Page 1

de

Kleinste Steepl e 24 augustus 2013

dAnSt


NIEUW * Onlangs werd de eerste fase van de heraanleg van het park afgerond, het leverde ons alvast een nieuwe uitvalsbasis op. Onze bar en infopunt vind je dan ook in de buurt van dit nieuwe avontuurlijke speelparadijs. (kant Marcel Windelstraat)

* De vrijwilligers van de Wereldwinkel verwennen ons voor het eerst met een fantastische koffiebar in ware fairtrade stijl!


De Kleinste Steeple vind je hoofdzakelijk achteraan in Park Baron Casier. Onze picknick start om 12u.30 aan de BAR-tent in de buurt van het nieuwe speelplein. Alle doorlopende activiteiten starten om 13u.30 en eindigen om 18u. Vanaf 12u.30 is er een gratis bewaakte fietsparking, aan de ingang kant Stationsstraat. Met al je vragen kan je steeds terecht op het infopunt.


15:00+17:00

BARTO (B)

Eenmans-act en komische acrobaat Barto staat garant voor opgetrokken wenkbrauwen en vooral een ferme lach. Zijn bijzonder elastische lichaam en zijn clowneske capriolen laten je verbaasd achter, wat natuurlijk de bedoeling is! Rusland, China en Japan kennen hem al, nu is het onze beurt.


14:30+16:30

Entre Sonore (B) • IMPACT

Sjorro Ell Torro denkt dat hij een Spanjaard is, Peng Suspense houdt vol dat hij een geboren Chinees is en Latzi Jones probeert het allemaal muzikaal onder controle te houden. Verwacht je aan waanzinnige basculesprongen, een traditioneel Spaans reuzehoepelnummer en veel dansbare rock-’n-roll.

13:30+15:00+16:00

Anita Bertolami (CH) Transfiguro

Met haar hele lichaam toont Anita Bertolami dat poppentheater ook anders kan. Met enkele simpele voorwerpen verandert ze zichzelf in een nieuw personage en verrast ze groot en klein.


vanaf 15:00 (doorlopend)

Bianca Chiappino (IT) Live as a tree

Is het een mens? Is het een boom? Of is het een dier? We houden het op een verrassende combinatie van de drie samen. Vergis je niet tussen alle andere bomen in het park, want voor je het weet, word je getrakteerd op een onverwacht bezoekje.

13:00+16:00+17:30

Granny Turismo (UK)

Maak kennis met ‘s werelds allereerste dansende winkeltrolley team! Deze dames amuseren het grote publiek sinds 2009 met hun shows, die nu eens stilstaan en plots weer vooruitschieten.


18:00

Los2Play (Es) โ€ข Starfatal

Deze Spanjaarden brengen het soort circus waar alleen plaats is voor gebeeldhouwde lichamen en perfecte bewegingen, waar fouten onwaarschijnlijk zijn en verlies aan coรถrdinatie nog minder mogelijk. Kortom, laat je inpakken door deze show vol hoogvliegers!


KSA - shake (doorlopend) Entre Sonore (14:30+16:30) Anita Bertolami (13:30+15:00+16:00) Flipdans (13:30+15:00+17:00) Barto (15:00+17:00) Muzinar - Oz (doorlopend) Flitsende dino’s (doorlopend) Los2Play (18:00) Grabbelpas + Grime (doorlopend)

SPE

EL

Bianca Chiappino (vanaf 15:00)

M

Chiro - knutselparcours (doorlopend) Ap&Diks - zo, je denkt dat je dansen kan (13:30+15:00+16:00+17:00)


KEUKELDAM

INFO

BAR

WC

EHBO

LPL

EIN

MARCEL WINDELSTRAAT

FIETSPARKING

STATIONSSTRAAT


13:30+15:00+16:00+17:00

Ap&Diks Zo, je denkt dat je dansen kan!

De mannen en vrouwen van Ap&Diks hebben dit jaar maar ĂŠĂŠn doel: iedereen aan het dansen krijgen. Ze hebben geen tribune of zitbanken nodig; wel een podium, een selectie grappige figuren en een uitnodigende dansvloer. Laat de beentjes maar al wapperen!


13:30+15:00+17:00

Cultuurdienst • flipdans

Onze mini-dansvloer wordt jouw podium! Sla aan het dansen en doe je zin. Lekker gek of net heel gracieus! Wij maken van jouw korte dansact een reeks foto’s. Met die foto’s ga je vervolgens aan de slag om je eigen flipboekje te maken. Een niet-temissen hebbedingetje - helemaal geflipt toch?!

Muzinar vzw • Oz Ontmoet de tot de verbeelding sprekende personages uit deze musical terwijl je rustig toertjes draait op hun molentje!


Shake • De KSA daagt je uit! Probeer hun hindernissen parcours te overleven en zij leren je, onderweg, hoe je als hiphopper, flamencodanser of ballerina moet bewegen.

Grabbelpas • Maak je eigen Marjostokje!

Grime • De vrijwilligers van De Schakel, bezorgen iedereen een dansend snoetje.


Chiro • In samenwerking met de Waregemse Bibliotheek werkte Chiro centrum een uniek kunstig knutselparcours3 uit. Ga jij naar huis met een regelrechte schat of een lekkere troostpijs?

compagnie DE URN • Jockeys die op stap gaan met een gevaarlijk paard: oppassen is de boodschap.


vakantie atelier De Schakel flitsende dino’s Een week lang gingen een aantal kinderen onder begeleiding van Annelies Blancke aan de slag met diverse materialen en technieken. Ontdek het verrassende resultaat in deze doorlopende tentoonstelling, waarin dino’s en veel licht centraal staan.


De Heksen In september is het verwachtingsvol uitkijken naar De Heksen. Na een reeks op de Gentse feesten bijt Uitgezonderd.Theater! in De Schakel de spits af van hun tournee door Vlaanderen. De Heksen is een verhaal naar het wereldberoemde boek van Roald Dahl met musicaldiva Wanda Joosten als opperheks. Zij domineert vanop een immense uitkijktoren haar medeacteurs Dieter Verhaegen en Pieter Klinck, die o.a. samen zongen in de musical Ben X. In deze voorstelling zitten zowat alle ingrediënten van een musical: een sterk verhaal, spitsvondige muziek, lichteffecten en humoristische woordspelingen. Uitgezonderd.Theater!: De Heksen vr 13/9 (20:00) | € 12/9/5 (-12j) gezinsvriendelijk, vanaf 6 jaar

ONTDEK AL ONZE FAMILIEVOORSTELLINGEN OP WWW.CCDESCHAKEL.BE


met dank aan alle deelnemende verenigingen en vrijwilligers, GICK, Woningbouw Huyzentruyt en Peter Devriendt.

Kleinste Steeple 2013  

Het familiefestival tijdens de Waregem Koerse feesten doet ook dit jaar wat het moet doen: verbluffen!