Page 1

›1‹

> AANBOD VOORJAAR 2018 <


> CC DE MEENT IN EEN NIEUW JASJE <

›2‹

Op enkele jaren tijd is CC de Meent grondig veranderd. Wie vandaag de Meent bezoekt ziet een nieuwe personeelsploeg. Directeur Geert Poelaert en cultuurfunctionaris Karen Rodet leiden een team met naast anciens, opvallend veel jonge veulens. Een ploeg waarin de broodnodige ervaring en expertise perfect worden aangevuld met creativiteit en dynamiek.

cursus. Voor jong en minder jong. Daarom was de Meent toe aan verbouwing. De foyer werd stevig vernieuwd, is gebruiksvriendelijker voor bezoekers maar ook voor organiserende verenigingen. Kinderen kregen hun eigen speelhoek. Onthaal en vestiaire kregen een moderne look. Al van in het openingsweekend toonde het talrijk opgekomen publiek zich enthousiast voor het nieuwe project.

Ook de infrastructuur ging met zijn tijd mee. De Meent is niet langer enkel schouwburg of filmzaal, maar ook een plek voor expressie, educatie en ontmoeting. CC de Meent wil er zijn voor iedereen. Voor verenigingen en individuen. Voor liefhebbers van een concert, tentoonstelling, voorstelling of

Het nieuwe cultuurcafé de Alzenbar maakt het plaatje compleet. De gewaagde architectuur, het uitgekiende en aantrekkelijk interieur, het grote buitenterras en het charmante team betekenen voor ons cultuurcentrum een grote meerwaarde. De vele bezoekers waren meteen verkocht en al na een paar maanden werd Alzenbar uitgeroepen tot beste café van Beersel. De voorjaarsprogrammatie van CC de Meent vind je in deze brochure. Zonder twijfel een topaanbod waarin iedereen zijn keuze vindt. Ik nodig dan ook graag iedereen uit voor een avondje in CC de Meent.

Eddy Deknopper Voorzitter CC de Meent en schepen van cultuur Beersel

Foto cover: (c) Thierry Geenen - www.thierrygeenen.com


> Inhoud < CC DE MEENT VOORJAAR 2018 PODIUM ...........................................................................................................................................................................4 FILM ............................................................................................................................................................................... 18 CURSUS & WORKSHOP ............................................................................................................................................... 24 MUSEUMBUS ................................................................................................................................................................ 30 EXPO .............................................................................................................................................................................. 32 DAG CULTUUR .............................................................................................................................................................. 34 KUNSTENBO(!)SDESARTS ............................................................................................................................................ 36 KIND IS KONING ........................................................................................................................................................... 37 GEEF CULTUUR CADEAU ............................................................................................................................................. 38 CHRONOLOGISCH OVERZICHT .................................................................................................................................... 40

›3‹

SPONSORS & HOOFDSPONSORS .............................................................................................................................. 42

Tickets

Nieuwsbrief

Surf naar www.demeent.be en stel zelf je abonnement samen of bestel losse tickets. Kies je zitje en betaal je ticket of abonnement van thuis uit. We bedienen je ook nog steeds graag aan de balie.

Wil je graag op de hoogte blijven van onze werking? Schrijf je in op onze nieuwsbrief via www.demeent.be en ontvang 3-wekelijks info in je digitale postbus.

Openingsuren balie Elke werkdag van 8.30 u tot 12.00 u en van 15.00 u tot 17.00 u. De balie is bij elke voorstelling van CC de Meent open vanaf 19.00 u. Je kan er ook terecht voor tickets en info voor andere voorstellingen.

Adres CC de Meent Gemeenveldstraat 34, 1652 Alsemberg 02 359 16 00 • info@demeent.be • www.demeent.be

Facebook & Instagram Je vindt CC de Meent ook op Facebook & Instagram. Like of volg onze pagina en blijf op de hoogte van al onze nieuwtjes, bekijk er foto’s van concerten en leer CC de Meent achter de schermen kennen.

Vrijwilligers CC de Meent bedankt heel nadrukkelijk de meer dan 50 enthousiaste vrijwilligers voor de praktische ondersteuning van de voorstellingen. Week na week, seizoen na seizoen, zetten zij hun beste beentje voor om het elke bezoeker naar zijn zin te maken. Bedankt vrijwilligers! Ook vrijwilliger worden? Bezorg ons je kandidatuur via info@demeent.be.

Cultuurcafé Alzenbar In cultuurcafé Alzenbar kan je voor of na een activiteit van CC de Meent terecht voor een fris glas of klein ‘hongerke’. Voor meer info kan je surfen naar www.alzenbar.be.


> Podium < 2015-2016

KLASSIEK NIEUWJAARSCONCERT

VLAAMS MUZIEKTHEATER

OperetteParels

Nieuwjaarsconcert > za 6 januari 2018, 20.15u

ieën

erettemelod de mooiste op

UITVERKOCH

T!

›4‹

CONCERT

Vlaams Muziek Theater TUTU PUOANE Hollestraat 70 - 2220 Heist-op-den-Berg - België - tel. 00.32(0)15.24.42.14

The Joni Mitchell Project > do 11 jan 2018, 20.15u Wat begon als een eenmalige ode aan Joni Mitchell, groeide uit tot een bijzonder project, een hoogst intuïtieve reis door een intens mooi repertoire. Zonder ooit het origineel uit het oog/oor te verliezen, brengt TUTU PUOANE met haar band een mooie selectie uit Joni’s repertoire. Tutu doet veel meer dan covers brengen. Ze drukt haar eigen stempel met haar prachtige stem en unieke frasering.

Prijs: € 17 (€ 16,15 - € 14,45 - € 12,75)


THEATER

MAELSTROM Kind van de zon > vr 12 jan 2018, 20.15u In KIND VAN DE ZON beslist een man eruit te stappen, van de ene dag op de andere. De bestaande structuren moe, richt hij zijn eigen staat op. Hij plaatst zichzelf aan het hoofd alsook de kroon op dat hoofd. Zijn motief is nobel: vooruitgang voor allen. Zijn drijfveer: de kracht van verandering. Elk jaar speelt Maelstrom een nieuw theaterstuk over een cruciaal thema in de veranderende samenleving. Bij KIND VAN DE ZON is dat ‘macht’.

Prijs: € 13 (€ 12,35 – € 11,05 – € 9,75)

CONCERT

JASPER STEVERLINCK > za 13 jan 2018, 20.15u JASPER STEVERLINCK gaat op zijn nieuwe plaat terug naar de bron: zijn unieke stem. Klaterend als een Zwitserse bergbeek, hemelhoog als een arend in volle vlucht. Verder: prachtsongs, te veel om op te noemen. Begeleid door gitaar en een briljante piano is Jasper helemaal klaar om opnieuw iedereen in te palmen.

Prijs: € 22 (€ 20,90 - € 18,70 - € 16,50)

CONCERT

SALVATORE ADAMO In concert > za 20 jan 2018, 20.15u

UITVERKOCH

T!

›5‹

Tour


DANS

SALVA SANCHIS, ANNE TERESA DE KEERSMAEKER / ROSAS A Love Supreme > do 1 feb 2018, 20.15u A LOVE SUPREME is de samenwerking tussen Anne Teresa De Keersmaeker en Salva Sanchis, gebaseerd op John Coltranes gelijknamig muziekstuk. Samen met een nieuwe cast jonge performers herwerken De Keersmaeker en Sanchis A LOVE SUPREME tot een avondvullend programma. Het resultaat is een uitgesproken vitale voorstelling waarin de dansers zich overgeven aan Coltranes spirituele ode aan de goddelijke liefde.

Prijs: € 22 (€ 20,9 – € 18,7 – € 16,5)

›6‹


THEATER

ECHT ANTWAARPS TEATER Hotel Mama > vr 2 en za 3 feb 2018, 20.15u Gaby en Gilbert besluiten te stoppen met werken en hun jeugddroom waar te maken: met de fiets rondtrekken door Frankrijk en Italië. Maar dan staat plots hun dochter met haar koffers voor de deur na een gebroken relatie. Even later komt ook de zoon thuis aankloppen. Blijven de kinderen een paar weken of vinden ze het prima in Hotel Mama?! Een goedlachs Antwaarps weekendje van en met de grootmeester van de Antwerpse komedie.

›7‹

Prijs: € 16 (€ 15,2 – € 13,6 – € 12)

FAMILIE CONCERT

KAPITEIN WINOKIO Blij bang boos bedroefd > zo 4 feb 2018, 15.00u In dit muzikale circus vliegen de angsthazen, krokodillentranen en bibberbeentjes gewoon tussen de clownsneuzen door. Want de Kapitein, Mevrouw de Poes & de Muziekmatrozen jongleren in deze show met alle emoties! Zing mee met BLIJ BANG BOOS BEDROEFD, de nieuwe familievoorstelling van de enige echte Kapitein Winokio in fullband-bezetting! Voor kinderen vanaf 4 jaar.

Prijs: € 18 (€ 17,1 – € 15,3 – € 13,5) -21: € 10


›8‹

THEATER HUMOR

KOMMIL FOO Schoft > do 8 feb 2018, 20.15u

Het is het leven zelf dat een klein geniepig schoftje is... het slaat, het zalft, het schuurt en het ergst van al: het eindigt. Het blijft de broers Walschaerts voorstelling na voorstelling inspireren: de mens die met moeite recht blijft. Maar struikelt. Die telkens de moed vindt om weer op te staan. Om dan weer te struikelen. Kommil Foo brengt met SCHOFT opnieuw een briljante voorstelling… recht naar het hart.

Prijs: € 25,00 (€ 23,75 - € 21,25 - € 18,75)


CONCERT FEEST

THE BOOTLEG BEATLES Met achteraf sixties-feestje in de foyer > vr 9 feb 2018, 20.15u De beste Beatles tribute band komt naar België voor een paar concerten. Al jaren speelt de band het beste van The Fab Four. Ze speelden al meer dan 5000 shows (o.a. Glastonbury & privéfeestjes van George Harrison), maar CC de Meent ontbrak nog op hun palmares. Tot nu. Kom genieten van een stukje Beatles. Beatlemania in Beersel!

Prijs: € 28 (€ 26,60 - € 23,80 – € 21,00)

CIRCUS THEATER FAMILIE

OKIDOK Slips Inside Pierrot en Marcel hebben lichamen om van te dromen: gespierd, elegant, knap en vaardig. Hun flaters en blunders leveren heerlijk hilarisch bewegingstheater op. Eén uur lachen geblazen, zonder woorden, voor het hele gezin. Met SLIPS INSIDE brengt Okidok een woordloze circusvoorstelling, ondersteund door vocale fraseringen en met een stevige portie humor. Ook voor kinderen vanaf 8 jaar.

Prijs: € 16 (€ 15,2 – € 13,6 – € 12) -21: € 10

FAMILIE

BLAUWHUIS Stapman > wo 14 feb 2018, 15.00u STAPMAN brengt het bijzondere verhaal van een jongen en zijn wonderlijke wereld. Na een ruzie met zijn broertje Jacob klimt de jongen in een hoge boom en besluit er de rest van zijn leven te blijven. Daar ontmoet hij een zonderling figuur: Stapman. Beleef dit ontroerende en vaak komische verhaal over vriendschap, pijn en wegvluchten van je eigen fouten. Een uitbundig, poëtisch en muzikaal sprookje voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar.

Prijs: € 14 (€ 13,3 – € 11,9 – € 10,5) -21: € 10

›9‹

> za 10 feb 2018, 20.15u


CONCERT JAZZ

PHILIP CATHERINE Trio > za 17 feb 2018, 20.15u Philip Catherine is een van de vooraanstaande figuren van de Europese jazzscene. Hij werkte samen met jazzgrootheden zoals Chet Baker en Charles Mingus. De 75-jarige vingervlugge snarenvirtuoos komt graag terug naar CC de Meent in triobezetting. Zijn soepel gitaarspel en lyrische composities weten elk publiek te begeesteren.

Prijs: € 25,00 (€ 23,75 - € 21,25 - € 18,75)

APERITIEFCONCERT KLASSIEK

DUO BAETÉ – SKELTON Da cantar alla viola - Una favola in musica > zo 18 feb 2018, 11.00u › 10 ‹

In dit concertprogramma wordt de stralende tenorstem van Kevin Skelton begeleid door het gonzen van de viola da gamba van Thomas Baeté in orfeïsche liederen van Sigismondo d’India, Claudio Monteverdi, Filippo Vitali, Walter Porter en tijdgenoten. Een klassiek aperitiefconcert dat je zondagvoormiddag zeker en vast opfleurt.

Prijs: € 14 (€ 13,3 – € 11,9 – € 10,5)

THEATER

BRUSSELS VOLKSTEJOÊTER Abigail’s Party > vr 9 en za 10 maa 2018, 20.15u

ABIGAIL’S PARTY (of CINDY’S SURBOUM voor de Brusselaars) is een hilarische komedie. Wendy en Laurent, een deftig koppel in een deftige buurt, organiseren een cocktailparty voor de buren. De kennismaking bij het eerste glas verloopt vlot… Wat volgt is een satirische komedie zoals alleen het Brussels Volkstejoêter dat kan brengen!

Prijs: € 15 (aboprijzen: € 14,25 - € 12,75 - € 11,25)


HUMOR

HAN SOLO Jubilee > do 29 maa 2018, 20.15u

Prijs: € 16 (€ 15,2 – € 13,6 – € 12)

CONCERT

OTOMACHINE Live > vr 30 maa 2018, 20.15u

OTOMACHINE is een verbluffende funk-formatie met maar liefst vijftien muzikanten van o.a. Brussels Jazz Orchestra, El Tattoo Del Tigre en Selah Sue o.l.v. Frank Deruytter. Deze feestelijke funk-combo brengt een wervelend concert geïnspireerd door grote voorbeelden als Maceo Parker, George Clinton, James Brown en Prince. Speels, dansbaar en gebracht met een enthousiasme dat grenst aan delirium.

Prijs: € 20,00 (aboprijzen: € 19,00 - € 17,00 € 15,00)

› 11 ‹

Hoera! Han solo staat 10 jaar op de Vlaamse podia. Dat viert hij met een stevig buffet van oud materiaal met nieuwe meningen én nieuw materiaal met aloude energie. Want na een decennium roepen, tieren en tegen alles trappen wat los én vasthangt, vindt Han solo het hoog tijd om kritisch terug te kijken op zijn aanwezigheid in het comedylandschap. Dus leg maar alvast een Rennie klaar, want deze JUBILEE wordt happen, slikken én verteren tegen sneltreinvaart.


OPERETTE

VLAAMS MUZIEKTHEATER De Vogelhandelaar > za 31 maa 2018, 20.15u Het Vlaams Muziektheater brengt met DE VOGELHANDELAAR een van de meest gespeelde werken uit het operetterepertoire. De muziek is charmant en geestig. Twee grote finales worden afgewisseld door ensembles, aria’s, duetten en aan elkaar verbonden door, nu eens komische, dan weer emotionele speelscènes. Het VMT: jouw jaarlijkse afspraak voor een zalige avond uit!

Prijs: € 28 (aboprijzen: € 26,60 - € 23,80 - € 21)

› 12 ‹

CONCERT

HYDROGEN SEA Automata > do 12 apr 2018, 20.15u Met AUTOMATA wil het Brusselse Hydrogen Sea weg stappen van digitale elektronica, en zich verdiepen in analoge elektronica. AUTOMATA biedt reactie tegen de moderne wereld waarin digitalisering en automatisering de rol van de mens in vraag stellen. Hydrogen Sea brengt trage, ijle, melancholische nummers, een melange die de laatste tijd grote sier maakt in ons land. Laat u betoveren door een band die vaardig met weemoed boetseert.

Prijs: € 17 (€ 16,15 – € 14,45 – € 12,75)


THEATER

DOUNIA MAHAMMED Salut Copain > do 19 apr 2018, 20.15u SALUT COPAIN is een verwonderende voorstelling over het zelf en het andere. Over zoeken naar verbinding tussen de dingen. Over samen zijn of samen niet zijn. Een voorstelling van gedachten. Vrolijke, wilde, vragende, bange, korte en langere gedachten. Monoloog van jonge theatermaakster en Circuit X-talent Dounia Mahammed over de mens en het mens-zijn.

› 13 ‹

Prijs: € 13 (€ 12,35 – € 11,05 – € 9,75)


LEZING DANS CONCERT

ISH AIT HAMOU Aangenaam, ik ben Ish > vr 20 apr 2018, 20.15u

Ongetwijfeld kent u ondertussen Ish Ait Hamou. Met AANGENAAM, IK BEN ISH maakt hij een voorstelling over de kracht van verhalen, over de zoektocht naar identiteit, over de moeilijkheden van onze samenleving. Over Ish, over jullie, over ons allemaal. De voorliefde voor dans en choreografie, het spelen met woorden, de quotes, het filmische en het muzikale zijn nooit ver weg. Dus misschien toch ook nog een beetje dans. Maar ook zoveel meer.

› 14 ‹

› 14 ‹

Prijs: € 17 (€ 16,15 – € 14,45 – € 12,75)

APERITIEFCONCERT KLASSIEK

SOLISTEN VAN HET NATIONAAL ORKEST VAN BELGIË: DUO ROELAND HENDRIKX – ANNIE LAVOISIER Klarinet & harp > zo 22 apr 2018, 11.00u

Het meest zangerige instrument, de klarinet, gecombineerd met het meest tot de fantasie sprekende instrument, de harp, levert pareltjes van muziek op. Bekende melodieën zoals de prelude van César Franck passeren de revue. Afsluiten doen ze met een zwoele tango van Astor Piazzola. Roeland Hendrickx en Annie Lavoisier, solisten van het Nationaal Orkest van België, nemen je mee op een unieke muzikale reis.

Prijs: € 14 (€ 13,3 – € 11,9 – € 10,5)


FAMILIE

DOLFJE WEERWOLFJE De musical > wo 25 apr 2018, 15.00u

DOLFJE WEERWOLFJE is een splinternieuwe spannende musical voor het hele gezin, gebaseerd op de succesvolle kinderboekenreeks van Paul van Loon. Dolfje is een doodgewone jongen van bijna zeven. Alhoewel… doodgewoon? Op de nacht voor zijn zevende verjaardag gebeurt er iets heel bijzonders. Dolfje verandert… In het kille maanlicht veranderen zijn handen in kleine klauwen, op zijn hoofd groeien twee puntoren en hij krijgt een witte staart! Dolfje is een weerwolf! Voor kinderen vanaf 6 jaar.

› 15 ‹

Prijs: € 17 (€ 16,15 – € 14,45 – € 12,75) -21: € 10


CONCERT

LAÏS Laïs omhelst de kleinkunst > do 26 apr 2018, 20.15u

De 3 dames van Laïs keren terug naar hun moedertaal: het Nederlands. Uit de mateloze schat aan nummers uit de Vlaamse en Nederlandse kleinkunst, selecteren ze hun lievelingsliedjes en delen die met het publiek. Liedjes van mensen die gelukkig nog onder ons zijn (Boudewijn De Groot, Herman Van Veen) en liedjes van hen die we helaas al moeten missen (Zjef Van Uytsel en Luc De Vos). Maar altijd liedjes voorzien van die unieke Laïstoets.

Prijs: € 26,00 (aboprijzen: € 24,70 - € 22,10 - € 19,50)

› 16 ‹


HUMOR

URBANUS

UITVERKOCH

T!

Trecto Pnix > vr 27 & za 28 apr 2018, 20.15u

JAZZ - CLUBCONCERT

DELANNOYE-ANDRIOLI / DUO GERSTMANS-ESTIÉVENART Double Bill jazzconcert

We sluiten ons jazzseizoen af met een heerlijke double bill. De jonge saxofonist en Vlaamse telg Delannoye en pianist Andrioli vinden elkaar in geraffineerde, melodieuze mijmeringen. Het tweede concertdeel is gereserveerd voor het gloednieuwe Waalse duo van bassist Sam Gerstmans en trompettist Jean-Paul Estiévenart. Verwacht een concert waarin deze intimistische bezettingen hun eigen repertoire brengen en elkaar vervolgens artistiek uitdagen om als volwaardig jazzkwartet te eindigen.

Prijs: € 15 (aboprijzen: €14,25 - € 12,75 - € 11,25)

› 17 ‹

> do 7 jun 2018, 20.15u


> Film < FILMPAS CC DE MEENT Heb jij al een filmpas? Koop nu je filmpas (eenmalig €10) en betaal de rest van het seizoen (we vertonen films tot half juli) slechts €5 per film. Je koopt de filmpas heel makkelijk via de website of aan de balie.

DE KLEINE VAMPIER > zo 7 jan 2018, 15.00u (familiefilm) Anton verslindt boeken over vampiers. Hij weet alles over deze wezens met witte gezichten en scherpe hoektanden. Als hij er een tegenkomt, is deze toch anders dan hij dacht. De kleine vampier Rudolph is namelijk stoer, aardig en vooral ongevaarlijk. Een avontuur om in te bijten!

› 18 ‹

Animatiefilm. Nederland/Duitsland/Verenigd Koninkrijk/Denemarken. 2017. Vlaamse versie. Niet ondertiteld. Regie: Richard Claus & Karsten Kiilerich. Met de stemmen van Sven De Ridder & Juan Gerlo. Duur: 82 min.

HAPPY END

INSYRIATED

> zo 7 jan 2018, 20.00u

> zo 14 jan 2018, 20.00u

De welgestelde familie Laurent woont in een landhuis in Calais. Drie generaties leven er onder een dak: de dementerende opa, zijn twee volwassen kinderen en hun kinderen. De generatiekloof en onderlinge spanningen zetten de familiebanden op scherp. Een pikdonkere komedie van Michael Haneke!

Speelfilm van de Belgische regisseur Philippe Van Leeuw over een Syrische familie, opgesloten in een huis, terwijl er buiten gebombardeerd wordt en sluipschutters op scherp staan. Intens en aangrijpend drama over mensen die in de meest extreme omstandigheden proberen om hun menselijkheid te bewaren.

Komedie. Frankrijk. 2017. Regie: Michael Haneke. Met: Isabelle Huppert, Jean-Louis Trintignant, Mathieu Kassovitz en Laura Verlinden. Duur: 107 min.

Drama. België/Frankrijk/Libanon. 2017. Regie: Philippe Van Leeuw. Met: Hiam Abbass, Diamand Abou Abboud, Juliette Navis, Mohsen Abbas. Duur: 85 min. Winnaar publieksprijs 44e Filmfestival Gent.


LOVING VINCENT > zo 21 jan 2018, 20.00u LOVING VINCENT is een uniek project over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh. 125 kunstenaars die dezelfde techniek als Van Gogh hanteerden, werkten mee aan de eerste compleet met de hand geschilderde speelfilm ter wereld. Animatiefilm. Polen/Verenigde Staten. 2017. ENG gesproken, NL ondertiteld. Regie: Dorota Kobiela, Hugh Welchman. Met de stemmen van Douglas Booth, Jerome Flynn, Robert Gulaczyk. Duur: 94 min.

VELE HEMELS BOVEN DE ZEVENDE

TUEURS

> zo 28 jan 2018, 20.00u

Frank Valken, een beruchte overvaller, pleegt een laatste grote overval. Of dat denkt hij althans. Valken en zijn bende raken betrokken bij een misdaadzaak van dertig jaar terug die de spoken van de Bende van Nijvel tot leven wekt. De (film)bende trok voor de opnames (vrijwillig) naar de gevangenis.

Drama. België. 2017. Regie: Jan Matthys. Met Koen De Graeve, Sara De Roo, Viviane De Muynck. Duur: 119 min. Naar het gelijknamige boek van Griet Op de Beeck.

Actiefilm. België. 2017. Regie: François Troukens, JeanFrançois Hensgens. Met: Olivier Gourmet, Kevin Janssens, Bouli Lanners. Duur: 86 min.

› 19 ‹

Een film over obstakels die bergen worden en over durven kiezen voor je eigen geluk. Gebaseerd op de gelijknamige roman van Griet Op de Beeck, die ook het scenario voor de film schreef. Met o.a. Koen De Graeve en Viviane De Muynck.

> zo 4 feb 2018, 20.00u


THE BEATLES: EIGHT DAYS A WEEK THE MOUNTAIN BETWEEN US > zo 18 feb 2018, 20.00u – THE TOURING DAYS > zo 11 feb 2018, 20.00u Beatles-mania in de Meent. Na het concert van THE BOOTLEG BEATLES sluiten we het weekend af met een indrukwekkende reis langs de liveoptredens van de groep. Van hun vroege optredens in kleine clubs tot weergaloze grote optredens in stadions over de hele wereld. Een unieke blik op de fabfour! Documentaire. Verenigde Staten. 2016. Regie: Ron Howard. Met: Paul McCartney, John Lennon, Ringo Starr, George Harrison. Duur: 138 min.

Na een tragisch vliegtuigongeluk zijn twee vreemden op elkaar aangewezen om onder barre omstandigheden op een afgelegen, met sneeuw bedekte berg te overleven. Als ze zich realiseren dat er geen hulp zal komen, beginnen ze noodgedwongen aan een verschrikkelijke tocht door honderden kilometers wildernis. Ze vragen het uiterste van elkaar om te overleven, waardoor er onverwachts een aantrekkingskracht wordt aangewakkerd tussen de twee. Drama/actiefilm. Verenigde Staten. 2017. Regie: Hany Abu-Assad. Met: Kate Winslet, Idris Elba, Dermot Mulroney. Duur: 103 min.

› 20 ‹

FAÇADES > zo 25 feb 2018, 20.00u Nadat ze al samen de succesvolle televisieserie CLAN en het internationaal gelauwerde BEAU SEJOUR regisseerden, richt het Brusselse regieduo Kaat Beels en Nathalie Basteyns zich nu opnieuw op het grote scherm. Het resultaat is een beklijvend drama over geheimen, huwelijksperikelen en jeugdtrauma’s. Drama. België. 2017. Regie: Kaat Beels & Nathalie Basteyns. Met: Johan Leysen, Natali Broods, Theo Maassen. Duur: 91 min.

THE SQUARE > zo 4 maa 2018, 20.00u Een modern museum stelt een nieuwe installatie tentoon. Een ruimte waar geen regels zijn en alles kan. Om publiek naar het museum te trekken, wordt een pr-bureau ingehuurd. De onorthodoxe campagne die ze bedenken zorgt al snel voor de nodige commotie. Winnaar Gouden Palm – Filmfestival Cannes 2017. Komisch drama. Zweden. 2017. Regie: Ruben Östlund. Met: Claes Bang, Elisabeth Moss en Dominic West. Duur: 142 min.


SUBURBICON

BLADE RUNNER 2049

> zo 11 maa 2018, 20.00u

> zo 18 maa 2018, 20.00u

George Clooney neemt opnieuw plaats in de regiestoel voor deze ingenieuze thriller met een scenario van niemand minder dan de broers Joel en Ethan Coen. De film tekent een hilarisch, gewelddadig en absurd beeld van wat er gebeurt als’ gewone mensen’ een misdaad beramen.

De sciencefictionfilm BLADE RUNNER (1982) is uitgegroeid tot een ware cultklassieker. Nu 35 jaar later is er eindelijk de sequel. Nu al de filmgebeurtenis van het jaar met o.a. Harrison Ford en Ryan Gosling. Actie/sciencefiction. Verenigde Staten. 2017. Regie: Dennis Villeneuve. Met: Harrison Ford, Ryan Gosling, Dave Bautista, Robin Wright, Jared Leto. Duur: 163 min.

VERBORGEN VERLANGEN > do 22 maa 2018, 14.00u Het gaat niet goed met de uitgeverij van de broers Van Brakel: er wordt geen boek meer verkocht! Maar alles verandert wanneer ze twee nieuwe manuscripten in handen krijgen: een literair meesterwerk van een mensenschuwe schrijver en een prulwerkje van de zeer aantrekkelijke Louise. Komedie. België. 2017. Vlaamse versie. Niet ondertiteld. Regie: Maarten Moerkerke. Met: Astrid Coppens, Roel Vanderstukken, Mathias Sercu, Kim Hertogs, Janine Bischops, Joke Devynck, Hans Van Cauwenberghe, Tania Kloek. Duur: 90 min. Film i.s.m. seniorenraad Beersel. Met taart en gratis kop koffie tijdens de pauze.

› 21 ‹

Komische misdaadthriller. Verenigde Staten. 2017. Regie: George Clooney. Met: Matt Damon, Julianne Moore, Noah Jupe, Oscar Isaac & Glenn Flesher. Duur: 105 min.


FC DE KAMPIOENEN 3 - FOREVER > zo 25 maa 2018, 15.00u & 20.00u DDT slaagt erin om eigenaar te worden van FC De Kampioenen. Onze Kampioenen worden vervangen door een nieuw team van jonge, getalenteerde spelers. De Kampioenen willen hun ploeg terug in handen krijgen maar dat kan alleen als ze ervoor voetballen: wie wint mag zich “FC De Kampioenen” blijven noemen. Komedie. België. 2017. Vlaamse versie. Niet ondertiteld. Regie: Jan Verheyen. Met: Jacques Vermeire, Carry Goossens, Marijn De Valck, Jaak Van Assche, Johny Voners, Ann Tuts, Danni Heylen, Loes Van Den Heuvel. Duur: 100 min. Vertoning om 15.00u met pauze. Vertoning om 20.00u zonder pauze.

DJANGO > vr 30 maa 2018, 9.30u (dagcultuur) › 22 ‹

1943. Nazi-Duitsland bezet Parijs. De briljante jazzgitarist Django Reinhardt is op het hoogtepunt van zijn roem. Ondertussen lijden zijn zigeuner-broeders in heel Europa onder de toenemende vervolging. Aangrijpend overlevingsdrama over een Belgisch-Franse legende! Biografisch drama. Frankrijk. 2017. Regie: Etienne Comar. Met: Reda Kateb, Cécile de France, Alex Brendemühl. Duur: 117 min.

RABOT > zo 8 apr 2017, 20.00u RABOT vertelt het verhaal van een sociaal woonblok dat tegen de vlakte moet. We volgen een aantal bewoners tijdens de laatste maanden van hun leven in de woontoren. Een raamvertelling over liefde, eenzaamheid en armoede in het hart van onze westerse samenleving. Documentaire. België. 2017. NL gesproken. NL/FR ondertiteld. Regie: Christina Vandekerckhove. Duur: 93 min. Winnaar Port of Ghent Publieksprijs & Filmfestival Gent.


PATSER > zo 15 apr 2018, 20.00u Vier vrienden op ’t Kiel in Antwerpen die ervan dromen om te leven als echte patsers: snel rijk worden en leven zoals in een videoclip. “PATSER wordt een kickass gangsterfilm vol actie en humor zoals nog nooit in Vlaanderen gezien is!”, zeggen El Arbi en Fallah. Misdaadfilm. België. 2018. Regie: Adil El Arbi en Bilall Fallah. Met: Nora Gharib, Matteo Simoni, Hans Royaards, Junes Lazaar, Said Boumazoughe. Duur: n.n.b.

COCO > zo 15 apr 2018, 15.00u (familiefilm) Disney Pixar’s COCO is een groot muzikaal en kleurrijk spektakel. Ga samen met Miquel en zijn hond Dante op een onvergetelijk avontuur naar een wereld vol knotsgekke buitenbeentjes.

› 23 ‹

Animatiefilm. Verenigde Staten. 2017. Vlaamse versie. Niet ondertiteld. Regie: Lee Unkrich. Duur: 109 min.

THE POST > zo 29 apr 2018, 20.00u De nieuwste prent van Steven Spielberg is gebaseerd op de onthulling van Pentagon Papers. Wanneer Daniel Ellsberg tot de ontdekking komt dat het Amerikaanse volk wordt voorgelogen, staat hij voor een dilemma: het openbaar maken of verzwijgen in het belang van de nationale veiligheid.

STAR WARS VIII: THE LAST JEDI > zo 22 apr 2018, 20.00u In deel 8 van deze sciencefictionsaga, gaat Rey verder op haar epische reis met Finn, Poe en Luke Skywalker in het volgende hoofdstuk van de saga. Rey gaat in de leer bij Luke Skywalker op Ahch-To. Sciencefiction. Verenigde Staten. 2017. Regie: Rian Johnson. Met: Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac. Duur: 150 min.

Historisch drama. Verenigde Staten. 2018. Regie: Steven Spielberg. Met: Meryl Streep, Tom Hanks. Duur: n.n.b.


> CURSUS & WORKSHOP < Niet alleen ’s avonds, maar ook overdag bruist CC de Meent van creativiteit. ’s Ochtens, ’s middags en ’s avonds wordt er getekend, geschilderd en gefotografeerd in onze Laatbloeiersacademie. De docenten zijn kunstenaars uit de streek die hun kennis met plezier doorgeven aan de cursisten. Inschrijven voor de cursussen kan op het secretariaat of via de website. Op het einde van het seizoen pronken de resultaten altijd in een mooie overzichtstentoonstelling in onze foyer. Noteer zeker woensdag 16 mei 2018 in je agenda! Dan ben je vanaf 19u welkom in de foyer voor de opening van de tentoonstelling van de Laatbloeiersacademie.

DE LAATBLOEIERSACADEMIE ALSEM DIGITAAL Autonome werkgroep fotografie › 24 ‹

Een groep fotografen die lang samen les heeft gevolgd en er nu elke dinsdagnamiddag op uit trekt om fantastische foto’s te maken. Wie interesse heeft, is natuurlijk van harte welkom in dit groepje. Maar opgelet: eens je de microbe te pakken hebt, raak je er nog moeilijk vanaf! Data: Elke dinsdag van september tot juni van 14.00 tot 17.00u Locatie: leslokaal CC de Meent of op verplaatsing. Kostprijs: € 10

IMPRESSIONISTISCH SCHILDEREN MET ACRYL OF OLIEVERF

DIGITALE FOTOGRAFIE

Hilde Vanmelle Je werkt met pastel, acryl en olieverf. Je bent geboeid door kleur in al haar facetten. Docente Hilde Vanmelle wil haar passie delen en jou verder op weg helpen. Zowel beginners als gevorderden kunnen deze lessenreeks volgen.

Begeleid door een professioneel fotograaf maak je je in 7 lessen meester van je spiegelreflexcamera-fototoestel en verwerf je de nodige techniciteit om prachtige foto’s te maken. Diafragma, lichtmeting, compositie, opslaan, het komt allemaal aan bod. Je knapste foto krijgt een plaats in de tentoonstelling.

Docent: Hilde Vanmelle Telkens op woensdag van 13.30u tot 16.30u Eerste les op 10 jan (geen les op 31 jan & 14 feb). Laatste les: 28 maa. Kostprijs: € 40 Max. 15 deelnemers Locatie: CC de Meent, van Wilderodezaal, ingang via de bib

Docent: Thierry Geenen De lessen zijn op maandagavond van 19.00u tot 21.30u Data: 12-19-26 maa, 16-23-30 apr, 7 mei Prijs: € 70. De cursusprijs is inclusief een 30 x 45 cm print van je knapste foto. Na de laatbloeierstentoonstelling mag je de print mee naar huis nemen. Max. 10 deelnemers

Voor beginners


SCHILDEREN MET ACRYL Voor beginners en picasso’s Schilderen met acryl kent nauwelijks technische beperkingen. De toepassingsmogelijkheden zijn zeer gevarieerd. Je kan schilderen laag over laag, transparant of juist zeer dekkend en zwaar. Met mediums en modeleerpasta’s kan je er prachtige structuren in leggen. Je kan schilderen op karton, canvas of hout.

TEKENEN EN SCHILDEREN NAAR LEVEND MODEL (NAAKT - GEKLEED) Het menselijk lichaam is wellicht de meest complete vorm om te schetsen en door het ontbreken van rechte lijnen is het ook het moeilijkste. Bij modeltekenen valt het onmiddellijk op als de tekening klopt. Modeltekenen is de beste oefening om te leren tekenen wat je ziet, en niet wat je denkt te zien! Het menselijk lichaam dat met elke beweging met elke verandering van licht een nieuw lijnenspel biedt, geeft de boeiendste vorm van schetsen en daardoor de leerrijkste. Geleidelijk aan bekomt men anatomische kennis welke nodig is voor de vlotheid van de opzet en vrijheid van uitbeelding. Deze cursus is geschikt voor zowel gevorderden als beginnelingen. Het eerste halfuur gaan we korte poses schetsen en daarna houden we een lange pose aan, zodat je per les een werk kan afmaken. Data: 27 jan, 3-24 feb, 3-10-17-24 maa, 2128 apr, 5 mei Materiaal: Je zorgt zelf voor een schetsboek, groot tekenpapier, houtskool (dik en dun), kneedgom, potloden, zelf gekozen materiaal om te schilderen (bv. acryl, aquarel, krijtpastel). Lesgeefster: Mieke Wilmaers Plaats: CC de Meent, van Wilderodezaal, ingang via de bib Prijs: € 100 Max. 14 deelnemers

› 25 ‹

Docente: Mieke Wilmaers Materiaal: basismateriaal is beschikbaar. Je zorgt zelf voor: acrylverf, penselen (dikke en fijne), paletmes, een canvas (oudere doeken kan je opnieuw gebruiken), vodden en een grote plastiek voor op tafel. Data: 22 jan, 5-19 feb, 5-19 maa, 16 apr, 7 mei De lessen zijn telkens op een maandagvoormiddag van 9.00u tot 12.00u Prijs: € 70 Locatie: leslokaal CC de Meent. Max. 12 deelnemers


AVONDCURSUS AQUAREL Schilderen met licht, onze inspiratiebron

UITVERKOCH

T!

Transparantie en lichtintensiteit van de kleuren, spontaniteit en levendigheid van de penseelvoering verlenen de aquarel haar bijzondere charme. We gaan op zoek naar licht en contrast waardoor zowel objecten als landschappen, silhouetten… energie en beweging uitstralen. Data: 10 dinsdagavonden van 19.30 u tot 22.00 u. 2, 16 & 30 jan – 6, 20 en 27 feb – 13, 27 maa – 10, 24 apr Docent: Lucienne Nijsters Kostprijs: € 80 Locatie: leslokaal CC de Meent Max. 12 deelnemers

DAVIDSFONDSACADEMIE Vluchtelingen, oorlogsvrijwilligers, brievensmokkelaars en spionnen. De Eerste Wereldoorlog aan de Belgisch-Nederlandse grens.

› 26 ‹

De grens tussen België en Nederland was tijdens de Eerste Wereldoorlog de grens tussen oorlog en vrede. Ondanks de strenge bewaking ontwikkelden zich 4 jaar lang clandestiene activiteiten.

AQUAREL - FRAGIEL Voorjaar 2018 Een variatie van onderwerpen, zowel ongebruikelijke als traditionele stillevens gezien vanuit een aparte hoek of door gebruik van specifieke kleuren, wordt dit seizoen het thema van deze voorjaarscursus van Betty d’Herde. Docent: Betty d’Herde 8 donderdagen van 9.30u tot 12.30u Data: 18 jan – 1, 8 feb – 22, 29 maa – 19, 26 apr – 10 mei Voor meer informatie over de cursus, materialen en/ of werkwijze kan je steeds contact opnemen met de docente op betty.dherde@telenet.be of www. bettydherde.be Locatie: leslokaal CC de Meent Kostprijs: € 70 Max. 10 deelnemers

Professor Alex Vanneste bekijkt de Groote Oorlog vanuit dit bijzondere grensgebied. Hij heeft het over de vluchtelingenproblematiek, de wijze waarop oorlogsvrijwilligers toch aan het front raakten, de clandestiene post met frontsoldaten en de spionage in bezet gebied en aan de grens. Tot slot vertelt hij wat de moordende elektrische grensdraadversperring voor dit alles betekende. Data: 22 feb, 1, 8 en 15 maa van 14.00u tot 16.00u Plaats: CC de Meent Org.: i.s.m. Davidsfonds Reg. Beersel Prijs: € 64 - € 56 (met Davidsfonds Cultuurkaart) Inbegrepen: digitale syllabus en koffie Info en inschrijven: 02 331 06 76 (Liberte Walschot) en op 016 31 06 70 (Davidsfonds Academie) Code: BE18-162


> WORKSHOPS < Beginners Heb je last van stress, vermoeidheid, spanningen, slapeloosheid? Wil je je leven weer aangenaam en plezierig maken? Wil je leren hoe je omgaat met stress in deze drukke tijden? Hoe je je lichaam en geest gezond houdt, terwijl je op hoog niveau blijft presteren? Hoe je op een drukke werkdag toch een paar minuutjes kunt inbouwen voor jezelf? Hoe je ontspanning in je leven kunt brengen? Als dit je aanspreekt, schrijf je dan in voor deze cursus. Ervaring is niet nodig. Data: 11 donderdagavonden van 19.00u tot 20.30u. 18 & 25 jan, 8 & 22 feb, 1 – 8 – 15 – 22 – 29 maa, 12 & 19 apr 2018 (geen les op 1 & 15 feb). Prijs: € 88 euro Meebrengen: matje, hoofdkussen, deken Locatie: CC de Meent, van Wilderodezaal, ingang via de bib Docente: Rowena Meenderman, www.rowenameenderman. be rowena.meenderman@skynet.be Max. 15 deelnemers

© foto Thierry Geenen

KOM UIT JE HOOFD EN TERUG IN JE LICHAAM Gevorderden We leiden een druk leven. We werken hard en nemen net iets te weinig tijd voor onszelf. Ons hoofd draait maar door en daardoor zijn we het contact met ons voelen en met ons lichaam een beetje kwijtgeraakt. Herken je dit? Dan is deze lessenreeks misschien iets voor jou. Voor mensen met enige ervaring met lichaamswerk en/of ademhalingstechnieken die hun leven weer aangenaam en plezierig willen maken met een minimum aan stress. Data: 11 donderdagavonden van 20.30u tot 22.00u. 18 & 25 jan, 8 & 22 feb, 1 – 8 – 15 – 22 & 29 maa, 12 & 19 apr 2018 (geen les op 1 & 15 feb) Prijs: € 88 Meebrengen: matje, hoofdkussen, deken Locatie: CC de Meent, van Wilderodezaal, ingang via de bib Docente: Rowena Meenderman, www.rowenameenderman. be, rowena.meenderman@skynet.be Max. 15 deelnemers

› 27 ‹

BEVRIJD JE VAN JE STRESS


LIJNDANSEN Oorspronkelijk uit Noord-Amerika, maar intussen ook immens populair in Vlaanderen en een vaste waarde in ons workshop-aanbod. Op een prettige manier actief bezig zijn, fit blijven, en tegelijk jezelf ontspannen. Individueel en toch samen dansen in een groep, genieten van de muziek en lekker in beweging zijn. Iedereen kan meedoen. Een danspartner is niet nodig. Deze plezante en sportieve cursus richt zich tot mannen en vrouwen.

Docente: Liliane Schalckens Data: 8, 15, 22 jan – 5, 12, 19, 26 feb – 12,19, 26 maa – 9,16,30 apr – 7,14,28 mei – 4,11,18,25 juni Niveau 1: van 9.30u tot 10.20u Niveau 2: van 10.30u tot 11.30u. Prijs niveau 1: € 26, verzekering inbegrepen. Prijs niveau 2: € 32, verzekering inbegrepen

› 28 ‹

Een organisatie van de Gezinssport Dworp i.s.m. CC de Meent.

KINDERYOGA 3-6 & 7-12 De voordelen van yoga voor volwassenen zijn intussen welbekend. Het effect wordt nog vergroot naarmate yoga op vroegere leeftijd wordt aangeboden. Zo verbetert en versnelt yoga bij kinderen de mentale processen en concentratie. Yoga verhoogt het stressbewustzijn en de ontspanning en heeft een positief effect op het zelfvertrouwen en het zelfbeeld. En bovendien is kinderyoga gewoon heel plezant! Op een speelse, afwisselende en interactieve manier leren de kinderen de verschillende yogaposes, ademhalingen en houdingen met aandacht voor zichzelf en elkaar en binnen de grenzen van ieders mogelijkheden. We spelen, bewegen, springen, lachen en genieten,… Met op het einde bij iedereen een goed humeur.

Telkens van 09.15 u - 10.00 u voor de jongste groep (3 tot 6 jaar) en van 10.30 u tot 11.30 u voor de oudste groep (7 tot 12 jaar). Data: Winterreeks (tot aan de krokusvakantie): 14-21-28 jan, 4 feb. Prijs: € 20 Lentereeks 1: 25 feb, 4-11-18-25 maa. Prijs: € 25 Lentereeks 2: 22 – 29 april, 6-20-27 mei, 3-10 jun. Prijs: €35. Locatie: CC de Meent, van Wilderodezaal, ingang via de bib Lesgeefster: Elsie Gilis - licentiate orthopedagogie en yoga-opleiding Yogabeez Wat breng je mee? Een yogamatje, een dekentje en warme sokken. Draag makkelijke kledij. Kom zeker 15 minuutjes op voorhand. De les start stipt!


ASHA YOGALESSEN Sampoorna Yoga is Hatha yoga, de basis van alle yogavormen. De focus ligt op houdingen en ademhalingsoefeningen. Door de oefeningen leer je te luisteren naar je eigen lichaam, maar ook naar je gedachten en emoties. Je voelt waar spanning is en leert deze los te laten. Uiteindelijk breng je je lichaam en geest weer in harmonie. We organiseren lessen op 3 niveaus. Niveau 1: geen ervaring. Niveau 2: minstens 10 lessen yoga gevolgd. Niveau 3/Yin yoga: minstens 2 jaar yoga gevolgd.

Data niveau 1: Telkens op maandag van 18.30u tot 20.00u. Reeks 1: 15-22-29 jan, 5-19- 26 feb, 5-12-19-26 maa. Prijs: € 110 Data niveau 3: Telkens op maandag van 20.30u tot 22.00u. Reeks 1: 15-22-29 jan, 5-19- 26 feb, 5-12-19-26 maa. Prijs: € 110. Reeks 2: 16 apr, 7 – 28 mei, 4-11 jun. Prijs: € 55 Reeks 2: 16 apr, 7 – 28 mei, 4-11 jun. Prijs: € 55 Data niveau 2: Telkens op dinsdag van 19.30u tot 21.00u. Reeks 1: 16-23-30 jan, 6-20-27 feb, 6-13-20-27 maa. Prijs: €110. Reeks 2: 17 apr, 8-29 mei, 5-12 jun. Prijs: € 55.

WORKSHOP THEATER, IMPROVISATIE EN DRAMA Charley, een professioneel acteur, leert je de basistechnieken van theater: je overwint je verlegenheid, je staat ontspannen op het podium en je verbetert je spreekvaardigheid. Er is speciale aandacht voor anderstaligen. Voor hen is dit de perfecte kans om, samen met Nederlandstaligen, hun Nederlands te oefenen.

Data: 8 woensdagavonden van 19.00u tot 21.00u: 28 feb, 7, 14, 21 & 28 maart, 18 & 25 apr, 2 mei Locatie: CC de Meent, van Wilderodezaal, ingang via de bib Docent: Charley Pasteleurs Kostprijs: € 27 Voor Nederlandstalige en anderstalige volwassenen (met minstens niveau 2.3). Max. 12 deelnemers. Inschrijven via integratie@beersel.be.

› 29 ‹

Archeduc i.s.m. Gemeente Beersel en CC de Meent


› MUSEUMBUS ‹ > do 1 feb 2018 – 10.15u

MAGRITTE, BROODTHAERS & DE HEDENDAAGSE KUNST – KMSK BRUSSEL 50 jaar na zijn overlijden, boeit René Magritte nog steeds. In deze unieke expo komen meer dan 150 schilderijen, beeldhouwwerken, installaties, tekeningen, films en archiefmateriaal samen. Originele werken van Magritte gaan in dialoog met moderne, hedendaagse interpretaties. Marcel Broodthaers belichaamt de artistieke verwantschap zonder twijfel het best, maar ook andere kunstenaars zoals Andy Warhol herdefiniëren onze verhouding tot Belgiës grootste surrealist. Een gids neemt ons mee langsheen deze unieke expo.

Praktisch: Eigen vervoer 10.15u:

afspraak aan de ingang van het Museum voor Schone Kunsten (Regentschapstraat 3 – 1000 Brussel, op wandelafstand van het Centraal Station)

12.30u-12.00u: rondleiding met gids 12u:

vrij bezoek aan de tentoonstelling

Max. 20 deelnemers Prijs:

€ 15 (toegang tot de expo + gids)

› 30 ‹


> do 26 apr 2018 – 08.00u

MONS-LA MAISON VAN GOGH, LUNCH IN LE LA DU HAUTBOIS

XPO PICASSO - XPO CENTER BRUGES

+ GROENE & CULTURELE WANDELING DOOR MONS

+ FILM IN HET KADER VAN MOOOVFESTIVAL – CINEMA LUMIERE BRUGGE

De eerste halte bij onze uitstap naar Mons is het huis waar Vincent van Gogh gedurende bijna 2 jaar verbleef van december 1878 tot oktober 1880. Het is binnen deze muren dat Van Gogh kunstenaar werd. Het huis biedt een mooie kijk in het dagelijks leven van Vincent van Gogh gedurende zijn verblijf in de Borinage. ‘s Middags worden we ontvangen in het ecologische cultuurcentrum Le La du Hautbois, in het historische centrum van Mons. We genieten er van een biologische lunch en nadien neemt een van de bezielers van het centrum (Luc Schoukens) ons mee door de stad voor een ecologische en culturele wandeling.

Na de middag zijn we te gast op de slotdag van Filmfestival Mooov in de gezellige stadsbioscoop Lumière.

Praktisch:

Praktisch: 9.30u:

Xpo Center Bruges brengt, met 300 originele werken van Picasso een indrukwekkende collectie gravures en lithografieën samen in het prachtige voormalige SintJanshospitaal. Een gids leidt ons rond op deze expo. Nadien is er nog even tijd om een kijkje te nemen in de Xpo Miró. Zo word je helemaal ondergedompeld in de tijdsgeest waarin het kubisme en surrealisme volop tot ontwikkeling kwamen.

8u: vertrek aan CC de Meent

vertrek aan CC de Meent

10.15u-12.15u: rondleiding met gids in Xpo Bruges

10.30-11.30u: bezoek met gids aan La Maison van Gogh

12.15-12.45u: vrij bezoek aan de Xpo Miró & vrije lunch in Brugge

12u:

lunch in Le La du hautbois

14u-16u:

ecologische en culturele wandeling door de stad

14.30:

film in het kader van het filmfestival MOOOV

17.30u:

huiswaarts

16.30u:

huiswaarts

Max. 30 deelnemers Prijs: € 55 (lunch inbegrepen. Drank niet inbegrepen)

Max. 30 deelnemers Prijs: € 50

› 31 ‹

> do 15 maa 2018 - 09.30u


› EXPO ‹ LAATBLOEIERSACADEMIE stelt tentoon > wo 16 mei 2018 – za 2 jun 2018 Dagelijks wordt er in de laatbloeiersacademie van CC de Meent getekend, geschilderd en gefotografeerd. Dat resulteert in een knappe collectie met uiteenlopende werken van lokale creatievelingen. Alle deelnemers stellen tijdens deze tentoonstelling hun mooiste werk voor. Wees welkom op de opening van de tentoonstelling op wo 16 mei 2018 om 19.00u in de foyer van CC de Meent.

› 32 ‹

’T MEIBOOMPJE stelt tentoon > do 7 jun 2018 – zo 24 jun 2018 De jonge kunstenaars-in-spe van kunstacademie ’t Meiboompje (afdeling Alsemberg) stellen hun tekeningen, schilderijen, drukwerken, keramiek, textiel, … tentoon tijdens deze expo op kindermaat. Ontdek hun mooiste werk in CC de Meent en in de bibliotheek. www.meiboom.info 02/365 98 90 (nieuw!)


WILCHAR Overzichtstentoonstelling > permanende tentoonstelling Vanaf dit voorjaar krijgt het werk van ‘imagier populaire’ Wilchar een vaste stek in CC de Meent. Een selectie van zijn werken, die eerder al een plekje kregen in het Wilcharmuseum in de Grote Sleutel te Alsemberg, wordt doorlopend tentoongesteld in de foyer van CC de Meent.

Het bijzondere werk van deze rebelse Alsembergenaar ontdek je doorlopend in de foyer van CC de Meent tijdens de openingsuren.

› 33 ‹

Wilchar, oftewel Wilhelm Joseph Pauwels, was bekend voor zijn anarchistische en rebelse schilderijen, lithografieën, (politieke) affiches en artikelen. Als kind van een Brusselse trambestuurder en vakbondsman ontwikkelde hij zich al snel tot een kunstenaar van én voor het volk. Hij revolteerde tegen kerk, kapitaal, koning en kunsthandelaars. Dit resulteerde in erg waardevolle en unieke verzetskunst omdat er omzeggens geen Tweede-Wereldoorlogkunst bestaat.


› DAG CULTUUR ‹ OVERDAG CULTUUR OPSNUIVEN IN CC DE MEENT Naast onze verrijkende cursussen en adembenemende museumbussen kan je in CC de Meent ook genieten van prachtige dagvoorstellingen (theater/film, al dan niet in combinatie met een schoolvoorstelling). Kom uit je zetel en vul je dagen cultureel in. Ideaal voor zij die zich niet willen beperken tot het avondprogramma.

› 34 ‹

THEATER

COMMEDY

THEATER DE TOEKOMST

BERT GABRIËLS

Othello

Op Drift

> di 30 jan 2018, 13.30u

> di 6 feb 2018, 13.30u

Othello uit 1604 is een van Shakespeare’s meest opgevoerde stukken. Het verhaalt over mensen die dicht bij mekaar staan: vader en dochter, man en vrouw, vrienden, soldaatkameraden... Maar wanneer racisme, ambitie en jaloezie opduiken, zijn dat de mensen die mekaar ook het hardst kunnen kwetsen. Theater De Toekomst maakt van deze klassieker een nieuwe, heldere vertaling die niets afdoet aan de kracht van het origineel.

Bert zoekt antwoorden op de vragen waar veel mensen vandaag mee zitten. Waarom vluchten mensen? Waarom kiezen sommigen voor Europa? Kunnen we een deel opvangen? Mogen we eisen dat ze zich aanpassen? En kunnen mensen wel samenleven met verschillende culturen en godsdiensten? Deze show wil al deze vragen tegen het licht houden en aftoetsen tegen de huidige wetgeving en alle beschikbare cijfers.

Prijs: € 15 (€ 14,25 - € 12,75 - € 11,25)

Prijs: € 15 (€ 14,25 - € 12,75 - € 11,25)

APERITIEFCONCERT KLASSIEK

DUO BAETÉ – SKELTON Da cantar alla viola - Una favola in musica > zo 18 feb 2018, 11.00u In dit concertprogramma wordt de stralende tenorstem van Kevin Skelton begeleid door het gonzen van de viola da gamba van Thomas Baeté in orfeïsche liederen van Sigismondo d’India, Claudio Monteverdi, Filippo Vitali, Walter Porter en tijdgenoten. Een klassiek aperitiefconcert dat je zondagvoormiddag zeker en vast opfleurt.

Prijs: € 14 (€ 13,3 – € 11,9 – € 10,5)


FILM

VERBORGEN VERLANGEN - FILM I.S.M. SENIORENRAAD BEERSEL > do 22 maa 2018, 14.00u

Het gaat niet goed met de uitgeverij van de broers Van Brakel: er wordt geen boek meer verkocht! Maar alles verandert wanneer ze twee nieuwe manuscripten in handen krijgen: een literair meesterwerk van een mensenschuwe schrijver en een prulwerkje van de zeer aantrekkelijke Louise.

APERITIEFCONCERT KLASSIEK

FILM

SOLISTEN VAN HET NATIONAAL ORKEST VAN BELGIË: DUO ROELAND HENDRIKX – ANNIE LAVOISIER

DJANGO

Klarinet & harp

Met taart en gratis kop koffie tijdens de pauze.

Prijs: € 6 VVK - € 7 kassa - € 5 filmpas

> vr 30 maa 2018, 09.30u

> zo 22 apr 2018, 11.00u

1943. Nazi-Duitsland bezet Parijs. De briljante jazzgitarist Django Reinhardt is op het hoogtepunt van zijn roem. Ondertussen lijden zijn zigeuner-broeders in heel Europa onder de toenemende vervolging. Aangrijpend overlevingsdrama over een Belgisch-Franse legende! Biografisch drama. Frankrijk. 2017. Regie: Etienne Comar. Met: Reda Kateb, Cécile de France, Alex Brendemühl. Duur: 117 min.

Het meest zangerige instrument, de klarinet, gecombineerd met het meest tot de fantasie sprekende instrument, de harp, levert pareltjes van muziek op. Bekende melodieën zoals de prelude van César Franck passeren de revue. Afsluiten doen we met een zwoele tango van Astor Piazzola. Roeland Hendrickx en Annie Lavoisier, solisten van het Nationaal Orkest van België, nemen je mee op een unieke muzikale reis.

Prijs: € 6 VVK - € 7 kassa - € 5 filmpas

Prijs: € 14 (€ 13,3 – € 11,9 – € 10,5)

› 35 ‹

Komedie. België. 2017. Vlaamse versie. Niet ondertiteld. Regie: Maarten Moerkerke. Met: Astrid Coppens, Roel Vanderstukken, Mathias Sercu, Kim Hertogs, Janine Bischops, Joke Devynck, Hans Van Cauwenberghe, Tania Kloek. Duur: 90 min.


> Kunstenbo(!)sdesarts < Feest van cultuur en ontmoeting > ma 21 mei 2018, Kasteelpark Lembeek, Halle Voor het derde jaar op rij organiseren de cultuurcentra van Halle, Beersel, Ittre, Tubize, Braine-le-Château, Rebecq en le Centre culturel du Brabant wallon KUNSTENBO(!) SDESARTS, een feest van cultuur en ontmoeting over de taalgrenzen heen. Ditmaal trekken we naar het kasteelpark

van Lembeek, het ideale decor voor knusse, intieme opvoeringen van tal van Vlaamse en Waalse artiesten. Verwacht een 40-tal cultuuracts rond dans, muziek, circus, animatie,… en noteer alvast pinkstermaandag 21 mei 2018 in je agenda voor deze familiehappening in de volle natuur.

› 36 ‹

Meer info: www.kunstenboisdesarts.be


> Kind is koning < Er valt in CC de Meent heel wat te beleven voor kinderen en hun families. Met een mooi aanbod aan familievoorstellingen, een aangepast kortingstarief en een gloednieuwe kinderhoek beleven kinderen het beste van cultuur op kindermaat.

KAPITEIN WINOKIO

DOLFJE WEERWOLFJE

Blij bang boos bedroefd (4+)

De musical (6+)

> zo 4 feb 2018, 15.00u (familie – concert)

> wo 25 apr 2018, 15.00u (familie)

Zing mee met BLIJ BANG BOOS BEDROEFD, de nieuwe familievoorstelling van de enige echte Kapitein Winokio in fullband-bezetting!

DOLFJE WEERWOLFJE is een splinternieuwe spannende musical voor het hele gezin, gebaseerd op de succesvolle kinderboekenreeks van Paul van Loon.

Prijs: € 18 (volw) - € 10 (-21 j.)

Prijs: € 17 (volw) - € 10 (-21 j.)

OKIDOK

Liever film? Ontdek al onze familiefilms op www.demeent.be.

Slips Inside (8+ en volwassenen) > za 10 feb 2018, 20.15u (circus – theater – familie) Met SLIPS INSIDE brengt Okidok een woordloze circusvoorstelling, ondersteund door vocale fraseringen en met een stevige portie humor. Eén uur lachen geblazen, zonder woorden, voor het hele gezin.

Prijs: € 16 (volw.) - € 10 (-21 j.)

BLAUWHUIS Stapman (8+) > wo 14 feb 2018, 15.00u (familie) Beleef het ontroerende en vaak komische verhaal van STAPMAN over vriendschap, pijn en wegvluchten van je eigen fouten. Een uitbundig, poëtisch en muzikaal sprookje voor de grotere kinderen.

Prijs: € 14 (volw) - € 10 (-21 j.)

JONGERENTARIEF / KORTING GEZINSBOND

Kinderen/jongeren tot 21 jaar en studenten tot 25 jaar komen naar de meeste voorstellingen van CC de Meent binnen aan slechts 10 euro. Leden van de Gezinsbond krijgen hun ticket voor familievoorstellingen aan groepstarief.

KINDERHOEK

Sinds kort beschikt CC de Meent over een aparte speelhoek voor kinderen. Hiermee wil het centrum kinderen een plek bieden waar ze spelenderwijs kennismaken met de verschillende facetten van kunst en cultuur. Er is voor elke leeftijd wat wils: je vindt er niet enkel een knusse zithoek met cultureel verantwoorde lees- en prentenboekjes, maar ook kunstpuzzels, handpoppen om je eigen poppenkast te spelen en zelfs een doe-het-zelfkit om je eigen animatiefilm te maken.

› 37 ‹

Familievoorstellingen


> Geef cultuur cadeau < Het beste geschenk om te geven en te krijgen Op dit moment ben je misschien nog op zoek naar dat ene unieke cadeau waarmee je een glimlach op het gezicht van je geliefde tovert. Dan hebben wij goed nieuws voor je: cultuur geef je heel gemakkelijk cadeau. Surf naar www.demeent.be en kies je favoriete voorstelling, film of activiteit om weg te geven. Je bestelt en betaalt online en even later zit je persoonlijke cadeautje in je mailbox. Doe je het liever op de klassieke manier, dan kan je natuurlijk ook steeds komen bestellen aan onze ticketbalie tijdens de openingsuren. Opgelet: CC de Meent is gesloten van ma 25/12/2017 tot en met ma 1/01/2018. Liever een cadeaubon? Ook dat kan. Je kiest zelf het bedrag en de bon is 6 maanden geldig. Via de website of balie koop je zo’n cadeaubon gemakkelijk aan. › 38 ‹

CC de Meent wenst je een fijn eindejaar en een cultureel 2018.

GEEF CULTUUR CADEAU!


› WORD BUURTABONNEE ‹ VOORDELIGE PRIJS VOOR JOUW TICKETS? DE BESTE PLAATSEN? WORD NU BUURTABONNEE!

miniBUURTabonnement: Je kiest 3 of 4 verschillende podiumvoorstellingen uit het BUURTaanbod van CC de Meent, GC de Boesdaalhoeve of GC de Moelie-Muse en krijgt tot 5 % korting. midiBUURTabonnement: Je kiest 5 tot 9 verschillende podiumvoorstellingen uit het BUURTaanbod van CC de Meent, GC de Boesdaalhoeve of GC de Moelie-Muse en krijgt tot 15 % korting. maxiBUURTabonnement: Je kiest minstens 10 verschillende podiumvoorstellingen uit het BUURTaanbod van CC de Meent, GC de Boesdaalhoeve of GC de MoelieMuse en krijgt tot 25 % korting.

Startuur Opgelet, respecteer het startuur. Na aanvang van de voorstelling wordt geen publiek meer toegelaten tenzij tijdens de pauzes.

Hoe bereik je CC de Meent? Het cultuurcentrum ligt in hartje Alsemberg aan de Brusselsesteenweg. Adres: Gemeenveldstraat 34 1652 Alsemberg/Beersel. Kom je van de ring rond Brussel, neem afrit 20 en volg de wegwijzers naar CC de Meent.

Parking en openbaar vervoer Koop je tickets eenvoudig online via www.demeent.be. Wil je tijdens het seizoen bijkomende voorstellingen kopen, dan krijg je aan de balie je abonneekorting op die tickets. Gekochte tickets worden niet terugbetaald. Je kan ze te koop aanbieden op de RUILBOX.

Parkingstewards leiden je naar je parkingplaats bij voorstellingen waar veel volk verwacht wordt. De bussen van De Lijn 137/136 en 153/155 en van TEC 40 vervoeren je naar CC de Meent.

Kortingen

Toegankelijkheid

Jongere tot 21 jaar? Student tot 25 jaar? Je kan naar de meeste podiumvoorstellingen voor € 10.

CC de Meent is volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Als je je komst vooraf meldt, zorgen wij voor een goede plaats en zo gewenst ook voor begeleiding. Maak gebruik van de begeleiderspas van Provincie Vlaams-Brabant.

Groep? Kom met minstens 10 vrienden naar een podiumvoorstelling: per ticket krijg je €2 korting én een drankbonnetje. Lerarenkaart? € 1 korting op alle podiumvoorstellingen. Lid van de Gezinsbond? Op familievoorstellingen kom je binnen aan groepstarief.

Vakantiesluiting CC de Meent is gesloten van zondag 24 december 2017 tot en met maandag 1 januari 2018 (kerstsluiting) en van zondag 1 april 2018 tot en met zaterdag 7 april 2018 (paassluiting).

› 39 ‹


> CHRONOLOGISCH OVERZICHT < VOORJAAR 2018 – PODIUM & FILM

› 40 ‹

DATUM

UUR

GEZELSCHAP

VOORSTELLING

PAGINA

ZA 06/01/2018

20.15U

VLAAMS MUZIEKTHEATER

NIEUWJAARSCONCERT

4

ZO 07/01/2018

15.00U

FAMILIEFILM

DE KLEINE VAMPIER

18

ZO 07/01/2018

20.00U

FILM

HAPPY END

18

DO 11/01/2018

20.15U

TUTU PUOANE

THE JONI MITCHELL PROJECT

4

VR 12/01/2018

20.15U

MAELSTROM

KIND VAN DE ZON

5

ZA 13/01/2018

20.15U

JASPER STEVERLINCK

TOUR

ZO 14/01/2018

20.00U

FILM

INSYRIATED

ZA 20/01/2018

20.15U

SALVATORE ADAMO

IN CONCERT

ZO 21/01/2018

20.00U

FILM

LOVING VINCENT

19

ZO 28/01/2018

20.00U

FILM

VELE HEMELS BOVEN DE ZEVENDE

19

DI 30/01/2018

13.30U

THEATER DE TOEKOMST

OTHELLO

34

DO 01/02/2018

20.15U

SALVA SANCHIS, ANNE TERESA DE KEERSMAEKER / ROSAS

A LOVE SUPREME

6

VR 02/02/2018

20.15U

ECHT ANTWAARPS TEATER

HOTEL MAMA

7

ZA 03/02/2018

20.15U

ECHT ANTWAARPS TEATER

HOTEL MAMA

7

ZO 04/02/2018

15.00U

KAPITEIN WINOKIO

BLIJ BANG BOOS BEDROEFD

7

ZO 04/02/2018

20.00U

FILM

TUEURS

19

DI 06/02/2018

13.30U

BERT GABRIËLS

OP DRIFT

34

DO 08/02/2018

20.15U

KOMMIL FOO

SCHOFT

8

VR 09/02/2018

20.15U

THE BOOTLEG BEATLES

MET ACHTERAF SIXTIES-FEESTJE IN DE FOYER

9

ZA 10/02/2018

20.15U

OKIDOK

SLIPS INSIDE

9

ZO 11/02/2018

20.00U

FILM

THE BEATLES: EIGHT DAYS A WEEK – THE TOURING DAYS

WO 14/02/2018 15.00U

BLAUWHUIS

STAPMAN

ZA 17/02/2018

20.15U

PHILIP CATHERINE

TRIO

10

ZO 18/02/2018

11.00U

DUO BAETÉ – SKELTON

DA CANTAR ALLA VIOLA – UNA FAVOLA IN MUSICA

10

ZO 18/02/2018

20.00U

FILM

THE MOUNTAIN BETWEEN US

20

ZO 25/02/2018

20.00U

FILM

FACADES

20

ZO 04/03/2018

20.00U

FILM

THE SQUARE

20

5 18 5

20 9


UUR

GEZELSCHAP

VOORSTELLING

VR 09/03/2018

20.15U

BRUSSELS VOLKSTEJOÊTER

ABIGAIL’S PARTY

10

ZA 10/03/2018

20.15U

BRUSSELS VOLKSTEJOÊTER

ABIGAIL’S PARTY

10

ZO 11/03/2018

20.00U

FILM

SUBURBICON

21

ZO 18/03/2018

20.00U

FILM

BLADE RUNNER 2049

21

DO 22/03/2018

14.00U

FILM

VERBORGEN VERLANGEN

21

ZO 25/03/2018

15.00U

FAMILIEFILM

FC DE KAMPIOENEN 3 - FOREVER

22

ZO 25/03/2018

20.00U

FILM

FC DE KAMPIOENEN 3 – FOREVER

22

DO 29/03/2018

20.15U

HAN SOLO

JUBILEE

11

VR 30/03/2018

09.30U

FILM DAG CULTUUR

DJANGO

22

VR 30/03/2018

20.15U

OTOMACHINE

LIVE

11

ZA 31/03/2018

20.15U

VLAAMS MUZIEKTHEATER

DE VOGELHANDELAAR

12

ZO 08/04/2018

20.00U

FILM

RABOT

22

DO 12/04/2018

20.15U

HYDROGEN SEA

AUTOMATA

12

ZO 15/04/2018

15.00U

FAMILIEFILM

COCO

23

ZO 15/04/2018

20.00U

FILM

PATSER

23

DO 19/04/2018

20.15U

DOUNIA MAHAMMED – CIRCUIT X SALUT COPAIN

13

VR 20/04/2018

20.15U

ISH AIT HAMOU

AANGENAAM, IK BEN ISH

14

ZO 22/04/2018

11.00U

DUO ROELAND HENDRIKX – ANNIE LAVOISIER

KLARINET & HARP

14

ZO 22/04/2018

20.00U

FILM

STAR WARS VIII: THE LAST JEDI

23

WO 25/04/2018 15.00U

DOLFJE WEERWOLFJE

DE MUSICAL

15

DO 26/04/2018

20.15U

LAÏS

LAÏS OMHELST DE KLEINKUNST

16

VR 27/04/2018

20.15U

URBANUS

TRECTO PNIX

17

ZA 28/04/2018

20.15U

URBANUS

TRECTO PNIX

17

ZO 29/04/2018

20.00U

FILM

THE POST

23

DO 07/06/2018

20.15U

DELANNOYE-ANDRIOLI / DUO GERSTMANS-ESTIÉVENART

DOUBLE BILL

17

Koop je tickets via www.demeent.be

PAGINA

› 41 ‹

DATUM


> SPONSORS <

› 42 ‹ Kesterbeekbos 43 - 1501 Buizingen Tel. 02/380.33.24 • marc.debremaeker1@telenet.be

Ook sponsor worden? Neem contact met ons op via 02 359 16 00 of info@demeent.be


› 43 ‹

> HOOFDSPONSORS <

DEMEURSLAAN 94 1654 HUIZINGEN TEL. 02/356.61.51 · FAX. 02/356.10.73 EMAIL: INFO@ONKELINXNV.BE

> MET DE STEUN VAN <


> AANBOD VOORJAAR 2018 <

T 02 359 16 00 info@demeent.be - www.demeent.be

Gemeenveldstraat 34 1652 Alsemberg-Beersel

V.u. Geert Poelaert, Gemeenveldstraat 34, 1652 Alsemberg (Beersel) - Opmaak : Lotsofdots bvba - Foto cover : © Thierry Genen

voorjaar 2018 - cc de Meent  
voorjaar 2018 - cc de Meent  
Advertisement