Page 1

kleinste steeple 2009

Dat er op de wereld heel wat zotte zulma’s en zeverende zebra’s rondlopen, wisten we al. Maar tot onze grote verbazing vind je de meeste ervan vandaag in Park Baron Casier! De Kleinste Steeple 2009 is dit jaar namelijk ZOT! Met onder andere gekke kapsels, flaterende metselaars, een troep kwetterende vogels, Canadees-Russische acrobaten, een aan de griep ontsnapte stille Mexicaan, prottende potten en een man die doet alsof hij zingt terwijl hij kegeltjes de lucht in smijt (of was het omgekeerd?). Het superzotte familiefestival voor groot, klein en zelfs voor die mensen met blauwe haren en rode pukkels op de neus!


Keu

kel

dam

bavik live (vanaf 19.30u)

at

ra

tio sta

st ns


Route 2

De Kleinste Steeple beleven doe je zo! Je kan je eigen parcours volgen, je laten verrassen tijdens het wandelen of je kiest voor één van deze routes:

Route 1

14.30 Tête de Pioche - Heyoka Theatre

13.30 Just Passing Thru - teatro Pachuco Teatro Golondrino Neem je tijd om de Boomverpleegsters, de zotte snoeten grime, het Kleinste Steeple Monument, het zotte pottenbos of de voorstelling PROT (14.30u) te ontdekken. 15.00 Export - Maza Loco Duik nu onder in het zottekot, ga knutselen bij de Grabbelpas of laat je een leuk kapsel zetten bij Sienta la Cabeza en wie weet loop je Les Piafs of vzw Hoekaf tegen het lijf. 17.00 Tête de Pioche - Heyoka Theatre

14.00

Ga voor Zotmodel 2009, bezoek de Boomverpleegsters, laat je snoetje schilderen of werk mee aan het Kleinste Steeple Monument. 15.30 Just Passing Thru - teatro Pachuco Teatro Golondrino Sienta la Cabeza Wellicht heb je daarnet niet alles kunnen doen, dan is dit je kans! Je kan natuurlijk ook verdwijnen in het zotte potten bos. 16.30 Export - Maza Loco Het Zottekot, de maskertjes en snorren van de Grabbelpas, de leuke kapsels van Sienta la Cabeza zijn er nog steeds. 18.00 Mario Queen of the circus

18.00 Mario Queen of the circus

Chiro centrum Teatro Pachuco Grime Teatro Golondrino Ap&diks Sienta la Cabeza Mario BE-PART Chaise à porteurs Jeugd Rode Kruis Heyoka Théâtre De Metserkes Grabbelpas KSA Vakantieateliers Severine Baert Compagnie de URN Maza Loco

Voor de eerste voorstelling heb je de tijd om te gaan knutselen bij de Grabbelpas, te verdwijnen in het Zottekot, het toonmoment van de Vakantieateliers (14u) te ontdekken of de eerste voorstelling van PROT bij te wonen.

15.00

16.00

17.00

18.00


zotmodel 2009 Chiro Centrum

Wie wordt Zotmodel 2009? Maak in 10 minuten tijd je eigen outfit en neem deel aan een fotoshoot in één van de drie tot de verbeelding sprekende decors! De foto’s vind je later terug op www.chirowaregemcentrum.be.

Just Passing Thru Teatro Pachuco (MEX)

Le SÔt de lA mort

Teatro Golondrino (FR) 13.30u + 14.30u + 15.30u + 16.30u + 17.30u Betoverend poëtisch marionettenspel in een moderne liefdesfabel. Een cartooneske voorstelling voor jong en oud waarin humor en ontroering hand in hand gaan. Christophe Croës weet als geen ander zijn minidraadpoppen te laten bewegen. Ze doen je lachen en huilen. (max. 70 personen)

13.30u + 16.00u Teatro Pachuco combineert elementen uit de stille film met die van de Europese clown en distilleert dit alles met de passie van de Mexicaans-Amerikaanse cultuur. In Just passing thru staat een man alleen met een valies. Onverwacht wordt een kind uit het publiek gevraagd om deel te nemen aan zijn show. Samen beginnen ze te improviseren en zonder een woord tegen elkaar te zeggen vinden ze elkaar in pure magie.

VZW hoekaf Ap&diks

12.00u–13.00u + 14.30u–18.00u op diverse plaatsen in het park

© Henry Krul

Een bus vol zotten trekt door het park. Ze voelen zich Elvis, Napoleon of zijn gewoon supergelukkig. Ze spelen muziekjes die iedereen kent of toch niet? Ons huisorkest zorgt dit jaar weer voor een leuke muzikale walking act en middagliedjes tijdens de picnick.

zotte kapsels

Sienta la Cabeza (SP) 15.00u–17.30u

zotte snoeten grime Vrijwilligerswerking cc De Schakel

Onder het motto ‘superzotte gezichtjes in de aanbieding’ staat de vrijwilligerswerking van De Schakel ook dit jaar weer in voor al die leuke snoetjes op de Kleinste Steeple.

Sienta la Cabeza combineert haartooi met beeldhouwkunst. De Catalanen dagen de zwaartekracht uit en bouwen de meest gigantische en extravagante coupes op ... jouw hoofd. Ga helemaal op in de kapshow van salon-dj Nick Prescott en geniet van de wervelende parade van zotte kapsels.


Queen of the Circus Mario (AUS) 18.00u Freddy Mercury komt naar de Kleinste Steeple! Terwijl hij doet alsof hij zingt smijt hij lustig kegeltjes in de lucht of laat hij zich dragen door duizenden handjes. Mario is zo zot als een achterdeur en toevallig ook één van de beste entertainers van de wereld!

het Kleinste Steeple Monument BE-PART & Stief Desmet

Heb je het al gehoord? Op de nieuwe rotonde in Waregem komt een bijzonder kunstwerk! Kunstenaar Stief Desmet tuurde rond in de Waregemse voortuintjes en zag kabouters, paarden, herten, leeuwen, … Hij verzamelde die vele beelden in zijn hoofd om ze daarna samen in één groot kunstwerk te gieten. Vandaag kunnen jullie samen met Stief ook zo’n zot kunstwerk in mekaar puzzelen: het monument voor de Kleinste Steeple! Kabouters, leeuwen, herten en andere wezens wachten op jullie…

Les Piafs

Chaise à porteurs (FR)

de boomverpleegsters Jeugd Rode Kruis

De zotte boomverpleegsters van het Jeugd Rode Kruis willen de oh zo eenzame bomen in Park Baron Casier een hart onder de riem steken. Dit doen ze aan de hand van ontspannende boomtherapie, een totaal geschifte bedevaart naar Moeder Treesa en een Walk of Fame met kiekjesmogelijkheid. Dat ze hierbij ieders hulp kunnen gebruiken zal niemand verwonderen. Het Jeugd Rode Kruis is een nieuwe jeugdvereniging in Waregem. Bij hen staan lachen en plezier voorop. Het motto is dan ook ‘Lach, speel, beleef!’. Naast ontspannende spelletjes willen ze kinderen tussen 6 en 13 jaar ook iets bijbrengen over EHBO. De activiteiten gaan elke zaterdag door van 9 tot 12 uur. jeugd@ waregem.rodekruis.be

Tête de Pioche

Heyoka Théâtre (FR) 14.30u + 17.00u De meestergast en zijn leerjongen trekken een gebouw op. De werf (en wat voor één) groeit niet zonder ongelukken. Een act zonder woorden, vol humor en clownerie. Heyoka Théâtre legt zich vooral toe op clowns en burleske humor.

vanaf 16.00u in parade door het park Een groep van 20 grote vogels strijkt neer in Park Baron Casier. Ze worden gestuurd door 20 Waregemse kinderen. Tijdens een workshop eerder op de dag, leren deze kinderen hoe ze deze poppen kunnen “gebruiken”. La Chaise à Porteurs zorgt zo voor een zot troepje vogeltjes die in een parade het park veroveren. La Chaise à Porteurs is een gerespecteerde en succesvolle theatergroep uit Frankrijk. Het werken met en optreden voor kinderen staat in hun aanpak centraal.

De Metserkes Onze verhuizers hebben zich omgeschoold en proberen het dit jaar opnieuw als bouwvakkers. Een plaatselijke bouwfirma bezorgde hen de nodige materialen, de vraag is wat doen ze daarmee? Misschien delen ze gewoon iets uit?


Maskers & snorren Grabbelpas

In samenwerking met de Waregems Cultuurdienst werkte de Grabbelpas een knutselactiviteit uit die je heel snel een Mondriaan maskertje of een Dali-snor op het gezicht zet. Even je zotte knutselvingertjes aan het werk zetten ... niets is leuker!

het bos van de zotte potten Severine Baert

Deze jonge Waregemse kunstenares maakte een aantal reuze bloempotten waar er bomen uit groeien. Geloof je het niet? Ga dan vlug kijken en wie weet valt er nog iets uit de lucht.

het zottekot KSA

Word jij één van de proefpersonen in het Zottekot van KSA Waregem? Ze vieren dit jaar hun 80ste verjaardag en brengen voor de gelegenheid deze supergekke attractie naar de Kleinste Steeple. Wie raakt door alle kamers van hun zottekot zonder helemaal gek verklaard te worden? Alsof dit nog niet voldoende is, nodigen ze je ook graag uit naar hun startdag op 19 september vanaf 14.00u in hun lokalen bij de muziekacademie. Daar kan je nog véél meer zotte toeren ontdekken!

Toonmoment vakantieateliers

PROT

Compagnie de URN 13.30u + 14.30u + 15.30u + 16.30u In de schaduw van het park kleven er figuren. Aan elkaar en aan een boom. Terwijl de ene voor een camouflagecowboy kan doorgaan en de andere de rode pellen van zijn indianenvel kan trekken, fluisteren ze zachtjes een verhaal. Hun verhaal. Iets over hoogst agressieve eekhoorntjes, een knalgele speedboot, een mooie oude broodrooster en hun welriekende vriendschap. Na ‘Monsnors’ haalt compagnie de URN twee jonge duiven uit het hok voor een tweede kindervoorstelling op de Kleinste Steeple. Een eerste kennismaking met dit pittige ‘verhaalin-wording’.

14.00u De populaire initiatie straattheater van de Vakantieateliers zet ook deze zomer de Kleinste Steeple op stelten. Na een weekje oefenen in clownerie, mime, comedy en typetjes, is het toonmoment aangebroken.

Export

Maza Loco 15.00u + 16.30u In volle overtuiging dat ze in Canada bij het grote Cirque Du soleil zijn beland, beginnen twee Russische acrobaten aan hun act. Wanneer blijkt dat ze niet zijn waar ze dachten te zijn, ziet het er even niet goed uit voor de twee. Maar al vlug nemen ze het heft in eigen handen en doen ze er alles aan om opnieuw te kunnen vertrekken naar daar waar ze zo graag heen willen: Canada! Een superzotte voorstelling van een jong Belgisch gezelschap, niet te missen.


Momenteel nieuwe woningen en bouwgronden te koop: - Waregem – Zuiderlaan (naast Intermarché) - Waregem – Platanendreef (Nieuwenhove) - Deerlijk – Beekstraat - Sint-Eloois-Vijve – Moerbosstraat - Olsene – Groeneweg - …

Meer info: 056/736.736 of www.huyzentruyt.be Woningbouw Huyzentruyt NV | Wagenaarstraat 33 | 8791 Beveren-Leie (Waregem)


ticketverkoop vanaf woensdag 2/9 Philippe Geubels, Gunter Lamoot, De Nieuwe Snaar, Nicole & Hugo, Buurman, Compagnie Cecilia, Cie Thor, Sioen, Karl Vannieuwkerke, Riguelle & Hautekiet, De Tijd, Yevgueni, Gino Sancti, HETPALEIS, Hannelore Bedert, Rock4, Youssef El Mousaoui, Peter De Graef,... Het zijn slechts enkele van de vele voorstellingen die nog niet uitverkocht zijn. Reserveer daarom vanaf 2/9 je tickets. 100% kippenvel! Je vindt alle informatie in de seizoensbrochure of op www.ccdeschakel.be. Bekijk ook het film- en vormingaanbod.

Schakelstraat 8 | 8790 Waregem tel. 056 62 13 40 | reservatie@ccdeschakel.be www.ccdeschakel.be

Kleinste Steeple 2009  

Programma parktheaterfestival tijdens Waregem Koerse Feesten 2009

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you