Page 1

driemaandelijks | juni 2013 afzender: cc De Schakel vzw, Schakelstraat 8, 8790 Waregem

seizoen 2013 - 2014

BELGIĂ‹-BELGIQUE P.B.-P.P. 9099 GENT X 3/3748 - P209959


coverbeeld (c) Andrew Moulds

VOORSTELLINGEN > 7 PRAKTISCH > 29 BESTELFORMULIER > 31 EXTRA > 35 TE GAST > 62


Een collectie voorstellingen verzamelen waarvan de oren aan het luisteren slaan, de ogen steevast willen kijken en onze innerlijke mens spontaan wil genieten - qua opdracht kon dit volstaan. Wanneer je dit magazine zorgvuldig naleest, zal je zien dat wij deze niet voor de hand liggende queeste met brio hebben volbracht.

3


Humor, muziek, theater en dans doorspekt met familievoorstellingen, clubconcerten en een niet te onderschatten lokale inslag: dat moet De Schakel anno 2013 zijn!

4


MUZIEK

HUMOR

10 11 13 15 16 17 20 21 22 23 26 27 38 40 42 43 44 45 46 48 48 51 53 54

07 09 14 26 27 38 43 50 53 55 56

MODERN KLASSIEK 20 Thérèse Malengreau 39 Piet Van Bockstal en Yutaka Oya 52 Simoens Trio 57 HERMESensemble

FAMILIE

pagina --->

08 Uitgezonderd. Theater! 13 De Maan 17 Hannelore Bedert en Nele Van den Broeck 19 Les Argonautes 37 BRONKS 39 Theater De Spiegel 41 KOPTERGIETERY 49 Compagnie Frieda 56 HETPALEIS

Stenzel & Kivits Katinka Polderman Xander De Rycke Wouter Deprez Walter Baele Eric Koller Freek de Jonge Steven Mahieu Lankmoed Han Solo Guga Baúl

DANS 11 42 47 57

Lisbeth Gruwez Giulio D’Anna Alexander Vantournhout Anne Teresa De Keersmaeker/Rosas

THEATER 8 10 12 14 15 16 18 18 22 24 25 28 40 44 45 46 50 52 55

pagina --->

Marjan Van Rompay Group Not the Beatles Atlantihda Ivan & Emile Tom Vanstiphout Gabriel Rios Riguelle Tiny Legs Tim Power Percussion Sarah Ferri Mallou Hosoo & TransMongolia Living Hero An Pierlé Taraf de Haidouks Laïs Sam Desmet Heather Nova Sonny Vande Putte Pieter Embrechts El juntacadaveres Herman Van Veen a.h.a.b. Renée & Eefje De Visser

NTGent Cie. Un Loup pour l’Homme Toneelgroep NUNC Theater Antigone Abattoir Fermé Vernieuwd Gents Volkstoneel Jan Fabre BERLIN Karl Vannieuwkerke & Les Supappes Leporello Het KIP Toneelhuis Braakland/ZheBilding & de Queeste Het KIP & KOPERGIETERY SkaGeN Twijfel vzw Pieter De Buysser & Hans Op de Beeck Tg STAN UNM/Maarten Westra Hoekzema

5


Nieuw Ruilen Heb je nu nog geen zicht op de invulling van je agenda? Laat dit je zeker niet tegenhouden om een abonnement te nemen. Merk je tijdens het seizoen dat je een voorstelling niet kan bijwonen dan kan je je ticket vanaf nu inruilen voor een ticket voor een andere voorstelling (meer op pg. 29) .

Ruilbox Wil je op eigen houtje op zoek naar een nieuwe eigenaar voor één van je tickets? Gebruik dan de ruilbox op onze website (meer op pg. 29).

Ontbijtgesprek Heb je de kerkbanken al een tijdje gelaten voor wat ze zijn en ben je nog op zoek naar een volwaardig alternatief? Kom dan op zondagochtend naar De Schakel. Terwijl je geniet van een heerlijk ontbijt door Bistro Katrien, wrijven wij de slapers uit de ogen van een artiest. We leggen hem of haar het vuur aan de schenen en grasduinen door het oeuvre. Ontdek het eerstvolgende ontbijtgesprek in het septembermagazine.

6

Publiekswerking We scheppen graag een band tussen ons publiek en de theatergezelschappen die te gast zijn in ons huis. Verschillende formules stimuleren het contact tussen de toeschouwer en de artiest op een gemoedelijke manier. Steek je graag meer op over een voorstelling? Kom dan vooraf naar de inleiding of drink tijdens een nagesprek een glaasje mee met de acteurs. En voor de echte curieuze neuzen zijn er de gloednieuwe ontbijtgesprekken op zondagochtend.

Sfeersnuivers Gezinnen die een familievoorstelling bijwonen, hebben bij ons altijd een streepje voor. Nog voor de voorstelling begint, dompelen we je onder in de juiste sfeer. Zo kan je in de hal op ontdekkings- en belevingstocht of maak je kennis met de personages van het verhaal. Na de voorstelling kan je op ludieke wijze alles herbeleven én verteren in een workshop of crea-opdracht. En niemand gaat weg zonder een klein souvenirtje voor op de nachttafel.


Voorstellingen Alle info over onze voorstellingen kan je vanaf hier terugvinden. Chronologisch en met de nodige duiding. Wil je nog meer weten, aarzel dan niet om onze website te raadplegen, daar vind je niet alleen linken naar externe websites maar ook vaak exta foto- en filmmateriaal. Alle praktische informatie rond onze abonnementsformules en ticketverkoop vind je vanaf pg. 29. Columbus kiest resoluut voor nieuwe, minder gekende en avontuurlijke voorstellingen. Een keuze die wij warm aanbevelen, beter nog: neem 4 Columbussen op in je abonne­ment en je krijgt de 4de gratis! De Schakel is ook dit seizoen weer de regionale partner van tal van cultuur- en gemeenschapscentra in de buurt. Wij nemen met plezier voorstellingen uit hun aanbod op in onze seizoensbrochure of we programmeren één van onze toppers in hun huis.

Voor een intieme muzikale avond kan je op één van onze clubconcerten terecht. Hiervoor toveren wij met plezier onze oranje zaal om tot een duistere, sfeervolle nachtelijk ogend etablissement. Kruip lekker gezellig rond een tafeltje met een frisse pint voor je neus!

Stenzel & Kivits The Perfect Concert part II Een tenor laat zich begeleiden door zijn klassiek geschoolde ietwat stuntelige pianist. Bekende werken van Mozart, Bach, Vivaldi en Puccini passeren de revue en ondertussen werken de gekke fratsen van dit muzikale duo steevast op de lachspieren. Ze zetten het publiek op het verkeerde been met hun perfecte imperfectie, laten de vleugelpiano letterlijk en figuurlijk alle hoeken van het podium zien en demonstreren ondertussen hun virtuositeit. Tiny van den Eijnden en Wilbert Kivits laten sinds 2000 visuele humor en klassieke muziek versmelten in een unieke vorm van cabaret, met internationale erkenning en tal van prijzen op cabaretwedstrijden tot gevolg. Klassieke opera, humor, theater, muzikale hoogstandjes en improvisatie – meer kan je op één avond echt niet beleven.

vr 30 augustus • 20:00 € 10 (geen reducties) i.s.m. Feestcomité Beveren-Leie

@ OC ‘t Klokhuis Beveren-Leie

7


Uitgezonderd.Theater! De Heksen De musicalwereld heeft de schitterende jeugdboeken van Roald Dahl ontdekt. Mathilde, naar een verhaal van deze Britse schrijver, maakt momenteel het mooie weer op zowel West End als Broadway en binnenkort krijgt ook Sjakie en de chocoladefabriek er zijn plaatsje. Gelukkig moeten we voor de musicalversie van zijn Heksen niet naar Londen of New York. Het verhaal waarin Jonas en zijn oma ten strijde trekken tegen een groep heksen die met een nieuwe magische formule alle kinderen willen vernietigen, blijft ook 30 jaar na datum jong en oud boeien. Dit monument uit de jeugdliteratuur omtoveren tot een musical, daarvoor moet je uit het juiste hout gesneden zijn. Uitgezonderd.Theater! bewijst alvast over voldoende durf en talent te beschikken om dit huzarenstukje tot een goed einde te brengen. Drie acteurs geven door ingenieuze ingrepen en kledijwissels gestalte aan alle personages en het resultaat is een angstwekkend leuke, muzikale voorstelling.

NTGent Vals Twee zussen, de ene een gelauwerde theateractrice, de andere een beroemde soapspeelster, worden gearresteerd op beschuldiging van vluchtmisdrijf na een dodelijk ongeval, maar beiden beweren onschuldig te zijn. Eén getuigenis – een man – wijst evenwel in hun richting. Naarmate de geloofwaardigheid van de getuige op de helling komt te staan, groeit ook de vraag: hoe eerlijk zijn de zussen ten opzichte van elkaar en van zichzelf? Na de opgemerkte voorstellingen Zus en Gif ensceneert NTGent met Vals voor de derde keer een tekst van de Nederlandse theaterauteur en winnaar van de Taalunie toneelschrijfprijs Lot Vekemens. Drie topacteurs in een regie van Johan Simons: beter konden we ons theaterseizoen niet beginnen.

Leer je kinderen nu Roald Dahl kennen of geniet zelf van deze musicalversie van één van je lievelingsjeugdboeken.

vr 13 september • 20:00 € 12/9/5 (-12j)

€1 op je spaarkaart

gezinsvriendelijk, vanaf 6 jaar met Wanda Joosten, Dieter Verhaegen, Pieter Klinck

8

za 14 september • 20:00 (inleiding 19:30) € 16/13 met Elsie de Brauw, Betty Schuurman en Bert Luppes


Katinka Polderman Polderman baart zorgen (try-out) In 2008 maakten we voor het eerst kennis met deze Nederlandse comédienne en sindsdien is ze in lachend Vlaanderen met haar sublieme liedjesteksten en rechtvoor-de-raap-houding niet meer weg te denken. In haar vierde avondvullend programma bouwt ze verder aan haar vrolijk en licht absurdistisch universum waarin niets zomaar normaal is. Niet hip, snel en vlot, maar rustig, evenwichtig en nuchter – ook wel eens prettig in dit haastige leventje. Wij nemen alvast ruim de tijd om te genieten van deze fijne try-out vol gortdroge, subtiele, hilarische en ontroerende liedjes en anekdotes.

‘Is Polderman typisch Nederlands cabaret met maatschappijkritische liedjes? Jawel. Maar tegelijk voelt deze Zeeuwse cabaretière ook bijzonder Vlaams aan in haar poëtische taalgevoeligheid. Ze focust op wat sluimert in onze samenleving en balt dat samen tot een aanklacht tegen dommigheid en meeloperij.’ (De Morgen)

do 26 september • 20:00 € 12/9

@ Oranje zaal

9


Marjan Van Rompay Group Meisjes die voor de saxofoon vallen en het nachtelijke jazzcircuit induiken, zijn op één hand te tellen. Marjan Van Rompay is één van hen.

Cie. Un Loup pour l’Homme Face Nord Cie. Un Loup pour l’Homme zijn vier franse acrobaten die de grenzen van de groepsdynamiek verkennen terwijl het publiek er met de neus, letterlijk en figuurlijk, bovenop zit. In 2012 waren ze te zien op het Humorologie Festival en kregen daar terecht een staande ovatie. Na het succes van hun vorige voorstelling Appris par corps, was het niet evident om met deze nieuwe creatie aan de hooggespannen verwachtingen te voldoen, maar laten we duidelijk zijn: opdracht volbracht. Een absolute aanrader voor iedereen die verwondering, kippenvel en de wetten van de zwaartekracht hoog in het vaandel draagt.

vr 27 september • 20:15 € 20/17

10

@ op locatie in Kortrijk

Met haar schitterende debuutalbum Silhouette onder de arm en in het gezelschap van een aantal topmuzikanten zoals Bram Weijters die we kennen van Dez Mona, Janos Bruneel, winnaar van de Jong Talent Sabamprijs en Dieter Limbourg, één van de keurblazers van het Brussels Jazz Orchestra; komt ze haar gedegen vakmanschap demonstreren. Haar composities zijn avontuurlijk en roepen herinneringen op aan memorabele albums van jazzhelden uit de jaren vijftig en zestig. Jef Neve is alvast één van haar grootste fans en hij vond het dan ook niet meer dan logisch om haar debuut van een klinkende hoestekst te voorzien. Het is exact 20 jaar geleden dat JazzLab Series voor het eerst een tournee organiseerde. Dit vieren ze met 20 concerten op 20 verschillende locaties en één ervan is onze oranje zaal. Een ticket voor dit concert geeft je vijf euro korting op de vormingscursus van Jelly tot Jef, het hoe en wat van de jazz door Filip Verneert. De cursus start op dinsdag 24 september en alle info vind je in ons najaarsmagazine.

za 28 september • 20:00 € 12/9 met Marjan Van Rompay (altsaxofoon), Bram Weijters (piano), Janos Bruneel (contrabas) en Toon Van Dionant (drums)

@ Oranje zaal


Not the Beatles

Lisbeth Gruwez

They are alive and from Belgium!

It’s going to get worse and worse and worse, my friend

Zin in een verbluffend Fab Four spektakel in beeld en geluid? Met een onvervalst Liverpools accent, authentieke kleding, origineel instrumentarium en werkelijk perfecte vocalen brengt Not The Beatles een wervelende act met de grootste Beatles hits, humor en dat onmiskenbare jaren zestig gevoel.

Lisbeth Gruwez begon haar danscarrière bij Wim Vandekeybus, werkte een aantal jaren met Jan Fabre o.a. in het speciaal voor haar gecreëerde solo Quando l’uomo principale è una donna en danste bij Sidi Larbi Cherkaoui. Haar eerste creatie Forever overhead was meteen raak: zelden zoveel lef gezien op een podium. Birth of prey en HeroNeroZero toonden opnieuw haar kunnen en met It’s going to get worse and worse and worse, my friend behoudt ze moeiteloos haar status van straffe madam.

Na een toevallige ontmoeting in het Londense Covent Garden maakten de vier muzikanten van Lennon, McCartney, Harrison en Starr hun alterego’s. Op slag veroverden ze met hun tribute-act binnenen buitenland. Yellow Submarine, Hey Jude, Yesterday en All you need is love zijn maar enkele van de vele legendarische nummers die ze opnieuw tot leven brengen. Kortom: mis deze unieke kans niet om The Beatles in Waregem aan het werk te zien!

vr 4 oktober • 20:00 € 16/13

In deze choreografie danst ze de roes van de gedreven spreker. Ze maakt daarbij gebruik van fragmenten uit een speech van de ultraconservatieve Amerikaanse televisiepredikant Jimmy Swaggart.

za 5 oktober • 20:00 (inleiding 19:30) € 12/9

met Ramon Box (John Lennon), Armand Bourgoignie (Paul McCartney), Sjoerd Bruil (George Harrisson), Marc Bonne (Ringo Starr) en Arne Leurentop (toetsen)

11


Toneelgroep NUNC Het Geslacht Borgia - Homo Fatale Vergeet Jeremy Irons als Rodrigo Borgia in de televisiereeks The Borgias. De echte Borgia-paus lijkt immers veel meer op die van Dries Vanhegen in Het Geslacht Borgia – Homo Fatale, de ambitieuze theatercreatie van Benjamin Van Tourhout waarin hij de losgeslagen Italiaans/Spaanse familie het Vaticaan ombouwt tot een regelrechte feestzaal. De pers heeft het over knetterend, zorgvuldig vormgegeven en met joie de vivre geregisseerd spelerstoneel en wij kunnen ons daar alleen maar bij aansluiten. Het Gentse collectief Toneelgroep NUNC groeide de laatste jaren uit tot een vaste waarde binnen onze theaterprogrammatie. Zowel hun op historische verhalen gebaseerde stukken als hun eerder intimistische voorstellingen zoals Ijzergordijn, werden warm onthaald. Wat deze Borgias betreft: wij hebben geen ‘net gemist’-functie, dus erbij zijn is de boodschap.

vr 11 oktober • 20:00 (inleiding 19:30) € 14/11 met Pieter Bamps, Anne-Charlotte Bisoux, Nele Criel, Leen De Veirman, Michiel Haspeslagh, Jokke Martens, Leen Roels, Maxim Storms, Marc Stroobants, Hanne Struyf en Dries Vanhegen

12


De Maan De Jongen Op een West-Vlaamse geitenboerderij zien een jongetje en een lammetje op hetzelfde moment het levenslicht. De twee worden vrienden voor ‘het leven’. Wannes en Frieda zijn onafscheidelijk. Maar is hun vriendschap wel bestand tegen de tijd? Doorheen een puur scènebeeld, en met meer dan honderdduizend verschillende kartonnen figuren, vertelt deze voorstelling het relaas van de levenslange vriendschap tussen een mens en een dier. Een speels stukje figurentheater vol visuele vondsten, dynamisch vioolspel en zang, drijvend op een mooi verhaal. Wedden dat niet alleen de kinderen ervan genieten?

Atlantihda Vijf muzikanten en één fadozangeres bundelen de krachten. Dankzij hun verschillende muzikale achtergronden en het veelvuldig bespelen van diverse Portugese en internationale podia wisten zij een rijk pallet aan invloeden en genres te verzamelen. Atlantihda maakt hiervan gretig gebruik. Eeuwenoude instrumenten als de guitarra barguesa en de adufe, de traditionele vierkante tamboerijn, klinken in het gezelschap van hun moderne ritmes en melodieën frisser dan ooit. Het samenbrengen van traditionele folkmuziek en de fado, geeft een moderne en persoonlijke wending aan het eeuwenoude typisch Portugese geluid.

za 12 oktober • 19:00 € 12/9/5 (-12j)

zo 13 oktober • 20:00 € 14/11

gezinsvriendelijk, vanaf 6 jaar

met Barbara Passos (zang), João Campos (gitaar, fluit), Miguel Teixeira (gitaar), José Flávio Martins (bas), Fátima Santos (accordeon) en Mélnie Paula (cello) m.m.v. UIT in de Regio Kortrijk

met Bert Vannieuwenhuyse en Katrien De Muynck

13


Theater Antigone Lange dagreis naar de nacht We vallen binnen in een riante zomerwoning in Connecticut en maken er kennis met een uiteengevallen gezin dat tegen beter weten in toch de banden opnieuw wil aanhalen. Bijtend en zonder franjes krijgen de verschillende personages langzaam vorm en ontspint zich een drama waar niemand zwart noch wit is, maar uiteindelijk toch gedwongen wordt om kleur te bekennen. Lange dagreis naar de nacht was Eugene O’Neills literaire testament, waarin hij op een ongemeen harde manier afrekende met zijn eigen familie. Dit hoogtepunt in zijn oeuvre werd een stuk dat zo dicht bij zichzelf stond, dat hij de opvoering ervan verbood en het pas na zijn dood aan het Amerikaanse publiek werd voorgesteld. Een trip door de dikke mist van Noord-Amerika, in het fascinerende gezelschap van bijzondere personages, gespeeld door ijzersterke acteurs, die stuk voor stuk gemaakt lijken voor hun rol: een boeiender reis kan een publiek zich niet wensen.

vr 18 oktober • 20:00 (inleiding 19:30) € 14/11 14

met Raven Ruëll, Jos Verbist, Tania Van der Sanden, Dominique Van Malder en Liesa Naert

Xander De Rycke Zijn Derde Show Xander De Rycke werd door het grote publiek ontdekt toen hij in 2007 de finale won van de Comedy Casino Cup op Canvas waar hij o.a. Philippe Geubels en Iwein Segers achter zich liet. Wie hem in 2011 bij ons aan het werk zag, weet dat dit zeker geen toevalstreffer was. Moeiteloos weet hij alledaagse zaken grappig te maken, doorspekt hij zijn verhalen met gepaste stiltes en werpt hij de juiste blik op het juiste ogenblik de zaal in. Hij belooft ons deze keer een grote knal, veel drama, brokstukken en wat schuine moppen. Fasten your seatbelts en maak je klaar voor Zijn Derde Show.

za 19 oktober • 20:00 € 15/12


Ivan & Emile Couleurs Twee muzikanten met een klassieke opleiding die hun sporen verdienden in de jazz, de wereld- en filmmuziek en door het vertolken van hun eigen werk, maken voor het eerst samen een album: Couleurs.

Abattoir Fermé Ghost Een roadtrip door de Amerikaanse staten Georgia, Louisiana en Mississippi ligt aan de basis van deze typische Abattoir Fermé voorstelling. Deze keer geen pure fictie, maar eerder documentairemateriaal gezeefd door de mysterieuze kronkels in het brein van Stef Lernous en co.

Het resultaat is een visuele reis langsheen dolende geesten en mysterieuze gesprekjes, recht naar het moeras waar het geheugen van het Amerikaanse zuiden zich bevindt.

De ‘goesting’ om mooie muziek te maken, het doorbreken van de tradities zonder het respect ervoor te verliezen en de muzikale verwantschap van beide muzikanten worden omgezet in een reeks prachtige nummers. Deze muzikale tweeling, beiden meester op hun instrumenten en met een cv om u tegen te zeggen, leerden elkaar kennen bij Bart Peeters, met wie ze tot 2011 door Vlaanderen en Nederland toerden. Op meeslepende en virtuoze wijze brengt dit duo zowel eigen akoestisch werk, als interpretaties van composities van hun muzikale helden.

Dit collectief van theatermakers werkt vanuit een fascinatie voor de outsider, de underground en alles wat afwijkt van de norm. Hun voorstellingen zijn doorspekt met nieuwe en vernieuwende thematieken en theatervormen – theater voor durvers!

Met een gezamenlijke passie voor improvisatie, Hongaarse zigeunermuziek, jazz en tango kunnen we nu al uitkijken naar een veelbelovende avond.

wo 30 oktober • 20:15 € 13/10

do 7 november • 20:00 € 12/9

met o.a. Kirsten Pieters, Tine Van den Wyngaert en Chiel van Berkel

@ De Kortrijkse Schouwburg

met Ivan Smeulders en Emile Verstraeten m.m.v. Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap

@ Oranje zaal

15


Vernieuwd Gents Volkstoneel Sinatra Veertig jaar geleden kreeg Supporterslokaal Sorgeloos het onverwachte bezoek van Frank Sinatra. Slechts enkele bevoorrechten smaakten toen het genoegen om van dichtbij kennis te maken met The Voice. Tijdens een jaarlijkse reünie doen de laatste getuigen er alles aan om de herinnering aan die avond levendig te houden. Makkelijk wordt hen dat niet gemaakt, want ongeloof en afgunst is hun deel. Maar er zijn bewijzen, muzikale en tastbare: Strangers in the Night in een Gents volkscafé. Jo Van Damme (schrijver) en Bob De Moor (acteur) vormen sinds Stemmen en De Mannen een onafscheidelijk duo, deze keer laten ze zich bijstaan door bekend theateracteur Dirk Buyse en jonge spring in het veld Tanya Zabarylo. Sinatra is een ode aan het schone Gentse taaltje op de tonen van het beste uit de Ol’ blue eyes catalogus.

wo 13 november • 20:00 € 16/13 met Dirk Buyse, Bob De Moor en Tanya Zabarylo

16

Tom Vanstiphout Guitars & vocal Tom Vanstiphout is de smaakvolste, veelzijdigste en ook gewoon de beste gitarist van het land. Van Milow en Clouseau tot Kommil Foo, iedereen wil hem in zijn groep. Maar Tom is ook een heel goed songwriter en dito zanger, maar zijn solowerk raakt door chronisch tijdsgebrek teveel op de achtergrond. Maar daar komt met dit concert eindelijk verandering in. Naast eigen songs brengt hij een greep uit de soms vergeten parels van het wereldrepertoire, van Wannes Van De Velde tot Daniel Lanois, van Tom Waits tot Paul Simon. Een intiem soloconcert met een man die muziek ademt doorheen al zijn poriën.

di 19 november • 20:00 € 12/9

@ Oranje zaal


Hannelore Bedert en Nele Van den Broeck Gabriel Rios

WWF presenteert Radio Oorwoud

In 2010 bracht Gabriel Rios zijn derde album The Dangerous Return uit. Het werd een ongewoon album, een ode aan de spelvreugde, de vindingrijkheid en de nieuwsgierigheid en helemaal anders dan zijn 2 vorige platen. Niet tegenstaande er heel wat mensen (o.a. Jef Neve en Kobe Proesmans) betrokken waren bij de opnames ervan, hoor je daarop meer dan ooit de aanwezigheid van Gabriel Rios in de composities en uitvoeringen.

Radio Oorwoud, het knotsgekke radioprogramma, komt naar jullie toe! Met echte muzikanten en een vrolijk zingende beestenboel. Pinguïnmannen die ongeduldig op hun vrouwtjes wachten, feestende bonobo’s, rappende nijlpaarden en vooral veel knallende beats uit de jungle en het Bozebomenbos!

De voorbije drie jaar kwam Rios tot het besluit dat hij verder van de gebaande paden af wil en terug wil keren naar de kern van het singer and songwriter bestaan. Met heel wat nieuw, maar ook vernieuwd oud werk, komt hij in intieme setting onze schouwburg inpalmen. Intiem met Gabriel Rios? Dames, willen we dat niet allemaal?

Dit initiatief van WWF, startte als cd en toert deze zomer op verschillende festivals. Nele Van den Broeck (Iedereen Beroemd en KOPERGIETERY) en Hannelore Bedert bouwen dit plaatje nu om tot een swingend theaterconcert vol humor en muziek. Dat je na de voorstelling de cd gratis meekrijgt naar huis, zorgt er ongetwijfeld voor dat je nog heel lang kan nagenieten!

vr 22 november • 20:00 € 22 (geen reducties)

za 23 november • 17:00 € 12/9/5 (-12j)

met Gabriel Rios (gitaar, zang), Ruben Samama (bas) en Amber Docters van Leeuwen (cello)

gezinsvriendelijk, vanaf 6 jaar

€1 op je spaarkaart

17


NEXT biedt ons ook dit seizoen een unieke kans om, in onze achtertuin en ook voor het eerst in onze schouwburg, nationaal en internationaal podiumwerk op topniveau te beleven.

BERLIN Jerusalem Jan Fabre Tragedy of a Friendship In 2013 is het tweehonderd jaar geleden dat Richard Wagner geboren werd: een ideaal moment om deze legendarische totaalkunstenaar in de spotlights te plaatsen. Jan Fabre kreeg de opdracht om een creatie te maken over Wagner, één van zijn geliefde kunstenaars. Hij liet zich inspireren door Wagners dertien opera’s en de fascinerende, maar tragische band tussen Wagner en Nietzsche, die eindigde in een vete. In samenwerking met schrijver en Nietzschekenner Stefan Hertmans en de Duitse componist Moritz Eggert mondt dit uit in spannend nieuw muziektheater. Voor we plaatsnemen in de mooie Rijselse Opera brengen we eerst een geleid bezoek aan de tijdelijke tentoonstelling in Palais des Beaux Arts. Daar wordt het werk van Fabre tegenover een uitzonderlijke verzameling middeleeuwse handschriften en miniaturen geplaatst.

za 23 november 17:00 (bezoek) + 20:00 (voorstelling) € 30 (geen reducties) (inclusief busreis vanuit Waregem)

18

@Palais des Beaux Arts en Opéra de Lille

Het unieke documentaire theater van BERLIN zag in 2003 het levenslicht met de voorstelling Jerusalem. Het werd een portret van een verscheurde stad: een smeltkroes van tegenstrijdige belangen met de polsslag van een metropool. Helaas blijft de voorstelling actueel: hoewel de namen van de politieke leiders veranderd zijn, is er au fond niets veranderd aan het conflict. Nu tien jaar na de filmopnames, bezoekt BERLIN de heilige stad opnieuw. Geïnterviewden worden terug opgezocht, beelden op elkaar gelegd, een discussie nog eens overgedaan - Jerusalem revisited. We krijgen een stroom beelden op diverse schermen te zien, begeleid door vier muzikanten die de stad doen klinken zoals hij klinken moet. We leerden dit gezelschap kennen in 2008, toen ze ons met hun Holoceen 3 – Bonanza, een voorstelling waarin we een uniek filmisch portret kregen van een verlaten mijnstad aan de hand van 5 tv-schermen en een maquette, helemaal van de kaart bliezen. Hun aanpak waarbij ze verscheidene media gebruiken om hun filmisch verhaal te vertellen, maakt hen tot op vandaag een unicum in de internationale theaterwereld.

vr 29 november • 20:00 (nagesprek) € 14/11 m.m.v. UIT in de Regio Kortrijk


Les Argonautes Solo Due Ze beoefenen een circusvorm waarbij de beweging koning is en waarin het woord zwijgt. Ze verleiden de circus-technische heldendaden om zich ten dienste van de emotie te stellen. Ze bewegen en laten zich bewegen, in een klankenspektakel met kunsten lichtgrepen, waar zelfspot langs absurditeit, poëzie en geslepenheid scheert. Les Argonautes zijn voor ons al lang geen ontdekking meer, maar een regelrechte zekerheid. Sinds 1995 spelen ze hun voorstellingen over de hele wereld, successen als Zouff! en Pas Perdues staan in het collectieve geheugen gegrift. Hun nieuwe Solo Due, een duet, gaat in première tijdens het Humorologiefestival in Marke en is een schoolvoorbeeld van het wederzijdse vertrouwen tussen tal van humorprogrammatoren en de artiesten zelf. Wij zitten alvast op het puntje van onze stoel.

za 30 november • 20:00 € 12/9/5 (-12j) gezinsvriendelijk, vanaf 10 jaar met Benji Bernard en Etienne Borel Christian

19


Riguelle Un Premier Amour De Luxe Iedereen die Patrick Riguelle de afgelopen seizoenen aan het werk zag, was het er over eens: het Franse Chanson zit hem in het bloed.

Thérèse Malengreau Onze reeks Modern Klassiek heeft dit jaar als thema ‘exotiek in Europa’ en geeft ons een staalkaart van exotische klanken in de Europese klassieke muziek. Een concert in het kader van dit Europalia festival, waarin de Brusselse pianiste Thérèse Malengreau haar pijlen richt op de aantrekkingskracht die India op de muziek uitoefent. Met werken van Debussy, Feldman, Scelsi, Messiaen en Carpenter schetst ze de typische afwisseling tussen een stille vitaliteit en de Indiase levendigheid.

do 5 december • 20:00 (inleiding 19:00) € 12/9 20

Un Premier Amour vindt zijn inspiratie in de platenkast van zijn Franstalige ouders en grootouders en het hedendaags Frans repertoire. Een selectie liederen die maar liefst een kleine eeuw omvat, van de frivoliteit van Josephine Baker over de romantiek van Jean Sablon tot de poëtische tragiek van Noir Désir. Les p’tits Belges zoals Jacques Brel en André Bialek krijgen natuurlijk een ereplaats toebedeeld naast de nummers die Riguelle voor dit project zelf schreef. De luxueuze bezetting met naast Patrick Riguelle o. a. ook nog Jan Hautekiet en Wouter Berlaen staat garant voor een stijlvol avondje naast, op of onder de Eiffeltoren.

vr 6 december • 20:00 € 16/13 met o.a. Patrick Riguelle (zang, gitaar, harmonica), Jan Hautekiet (piano, zang), Chris Peeters (gitaar, zang), Wouter Berlaen (bas, zang) m.m.v. UIT in Regio Kortrijk


Tiny Legs Tim Als de artiestennaam Tiny Legs Tim je doet denken aan de bluesmannen van weleer, dan zit je meteen op het juiste spoor. Dit alterego van de nog piepjonge Tim De Graeve is aardig op weg om één van de Belgische bluesmuzikanten bij uitstek te worden. De rammelende oude gitaar van zijn grootvader, een bottleneck, een footstomp en de nodige krassen op lichaam en ziel, zorgen nu al voor een eigen doorleefde stijl. De voorbije jaren trok hij met zijn One Man Blues Band door zowat het volledige Europese continent, speelde het voorprogramma van Peter Doherty, John Mayall en Ian Siegal en stond op menig bluesfestival. Hoog tijd voor ons om dit uitzonderlijke talent te ontdekken!

‘Sit back and let the ol’ magic take hold. Those tiny legs sure take a lot o’ burning blues around!’ (Roland Van Campenhout)

za 7 december • 20:00 € 12/9 @ Oranje zaal

21


Karl Vannieuwkerke & Les Supappes Belgische Helden in de Sport Iedereen kent Eddy Merckx, Jacky Ickx en Kim Clijsters, maar doen de namen Paul Vermeiren en Eddy Annys nog een belletje rinkelen? Karl vertelt je graag wie ze waren en wat ze deden aan de hand van anekdotes, eigen ervaringen en verrassende weetjes over deze Belgische sporthelden. Karl Vannieuwkerke & Les Supappes pakken al jaren de theaters in: eerst met De Wielerjaren en de voorbije twee theaterseizoenen met Helden in de sport. Stuk voor stuk zijn het humoristische, historische en muzikale trips doorheen de geschiedenis van de sportwereld. Gestoffeerd met ontluisterende archiefbeelden in een verrassend scenario, actie en reactie op het podium en de muziek van Les Supappes. Een voorstelling ter stimulering van het fantastische geheugen, voor iedereen die van sport houdt en voor zij die er een hekel aan hebben.

zo 8 december • 16:00 € 18 (geen reducties) 22

met o.a. Karl Vannieuwkerke (gastheer), Wigbert Van Lierde (zang, gitaar), Maximus (zang, bas), Ellen Daems (backingvocals), Marc De Boeck (diverse instrumenten)

Power Percussion Nothing but rhythm Voor wie op zoek is naar die ene show die op een verbluffende manier klassieke ritmes, moderne dans- en popmuziek tot een spektakel maakt, hebben we goed nieuws: dit is het! Deze Duitse mannen leggen een oprechte en gemeende energie aan de dag, doorspekt met spontaniteit en allerlei magische effecten. Ze spelen op Japanse trommels, olievaten, vuilnisbakken, maar net zo makkelijk op aluminium ladders. Eigenlijk op alles waarop je kunt slaan en wat klank geeft. Alles draait om kracht, souplesse, dynamiek en power. De Duitse versie van Percossa, of zijn ze nog straffer?

do 12 december • 20:00 € 18 (geen reducties)


Sarah Ferri Sarah groeide op in een warm Belgisch-Italiaans nest. Gefascineerd door de unieke zangstijl van nachtegalen zoals Billie Holiday en Nina Simone, begon ze met het schrijven van eigenzinnige en creatieve songs. Swing, lichte jazz en hier en daar wat gipsy invloeden, ze haalt haar inspiratie uit een breed spectrum van artiesten als Django Reinhardt en Ella Fitzgerald. Vooral haar bewuste keuze voor achtergrondkoortjes in plaats van strijkers in combinatie met haar indrukwekkend stembereik geven haar concerten en haar debuut-cd Ferritales een heel eigen sound. Nummers als On My Own en Where You There werden in radioland massaal opgepikt en drongen traag maar gestaag het collectieve geheugen binnen. Nu al een grote madam of een supertalent dat we absoluut moeten ontdekken, op ons podium levert ze het onuitwisbare bewijs.

vr 13 december • 20:00 ₏ 14/11 23


Leporello Het laatste feest Ensemble Leporello gaat voor Het laatste feest aan de slag met het oeuvre van Anton Tsjechov. Op a capella muziek, en met een keure van Leporello’s oudgedienden, wordt het publiek meegenomen op een muzikaal-beeldende reis door het universum van de grote Russische toneelauteur. In de loop van de stroom ‘tableaux chantants’ zien we de sleutelscènes van Ivanov, De meeuw, Oom Wanja, Drie zusters en De kersentuin als in een droom passeren. De meerstemmige gezangen van Kurt Bikkembergs vormen een ritmische leidraad door een vijftigtal scènes die soms langzaam, soms met grote snelheid in elkaar overvloeien. Dankzij de participatie van het Waregemse Laidos koor wordt de scène bevolkt door meer dan twintig figuren die zich een weg doorheen de tijd zingen. Dit groots en meeslepend muziektheater, choreografisch en theatraal georkestreerd, vormt een ware uitdaging voor de makers en is puur genot voor het publiek.

za 14 december • 20:00 (inleiding 19:30) € 12/9 met Annelies Spanoghe, André Van Leuven, Andrea Bardos, Charlotte Deschamps, Dieter Verhaegen, Elise Steenackers, Gilles Le Roy, Koen Onghena, Machteld Timmermans, Mieke Laureys, Vital Schraenen, Wim Danckaert en tal van Laidos-koorleden

24


Het KIP Het KIP is twee jaar geleden ontstaan uit Toneelgroep Ceremonia (het gezelschap van de in 2010 overleden Eric De Volder) en het GEIT. Sinds die tijd hebben ze al meer dan tien producties op hun naam en dat tot groot plezier van zowel theaterliefhebbers als -sceptici. Wars van labels en etiketten willen ze theater teruggeven aan zijn oorspronkelijke eigenaar: de kijker. Dit seizoen presenteren vijf cultuurhuizen uit de regio een kleine greep van wat ze in hun mars hebben: van een intimistisch vrouwenportret over een heuse ensemblevoorstelling tot een voetbalopera. 4-7 & 26-29 december Voetbalopera – Theater Antigone Kortrijk 20 februari Chicks for money and nothing for free (pg. 42) 12 maart Laisse Tomber – Schouwburg Kortrijk 19 april Becky Shaw – CC Guldenberg Wevelgem 9 mei Qui a peur de Regina Louf – CC De Steiger Menen Wie drie voorstellingen uit de regioreeks heeft gezien, krijgt twee toegangstickets voor het KIPfestival in Gent, juli 2014.

De America’s Johan Knuts schrijft en regisseert een ensemblestuk voor alle spelers van het KIP. De America’s is een tragikomische saga over een explosieve familievete. Aanslepende ruzies over werk, seks, leven en liefde veroorzaken schokgolven in de voorstad waar de licht ontvlambare familie America, een allegaartje van klaplopers en would-becriminelen, denkt de zaak uit te maken. Dit stuk staat in de steigers als (wan)smakelijke misdaadkomedie, maar wordt ook een gevoelige uitval in de stellingenoorlog die Johan Knuts met zijn persoonlijke demonen voert. Het KIP trakteerde ons onlangs op de fantastische voetbalopera Allez Essevee en verovert in een sneltempo alle Vlaamse theaters. De energieke voorstellingen van Gilles De Schryver en zijn kompanen worden in de pers steevast bejubeld, kortom: het KIP is een hit en een blijver.

wo 18 december • 20:00 (inleiding 19:30) € 14/11 met Gilles De Schryver, Ineke Nijssen, Oliver Roels, Yahya terryn, Robrecht Vanden Thoren, Hendrik Van Doorn en Geert Vanoorlé

25


Wouter Deprez

Mallou

Hier is wat ik denk

Tamsara, Echo’s uit de Balkan

Wouter Deprez hoeven we hier helemaal niet meer voor te stellen. Het feit dat hij in onze brochure staat wil alvast zeggen dat hij een nieuw avondvullend programma heeft en dat dit net als alle vorige passages een onuitwisbare indruk op onze lach-, buik-, en sluitspier zal hebben.

Ivica Vucelja en Bert Van Laethem vormen het succesvolle duo Mallou. Ze veroverden diverse podia in binnen- en buitenland en dobberen nu met hun nieuw project eindelijk onze oranje zaal in.

In Hier is wat ik denk vertelt hij zonder omwegen wat hij wil vertellen, niet grof maar fijnzinnig, eenvoudig en supergrappig - Wouter Deprez zoals we hem het liefste hebben!

do 19 december • 20:00 vr 20 december • 20:00 za 21 december • 20:00 € 18 (geen reducties) m.m.v. UIT in Regio Kortrijk

26

Twee gedreven muzikanten die elk op hun terrein reeds een lange weg hebben afgelegd, vinden elkaar in de verfijning en de passie waarmee ze samen muziek kunnen maken. Met virtuoze verhalen, soms gezongen, maar vooral beeldend vertolkt op accordeon en viool, nemen ze ons mee naar het schijnbaar ongerepte Servië. Wist je trouwens dat Balkan muziek ook kan zonder stomende blazerssectie?

do 9 januari • 20:00 € 12/9 met Ivica Vucelja (accordeon, zang) en Bert Van Laethem (viool)

@ Oranje zaal


Hosoo & TransMongolia Walter Baele Het leven zoals het zeker niet is De laatste jaren waren voor Walter Baele regelrechte grand cru’s. Een nominatie als beste tv-acteur voor zijn spraakmakende imitaties in Tegen de Sterren Op (o.a. als Prins Filip, Elio Di Rupo, Greet De Keyser, Bisschop Léonard,…) en de lovende commentaren op zijn vertolkingen in de musicals Spamelot en Robin Hood waren ongetwijfeld de hoogtepunten. Dat de man van 1001 typetjes ongenaakbaar op één staat als het op imiteren aankomt, bewijst hij ook klinkend in zijn nieuwe liveshow. De setting is een schijnbaar rustig dorpje waar Google Street View tientallen personages tot leven wekt, natuurlijk worden die allemaal gespeeld door één en dezelfde man: Walter Baele.

vr 10 januari • 20:00 za 11 januari • 20:00 € 15/12

Zanger Dangaa Khosbayar (alias Hosoo) kent, net als zijn begeleidingsgroep TransMongolia, zijn oorsprong in West-Mongolië nabij het Altai-gebergte. Hij werd geboren in een familie van keelzangers en kwam van jongs af aan in aanraking met deze muziek. Sinds zijn zevende beoefent hij deze traditionele zangkunst en hij groeide intussen uit tot één van de meesters in dit genre. Samen met TransMongolia brengt Hosoo een combinatie van zeer oude, traditionele Mongoolse volks- en liefdesliederen in een hedendaags kleedje. De zangtechniek die ze hierbij hanteren is heel bijzonder en fascinerend. Het unieke van de keelzang is dat een zanger meerdere noten tegelijk kan produceren: een lage ondertoon, met daar overheen een melodieuze boventoon. Wij maken ons op voor een indrukwekkend en contrastrijk concert met een vleugje back to nature op zijn Mongools.

do 16 januari • 20:00 (inleiding 19:00) € 14/11

m.m.v. UIT in Regio Kortrijk

27


Toneelhuis Desperado Vier mannen komen in het weekend samen in een soort Far West-dorp om hun gemeenschappelijke hobby uit te oefenen: als cowboy verkleed rondlopen. In het diepst van hun gedachten zijn het helden van de Far West, in het dagelijkse leven is het heldendom pijnlijk veraf. Desperado is zwartgallige maar onweerstaanbare humor op tekst van het Nederlandse duo Kas & de Wolf in een regie van Bart Meuleman. Het Toneelhuis plaatst met Tom Dewispelaere, Johan Van Assche, Marc Van Eeghem en Kevin Janssens voor het eerst de vier vaste mannelijke acteurs van het ensemble samen op een podium. Ze schetsen een beeld van mannen dat niet fraai is, het werkt op de lachspieren maar tegelijk is het heel treurig. Een voorstelling waar vrouwen vrolijk van worden? We zullen zien.

vr 17 januari • 20:00 (inleiding 19:30) ₏ 16/13

28


Abonnementen Waarom een abonnement nemen? • Een abonnement heb je al vanaf • • •

vijf voorstellingen. Tijdens het seizoen krijg je dezelfde reductie voor extra voorstellingen. Vier keer per jaar ontvang je ons magazine in de brievenbus. Blokkeer je agenda voor cultuur!

Abonnementsformules minimum 5 € 1,75 korting per voorstelling minimum 10 € 2,50 korting per voorstelling student en CJP-pas € 3,00 korting per voorstelling jongerenabonnement (-21 jaar) per voorstelling betaal je € 8,00 en op voorstellingen met een eenheidsprijs krijg je € 8,00 reductie. Je hebt al een jongerenabonnement vanaf drie voorstellingen. Reducties zijn niet cumuleerbaar en bepaalde voorstellingen hebben een eenheidsprijs, waarop geen reductie van toepassing is.

Hoe? Vul het formulier, in het midden van deze brochure, volledig in en bezorg het ons. Abonnees die naast elkaar willen zitten, nieten de formulieren aan elkaar. Achteraf kunnen we abonnementen niet meer koppelen. Extra losse tickets voor gezinsleden kan je op het bestelformulier ook meteen bijbestellen. Of bestel online op www.ccdeschakel.be. Bij een elektronische reservatie ontvang je steeds per e-mail een bevestiging. Als je niks ontvangt, neem dan contact op.

Verplicht: reservevoorstellingen Duid twee reservevoorstellingen aan. Is een voorstelling die je aanduidde uitverkocht, dan nemen we er automatisch een reservevoorstelling bij. Dit doen we enkel wanneer dit nodig is, bv. om van hetzelfde reductietarief te blijven genieten. Wanneer een voorstelling met meerdere data uitverkoopt, dan plaatsen we je automatisch op een andere datum. Weet je vooraf dat een datum niet past, vermeld dit op je bestelformulier. Gebruik deze voorstellingen dus niet als reservevoorstellingen.

Vanaf wanneer?

Administratieve afhandeling

Bestellen kan vanaf nu, maar hoeft niet overhaast. Pas op 10 juni starten we met de verwerking van de bestellingen. Wie ten laatste op zondag 9 juni zijn abonnementsformulier bezorgt, behoort tot de groep van abonnees die evenveel kans maken op de beste plaatsen (via loting).

Na de verwerking van je bestelling krijg je thuis een overschrijvingsformulier. Dit kan enkele weken duren. Kijk het goed na. Bij iedere bestelling worden behandelingskosten (€ 1,50) aangerekend. Als je niet betaalt binnen de afgesproken termijn, vervalt je abonnement. Na overschrijving ontvang je de tickets thuis met de post.

Vanaf 10 juni worden de reservaties chronologisch behandeld.

29


Losse tickets

Huisregels

Bestellen

Laatkomers

De losse ticketverkoop start op maandag 2 september 2013. Tijdens het seizoen kan je losse tickets kopen aan de onthaalbalie, via de telefoon of de website. De balie is open tijdens de kantooruren en op avonden van een voorstelling of filmvertoning. Kom bij voorkeur tussen 19 en 19.30 uur.

Voorstellingen beginnen steeds stipt. Eenmaal de voorstelling begonnen is, is het erg storend om laatkomers in de zaal toe te laten. Je kan eventueel bij een onderbreking je plaats innemen, mits akkoord van het gezelschap.

Na een reservatie ontvang je een bevestiging en een overschrijvingsformulier. Na betaling worden de tickets opgestuurd. Daarvoor rekenen we € 1,50 behandelingskosten aan.

Gsm, foto’s en video-opnames Wij vragen je met aandrang om bij het binnenkomen van de zaal je gsm af te zetten. In de schouwburg mag je niet fotograferen of filmen.

Ook groepen en scholen zijn welkom. Groepen kunnen maximum de helft van de plaatsen innemen en voor scholen geldt een maximum van 50 tickets.

Speciale faciliteiten voor mensen met een handicap

Kortingen -21, studenten en CJP: € 3,00 korting. Groepen vanaf 15 personen: € 3,00 korting. Voorstellingen met een eenheidsprijs: geen korting.

De Schakel beschikt over een ringleiding, een hoofdtelefoon waarmee slechthorenden de voorstellingen beter kunnen volgen. Het gebruik van de hoofdtelefoon is gratis. Vraag er tijdig naar bij het vestiairepersoneel.

Betalen

Ruilbox

Losse tickets worden contant betaald aan de onthaalbalie of overgeschreven op ons rekeningnummer. Aan de balie kan je met Bancontact betalen. Gereserveerde tickets moeten binnen 10 dagen betaald worden. Bestel je minder dan 8 dagen voor de voorstelling, dan betaal je aan het onthaal cash of met Bancontact.

Wie in een rolstoel zit, laat dit bij reservatie weten. Je krijgt een speciale plaats vooraan in de zaal.

Op de startpagina van onze website vind je een link naar een ruilbox. Laat daar weten welk ticket je in de aanbieding hebt en wie weet vind je via onze website wel een koper.

NIEUW: kaarten omruilen Elk ticket voor één van onze abonnementsvoorstellingen kan, tot tien dagen vóór de voorstelling, geruild worden voor een ticket van een andere voorstelling uit hetzelfde abonnementsaanbod. Indien het nieuwe ticket duurder is dan het oorspronkelijke dien je het verschil bij te passen, omgekeerd betalen we niet terug. We betalen enkel kaarten terug als de voorstelling afgelast wordt. Behandelingskosten worden niet terugbetaald. Ruilen kan enkel aan het onthaal tijdens de kantooruren of vóór een voorstelling tussen 19 en 19.30 uur. Omruilen kan niet voor voorstellingen die doorgaan op verplaatsing.

30


Bestelformulier Met dit formulier kan je voor meerdere personen die op hetzelfde adres wonen bestellen. Wil je met andere abonnees samenzitten? Niet de formulieren aan elkaar. Nood aan extra formulieren? Je vindt ze op www. ccdeschakel.be of bij ons onthaal tijdens de kantooruren.

PERSOON

A

Naam Voornaam Straat + nr Postnummer

Gemeente

Telefoon

GSM

E-mail Geboortedatum Rekeningnummer (IBAN)

BE

CJP-KAARTnummer

PERSOON

B

Student

ja

nee

Student

ja

nee

Naam Voornaam GSM

Telefoon E-mail Geboortedatum CJP-KAARTnummer

Als deze persoon op een ander adres woont, vul je een nieuw formulier in.

Handtekening

Vak voorbehouden voor de administratie

31


Kruis je gewenste voorstellingen aan

32

DATUM vr 30/8/13 vr 13/9/13 za 14/9/13 do 26/9/13 vr 27/9/13 za 28/9/13 vr 4/10/13 za 5/10/13 vr 11/10/13 za 12/10/13 zo 13/10/13 vr 18/10/13 za 19/10/13 wo 30/10/13 do 7/11/13 wo 13/11/13 di 19/11/13 vr 22/11/13 za 23/11/13 za 23/11/13 vr 29/11/13 za 30/11/13

persoon basisprijs A B C D E VOORSTELLING Stenzel & Kivits The Perfect Concert part II *€ 10 Uitgezonderd. Theater! De Heksen. € 12 NTGent Vals € 16 Katinka Polderman Polderman baart zorgen € 12 Cie. Un Loup pour l'Homme Face Nord € 20 Marjan Van Rompay Group € 12 Not the Beatles They are alive and from Belgium! € 16 Lisbeth Gruwez It’s going to get worse and worse ... € 12 Tg NUNC Het Geslacht Borgia - Homo Fatale € 14 De Maan De Jongen € 12 Atlantihda €14 Theater Antigone Lange dagreis naar de nacht € 14 Xander De Rycke Zijn Derde Show € 15 Abattoir Fermé Ghost € 13 Ivan & Emile Couleurs € 12 Vernieuwd Gents Volkstoneel Sinatra € 16 Tom Vanstiphout Guitars & vocal € 12 Gabriel Rios *€ 22 Hannelore Bedert en Nele Van den Broeck Radio Oorwoud € 12 Jan Fabre Tragedy of a Friendship *€ 30 BERLIN Jerusalem € 14 Les Argonautes Solo Due € 12

nr 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22

do 5/12/13 vr 6/12/13 za 7/12/13 zo 8/12/13 do 12/12/13 vr 13/12/13 za 14/12/13 wo 18/12/13 do 19/12/13 vr 20/12/13 za 21/12/13 do 9/1/14 vr 10/1/14 za 11/1/14 do 16/1/14 vr 17/1/14 za 18/1/14 vr 24/1/14 za 25/1/14 zo 26/1/14 zo 26/1/14 do 30/1/14 vr 31/1/14 vr 7/2/14 za 8/2/14

Thérèse Malengreau Riguelle Un Premier Amour De Luxe Tiny Legs Tim Karl Vanieuwkerke & Les Supappes Belgische Helden in de Sport Power Percussion Nothing but rhythm Sarah Ferri Leporello Het laatste feest Het KIP De America's Wouter Deprez Hier is wat ik denk Wouter Deprez Hier is wat ik denk Wouter Deprez Hier is wat ik denk Mallou Tamsara, Echo's uit de Balkan Walter Baele Het leven zoals het zeker niet is Walter Baele Het leven zoals het zeker niet is Hosoo & TransMongolia Toneelhuis Desperado BRONKS Anna Living Hero Tom Waits Eric Koller Fire in the hole Theater De Spiegel Nest (11 uur) Theater De Spiegel Nest (15 uur) Piet Van Bockstal & Yutaka Oya Nordic Light Braakland/ZheBilding & de Queeste Angst An Pierlé KOPERGIETERY De (on)mogelijke vriendschap …

23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47

€ 12 € 16 € 12 *€ 18 *€ 18 € 14 € 12 € 14 *€ 18 *€ 18 *€ 18 € 12 € 15 € 15 € 14 € 16 € 12 € 16 € 15 *€ 6 *€ 6 € 12 € 14 € 16 € 12


DATUM za 8/2/14 vr 14/2/14 za 15/2/14 za 15/2/14 di 18/2/14 do 20/2/14 vr 21/2/14 za 22/2/14 vr 28/2/14 do 6/3/14 do 6/3/14 vr 7/3/14 za 8/3/14 vr 14/3/14 za 15/3/14 vr 21/3/14 za 22/3/14 vr 28/3/14 za 29/3/14 do 3/4/14 vr 4/4/14 za 5/4/14 vr 11/4/14 vr 18/4/14 vr 25/4/14 za 26/4/14 za 26/4/14 do 8/5/14 di 13/5/14

VOORSTELLING Taraf de Haidouks Giulio D'Anna Parkin’son Freek de Jonge Circus Kribbe Laïs Midwinter Tales Sam Desmet/Nele Thiebout Het KIP & KOPERGIETERY Chicks for money … Heather Nova An intimate acoustic evening SkaGeN Alles van Eva Twijfel vzw Costa Blanca Sonny Vande Putte De tijd van toen Alexander Vantournhout XL-workshop Alexander Vantournhout Caprices Pieter Embrechts Apenbloed & Engelengezang El Juntacadaveres Compagnie Frieda Lampe Steven Mahieu Maniak Pieter De Buysser & Hans Op de Beeck Book Burning Herman Van Veen Voor een kus Tg STAN JDX A Public Enemy Simoens Trio Lankmoed Stilt a.h.a.b. Renée & Eefje De Visser Han solo Bedankt UNM/Maarten Westra Hoekzema De Verleiding HETPALEIS Lodewijk, de koningspinguïn Guga Baúl Maestroloog Anne Teresa De Keersmaeker/Rosas Bartok/Mikrokosmos HERMESensemble

persoon basisprijs A B C D E € 23 € 12 *€ 25 € 14 € 12 € 14 *€ 25 € 12 € 16 *€ 10 *€ 20 € 12 € 16 € 14 € 12 € 15 € 12 *€ 35 € 14 € 12 € 12 € 16 € 14 € 15 € 12 € 12 € 12 € 25 € 18

nr 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76

A B C D E TOTAAL AANTAL VOORSTELLINGEN Reservevoorstelling 1 Reservevoorstelling 2

nr nr

Vul de nummers van de reservevoorstellingen in. Bij uitverkochte voorstellingen vullen we hiermee je abonnement aan, zodat je het minimumaantal (3/5/10) behoudt. Als een bepaalde voorstelling meerdere data speelt, dan kiezen we een andere beschikbare datum; die kan je dus niet als reservevoorstellingen opgeven. Past een andere datum niet, vermeld dit dan duidelijk.

(*) geen reducties

33


PERSOON

C

Naam Voornaam Telefoon

GSM

E-mail Geboortedatum CJP-KAARTnummer

Student

ja

nee

Als deze persoon op een ander adres woont, vul je een nieuw formulier in.

PERSOON

D

Naam Voornaam Telefoon

GSM

E-mail Geboortedatum CJP-KAARTnummer

Student

ja

nee

Als deze persoon op een ander adres woont, vul je een nieuw formulier in.

PERSOON

E

Naam Voornaam Telefoon

GSM

E-mail Geboortedatum CJP-KAARTnummer

Student

ja

nee

Als deze persoon op een ander adres woont, vul je een nieuw formulier in.

Bij een reservatie worden je persoonsgegevens opgenomen in het klantenbestand van Cultuurcentrum De Schakel, conform de bepalingen van de wet van 8 december 1992, betreffende de bescherming van je privĂŠleven. Ze worden alleen gebruikt om je op de hoogte te houden van de activiteiten van Cultuurcentrum De Schakel en worden niet doorgegeven aan derden. Je hebt het recht jaarlijks je persoonlijke gegevens op te vragen en eventuele fouten te laten verbeteren.

34


Extra Vorming

Film

De Schakel organiseert cursussen, taal­lessen en creatieve workshops. In september en januari verschijnt het vormingsaanbod in onze magazines.

Maandag is filmdag in De Schakel. A Royal Affair, de prachtige prent waarin Prinses Caroline wordt uitgehuwelijkt aan de schizofrene Deense Koning Christian VII, opent op maandag 30 september ons fimseizoen.

Cursussen Naast klassiekers als wijnproeven, kalligrafie en koken, staan onder andere volgende kortlopende avondcursussen op het programma: Sterrenkunde, Actuele kunst in India, Op verkenning door Firenze, Het hoe en wat van de jazz, Bezoek aan joods Antwerpen ...

Vorming door liefhebbers Vrijwilligers geven overdag taalcursussen en creatieve workshops, voor slechts € 25 per trimester. Het aanbod is ruim en gevarieerd: Frans, Engels, snit en naad, breien, tekenen en schilderen, ...

School Voor klassen in het kleuter, lager en secundair onderwijs hebben we een apart programma uitgewerkt met theatervoorstellingen en films. Vraag de schoolbrochure aan. Inschrijven kan online.

Welke films vertoond worden, maken we bekend in ons september- en januarimagazine.

Beeldende kunst

Zaalverhuur

In de hal van De Schakel worden geregeld tentoonstellingen georganiseerd. In het najaar krijgen Waregemse kunstenaars er een toonplaats. In het voorjaar staat De Schakel in voor het programma.

Zowel ’s avonds als overdag gonst het van de bedrijvigheid in De Schakel. De multifunctionele vergaderlokalen worden intensief gebruikt door verscheidene organisaties. Voor Waregemse verenigingen zijn er extra aantrekkelijke huurtarieven. Informeer zeker naar de beschikbaarheid en de tarieven.

35


Waregem Koerse Zoals de traditie het wil, slaan we tijdens Waregem Koerse onze tenten op in Park Baron Casier. Zaterdagnamiddag 24 augustus zorgen we voor een super familiefestival en op zaterdag- en maandagavond slingeren we niets dan feestmuziek het park in. Gratis en voor niets!

Bavik Live Op zaterdag presenteert BAVIK LIVE een programma om u tegen te zeggen. Opener van dienst is Protection Patrol Pinkerton, een jonge indie-popformatie uit Gent rond frontman Jelle Denturck. Vervolgens komen The Wolf Banes, de bende rond Wim Punk en Monsieur Paul, bewijzen dat ze hun streken uit de jaren ’80 nog niet verleerd zijn. Vive la Fête is hotter dan hotst! Els Pynoo en Danny Mommens uit het nabije Olsene zijn hard aan het werk om terug alle podia te veroveren met hun nieuwe plaat 2013 in hun eigen stijl: speelse elektropop met een scheut new wave. Als afsluiter zet dj Otto Jan Ham van Studio Brussel de kers op deze Koerse taart! Op maandag openen we met de beloftevolle Gentse coverband Standing in the shadows of Motown, die overloopt van jonge getalenteerde muzikanten. Topper op maandag wordt het optreden van Peter Van de Veire & Miguel Wiels en hun gasten. Wat hebben Will Tura, De Kreuners, Clouseau, Christoff, K3, Gorki én Louis Neefs gemeen? Ze hebben allemaal hun plekje in Café Flamand: een liveshow rond 50 jaar Vlaamse hits. Alfsluiten doen we met het dj-duo NO DJ! (Peter Van de Veire & Gerrit Kerremans) ➻

36

De Kleinste Steeple dAnSt! Op zaterdag 24 august toveren wij ons sfeervol park om in een schitterend dansspektakel. In de bomen, op het gras en tussen de vele mensen in laten wij de leukste wezentjes swingen, shaken en springen! Tussen 12:30 en 18:30 kan je naast de oudjes van Larking About (UK) , de nieuwe poppenvoorstelling van Anita Bertolami (CH) het intimiderende smoelenwerk van Barto en de Spaanse topacrobaten van Los2Play ook genieten van alle activiteiten en voorstellingen die plaastelijke verenigingen in elkaar boksen. Want De Kleinste Steeple blijft zorgvuldig geselecteerd nationaal en internationaal straattheater, een sfeervol park en bakken vol doeen beleef­momenten voor jong en oud.


BRONKS Anna Anna is een bommetje, een roodharig bommetje met beentjes. Anna snapt het niet en stelt skwiljoenen vragen. Mensen vinden dat lastig. Wist jij dat er w- en d-woorden zijn? En wist jij dat je achteruit kunt lopen tot aan de vraag? En dat goeie vragen, vragen zijn die ergens op uit komen? BRONKS vroeg Joke Devynck die we o.a. kennen van haar schitterende rol in de televisiereeks Het goddelijke monster, om een voorstelling voor kinderen te maken. Na vijf minuten wist ze dat ze haar verhaal zou ophangen aan stukjes uit het kinderboek Hallo meneer God, met Anna. Een boek dat toont hoe leerzaam het kan zijn om door de ogen van een kind te kijken. In actrice Eline Kuppens vond ze een gelijkgestemde en het resultaat is een boeiende voorstelling voor jong en oud vol leuke woord- en taalspelletjes.

za 18 januari • 20:00 € 12/9/5 (-12j)

€1 op je spaarkaart

gezinsvriendelijk, vanaf 9 jaar met Joke Devynck en Eline Kuppens

37


38

Living Hero

Eric Koller

Tom Waits

Fire in the hole

Maar liefst negen topmuzikanten grasduinen in het rijke oeuvre van Tom Waits. Zo eren ze hun grote held en laten ze ons de uitzonderlijke schoonheid van songs als Martha, I Hope I don’t fall in Love with You of Tom Traubert’s Blues (Waltzing Mathilda) horen. Natuurlijk maken ze in de set ook plaats voor het meer avontuurlijke uptempo oeuvre van Waits.

Fire in the hole, vijf voor twaalf, zoek dekking, dit dramatische moment verandert in onnavolgbare comedy wanneer Eric Koller ermee aan de slag gaat. Hij laat volledig woordeloos zien dat wij ons keer op keer in de gekste bochten wringen om tegen beter weten in te willen ontsnappen aan het onvermijdelijke.

Vier verschillende zangers, Guy Swinnen (The Scabs), Tom Pintens (solo en bij Zita Swoon), Jan De Campenaere (Venus in Flames) en Tom Theuns (folkgroep Ambrozijn), gaan op zoek naar hun innerlijke Tom Waits. Zij worden bijgestaan door topmuzikanten die we kennen van groepen als Think of One of de begeleidingsband van Admiral Freebee.

De stuntelige Koller stopt ook deze voorstelling vol met humorvolle, fysieke en energieke miniatuurtjes. Hij weet de onvolkomenheden van de mens, onze moedwil en de misverstanden, met een Toon Hermans-achtige eenvoud herkenbaar te maken.

Na The Beatles, kunnen we dit seizoen ook Tom Waits aanbieden, waar blijven we het halen?

Koller is een uniek verschijnsel en komt met Fire in the hole bevestigen dat het enorme succes tijdens zijn passage met Bull in 2011, geen toeval was: ogen open en lachen maar!

vr 24 januari • 20:00 € 16/13

za 25 januari • 20:00 € 15/12

met Tom Pintens (zang, gitaar, piano), Guy Swinnen (zang, gitaar), Jan De Campenaere (zang, gitaar), Tom Theuns (zang, gitaar), Tomas De Smet (bas), Roel Poriau (drums), Tim Coenen (drums), Andries Boone (mandoline, viool), Koen Garriau (sax)


Piet Van Bockstal & Yutaka Oya Nordic Light Het koele noorden is de regio waarin de ijle, alles doordringende hoboklank al eeuwen gekoesterd wordt. In het symfonische oeuvre bij componisten als Sibelius, maar ook in het zeer gevarieerd kamermuziekrepertoire van Carl Nielsen tot de exuberante Kalevi Aho.

Theater De Spiegel Nest Deze muziektheatervoorstelling voor de allerkleinsten in, op en rond een reuze nest vertelt over de belangrijke momenten uit het leven van vogels: het nestelen, eieren leggen, broeden, vallen en opstaan, dromen en uiteindelijk het afscheid bij het uitfladderen. Een zangeres en een violiste zoeken samen met de kinderen en hun begeleiders de warmte van het uit hard hout en zachte pels gemaakte nest op. Dit was oorspronkelijk een speelruimte binnen een alternatieve speeltuin maar wordt nu de setting voor een intiem, zacht verhaal over vogels. De kans dat je peuter de zaal vliegend verlaat, is niet denkbeeldig.

zo 26 januari • 11:00 + 15:00 € 6 (geen reducties) gezinsvriendelijk, van 9 maanden tot 2,5 jaar m.m.v. UIT in Regio Kortrijk

@ Menside Tiegem

Yutaka Oya reisde de afgelopen jaren vanuit België, zijn uitvalsbasis, de wereld rond en speelde wereldwijd tal van concerten. Naast een vast repertoire heeft deze pianist ook heel wat wereldcreaties van Europese en Japanse hedendaagse componisten op zijn naam staan. In de kamermuziek springt de intense samenwerking met hoboïst Piet Van Bockstal het meest in het oog. Van Bockstal, medeoprichter van het wereldbefaamde Ictus-ensemble, is zonder twijfel één van de beste hoboïsten van het Europese vaste land. Dankzij onze reeks Modern Klassiek halen we in het putje van de winter, het koele Noorden in huis – van timing gesproken.

do 30 januari • 20:00 (inleiding 19:00) € 12/9 met Yutaka Oya (piano) en Piet Van Bockstal (hobo)

39


Braakland/ZheBilding & de Queeste Angst Na het succesvolle ‘eerste boek’ uit het tweeluik Hebzucht & Angst, werpt theatermaker Stijn Devillé zich nu op de angst die de wereld teistert sinds de val van de banken. De angst die om zich heen grijpt op de beurzen, in de politieke hoofdkwartieren, de kabinetten, de commissies. Maar ook de angst van vele mensen op straat in de Europese steden. Stijn Devillé won in 2009 de Taalunie Toneelschrijfprijs voor zijn magistrale Hitler is dood. In 2012 bracht Braakland/ZheBilding bij ons zijn stuk Hebzucht, het eerste deel van dit tweeluik. Angst start, waar Hebzucht eindigt. Blikt weg van de financiële wereld en zoomt in op de rest van onze samenleving.

An Pierlé toerde de afgelopen 6 jaar bijna onafgebroken met haar band White Velvet, speelde concerten met The Bony King Of Nowhere, scoorde met Toverdrank een radiohit aan de zijde van Guido Belcanto en kreeg de eer stadscomponist van Gent te worden. Druk drukker drukst, een drukte die de muze voedt. Haar nieuwe album, zonder haar begeleidingsgroep White Velvet, lijkt op papier een terugkeer naar haar debuut Mud Stories uit 1996. In realiteit is dit het album dat ze nu pas kon maken. Alle muzikale en persoonlijke ervaring en bagage van de afgelopen jaren vloeien samen in de naakte, pure essentie van de nummers die in al hun eenvoud groots en universeel klinken. Haar unieke stem en haar piano, meer heeft ze niet nodig.

Met o.a. Tom Van Bauwel en Michaël Pas kan ‘golden boy’ Stijn Devillé rekenen op een topcast voor zijn nieuwe creatie.

Nog niet overtuigd? Even het internet afspeuren en je belandt gegarandeerd bij de uiterst overtuigende covers Are Friends Electric en Such A Shame, pareltjes waar je toch even stil van wordt.

vr 31 januari • 20:00 (inleiding 19:30) €14/11

vr 7 februari • 20:00 € 16/13

met Tom Van Bauwel, Tom Ternest, Michaël Pas, Bram Van der Kelen, Sara Vertongen en Simone Milsdochter

40

An Pierlé


KOPERGIETERY De (on)mogelijke vriendschap van Augustijn en Stef Augustijn is 7 jaar en hij spreekt Frans. Stef is 35 jaar en spreekt geen Frans maar maakt graag grapjes én praat graag en veel. Samen met Seppe Baeyens, die zich toelegt op het ontwikkelen van dansprojecten van en voor kinderen, creëren ze een muzikaal dansduet over hun (on)mogelijke vriendschap. Misschien worden die twee vrienden, misschien ook niet. Misschien is de één te jong en de ander te oud. Misschien zijn ze te verschillend, of juist niet. Want waarom mensen vrienden worden, valt nooit te verklaren. Misschien omdat de één de één is, en de ander de ander? De tengere Franstalige Augustijn en de stoere Limburgs-Gentse Stef, frontman van de band Kiss the Anus of a Black Cat, worden door KOPERGIETERY samen op scène gezet in een speelse voorstelling.

za 8 februari • 19:00 € 12/9/5 (-12j) gezinsvriendelijk, vanaf 8 jaar met Augustijn Gerard-de four en Stef Heeren

41


Taraf de Haidouks

Giulio D’Anna

Dit Roemeense zigeunerorkest bestaat uit twaalf muzikanten, variërend in leeftijd van midden de twintig tot ver in de zeventig. Hun unieke geluid vertaalt de fabuleuze levenskracht die de traditionele zigeunermuziek uitstraalt.

Parkin’son

Sinds de release van hun eerste album en hun verschijning in Tony Gatlif’s film Latcho Drom breidt de bekendheid van deze band zich verder uit. Ze toeren wereldwijd, werkten samen met het Kronos Quartet, liepen mee in modeshows van Yohji Yamamoto en werden echte filmsterren naast Johnny Depp en Christina Ricci in Sally Potters The Man Who Cried.

Stefano is drieënzestig, therapeut en Giulio zijn zoon is 32 en internationaal choreograaf. Het ene lijf belichaamt de toekomst, het andere het verleden. In deze choreografie brengen ze hun relatie naar het podium. Persoonlijke gebeurtenissen en gedeelde geschiedenissen, sijpelen door hun huid heen. Gezamenlijk vertellen ze het verhaal over de unieke band tussen ouder en kind. Hun lichamen spreken over zaken die nooit besproken zijn, hun monden delen herinneringen aan momenten van geluk en verdriet.

Ondertussen lijkt het of de band totaal niet onder de indruk is van alles wat er gebeurt. Ze hebben hun eigen gevoel voor humor en manier van leven behouden en wonen nog steeds in hun eigen dorp Clejani, ten zuidwesten van Boekarest. Extreem dansbare zigeunermuziek van wereldklasse, daarvoor pendelen wij graag richting Kortrijk.

za 8 februari • 20:15 € 23/20

42

@ De Kortrijkse Schouwburg

De Italiaanse choreograaf Giulio d’Anna brengt in deze schitterende dansvoorstelling het verhaal van zijn vader die lijdt aan de ziekte van Parkinson.

Een ontroerende dansvoorstelling die de taboes rond Parkinson wil aanpakken en daar glansrijk in slaagt.

vr 14 februari • 20:00 (inleiding 19:30) € 12/9


Laïs Freek de Jonge Circus Kribbe Hij staat al sinds 1970 op de planken en is nog altijd messcherp en origineel, iets wat niemand hem nadoet. In 2012 vond Freek na een lange pauze weer de weg naar Waregem en een uitverkochte schouwburg trakteerde hem terecht op een staande ovatie. Circus Kribbe vertelt het verhaal van Job Kribbe, de eerste clown in zes generaties Kribbe die niet van nature leuk is. Freek zoekt, in een verhaal vol absurde zijsprongetjes en actuele knipogen, uit waarom Job niet grappig is. Onderweg komen we Napoleon, Grimaldi, Winnetoe, Buster Keaton, … en niet te vergeten een puntgaaf keramisch kindeke in een half verkoolde kribbe tegen. Een zeer intelligent in elkaar gezet verhaal, zonder dat de Jonge ingewikkeld doet of kennis wil spuien. Hij bespeelt het publiek feilloos en bewijst zichzelf voor de zoveelste keer als één van Nederlands beste cabaretiers, profiteer ervan.

za 15 februari • 20:00 € 25 (geen reducties)

Midwinter Tales Verscheidene gesmaakte cd’s, voorprogramma’s van onder meer Luka Bloom en Sting en plat gespeelde festivalweiden in binnen- en buitenland; de dames van Laïs zijn al lang geen onbekenden meer. Na de geslaagde samenwerking met Maandacht voor de tournee Songs we embrace waarmee ze in 2012 nog in onze schouwburg stonden, zijn deze concerten in Vlaamse kerken een logisch vervolg. Annelies, Nathalie en Jorunn brengen warmte tijdens de koude winterdagen en laten zich hiervoor begeleiden door de sfeervolle klanken van het hammondorgel, de cello en een harp. Bekende Laïsnummers, covers, nieuw materiaal en dit alles in verschillende talen, het zijn de ideale ingrediënten voor een gezellige avond in een uniek decor.
 De drie engelenstemmen van Laïs die weerklinken in een Anzegemse kerk: gewoon goddelijk.

za 15 februari • 20:00 € 14/11 met Annelies Brosens (zang), Nathalie Delcroix (zang), Jorunn Bauweraerts (zang), Seraphine Stragier (cello, harp) en Niels Verhees (hammond)


@ StJanskerk, Anzegem

43


D

Sam Desmet/Nele Tiebout

Het KIP & KOPERGIETERY

In samenwerking met Jeugd en Muziek zetten wij jaarlijks Waregems talent in the picture.

Chicks for money and nothing for free

Sam Desmet zette als gitarist zijn eerste muzikale stapjes in de Waregemse Academie en behaalde in 2009 zijn Master diploma aan het Koninklijk Conservatorium in Gent. Met zijn concerten en cd-opnames promoot hij gerenomeerde componisten als Leo Brouwer, Angelo Gilardino en Simone Iannarelli. Nele Tiebout nam voor het eerst de saxofoon ter hand bij Angelino Manderick. Dankzij hem kwam ze na het afstuderen in contact met verschillende professoren uit het buitenland waar ze tot op heden haar techniek en stijl verder verfijnt.

Vijf mannen vertellen hun verhaal aan de hand van hun lichaam. Bagin’ on Bongo’s like chimpanzees, de jongensdroom, het echte harde leven en de doelstelling om met een pintje in de hand de enige echte übermacho te worden, passeren argeloos de revue.

Dit wordt een unieke ‘double-bill’ met een mooi uitgebalanceerd Waregems accent.

Onder andere Gilles De Schryver en Arend Pinoy demonstreren met plezier dit overaanbod aan mannelijkheid en werken bij momenten heel hard op onze lachspieren. Welcome to the Chickendales!

di 18 februari • 20:00 € 12/9

do 20 februari • 20:00 (nagesprek) € 14/11

m.m.v. Jeugd en Muziek

44

Met Chicks for money and nothing for free leveren het KIP en KOPERGIETERY een heel knappe fysieke voorstelling af die alle vrouwen én hun mannen ervan zal overtuigen hoe prettig toneel wel kan zijn.

@ Oranje zaal

met Gilles De Schryver, Arend Pinoy, Oliver Roels, Robrecht Vanden Thoren, Hendrik Van Doorn en Yahya Terryn


SkaGeN Alles van Eva Heather Nova An intimate acoustic evening Heather Nova brak bij het grote publiek door met dromerige nummers als London Rain, Maybe an Angel, Truth and Bone en Walk this World. Haar samenwerking met de groep Eskobar voor de single Someone New gaf haar een laatste duwtje in de rug richting top.

Iederéén aanbidt Margot, die echter vooral in de clinch ligt met haar vijand de tijd. Rimpeltje na rimpeltje zet die zijn handtekening in haar gelaat, wat haar onzeker en bijgevolg onhandelbaar maakt. Eva probeert in Margots entourage door te dringen, maar wat eerst toewijding lijkt, zou wel eens meedogenloze ambitie kunnen zijn. Alles van Eva gaat over ijdelheid, eerzucht en onstilbare honger naar aandacht en liefde van het publiek.

Samen met Arnulf Lindner brengt ze een intieme akoestische bloemlezing uit haar imposante oeuvre. Een rock-‘n-roll-zeemeermin met engelenstem die haar internationale sterrenstatus komt demonstreren in het pittoreske Waregem, dat we dat nog mogen meemaken.

SKaGeN slaagt erin door de integratie van verschillende media zoals video, strip, muziek en zelfs poppen de theaterscène een nieuwe invulling te geven. Voeg hierbij het splijtende spel van onder meer Clara van den Broek en Barbara Sarafian en je weet dat deze op de bekende film All About Eve gebaseerde voorstelling zonder verpinken het label ‘niet te missen’ mag krijgen.

vr 21 februari • 20:00 € 25 (geen reducties)

za 22 februari • 20:00 (inleiding 19:30) € 12/9

met Heather Nova (zang, gitaar) en Arnulf Lindner (bas, cello, gitaar, zang) m.m.v. UIT in de Regio Kortrijk

met Korneel Hamers, Mathijs F. Scheepers, Clara van den Broek en Barbara Sarafian m.m.v. UIT in de Regio Kortrijk

45


Twijfel vzw Costa Blanca Het luxe-appartement met gemeenschappelijk zwembad mogen ze gratis van haar ouders gebruiken. Prima, ware het niet dat hij uitgerekend nu wordt geplaagd door een zonneallergie die hem binnenshuis houdt. In principe hoeft zij haar vakantie niet te laten verpesten door zijn humeur. Maar dan slaat zijn verveling om in voyeurisme: hij ontwaart verdachte bewegingen bij de buren en vanuit zijn gezichtspunt gedraagt ook zijn eigen vriendin zich allesbehalve normaal. Jo Van Damme schrijft een volkse theatertekst en laat deze vertolken door twee acteurs die de laatste jaren via televisie hun plaatsje in het collectieve geheugen wisten te veroveren. Bert Verbeke geeft bijna dagelijks gestalte aan de eerder nonchalante Bram in de soap Thuis en Clara Cleymans vond via diezelfde soap haar weg naar topseries als Quiz me Quick en Code 37.

vr 28 februari • 20:00 € 16/13 met Clara Cleymans en Bert Verbeke

46

Sonny Vande Putte De tijd van toen Vijf muzikanten die een zwak hebben voor de muziek van vroeger, doen niets liever dan deze veelvuldig en vol overgave spelen. Het resultaat is een nostalgische wandeling doorheen de hits van weleer. Vanaf ‘den oorlog’ tot en met de Sixties, van La Esterella via Frank Sinatra en Marilyn Monroe tot Elvis Presley, ze zingen en vertellen erover alsof ze er zelf bij waren. Geen hedendaagse bewerkingen maar uitvoeringen met respect voor de originele sfeer en aanpak. Met dit project trekken wij naar zorgcentrum De Meers. Waar Frank Cools vorig jaar iedereen liet meezingen met de liedjes van De Zangeres Zonder Naam hopen we nu op een wel gemeend en even collectief gezongen De tijd van toen.

do 6 maart • 14:30 € 10 (geen reducties)

@De Ierse Berm


Alexander Vantournhout

Caprices

XL - workshop

Vanuit een bijzondere omgang met tijd creëert Alexander Vantournhout op de muziek van hedendaags componist Salvatore Sciarrino, een circustheatervoorstelling die een eigenzinnig onderzoek vormt naar wat circus zou kunnen zijn: virtuositeit, gevaar of vervreemding?

Aan de vooravond van zijn voorstelling maakt Alexander zich vrij voor een unieke dansinitiatie. We beginnen met een opwarming, geïnspireerd op yoga en gevechtssporten. Aan de hand van gelimiteerde improvisatieoefeningen worden we ons bewust van aangeleerde reflexen, gewoontes en bewegingspatronen. De les sluit af met enkele specifieke krachtoefeningen. Door release en vormspanning te combineren binnen eenzelfde oefening, worden ‘intelligentere’ spieren opgebouwd.

Alexander Vantournhout studeerde ‘enkel rad’ aan de Ecole Supérieure des Arts du Cirque, een discipline die daar eerder in zijn kinderschoenen stond, wat hem de mogelijkheid gaf om een heel eigen stijl te ontwikkelen. Zijn vervolmaking in PARTS, de school van Anne Teresa de Keersmaeker, maakte van hem een veelzijdig artiest die circus en dans op een unieke wijze combineert.

vr 7 maart • 20:00 € 12/9

Rode draad in de workshop zal ‘release in de beweging’ zijn: het onderzoek naar de efficiëntie van energie. Je hoeft geen danservaring te hebben, gewoon extreem veel goesting om het te proberen!

do 6 maart • 18:30 € 20 (inclusief voorstelling/geen reducties)

47


El Juntacadaveres

Pieter Embrechts Apenbloed & Engelengezang Het Nederlandstalige werk van Pieter Embrechts groeit al jaren op een eigenzinnige manier aan. In 2004 verscheen zijn eerste album Maanzin, en op slag waren we overtuigd van zijn bijzondere capaciteiten als songschrijver. Maar Pieter is een man met vele liefdes: De Kakkewieten, Man Over Woord, Mijn sport is top, El tattoo del Tigre, The New Radio Kings, … en dat allemaal binnen diezelfde 24 uur per dag. Maar nu is het zover: Pieter maakt tijd om samen met een leuke bende weergaloze muzikanten zijn oud en nieuw Nederlandstalig repertoire leven in te blazen. Het gebeurt niet vaak, dus zorg dat je erbij bent.

za 8 maart • 20:00 € 16/13

Enrique ‘Kike’ Noviello groeide op in Buenos Aires met bebop en Charlie Parker. Hij kwam in 2002 naar Antwerpen en ontpopte zich al snel als een veelzijdig en veel gevraagd muzikant. Samen met gelijkgestemden uit verschillende genres als jazz, pop, tango en latin, hield hij El Juntacadaveres boven het doopvont. Hun stomende mix van tango, rock en hip-hop blijkt een schot in de roos te zijn. De groep mocht als winnaar van de Mano Mundo Music Competition het gelijknamige festival openen en deed het voorprogramma van de wereldberoemde groep Gotan Project. Wij zetten alvast de verwarming een graadje lager, want het belooft een zwoel avondje te worden. Tangorrion of de Waregemnaars Lieske De Vuyst en Yannick Vanhove, de Europese kampioenen Argentijnse tango, vergezellen voor de gelegenheid El Juntacadaveres tijdens dit concert.

vr 14 maart • 20:00 € 14/11 m.m.v. het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap

48


‘De opvoering is een klein, onverwachts cadeautje waarin pop en decors prachtig tot leven komen. (…) Een schoon essentieel verhaal over opnieuw beginnen.’ (De Morgen)

Compagnie Frieda Lampe Compagnie Frieda verbeeldt, verbouwt, doet werken, lachen, blozen, verlegen en broos worden. Ze nodigen je uit in een absurde en poëtische wereld vol filmische beelden met veel ritme, zonder woorden en tonnen humor. Net als in hun goudeerlijke debuut En lang en gelukkig serveren ze ook met Lampe verrassend, ontroerend figurentheater, dat zich op een prettige en eigenzinnige wijze ontvouwt. Klein, groots in details, bewust naïef en super vindingrijk.

za 15 maart • 20:00 € 12/9/5 (-12j) gezinsvriendelijk, vanaf 6 jaar met Jan Palinckx, Wietse Vermeulen, Patrick Verveuren en Tina Heylen

49


Pieter De Buysser & Hans Op de Beeck Steven Mahieu Maniak In zijn tweede avondvullende voorstelling wil Humorologiewinnaar Steven Mahieu simpelweg de beste zijn. De lovende commentaren die hij met zijn debuutvoorstelling Mahieustueus overal in Vlaanderen kreeg, maakten van Steven in een flits een van de grootste Vlaamse comedytalenten van de afgelopen jaren. De dvd registratie ervan in onze uitverkochte schouwburg werd één lange zegetocht en iedereen die toen in de zaal zat, wil er gegarandeerd weer bij zijn. Hij is dus aardig op weg om zijn doel te bereiken.

50

Book Burning, een verstopte geschiedenis Schrijver en acteur Pieter De Buysser en beeldend kunstenaar Hans Op de Beeck slaan de handen in elkaar en zetten met Book Burning een voorstelling op scène die het midden houdt tussen een bloedstollend sprookje en een risicovolle roadmovie. Hans creëerde een object, een kist met onzichtbare lades en kastjes en naarmate dit wonderlijke object zich geleidelijk aan prijsgeeft, krijgen we meer en meer inzicht in het verhaal dat Pieter schreef en waarin tal van uitzonderlijke personages figureren.

Steven Mahieu staat voor een fijn evenwicht tussen grove en fijnzinnige humor met van tijd tot tijd een prikje maatschappijkritiek; humor zoals we die graag hebben.

Book Burning lijkt politiek, bijna utopisch theater. Niet omdat het doorweekt is van de bedoelingen en programma’s, maar omdat het net als de politiek inzet op de pure kracht van de taal en de verbeelding. Hou je van verteltheater met een scherp randje, dan is deze ode aan het kritisch denken ongetwijfeld je ding.

vr 21 maart • 20:00 € 15/12

za 22 maart • 20:00 (inleiding 19:30) € 12/9


Herman Van Veen Voor een kus Herman van Veen speelt viool, zingt, schrijft, componeert, regisseert, acteert, schildert en is activist voor de Rechten van het Kind. Sinds zijn theaterdebuut reist hij de wereld rond met zijn voorstellingen en verschenen er meer dan honderd cd’s en een zestigtal boeken van zijn hand. Herman van Veen komt naar Vlaanderen en daar zijn wij alvast heel blij om. Sinds de jaren zestig probeert hij dit sporadisch te doen, uit liefde voor onze taal en cultuur, in ruil voor een simpele doch veel zeggende kus of voor het Belgische bier? Wij ontvangen hem met al zijn muzikanten en beloven in eer en geweten aan zijn lippen te (blijven) hangen.

vr 28 maart • 20:00 € 35 (geen reducties)

51


Tg STAN JDX A Public Enemy Een dokter ontdekt dat het water in het nieuwe kuuroord ernstig vervuild is. Zijn broer, de burgemeester van de stad, weigert op te treden wegens de zware financiële gevolgen die dat zou hebben. Uiteindelijk wordt de dokter als een ‘vijand van het volk’ gebrandmerkt, want de bevolking denkt dat haar welvaart bedreigd wordt. JDX A Public Enemy stelt het totaal gebrek aan oprechtheid in een democratie aan de kaak, het gesjoemel, de leugens en intimidatie, het bedriegen van de bevolking en de onverdraagzaamheid. Aan de vooravond van de federale verkiezingen en naar aanleiding van haar 25-jarig bestaan, herneemt tg STAN deze voorstelling die ze creëerden in 1993. Een unieke kans om hun historische interpretatie van de Ibsen-tekst, in oorspronkelijke bezetting en in het typische STAN-kleedje, opnieuw te beleven.

52

Simoens Trio Al tien jaar is dit trio één van de toonaangevende kamermuziekensembles in België. De drie zussen reisden met hun muziek de halve wereld af en concerteerden in grote zalen en waren graag geziene gasten op tal van internationale festivals . In dit concert plaatsen ze de drie sprankelende Triosatz van Wolfgang Amadeus Mozart, de zes spannende Bagatellen van Mikolaj Gorecki en het op en top romantisch architecturale Piano Trio van Ernest Chausson tegenover elkaar. Het resultaat is een avontuurlijke avond waarop we zelden uitgevoerde werken en tijdloze parels in hun heel eigen interpretatie te horen krijgen.

za 29 maart • 20:00 (nagesprek) € 14/11

do 3 april • 20:00 (inleiding 19:00) € 12/9

met Jolente De Keersmaeker, Sara De Roo, Damiaan De Schrijver en Frank Vercruyssen

met An Simoens (viool), Katrijn Simoens (piano) en Veerle Simoens (cello)


Lankmoed Stilt Laten we even één van de best bewaarde geheimen van het Vlaamse cabaret te grabbel gooien. Lankmoed. Jan Geubbelmans en Peter Van Ewijk, zijn twee dertigers met elk een specifieke visie op het leven, een verschil dat ook op het podium voor een unieke dynamiek zorgt. Een duo dat in deze tijden van snelle pointes en goedkope grappen nog voor inhoud en originaliteit durft te gaan, dat verdient het nodige respect. In Stilt weigeren de heren met de huidige maatschappij mee te versnellen. Ze verliezen zichzelf liever in hun eigen spel, en houden daarbij enkel rekening met hun eigen regels. En terwijl ze zo spijbelen van het leven, proberen ze zich - kinderlijk naïef een beeld te vormen van de normen en waarden van een hysterische beschaving.

a.h.a.b. Callum Adamson, zoon van ‘Big Country’-stichter en gitarist Stuart Adamson, is de centrale figuur in a.h.a.b. Wanneer je ze bezig hoort dringen vergelijkingen met de muziek van Crosby, Stills, Nash & Young of The Jayhawks zich op. Hun nummers worden voortgestuwd door het samenspel van hun akoestische gitaren. Voeg daarbij de harmonieuze samenzang van alle bandleden en het resultaat is een puur folky countryrock- en Americana-geluid.

Hun muzikaal totaalcabaret met mooie samenzang en leuke sketches doet ons spontaan aan Kommil Foo denken, een spontaniteit die we bij deze heel graag met jullie willen delen.

a.h.a.b. brengt hun overtuigende podiumact en schitterende muziek deze zomer op het Dranouterferstival en in 2014 gewoon in Deerlijk.

vr 4 april • 20:00 € 12/9

za 5 april • 20:15 € 16/13

@ OC d’Iefte Deerlijk

m.m.v. het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap

53


Renée & Eefje De Visser Renée verraste vriend en vijand met haar schitterende debuutalbum Extending Playground. De single Dum Dum Dum nestelde zich vlot tussen onze oren en was tijdelijk één van de meest gedraaide nummers op tal van radiostations. Na een uitgebreide tournee en een succesvolle samenwerking met Tuur Florizoone die een schitterende soundtrack opleverde bij de documentaire L’Amour des Moules, laat ze nu met Marching haar tweede cd op ons los. Wanneer de Nederlandse Eefje De Visser op haar 22ste besluit om het Nederlandstalig te proberen wint ze op slag de Grote Prijs Van Nederland in de categorie singer-songwriter. Haar authenticiteit, sterke teksten en het vermogen om het publiek ook live in haar greep te houden typeren dit jong muzikaal talent. Radio 1 pikte haar heel vlug op en voor ze het besefte stond ze op het podium van de Brusselse AB om haar debuut-cd De Koek voor te stellen. Wij kijken alvast reikhalzend uit naar deze twee getalenteerde vrouwen die elk met hun eigen zachte en avontuurlijke composities onze aandacht wisten te trekken.

vr 11 april • 20:00 € 14/11

54


UNM/Maarten Westra Hoekzema Han Solo Bedankt Met klinkende titels als Racist en Multikul heeft Han Solo er als allereerste extreem-rechtse standup comedian van Vlaanderen twee avondvullende shows op zitten. Steevast stond hij op de barricades, ging hij zijn volk voor, reikte hij oplossingen aan de verziekte politiek en bracht hij komisch heil om de gemoederen te bedaren. Geslaagde dvd registraties in onze schouwburg en tal van 4-sterren recensies in kranten en weekbladen waren telkens het gevolg. In zijn derde avondvullend programma krijgt het publiek de ultieme kans om Han te bedanken voor zijn jarenlange maatschappelijke inzet.

De Verleiding Verleiding is essentieel om een heerlijk leven te leiden met veel vrienden, nog meer geld en een fantastische levenspartner. Maarten Westra Hoekzema ontpopt zich in deze voorstelling, die veel weg heeft van een vlotte presentatie, tot alwetende goeroe. Hij vertelt je exact hoe je moet verleiden, zodat je krijgt wat je wil hebben. Hoe je het best reclame maakt. Hoe je een gammele auto voor een veel te hoge prijs kunt verkopen. En vooral hoe je met overweldigend succes een vrouw of een man moet versieren.

In een decor waar de ‘Merci’ van afdruipt, krijgen we tonnen dubbele bodems, kilometers diepgang en een nog luider roepende Han Solo, alleen zo kan hij werken aan een betere wereld.

De jonge Maarten Westra Hoekzema stond in 1999 in de finale van het Leids Cabaret Festival. In 2004 won hij de prijs Jong Theater Werk op Theater Aan Zee en konden we hem aan het werk zien in voorstellingen van Cie. de Koe en Het Toneelhuis. In 2012 werd De Verleiding geselecteerd voor het Circuit X, een onderdeel van het Theaterfestival dat expliciet jonge talentvolle podiumkunstenaars selecteert.

Zoals de traditie het stilaan wil, sluit hij met deze dvd opname bij ons zijn tournee af: een unieke kans om als publiek de eeuwigheid in te gaan.

Een doorgedreven presentatie, een comedy avond en een magistraal stuk theater in één voorstelling: verleidelijk niet?

vr 18 april • 20:00 € 15/12

vr 25 april • 20:00 (inleiding 19:30) € 12/9

55


HETPALEIS Lodewijk, de koningspinguïn Soms is het in het leven makkelijker om gewoon met de stroom mee te gaan. Lodewijk doet dat echter niet, hij gaat zijn eigen weg en volgt zijn eigen logica. ‘Een pinguïn is een vogel. En vogels kunnen vliegen. Dus ik kan vliegen.’ Plots krijgt die ene kleine pinguïn te kampen met voor- en tegenstanders en heeft zelfs koningspinguïn Frederik de Derde interesse voor Lodewijk. Lodewijk, de koningspinguïn is een muzikale vertelling van Dimitri Leue en een dertienkoppig orkest. Deze topvoorstelling werd voor het eerst gebracht in 2003 en betekenende de definitieve doorbraak van Dimitri Leue als rasverteller en acteur. Ondertussen bouwde hij een schitterende carrière uit op televisie bij Ketnet met o.a. Mijn dans is top, als schrijver van diverse jeugd- en kinderboeken en in het theater met uitzonderlijke en steeds tot de verbeelding sprekende voorstellingen.

za 26 april • 20:00 € 12/9/5 (-12j) gezinsvriendelijk, vanaf 6 jaar

56

€1 op je spaarkaart

Guga Baúl Maestroloog Als Guga in de huid kruipt van Sergio Herman, Jan Becaus of Geert Hoste, allemaal meesters in hun vakgebied, verheft hij bewonderen tot een heuse stiel. Die stiel bestaat erin zichzelf te verplaatsen in het denken van die meester en zodoende zijn gedragingen en stem over te nemen. Dit is de definitie van Maestroloog, een kunst die hij tot in de diepste vezels van zijn wezen beheerst. In het VTM-programma Tegen de Sterren Op verbaast hij ons met imitaties die pijnlijk dicht de werkelijkheid benaderen. Zo gaf mevrouw Lamoot toe dat ze op basis van de stem, het verschil tussen haar Gunter en Guga’s imitatie niet kon horen. Een meester die zijn meesters gevaarlijk dicht op de hielen zit, als dat maar goed komt.

za 26 april • 20:00 € 12/9 m.m.v. UIT in de Regio Kortrijk

@ OC Ooigem


Anne Teresa De Keersmaeker Rosas Bartok/Mikrokosmos Dit repertoirestuk uit de reeks Early Works van Anne Teresa De Keersmaeker kan je gerust een mijlpaal in de geschiedenis van de hedendaagse dans noemen. In 1987 werd deze choreografie voor het eerst uitgevoerd en nu nog weet dit werkstuk over dans en over muziek en vooral over het plezier van samen dansen en samen spelen, als geen ander het publiek te boeien. Het wordt een dans- en muziekavond in drie delen: het gedanste duet Mikrokosmos op een compositie van Béla Bartok voor twee piano’s, een muziekstuk van György Ligeti, uitgevoerd door twee pianisten, en het gedanste vierde strijkkwartet van Béla Bartok. Alle muziek wordt live uitgevoerd en dansers van dienst zijn Elizaveta Penkova en Jakub Truszkowski.

HERMESensemble Atlantic Wall, een werk voor zeven musici, video en elektronica, is een lyrisch gedicht over de vrijheid van de elementen, waargenomen vanuit een betonnen gevangenis. De Vlaamse componist Wim Henderickx is langzamerhand aan het uitgroeien tot een van de meest gespeelde componisten van België en heeft al heel wat succesvolle samenwerkingen met het HERMESensemble op zijn repertoire staan. In Strange News, een werk van de Noorse componist Rolf Wallin, wordt het publiek meegenomen in de belevingswereld van kindsoldaten. Strange News laat zien hoe de kinderen op jonge leeftijd hun ouders en familie moeten verlaten om te vechten. Ondersteund door filmbeelden en een libretto van Josse de Pauw krijgt deze uitvoering een documentarisch karakter.

Deze avond is een must voor wie van hedendaags klassieke muziek en dans van wereldniveau houdt.

HERMESensemble staat voor een repertoire van klassieke avant-garde vormen in concerten die door een expliciet visueel karakter gekenmerkt worden.

do 8 mei • 20:15 € 25/22

di 13 mei • 20:15 € 18/15

@ De Kortrijkse Schouwburg

m.m.v. Festival van Vlaanderen, Kortrijk

@ De Kortrijkse Concertstudio

57


Hout buiten in de kijker Je ramen schilderen? Of is je afsluiting aan een opfrissing toe? Je vindt bij ons tal van afwerkingsmogelijkheden: beitsen, vernissen, dekkend schilderen, oliÍn‌ het kan allemaal.

colora waregem Wijmeriestraat 5 | 8790 Waregem T 056 60 12 14 colora.waregem@colora.be open ma-vrij 8u30 - 18u | za 8u30 - 17u gesloten op zondag www.colora.com

Alle IT & multimedia toepassingen voor thuis, op het werk en onderweg. 48 medewerkers, 4 vestigingen & 24 jaar ervaring. 7/7 tot uw dienst via www.alfasolutions.be.

video

58


lpoort)

.be let.be

Piano’s Maene passion for musicians buffet- en vleugelpiano’s  groot assortiment digitale piano’s  tweedehandse piano’s kopen, huren of leasen  stemmen en onderhoud  concertverhuur  pianorestauratie

u ook w!N n Nieu iano’s va ! d p e g anbo sta a t e in h Nord

Steinway 

exclusief invoerder België

Boston 

Essex  Doutreligne 

Roland  Yamaha  Kawai

Showrooms in Ruiselede (bij Aalter), Gent, Antwerpen en Brussel 26/03/2011 17:55:21 Meer info op www.maene.be of www.steinway.be

De Schakel Waregem 2012V1.indd 1

19/04/2012 13:32:55

WW W.

H

AI

RL

OO

K N IC O . B E

STORMESTRAAT 9 8790 WAREGEM 056 60 62 94 info@hairlooknico.be

59


Er is nog plaats voor jouw advertentie. Info? Mail ‘ik wil erin’ naar promotie@ccdeschakel.be

60


Te gast PODIUM/TENTOONSTELLING

2013 14-22/09 Tentoonstelling 175 jaar Kunst en Eendracht 20-21/09 Jubileumvoorstelling (Kunst & Eendracht) 21/09 Jeugdfilm (Jefi-filmclub) 22/09 Academische zitting (Kunst & Eendracht) 26/09 Jeugdfilm (Jefi-filmclub) 28/09-06/10 Tentoonstelling Mieke Van Calbergh 12-20/10 Tentoonstelling 35 jaar fotoclub Regenboog 26/10-10/11 Tentoonstelling Kunstkring Sint-Lucas 26/10-11/11 Blijspel Pletse boarvoets (Zingende Sterren) 05/11 Informatieavond Studeren in het hoger onderwijs (VCLB Weimeersen & Oudercomités Waregemse secundaire scholen) 16/11 Jeugdfilm (Jefi-filmclub) 16-17/11 Groot Concert (Waregems Harmoniekorkest) 23/11-01/12 Tentoonstelling Schildersgilde De Vierschaere 23-24/11 Multimediashow (Vtbkultuur Waregem) 28/11 Lezing door Lieve Blancquaert (fotoclub Waregemf64) 07/12 Jeugdfilm (Jefi-filmclub) 07-22/12 Tentoonstelling Lieve David

2014 07/01 Concert door Nationaal Orkest van België (Rotary Waregem) 11/01 Jeugdfilm (Jefi-filmclub) 01/02 Jeugdfilm (Jefi-filmclub) 01/02 Filmfestival 2013 (Ciné Club Waregem) 01/03 Feest van de Waregemse Cultuurraad (Cultuurdienst Waregem) 12/04 Lenteconcert (KMV De Leiezonen Desselgem) 09/05-10/05 Schoolproject (H.-Hartcollege Waregem) 14/05 Theater Van kwoad nor erger (Het Prethuis) 17/05 Lentefeest (Humanistische Vrijzinnige Vereniging Waregem) 23/05-24/05 Dansvoorstelling (Ariadne-Eureka)

61


Wielsbeke

St. Eloois-Vijve

Kortrijk

Gent

RIJKSWEG N43

H

t aa str

We st er

Olm

an la

Stationsstraat

Noorderlaan De Hoop

M. Windelstr.

P

Zulte

Park Casier Stormestraat dam

Pa n

d

Keu

st e

Holstraat

P

Schakel st

ra at

De Schakel

rla an

eg

Oo

Zuid erlaan

Nokere Holstraat

RIJKSWEG N382

Kruishoutem

mw

P

Da

P

Deerlijk

kel

P

Desselgem

Kortrijk • E17

Anzegem

E17 • Gent

Wortegem

Raad van Bestuur Pietro Iacopucci (voorzitter), Joof Duthoy (ondervoorzitter), Michel Chanterie (penningmeester), Anny Deketele, Carlos Dierickx, Connie Devos, Delphine Cloet, Geert Deloof, Guy De Langhe, Heidi Vandenbroeke, Joris Van der Borght, Kathleen Ravelingien, Koen Delie, Marc Vercruysse, Nele Coussement, Nico Vandenberghe, Paul Vanden Broecke, Tonny Demuytere, Veerle Deconinck Directeur Esther Maas Programmatie Esther Maas (theater & dans), Guy Opsomer (muziek & humor), Marleen Caes (vorming), Veerle Hollants (familie, school & film) Pers en promotie Joost Van de Kerkhove Publieksmedewerker Marlies Corneillie Administratie Nico Duquesne, Isabelle Wulfaert, Marleen Caes, Marleen Lippens (vrijwilligers), Martine Himpe (zaalverhuur), Nadine Vanden Driessche Techniek Frank D’haene, Humphrey Timmerman, Luk De Vreese, Pieter Possenier, Steven Vandendriessche, Geert Willems Onderhoud Nadine Balcaen, Ann Dewaele, Rachida Ayari Huisbewaarder Marie-Ange Steelandt Bar Katrien Longueville

62


reservatie en inlichtingen maandag tot vrijdag: 9 tot 12 en 13.30 tot 17 uur De Schakel is gesloten van maandag 15 juli tot maandag 12 augustus 2013.

Hoe blijf je op de hoogte? NWSBRF - tweewekelijks versturen we een elektro­nische nieuwsbrief met een activiteiten­overzicht. Zo hoef je niets te missen, ook niet je kans op gratis tickets. Schrijf je in via onze website. Facebook - word gerust onze fan. Magazine - vier keer per jaar ontvangen onze abonnees en andere geïnteresseerden dit magazine in de bus.


Cultuurcentrum De Schakel vzw Schakelstraat 8 ➻ 8790 Waregem T 056 62 13 40 ➻ F 056 62 13 50 reservatie@ccdeschakel.be IBAN-rek.nr.: BE22 0013 4443 4447

www.ccdeschakel.be

Horen, zien, genieten!  
Horen, zien, genieten!  

Seizoensaanbod CC De Schakel Waregem

Advertisement