Page 1

El Diari del Ple CiU t’informa especial Ple.

Juny de 2009

LA PROPOSTA DE CiU PLANTEJANT QUE ELS FERROCARRILS DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA FUNCIONIN DE MANERA ININTERROMPUDA ELS DIVENDRES I ELS DISSABTES APROVADA PEL PLE Amb una clara voluntat d’apostar per la consolidació de l’ús del transport públic, atesa la demanda potencial entre Terrassa, Rubí, Sant Cugat i Barcelona, entre d’altres per l’oferta de lleure, i tenint en compte que un segment de possible usuaris podria ser el dels joves amb la qual cosa es podria reduir la utilització de vehicle privat i els riscs d’accidents.., des de CiU s’ha presentat aquesta proposta, aprovada pel Ple, per tal de demanar al Govern de la Generalitat de Catalunya que iniciï els tràmits per mantenir l’oferta de servei de manera ininterrompuda els caps de setmana i les vigílies de festius a la línia del Vallès dels FGC. S'ACORDA DONAR SUPORT I ADHERIR L'AJUNTAMENT DE TERRASSA A LA COMMEMORACIÓ DEL DIA 28 DE JUNY, PER A L’ALLIBERAMENT DEL COL·LECTIU GLBT L'acord aprovat consisteix en: manifestar el suport i l'adhesió de l'Ajuntament de Terrassa a la commemoració que les entitats i institucions celebren arreu de Catalunya i del món amb motiu del dia 28 de juny, per a l’alliberament del col·lectiu GLBT (gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals); i mantenir i reforçar la presència d’aquestes temàtiques dins del món educatiu afavorint les actuacions que ofereixen les entitats i serveis municipals a la comunitat educativa a través de la Guia d’Activitats i Serveis Educatius. APROVADA LA PROPOSTA DE CiU SOBRE L’ADOPCIÓ DE MESURES PER PART DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA A FI DE POSAR REMEI A LA SITUACIÓ DE COL·LAPSE QUE PATEIX EL “CENTRE D’ATENCIÓ A PERSONES DISMINUÏDES DE TERRASSA” (CAD) En aquesta proposta del Grup Municipal de CiU es posa de manifest que, en aquests moments, el CAD de Terrassa torna a fregar la situació de col·lapse i s’estan produint llistes d’espera que van dels vuit mesos a un any i mig per donar una hora de visita, a fi d’obtenir una valoració mèdica acreditativa del grau de disminució que hom pateix. Així doncs, amb voluntat de paliar aquest greu problema, amb l'aprovació d'aquesta proposta s'ha acordat demanar al Govern de la Generalitat que adopti les mesures pertinents per tal de posar remei a la situació que des de fa anys està patint el CAD. ACORD SOBRE LA NECESSITAT DE FOMENTAR I FACILITAR L’EXERCICI DEL DRET A VOTAR DE LES PERSONES AMB MOBILITAT REDUÏDA A INICIATIVA DE CiU Amb aquesta proposta de CiU aprovada pel Ple es pretén garantir que en les jornades electorals hi hagi en cadascun dels col·legis electorals una cadira de rodes a disposició d’aquells electors que ho necessitin per tal que les persones amb mobilitat reduïda puguin exercir el seu dret a vot amb plenitud. Grup Municipal de CiU - www.ciuterrassa.cat - secretaria.ciu@terrassa.org - Tel. 93 739 70 21


El Diari del Ple CiU t’informa especial Ple.

JOSEP RULL: Ha tornat a denunciar que l’Equip de Govern incompleix de manera reiterada la seva obligació de respondre a l’oposició i de complir els acords del Ple, i va fer esment de la proposta de CiU, aprovada al gener del 2007, sobre l’elaboració d’un Reglament regulador de mesures de seguretat en parcs infantils. A més, va advertir que en cas que no es resolgui aquesta situació haurà de demanar emparament a la Direcció General d’Administració Local. I ha demanat que es redueixin despeses supèrflues, començant per la recepció institucional de la Festa Major. IGNASI PUIG: Ha preguntat a l'Equip de Govern a quins usos destinarà l’antic edifici dels Jutjats, propietat de la Generalitat de Catalunya, i de l'edifici de l’Acondicionament, propietat del Leitat però en procés de cessió. EVA SALVADOR: Arrel de les darreres detencions de ciutadans d’origen xinès a Mataró, ha preguntat sobre els casos de sobreocupació d’habitatges coneguts a la ciutat; si s’ha rebut alguna queixa o denúncia ciutadana relativa a sorolls, excessiu moviment de persones o altres molèsties en la línia dels fets que han succeït a Mataró; i, quines accions estan duent a terme, o preveuen fer, per tal de detectar possibles tallers il.legals a la ciutat. Ha tornat a reclamar l’adequació d’uns espais amb ombres per als infants i persones grans, que no poden estar molta estona al sol, a la piscina de Les Arenes i ha recordat el compromís que l’Equip de Govern va prendre ja en l’anterior mandat en buscar-hi alguna solució.

PRECS I PREGUNTES DELS NOSTRES REGIDORS JORDI PLANA: Ha reclamat les mesures per limitar l’accés de velocitat als carrers Arquímedes i Galileu, concretament a les nits, a les quals es va comprometre l’Equip de Goven i que encara no ha fet res. I també a reclamat el compromís de l’Equip de Govern sobre l’estudi de contaminació atmosfèrica als carrers Arquímedes, Galileu i paral·lels i que tampoc ha fet. MONTSE PLAYÀ: Ha demanat que es reobrin al públic els lavabos del Parc St. Jordi, tancats des de fa mes i mig, i que sorti a concurs l’obertura del bar d’aquest Parc atès que és un servei que cal, especialment a l’estiu, i que ara no hi ha. Ha reclamat que es retiri el cartell que anuncia la urbanització del carrer Mare de Déu del Carme que està al terra molestant al trànsit i que suposa un perill pels usuaris d’aquest carrer; a més, la urbanització ja fa temps que està acabada. I també ha reclamat la reparació d’un fanal que des de fa quatre mesos està al terra arrel d’un accident de cotxe. Ha cridat l’atenció a l’Equip de Govern sobre la manera com es neteja la ciutat en el sentit que, en algun cas, un cop escombrat el carrer no s’ha procedit a la recollida de la brossa sinó que s’ha llençat als escocells dels arbres. I ha preguntat el per què del canvi d’horari de la piscina del Parc de Vallparadís escurçant-lo més de dues hores perjudicant així les persones usuàries, especialment, als nens i nenes que van a espais d’estiu.

Diari del Ple - Juny 2009  
Diari del Ple - Juny 2009  

Diari del Ple del mes de juny del 2009 elaborat pel Grup Municipal de CiU a l'ajuntament de Terrassa