Page 1

Microsoft

Microsoft is een wereldwijd bekend Amerikaans bedrijf dat is opgericht in 1975 door Bill Gates en Paul Allen. Hun hoofdzetel bevindt zich in Redmond, Washington. Microsoft houdt zich bezig met het ontwikkelen, verspreiden en ondersteunen van een ruim assortiment producten en diensten die gerelateerd zijn aan computers. In de jaren 80 nam Microsoft MS-DOS over en dit besturingssysteem werd later opgevolgd door Microsoft Windows. Sinds de jaren 90 heeft het bedrijf verscheidene bedrijven overgenomen en het staat ook op de lijst van de ‘s werelds waardevolste bedrijven. Daarnaast is Microsoft het grootste softwarebedrijf van de wereld. Microsofts internationale onderzoekstak werkt samen met verschillende universiteiten en in 2003 creëerde het bedrijf wereldwijd 10 000 nieuwe jobs in deze onderzoeksafdelingen. Hoewel Microsoft zich vooral bezighoudt met software, produceert het bedrijf ook hardware zoals muizen, toetsenborden en joysticks. Microsoft is ook actief op de videospelletjesindustrie met de Xbox en de Xbox 360 gameconsoles, op de zoekmachinemarkt met Bing en op de digitale servicemarkt met MSN & Windows Live. Daarnaast produceert het bedrijf mobiele telefoons zoals de Windows Phone. Sinds vorig jaar is Microsoft op zowel de markt van besturingssystemen voor pc’s als op de markt van de kantoorsoftwarepakketten met Microsoft Office marktleider. In mei 2011 heeft Microsoft ook Skype Technologies overgenomen voor 8,5 miljard dollar. Dit is tot op heden de duurste overname van Microsoft. Binnenkort zal het bedrijf de markt voor de verkoop op tabletgebied betreden met zijn “Surface”. Een leuk weetje: de populariteit van al deze producten heeft ervoor gezorgd dat 12 000 mensen miljonair werden.


Tegenhangers van Microsoft Office Vervolgens ga ik het hebben over de alternatieve programma’s die er bestaan voor Microsoft Office. Er zijn meerdere programma’s ter vervanging voor Microsoft Office zoals LibreOffice, KOffice, WordPerfect Office, Open Office en iWork. Hieronder bespreek ik enkele gratis alternatieven van Microsoft Office.

Open Office Voordelen • • • • •

geen aankoop- of licentiekosten; updates altijd gratis installeren; draait groter aantal besturingssystemen dan Microsoft Office; uitgebreide grafische bibliotheek; toegang tot een professionele helpdesk.

Nadelen • • •

weinig cursussen die specifiek op het onderwijs gericht zijn; ondersteuning van Open Office niet altijd gegarandeerd; Bevat minder programma’s dan Microsoft Officepakket.

Libre Office • • •

Gebaseerd op Open Office.org, Gratis, Om de 6 maanden nieuwe versie.

Online diensten Er zijn ook enkele online diensten ter vervanging van enkele programma’s van het Microsoft Officepakket. Zoals iedereen wel weet biedt Google veel meer dan alleen de zoekdienst. Google Docs is een online dienst, maar kan men ook offline gebruiken. Deze dienst is vergelijkbaar met de programma’s Word, PowerPoint en Excel van het Microsoft Officepakket. Om gebruik te kunnen maken van deze dienst, moet men wel beschikken over een Google Account. De documenten worden online opgeslagen en kunnen met andere Google-Account-gebruikers worden gedeeld.


Bestandextensies Microsoft Office

Open Office Libre Office

Google

Word

*.docx

*.sxw

*.odt

Excel

*.xlsx

*.sxc

*.ods

PowerPoint

*.pptx

*.sxi

.odp

Access

*.accdb

*.odb

*.odb


Links

http://www.microsoft.com/en-us/office365/education.aspx http://en.wikipedia.org/wiki/Microsoft http://nl.wikipedia.org/wiki/Microsoft http://www.gratissoftwaresite.nl/tips/waaromopenoffice http://www.computeridee.nl/artikel/alternatieven-voor-ms-office http://nl.wikipedia.org/wiki/Apache_OpenOffice http://nl.wikipedia.org/wiki/Google_Docs

RSS Feeds

http://blogs.office.com/search/searchresults.aspx?q=rss

Microsoft  

Hier kan je mijn deel van het softwarepakket Microsoft terugvinden.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you