__MAIN_TEXT__

Page 1

Toegankelijke Cultuur

2019-2020

Cultuurcentrum Zwaneberg


Wat is ‘Toegankelijke Cultuur’? ‘Toegankelijke Cultuur’ biedt mensen met een handicap, ouderen, mensen in kansarmoede, zieken, etnisch-culturele minderheden en personen met een psychische kwetsbaarheid meer kansen om naar voorstellingen te komen kijken in Cultuurcentrum Zwaneberg te Heist-op-den-Berg. Wil jij wel eens een voorstelling zien, maar is de ticketprijs te hoog, heb je geen gezelschap of heb je geen vervoer? Dan is ‘Toegankelijke Cultuur’ misschien wel iets voor jou! Wij zorgen voor een vrijwilliger die samen met jou naar de voorstelling gaat!

Wat kan je verwachten? • • • • • •

Een vrijwilliger gaat samen met jou naar een voorstelling Je wordt thuis opgehaald en teruggebracht Je hebt gezelschap tijdens de voorstelling en tijdens de pauze Een speciale korting Een drankje voor of na de voorstelling Een gezellig avondje uit

Waar kan je naartoe? Scala CIRCA Echt Antwaarps Teater Michelino Bisceglia plays Tim Burton Novastar Van der Laan & Woe Belpop Bonanza Hest Jukebox 2020 KOPERGIETERY, KGbe & Doble Mandoble Steven Van Herreweghe

28/09/2019 03/10/2019 04/11/2019 06/12/2019 05/01/2020 30/01/2020 29/02/2020 13/03/2020 06/04/2020 14/05/2020

Kijk in deze brochure voor meer informatie over deze voorstellingen.

20 uur 20 uur 14 uur 20 uur 20 uur 20 uur 20 uur 20 uur 15 uur 20 uur


Hoe inschrijven? Wil je naar één van de voorstellingen uit deze brochure komen met een vrijwilliger? Schrijf je dan in bij CC Zwaneberg. Je vindt het inschrijvingsformulier achteraan deze brochure. Ga je liever naar een andere voorstelling uit de programmabrochure van CC Zwaneberg? Laat het ons weten, we bekijken dan of er nog plaats is en zoeken een vrijwilliger. Inschrijven kan tot 14 dagen voor een voorstelling. Zo kunnen we tijdig een vrijwilliger vinden. Ongeveer 10 dagen voor een voorstelling hoor je of er een vrijwilliger beschikbaar is en wie er met je mee zal gaan.

Toegankelijkheid In CC Zwaneberg kan je binnen met een rolstoel. Er zijn ook toiletten die met een rolstoel toegankelijk zijn. Ben je rolstoelgebruiker of slecht te been? Laat dit weten zodat je een geschikte plaats krijgt tijdens de voorstelling.

In de schouwburg van CC Zwaneberg is er een ringleiding voor mensen met een hoortoestel. Heb je geen eigen hoortoestel? Je kan aan het loket gratis een hoofdtelefoon lenen. De hoofdtelefoon versterkt het geluid.

Hoe betalen? Op de dag van de voorstelling betaal je jouw ticket aan de kassa van CC Zwaneberg. Dit kan cash of met Bancontact. Je betaalt de prijs ‘Toegankelijke Cultuur’. De prijs staat bij elke voorstelling vermeld in deze brochure. Beschik je over een Vrijetijdskaart? Laat het ons dan weten! Let wel op: het gebruik van de Vrijetijdskaart is beperkt tot 10 voorstellingen per seizoen.


Vrijetijdskaart De Vrijetijdskaart (VTK) is een kortingskaart voor mensen uit Heist-op-den-Berg met een laag inkomen en voor mensen met een handicap die voldoen aan bepaalde voorwaarden. Deze kaart geeft recht op een korting van 80 %. De VTK kan je aanvragen bij het OCMW van Heist-op-den-Berg, Stationstraat 2, 2220 Heist-op-den-Berg. Meer informatie op www.heist-op-den-berg.be/vrijetijdskaart.

Wie werkt hiervoor samen? Pasform, de Gemeentelijke Adviesraad voor Personen met een Handicap (GAPH), vzw Den Draai, WZH Ten Kerselaere, PVT Schorshaegen, Team Gelijke Kansen en Cultuur Heist-op-den-Berg

Taaliconen De taaliconen zijn bedoeld voor mensen die Nederlands leren en geven het taalniveau aan. De iconen zijn ontwikkeld door het Huis van het Nederlands Brussel en de Vlaamse Gemeenschapscommissie. Je spreekt of begrijpt nog geen of niet zo veel Nederlands. Je begrijpt al een beetje Nederlands, maar je durft nog niet zo goed praten. Je begrijpt al veel Nederlands en je kan ook al iets vertellen. Je spreekt en begrijpt vlot Nederlands.


Voorstellingen


© Gert Daemen

SCALA Meisjesnamen Je kent ze ongetwijfeld, de dames van Scala met hun engelachtige stemmen. Ze banen zich al jarenlang een weg doorheen het muzieklandschap met een indrukwekkend repertoire van pop- en rockarrangementen. Scala. Geliefd van in Duitsland tot in China. Maar nu, met ‘Meisjesnamen’, terug in de Vlaamse theaters. En voor het eerst helemaal in het Nederlands met als insteek liedjes over vrouwen: Anne. Irene. Louise. Marijke. Jessica. Layla. Annelies.

ZATERDAG 28 SEPTEMBER 2019 OM 20 UUR SCHOUWBURG PRIJS TOEGANKELIJKE CULTUUR € 12 / PRIJS VTK € 4,80


© Peidro Greig

CIRCA Humans Het Australische circusgezelschap CIRCA was in het verleden bij ons te gast met ‘C!RCA’ en ‘Wunderkammer’. Nu komen ze terug met ‘Humans’. Hierin verleggen tien acrobaten de grenzen van het menselijk lichaam tot het onwaarschijnlijke. CIRCA neemt je mee in een spectaculaire reis over het leven, onze geliefden en de uitdagingen die we als mens tegenkomen. Vol energie verbindt de groep het ene moment naadloos met het ander in een meeslepende en adembenemende show.

DONDERDAG 3 OKTOBER 2019 OM 20 UUR SCHOUWBURG PRIJS TOEGANKELIJKE CULTUUR € 12,50 / PRIJS VTK € 5


© Marijke Hulsmans

ECHT ANTWAARPS TEATER De Jos is gejost Laura en Koen hebben bouwplannen. Ze hopen op steun van hun ouders. Laura’s ouders maken daar geen probleem van en doen een gulle schenking. Maar de ouders van Koen zijn gescheiden via een vechtscheiding. Er zal iets meer moeite moeten geleverd worden om hen over de streep te trekken. Ze worden uitgenodigd om de zaak te bespreken. Maar het zal spannend worden, want geen van beiden weet dat de ander komt! Een blijspel van en met Ruud De Ridder en Nicole Laurent.

MAANDAG 4 NOVEMBER 2019 OM 14 UUR BLAUWE ZAAL PRIJS TOEGANKELIJKE CULTUUR € 8,75 / PRIJS VTK € 3,50


© Marijke Hulsmans

MICHELINO BISCEGLIA PLAYS TIM BURTON Michelino Bisceglia dompelt het publiek onder in de vele fantasiewerelden van Tim Burton. Samen met zeven muzikanten en een jeugdkoor geeft hij een alternatieve interpretatie aan de muziek uit de films van de wereldberoemde regisseur. Bisceglia geniet vooral naamsbekendheid door zijn filmsoundtracks van o.a. ‘Marina’, ‘Blue Bird’, ‘De Bende van Jan de Lichte’ en ‘Hannah’. Voor ‘Marina’ ontving hij op het filmfestival van Gent zelfs een World Soundtrack Award. Tijdens het eerste deel van het concert zal het orkest een alternatieve interpretatie geven aan filmmuziek die Bisceglia zelf componeerde. Het tweede deel is volledig gewijd aan muziek uit de films van Tim Burton.

VRIJDAG 6 DECEMBER 2019 OM 20 UUR SCHOUWBURG PRIJS TOEGANKELIJKE CULTUUR € 9,50 / PRIJS VTK € 3,80


© Alex Vanhee

NOVASTAR WORDS OUT Prachtige melodieën vullen de zaal: op het podium een vleugel en een halve cirkel gitaren. In 2020 grijpt Novastar terug naar de essentie. Weinig artiesten begrijpen beter hoe je de perfecte song schrijft dan Joost Zweegers. Voorbeelden zijn er genoeg: ‘Mars Needs Woman’, ‘Because’, ‘Cruel Heart’, ‘Lost & Blown Away’, ‘The Best is Yet to Come’ en natuurlijk de klassieker ‘Wrong’. Nieuwe singles als ‘Holly’, ‘Cruel Heart’ en ‘Word’s Out’ zijn instant herkenbaar als Grote Novastar. Joost Zweegers gaat nu terug naar zijn roots. Solo spelen is wat hij het liefste doet. Terug naar de schrijfversie, de songs uitgekleed en puur. Zo komen de nummers helemaal tot hun recht. Zo werden ze ook geschreven, meestal in het diepst van de nacht.

ZONDAG 5 JANUARI 2020 OM 20 UUR SCHOUWBURG PRIJS TOEGANKELIJKE CULTUUR € 13 / PRIJS VTK € 5,20


© Marijke Hulsmans

VAN DER LAAN & WOE Pesetas Van der Laan & Woe brengen met ‘Pesetas’ een avond totaalcabaret dat bol staat van de grappen, scènes en muzikale acts. Wie Niels en Jeroen alleen kent van het satirische tv-programma ‘De Kwis’, kan maar beter meteen stoppen met lezen en zo snel mogelijk een kaartje kopen. Want ‘Pesetas’ is een virtuoze reis door de tijd die je alleen gelooft als je erbij bent geweest.

DONDERDAG 30 JANUARI 2020 OM 20 UUR SCHOUWBURG PRIJS TOEGANKELIJKE CULTUUR € 10 / PRIJS VTK € 4


© Francis Vanhee

JAN DELVAUX & DJ BOBBY EWING Belpop Bonanza Hest De muzikale geschiedenis van Heist-op-den-Berg is groot en bijzonder. De hoogste tijd om die rijkdom in kaart te brengen. Dan is er maar één adres: Belpop Bonanza. Dat is de wereld van Jan Delvaux en Jimmy Dewit a.k.a. DJ Bobby Ewing. Twee olijke muziekfreaks met een specialisatie in Belgische popmuziek. ‘Belpop Bonanza Hest’ wordt een theatershow over de muzikale geschiedenis van Heist-op-den-Berg. Moet dat zo nodig uitgespit worden door twee ‘buitenstaanders’? De mooiste lof komt altijd van een ander. En wie weet wat er bovenkomt als je twee onbevangen ontdekkingsreizigers op pad stuurt … Belpop Bonanza Hest wordt een spannende, grappige en entertainende revue. Een muzikaal geschenk voor alle Heistse zwanen. This is the sound of Hest!

ZATERDAG 29 FEBRUARI 2020 OM 20 UUR SCHOUWBURG PRIJS TOEGANKELIJKE CULTUUR € 10,50 / PRIJS VTK € 4,20


© Pol Deroo

LUCAS VAN DEN EYNDE, TINE EMBRECHTS, NELE BAUWENS Jukebox 2020 20 jaar geleden stapten Nele Bauwens, Tine Embrechts en Lucas Van den Eynde voor het eerst samen het podium op met hun programma ‘Jukebox 2000’. Omdat het publiek er achter blijft vragen en omdat ze die Nederlandstalige pareltjes toch zo graag zingen, zullen ze voor de allerlaatste keer hun keeltjes schrapen. 100 keuzemogelijkheden waarbij het publiek, vooraf via een website en tijdens de voorstelling zelf, kan bepalen wat ze willen horen. Zo ontstaat er iedere avond een levende jukebox. Begeleid door een 10-koppig orkest zingen Nele, Tine en Lucas nogmaals de sterren van de Nederlandstalige liedjeshemel voor jou!

VRIJDAG 13 MAART 2020 OM 20 UUR SCHOUWBURG PRIJS TOEGANKELIJKE CULTUUR € 12,50 / PRIJS VTK € 5


© Sassafras De Bruyn

KOPERGIETERY, KGBE & DOBLE MANDOBLE Le dîner Eén tafel, drie protserige heren en één diva. Ze komen samen om een avond ‘en grand chique’ door te brengen, geheel volgens de etiquette. Het diner wordt echter voortdurend onderbroken door onvoorziene gebeurtenissen; gerechten komen tot leven, objecten zweven door de kamer, vreemde personages verschijnen. Toch blijven de gasten stijlvol doen alsof er niets aan de hand is, zelfs wanneer de muren om hen heen afbrokkelen. Zolang ze het dessert maar halen! Het gevaar loert echter om de hoek … Internationale circusmensen nestelen zich letterlijk aan een tafel en steken op geestige manier de draak met schone schijn, hebzucht en machtswellust.

MAANDAG 6 APRIL 2020 OM 15 UUR SCHOUWBURG PRIJS TOEGANKELIJKE CULTUUR € 4,50 / PRIJS VTK € 1,80


© Marijke Hulsmans

STEVEN VAN HERREWEGHE De Droom van Philo In ‘De Droom van Philo’ brengt Steven het bewogen verhaal van televisie, haar makers en haar kijkers. Hoe tv mensen heeft doen vliegen of hun leven compleet heeft verwoest. Het wordt een rollercoaster van verhalen en fragmenten waarin Steven de strafste tv-gebeurtenissen wereldwijd tegen het licht houdt. Een ontroerende, soms pakkende, maar vooral geestige en warme theatershow waarin Steven Van Herreweghe zijn grote liefde voor tv eindelijk combineert met zijn eerste liefde: het theater.

DONDERDAG 14 MEI 2020 OM 20 UUR SCHOUWBURG PRIJS TOEGANKELIJKE CULTUUR € 11 / PRIJS VTK € 4,40


Inschrijvingsformulier Toegankelijke Cultuur Ben je geïnteresseerd in ‘Toegankelijke Cultuur’? Bezorg ons dan onderstaand strookje. Stuur dit strookje op naar Cultuurcentrum Zwaneberg t.a.v. Ruth Van Tendeloo Cultuurplein 1 2220 Heist-op-den-Berg of geef het af aan het loket of stuur een e-mail naar ruth@zwaneberg.be.

Ik wil graag meer informatie over Toegankelijke Cultuur. Dit zijn mijn gegevens: Naam Telefoonnummer E-mail (niet noodzakelijk) Opmerkingen

Voornaam


Colofon

Oplage: 700 exemplaren Samenstelling: Carmen De Roo Eindredactie: Ruth Van Tendeloo Verantwoordelijke uitgever: Jan Bourgeois, CC Zwaneberg, Cultuurplein 1, Heist-op-den-Berg Cover en binnenpagina’s © Samuel Vanderveken

WWW.ZWANEBERG.BE


CULTUURCENTRUM ZWANEBERG CULTUURPLEIN 1, 2220 HEIST-OP-DEN-BERG 015 25 07 70 INFO@ZWANEBERG.BE WWW.ZWANEBERG.BE

Profile for CC Zwaneberg

Toegankelijke cultuur 2019-2020  

'Toegankelijke Cultuur' biedt mensen met een handicap, ouderen, mensen in (kans)armoede, zieken, ethnisch-culturele minderheden en personen...

Toegankelijke cultuur 2019-2020  

'Toegankelijke Cultuur' biedt mensen met een handicap, ouderen, mensen in (kans)armoede, zieken, ethnisch-culturele minderheden en personen...

Advertisement