Agenda hivern 2014

Page 1

Centres Cívics Drassanes/ Folch i Torres

AGENDA HIVERN 2014 gener, febrer i març


TALLERS HIVERN 2014

INSCRIPCIONS Del 7 al 24 de gener INSCRIPCIONS ONLINE L’inici dels tallers serà a partir de la setmana del 3 de febrer de 2014 Centre Cívic Drassanes De dilluns a divendres de 10 a 14h i de 16 a 21h. Els dissabtes de 10h a 13’30h i de 16 a 21h. Casal de Barri Folch i Torres De dilluns a divendres de 10 a 21h. La seva duració serà entre els mesos de febrer, març i abril. Podeu consultar el preu a l’apartat específic de cada taller. Us podeu inscriure als dos centres, independentment d’on es realitzi el taller. PROCÉS D’INSCRIPCIÓ El pagament de la matrícula es farà mitjançant ingrés bancari, online o targeta. Si es realitza per ingrés bancari, no es considerarà formalitzada la inscripció fins el lliurament del resguard original d’ingrés al centre. El temps de lliurament del resguard és de 48 hores. DEVOLUCIONS La devolució del curs tan sols es farà quan un curs s’anul·li per falta d’alumnes. El temps per recollir aquesta devolució serà de l’11 de febrer al 31 de març. Una vegada iniciats els tallers no es retornarà, en cap cas, l’import de la inscripció. La possibilitat de canvi de taller només es contemplarà durant la primera setmana dels cursos i no s’abonarà cap diferència. CLASSES DE PROVA GRATUÏTES! La setmana del 13 de gener us convidem a provar una classe oberta dels tallers trimestrals, en el mateix dia i horari en que estan programats. Consulteu el calendari al nostre web ccdrassanes.cat.


DANSA

DANSA ORIENTAL

DANSA TRIBAL FUSIÓ

Dimecres de 20 a 21’30h. Preu: 55’38€ (9 sessions) Tallerista: Esther Burgos Lloc: Centre Cívic Drassanes

Dimecres de 18 a 19’30h. Preu: 55’38€ (9 sessions) Tallerista: Marta Eres, Cía. Exótika Lloc: Centre Cívic Drassanes

DANSA ORIENTAL CONSCIENT Dijous de 12 a 13’30h. Preu: 55’38€ (9 sessions) Tallerista: Esther Burgos Lloc: Centre Cívic Drassanes

La dansa Tribal parteix de la inspiració oriental. Pretén retrobar l’interacció grupal folklòrica amb l’estil clàssic ATS, unint diversos tipus de dansa com el flamenc amb els seus braços. Es barreja amb una tècnica detallada i molt precisa a nivell muscular, per treballar els moviments i enriquir la dansa amb estils més moderns, com veurem al Tribal Fusió. Durant aquest curs estudiarem els passos bàsics, la tècnica muscular, els aïllaments i alguns senyals de ATS.

DANSA BOLLYWOOD Divendres de 20’15 a 21’45h. Preu: 55’38€ (9 sessions) Tallerista: Pinky Lakhiram Shamdasani Lloc: Centre Cívic Drassanes

DANSA AFRICANA

LINDY HOP (BALL DE SWING) Dijous de 20 a 21’30h. Dissabtes de 12 a 13’30h. Preu: 55’38€ (9 sessions) Tallerista: Spank The Baby spankthebaby.net Lloc: Centre Cívic Drassanes

Iniciació - dilluns de 18’30 a 20h. Avançat - dimecres de 18’30 a 20h. Preu: 55’38€ (9 sessions) Tallerista: Ayssa p.e.n Lloc: Centre Cívic Drassanes

Es recomana venir amb parella, però no és obligatori. Descobrirem els primers passos per poder sortir a ballar i donarem les claus principals per establir una bona connexió amb la parella.

RITMES LLATINS

SAMBA REGGAE

Dijous de 18 a 19’30h. Preu: 55’38€ (9 sessions) Tallerista: Guille Santa Cruz Lloc: Centre Cívic Drassanes

Dilluns de 20 a 21’30h. Preu: 55’38€ (9 sessions) Tallerista: Kim Jordan misskimmyj23.blogspot.com Lloc: Centre Cívic Drassanes

DANCEHALL

Samba Reggae és un estil de música i de ball de Bahía, Brasil. Els moviments solen estar influïts per la dansa africana però amb la base de la Samba, incorporant tot el cos. És un estil lliure, ple d’energia i alegria. S’utilitza música típica de Samba Reggae com ara Ilê Aiyê, Olodum y Ara Ketu

Dimarts de 18’30 a 20h. Preu: 55’38€ (9 sessions) Tallerista: Kim Jordan misskimmyj23.blogspot.com Lloc: Centre Cívic Drassanes El Dancehall és un ball nascut a Jamaica que prové de la mescla de danses africanes i danses del Carib amb moviments de New Style Hip-hop, caracteritzat per la predominança de passos de pelvis i de pit amb contraccions i moviments ondats. És un estil de ball molt sensual i molt energètic amb músiques de Sean Paul, Beenie Man i Major Lazer, entre d’altres.

TAP DANCE (CLAQUÉ) Dimarts de 20 a 21’30h. Preu: 55’38€ (9 sessions) Tallerista: Roxane Butterfly roxanebutterfly.com Lloc: Centre Cívic Drassanes


DANSA

DANSA BHANGRA Dijous de 20 a 21’30h. Preu: 55’38€ (9 sessions) Tallerista: Ester, de Sher-e-Punjab sherepunjab.es Lloc: Centre Cívic Drassanes El Bhangra és una dansa folklòrica punjabi (Índia) molt alegra i vigorosa. Molts números de la indústria de Bollywood es basen en els seus ritmes i moviments. Vine a aprendre els seus passos bàsics i gaudeix d’una bona estona ballant la música més festiva i trepidant de la Índia.

DANSA BUTOH Dimecres de 20 a 21’30h. Divendres de 12 a 13’30h. Preu: 55’68€ (9 sessions) Tallerista: Rosana Barra, de Cuerpo Transitorio Lloc: Centre Cívic Drassanes Butoh és un treball sobre la totalitat del cos (energia, emoció i físic) que intenta deconstruir el cos quotidià i cultural per a néixer nou i buit, donant així, una nova mirada a la vida des de l’art escènic. Butoh és enterrar-se pels peus i volar pels braços. Butoh és la precisió de la intuïció. Butoh és crear un cos que contingui molts altres cossos. Butoh és submergir-se en el buit i fer silenci. Butoh no és pronunciar un discurs, és descobrir un sentit.

SEVILLANES I RUMBA FLAMENCA Dimecres de 17 a 18’30h. Preu: 55’38€ (9 sessions) Tallerista: Irina Varo Lloc: Casal de Barri Folch i Torres Aprendrem les sevillanes i els primers passos de rumba flamenca a compàs de 4 per a principiants.

FLAMENC Iniciació - dijous de 17’45 a 19’15h. Avançat - dijous de 19’15 a 20’45h. Preu: 55’38€ (9 sessions) Tallerista: Irina Varo Lloc: Casal de Barri Folch i Torres

FUNKY Dimarts de 19 a 20’30h. Preu: 55’38€ (9 sessions) Tallerista: Suan Lloc: Casal de Barri Folch i Torres

DANSA CONTEMPORÀNIA Dimarts de 12 a 13’30h. Dilluns de 19 a 20’30h. Preu: 55’38€ (9 sessions) Tallerista: Antonella d’Ascenzi antonelladascenzi.wordpress.com Lloc: Centre Cívic Drassanes Introducció a la tècnica de la dansa contemporània, apropant-se als principis bàsics del moviment: comprensió i ús del pes, de l’impuls, de les adreces, del flux, etc.

DANSA: TÈCNICA I IMPROVISACIÓ Dilluns de 20’30 a 22h. Preu: 55’38€ (9 sessions) Tallerista: Antonella D’Ascenzi antonelladascenzi.wordpress.com Lloc: Centre Cívic Drassanes

© Antonella d’Aszenci.

La improvisació en la dansa és un art en si mateix. Aquest taller està obert a totes aquelles persones que vulguin aprendre, jugar i aprofundir sobre la improvisació, ballar i compondre en viu amb el cos, l’espai i la relació amb els altres.


TEATRE I RECURSOS TEATRALS Tallers oberts a persones amb o sense experiència teatral prèvia

CREACIÓ D’HISTÒRIES

TEATRE A L’EDUCACIÓ

Dimecres de 18 a 19’30h. Preu: 53’38€ (9 sessions) Tallerista: Franco Maestrini Lloc: Casal de Barri Folch i Torres

Divendres de 19’30 a 21’30h. Preu: 73’83€ (9 sessions) Tallerista: Pau Cirer paucirer.com Lloc: Centre Cívic Drassanes

Aquest curs està dirigit a totes aquelles persones que estimin les històries. A través del joc teatral potenciarem la imaginació i trobarem els recursos creatius necessaris per veure la història i les seves mil-i-una possibilitats. Descobrirem com una història pot néixer d’una paraula, d’un gest o d’un sentiment. Molt recomanable per a escriptors i artistes que vulguin realimentar la seva pròpia creativitat.

CLOWN Dimecres de 18’30 a 20h. Preu: 55’38€ (9 sessions) Tallerista: Jordi Solé Andrés (Mr.Di) Lloc: Centre Cívic Drassanes A través del joc, del nostre cos i de la seva comicitat, explorarem noves formes d’expressar les emocions i exercitar la imaginació, sense por al ridícul. Per aprendre a riure, fer riure i a riure’s d’un mateix!

PRACTIQUEM L’ANGLÈS FENT TEATRE Dijous de 20 a 21’30h. Preu: 55’38€ (9 sessions) Tallerista: Dusty Apple facebook.com/DustyAppleTheatre Lloc: Centre Cívic Drassanes Aprendrem l’anglès d’una manera diferent; en un ambient lliure, creatiu i col·laborador. En aquests tallers desenvoluparem habilitats d’audició i expressió mitjançant la màgia del teatre.

IMPROVISACIÓ TEATRAL Dilluns de 18’30 a 20h. Preu: 55’38€ (9 sessions) Tallerista: LLICATIM (Lliga Catalana d’Improvisació) Lloc: Centre Cívic Drassanes L’art d’explicar històries que es generen i desenvolupen en el moment d’actuar-les.

Com analitzem un exercici? Com podem crear noves didàctiques? Desenvoluparem un treball basat en exercicis pràctics. Dirigit a: actors, directors, creadors, monitors de temps lliure i educadors en general.

MICROTEATRES Dilluns de 19’30 a 21’30h. Preu: 73’83€ (9 sessions) Tallerista: Pau Cirer paucirer.com Lloc: Centre Cívic Drassanes Proveïts de màscara desenvoluparem aquest “nou” concepte escènic que ve precedit per l’èxit obtingut en moltes ciutats europees. Formareu part de microcàpsules de 10 minuts que tractaran una mateixa temàtica, creant així un espectacle d’una manera molt immediata, sense diners ni necessitat de grans engranatges.

FEM COMPANYIA Dilluns de 10’30 a 12’30h. Dijous de 19’30 a 21’30h. Preu: 73’83€ (9 sessions) Tallerista: Pau Cirer paucirer.com Lloc: Centre Cívic Drassanes Per aquells que hagin fet cursos d’interpretació i vulguin participar en la creació d’un muntatge. Promourem les nostres capacitats dramàtiques formant part d’un grup teatral. Treballarem al Teatre del Centre.

COS CÒMIC Divendres de 18 a 19’30h. Preu: 55’38€ (9 sessions) Tallerista: Pau Cirer paucirer.com Lloc: Centre Cívic Drassanes Des del moviment trobarem l’humor. Entrarem al món del antiherois i les situacions còmiques. Dirigit a tots aquells que no tenen cap problema en fer riure als demés.


TEATRE I RECURSOS TEATRALS Tallers oberts a persones amb o sense experiència teatral prèvia

EL TEATRE COM A EINA D’INTERVENCIÓ SOCIAL Dimarts de 19’15 a 21’15h. Preu: 73’83€ (9 sessions) Tallerista: Anna Caubet i Silvia de Toro, d’Impacta T Intervencions teatrals Lloc: Centre Cívic Drassanes Curs per aprendre les diferents tècniques teatrals utilitzades per a la reflexió i la resolució de conflictes socials: des del Teatro del Oprimido d’Augusto Boal (teatre fòrum, teatre imatge, teatre invisible) fins als pretextos dramàtics d’Allan Owens.

EL COS EN ESCENA. INICIACIÓ AL TEATRE FÍSIC Dimarts de 19’30 a 21’30h. Preu: 73’83€ (9 sessions) Tallerista: Antonella D’Ascenzi, de Cía. Rayuela TeatroDanza antonelladascenzi.wordpress.com Lloc: Centre Cívic Drassanes El curs proposa una formació sobre els principis del teatre físic: es donarà espai a l’escolta del cos, aprendrem a seguir els nostres impulsos, desbloquejant tensions, transformant hàbits i la forma de percebre’ns i comunicar-nos amb l’altra. Per cada acció, buscarem la memòria de la nostra vivència personal i la força creativa de la imaginació en l’espai i en la construcció escènica.

INICIACIÓ AL TEATRE: TEATRE PER A NO ACTORS Dimecres de 19’30 a 21’30h. Preu: 73’83€ (9 sessions) Tallerista: Oscar Parker, de La Itinerante Mayor tallerdeteatron.blogspot.com Lloc: Centre Cívic Drassanes

TALLER DE TÈCNIQUES DE CIRC: ACROBÀCIA Iniciació - Dimarts de 19’30 a 21’30h. Avançat - Dijous de 19’30 a 21’30h. Preu: 73’83€ (9 sessions) Tallerista: Jimmy Barbosa ciadospuntoscirco.com Lloc: Centre Cívic Drassanes El circ contemporani obre portes a tot un seguit de possibilitats: un taller per explorar, descobrir i dominar les possibilitats de moviment del cos, augmentar la consciència corporal, desenvolupar la creativitat, vincular-se amb gent de diferents edats a partir de propostes esportives i creatives, i buscar el repte de l’equilibri físic i mental.

T’agrada el teatre? Construirem un espectacle de creació pròpia que mostrarem davant el públic. El joc i la improvisació teatral activa la nostra capacitat per a enfrontar-nos a situacions noves, la nostra necessitat de confiar en l’altre afina la nostra expressió, ens fa conscients del nostre cos i de la nostra veu. Volem compartir amb tu el plaer d’actuar jugant. Aquest cop pujaràs a escena!

CANT Iniciació - Dimarts de 18 a 19’30h. Avançat - Dimecres de 18’30 a 20h. Preu: 55’38€ (9 sessions) Tallerista: Beatriz García Lloc: Centre Cívic Drassanes Gaudirem de l’experiència de la vitalitat i sonoritat del cant individual i grupal. Prendrem consciència i potenciarem les peculiaritats de la pròpia veu, expressarem sentiments i emocions mitjançant el cant i aprendrem a equilibrar el nostre camp energètic a través del so vocàlic.


MÚSICA Imprescindible portar instrument

INICIACIÓ A LA GUITARRA

GUITARRA FLAMENCA

Iniciació - dimarts de 18’30 a 20h. al Centre Cívic Drassanes Avançat - dilluns de 19 a 20’30h. al Casal de Barri Folch i Torres Preu: 55’38€ (9 sessions) Tallerista: Bernat Jiménez de Cisneros

Iniciació - dimarts de 20 a 21’30h. Avançat - dijous de 20 a 21’30h. Preu: 55’38€ (9 sessions) Tallerista: Bernat Jiménez de Cisneros Lloc: Centre Cívic Drassanes

Iniciació: Aquest és un curs d’iniciació a la guitarra espanyola, que no requereix cap coneixement musical previ, en el que aprendrem a acompanyar cançons de diferents estils, i també algunes tècniques bàsiques, com ara l’arpegi i els acords principals.

Iniciació: La metodologia d’aquest curs preveu l’assistència d’alumnes sense formació musical ni coneixements previs de guitarra. Es treballaran les tècniques bàsiques de la guitarra flamenca a través dels següents pals: Fandangos de Huelva, Sevillanes, Rumba, Tanguillos i Verdiales.

Avançat: En aquest taller s’hi trobaran alumnes que ja tenen les destreses elementals de la guitarra d’acompanyament (acords bàsics, combinats amb patrons rítmics diversos) amb l’objectiu d’ampliar el repertori de patrons rítmics de mà dreta i d’acords a la mà esquerra. Aprendrem a interpretar acompassadament diverses cançons de/amb Pop, Rock, Boleros, etc., amb ritmes i arpegis relativament complexos, així com a canviar amb agilitat els acords bàsics, en posicions alternatives, o acords amb més tensions, per a gèneres com la Bossa Nova.

Avançat: En aquest taller s’hi trobaran alumnes que ja tenen les destreses elementals de la guitarra flamenca: el revoleo, en compàs binari i ternari, el colpejat, i les series harmòniques característiques dels gèneres treballats al nivell inicial. Introduirem tècniques més complexes, com el rasguejat sense polze, els arpegis o la combinació d’índex i cop. Aprendrem variacions característiques de gèneres com el Tango o l’Alegria i, en funció del ritme de treball, també de Soleá, Bulería o Siguiriya, tots ells de major exigència que els del nivell inicial.

© Ritmo y pecusión. Cajón flamenc

PALMES FLAMENQUES

CAJÓN FLAMENC

Dijous de 18’30 a 20h. Preu: 55’38€ (9 sessions) Tallerista: Bernat Jiménez de Cisneros Lloc: Centre Cívic Drassanes

Dimarts de 18 a 19’30h. Preu: 55’38€ (9 sessions) Tallerista: Xavi García, músic de Calamento facebook.com/calamento Lloc: Casal de Barri Folch i Torres

Conèixer i dominar les principals bases de palmes és la millor porta d’entrada a aquest gènere musical ple de màgia. Farem exercicis de palmes, acompanyats sempre d’una guitarra. Diferenciarem entre els diferents estils flamencs.

El cajón s’ha fet molt popular en els darrers anys gràcies al flamenc. En aquest taller d’iniciació aprendrem la seva tècnica bàsica i els diferents ritmes, que van des del flamenc a la música cubana o al funky.


BENESTAR PERSONAL

PILATES Dilluns de 18’30 a 20h. Dilluns de 9’30 a 11h. Preu: 55’38€ (9 sessions) Tallerista: Ciro Berenguer Lloc: Centre Cívic Drassanes

LES DEESSES DE CADA DONA NOU

Dijous de 18 a 20h. Preu: 49’22€ (8 sessions) Tallerista: Patricia Bas Lloc: Centre Cívic Drassanes

Gimnàstica postural que ens ajudarà a sentirnos millor amb nosaltres mateixos. El Pilates és un exercici cos-ment de gran precisió, basat en la tècnica creada per J. Pilates que ajuda a aconseguir una millor forma física, sense descuidar l’aspecte interior del que som.

Combinant música, moviment i expressió, aprofundirem en el coneixement de les característiques de personalitat, de les set deesses gregues més importants proporcionant, a les dones un mitjà per conèixer-se millor a si mateixes divertint-se i alliberant la creativitat.

IOGA TERAPÈUTIC

DEFENSA PERSONAL PER A DONES

Dilluns de 20 a 21’30h. Preu: 55’38€ (9 sessions) Tallerista: Ciro Berenguer Lloc: Centre Cívic Drassanes El Ioga terapèutic és una forma d’exercici mil·lenària destinada a millorar el potencial de cada persona. Més que buscar postures forçades i complicades, desenvoluparem l’habilitat de fer postures que s’adaptin al nostre cos i no a la inversa.

TAI-TXI - QIGONG Dimarts de 18 a 19’30h. Preu: 55’38€ (9 sessions) Tallerista: Jordi Calvet Lloc: Centre Cívic Drassanes Exercicis de síntesi i jocs de consciència. Pràctiques que tenen una gran utilitat, tant en la psicomotricitat i la coordinació motriu, com per a millorar la circulació, el sistema digestiu i nerviós, augmentar la capacitat d’autodefensa i enfortir el sistema immunològic, entre d’altres.

Dijous de 18 a 19’30h. Preu: 55’38€ (9 sessions) Tallerista: Jordi Calvet Lloc: Centre Cívic Drassanes Aprendrem a contrarestar les agressions més habituals a dones. No hi ha topalls d’edat i no és necessari estar en perfecta forma física o ser una “superwoman”. Aprendràs a treure profit de les teves condicions físiques i psíquiques.


ARTS PLÀSTIQUES

ARTS VISUALS

Material a càrrec de l’alumne

TÈCNIQUES PICTÒRIQUES

INICIACIÓ A LA FOTOGRAFIA

Dilluns de 20 a 21’30h. Preu: 55’38€ (9 sessions) Tallerista: Aythamy Armas aythamyarmas.com Lloc: Centre Cívic Drassanes

Dimarts de 19’30 a 21’30h. Preu: 73’83€ (9 sessions) Tallerista: Enric Mestres Illamola lalalabarcelona.com Lloc: Centre Cívic Drassanes

Taller destinat a treballar amb tècniques humides i els seus suports. Des d’un primer acostament al dibuix, desenvoluparem les tècniques amb pintura acrílica, aquarel·la i tintes. Veurem les diferents qualitats que ens ofereix cada tècnica i les seves possibilitats i, a més a més, veurem les característiques que han de tenir i com preparar el suport (superfície) per treballar amb elles.

Descobrirem tots els secrets del nostre equip fotogràfic i començarem a mirar i a pensar com a veritables fotògrafs.

TÈCNIQUES ALTERNATIVES Dimecres de 19’30 a 21’30h. Preu: 73’83€ (9 sessions) Tallerista: Aythamy Armas aythamyarmas.com Lloc: Centre Cívic Drassanes Taller orientat a l’experimentació plàstica. Desenvoluparem la nostra creativitat mitjançant la investigació sobre diferents tècniques, materials i suports amb la finalitat d’aconseguir un resultat plàstic atractiu, variat i diferent. Paper, tela, llapis, alcohol, fusta, pigments, fils, flors, tinta, aigua, iode, figuració, abstracció, etc. Una infinitat de possibilitats a la nostra disposició.

DIBUIX Dijous de 19’30 a 21’30h. Preu: 73’83€ (9 sessions) Tallerista: Aythamy Armas aythamyarmas.com Lloc: Centre Cívic Drassanes Les línies, les formes i el volum són elements que componen el dibuix i que estan en tot el que ens envolta. Despertarem i desenvoluparem les nostres habilitats per portar aquests elements al paper i gaudir del dibuix.

RETRAT FOTOGRÀFIC Dimecres de 19’30 a 21’30h. Preu: 73’83€ (9 sessions) Tallerista: Enric Mestres Illamola lalalabarcelona.com Lloc: Centre Cívic Drassanes A més a més de consolidar tot l’aprenentatge del curs d’iniciació, ens endinsarem en l’apassionant món de retratar la gent que ens envolta.

ALTRES

PATRONATGE I CONFECCIÓ Iniciació • Grup A Dilluns de 19’30 a 21’30h. • Grup B Dimecres d’11 a 13h. Avançat • Divendres de 18’30 a 20’30h. Preu: 73’83€ (9 sessions) +5’00€ de material Tallerista: Marisol Saavedra, de Cuatromanos Espacio Creativo facebook.com/ cuatromanosespaciocreativo Lloc: Centre Cívic Drassanes Treballarem, a partir d’uns models, la construcció de patrons base per a la confecció de peces de vestir. Un cop s’hagin assolit els nivells bàsics, els alumnes podran dissenyar la seva pròpia peça, tallar-la, muntar-la i confeccionar-la. El material s’abonarà al tallerista el primer dia de classe.


TALLERS INTENSIUS La inscripció romandrà oberta fins dos dies abans de l’inici del taller

SALUT I BENESTAR Els mòduls de Hatha Ioga: el moviment del Chacras, Chacras: els 7 Poders i Chacras: els Mandales són correlatius però també independents.

AUTOMASSATGE ENERGÈTIC I RELAXACIÓ Dissabte 15 de febrer de 10’30 a 13’30h. Preu: 12’31€ (1 sessió de 3h.) Tallerista: Aurea Gómez Ergüín, de Integral Centre Mèdic i de Salut Lloc: Centre Cívic Drassanes Utilitzant els recorreguts dels canals energètics o meridians de la medicina xinesa, aprendrem unes pautes de massatge que ens ajudaran a recuperar l’energia i augmentar la nostra concentració de cara a un examen o a parlar en públic, entre altres situacions que ens generen estrès i nerviosisme.

CURES BÀSIQUES NATURALS Dissabte 8 de febrer de 10’30 a 13’30h. Preu: 12’31€ (1 sessió de 3h.) Tallerista: Aurea Gómez Ergüín, de Integral Centre Mèdic i de Salut Lloc: Centre Cívic Drassanes Acaronar-te, dedicar un temps a la cura i bellesa del teu cos farà que et sentis millor i augmentarà la teva autoestima. Gaudeix amb aquest taller, en el qual aprendràs senzilles i econòmiques receptes per cuidar la teva pell amb productes naturals com ara la mel, els olis, la sal, les fruites, etc.

GRUP DE SOMIADORS Divendres 14, 21 i 28 de febrer i 7 de març de 12 a 14h. Preu: 32’82€ (4 sessions) Tallerista: Esther Burgos Lloc: Centre Cívic Drassanes Proposta de treball amb els somnis i el món oníric. Fent conscient el pont amb l’inconscient aprofundim amb l’aprenentatge, el missatge i les propostes dels propis somnis.

COS TERAPÈUTIC Dissabte 15 de març de 10’45 a 13’45h i de 16 a 19h. Preu: 28’71€ (2 sessions) Tallerista: Esther Burgos Lloc: Centre Cívic Drassanes La consciència i expressió corporal ens guiaran en un camí d’auto-coneixement i exploració. Cada proposta serà una porta per aprofundir en temes vitals i personals.

IOGA I ANATOMIA: DEL COS FÍSIC AL COS SUBTIL Dissabtes 22 de febrer i 1 de març de 10’30 a 13’30h. Preu: 24’61€ (2 sessions de 3h.) Tallerista: Ciro Berengué Lloc: Centre Cívic Drassanes Aprendrem els conceptes bàsics d’anatomia científica aplicada al Ioga postural per acabar arribant a la visió filosòfica que proposa el Ioga antic sobre el cos, i l’aplicarem a una meditació guiada.

HATHA IOGA: EL MOVIMENT DELS CHACRAS Dissabte 8 de març de 10’30 a 13’30h. Preu: 12’31€ (1 sessió de 3h.) Tallerista: Soledad Corna Lloc: Centre Cívic Drassanes Mitjançant el Hatha Ioga i la Teràpia de Polaritat coneixerem quina és la funció d’aquests centres energètics del cos i el seu funcionament, així com els òrgans que comprenen, els seus elements i la qualitat de les seves energies. Realitzarem moviments i meditacions per equilibrar-los i potenciar-los. Despertar, prendre consciència i desenvolupar un quotidià més lliure i ple.


TALLERS INTENSIUS

CHACRAS: ELS 7 PODERS Dissabte 15 de març de 10’30 a 13’30h. Preu: 12’31€ (1 sessió de 3h.) Tallerista: Soledad Corna Lloc: Centre Cívic Drassanes Aquest taller proposa moviments conscients i meditacions per descobrir i interioritzar els 7 poders expressats a través dels Chacras. Relacionant aquests centres energètics amb els arquetips, coneixerem elements que ens ajudaran a comprendre la pròpia anatomia interior.

CHACRAS: ELS MANDALES Dissabte 22 de març de 10’30 a 13’30h. Preu: 12’31€ (1 sessió de 3h.) Tallerista: Soledad Corna Lloc: Centre Cívic Drassanes Aquest taller permet harmonitzar els Chacras mitjançant la meditació activa d’acolorir Mandales. Es realitzaran exercicis previs per oferir una dinàmica de relaxació, consciència i creativitat evocant en el cercle la idea de perfecció, harmonia i totalitat.

ENQUADERNACIÓ I CARTONNAGE Els mòduls són correlatius però també independents. Tallerista: Cucatraca cucatraca.blogspot.com.es Lloc: Centre Cívic Drassanes Aprèn diferents cosits d’enquadernació i tècniques bàsiques de cartonnage amb les que podràs elaborar variats projectes: llibretes, blocs de notes, àlbums, carpetes i capses... Ideals per regalar o comercialitzar de manera 100 % DIY (fent-t’ho un mateix). S’hauran d’abonar 1’50€ de material al tallerista al principi de cada sessió.

ENQUADERNACIÓ NIVELL BÀSIC (COSIT VIST)

ENQUADERNACIÓ NIVELL AVANÇAT (COPTA)

Grup A - Dissabte 8 de febrer de 10’30 a 13’30h. Grup B: Dissabte 8 de febrer de 16’30 a 19’30h. Preu: 12’31€ (1 sessió de 3h.)

Dissabte 22 de febrer de 10’30 a 13’30h. Preu: 12’31€ (1 sessió de 3h.)

Podràs iniciar-te amb la tècnica més senzilla: el cosit vist. Sense encolat, el llom es forma amb un cosit directe del quadern a la tapa que finalment queda vist, formant part de l’estètica final de l’enquadernació. Es realitzaran 3 variants d’aquest cosit.

ENQUADERNACIÓ NIVELL MIG (TAPA SOLTA EN CARTONNÉ) Dissabte 15 de febrer de 16’30 a 20’30h. Preu: 16’41€ (1 sessió de 4h.) Degut al grau de dificultat i elaboració de la tècnica, podràs elaborar un únic tipus d’enquadernació, la tapa solta en cartonné, més coneguda popularment com enquadernació, ja que la seva tapa dura, la seva coberta no s’enganxa directament al llom del quadern, sinó que s’uneix amb aquest a través de les guardes.

Considerada la primera tècnica precursora del còdex (format que tenen els nostres llibres actualment), el cosit copte sintetitza trets formals i procedimentals del cosit vist (nivell BÀSIC) i de l’enquadernació en tapa solta (nivell MIG) per a la superposició successiva de quaderns en forma de cadeneta deixant aquesta costura vista.

CARTONATGE. COBERTA PORTA LLIBRETA, BOLÍGRAF I DOCUMENTS NOU

Dissabte 29 de març de 10’30 a 13’30h. Preu: 12’31€ (1 sessió de 3h.) Iniciació al cartonnage a partir d’aquesta coberta folrada amb tela que permet guardar un bloc de notes amb bolígraf i altres documents en el seu interior.


TALLERS INTENSIUS

ENQUADERNACIÓ JAPONESA És diferent de l’enquadernació occidental, perquè recopila fulls solts en comptes de quaderns (plecs) d’una manera original, a base de repeticions geomètriques de diferents graus de dificultat que hem ordenat segons els tipus de cosits:

JAPONESA NIVELL I (YATSUME TOJI)

JAPONESA NIVELL III (KIKKO TOJI)

Dissabte 1 de març de 10’30 a 13’30h. Preu: 12’31€ (1 sessió de 3h.)

Dissabte 15 de març de 10’30 a 13’30h. Preu: 12’31€ (1 sessió de 3h.)

És el cosit d’enquadernació japonesa de quatre forats més senzill.

Anomenada “closca de tortuga”, és una variant del cosit Yatsume toji que ofereix avantatges similars respecte l’Asa-no-ha toji però sense la costura de cantonada “extra”.

NOU

JAPONESA NIVELL II (KANGXI) NOU

Dissabte 8 de març de 10’30 a 13’30h. Preu: 12’31€ (1 sessió de 3h.) Aquest cosit manté la mateixa base que el Yatsume toji excepte els dos forats addicionals a prop de les cantonades que li confereixen més estabilitat.

© Cucatraca. Enquadernació japonesa.

JAPONESA NIVELL IV (ASA-NO-HA TOJI) NOU

Dissabte 22 de març de 10’30 a 13’30h. Preu: 12’31€ (1 sessió de 3h.) És un desenvolupament del cosit Kangxi però amb una costura molt més elaborada que proporciona un efecte més decoratiu, alhora que una unió més forta degut a un major nombre de forats.


ACTIVITATS

CICLES

DINAMITZACIÓ COMUNITÀRIA

DONART 2014 Del 3 al 31 de març de 2014 Cicle amb exposicions, tallers i espectacles al voltant de la dona. Convocatòria per presentar projectes i espectacles: fins el 21 de gener de 2014 Més informació a ccdrassanes.cat

NOVES CULTURES I ESPAI DE RELACIONS

ARXIU MEMÒRIA FOTOGRÀFICA DEL RAVAL Atenció directa els divendres de 10 a 12h. Lloc: Casal de Barri Folch i Torres Recollida de documents i fotografies dels veïns i veïnes del Raval sobre la història del nostre barri.

POSEM FIL A L’AGULLA Tots els divendres de 10 a 12h. Un espai obert, creatiu i participatiu per teixir noves relacions. Manualitats, artesania i conversa (català, castellà i les llengües que hi conflueixin). Més informació a cbfolchitorres.cat

Nens jugant al Raval a principi de 1930 (AFB)

ESCACS PER A NENS I NENES Dimarts de 18 a 19’30h. Dimecres de 19 a 20’30h. Lloc: Casal de Barri Folch i Torres Cursos oberts i gratuïts per a nens i nenes de 4 a 12 anys. Aprendrem jugant els moviments, l’estratègia i les combinacions. Més informació a cbfolchitorres.cat

TALLER DE TITELLES Tots els dilluns a partir de les 16’30h. Lloc: Casal de Barri Folch i Torres Taller obert i gratuït de construcció de titelles.

APRENEM... IDIOMES Dilluns i dissabtes Organitza: Aprenem

RAVALTOSTADA 2014 Dissabte 8 de març de 2014

Intercanvi i aprenentatge de diferents idiomes (català, castellà, anglès, alemany, urdú, portuguès, esperanto, xinès, italià, àrab, etc.). Més informació a aprenem.blog.cat

Rua pel barri del Raval amb l’assistència d’entitats, casals infantils i veïns i veïnes del Raval.


EXPOSICIONS Requisits per exposar al Centre Cívic o al Casal de Barri. Cal lliurar els projectes mitjançant la presentació gràfica amb qualsevol tipus de suport gràfic o informàtic, adjuntant un currículum de l’artista i/o col·lectiu, sinopsi de l’obra a exposar i sol·licitud de la sala. exposicions@ccdrassanes.cat - dinamitzacio@cbfolchitorres.cat

VI VE EN VIOLETA Y VERDE Del 2 al 31 de gener de 2014 Sara Romeu (pintura) Sala Butterfly Lloc: Centre Cívic Drassanes Aquesta exposició neix de la necessitat d’aportar més vida a les meves pintures... Que la mateixa aigua... Els arbres... Els bells animalets i els paisatges em demanaven que afegís més frescor i vitalitat als llenços, amb el Verd de la curació, el violeta, magenta i blanc... Així jugant amb la primera síl·laba de Violeta i Verd, va néixer VI VE!!!!

TRASMUTANDO A LA LUZ Del 2 al 31 de gener de 2014 Sara Romeu (pintura) Sala El Tinter Lloc: Centre Cívic Drassanes Transmutant a la llum neix de la passió de la meva vida, la pintura, i del joc amb ella... De la cerca de la meva pau interior, de l’Harmonia, de la saviesa en la meva vida, a tot això ho anomeno llum. I el meu canvi l’expresso al meus llenços (quadres) a través dels pinzells, amb els colors Violeta, Magenta i el Blanc i així va néixer SENTIMENTS i tota aquesta obra. Els temes són El Mar, els Arbres, la Lluna... Paisatges onírics, bells animalets... I el món que jo veig...

TORNANT ALS ORÍGENS Del 18 del 6 al 25 de febrer de 2014 Ádám Lukács (fotografia) Sala El Tinter Lloc: Centre Cívic Drassanes Ádám lukács (1975 Kolozsvár) és un fotògraf hongarès que des de fa quatre anys resideix a Barcelona. Durant el 2013, ha realitzat múltiples exposicions a Barcelona com la de la sala Cotxeres del Palau Robert i al popular “3000 portes” al Pati Llimona. Els treballs de Ádám han rebut nombrosos premis, entre ells, el de l’Institut Hongarès de Cultura i Lectorat de Belles Arts (2012).

DE CAFÈS I DE SOMNIS Del 2 al 31 de gener Plácido Domínguez (pintura) Lloc: Casal de Barri Folch i Torres En aquesta ocasió, en Plácido Domínguez ens envolta dels seus somnis revelats pel café i un llarg trajecte de pinzells. Més informació de l’artista a: Placidopinturas.wix.com/placido-dominguez

IMPERSONES Del 3 al 28 de febrer Paula Criado (pintura) paulacriado.tumblr.com Lloc: Casal de Barri Folch i Torres

UN TALLER, UNA CASA, UN MÓN

LAS PIECERAS. TREBALL EXTRA-DOMÈSTIC S.A.

Del 4 al 28 de febrer de 2014 Plácido Domínguez (pintura) Sala El Tinter Lloc: Centre Cívic Drassanes

Del 6 de març al 3 d’abril Organitza: Mediateca del Raval i Territoris Oblidats Inauguració: dijous 6 de març a les 19h. Lloc: Casal de Barri Folch i Torres

Pintures realitzades en diferents anys i diferents tallers. Tot i així tenen en comú una manera d’explicar la quotidianitat del que pinta. La relació pintor-model, l’atmosfera de treball. L’imaginari de l’artista.

DONART 2014 De l’1 al 30 de març de 2014 Lloc: Centre Cívic Drassanes

Amb aquesta exposició es pretén donar visibilitat a les experiències de treball de les dones més enllà del fet domèstic, unir peces d’aquestes feines fetes als domicilis per a fer visibles les diverses tasques que les dones feien als barris. Aquest projecte inclourà activitats complementàries amb xerrades, instal·lacions i projeccions audiovisuals en el marc de DonArt.


SERVEIS

CESSIÓ D’ESPAIS En ambdós centres, disposem de diferents sales per a la cessió i el lloguer. Obrim les portes a qualsevol persona, grup, entitat o companyia que necessiti un lloc per desenvolupar la seva tasca, malgrat s’atendrà especialment a les entitats o artistes ubicats a Ciutat Vella i aquells projectes que facin referència a una de les especialitats dels Centres (Arts Escèniques i Noves Cultures). Entitats, grups i noves iniciatives Algunes de les Entitats i grups que es reuneixen periòdicament o realitzen alguna de les seves activitats al centre: • AMUC BCN. Associació de Músics del Carrer i del Metro. Per a més informació podeu enviar un e-mail a amucbcn@yahoo.es • Associació Valaina. Sensorial, Art&Músics (Mètode Montessori) per a famílies. Per a més informació podeu enviar un e-mail a mar.vespet@gmail.com • Mucha Mujer. Teatre per a dones en risc d’exclusió social. Per a més informació podeu consultar el web muchamujer.org • Mama Buha. Grup de Criança per a famílies. Per a més informació podeu enviar un e-mail a mamenconte@gmail.com

Façana principal del Centre Cívic Drassanes

Façana principal del Casal de Barri Folch i Torres

SERVEIS PERMANENTS Barcelona Wifi i punt d’intercanvi de llibres durant l’obertura dels centres.

CASAL INFANTIL DRASSANES Per infants de 3 a 12 anys Informació a les famílies: Dimarts i dijous de 10 a 14h. De dilluns a divendres de 16 a 17h. casalinfantil@ccdrassanes.cat

PROJECTE FRANJA Per a joves de 12 a 16 anys Informació a les famílies: Dimarts de 16 a 20h i dijous de 16 a 17’30h. franja@cbfolchitorres.cat


MAPA

Avinguda del Paral·lel

u

nt

da

de

Pa

Sa

a

de

Ca rre te s

de

al

le s

Ll

ta

t

de

la

ei

nt

u Pa

c/

de

c/

c/

la

Re

in a

Am àl ia

n

Ro

CASAL DE BARRI FOLCH I TORRES

Sa

nd

rr et es

la

Sa

nt

Pa

ci

à

c/

u

de

le s

Pa

c/

Ca

Re in

nt

la

Sa

e

de

de

Paral·lel

c/ d

c/

aA

m

àli a

Ro

al

av

Paral·lel

lR

c/

de

a bl

de

m

Sa

nt

Ra

Pa

de

les

pie

s

nt

bl

Sa

a

de c/

de

m

c/

e l’O

de

ar

es

qu

ssan

és

s Dra

c/

No

u

de

Ba

rb

er

à

la

Ra

m

bl

Liceu

a

de

Gu

àr

di

a

c/

de

l’E

st

de le uda Avin g

de

CENTRE CÍVIC DRASSANES

es

c/

na ro ad a.M St

a

bl

m

La

c/d el Po rta l

Aving ud

a de

les D

rassan

Paral·lel

l rta Po el c/d

Avinguda del

c/

lM

c/ d

c/ d

eS ta.

Ma dro

na

m

on

Ra

am

c/

la

tR

de

Sa n

Avinguda del

u

er

No

gu

c/

Ole

Paral·lel

u

Ra

Sta .M Drassanes ad ro na

Drassanes

la

mb

La

Ra

ADRECES I HORARIS

CENTRE CÍVIC DRASSANES C/ Nou de la Rambla, 43 | 08001 Barcelona Telèfon 934 412 280 | Fax 934 414 694 ccdrassanes.cat informacio@ccdrassanes.cat facebook.com/ccdrassanes twitter.com/CCDrassanes De dilluns a divendres de 9 a 14’30h. i de 16 a 22h. Dissabtes de 10 a 14h. i de 16 a 22h.

CASAL DE BARRI FOLCH I TORRES C/ Reina Amàlia, 31 | 08001 Barcelona Telèfon 933 294 295 cbfolchitorres.cat info@cbfolchitorres.cat facebook.com/casaldebarrifolchitorres twitter.com/CasalBarriRaval De dilluns a divendres de 9 a 21h.


Millions discover their favorite reads on issuu every month.

Give your content the digital home it deserves. Get it to any device in seconds.