Page 1

cc Deurne Seizoensbrochure 2018 – 2019


Beste cultuurliefhebber, Ziehier het aanbod van cultuurcentrum Deurne voor deze zomer, en heel volgend seizoen. Breed. Laagdrempelig. Divers. Dat zijn modewoorden. Maar zo stellen wij ons aanbod effectief het liefst samen. Klaar voor je jaarlijkse cultuurbad? Go! Om te beginnen starten we de zomer met een reeks verrukkelijke vrijdagconcerten. Dat je best tijdig aan de inkom staat, moeten we jullie waarschijnlijk niet meer duidelijk maken… Eind september opent cc Deurne dan feestelijk zijn deuren. Onze allerkleinste fans kunnen weer uit de bol gaan tijdens onze jaarlijkse familiedag, met popcorn, poppendokters en een kinderparty! En daar stopt ons aanbod voor de kinders lang niet. Ook onze vrienden van Kopseer werken hun nieuwe familievoorstelling Gedachtegang af in cc Deurne en gaan hier in première. In 2018 startte heel Antwerpen met de viering van het Barokjaar. En dat kunnen wij als cultuurcentrum uiteraard niet laten passeren. We brachten niemand minder dan Antwerp’s finest B.O.X. en het MartHa!tentatief samen om een nieuwe voorstelling te maken. Die gaat toeren langs alle Antwerpse cultuurcentra (en passeert uiteraard in Deurne). En dat is niet de enige coproductie die in de steigers staat. Dimitri Leue maakt Braempraat, een nieuwe voorstelling rond het lelijkste land van Braem. We wijden er eind november een hele week aan met onder andere architectuurwandelingen in de Arenawijk en het Braemhuis.

Als laatste specialleke vermelden we graag de Black History Month in februari. We schreven hierboven dat we graag een divers aanbod brengen. Dat deden we al, maar vatten de koe extra hard bij de horens voor 2019: we vroegen theatermaakster-met-Afrikaanse-roots Nyira Hens als curator om een maand lang ons programma vast te hangen aan de rijke Afrikaanse cultuur. Maar goed: wie liever lekker Deurns gewoon gewoon doet: begrepen! We bieden je doorheen het seizoen een fijn podiumaanbod met grote namen: Guido Belcanto, Marcel Vanthilt, Günther Neefs, Kamal Kharmach, Pascale Platel, Gène Bervoets, Liliane St Pierre, Johny Voners en Jelle Cleymans passeren onder andere de revue. En verder staat er een indrukwekkend aanbod klassiek op het programma waarvan de smakelijke cavaconcerten voortaan in de foyer van cc Deurne plaatsvinden. Dus: schol en hopelijk tot snel op één van onze vele activiteiten! PS: draai deze brochure zeker ook even op zijn kop om te zien wat de vernieuwde CINEMA RIX voor jou in petto heeft! Neem deel aan prachtige buurtprojecten of aan de digitale week tijdens de herfstvakantie. En er vallen veel (familie-) films op woensdag en ontbijtfilms op zondag te bewonderen. Voor heel je kroost staat er ook daar wel iets op het programma.


02

Openluchttheater Rivierenhof

GRATIS VRIJ DAG CON CERTEN

06.07 — — 31.08 2018

Les vrijdagconcerten nouveau sont arrivées! Je hebt het gemerkt, het begint terug te zomeren. Al wat leeft snakt naar zonlicht, en muziek! Maar niet getreurd, voor elk pijntje is er een medicijntje. Toeval wil dat we daar een perfect voorschrift voor hebben. Heel juli en augustus kan je weer genieten van een reeks gratis c­ oncerten in het OLT. De pillendraaiers van het cultuurcentrum gingen voor jullie op zoek naar een muzikaal fijnproeverspallet met neusjes van

zalmen, kersen op taarten maar net zo goed het antwoord op de vraag ‘where’s the beef?’ STEAK zal zijn! Alles staat op de website van het cultuurcentrum en die van het OLT (check ook zeker de verbluffende agenda van de ­betalende concerten). Uiteraard krijgen jullie in primeur het overzicht van al dat lekkers. Cancel die vlucht naar de Malediven, neem pen en papier en schrijf het snel in je agenda. Kom op tijd want vol is vol! Tot snel in het OLT! Alle info via www.ccdeurne.be & www.oltrivierenhof.be


Ketnetband Superheld gezocht! vrijdag 6 juli 2018 14 uur GRATIS OPENLUCHTTHEATER RIVIERENHOF

“Aandacht, aandacht: De KetnetBand is op zoek naar een superheld! We zoeken een man met donker haar en donkere ogen. Een zuiders type. Hij is knap én sterk. Iedereen die iets gezien of gehoord heeft, mag de KetnetBand contacteren!” In hun nieuwe show gaan de KetnetBand-vrienden samen met het publiek op zoek naar een superheld. Zullen ze hem vinden?

03

Dit jaar staan er al meer dan 85 optredens gepland in de agenda van Charlotte, Sien, Maureen, Gio & Matthew. Het is dus duidelijk dat De KetnetBand dé populairste kinderband van Vlaanderen is. Op elk festival of feest worden ze met open armen ontvangen… En dankzij een ijzersterke setlist vol hits gaat ook het OLT ongetwijfeld weer volledig uit z’n dak!

vrijdagconcert


04

n.a.v het feest van de Vlaamse Gemeenschap

Live is Yevgueni volgens kenners bij elk album straffer geworden. Een traditie die zonder twijfel wordt voorgezet. Bovendien vormt deze tour ook de releasetour. Dat betekent een band die snakt naar het podium, een blij weerzien met het publiek, en frisse versies van nieuwe songs, vers van de pers. Voeg daarbij een aantal klassiekers en vergeten parels en je krijgt een verrassende achtbaanrit, inclusief vertragende momenten bergop en steile afdalingen op topsnelheid.

Yevgueni Tijd is Alles vrijdag 6 juli 2018 20.30 uur GRATIS OPENLUCHTTHEATER RIVIERENHOF

In oktober 2017 kwam Yevgueni met een nieuw album: Tijd is alles, de titel van het album, lijkt een eenvoudige vaststelling. Maar wel één die ons steeds vaker bezig houdt. Tijd is altijd en overal, maar ook – en vooral – steeds vaker te kort. Een veelheid aan thema’s, grote vragen, dilemma’s en grote emoties die het meest persoonlijke en actuele Yevgueni-album tot dusver oplevert.

vrijdagconcert

Tijd is alles, maar dit wordt weer een avond pure winst!


Zomers picknicken met een snuifje cultuur (4+)

05

Gratis Deze zomer kunnen kinderen elke week gratis deelnemen aan sport- en spelactiviteiten op verschillende speelpleinen in Deurne. Op een aantal momenten voorziet het lokaal cultuurbeleid ook een snuifje cultuur. Breng je eigen picknick mee vanaf 12 uur. Tussen 14 en 16 uur trakteren we de picknickers en spelende kinderen op een heerlijke portie straatanimatie. Volledig programma: www.deurne.be

Air Flamingo

Boelaer Beach

ChoreografieĂŤn en muziek ontstaan uit schijnbare toevalligheden, met flamenco als taal. - dinsdag 10 juli 2018

Op 20 juli draait de kranige Papa Mojito vrolijke, zomerse platen met zijn prachtige DJ-bakfiets. Op 17 augustus zijn de kindjes welkom in de circustent voor verhalen uit de verhalentrommel! - vrijdag 20 juli & vrijdag 17 augustus

speeltuin Ruimtevaartlaan, Deurne

Muziektheater Iets met ne fiets

2018 13 tot 17 uur Te Boelaerpark, Borgerhout

Ze springen op de tandem en dan begint het muzikale avontuur. - woensdag 18 juli 2018

Triolala op kindermaat

speeltuin Tweegezusterslaan 47, Deurne donderdag 26 juli 2018 speeltuin Langbaanvelden, Deurne

Een muziekband om van te snoepen. - vrijdag 3 augustus 2018 Bisschoppenhofpark, Deurne

Dirk van’t Sirk Een voorstelling vol humor en slapstick. - dinsdag 7 augustus 2018 speeltuin Ruimtevaartlaan, Deurne

familie


06

The return of The Fantoms (UK)

vrijdag 13 juli 2018 14 uur

In 1982 waren de piepjonge Fantoms een loepzuivere re-enactment van hoe een Britse Rock ’n Roll band er uitzag en klonk in… 1962. Niemand minder dan Cliff Richard himself was onder de indruk, en selecteerde ze om hem te begeleiden in een BBCtv-show.

GRATIS OPENLUCHTTHEATER RIVIERENHOF

Ondertussen zijn het prille vijftigers! En wat krijg je van The Fantoms in 2018: de beste Britse pré-Beatles Rock ’n Roll.

vrijdagconcert

Denk aan Cliff Richard (Move it, Dynamite), denk aan Johnny Kidd & The Pirates (Shakin’ all over), of Vince Taylor (Brand new Cadillac). Maar vooral de glasheldere instrumentals (jawel!) van ­The Shadows (Apache, FBI). Compleet mét die geinige danspasjes en gitaar-acrobatie.


Nathalie Meskens Meskens in Motown

vrijdag 13 juli 2018 20.30 uur GRATIS OPENLUCHTTHEATER RIVIERENHOF

Dat Nathalie Meskens veelzijdig is, mag je gerust een understatement noemen want bovenop acteren (in Tegen De Sterren Op en met een hoofdrol in de film Pippa) en presenteren (Beste kijkers en Little big shots op VTM), kan Nathalie ook nog eens zingen. Dat bewees ze in het programma Tegen De Sterren Op, waarin ze 100 jaar muziekgeschiedenis aan elkaar zong alsof het niets was.

07

Samen met haar achtkoppige band brengt ze een entertainende show waarin de ene soulklassieker na de andere de revue passeert. Meskens heeft de beste muzikanten van Vlaanderen rond zich verzameld en neemt je op haar vrolijke en aanstekelijke manier mee in een show waardoor je zelf zingend en swingend terug naar huis gaat.

Met Meskens in Motown brengt Nathalie een ode aan het legendarische platenlabel dat in de jaren ’60 en ’70 albums uitbracht voor supersterren als Marvin Gaye, Diana Ross en The Supremes. vrijdagconcert


08

© Groow

Diamonds On The Rocks A tribute to Neil Diamond vrijdag 20 juli 2018 14 uur GRATIS OPENLUCHTTHEATER RIVIERENHOF

vrijdagconcert

Maak kennis met dé ultieme Neil Diamond tributeband. Uniek aan deze coverband is dat zanger-gitarist Kris ‘Kirri’ Valvekens gezegend is met bijna identiek dezelfde stem, frasering en intonatie als Neil Diamond. Sluit je ogen en je hoort geen verschil. Bovendien heeft hij een superband achter zich staan, de crème de la crème onder Belgische muzikanten: Jan Cuyvers (Soulsister, Zjef Vanuytsel, Bart Peeters & de Radio’s), Marc ‘Rosso’ Van Puyenbroeck (Soulsister, Clouseau, Nathalia), Niels Verheest (Blue Blot, Roland, The Whodads,

The Internationals), Luc Canters (Rick Tubbax & The Taxis, Strange Fruit) en zangeressen Emilie Leysen (Strange Fruit) en Nathalie Van den Meutter (Strange Fruit). Ze trakteren je op een wervelend muzikaal eerbetoon aan Neil Diamond. De grootste hits Sweet Caroline, Beautiful Noise, Love on the rocks of Solitary Man staan op de playlist maar ze grasduinen nog veel dieper in het oeuvre van de meester. Neil Diamonds songbook is namelijk meer dan pop en rock … veel meer!


Eddy Et Les Vedettes Chansons Fatales + Warming up: DJ Pierre Elitair vrijdag 20 juli 2018 DJ Pierre Elitair 20.30 uur Eddy et les vedettes 21.15 uur GRATIS OPENLUCHTTHEATER RIVIERENHOF

Hoe fataal was Edith Piaf voor Yves Montand, Georges Moustaki en Charles Aznavour? Wist je dat Gilbert Bécaud en Serge Gainsbourg voor dezelfde schone vielen? Wie was zij? En wie was Mathilde voor Jacques Brel? Na het bejubelde Chanson. Une Belle Histoire, met schrijver Bart Van Loo, gaat Eddy et les Vedettes opnieuw op tournee met Chansons Fatales.

09

Hierin brengt de band een ode aan de duivelse dames van het Franse lied. Dalida, Françoise Hardy en andere Brigitte Bardots deden als onweerstaanbare femmes fatales niet alleen ontelbare harten op hol slaan. Ze betoverden ook hun mannelijke collega’s. Chansons Fatales neemt je mee naar de hoogdagen van het Franse lied en vertelt les petites histoires des grandes dames. Hierbij vervallen Les Eddy’s niet in sensatie, maar presenteren stijlvolle chansons, comme d’habitude. Met Frank Mercelis (zang, gitaar), Frederik Lebeer (toetsen, zang), Stoffel Verlackt (gitaren, zang, percussie), Stijn Possemiers (bas), Frank Vanweddingen (drums), Glenn Magerman (trompet), Loes Minnebo (trombone), Bram Coumans (saxofoon), Pieter Van Buyten (geluid) & Thomas Van Leuven (licht)

vrijdagconcert

© Jimmy Kets


10

Placebo werd geen commercieel success, maar door de invloed dat dit project had op vele producers en dj's zoals DJ Shadow, Madlib, Jill Scott, Pete Rock, Mobb Deep, Guru, Common, Bonobo, 2Many DJ's is de muziek van onschatbare waarde in de muziekgeschiedenis. De voorbije 40 jaar werd Placebo veelvuldig gesampled en waren de nummers terug te vinden op vele verzamelaars en het nummer Balek deed zelfs dienst als intro van de bijzonder populaire TV-serie Callboys.

Placenta plays Placebo + Warming up: DJ Groove Merchant vrijdag 27 juli 2018 DJ Groove Merchant 20.30 uur Placenta Plays Placebo 21.30 uur GRATIS OPENLUCHTTHEATER RIVIERENHOF

vrijdagconcert

Begin jaren '70 startte de visionaire muzikant/componist Marc Moulin (°1942 - † 2008) met het mythische Placebo (niet te verwarren met de Engelse glamrockband Placebo).

Tien jaar na het overlijden van Marc Moulin leek dit het ideale moment om deze fantastische muziek terug onder de aandacht te brengen met de hulp van enkele rasmuzikanten. Het geheel gekaderd in een tijds- en geluidscorrect decor. Met Geert Roelofs (drums), Hans Mullens (bas), Patrick Steenaerts (gitaar), David Thomaere (keyboards), Dree Peremans (trombone), Sam Vloemans (trompet), Wietse Meys (sax, clarinet, basclarinet) & Eric Engels (scenografie)

Onder deze naam werden drie baanbrekende platen gemaakt, gevuld met een vernieuwende mix van jazz en elektronica: Ball of eyes (‘71), Placebo 73 (‘73) en Placebo (‘74).


Cream Colored Ponies vrijdag 3 augustus 2018 14 uur

The Cream Colored Ponies staan voor echte jazzcats met een passie voor de swingmuziek uit de jaren '30 en '40!

GRATIS OPENLUCHTTHEATER RIVIERENHOF

Op hun nostalgische trip door het swingtijdperk brengen ze hulde aan de crooners van weleer, bekend om hun rustige, zachte en vooral natuurlijke stemgeluid. De mooiste liedjes uit The Great American Songbook helemaal in de stijl van Louis Prima, Louis Armstrong, Nat King Cole, Dean Martin, Frank Sinatra, Ella Fitzgerald en vele andere meesters uit de swingmuziek, passeren de revue.

11

In een stijlvol vintage-cachet brengen ze swingjazz van de bovenste plank. It don’t mean a thing if it ain’t got that swing! En dat het zal swingen bewijzen de dansers die voor de gelegenheid de Ponies op het podium omringen. Samen met hun lindy dansmoves en stijl maken ze het vintage plaatje helemaal compleet. En kriebelt het bij jou? Schud dan gerust die dansbenen los! Met Roel Ferny (zang & gitaar), Juno Kerstens (contrabas & zang), Jeroen Thomas (keys), Angel Pérez (trompet), Egon Loosveldt (drums), Joris Focquaert (dans) & Verdiana Tedeschi (dans)

'T aint what you do, it’s the way that you do it!

vrijdagconcert


12

Les Truttes 2018 The People’s Party + Warming up: DJ Mr Mix Nix

vrijdag 3 augustus 2018 20.30 uur

Les Truttes zijn ondertussen een begrip, een ideologie, een beweging die jaar na jaar de harten van het volk weet te raken.

DJ Mr Mix Nix 20.30 uur Les Truttes 21.15 uur GRATIS OPENLUCHTTHEATER RIVIERENHOF

In 2018 moet en zal net dat gevoel van samenhorigheid verzilverd worden! Les Truttes richten een politieke partij op, en stellen zich verkiesbaar! In dit verkiezingsjaar zal de keuze voor het eerst duidelijk en vanzelfsprekend zijn: je stemt voor Les Truttes The People’s Party! What else?

LT is de ware partij van het volk met een niet mis te verstane boodschap: Party To The People! Welkom op dé grootste verkiezingsshow van het jaar! Een party van jewelste waarbij LT je met een ongeziene energie en overgave zal overtuigen van hun programmapunten. Een muzikaal totaalspektakel dat niemand onberoerd zal laten, met de nodige beloftes, schandalen en omkoopaffaires, politieke discussies en passionele speeches, overgoten met een stevige portie rock ’n roll! Kortom, feest.

Della Bosiers, Bert Verbeke & Jelle Cleymans Zing-vecht-huil-bid-lach-werk-en-bewonder vrijdag 10 augustus 2018 14 uur GRATIS OPENLUCHTTHEATER RIVIERENHOF

vrijdagconcert

Ramses Shaffy is ongetwijfeld één van de allergrootste Nederlands­ talige liedjesmakers van de vorige eeuw. Hij schreef ontelbaar veel prachtige nummers en bracht deze op een totaal eigen wijze. Zijn songs komen uit het diepste van zijn ziel. Hij maakte van elk lied een klein theaterstuk. Dat verdient een hommage: twee jonge Vlaamse zangers gaan de uitdaging aan. Ze doen dit samen met Della Bosiers. Pianist Dirk Schreurs tekende voor de arrangementen.

Hij stelde een toptrio samen, in een sobere bezetting die alle ruimte laat aan interpretatie, passie en inleving. Drie instrumenten en drie stemmen: in de sfeer van de vroegere Shaffy Chantant brengen deze zes ervaren artiesten een theaterprogramma dat het niet moet hebben van de show, maar wel van de intensiteit en confronterende kracht waarmee de nummers van Ramses vertolkt worden.


13

Let LT rule! Let love rule! Vote for The People’s Party! Vote LT! Yes you can!


14

King King + Guy Verlinde & the Mighty Gators vrijdag 10 augustus 2018 20.30 uur GRATIS OPENLUCHTTHEATER RIVIERENHOF

vrijdagconcert

King King Classic rock is nog springlevend. Niet alleen omdat veel oude helden nog altijd de wereld over toeren, maar ook dankzij nieuwere bands als King King. Dit Schotse viertal rond zanger/gitarist Alan Nimmo (ook bekend van The Nimmo Brothers) deelde in het verleden affiches met John Mayall en Europe, kaapte in 2016 maar liefst vijf British Blues Awards weg en het vorig jaar verschenen nieuwste album Exile & Grace leverde de groep wederom jubelende recensies op. Verwacht bluesy en funky hardrock in de geest van Bad Company, Thunder en het vroege Whitesnake!

Guy Verlinde & The Mighty Gators In 2018 viert Gentse bluesman Guy Verlinde niet enkel 20 jaar on the road als muzikant, maar ook het 10-jarig jubileum van zijn band The Mighty Gators. Dit vieren ze het hele jaar door met een dubbele Anniversary Tour en met de release van hun album X. In juni vierde de band dit nog met een B-day bash in De Roma met een resem muzikale gasten. Als toppers als Ian Siegal (UK), Ina Forsman (FI) en Nico Duportal (FR) willen komen op je verjaardagsfeest, dan weet je dat je heel goed bezig bent. Hun concert op het podium van het Rivierenhof wordt steevast ĂŠĂŠn van de vele hoogtepunten van hun boerenjaar.


Klassiek in het Park: Casco Phil The Sound of Summer vrijdag 17 augustus 2018 14 uur GRATIS OPENLUCHTTHEATER RIVIERENHOF

Het leven ziet er anders uit als de zon schijnt! Zoals elk jaar is Casco Phil te horen. Deze zomer kozen we als thema de 4 elementen: water, aarde, lucht en vuur. Grieg, Mendelssohn, De Fall & Dvorak, alle werken zijn op één of andere manier gelinkt aan de 4 elementen. De Amerikaanse-Koreaanse cellist Han Bin Yoon is één van de meest getalenteerde cellisten van het ogenblik en is onze muzikale gast tijdens de zomer. Kurt Van Eeghem is weer onze enthousiaste muzikale gids doorheen het programma.

15

Programma • Felix Mendelssohn – Overture Meeresstille • Bedrich Smetana – Moldau • Luigi Boccherini – La Casa del Diablo • Jules Massenet – Meditation de Taïs • Edvard Grieg – Morgenstimmung • G.F. Händel – Music for the Royal Fireworks Dirigent: Benjamin Haemhouts

Geniet van de zomer, en van klassiek in het park!

vrijdagconcert


The Mambo Queens Warming up: DJ Papa Mojito

16

vrijdag 17 augustus 2018 DJ Papa Mojito 20.30 uur The Mambo Queens 21.15 uur GRATIS OPENLUCHTTHEATER RIVIERENHOF

Viva las reinas del mambo, viva las mujeres de Cuba. Siempre.

vrijdagconcert

Het revolutionaire zit de Cubaanse vrouwen in het bloed. In de jaren '50 werden vrouwelijke artiesten niet in staat geacht om de Cubaanse son te spelen. Cuchito Castro en haar elf zusters antwoordden met de legendarische vrouwelijke big band Anacoana. Met hun meeslepende mix van son, mambo en jazz en hun ondeugende teksten zette ze de zwoele nachtclubs in Havana in vuur en vlam. Ze waren de guerilleras van de Cubaanse muziek, de vrouwelijke Buena Vista Social Club.

Samen met andere vrouwelijke artiesten speelden zij een grote rol in het uitdragen van de Cubaanse cultuur en versterkten het Cubaanse vrouwelijke zelfbewustzijn. Met haar project The Mambo Queens knoopt Zulema terug aan bij die traditie van rebelse power vrouwen. Met dit project voert zij ons terug naar het nachtleven in Havana van de jaren '50, naar het Cuba van voor de revolutie. Met haar big band van liefst 24 vrouwen brengt zij een nooit geziene mix van Cubaanse mambo en swing en toont ze dat unieke Cubaanse cultuur en identiteit altijd zal blijven bestaan.


Mauro Pawlowski & Braaknoot Ensemble: Ode aan Boudewijn De Groot's 'Nacht en ontij' + support: Condor Gruppe

vrijdag 24 augustus 2018 20.30 uur GRATIS OPENLUCHTTHEATER RIVIERENHOF

Mauro Pawlowski & Braaknoot Ensemble Mauro Pawlowski richtte het kersverse Braaknoot Ensemble op met enkele bloedrochelende sjamanen om Boudewijn De Groots album Nacht en Ontij opnieuw tot leven te brengen en van een gepast voodooritueel te voorzien. Boudewijn De Groot gaf alvast zijn goedkeuring. Nos alegramos de tener gente nueva entre nosotros! Google translate: u komt nu van pas! Met Mauro Pawlowski (gitaar/zang), Annelies Van Dinter (zang), Lore Dejonckheere (zang), Elko Blijweert (gitaar), Jeroen Stevens (drums), Pascal Deweze (gitaar), Fulco Ottervanger / Joris

17

Condor Gruppe Condor Gruppe is terug met een nieuwe plaat, Interplanetary Travels. Dat de titel naar Sun Ra verwijst, is geen toeval. Door hun muzikale grenzen nog verder te verleggen, nam Condor Gruppe 8 nieuwe nummers op die je het griezelige gevoel geven van een horrorsoundtrack, de heroĂŻek van de beste filmscores en de hypnotiserende grooves van jungle stammen. Divers, maar toch opwindend en uitdagend genoeg om je een betoverende reis door de stoffige platenplanken van de band te bezorgen.

Caluwaerts (toesten), Dijf Sanders / Roman Hiele (electronica), Wietse Beels (viool), Christophe Beels (viool), Marc Pijpops (altviool), Frans Grapperhaus (cello), Jaak De Digitale (visuals)

vrijdagconcert


18

Laura Tesoro vrijdag 31 augustus 2018 14 uur GRATIS OPENLUCHTTHEATER RIVIERENHOF

vrijdagconcert

Je moet tonnen lef hebben om op het Eurovision-podium te staan. Laura Tesoro ging in 2016 die uitdaging aan, beet de spits van de wedstrijd af en maakte grote indruk op het Europese publiek. Het ultieme feelgoodnummer What’s The Pressure (van de hand van Selah Sue) werd dan ook een gigantische hit en vat Laura perfect samen: aanstekelijk, energiek en funky.

Ondertussen bracht ze nog enkele nieuwe singles uit die zeker niet moesten onderdoen. Higher (met meer dan 1 miljoen views op Youtube) en Beast zijn niet weg te slaan van de radio. Deze zomer volgen er terug enkele nieuwe singles.


The Colorist & Emilíana Torrini + support: Tiny Legs Tim vrijdag 31 augustus 2018 20.30 uur GRATIS OPENLUCHTTHEATER RIVIERENHOF

Welkom in het wonderland van The Colorist, een bijzonder muzikaal project van Aarich Jespers (Zita Swoon) en Kobe Proesmans (Gabriel Rios, El Tattoo del Tigre). Allebei zijn ze percussionist, bouwen ze instrumenten en delen ze een liefde voor muziek die buiten de lijntjes kleurt. Ze werken onder andere samen met de IJslandse indiepopprinses Emilíana Torrini. Een symbiose die je niet links kunt laten liggen.

19

Met namen als Tom Zé, Moondog, Harry Partch, Luigi Russolo en David Byrne als grote voorbeelden wil The Colorist bestaande muziek van andere popartiesten opnieuw inkleuren. Ze roepen een intrigerende klankwereld op met zelf ontworpen, voornamelijk akoestische, instrumenten in combinatie met klarinet en cello. Met Emilíana Torrini (zang), Wim de Busser (prepared piano & keyboards), Gerrit Valckenaers (basklarinet & electronics), Kobe Proesmans (percussie), Aarich Jespers (percussie), Tim Vandenbergh (contrabas), Sep François (melodisch slagwerk), Jeroen Baert (viool) & Karel Coninx (altviool)

Tiny Legs Tim Tiny Legs Tim (Tim De Graeve) is een virtuoos en een getalenteerde slide-gitarist met een onmiddellijk herkenbare stem. Hij is ook een prima tekstschrijver en een begaafd songwriter met een sterk gevoel voor melodie en helderheid. Het resultaat in een steeds groeiende verzameling persoonlijke composities gebaseerd op zijn eclectische liefde voor blues en rootsmuziek.

vrijdagconcert


Buurtfestival Deurnroosje

20

vrijdag 31 augustus, zaterdag 1 & zondag 2 september 2018

Het laatste weekend van de zomervakantie wordt in Deurne afgesloten met Deurnroosje. Op en rond de Turnhoutsebaan valt er van alles te beleven.

Niet gereserveerd? Je kan de avond zelf langskomen. Als er dan nog plaats is, kan je gerust mee aanschuiven. 3-gangen menu: 12 euro 2-gangen menu: 10 euro enkel hoofdgerecht: 6 euro Kinderen (tot en met zes jaar) betalen de helft

Buurtfornuis Chez Jeanne vrijdag 31 augustus 2018 18 - 20 uur INSCHRIJVEN VERPLICHT ZAAL JEAN ET MAR, TURNHOUTSEBAAN 9+, DEURNE

festival Deurnroosje

Niets dat mensen meer samen brengt dan gezellig tafelen! Schuif mee met de rest van de buurt aan bij het buffet van Jeanne voor een avond vol lekkers en gezelligs. Als je zeker wil zijn van een plaatsje kan je inschrijven via meubelenpluym@gmail.com.

Wat is Chez Jeanne? Elke laatste vrijdag van de maand wordt er in Salle Jeanne Simons gekookt voor en door de buurt. Zo willen we een gezellige, warme plek creĂŤren waar buren elkaar beter kunnen leren kennen. We proberen de prijzen democratisch te houden zodat iedereen mee kan tafelen. Iedereen die mee wil koken, afwassen, de zaal klaar zetten of opruimen is van harte welkom! Meer info via meubelenpluym@gmail.com of bel 0494 88 64 71 (Joke Termonia)


De Poesje van Sint Andries De Neus, Burgermeester. zaterdag 1 september 2018 16 uur

21

DEURN ROOSJE

CAFÉ DEN WITTEN HERT HOEK HERTSTRAAT, DEURNE-DORP GRATIS VOOR LEDEN, ANDERS 1 EURO: LIDGELD TOT DECEMBER 2018 INBEGREPEN

zondag 2 september 2018 15 uur VOLKSMUSEUM TURNINUM, KORAALPLAATS, DEURNE-DORP GRATIS VOOR LEDEN, ANDERS 1 EURO: LIDGELD TOT DECEMBER 2018 INBEGREPEN

De Neus vindt dat Antwerpen niet meer zo plezant is als vroeger. Daar wil hij natuurlijk iets aan doen. Hij richt de EPP op, de Enige Plezante Partij, en zal dus ook burgemeester worden. Maar daar is niet iedereen content mee… Kom zien hoe dat afloopt!

festival Deurnroosje


22

Ottla was de jongste zus van Franz Kafka

grootmeesters (Thelonious Monk, Sun Ra, Herbie Nichols, Duke Ellington, Alice Coltrane), aangevuld met verrassend eigen werk. Op hun verkenningstocht blenden ze op intuïtieve, organische wijze de traditie van de jazz met vrije improvisatie, blues, soul, ambient, rock en noise. Sleuteltermen zijn spontaniteit, intensiteit, interactie en spelplezier. Ook op het menu: indringende, soms fluisterzachte, nachtelijke sferen, zwoele, exotische grooves en sporadische opflakkeringen van muzikale razernij.

DEURN ROOSJE

Ottla

Met Bert Dockx (gitaar), Frans Van Isacker (altsax), Thomas Jillings (tenorsax), Nicolas Rombouts (bas), Louis Evrard (drums,

zaterdag 1 september 2018 20.30 uur

Met z’n nieuwe band Ottla belijdt Bert Dockx (Flying Horseman, Dans Dans, Strand) zijn liefde voor de jazz.

7 EURO VVK, 9 EURO KASSA, KANSENTARIEF TICKETS VIA WWW.CCDEURNE.BE OF 03 360 85 50 ZAAL JEAN ET MAR, TURNHOUTSEBAAN 9+, DEURNE

De groep heeft een prikkelende bezetting: gitaar, twee saxen, contrabas en twee drummers (waarvan er één dubbelt op allerhande synths en elektronica).

festival Deurnroosje

Samen trekt deze bende op avontuur binnen een kleurrijk en gevarieerd oeuvre: composities van excentrieke

percussie) & Yannick Dupont (drums, percussie, elektronica)


Salsa Initiatie & Dansfeest zondag 2 september 2018 14 uur JEAN ET MAR TURNHOUTSEBAAN 9+, DEURNE

23

Trek je dansschoenen aan, je zondagse jurk en doe mee aan een salsa initiatie! Aansluitend kan je je aangeleerde moves verder oefenen tijdens een salsa dansfeest bij live muziek.

Het volledige programma en meer info over Deurnroosje vind je op www.ccdeurne.be DEURN ROOSJE

festival Deurnroosje


24

Neem een kijkje achter de schermen tijdens de Open Ateliers.

© Sofie Jaspers

© Sofie Jaspers


25

Tinnen jubileum!

Studio Start wordt 10 jaar! zondag 2 september 2018 14 tot 19 uur GRATIS STUDIO START HERTSTRAAT 5 & TWEEMONTSTRAAT 62 DEURNE

Studio Start is een platform dat jonge professionele kunstenaars en creatieve ondernemers ondersteunt. Over de hele stad biedt het betaalbare werkruimte aan. In Deurne hebben zo’n 20-tal kunstenaars en creatievelingen hun atelier in een van de twee locaties: Herststraat (oude brouwerij) en Tweemontstraat (boven drankenhandel De Bierkaai). Om hun tinnen jubileum te vieren, organiseert Studio Start Open Ateliers op beide locaties.

In Deurne Zuid kan je naast een atelierbezoek in de Hertstraat ook in het districtshuis terecht voor de expo van Femmeniste. Bezoekers worden bovendien getrakteerd op gezellige tapijtconcerten. Blijf gerust hangen want op en rond de Turnhoutsebaan kan je genieten van muziekoptredens en ander cultureel lekkers dankzij het festival Deurnroosje (zie vorige pagina's). Meer info: www.deurne.be www.ccdeurne.be www.studiostart.be

Op zondag 2 september kan je beide locaties bezoeken en een kijkje nemen achter de schermen.

festival open ateliers


26

familiedag cc Deurne (3+)

zaterdag 22 september 2018 13 - 18 uur

Op zaterdag 22 september opent cc Deurne wederom feestelijk zijn deuren. En dat doen we zoals de voorbije twee jaar speciaal voor de kleinere medemens. Wat staat er zoal op het programma?

6 EURO, KANSENTARIEF CC DEURNE

De olijke bende van Theater Tieret fileert met de voorstelling Baraque Future in een betoverend tentje met uiterste precisie je dromen, hersenspinsels, mijmeringen en verzuchtingen. Want dromen, die moet je koesteren. Een pareltje locatietheater voor 5-plussers!

Poppendokters paraat, dus vergeet je zieke pop of beer niet. Heeft zoon- of dochterlief een (oude) pop of beer die dringend medische zorg behoeft, maar helaas niet binnenraakt op de spoedafdeling van het dichtstbijzijnde ziekenhuis? Geen nood, cc Deurne biedt een oplossing – we overtuigden namelijk de beste poppendokters van Deurne en omstreken om een tijdelijk kabinet in te richten in één van onze lokalen.

familie openingsfeest

Onze gekke noorderbuur Leo Petersen werd zelfverklaard wereldberoemd met zijn filmpjes in de tv-serie Sesamstraat. In de voorstelling Hand up! (3+) neemt Lejo, dat pittige handpopje met de grote ogen, al zijn vriendjes mee. In een grote poppenkast beleven ze hun vrolijke, grappige of zelfs ontroerende avonturen.

Wie vandaag tickets koopt voor de familievoorstellingen of -films, krijgt er per ticket een vrijkaart bij voor een familiefilm naar keuze in Cinema Rix.

En uiteraard kan je je opnieuw verwachten aan een knallende kinderparty met aangepaste muziek, visuals, make-up en feestmateriaal. Eventuele inschrijvingen voor voorstellingen doen we de dag zelf. Oh ja, we zien ons helaas genoodzaakt om vanaf dit jaar met een toegangsprijs te werken. Maar niet getreurd, voor een luttele zes euro per persoon kan je heel de namiddag lang genieten van voorstellingen, snacks, en … feest!


27

Na de voorstelling kan je kind zelf zijn eigen handpop maken!

Hou onze website en Facebook in de gaten voor meer info!


28

Paul King Paddington 2 woensdag 26 september 2018 14.15 uur 5 EURO, KANSENTARIEF CINEMA RIX

film familiefilm

In de langverwachte vervolgfilm op de wereldwijde kaskraker zien we Paddington gelukkig gesetteld met de familie Brown in Windsor Gardens. Daar is hij een populair lid van de gemeenschap geworden: hij verspreidt blijdschap en marmelade, waar hij ook gaat. Terwijl hij het perfecte geschenk voor zijn geliefde tante Lucy - ze wordt 100 - zoekt, valt Paddington op een uniek pop-upboek in de antiekshop van Mijnheer Gruber.

TIP: voor of na de film kan je nog lekker lunchen of iets drinken in Barix!

Paddington neemt enkele klusjes aan om het te kopen. Maar als het boek gestolen wordt, is het aan Paddington en de familie Brown om de dief te ontmaskeren. 2017, GB/FR, 103’, Vlaamse versie


Michael Roskam Le Fidèle woensdag 26 september 2018 20.15 uur 5 EURO, KANSENTARIEF CINEMA RIX

Het is liefde op het eerste gezicht tussen de raadselachtige Gino "Gigi" Vanoirbeek en de beloftevolle racepilote Bénédicte "Bibi" Delhany.

29

Gigi zal moeten kiezen. En Bibi ook. Maar hoe lang kan je vechten voor iets dat misschien al lang verloren is? 2017, B/FR, 130’

Maar Gigi draagt een geheim met zich mee. Hoe meer hij dit probeert te verbergen, hoe dieper hij in de problemen verzeild geraakt en hoe zwaarder hun liefde op de proef wordt gesteld.

Cast: Matthias Schoenaerts, Adèle Exarchopoulos

TIP: voor de film kan je nog lekker dineren in Barix! Het ideale avondje uit.

film drama


Liliane Saint-Pierre Liliane, Intiem

30

donderdag 27 september 2018 14 uur 6 EURO, KANSENTARIEF INCLUSIEF KOFFIE & GEBAK CC DEURNE

Intiem luisterconcert met Liliane Saint-Pierre zoals je haar nog nooit hoorde: zuivere piano en gitaarklanken versmelten met de zwoele kleur van een unieke stem en warme passionele artiest.

Liliane is een echt theaterdier, een grote concertdame en bovenal een zangeres met een magische stem en een onweerstaanbaar interpretatievermogen.

In december 2018 wordt Liliane Saint-Pierre 70 jaar. Meer dan 55 jaar daarvan bracht ze door op de planken. De unieke klankkleur van haar stem en haar sierlijke podiumprĂŠsence brachten al duizenden in vervoering.

Š Jan Huysentruyt

namiddag muziek


Save the date Roef Antwerpen, DAKkan!

29 – 30 september 2018

DAKKan!

Ontdek Antwerpen op ongekende hoogtes

31

Dit weekend kan je ook in Deurne kennismaken met enkele inspirerende daken. (prijzen, uren, en exacte locaties nog niet bekend) Het dak is niet langer het bovenste stuk van een gebouw. Het dak is niet langer enkel de speeltuin van meeuwen en katten.

V.U.: vul hier uw verantwoordelijke uitgever in aub

In Antwerpen kan jij tijdens het laatste weekend van september genieten van de kracht en de mogelijkheden die daken bieden. Meer openbare ruimte, meer plek voor kunst, cultuur, ontspannen, sport en spel. Alles wat we doen op de begane grond, kan ook op het dak. Naast een uitgebreid cultureel programma staat dit weekend ook in het teken van inspiratiewandelingen. Ontdek hoe buren of bedrijven hun dak vergroenden. Hoe wateropvang of energieopwekking op daken een deel kan uitmaken van de stad van de toekomst. En ga naar huis met een waslijst aan activiteiten die ook op jouw dak zouden passen.

www.dakkan.be — 03 217 08 11

zaterdag 29 & zondag 30 september 2018

Ooit al eens op hoog niveau je culturele geest willen verruimen? En tegelijkertijd de stad van de toekomst vorm geven? Dan is ROEF Antwerpen iets voor jou!

En nu maar hopen op droog weer of voldoende paraplu’s. Meer info: www.dakkan.be

festival


32

Lee Unkrich Coco woensdag 3, 10, 17, 24 & 31 oktober 2018 14.15 uur 5 EURO, KANSENTARIEF CINEMA RIX

film familiefilm

In de familie van Miguel is muziek verboden. Een echte straf voor de jonge jongen wiens ultieme droom is om een musicus te worden zoals zijn idool, Cruz Ernesto. Hij is vastbesloten om zijn talent te bewijzen. Door een samenloop van omstandigheden komt hij terecht in een donderende kleurrijke plaats: het land van de doden.

Daar raakt hij bevriend met Hector, een leuke jongen maar niet te vertrouwen. Samen maken ze een buitengewone reis die hun het ware verhaal achter de familie van Miguel zal onthullen. 2017, VS, 109’, Nederlands gesproken


Jan Verheyen Het tweede gelaat woensdag 3 oktober 2018 20.15 uur 5 EURO, KANSENTARIEF CINEMA RIX

De ooit onvoorwaardelijke vriendschap tussen commissarissen Vincke en Verstuyft gaat door diepe dalen als ze worden geconfronteerd met een reeks gruwelijke moorden.

33

Ook een overlevend slachtoffer drijft een wig tussen de vrienden wanneer Verstuyft valt voor haar charmes. En ondertussen heeft de seriemoordenaar een nieuwe prooi in het vizier... 2017, B, 127’, Originele versie, Nederlands gesproken Cast: Koen De Bouw, Werner De Smedt

Het tweede gelaat is het vervolg op 'Dossier K.' uit 2009.

film actie


34

B.O.X & MartHa!tentatief Lulletje. Een triestig maar hoopvol verhaal.

zaterdag 6 oktober 2018 20.30 uur

Lulletje is een theatraal concert over liefde en angst in onzekere tijden. Johan Petit (MartHa!tentatief) en Pieter Theuns (Baroque Orchestration X) proberen de knopen van onze tijd te ontwarren. De wereld ligt aan onze voeten. Alles is mogelijk. Willen is kunnen. Maar wat doen we met de prutsers en de sukkelaars?

14 EURO VVK, 16 EURO KASSA, KANSENTARIEF CC DEURNE

Speciaal voor Antwerp Baroque 2018 slaan B.O.X en MartHa!tentatief de handen in elkaar om Lulletje te maken. De verrassend moderne klankkleuren van B.O.X. en de tijdloze vertelling van Johan Petit beloven prachtige avonden op te leveren waarbij oud en nieuw versmelten tot hier en nu.

Johan vertelt het verhaal, Pieter zorgt samen met Jutta Troch en Jon Birdsong voor de troostende muziek.

BAROK JAAR

Š Karolina Maruszak

podium muziektheater


Ontbijtfilm Draken en Deuntjes (5+)

35

Na de film kunnen ouders en kinderen nog deelnemen aan een workshop geĂŻnspireerd op de film.

zondag 7 oktober 2018 9.30 uur ontbijt 10.30 uur film 8 EURO, KANSENTARIEF CINEMA RIX

Vijf fabelachtige en muzikale kinderfilmpjes voor jonkvrouwen en ridders vanaf 5 jaar.

Ook ontmoeten we Eliette, een klein meisje van acht jaar en ze woont in een land waar de koning muziek heeft verboden... Zou ze samen met haar vriend de troubadour terug kunnen fluiten en zingen? 2017, FR/B, 60’

Duik mee in de avonturenwereld van de Kleine Koning die graag een eenhoorn als huisdier wil of ga mee op drakenjacht met twee kleine prinsessen.

Regisseur: Arnaud Demuynck, ea

film ontbijtfilm


36

George Clooney Suburbicon woensdag 10 oktober 2018 20.15 uur 5 EURO, KANSENTARIEF CINEMA RIX

film komedie

Welkom in het zonnige Suburbicon! Een rustig voorstadje vol vrolijke jonge gezinnen met betaalbare woningen inclusief gemanicuurd gazon. Het schoolvoorbeeld van de Amerikaanse droom zoals op een postkaartje uit 1957. Ondanks dat iedereen zo gelukkig is, wordt het leven van de perfecte familie Lodge volledig overhoop gehaald na een brute overval met dodelijke afloop.

Het gezin werkt zich in een diep web van chantage, wraak en verraad wanneer daarna een reeks verdachte gebeurtenissen voorvallen in het huishouden. Volledig in Coen Brothers stijl krijg je het beste en slechtste van de mensheid te zien door de ogen van ogenschijnlijk gewone mensen. 2017, VS, 105’, Originele versie, Nederlands ondertiteld Cast: Matt Damon, Julianne Moore


Gène Bervoets & Fidelio Kwartet Boules De Berlin zaterdag 13 oktober 2018 14 uur 12 EURO VVK, 14 EURO KASSA, KANSENTARIEF CC DEURNE

Gène Bervoets is veel meer dan de talloze personages die hij gedurende zijn imposante carrière als acteur gestalte heeft gegeven. Belangrijker is dat al deze rollen hem een rijkdom aan inzichten hebben geschonken, een breed palet aan teksten, beelden, sferen en herinneringen. Die rijkdom wil hij graag met ons delen, genereus en onbeschroomd. In Boules de Berlin beschrijft, bezingt, citeert en savoureert Gène Bervoets samen met het steeds verrassende Fidelio Strijkkwartet de meest intense parels.

37

Boules de Berlin is één sprankelende ode aan het leven, aan poëten, artiesten en plaatsen. Herinneringen aan vakanties en nostalgisch denkend aan de onweerstaanbare Boules de Berlin. Meeslepende crooners, intieme chansons, opzwepende tango en indringende filmmuziek (van Duke Ellington, Elvis Presley en Toon Hermans naar Kapitein Zeppos en La Vita è Bella), ze vormen de bruisende bronnen van inspiratie voor deze poëtische lekkernij, die met gepaste gulzigheid kan worden geconsumeerd. Met Gène Bervoets & Fidelio (bezetting) Strijkkwartet: Paul Klinck (viool), Christophe Pochet (viool), Kris Van Severen (altviool)

Herinneringen aan vakanties en nostalgisch denkend aan de onweerstaanbare Boules de Berlin.

& Ann Engels (cello) Een productie van CaraMuse

namiddag muziektheater


Tal En Thee De Roofkes (6+)

38

woensdag 17 oktober 2018 14 uur 6 EURO, KANSENTARIEF CC DEURNE

* roof (de; v(m); meervoud: roven) korst van een wond Concept & spel: Maarten Van Aerschot & Reineke Van Hooreweghe Live muziek: Peter Verhelst Animatie: Jeroen Ceulebrouck

De Roofkes is een zinderend broeierig verhaal over twee broertjes, een grote schervenhoop en bange moeders.

Video: Isaac Gozin Soundscape: Evelien Dockx Poppen: Evelien Meersschaut Technisch ontwerp: Robbe Mols Met steun van de Vlaamse Overheid

De weerbarstige broers zijn hongerig naar grote verhalen, maar wat betekent het om op te groeien in een wereld die beheerst wordt door de stemmen van bange moeders?

familie theater

En hoe gevaarlijk is de wereld eigenlijk? De Roofkes is een ode aan het veerkrachtige, vrije en spelende kind dat recht heeft op een eigen universum: woest en groots.


Jan Matthijs Vele Hemels boven de zevende woensdag 17 oktober 2018 20.15 uur 5 EURO, KANSENTARIEF CINEMA RIX

Eva staat altijd klaar om de wereld te redden. Ze is een rots in de branding voor haar puberende nichtje, haar ruziĂŤnde ouders en haar dolverliefde zus. Ze is kampioen in geven, behalve aan zichzelf. Want achter haar brede glimlach en overdosis begrip, groeit een knagende eenzaamheid.

39

In Vele Hemels vechten vijf personages meer met zichzelf dan met elkaar, in dit bestaan dat belachelijk mooi en geweldig lastig is, allemaal tegelijk. Een film over obstakels die bergen worden en over durven kiezen voor je eigen geluk. 2017, B, 119’, Originele versie, Nederlands gesproken Cast: Koen De Graeve, Sara De Roo, Brit Van Hoof

Verfilming van Griet Op de Beecks bestseller

film drama


40

Tania Poppe Onder Druk

zaterdag 20 oktober 2018 20.30 uur

Een voorstelling rond hĂŠt thema dat onze hele maatschappij en dus onszelf in een wurggreep houdt.

12 EURO VVK, 14 EURO KASSA, KANSENTARIEF CINEMA RIX

Want geef toe, iedereen staat onder druk. Is het niet op je werk dan wel in je privĂŠleven. We leven in een maatschappij waar we blijkbaar nooit aan deze druk kunnen ontsnappen. Zelfs als we er echt uit willen, loert er 'druk' om de hoek.

Tania Poppe gaat voor het eerst solo.

podium humor

Vanuit alle mogelijke hoeken toont Poppe met haar eerste solo hoe we tot het absurde toe onszelf wringen in een leven onder druk. Hilarisch Grotesk Grappig en pijnlijk herkenbaar... Samen op de rollercoaster van een leven Onder Druk.


41

Zebarbar Ism Villanella Sira en de Micmac Studio (8+)

Wat we te zien en te horen krijgen, wordt vaak voorgesteld als de enige waarheid. Maar is dat wel zo? Tekst & spel: Yamina Takkatz & Aicha CissĂŠ

zondag 21 oktober 2018 14 uur 6 EURO, KANSENTARIEF CC DEURNE

De ontstaansmythe van het koninkrijk Ghana op een verrassende manier gelinkt aan de hedendaagse beeldcultuur.

Muziek: Sarah Vermeyen Compositie: Han Stubbe Animatie: Gerd de Kinderen Scenografie, lichtontwerp & kostuums: Saskia Louwaard & Katrijn Baetens

Prinses Sira moet koningin worden. Ze moet deelnemen aan oude tradities waarvan ze de zin niet inziet. Dan komt haar geliefde Mamadou in gevaar‌ Kan ze hieruit ontsnappen? ZEBARBAR maakt een verrassende bewerking van een oude mythe en focust op de manipuleerbaarheid van beelden en verhalen.

Productie: ZEBARBAR & Villanella ism de Warande

familie theater


42

Michael Haneke Happy End

woensdag 24 oktober 2018 20.15 uur

Anne Laurent staat aan het hoofd van een groot bouwbedrijf, dat ze overneemt van haar dementerende vader. De rijke familie Laurent woont in een groot landhuis in Calais. De generatiekloof en onderlinge spanningen zetten de verkrampte familiebanden op scherp.

5 EURO, KANSENTARIEF CINEMA RIX

2017, FR/D, 107’, Originele versie, Nederlands ondertiteld Cast: Isabelle Hupert, Jean-Louis Trintignant film drama

Ritz en Route is puur genieten!

Ritz en route met special guest Johny Voners donderdag 25 oktober 2018 14 uur 6 EURO, KANSENTARIEF INCLUSIEF KOFFIE EN GEBAK CC DEURNE

Vier doorwinterde muzikanten maken een muzikale reis doorheen het Franse chanson met bekende en minder bekende liedjes. Stuk voor stuk pareltjes uit het repertoire van onder andere Yves Montand, Sacha Distel, Serge Gainsbourg, Jacques Brel, Edith Piaf, Julien Clerc, Joe Dassin, Henri Salvador en vele anderen.

Met veel liefde voor muziek interpreteert Sam Stuyck de chansons op heel eigen wijze. De muzikanten zorgen voor een swingende jazzy invulling. Special guest Johny Voners zingt al jaren met veel succes het repertoire van Aznavour. Soms zelfs ook in Nederlandse bewerkingen. Met Sam Stuyck (zang & gitaar), Eric De

namiddag muziek

Vos (piano & accordeon), Frank De Wolf (contrabas) & Eric Rits (drums)


43


44

Maak kennis met de meest intrigerende familie van deze tijd!

The Infamous Roots Rielemans Family Orchestra Time Of Day donderdag 25 oktober 2018 20.30 uur GRATIS, RESERVEREN VERPLICHT CINEMA RIX

Eduard, Gerardo, Josephine, Hermine en Joseph. Dat zijn de vijf gezinsleden en nakomelingen van Roots Rielemans. De vijf hebben jarenlang ervaring in solo- & gezamenlijke projecten en in afzonderlijke verwezenlijkingen: The Broken Circle Breakdown, The Pink Flowers, Billy & Bloomfish, om er maar enkele te noemen.

Ze kregen hiervoor hulp van niemand minder dan Grammy Award winnaar Malcolm Burn: producer, mixer, muzikant van Emmylou Harris, Bob Dylan, The Neville Brothers, Chris Whitley. Met Eduard Rielemans (vocals & European strings), Hermine Rielemans (vocals & American guitar), Josephine Rielemans (vocals & Chinese strings), Joseph Rielemans (vocals & Hawaiian bass), Gerardo

cultuurcafĂŠ muziek

Met hun eerste album Time of day plaatst The infamous Roots Rielemans Family Orchestra zich meteen naast de allergrootsten.

Rielemans (Belgian sax & ethnic flutes)


Jes vzw / DanceDustCrew DanceDust 2018

45

Inspirerende dance-moves van hip hop, breakdance tot popping en vogueing.

zaterdag 27 oktober 2018 13 uur 5 EURO, KANSENTARIEF CC DEURNE

Zaterdag 27 oktober vindt de vijfde editie van DanceDust plaats. DanceDust is een dansevenement voor en door Antwerpse jongeren georganiseerd door JES vzw en de DanceDustcrew. DanceDust biedt een podium waar zowel ervaren als minder ervaren dansers zichzelf kunnen tonen en elkaar kunnen ontmoeten.

Gedurende een dagvullend programma kunnen jongeren proeven, deelnemen en kijken naar verschillende dansstijlen via workshops, battles en een spectaculaire slotshow.

podium te gast


46

© Anna Van Aerschot


47

Zefiro Torna Sluimer zaterdag 27 oktober 2018 20.30 uur 12 EURO VVK, 14 EURO KASSA, KANSENTARIEF INCLUSIEF ÉÉN COCKTAIL 22 EURO INCLUSIEF TWEE COCKTAILS ZAAL JEAN ET MAR TURNHOUTSEBAAN 9, DEURNE

Zefiro Torna schenkt een hallucinogeen brouwsel van sluimerende gedachten, nachtelijke dwaling, eenzaam verdriet, doodsverlangen, heimelijke fantasieën, ideële vrijplaatsen en sussend gefluister. Barokcomponisten als Johannes H. Kapsberger, Jacopo Peri, John Dowland, Marain Marais en Johann Sebastian Bach lieten zich inspireren door dit thema van de nacht, slaap en droom.

BAROK JAAR

Een mixologist maakt deel uit van de scène en bereidt live alcoholische cocktails en naturelle mixdranken. Als een alchemist extraheert, fermenteert, roert en straint hij, en vermengt onvermoede ingrediënten tot elixirs waar je langzaam bij wegdroomt. Met Lore Binon (sopraan), Benjamin

Kom de lekkerste cocktails proeven!

Glorieux (cello, electronics), Jurgen De Bruyn (theorbe, archiliuto, electronics, artistieke leiding) & SIPSNSODA (mixologie)

podium klassiek


48

Dorota Kobiela Loving Vincent woensdag 31 oktober 2018 20.15 uur 5 EURO, KANSENTARIEF CINEMA RIX

film biopic

Net wanneer Vincent succesvol begint te worden, pleegt hij zelfmoord. Was het vanwege zijn geestelijke gezondheid of problemen met zijn broer? Was het een wanhoopsdaad om meer erkenning te krijgen voor zijn werk? Of was het helemaal geen zelfmoord? Armand Roulin, de zoon van Van Goghs postbode, gaat naar Auvers om daar het mysterie rond Vincents dood te ontrafelen.

De verschillende mensen (allemaal geschilderd door Van Gogh) die hij tijdens zijn reis ontmoet, hebben elk hun eigen verhaal. Het blijkt moeilijk de waarheid over de getroebleerde Vincent te achterhalen. Gaandeweg schildert de film een fascinerend portret van Van Gogh. 2017, VK/PL, 95’, Originele versie, Nederlands ondertiteld Cast: Douglas Booth, Jerome Flynn


Charlie Bean the lego ninjago movie woensdag 7, 14, 21 & 28 november 2018 14.15 uur 5 EURO, KANSENTARIEF CINEMA RIX

Zes jonge ninja's krijgen de taak om het eiland dat ze thuis noemen, Ninjago genaamd, te beschermen. 's Nachts zijn het krijgers, die hun vaardigheden en geweldige voertuigen gebruiken om monsters en slechteriken te bestrijden.

49

Overdag zijn het echter doodgewone tieners die vechten met hun grootste vijand: de middelbare school. 2017, VS, 100’, Nederlands gesproken

film familiefilm


Guillermo Del Toro the shape of water

50

The Shape of Water won vier Oscars, waaronder die voor Beste Film

Dit wezen is de laatste van zijn soort en wordt door de Amerikaanse overheid bestudeerd om eventueel te worden ingezet in het leger of in de ruimtevaart.

woensdag 7 november 2018 20.15 uur 5 EURO, KANSENTARIEF CINEMA RIX

film fantasy

1962, gedurende de Koude Oorlog. De stomme schoonmaakster Elisa vindt op een dag samen met haar collega Zelda een visachtig creatuur waarvoor ze snel empathie voelt.

Bijgevolg probeert Amerika dit verborgen te houden voor Rusland. Elisa wil het amfibisch wezen helpen ontsnappen uit het laboratorium. 2017, VS, 119’, Originele versie, Nederlands ondertiteld Cast: Sally Hawkins, Octavia Spencer


51

Level Q is na Choco of Kaas de tweede voorstelling van Lap Vzw mee geproduceerd door cc Deurne.

Level Q is geïnspireerd op het kijkplezier dat mensen beleven bij verschillende spelen, spelprogramma’s en sportwedstrijden. Is een spel of wedstrijd spannend omdat je niet weet wie er zal winnen? Dat alles elk moment kan keren? Wordt een spel pas interessant als je de spelregels kent?

© Samuel Baidoo

LAP vzw Level Q (8+)

De voorstelling wil het competitieve aspect ‘winnen en verliezen’ uitdiepen en in vraag stellen. Concept & choreografie : Dafne Maes & Danaé Bosman Dans & spel: Dafne Maes, Danaé Bosman, Piet Van Dycke, Steven Beersmans Muziek: Linde Carrijn Kostuums: Maartje van Bourgognie

vrijdag 9 november 2018 19 uur 6 EURO, KANSENTARIEF CC DEURNE

Door de samensmelting van dans, theater en circus is Level Q een verrassend fysieke voorstelling waar 4 spelers tot het uiterste gaan. Spelen ze samen, elk voor zich of zit er een saboteur in het spel? Ze tasten elkaars grenzen af en die van het publiek.

Eindregie: Randi De Vlieghe Lichtontwerp: Caroline Mathieu Techniek: Hans Rigouts Een productie van LAP vzw. Coproductie CC Deurne, DE Studio, 30CC & CC Het Gasthuis

familie dans


52

urban art festival

Š Rhythm Naturals

Ook de achtste editie blijft fris, jong en divers!

Het Urban Art Festival van het Antwerpse dansgezelschap Rhythm Naturals is met de achtste editie uitgegroeid tot een vaste waarde in het Antwerpse culturele landschap.

festival

Het Urban Art Festival (UAF) is een multidisciplinair, cultuur- en jeugdfestival met internationale

uitstraling vol workshops, battles en voorstellingen in de urban arts (breakdance, hip hop, house dance, urban vlog's, comedy, DJ & film). Een niet te missen event dat zich richt op de presentatie van verschillende urban arts voor jongeren en jongvolwassenen. Het festival is toegankelijk voor iedereen!


UAF Preview

53

zaterdag 10 november 2018 14 - 18 uur 10 EURO, KANSENTARIEF CINEMA RIX

Er staat een ultracoole breakdance competitie op het programma. Internationale crews nemen het tegen elkaar op en strijden voor de hoofdprijs van 300 euro. Alle battles worden beoordeeld door een vakkundige internationale jury. Het Urban Art Festival wil met dit event een platform bieden aan nieuw opkomend talent.

Š J-M Schneider

Een beetje New York in Deurne

UAF Main event zondag 11 november 2018 14 uur 10 EURO, KANSENTERIEF CC DEURNE

Naar goede gewoonte kan je je zondag weer laten verbazen en genieten van verschillende danscreaties door Rhythm Naturals, en dansperformances van lokale, nationale en internationale gezelschappen. Lachen met comedy, zelf je benen strekken tijdens de dansworkshops, of kijken naar filmpjes en urban vlogs. In de urban shop doe je hippe koopjes en tussendoor kan je smullen van urban food.

Š J-M Schneider

festival


54

Frances McDormand won de oscar voor Beste Actrice met haar rol in deze film.

Martin Mcdonagh Three Billboards Outside Ebbing Missouri woensdag 14 november 2018 20.15 uur 5 EURO, KANSENTARIEF CINEMA RIX

film drama

Nadat er maanden verstreken zijn in de moordzaak van haar dochter zonder de dader gevonden te hebben maakt Mildred Hayes een gedurfde stap. Ze schildert drie billboards die weggebruikers naar haar stadje leiden met daarop een controversiĂŤle boodschap gericht aan William Willoughby, de sheriff van de stad.

Als zijn hulpsheriff Dixon, een onvolwassen moederskindje met een voorliefde voor geweld betrokken raakt, wordt de strijd tussen Mildrid en Ebbings wetshandhavers alleen maar verergerd. 2017, VS, 115’, Originele versie, Nederlands ondertiteld. Cast: Frances McDormand, Woody Harrelson


Annie MG Anne De Winne, Jan Van Looy & Peter Verhaegen donderdag 15 november 2018 14 uur 6 EURO, KANSENTARIEF INCLUSIEF KOFFIE EN GEBAK CC DEURNE

Annie MG Schmidt hield vele generaties in de ban vanaf de vijftiger jaren met haar radiohoorspelen, kinderversjes en -boeken, televisieseries, musicals en – minder gekend – haar pittige kabaretliedteksten.

55

Een prikkelende nostalgische reis waar je naast veel bekend werk ook enkele vergeten parels zal ontdekken. Pittige, grappige, ondeugende teksten die vaak brandend actueel zijn.

Ann De Winne vertolkt samen met pianist/ accordeonist Jan Van Looy en contrabassist Peter Verhaegen het stoute werk dat Annie MG Schmidt schreef voor onder andere Wim Sonneveld, Liesbeth List, Conny Stuart, Herman van Veen en vele anderen.

namiddag muziek


56

Antwerpen Gitaarfestival Dedications, Folias & Guitar Mania vrijdag 16 november – zondag 18 november 2018

Het Antwerpen Gitaarfestival haalt elk jaar de grootste helden van de klassieke gitaar naar Deurne. De jaarlijkse gitaarwedstrijd trekt deelnemers uit heel Europa aan en zet een levende componist centraal. De achtste editie heeft als thematische drieluik gekozen voor Dedications, Folias & Guitar Mania.

festival klassiek

Sociale media eisen onze aandacht op en verslaven onze hersenen met een overdosis dopamine. Ondanks de hoge vlucht van de wetenschappen en technologie blijkt de wereld begrijpen nog steeds te lastig voor een mensenbrein. Het Gitaarfestival focust op het gebied waar muzikale koorts van emoties een volwaardig alternatief voor kennis maakt.


57

Irina Kulikova

Š Victor Pooters

Jan Depreter

Dedications vrijdag 16 november 20 uur 20 EURO, 15 EURO VOOR MIN -26 CC DEURNE

Het onzegbare zit in de Russische ziel ingebakken. Op vrijdag graaft Irina Kulikova, een van de supersterren van de klassieke gitaar, naar haar wortels. Haar aan Rusland gewijde programma laat niemand onberoerd. Daarna citeert de Vlaamse stergitarist Jan Depreter uit zijn Dedication-project. Waar toewijding en waanzin elkaar ontmoeten, ligt het oeuvre dat de gitaarwereld aan Julian Bream te danken heeft.

Britse meesterwerken uit vier decennia vormen een hommage aan de man uit Battersea. Als voorprogramma treden de laureaten van de AGF-competitie van 2017 op.

festival klassiek


René Izqieurdo

58

Fernando Espi Aria di Folia

De tweede concertavond van het Antwerpen Gitaarfestival staat in het teken van de barok.

Folias zaterdag 17 november 2018 20 uur 20 EURO, 15 EURO VOOR MIN -26 CC DEURNE

festival klassiek

De Folia is een van de oudste Europese muzikale vormen. Hoewel de volksmuziek er vermoedelijk al eerder gebruik van maakte, wordt Jean-Baptiste Luly gezien als de officiële peetvader van deze melodische vorm. Eerst dompelt de Spaanse meestergitarist Fernando Espi ons onder in Spaanse Folia’s. Hij brengt daarvoor een authentieke barokgitaar mee.

De Cubaanse topvirtuoos René Izquierdo transporteert ons vervolgens naar de bekendste barokklassiekers. Zeg maar Bach volgens het boekje. Als klapstuk presenteert het Italiaanse ensemble Aria di Follia een heel bijzondere mix van Napolitaanse volksliederen. Hoewel het ensemble akoestisch speelt, loert het muzikale delirium voortdurend om de hoek.


Roberto Aussel

59

D&A Guitar Duo

De slotdag van het Antwerpen Gitaarfestival moet het hebben van Zuiderse klankenkoorts.

Guitar Mania zondag 18 november 2018 17 uur

Het Griekse D&A Guitar Duo heeft een programma klaar met aandacht voor gitaarklassiekers en Griekse composities van nu.

20 EURO, 15 EURO VOOR MIN -26 CC DEURNE

Afsluiter van het festival is gitaarlegende Roberto Aussel. Niemand minder dan Astor Piazzolla droeg meerdere composities aan hem op.

Uiteraard kijkt het Guitar Heroes Orchestra -het gitaarorkest dat onder leiding van Helen Borremans het voorprogramma van de slotavond verzorgt- al uit naar een 45-koppige tango.

festival klassiek


Verhaal zoekt stem tijdens de voorleesweek

60

woensdag 21 november 2018 13.30 - 16.30 uur GRATIS RESERVEREN NIET NODIG BIBLIOTHEEK ARENA

Jouw stem zal worden gehoord!

Simone Milsdochter maakt samen met het publiek een echt hoorspel.

familie hoorspel

Iedereen tussen jong en oud kan zelf stemacteur worden in een spannend vertelverhaal. Hilarische geluidseffecten doen de rest.

De toeschouwers luisteren naar de zelfgemaakte hoorspelen met sprookjes, fabels en verhalen van Zimbabwe tot de Noordpool, van Aesopus tot Alibaba.


Adil El Arbi & Bilall Fallah Patser woensdag 21 november 2018 20.15 uur 5 EURO, KANSENTARIEF CINEMA RIX

De film vertelt de waanzinnige trip van vier vrienden op 't Kiel die ervan dromen om te leven als echte Patsers, namelijk snel rijk worden en leven zoals in een videoclip of zoals Tony Montana in Scarface.

61

Living the good life met snelle patserbakken, dikke villa's, veel bling bling en... respect. 2018, B, 125’, Originele versie, Nederlands ondertiteld Cast: Matteo Simoni, Hans Royaard

veel bling bling en... respect.

film actie


62

Š Pat Verbruggen


63

Muziektheater De Koloniemt & Hermesensemble Mevrouw Bob donderdag 22 november 2018 20.30 uur 12 EURO VVK, 14 EURO KASSA, KANSENTARIEF CC DEURNE

Life's a bitch. Niemand wordt geboren voor zijn plezier. Of per ongeluk. Allemaal komen we hier iets doen, iets leren. Wat onszelf betreft is dat wel duidelijk. We weten waar onze pijnpuntjes zitten. Maar over anderen vinden we gemakkelijk dat zij louter geboren lijken om plezier te maken en geluk te hebben. Zeker wanneer het gaat om de welvarenden van deze wereld. De geprivilegieerden. Mevrouw Bob komt je de ogen openen.

Mevrouw Bob wordt een rasechte dialoog tussen de tekst van Peter De Graef en de livemuziek van Bo Spaenc. Tania Van der Sanden is mevrouw Bob, een erg succesvolle zakenvrouw. Een ongeneeslijke ziekte manifesteert zich acuut. Spel: Tania Van der Sanden Compositie, muziektheatrale regie & livemuziek: Bo Spaenc Altviool: Marc Tooten (HERMESensemble)| Tekst: Peter De Graef Coach: Sam Bogaerts Regie-assistentie: Peggy De Landtsheer Vorm & licht: Mark Van Denesse Additionele compositie: Mathias Coppens (HERMESensemble) Kostuums: Chris Snik Techniek: Dries Bellinkx Met de steun van CC Berchem & de Belgische tax shelter

podium muziektheater


64

Modernismeweek in Deurne Dimitri Leue maakt een voorstelling over Renaat Braem (zie pag. 72). Dan konden we niet anders dan als fiere Deurnenaars de rol van coproducent opnemen. De erfenis van Braem en het modernisme is in Deurne immers immens. Naast de voorstelling van Dimitri bieden we dus ook graag een aantal geleide wandelingen aan langs het architecturale erfgoed van het district.

Wandelen op het dak van de Arenahal, een bezoek aan het Braemhuis en de arenawijk‌ het kan allemaal. Duik mee in Braem zijn lelijkste land en bestel een ticket voor Braempraat van Dimitri Leue. Snel zijn is de boodschap want de plaatsen zijn zeer beperkt!

Š Jesse Willems


65

Bekijk ook zeker de voorstelling 'Braempraat' van Dimitri Leue op p. 72

© Jesse Willems

zaterdag 24 november 2018 10.30 & 14 uur woensdag 28 november 2018 14 uur 12 EURO, KANSENTARIEF WEES SNEL, DE PLAATSEN ZIJN BEPERKT (MAX 15P) DUUR 2.5 UUR START & EINDE: BRAEMHUIS, MENEGEMLEI 23, DEURNE

Expeditie De Stad Rondleiding Braemhuis & Arenawijk De controversiële architect Renaat Braem ligt ons na aan het hart. De geestelijke vader van de Oudaan en de Kielse pootblokken bouwde in de jaren vijftig zijn eigen huis en atelier in Deurne. Dat huis is ondertussen een museum en vormt een mooie synthese van zijn gedachtengoed. Je brengt een bezoek aan Braems huis en maakt een architectuurwandeling in de Arenawijk, één van zijn spraakmakende en internationaal gelauwerde realisaties op het gebied van sociale woningbouw.

De Arenawijk is al bij al een complex verhaal. Een verhaal waarin artistieke voldoening en ambitieuze hoogbouwplannen doorkruist worden door bureaucratische krachten en een veranderende tijdsgeest. Het resultaat is een eigenzinnige wereld waar toch heel wat mensen zich thuis voelen, ondanks de technische mankementen.

wandeling


66

Unieke wandeling op het dak van de Arenahal

zaterdag 24 november 2018 14 uur

Het Fortje heeft een lange en bewogen geschiedenis. Gebouwd om Vesting Antwerpen te verdedigen, is het nu een sportcomplex in het hart van de Arenabuurt.

woensdag 28 november 2018 14 uur 7 EURO, KANSENTARIEF DUUR 45 MIN

Onder begeleiding van gids Jan Pandelaers (cultuurantenne Deurne), kan je toch weer even op het Dak van Arena en hoor je hoe kleine verhalen van Deurnse mensen verweven zijn met de geschiedenis van ons land.

Architect Renaat Braem had op het dak een groot terras getekend, dat jammer genoeg verdween tijdens de laatste verbouwing.

Š Jesse Willems

wandeling


67

Alles op 'n vintage bedje van analoge synths. Veel warme klanken van Ad Cominotto en David Vandenborn èn 'n breed vocaal spectrum dankzij de veelzijdige stem van Leen Diependaele.

© Mumbo Jumbo

Marcel Vanthilt CA$HCA$H zaterdag 24 november 2018 20.30 uur 12 EURO VVK, 14 EURO KASSA, KANSENTARIEF CINEMA RIX

Marcel Vanthilt, origineel als altijd, maar nu muzikaal sterker dan ooit. Het eerste solo-album van Marcel Vanthilt. Tien slijpschijfscherpe tracks geconcipieerd in de Silent Face Studio van en met Arne Van Petegem. Arne is wereldbekend als Styrofoam en werkt in België met onder andere Tout Va Bien, Willow en Pieter Embrechts. Live is er 'n fijn repertoire van nieuwe en bekende nummers, met altijd wel verrassende covers waarbij Kris De Bruyne, Ramones, De Spelbrekers of Rammstein niet gemeden worden.

Met Ad Cominotto (Arno, Charles & Les Lulus, Meuris, Alain Bashung): keyboards & moog, David Vandenborn (Arbeid Adelt!): programming, keyboards & special effects Leen Diependaele (Samowar, De Roovers & HETPALEIS): zang, loopstation, keyboards Marcel Vanthilt (Arbeid Adelt!): zang, keyboard & samples

podium muziek


68

save the date Charmonieën

zondag 25 november 2018, zaterdag 12 januari & zaterdag 30 maart 2019

Het is een mooie traditie… ook dit jaar zijn de muziekverenigingen uit Deurne weer welkom in onze zaal.

Zondag 25 november 2018 Socialistische Harmonie Ontwaking

Samen zijn ze met meer dan 150 muzikanten en ze trakteren jullie graag op muziek! Wij ondersteunen hen met plezier technisch en logistiek zodat ze dat onder gunstige omstandigheden kunnen doen.

Zaterdag 12 januari 2019 Music Emotions Symphonic Pop Orchestra – Weens Nieuwjaarsconcert

CC DEURNE

Noteer alvast komende dagen in jullie agenda. Meer info over deze concerten verschijnt later op de website van cc Deurne.

te gast muziek

Zaterdag 30 maart 2019 Koninklijk Harmonie Orkest Door Eigen Kracht


Speelman Pluche (3+) woensdag 28 november 2018 14 uur 6 EURO, KANSENTARIEF CC DEURNE

Speelman jaagt de fantasie de hoogte in en sleurt haar publiek mee in een humoristisch, magisch, wonderbaarlijk, wetenschappelijk experiment, uitgevoerd op de hoogstpersoonlijke knuffels van de kinderen. Die knuffels brengen ze mee naar de voorstelling en lenen ze voor één keer uit aan de wetenschap.

69

Nà de voorstelling krijgen de peuters en kleuters hun knuffel uiteraard ongehavend terug, al zullen ze hem nét ietwat anders bekijken. Pluche is een voorstelling over geborgenheid, troost, vreugde, gezelschap, bescherming, maar vooral over fantasie, veel fantasie! Concept, regie en muziek: Stan Reekmans Spel: Stan Reekmans & Tineke Caels Coaching: An Hackselmans Video-installatie: Gertjan Biasino Decor: Martijn Megens & Lorelinde Hoet Ontwerp licht & geluid: Alexander Coppenolle Productie: met de steun van het disctrict

Breng zeker je knuffel mee!

Borgerhout

familie © Sonja Sleurs

theater


70

Woody Allen Wonder wheel

woensdag 28 november 2018 20.15 uur

Wonder Wheel vertelt het verhaal van vier met elkaar verstrengelde levens te midden van de drukte in een pretpark op Coney Island, New York in de jaren '50.

5 EURO, KANSENTARIEF CINEMA RIX

film drama

Ginny, een melancholische, nogal emotionele voormalig actrice, die inmiddels als serveerster in een visrestaurant werkt; Humpty, carrouselbediende en Ginny's onbehouwen echtgenoot; Mickey, een jonge en knappe badmeester die ervan droomt toneelschrijver te worden en Carolina,

de van Humpty vervreemde dochter die zich voor gangsters schuilhoudt in het appartement van haar vader. Wonder Wheel is poÍtisch gefilmd door Vittorio Storaro en is een krachtig en dramatisch verhaal over passie, geweld en verraad. 2017, VS, 101’, Originele versie, Nederlands ondertiteld Cast: Kate Winslet, Jim Belushi


The Bonnie Blues donderdag 29 november 2018 20.30 uur GRATIS, RESERVEREN VERPLICHT BUURTHUIS ’T PLEINTJE

The Bonnie Blues is een akoestisch trio dat klinkt zoals het interbellum in een café-chantant in de Seefhoek of een cabaret in de Louisiaanse bayou.

71

Ze brengen bekende en onbekende liedjes in de stijl van de jaren '20 tot '50 - van slowfox tot twist, van bolero tot barbershop ragtimes.

De Andrew Sisters of de Mills Brothers, pakkend maar vol kwinkslagen. Nele Paelinck, Juno Kerstens en Laura Vanden Heede zingen alledrie en begeleiden zichzelf op gitaar, contrabas en viool.

cultuurcafé muziek


72

Braem was een bouwheer van ideeën. Met humor als cement construeerde deze visionair een tekst die staat als een huis.

Dimitri Leue Braempraat zaterdag 1 december 2018 20.30 uur zondag 2 december 2018 14 uur 12 EURO VVK, 14 EURO KASSA, KANSENTARIEF CC DEURNE

Architect en wereldverbeteraar Renaat Braem schreef in 1968 Het Lelijkste Land Ter Wereld. Het werd een ronkende aanklacht tegen de bouwwijze in België.

Dimitri Leue brengt Braems tekst met muziek die de spouwmuren van uw wezen weghalen. Steven Taelman gaat aan de slag met melodieën en composities uit 1968.

Als architect gebruikte hij urbanisatie en architectuur als speerpunt om te fulmineren tegen de maatschappij, de politiek en de mens. Vooral de manier waarop met het milieu werd omgesprongen vond Braem onverantwoord.

De foto’s van Filip Dujardin tonen hoe België schoon is in lelijk zijn maar ook lelijk is in schoon zijn. BULK architecten maken een decor als staalkaart voor de rest van de wereld, een monster van de architectuur.

Dimitri Leue: Spel Steven Taelman: Muziek Filip Dujardin: Fotografie

Bekijk ook zeker de rondleiding in het Braemhuis op p. 64

Eva De Mul: Kostuums Chloë Herteleer: Dramaturgie Bulk Architecten: Décor Bril design: Filip Hoet – Eyes Meet Art Coproductie: De Singel, VAI, VUB & cc Deurne Een productie van Baar

podium theater


73

© Dirk Bielen


Ontbijtfilm Pieter Konijn

74

zondag 2 december 2018 9.30 uur film 10.30 uur ontbijt 8 EURO, KANSENTARIEF CINEMA RIX

Moderne verfilming van de kinderverhalen van Beatrix Potter. Het verhaal volgt een jong, opstandig konijn, Peter Rabbit genaamd, en zijn norse buurman Mr. MacGregor. Er ontstaat rivaliteit omdat Peter op zoek is naar een feestmaal van groenten in de moestuin van Mr. Macgregor, terwijl hij zijn tuin net wil beschermen tegen konijnen!

film ontbijtfilm

2017, VS, 95’, Nederlands gesproken Regisseur: Will Gluck

Na de film kunnen ouders en kinderen nog deelnemen aan een workshop geĂŻnspireerd op de film.


Zannemie en de Bende Muziek uit de speelgoedkast! (3+) woensdag 5 december 2018 14 uur

Het is bijna Sinterklaas. En de Sint is jullie niet vergeten, want speciaal voor alle kindjes uit Deurne geeft hij deze voorstelling cadeau!

GRATIS CC DEURNE ISM JEUGDDIENST DEURNE

Een swingend, speels muziekfeest voor kinderen over monsters onder het bed, Boegaloe de koe, mama’s kwijtraken en de koekeloerepoezewoef vinden. Om vooral niet op je stoel te blijven zitten, maar met je billen te schudden en je knieën te wiebelen! Vanaf kleuters tot lagere school en alle oma’s, opa’s, mama’s en papa’s erbij.

75

Met: Zannemie (zang, viool & apenkuren), Veston (zang, gitaar, ukelele & smoelenwerk) & De bende van drie (contrabas, percussie, toeters & bellen)

sinterklaasfeest!

familie © Annemie Van Daele

muziek


76

Karla Von Bengtson De Buurtspion

woensdag 5, 12, 19 december 2018 14.15 uur

De tienjarige Agathe-Christine is een buitenbeentje én gek op mysteries. Ze wil graag privédetective worden. Een kantoor heeft ze al: in hun nieuwe huis in de stad, tovert ze de kelder om tot een klein detectivebureau.

Haar slungelachtige buurjongen Vincent zorgt voor nog meer mysterie. Telkens Agathe-Christine (codenaam: AC) hem ziet, krijgt ze een raar gevoel in haar buik. Dat raadsel is zo mogelijk nog moeilijker op te lossen.

Daar bijt ze zich vast in haar eerste zaak: in de buurtwinkel verdwijnen er voortdurend koekjes uit de rekken.

2017, DK, 77’, Nederlands gesproken

5 EURO, KANSENTARIEF CINEMA RIX

Een heerlijke film noir voor kinderen.

film familiefilm


77

François Troukens et Jean-François Hensgens Tueurs woensdag 5 december 2018 20.15 uur 5 EURO, KANSENTARIEF CINEMA RIX

De film vertelt het verhaal van Frank Valken, een beruchte overvaller die probleemloos een laatste grote overval pleegt. Of dat denkt hij althans... Valken en zijn bende raken betrokken bij een misdaadzaak van dertig jaar terug en zijn de perfecte verdachten voor het moordcommando dat terug is van weggeweest. 2017, B/FR, 86’, Originele versie, Nederlands ondertiteld Cast: Olivier Gourmet, Lubna Azabal film thriller


78

© Rudi Schuerewegen


79

save the date Deurne Wintert vrijdag 7 december t.e.m. zondag 9 december 2018

Een nieuw seizoen betekent ook een nieuwe editie van Deurne Wintert. En zoals je stilaan kan verwachten zoeken we opnieuw een bijzondere kant van Deurne om te belichten.

PARK GROOT SCHIJN, INGANG VIA RUGGEVELDLAAN (NAAST SCHAATSPISTE)

Ons district is niet alleen ontzettend groot, het wordt ook elk jaar nog groter. Nee, we gaan Borgerhout niet annexeren… maar Deurne beschikt wel over een prachtig park dat nog in ontwikkeling is. We willen jullie daarom laten kennismaken met Park Groot Schijn dat het decor wordt van ons festival.

© Rudi Schuerewegen

Vrijdagavond geven we de aftrap met het prachtige vuurtheater Incontri #2 (wie zich de eerste editie in het boekenbergpark nog herinnert, zal er zeker bij willen zijn). Op zaterdag en zondag ontdekken we samen verder het park met een uiteenlopend programma voor jong en oud, zoals jullie dat van ons gewend zijn. Hou onze website en jullie brievenbus in de gaten. Het volledige programma volgt in de loop van het seizoen!

Sprookjes Enzo | Pietro Chiarenza Incontri#2 vrijdag 7 december 2018 19 uur GRATIS PARK GROOT SCHIJN

Bij valavond steken we de vuren aan en nodigen we je uit op een eigenzinnig vuurspektakel in openlucht.

Spel: Pietro Chiarenza, Nicola Cazzalini & Sara Passerini Concept, regie & scenografie: Pietro Chiarenza Muziek: Michele Moi

Met Incontri#2, wat staat voor ontmoetingen, vertellen we je een klein verhaal vol sterke beelden dat je doet wandelen tussen de sterren en laat dansen tussen de vlammen. Paraplu’s worden draaimolens van vuur, vuurslangen schieten weg in het donker.

Kostuum: Thijsje Strypens In samenwerking met cc De Kern Samenwerking Sprookjes enzo & Progetto Bagliori

festival


80

Bert Scholiers Charlie & Hannah gaan uit

woensdag 12 december 2018 20.15 uur

Charlie en Hannah gaan uit vertelt over een nacht uit het bestaan van twee praatgrage jongedames van midden twintig.

5 EURO, KANSENTARIEF CINEMA RIX

Een prettig gestoorde romantische komedie over liefde, seks, en - vooral exen, doorspekt met een handvol fantastische ontmoetingen en nachtelijke uitstapjes die alle wetten van de fysica tarten. 2017, B, 75’, Originele versie, Nederlands gesproken Cast: Evelien Bosmans, Daphne Wellens Figuranten: Chantal Boes, Eva Staes & Katrien

film romantische komedie

Maes


Theater Malpertuis Olivetti 82 zaterdag 15 december 2018 20.30 uur 12 EURO VVK, 14 EURO KASSA, KANSENTARIEF CC DEURNE

Bernard Van de Wiele is niet geestelijk gestoord, maar in de war. Hij weet niet waarom hij zich opeens in een politiekamer bevindt met een Olivetti 82-typmachine voor z’n neus en twee mannen die hem aan de tand voelen.

Een adembenemende vertelling waarin Bob De Moor niet alleen de ziel van zijn personage blootlegt, maar ook die van zichzelf.

81

Waarom zit z’n hand in het verband? En hoe is het allemaal begonnen? Bernard Vandewiele begint zijn verhaal te vertellen… 24 jaar geleden kroop acteur Bob de Moor in de huid van dit personage van schrijver Eriek Verpale. 116 voorstellingen lang hield Olivetti 82 de Vlaamse en Nederlandse cultuurcentra in de ban. Speciaal voor de 50ste verjaardag van Theater Malpertuis neemt Bob De Moor nog een keer plaats achter de typmachine.

podium © Sofie Debackere

theater


82

Anke Jochems vertelt, zingt en danst, terwijl poppen en objecten over het podium swingen. De Indische meestermuzikant Sattar Khan (van o.a. Sidi Larbi) tovert met zijn tabla’s, een tweekoppige fluit en exotische percussie.

Muziektheater De Kolonie Mt Knorren En Kussen (4+) zondag 16 december 2018 14 uur 6 EURO, KANSENTARIEF CINEMA RIX

Aards en ambachtelijk, inventief en verrassend. Muziektheater De Kolonie MT inspireert zich voor zijn nieuwe voorstelling op een eeuwenoud Roemeens volkssprookje, maar geeft er een geheel eigen twist aan.

Multi-instrumentalist Bo Spaenc ontpopt zich in Knorren en kussen als maker en coach. Hij bewaakt de kwalitatieve muziektheatrale lijn die hij uitzette met muziektheaterhits BiZAR, MannekeTAP, UMM en Onzen held. Spel & zang: Anke Jochems Livemuziek: Sattar Khan Tekst, compositie & coaching: Bo Spaenc Poppenspel: Milly Jennes Vorm en poppen: Janneke Hertoghs Kostuums: Chris Snik Occasioneel oog: Tania Van der Sanden Decor, licht en techniek: Dries Bellinkx

familie muziektheater

Verwacht je aan prinsen, echte vlammen, een curieuze bevalling en kastelen waar wreed geknord, getoverd en gekust zal worden!

Met de steun van CC Berchem


James Franco The Disaster Artist woensdag 19 december 2018 20.15 uur 5 EURO, KANSENTARIEF CINEMA RIX

Waargebeurd verhaal over het maken van de film The Room, de cultklassieker beschreven als de Citizen Kane van slechte films. Twee buitenstaanders besluiten hun droom na te jagen. Als de wereld hen afwijst, besluiten ze hun eigen film te maken.

83

De film blijkt uiteindelijk verschrikkelijk slecht te zijn als gevolg van onbedoelde hilarische momenten, een onnavolgbaar plot en vreselijk acteerwerk. 2017, VS, 98’, Originele versie, Nederlands ondertiteld. Cast: James Franco, Dave Franco

film Š Tine de Wilde

drama/komedie


84

Carlos Saldanha Ferdinand

woensdag 9, 16, 23 & 30 januari 2019 14.15 uur

Ferdinand is een kleine stier die er de voorkeur aan geeft om rustig onder een kurkboom te liggen en de geur van de bloemen op te snuiven in plaats van rond te springen en te spelen met andere stieren.

5 EURO CINEMA RIX

Als Ferdinand opgroeit en verandert in een grote sterke stier blijft hij een zacht temperament houden. Maar wanneer op een dag vijf mannen langs komen om de grootste, snelste en ruigste stier uit te zoeken voor een stierengevecht in Madrid wordt Ferdinand ten onrechte uitgekozen. 2017, VS, 106’, Nederlands gesproken

De film is gebaseerd op een bekend kinderboek (The Story Of Ferdinand), geschreven in 1930.

film familiefilm


Paul Thomas Anderson phantom thread

85

woensdag 9 januari 2019 20.15 uur 5 EURO, KANSENTARIEF CINEMA RIX

In het naoorlogse Londen bevinden zich een fameuze kleermaker, Reynolds Woodcock genaamd, en zijn zus in het centrum van de Britse mode-industrie die kleding maken voor koninklijke families en edellieden.

Tot hij op een dag Alma ontmoet, een jonge, wilskrachtige vrouw die al snel het middelpunt van zijn leven wordt en zijn strak geregisseerde en geplande leven op zijn kop zet. 2018, VS, 130’, Originele versie, Nederlands ondertiteld

Vrouwen betreden het leven van de alleenstaande kleermaker, bieden hem inspiratie en gezelschap, maar vertrekken vervolgens weer.

Cast: Daniel Day-Lewis, Lesley Manville

film drama


86

Johan Braeckman Kritisch denken: valkuilen en mogelijkheden vrijdag 11 januari 2019 20.30 uur CINEMA RIX 10 EURO VVK, 12 EURO KASSA, KANSENTARIEF

podium lezing

Hoewel de menselijke soort onbetwistbaar intelligent is, valt evenmin te ontkennen dat we kwetsbaar zijn voor irrationalisme. Ook in de 21e eeuw, ondanks de aantoonbare betrouwbaarheid van de wetenschappelijke methodes, blijven talloos veel mensen geloof hechten aan pseudowetenschap, bijgeloof, complottheorieën en dergelijke meer. We onderzoeken wat hiervan de oorzaken zijn en leggen de klemtoon op de mentale valkuilen waarin we terechtkomen door de normale werking van onze psychologische

vermogens. Dit alles wordt uitvoerig geïllustreerd met heldere en herkenbare voorbeelden. Johan Braeckman (°1965) studeerde wijsbegeerte aan de Universiteit Gent, Menselijke Ecologie aan de Vrije Universiteit van Brussel en Environmental History aan de University of California, Santa Barbara. Hij schreef een doctoraat over de evolutietheorie van Darwin en publiceerde meerdere boeken, wetenschappelijke artikels en hoorcolleges.


Sofya Melikyan zondag 13 januari 2019 11 uur 10 EURO INCLUSIEF GLAS CAVA OF FRUITSAP CC DEURNE

Sofya Melikyan legt een brug tussen haar geboorteland Armenië en Spanje, waarheen ze als 15-jarige met haar ouders emigreerde. Toen Sofya de cyclus Goyescas van Enrique Granados instudeerde, bezocht ze frequent het Prado in Madrid met zijn prachtige collectie rond Francisco de Goya. Ze wilde zich helemaal onderdompelen in zijn thema’s, het intrigerende spel met licht en schaduw en de gelaagdheid ervan.

87

In de 20ste eeuw staat Federico Mompou centraal als componist van muzikale parels vol eenvoud en emotie. Met grenzeloos meesterschap en verbeelding ondergaat Chopins Prelude in A de meest verrassende transformaties. De Armeense componiste Geghuni Chitchyan (1929) groeide op in Armenia toen het nog deel uitmaakte van de USSR. Haar muziek heeft een bijzondere aantrekkingskracht door de inzet van volkse elementen ontleend aan de Russische, Turkse, Armeense en Iraanse tradities.

Programma Federico Mompou – Variations on the Chopin Theme (18’) Enrique Granados – Goyescas (35’) • Los requiebros • La Maja y el Ruisenor • El Amor y la Muerte • El Fandango de Candil Geghuni Chitchyan – Armenian Bas Reliefs (14’) • Ayrivank • With Blue Eyes • Dance of Mountain People • Khachkars • Grape Fest

cavacocnert klassiek


88

Craig Gillespie I, Tonya

woensdag 16 januari 2019 20.15 uur

Kunstschaatsster Tonya Harding is een natuurtalent en niets lijkt haar selectie voor de Olympische spelen in de weg te staan.

5 EURO, KANSENTARIEF CINEMA RIX

Maar Tonya komt niet bepaald uit een rijke familie, en haar vulgaire outfits en gedrag zijn een doorn in het oog van de keurige schaatswereld.

Omringd door idioten, met goede én slechte bedoelingen, beraamt Tonya een plan om wraak te nemen op haar grootste concurrente: de engelachtige Nancy Kerrigan. Eén van de grootste Amerikaanse schandalen is plots in de maak. 2017, VS, 119’, Originele versie, Nederlands ondertiteld Met: Margot Robbie, Sebastian Stan

film biopic

Jan Verheyen Lights! Camera! Action! 100 jaar film in 100 minuten donderdag 17 januari 2019 14 uur 6 EURO, KANSENTARIEF INCLUSIEF KOFFIE EN GEBAK CINEMA RIX

namiddag lezing

Aan de hand van de allerbekendste filmquotes loodst film-know-it-all en regisseur Jan Verheyen je doorheen Hollywood en aanverwanten. Succesregisseur en mediafiguur Verheyen is je gids op een speelse en avontuurlijke ontdekkingsreis door de geschiedenis van de cinema. Luister en kijk naar de verhalen uit de pioniersjaren van Hollywood, krijg rode oortjes bij de extravagante excessen van exorbitante ego’s die met één film de producerende filmstudio’s aan de rand van het bankroet brachten, lach met de meest

bizarre films uit de filmgeschiedenis en de strafste stoten van de kleurrijkste bewoners van filmland, herleef de ups en downs van de Vlaamse film en ga samen met Jan op zoek naar de Beste Film Aller Tijden. Gebaseerd op het boek Alles wat je eigenlijk zou moeten weten over film volgens Jan Verheyen, verschenen bij Borgerhoff & Lamberigts.


89

Een voorstelling van de flamboyante filmregisseur en filmfanaat Jan Verheyen.


90

Mauro & Holvoet-Hanssen Blauwboek

zaterdag 19 januari 2019 20.30 uur

Zingend en klingend evoceert troubadour Peter Holvoet-Hanssen zijn poëtisch testament Blauwboek.

12 EURO VVK, 14 EURO KASSA, KANSENTARIEF CINEMA RIX

Gedichten voor de grote reuzin. Licht en donker, betovering en verstilling, humor en tragiek gaan hand in hand.

Hand in hand? Hoofdpersonage de tovenaar is uitgegroeid tot een niets ontziende reus. Daarom schiet Mauro Pawlowski, zelf poëet, ter hulp. De legendarische gitarist verklankt als geen ander deze dreiging. Mauro onderzoekt mee de kracht van het geluid én het woord. Samen gaan ze de reus tegemoet, enkel gewapend met betoverende klanken en verzen.

Een intense, unieke happening. Adembenemend en grensverleggend!

podium muziektheater

© Jo Clauwaert


91

Genomineerd voor de Yama award 2017

© Dries Segers

Zonzo Compagnie Big Bang Buurt : 3ACH A Stairway to Heaven (6+)

Regie en decor: Wouter Van Looy Muziek: Johann Sebastian Bach & Piet-Jan Van Rossum Video: Ine Van Baelen en Stijn Grupping Kostuums: Johanna Trudzinski

zondag 20 januari 2019 14 uur 6 EURO, KANSENTARIEF CC DEURNE

Met BIG BANG, een avontuurlijk muziekfestival voor een jong publiek, verovert Zonzo Compagnie de wereld. Onder de noemer BIG BANG BUURT trekken ze nu met een miniversie van het festival de stad in.

Technisch ontwerp: Pieter Nys Dramaturgie: Caecilia Thunissen Muzikale Violistes: Cynthia Freivogel, Ryuko Reid, Lucia Giraudo, Sara Decorso, Lidewij Vandervoort, Madoka Nakamaru of Sara Decorso (de voorstelling wordt gespeeld door 2 violistes)

Zonzo Compagnie brengt intrigerende voorstellingen over het werk van fascinerende muzikanten en componisten. Eerder werd de muziek van John Cage, Miles Davis en Luciano Berio uitgepakt en aangepakt, nu is Johann Sebastian Bach aan de beurt.

Acteurs & actrices film: Brent Simons, Joshua Tassin, Victor Van Looy, Julian Cuevas, Lou Van De Noortgate, Morris Van De Noortgate, Luisa Noviello, Astor Noviello, Tiana Yalina Oliveira & Cassie Alcendor Een productie van Zonzo Compagnie in coproductie met BIG BANG festival, Concertgebouw Brugge, Bozar & Oorkaan Met de steun van het Creative Europe

Zonzo Compagnie voert in 3ACH twee violisten op die je meenemen in de wereld van Bach. Ze weven Bachs melodieën langs onnavolgbare harmonieën. Ze staan midden in een videodecor dat door een wonderlijke kinderwereld wordt bevolkt. Samen ontdekken ze muziek die volgens velen de mooiste is die ooit werd geschreven.

Programme van de Europese Unie, Vlaanderen, Provincie Antwerpen & het Fonds Podiumkunsten

familie muziek


Luca Guadagnino Call Me By Your Name

92

woensdag 23 januari 2019 20.15 uur 5 EURO, KANSENTARIEF CINEMA RIX

1983. De zeventienjarige Elio brengt samen met zijn ouders de zomer door op het Italiaanse platteland. Hij speelt er klassieke muziek, leest en flirt met zijn vriendin Marzia. Elio heeft een nauwe band met zijn ouders, die hem een uitstekende opvoeding gaven. Zijn vader is een eminente professor die gespecialiseerd is in de GrieksRomeinse cultuur en zijn moeder Annella is een vertaalster.

film drama

Hoewel Elio's verfijning en intellectuele gaven doen vermoeden dat hij al een volwassene is, is er een

groot deel dat nog steeds onschuldig en ongevormd is, vooral over zaken die het hart aanbelangen. Op een dag komt Oliver, een 24-jarige Amerikaanse student, aan zijn doctoraat werken met de hulp van Elio's vader. Temidden van de zonovergoten pracht van de omgeving, ontdekken Elio en Oliver de bedwelmende schoonheid van het ontwakende verlangen, die hun leven voor altijd zal veranderen. 2017, IT/FR/VS, 132’, Originele versie, Nederlands ondertiteld Cast: TimothÊe Chalamet & Armie Hammer


Cultuurprijs Deurne 2018 Inhuldiging Laureaten van de kunst zondag 27 januari 2019 15 uur GRATIS CC DEURNE INSCHRIJVEN VERPLICHT VANAF DINSDAG 4 DECEMBER 2018 EN VOOR 21 JANUARI 2019 OM EEN ZITJE TE VERZEKEREN VIA CCDEURNE@STAD.ANTWERPEN.BE OF BEL 03 360 85 50.

93

Na 20 succesvolle edities, zetten we in januari opnieuw drie verdienstelijke Deurnenaars in de bloemetjes.

Op zondag 27 januari maken we bekend wie de meeste stemmen in de wacht sleepte en reiken we de verschillende Cultuurprijzen uit.

Je kan zelf je favoriete Laureaten van de Kunst het podium op stemmen.

Het belooft een feestelijke viering te worden met een wervelende show waar woord, beeld en muziek de hoofdrol spelen. De viering wordt afgesloten met een receptie.

Laat ons weten via www.deurne.be/cultuur wie voor jou cultureel Deurne in 2018 op de kaart zette in de volgende categorieën: Carrièreprijs, Prijs voor Blikvanger en Beloftevol Talent.

Wie verdient volgens jou de Cultuurprijs van Deurne? Laat het ons weten via www.deurne.be/cultuur!

cultuurprijs

© Lynn Van Den Broek


94

Francis Lawrence Red Sparrow

woensdag 30 januari 2019 20.15 uur

Dominika Egorova probeert te overleven in de bittere bureaucratische realiteit waaruit de hedendaagse Russische geheime diensten bestaan.

5 EURO, KANSENTARIEF CINEMA RIX

Ze wordt tegen haar wil gerekruteerd om informatie over de Amerikaanse inlichtingendiensten in te winnen. Hiervoor zijn alle middelen toegestaan.

Ze moet de CIA-agent Nathaniel Nash verleiden en de twee staan al snel lijnrecht tegenover elkaar. Haar opdracht wordt bemoeilijkt wanneer ze binnen de CIA gerekruteerd wordt om een verrader in Washington te vinden. 2017, VS, 139’, Originele versie, Nederlands ondertiteld Cast: Matthias Schoenaerts & Jennifer Lawrence

Tip: Blijf na de film nog hangen voor een drankje in de gezellige foyer van Cinema Rix.

film thriller


Zsa Zsa Zsu Suburbia: A road downtown

95

TIP: je kan voordelig gaan dineren in Barix!

donderdag 31 januari 2019 20.30 uur GRATIS, INSCHRIJVEN VERPLICHT CINEMA RIX

De band brengt avontuurlijke muziek vol zwoele stemmen en dansbare swingpop.

Š Kris Hellemans

Ze zijn eerder zeldzaam, bands die uit zo veel vrouwen bestaan. Zsa Zsa Zsu is zo'n zeldzaamheid. Een vijftal dat bewonderd wordt om hun muziek en instrumentale kunnen. Zsa Zsa Zsu speelde sinds hun EP Golden Times over het hele land. Ook hun debuutalbum Carrousel werd enthousiast onthaald op de radio.

Hun nieuw album Suburbia gaat over haasten en onthaasten. Zsa Zsa Zsu geeft een eigenzinnige kijk op het koortsachtige, maar fascinerende leven van vandaag.

cultuurcafĂŠ muziek


96


97

Februari Black History Month

Februari is Black History Month in de Verenigde Staten. In BelgiĂŤ is het fenomeen (nog) niet echt ingeburgerd maar samen met theatermaakster Nyira Hens geven we er een eigen invulling aan. Cinema Rix staat in februari dus in het teken van de Afrikaanse cultuur en identiteit.

Voor de meest recente info surf je naar www.ccdeurne.be/bhm

Nyira omschrijft het zelf zo: Black History Month strijkt neer in Deurne en dat maakt me ontzettend blij. Het is een moment om de rijke Afrikaanse geschiedenis centraal te stellen en te vieren in al zijn facetten. Een moment om Afrikaanse helden en heldinnen te eren. BHM betekent voor mij erkenning, vieren, herdenken, Afrikaanse helden eren, dank betuigen, delen, leren, samen brengen, cultuur, trots, strijd, kracht, stem, herinneren. Het verhaal doorgeven. Groet, Nyira Op het programma staan alvast filmvertoningen, kindertheater en heel wat randactiviteiten. Maar er komt nog meer!


98

Ontbijtfilm Kirikou en de mannen en de vrouwen (5+)

zondag 3 februari 2019 9.30 uur ontbijt 10.30 uur film

In een dorpje in Afrika vertelt een oude grootvader in zijn blauwe grot een reeks nieuwe verhalen over de held Kirikou.

8 EURO, KANSENTARIEF CINEMA RIX

Er zijn nog tal van mooie herinneringen uit zijn kindertijd, zoals de momenten waarop Kirikou de mannen en de vrouwen van zijn dorp hielp. Zo vertelt de oude grootvader ons hoe Kirikou door zijn moed en intelligentie de forse vrouw te

hulp schoot wiens dak volledig vernietigd was door de boze heks Karaba, over hoe Kirikou de mopperende dorpsoudste terugvond die verdwaald was op de savanne, en over de Afrikaanse vertelster die bedreigd werd door de tovenares, maar uiteindelijk haar kennis kon doorgeven aan de dorpsbewoners. We ontdekken eveneens het geheim van een mysterieus blauw monster. En de magische kracht van muziek, dankzij een fluit van de familie van de kleine onverschrokken held. 2012, FR, 88’, Nederlands gesproken Regisseur: Michel Ocelot

Na de film kunnen ouders en kinderen nog deelnemen aan een workshop geĂŻnspireerd op de film.

film ontbijtfilm

K AC Y BL TOR S TH I H ON M


99

Een lichtvoetige vertelling over een grootvader, een kleinzoon en de dementie die tussen beiden komt.

Deze twee handen op ĂŠĂŠn buik banen zich samen een weg door alle praktische beslommeringen die de ouderdom met zich meebrengt.

Fakkeltheater vzw Vergeet Mij Niet zondag 3 februari 2019 14 uur 12 EURO VVK, 14 EURO KASSA, KANSENTARIEF CC DEURNE

Vergeet mij niet vertelt het verhaal van de vriendschap tussen een dementerend grootvader en diens kleinzoon.

Wanneer Herman langzaamaan door dementie wordt ingekapseld, wordt de eens zo vertrouwde grootvaderkleinzoon-relatie bestrooid met nieuwe en onbekende hindernissen. De ziekte flirt met Herman. Ze ontneemt hem structuur en geeft chaos in de plaats. In de zoektocht van Stan naar zijn grootvader van vroeger, blijkt humor het beste bindmiddel tussen deze twee generaties. Regie: Rikkert Van Dijck

Herman is een oude weduwnaar die zich verscholen houdt in de vertrouwde omgeving van zijn huis. Het weinige contact met de buitenwereld komt van zijn kleinzoon, Stan.

Scenario: Manu Jacbos Acteurs: Carry Goossens, Manu Jacobs & Ann De Winne Muziek: Rudi Reyners

namiddag theater


DorothĂŠe Van Den Berghe Rosie & Moussa (7+)

100

woensdag 6 februari 2019 14.15 uur 5 EURO, KANSENTARIEF CINEMA RIX

K AC Y BL TOR H S HI ONT M

Voor Rosie is de stad een plek om eindeloos veel avonturen te beleven. Wanneer ze met haar moeder verhuist naar de andere kant van Brussel, leert ze er een heleboel mensen kennen.

Want Rosie wil niets liever dan haar vader en moeder weer bij elkaar brengen. En dat wordt niet eenvoudig, want papa zit in de gevangenis en mama wil niet meer met hem praten. 2018, B, 92’, Nederlands gesproken

Zoals haar nieuwe vriend Moussa, met wie ze helemaal tot op het dak van het appartementsgebouw gaat (hoewel dat natuurlijk verboden is). Moussa belooft om haar te helpen. film familiefilm

Cast: Titus De Voogdt, Bert Haelvoet


Ryan Coogler Black Panther

101

K AC Y BL TOR H S HI ONT M

woensdag 6 februari 2019 20.15 uur 5 EURO, KANSENTARIEF CINEMA RIX

T'Challa keert na de avonturen van Captain America: Civil War terug naar het geïsoleerde, technologisch geavanceerde land Wakanda om zijn plaats als koning in te nemen. Echter wanneer er een oude vijand op de radar verschijnt wordt T'Challa als koning op de proef gesteld. Hij wordt meegesleurd in een conflict dat het lot van Wakanda en de hele wereld in gevaar brengt. 2017, VS, 134’, Originele versie, Nederlands ondertiteld Cast: Chadwick Boseman, Michael B. Jordan

film science fiction


102

© Guy Kokken


103

LaĂŻs kerktoer Midwinter Tales 2 vrijdag 8 februari 2019 20.30 uur 14 EURO VVK, 16 EURO KASSA, KANSENTARIEF SINT RUMOLDUSKERK TER RIVIERENLAAN 96, DEURNE

De zomer lijkt ver weg. De herinnering aan de zonovergoten dagen vervaagt en maakt plaats voor een kille werkelijkheid vol bevroren sloten, koude tenen en gesloten deuren. Op die momenten is dat kleine vleugje mystiek onmisbaar. Die warme gloed van saamhorigheid die zich zo thuis voelt als mensen zich verenigen. En dat is wat LaĂŻs ons deze winter met graagte serveert.

In december 2015 zongen de dames al eens in de Rulmolduskerk. Why change a winning team, ze doen het graag nog eens over met dit vervolgconcert. Met Midwinter Tales 2 gaan ze een welluidend en door velen innig gewenst vervolg geven aan wat ze het beste kunnen: zingen op hemelse plaatsen met duivels genoegen en in perfecte harmonie. En dat met een volledig nieuw repertoire. Licht in de duisternis en verbroedering alom. Hallelujah! Met Annelies Brosens, Nathalie Delcroix, Jorunn Bauweraerts (zang), Seraphine Stragier (viool) & Tim Vandenbergh (contrabas)

podium muziek


Kopseer Gedachtegang (12+)

104

Kopseer zoekt uit wat het betekent om alleen te zijn en gebruikt muziek, dans en poëtische taal.

© Olympe Tits

zondag 10 februari 2019 14 uur 6 EURO, KANSENTARIEF CC DEURNE

familie theater

Is eenzaam en alleen hetzelfde? Wat als die ene persoon die er altijd was, er plots niet meer is? Jullie levens kruisen mekaar niet meer. Is hij er dan nog wel? Je voelt nochtans de leegte. Er is niemand om je heen. Of lijkt dat alleen maar zo? Ben je dan alleen of eenzaam? Je wil hem alles vertellen, maar hij is er niet meer? Ga je dan op zoek naar een nieuwe vriend, om hem te vervangen? Een onzichtbare vriend misschien? Je zit in je eigen wereld, een wereld vol gedachten, waar nieuwe herinneringen ontstaan. Nieuwe herinneringen van nieuwe plaatsen,

nieuwe geuren, nieuwe kleuren. Maar je bent eenzaam. Je zit vast in een gedachtegang, waar je blijft zoeken naar wie je eerder was, met hem. In Gedachtegang kruip je in het hoofd van een meisje dat eenzaam is, hét taboe in een tijd waarin we altijd allemaal in contact met mekaar lijken te staan.


Likarion Wainaina Supa Modo (8+) woensdag 13 februari 2019 14.15 uur 5 EURO, KANSENTARIEF CINEMA RIX

“Superhelden sterven niet!” Dat is waar de vrolijke, 9-jarige Jo en haar ziekenhuisvrienden van overtuigd zijn. Jo is al een tijdje ziek en fantaseert er elke dag flink op los, over de helden uit haar lievelingsfilms.

105

K AC Y BL TOR H S HI ONT M

De muren van haar ziekenhuiskamer hangen vol met filmposters. In haar dromen is Jo zelf Supa Modo, een held die kan vliegen. 2018, D/KE, 74’, Originele versie, Nederlands ondertiteld Cast: Stycie Waweru, Marrianne Nungo

film familiefilm


106

Adams Mensah Ghana For You

woensdag 13 februari 2019 20.15 uur

Filmmaker en acteur Adams Mensah keert terug naar Ghana, het land waar hij geboren is en de helft van zijn leven spendeerde.

5 EURO, KANSENTARIEF CINEMA RIX

K AC Y BL TOR H S HI ONT M

Ghana For You is deel van een groter project waarin Mensah peilt naar de oorzaken die jonge Ghanezen ertoe aanzetten te emigreren.

Vertrekkend vanuit zijn persoonlijke levensverhaal gaat hij op zoek naar mogelijke verklaringen. In een eerder stadium leidde dit project tot de documentaire Me a Belgian, my mother a Ghanaian. 2018, BE, 90’, Originele versie, Nederlands ondertiteld

Een roadtrip van Adams om Ghana, haar bewoners en zichzelf beter te leren kennen.

film docu


107

Günther Neefs Roots 66 zaterdag 16 februari 2019 20.30 uur 14 EURO VVK, 16 EURO KASSA, KANSENTARIEF CC DEURNE

Op zijn laatste LP Back to Swing brengt Günther Neefs de grootste nummers van The Rat Pack weer tot leven. En dat smaakt naar meer. Guy De Pré is in Vlaanderen en omstreken vooral gekend als icoon bij Radio 2. De meeste gekende radiostem van het land is met zijn onmetelijke kennis over The Rat Pack een gedroomde gids.

Een zoektocht over de grote plas naar de roots van onze muziek. Met Roots 66 komt een rijke en diverse sound in alle verscheidenheid naar cc Deurne. Een uitdaging voor de veelzijdigheid van Günther. Het resultaat van deze muzikale queeste wordt voor eeuwig en altijd gegroefd op vinyl. De LP Roots 66 vat 3940 km samen in 15 onvergetelijke tracks.

Muziek en auto’s hebben een sterke band gesmeed tussen Günther en Guy. Ze gaan samen op de baan op de meest mythische van alle wegen: US Route 66. podium muziek


108

Nyiri Hens Boom Toudou (6+) zondag 17 februari 2019 14 uur 6 EURO, KANSENTARIEF CINEMA RIX

Boom Toudou is een Afrikaanse versie van het bekende westerse sprookje Assepoester. Een meisje dat haar moeder en grootmoeder verloren heeft, wordt opgevoed door een boze stiefmoeder die haar verplicht allerlei ondankbare en zware taken te verrichten. Nacht na nacht moet ze water halen aan een meer omgeven door wilde dieren. Haar enige troost is Boom Toudou, een boom die haar overleden grootmoeder voor haar plantte, en waar ze met haar verdriet terecht kan.

K AC Y BL TOR S TH I H ON M

Zelfs als de boze stiefmoeder de boom verbrandt, beschermen de wortels en de as het meisje. En zoals in alle sprookjes, loopt het uiteindelijk toch allemaal nog goed af. De Boom Toudou lijkt wel de metaforische spiegelversie van Nyira Hens’ autobiografische verhaal. Met Nyira Hens in een regie van Dahlia Pessemiers – Benamar

familie theater


109


110

Billy Elliot met sax ontmoet The Buena Vista Social Club in Kaapstad, Zuid–Afrika.


Riberta Durrant Felix (9+) woensdag 20 februari 2019 14.15 uur 5 EURO, KANSENTARIEF CINEMA RIX

K AC Y BL TOR S TH I H ON M

Felix, een 14-jarige jongen uit een arme wijk in Kaapstad (Zuid-Afrika), proeft van twee werelden. Overdag gaat hij naar een chique kostschool, waar rijkeluiszoontjes in hem het ideale pestslachtoffer zien. En ‘s avonds leeft hij zich als getalenteerd jazzmuzikant uit op de saxofoon. Tot ergernis van moeder: jazz is duivelse muziek, en het wilde leven in de jazzkroegen heeft Felix’ vader zelfs het leven gekost.

111

In het schoolorkest hoopt Felix op een kans om beide werelden met elkaar te verzoenen, maar hij wordt geweigerd omdat hij geen noten kan lezen. Gelukkig krijgt hij hulp van enkele Bozza Boys, de band waarmee zijn vader ooit grote successen scoorde. Nu het schoolconcert nadert, moet Felix zowel zijn moeder als de dirigent van het orkest overtuigen van zijn talent. 2017, ZA, 97’, Originele versie, Nederlands ondertiteld film familiefilm

Mahamat - Saleh Haroun Une Saison en France woensdag 20 februari 2019 20.15 uur 5 EURO, KANSENTARIEF CINEMA RIX

K AC Y BL TOR H S HI ONT M

Abbas, een leraar Frans, is weggevlucht van de oorlog in Centraal-Afrika om een nieuw leven in Frankrijk op te bouwen. Terwijl hij wacht op zijn status van vluchteling organiseert Abbas zijn dagelijks leven: zijn kinderen gaan naar school en hij werkt op een markt waar hij Carole ontmoette. Carole is gevoelig voor de moed van deze man, die nog steeds achtervolgd wordt door de geesten van het verleden, en biedt hem en zijn familie onderdak aan in haar huis.

Maar als zijn asiel geweigerd wordt, wat zou er dan met Abbas en zijn ontwortelde familie gebeuren? En met Carole, beroofd van het huis dat ze dacht te herbouwen? 2017, FR, 97’, Originele versie, Nederlands ondertiteld Cast: Eriq Ebouaney, Sandrine Bonnaire

film drama


112

Kacper Nowak & Elodie Vignon

zondag 24 februari 2019 11 uur

Elodie Vignon, geboren in Lyon (FR) komt in 2004 op uitnodiging van Daniel Blumenthal, laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd 1983, naar België om deel uit te maken van zijn pianoklas in het Koninklijk Muziekconservatorium te Brussel.

10 EURO INCLUSIEF GLAS CAVA OF FRUITSAP CC DEURNE

Zoveel jaren later heeft Elodie twee masters op zak (piano en kamermuziek) en concerteert ze zowel in binnen- als buitenland. In 2018 brengt ze de cd Claude Debussy, Etudes uit.

De Poolse cellist Kacper Nowak start in 2006 met zijn studies aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Brussel. Vanaf 2014 vervolmaakte hij zich bij de Muziekkapel Koningin Elisabeth. Kacper wordt beschouwd als een van de grote beloftes van zijn generatie. Hij vertolkt elke noot met de hoogste vorm van muzikale artisticiteit en beheerste virtuositeit. Een bijzondere revelatie in het cellolandschap. Programma

Een duo recital van uitzonderlijke klasse!

cavaconcert klassiek

• Frédéric Chopin: Cello Sonata in G minor, Op. 65 • Claude Debussy: Sonata for Cello and Piano in D minor • Pierre-Adrien Charpy: "Les contes de la pluie et du soleil"


Aaron & Amando Kopp Liyana (10+)

113

K AC Y BL TOR H S HI ONT M

woensdag 27 februari 2019 14.15 uur 5 EURO, KANSENTARIEF CINEMA RIX

Gcina Mhlope, gerenommeerd schrijfster, start een project met een groepje aidswezen in een weeshuis in Swaziland. Ze luistert naar hun verhalen en laat hen hierrond een personage creĂŤren. Zo ontstaat de jonge heldin Liyana. Liyana komt er alleen voor te staan, samen met haar jongere tweelingbroertjes en haar oude oma, nadat haar ouders allebei sterven aan aids.

De kinderen nemen ons via Liyana mee op een imaginaire reis langs wat hun leven zou kunnen zijn. Toch is dit geen film over slachtoffers, het gaat hier over moed en positieve kracht.

Dit unieke, verrassende werkje laat zich moeilijk in een hokje duwen. Deels spannende animatiefilm, deels documentaire is het een schitterende illustratie van wat story telling is.

2017, QA/SZ, 77’, Originele versie,

De film balanceert netjes tussen het leven van de weeskinderen en dat van hun personage Liyana, trouwens verbluffend tot leven gebracht door animatiekunstenaar Shofela Coker.

Nederlands ondertiteld

film familiefilm


Aminata Dem Pelikaanstraat 20

114

woensdag 27 februari 2019 20.15 uur 5 EURO, KANSENTARIEF CINEMA RIX

K AC Y BL TOR H S HI ONT M

Vorig jaar bekroonde het Afrika Filmfestival Aminata Demba (samen met Aïcha Cissé) met de Artist Award 2016, bedoeld om talentvolle artiesten met Afrikaanse roots extra in de aandacht te brengen.

film docu

Dat de jury toen de juiste keuze gemaakt heeft, bewees Aminata Demba ondertussen niet alleen met het uiterst succesvolle theaterstuk Dis-moi wie ik ben, maar ook met de documentaire Pelikaanstraat 20, waarin ze de omgekeerde tocht maakte die haar overleden vader destijds maakte, vanuit een hotelkamer in de Pelikaanstraat (waarin ze geboren werd) richting Mali.

Daar ontdekt ze dat haar vader lang niet de enige was die er destijds vertrok: ze ontmoet er ambitieuze vertrekkers, blijvers en terugkeerders… In Vranckx & De Nomaden (Canvas) werd al een korte versie van deze docu uitgezonden, wij nodigen je graag uit op de volledige versie, uiteraard in aanwezigheid van de maakster en regisseur. 2017, B, 55’, Originele versie, Nederlands ondertiteld


Croque Manouche donderdag 28 februari 2019 20.30 uur GRATIS, INSCHRIJVEN VERPLICHT BUURTHUIS HET PLEINTJE

115

Croque Manouche, een initiatief van gitaristen Ben van Bortel en Daniel van Espen, is sinds 2013 uitgegroeid tot een 5-koppige swingband. Samen brengen ze eigen composities en arrangementen over nummers van Django Reinhardt en Duke Ellington. Als Django liefhebber zoekt Croque Manouche naar een eigen stem binnen het gipsy jazz genre.

cultuurcafĂŠ muziek


116

Tradities zijn er om in ere te houden: We trakteren met taart in maart.


De gezelligste living van Deurne De foyer van cc Deurne in de Frans Messingstraat blijft de gezelligste living van Deurne en omstreken. Je kan er van dinsdag tot en met vrijdag tussen 9 en 16 uur terecht voor een gratis kopje koffie of thee terwijl je je favoriete krant of magazine leest. Naast de gangbare dagbladen, kan je jezelf verdiepen in onder andere Humo, Goed gevoel, of op de hoogte blijven van de belangrijkste roddels met Dag Allemaal.

#gezelligsteliving

117

Afgelopen jaar pimpten we ons aanbod van tijdschriften met Knack en EOS. Om toch ook de meerwaardezoeker niet op zijn of haar honger te laten zitten, nietwaar! En tradities zijn er om in ere te houden: in maart vieren we uiteraard opnieuw de verjaardag van onze living met een lekker stukje taart of gebak. Kwestie van die suikerspiegel na de feestdagen op pijl te houden.

CC DEURNE Frans Messingstraat 36 2100 Deurne 03 360 85 50 OPENINGSUREN Van dinsdag tot en met vrijdag tussen 9 en 16 uur.

Hou er wel rekening mee dat onze living op sommige dagen gebruikt wordt als foyer voor voorstellingen of verhuringen. Op die momenten betaal je je drankje. Wil je zeker weten dat je in alle rust je krant kan komen lezen? Bel dan even met onze charmante onthaaldames op 03 360 85 50. #ccdeurne


118

Dimitri Leue – Baar Vzw Wolinoti: Het houten kind (8+)

zondag 3 maart 2019 14 uur

Wolinoti of Het Houten Kind is het verhaal van een Saksische houthakker, zijn Saksische stadsvrouw en hun houten kind. Ze wonen samen in een Saskisch bos in een Saksische boshut met een Saksisch dak dat door Saksische takken wordt gestut.

6 EURO, KANSENTARIEF CC DEURNE

Met muziek van de Duitse componist Robert Schumann. Tekst & vertelling: Dimitri Leue Piano: Kiyotaka Izumi Concept & muziekdramaturgie: Chloe Herteleer Scenografie, kostuums & decor: Eva De Mul Beelden & video: Vanessa Verstappen

Ze zijn verliefd maar voelen een gebrek. Met grote verbeelding vult hun kleine liefde dit gebrek.

Techniek & lichtontwerp: Peter Lauwers In samenwerking met Lannoo (brengt het boek uit) & coproductie DESINGEL

HET HOUTEN KIND

De romantische pianomuziek van Schumann volgt nu eens het verhaal om even later de verteller zelf te sturen.

Š Vanessa Verstappen

familie muziektheater


Ladies of the Sixties

donderdag 14 maart 2019 14 uur 6 EURO, KANSENTARIEF INCLUSIEF KOFFIE EN GEBAK CC DEURNE

De vier zangeressen Maria Plessers, Elke Buyle, Liesbeth Roose en Annique Janissen zingen de grootste hits van de bekendste sixties zangeressen zoals Aretha Franklin, Diana Ross, Dionne Warwick, Dusty Springfield, Helen Shapiro, Julie Andrews, Lesley Gore, Martha & the Vandellas, Nancy Sinatra, Lulu, Peggy March, Petula Clark, Sandie Shaw, The Crystals, The Marvelettes, The Shirelles en The Supremes. De ladies worden wederom begeleid door hun spetterende 6-koppige live band.

119

Elke muziekliefhebber is het er over eens: de sixties waren het meest opwindende decennium van de 20ste eeuw. De liedjes uit dit gouden tijdperk brachten mĂŠĂŠr dan alleen wat verstrooiing. De invloeden van de Afro-Amerikaanse artiesten in de populaire muziekindustrie heeft het genre voorgoed veranderd.

namiddag muziek


120

Ze trekken hun warmste jas aan en doen wat de Drie Zusters nooit deden, ze gaan naar Moskou. Ze doen een poging de wereld te begrijpen, maar evengoed zichzelf. Je stapt mee in hun reis, zoektocht en verbeelding. Verwacht je aan humor, wanhoop en een nieuwe kijk op oude teksten. Coaching: Jan Eelen Vormgeving: Saskia Louwaard Met steun van Stad Leuven, Leuven Leest/30CC, Arenbergschouwburg, Passa Porta, Vlaams Fonds voor de Letteren, Theatre Union of The Russian Federation, Š Guy Kokken

Sien Eggers, Sofie Palmers & Jessa Wildemeersch + ARSENAAL/LAZARUS Looking for Versjinin donderdag 21 maart 2019 20.30 uur 12 EURO VVK, 14 EURO KASSA, KANSENTARIEF CC DEURNE

podium theater

Wat als de Drie Zusters van Tsjechov wĂŠl naar Moskou waren gegaan? Wat als ze na honderd jaar wakker zouden worden vandaag? Wat blijft er over van hun dromen en verlangens? Voor Looking for Versjinin laten Sien, Jessa en Sofie zich inspireren door Tsjechovs Drie Zusters en Rusland vandaag. In tegenstelling tot de zusters, dromend en berustend, nemen deze drie actrices het heft in handen.

FABRIKA Moskou & CehTheatre & Het Belgisch Consulaat in St. Petersburg.


Guido Belcanto Zo goed als alleen zaterdag 23 maart 2019 20.30 uur 18 EURO VVK, 20 EURO KASSA, KANSENTARIEF CC DEURNE

Toen Guido Belcanto 35 jaren geleden als straatzanger begon met het spelen van zijn levensliedjes in de Antwerpse volkscafés, was er niemand die dacht dat hij ooit zou uitgroeien tot een icoon van het Vlaamse lied. Waarschijnlijk ook Guido zelf niet, maar hij voelde wel een heilig vuur in zich branden dat hem deed geloven dat hij de man was die het levenslied van de ondergang moest redden. Drie decennia lang bouwde hij verder aan een geheel oorspronkelijk repertoire waarin hij de liefde,

121

het leed en de lust van het leven bezingt op een poëtische en ontroerende wijze. Met zijn warme, rijkgeschakeerde stem beroert hij de snaren in eenieders hart. Uit dit onwaarschijnlijk mooie repertoire van levensliederen en chansons brengt hij nu een selectie met 2 fantastische muzikanten aan zijn zijde: Lieven Demaesschalck op piano, gitaar en accordeon en Nicolas Rombouts op contrabas. Een muzikale avond met een lach en een traan, een vleug poëzie en levensfilosofie gebracht door de Koning van het Levenslied himself.

© Geert Braekers

podium muziek


122

Theater Tieret Meneer Beer En De Woeste Wolven (5+)

zondag 24 maart 2019 14 uur

Duik mee met Meneer Beer het bos in. Waar Woeste Wolven de muzikale plak zwaaien, Staf de Uil een oogje in het zeil houdt en Eddy De Vos uren kan uitweiden over koetjes en kalfjes.

6 EURO, KANSENTARIEF CC DEURNE

Scenario: Joost Van den Branden Spel: AnaĂŻs Jansen, Vik Noens, Tine Roggeman & Joost Van den Branden Live-muziek: Walrus: Geert Noppe, Pieter Peirsman & Maarten Van Mieghem Poppen: Patrick Maillard Techniek: Bart Mommerency e.a.

Tieret en Walrus verzamelen voor dit groots popconcert maar liefst 8 topacteurs, - muzikanten en -poppenspelers.

In samenwerking met GC De Route

Een muzikaal bosfestijn voor alle kleine durvers en grote berenvrienden.

Š Danny Wagemans

familie muziek


123

In Nonkel Tony brengt Hans kleinmenselijke verhalen van hier en ginder.

Hans Van Cauwenberghe & Yao Issifou & Band Nonkel Tony donderdag 28 maart 2019 20.30 uur GRATIS, INSCHRIJVEN VERPLICHT CINEMA RIX

Onder Nonkel Tony gaat Hans verder in de stijl van Bazaar en Hans. De teksten graven wel dieper en krijgen bovendien een kleurrijke Afrikaanse toets. Nonkel Tony staat voor intimiteit, warmte, ontroering maar ook vreugde. Het Vlaanderen van onder de kerktoren is zo goed als verdwenen. Nonkel Tony laat een stuk van ons nieuw verhaal zien en laat ons delen in de schoonheid en de rijkdom van verschillende culturen, die van hier en die van nieuwkomers. Die van ons samen.

Yao Issifou voegt er zowel Nederlandse als Togolese ritmes en klanken aan toe. Antoon Offeciers weeft er pianoklanken omheen en Ottokint levert de bastonen op contrabas. Hans schrijft niet enkel de liedjes maar zorgt voor de ambiance waarmee hij steeds zijn publiek op de hand krijgt.

cultuurcafĂŠ muziek


124

Kom het geluid van dit prachtige houten instrument ontdekken.

Chin-Chenq Lin Marimba Recital zondag 31 maart 2019 11 uur 10 EURO INCLUSIEF GLAS CAVA OF FRUITSAP CC DEURNE

Chin-Cheng Lin weet als geen ander de toeschouwer onder te dompelen in het gehele klankspectrum van de marimba. Met 2, 4 of 6 stokken. Hij kan alle akkoorden aan zoals een toppianist dit kan. Als groot fenomeen in de percussiewereld, presenteert hij niet alleen zijn virtuoos talent maar ook zijn muzikale diversiteit.

cavaconcert klassiek


Ontbijtfilm Rita en de Krokodil (3+) zondag 31 maart 2019 9.30 uur ontbijt 10.30 uur film 8 EURO, KANSENTARIEF CINEMA RIX

Rita is een vastberaden kleuter met een altijd hongerig vriendje, Krokodil. Krokodil woont in de badkuip, maar zeer waarschijnlijk bestaat hij enkel in de fantasie van Rita.

125

Maar Rita's fantasie brengt hen echter overal waar ze maar willen. Met Krokodil in de buurt, is er altijd wat te beleven. 2015, GB/DK, 40’, Nederlands gesproken Regisseur: Siri Melchior

Het zou eigenlijk best kunnen dat Rita en Krokodil niet veel verder komen dan de tuin van oma of onder het vloerkleed in haar kamer.

Na de film kunnen ouders en kinderen nog deelnemen aan een workshop geĂŻnspireerd op de film.

film ontbijtfilm


126

Ode An Die Freunde Funny Freunde

donderdag 4 april 2019 14 uur

Het spiksplinternieuwe spetterende derde programma van Ode an die Freunde. Weg uit hun klassieke comfortzone struinen ze langs musical, operette, opera, pop en jazzy standards.

Ray Charles, Georgia. Wolfgang Amadeus Mozart, Papageno Moon River, Audrey Hepburn. Danny Boy, Judy Garland. Chet Baker, My funny Valentine. My Funny Friends.

David Bowie, Life on Mars. Youp van het Hek, Flappie. Randy Newman, You’ve got a friend in me. Frank Sinatra, My Way.

Met Alexandra Franck, Jokke Martens & Lissa

6 EURO, KANSENTARIEF INCLUSIEF KOFFIE EN GEBAK CC DEURNE

Meyvis (masters klassieke zang) & Lester Van Loock (master piano)

Funny Freunde namiddag muziek

Het spiksplinternieuwe spetterende derde programma van

Ode an die Freunde


Tamborazo Latin Combo

127

donderdag 25 april 2019 20.30 uur GRATIS, INSCHRIJVEN VERPLICHT BUURTHUIS ‘T PLEINTJE

Ken je Spaanse klassiekers!

In hun Spaanse keuken zorgen zij met hun live muziek voor een kruidige driesterrenmix. Zoals het Tamborazo Latin Combo betaamt worden deze Spaanse klassiekers stomend opgediend, met altijd vers blijvende ingrediënten als creativiteit, speelplezier en passie! Buen Apetito!

cultuurcafé muziek


128

Pascale blijft één van de meest ontwapenende podiumpersoonlijkheden van Vlaanderen!

Pascale Platel ‘TGaT en de Markt zaterdag 27 april 2019 20.30 uur

'TGaT en de markt is een vervolg op Pascale Platels TET Talk, het relaas van haar puberjaren.

12 EURO VVK, 14 EURO KASSA, KANSENTARIEF CINEMA RIX

Ze onderzoekt haar liefdesleven als volwassen vrouw. Hoe komt het dat de relaties waarvan ze dacht dat ze voor altijd gingen duren, toch gedoemd waren te mislukken. Hoe kijkt ze erop terug?

Platel heeft al vele podia beklommen. Jaar in jaar uit optreden, alleen of met anderen, op een leeg podium, voor een volle zaal tot telkens weer het slotwoord viel. Vulde de liefde ook keer op keer die leegte in de vorm van een mens, en nog een mens, en nog één? De leegte ten opzichte van de markt of het aanbod aan potentiële partners. En wat wil ze, nu ze opnieuw verliefd is op de man die muziek brengt in haar leven. En ook op scène, want hij zit naast haar en durft af en toe een plaatje opleggen.

podium theater


129


130

JL Band Last but not least: A tribute to James Last

zondag 28 april 2019 14 uur

James Last was met voorsprong de meest vernieuwende en inventieve bandleader binnen de wereld van de populaire orkesten en bigbands na de Tweede Wereldoorlog.

Last but not Least biedt naast een muzikale hommage ook een biografische toelichting bij de 50-jarige carrière van Last, met uniek beeldmateriaal.

Met ongeziene ijver en creativiteit ging hij praktisch aan geen enkele muziekstijl voorbij. Instrumentaal of gezongen, zijn muziek bleef vaak zeer eigenzinnig en atypisch binnen het genre en dat maakte hem zo uniek. Gastheer en dirigent Jos Loffens kreeg hierdoor een blijvende bewondering voor het fenomeen Last.

De muziekselectie bevat, naast gekend live-oeuvre van Last, ook nummers die hij louter op plaat opnam en zelf nooit live uitvoerde. Dat maakt dit project zo bijzonder.

12 EURO VVK, 14 EURO KASSA, KANSENTARIEF CC DEURNE

namiddag muziek


Nele Van Den Broeck KWEST #3: Het Geld vrijdag 3 mei 2019 20.30 uur 12 EURO VVK, 14 EURO KASSA, KANSENTARIEF CINEMA RIX

Een jaar geleden verhuisde Nele Van den Broeck naar Londen. Ze ging het maken. Door een combinatie van zelfoverschatting, astronomische huurprijzen en de zwakke euro heeft ze zichzelf vooral armer gemaakt. In afwachting van haar grote doorbraak klust ze bij als straatmuzikant. Ondertussen hoort ze exotische woorden op de radio: crisis, kredietrating, staatsschuld, begrotingstekort of noodlening.

131

Nele brengt haar laatste zeer vermakelijke maar begrijpbare theateraal-wetenschappelijke lezing in de KWEST-reeks. Deze voorstelling gaat over economie, over de grote financiĂŤle systemen die, vrijwel onzichtbaar, vele facetten van ons leven beheren. Maar ook over rechtvaardigheid, over de vraag hoe wij, met al onze dromen en ambities, en in de wereld waarin we leven, toch kunnen proberen een goed mens te zijn.

Ze ziet bankiers huilend in elkaar storten op straat, en wanneer ze Calais passeert, moet ze een stukje papier laten zien dat paspoort heet.

podium theatrale lezing


132

Theater De Spiegel BOKS (1,5 tot 4jaar)

zaterdag 4 mei 2019 14 uur

Twee personen ontdekken dat ze vastzitten in een kleine ruimte, een box. Ze raken niet meer van elkaar af.

6 EURO, KANSENTARIEF CC DEURNE

Er is verwarring, angst en onwennigheid. Stilaan groeien ze naar mekaar toe met de nodige spanningen, botsingen, strelingen en emoties.

Concept, spel & dans: Danaé Bosman & Jotka Bauwens Eindregie & bewegingsadvies: Karolien Verlinden Artistieke ondersteuning/coach: Karel Van Ransbeeck Compositie & muzikant: Stefan Wellens Kostuumontwerp: Lies Maréchal Decorontwerp: Oona Sauwens & Wim Van de Vyve

BOKS is een fysieke voorstelling met een origineel gecomponeerde soundscape die live gecreëerd wordt, een danstheatervoorstelling over een zoektocht naar de ander en samenzijn.

Onwennig gewoel ontaardt in gelach en aanstekelijk amusement.

familie theater

© Laure Anne Iserief


Ontbijtfilm Molly Monster (4+)

zondag 5 mei 2019 9.30 uur ontbijt 10.30 uur film 8 EURO, KANSENTARIEF CINEMA RIX

Molly Monster wil er dolgraag bij zijn wanneer haar nieuwe zusje uit het ei kruipt dat mama heeft gelegd. Dat gebeurt ver weg achter de Wilde Heuvels, op het Eiereiland, waar kleine monsters ter wereld komen.

133

Na de film kunnen ouders en kinderen nog deelnemen aan een workshop geĂŻnspireerd op de film.

Maar hoe kan ze haar beste vriend Edison aan het verstand brengen dat hij niet jaloers hoeft te zijn? Bezorgd reist Molly haar ouders achterna. Zo begint een avontuurlijke tocht doorheen een kleurrijke wereld: Monsterland. 2016, CH/D/S, 70’, Nederlands gesproken Regisseur: Matthias Bruhn ea. film ontbijtfilm


Kamal Kharmach De schaamte voorbij

134

zaterdag 11 mei 2019 20.30 uur 14 EURO VVK, 16 EURO KASSA, KANSENTARIEF CC DEURNE

Kamal Kharmach staat in zijn eerste volavondshow scherper dan ooit. Letterlijk, want hij is zomaar eventjes 120 kilo lichter, maar ook figuurlijk, omdat hij vastbesloten is zijn materiaal van een snedig randje te voorzien. Nog steeds even charmant? Misschien. Actueel, slim en scherpzinnig? Zonder twijfel! De jonge comedian is op veel vlakken de schaamte voorbij, maar diep vanbinnen vindt hij zichzelf nog altijd datzelfde onzekere dikkerdje. podium humor

Want hoewel iedereen hem nu behandelt als een slanke en bekende kerel, voelt hij zichzelf vooral nog steeds een dikke, arme Marokkaan. Met dit debuut probeert hij de talrijke veranderingen in zijn leven bij te benen. Kamals onzekerheid en perfectionisme zijn in onze huidige samenleving zeker geen cadeau, maar laat dat nu net een uitstekende voedingsbodem zijn voor een voorstelling van de bovenste plank! Regie: Peter Schoenaerts


Kugoni Trio Classics Revisited 3.0 zondag 12 mei 2019 11 uur

Het Kugoni Trio bestaat uit Kurt Bertels (saxofoon), Nicolas Dupont (viool) en Bert Koch (piano).

10 EURO INCLUSIEF GLAS CAVA OF FRUITSAP CC DEURNE

Deze drie uitmuntende musici vonden elkaar in hun gezamenlijk enthousiasme voor energieke kamermuziek, verrassend klassiek en fris 20ste en 21ste eeuwse repertoire. Het Kugoni Trio werd met een eerste prijs bekroond op de wedstrijden Supernova 2014 (vroeger Gouden Vleugels) en Forte Limburg 2015.

135

Het ensemble was Artiest in residentie van de vzw SWUK Vlaanderen voor de concertseizoenen 2014-2015 en 2015-2016. In 2017 ontving het ensemble het Gouden Label Jong Talent van Klassiek Centraal voor zijn debuutalbum. In februari 2018 overhandigt de Unie van Belgische Componisten de Fugatrofee aan het Kugoni Trio voor de bevordering van de Belgische muziek. Programma • Astor Piazzolla – Primavera Porteña (from Las Cuatros Estaciones Porteñas) (arr. Kugoni Trio) • Dimitri Shostakovich – Five pieces for two violins and piano (arr. Kugoni Trio) • Eddy Flecijn – Trance (dedicated to Kugoni Trio, 2017) • Charles Koechlin – Epitaphe de Jean Harlow • Alexei Igudesman – Take it to eleven • Kristina Arakelyan – Two pieces for violin, saxophone and piano (dedicated to Kugoni Trio, 2017) • Jan Van Landeghem – Musette (dedicated to Kugoni Trio, 2016)

cavacocnert klassiek


136

Louis Neefs, Toon Hermans, La Esterella, Willy Alberti, Jo Leemans en zo vele anderen passeren de revue.

Š Rudi Schuerewegen

De Lassies Met Sam Verhoeven & Jelle Cleymans donderdag 16 mei 2019 14 uur 6 EURO, KANSENTARIEF INCLUSIEF KOFFIE EN GEBAK CC DEURNE

namiddag muziek

De Lassies doen alles zelf! Ze zingen, musiceren, lachen, laten lachen, goochelen en dansen. Hoewel ze dat laatste best niet zouden doen. Met de klasse van Wim Sonneveld en de allure van Bobbejaan Schoepen verschijnen ze ten tonele en geven het beste van zichzelf. En van elkaar. En ze dromen. Dromen over lang vervlogen tijden. Toen de wereld enkel in technicolor te zien was.

En in de cafĂŠs de mooiste liedjes nog uit volle borst werden meegezongen. Over een tijd waarin de jukebox en de brillantine keizerlijk regeerden over het land. Over een tijd dat zangers nog bij de Revue wilden. De Lassies wagen zich voor het eerst aan een volwaardig middagprogramma waarin de liedjes van toen centraal staan. Als jonge honden zullen ze de zaal laten daveren! Sam Verhoeven en Jelle Cleymans zijn al jaren vrienden. Ze weten dus van elkaar dat ze een zwak hebben voor Nederlandstalige liedjes: vooral voor diegene die een beetje vergeten zijn.


Humo's Comedy Cup on tour zaterdag 18 mei 2019 20.30 uur 12 EURO VVK, 14 EURO KASSA, KANSENTARIEF CINEMA RIX

137

De prestigieuze wedstrijd Humo’s Comedy Cup staat garant voor top entertainment van dé comedians van de toekomst.

Een greep uit de winnaars van het verleden: Lukas Lelie, William Boeva, Bart Cannaerts, Wouter Deprez, Raf Coppens en vele anderen!

Na de finale zal Humo's Comedy Cup toeren langsheen de cultuurcentra met een top line up van 2 finalisten + de winnaar vergezeld door een ervaren MC.

Ondertussen één voor één klinkende namen dus hoeft Humo's Comedy Cup nog meer uitleg?

podium humor


138

Emile

donderdag 23 mei 2019 20.30 uur

Violist Emile Verstraeten is al lang geen onbekende meer in de muziekwereld.

GRATIS, INSCHRIJVEN VERPLICHT CINEMA RIX

Naast de samenwerking met enkele klassieke ensembles deelde hij de voorbije jaren het podium met artiesten als Bart Peeters, Sioen, Flip Kowlier, Kommil Foo en Bjork. Emile kiest nu resoluut voor een soloproject: de release van een EP met eigen songs.

Liefde is de rode draad. Voor de teksten bundelde hij de krachten met de Amerikaanse schrijfster Eireann Lorsung. Met: Emile Verstraeten (zang, viool), Mart Flecijn (viool), Beatrijs De Klerck (viool), Stefan Wellens (altviool) & Wouter Berlaen of Hendrik Vanattenhoven (bas)

Met vrolijke, eigenzinnige nummers wil Emile positiviteit in de wereld brengen.

TIP: je kan voordelig gaan dineren in Barix!

Š Pepijn De Paepe

cultuurcafĂŠ muziek


139

© Dave Valdiviezo

Antonio Segura was in 2011 al eens te gast in cc Deurne tijdens het Antwerpen Gitaarfestival

Antonio Segura Oleo zaterdag 25 mei 2019 20.30 uur 12 EURO VVK, 14 EURO KASSA, KANSENTARIEF CC DEURNE

De schoonheid schuilt in de cultuurvermenging. Dat is zeker zo in het geval van Antonio Segura. De flamenco, die is ontstaan uit de kruisbestuiving tussen de Europese en Mozarabische zigeunerculturen, is er het mooiste voorbeeld van.

Segura stelt zijn talent nu ten dienste van Oleo, een origineel project dat het raakvlak opzoekt tussen de flamenco, de jazz en de wereldmuziek. Met Antonio Segura (flamencogitaar), François Taillefer (percussie), Serge Dacosse

De leermeesters van de Sevillaanse gitarist waren grote namen, zoals Isidoro Carmona, Mario Escudero, Pedro Escalona en Paquito Fernández.

(bas), Antonio Paz (zang) & Jose Carmona El Rapico (dans)

podium muziek


Easy Moving 2019 History

140

Een wervelende show voor het hele gezin!

zaterdag 1 juni 2019 20 uur zondag 2 juni 2019 15 uur 18 EURO, KANSENTARIEF CC DEURNE

podium te gast

Op zowel zaterdag als zondag word je als toeschouwer ondergedompeld in twee verschillende dansshows rond geschiedenis. 13 topchoreografen baseerden hun choreografieĂŤn op het thema om zo een beeld te kunnen geven van de evolutie van begin van ons tijdperk tot de toekomst.

Deze shows worden uitgevoerd door zowel kinderen vanaf 3 jaar als volwassenen. De dansstijlen zelf zijn zeer divers: klassiek ballet, Afrikaanse dans, hiphop, house, salsa, jazz en funk – het komt allemaal aan bod. De diversiteit aan stijlen staat garant voor wervelende shows!


Save the Date Circus Boelaere vrijdag 28, zaterdag 29 & zondag 30 juni 2019 GRATIS (SOMMIGE VOORSTELLINGEN ZIJN BETALEND) TE BOELAARPARK, BORGERHOUT

De zomervakantie begint in het Te Boelaarpark. Op 28, 29 en 30 juni 2019 wordt het park weer omgetoverd tot Circus Boelaere, een heus circusdorp. Voor circusliefhebbers wordt het duimen en vingers aflikken, want er staan verschillende (gratis) voorstellingen op het programma.

141

Verwacht je aan clowns, acrobaten, humor en muziek voor de hele familie. Het hele weekend lang kan je terecht in de bar of in een van de plaatselijke foodtrucks waar multiculturele én democratische snacks troef zijn.

Een heel weekend circusplezier!

familie © Frederik Beyens

circus


142

Neem foto’s, maak filmpjes en post ze op sociale media met #ccdeurne!

© Photograffiti

Volg cc Deurne op Facebook (cultuurcentrumDeurne) & Instagram (ccdeurne.be) Volg ook Cinema Rix op Facebook (cinemarix).

Laat ons via een review op Facebook weten hoe je je bezoek aan cc Deurne ervaren hebt en krijg bij je volgende bezoek een gratis drankje!

© Lynn Van Den Broeck


143

Mobisi: Van thuis uit eens binnenwandelen in bib arena? Het kan nu! Beleef bib Arena op elk moment van de dag op www.mobisi.be en ontdek hier de allerbeste boekentips!

Laat iedereen weten dat je in cc Deurne of Cinema Rix bent en CHECK IN via Facebook.

Š Benoit Vermeeren


144

Mis geen enkele van de gratis tentoonstellingen in het districtshuis en maak een praatje met de meesters zelf.

Schatten van Deurne bestaat 5 jaar! Op 12 december 2013 werd het officiële startschot gegeven voor het erfgoedplatform Schatten van Deurne. We blazen dus vijf kaarsjes uit.

Je kan kennismaken met de graffitiwriters die Kronenburg (on)veilig hebben gemaakt, of je onderdompelen in de geschiedenis en architectuur.

Kunst spotten in de Oostvleugel van het districtshuis

Daarom kreeg de website www.schattenvandeurne.be een verjongingskuur (met méér kleur) en vind je nog veel meer terug over de geschiedenis en de mooiste plekjes in dit grote district. We blijven investeren in nieuwe toeristische routes voor jong en oud. Er zijn sprookjes voor de kinderen en een cool hoorspel voor de jeugd.

Wie minder goed te been is kan zich vanuit de dienstencentra laten rondfietsen door een gids op een riksja. Ontdek alles op de website!

Sinds enkele jaren is de Oostvleugel van het districtshuis the place to be voor grote én kleine kunstenaars.

RIKSJA RESERVEREN VIA: DIENSTENCENTRUM BOSUIL BOSUIL 160 - TEL 03 360 40 71 RIKSJA.DEURNE@ZORGBEDRIJF.ANTWERPEN.BE WWW.ZORGBEDRIJF.ANTWERPEN.BE

Check www.deurne.be of www.ccdeurne.be voor het volledige programma.


145

Deurne ligt tussen Kempen en Koekenstad. Wie er niet woont, komt er vaak ook niet. En toch bulkt de stadsrand hier van cultuur, erfgoed en véél groen. Ontdek Deurne te voet of met de fiets. Inspiratie en routes vind je op www. schattenvandeurne.be/wandelenenfietsen.

Blijf op de hoogte van Cultuur in Deurne

Deurne heeft een ruim en gevarieerd cultuuraanbod. De digitale nieuwsbrief Cultuur in Deurne verzamelt alle culturele weetjes en informeert je elke maand over het reilen en zeilen van cultureel Deurne.

Heb je een neus voor cultuur?

20 september & 11 december 2018, 21 maart & 11 juni 2019

Kom cultureneuzen op één van onze vier ontmoetingsmomenten die de cultuurraad op Deurnse cultuurplekken organiseert. Zowel cultuurbelevers als cultuurmakers kunnen elkaar in

een informele sfeer leren kennen. Je kan er je mening kwijt over het reilen en zeilen in Deurne, je kan suggesties doen voor het lokaal cultuurbeleid. Alle thema’s worden besproken, zolang het maar over cultuur gaat. En elke keer word je getrakteerd op een portie cultuur. Hou de Facebookpagina van Cultuurraad van Deurne in de gaten of surf naar www.deurne.be voor de juiste locaties en programma.

Er beweegt heel wat in Deurne. Het lokaal cultuurbeleid (het cultuurcentrum, de bibliotheken en de cultuurantenne) brengt je daarom graag op de hoogte van al dat cultureel lekkers, heet van de naald. Mis niets van het Deurnse cultuurnieuws en schrijf je als de bliksem in voor de nieuwsbrief Cultuur in Deurne via cultuurantenne.deurne@stad. antwerpen.be.


146

Helpende handen gezocht voor cc Deurne en Cinema Rix!

CoderDojo Workshops En dan nog een specialleke: sinds vorig jaar kan je elke vierde zaterdag van de maand in Cinema Rix terecht voor gratis CoderDojoworkshops.

Oproep vrijwilligers

Daar leren 7 tot 18-jarigen alles over websites, games, apps en software. CoderDojo Rix zoekt coaches en cooks om de deelnemers te begeleiden.

cc Deurne en Cinema Rix zoeken vrijwilligers. Wat voor werk kan je bij ons komen doen? We zoeken in de eerste plaats mensen die hun mannetje kunnen staan achter de toog.

Wat kunnen wij jou bieden? In de eerste plaats: een warme, gezellige, familiale en huiselijke sfeer, waarin je bij een glaasje kan bijpraten met gelijkgestemde zielen.

Daarnaast kunnen we hobbykoks gebruiken die af en toe willen koken voor gezelschappen, of ons willen helpen met het klaarmaken en verdelen van verzendingen of andere eenvoudige administratieve taken.

En de avond van de vertoning kan je uiteraard gratis gaan kijken naar de voorstelling. GeĂŻnteresseerd? Meld je aan via 03 360 85 50 of stuur een mailtje naar ccdeurne@stad.antwerpen.be.

De coaches leggen uit, doen voor, en stimuleren creativiteit. Geen ervaring met ICT? Geen probleem: ook zonder technische kennis is er als cook werk voor jou: er voor zorgen ervoor dat de organisatie van een Dojo vlot verloopt. Interesse om coach of cook voor Coder Dojo Rix te worden? Contacteer Kris De Decker (krisdedecker@gmail.com) of Eric Van Hemelryck (eric@ene.be).


147

Je krijgt van ons een superdeluxe feestpakket voor een spetterend feestje!

Vier je kinderfeestje in cc Deurne!

Koop op voorhand je tickets en laat ons weten dat je een feestje viert. Dan zorgen wij voor een feestpakket. Zorg je zelf voor de cake, taart en volk? Drankjes bestellen kan gewoon aan de bar. Pret verzekerd! Respecteer wel steeds de leeftijdsaanduiding bij de voorstellingen.

FEESTPAKKET

Staat je huis steeds op stelten na een wild verjaardagsfeest van zoon- of dochterlief? Waren er vier vriendjes uitgenodigd en kwam toch de hele klas van 25? Had je twee dagen nodig om je huis terug op orde te krijgen? En krijg je als mama of papa nu al een inzinking als je denkt aan het kinderfeest van volgend jaar? Dan schiet cc Deurne je ter hulp! Vier je kinderfeestje tijdens een activiteit in cc Deurne. Want wat is er leuker voor je kindjes dan samen naar een film of voorstelling gaan?

Ons feestpakket bevat de perfecte ingrediĂŤnten voor een superdeluxe party: een mooi gedekte tafel versierd met hoedjes, toeters, ballonnen, confetti en serpentines. We hangen ook nog een piĂąata op. Die kloppen de kindjes dan samen kapot en dan kunnen ze met de lekkerste snoepjes huiswaarts.


148

Praktische info Contact cc Deurne Frans Messingstraat 36 Deurne 03 360 85 50 www.ccdeurne.be ccdeurne@stad.antwerpen.be Cinema Rix & Barix De Gryspeerstraat 86 Deurne 03 360 80 90 www.ccdeurne.be cinema.rix@stad.antwerpen.be

Salle Jeanne Simons Turnhoutsebaan 5 & 9+ Deurne meubelenpluym@gmail.com Buurthuis Het Pleintje Sint Rochusstraat 106 Deurne 03 320 26 70 Buurthuis Dinamo Ten Eekhovelei 337 Deurne 03 326 22 14 Bib Arena Arenaplein 62A Deurne 03 221 13 33 Bib Couwelaar Te Couwelaarlei 120 Deurne 03 221 13 33 districtshuis Deurne Maurice De Queeckerplein 1 Deurne 03 221 13 33 www.deurne.be


149

Ticketverkoop

Voorverkooptarief

Antwerpse Cultuurcentra

1. www.ccdeurne.be Surf naar de voorstelling van je keuze en betaal online. Je ontvangt dan onmiddellijk je tickets via e-mail.

Het voorverkooptarief vervalt aan de balie 3 uur voor aanvang van de voorstelling. Vanaf dan betaal je de kassaprijs. Wanneer je reserveerde aan voorverkooptarief, maar pas bij aanvang van de voorstelling je tickets wil betalen, betaal je kassatarief. Als je online tickets koopt, betaal je altijd het voorverkooptarief.

Voortaan kan je in cc Deurne ook terecht voor tickets van voorstellingen in de andere Antwerpse cultuurcentra. Koop ze aan de balie, of via 03 360 85 50.

2. Via de ticketbalie Frans Messingstraat 36, Deurne Hier kan je terecht van dinsdag tot en met vrijdag, tussen 9 en 16 uur. Of op de avond van de voorstelling zelf. Betalen kan met cash of bankkaart. 3. 03 360 85 50 Tickets die je telefonisch reserveert, betaal je tijdens de openingsuren aan de balie. We aanvaarden geen overschrij­ vingen meer. Tickets die na 14 dagen niet worden opgehaald, worden vrijgegeven. 4. Uitverkocht? Laat je op de wachtlijst zetten. Bel of mail ons. Zodra er plaatsen vrijkomen, krijg je bericht.

Cultuurcheques A-kaart Goesting in ’t stad? Dan is de A-kaart helemaal jouw ding. De A-kaart is de voordeelkaart én spaarkaart voor iedereen die van Antwerpen houdt. Ook in cc Deurne spaar je punten die je kan omruilen voor een voordeel. Regelmatig geven we extra A-kaart kortingen. Hou de website, brochures en de A-kaart nieuwsbrieven in de gaten voor alle details. Kansentarief

5. Terugbetaling Tickets worden nooit terugbetaald, tenzij een voorstelling wordt geannuleerd.

Ook aan de andere onthaalbalies kan je dus terecht voor tickets van cc Deurne. De openingsuren vind je hier: www.antwerpen.be.

Met het recht op VT (verhoogde tegemoetkoming) op je A-kaart kost een ticket voor een voorstelling slechts 2 euro, tenzij anders aangegeven. Bij een ontbijtfilm betaal je 5 euro in plaats 8 euro (film: 2 euro, ontbijt 3 euro). Of je recht hebt op het kansentarief kan je checken bij je mutualiteit. Meer info vind je op www.antwerpen.be/ verhoogdetegemoetkoming.

Dankzij de Cultuurcheques van GATE15 en de instellingen voor hoger onderwijs raak je je culturele ei kwijt zonder dat je je broek eraan scheurt. Voor 10 euro koop je als student zeven themacheques die je toegang geven tot meer dan 40 cultuurhuizen en musea in Antwerpen of laten je lid worden van de bib. Vanaf dit academiejaar beheer je je cheques super handig op één digitaal platform én gebruik je een unieke code om je ticket te bestellen. In drie moves van je zetel op kot tot je stoeltje in cc Deurne. De volledige kalender met tips en alle deelnemende cultuurhuizen vind je op www.gate15.be/cultuurcheques.


150

Aanvangsuur

Toegankelijkheid

De voorstellingen in cc Deurne beginnen stipt op het vermelde uur. Een uur voor de voorstelling begint gaat de kassa open. Laatkomers kunnen geweigerd worden.

Afhankelijk van de podiumopstelling (scene-op-scene, vlakke vloer) zijn sommige voorstellingen helaas niet toegankelijk voor rolstoelen.

Bereikbaarheid & parkeren Cultuurcentrum Deurne en Cinema Rix liggen allebei in een woonbuurt, dus zijn het best bereikbaar te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer: je route pluis je uit via www.delijn. be. Tram 5 stopt vlakbij cc Deurne & Cinema Rix. Ook met de auto zijn we bereikbaar. Veel parkeerplaats kunnen we je helaas niet aanbieden, dus kom ruim op tijd. Cinema Rix bevindt zich in een blauwe zone, daardoor is het gebruik van een parkeerkaart verplicht.

Laat daarom altijd tijdig bij reservatie aan het onthaal weten dat je met een rolstoel komt, dan bekijken we op voorhand de toegankelijkheid. In cc Deurne is er ook aangepast sanitair. Ringleiding cc Deurne beschikt over een ringleiding. Hierdoor kunnen mensen met een slecht gehoor toch van de voorstellingen genieten. Personen die niet over een speciaal hoorapparaat beschikken kunnen een hoofdtelefoon reserveren. Vraag meer informatie over de ringleiding en hoe je er gebruik van kan maken aan ons onthaal. Geef op voorhand een seintje als je hiervan gebruik wil maken zodat we de nodige voorbereidingen kunnen treffen.


151

Nieuwe drankjetons voor cc Deurne Vanaf seizoen ’18 - ’19 passen we de drankprijzen van cc Deurne en Cinema Rix aan. Meegaan met de tijd, heet dat! De aangepaste prijzen zien er als volgt uit: • Pils, Koninck, Kriek en Brugs Tarwebier: 2 euro • Frisdrank, warme dranken en chips: 2 euro • Duvel, Trappist, IQ en Cum Laude, cava, witte en rode wijn: 3 euro Onze fonkelende nieuwe drankjetons zijn één euro waard. Heb je nog van die gezellige oude, rode, vierkante jetons in je schuif liggen? Geen probleem, die blijven we tot het einde van het seizoen aanvaarden zoals voordien (je krijgt dus nog een pintje of frisdrank voor één jeton of een glas wijn of Duvel voor twee). De nieuwe prijzen gelden ook voor de foyer van Cinema Rix en Barix, al zal je in de foyer nog altijd cash betalen aan de toog.

Bancontact in Barix

cc Deurne op vakantie

Vanaf september 2018 zal je de lekkere koffie, heerlijke gerechtjes en fijne gebakjes in Barix eindelijk ook kunnen betalen met je bankkaart!

Van maandag 2 juli tot en met dinsdag 31 juli 2018 is cc Deurne gesloten. Vanaf woensdag 1 augustus zijn we weer open.

In cc Deurne kan je je drankjetons voorlopig enkel nog cash betalen.

Ook tijdens de kerstvakantie en op feestdagen zijn we helaas gesloten. colofon

De gezelligste living van Deurne – gratis (zie ook pag. 116) Kom je favoriete krant of tijdschrift lezen bij een verse tas koffie of thee. En maak gerust gebruik van onze gratis WIFI. Check regelmatig de website voor de openingsuren en speciale acties in de living. Vier je kinderfeestje in cc Deurne – gratis (zie ook pag. 147) Koop op voorhand je tickets van de familiefilm of –voorstelling en laat ons weten dat je een feestje viert. Dan zorgen wij voor een feestpakket. Zorg je zelf voor de cake, taart en volk? Drankjes bestellen kan gewoon aan de bar. Pret verzekerd! Respecteer wel steeds de leeftijdsaanduiding bij de voorstellingen.

Verantwoordelijk Uitgever Filip Baeyens Frans Messingstraat 36 2100 Deurne – 03 360 85 53 vormgeving www.mrhenry.be depotnummer D/2018/0306/79


cc Deurne Seizoensbrocbure 2018-2019  
cc Deurne Seizoensbrocbure 2018-2019  
Advertisement