Page 1

driemaandelijks // mei - juni - juli // Afzender: CC De Schakel, Schakelstraat 8, 8790 Waregem

SEIZOENSMAGAZINE P 209959 Gent X

uit eerste hand


2


1

We zijn in de wolken. Want het seizoensaanbod voor 2018-2019 is er één dat we met veel trots en plezier aan jullie voorstellen. Het wordt een seizoen waarin we je graag prikkelen, ontroeren, uitdagen of aan het lachen brengen. Want beleven staat in CC De Schakel centraal: van theater, circus en muziek tot dans, humor en familievoorstellingen. Welke toppers we voor jullie in petto hebben verneem je op de volgende pagina’s, uit eerste hand. CC De Schakel is meer dan ooit het adembenemende cultuurcentrum voor iedereen van Waregem én daarbuiten.


Legende In dit seizoensmagazine worden de tarieven als volgt vermeld:

€ 13•9•6 standaardtarief <26 jaar <13jaar

Kies je voor een abonnement (vanaf 5 verschillende voorstellingen) dan geniet je van € 2 korting per ticket op het standaardtarief, met uitzondering van tarieven aangeduid met *.

!

Meer info over abonnementen, tickets en tarieven vind je vanaf p.84.

@ locatie Bij optredens of voorstellingen die niet in CC De Schakel doorgaan staat de locatie vermeld. De specifieke adressen van de locaties vind je terug op p.89.

Volg ons via Nieuwsbrief Blijf je graag op de hoogte? Meld je via onze site aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. We sturen je een overzicht van de agenda en delen onze laatste nieuwtjes, acties en wedstrijden.


3

Inhoudstafel

Voorwoord

1

Legende

2

Index per genre

4

Programma 2018-2019

6

Abonnementen en tickets

84

Je bezoek

88

Locaties

89

Ook in CC De Schakel 90 Wie is Wie

91

Kalender 2018-2019

92

Partners

96


Index per genre theater Theater Zuidpool 10 Ontroerend Goed 12 Unie der Zorgelozen 14 Muziektheater De Koloniemt 20 Forced Entertainment 25 SKaGeN & BRONKS 30 De Nwe Tijd 39 Hof van Eede 44 Julie Cafmeyer 50 De KOE 53 Theatercollectief RAF 57 Theater Malpertuis 58 Boris Van Severen & Jonas Vermeulen 67 KVS / Valentijn Dhaenens 70 Benjamin Verdonck / Toneelhuis 79 Toneelhuis & Arsenaal / Lazarus 83

dans Hear The Dance 19 Femke en Lander Gyselinck 33 Emio Greco 46 Rosas 56 Kopergietery / Cas Public 63 Bára Sigfúsdóttir 75 Cie Woest 78

circus Cirq Galapiat Cie EquiNote Starbugs Comedy D’irque & Fien Les Rois Vagabonds

21 41 51 52 72


5

muziek Sandra Kim, Begir Memeti, Marco Z & Band Marcel Vanthilt & Band Spinvis Isolde Pieter Embrechts Hear The Dance Flat Earth Society Wouter Berlaen Poltrock Luka Bloom Josienne Clarke & Ben Walker / John Smith Het Zesde Metaal Steiger Senne Guns The Harlem Gospel Choir Sarah Ferri & String Quartet Scala STUFF. Còig Stan Van Samang Stef Bos Wim Opbrouck The Scabs Ride This Train Gers Pardoel

6 7 11 16 18 19 22 23 24 26 27 29 35 37 38 40 43 45 54 59 61 62 65 68 71

humor Ygor uit Poperinge 8 Arnout Van Den Bossche 13 De Frivole Framboos 31 Lander Severins 32 William Boeva 36 Die Verdammte Spielerei 47 Rundfunk 55 Jacques Vermeire 60 Bert Gabriëls 64 Otto-Jan Ham 73 Han Coucke & Griet Dobbelaere 76 Jens Dendoncker 81

familie

PJDS 80 Kleptomatics / Ze Qauffeurz 82

Uitgezonderd Theater Casier en Dies Fabuleus / Ballet Dommage Dividu Theater Terra D’irque & Fien Kopergietery / Cas Public Beeldsmederij De Maan

klassiek + modern

extra

The Bony King of Nowhere / Bert Dockx 77

Trio Khaldei Walter Hus Daan Vandewalle Liebrecht Vanbeckevoort

34 42 66 69

9 15 17 28 48 52 63 74

WinterWoordenNacht 2019 49 KEREKEWERE 2019 78, 79, 80


6

Sandra Kim, Begir Memeti, Marco Z & Band Bella Italia, ti sento!

M

muziek

vrijdag 31 aug. // 20.00u // € 11* // @ OC ‘t Klokhuis

Kan je Rocco Granata, Adamo, Paolo Conte, Ramazzotti, Zucchero, Sofia Loren, Carla Bruni, Laura Pausini, … op 1 podium krijgen? Voor de jubileum-editie van Beveren Kermis moet dat lukken. Bella Italia, ti sento! brengt het dolce-farniente-gevoel tot in Beveren-Leie met het beste uit de Italiaanse muziek van de voorbije decennia.

Geheel in stijl gebracht door een band Con Tutti Italiani: Sandra Kim (echte naam Sandra Caldarone), Marco Zanetton en Begir Memeti (gekend als acteur in Familie, Deadline 14/10, …). Geflankeerd door volbloed Italiaanse muzikanten brengen ze een hartverwarmend concert voor de Belg die zijn vakantiegevoel wil vasthouden. Niet te missen en daarmee basta!


M

muziek

Marcel Vanthilt & Band CA$HCA$H donderdag 13 sep. // 20.30u // € 17•11 // staand clubconcert

Het eerste solo-album van Marcel Vanthilt … Het éérste solo-album? Toch wel.

Met ARBEID ADELT! maakt hij al sinds 1981 langspeelplaten. Het laatste album ‘Slik’ (2015) kreeg tal van lovende recensies èn een nominatie voor een MIA in de categorie Nederlandstalig. Maar nooit componeerde hij helemaal alleen. Samen met zijn band - met o.a. keyboardspeler Ad Cominotto - komt hij in onze club zijn eerste soloplaat CA$HCA$H voorstellen. Verwacht je live aan tien slijpschijfscherpe tracks, onthullende teksten met een verhaal, markante observaties en bizarre visies in een geluidslandschap dat elektronisch gestoord, tegelijk catchy en aanstekelijk is. Marcel Vanthilt, een debutant van zestig, onthult zijn brein: knisperend en knetterend, vrolijk en somber, eenzaam en massaal, dansbaar en intiem.

7


8

Ygor uit Poperinge Roodkopje en de walf

H

humor

vrijdag 14 sep. // 20.00u // € 15•11

De kleine (mooie) Ygor uit Poperinge viert zijn koperen jubileum. Hoe iemand met zulke korte beentjes het twaalf en een half jaar op de planken volhoudt is ons een raadsel. Een reden temeer om het te vieren. Hij neemt je mee op een avontuur dat doet denken aan een klassiek sprookje. Of je onderweg in zijn verhaal een wolf zal tegenkomen is nog maar de vraag. Maar verwacht je zeker aan een bundeling van zijn beste grappen en een pak nieuwe grollen in een wervelende comedyshow.

Ygor, het alter ego van Filip Haeyaert heeft al heel wat pluimen op zijn muts. Zo won hij o.a. Humo’s Comedy Cup, Zilver op het Concours Wim Sonneveld en de Bronzen Kabouter Cabareteske. Hij ontpopte zich tevens tot ‘cartoonheld’ en graag geziene gast in tv-programma’s.


F

familie

+6

Uitgezonderd Theater Pippi Langkous zet de boel op stelten zaterdag 15 sep. // 16.00u + 19.00u // â&#x201A;Ź 15*

Een knotsgekke familiemusical. Pippi Langkous (Free Souffriau), de roodharige, sproeterige spring-in-â&#x20AC;&#x2122;tveld, zet het theater op stelten. Ze is eigenwijs, heel sterk en doet alles wat niet mag: in haar neus peuteren, grote mensen voor de gek houden en vooral het avontuur opzoeken. Pippi zet de boel op stelten wordt een vrolijke muziektheatervoorstelling voor het hele gezin vol humor en aanstekelijke liedjes. In een bewerking van Stany Crets en met muziek van Ronny Mosuse maakt regisseur Tijl Dauwe (bekend van o.a. de Ketnet-musicals) een eigenzinnige en swingende voorstelling.

Wie denkt dat het niet gekker kan, heeft het mis. Want naast Free Souffriau, staan ook Eline Demunck en William Boeva op het podium. Als dat geen extra reden is om te komen kijken.

9


Theater Zuidpool De felomstreden kroon...

T

theater

... EN DEERNISWEKKENDE DOOD VAN KONING EDWARD EN ZIJN FAVORIET, JONKHEER GAVESTON, ONDER WIENS BETOVERING HIJ ZICH AFKEERDE VAN ZIJN KONINGIN EN KROONPRINS, TOT STEEDS GROTERE WOEDE VAN DE VERZAMELDE ADEL EN HET VOOR DE REST ONWETENDE GEWONE VOLK (VRIJ NAAR CHRISTOPHER MARLOWE)

vrijdag 21 sep. // 20.00u // € 17•9

© Koen Broos

10

Zuidpool meets Tom Lanoye meets Mauro Pawlowski. Wanneer Koning Edward II zijn gehate en verbannen minnaar naast zich op de troon zet en hem de machtigste man van het rijk maakt, ontketent hij aan het hof en binnen zijn eigen familie een bloederige en nietsontziende ratrace naar de kroon. Tom Lanoye bewerkt het allereerste koningsdrama uit de geschiedenis, geschreven door Shakespeares grote rivaal Christopher Marlowe, tot een volledig nieuw stuk. Kleef daar de eigenzinnige enscenering van Zuidpool op, een cast bestaande uit vier generaties uitzonderlijke acteurs: Johan Van Assche (Beau séjour), Sofie Decleir (De Kavijaks), Peter Seynaeve (Ten Oorlog) en Vincent Van Sande (Zone Stad) en je krijgt heerlijk klassiek teksttheater van de bovenste plank, om van te smullen. Last but not least: Mauro Pawlowski componeerde een geluidsdecor voor dit familiaal koningsdrama vol wraakzucht en inktzwarte humor.


M

muziek

Spinvis (nl) Trein, Vuur, Dageraad zaterdag 22 sep. // 20.00u // € 21•11

© Marc Driesen

Zelfs al zegt de naam Erik de Jong aka Spinvis jou niets, radiogewijs sloop hij vast je brein al binnen.

Het begon allemaal met ‘Voor ik vergeet’ en ‘Bagagedrager’. Vijftien jaar later verschijnt album nummer vijf: Trein, Vuur, Dageraad. Vanuit korte schetsen, opgenomen met een iPhone, groeide de combinatie van schijnbaar willekeurige woorden uit tot een heel album. Zijn luchtige maar poëtische verhalenstijl, zijn ingetogen en aanstekelijke composities, zijn unieke zachtmoedige stem, ze zijn herkenbaar uit de duizend.

De vernieuwde band die Erik de Jong rond zich verzamelde, hanteert een uitgebreid instrumentenpalet, van zingende zaag tot trombone. En de samenzang is geen tweemaal dezelfde. Liefhebbers van het eerste uur hoeven niet op hun honger te blijven zitten, want de Spinvisklassiekers passeren ook de revue. Je zal aan zijn lippen hangen, want hij neemt je mee ver weg van hier.

11


Ontroerend Goed Fight Night

T

theater

donderdag 27 sep. // 20.00u // € 15•9

© Sarah Eechaut

12

Vijf spelers. Vijf rondes. Uw stem. Eén winnaar. Het Gentse Ontroerend Goed speelt van Montréal tot Sydney en verraste ons een paar jaar geleden al met ‘A brief history of everything’. Het theatergezelschap is wellicht één van de meest internationale van het land. Ze zijn te gast in Waregem met hun Engelstalige voorstelling die perfect past in dit verkiezingsjaar. Fight Night is een interactieve voorstelling waarin politiek en theater centraal staan. Vijf kandidaten strijden in deze boksmatch om uw sympathie en de stem van het publiek.

De wedstrijd wordt niet gestreden met hun vuisten, maar met woorden en blikken. Gewapend met een stembakje beslist het publiek wie van de vijf acteurs op het podium blijft. Wie is de uitverkorene?

Ontroerend Goed heeft me met deze ‘Fight Night’ doen nadenken en twijfelen, doen discussiëren en daar van alles bij voelen. … Haast u en bestel kaartjes, u wil dit meemaken. - De Morgen


H

humor

Arnout Van Den Bossche Burn-out voor Beginners donderdag 4 okt. // 20.00u // € 17•11 vrijdag 5 okt. // 20.00u // € 17•11

Maak kennis met Arnout. In een niet zo ver verleden was hij nog ingenieur op de werkvloer waar hij naar eigen zeggen ‘meer komedie moest spelen dan op het podium’. Vijftien jaar lang vervolmaakte Arnout Van Den Bossche zich in de kunst van werk uitstellen, papieren goed leggen, bazen paaien en koffiedrinken. Omdat hij toch niets nuttigs te doen had, is hij maar begonnen met zijn echte specialiteit: mensen observeren. Wie zijn ze, hoe werken ze én hoe doen ze alsof? Met zijn onafscheidelijke bord en stiften geeft deze Senior Executive Comedian je tips om te overleven in een plezante mensenjungle vol overgevoelige trutten, vergaderbemoeials, de chef zonder privéleven maar mét flauwe moppen, ... Arnout is subtiel, diepmenselijk, herkenbaar, hilarisch en de beste remedie tegen een burn-out.

© Filip Naudts

De hotste trend van het moment: de Burn-out.

Hou vooral Arnout in de gaten, want die maakte behoorlijk wat indruk! - De Standaard

13


Unie der Zorgelozen / Theater Malpertuis Vijand Van Het Volk

T

theater

zaterdag 6 okt. // 20.00u // € 15•9

Een brandend actueel stuk over leugens, gespin en opportunisme uit 1883. Burgemeester Hendrik wil met een ambitieus wellness-resort zijn volk de 21ste eeuw binnenloodsen. Maar de ontdekking van zijn broer Karel dat het water vervuild is, opent de doos van Pandora … © Paul Decloedt

14

In de confronterende maar herkenbare bewerking van Henrik Ibsens klassieker, brengt schrijver/regisseur Geert Six een verhaal dat na honderddertig jaar nog even actueel is. In ons sappig WestVlaams met een gemengde cast van professionelen en amateurs, toont Vijand Van Het Volk dat gekonkelfoes van de machthebbers en de onverschilligheid van de burgers van alle tijden zijn. Ontdek zelf de meer dan geslaagde samenwerking tussen Theater Malpertuis en het sociaal-artistieke gezelschap Unie der Zorgelozen.


F

Casier en Dies (nl) Moes

+1,5

familie

© Wim Lanser

zondag 7 okt. // 9.30u + 11.00u + 14.30u // € 7* // @ Mensinde

Op de vloer staan een appelboom en drie kastjes. De kastjes herbergen levendig keukengerei en gekke machines. Deze spelen het verhaal van appels tot moes. Moes is een fijne poëtische voorstelling vol fantasie, die ontroert in zijn eenvoud en verrast met zijn finesses. De grote bewegingen en de verrassende geluiden spreken de kleintjes aan. Terwijl het verhaal de oudere kinderen meevoert.

Acrobaat Karel Casier en zijn partner Dieske Krijnders brengen een heerlijk geurende, woordeloze voorstelling vol muziek, magie en beweging voor onze allerkleinste vriendjes. Na de voorstelling mogen de kinderen zelf aan de slag in een mini-variant van het decor. Waarschuwing: na het zien van Moes kan het zijn dat uw keukengerei thuis ook tot leven komt …

15


16

Isolde Isolde live XL

M

muziek

vrijdag 12 okt. // 20.00u // € 21•11

Isolde Lasoen, crème de la crème muzikante en drumster bij o.a. Daan, Flip Kowlier en Raymond van het Groenwoud, is terug. En hoe! Samen met haar lievelingsmuzikanten, die toevallig allemaal met de naam ‘Ben’ door het leven gaan (Les Bens) bracht ze onlangs haar debuutalbum ‘Cartes Postales’ uit. Haar zoetgevooisde stem en voorliefde voor rijke orkestratie laten je moeiteloos wegdromen naar zwoele Zuid-Franse avonden.

De groep wordt voor de gelegenheid aangevuld met een blazerssectie (XL) en dat maakt de muziek nog opzwepender. Denk maar aan trompettist Jo Hermans die ons vorig seizoen wegblies met zijn solo’s tijdens het concert van André Brasseur. Ca devient une soirée magnifique XL.


F

familie

+6

Fabuleus / Ballet Dommage Klusterkrakkekilililokatastrof zaterdag 13 okt. // 19.00u // € 13•9•6

De prijs voor de meest onuitspreekbare titel van dit seizoen is gekend. Klutserkrakkekilililokatastrof schippert tussen een zigeunerverhaal en een maffia-epos, Tom and Jerry, een opera en een western, een Spaanse telenovelle en het Eurovisiesongfestival. De aanstichters van deze bizarre chaos zijn twee personages met een niets ontziende passie voor het podium. De acteurs Maxim Storms en Katrien Valckenaers (kennen we van de eerder fel gesmaakte familievoorstelling

‘Snipperdagen’) bedienen zich van een smakelijke taalpuree van Italiaans/ Zweeds met een West-Vlaamse tongval. Hilarisch onverstaanbaar maar heerlijk herkenbaar. Samen scheppen ze een wereld die baadt in de nostalgische sfeer van rondtrekkend theater. Komt dat zien! Het is een ‘never, ever’ eerder vertoond spektakel.

17


Pieter Embrechts A Street Concert (Gezongen portretten op doek)

M

muziek

woensdag 17 okt. // 20.00u // € 19•11

Woord, beeld, muziek en een aantal gewone mensen met een uitzonderlijk verhaal vormen het palet voor deze mooie muziektheatervoorstelling. Pieter Embrechts interviewde de voorbije jaren boeiende mensen die leven, wonen, werken en wandelen op de Antwerpse Turnhoutsebaan, de plek waar hij zelf ook woont. Het resultaat is een indringende muzikale documentaire waarin de verhalen van deze mensen verteld worden via songs en filmische portretten. Kleine maar bijzondere verhalen, met humor en tragiek, zoals ook wij het leven ervaren. A Street Concert is een fijne kruisbestuiving van cinema, documentaire, muziek, lied, theater en vertelling. Hilarisch en ontroerend. Indringend en onthutsend. © Diego Franssens

18

Om instant blij van te worden. Dat het een les mag zijn voortaan meer naar anderen te luisteren. Want iedereen, jong en oud, heeft iets te vertellen. - Het Nieuwsblad


M

muziek

Hear The Dance (pl) Masters Of Rhythm vrijdag 19 okt. // 20.00u // € 17•11

Flamenco meets stepdance meets jazz meets … you. Hear The Dance is een buitengewoon uniek project gebaseerd op verschillende vormen van percussieve dans: Ierse stepdance, flamenco, tapdans, hedendaagse dans en live etnojazz. Een kleurrijk spektakel met internationale artiesten uit o.a. Polen, Ierland en Spanje, waarin dans en live uitgevoerde muziek hand in hand gaan.

In deze show ontdek je een harmonieuze collage van verschillende dansstijlen. Fans van traditionele flamenco zien voor het eerst Ierse dans, liefhebbers van exotische dans ervaren wereldmuziek, jazzluisteraars beleven een dansperformance. Inspirerend voor een jong publiek en intrigerend voor de meer ervaren toeschouwer. Een aanrader voor de nieuwsgierige dans- en muziekliefhebber.

19


Muziektheater De Koloniemt & HERMESensemble Mevrouw Bob

T

theater

zaterdag 20 okt. // 20.00u // € 15•11

Life’s a bitch. Niemand wordt geboren voor zijn plezier. Of per ongeluk. Allemaal komen we hier iets doen, iets leren. Wat onszelf betreft is dat wel duidelijk. We weten waar onze pijnpuntjes zitten. Maar over anderen vinden we gemakkelijk dat zij louter geboren lijken om plezier te maken en geluk te hebben. Zeker wanneer het gaat om de welvarenden van deze wereld. De geprivilegieerden. Mevrouw Bob komt je de ogen openen.

© Pat Verbruggen

20

Mevrouw Bob wordt geen monoloog, maar een rasechte dialoog tussen de tekst van Peter De Graef en de livemuziek van Bo Spaenc. Marc Tooten speelt altviool en topactrice Tania Van der Sanden (bekend van o.a. In de Gloria, Vaneigens,…) speelt Mevrouw Bob, een erg succesvolle zakenvrouw die plots ongeneeslijk ziek wordt. Een must see voor wie van stevig theater houdt.


C

+12

circus

Cirq Galapiat (fr) Boi

© Francois Alaitru

woensdag 31 okt. // 20.00u // € 17•11 // @ Oblaten auditorium donderdag 1 nov. // 20.00u // € 17•11 // @ Oblaten auditorium

Een circusmoment zonder opsmuk, waarbij het publiek geconfronteerd wordt met de talrijke risico’s die de Franse topacrobaat Renaud Vincent neemt. Houtblokken, rustieke planken en een lekkere fles rode wijn: een ander decor is uit den boze, zeker wanneer je de voorstelling de titel Boi geeft.

De acrobaat gaat in duet met een live muzikant: twee drinkebroers, hoe leger de fles en zwaarder het hoofd, hoe meer ze de grenzen van het onmogelijke opzoeken. Salto’s, georkestreerde valpartijen en levensbedreigende sprongen vliegen je letterlijk en figuurlijk om de oren. Op zoek naar een acrobaat met een overdosis lef? Je hebt hem bij deze gevonden. Nooit zat je zo dicht op een indrukwekkende portie waaghalzerij.

21


22

Flat Earth Society Untitled#0

M

muziek

vrijdag 2 nov. // 20.00u // € 19•11 // @ Oblaten auditorium

Sinds het begin van deze eeuw is Flat Earth Society - kortweg FES - het uitbundige, vijftienkoppig orkest van componist Peter Vermeersch. Peter, die in Waregem zowel muzikaal als fysiek zijn eerste stapjes zette, wordt dit jaar 60. Ook FES, dat we gerust zijn levenswerk mogen noemen, heeft met zijn 20 jaren op de teller iets te vieren. Untitled#0 is de titel van het nieuwe album en het laat meer dan ooit de overgave van een bende muzikanten horen die zich 100 procent smijten om je oren en alles daartussenin mee te voeren naar … waar eigenlijk? Hier begint het luisteren.

De nieuwe composities werden in 2017 opgenomen in Brussel en later afgemixt door Oz Fritz, een producer die eerder werkte voor Tom Waits, John Zorn, Bob Marley en vele anderen. Peter 60, Fes 20 en een producer die met wereldsterren werkt: het ideale moment om hem in zijn hometown aan het werk te zien.


Wouter Berlaen #bestefuckingplaatintzultsever

M

muziek

© Marc De Bree

woensdag 7 nov. // 20.30u // € 15•11 // staand clubconcert

We weten het misschien nog niet, maar op dit eigenste moment is Wouter Berlaen bezig aan een wereldplaat. Een plaat in onvervalst Zults dialect #bestefuckingplaatintzultsever.

‘Brengt ui zuster mee’ in het niet zullen doen verzinken. Verwacht je aan nieuwe klassiekers die je instant zal meefluiten en aan meezingers die het gepruts uit het verleden zullen klasseren.

Op het moment waarop je dit leest is Berlaen en zijn alles spelende duo-orkest aan het knutselen aan nieuwe songs, die zijn andere bescheiden radiohits ‘Oe ver’est nog?’, ‘Ge zij were zat’ en

En ja, na de voorstelling kan je zeggen dat je erbij was en dat je Berlaen nog van dichtbij gezien hebt in onze club. Werchter-fans en Pukkelpoppers zullen geweldig jaloers zijn.

23


24

Poltrock Mutes, Moods & Machines

M

muziek

donderdag 8 nov. // 20.30u // € 15•11 // zittend clubconcert

Piano wizard David Poltrock speelt vast bij De Mens en Hooverphonic, is een veelgevraagd sessiemuzikant en producer (Triggerfinger, Bart Peeters, Tom Helsen, …) en was hulpcoach in The Voice van Vlaanderen van zowel Jasper Steverlinck als Bent Van Looij.

De synthese van die bijna vijf jaar durende odyssee vindt nu zijn weerslag in de trilogie Mutes, Moods & Machines: drie platen gaande van korte, intieme pianoschetsen over cinematografische soundscapes tot en met hypnotiserende elektronica.

De voorbije jaren nam hij de tijd om te experimenteren met klanken en instrumenten: analoge en modulaire synths, prepared piano, de oude weerspannige Steinway buffetpiano in de woonkamer.

Piano-tovenarij vanop de eerste rij.


T

theater

Forced Entertainment (uk) Real Magic zaterdag 10 nov. // 20.15u // â&#x201A;Ź 15* // @ NEXT-festival Kortrijk

In het kader van het NEXT-festival pikken we dit jaar Brits absurdistisch theater van de bovenste plank mee.

In Real Magic schept het Britse Forced Entertainment een wereld van absurde ontkoppeling, strijd en komische herhaling. Met op de achtergrond een klankband van applaus en gelach, begeven de spelers zich in een onmogelijke illusie. Terwijl momenten van verlies, hoop en verwachting zich eindeloos herhalen, onthult zich iets dat het midden houdt tussen een chaotisch tv-programma, cabaretvoorstelling en telepathische truc.

Gevangen in een wereld van tweede kansen en twijfel, variaties en veranderingen, vervormingen en transformaties, neemt Real Magic je mee op een hallucinante trip. Het resultaat is een indringende performance over optimisme, zelfbeschikking en het verlangen naar verandering: pure magie! Wat voor de ĂŠĂŠn de saaiste voorstelling ooit lijkt, wordt voor een ander een theatertrip om niet snel te vergeten.

25


26

Luka Bloom (ie) Refuge

M

muziek

dinsdag 13 nov. // 20.00u // € 25•20

Met zijn intrigerende gitaarspel, unieke stem en opvallende songkeuze weet Luka Bloom bijna elk publiek wel in te pakken. De Ierse singer-songwriter brengt zijn emoties al meer dan vijfentwintig jaar in eigen nummers en zorgvuldig uitgekozen covers tijdens geweldige concerten. De 62-jarige Ier heeft veel mooie herinneringen aan Vlaanderen.

People at the Cactus Festival in Bruges standing in the pouring rain, singing. Walking onstage at 1am on a Saturday night at Marktrock in Leuven, AFTER Iggy Pop. I was SO nervous; but the audience took care of me ...

Met zijn nieuwste plaat Refuge (2017) neemt deze internationale topper zijn toevlucht onder onze warme spots en belooft zowel nieuw als oud werk te spelen, zonder setlist.


Josienne Clarke & M Ben Walker (uk) / John Smith (uk)

muziek

donderdag 22 nov. // 20.30u // € 15•11 // zittend clubconcert

De spots na het optreden van Luka Bloom zijn nog niet helemaal afgekoeld en we kunnen alweer internationaal uitpakken met een fijn dubbelconcert. Deze keer lanceren we de mooiste stemmen uit de UK op ons clubpodium.

Koppel het fraaie, loepzuivere stemgeluid van Josienne Clarke aan het begenadigd gitaarspel van Ben Walker en je krijgt een Brits topduo dat in 2015 de BBC Folk Award won. Hun muzikale creaties zijn zeer oprecht en houden de herinnering aan June Tabor of Bert Jansch levend en serveren ons een stemgeluid à la Joan Baez en Gillian Welch. Hartverwarmende schoonheid en vakmanschap.

De Britse singer-songwriter John Smith heeft eveneens een stem van goud en maakt ongewoon goede indiefolk. Zijn typerende percussieve gitaarspel en zijn typische stemgeluid doen denken aan de muziek van Ray Lamontagne of John Martyn. Artiesten als Lianne La Havas en Ben Howard dragen hem terecht op handen. Onze club zal te klein zijn voor zoveel adembenemende intimiteit.

27


28

Dividu Toen zij bijna van de aarde vielen

F

familie

vrijdag 23 nov. // 20.00u // € 13•9•6

Een meisje heeft het gevoel dat ze nog nooit wat heeft meegemaakt. Nog nooit een soort van ramp. Ze besluit haar huis te verbranden en op weg te gaan. Op naar de rampen! Op naar het einde van de wereld. Onderweg trekt ze langs onheilspellende plaatsen en ontmoet ze een bonte verzameling aan personages. Maar hoe herken je een ramp? En wanneer is haar tocht ten einde?

Toen zij bijna van de aarde vielen neemt je mee op een beeldende muziektheatertrip voor jongeren. We volgen personages die het gevoel hebben dat ze nog nooit wat hebben meegemaakt en de drang hebben om iets te laten gebeuren. Iets échts, iets spannends, iets rampzaligs, iets avontuurlijks ... IETS. Het wordt een vurige expeditie waar de kruisbestuiving tussen goochelen, poëzie, muziek en objecttheater je niet onbewogen laat. Je zal er weg van zijn.

+10


Het Zesde Metaal Calais (theatertour)

M

muziek

© Bache Jespers

zaterdag 24 nov. // 20.00u // € 25•23

Vorig jaar speelde de groep rond Wannes Cappelle in een try-out onze club héél ‘naar de wuppe’ … Deze keer komt Het Zesde Metaal naar ons huis met volledig herwerkte versies van de songs uit het beklijvende Calais, afgewisseld met werk uit eerdere albums. Ook de gloednieuwe arrangementen spreken tot de verbeelding. De muziek streelt, stuwt en schuurt, de songteksten nestelen zich onder de huid en de toeschouwer blijft zelden onbewogen.

’Naar De Wuppe‘ stond wekenlang bovenaan de hitlijsten van Radio 1 en Studio Brussel en eind 2016 stemden de luisteraars van Radio 1 de evergreen ’Ploegsteert‘ naar de hoogste plaats in de ’100 op 1‘. Begin 2017 vielen frontman en band nogmaals in de prijzen met 2 MIA’s voor ’beste auteur/componist‘ en ’beste album‘. Het Zesde Metaal zag de totale doorbraak bekroond met een spot op Rock Werchter 2017. Op plaat 100% pure West-Vlaamse wereldklasse en live in bloedvorm.

29


30

SKaGeN & Bronks Tsjick

T

theater

donderdag 29 nov. // 20.00u // € 15•9

Het was al even geleden maar eindelijk komt SKaGeN nog eens over de vloer. Met Tsjick pakken ze je mee op weg in een verhaal vol spanning, hilarische vooroordelen en bijtende humor. Maik en Tsjick zijn niet echt toonbeelden van maatschappelijk succes. Maik behoort tot de zogenaamde ‘betere klasse’, maar wordt door zijn incompetente ouders emotioneel genegeerd. Tsjicks familie bengelt ergens onderaan de sociale ladder. De twee veertienjarige, verwaarloosde jongens slaan de deur achter zich dicht: ze stelen een aftandse jeep en rijden richting zuiden. Zonder kaart of blikopener, maar met een duidelijke bestemming: Wallocheië. Theatermakers Korneel Hamers (SKaGeN) en Mohamed Bar baseren zich op het gelijknamige boek van Wolfgang Herrndorf dat gelauwerd werd voor zijn glasheldere stijl, humor en sterke dialogen.


H

humor

De Frivole Framboos Wachten op Do Groot vrijdag 30 nov. // 20.00u // € 22•11

In Wachten op Do Groot gidsen de twee virtuozen ons richting de oorsprong, de big bang van de muziek, de noot waarmee het allemaal begon: do groot. Reizend in en doorheen het verleden, zet De Frivole Framboos de tijd op zijn kop en zoekt het antwoord op de vraag wat er zou gebeuren mochten vroegere tijden de toekomst geweest zijn: zou Stromae Mozart hebben geïnspireerd, zou James Last van invloed zijn geweest op Wagner? En hoe zouden Bach en Beethoven hebben geklonken mocht Wagner hen voor zijn geweest? Het zijn vragen waar de wereld lang mee heeft geworsteld. Wacht niet langer, want de hilarische antwoorden zijn de moeite meer dan waard.

© Koen Bauters

De Frivole Framboos trekt met hun beproefde recept opgebouwd rond cello, piano en zang naar theaters in heel Europa. Binnenkort zullen Peter Hens en Bart Van Caenegem ons te woord staan in hun moederland met een gloednieuwe voorstelling.

31


32

Lander Severins Maanlander

H

humor

vrijdag 30 nov. // 20.15u // € 14•9 // @ Buurthuis de Statie

That’s one small step for a man, one giant leap for … Maanlander. Lander (°1996), een jong beloftevol cabarettalent, zet voor het eerst voet in Deerlijk met zijn soloprogramma. In Maanlander gaat hij op zoek naar verbinding en het echte contact met het publiek.

In een avondvullende voorstelling bestaande uit lied en tekst krijg je het verhaal van LEMS, de maanlander die toevallig op Aarde terechtkwam. Een jaar lang reisde hij door de wereld en keek naar toevallige plekken waar hij toevallig belandde door toevallige coördinaten, hij keek naar de mensen en naar kevers. Als alles goed gaat, eindigt dit programma even veilig en succesvol als de eerste maanlanding. LEMS doet zijn best. Roger that.


D dans

Femke en Lander Gyselinck Flamer zondag 2 dec. // 20.00u // € 15•11// scène op scène

Broer en zus: zij is danseres en hij is drummer. De fascinatie voor elkaars beroep doet hen ruilen. Hij laat haar drummen en zij laat hem dansen. Met als leidraad een catchy popsong van Jennifer Lopez. Net zoals hun genen verweven zitten in elkaar, vervaagt ook de de grens tussen dans en muziek. Maak deel uit van een aanstekelijk duet waarbij je mee op het podium zit, aan drie zijden rondom de voorstelling.

Ervaar van nabij hoe met veel schwung en intimiteit dans en drum zich verbinden tot een prachtig geheel. Femke studeerde als danseres aan P.A.R.T.S., Lander is één van Vlaanderens beste drummers en zien we terug met zijn band STUFF. in januari in onze schouwburg. En oudste broer Wannes, dramaturg, houdt een oogje in het zeil. It’s a family affair...

33


Trio Khaldei

K

klassiek

woensdag 5 dec. // 20.00u // € 17•11 // scène op scène

© Nicolas Draps

34

Trio Khaldei verenigt drie meesterlijke muzikanten (pianiste Barbara Baltussen, violist Pieter Jansen en cellist Francis Mourey) die elkaar vonden in hun passie voor kamermuziek. Het trio concentreert zich op de unieke klankkleur van het pianotrio uit de 19de, 20ste en 21ste eeuw. Deze ‘klassiek + modern’ verwijst naar Wereldoorlog I. Het programma brengt 3 essentiële werken uit de boeiende periode van de moderne muziek. Claude Debussy’s rapsodische ‘Sonate

voor viool en piano’ (1917, één van zijn laatste werken) en Maurice Ravel’s ‘Pianotrio’ (1914) behoren tot de kleurrijkste en meest innovatieve werken uit de kamermuziekgeschiedenis. Het onwezenlijk mooi verklankte ‘Verklärte Nacht’ (1899) van Arnold Schönberg met zijn dramatische spanningen, sluit de avond af. Trio Khaldei geeft vorm aan de drie stukken, die ze telkens ‘grand cru’ serveren.


Steiger

M

muziek

© Mati Le Dee

donderdag 6 dec. // 20.30u // € 15•11 // zittend clubconcert

Het jazztrio Steiger toont aan dat de Belgische jazzscene heel wat in petto heeft. Pianist Gilles Vandecaveye (zoon van Marijke Pinoy, n.v.d.r.), bassist Kobe Boon en drummer Simon Raman uit Gent gaan in dialoog via zelfgeschreven composities en vrije improvisaties. Evenwaardig staan ze naast elkaar en trekken ze de luisteraar mee in hun speelse en filosofische ontdekkingstochten doorheen jazz, rock, improvisatie en elektronische muziek.

De winnaar van Jong Jazztalent Gent 2017 kreeg, naast lovende recensies voor hun debuutalbum ‘And Above All’, ook een plaats op de Club Stage op Jazz Middelheim. Momenteel neemt Steiger zeven verschillende nummers op zeven verschillende locaties op. Deze omgevingen zullen ze visueel en via soundscapes in hun livenummers verwerken. Een heerlijk audiovisuele totaalervaring die je niet mag missen.

35


William Boeva Reset

H

humor

vrijdag 7 dec. // 20.00u // € 18•11

’t Leven is geen… pretpark. Tijd voor ‘Ctrl-Alt-Delete’. Door het overdonderende succes van zijn eerste solovoorstelling begon het leven van William Boeva op een rollercoaster te lijken: snel met hier en daar stevig bochtenwerk, nu en dan stevig over de kop, hier en daar een kotskwakje. De rush van zijn eerste tournee was misschien het beste dat hem ooit is overkomen. Maar hij zat niet echt aan het stuur en bleef achter met een hoop vragen.

© Studio Edelweiss

36

Aanvaarden de mensen hem om wie hij echt is? Of om wat hij doet? Of omdat het moet? Tijd om de knop in zijn hoofd om te draaien en opnieuw te starten. Sneller, scherper en verrassender. Want hij heeft ons nog veel te vertellen. William is klaar om met zijn show Reset héél de zaal te veroveren.


Senne Guns Over Muziek (en de rest)

M

muziek

© Ilse Kinner

zondag 9 dec. // 20.30u // € 15•11// @ Bib Box

Magisch. Plezant, interessant, spannend, leerrijk, passie, humor... over muziek. Machtig! - een gast op Twitter

Gents pianist, componist en zanger Senne Guns bracht al twee lovend ontvangen platen uit, ging op tour met Spinvis, draagt een MIA-nominatie voor beste Nederlandstalig op zak, speelde op Dranouter, de AB Club en talrijke CC’s. Nu zoekt hij de intimiteit van de Bib Box op. Over Muziek (en de rest) loodst je langs verhalen waar songs een eigen leven gaan leiden. Op ademafstand hoor je nieuwe nummers en herken je ervaren platen doorheen de geschiedenis van 2000 jaar muziek. En voor de rest vaar je mee langs Mozart, god, liefde, Siri en dodecafonie. Cabaret en popmuziek in de blender, koud geserveerd, warm aangeraden.

37


38

The Harlem Gospel Choir (us)

M

muziek

woensdag 12 dec. // 20.00u // â&#x201A;Ź 30*â&#x20AC;˘21

Praise the lord. Want het wereldberoemde Harlem Gospel Choir maakt een tussenstop in Waregem. Elk jaar in december reist het meest gerenommeerde gospelkoor ter wereld de planeet af om met zijn muziek de vreugde van Kerst en het geloof te delen en geld in te zamelen voor goede doelen. Het Harlem Gospel Choir mocht al het podium delen met supersterren als U2, Diana Ross, Gorillaz, Sir Elton

John en onlangs nog Pharrell Williams. Ze mochten optreden voor drie presidenten (Obama, Carter en Nelson Mandela), twee pausen (Johannes Paulus II en Benedictus XVI). En nu dus ook voor jullie. Tijdens de kerstperiode zullen de inspirerende gospelgezangen je diep vanbinnen raken en je ziel naar hemelse sferen tillen, op de tonen van onbezorgde, vreugdevolle en bezielende klanken.


T

theater

De Nwe Tijd Heimat 3 (how to build a home) vrijdag 14 dec. // 20.00u // € 15•9

De jonge, geëngageerde theatermakers van De Nwe Tijd bouwen een huis voor James Wood. ‘Voor wie?’ hoor ik je denken. James Wood, plaatste een reactie onder een YouTube-filmpje met de titel ‘to build a home’, een melancholisch liedje over het verlangen naar een thuis. Het ging niet goed met hem. De Nwe Tijd besloot naar hem op zoek te gaan om met hem te spreken. Wie is hij? Hoe gaat het nu met hem? En waarom is er in Engeland sinds kort een minister van Eenzaamheid?

De Nwe Tijd gaat met zijn voorstellingen steeds in dialoog met de maatschappelijke problemen van vandaag en tackelen in hun derde Heimat voorstelling ‘eenzaamheid’. Met hun heel eigen, authentieke, naïeve en oprechte theatertaal tonen ze waarom zij bij de meest beloftevolle jonge makers van hun generatie horen. Heimat 3 is het veelbelovende vervolg op de geprezen voorstellingen Heimat 1 en 2.

39


Sarah Ferri & String Quartet Churches tour

M

muziek

zaterdag 15 dec. // 20.00u // € 17•11 // @ Sint-Bavokerk

Wat ooit begon als een experiment op het Dranouter Festival groeide uit tot een ware kerktoer. De rode draad is Sarahs wonderbaarlijke stem, die kan uithalen met een kracht die je alle hoeken van de kerk laat zien.

© Wolf-Peter Steinheißer

40

Vaak wordt ze vergeleken met Lana Del Rey, London Grammar en zelfs Norah Jones. De aanzwellende strijkers – met o.a. de Waregemse celliste Jasmijn Lootens - en koortjes spelen continu in op je gemoed. Samen sleuren ze je mee in een filmische wereld van zwevend engelengezang tot zwoele bezwerende hollywoodstrings uit de seventies. Bereid je voor op kippenvelmomenten in een uniek kader.

Onmiskenbaar talent, Sarah Ferri. Wat een stem! Tijdloze klasse noemen wij dat! - Radio 1


C

+6

circus

Cie EquiNote (fr) FaceCachée

Waregem verwelkomt FaceCachée, een opwindende circusvoorstelling waarin 4 acrobaten en 5 paarden je meenemen op een opwindende reis tussen hemel en aarde. Mens en dier brengen samen een verhaal over hoe iedereen op zijn eigen manier omgaat met zijn angsten: aan een touw hoog in de lucht, op een trapeze of in het blindelings vertrouwen van een paard. Alles gebeurt binnen het uur en in een regelrechte rock-‘n-roll sfeer. De duizelingwekkende stunts zijn zorgvuldig geregisseerd en worden ondersteund door een tot de verbeelding sprekend verhaal waarin humor en poëzie nooit veraf zijn. Cie EquiNote trakteert je aan de vooravond van Kerstmis op een ideaal winteruitje voor de hele familie, met een indrukwekkend paardencircus in een prachtige circustent. Dé circusvoorstelling in galop.

© Vladimir Lutz

do 20 dec. // 19.00u // € 15*•6 // @ Grasplein CC De Schakel vr 21 dec. // 19.00u // € 15*•6 // @ Grasplein CC De Schakel za 22 dec. // 15.00u + 20.00u // € 15*•6// @ Grasplein CC De Schakel zo 23 dec. // 15.00u // € 15*•6 // @ Grasplein CC De Schakel

41


42

Walter Hus Supersonic Flora

K

klassiek

woensdag 9 jan. // 20.00u // € 17•11 // scène op scène

Een warm weerzien met een Waregems ‘wonderkind’. Walter Hus (°1959) is naast componist vooral uitvoerend pianist en improvisator. Vanaf zijn 10de trad hij op als concertpianist in binnen- en buitenland, vanaf 1979 als pianist-improvisator bij o.a. de avant-garde groep Maximalist, Rosas, Peter Greenaway, ...

Voor Supersonic Flora, herschreef de Waregemse Walter Hus enkele van de belangrijkste werken uit zijn carrière en maakte ze tot gloednieuwe spectaculaire solo pianostukken. De muziek varieert van de meest radicale en minimalistische Walter Hus uit de jaren tachtig, naar meer afgeronde, melodisch georiënteerde muziek uit de jaren negentig tot een vers geschreven jazzy stuk ter nagedachtenis aan een vriend.

Mis deze vingervlugge virtuositeit niet.


Scala Meisjesnamen

M

muziek

© Gert Daemen

zaterdag 12 jan. // 20.00u // € 25•11

Anne. Irene. Annelies. Marijke. Zijn dit namen van Scalazangeressen? Of zijn het titels van Vlaamse liedjes, gezongen door Barbara, Danielle, Rosa, Marjolijn en vele anderen in Scala’s nieuwe theatertournee?

De dames van Scala wijken al jarenlang af van het traditionele parcours en banen zich een weg doorheen het muzieklandschap met een indrukwekkend repertoire van pop- en rockarrangementen. Dat Scala kan en zal verbazen, moeten we je dus niet vertellen. Dat ook deze voorstelling zal staan als een huis, daar mag je op rekenen. Meisjes met engelachtige meisjesstemmen, geliefd van Duitsland tot China, maar nu met Meisjesnamen bij ons in huis en voor het eerst helemaal in het Nederlands.

43


Hof van Eede Vanish Beach

T

theater

woensdag 16 jan. // 20.00u // € 15•11

Venice Beach, Californië, 1942. Vier Duitse intellectuelen, ontsnapt aan de naziterreur, zitten wat onwennig te verpozen op het strand. Thuis woedt de oorlog, in hun hoofd het schuldgevoel van de overlever. Hof van Eede toont in Vanish Beach de zoektocht van vier Europeanen naar de troost in traditie, naar grond onder hun voeten, een bodem waar geen bloed aan kleeft. Kunnen ze slechts thuiskomen in hun gedeelde heimwee naar een verloren verleden, of vinden ze vrijheid in de ontworteling?

© Michiel Hendryckx

44

Kom terecht in een ongelofelijk intelligente voorstelling en geniet van spitsvondige dialogen, zwartgallige humor en spetterend acteerwerk. Terecht door de pers de hemel ingeprezen.

De waanzinnig interessante onderwerpkeuze, gecombineerd met de frisse speelstijl van de acteurs, maakt ‘Vanish Beach’ een van de meest indrukwekkende producties van het seizoen. - De Standaard


STUFF. Plays Howard Shore

M

muziek

© Michieldevijver.be

donderdag 17 jan. // 20.00u // € 19•11

STUFF. - Lander Gyselinck (drums), Andrew Claes (sax), Dries Laheye (bas), Mixmonster Menno (samples) en Joris Caluwaerts (toetsen) - behoort al even tot de top van Belgische live bands. Hun sound is een onvoorspelbare hybride van gemuteerde hiphop, experimental jazz, future funk en elektronica. Het vijftal heeft een live reputatie om u tegen te zeggen, met shows op onder meer Gent Jazz, Best Kept Secret Festival en Pukkelpop.

Voor Film Fest Gent 2017 ging de band aan de slag met composities van Howard Shore en (horror)films van David Cronenberg. Als überfans halen ze de iconisch geworden thema’s van cult-klassiekers als ‘Scanners’, ‘Videodrome’ en ‘Existenz’ door de mangel, in een ingenieuze video-opstelling. Maak je klaar omver geblazen te worden door een indrukwekkende kruisbestuiving tussen beeld en muziek.

45


46

Emio Greco (it) Ziel / Rouh

D dans

donderdag 17 jan. // 20.15u // € 18•6 // @ Schouwburg Kortrijk

In Ziel of Rouh (het Arabische woord voor ‘ziel’) gaan twee uiteenlopende disciplines de confrontatie aan: muziek uit Al-Andalus en meeslepende hedendaagse dans botsen, schuren, zoeken en vinden elkaar. Twee disciplines, twee beschavingen, twee denkkaders en twee tradities maken samen de som. Ziel is een drieluik waarin de Italiaanse choreograaf-danser Emio Greco, Nederlandse choreograaf-dramaturg Pieter C. Scholten, Nacera Belaza en

Vincent Colomes werken met elk een andere stroming uit het repertoire: de tarab (klassiek), sufi andalusi (mystiek spirtueel) en de chaabi andalusi (hedendaagse volksmuziek). De dans wordt muzikaal ondersteund door het Amsterdams Andalusisch Orkest. Puur genieten van opzwepende dans en een live orkest.

Deze dansers en musici laten een feilloze beeltenis zien van de menselijke ziel” - Volkskrant


Die Verdammte Spielerei Nachtvorst

H

humor

Š Nick Proot

vrijdag 18 jan. // 20.00u // â&#x201A;Ź 18â&#x20AC;˘11

Het olijke zestal gaat in Nachtvorst op zoek naar de charme van de nacht. Die Verdammte Spielerei pluist de duisternis uit in al haar facetten: van de eenzame dronkaard tot het feestgedruis in overvolle dronkemanskroegen, van de stilte van het sterrenkijken tot het bliksemen van de stroboscopen. Onder leiding van Grote Vriendelijke Reus Stefaan neemt de hippe fanfare jou mee van de avondschemering tot het ochtendgloren. Dit alles wordt doorspekt met de nodige humoristische praat en met muziek van Bach, Mozart en andere muzikale grootheden. Verdammt prettig gestoorde muzikale humor.

47


Theater Terra (nl) Kikker en de Vallende Ster

F

familie

zaterdag 19 jan. // 16.00u // € 15•9•6

© Max Velthuijs

48

Op een mooie avond zitten Kikker en zijn vriendjes te kijken naar de sterrenhemel. Dan schiet er ineens een prachtige gele ster pijlsnel door de lucht. De vriendjes van Kikker doen een wens. Maar na een tijdje zijn de wensen nog niet uitgekomen... Kom je naar CC De Schakel om Kikker te helpen alle wensen van zijn vriendjes in vervulling te laten gaan? Theater Terra, bekend van ‘Welterusten Kleine Beer’ en ‘Raad eens hoeveel ik van je hou’, brengt de wereld van Kikker (naar de boekjes van Max Velthuijs) tot leven in een amusante familiemusical met levensgrote poppen en leuke muziek. Na de voorstelling mag iedereen een eigen wens op een ster schrijven en in de wensboom hangen. Daarna mag je kleuter met Kikker op de foto.

+4


X

extra

49

WinterWoordenNacht 2019

met o.a. Wannes Cappelle en Broeder Dieleman, Joost Vandecasteele, Peter Verhelst... zaterdag 26 jan. // 20.00u // € 15*•11

In 2019 wordt CC De Schakel de nieuwe uitvalsbasis van WinterWoordenNacht. Onze schouwburg, club en foyer vormen samen met 3 locaties in de Waregemse Bib het decor voor dit fijne klankenfestival. Een kleine greep uit de eerste namen:

Muzikanten Wannes Cappelle (Het Zesde Metaal) en Broeder Dieleman sloegen in 2017 de handen in elkaar voor GrensGeluid. Een project waarin een Vlaamse en Nederlandse muzikant elkaar uitdagen en samen werken aan grensoverschrijdend werk. Samen met cellist Frans Grapperhaus stellen ze live hun nieuw album voor.

Peter Verhelst kan na meer dan 20 jaar schrijverschap terugblikken op een indrukwekkend oeuvre. Romans, kinderboeken, poëziebundels en theaterteksten, bijna niks is hem vreemd. Zijn laatste roman ‘Voor het vergeten’ die hij schreef na het onverwacht overlijden van zijn moeder, wordt terecht door vriend en vijand bewierookt.

© Stephan Vanfleteren

Joost Vandecasteeles laatste werk ‘Bella’ ontstond als een luidop voor te lezen boek. Joost wou hiermee de literatuur weer spannend maken. Tussen literatuur en humor in en met bakken fantasie laat het verhaal ons kennis maken met pillen om egoïsme op te wekken, veel te beleefde ruimtewezens en een pas ontdekte god met een lispel.


50

Julie Cafmeyer De Therapie

T

theater

woensdag 30 jan. // 20.00u // € 15•11 // @ Oranje zaal donderdag 31 jan. // 20.00u // € 15•11 // @ Oranje zaal

Julie Cafmeyer is één van de nieuwe talenten in het Vlaams theatercircuit. Met een hoogstpersoonlijke, hyperrealistische en originele theatertaal overtuigde ze al menig festival en publiek en nu dus ook in Waregem. In een kleine theatersessie geeft ze zich figuurlijk helemaal bloot aan het publiek, in de hoop dat die toeschouwers haar kunnen helpen met het opmerken van de blinde vlekken in haar leven. Haar inspiratie haalde ze bij de Franse kunstenares Sophie Calle. De manier waarop Calle haar privéleven in de openbaarheid gooide greep Cafmeyer zodanig aan, dat ze besloot op een gelijkaardige manier te werken. Dat meer en meer mensen hun problemen blootleggen aan wildvreemden als psychiaters, goeroes, therapeuten of yogaleraren, inspireerde haar tot haar therapietheater, of theatertherapie. Schuif mee aan in een sessie en kom gezuiverd uit haar ‘therapie’.

En Julie Cafmeyer, die toont hiermee dat ze één van de gewiekste nieuwe regisseurs van haar generatie is. - Knack


C

circus

Starbugs Comedy (ch) Crash Boom Bang vrijdag 1 feb. // 20.00u // € 15•11

Bij Zwitserland denk je misschien spontaan aan besneeuwde bergtoppen, kaasfondue en jodelaars. Na deze voorstelling mag je er ook de drie heren van Starbugs Comedy aan toevoegen. Hun eerste volavond show Crash Boom Bang een combinatie van situatiehumor en woordenloze comedy, bracht hen tot in New York en Tokio en het wereldbekende Monte Carlo Circusfestival. Met coole ironie vertellen

de drie acrobaten kleine verhalen. Zonder rode draad of overtollige woorden maar met een onweerstaanbaar gevoel voor timing en humor. Tinu, Silu en Fäbu dansen met rubberpoppen op rockbeats, galopperen met stokpaardjes over de scène, bespelen imaginaire instrumenten en houden er een moordend tempo op na. Komedie op hoog niveau.

51


D’irque & Fien Sol bémol

F

familie

vrijdag 8 feb. // 19.00u // € 13•9•6

© Kristof Ceulemans

52

Sol bémol is een mengeling van circus en muziek, waar zowel Dirk als de piano van Fien de wetten van de zwaartekracht tarten en keihoog in de lucht een plekje zoeken. Laat je betoveren door dit balancerend duet terwijl nog twee machinisten kranen, katrollen en zelfs de artiesten manipuleren. Acrobatisch dwingen ze je om te kijken en te luisteren van op het puntje van je stoel.

‘Bedankt om de poëzie uit te vergroten. Jullie zijn echte gelukmakers’. Dirk en Fien vonden ooit deze boodschap onder de ruitenwisser van hun wagen en namen het ter harte. Fien is muzikante. Dirk is circusartiest. Samen vormen ze op en naast de scène een onafscheidelijk duo. Ze zijn absolute wereldtop. Sol bémol won de 1ste prijs voor beste circusvoorstelling 2017 op TAC-Valladolid.

+6


De KOE Who’s Afraid of Virginia Woolf

T

theater

© Giannina Ottiker

zaterdag 9 feb. // 20.00u // € 17•11

Het toneel is donker. Gestommel aan de voordeur. We horen Martha’s gelach. De deur gaat open. De lichten worden aangestoken. Martha komt binnen, gevolgd door George. In 2005 bracht De KOE voor het eerst dé theaterklassieker Who’s Afraid of Virginia Woolf, naar Edward Albee’s juweel uit 1962. Met Martha en George slaat Albee het ideaalbeeld van de ‘American Dream’ aan diggelen: twee gedesillusioneerde

mensen die zich aan de sleur van hun relatie trachten te onttrekken door het creëren van leugens en illusies. Meer dan 50 jaar na datum is Albee’s tekst nog steeds even relevant, en de bewerking van De KOE is nog steeds een mijlpaal in hun 30-jarige bestaan. In het kader van het jubileumjaar van De KOE mocht deze herneming van Who’s Afraid of Virginia Woolf dan ook niet ontbreken. Laat je meeslepen met teksttheater van de hoogste plank met op de bühne o.a. Peter Van den Eede en Natali Broods.

53


54

Còig (ca)

M

muziek

zondag 10 feb. // 20.00u // € 15•11

De Canadese band Còig vertegenwoordigt de erg populaire en virtuoze Keltische muziekscene. Ooit hadden de muzikanten mooie solo-carrières, maar in 2014 besloten ze samen te smelten tot een explosieve adrenaline-rijke supergroep. Met hun 3de langspeler ‘Rove’ maken ze de oversteek en beloven ze een avond vol ontembare energie, muzikale kwaliteit en geven ze een unieke hedendaagse invulling aan traditionele muziek. Van ingetogen ‘heart breaking’ tot uitbundig ‘het dak eraf’.

Waan je voor een tijdje in een bergkroeg aan een knetterend haardvuur en geniet van de Keltische instrumentale uitbundige en soms vocaal ingetogen nummers en we beloven je vele kippenvelmomenten. Een ‘wellness-beurt’ voor de folkfans.


Rundfunk (nl) Wachstumsschmerzen

H

humor

donderdag 14 feb. // 20.00u // € 15•11

In een bizarre reeks snelle sketches en maffe grappen behandelt het duo Rundfunk (Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde) het thema ‘volwassen worden’. ‘Je komt huilend ter wereld, sterft alleen en daartussenin is het allemaal niet veel beter. Opgroeien is een aaneenschakeling van eenzaamheid, onzekerheid, verdriet en het rusteloos verlangen naar meisjes van drie jaar ouder. Of drie jaar jonger. Of gewoon van drie jaar oud. Het maakt niet uit, je kreeg ze toch niet.’ Rundfunk ken je misschien van de absurdistische, gelijknamige tvkomedie, die zich afspeelt op een fictieve middelbare school. Lomp, idioot, beenhard en nu vanuit je comfortabele zetel in de schouwburg.

Cabaret van zeer hoog niveau.

- Het Parool

55


Rosas A Love Supreme

D dans

zaterdag 16 feb. // 20.00u // € 25•15

© Anne Van Aerschot

56

Eindelijk zijn we er in geslaagd om Rosas nog eens op ons podium te krijgen. Een niet te missen kans en niet alleen voor de die-hard-dansfans. A Love Supreme (2005), een samenwerking tussen Salva Sanchis en Anne Teresa De Keersmaeker, is een improvisatie voor vier mannelijke dansers op John Coltrane’s gelijknamige meesterwerk. In A Love Supreme bouwen Coltrane en zijn muzikanten aan de hand van een eenvoudige basisstructuur een totale,

volstrekte vrijheid van improvisatie op, waarbij ze onophoudelijk grenzen verleggen. Dit vertaalt zich letterlijk in de dans. Je ziet de muziek van John Coltrane als het ware tot leven komen, een trompet danst, pianoklanken worden verbeeld. Met hun uitgesproken energieke interpretatie benadrukken de 4 topdansers van Rosas de vitaliteit van Coltrane’s ode aan de goddelijke liefde. Een lust voor oog én oor.


T

theater

Theatercollectief RAF Goodbye Lenin, niet de film vrijdag 1 maa. // 20.00u // € 15•9

Theatercollectief RAF onderneemt, precies 100 jaar na de Russische revolutie, een epische reis naar Oekraïne. Ze gaan op zoek naar een neergehaald Leninstandbeeld, in een land verscheurd door de geschiedenis en een burgeroorlog. Ze gaan op zoek naar zichzelf, het verleden en de toekomst. Voor de onderzoeksfase van Goodbye Lenin, niet de film ondernamen ze in november 2017 een roadtrip door

Oekraïne. Filmregisseur Robbe Maes documenteerde de volledige reis. Op het podium herbeleef je die roadtrip: met een zelf-geknutselde Lada rijden ze door de gefilmde landschappen en steden van Oekraïne. Ondertussen voeren ze gesprekken waarin Tarantino en Monty Python nooit veraf zijn. Gesprekken waarin politiek, zelfrelativering en humor in elkaar overvloeien. Een knap staaltje filmisch theater, dat je zal doen lachen en denken, maar vooral doen genieten.

57


Theater Malpertuis Beginners

T

theater

vrijdag 8 maa. // 20.00u // € 19•9

© Fred Debrock

58

Theaterregisseur Piet Arfeuille en cineaste Nathalie Teirlinck beloven je mee te nemen in een spannend visuele en theatrale gebeurtenis. Een 5-tal kortverhalen worden met elkaar verweven in een voorstelling waarin de personages van de beroemde Amerikaanse schrijver Raymond Carver zijn vastgelopen in relationele routine en begraven dromen. Ze worden opgeschrikt door een plotse crisissituatie of brengen hun

zekerheden zelf aan het wankelen vanuit een diepgeworteld verlangen naar ‘het andere’. Een topcast met o.a. Katelijne Verbeke, Karlijn Sileghem, Stefan Perceval, Frans Van der Aa, Vincent Van Sande en Lien Wildemeersch brengt de verhalen tot leven en geeft vonken op het podium. Een groots avontuur waar je reikhalzend naar uit mag kijken.


M

muziek

Stan Van Samang Op de schoot vrijdag 8 maa. // 20.00u // € 30* // @ Waregem Expo

Eind 2017 riep Stan Van Samang naar aanleiding van zijn 10-jarig jubileum nog 2 keer ‘Good evening, Sportpaleis’. Wil je Stan Van Samang eens van dichterbij beleven? Dan is er goed nieuws! Met de toepasselijke titel Op de schoot trekt Stan Van Samang in 2019 naar Waregem Expo. Zoals de titel doet vermoeden wordt het een concert in intieme setting, maar daarom niet minder ‘groots’.

59


60

Jacques Vermeire Van 7 tot 77 zaterdag 9 maa. // 20.00u // € 30* // @ Waregem Expo

Dertig jaar na Zaalshow I kondigt Jacques Vermeire zijn zevende zaalshow aan: Van 7 tot 77. De man van duizend-en-één smoelen keert met zijn nieuwe show terug naar zijn geliefde typetjes. Maar er is ook plaats voor nieuwigheden. Sportjournalist Ruben Van Gucht zal hem vergezellen. Ruben imiteert al sinds zijn kindertijd de legendarische typetjes Jeanke De Visser, Mon Peeters of Fonske Verzele. Jacques is dan weer een groot sportliefhebber en volgt Ruben al jaren op de voet. Aan wederzijds respect en sympathie geen gebrek dus.

Verwacht je aan een avondvullende lachsalvo. Het Kuifje van de Vlaamse media vuurt de kapitein Haddock van de comedy aan tot zijn weergaloze corebusiness: hilarische typetjes. Het is nu al uitkijken naar nieuwkomers als kaasmeester Jean Van Tricht en Nonkel Geubels.

H

humor


Stef Bos (nl) Ruimte

M

muziek

donderdag 14 maa. // 20.00u // € 20•18 // @ OC De Stringe

Stef Bos voorstellen lijkt ons behoorlijk overbodig. Sinds de Nederlandse zanger in 1990 debuteerde met ‘Is Dit Nu Later’ verwierf hij ook in Vlaanderen een ferme reputatie. Hij trok de Lage Landen door met zijn band, maar gaat nu even helemaal alleen door zijn repertoire.

Alsof hij pas net begonnen is, zonder ballast en vrijer dan ooit. Zonder franjes zet hij tekst en het lied centraal. Zoals ze ontstaan zijn aan de piano of op gitaar. Hij gebruikt in de songs de kleuren van weemoed, ironie en lichtheid. En geeft ruimte aan muzikale foto’s van uitzichten en inzichten. Een unieke, bijzondere en heel exclusieve avond voor een beperkt aantal gelukkigen.

61


62

Wim Opbrouck TV-Tunes KNT Revisited

M

muziek

vrijdag 15 maa. // 20.00u // € 22•11

Op algemeen verzoek brengen Wim Opbrouck & Ron Reuman na 15 jaar opnieuw herkenbare melodieën van de bekendste tv-programma’s uit onze jeugdjaren, opgefrist en in een eigentijds jasje. De Smurfen wonen nog steeds in hun hallucinerende paddenstoelenbos, Beertje Colargol ontroert nog altijd met zijn ontzagwekkende fluitefluit en ook Ome Willem serveert zijn royaal belegde broodjes poep weer smaakvol en genereus.

De warme gloed van de nostalgie bleef, maar de soms melige stoffigheid van vroeger werd vervangen door een portie vrolijke opwinding en een aanstekelijke rebellie. Na hun schitterende passage met ‘We shall overcome’, dompelen de heren je in TV-Tunes KNT Revisited onder in een fijngevoelig muzikaal bad van een dikke vijftig jaar TV-tunes.


F

+9

familie

Kopergietery / Cas Public (ca) 9 zaterdag 16 maa. // 20.00u // € 13•9•6

Dat zijn vragen die het Canadees dansgezelschap Cas Public zich stelde. Samen met Kopergietery creëren ze de bruisende dansvoorstelling 9, vol hiphopmoves en pirouettes op spitzen. De magistrale 9de symfonie van Beethoven staat centraal. Beethoven voltooide zijn muzikale meesterwerk op het moment dat hij al volledig doof was. Choreografe Hélène Blackburn neemt voor 9 een atypische danser als vertrekpunt: Cai Glover. Ook hij is doof. Samen met vijf horende dansers, laat hij op Beethovens muziek gebarentaal uitvloeien tot indrukwekkende dansbewegingen. Oorverdovend mooi voor iedereen vanaf 9 jaar.

© Isabel Devos

Hoe dans je op muziek als je ze niet kan horen? Hoe begrijp je de wereld wanneer één van je zintuigen het laat afweten? Maakt het een verschil ‘verschillend’ te zijn? En zijn we niet allemaal verschillend van elkaar?

Als een wervelwind die alle toeschouwers achterlaat met een warme gloed. (…) houd ogen en oren wijd open en geniet, want deze voorstelling moet je gezien hebben, negen keer na elkaar als het moet. - Het Nieuwsblad

63


64

Bert Gabriëls Gelukzoeker

H

humor

vrijdag 22 maa. // 20.00u // € 15•11

Zit geluk in gelul? In zijn nieuwste show Gelukzoeker zocht Cabaretier Bert Gabriëls uit of het mogelijk is om gelukkig te zijn in deze wereld. Een schijnbaar eenvoudige vraag, die de komiek beantwoordt met scherpe spitsvondigheden, hilarische situaties en recht-voor-z’n-raap-comedy. Bert Gabriëls maakte naam met programma’s als ‘Zonde van de zendtijd’ en ‘Advocaat van de duivel’, maar ook met de veelbesproken docureeks ‘Terug naar eigen land’. Met al die ervaringen op zak gaat hij weer het podium op voor het pure comedywerk.

Gabriëls is een van de meest veelzijdige Vlaamse komieken. - De Morgen


The Scabs 40 Years

M

muziek

© Danny Willems

zaterdag 23 maa. // 20.00u // € 30•28

Van ‘So called friends’ naar ‘Robbin’ the Liquor Store’, het waren vaak ‘Hard Times’ voor de beste rockband van het land. Maar ‘Turn it up’ voor The Scabs! Voor hun 40-jarig bestaan komen Guy Swinnen, Willy Willy, Franky Saenen en nieuwe aanwinst Geert Schurmans ons tonen waarom ze Vlaanderens eigenste versie van The Clash en The Rolling Stones worden genoemd.

The Scabs, in het theater, dat zal wel akoestisch zijn zeker? Integendeel: het wordt een rockshow die geen fan wil missen. Ze trakteren je op power, nieuw en oud werk, hits en knappe albumtracks met de volumeknop steeds naar rechts. De band heeft voor de gelegenheid zelfs enkele verrassingen in petto. Hap alvast naar adem, want het wordt adembenemend.

65


66

Daan Vandewalle

K

klassiek

woensdag 27 maa. // 20.00u // € 17•11 // scène op scène

Daan Vandewalle (°1968) is – naast docent Piano aan de Hogeschool Gent - een internationale autoriteit op het gebied van 20ste - en 21ste-eeuwse pianomuziek, vooral van het Amerikaanse repertoire. Dat illustreerde hij recent nog ten volle tijdens de wereldpremière van Rzewski’s ‘Songs of Insurrection’ in het Concertgebouw Brugge (2017). Hij brengt deze speciaal voor hem geschreven ‘Songs’ nu ook in de reeks ‘klassiek + modern’. Zij die het recital door Rzewski zelf jaren geleden beleefd hebben, weten welke unieke totaalervaring dat was. Zijn 6 ‘Songs’ zijn adembenemende variaties op gekende verzetsliederen zoals ‘Die Mohrsoldaten’ en ‘Vila Morena’. Hij koppelt deze liederen aan Schumann of Ives. Vandewalle kreeg onlangs internationale lof voor zijn opname van Rzewski’s ‘El pueblo unido jamàs serà vencido’. Daan treedt op in wereldberoemde concertzalen en festivals, gaande van het ‘Theatre des Châtelet’ (Parijs) tot het “Lincoln Center” (New York). En nu opnieuw in CC De Schakel.


Boris Van Severen & Jonas Vermeulen The only way is UP

T

theater

© Thomas Dhanens

donderdag 28 maa. // 20.00u // € 15•9

Neem 2 dj-booths, sample live electromuziek met existentiële vragen en diepzinnige quotes en er ontstaat een nieuw genre: de electro-opera. Boris Van Severen & Jonas Vermeulen ken je misschien nog van hun magistrale debuut ‘The Great Downhill Journey of Little Tommy’. In hun nieuwe voorstelling The only way is UP mengen ze een zelfgeschreven soundtrack met vier hoofdpersonages op verschillende sleutelmomenten in hun leven: als kind, puber, jongvolwassene, dertiger, veertiger en vijftiger. Hoezeer verandert

je houding tegenover bepaalde thema’s naarmate je ouder wordt? In hoeverre is de manier waarop je in het leven staat al van jongs af aan bepaald? Boris en Jonas zoeken het uit in een voorstelling over alledaagse dingen, in een surreëel universum dat alles weg heeft van een langgerekte lsd-trip.

Twee muzikanten, vier personages en een dozijn funky elektrorocksongs: ‘The only way is UP’ reikt naar de sterren en wordt gegarandeerd een nieuwe theaterhit. - De Standaard

67


Ride This Train M Johnny Cash, The Man and The Music

muziek

zaterdag 30 maa. // 20.00u // € 15•11

© Gregory Vlieghe

68

De straffe Johnny Cash-coverband Ride This Train en acteur Dominique Van Malder (bekend van o.a. Radio Gaga) zetten je avond in vuur en vlam. Het leven van Johnny Cash zit boordevol anekdotes en straffe verhalen en zijn muziek is een onwaarschijnlijke aaneenschakeling van klassiekers.

acteur Dominique Van Malder voor passie, humor en plezante informatie. Dominique Van Malder IS Johnny Cash. Met een knipoog en een kwinkslag, met een plaagstoot en een glimlach sleurt hij je mee in de ongemeen boeiende wereld van Cash. Een avond in de ban van de ‘Ring of Fire’.

Voor de muziek zorgt Ride This Train, een zeskoppige band die geldt als de beste Johnny Cash-coverband van België en omstreken. Naast de band, de hits en de vergeten parels zorgt


Liebrecht Vanbeckevoort

K

klassiek

© Marnix De Paepe

donderdag 4 apr. // 20.00u // € 20•11

Ook het laatste concert in de reeks ‘klassiek + modern’ wordt een unieke belevenis. Liebrecht Vanbeckevoort (°1984), de laatste Belgische laureaat van de koningin Elisabethwedstrijd, eert Franz Liszt op Chris Maene’s splinternieuwe rechtsnarige concertvleugel. Zijn passie en liefde voor de pianomuziek van Liszt enerzijds en zijn waardering en bewondering voor de recent gelanceerde rechtsnarige concertvleugel van Chris Maene* anderzijds, inspireren

Vanbeckevoort tot een unieke Belgische première op onze scène gewijd aan deze componist op dit baanbrekende instrument. Hij laat enkele poëtische topwerken uit het grensverleggende pianorepertoire van Liszt horen zoals de excentrieke componist ze waarschijnlijk ook bedoeld en gehoord heeft, o.a. enkele Lieder transcripties en stukken uit Les Années de Pèlerinage. *Maene werd door niemand minder dan wereldpianist en dirigent Daniel Barenboim gevraagd om Liszt’s rechtsnarige concertpiano exclusief na te bouwen. Sindsdien vallen de oren en monden in de internationale pianowereld van verwondering open.

69


KVS / Valentijn Dhaenens Onbezongen

T

theater

vrijdag 5 apr. // 20.00u // € 15•11

© Danny Willems

70

In deze theatermonoloog geeft rasacteur Valentijn Dhaenens (o.a. bekend van ‘De Helaasheid der Dingen’) een inkijk in het hoofd en het hart en de buik van de homo politicus. In Onbezongen staat retoriek centraal. Het stuk schetst het verhaal over een populaire politicus die in zijn ontembare drang naar macht en meer zichzelf uiteindelijk vernietigt. Of hoe het genie van de politicus uiteindelijk ook zijn ondergang betekent.

Auteur Vincent Stuer kon als partijwoordvoerder, kabinetslid en als speechwriter van o.a. Karel De Gucht en José Manuel Barroso doordringen tot diep in de weefsels van de politiek. Hij kreeg de kans macht en machthebbers van nabij te bestuderen, en slaagt er daardoor in een zeer realistisch portret van een politicus te scheppen in volle campagnetijd. Veel ‘blabla’, héél véél inhoud …


Gers Pardoel (nl) Intiem

M

muziek

© Gregory Vlieghe

zaterdag 6 apr. // 20.00u // € 30•28

Gers Pardoel, de hit-machine bekend van: ‘Ik Neem Je Mee’, ‘Bagagedrager’ of ‘Louise’ en van zijn opgemerkte deelname aan Liefde Voor Muziek, neemt je mee in het verhaal achter zijn muziek.

zijn grootste meezingers en vertolkt, naast zijn bekende werk, ook andere juweeltjes die net niet de radio haalden.

Onlangs kon je hem nog in de grootste arena’s aan het werk zien, maar in april doet Gers Pardoel het op aai-afstand. De Nederlandse rapper duikt met Intiem onze schouwburg binnen. Hij vertelt leuke anekdotes en straffe verhalen over de totstandkoming van

Door de intieme sfeer van het theater op te zoeken voel ik mij dichter bij mijn gasten en verwacht ik hen mee te kunnen nemen in mijn verhaal,

fluisterde Gers ons toe.

71


72

Les Rois Vagabonds (fr) Concerto pour deux clowns vrijdag 12 apr. // 20.00u // € 15•11

Een topvoorstelling met mime, acrobatiek, bijzondere effecten en klassieke muziek. Vivaldi, Strauss en Bach staan op het programma, maar... de muzikanten zijn twee clowns. Les Rois Vagabonds, ‘dichters in actie’ volgens schrijver Henry Miller, zijn een vreemd stel. Een mooie, in-wittepoederdoos-gevallen aristocrate, met viool en zeventiende eeuwse pruik ontmoet een onhandige boerenkinkel.

Ze laten het publiek niet alleen lachen, maar vertellen hun verhaal over de liefde en de dood. De rode neus, schmink en extravagante kleding zijn simpelweg een manier om hun ziel te ontbloten. Verdriet, blijdschap, onhandigheid: alles komt voorbij. Van groot tot klein, je zal sprakeloos glimlachend de zaal verlaten.

C

circus


Otto-Jan Ham Even goede vrienden

H

humor

zaterdag 13 apr. // 20.00u // € 17•11

‘… het lekkerste bier van de wereld is het Aldi-huismerk Schultenbräu.’ ‘…‘De Ideale Wereld’ is toe aan een nieuwe presentator.’

Er is wellicht nog veel meer smeuïgs dat je niet wist over Otto-Jan Ham (De Ideale Wereld, StuBru). En dat is zonde. Al jaren doen er enkele zeer hardnekkige geruchten de ronde over hem. De meeste daarvan zijn absoluut waar. Misschien is het tijd dat je Otto-Jan wat beter leert kennen, en hij jou. Het mag tenslotte van twee kanten komen. Wie weet ontstaat er wel een mooie vriendschap? Of je beslist ‘elkaar beter even niet meer te zien’. Even goede vrienden. Of net niet. Enfin, we komen er wel uit. En wel in een interactieve, humoristische show – met hier en daar, als we niet oppassen, wat ruimte voor ontroering.

73


Beeldsmederij De Maan De Tuin van de Walvis

F

familie

woensdag 17 apr. // 15.00u // € 13•9•6

Walvis heeft een wens: hij wil een mooie tuin op zijn rug. Daarin kan hij bezoek ontvangen en die kan hij met zijn fontein bespuiten. Zou Sprinkhaan hem kunnen helpen? Als de sprinkhaan op een dag een briefje ontvangt waarin de walvis hem vraagt om een tuin, verzamelt hij alles wat hij daarvoor nodig heeft. Hij laadt het in een boot en gaat op weg.

© Diego Franssens

74

Beeldsmederij DE MAAN dompelt je onder in een hedendaagse, relevante vertelling vermomd als dierenverhaal. Een prachtvertelling over ons consumptiegedrag - bekroond met de Zilveren Griffel 2016 - van schrijver Toon Tellegen. Wil je een klassieker in wording meemaken en het metier van meester poppenspeler Paul Contryn bewonderen, terwijl de stemmen van o.a. Tom Van Dyck en Bruno Vanden Broecke de personages kleurrijk verbeelden? We verwachten je op 17 april in de schouwburg.

+5


Bára Sigfúsdóttir (is) The Lover

D dans

© Leif Firnhaber

donderdag 18 apr. // 20.00u // € 15•11

Een eenzaam persoon dolt in een kaal en verlaten landschap. Haar kwetsbare lichaam wordt gedreven door een sterk overlevingsinstinct. In een poging samen te smelten met de voortdurende transformerende omgeving wringt zij zich in allerlei bochten. The Lover is een unieke ontmoeting tussen de eigenzinnige bewegingstaal van de Ijslandse danseres Bára Sigfúsdóttir en het surreële fotografische werk van Noémie Goudal.

Beide makers zijn geboeid door beweging en creëerden een indrukwekkende en monumentale scenografie in constante beweging die concrete sporen in de ruimte achterlaat. Ondersteund door de betoverende soundscape van Borko word je meegezogen in de geheimzinnige poëtische performance over de complexe verhouding tussen mens en natuur. Een dansante trip om in te stappen en niet snel te vergeten.

75


Han Coucke & Griet Dobbelaere Han & Grietje

H

humor

vrijdag 19 apr. // 20.00u // € 15•11

© Annelies Vanhove

76

Zowel Han Coucke als Griet Dobbelaere knabbelden reeds aan ons huisje en we zijn dan ook zeer blij dat ze hun 20-jarige vriendschap samen met ons willen vieren. Het begon allemaal aan de toneelschool waar ze samen student waren. Die eerste theaterkus brengt hen nog steeds in de war. Zo kreeg Han het peterschap van haar kind en krijgt Griet jaarlijks courgetten uit zijn eigen moestuintje. Samen vormen ze nu het eerste gemengde humoristische duo van Vlaanderen. Een vrouw die grappig is, een man die huilt. Alle zekerheden vallen weg, genderneutraal is de nieuwe norm. Een vat vol verhalen en vele ervaringen later zijn deze twee niet te benauwd om het vuur aan elkaars schenen te leggen. Powercabaret met humoristische dialogen, gebracht aan een verschroeiend tempo met veel kracht en dynamiek.


M

muziek

The Bony King of Nowhere / Bert Dockx

© Geert Vandepoele

Op zijn 5de album slaat Bram Vanparys, die we ondertussen opnieuw als The Bony King of Nowhere mogen aanspreken, een brug tussen klassieke songschrijvers als Dylan en Cohen, en alternatieve bands als Talk Talk en Radiohead. De americana van zijn vorige plaat heeft plaatst gemaakt voor een donkerdere, meer experimentele sound. Live laat hij zich zoals vanouds, begeleiden door een schare ijzersterke Belgische muzikanten.

© Dries Segers

vrijdag 26 apr. // 20.00u // € 15•11 // @ Sint-Augustinuskerk

Onder het motto twee toppers voor de prijs van één kan je diezelfde avond ook een solo-set van Bert Dockx meepikken. Met dit nieuwe soloproject interpreteert de frontman van Dans Dans en Flying Horseman de muziek van zijn inspiratiebronnen. Het resultaat is een uitdagende set met songs van o.a. Nick Drake, Townes Van Zandt, Bruce Springsteen en Robert Wyatt gebracht in Bert Dockx’s eigenzinnige stijl. Belgisch top-rock-geweld in een sfeervolle kerk, dat we dat nog mogen meemaken.

77


Cie Woest Balancing Bodies

D dans

zaterdag 27 apr. // 19.00u // € 13*

KERE KE WERE

© Amaury Avermaete

78

Niets wat je van een gewone voorstelling zou verwachten. Geen podium, geen genummerde zitplaatsen, geen licht dat dempt wanneer de voorstelling begint. Wel een doodgewone ruimte met bureaustoelen op wieltjes kriskras door elkaar. Je neemt plaats, samen met tientallen andere toeschouwers, en rolt doorheen de ruimte. Vier performers rennen langs je heen. Samen met hen beweeg je je door een ruimte die verrast en de grens tussen performer en toeschouwer doet vervagen.

De wisselwerking tussen performer en toeschouwer staat centraal. Balancing Bodies van Cie Woest is een interactieve danstheatervoorstelling waarbij je op je stoel mag blijven zitten (die misschien wél aan het eind van de voorstelling op een andere plek in de zaal staat). Verwacht je aan het onverwachte.


Benjamin Verdonck / Toneelhuis Liedje voor Gigi

T

theater

zaterdag 27 apr. // 20.00u // € 13*

© Kurt Van der Elst

KERE KE WERE

Een voorstelling die blaakt van rust en verstilling, als tegengewicht in onze hectische maatschappij. Zo omschreef de jury van het Theaterfestival 2014 ‘notallwhowanderarelost’, een voorstelling van Benjamin Verdonck met weinig woorden, maar met veel touwtjes, kleuren, gordijnen en geometrische figuren.

In Liedje voor Gigi zet Benjamin Verdonck deze toon verder. Hij komt aandraven met een resem miniatuurlandschappen en een eindeloze reeks van panelen die verschijnen, verdwijnen, zich openen en weer sluiten. In dit visuele gedicht is Verdonck opnieuw de machinist die de transformatie van beelden in gang zet. Om er vervolgens in verloren te lopen. Met live muziek van Bram Devens (Ignatz) en Tomas De Smet (Think of One, Zita Swoon, King Dalton).

79


PJDS Siren

M

muziek

zaterdag 27 apr. // 20.30u // € 13* // staand clubconcert

KERE KE WERE

© Anton Coene

80

Na de radiohits ‘Baby’s In The World’, ‘Fire’ en ‘August’ in de jaren negentig besliste Pieter-Jan De Smet om voortaan als PJDS te gaan optreden en platen maken. Op zijn eigen label Beuzak bracht hij nog drie platen uit (2002: ‘Light Sleeper’ / 2003: ‘Suits You’ / 2011: ‘Homebrew’) en in 2005 verscheen een compilatie genaamd ‘Away From God And Far From The Action’. Na omzwervingen doorheen projecten allerhande is het nu hoogtijd voor

een nieuwe PJDS-plaat. Siren werd opgenomen met Teun Verbruggen, Mirko Banovic, Roland Van Campenhout en Frederik Segers en met diezelfde muzikanten, aangevuld met Gilles Vandecaveye-Pinoy gaat PJDS onze club te lijf. De dikke 4-sterren HUMO recensie na hun concert in de AB bevestigt ons vermoeden: live is hij nog straffer dan op plaat.


H

humor

Jens Dendoncker Bang Van Dendoncker vrijdag 3 mei // 20.00u // € 15•11 zaterdag 4 mei // 20.00u // € 15•11

Aimabel, hoge aaibaarheidsfactor en geloofwaardig grappig. Allemaal eigenschappen die Jens Dendoncker klaarmaken voor zijn eerste soloprogramma. Soms met een kinderlijke naïviteit, dan weer met de allure van een ‘angry young man’ vertelt hij een persoonlijk verhaal. Over het schijnbaar eindeloze geknoei dat jongvolwassenheid met zich meebrengt en de bijhorende nostalgie naar een vervlogen jeugd. Dat alles doorspekt met een hoop grappen én met genoeg aanknopingspunten om voorgoed fan te zijn van deze vriendelijke Bruggeling.

Jens Dendoncker was winnaar van Humo’s Comedy Cup 2016 en is in oktober opnieuw te zien in het tweede seizoen van het succesvolle VTMprogramma ‘Hoe Zal Ik Het Zeggen?’ Zet je schrap voor “The next big thing in de Vlaamse comedy”.

81


Kleptomatics / Ze Qauffeurz

M

muziek

zaterdag 18 mei // 20.00u // € 15•11 // @ OC De Coorenaar

© Trui Amerlinck

82

De afterparty wordt verzorgd door de knotsgekke Ze Quaffeurz. De 13 blazers en drummer kan je vergelijken met een levende jukebox met een repertoire aan meezingers, van Vlaamse schlagers over funky rhythms tot energieke hedendaagse (pop)muziek. Dat wordt dansen geblazen op deze unieke avond in het kader van het 125-jarig bestaan van de Koninklijke Muziekvereniging De Leiezonen Desselgem.

Toen Yves Peeters op zijn veertiende een drumstel kreeg, had hij waarschijnlijk nooit gedacht dat die aan de basis zou liggen van zijn Kleptomatics. Zijn prettig gestoorde brassband werd opgericht in 2014. Hij verzamelde zes geweldige blazers die hun sporen verdienden bij o.a. Flat Earth Society, Bravo Big Band, DelVita en MannGold de Cobre. Van de bruine kroeg tot het podium van Gent Jazz, iedereen is gevoelig voor hun aanstekelijke grooves en inventieve arrangementen. Een flinke dosis ‘Brass & Jazz’, zal ongetwijfeld je hart stelen.


Toneelhuis & Arsenaal / Lazarus Bagaar

T

theater

© Lara Gasparotto

woensdag 29 mei // 20.00u // € 21•11

Voor Bagaar ging regisseur Guy Cassiers inspiratie halen bij de Franse psychologische thriller ‘Coup de Torchon’ van Bertrand Tavernier. We volgen Lucien Cordier, een niet al te pientere, corrupte politieman die op weinig respect kan rekenen. Hij is het mikpunt van spot van de stad die de corruptie van zijn omgeving door de vingers ziet. Totdat er iets in hem kantelt en hij zich zonder enige scrupule gaandeweg ontpopt van ‘zwakkeling’ tot een manipulerende moordmachine.

Taverniers scherpzinnig inzicht in de menselijke psyche en in de machtsmechanismen die spelen in een gemeenschap maakt dit verhaal universeel: het is een kritiek op de mythe van de perfect geoliede samenleving. Dankzij een stevige cast met o.a. Katelijne Damen, Koen De Graeve en Charlotte Vandermeersch sluiten we seizoen 2018-2019 af met een topper.

83


84

Abonnementen & tickets

Abonnement

Losse tickets

Online verkoop vanaf 9 juni (10.00u)

Verkoop vanaf 13 juni (9.00u)

Plan je regelmatig een bezoek aan CC De Schakel, dan is er voor jou de abonnementsformule. Je hebt een abonnement bij een bestelling van minstens vijf verschillende voorstellingen. Je kan als eerste kiezen uit ons volledige podiumaanbod en je geniet van een korting van â&#x201A;Ź 2 per ticket.* GOED OM TE WETEN Als abonnee kan je een seizoen lang van de korting genieten!** Ook voor bijkomende voorstellingen. De voorverkoop (van 9 tot en met 12 juni) is exclusief voor de verkoop van abonnementen. Abonnees kunnen dus als eerste tickets bestellen. Ook na 12 juni kan je natuurlijk nog een abonnement samenstellen en zo genieten van het abonnementstarief.

* Reducties zijn niet cumuleerbaar en voor een beperkt aantal voorstellingen is het abonnementstarief gelijk aan het standaardtarief.

** De dag na je eerste bestelling kan je online tickets bijbestellen aan het tarief aanvulling abonnement.

Uiteraard kan je ook losse tickets kopen. Vanaf 13 juni kan dit het hele seizoen door: online, aan de onthaalbalie of telefonisch. Het onthaal is open tijdens de kantooruren en op avonden van een voorstelling. Kom bij voorkeur tussen 19.00u en 19.30u. Ook groepen en scholen zijn welkom en genieten van een gereduceerd tarief. Contact: onthaal@ccdeschakel.be.


85

PRAKTISCH Raadpleeg zeker de bestelhandleiding op onze website. Hier worden alle mogelijkheden en voorwaarden duidelijk uitgelegd. De handleiding helpt je ook om succesvol een abonnement samen te stellen en je bestelling af te ronden.

TIP Om vlot je abonnement te kiezen, hebben we hieronder een goeie tip.

Heb je geen computer met internetverbinding of wil je assistentie, dan kan je op zaterdag 9 juni van 10.00u tot 12.00u terecht in het H. Hartcollege, ingang Processiestraat in Waregem. We helpen je er graag bij je online bestelling.

2. Plaats je favoriete voorstellingen vooraf op je wenslijstje door op te klikken.

Op 9 juni is ons onthaal telefonisch bereikbaar. Aarzel niet om te bellen als je op problemen botst. Ook op Facebook zijn we actief. Stuur gerust een privĂŠbericht. Vanaf maandag 11 juni kan je tijdens de kantooruren ook terecht aan ons onthaal. Daar begeleiden we je graag bij het bestellen van je abonnement.

1. Maak zeker een account aan - als je er nog geen hebt - voor de start van de abonnementenverkoop.

3. Log in met je account bij de start van de abonnementenverkoop en zet je wenslijstje in je winkelwagen.

Kies dan enkel nog het aantal tickets, het juiste tarief en de plaatsen die je wenst. Bestellen en klaar!

NUMMERING Let op, want vanaf dit jaar hebben we een andere nummering. De schouwburg heeft nu een even en oneven kant.

Tickets & info: www.ccdeschakel.be / 056 62 13 40


TARIEVEN Alle tarieven zijn inclusief € 1 administratiekosten. De vermelde tarieven in dit magazine zijn de standaardtarieven. Heb je een abonnement, dan is hierop een korting van € 2 van toepassing, met uitzonderingen van eenheidstarieven aangeduid met *. Op de tarieven < 26 jaar en < 13 jaar wordt geen extra abonnementskorting toegepast. Tickets aan deze tarieven kan je als losse tickets bestellen, ook bij een abonnement (vanaf 9 juni). TERUGBETALING CC De Schakel betaalt enkel kaarten terug als de voorstelling afgelast wordt. Behandelings- en/ of administratiekosten worden niet terugbetaald.

BETALEN Betalen kan met een debetkaart, creditkaart of per overschrijving. Vanaf dit jaar dragen we bij tot een mooiere wereld en ontvang je - na betaling - je tickets als e-tickets in je account via onze website. Je hoeft ze niet uit te printen. Breng je tickets mee op je smartphone. Onze zaalmedewerkers scannen ze graag voor je in. Gereserveerde tickets dien je binnen de 10 dagen te betalen, anders wordt de bestelling geannuleerd. RUILEN Tot 10 dagen voor de voorstelling kan je je ticket ruilen voor een andere voorstelling uit het seizoensaanbod. Is je nieuwe ticket duurder dan het oorspronkelijke, dien je het verschil bij te betalen. Omgekeerd betalen we niet terug. Voor voorstellingen op verplaatsing is omruilen niet mogelijk. Ruilen kan aan het onthaal tijdens de kantooruren of vóór een voorstelling tussen 19.00u en 19.30u.

Tickets & info: www.ccdeschakel.be / 056 62 13 40


Notities

87


Je bezoek aan CC De Schakel TE LAAT OF VERHINDERD? Voorstellingen beginnen steeds stipt. Eenmaal de voorstelling begonnen is, mag je de zaal niet meer binnen, tenzij bij een onderbreking en met akkoord van het gezelschap. Gekochte tickets worden niet terugbetaald of omgeruild. HUISREGELS Het is verboden foto’s te nemen of beeld- of geluidsopnames te maken in de schouwburg. Gelieve je gsm uit te schakelen zodra je de zaal binnengaat. WACHTLIJST Bij uitverkochte voorstellingen kan je je naam op een wachtlijst plaatsen. Dit kan online of aan het onthaal. Wanneer er plaatsen vrijkomen, nemen we contact met je op, in volgorde van de wachtlijst. Een plaats op de wachtlijst is geen garantie op een ticket. ROLSTOELGEBRUIKERS CC De Schakel is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. In de schouwburg zijn speciale plaatsen beschikbaar: neem voor reservatie contact op met het onthaal. Slechthorenden CC De Schakel beschikt ook over hoofdtelefoons waarmee slechthorenden de voorstelling beter kunnen volgen. Het gebruik ervan is gratis. Vraag er voor de voorstelling naar bij het vestiairepersoneel.

Oordopjes We bieden gratis oordopjes aan. Vraag ernaar bij één van onze medewerkers. INLEIDINGEN Kom je naar een voorstelling en wil je graag meer weten over de inhoud of de makers, dan ben je steeds welkom op onze inleidingen zo’n halfuur voor aanvang van de voorstelling. Check vooraf onze site om te weten of er een inleiding is. SFEERSNUIVERS Voor gezinnen die een familievoorstelling bijwonen, hebben we extra aandacht. Nog voor de voorstelling begint, dompelen we je onder in de juiste sfeer. Zo kan je in onze hal op ontdekkingstocht of maak je er kennis met personages van het verhaal. Na de voorstelling kan je op ludieke wijze alles herbeleven en navertellen in een workshop of creatieve opdracht. En niemand gaat naar huis zonder een leuk hebbeding. POP-UP In de zijgang van onze hal, de Zuidkant, kan je regelmatig ontdekkingen doen. Zo vind je er magneetborden met recensies en voorstellingsinfo en botst je er vaak op een pop-up tentoonstelling of infostand. UITPAS Bij elke voorstelling of activiteit kan je een punt sparen met je UiTPAS. Punten kan je omruilen voor leuke kortingen, een gratis film of gesigneerde affiches. Info: www.uitinzuidwest.be/uitpas


Locaties

Naar CC De Schakel

CC De Schakel

Met de fiets

Schakelstraat 8, 8790 Waregem

Overdekte fietsenstalling onder winkelcentrum Het Pand, vlak naast CC De Schakel.

OC â&#x20AC;&#x2DC;t Klokhuis Kerkdreef 23, 8791 Beveren-Leie

Mensinde Westdorp 3, 8573 Tiegem/Anzegem

Oblaten auditorium Olmstraat 25, 8790 Waregem

NEXT-Festival Kortrijk Kapucijnenstraat 10, 8500 Kortrijk

Buurthuis de Statie Sint-Jozefsweg 15, 8540 Deerlijk

Bib Box

Met de trein CC De Schakel ligt op amper 15 minuten stappen van het station Waregem. Er zijn goede verbindingen van en naar Kortrijk (Harelbeke) en Gent (Deinze, De Pinte).

Met de auto

Parking Het Pand (betalende, overdekte parking, onder winkelcentrum Het Pand) Parking Zuidboulevard (betalende, overdekte parking, onder de Zuidboulevard)

Boekenplein 1, 8790 Waregem

Parking Waregem Expo

Sint-Bavokerk

(gratis parking, gelegen aan de Zuiderlaan, 8 minuten wandelen tot CC De Schakel)

Sint-Bavostraat, 8710 Sint-Baafs-Vijve

Schouwburg Kortrijk Schouwburgplein 14, 8500 Kortrijk

Waregem Expo Zuiderlaan 20, 8790 Waregem

OC De Stringe Ommersheimplein 5, 8570 Vichte

Sint-Augustinuskerk Stasegemdorp, 8530 Harelbeke

OC De Coorenaar G. Coornaertdreef 7, 8792 Desselgem

Parking Jeugdcentrum (gratis parking, gelegen aan de Zuiderlaan, 5 minuten wandelen tot CC De Schakel)

89


90

Ook in CC De Schakel CC De Schakel biedt zoveel meer dan enkel straffe podiumvoorstellingen. Onze zalen zijn dag in dag uit veelbezocht en drukbezet.

Film

Vorming Geniet in CC De Schakel van een uitgebreid vormingsaanbod met fijne cursussen, lezingen, workshops en uitstappen door professionele begeleiders. Daarnaast zijn er vormingen door liefhebbers: vrijwilligers geven overdag laagdrempelige taalcursussen en creatieve workshops. Per semester lanceren we het aanbod via onze site en in een vormingsmagazine.

Onze maandagse filmavonden zijn een feest voor filmfanaten. De filmagenda maken we bekend in september en januari. Via de NWSBRF FILM blijf je op de hoogte. Schrijf je in via onze site.

Expo Zaalverhuur Onze hal doet ook dienst als tentoonstellingsruimte. In de loop van het seizoen presenteren we er werk van verschillende makers en kunstenaars.

Scholen

Onze multifunctionele zalen en lokalen worden intensief gebruikt door allerlei organisaties en groepen. Waregemse verenigingen genieten van een voordelig huurtarief. Meer info en de Te Gast-kalender vind je op onze site.

Voor het kleuter, lager en secundair onderwijs heeft CC De Schakel een apart programma, met theater, film en didactisch materiaal.

Biblab â&#x20AC;&#x2039;Tot eind 2018 tovert CC De Schakel de oude bib om tot stadslabo. Spring gerust eens binnen en neem een kijkje.

www.ccdeschakel.be /vorming /zaalhuur /podium > film/expo /scholen


Wie is wie

91

Directie Esther Maas

Programmatie Marleen Caes (vorming) Veerle Hollants (familie, school, film) Esther Maas (theater, dans) Joost Van de Kerkhove (muziek, humor, circus)

Communicatie Jorge De Wintere

Administratie Nico Duquesne Marleen Caes Elien Van Nieuwenhuyse (zaalverhuur) Paulien Desmet Marleen Lippens (liefhebbers) Nadine Vanden Driessche Isabelle Wulfaert

Techniek Koen Dujardin (hoofd techniek) Luc De Vreese Pieter Possenier

Onderhoud Raad van bestuur Pietro Iacopucci (voorzitter), Joof Duthoy (ondervoorzitter), Michel Chanterie (penningmeester), Anny Deketele, Carlos Dierickx, Connie Devos, Delphine Cloet, Geert Deloof, Guy De Langhe, Geert Deroose, Joris Van der Borght, Kathleen Ravelingien, Koen Delie, Marc Vercruysse, Tom Demunter, Nele Coussement, Nico Vandenberghe, Paul Vanden Broecke en Inge Vandevelde.

Nadine Balcaen Rachida Ayari Ann Dewaele

Huisbewaarder Marie-Ange Steelandt

Biblab Simon Boury

Bar Jan Waelkens, Jasper Coorevits, Phebe Lippens, Pieter Duthoy


Kalender 2018-2019 november

augustus vr 31

Sandra Kim, Begir Memeti, Marco Z & Band

september do 13 Marcel Vanthilt & Band vr 14 Ygor uit Poperinge za 15 Uitgezonderd Theater vr 21 Theater Zuidpool za 22 Spinvis do 27 Ontroerend Goed

oktober do 4 Arnout Van Den Bossche vr 5 Arnout Van Den Bossche za 6 Unie der Zorgelozen zo 7 Casier en Dies vr 12 Isolde za 13 Fabuleus / Ballet Dommage wo 17 Pieter Embrechts vr 19 Hear The Dance za 20 Muziektheater De Koloniemt wo 31 Cirq Galapiat

do 1 Cirq Galapiat vr 2 Flat Earth Society wo 7 Wouter Berlaen do 8 Poltrock za 10 Forced Entertainment di 13 Luka Bloom do 22 Josienne Clarke & Ben Walker / John Smith vr 23 Dividu za 24 Het Zesde Metaal do 29 SKaGeN & BRONKS vr 30 De Frivole Framboos vr 30 Lander Severins

december zo 2 Femke en Lander Gyselinck wo 5 Trio Khaldei do 6 Steiger vr 7 William Boeva zo 9 Senne Guns wo 12 The Harlem Gospel Choir vr 14 De Nwe Tijd za 15 Sarah Ferri & String Quartet do 20 Cie EquiNote vr 21 Cie EquiNote za 22 Cie EquiNote zo 23 Cie EquiNote


93

januari wo 9 Walter Hus za 12 Scala wo 16 Hof van Eede do 17 STUFF. do 17 Emio Greco vr 18 Die Verdammte Spielerei za 19 Theater Terra za 26 WinterWoordenNacht 2019 wo 30 Julie Cafmeyer do 31 Julie Cafmeyer

februari vr 1 Starbugs Comedy vr 8 D’irque & Fien za 9 De KOE zo 10 Còig do 14 Rundfunk za 16 Rosas

maart vr 1 vr 8 vr 8 za 9 do 14 vr 15 za 16 vr 22 za 23 wo 27 do 28 za 30

Theatercollectief RAF Theater Malpertuis Stan Van Samang Jacques Vermeire Stef Bos Wim Opbrouck Kopergietery / Cas Public Bert Gabriëls The Scabs Daan Vandewalle Boris Van Severen & Jonas Vermeulen Ride This Train

april do 4 Liebrecht Vanbeckevoort vr 5 KVS / Valentijn Dhaenens za 6 Gers Pardoel vr 12 Les Rois Vagabonds za 13 Otto-Jan Ham wo 17 Beeldsmederij De Maan do 18 Bára Sigfúsdóttir vr 19 Han Coucke & Griet Dobbelaere vr 26 The Bony King of Nowhere / Bert Dockx za 27 Cie Woest za 27 Benjamin Verdonck za 27 PJDS

mei vr 3 za 4 za 18 wo 29

Jens Dendoncker Jens Dendoncker Kleptomatics / Ze Qauffeurz Toneelhuis & Arsenaal / Lazarus


94

Anna Lange - Gery De Smet - Haider Jabbar - Luk Berghe Merlyn Paridaen - Peter Puype - Oleg Matrokhin - Damien De Lepeleire - Dolly Bing Bing - Elisabeth Ida Mulyani -El isabeth Van Dam - Federico Acal Gauthier Aushoorn -Gio vanni Ozzola - Philippe van Wolputte - Jura Shust - Katleen Vi nc k - Kurt Ryslavy Lieven Segers Mathias Casaer - Michel Couturier - Peter Van Ammel - Pinar Ogrenci - Stanis las Lahaut - Thomas Nolf - Tim Volckaert - Tushikur Rah man - Anna Lange - Gery De Smet - Haider Jabbar - Luk Berghe - Merlyn Paridaen - Peter Puype Oleg Matrokhin Damien De Lepeleire - Dolly Bing Bing Elisabeth Ida Mu lyani - Elisabeth Van Dam - Federico Acal Gauthier Ausho orn - Giovanni Ozzola www.bruthausgallery.be internationale hedendaagse en opkomende kunst Molenstraat 84 - 8790 Waregem +32 (0)473 63 69 63

BRUTHAUSGALLERY


95

Met de steun van Pianos Maene SteinwayBostonEssexDoutreligne SauterYamahaKawaiRolandNord Akoestisch en digitaal Nieuw en tweedehands

Bezoek onze webshop en bestel online www.maene.be

Showrooms in Ruiselede (bij Aalter), Gent (bij afrit St.-Denijs-Westrem E40), Antwerpen, Brussel en Lanaken Meer info op www.maene.be of www.steinway.be

Waregem - CC De Schakel 2018.indd 1

Zoek je verf die perfect dekt?

colora waregem

Wijmeriestraat 5, 8790 Waregem T 056 60 12 14 | colora.waregem@colora.be open ma-vr: 8u30-18u | za: 8u30-17u

23/04/18 10:46


Partners

In het kader van â&#x20AC;&#x153;Bij de Burenâ&#x20AC;? verwelkomen we dit jaar CC CasinoKoksijde, CC De Grote Post (Oostende) en De Spil (Roeselare).

Pand 246, 8790 Waregem - 056 60 62 94


97


v.u. Esther Maas, Schakelstraat 8, 8790 Waregem

Tickets en info: www.ccdeschakel.be 056 62 13 40 CC De Schakel vzw | Schakelstraat 8, 8790 Waregem onthaal@ccdeschakel.be | iban be 22 0013 4443 4447

CC De Schakel // seizoensbrochure 18-19  
CC De Schakel // seizoensbrochure 18-19  
Advertisement