Page 1

El Diari del Ple CiU t’informa especial Ple.

Febrer de 2010

CiU DENUNCIA L’INCOMPLIMENT DE L’EQUIP DE GOVERN EN RELACIÓ ALS ACORDS DE PLE I RECLAMA QUE ELS COMPLEIXIN I QUE DONIN EXPLICACIONS DE LES GESTIONS FETES Atesa la gravetat dels fets, en aquest darrer Ple municipal, el Grup Municipal de Convergència i Unió només ha presentat aquesta proposta de resolució. Estem parlant de qualitat democràtica. No és acceptable que el Govern municipal incompleixi els acords adoptats en el Ple de l’Ajuntament, quan les propostes provenen de l’oposició. L’any 2006, CiU ja va advertir sobre aquesta mala praxi del Tripartit. Aleshores, es va adquirir el compromís d’informar sobre el compliment de les resolucions, cada 3 mesos, en el marc de la Junta de Portaveus. Novament s’incompleix aquest acord. Així doncs, el Grup Municipal de CiU vol posar de manifest l’incompliment de l’Equip de Govern en l’execució de diversos acords de Ple i reclama les responsabilitats pertinents per tal que es doni resposta i es procedeixi al compliment dels acords de Ple no executats. Així doncs, 1.- Volem posar de manifest la laxitud per part de l’Equip de Govern en el compliment de les resolucions aprovades, a instància de l’oposició, en aquest Ple. 2.- Hem aconseguit incorporar un punt a l’ordre del dia de la propera sessió plenària per tal que l’Equip de Govern doni compte de les gestions de compliment dels acords de Ple d’aquest mandat. 3.- Hem arrancat el compromís de l’Equip de Govern d’incorporar al Reglament Orgànic Municipal els mecanismes necessaris per tal d’evitar que es tornin a repetir aquests incompliments del Govern municipal. Esperem que aquest cop l’Equip de Govern compleixi aquest acord de Ple, aprovat per unanimitat. Exemples d’incompliments: - Reglament de parcs infantils - Bonificacions pel transport públic per a persones amb discapacitat - Passi per a acompanyant en el transport públic - Reconeixement a les entitats - Climatització del Mercat de la Independència Grup Municipal de CiU - www.ciuterrassa.cat - secretaria.ciu@terrassa.org - Tel. 93 739 70 21


El Diari del Ple PRECS I PREGUNTES DELS NOSTRES REGIDORS JOSEP RULL:

IGNASI PUIG:

Ha insistit a denunciar el col·lapse del Centre d’Atenció a Discapacitats del carrer de Prat de la Riba. L’Equip de Govern ha contestat que continuen fent gestions.

Ha denunciat que l’ascensor ubicat a l’antiga rectoria de les Esglésies de St. Pere no funciona malgrat només fa tres mesos de la seva inauguració. I ha reclamat que s’arrangi atès que això impedeix a persones amb mobilitat reduïda puguin visitar la 2a planta on hi ha un àudiovisual i els retaules gòtics. L’Equip de Govern ha contestat que farien les gestions pertinents per arranjar-ho.

Ha demanat explicacions sobre la desorganització en el procés d’inscripció dels tallers organitzats en els centres cívics, la qual cosa ha comportat que s’haguessin de suspendre fins a un 45% dels cursos oferts. La resposta ha estat que accepten que no ho han fet bé. Ha lamentat la passivitat de l’Equip de Govern en l’àmbit del comerç. És inaudit que dos mesos després que les organitzacions de comerciants haguessin enviat les seves propostes al Tripartit, des de l’Ajuntament no se’ls hagués respost, en plena crisi econòmica. El regidor ha contestat que la seva actuació és exemplar. EVA SALVADOR: Ha preguntat pel Pla de barris al Districte II i per la no participació de dues associacions veïnals en els grups de treball de les àrees que engloben el contracte-programa d’aquest Pla. La no participació es deu a la desmotivació, reunions repetitives, temes que no són d’interès per al seu barri, no informació prèvia, no es tenen en compte les peticions fetes, no foment de l’autonomia i lideratge de les entitats en els projectes, etc. Així doncs, ha demanat què pensa fer l’Equip de Govern per tal que aquestes associacions hi participin, i com preveuen fomentar la cogestió per part de les entitats en els diferents projectes, ja que aquesta és una de les peticions que feia el moviment associatiu en l’anterior Pla de Barris. L’Equip de Govern ha negat la informació que ens havien fet arribar aquestes dues associacions veïnals i ha ofert la possibilitat de parlar-ne personalment.

Ha preguntat a l’Alcalde què ha fet per paliar la greu crisis que pateix Terrassa. I ha posat de manifest que Terrassa pateix una manca de lideratge i és en aquests moments difícils on la primera autoritat de la ciutat ha de prendre decisions, iniciatives i marcar el full de ruta. La resposta ha estat que ja s’estaven fent coses. MONTSE PLAYÀ: Ha denunciat el fet que ha estat l’Associació de veïns del Poble Nou-Zona Esportiva qui ha fet retirar el projecte d’ampliació del centre cívic Avel·lí Estrenjer que l’Equip de Govern volia tirar endavant tot i reduint la plaça del davant. I ha reclamat que es parli amb les associacions de veïns abans de tirar pel dret. L’Equip de Govern ha dit que el que han fet ja està bé i que ja havien parlat amb l’Associació de veïns. Ha denunciat que la passera del c Rectoria, tot i ser provisional, rellisca i a més és molt estreta per la qual cosa dificulta el pas de persones amb mobilitat reduïda i ha demanat que es doni una solució a aquests problemes. La resposta ha estat que per aquesta passera s’hi passa bé i que compleix la normativa. Ha denunciat la manca de neteja i la pudor que fan els contenidors i ha demanat que es netegin. L’Equip de Govern ha dit que ja ho fan i que estan molt nets.

Diari del Ple - Febrer 2010  

Diari del Ple corresponent al mes de febrer del 2010 editat pel Grup Municipal de Convergència i Unió a l'Ajuntament de Terrassa.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you