Page 50

2

Ordet er ditt

Tilpass språket Det er ikke alle som er så gode til å tilpasse språket til den de snakker med, og en av dem er Kurt. Men han får erfare at det nok er lurt å være høflig og vennlig når man snakker med politiet. I dette utdraget blir Kurt stoppet av politiet fordi han kjører med et helt lass med penger på tilhengeren. Han er på vei til barnehagen for å hente sønnen sin, Bud.

Fra Kurt blir grusom av Erlend Loe

Erlend Loe er en kjent norsk forfatter som skriver bøker og filmmanus for voksne og barn. Han ble født i Trondheim i 1969 og bor i Oslo. Han har skrevet seks bøker om truckføreren Kurt. Flere av bøkene har blitt til både film og teater.

48

Kurt blir grusom På vei til barnehagen blir Kurt stoppet av en politimann som har dobbelt så stor bart som Kurt. Politimannen går to ganger rundt trucken og tilhengeren mens han klapper seg fornøyd på barten. Du kjører med for høy last, sier han. Synes du det er høyt? sier Kurt og ler. Jeg syns ikke det er noe høyt. Så kikker han på klokken. Jeg har forresten ikke tid til å snakke med en dustete politimann, sier han. Det er forbudt å kalle politimenn for duster, sier politimannen. Jeg blir nødt til å gi deg en bot på 500 kroner. Ha! Så lite! Sier Kurt. Og så kaller han politimannen dust en gang til, og dessuten for idiot. Politimannen tar opp en kalkulator og regner en liten stund. Nå må du betale 1500 kroner, sier han. Så tar Kurt frem en saks og klipper av politimannens bart.

Profile for Cappelen Damm

Kaleido 5a gb blabok  

Kaleido 5a gb blabok