Page 1

Centre Cívic Drassanes / Folch i Torres

AGENDA HIVERN 2018 de gener a març


TALLERS HIVERN 2018

INSCRIPCIONS Del 19 de desembre al 10 de gener L’inici dels tallers serà a partir de la setmana del 15 de gener Centre Cívic Drassanes de dilluns a divendres de 10 a 14h i de 16 a 21h i els dissabtes de 10 a 13’30h i de 16 a 21h. Casal de Barri Folch i Torres de dilluns a divendres de 9 a 21h. També us podeu apuntar ON-LINE al web ccdrassanes.cat La seva duració serà entre els mesos de gener, febrer i març. Us podeu inscriure als dos centres, independentment d’on es realitzi el taller. PROCÉS D’INSCRIPCIÓ El pagament de la matrícula es farà mitjançant ingrés bancari o targeta i no es considerarà formalitzada la inscripció fins el lliurament del resguard original d’ingrés al centre. El temps de lliurament del resguard és de 48 hores. També us podeu inscriure on-line a través del nostre web. En aquest cas, no és necessari lliurar el resguard al centre doncs la inscripció és automàtica. PREUS DELS TALLERS 9 sessions de 1h./setmana: 36’92€. 9 sessions de 1’5h./setmana: 55’38€. 9 sessions de 2h./setmana: 73’83€. DEVOLUCIONS La devolució del curs tan sols es farà quan un curs s’anul·li per part de l’organització o per falta d’alumnes. El temps per recollir aquesta devolució serà del 29 de gener fins al 23 de març. Una vegada iniciats els tallers no es retornarà, en cap cas, l’import de la inscripció. La possibilitat de canvi de taller només es contemplarà durant la primera setmana dels cursos i no s’abonarà cap diferència. El centre es reserva el dret de variar la programació, l’horari, el professor o professora i la ubicació d’una activitat si ho considera necessari. En cas d’haver d’anul·lar alguna sessió, aquesta serà recuperada en el mateix trimestre.

LLEGENDA: NOVETAT

G

GRATUÏT


DANSA

DANSA CONTEMPORÀNIA Matí - dijous de 10 a 11’30h. Tarda - dimecres de 18’30 a 20h. Lloc: Centre Cívic Drassanes Introducció a la tècnica de la dansa contemporània, apropant-se als principis bàsics del moviment: comprensió i ús del pes, de l’impuls, de les direccions, del flux, etc. Nivell obert.

BALLET CLÀSSIC (CORRECCIÓ POSTURAL) Iniciació - dilluns de 18’30 a 20h. dimarts de 12’30 a 14h. Intermig - dijous de 18 a 19’30h. Lloc: Centre Cívic Drassanes És la base per a qualsevol altre estil de dansa. Ens ajudarà a augmentar la nostra flexibilitat, a millorar la coordinació i a corregir hàbits posturals. Farem un escalfament, diagonals i una coreografia per posar en pràctica tot alló que hem après. Una bona manera de mantenir-te en forma i, alhora, divertir-te.

MODERN JAZZ Dijous de 20 a 21’30h. Lloc: Centre Cívic Drassanes

ESTIRAMENTS I FLEXIBILITAT Matí - dijous d’11’30 a 13h. Tarda - dimecres de 20 a 21’30h. Lloc: Centre Cívic Drassanes Ampliarem les possibilitats de moviment i flexibilitat contribuint a la nostra salut física i equilibri emocional. Alliberarem l’estructura òssia i cadenes musculars per harmonitzar l’energia i corregir la postura i la biomecànica funcional. Millorarem el nostre rendiment físic, la capacitat de relaxació i la relació forçaelasticitat.

En aquesta classe donarem molta importància a la base tècnica (col·locació, flexibilitat, tonificació de glutis i abdominals...) dedicant una part de cada sessió a ballar diferents coreografies que ens ajudaran a millorar l’expressió i l’estil. Una classe dinàmica i enèrgica on, a part de mantenir-nos en forma, ens divertirem i potenciarem la nostra autoestima.

LINDY HOP (BALL DE SWING) Iniciació - dimarts de 18’30 a 20h. Avançat - dimarts de 20 a 21’30h. Lloc: Centre Cívic Drassanes Descobrirem els primers passos per poder sortir a ballar i donarem les claus principals per establir una bona connexió amb la parella. És recomanable venir amb parella. Si no en teniu, truqueu al centre i us informarem.

CLAQUÉ Iniciació - dimecres de 18’30 a 20h. Avançat - dimecres de 20 a 21’30h. Lloc: Centre Cívic Drassanes

FLAMENC Iniciació - dimarts de 19’15 a 20’45h. Avançat - dijous de 19’15 a 20’45h. Lloc: Casal de Barri Folch i Torres Aprendrem no solament a ballar sinó també a entendre, estimar i gaudir el flamenc. Treballarem la tècnica tant de peus com corporal, el compàs i com utilitzar allò après per a improvisar sobre el cante.

Amb el claqué explorarem el món de la dansa i de la música d’una forma divertida i dinàmica, ja que ens permet, no solament expressar-nos mitjançant el moviment corporal, sinó també poder ‘tocar un instrument’, que en aquest cas seran les sabates

DANSA AFRICANA Iniciació - divendres de 18’30 a 20h. Avançat - divendres de 20 a 21’30h. Lloc: Centre Cívic Drassanes


DANSES URBANES

DANCE HALL

VOGUING

Iniciació - dilluns de 20 a 21’30h. Intermig - dimarts de 17’45 a 19’15h. Nivell obert - dijous de 20 a 21’30h. dimarts de 12 a 13’30h. Lloc: Centre Cívic Drassanes

Divendres de 19 a 20’30h. Lloc: Centre Cívic Drassanes

Provinent de l’Illa de Jamaica i de la música dancehall, aquesta dansa es caracteritza pels seus moviments caribenys influenciats per l’origen de les seves arrels africanes, en què originàriament ballaven fets de la seva vida diària juntament amb cançons que parlen precisament d’això. Activitat molt aeròbica.

BOOTY DANCE / TWERK

Què és el VOGUE... Voguing? Et sona la cançó “Vogue” de Madonna? Sabies que la dansa Voguing en realitat es va iniciar a la dècada de 1960 a Harlem? No és només un estil de ball, és un estil de vida que va sorgir del rebuig i de l’incompliment d’unes lleis discriminatòries per donar veu i vida a la lluita per a la llibertat i la igualtat de drets. És llibertat d’expressió, art, moda i personalitat en estat pur. Aprendrem a ballar imitant les “poses” de les models a les passarel·les, amb moviments lineals, angulars i rígids dels braços i les cames, i els moviments del cos.

Iniciació - dilluns d’11’30 a 13h. dijous de 18’30 a 20h. Avançat - divendres de 18’30 a 20h. Lloc: Centre Cívic Drassanes

AFROBEATZ

Booty Dance o Twerk és un ball urbà amb orígens a l’Àfrica que es concentra en les mil maneres de moure els malucs i les natges. Aprendrem a controlar el nostre cos treballant diverses tècniques d’aïllament mentre millorem la coordinació, la musicalitat i l’equilibri. Prepara’t per suar! És obligatori portar genolleres per poder fer tots els moviments còmodament.

Ens aproparem a diverses danses urbanes de l’Àfrica Sudsahariana amb l’aprenentatge de diferents estils i els seus orígens.

Iniciació - dijous de 20 a 21’30h. Avançat - dimarts de 20 a 21’30h. Lloc: Centre Cívic Drassanes


TEATRE I RECURSOS TEATRALS Tallers oberts a persones amb o sense experiència teatral prèvia

INICIACIÓ AL TEATRE

CANT I TÈCNICA VOCAL

Dilluns de 19’30 a 21’30h. Lloc: Centre Cívic Drassanes

Dijous de 18 a 19’30h. Lloc: Centre Cívic Drassanes

Dirigit a totes aquelles persones que vulguin gaudir d’actuar. Abordarem el text, la veu i la construcció del personatge des del cos. Potenciarem les eines interpretatives innates que ja tenim. T’agrada el teatre? Vine a compartir el plaer d’actuar!

Dirigit a cantants, a actrius i actors i a tothom qui desitgi explorar la seva veu cantada, amb o sense formació prèvia. Només necessitarem ganes d’aprendre per descobrir les possibilitats de la nostra veu. Treballarem la tècnica vocal, des de la relaxació i la flexibilitat, per aprofitar al màxim els nostres matisos vocals.

ESTILS TEATRALS Dijous de 20 a 21’30h. Lloc: Centre Cívic Drassanes Farem un recorregut en el qual abordarem diferents estils i formes teatrals: entrarem en acció mitjançant el teatre gestual, explorarem les emocions i els sentiments a través del melodrama, abordarem les passions i la tragèdia al costat dels cors, ens endinsarem en les profunditats del grotesc de la mà del bufó i coneixerem la innocència i la ingenuïtat en la cerca del nostre clown. Si tens inquietuds teatrals i vols conèixer diferents universos dramàtics aquest és el teu curs! No cal experiència prèvia, només ganes de jugar!

CLOWN Dimecres de 18 a 20h. Lloc: Centre Cívic Drassanes Un viatge a través de les emocions que ens farà redescobrir el nostre jo més vulnerable; on treballarem des del joc i el plaer com a punt de partida per a re-connectar-nos amb la nostra part més innocent, ingènua i veritable. Tot això ho abordarem des d’un enfocament lúdic i vivencial, partint de dinàmiques físiques i improvisacions que serviran com a vehicle en aquest viatge per començar a conèixer el nostr@ pallass@ interior.

EL TEATRE COM A VIATGE EMOCIONAL Dimecres de 20 a 21’30h. Lloc: Centre Cívic Drassanes En el llarg camí de la vida, tots busquem conèixer-nos una mica més, tractar d’entendre les nostres emocions i sentiments, però existeixen pors, barreres, límits, dubtes, vergonyes... Tabús que per una raó o una altra ens condicionen en la consecució d’aquestes finalitats. Aquest taller vol generar un espai de cordialitat, distensió, tranquil·litat, plaer i diversió per treballar les nostres necessitats des d’un marc pedagògic basat en el teatre, el clown, la improvisació, l’expressivitat i la creativitat. Treballarem des de dinàmiques tant grupals com individuals i farem exercicis enfocats a treballar l’afectivitat i l’empatia, el nostre “autoconcepte”, el sentit del ridícul i l’acceptació, i altres camps emocionals per millorar el nostre desenvolupament i creixement personal. Un viatge a través dels sentits, el cos i les emocions que no us deixarà indiferents!

VERTICALS Dimarts de 19’30 a 21’30h. Lloc: Centre Cívic Drassanes Eines de treball per arribar a aconseguir l’equilibri invertit. El posicionament correcte en parada de mans, diferents tipus de pujades i les seves progressions acrobàtiques. La cerca d’equilibri, desplaçaments de pes i resistència en vertical al sòl i a diferents alçades.


BENESTAR PERSONAL

PILATES Matí - dilluns de 10 a 11’30h. Tarda - dilluns de 18’30 a 20h. Lloc: Centre Cívic Drassanes Gimnàstica postural que ens ajudarà a sentir-nos millor amb nosaltres mateixes/os. El Pilates és un exercici cos-ment de gran precisió, basat en la tècnica creada per J. Pilates, que ajuda a aconseguir una millor forma física sense descuidar l’aspecte interior de qui som.

HATHA VINYASA IOGA Dimarts de 18’30 a 20h. Lloc: Centre Cívic Drassanes És un ioga dinàmic que combina la respiració conscient, la fluïdesa i la quietud, l’alineació física i energètica i la ment enfocada. La seva pràctica continuada proporciona grans beneficis.

IOGA TERAPÈUTIC (HATHA IOGA) Grup A - dilluns de 20 a 21’30h. Grup A - dimecres de 20 a 21’30h. Lloc: Centre Cívic Drassanes El ioga terapèutic és una forma d’exercici mil·lenària destinada a millorar el potencial de cada persona. Més que buscar postures forçades i complicades, desenvoluparem l’habilitat de fer postures que s’adaptin al nostre cos i no a la inversa.

MINDFULNESS Divendres de 10 a 11h. Lloc: Centre Cívic Drassanes Treballarem diferents tipus de meditacions com la vipassana, zen, budista, la meditació dinàmica o en moviment (les d’Osho), kundalini, etc. per poder triar i “endur-nos cap a casa” la que més ens agradi i ens sigui fàcil practicar-la. També treballarem la respiració conscient, ja que aquesta és inseparable de tota meditació.

ABDOMINALS HIPOPRESSIUS Dimarts de 20 a 21h. Lloc: Centre Cívic Drassanes Els hipopressius són molt més que abdominals! Una manera diferent i intel·ligent de treballar i enfortir tota la faixa abdominal. Aquesta gimnàstica t’enfortirà la teva musculatura abdominal sense crear dolors, tensions ni contractures a l’esquena o a les cervicals. Millores en la postura, reducció del perímetre de la cintura, rehabilitació de la faixa abdominal després de l’embaràs, disminució dels problemes d’esquena i molts més avantatges.


MÚSICA Us podeu inscriure a més d’un nivell. Imprescindible portar instrument

GUITARRA ESPANYOLA

GUITARRA FLAMENCA

Iniciació - dimarts de 19 a 20h. Avançat - dimarts de 20 a 21h. Lloc: Centre Cívic Drassanes

Iniciació - dimarts de 18 a 19h. Avançat - dilluns de 19 a 20h. Lloc: Centre Cívic Drassanes

Iniciació: Aquest nivell no requereix cap coneixement musical previ. Aprendrem a afinar la guitarra, a col·locar els primers acords i a combinar-los amb patrons senzills d’acords i arpegis, començant a acompanyar fragments de cançons conegudes de pop, rock, folk, bolero, etc.

Iniciació: La metodologia d’aquest curs preveu l’assistència d’alumnes sense formació musical ni coneixements previs de guitarra. Es treballaran les tècniques bàsiques del “toque a compàs” a través de la Sevillana, el Fandango de Huelva i la Rumba Flamenca, dels que també n’analitzarem l’estructura i el seu acompanyament.

Avançat: En aquest taller s’hi trobaran els alumnes que ja tenen les destreses elementals (acords bàsics i primers patrons rítmics). S’afegiran nous acords i tècniques de mà dreta. L’objectiu serà canviar els acords amb més rapidesa per tal d’acompanyar acompassadament cançons d’un repertori més ampli.

COMBO FLAMENC/RUMBA Dilluns de 20 a 21’30h. Lloc: Centre Cívic Drassanes Aquest taller vol reunir alumnes de cante, guitarra, calaix, ball, palmes, etc. que hagin superat la primera etapa de formació, amb l’objectiu d’aprendre a interpretar en grup, controlant el tempo, el compàs i els aspectes formals, tot construint un repertori comú de temes flamencs i de rumbes, d’acord amb les pautes tradicionals i les versions originals.

Avançat: Per accedir a aquest nivell cal tenir les destreses elementals de la guitarra flamenca: el “rasgueo”, el “revoleo” i el colpejat, així com certa agilitat en el canvi d’acords. A través del Tango, l’Alegria, la Soleá, el Tiento, la Siguiriya o la Bulería; introduirem tècniques i fórmules més complexes, com el granejat, l’índex amb cop, l’arpegi; i aprendrem a combinar variacions, posant èmfasi en la interpretació ben acompassada.

PALMES FLAMENQUES Dilluns de 18 a 19h. Lloc: Centre Cívic Drassanes Aprendre el llenguatge de les palmes és la millor porta d’entrada al Flamenc. A través d’uns exercicis progressius, coordinarem palmes i peu i aprendrem les bases dels quatre sistemes rítmics principals: 1 - Sevillanes / Fandango de Huelva. 2 - Tango / Rumba. 3 - Soleá / Alegría. 4 - Bulería.

ARTS PLÀSTIQUES

DIBUIX Dimecres de 19’30 a 21’30h. Lloc: Centre Cívic Drassanes Les línies, les formes i el volum són elements que componen el dibuix i que estan en tot el que ens envolta. Despertarem i desenvoluparem les nostres habilitats per portar aquests elements al paper i gaudir del dibuix. Material a càrrec de l’alumnat.

EXPRESSIÓ ARTÍSTICA LLIURE Divendres de 18’30 a 20’30h. Lloc: Centre Cívic Drassanes Treballarem al voltant d’un tema genèric proposat per les talleristes, que ens servirà de motor per a un procés de treball personal a partir de l’art. En aquesta edició, el tema serà la identitat, que elaborarem a través de tècniques de dibuix, collage, vídeo i construcció de petites escultures o objectes (màscares, titelles,...). Material a càrrec de l’alumnat.


COSTURA I PATRONATGE

INICIACIÓ A LA MÀQUINA DE COSIR (NIVELL I)

PATRONATGE I CONFECCIÓ

Dissabte 20 de gener de 17 a 21h. Preu: 16’41€ (1 sessió de 4h.) + 2’00€ de material Lloc: Centre Cívic Drassanes

Dilluns de 19’30 a 21’30h. Del del 22 de gener al 12 de març Preu: 65’63€ (8 sessions) + 5’00€ de material Lloc: Centre Cívic Drassanes

Aprendrem les nocions bàsiques de la màquina de cosir (puntada recta, corba, tensions, etc.), mitjançant exercicis pràctics. Confecció d’un necesser bàsic. Pots portar la teva màquina.

INICIACIÓ A LA MÀQUINA DE COSIR (NIVELL II) Dissabte 27 de gener de 17 a 21h. Preu: 16’41€ (1 sessió de 4h.) + 2’00€ de material Lloc: Centre Cívic Drassanes Aprendrem a fer traus, a cosir cremalleres i a fer puntades invisibles. Confecció d’un necesser amb cremallera i folre. Pots portar la teva màquina.

COSTURA DE SUPERVIVÈNCIA I CREATIVA Dilluns de 17 a 19’30h. Del 22 de gener al 5 de febrer Preu: 30’76€ (3 sessions de 2’5h.) + 5’00€ de material Lloc: Centre Cívic Drassanes Si acabes d’iniciar-te en el fantàstic i infinit món de la costura, aquest taller és perfecte per a tu. Farem una bossa reversible amb base, estil totebag, i un necesser amb cremallera i folre.

DISSENY D’UN ABRIC KIMONO Dilluns de 17 a 19’30h. Del 12 de febrer al 5 de març Preu: 41’02€ (4 sessions de 2’5h.) + 5’00€ de material Lloc: Centre Cívic Drassanes Confeccionarem un abric kimono amb un patró de la revista Burda que et podràs endur per reproduir-lo les vegades que vulguis. Ample, còmode i fàcil. Imprescindible tenir coneixements mínims de costura a màquina.

Treballarem, a partir d’uns models, la construcció de patrons base per a la confecció de peces de vestir. Un cop s’hagin assolit els nivells bàsics, els alumnes podran dissenyar la seva pròpia peça, tallar-la, muntar-la i confeccionar-la. Imprescindible tenir coneixements mínims de costura a màquina.

INICIA’T EN LA LLENCERIA Dijous de 19’30 a 21’30h. Preu: 65’63€ (8 sessions) + 5’00€ de material Lloc: Centre Cívic Drassanes Aprendrem a realitzar diferents tipus de calcetes i sostenidors sense cèrcol, picardíes i samarretes de dormir amb diferents teixits i materials. En finalitzar el curs, haurem realitzat diferents conjunts de roba interior amb cotó, poliamida, tul i puntes. Imprescindible tenir coneixements mínims de costura a màquina.

CONFECCIÓ DE ROBA DE BANY Dimarts de 19’30 a 21’30h. Preu: 65’63€ (8 sessions) + 5’00€ de material Lloc: Centre Cívic Drassanes Apendrem a realitzar tres peces diferents de roba de bany. Un top de triangle, una calça i un banyador sencer. En finalitzar el curs, haurem après a engomar i treballar amb teixits elàstics. També realitzarem els patrons i l’escalat de talles de totes les peces. Imprescindible tenir coneixements mínims de costura a màquina.


JOVES Tallers adreçats a joves d’entre 14 i 18 anys.

TALLER DE DJ!

TALLER DE RIMES

Dimecres de 18’30 a 20h. Preu: 25’00€ (10 sessions) Lloc: Casal del Barri Folch i Torres

Dimecres de 18’30 a 20h. Preu: 25’00€ (10 sessions) Lloc: Casal del Barri Folch i Torres

Vols saber com s’ho han fet DJs famosos i professionals per arribar on són ara? Vols saber què necessites per començar el teu propi camí de DJ? Vols ser DJ però no saps què s’ha de saber per ser-ho? Vine i t’ho explicarem i, a més a més, tindràs a la teva disposició el material bàsic perquè practiquis les teves pròpies mescles i sàpigues perquè serveixen tants botons, i si realment es fan servir o no! Si vols saber què és ser un DJ professional, apunta’t al Taller de DJ!

Has pensat alguna vegada en fer les teves pròpies rimes? O a compondre els teus propis temes? T’agradaria saber quin és el procés per construir una cançó de rap? Aprendrem a compondre i cantar els teus propis temes en col·lectiu, sempre amb respecte i sense necessitat d’ofendre a ningú. Apunta’t i no deixis escapar aquesta oportunitat, ens ho passarem molt bé.

DANSES URBANES / SOCIAL DANCE Dijous de 18 a 19’30h. Preu: 25’00€ (10 sessions) Lloc: Casal del Barri Folch i Torres Has ballat mai per divertir-te? I per expressar com et senties? I per reivindicar el que no et deixen dir amb paraules? En aquest taller, ens aproparem a diverses danses urbanes de diversos punts del globus. Coneixerem els moviments que les representen, perquè van ser creades, les músiques que les acompanyen, i, és clar, les provarem al nostre cos. Si vols saber-ne més apunta’t, només et cal el teu cos per a ballar!


ACTIVITATS

LA MIDA NO IMPORTA

CICLES

#ELRAVALÉSVERD Mesos de febrer i març Entrada gratuïta

Festival internacional de curtmetratges al Raval Del 24 al 27 de gener Lloc: Auditori Meier del MACBA

G

Iniciem un nou cicle amb activitats de sensibilització i educació ambiental, per dedicar un temps de la nostra vida a conscienciar-nos pel medi ambient i així gaudir d’un planeta més sa i biodivers. • SEMBRA UN JARDÍ A CASA Rosers de paret Dimarts 13 de febrer de 18 a 19’30h. Lloc: Centre Cívic Drassanes Taller a càrrec del Programa Sembra Natura. Organitzat per La Fàbrica del Sol.

Casal de Barri Folch i Torres

• CAMINS EN LA NATURA Dissabte 17 de febrer (matí) Lloc de trobada: Centre Cívic Drassanes Sortida: Mirador Búnquers del Carmel i les Cases del carrer d’Aiguafreda d’Horta.

Cicle de xerrades

Relligat

OBERT PERÍODE D’INSCRIPCIÓ! La mida no importa és un festival cinematogràfic d’abast internacional que aquest any celebrarà la seva sisena edició. S’hi presenten curtmetratges que tracten, a través de diferents gèneres i codis expressius, de les vivències personals i quotidianes, de les múltiples i diverses relacions humanes, del diàleg i la interacció de valors culturals… Tot això, fotograma a fotograma, projectat al Raval, espectador i protagonista. Més informació a: festhome.com i lamidanoimporta.cat

RELLIGAT Amb la participació de la Institució Milà i Fontanals i del CSIC Lloc: Casal de Barri Folch i Torres Com Barcelona va esdevenir una ciutat moderna. 24 de gener a les 18h. Xerrada a càrrec d’Oliver Hochadel. z31 de gener a les 18h. Xerrada a càrrec d’Emilio Ros-Fábregas.

• FES-HO TU MATEIX TALLERS DE REPARACIÓ, a càrrec de Repara’t - Petits aparells electrònics dea la gener llar Dimecres d’octubre Dimarts 20 de febrer de 18 a 19’30h. cbfolchitorres.cat Lloc: Centre Cívic Drassanes Relligat és un cicle que vincula la història, la - Servei d’assessorament ciència, la música i l’antropologia al barri. Dissabte 3 de març de 10’30 a 13’30h. C. Reina Amàlia, 31- BCN Lloc: Centre Cívic Drassanes • VERD I BIODIVERSITAT L’art de visitar un jardí: El Parc de la Ciutadella Dissabte 24 de febrer de 12 a 14h. Lloc: Entrada principal del Parc de la Ciutadella (Pg. de Pujades amb Pg. de Lluís Companys) Visita a càrrec del programa Com Funciona Barcelona? Organitzat per La Fàbrica del Sol.

DONART 2018 Durant el mes de març Publicitat específica Lloc: Centre Cívic Drassanes Cicle amb exposicions, tallers i espectacles al voltant de la dona. Més informació a la publicitat específica i a donart@ccdrassanes.cat.

25/10/2017

18H. Recuperant la música de tradició oral


ACTIVITATS

DINAMITZACIÓ COMUNITÀRIA

ESPAI DE LA VIDA QUOTIDIANA

BANC DEL TEMPS DEL RAVAL

Tots els dimarts de 16’30 a 20h. i dimecres de 18’30h a 21h. Organitza: Taula de Mediació Folch i Torres Lloc: Casal de Barri Folch i Torres

Tots els dilluns de 18 a 20h. Lloc: Casal de Barri Folch i Torres Informació, inscripcions i intercanvis. Per a més informació: bdtraval@gmail.com o facebook: @bdtraval

ESCACS PER A NENS I NENES Tots els dimecres a partir de les 18’15h. Lloc: Casal de Barri Folch i Torres Cursos oberts i gratuïts per a nens i nenes de 4 a 12 anys. Aprendrem, tot jugant, els moviments, l’estratègia i les combinacions. Per a més informació: cbfolchitorres.cat.

Espai de participació setmanal, amb un grup de conversa dinamitzat per una coordinadora (Alejandra Rifé). Per a més informació: cbfolchitorres.cat

CINE FÒRUM Projeccions els dimecres a les 19h. Entrada gratuïta Organitza: Ponts Culturals Lloc: Centre Cívic Drassanes

G

Una vegada al mes, l’Associació Ponts Culturals ens proposa una sessió de cine fòrum. Es tracta d’una oportunitat per trobar-se amb altra gent, veure una pel·lícula de cinema d’autor i parlar sobre els temes que planteja. • Dimecres 3 de gener. ARROZ AMARGO, de Giuseppe DE SANTIS. • Dimecres 7 de febrer. EL FUEGO FATUO, de Louis MALLE. • Dimecres 7 de març. LUCES DE VARIEDADES, de Alberto LATTUADA i Federico FELLINI. Per a més informació: ccdrassanes.cat

POSEM FIL A L’AGULLA Tots els divendres de 10 a 12h. Lloc: Casal de Barri Folch i Torres Un espai obert, creatiu i participatiu per teixir noves relacions. Manualitats, artesania i conversa (català, castellà i les llengües que hi conflueixin). Per a més informació: cbfolchitorres.cat

GRUP D’ARTS PLÀSTIQUES Tots els dimarts a partir de les 16’30h. Lloc: Casal de Barri Folch i Torres Punt de trobada i de creació dinamitzat per un artista. Per a més informació: cbfolchitorres.cat

APRENEM... IDIOMES Tots els dissabtes Organitza: Aprenem Lloc: Centre Cívic Drassanes Intercanvi i aprenentatge de diferents idiomes (català, castellà, anglès, alemany, urdú, portuguès, esperanto, xinès, italià, àrab, etc.). Per a més informació: aprenem.blog.cat


EXPOSICIONS Requisits per exposar al Centre Cívic o al Casal de Barri Cal lliurar els projectes mitjançant la presentació gràfica amb qualsevol tipus de suport gràfic o informàtic, adjuntant un currículum de l’artista i/o col·lectiu, sinopsi de l’obra a exposar i la sol·licitud de la sala. exposicions@ccdrassanes.cat - dinamitzacio@cbfolchitorres.cat

BARS MUSICALS

IDENTITATS

Mes de gener Artista: Joan Bueno (dibuix i pintura) Lloc: Casal de Barri Folch i Torres

Del 16 de gener al 5 de febrer A càrrec de: Fundació Pere Mitjans (fotografia) Lloc: Centre Cívic Drassanes

FRIDA KAHLO Mes de febrer Artista: Montse Gorbs (pintura) Lloc: Casal de Barri Folch i Torres

EXPOSICIÓ FOTOGRÁFICA Mes de febrer Artista: Mahfuz Mohamed (fotografia) Lloc: Casal de Barri Folch i Torres

DONART 2018 Mes de març Programació específica Lloc: Casal de Barri Folch i Torres Centre Cívic Drassanes En motiu del mes de la dona. Consultar la publicitat específica.

CAPTURAR L’ALÈ Del 8 de febrer al 5 de març Artista: Jesús Atienza (fotografia) Lloc: Centre Cívic Drassanes Exposició cedida per I’Institut del Teatre.


SERVEIS

CESSIÓ D’ESPAIS En ambdós centres disposem de diferents sales per a la cessió i el lloguer. Obrim les portes a tothom: a qualsevol persona, grup, entitat o companyia que necessiti un lloc per desenvolupar la seva tasca, malgrat que s’atendrà especialment a les entitats o artistes ubicats a Ciutat Vella i aquells projectes que facin referència a una de les especialitats dels centres (Arts Escèniques i Noves Cultures). Entitats, grups i noves iniciatives Algunes de les Entitats i grups que es reuneixen periòdicament o realitzen alguna de les seves activitats al centre: • APDO. Dimecres de 17 a 19’30h. • APRENEM. Dissabtes al matí. • ASSOCIACIO FILIPINA VISMIN. Dissabtes de 16 a 18h. • ASSOCIACIO FILIPINO/CATALANA. Dissabtes de 18 a 20h. • CENTRE CATALANO/ BOLIVIÀ i BALLET TINKUNA. Dissabtes de 18 a 21h. • BALLET PARAGUAYO. Dissabtes de 18 a 20h. • ASSOCIACIO CULTURAL BANGLA-CAT. De dilluns a divendres de 10 a 14h. • MUCHA MUJER. Teatre per a dones en risc d’exclusió social. Per a més informació podeu consultar el web muchamujer.org.

Façana principal del Centre Cívic Drassanes

Façana principal del Casal de Barri Folch i Torres

SERVEIS PERMANENTS Barcelona Wifi i punt d’intercanvi de llibres durant l’obertura dels centres.

CASAL INFANTIL DRASSANES Per a infants de 3 a 12 anys. Informació a les famílies: De dimarts a dijous de 10 a 14h. De dilluns a divendres de 16 a 17h. casalinfantil@ccdrassanes.cat

PROJECTE FRANJA Per a joves de 12 a 16 anys Informació a les famílies: Dimarts de 16 a 20h i dijous de 16 a 17’30h. franja@cbfolchitorres.cat


MAPA

Avinguda del Paral·lel

nt

a nd

de

Sa

u

Pa

a nd

s te Ca r

ia

de

re

de

Lle

le

s

lta

au

t

c/

tP

n Sa

de

la

c/

de

la

Re

in

a

Am

àli

a

Ro c/

CASAL DE BARRI FOLCH I TORRES

àli

a

Ro

m

c/

es

aA

et

in

u

de

la

Ca

rr

Re

Sa

nt

s

la

le

Pa

de

nt

Pa

cià

c/

Sa

de

de

c/

c/

Paral·lel

Paral·lel

les

r

de

bl

pie

s

a

de

de

l’Om

Sa

nt

c/

Ma

c/

de

lM

ssan

es

c/ de

s Dra

st l’E

No

de c/

ar

qu

és

u

de

la

Ra

m

de

Ba

rb

er

à

bl

Liceu

a

de

Gu

àr

Aving

uda

de le

c/

dia

ta. eS c/ d

c/

CENTRE CÍVIC DRASSANES

de le s Dras

sane

s

c/

na ro ad .M Sta

Paral·lel

l rta Po el c/d

Avinguda del

on

m

Ra m

Ra

u

al

av

lR

de

ue

c/

la

Pa

dro

de

nt

m Ra

Ole g

u

a

bl

Sa

nt

No

na

Avinguda del

c/

de

Sa

Paral·lel

c/

Avingu da

c/d el Po rta l

La

bla

m

Ra

Sta .M Drassanes ad ro na

Drassanes

La

la

mb

Ra

ADRECES I HORARIS CENTRE CÍVIC DRASSANES C/ Nou de la Rambla, 43 | 08001 Barcelona Telèfon 934 412 280 ccdrassanes.cat informacio@ccdrassanes.cat facebook.com/ccdrassanes twitter.com/CCDrassanes De dilluns a divendres de 9 a 14’30h i de 16 a 22h. Dissabtes de 10 a 14h i de 16 a 22h.

CASAL DE BARRI FOLCH I TORRES C/ Reina Amàlia, 31 | 08001 Barcelona Telèfon 933 294 295 cbfolchitorres.cat info@cbfolchitorres.cat facebook.com/casaldebarrifolchitorres twitter.com/CasalBarriRaval De dilluns a divendres de 9 a 21h.

Agenda Hivern2018  
Agenda Hivern2018  
Advertisement