoria i el sexe, de juvenil a prebenjamí. Tots els arribats a meta van rebre diferents obsequis, entre els quals s’ha d’agrair les aportacions de Caprabo i de la Fundació Futbol Club Barcelona, dintre de la campanya “Som el que mengem”. L’acte va cloure amb un sorteig de material esportiu.

11


12


13


14


15


16


17


18


19


20


El 24 de novembre es celebrà l’Assemblea del CELH al CE Joan XXIII. Van estar representats centres i entitats participants als JJEE. Es van aprovar el calendari esportiu o el pressupost 2012. I es van escollir una nova Comissió Directiva pel mandat 2011-15. Aquesta assemblea és un punt de trobada i d’informació pels assistents i va suposar l'adéu de Antonio Bermudo com a President, desprès de dotze anys .

21


22


23


El CELH organitza cada mes trobades esportives pels alumnes de 3r i 4t d’ESO i 1r de Batxillerat, amb l’objectiu de promocionar l’esport a aquest centres i que els alumnes es trobin i es relacionin. La primera va ser de futbol sala, el 25 de gener (1ª fase masculí) i el 2 de febrer (fase final masculí i competició femenina), a l’Institut Bellvitge. Van participar 8 instituts de L’H i els guanyadors van ser el Margarida Xirgú, en masculí i el Torras i Bages en femení.

24


Durant el mes de gener es va realitzar el Curs per a monitors de Futbol 7, al Centre Cívic de la Plaça Europa i el CMF Provençana, amb Guillermo Rio com a professor (foto de la plana anterior). I, per primer cop, i emmarcat en les activitats del Plan Urban que el CELH desenvolupa al barri del Gornal, s’ha fet el curs per a tècnics esportius, amb una gran varietat de continguts teòrics i pràctics, més de 40 hores lectives i 21 alumnes.

25


El 14 d’abril es va celebrar, al Poliesportiu Municipal de Bellvitge “Sergio Manzano”, la tercera jornada dels Jocs Escolars d’Aeròbic i Dansa, amb gran èxit de participació i públic, i la presència de l’Alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín. 17 centres i entitats de la nostra ciutat van prendre part d’aquesta jornada, destacant que aquest bon número d’escoles i instituts fan l’aeròbic i la dansa esports capdavanters dels JJEE de L’Hospitalet.

26


27


28


29


30


El diumenge dia 22 d’abril es va celebrar a El Vendrell (Baix Penedès) la Final de Catalunya de Cross, que va comptar amb representació d’esportistes d’Enric d’Ossó I. Eduard Fontserè, Escola Sant Jaume, I. Bisbe Berenguer, CE Joan XXIII i el CE Fax.

31


Nova trobada interinstituts, la quarta del curs, organitzada pel Consell Esportiu. Es va realitzar el dijous 26 d’abril al Poliesportiu Municipal de Bellvitge “Sergio Manzano”. Dirigit als alumnes de primer i segon d’ESO, va comptar amb la participació dels Instituts Torras i Bages, Mercè Rodoreda, Eugeni d’Ors i Eduard Fontserè, per un total de 18 equips que, en horari de 9 a 14h van poder descobrir en la seva majoria aquest esport que des de el CELH es treballarà per tal que pugui tenir presencia en el futur als nostres JJEE.

32


Aquestes fases, on accedeixen els equips millor classificats de la competició de JJEE de L’H, van començar el 28 d’abril, amb els partits de bàsquet de la categoria juvenil masculí i femení. Els dos partits, que van tenir com a seu el Poliesportiu Municipal del Centre, es van jugar en format de final directa. Ambdós equips representants de la nostra ciutat pertanyien al CB Santiago. El Juvenil Masculí va guanyar el seu partit amb l’AE Olorda de Sant Feliu, mentre que l’equip femení, tot i la bona imatge que va donar, no va poder passar l’eliminatòria davant el Col·legi La Seda de El Prat. El dissabte següent, dia 5 de maig, es van disputar gairebé totes les eliminatòries de la Fase de Sector d’Esports d’equip. Tothom va poder gaudir amb els diferents partits que es van jugar per tal d’obtenir la classificació per la Fase Territorial que es disputava una setmana després. Pel que fa als partits que es van disputar a L’H i als nostres equips, l’Institut Eduard Fontserè va proclamarse campió de la Fase de Sector en Futbol Sala categoria Cadet Masculí, que es va disputar al Poliesportiu Municipal de Sanfeliu, mentre que no gaire lluny d’allà, al Poliesportiu Municipal del Centre, l’EBAJ Garbiñe es va classificar per disputar la Final Territorial de Bàsquet en la categoria Aleví Masculí. D’altra banda, en partits que es van disputar al Baix Llobregat, també van aconseguir classificar-se els equips AEE Mercè Rodoreda “A” (Futbol Sala Juvenil Masculí) i EE Enric d’Ossó (Bàsquet Infantil Femení). 33


34


En la jornada del 12 de maig, al Pavelló Municipal d’Esports, 3 equips de la nostra ciutat van disputar, en format triangular, la Fase de Sector de Futbol Sala en la categoria Cadet Femení. Tot i la bona imatge que va oferir l’AE Centre Sanfeliu, els dos equips que es van jugar la classificació van ser el CE Alheña i l’AEE Torras i Bages. Finalment van ser les primeres les que van obtenir el pas a la següent ronda, després d’una emocionant tanda de penals.

Es va celebrar el 19 de maig al Poliesportiu Municipal de Bellvitge “Sergio Manzano”. Durant tot el matí es van poder veure partits molt igualats, ja que tant a les semifinals com a la final, el guanyador es va decidir per només un gol de diferencia. A la imatge de la dreta, els dos equips finalistes: el campió, la Escola Apiaria de Piera (de blanc) i el finalista, l’Àgora Masia Bach, de Sant Esteve Sesrovires.

35


El 5 de maig es va realitzar a les Piscines Municipals de L’Hospitalet la Final Territorial de Natació, organitzada pel CELH. Més de 400 esportistes de tota la província de Barcelona van prendre part en aquesta jornada. En quant als nostres nedadors, cal destacar als representats de l’AESE en la categoria Pre-Benjamí i Benjamí (format Trobada) que van rebre del waterpolista olímpic Iván Pérez un diploma. En quant al resultats, destacar el David Bizcarri (primer) i Ferran Osorio (tercer) en Braça, i el tercer lloc en relleus. A les categories superiors la representació de L’H va anar a càrrec de diversos esportistes del Natació Per Tothom.

36


37


38


La trobada de Korfball es va celebrar al Poliesportiu Municipal d’Esports el 14 de maig. Dirigida a alumnes de tercer i quart d’ESO, va comptar amb la participació dels Instituts Mercè Rodoreda, Bellvitge, Eugeni d’Ors, Apel·les Mestres i Pedraforca.

39


La 31ª Diada de l’Esport Escolar es va realitzar el dissabte 2 de juny a la Zona Esportiva de la Feixa Llarga, a partir de les 9h, amb la participació de prop de 5000 persones. L’objectiu d’aquesta festa, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament i altres entitats de L’H, i dirigida sobretot a nens i nenes, és cloure els JJEE pels més petits amb activitats esportives i lúdiques. Al llarg de tot el matí, nens i joves van poder gaudir de les 38 activitats esportives programades, en una gran festa de l’esport per tothom. Cal destacar la tercera edició del bàsquet 3c3 (amb prop de cent equips); les activitats aquàtiques; els darrers partits de lliga de futbol sala i futbol 7 i les activitats gimnàstiques, que omplen el Poliesportiu Municipal de Bellvitge “Sergio Manzano”. La Diada és un dels esdeveniment més participatius i lúdics de l’any, al què assisteixen gairebé tots els centres escolars i entitats esportives. Un dia de trobada, dins d’un ambient de germanor i alegria.

40


41


Tal i com estava previst, aquesta jornada festiva va comptar amb la presencia de les principals autoritats de la ciutat, destacant la visita de l'alcaldessa, Núria Marín, i del Regidor d’Esports i Joventut, i President del Consell Esportiu, Cristian Alcázar, així com altres membres del consistori i de la Comissió Directiva, el Comitè de Competició, el Comitè Assessor i el Comitè d’Apel·lació del CELH.

42


43


44


45


46


47


A les 19:30h del divendres 8 de juny va començar a la Sala 2 de la Salamandra de L’Hospitalet, una nova edició de la Cloenda Jove. Aquest acte posà fi, amb una festa, els 35 JJEE de L’Hospitalet per als esportistes més grans, i es va fer un reconeixement als equips millor classificats de la temporada. A aquesta festa estaven convidats àrbitres, entrenadors, col·laboradors, comitès , delegats i esportistes majors de 14 anys. També es va lliurar el 3r premi Joc Net L’H, en reconeixement a les principals accions realitzades en aquest àmbit, amb trofeus pels dos finalistes i una dotació de 300 euros en material esportiu pel guanyador que, aquest any va ser Victor Martínez Bracero, entrenador del FC Can Buxeres. El jurat va valorar la seva humanitat, afany de superació i esperit d’aprenentatge.

48


49


A l’esquerra, Víctor Martínez Bracero, guanyador del 3er premi Joc Net de L’Hospitalet. A dalt, amb Cristian Alcázar i els dos finalistes, la família Sanjosé (esquerra de la imatge) i la representant de l’equip de Futbol Sala de L’Escola La Marina Bellsport. 50


51


52


La primera edició de la Copa Consell L’H de Futbol Sala va ser un èxit de participació, amb un total de 10 equips, i es va realitzar el dissabte 16 de juny. Es van formar dos grups de 5 equips cadascun, i els dos primers accedien a les semifinals. Els partits del grup A es jugarien al Poliesportiu M. Fum d’Estampa i els del grup B al Pavelló M. d’Esports (Alheña). Els dos semifinalistes no es van decidir fins gairebé el darrer instant. Els 4 equips que van accedir-hi van ser l’AEE Torras i Bages, l’IES Santa Eulàlia, La Eskina i l’AEE Mercè Rodoreda “A”. A la gran final, l’AEE Torras i Bages va guanyar la Copa Consell L’H després de vèncer l’IES Santa Eulàlia pel resultat de 2 - 1. Tots el participants van rebre una samarreta. A la final, el President del CELH, Cristian Alcázar, va lliurar els dos finalistes uns obsequis (equipacions i balons) gentilesa de CARREFOUR.

53


54


Al mes de juny, diverses entitats i centres educatius de L’Hospitalet han celebrat, les seves cloendes per acomiadar la temporada esportiva. En totes elles ha estat present el Consell Esportiu que, a més, ha estat reconegut per l’AE Bellsport pel bon servei realitzat al llarg de la seva història als nens i nenes de la ciutat.

55


56

2011-12 en Imatges  
2011-12 en Imatges  

Recull d'imatges de la temporada 2011-12 als JJEE

Advertisement