Issuu on Google+

DE 4 JAARGETIJDEN ‘IN TRANSFORMATIE’

‘In transformatie’ verwijst naar een geleidelijke diepgaande verandering die vele facetten van het persoonlijke en professionele leven raakt. Deze cyclus heeft als titel ‘de vier jaargetijden’ omdat wij de cycli opbouwen met 4 x 2 dagen en verbinden met de verschillende seizoenen. De cyclus wordt opgebouwd rondom de hechtingscirkel van George Kohlrieser. Hij onderscheidt vier fasen in het aangaan van de relatie met jezelf, de ander en de wereld om je heen.

Lente – contact maken De lente is het jaargetijde waarin nieuw leven ontspruit. Het leven is vol frisse kleuren; lichtgroen, rood, paars, geel. De bloemen komen op, de lammeren dartelen door de wei. Het is het jaargetijde dat wij verbinden met contact maken. Zomer – hechten In de zomer bereikt de natuur haar volle wasdom. De kleuren worden steviger aangezet; groen, geel De dagen zijn warm. Het fruit rijpt en het graan groeit. Het is het jaargetijde dat wij verbinden met hechten.

Herfst – loslaten In de herfst maakt de natuur zich op voor de winter. De bladeren laten los, kastanjes en beukenootjes vallen, paddenstoelen schieten uit de grond. De kleuren worden intens rood en bruin. Het weer is vaak onstuimig. Het is het jaargetijde dat wij verbinden met loslaten. Winter – rouwen In de winter lijkt de natuur stil. De bomen zijn kaal, de dieren houden hun winterslaap. De kleuren zijn grijs, grauw, soms heel helder en wit. Het is koud. Het is het jaargetijde dat wij verbinden met rouw.


Elk van de seizoenen heeft haar functie in het vorm geven aan het leven. Het is een doorlopende cyclus. Zo geldt dit ook voor de vier fasen van hechting. Het steeds weer opnieuw doorlopen geeft ons de mogelijkheid te worden wie we in potentie zijn. contact hechten

rouwen

loslaten Steeds weer opnieuw contact maken, hechten, loslaten, rouwen leidt ertoe dat we steeds meer worden wie we in potentie zijn.

Het doel wat we met de cyclus beogen is jouw existentiële welzijn te vergroten en je de mogelijkheid bieden op een bewuste wijze je persoonlijke en spirituele groei verder vorm te geven. We doen dit door stil te staan bij de 4 pijlers waarop ons leven is gebaseerd: 

onze relatie met onzelf

onze relatie met de anderen

onze relatie met de wereld, de maatschappij

onze relatie het grotere geheel

In elke tweedaagse staat één thema/ ‘seizoen’ centraal. We verkennen dat thema zoals het zich manifesteert in de verschillende aspecten van ons leven. We doen dit aan de hand van concepten uit de Transactionele Analyse en verschillende spirituele en filosofische stromingen. We verbinden elk thema met haar betekenis voor de andere fasen van de hechtingcirkel. Daarnaast heb je tussen elke tweedaagse eventueel een supervisiegesprek over je eigen ontwikkeling, waarin je handreikingen krijgt voor de stappen die je wilt gaan zetten. We maken daarbij gebruik van vele ervaringsgerichte oefeningen en theoretische reflecties, de kracht van de groep, ieders unieke kwaliteiten en de natuurlijke kracht die elk seizoen te bieden heeft in het (k)(p)rachtige duingebied rond Schoorl. Jouw eigen vragen en ontdekkingen bepalen mede het proces.


“Als een treinreis langs 4 haltes die bij het leven horen met als metafoor de 4 jaargetijden: ontroerend, intens, af en toe confronterend maar, altijd zorgvuldig en veilig onder leiding van Bea en Lieuwe.

“Koppeling van deze cyclus aan de seizoenen is een hele logische en doet veel met de energie van werken”

Een reis die je jezelf mag geven “

“Afwisseling van oefeningen vanuit allerlei invalshoeken met veel buiten werken, heerlijk”

“Prachtig, in een woord prachtig!”

“Voor mij was het een plek waar ruimte is voor ervaren, beleven, uitwisselen en doen, zowel voor mezelf als persoon als voor mijzelf als professional” “De verschillende seizoenen zijn op een natuurlijke wijze een basis voor de workshops” “In een veilige, warme omgeving stap voor stap jezelf kunnen ontdekken”

“De rol van Bea en Lieuwe is inspirerend: aanwezig en niet op de voorgrond, leidend en volgend waar nodig. Hierdoor kom ikzelf in beweging, heeft me veel ruimte tot uitproberen gegeven”

“Vaak spreek ik in mijn werk met mensen over het “versterken van je zelfbewustzijn”. Na de Vier Jaargetijden weet ik pas echt wat dat betekent: gefaseerd en gedoseerd met anderen en jezelf op diverse lagen van je persoon aan het werk. Variërend van energetisch werk, kennis maken met sjamanistische rituelen, geleide meditatie, diepe gesprekken, theoretische en filosofische inzichten. Op een schitterende manier met elkaar verbonden binnen de thema’s van het seizoen dat is. Voor mij is de cyclus rond, tijd om een andere cyclus in te gaan. De Vier Jaargetijden hebben mij een enorme versnelling en verdieping opgeleverd in het vergroten van mijn zelfbewustzijn en persoonlijke kracht”


DATA

Zomer Herfst Winter Lente

22 & 23 juni 2017 14 & 15 september 2017 11 & 12 januari 2018 22 & 23 januari 2018

LOCATIE

De cyclus vindt plaats bij Dopersduin, Oorsprongweg 3 in Schoorl (NH). Telefoonnummer +31725091274. http://dopersduin.nl. Er is een grote parkeerplaats aanwezig.

AANMELDING

Meld je deelname bij Charyssa Daudt via het aanmeldformulier. Voor aanvang wordt je door één van de begeleiders gebeld voor een intakegesprek.

INVESTERING & ANNULERINGSVOORWAARDEN

De kosten van de hele cyclus - van 4 x 2 dagen - bedraagt EUR 2.000,- Wil je ook gebruik maken van de supervisie tussen de cycli door, dan is het totaalbedrag EUR 2.600,- exclusief 21% BTW. Overnachtingen en volpension is inbegrepen. Voor aanvang dient het volledige bedrag te zijn betaald. Speciale afspraken met betrekking tot een betalingsregeling is mogelijk, hiervoor kun je contact opnemen met Charyssa Daudt via cyclusdevierjaargetijden@gmail.com. Na betaling vindt geen restitutie plaats bij het annuleren of bij het afwezig zijn op 1 of meerdere dagen. Eventueel gemiste dagen kunnen in overleg ingehaald worden. In dat geval wordt het tarief voor een tweedaagse (EUR 500,- excl. BTW) opnieuw in rekening gebracht.

BEGELEIDERS Lieuwe Koopmans (1962) (P)TSTA is werkzaam binnen diverse organisaties, binnen zowel de profit als de non-profitsector. Hij heeft in de loop der jaren een diepgaande interesse ontwikkeld in zingevingvraagstukken in organisaties en in het persoonlijke leven.

Bea Verzaal (1957) is werkzaam als coach, counselor, (systeem) therapeut, supervisor, trainer en spiritueel begeleider. Bij haar missie om individuen maar ook systemen weer in contact met hun eigen innerlijke essentie te laten zijn en van daaruit te handelen, integreert zij westerse psychotherapeutische- en (eeuwenoude en nieuwe-tijds) spirituele zienswijzen en praktijken. .


Folder de vierjaargetijden 2017-2018