__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

NOTENBLAADJE

SPECIAL: 125-JARIG JUBILEUM editie 04: april 2020

Maak kennis met onze begeleiders

Van 1895 tot en met 2020, bekijk enkele hoogtepunten

Intracoat: hoofdsponsor van St. Cecilia Milheeze

De mannen die geen instrument bespelen, maar toch altijd aanwezig zijn. Wie zijn dat? Dat zijn onze begeleiders! Lees verder op pagina 10

Van de oprichting tot en met het jubileum samen met andere mijlpalen uit de historie in een tijdlijn. Lees verder op pagina 12

Intracoat maakt zich op voor de toekomst. Maak kennis met de directeur van onze hoofdsponsor: Martijn van Ommeren. Lees verder vanaf pagina 16


IN DIT NUMMER

6

16

12

04

Terugblik: presentatie nieuwe uniformen

06

Muziek op School: nieuw instrumentarium

07

Terugblik: muzikale spooktocht

09

Column: Wie is Anne Bouwmans?

10

De begeleiders

12

Tijdlijn: 125 jaar St. Cecilia Milheeze

16

Sponsor aan het woord: Intracoat

18

De Notenlijst van Jack

20

Column: Wie is Claudia Aarts?

21

Terugblik: De Millusse Kapel bij De Berken

21

Praktische informatie

Colofon

Notenblaadje / editie 04: april 2020 Redactie Emmy van de Nieuwenhof Niels Peters Sonja Kusters Robin Verheggen Xander Verheggen St. Cecilia Milheeze www.cecilia-milheeze.nl www.facebook.com/FanfareSintCeciliaMilheeze Oplage ca. 900 stuks Drukwerk Perfekt Reklame B.V. www.perfektie.nl


voorwoord

BLIJF GEZOND EN LET OP ELKAAR Dit jaar bestaat onze vereniging 125 jaar. De festiviteiten en voorbereiding rondom dit jubileumjaar worden helaas overschaduwd door COVID-19, wat we intussen hebben leren kennen als een virus wat slachtoffers heeft geëist en nog altijd eist. Los van de wettelijke maatregelen die ons allen worden opgelegd en onze bewegingsvrijheid beperkt, kunnen we niet anders dan het jubileumjaar anders invullen dan vooraf bedacht. Datzelfde geldt ook voor het Notenblaadje. Het had onze “verjaardag editie” moeten worden boordevol informatie over hoe wij onze verjaardag samen met u wilden vieren. Maar dat is het dus niet geworden. Desondanks heeft de redactie de nodige artikelen weten te schrijven om u te informeren over onze vereniging. En wordt u een kijkje gegeven in de geschiedenis van onze vereniging. Zo heeft de redactie de rijke geschiedenis middels een tijdlijn met een aantal mijlpalen prachtig in beeld gebracht. U ziet in één oogopslag welke ontwikkeling de vereniging heeft doorgemaakt. Samen muziek maken is de belangrijkste kern van onze vereniging. Dit schooljaar zijn we gestart met een project op Kindcentrum De Kastanjelaar, waar alle kinderen structureel samen muziek maken. Ook dit project is helaas sinds maart gestopt vanwege alle maatregelen en zelfs de individuele muzieklessen zijn tijdelijk gestaakt. Als gevolg van COVID-19 wordt onze vereniging in de kern geraakt. We kunnen niet meer samen muziek maken; niet meer samen zijn. En dat is net een belangrijk aspect van onze vereniging. En niet alleen van St. Cecilia, maar van alle verenigingen in Milheeze. Ook de samenwerking met deze verenigingen in “Millus” voor een verenigingendag, op initiatief van het Dorpsoverleg, hebben we moeten parkeren. Maar men wordt inventief in tijden van crisis. Zo zijn de individuele muzieklessen intussen hervat middels videobellen. En ook de leden zijn vindingrijk. De slagwerkleden repeteren via het internet onder begeleiding van de dirigent en een aantal leden van de kapel heeft - op gepaste afstand van elkaar - muziek gemaakt op het grasveld bij De Berken voor de bewoners van het woonzorgcomplex. Allemaal initiatieven die ik als voorzitter van harte steun, om de kern van onze vereniging in leven te houden. In het vorige Notenblaadje begon ik mijn voorwoord met: “samen bereik je meer”. De overheid heeft daarvan gemaakt: “alleen samen krijgen we corona onder controle”. Zodra dat moment is bereikt, informeren wij u weer over onze activiteiten. Tot die tijd zeg ik: “Blijf gezond en let op elkaar”. Roel Keunen Voorzitter


4


terugblik

PRESENTATIE NIEUWE UNIFORMEN Op zondag 29 december sloten de slagwerkgroep en fanfare van St. Cecilia Milheeze het muzikale jaar af met een eindejaarsconcert in gemeenschapshuis De Schans. Tijdens dit concert werd ook het nieuwe uniform aan het publiek getoond. Bij het uitkiezen is de vereniging niet over ĂŠĂŠn nacht ijs gegaan. Een speciale commissie heeft een lange tijd van inventariseren, voorstellen uitwerken en leveranciers selecteren achter de rug. Uiteindelijk zijn de uniformen geleverd door een ondernemer uit het dorp en tevens sponsor van de vereniging, Perfekt Reklame. De nieuwe outfit bestaat uit een donkerblauwe pantalon met bijpassende riem, lichtblauwe blouse en een donkerblauwe softshell jas. Uiteraard op diverse plaatsen voorzien van het verenigingslogo, wat ook recent een update heeft gehad. Alle leden zijn erg blij met hun nieuwe look: het uniform is weer bij de tijd en past bij alle gelegenheden.

5


Muziek op School

NIEUW INSTRUMENTARIUM Zoals u in eerdere edities van het Notenblaadje al kon lezen, heeft St. Cecilia Milheeze de afgelopen periode flink geïnvesteerd in de muzieklessen op school. Alle klassen van Kindcentrum De Kastanjelaar krijgen nu wekelijks muziekles. Hiervoor is natuurlijk ook voldoende en kwalitatief goed instrumentarium nodig! Daarom zijn er vele nieuwe instrumenten aangeschaft. Denk hierbij aan klein instrumentarium zoals klankstaven, handtrom’s, beatring, ritmestokjes, maracas en schudeitjes. Maar ook aan boomwhackers. Deze gekleurde buizen zijn perfect te gebruiken in grote groepen…, dus voor de hele klas!

Een boomwhacker is een modern percussie-instrument. Het gaat om meerkleurige holle plastic buizen die ten opzichte van elkaar harmonisch gestemd zijn. Het instrument wordt bespeeld door hem tegen een andere boomwhacker, tegen het lichaam of tegen een ander voorwerp te slaan. Er wordt gebruik gemaakt van vereenvoudigde grafische notatie waardoor kinderen met de hele klas samen muziek kunnen maken!

Voor de jongste leerlingen zijn er P-buzzen gekocht. Dit zijn blaasinstrumenten waarop jonge kinderen leren om met de juiste blaastechniek te spelen.

De felgekleurde P-buzz is speciaal ontworpen voor de kleine handjes van mini-muzikanten! “Een totaal nieuw instrument; de leuke eerste stap naar koper spelen.” Tot slot is geïnvesteerd in groter instrumentarium zoals speciale hoorns voor kinderen en P-Bones (kunststof trombones).

Zo hebben de leerlingen een uitgebreide keuze in de blazersklas! Dit slaat aan bij de leerlingen, merken we. Dit jaar bestaat de blazersklas van groep 5 uit twaalf leerlingen en in groep 6, 7 en 8 kozen maar liefst negentien leerlingen voor een blaasinstrument!

6


terugblik

Muzikale spooktocht

Op zaterdag 23 november 2019 organiseerde de fanfare van St. Cecilia Milheeze voor de eerste keer een muzikale spooktocht in samenwerking met Soos Sowieso. Op verschillende plekken in het dorp waren spannende en muzikale dingen te beleven. De spooktocht werd afgesloten in Gemeenschapshuis De Schans met een film met muzikale begeleiding van de fanfare.

7


WORD LID VAN ST. CECILIA MILHEEZE Zoek je een leuke hobby en hou je van muziek? Dan zijn wij de vereniging die je zoekt! Of je nu bugel of hoorn speelt, of een slagwerkinstrument, of graag een handje helpt bij onze activiteiten, dan kun je je aanmelden bij de vereniging. St. Cecilia Milheeze is altijd op zoek naar muzikanten voor het fanfarekorps of de slagwerkgroep en leden voor onze groep begeleiders. De fanfare repeteert doorgaans op woensdagavond en de slagwerkgroep op dinsdag. Dus, heb je nog vrije tijd en zoek je een muzikale hobby? Laat het ons weten en kom een keertje luisteren naar een repetitie of concert. Wil je meer informatie? Stuur dan een mailtje naar aanmelden@cecilia-milheeze.nl.

8


column

WIE IS ANNE BOUWMANS? Wat is jouw functie in het bestuur? Mijn functie binnen het bestuur is het begeleiden van de jeugd binnen het slagwerk. Wat zijn jouw taken binnen deze functie? Mijn taak is het begeleiden van de jeugd waar nodig, het organiseren/mee plannen van concerten. Ik ben ook het aanspreekpunt voor de jeugdleden en voor de ouders. Hoe lang oefen jij deze functie al uit? Ik ben sinds een kleine 2 jaar lid van het bestuur. Wat vind jij het leukste aan jouw functie? Ik vind het ontzettend leuk om activiteiten te bedenken voor de jeugd en hierover te brainstormen. Ook vind ik het leuk om per concert vooruitgang te zien bij onze jeugdleden. Heb je naast een bestuursfunctie nog een andere taak binnen onze vereniging? Naast mijn bestuursfunctie ben ik lid van de slagwerkgroep. Hoe zou je St. Cecilia Milheeze omschrijven? Ik omschrijf St. Cecilia als een frisse vereniging. We zijn druk bezig met nieuwe (jeugd)leden en organiseren hier ook verschillende projecten voor. We willen ons positief op de kaart blijven zetten en mijn inziens zijn we daar goed mee bezig. Wat wil je komend jaar bereiken met of voor de vereniging? Voor komend jaar vind ik het belangrijk dat we toch nog het jubileum goed kunnen vieren, ondanks de huidige omstandigheden met het coronavirus. Zodat we samen met de hele vereniging dit feestje kunnen vieren!

Anne Bouwmans

Jeugd slagwerk Geboren op 9 oktober 1996 Woonachtig in Milheeze Werkt bij het Elkerliek Ziekenhuis Waar wil je dat de vereniging over 5 jaar staat? Over 5 jaar hoop ik dat onze vereniging is uitgebreid. Met nieuwe aanwas van zowel jeugd als volwassen muzikanten, waarmee we vele concerten en evenementen neer kunnen zetten. We zijn dan (hopelijk) nog een bruisende vereniging, waar iedereen met veel plezier komt! Wat doe je in het dagelijks leven? In het dagelijks leven ben ik werkzaam als verpleegkundige in het Elkerliek Ziekenhuis. Wat zijn je hobby's naast Fanfare St. Cecilia Milheeze? Buiten het werk en de slagwerkgroep zit ik nog bij korfbalvereniging MKV. In het weekend vind ik het gezellig om af te spreken met vriendinnen en om samen op stap te gaan.

HEUCO vof Machinale Bewerkingen

Mevr. J. Kuunders-van Tuijl

TH Intermaris Organisatie- en adviesbureau

Kerkeind 66 5763 BD Milheeze

Weijer 4 5763 PJ Milheeze

Pater Pirestraat 46 5061 WH Goirle

9


v.l.n.r. Joop, Guus, Jan, Johnny en Andries

DE BEGELEIDERS Als u wel eens een optreden van St. Cecilia Milheeze heeft bijgewoond of langs de kant van de weg heeft gestaan bij een rondgang door het dorp, dan heeft u ze wel gezien. De mannen die geen instrument bespelen, maar toch altijd aanwezig zijn. Wie dat zijn? Dat zijn onze begeleiders! Het begeleiderskorps is oorspronkelijk ontstaan uit de behoefte aan dragers van het verenigingsvaandel en de schellenboom bij rondgangen en serenades. Hieruit zijn in de loop van de jaren steeds meer taken en werkzaamheden ontstaan. Denk aan het vervoer van instrumentarium naar optredens buiten het verenigingsgebouw, het klaarzetten van instrumentarium, tafels en stoelen bij optredens en het bemannen van de bar. Het korps bestaat op dit moment uit de volgende personen: Joop van ‘t Erve, Johnny Jansen, Guus van den Heuvel, Andries van de Nieuwenhof en Jan de Visser.

DE MANNEN AAN HET WOORD: Jaren terug ben ik gevraagd als basblazer voor het fanfarekorps, waar mijn vrouw Ine ook al jaren lid van is. Dit was als grap bedoeld, maar serieus was de vraag of ik bij het begeleiderskorps wilde komen. Normaal draagt Andries altijd het vaandel, omdat hij dat erg graag doet. Maar bij de carnavalsoptocht mag ik helemaal vooroplopen bij de fanfare met het speciale carnavalsbord. Dat vind ik het mooiste om te doen als begeleider. Joop van ‘t Erve Ik ben toegevoegd aan het begeleiderskorps omdat ik het zelf 13 jaar geleid heb als bestuurslid van de vereniging. Om toch iets om handen te hebben, is daarna gevraagd of ik hier ook weer zelf deel van wilde uitmaken. Dan niet meer in een leidende functie, maar in een begeleidende functie. Guus van den Heuvel Toen ze me vroegen voor de begeleiders, heb ik daar effe over nagedacht. Ik zit ook bij de handboogvereniging, maar ben helaas moeten stoppen met zelf schieten en daarom alleen nog vriend. Toen zocht ik nog een andere club om lid van te worden, omdat ik graag iets wil betekenen voor de gemeenschap en nieuwe mensen wil leren kennen. Hier kan ik lekker hobbyen onder andere met hout. Op dit moment ben ik bijvoorbeeld met bamboe aan de gang om nieuwe instrumenten van te maken. Jan de Visser

10


Omdat de rest van het gezin, mijn vrouw Mirriam en 2 zonen Jos en Stef, al lid waren van de vereniging, was ik er altijd bij. En als ik er dan toch altijd bij ben, dan kan ik natuurlijk net zo goed meteen meehelpen, bijvoorbeeld achter de bar. Dus toen ik gevraagd werd, heb ik daar ja op gezegd. Johnny Jansen Het leukste van ons totale takenpakket vind ik het meehelpen bij evenementen, bijvoorbeeld bij DinerSOW, achter de bar. Om dit dan samen met andere mensen die gevraagd zijn te doen. Een mooie herinnering voor mij was een optreden van de slagwerkgroep bij het Wereld Muziek Concours (WMC) net op mijn verjaardag. Iedereen had om dit te vieren van de penningmeester een slagroomsoesje gekregen en ik werd uitgebreid door iedereen gefeliciteerd. Andries van de Nieuwenhof

De vereniging is trots op deze groep die zich belangeloos inzetten voor de musicerende leden. Omdat begeleiderskorps natuurlijk een hele mond vol is, vonden we het ook tijd voor een pakkendere naam.

Het begeleiderskorps heet daarom vanaf nu kortweg: het B-team. Uiteraard staan we ook altijd open voor uitbreiding van het team. Dus heeft u belangstelling, neem dan vooral contact op met een van onze bestuursleden.

11


tijdlijn

125 jaar

St. Cecilia Milheeze 1895

Oprichting fanfaregezelschap Sint Cecilia

1896-1925

30 jaar lang was Peter Claassen dirigent (toen nog directeur genoemd)

1983

1934

Voor het eerst op concours in Grave: 2e prijs in 4e afdeling

Marius Heesmans start als algemeen leider van de Boerenkapel en wordt later ook muzikaal leider

1978

Eerste gouden medailles tamboers op Wereld Muziek Concours in Kerkrade in hoogst divisie Er volgen er velen.

1978

Tijdens concertreis naar Engeland smokkelt fanfare nieuwe uniformen mee

1995

Oprichting jeugdkapel (tot en met 2000)

1985

Frits van Schijndel na 26 jaar voorzitterschap gekozen tot erevoorzitter

12

1995

Fanfare 100 jaar: Ontvangst Koninkijke ERE penning en diverse pleinconcerten en druk bezochte muziekfeesten


1958

Oprichting tamboerkorps onder leiding van instructeur Huub van Boven

1950

Fanfare belandt in afdeling uitmuntendheid en houdt dit niveau meer dan 20 jaar

1960

Start Boerenkapel onder leiding van Peter Sleegers

1970-1989

Fanfare 20 jaar lang onder leiding van Piet Swinkels, op 8-10-1989 benoemd tot Ere-dirigent

1968

Tamboerkorps promoveert naar ere-afdeling en heeft dit niveau tot op heden

1996

Afscheid van voorzitter Wim Koenen en benoeming tot erelid, Wim Verheggen neemt het stokje over

1998

1998

Tamboerkorps wordt omgedoopt tot slagwerkgroep

Na 40 jaar neemt tamboerkorps afscheid van Huub van Boven en treedt Harrie van Otterdijk aan als dirigent 13


2001

Eerste Music for Kids

1999

2002

Eerste Night of Music

Oprichting JEM slagwerk

2011

1e Muziekfestijn op het Plein

2010

50 jarig bestaan van de kapel. Eerdere namen: Boerenkapel, Waldkapelle, De Millese Boerenkapel en De Hรถg Noot en nu Millusse Kapel

2013

Na 17 jaar voorzitter afscheid van Wim Verheggen en benoeming tot ere-voorziter

2019

Presentatie nieuwe uniformen

2018

60-jarig bestaan slagwerkgroep met o.a. DinerSOW

2020

125-jarig jubileum

14


2005

Oprichting JEM fanfare

2006

2006

Oprichting BOEM slagwerk

Afscheid doelhuis de Weijerij repetities vinden voortaan plaats in De Schans

2009

Convenant blazersklas gesloten met 6 partijen, 23 leden starten

2008

1e MOGB sla je slag-dag in De Schans

Kuunders agrarische bedrijven Oude Kerkbaan Oude Kerkbaan 3a 5763 PA Milheeze

15


2020: Het jaar van de verandering

INTRACOAT MAAKT ZICH OOK OP VOOR DE TOEKOMST Niet meer nieuw in het Notenblaadje is een interview met een ondernemer die veel voor onze vereniging betekent. Dit keer laten we Martijn van Ommeren aan het woord. Hij is directeur van Intracoat en hoofdsponsor van onze vereniging. (interview door Xander Verheggen)

Een maandagavond, “doe maar om 19.30, dan ben ik er nog wel...”. Het terrein en kantoorpand van Intracoat is behoorlijk donker, maar inderdaad, als ik het parkeerterrein op rijd, verblind ik met m’n koplampen de enige persoon die in het kantoor nog laat achter z’n computer zit. Eenmaal binnen stap je toch een beetje terug in de tijd. Echter, hier en daar zie ik wel al toekomstperspectief, zoals me later uitgelegd wordt. Martijn stapt zijn kantoor uit om me te begroeten en biedt gelijk koffie aan. Dat geeft me de gelegenheid om even in z’n kantoor rond te kijken. Een bureau met grote desktop computer, een lege wand met wat eruit ziet als een ratjetoe van willekeurig aangebrachte grijze verf, een degelijke vergadertafel met wat later blijkt wat ‘samples’, oftewel voorbeelden op een schaaltje en in een kommetje. Een groot whiteboard wat volgehangen is met de periodieke resultaten netjes in grafieken. Zo kun je onder andere zien hoeveel big-bags zijn afgevuld en andere prestatie-indicatoren die een directeur wil weten van zijn bedrijf. Ik vermoed dat de vaste plaats van het whiteboard niet voor de kast is waar hij staat, maar op de nu-gemêleerdgrijze-wand. Ook hangt er een soort managementmethode die ik eerder zag bij een andere ondernemer in de gemeente. Het blijkt te gaan om het organiseerbord van Jacobs en van Rooij, die de 7-divisies van Ron L. Hubbard gebruiken voor MKB bedrijven. En dan is er koffie. Ongebluste kalk Allereerst de vraag waar de link met de fanfare vandaan komt. Want zoals bekend is Intracoat al jaren onze zeer gerespecteerde hoofdsponsor. Het blijkt dat Theo, vader van Martijn, destijds ook grondlegger van de fabriek, een muziekliefhebber was. Hij speelde zelf orgel en gitaar. Hij zag ook de verbindende factor van muziek voor een dorp zoals Milheeze. Een fanfare staat midden in de samenleving. Deze wijsheid heeft hij gelukkig ook overgebracht op zijn kinderen. Zelf is Martijn niet actief musicerend. Hij heeft nog wel een blauwe maandag keyboard gespeeld. Het genieten van muziek en van de sfeer hebben ze ook nog enorm gedaan toen het tuinconcert van de fanfare in de tuin van de familie van Ommeren werd gehouden naast het bedrijfsterrein. Oorspronkelijk komt de familie van Ommeren uit MierloHout. Daar hadden ze in de jaren 60 kalkputten. Daaruit 16

haalden ze kalksteen, wat dan ongebluste kalk heet. Ze blusten dit daarna zelf (verhitten tot 800 graden en dan laten reageren met water) om tot gebluste kalk te komen en daarmee de stukadoors van hun producten te voorzien. Toen deze putten uitgeput raakte, vestigden ze zich in Milheeze aan de Klef waar goed, grof en schoon zand te vinden was. Schoon betekent in deze dat er weinig houtresten of houtskool in de grond zit. Tot maar liefst 20 meter diepte mocht er afgegraven worden. Inmiddels is de zandafgraving niet meer in bedrijf. De hoofdmoot van het huidige Intracoat is afvullen van big-bags en zakken met grind en zand. Intracoat betrekt de grondstoffen van Teunesen, die ietsjes verderop zit. Een goede relatie met alle partijen, zowel klanten als leveranciers is heel belangrijk en dat relatiebeheer wordt nog persoonlijk door Martijn gedaan.

Op gevoel Er zijn zo’n drie belangrijke kalkproducten die nu nog geproduceerd/verkocht worden vanuit de kalk; kalkdeeg, kalkmortel en schuurkalk. Het verwerken van deze producten door de gebruiker vereist wel écht vakmanschap. Het water toevoegen moet op gevoel, is afhankelijk van weersomstandigheden en vochtigheid. Wat dat betreft lijkt het wel weer erg op muziek maken.


Nieuwe stukken Martijn is duidelijk een directeur/eigenaar met passie voor zijn vak. Vanachter zijn brillenglazen schitteren zijn ogen en met een brede lach vertelt hij veel en ronduit over alle vormen van kalk en aanverwante artikelen, bedrijfsvoering en historie. Hier zit duidelijk iemand die weet wat voor afzetmarkt hij bereikt en welke alternatieven de stukadoors steeds liever gebruiken. Snel en makkelijk wordt meer en meer het devies. Dit wordt nog onderstreept door het ontbreken van nieuwe aanwas in de stucadoordelarij. Slechts één afgestudeerde afgelopen jaar van de vakschool. Ook hieruit blijkt dat vakmanschap schaarser wordt. Daarnaast zijn de marges klein voor de producten die Martijn voert. De transportkosten vormen een belangrijk deel van de kostprijs, en daarmee is de regionale markt zeer belangrijk. Gelukkig zijn de gesprekken voor uitbreiding van de zandwinning tot 2050 of 2060 al gaande.

Het gebouw van Intracoat

Vooruitgang Ook het bedrijf zelf wordt klaargestoomd voor de toekomst. De plannen voor een grote verbouwing liggen klaar en over enkele maanden zal hiermee gestart worden. 2020 is voor Intracoat het jaar van de verandering! De kantoren worden geheel nieuw opgetrokken en er komt een nieuwe bedrijfshal waardoor de machines binnen kunnen staan en de efficiency van de machines verbeterd kan worden. Martijn hoopt in de toekomst dat de fanfare een verbindende factor kan blijven en de gemeenschap in Milheeze bij de verschillende evenementen kan blijven opfleuren. Hij hoopt ook wat meer tijd te kunnen vinden om in Milheeze actief te zijn buiten zijn werk. Als fanfare en slagwerkgroep zijn we blij en trots op deze hoofdsponsor en hopen we hen bij de opening van het nieuwe pand te verblijden met een mooie serenade!

Martijn van Ommeren

Intracoat’s Martijn van Ommeren is trots op zijn mensen en wij op hen als hoofdsponsor!

Tipje van de sluier Intracoat heeft tien medewerkers en heeft zich in de afgelopen jaren door veranderende vraag en technische mogelijkheden ook moeten aanpassen. Martijn kijkt voor meer continuïteit voor de toekomst naar mogelijke alternatieven naast zijn huidige producten. Hij is dus ook zijn eigen Research en Development afdeling. Na onderzoek en veel testen heeft hij iets nieuws! Wat binnenkort op de markt komt zijn vijf reeds voorgekleurde kalkmengsels, die consumenten zėlf kunnen aanbrengen. Een soort muurverf. Verschillende testen lopen in een finaal stadium en het ziet er veelbelovend uit. Een mediterrane ‘look’ is hiermee bijvoorbeeld zeer goed te maken. Martijn is overtuigd dat hij hiermee een nieuwe markt kan aanboren en de voordelen van kalkproducten aan een nog breder publiek kan aanbieden.

17


De Notenlijst van: Jack van Heuven

Graag laten wij u kennis maken met ĂŠĂŠn van de leden van St. Cecilia Milheeze. Dit keer een lid van onze fanfare en kapel. Bij St. Cecilia Milheeze sinds: 1972 Welke optreden/show zul je nooit vergeten en waarom niet? Er zijn vele mooie optredens geweest waar ik met veel plezier aan terug denk. Het concours in Boxtel waar we promoveerde, de buitenlandse reizen naar Engeland en Strahlungen en Biedenkopf in Duitsland, maar zeker ook de Night of Music.

Hoe ziet jouw perfecte dag eruit? Een mooie dag met kinderen en kleinkinderen om me heen, daar kan ik van genieten.

Zou je liever rijk of liever beroemd willen zijn? Geen van beiden, doe maar gewoon!

Wat is je favoriete dessert? Hemelse modder en ijs.

Welk nummer uit het repertoire van de vereniging vind jij het mooist? A Klezmer Karnival

Welke 2 dingen zou je zeker meenemen naar een onbewoond eiland? Zeker mijn gezin, dan is het ook gelijk niet meer onbewoond.

Wat is het vaakst afgespeelde nummer door jou? Geen idee, ik kan me goed vermaken door muziek uit de jaren 60/70 op te zoeken op Spotify en te beluisteren, maar ook kan ik genieten van de Tirolermuziek vooral Ernst Mosch.

Wat is je favoriete vakantieland? Ik ben al in veel landen op vakantie geweest, maar Oostenrijk is toch wel mijn favoriete vakantieland. Dat zal wel komen omdat ik daar als kind vaak op vakantie ben geweest en daar goede herinneringen aan heb. 18


Als je ervoor kon kiezen om voor altijd één bepaalde leeftijd te hebben, welke zou dat dan zijn? 45 jaar?

Als je zou reïncarneren als een bepaalde smaak ijs, welke zou het dan zijn? Vanille-ijs

Welke film heb je het laatst gezien? De serie Outlander

Wat zou je doen met 1 miljoen? Ik zou zeker een groot deel geven aan de kinderen en kleinkindere, verder natuurlijk ook nog wat leuke reisjes maken.

Welk nummer zou de vereniging in het repertoire moeten hebben en waarom? Een mooi concertstuk, momenteel wordt er veel lichte/pop muziek gespeeld.

Wat is het slechtste cadeau dat je ooit gekregen hebt? Een cadeau kan nooit slecht zijn...

Vertel nog iets verrassends over jezelf: Ik heb eigenlijk niet echt iets verrassends.

De speciale vraag van Toinne van Heuven. Hoe vind je dat de vereniging ervoor staat? En wat zou er anders kunnen of verandert moeten worden? Jammer dat het ledenaantal van de fanfare door de jaren heen flink is teruggelopen, daardoor is de bezetting niet optimaal en kunnen we niet meer spelen op het niveau dat we hadden. Dit vind ik wel erg jammer. Gelukkig zijn de leden wel actief en wordt er veel ingezet om de leerlingen van de basisschool kennis te laten maken met muziek en de diverse instrumenten. Wat er veranderen moet, vind ik erg lastig om te benoemen. Ik heb hier soms wel een heel uitgesproken mening over, maar ik zie ook wel dat het lastig is om bepaalde zaken te veranderen.

Wat wil je weten van de volgende notenlijstinvuller en aan wie geef je de lijst door? Aan: Lia van Beek-Heesmans Hoe denk je over de toekomst van St. Cecilia… de slagwerkgroep en de fanfare? 19


column

WIE IS CLAUDIA AARTS? Wat is jouw functie in het bestuur? Mijn functie binnen het bestuur is het fanfarekorps. Voorheen was ik penningmeester, maar vanwege verschuiving binnen het bestuur ben ik recent overgestapt. Tenminste dat hoop ik na de jaarvergadering ook formeel te doen. Wat zijn jouw taken binnen deze functie? Nu zorg ik voor al het reilen en zeilen binnen het fanfarekorps. Hoe lang oefen jij deze functie al uit? Sinds januari 2020. Wat vind jij het leukste aan jouw functie? Het samen zorgen dat we muziek kunnen maken. En plezier te hebben met het maken van muziek. En natuurlijk ook de ontspanning op de repetitieavonden. Heb je naast een bestuursfunctie nog een andere taak binnen onze vereniging? Ik ben ook lid van De Millusse Kapel. Wat een heerlijke combi is van muziek maken en ontspanning. Hoe zou je St. Cecilia Milheeze omschrijven? Een open vereniging waar gezelligheid samen gaat met muziek. Wat wil je komend jaar bereiken met of voor de vereniging? Hopelijk kunnen we in Milheeze muziek blijven maken. Daarvoor hebben we natuurlijk wel de aanwas nodig van oude leden en de jongere muzikanten. Hier wil ik de komende jaren samen met alle leden aan werken. Gelukkig zijn we in Milheeze al bezig met meer muziek in de klas wat hopelijk ook nieuwe leden werft.

Claudia Aarts

Fanfare Geboren op 9 april 1994 Woonachtig in Bakel Werkt bij De Zorgboog

Waar wil je dat de vereniging over 5 jaar staat? Nog in Milheeze muziek makend met een verjongd korps en een programma wat zowel jeugd als de oudere mensen in Milheeze trekt. Wat doe je in het dagelijks leven? In het dagelijks leven ben ik verpleegkundige in de wijk in Deurne bij De Zorgboog. Wat zijn je hobby's naast Fanfare St. Cecilia Milheeze? Mijn hobby's zijn wandelen en gezelligheid.

Dit magazine wordt mogelijk gemaakt door:

20


terugblik

DE MILLUSSE KAPEL SPEELT VOOR DE BERKEN Op zondag 5 april 2020 heeft de Millusse Kapel een mini concert gegeven in de tuin van De Berken. Zij speelden voor de bewoners van De Berken om deze een hart onder de riem te steken. De leden van de kapel waren goed voorbereid. Ze hadden allemaal een hoepel waar zij in gingen staan zodat iedereen genoeg afstand van elkaar hield. Er werden onder andere walsjes en meezingers gespeeld. Ook werd er Lang Zal Ze Leven gespeeld voor een ieder die in deze bizarre tijd zijn of haar verjaardag in een kleine kring moet vieren.

BESTUURSSAMENSTELLING Het bestuur van St. Cecilia Milheeze bestaat uit: Voorzitter: Roel Keunen Secretaris: Feike Reijnders Penningmeester: Niels van den Heuvel (aspirant bestuurslid) Jeugd en opleiding: Mirriam Jansen Fanfarekorps: Claudia Aarts Slagwerkgroep: Bertus Keunen Jeugd slagwerkgroep: Anne Bouwmans

Voor meer informatie of activiteiten kijk op: www.cecilia-milheeze.nl of onze Facebook-pagina. 21


22


ONZE VRIENDEN Ilse en Gideon Aarts D. & H. Aarts-Nooijen M.H. van Ansem M. van Ansem-van Brussel Imke Bazelmans G. Beijers F. van den Berkmortel T. van de Berkmortel A. van Bommel H. van de Boomen Henk van den Boomen W. van den Broek - C den Boef Hans Bukkems F. de Corte M. de Corte Twan Cox Anita Cox A. Cox-van Heuven M. Cox-van Heuven C. Dekker Rioolservice van Dijk Schoonheidsstudio Dorettie Fam. van den Eikhof Lia van den Elsen Timmerbedrijf van den Elsen mevr. M. Freriks F. van Gog audio, video en electro mevr. G.G.N. de Groot G. van Hees Monique van Hees A. Heesmans Familieorkest Heesmans Marius Heesmans P. Heesmans Theodoor van Heugten AIBH van den Heuvel Fam. J. van den Heuvel Guus van den Heuvel mevr. van den Heuvel mevr. van den Heuvel - van Heuven F. van Heuven Jose van Heuven A. van Heuven-Sleegers Saskia Jacobs Johnny Jansen

Joris Jansen M. Jansen J. Jansen-Overbeek Bertie Janssen Huub Janssen J. Janssen Wouter Joosten Tuinen Annette Kanters-van Bommel Kapsalon Anmarie Fam. F. van Kessel-Taylor Bertus Keunen Fam. H. Keunen R. Keunen W.G.H. Koenen J. van de Laar - Smits Mirjam Lemmens-Verheggen I. & L. Lenssen Peter van Loon W.A. Loos W. de Loyer J. Manders Leo Martens P.A. Martens - van Rooy Koen van de Mortel Muziekcentrum Best-Venray VOF NH Adviseurs A. van de Nieuwenhof Joze en Andries van de Nieuwenhof J. Nooijen Loonbedrijf Van Osch Beheer H. Overbeek Fam. Peters M. Peters - van Maris P. Raaijmakers T Raaijmakers Het Raaymakers Antiek Pieter en Petra Raijmakers L. Rijkers P. Rijkers H. Rongen Rosegaar.nl mevr. M. Rovers-Rongen Royackers Transport F. Royackers mevr. J. Royackers

Erwin Sanders Dolinde van Schijndel GHJB van Schijndel Mario van Schijndel W. Senders, tandarts Slaapcenter Bevers AHWH Sleegers H Smits L.P. Smits mevr. A. Smits Fam. Smits-Overbeek Fam. Strijbosch A. Suys Fam. Suys HJM Swinkels PJ Swinkels Rinus Swinkels J. Swinkels-Hoogers N. Swinkels-van den Berg P.P.E.J. Teluy R. Thomassen - van Ansem Thomassen Varkenshouderij Tuincentrum Milheeze F.J. van der Veeke J.A.M. van de Ven Will Veraa A.A. Verberne Simon Verbers F.M. Verduyn Robin Verheggen S. Verheggen J. Verheggen - Verhoeven W. Verhoeven Fam. Verhoeven - Verschuijten VOF Verhoeven-Martens Vermeulen en Van Gerven BV D. & H. Verschuijten M. van der Wallen N. van de Weijer De Weijerij Bart van Well, Bloemsierkunst Marcel van de Wetering P. v.d. Wetering T. Wilbers M. van de Zanden - van de Ven

WILT U VRIEND WORDEN? KIJK OP WWW.CECILIA-MILHEEZE.NL/VRIEND-WORDEN

23


#SAMENSTERK! ALLEEN SAMEN KRIJGEN WE CORONA ONDER CONTROLE

Profile for Fanfare St. Cecilia Milheeze

Notenblaadje - Editie 04  

Notenblaadje - Editie 04  

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded