Page 1

VANLØSE POSTEN POSTEN 2500 VALBY 2450 GRØNDALS SYDHAVNEN

• Det sker lokalt se side 19 • Kirkesiden se side 21 • Sporten se side 23 • TV-Oversigten se side 26-27

NR. 11 • Onsdag 16. marts 2011 • 3. årgang • www.dinlokalavis.dk • valby@visen.dk • Telefon 38 79 34 00 • Fax 38 79 34 10

Mordgåde

Frygt

-bliver filmatiseret

-for ny skole

Sluseholmen -får Koralbadet

Læs side 3

Læs side 6

Læs side 14

Fuld fart på kunsten i Prøvehallen Kultur. Der var livlig debat, da Rytmisk Center og Teater V var vært for kunstdebat i søndags. Kristian von Hornsleth, og hvordan det egentlig står til med kunsten generelt herhjemme, blev debatteret. Af Lars Hansen

Den tidligere vært på tv-avisen og DR Deadline, Lene Johansen, fungerede som ordstyrer

Spar op til på udstillingsmodeller og 2.sort.

VINTER TILBUD Møbler - lamper - brugskunst - puder

LUKSUS BUFFET MED SUSHI

fra kl.17.00 med op til 60 forskellige varme og kolde kinesiske retter, mongolian barbecue og sushi. Is og kaffe. Børn u/12 halv pris. Mandag - torsdag

98,-

Fredag - søndag

118,-

FØDSELSDAGSTILBUD v/min 4 pers. spiser fødselaren

VA L B Y S S H O P P I N G C E N T E R

Valby Tingsted 4 C • Tlf. 36 45 49 22 • www.indooroutdoor.dk Åbningstider: Mandag-fredag kl. 10-19 • Lørdag kl. 10-16

GRATIS

Gælder kun buffet - ikke drikkevarer (børn u/12 år ½ pris)

SPECIALKLINIK FOR TANDPROTESER 30 års erfaring på samme adresse i Valby centrum VI KAN TILBYDE DISSE BEHANDLINGSTYPER

Sushi TILBUD 99,Menu B: 50 stk. kun 258,-

Menu A : 14 stk. kun

Børn u/12 år kr. 45,-

CHINES E

TAKE A WAY

Helprotese

- 20 %

Hver Lørdag & Søndag kl. 12-16

FROKOST BUFFET Kun

FROKOST TILBUD kl. 12-16 Vælg mellem 12 forskellige retter inkl. pekingsuppe og ris

Delprotese stål eller acryl Immediat Implantat og tryklåse protese

89,-

Kosmetiske proteser Proteser med blød bund Protese reperationer

58,-

VANLØSE TORV 3 Tlf. 38711020 Åben alle dage kl. 12-23

KLINISK TANDTEKNIKER Toftegårds Allé 15 • Tlf. 36 17 18 62

Overenskomst med kommunerne

Medl em af Landsforeningen af kliniskeTandte knikere

Ord som ”røv”, ”blegfed” og ”skidegodt” føg gennem luften, da der i søndags på Teater V var debat om kunstens tilstand. For tiden har Teater V stor succes med dramatikeren Jakob Weis’ stykke om den kontroversielle, provokerende og ofte udskældte multikunstner Kristian von Hornsleth. Forestillingen har titlen ”Udslet Hornsleth”. Den 47-årige kunstner var hovedpersonen i et panel af fem kunsteksperter, da teatret og Rytmisk Center i søndags var vært for en to timer lang debat om dels Kristian von Hornsleth, dels om, hvordan det generelt står til med kunsten herhjemme. Hen ved 100 fremmødte kunstinteresserede overhørte og blandede sig i debatten, som blev styret af den tidligere vært på tv-avisen og DR Deadline, Lene Johansen.

Nytænkning er kunst - Hornsleth er kunst, færdigt arbejde! Så kontant formulerede Jakob Weis sig, da han skulle give sin mening om Hornsleth til kende. Jakob Weis har fulgt Kristian von

Hornsleth i to år. –Han er frisk, og han siger aldrig nej til nye tanker. Tankerne bag hans værker er kunst, og det bevæger. Og for mig er det vigtigt at blive bevæget. Dét er kunst, udtalte Jakob Weis. Derudover er Kristian altid i opposition, og de egenskaber, som jeg nævner hér, har gjort, at jeg har skrevet forestillingen om ham. Et andet ekspertmedlem af panelet, Michael Thouber, ekspert i branding og ven af Hornsleth, udtrykte tilfredshed med stykket om ham og fortsatte: - Kunst skal forny, så bliver det interessant. Der findes flere tusinde Asger Jorn-kopister i landet. Men når man fornyer Jorns værker, så er det kunst.

Kunst er umulig - Jeg opererer med et meget bredt kunstsyn. Kunst kan være mange ting, og det er svært at sætte grænserne for, udtalte Trine Ross, kunstanmelder på Politiken. – Men man kan godt skelne mellem god og dårlig kunst, selvom det er svært af definere. God kunst er æstetisk nydelse, idéen bag et værk er god kunst, sagde hun.

...fortsættes på side 2


www.dinlokalavis.dk

2

Tænkt og skrevet Af Anne Vang, Børne- og Ungdomsborgmester (S)

Fuld fart på kunsten i Prøvehallen ...fortsat fra forsiden

Fokus på faglighed Hvordan sikrer vi et højt fagligt niveau i den københavnske folkeskole? Og hvordan sikrer vi, at alle børn og unge i København får de udfordringer og færdigheder, der skal til for at gennemføre en ungdomsuddannelse, få et arbejde og et godt voksenliv? De spørgsmål har jeg inviteret en lang række dygtige praktikere – lærere, skoleledere, forskere og erhvervslivet til at svare på i et nyt såkaldt Faglighedsudvalg. Alle med forskellig tilgang til og værdifuld viden om børn, unge og ikke mindst folkeskolen. Over det næste halve år skal jeg sammen med udvalget holde en række møder, hvor emner som læringsstile, ledelse – på skolelederkontoret og i klasselokalet, samarbejde med omverdenen og indretningen af undervisningen skal diskuteres. Forventningerne til udvalget og dets anbefalinger, som præsenteres til sommer, er høje – og det skal fagligheden i den københavnske folkeskole også være. For der er ingen tvivl om, at folkeskolen er en af de allervigtigste institutioner i samfundet. Der er heller ingen tvivl om, at vi i København er stolte af vores folkeskoler og dens ledere og medarbejdere, som hver eneste dag gør en stor indsats for de mange børn og unge i København. Men vi må heller ikke lukke øjnene for, at den danske folkeskole ikke er god nok til at inkludere hverken de svageste eller de stærkeste elever. Vi kan og skal udvikle den københavnske folkeskole, og i det arbejde vil vi rigtig gerne have gode råd fra forskere og praktikere. Rigtig mange gode folk har sagt ja til at være med. Blandt andre Benedikte Ask Skotte, der er formand for Skole og Forældre og Steen Hildebrandt, der er professor i ledelse på Aarhus Universitet. Også Lars Goldschmidt, der er direktør i Dansk Industri, er en del af Faglighedsudvalget. Inputs fra dem, der rent faktisk skal ansætte vores børn i fremtiden, er også afgørende, når vi indretter folkeskolen. For kravene til de unge i dag bliver stadigt større. Det er vigtigt, at vi i København sikrer, at alle vores børn bliver klar – fagligt og personligt – til et godt voksenliv. Jeg glæder mig til Faglighedsudvalgets anbefalinger.

- Det er umuligt at svare på, hvad kunst er, sagde det femte medlem i paneldiskussionen, Mette Sandbye, lektor og medlem af Statens Kunstråds Billedkunstudvalg. - Tilsvarende er der jo også mange debatter om, hvad der er teatret, og hvad der er litteraturen. Men kunsten har inden for de seneste 150 år flyttet grænser mht., hvor langt man kan gå, for at det er kunst.

Kommerciel kunst Vilkårene for kunstnerne har også ændret sig. – Kunstner-ne er i dag afhængig af økonomi og netværk, oplyste Mette Sandbye. Kunst kan være et lille billede, der er malet oppe på loftværelset, men det kan jo også være et kæmpe projekt, der koster flere mio. kr. – Der har aldrig været så mange penge i dansk kunst, som der var i de ti år før finanskrisen. De-suden så bliver kunst smækket op i hovedet på folk. Er der f.eks. en rundkørsel, jamen, så skal der også være et kunstværk dér, fortsatte hun. Der er derfor i dag også en kommerciel side af kunst, hvor det er vigtigt at brande kunstneren. I den forbindelse synes Michael Thouber også, at der i dag er en ”klub” i kunsten. – Vi mødes til de samme udstillinger og de samme møder, så det kan man jo godt kalde for en klub i kunsten.

Usædvanlige Uganda Kristian von Hornsleth blev for alvor kendt i offentligheden, da han i 2006 lancerede et landsby-projekt i Uganda. Projektet gik ud på at få en hel landsby i ”det mørke Afrika” til at tage hans efternavn for at få en gris. - Der er nogle politiske og etiske forhold, der blev overskygget af branding i forbindelse med projektet, udtalte Mette Sandbye. Men jeg synes da også på den anden side, at det var intelligent at gøre Hornsleth til branding. – Kristian trådte ind i et etisk rum og legede med etikken, og dét er noget, der gør nas på folk. Men man bør være avanceret nok i sin tankegang til at se kunsten i det, tilføjede Jakob Weis.

Hornsleth om sig selv - Forestillingen om mig fungerer fint som teaterstykke. Den er sjov som værk, vurderede Kristian von Hornsleth. – Stykket er vellykket. Som kunstner er jeg den type, der søger dramaet, men folk skal samtidig have det sjovt med det og have en oplevelse af, at de lever. Kristian von Hornsleth er bosat i London, og det er planen, at han opholder sig dér de næste fire-fem år. Dérefter har han planer om at rejse til Californien eller Shanghai. Lige nu er han i gang med projektet ”Deep Storage Projekt”, der bygger på tanken om ”det evige liv”, og som afsluttes til efteråret. ”Udslet Hornsleth” spiller frem til den 27. marts.

UGE 11 - 2011

POLITI

RAPPORTEN

Efter mange uger uden væsentlige lovovertrædelser har lokalpolitiet i Valby igen fået mere at se til. Således er der i nogle kvarterer en del indbrud,som man nu vil prøve at gøre en fælles indsats for at få stoppet eller bremset. Den alvorligste sag i den forløbne uge var et røveri mod en buschauffør på Hammelstrupvej i Sydhavnskvarteret.. Her begik to mænd røveri mod en buschauffør på Linje 3 A – lige over midnat natten mellem torsdag og fredag. Udbyttet af røverier var ganske beskedent – cirka 900 kroner, i småmønter. Den ene gerningsmand havde en sort nylonstrømpe trukket over hovedet. Han var iført en hvid jakke med hætte. Den anden røver, der er dansk, havde en lys strømpe over hovedet og bar en grå jakke.

En patruljevogn havde stoppet BMW’en, sandsynligvis i en rutinemæssig kontrol. Men i stedet for at lade sig kontrollere af politiet stak føreren og bilen af. I fuld fart gik det ad Folehaven, Holbækmotorvejen og videre ad Vallensbækvej. Ved Søndre Ringvej i Vallensbæk ”tabte” patruljen den tyske bil. -Det er muligt, at der er forbindelse mellem ”flugtbilisten” og røveriet på Hammelstrupvej. Men derimod er der ifølge politikommissær Munk Plum ikke nogen forklaring på, hvorfor BMW’en blev stoppet. Sidste tirsdag kl. 1.23 fandt politiet en mand liggende på kørebanen i Folehaven. Han var tilsyneladende blevet stukket ned med en kniv – og tydeligvis slået i ansigtet. Umiddelbart så det ud til, at to danskere og en nydansker stod bag overfaldet. De var set gå fra åstedet, inden politiet og en læge ankom og begyndte behandling af manden på kørebanen.

Efter røveriet, som politiet ifølge lederen af Valby Lokalpoliti Henning Munk Plum virkelig har lagt sig i selen for at opklare hurtigt, stak de to røvere af i retning mod Valby Parken.

Det overfladiske knivstik var gået ind i ryggen, hvortil kom skaderne i ansigtet. Manden blev derfor kørt i ambulance til behandling på skadestuen. SA

Blot tre minutter senere måtte politiet indlede en jagt på en tysk indregistreret BMW ved Valby Parken.

Det lykkedes ikke politiet at finde gerningsmændene, selvom der straks blev indledt en eftersøgning.

Jyske Bank i lommeformat Jyske Bank er nu klar med første udgave af Jyske Mobilbank til iPhone og Android. -Alle, der har en iPhone eller Android-telefon, kan få glæde af Jyske Mobilbank, fortæller afdelingsdirektør Michael A. Jensen i Jyske Bank i Vanløse. Den smarte valutaregner er god at have med på ferien, og Jyske Mobilbank viser også vej til nærmeste Jyske Bank. Er man kunde, kan man derudover tjekke konti og depoter. Kristian von Hornsleth (i midten) på vej ind til debatmødet. Th. ses Valby-skuespilleren Lars Ranthe, der medvirker i ”Udslet Hornsleth”

Ny version til foråret

af foråret udvidet, så man også får mulighed for at overføre penge, betale girokort og sende kontooplysninger til en anden telefon. Mobilbanken har allerede fået en flyvende start. -Jyske Mobilbank er allerede blevet utrolig populær, og vi får mange henvendelser fra ikke-kunder, der gerne vil vide mere om Jyske Bank, fortæller Michael A. Jensen. – -Måske fordi mobilbanken skiller sig ud fra de andre, blandt andet med et design, der afspejler den anderledes indretning i vores afdelinger.

Jyske Mobilbank bliver i løbet

Brønshøj

Jyllingevej 55-57, 2720 Vanløse Tlf. 38 79 34 00 - Fax 38 79 34 10 e-mail: lokal@viserne.dk Kontortid: kl.10-16 hver dag. Oplag:

93.800

Tryk: Rotationen A/S


www.dinlokalavis.dk

UGE 11 - 2011

Århundredes mordgåde bliver filmatiseret Kultur. Et af landets mest berømte mord, ”Dobbeltmordet på Peter Bangsvej”, bliver nu filmatiseret. Filmselskab har indgået aftale med forfatteren og forlaget til bogen.

Journalist Peer Kaaes bog om ”Dobbeltmordet på Peter Bangs Vej” bliver nu filmatiseret

Af Lars Hansen Var det simpelt rovmord? Var det hævn for mislykkedes økonomiske transaktioner? Skulle munden lukkes på ægteparret, fordi de vidste for meget om toppen i Danmark og det mafiasamfund, som prægede Danmark under og efter krigen? Vidste ægteparret Jacobsen for meget om planerne om et statskup efter krigen, eller var det en helt anden årsag? Mordet på ægteparret Vilhelm og Inge Margrethe Jacobsen den 19. februar 1948 var et af de mest bestialske i nyere tid og omgivet af mystiske spor på selve mordstedet. Det er en uhyggelig mordsag, der som Kennedymordet trækker en masse mystiske mord med sig i kølvandet, og hvis opklaring flere gange er blevet stoppet fra højeste sted.

Første bog om det berømte mord Journalist Peer Kaae har skrevet den første bog om det berømte dobbeltmord, som er udgivet på forlaget People’s Press. Bogen er skrevet med baggrund i en ubegrænset indsigt i alle sagens akter, som er opbevaret i 42 kasser i Landsarkivet på Jagtvej. Langt størstedelen af materialet er fortsat ikke offentligt – og kan derfor ikke gengives. Det meste er båndlagt indtil 2023. Men enkelte forskere har fået adgang til arkivet – en af dem er Peer Kaae.

Erfarent hold bag serien Det bliver en tv-serie, hvor hele Danmark kan gætte med. Hvem myrdede ægteparret Jacobsen og hvorfor?

Hvem vil ikke have, at dobbeltmordet bliver opklaret? Peer Kaae har derudover fundet nye spor siden bogens udgivelse, så ingen ved med sikkerhed før sidste afsnit, hvem morderen er, og hvad motivet var! Peer Kaae skriver manuskriptet til ”Dobbeltmordet” sammen med Jørgen Kastrup og Ib Kastrup. Jørgen Kastrup har været forfatter/medforfatter på bl.a. ”Forræderne”, ”Det forsømte forår”, ”Kun en pige” og ”Storm”, mens Ib Kastrup har været forfatter/medforfatter på bl.a. ”Familien Gregersen”, ”Anja efter Viktor” og ”Storm”. Serien produceres af Regner Grasten Film.

Har du tjek på forårsfesterne Det har vi - se her... Barnedåb-Konfirmation-Fødselsdag m.m. Ring efter en partybrochure.

1.395,-

F.eks. Barty Buffet´er fra kr. Rigligt til 30 personer Alle vore party buffetér leveres med varme flødekartofler , grøn salat, pastasalat,italienske boller og dressing. Samt kød efter eget valg Party Buffetér 1 -6.

GRILLSERVICE Inkl. Grill og kul samt tændblokke, kold kartoffelsalat, varme flødekartofler, grøn salat, pastasalat,italienske boller, 2 forskellige slags dressing. 1. HEL PATTEGRIS

3. BLANDET PARTYGRILL

2. AMERICAN GRILL

Min. 30 personer

Lammekoteletter, entrecotes og grillpølser

American marinerede spareribs, højrebs , peperbøffer,grillpølser Min. 20 personer

115,-

Kr. pr. kuvert

Kr.

115,- pr. kuvert. Min. 20 personer.

Kr.

STÅ FOR DET SELV – ELLER LEJ EN SLAGTER

www.sydhavnensslagter.dk

De ringer vi bringer

Mandag - Fredag 07.00 - 17.30

125,- pr. kuvert

Forhåndsbestillinger til lørdag og søndag

Lokal trykhed

3


www.dinlokalavis.dk

4

Læserindlæg: Sig selv nærmest

Breve fra læserne

Debat

Ideologi spærrer for sund fornuft I forrige nummer af lokalavisen blev der bragt et indlæg fra et socialdemokratisk medlem af borgerrepræsentationen, der argumenterer for at private konsulenter skal spares væk i kommunen. Problemet med forslaget er blot, at det virker ugennemtænkt og risikerer at gøre mange ting både dårligere og dyrere i Københavns kommune. Når der gennemføres kommunale udviklingsprojekter af den ene eller anden type vil der opstå mange situ-

Debat

ationer, hvor kommunen ikke selv vil have de rette kompetencer til at løse opgaverne, akkurat som det er tilfældet i private virksomheder, der også gør brug af private konsulenter når der er opgaver som falder udenfor det normale. Det gør man naturligvis fordi man vurderer at man herved i det lange løb får både bedre og billigere løsninger. Logikken er nøjagtig den samme i den offentlige sektor, så det socialdemokratiske forslag virker som en grønthøsterbesparelse, der hurtig

kan give bagslag. Spørgsmålet er desuden om forslaget ikke mere er udtryk for et ideologisk synspunkt. Det er således en kendt sag at socialdemokraterne per definition finder det problematisk at private virksomheder hjælper med løsningen af offentlige opgaver, men det er ærgerligt hvis ideologi kommer til at spærre for sund fornuft. Hilsen Ulrik E. Fink Folketingskandidat (V) Københavns Storkreds

Frank Jensen er klimahellig for andres penge Overborgmester Frank Jensen i København går nu til kamp for klimaet på københavnernes vegne. En grøn bydel i Nordhavnen med mere end 40.000 beboere og mindst lige så mange arbejdspladser. Og hvem skal betale? Ja, det skal EU, som i forvejen er i den største gældskrise i dets levetid. Mantraet er: Grøn er godt… så længe andre betaler. Frank Jensen er som formand for Eurocities, der er en Bruxelles-baseret interesseorganisation for Europas storbyer, optaget af at skabe vækst i storbyerne. Og det skal være grøn vækst, selvom alle tiltag, som hidtil har været på banen i København er faldet til jorden med et

Debat

brag. Bare kig på elbilssatsningen er stadig ikke kommet i gang. Parkeringspladserne står ledige rundt omkring i København, mens bilisterne cirkler og cirkler i timevis efter en ledig parkeringsplads til benzindrevne køretøjer. Og Frank Jensen, ja han bor på Islands Brygge, hvor der er masser af plads til den nyindkøbte Alfa Romeo. Man burde da mene, at København har større problemer end at gøre Nordhavnen grøn. Pasningsgarantien, infrastrukturproblematikken, økonomien etc. Det kan af og til virke som om, at rådhuset i deres iver for kun at deltage i de positive dagsordener, glemmer alle de besværlige. Og det vel at mærke i en tid, hvor problemerne hober

sig op for de helt almindelige borgere i byen. Og at kaste regningen videre til EU viser jo med al tydelighed, at Frank Jensen stadig ikke har forstået, hvad som foregår uden for Storkøbenhavn. Hernede befinder vi os i en krise, som truer med at gøre EU´s stater fattigere og fattigere, mens vækstlandene Indien og Kina buldrer forbi os. Jo Frank Jensen, lad os da kaste en masse penge ud til en grøn bydel i Nordhavnen, men vil du ikke være så venlig, at fortælle borgerne hvad det kommer til at koste dem, inden de betaler for dine hellige klimaambitioner. Af Morten Messerschmidt, MEP (DF)

Læserindlæg: Når jeg siger til nogle Når jeg siger til nogle, at der på min skole, Ålholm Skole var indlogeret Tyske flygtninge i min skoletid. Tror de mig ikke. - Jeg hørte i radioen noget meget interessant om netop det historiske emne, at i slutningen af anden verdenskrig dvs omkring 1944 og frem, kom kvinder og børn fra Tyskland strømmende hertil ca 250,000, fordi russerne var på hastig fremmarch fra øst, og disse flygtninge var

Debat

meget bange for russerne, derfor flygtede de til Danmark i tusindvis. De var alle sammen civile. Jeg husker at det var grunden til, at jeg skulle forflyttes til anden skole, Lykkebo Skole. Begge skoler ligger i Valby. Jeg har aldrig helt forstået sammenhængen i det historiske fra den tid, (jeg var kun seks år), eks. hvorfor tyskerne skulle flygte hertil, men nu fik jeg en plausibel forklaring, og det er jeg glad for. Flygtningene var her fra 1944 til 1945 da krigen slut-

tede og længere. Det var en sørgelig tid både for de stakkels tyske flygtninge og andre, vi var allesammen meget fattige dengang kan jeg huske. Nogle af mine skolekammerater gik med korte bukser om vinteren, og nogle gik med træsko fra børnenes kontor. På Vester Kirkegård er der den dag i dag, en afd. med tyske grave fra den tid. 1945Med venlig hilsen Poul Lip Hansen

Urimeligt med statsborgerskab uden krav I Danmark har vi sat en række rimelige krav til, hvornår og hvordan man kan få statsborgerskab. Men ifølge en FNkonvention så gælder dette ikke for statsløse. Disse kan få statsborgerskab udenom de krav Folketinget har opstillet, og det er simpelthen urimeligt. Derfor er Dansk Folkeparti modstandere af

Debat

konventionen og den vanetænkning, der siger, at alt fra FN er godt. Vi taler her om en 50 år gammel konvention, der blev indført i en anden tid. Og det er altså sådan, at for eksempel statsløse palæstinensere kan søge om statsborgerskab på linje med alle andre, der ønsker dansk statsborgerskab. Det er også sådan, at mange palæstinen-

Det er ofte nemt at se udefra, hvad der er bedst for helheden - bare det ikke lige går ud over en selv. Alle rapporter om kapaciteten på folkeskolerne i Hvidovre Kommune viser, at der skal lukkes en skole eller to - men ingen ønsker at netop deres skole lukker. Alle kan se, at skoledistrikterne må ændres, når man lukker en skole, bare det ikke sker for mit område. De fleste er enige om, at der kan

Debat

Lokal@viserne, Postbox 1670 2720 Vanløse • Mail: lokal@viserne.dk Skriv til: Debatredaktionen

Læserbreve skal være korte, max 500 anslag. Vi forbeholder os ret til at redigere og forkorte. Vi påtager os intet ansvar for uopfordret indsendt materiale. Læserbreve med grove injurietekster optages ikke. Navnet på læserbrevets forfatter skal være redaktionen bekendt. Anonyme læserbreve optages ikke. Billede må gerne følge indlæg.

UGE 11 - 2011

sere faktisk har fået dansk statsborgerskab, fordi de har levet op til kravene. Og sådan må det være. Vi skal ikke, fordi nogen for 50 år siden besluttede det, kaste danske statsborgerskaber i grams. Derfor må og skal vi gøre op med konventionen. Af Martin Henriksen, MF og folketingskandidat for Dansk Folkeparti

lukkes nogle biblioteker bare ikke i mit lokalområde. Og man kan blive ved. Se nu ud over jeres egen næsetip, og fokuser på hvad der er bedst for kommunen og for fællesskabet, i stedet for at hyppe personlige interesser. Træffer politikerne en forkert beslutning skal de selvfølgelig have det at vide. Men hvis ’fejlen’ kun er, at konsekvenserne ikke passer DIG, så tag lige og se det hele i fugleperspektiv og overvej om det nu

er så slemt endda. Vi ønsker alle et godt, stærkt Hvidovre, og det opnår vi kun hvis vi tør tage upopulære beslutninger, stå ved vores handlinger og føre dem ud i livet. Personlige agendaer, skjulte som åbne, er hindrende for processen, skaber halve løsninger, dårlig stemning og bringer os ikke spor nærmere vort fælles mål. Jan Kjellerup Olesen, Hvidovre

Københavns kommune lider af demokratisk inderskud Min partifælle Jesper Christensen er kritisk overfor mit forslag om at dele Københavns kommune op i 8-10 mindre kommuner. Desværre vælger Jesper Christensen at gå i en stor bue uden om mit centrale argument for at dele Københavns kommune op i mindre kommuner, nemlig at der er alt for langt fra borgerne til kommunalpolitikerne på rådhuset. Mange københavnere oplever det som et kæmpe problem. København lider

Debat

simpelthen af demokratisk underskud. Jesper Christensen mener at mit forslag vil være dyrt og at det vil føre til øget bureaukrati. Til det er kun at sige, at der er lavet flere undersøgelser som sammenligner København med andre kommuner - netop på bureaukrati. Københavns kommune har en ganske velvoksen administration i forhold til andre kommuner. Ligesom at København er usædvanlig dyr også sammenlignet med andre

kommuner. Kommunen høster absolut ingen fordele ved at være så stor, som den er. Tværtimod. Det er derfor vi har brug for mindre kommuner i København, som er selvstændige. Disse skal så selvfølgelig organiseres i et Hovedstadsråd, hvor man skal samarbejde, så vi også kan stå stærkt overfor staten og i konkurrencen med andre europæiske storbyer. Jan Andreasen folketingskandidat (S)

Læserindlæg: Tingbjergs potentiale! Forleden dag var jeg sammen med et hold af politikere fra beskæftigelses- og integrationsudvalget i Tingbjerg for at tage temperaturen på en såkaldt ghetto. Heldigvis blev jeg bekræftet i, at regeringen rammer helt ved siden af med sin stigmatiserende mærkat. Jeg tror ikke, Lars Løkke har prøvet det, men hvis Løkke tog sin cykel fra Christiansborg og ud til Tingbjerg ville han opdage, at det første tegn på Tingbjerg er den grønne og dejlige Utterslevmose med fodboldbanerne til venstre side. Men det var ikke kun de grønne omgivelserne, der viste, at Tingbjerg er en dejlig bydel. Jeg blev også modtaget af engagerede bestyrelser og

Debat

medarbejdere, der arbejder sammen om, at Tingbjerg er et trygt område, hvor københavnerne kan bo i rolige omgivelser lidt væk fra byens larm. Medarbejdere og bestyrelsesmedlemmer var kede af det skræmmebillede, som medierne har haft held til at tegne af Tingbjerg, og de arbejder nu benhårdt på at ændre billedet. Det er ikke nogen hemmelighed, at Tingbjerg har udfordringer. Men det står også lysende klart, at udfordringerne er til at overkomme. Tingbjerg har potentialet til at blive Københavns grønne, rolige område lidt væk fra larmen i de indre bykvarterer. Der er mange lokale initiativer, der understøtter den vision. Bydelsmødre, der

Danske elever lærer for lidt om kommunismens undertrykkelse Danske skoleelever skal nok få indblik i nazismens uhyrligheder gennem deres undervisning. Den supplerende påvirkning gennem film, litteratur og TV giver dem baggrund for at forstå Hitler-regimets uhyrligheder. Gymnasieelever vil typisk komme på udflugt til KZ-lejre og herigennem prøve at forstå nazi-forbrydelsernes omfang. Men nationalsocialismens afskyelighed er beskrevet i fuldt omfang. Men selv om nazisternes krige kostede snesevis af mio. mennesker livet overgås tragedien af folkedrabene begået i marxismens og kommunismens navn. Forbryderne kan vi sætte navn på: Lenin, Stalin, Mao

Debat

og Pol Pot for at nævne de største af dem. Politiske modstandere, progromer mod andre etniske grupper, vrangvillige bønder og nationale mindretal for blot at nævne nogle af de grupper, der stod på dødslisterne. Og udover de store folkedrab kan tilføjes progromer mod jøder, deportationer af minoriteter, undertrykkelse, forfølgelse og nedskydning af flygtende medborgere ved Berlin-muren. Kommunismen lagde navn til en hel verden, hvor undertrykkelsen blev sat i system med hemmeligt politi som villigt redskab. Men uhyrlighederne under kommunismen og den kold krig indgår i alt for ringe grad i undervisningen i skole og gymnasier. Hvor mange gym-

kommer helt ind ved spisebordene og hjælper borgerne på en særlig måde. Job- og uddannelseshuset, som hjælper de unge videre. Og alle de og engagerede børn, forældre og pædagoger, der holder gang i området selv i ferien. Derfor er det vigtigt, at politikerne på Rådhuset og beboerne i Tingbjerg er gode ambassadører for Tingbjerg og fortæller vidt og bredt om Tingbjergs mange fordele og dejligheder. Jeg er startet nu, og jeg håber, I vil følge trop og hjælpe mig med at udbrede den positive historie om Tingbjerg Af Anna Mee Allerslev, Beskæftigelses- og integrationsborgmester i København (RV) nasieklasser har besøgt museer i f.eks. Rostock, Berlin og Køln, hvor der er fokus på kommunismens undertrykkelsesapparat? Jeg ved Helsingør Gymnasium har vist meget stort engagement på dette område.Dejligt. Men hvor mange rektorer og skoleledere landet over kan hævde, at deres elever får et fuldgyldigt indblik i forbrydelser begået i Marx navn. Det er meget vigtigt, at vi ikke glemmer vores historie. Det var Hitler, Mussolini og Franco, der opfandt diktaturet. Det trivedes allerede fint i f.eks. Sovjetunionen. Men ved vore unge det og får de indsigt i disse forbrydelsers enorme omfang. Efter min bedømmelse langt fra nok. Hvad gør vi ved det? Af Finn Rudaizky Folketingskandidat (DF) Medlem af BR


UGE 11 - 2011

www.dinlokalavis.dk

5             

Privat hjemmepleje Er du visiteret til praktisk hjÌlp eller personlig pleje igennem din kommune, kan du frit vÌlge os som leverandør af dine visiterede ydelser. Vi tilbyder følgende: • • • • • • • • •

Personlig pleje Praktisk hjÌlp Fast hjÌlper Faste tider HjÌlp til borgere fra 18 ür og opefter Godkendt i Valby, Vanløse og Brønshøj Gratis massage* Gratis vaskeklude* Gratis sÌbe*

Du er velkommen til at kontakte kundeservice pü nedenstüende nummer, hvis du har spørgsmül omkring vores kerneydelser.

Tlf.: 50 31 31 31 Dansk Husmor HjĂŚlp ApS Vigerslevvej 115 st. th., 2500 Valby

info@danskhusmorhjaelp.dk aelp.dk *hvis du har mere end 6 timers hjĂŚlp om ugen


www.dinlokalavis.dk

6

UGE 11 - 2011

Forældre-protest over ghetto-skole i Sydhavnen

Lions hjælper tsunami-ofre

Kære Børne- og Ungdomsudvalg. Vi skriver til jer på vegne af de ca. 30 forældre fra Sydhavnen, som den 28. februar samledes til møde omkring skolesituationen i vores kvarter. Vi undrer os over, at der skal bygges en helt ny ghettoskole i Sydhavnen, som stort set kun vil huse kvarterets etniske danske børn fra ressourcestærke hjem. Det er nemlig konsekvensen af at man har valgt at reservere den nye Sydhavn Skole til børn fra Teglholmen og Sluseholmen og ikke medtænke børnene fra det ”gamle Sydhavn” i planerne. Vi frygter, at den nye skole i Sydhavnen vil cementere problemerne i kvarterets folkeskoler, frem for at løse dem, og vi appellerer til, at der findes en politisk løsning på problemet. Sydhavnen er et af Københavns mest socialt blandede kvarterer. Vi har mange sociale problemer, men heldigvis også en stor lokal stolthed og gejst. Vi har desuden med de sidste ti års massive nybygning både på Thomas Koppels allé og på Sluseholmen og Teglholmen fået mange nye ressourcestærke beboere. Sydhavnen er desværre også et kvarter med en lang og sejlivet tradition for at de mere ressourcestærke beboere helt konsekvent vælger de lokale skoler fra. Således bliver Bavnehøj og Ellebjerg Skole kun benyttet af omkring 40% af skoledistriktets elever. Resten går på privatskole eller søger ud af kvarteret, når de skal i folkeskolen. I modsætning til Nørrebro og Vesterbro, er der gjort forbavsende lidt for at vende denne udvikling.

Debat

Sådan så Ellebjerg skole ud i 1930. Nu føler forældre, at skolen udsultes, fordi næsten alle ressourcer bruges på den nye skole i Sydhavnen, som der tages første spadestik til om cirka en måned.

Frygt for ny skole Lions formand Gerner Jacobsen, i gul jakke. Foto: SA Media Den private humanitære organisation Lions International Foundation støtter ofrene for jordskælvet og tsunami i Japan og Stillehavsområdet. Der er tale om en donation på 7,5 millioner danske kroner til øjeblikkelig hjælp til Japan og de ramte øer i området, der er ramt af naturkatastrofen. Hjælpen kommer fra Lions-afdelinger over hele verden. På et møde i denne uge afgør Lions i Valby, om ”vi specifikt skal gå ind i støtteaktionen med et Bidrag via Lions Danmarks Katastrofe – og Hjælpefond, siger formanden Gerner Jacobsen. I forvejen har Lions Danmark ydet 500.000 kr til hjælpearbejdet. Lions i Japan og de omliggende lande i Stillehavet vil løbende indrapportere om

skaderne, og hvor der er behov for hjælp her og nu, samt støtte til den efterfølgende genopbygning, siger Gerner Jacobsen. Valby borgere, som vil støtte Lions humanitære indsats i Stillehavet kan donere et beløb på denne konto i Danske Bank 3543 – 3543435031 og mrk. bidraget Katastrofen i Stillehavet. Det er muligt at donere 100 eller 150 kr. ved at sende en SMS og skrive LIONS 100 eller LIONS 150 til 1999 + alm. SMS takst. -Jeg håber på stor støtte fra Valbys borgere, siger Gerner Jacobsen og understreger at støtte til Lions bliver videregivet uden udgifter til administration. -Alle indbetalinger går fuldt og helt til katastrofeofrene, understreger formanden for den Lionsafdelingen i Valby. SA

Berit Schouw Privatrådgiver

Jeg har skiftet bank Jeg er blevet ansat i Danske Bank. Kig forbi, hvis du kunne tænke dig et rådgivningsmøde med mig. Jeg glæder mig til at fortælle dig, hvad Danske Bank kan tilbyde af spændende produkter og services. Frederiksberg Afdeling Falkoner Allé 55, Frederiksberg Telefon 45 12 01 80

Lokalt. Forældre til børn på Ellebjerg Skole protesterer over ny skole i Sydhavnen, der bliver dobbelt så dyr som forventet og bryder med Københavns skolepolitik. Af Steen Ankerdal Forældre til børn på Ellebjerg skole i Sydhavnskvarteret frygter at blive sorteper, når den nye skole i Sydhavnen står klar i 2012. -På trods af et oprindeligt budget på cirka 200 millioner kroner, ligger prisen allerede før første spadestik er taget på 383 millioner kroner, siger Marianne Kjær, der har barn på den gamle Ellebjerg skole. -Områdets anden skole Bavnehøj er blevet renoveret, og der er afsat penge, cirka 20 millioner, til nye vinduer mm. på Ellebjerg. Men det er ikke nok til at gøre skolen er attraktiv, når vi får den nye skole med tre spor på Teglholmen. Vi frygter, at den vil dræne det gamle Sydhavnsområde, så vi får en ny ”hvid” skole, hvor det udelukkende er etniske danske børn, der er elever, mens vi andre sidder tilbage og skal trække læsset på de gamle Sydhavnsskoler, siger Marianne Kjær. Forældrene på Ellebjerg har efter et åbent møde, hvor godt en snes forældre deltog, skrevet til medlemmer af Københavns Børne og Ungeudvalg samt skole og børneborgmester Anne Vang, S. -Borgmesteren har meddelt, at man melder tilbage, mens et flertal i udvalget har udtrykt en vis forståelse for forældrenes indvendinger.

Hvid og sort -Det er jo kommunens skolepolitik, at vi skal have skoler, der hverken er ”hvide eller sorte”, men blandet med børn af danskere og indvandrere, siger Marianne Kjær. -Det er bare ikke det, man gør med den nye skole i Sydhavnen. -Det er relativt dyrt at bo i de nye lejligheder og rækkehuse på Teglholmen, og det er derfor typisk de mere velstående og veluddannede familier med danske rødder, der flytter ind derude. Vi i det gamle Sydhavns-arbejderkvarter, hvor det ikke er så dyrt at bo, skal så trække læsset med mange de nye medborgere – og en overvægt at sociale problemer og udfordringer, siger forældrerepræsentanten. -Vi er som forældre på Ellebjerg skole utilfredse med den ghettofisering og opdeling af det gamle og nye Sydhavnen, vi ser foran os. Vi kan jo også se, at den ”Sydhavnsklasse”, der er allerede etableret på Ellebjerg skole kun tæller børn af danske forældre. Og vi ved, at 60 procent af forældrene i skolens område fravælger Ellebjerg – og går til andre skoler i distriktet eller på privatskole. -Det hænger ikke sammen med den skolepolitik, som et flertal af kommunalpolitikerne siger skal gælde i København, siger Marianne Kjær.

Ikke så glade Som beboere i Sydhavnen var vi derfor glade, da vi hørte at der skulle bygges en ny skole. Vi tænkte, at en fælles folkeskole for Sydhavnen kunne betyde en bedre integration af det nye og det gamle Sydhavn og at en ny skole kunne få flere af kvarteret beboere til at vælge folkeskolen til. Imidlertid har man på grund af den trafikale situation besluttet sig til at reservere den nye skole til Sluseholmen og Teglholmens børn. Man har dermed lagt skoledistrikterne, så Elleberg og Bavnehøj har omkring 60% tosprogede

børn og generelt mange børn fra socialt belastede hjem, hvorimod den nye skole næppe får mere end 10% tosprogede elever.

Alle penge til den ny skole Forvaltningen frygter da også, at den nye skole langsomt vil dræne Ellebjerg og Bavnehøj Skole, fordi børnene fra Sydhavnen i stort tal vil søge over på den nye skole. Af samme grund har man fra forvaltningens side besluttet konsekvent at nægte børn fra det gamle Sydhavn at søge om optagelse på Sydhavn Skoles nye børnehaveklasse. Man har altså brugt 383 millioner på en ny profilskole og samtidig besluttet, at den hovedsagligt skal benyttes af etnisk danske børn fra ressourcestærke hjem. Som beboere i det gamle Sydhavn undrer vi os stærkt over denne prioritering, som går fuldstændigt imod Københavns generelle skole og integrationspolitik og vil betyde at Sydhavnen vil blive langt mere polariseret i det ”gamle” og det ”nye” Sydhavn.

Frygt for frafald Vi vil meget gerne kæmpe for, at folkeskolen bliver brugt i langt højere grad af Sydhavnens forældre, men vi synes, at vi har en meget dårlig sag, når kommunen så ensidigt har valgt at bruge 383 millioner kroner på vores nye naboskole, hvorimod Ellebjerg og Bavnehøj Skole fremstår nedslidte, har en meget svag elevgruppe og oplever et voldsomt frafald allerede blandt skolens 3. Klasses elever. Hvis man gerne vil arbejde for, at kommunens erklærede målsætning om blandede folkeskoler bliver til virkelighed, og at Sydhavnen fremstår som et samlet hele, vil det være oplagt at ryste posen og blande kvarteret allerede ved skolestart. Vi vil gerne mødes med Jer i udvalget hurtigst muligt, så der kan findes en løsning. Det er ikke nok med nye vinduer i de gamle skoler, der skal skabes helt nye historier om Sydhavnens folkeskoler, forankret i nye tiltag. Marianne Kjær, Johanne Mygind, Laura Winge, forældre til børn på Ellebjerg skole


www.dinlokalavis.dk

UGE 11 - 2011

Ung kunst på Københavns Rådhus For 13. år i træk blænder ungdomsskolen op for den censurerede kunstudstilling Ungdommens Vårsalong. I år er temaet ”Det skal med – mit bedste værk”, og op mod 250 værker er blevet udvalgt af en professionel jury blandt flere hundrede indsendte værker. Der er fernisering onsdag d. 16. marts kl. 16.30 på Københavns Rådhus. Ungdomsskolen i København afholder for trettende år i træk Danmarks største censurerede kunstudstilling for unge mellem 13 og 18 år. Med udstillingen får unge mulighed for at få deres værker professionelt bedømt af en jury, og de får mulighed for at vise deres kunst frem. For juryen, der består af Steffan Herrik, Elisabeth Ryde og Jette Debouis, har det i år været særlig stor fornøjelse, for de har kunnet konstatere, at det kunstneriske niveau er højere i år, end det har været tidligere. Desuden er der igen i år stor variation i udtryksformerne: Der er fotografier, installationer, film, skulpturer og meget mere.

Kunst om ungelivet anno 2011 Udstillingen er ikke kun for unge københavnere. Vanen tro deltager der også unge fra Aarhus, Odense, Aalborg,

7

LØSE PROTESER OG MANGLENDE TÆNDER hører fortiden til Tandimplantater er løsningen Hos Forum Tandlæge- & Implantatcenter har vi siden 1995 erfaring med implantat behandling. Vi inviterer til et gratis informationsmøde om denne meget sikre behandlings mulighed. På mødet vil vi fortælle om muligheden for igen at få faste og sunde tænder.

Esbjerg, Malmø og Færøerne. Katrin Nolsøe, der er primus motor for udstillingen, fortæller: - Værkerne tager os ind i de unges verden på godt og ondt. De fortæller om de unges verden - både når den er svær og kaotisk, og når den fx er præget af den første forelskelse. På den måde står værkerne som stærkt personlige beretninger fra ungelivet anno 2011. Ungdommens Vårsalong 2011 arrangeres af Ungdomsskolen Nørrebro, i samarbejde med Konst/Design i Øre-

”Implantatbehandlinger er en tillidssag, vi yder en garanteret tryg, personlig og sikker behandling.” Tandlægerne Peter Gade og Tove Thrane

stad, ungdomsskoler i Odense, Esbjerg, Aalborg og Aarhus samt Nordens Hus på Færøerne. Udstillingen, som er den største af sin art i Danmark, finder sted på Københavns Rådhus fra den 17.-26. marts, og der er fernisering d. 16. kl. 16.30-18. Den udstilles efterfølgende i Malmø. Udstillingen åbnes af medlem af Borgerrepræsentationen og ungdomsskolens bestyrelse Rikke Lauritzen (Ø) ved ferniseringen onsdag d. 16. marts kl. 16.30.

Boligudsættelse udgør stadig større tal Kommunalt. Familier udgør en overraskende stor andel af de udsatte i forbindelse med udsættelsessager. Derfor søger socialforskningscenter nu voksne og børn, som vil lade sig interviewe hen over foråret. Af Lars Hansen Boligudsættelse er en social begivenhed, som der er kommet større opmærksomhed omkring de seneste år, bl.a. som følge af Domsstolsstyrelsens offentliggjorte tal om udsættelsessager. Det er forskellige grupper, der bliver ramt af boligudsættelse, men familier udgør en overraskende stor andel af de udsatte. I årene 2002-2006 var tallet 43 pct. Og i alt berører udsættelser omkring 400500 børn årligt.

Boligudsættelser bekymrer Imidlertid har Det Nationale Forskningscenter for Velfærd – SFI – stort set ingen viden om, hvad boligudsættelse betyder for familier og børns trivsel. Der findes stort set ingen forskning hverken herhjemme eller internationalt, der belyser årsager og konsekvenser af børnefamiliers boligudsættelser. Derfor søger SFI nu voksne og børn i alderen 9-12 år, der vil lade sig interviewe, hvis man inden for det seneste år er blevet sat ud af sin bolig. Formålet med undersøgelsen

Vores topmoderne klinik ligger på hjørnet af H.C. Ørstedsvej og Rosenørns Alle. Vi har gratis parkering i gården, et minut til Forum metrostation samt bus 2A og 3A lige til døren. Klinikken er indrettet med det mest avancerede tandlægeudstyr der findes.

Boligudsættelse berører omkring 400-500 børn årligt. Modelfoto: Gunvor Christensen er at belyse fænomenet ”boligudsættelser blandt familier” og tematisere de særlige konsekvenser, det har for familie, børn og unges trivsel. Undersøgelsen belyser, om der er særlige træk ved familier, der udsættes, og om der er nogen følgevirkninger i forhold til helbred, skolegang og trivsel.

Foretager femten interviews Ligeledes har undersøgelsen som mål at frembringe viden om, hvordan børn selv oplever og mestrer boligudsættelse. Der anvendes registerdata og kvalitative interviewdata indsamlet blandt børn og unge, der har oplevet, at familien blev sat ud af boli-

gen. Der skal foretages omkring 15 interviews med børn og deres forældre. Alle informationer er anonyme, og interviewet med barnet foretages med forældresamtykke. Int-erviews foretages i perioden 15. marts-20. maj. Undersøgelsen er sponsoreret af Egmont Fonden. Undersøgelsen er sponsoreret af Egmont Fonden. Som tak for deltagelse modtager barnet en gave. Yderligere information kan fås hos projektleder Helene Oldrup, tlf. 33 48 09 78 eller Rannva Thomsen, tlf. 33 48 08 32.

Gavekort På mødet vil der blive uddelt gavekort til en gratis undersøgelse (incl. et røntgenbillede) i forbindelse med forslag t eventuel implantat behand

Mødet finder sted: Tir, den 22-3 kl. 19.00 - 2 H.C. Ørsteds Vej 50 C, st 1879 Frederiksberg C www.forumtand.dk

Faste tænder øget livskvalitet

Tilmelding Ring 38 344222 mail@forumtand.dk @


www.dinlokalavis.dk

8

UGE 11 - 2011

GRAND OPENING LØRDAG DEN 26. MARTS KL. 10-15

Vi har bygget vores køkkenbutik om, og er nu Tvis køkkener Frederiksberg Kom ind og se vores otte nye udsti ing med masser af spændende nyheder fra Tvis køkkener. De tag i vores bningskonkurren e om et ækkert badsæt og ækre køkkenmaskiner.

ÅBNINGSTILBUD Ved ordrer på min 50.000 kr. afgivet senest den 31. maj 2011 (levering senest 1. juli 2011) får du 1 stk. kogende vandhane, model Grohe Red* til en værdi af 9.995,Tilbudet kan ikke kombineres med andre tilbud.

*

Grohe Red køkkenarmatur til koldt og varmt vand samt til kogende vand når som helst…

www.tvis.as

Tvis køkkener Frederiksberg - Peter Bangs Vej 110 - 2000 Frederiksberg - www.køkkenogvvs.dk


www.dinlokalavis.dk

UGE 11 - 2011

9

Luftfoto af Carlberg-grunden i Valby

De bærer stadig øl ind

Bryg fra nær og fjern

Påpasselige partnere

Ølsamlingen står midt i J.C. Jacobsens oprindelige ”Gamle Carlsberg Bryggeri” fra 1847. I samlingen findes alt fra ”Grøn Tuborg” og ”Carlsberg Hof” til langt mere kuriøse bryg fra fjerne lande og svundne tider. Til sammen udgør de et fascinerende vue af smukke flasker og farvestrålende etiketter på rad og række, som på smukkeste vis illustrerer Danmarks stærke kærlighed til ”den gyldne drik”.

Handlen sker dog under forudsætning af, at der findes investorer til de resterende 50 pct. af grunden, og derfor er partnerne endnu temmelig tilbageholdende med detaljer i den store handel, skriver Børsen videre. Vi er enige om at forsøge at lave et konsortium sammen med Realdania, som kan udvikle Valby-grunden. Vi er i gang med at finde flere investorer og partnere til at sætte fart på udviklingen, siger Jørn P. Jensen, der er viceadm. direktør og koncernfinansdirektør i Carlsberg. Carlsberg oprettede i januar et nyt selskab, hvori grunden og de ejendomme, som Carlsberg ikke selv skal bruge, skydes ind. Det er dette selskab, som Realdania nu køber en fjerdedel af. Jørn P. Jensen vil endnu ikke fortælle, hvilke beløb, der er indeholdt i den store handel. Men salget må formodes at ske til helt andre priser, end bryggeriet oprindeligt havde håbet.

Grunden skal sælges

Lokalt. Den første ”Grøn Tuborg” fra Carlsbergs nye bryggeri i Indien bliver tappet og når til Danmark. Dermed bliver verdens største ølsamling opdateret. Og så sælger Carlsberg Valby-grunden. Af Lars Hansen Verdens største ølsamling runder i næste uge 20.000 uåbnede flasker. Det sker tirsdag d. 22. marts kl. 12.00, når den første ”Grøn Tuborg” fra Carlsbergs nye bryggeri i Indien er tappet og nået til Danmark. Ølsamlingen er anerkendt og optaget i

”Guiness Rekordbog” som verdens største. Flaskesamlingen vokser løbende. Turister fra hele verden medbringer flakser fra deres kældre, lokale bryggerier mv., som de synes bør være en del af samlingen. Desuden bidrager både Carlsberg i Danmark og bryggeriets internationale afde-

linger hele tiden med nye flasker. På tirsdag bliver samlingen opdateret, bl.a. med et par andre, nye flasker, som begge har en spøjs historie. I samme anledning afholder ”Visit Carlsberg” en lille reception for gæster og ølentusiaster. Det hele kombineres med en helt unik

ølsmagning. Hér vil der være mulighed for at smage på nogle af de gamle øl fra samlingen som Carlsbergs over 40 år gamle ”Påskebryg” og ”Peking Porter”. De er brygget i hhv. 1966 og 1968. Det er en helt unik mulighed for øl-entusiaster for at smage øl, der ikke lige findes på hylden i supermarkedet.

Efter mere end to års forgæves salgsarbejde, kommer der derudover endelig skred i salget af bryggeri-grunden i Valby, hvor Carlsberg opstod for 163 år siden. Det skriver dagbladet Børsen. Den store fond, Realdania, går nu ind og køber 25 pct. af Valby-grunden for et ukendt beløb. Salget frigør tiltrængt kapital til Carlsbergs ekspansion i Asien – især Kina.

Valby Tingsted 4 C • Tlf. 36 45 49 22 • www.indooroutdoor.dk VA L B Y S S H O P P I N G C E N T E R

Åbningstider: Mandag-fredag kl. 10-19. Lørdag kl. 10-16


10

www.dinlokalavis.dk

UGE 11 - 2011

”Allerede efter 1 måned med to trænings-sessioner om ugen havde jeg tabt 2 kilo og min mave, lår og overarme var skrumpet med flere centimeter. Efter to måneder kunne jeg måle samme tendens - og igen tabt to kilo og igen yderligere reducering af mine lemmers omkreds.

Preben T., 57 år.

Vi tilbyder også Zoneterapi, Massage, Øreakupunktur og D-Tox-Spa.

”I løbet af tre år er jeg gået fra str. 50 til str. 42 - og tabt mig over 20 kg. Kirsten K., 76 år.

Ålekistevej 18 - Vanløse - Tlf. 38 79 46 79 - www.helsebrixen.dk Nygaards Pl. 2D, v/S-Stationen, Brøndbyøster, Tlf. 28 77 75 28


www.dinlokalavis.dk

UGE 11 - 2011

11

DK BoligSalg Statsaut. ejendomsmæglere, valuarer MDE

Damhustorvet 5 · 2610 Rødovre Tlf. 36 41 40 39 · www.dkboligsalg.dk

Lokalbolig Valby Statsaut. ejendomsmæglere, valuarer MDE

Valby Langgade 142 · 2500 Valby Tlf. 36 46 15 55 · www.lokalbolig.dk

Lokalbolig Hvidovre

Ugens

Statsaut. ejendomsmæglere, valuarer MDE

Bolig

Virkelig lækker og velholdt 1 plans villa, med flot flisebelagt indkørsel og opgang til huset. Dejlig vedligeholdelsesnem have samt en pragtfuld stor sydvendt terrasse på 31m2, hvor man kan nyde de lune aftentimer i fred og ro.

1 PLANS VILLA I SÆRKLASSE BOLIG:

126 KVM

GRUND: VÆRELSER: OPFØRT:

799 KVM 5 1958/1970

SAGS NR. 26505357

KONTANT:

3.395.000

UDBETALING: BRUTTO: NETTO:

170.000 21.722 17.450

AVEDØRE ENGHAVEVEJ 20, HVIDOVRE

EJENDOMMEN INDEHOLDER: Rummelig entre med klinker, nyere badeværelse, lækkert køkken/alrum hvor stilen er helt i top. Klinkebelagt bryggers med vaskemaskine og tørretumbler, 2 værelser af god størrelse, samt det store forældresoveværelse. Virkelig dejlig stue med væghængt brændeovn, som giver en masse hygge og varme. Fra stuen er der adgang til den skøn-ne terrasse. OMRÅDET: Skønt og roligt område hvor man er tæt på grønne områder, vandet, off. transport, butikscenter og skole. Virkelig gode tilkørselsforhold i og med Amagermotorvejen kan nås på 5 min. i bil. En villa i særklasse med rigtig pæne og stilrene rum. Beliggen-heden med de muligheder det giver er absolut også med til at gøre denne villa eftertragtet. Alt i alt en bolig der SKAL opleves.

Hvidovrevej 103 · 2650 Hvidovre Tlf. 36 48 15 55 · www.lokalbolig.dk

Estate Valby & SV Statsaut. ejendomsmæglere, valuarer MDE

Valby Langgade 106 · 2500 Valby Tlf. 36 46 90 22 · www.estate-maeglerne.dk

Estate Hvidovre Statsaut. ejendomsmæglere, valuarer MDE

Hvidovre Torv 1 · 2650 Hvidovre Tlf. 36 47 48 11 · www.estate-maeglerne.dk

DanBolig Valby & SV Statsaut. ejendomsmæglere, valuarer MDE

Valby Langgade 114 · 2500 Valby Tlf. 36 46 14 44 · www.danbolig.dk

RealMæglerne Charles Andersen Statsaut. ejendomsmæglere, valuarer MDE

Menelaos Boulevard 71 · 2650 Hvidovre Tlf. 36 78 22 74 · www.realmaeglerne.dk

RobinHus V/Jeanne Sørensen Statsaut. ejendomsmæglere, valuarer MDE

Tlf. 36 17 24 32 · www.robinhus-valby.dk

Bo Basic Statsaut. ejendomsmæglere, valuarer MDE

Hvidovrevej 134B · 2650 Hvidovre Tlf. 36 35 00 35 · www.bobasic.dk

EDC Arne Madsen

Valby - Rødovre - Hvidovre - Herlev

Statsaut. ejendomsmæglere, valuarer MDE

Statsaut. ejendomsmæglere, valuarer MDE - www.dkboligsalg.dk - info@dkboligsalg.dk

Strandmarksvej 11 · 2650 Hvidovre Tlf. 33 34 88 10 · www.edc.dk/arnemadsen

Damhustorvet 5 · 2610 Rødovre · Tlf. 36 41 40 39

Vi hjælper Dig til at Sove godt

r asse r d a e&M lser Seng le større i al

D U B TIL

Time2sleep, specialforretning i Senge og Madrasser beliggende bag Silvan i Valby. Vi fører alle str... Se flere Tilbud :

time2sleep Senge & Madrasser

time2sleep.dk SPAR

. 2 stk . k 2 st

Boxmadras

8 9.9998 9.9 UD TILB

Elegance

90x200 Vejl.pris 15.995

Nu 2 stk.

Boxmadras

9.995

Nu 2 stk.

8 5 .9 9 UD TILB

90x210 Vejl.pris 16.995

Nu 1 stk.

10.995

El-seng

9 14.9

8

UD TILB

8.245

90x200 Vejl.pris 2 stk. 20.995

Nu 1 stk.

Nu 2 stk. 1 stk.

Nu 1 stk.

Jensen Kampange Boxmadras eller Elevationsseng, med de nyeste 5-Zonet Timeglas Pocketfjedre, som giver minimalt modtryk på kroppen. Føres i 4 Hårdhedsgrader. Incl. 6 cm tyk XS Topmadras. Fåes også m/ 3 andre typer Topmadrasser mod tillæg.

. 2 stk

70/80/90/100 x 190/200 Vejl.pris 2 stk. 9.596

5.998 3.498

120/140 x 190/200 Vejl.pris 7.198

140x200 Vejl.pris 13.495 Excl.ben

7000

. 2 stk

Excl.ben

Bestil din nye Tempur SELECTION Elevationsseng og SPAR 7000.- kr v/ køb af komplet Dobbeltseng med valgfri Tempur madras. ( Tilbudet gælder indtil d. 31/3 ) Tempur materialet giver perfekt støtte og trykaflastning til alle vægtklasser og er Anti støvmidebehandlet.

4.998

Føres også L. 210/220

UD TILB

Elegance Senge Serien med flot møbelstof i 40 farver, som føres i rigtig mange str. Vælg mellem Boxmadras eller Elevationsseng I 3 madras kvaliteter m/ 5 Zonet Pocketfjedre i Medium el. Fast. Priseks.: Model 1100/1101 incl. 4,5 cm tyk Latex Topmadras.

Elegance El-seng

7.995

. 2 stk

8 9.99 UD TILB

Nu 2 stk.14.998

160/180 x 200 80/90/100 x 190/200 Vejl.pris 2 stk. 16.588

Nu 2 stk. 1 stk.

9.998 4.998

Incl. 2 stk. Kombi 15

19.999

Nu

Excl.ben & Gavl Incl. 2 stk. Sensation 19 Nu

Før 26.999 90x210 Vejl.pris 22.495

8.745 Nu 2 stk.16.498 Nu 1 stk.

Fås også med Sengeramme

Excl.ben

Prøvetid på Madrasser

80/90/100 x 210/220 Vejl.pris 2 stk. 19.588

Nu X-tra Nedsat

Nu 2 stk.11.998 Excl.ben & gavl

1 stk.

✆ 36 46 18 41

Time2sleep Poppelstykket 12 2450 København Sv/Valby

www.time2sleep.dk

5.998

Incl. 2 stk. Kombi 20 Nu

24.999

21.999 Før 28.999

Incl. 2 stk. DeLuxe 22 Nu

Før 31.999

Man.-Tors.10.00-17.30 Fredag 10.00-19.00 Lørdag 10.00-14.00

26.999 Før 33.999


www.dinlokalavis.dk

12

UGE 11 - 2011

NYE KØKKENLÅGER DET TAGER KUN 1 DAG NEMTHURTIGT BILLIGT

priseksempel:

12.190,inkl. moms og montering

Der er hjælp at hente, hvis du har et køkken, som er for godt til at smide ud, men alligevel langt fra indbydende. Hvis planløsningen er i orden, og skabene ikke fejler noget, så kan du med stor fordel nøjes med at udskifte låger og bordplade

SET PÅ TV

MANDAG KL. 9.00

FØR

MANDAG KL. 15.00 spar penge

hvordan

vi renoverer alt synligt i dit køkken

Der er store besparelser at hente ved en køkkenrenovering i forhold til et nyetableret køkken. Dette er hovedsageligt grundet den sparede omkostning til nye elementer samt på arbejdslønnen. Ved at bibeholde de eksisterende køkkenelementer og lave en totalrenovering af alt visuelt i køkkenet - vil du få et flot nyt køkken nemt, hurtigt og billigt.

Vi leverer helt nye produkter til dit køkken. Der er med andre ord ikke tale om en istandsættelse af eksisterende låger, bordplader mm. Vi kommer ud og måler op, således vi er sikre på, at alt passer til netop dit køkken. Når varen er produceret, så renoverer vi dit køkken på kun 1 dag.

Vi tilbyder en renovering som efter eget valg omfatter udskiftning af:

Alle gamle køkkener kan få nye låger!

Læs mere om de mange muligheder på www.nygammelt.dk eller ring til os på 38 79 16 14 og hør mere.

Køkkenlåger, skuffefronter, rulleskuffer, greb, dækplader, emhættereol, bordplader, skurelister, vask, lyslister, sokkel - og meget mere!

besøg os på messen

BOLIG I FORUM 18.-20. marts

Jyllingevej 64 2720 Vanløse tlf. 38791614 www.nygammelt.dk info@nygammelt.dk

Nygammelt skift ikke køkken

skift køkkenlåger

professionel køkkenrenovering siden 1985

Du er altid læs mere på velkommen vores hjemmeside i vores butik på Jyllingevej, så kom forbi og se vores store udvalg i køkkenlåger, bordplader, greb mv. og få en god køkkensnak!


www.dinlokalavis.dk

UGE 11 - 2011

13

Vi mangler villaer og ejerlejligheder til salg Valby/Villa

Hvidovre/Andelshus

Nyt og moderne andelsrækkehus fra 2005 på 112 kvm. Vestre Messegade 9C Rækkehuset indeholder: Entre m/garderobe og skabsrum, flot gæstetoilet med granitklinkegulv, delvis åbent hvidt elementkøkken med sorte granitbordplader og kvalitetshvidevarer, solrig opholdsstue med udgang til terrasse. På 1.sal: Repos, soveværelse, 2 gode værelser, superflot og rummeligt badeværelse med stor bruseniche, opvarmet granitgulv og vaskemaskine. Nær grønne omgivelser, offentlige transportmidler, indkøbsmuligheder, skole m.m. Et godt indrettet rækkehus til den lille familie, klar til indflytning.

Pris Udb. Brutto Netto

470.000 470.000 10.223 10.223

Sag.nr. Værelser Plan Bolig Opført

211-8100 4 2 112 2005

KBH SV/Andelslejl.

3- vær. medBILLIG billig husleje !!!! !!!! 3- VÆR. MED HUSLEJE

STILFULD OG KLASSISK MUREMESTERVILLA PÅ 156 KVM. Nøddehaven Med beliggenhed i ældre villakvarter sælges yderst stilfuld og velbygget muremestervilla. God og anvendelig kælderetage. Muret garage med fjernbetjent el-port. INDH: Vindfang, entre med garderobe og svungen trappe til 1. sal, badeværelse med kar, spisestue, solrig oph.stue med karnap, stort soveværelse, nyt flot elementkøkken med indbygget ovn og kogeplader samt udgang til træterrasse og have. PÅ 1. SALEN: Repos, te-køkken (evt. værelse eller ved ombygning etablering af badeværelse), toilet, 2 kæmpestore værelser.

Hvidovre/Ejerlejl.

Pris Udb. Brutto Netto

Dejlig beliggenhed på lukket vej i Musikbyen. God indretning.

2.895.000 145.000 18.865 16.529

Sag.nr. Værelser Plan Bolig/kld. Bebygget Grund Opført

211-5635 5 3 156/65 91 691 1933

Sjælør Boulevard 37, Med attraktiv beliggenhed tæt på Sjælør Station, indkøbsmuligheder, Valby-parken, Kalveboderne og i cykelafstand til Københavns Centrum sælges regulær og velindrettet 3-vær. andelslejl. på 64 kvm. i velfungerende større ejendom, opført 1951. Lejl. indh: Entre, lys opholdsstue m/udgang til altanen, rummeligt soveværelse, værelse, køkken m/god skabsplads, badeværelse m/bruse. Parketgulv i stuen og trægulve i øvrige rum. Pudsede lofter. Nye termovinduer m/energiruder og nyudskiftede faldstammer.

Glostrup/Ejerlejl.

God forældrekøb GOD TILtilFORÆLDREKØB

elevator, dørtlf., gratis vaskeri. ELEVATOR, DØRTLF., GRATIS VASKERI.

SePRISEN prisen !!!!!! SE

Istandsat lejlighed klar til indflytning med dejlig

Dejlig 2-vær. lejl. malet og klar til indflytning

Rebæk Søpark 23, Kæmpestor, skøn og velindrettet 2-værelses lejl. på 70 kvm. med 6 kvm. vestvendt altan og med attraktiv beliggenhed i velholdt gulstensejendom med elevator, fjernvarme, gratis fællesvaskeri, dørtelefon, kabel-tv., cykelkælder m.m.

Hovedvejen 146, Indflytningsklar 2-vær. lejl. på 68 kvm. malet i lyse farver og forsynet m/parketgulve. Kælderrum, vaskeri, fjernvarme, cykelrum, elevator, hybridnet, dørtelf. m.m. Nye termovinduer m/energiruder, som er betalt af sælger. Skal ses.

895.000 45.000 7.250 6.378

Sag.nr. Værelser Plan Bolig Altan Opført

211-3377 2 1 64 6 1966

Valby/Erhvervejerlejl.

Pris 845.000 Udb. 45.000 Brutto 5.994 Netto 5.409 Alternativ finansiering: Afdr.fr.br. 3.911 Afdr.fr.nt. 3.645

Sag.nr. Værelser Plan Bolig Opført

211-3386 2 1 58 1966

Rebæk Søpark 3, 4. Velindrettet 2-vær. lejl. på 61 kvm. i moderne højhus med hybridnet, elevator, dørtlf. m.m. 5 min fra S-togsstation, forretningscenter, grønne områder m.m. Cykelafstand til Københavns Centrum, uddannelsesinstitutioner m.m.

Med fantastisk udsigt til Søndermarken Pile Alle 29 Entre, stort sovevær. m/udg. til altan, rummelig oph.stue med udsigt til Søndermarken, ældre køkken, flisebadværelse m/kar. Elevator. Termovinduer, fællesvaskeri, cykelkælder, hybridnet samt fælles gårdanlæg. Spændende tilbud.

211-3285 8 1 202 1930

Pris Udb. Brutto Netto

980.000 980.000 2.249 2.249

Sag.nr. Værelser Plan Bolig Altan Opført

211-8083 2 1 59 2 kvm. 1956

Hvidovrevej 12, Dejlig og lys 3-vær. lejl. på 60 kvm. m/altan i velholdt ejendom m/bl.a. termov., billigt fællesvaskeri, dørtelf. m.m. Lige ved Damhustorvet, Damhussøen, forretninger, offentlige transport og i cykelafstand til Københavns centrum.

Statsaut. Ejendomsmægler & Valuar, MDE

Menelaos Boulevard 71, 2650 Hvidovre

211-3397 2 4 49 5 1972

3-vær. lejlighed m/altan lige ved Damhussøen

RealMæglerne Charles Andersen Menelaos Boulevard 71, 2650 Hvidovre Tlf. 36 78 22 74, Fax 36 78 25 74 2650@mailreal.dk www.realmaeglerne.dk/2650

Sag.nr. Værelser Plan Bolig Altan Opført

LigeVED ved DAMHUSSØEN Damhussøen LIGE

Vigerslevvej 36A, Kldr. 3 stk. ledigeerhvervsejerlejligheder med tinglyst areal på ialt 202 kvm. Beliggende i høj kælderetage og kan derfor anvendes til butik, lager, kontor eller lign. Ledig og klar til brug. Central beliggenhed.

Sag.nr. Værelser Plan kld. Opført

Pris 695.000 Udb. 35.000 Brutto 5.763 Netto 5.197 Alternativ finansiering: Afdr.fr.br. 4.099 Afdr.fr.nt. 3.789

Husleje: KR. kr. 1.849 md. !!!!!!!! HUSLEJE: 1.849pr. PR. MD.

Til eget brug eller som investering!!! 750.000 750.000 2.153 2.153

211-8092 3 1 64 JA 1951

Rødovre/Ejerlejl.

202M2 m2ERHVERV Erhverv 202 Pris Udb. Brutto Netto

Sag.nr. Værelser Plan Bolig Altan Opført

2- vær. lejl. på 61 kvm. klar til indflytning

Frederiksberg/Andel.

GodBELIGGENHED beliggenhed GOD

548.000 548.000 3.932 3.932

Hvidovre/Ejerlejl.

Ny PRIS pris !!!!!! NY

Pris Udb. Brutto Netto

Pris Udb. Brutto Netto

Åbningstider: Mandag - onsdag Torsdag Fredag Søndag

09.30 - 17.00 09.30 - 17.00 09.30 - 17.00 10.00 - 15.00

Pris 890.000 Udb. 45.000 Brutto 6.394 Netto 5.669 Alternativ finansiering: Afdr.fr.br. 4.371 Afdr.fr.nt. 3.943

Sag.nr. Værelser Plan Bolig Altan Opført

211-3384 3 1 55 2 1933


www.dinlokalavis.dk

14

UGE 11 - 2011

Se børnetøj i Valby Lækkert børnetøj med smarte tegninger påtrykt præsenteres ved en barselscafe i morgen i Kulturhuset og den 6. april på Cafe Peber og Mynte. Det er det svenske mærke Mykidoo, der har indgået samarbejde med Barlselscafeen Lille Du om at præsentere sig i Danmark ved de to arrangementer i Valby. Der er altså tale om en ”Danmarkspremiere”. Mykiddo er økologisk børnetøjsmærke, der prioriterer kvalitet, holdbarhed og sikkerhed. -Tøjet skal holde længe, være let at få på og følge kroppens bevægelser, hedder det i en introduktion fra firmaet. Kollektionerne produceres primært af økologisk bomuld, og de er certifierede ifølge Øko-Tex standard 100. -Med priser fra 350 til 400 kroner for en kjole til piger skal kvaliteten være i orden. Ellers er det for dyrt, og kan

ikke konkurrere med billigere børnetøj, siger Marie Buhl fra Mykidoo. Han mener, at børnene synes, at tegningerne på tøjet – er skægge. Ved onsdagens introduktion (kl. 10-12) taler terapeuten Katrine Søndergaard om Det gode Samspil mellem forældre og børn. Hun giver sine bud på, hvor man skal være til stede og håndtere hverdagens små og store udfordringer meningsfuldt. Hvordan finder de gode ting frem og gør dem bedre og forbedrer samspillet med sit barn, ser det tage initiativer og starter gode vaner, hvis man er kørt lidt fast i dagligdagens trummerum. Det er muligt at købe tøjet til fordelagtige priser, også efter barselscafeen kl. 12. Mykidoo sælger også sko, pædagogisk legetøj og økologisk slik. På sigt vil man også lave en kollektion til voksne.

Lise Jørgensen laver spændende malerier Kultur. Lokal maler udstiller for tiden sine spændende værker på Vigerslev Bibliotek Hun har tidligere medvirket til hovedstadens byfornyelse. Af Lars Hansen Mens temperaturen stiger, og solen så småt begynder at vise sig fra den varme side, er der frem til den 30. marts mulighed for i bibliotekets åbningstid at se nogle meget spændende malerier malet af Lise Jørgensen – lokal maler og pædagog bosat i Vigerslev. Lise Jørgensen, der er 56 år, har altid udfoldet sig kreativt inden for maleriet - en evne og lyst, som hun også har benyttet som pædagogisk værktøj i forhold til såvel børn som voksne. I årene 1995-2005 var Lise Jørgensen med tilknytning til vuggestuen ansat i Børnehuset Anne-Mariegården, og hun var meget aktiv og kreativ deltager i Københavns Kommunes byfornyelsesprojekt for Folehaven med Nanna Mikkelsen som kunstnerisk konsulent.

Projektet står stadig

ger og forskønner gadebilledet i form af forskellige stenskulpturer og ikke mindst den flotte Gaudibænk/-mur omkring den dengang bemandede byggelegeplads i Kirsebærhaven, som i dag huser Værestedet for områdets børn og unge. I dag maler Lise Jørgensen mest i olie inspireret af temaet ”om at være til”.

Fernisering på allerførste udstilling I oktober sidste år kunne hun holde fernisering på sin allerførste udstilling i en butik på Sønder Boulevard på Vesterbro, og hendes anden udstilling kan i denne årets første forårsmåned opleves på biblioteket i Kirsebærhaven. Malerierne er ikke til salg, men Lise Jørgensen har fremstillet kort og tryk med motiverne fra malerierne. Kort og tryk kan erhverves for 10 kr. pr. stk. så længe lager haves.

Tre bassiner til svømning, motion og udspring og leg for både børn og voksne bliver etableret. Illustration: Danielsen Architecture

Nu kommer Koralbadet Lokalt. Borgerrepræsentationen har afsat de ekstra tre mio. kr., som er nødvendig for, at byggeriet af Koralbadet ved Sluseholmen kan komme i gang. Det kan stå færdig om et halvt år. Af Lars Hansen Det har været annonceret før, men denne gang holder historien helt sikkert vand! Byggeriet af Koralbadet i Sydhavnen går snart i gang, og det vil står klar til vinterbaderne sidst på året. I mandags afsatte Borgerrepræsentationen de ekstra tre mio. kr., som er nødvendig for, at etableringen af havnebadet kan komme i gang. Siden der for første gang blev sat penge af til badet på budgettet for 2009, har det ved et par udbud vist sig at være dyrere at etablere end forventet. Så det er et let ændret projekt, der nu sættes i gang. Samtidig er pengene til driften også sikret. - Havnebådene på Islands Brygge og ved Fisketorvet er en kæmpestor succes. De skaber liv i byen og bliver brugt af stort set alle – store som små. Jeg er meget glad for, at Koralbadet nu bliver en realitet, og jeg er sikker på, at badet vil medvirke til at puste

liv i de nye bydele i Sydhavnen, siger Københavns kultur- og fritidsborgmester, Pia Allerslev (V), i en pressemeddelelse.

Flydende gæster Koralbadet placeres i ”svinget” af Teglholmshavnen ved Teglværksløbet og Sluseløbet. Badets trækonstruktion på flydende pontoner danner en beskyttet lagune fri af kajkanten. Der bliver adgang fra land via en hængslet landgangsbro, der kan bevæge sig med tidevandet. Om sommeren vil gæsterne kunne ligge på badets pontoner og nyde solen. Tre bassiner til svømning, motion og udspring og leg for både børn og voksne bliver etableret. Der kan foretages udspring fra 3,5 meters højde. I sommersæsonen vil badet være bemandet med livreddere. Uden for sommersæsonen er badet lukket for offentligheden.

Om sommeren vil gæsterne kunne ligge på badets pontoner og nyde solen. Illustration: Danielsen Architecture

FIND DINE KULTURELLE AKTIVITETER

Det var et spændende projekt, hvis resultat i dag præ-

Tid til Forårsklassikkeren Kultur. Marts er årets første forårsmåned. Det er tid til udendørsaktiviteter, og dermed også til en af årets store familiebegivenheder ”Forårsklassikeren”, det store familiemotionsløb i Valbyparken, der i år løbes den anden søndag i maj. Af Lars Hansen

Lise Jørgensens værker kan ses på Vigerslev Bibliotek frem til den 30. marts

Løb er noget af tidens trend. Det mærkes også i Valby, hvor en af årets store, sociale begivenheder ”Forårsklassikeren” nærmer sig hen over foråret. ”Forårsklassikeren” i Valbyparken, der har sit udgangs-

punkt ved ”Café Rosenhaven”, og som er et løb for hele familien, løbes i år den anden søndag den 8. maj, den anden søndag i årets femte måned. Det er en festlig og hyggelig dag, hvor folk mødes og løber blandt parkens nyudsprunge træer. Både hurtigløbere,

motionister og børn deltager. Der kan vælges mellem børneløb på 2,5 km. og 5, 10 og 15 km., så der er altså noget for både de friske, de seje og de virkeligt hurtige. Begivenheden krydres også med mange lodtræningspræmier og medaljer til deltagere i børneløbet.

i din Lokalavis Brønshøj • Valby • Sydhavnen • Vanløse • Hvidovre

-Hver Torsdag. -Deadline Tirsdag.


UGE 11 - 2011

www.dinlokalavis.dk

15

LØYE HANNE der glerne RealMæ IKSBERG tilby - FREDER

NR. ANG •

0 J 201

AG TORSD ...

ne Mægler Realne Loye

2000 Frb. Allé 18, 38346506 Falkoner .dk 6500 fax Tlf. 3834 erg@hanneloye frederiksb

Han

dest og hyl Hæder s fik overLykke Frii Fondens . rakt Frb s af Philip spri hæder og gav Deleuran, videre ... ks den stra

20

• 6. ÅRG

t Våd fes t at fed “Det er selvom je dagple ner”, står det reg Pia Tim der på hirt. mings T-s Side 15

20. MA

Side 37

Foto: Brian

aleri Klatm nens nye Kommu t er kald logo bliv maleri klat alt fra nde af til forvirre e. ern læs Side 4

Solgt el

G

is

ler grat

isen v a l a k Lo FRED

BER E R IK S

L. Jense n

søg VM-be

An. Stefan spillere iga af de 26 ick Mtil rog Patr derne: dersen forbi Inte til rød derfor Tilbage rne Patrick kommer eriksberg. ille blifan VM-sp sport Fred efter besøgene a og Ste kørt til øger Mtilig Direkte og Patrick men sen bes an der Stef sam An g. ver r de iksber i gen, hvo Freder spillere 15- Ska de 24 andre maj kl. skal træ e med dag 20. ruppen -bruttot I dag tors ver VM-spillern ag. VM Anskri og lørd inden de 15.30 og Stefan r- ne fredag Mtiliga har de fri, der til Patrick Søndag mø er hos Inte autograf 24. maj dersen ør. r Allé 41. tto- mandag one sing e sport, Falk les VM-bru g samling i Hel truppen træn l , I aften sam første gan Her ska og onsdag for og , tirsdag truppen -slutrunden i Syd mandag n går til Aalborg l ega inden VM te måned. inden ture mod Sen næs ter da- landskampen afrika i erne star maj. Men spill hos græsrød dag 27. me le tors lsko hjem le enge gen deres gam det derne på msklub, hvor elt og barndo for hver enk tede hele star

arkedet Boligm er du? — din bolig, eller er klar den at sælge er tiden prøvet

så før , og Har du du at sælge – er på vej frem t arkede overvejer Boligm rigtige! slen stiger. ørg eftersp ing vurder en gratis Ring for

Tlf. 33

5 934 93

. til Frb Farvel

Hospit

al

t pital. De g Hos d iksber ind mo Freder lukke underskrifter om at ler nu 6 og 8 gen. t forlig luknin Læs side 2, tier sam indgåe den har ere. Flere par le forsvarer ika vedsta ion Ho lokale politik e og de rad Reg i str de tal t. Et fler vrede blandt itikere fra Ven r Protes øst sto de lokale pol n har udl gen. Me luknin kglteater.

SKOV RLIGE EVENTY MEST AVEN , DYREH ALENE ULVED MAJ 2010 . FRA 22

RING 70 H.C. ØRST

EDS VEJ

50 C 1.

FRED SAL · 1879

C ERIKSBERG

· WWW.AUDI

TUR

ÅRETS

e tilskud) offentlig R en for det VI TILBYDE apparater (ind i, bla. høre ivning · Gratis og teknolog ionel rådg kvalitet højeste · Profess arater af · Høreapp Siemens og on Otic

ELSE BEDRE HØR VÆK VEJEN TIL ÉT OPKALD ER KUN 131 131

dk

TIVA. DK

e Intervar juli arkedet a 1. Superm eriksberg fr ed Fr på –

re. e borge visitered isen. hed til inde i av bsmulig Ny indkø t mere om os ge Læs me

ANNONCER RING 38 79 34 00


www.dinlokalavis.dk

16

UGE 11 - 2011

Boligsalget går forrygende og nyhederne vælter ind. Skal du sælge, så få en gratis og uforpligtende vurdering fra en af vores dygtige ejendomsmæglere.

Gratis salgsvurdering ring 36 41 40 39 Gabriel Barløse Statsaut. Ejendomsmægler & valuar

Berlingske Tidende, 29. december 2010.

RØDOVREVEJ 177, 1. TV., 2610 RØDOVRE

STENMAGLEVEJ 39, 2700 BRØNSHØJ

Dødsbo - Yderst attraktivt rækkehus med nyt tag. gasfyr samt velholdte termoruder beliggende i roligt villakvt. Indh.: lys tilbygget opholdsstue, stor spisestue, pænt og moderniseret køkken. 1 sal: 2 store sovevær med udgang til bal-kon, pænt flisebadevær. kld. fyrrym samt vaskerum. Kontant 1.995.000 Udb. 100.000 5 13.540 Vær. Brutto 1955 Netto 11.344 Opført 3 Bolig/gr. 117/249 Antal etager

Billig Andelsbolig sælges for andelsboligforeningen. Denne 4 vær. er yderst lækker med bl.a. stor vestvendt altan, lys og stor opholdsstue med åbent køkken og granitbordplade, 3 rummelige sovevær., pænt flisebadevær. med bruseniche, klinkebelagt bryggers og godt vaskerum. dejlige Kontant 795.000 Udb. 795.000 4 8.854 Vær. Brutto 2005 Netto 8.854 Opført 1 Bolig 108 Antal etager

Her er Rødovers flotteste 4 vær. med nyt lækkert flisebadevær., lækkert elementkøkken, lys opholdsstue, 3 dejlige sovevær., rummelig entre med indbygget skab. Lejligheden fremstår nymalet og har flotte trægulve og er indfytningsklar.

Andelsrækkehus med en perfekt planløsning, her får du et dejligt spisekøkken, stor lys opholdsstue, en rummelig entre. En 1. sal med 2 store sovevær., samt flot flisebadevær. med brus og spabad. Kld.: 2 disponible rum samt stort vaskerum skal ses. Kontant 1.295.000 Udb. 1.295.000 3 6.128 Vær. Brutto 1942 Netto 6.128 Opført 2 Bolig 88 Antal etager

GRØNLUNDS ALLE 13, 2610 RØDOVRE

CHRISTIANSDAL 5, 2610 RØDOVRE

GRØNNEGÅRDEN 222, 2670 GREVE

TINKERUPVEJ 25, 3250 GILLELEJE

Dette er absolut en lækker 3 vær. med egen have og er det tætteste du kommer på rækkehuset. Her får du den lyse opholdsstue med direkte udgang til egen 90 m2 have, flot nyt flisebadevær. samt flot og rummeligt elementkøkken, stort soveværelse samt børneværelse. Kontant 1.675.000 Udb. 85.000 Brutto 3 11.095 Vær. 1951 Netto 8.378 Opført 1 Bolig 72 (79) Antal etager

Totalt istandsat 1 pl. villa med garage, stort udhus og en meget stor have. Ejendommen har nye facader, tag og termovinduer. Et lækkert elementkøkken, stort flisebadevær. 3 sovevær., en god fordelingsentré, bryggers samt en opholdsstue med udgang til lækker vinterhavestue. Kontant 2.975.000 Udb. 150.000 Brutto 4 17.246 Vær. 1969 Netto 13.494 Opført 1 Bolig/gr. 93/1008 Antal etager

Fantastisk og spændende villa med super lækkert spisekøkken med kogeø, godt bryggers, stor - lækker og lys ude-stue der bruges som opholdsstue, 3 værelser, mindre badeværelse samt en fantastisk og børnevenlig have med hyggelig terrasse. Kontant 2.995.000 Udb. 150.000 Brutto 4 19.401 Vær. 1930 Netto 15.589 Opført 2 Bolig/gr. 104/591 Antal etager

Indflytningsklart rækkehus i Greve i børnerigt kvarter lige ud til lejepladsen, 3 gode sovevær., stort badevær., gæstetoilet, bryggers og lys opholdsstue med udgang til sydvendt have, stort spisekøkken med plads til hele familien. Kontant 2.095.000 Udb. 105.000 Brutto 4 13.586 Vær. 1986 Netto 11.434 Opført 2 Bolig/gr. 108/193 Antal etager

Dejligt sommerhus i Gilleleje i skønne omgivelser under 1 km. fra vandet og med masser af muligheder. Der kan bygges nyt, bygges ud eller man kan beholde det charmerende sommerhus som står på den store skønne grund. Kontant 950.000 Udb. 50.000 Brutto 3 6.444 Vær. 1962 Netto 5.423 Opført 1 Bolig/gr. 35/1205 Antal etager

VALHØJS ALLE 108C, ST., 2610 RØDOVRE

RØDAGER ALLE 26E, 1. TV., 2610 RØDOVRE

VALHØJS ALLE 114B, ST., 2610 RØDOVRE

ROSKILDEVEJ 293, ST. TH., 2610 RØDOVRE

HVIDDINGVEJ 2 C, ST., 2610 RØDOVRE

SAG NR. 26105295

SAG NR. 26105156

SAG NR. 26105244

SAG NR. 26105276

SAG NR. 26105223

Egen have/terrasse får du til denne nyopførte andelsbolig (2005) Egen indgang med adgang til klinkebelagt bryggers/Entre, flot delvis åbent køkken, lys opholdsstue med udgang til haven, 3 rummelige sovevær. samt flisebadevær. Kontant 995.000 Udb. 995.000 Brutto 5 8.604 Vær. 2005 Netto 8.604 Opført 1 Bolig 108 Antal etager

Billig Andelsbolig 2 vær. fra 2007 med altan. Rummelig entre med indbygget skabe, stort sovevær., flot flisebadevær. m/bruseniche, lys opholdsstue med direkte adgang til flot åbent køkken. Der må holdes hund. Kontant 290.000 Udb. 290.000 Brutto 2 6.790 Vær. 2007 Netto 6.790 Opført 1 Bolig 70 Antal etager

Nyhed

Vær. 4 Opført 1954 Antal etager 1

Nyhed Ny pris

Nyhed

Nyhed Andel

Andel

Nyhed

RØDOVREVEJ 348, ST. TV., 2610 RØDOVRE

Kontant 1.575.000 Udb. 80.000 10.810 Brutto Netto 8.953 Bolig 85

Andel

Vær. 6 Opført 1943/2011 Antal etager 1

Andel

Kontant 3.200.000 Udb. 160.000 20.513 Brutto Netto 16.312 Bolig/gr. 160/656

Nyhed

Nyhed

Attraktivt dobbelthus med en fantastisk tilbygning med stor lys opholdsstue med loft til kip og udgang til haven. Ejendommen er for den pladskrævende familie: 2 badevær, 4 sovevær. 2 stuer, stort spisekøkken samt spisestue.

Nyhed

VALHØJS ALLE 110A, 1., 2610 RØDOVRE

Nyhed

GRØNNEMARKSVEJ 2C, 2610 RØDOVRE

Nyhed

LUCERNEVEJ 26, 2610 RØDOVRE

Super lækker 3 eller 4 værelses andelsbolig med egen have i ny andelsboligforening år 2005 med legeplads, flotte fællesarealer med borde og bænke samt petanque bane. Der er egen p-plads og eget kælderrum.

Dejlig 2 vær. med stor delvist lukket altan. Lejligheden er yderst velindrettet med god fordelingsentré til hyggelig opholdsstue med udgang til altanen, stort sovevær., godt køkken samt pænt flisebadeværelse.

Lækker andelsbolig fra 2005 med egen have. Flot åbent elementkøkken med god skabsplads, Lys vestvendt opholdsstue med dobbeltdør til stor flisebelagt have. Pænt flisebadevær., stort sovevær., børneværelse og have med fliseterrasse.

Kontant Udb. Brutto Netto Bolig

Kontant Udb. Brutto Netto Bolig

Kontant Udb. Brutto Netto Bolig

798.000 798.000 7.435 7.435 97

Vær. 3 Opført 2005 Antal etager 1

495.000 495.000 2.834 2.834 54

Vær. 2 Opført 1935 Antal etager 1

450.000 450.000 6.948 6.948 87

Vær. 3 Opført 2005 Antal etager 1

Rødovre - Hvidovre - Herlev og Valby Damhustorvet 5 • 2610 Rødovre • Tlf.:2236 41 40 39 • Tlf.: 36 41 40 39 • E-mail: Sylvestervej • 2610 Rødovre

36 41 40 39

info@dkboligsalg.dk • www.dkboligsalg.dk www.dkboligsalg.dk • E-mail: info@dkboligsalg.dk • Vi er altid klar telefonen kl. mellem 8 og 21 kl. 8 og 21 Vi erved altid klar ved mellem telefonen


www.dinlokalavis.dk

UGE 11 - 2011

17

- vi gør bolighandel enkelt

Vi sætter pris på samarbejde

RobinHus er en landsdækkende kæde af statsaut. ejendomsmæglere

EFFEKTIVT OG ENKELT KONCEPT Med mere end 10 års erfaring inden for internetbaseret bolighandel

Mægleren tager ansvaret - du sparer pengene!

kan vi tilbyde vore kunder et enkelt og yderst effektivt boligsalg til et fast salær på 34.995 inkl. moms – uanset boligens salgspris.

Ring nu til Jeanne Sørensen for en gratis vurdering på

5.995 kr. ved start og resten ved salg. DU VISER FREM Du åbner døren for interesserede købere, vi klarer alt andet.

36 17 24 32

Se alle de spændende boliger som jeg har til salg netop nu. Se flere på www.robinhus-valby.dk

Hellerupvej 56 1. tv.. Hellerup.

BBR-areal

92 m2 www.robinhus.dk/51235

Andel 1.300.000 Værelser Mdl. boligafgift 6.848 Byggeår

LG

4 1991

4 1932

SO

LG

750.000 Værelser 5.746 Byggeår

SO

Andel Mdl. boligafgift

T

Lys velbeliggende 4vær. andel.

Skebladvej 17. Køge.

T

Velbeliggende andelsrækkehus

BBR-areal

102 m2 www.robinhus.dk/45498

Hyggeligt hus på 199m2 i stue og kælder Engstrupgårdsvej 4. Hvidovre.

Brt/Nt

9.361/8.049 Byggeår 1977 www.robinhus.dk/46688

Andel Mdl. boligafgift BBR-areal

443.141 Værelser 2.447 Byggeår

2 1937

52 m2 www.robinhus.dk/50207

New Yorker loft i Valby villa

Valby Langgade 150 1. th. Valby.

Maribovej 4B. Valby.

750.000 Værelser 4.538 Byggeår

81 m2 www.robinhus.dk/50176

Statsautoriseret ejendomsmægler & Valuar, MDE Jeanne Sørensen - Valby, Hvidovre & Taastrup 40 98 29 58

3 1944

Kontant Udbetaling Brt/Nt

LG

Andel Mdl. boligafgift

T

Flot andelslejlighed centralt

BBR-areal

www.robinhus-valby.dk

68/79 3

LG

1.295.000 Kvm tingl./BBR 65.000 Værelser

SO

T

Kontant Udbetaling

1.995.000 Kvm bolig/grund 100.000 Type

SO

- vi har solgt en masse boliger på det sidste, så vi mangler både villa, lejligheder og andelslejligheder.

Langagervej 15 1. mf,th. Valby.

T

134/666 65 1959

Hyggelig 2v andelsbolig

Nærum Hovedgade 64 st. C. Nærum.

LG

Kvm bolig/grund Kælder Byggeår Se mere på www.robinhus.dk/50092

Dejlig 3 vær m. minihave

LG

2.995.000 150.000 20.009/16.230

SO

Kontant Udbetaling Brt/Nt

SO

Hyggeligt og rummeligt en-familiehus i børnevenligt parcelhuskvarter. Rolige omgivelser, stille vej samt en pæn og veldisponeret villa, danner ramme om jeres fremtidige bolig. Boligen er i rigtig god stand. Roligt kvarter, der er tæt på det hele Kort afstand til alt hvad der er brug for i dagligdagen, indkøbsmuligheder, skoler, institutioner samt trafikale forhold og alligevel med fred og ro i haven.

T

Kontakt ejer: 21 24 02 50 Mægler: Jeanne Sørensen 40 98 29 58

82/509 Villalejl.

13.074/10.596 Byggeår 1925 www.robinhus.dk/46553


www.dinlokalavis.dk

18

Byg

UGE 11 - 2011

Farverig bog om børns livretter

Både

Kultur. Valby-borgeren Kirsten Almind har skrevet bogen ”Børnenes livretter”, som er en enkel bog om mad til børn, der er enkel og uprætentiøs. En bog, som forebygger kræsenhed og modvilje mod at smage nyt.

ANNONCER

38 79 34 00 El installatør Din lokale el-installatør

Af Lars Hansen

Kirsten Almind har brugt sine mange års erfaring fra en daginstitution til at skrive en kogebog om mad til børn

Regnskab

Maler

BOGHOLDERHUSET et team af erfarne bogholdere med bredt branchekendskab og tid til dit regnskab

Se aktuelle tilbud på

www.fugmann.dk

.

ÅRSREGNSKAB

Butik- Belysning og El-installation

m.m.

RUGAARD REVISION Statsaut. revisor 25854821

38 79 34 00

Hverdage 9-17.30 Lørdag 10-14.00

.

BOGHOLDERHUSET.dk Valby Langgade 39 A 38333016

ANNONCER

på Valby Langgade 132 Tlf. 36161809

.

BOGFØRING MOMS LØN FORSØMTE REGNSKABER

Høffdingsvej 20 · 2500 Valby Tlf. 36 15 05 05 · Fax 36 15 05 04

Revisor

www.a-block.dk Fodterapeuter

KLINIK FOR FODTERAPI v/Statsaut. fodterapeuter Inge Rosenkvist Emanuel & Mikael Emanuel Vigerslevvej 54 B

36 44 22 11

KLINIK FOR FODTERAPI v/Susanne Persson Der ydes tilskud fra Den off. Sygesikring til diabetes, nedgroede negle, arvæv og leddegigt.

Vigerslevvej 136 Tlf. 36 16 10 20 - Bemærk: Åbent fra kl. 6.30

33 32 00 00 Borgbjergsvej 30, 2. 2450 København SV broernes@revision-frr.dk • www.revision-frr.dk

Tæpper

TÆPPERINGEN

Tæpperingen Hvidovrevej 129 www.tr-h.dk

GLARMESTER

KLINISK TANDTEKNIKER

TLF.: 36 30 17 60

TILSLUTTET

DØGNVAGT Glas med garanti Glamesterlaugets Garantiordning e-mail: gurskov@gurskov.dk

Englandsvej 395 · tlf. 32 46 80 00

Glostrup/Brøndby Vibeholmsvej 26-28 · tlf. 43 20 90 00

33 31 63 00

Valby Gl. Køge Landevej 127 · tlf. 36 19 70 00

BEHANDLING PÅ KLINIK

ANNONCER

38 79 34 00

PLEJEHJEMSBEHANDLING HOSPITALSBEHANDLING

Køb og salg

Annie’s Antique www.anniesantique.com Køb - Salg - Bytte Smykker, Figurer, Porcelæn Sølv, Glas, Malerier, Møbler Lagersalg i Hvidovre Åbent efter aftale. Tlf. 2331 6505

De enkelte afsnit i bogen indledes med små episoder fra Kirstens institution, og derudover er bogen rigt illustreret med fotos af mange af retterne, og overalt figurerer små vignetter, der understøtter opskrifterne. Kirsten Almind: ”Børnenes livretter”. Forlaget Vandkunsten.160 sider. 149 kr.

Amager

Borgbjergsvej 37 2450 København SV

HJEMMEBEHANDLING

Gulvservice

Oplevelser fra dagligdagen

Skilte

CHARLOTTE SPARRE

36 17 17 60

Økologiske fødevarer har generelt et større indhold ar vigtige vitaminer og mineraler. – Økologiske fødevarer er lidt dyrere end de konventionelle, men uanset om det handler om indkøb til familien eller en børneinstitution er det et spørgsmål om at prioritere, siger Kirsten Almind. – Man kan f.eks. vælge at bruge mindre kød. Når jeg laver retter med hakket fjerkræ, kød eller fisk, tilføjer jeg forskellige mængder reven gulerod, persillerod, pastinak, rødbede, løg og kartoffel, oplyser hun.- For at få husholdningsøkonomien til at hænge sammen er det en god idé at bage brødet selv, siger Kirsten Almind.

GRATIS TÆPPEBUS

RING 36 75 75 33

Tandteknik

VIGERSLEV ALLÉ 13

Sund mad giver sunde børn

Ring og få besøg af Tæppebussen og få fremvist vores store udvalg i tæpper, linoleum trægulve m.m. Vi måler gerne op og giver tilbud på stedet.

Glarmester

GURSKOV & SØN

Hvad skal man byde små børn, når de ikke længere ernæres af mors bryst eller af grød- og mosretter? Det har Kirsten Almind fra Gl. Jernbanevej i Valby et svar på. - Maden skal være enkel og uprætentiøs, og så skal den serveres på en overskuelig måde, fortæller forfatteren og fortsætter: - Ruskomsnusk og ting, der bliver rodet sammen i én pærevælling, er ikke vejen til barnets sarte smagsløg. I bogens forord kan man læse, at ”opskrifterne i denne kogebog er opstået som et resultat af 20 års erfaring med at lave mad til børn i en daginstitution: - Der er tale om enkel og ærlig mad, der ikke gør det store væsen af sig, siger Kirsten Almind. – Det er mad, der er rundet af danske madtraditioner, men som også inddrager fremmede råvarer, som har bevist sin levedygtighed, uafhængigt af diverse modeluner, uddyber hun. - Mine mange års erfaring har lært mig, at præsentationen af maden er altafgørende. Gør man sig umage med at præsentere maden på en ordentlig, appetitlig og overskuelig måde, er der langt større chance for, at børnene tager for sig af retterne, forklarer Kirsten Almind. – Det

kan f.eks. foregå ved, at man anretter maden på pæne fade og i smukke skåle, tilføjer hun. – Maden skal smage, dufte og frem for alt se appetitlig ud!

Overenskomst med kommunen

ANNONCER 38 79 34 00

VVS

VI UDFØRER ALT INDENFOR VVS –og Blikkenslagerarbejde. + Gulvbelægning

VVS FIRMAET K-E Toft Hansen Bellahøjvej 125, 2720 Vanløse

Tlf. 35 85 56 81


www.dinlokalavis.dk

UGE 11 - 2011

19

Det sker lokalt Valby / Kgs. Enghave / Sydhavnen Onsdag den 16. marts Kl. 15.00-17.00 Strikkecafé, Sydhavnens Bibliotek, Wagnersvej 19.

Kl. 19.00-21.00 Mad, jazz og et lille glas. Med Leif Juul (klarinet), Hans Aspöck (piano), Henrik Hartmann (bas) og Valdemar Rasmussen (trompet). Mæt Café, Valgårdsvej 8. Fri entré.

Kl. 20.00 Teaterstykket Udslet Hornsleth. Prøvehallen, Porcelænstorvet 4. Arr.: Teater V. Entré.

Kl. 20.00 Quiproquo. Poetisk nycirkus møder mekanikkens logik. Dansehallerne på Carlsberg, Pasteursvej 20. Arr.: Rapid Eye. Entré.

Torsdag den 17. marts Kl. 20.00 Teaterstykket Udslet Hornsleth. Prøvehallen, Porcelænstorvet 4. Arr.: Teater V. Entré.

Kl. 20.00 Quiproquo. Poetisk nycirkus møder mekanikkens logik. Dansehallerne på Carlsberg, Pasteursvej 20. Arr.: Rapid Eye. Entré.

Fredag den 18. marts Kl. 19.00 Mine aftener i Paradis. Valby Kino, Valby Kulturhus, Valgårdsvej 4-6. Entré.

Kl. 20.00 Teaterstykket Udslet Hornsleth. Prøvehallen, Porcelænstorvet 4. Arr.: Teater V. Entré.

Kl. 21.00 Peter Brander Band. En af Danmarks ypperste guitarrister og en af musikbranchens hårdest arbejdende personligheder giver bluesrock-koncert med sit råswingende band. Karens Minde, Wagnersvej 19. Entré.

Kl. 21.30 Quiproquo. Poetisk nycirkus møder mekanikkens logik. Dansehallerne på Carlsberg, Pasteursvej 20. Arr.: Rapid Eye. Entré.

Lørdag den 19. marts Kl. 10.00

Kl. 21.30 Quiproquo. Poetisk nycirkus møder mekanikkens logik. Dansehallerne på Carlsberg, Pasteursvej 20. Arr.: Rapid Eye. Entré.

Søndag den 20. marts Kl. 11.00 Rundvisning Nordisk Film, Mosedalvej 14. Entré.

Kl. 15.00 Teaterstykket Udslet Hornsleth. Prøvehallen, Porcelænstorvet 4. Arr.: Teater V. Entré.

Mandag den 21. marts Kl. 19.00 Croquis-tegning. Hos Ravage tilbydes croquis-tegning for interesserede tegnere. For alle uanset erfaring. Kvindelig model denne mandag. Kaffe/te i pauserne. Ingen tilmelding. Der startes præcis. Alle er velkomne. Billedkunstværkstederne, Trekronergade 90. Entré.

Tirsdag den 22. marts Kl. 14.00 Foredrag om ligklædet i Torino. Læge Niels Svensson holder foredrag om ligklæder i Torino. Hvad siger tro og videnskab om dette berømte relikvie? Kan det være rigtigt, at det er det, som Jesus var indhyllet i ved sin gravlæggelse? Bavnehøj Kirke, Tranehavevej 21. Fri entré.

Kl. 20.00 Quiproquo. Poetisk nycirkus møder mekanikkens logik. Dansehallerne på Carlsberg, Pasteursvej 20. Arr.: Rapid Eye. Entré.

Onsdag den 23. marts Kl. 19.00-21.00 Mad, jazz og et lille glas. Med Regin Fuhlendorf (guitar), Morten Ankarfeldt (bas) og Valdemar Rasmussen (trompet). Mæt Café, Valgårdsvej 8. Fri entré.

Kl. 19.00-21.30 Besked fra himlen – i selskab med ånderne. Oplev Henning Svanelykke tage kontakt til afdøde og videregive clairvoyance. Hans helbredende evner kan også opleves, og hvad skal der til for at få mere livsglæde og energi? Valby Kulturhus, Valgårdsvej 4-8. Entré.

Yoga. Underviser: Iben Nielsen. Der findes en yogaform af den blideste slags. En række af milde yogaøvelser, som nærer krop og sjæl, stimulerer fordøjelsen, sænker blodtrykket, stabiliserer hormonbalancen og beroliger hele nervesystemet. Arr.: GigtSkolen. Valby Langgade 23, 1. sal.

Kl. 19.30

Kl. 11.00

Kl. 20.00

Rundvisning Nordisk Film, Mosedalvej 14. Entré.

Teaterstykket Udslet Hornsleth. Prøvehallen, Porcelænstorvet 4. Arr.: Teater V. Entré.

Kl. 17.00 Teaterstykket Udslet Hornsleth. Prøvehallen, Porcelænstorvet 4. Arr.: Teater V. Entré.

Kl. 20.00 Koncert med Robyn. Ny Carlsbergvej 91. Entré.

Den Oscar-belønnede film ”Mine aftener i Paradis” vises i Valby Kino på fredag

Paradis på plakaten Kultur. En utrolig smuk, hjertevarm og sjov historie løber hen over lærredet i Valby Kino. Filmen blev i 1989 belønnet med en Oscar som ”Bedste udenlandske film”. Red. af Lars Hansen ”Mine aftener i Paradis” er en utrolig smuk, hjertevarm og sjov historie om en lille italiensk biografs storhed og fald. Filmen blev i 1989 belønnet med en Oscar som ”Bedste udenlandske film”. I filmen får den succesfulde filminstruktør Salvatore Di Vita besked fra sin hjemby om, at Alfredo er død – en besked, der vækker minder. Salvatore ser biografen ”Paradiso” for sig, hvor maskinisten Alfredo herskede i ensom majestæt. Da Alfredo blev blind under en brand, overtog Salvatore hans arbejde, og et dybt venskab voksede frem imellem dem. ”Paradiso” blev lukket, og Salvatore flyttede fra hjembyen og lovede aldrig mere at vende tilbage. Salvatore trodser nu sit løfte og vender hjem til Alfredos begravelse. Filmen har modtaget stor ros i anmeldelserne; JyllandsPosten har givet filmen seks hjerter, mens Politiken og Berlingske har vurderet filmen til fem henholdsvis hjerter og stjerner.

Quiproquo. Poetisk nycirkus møder mekanikkens logik. Dansehallerne på Carlsberg, Pasteursvej 20. Arr.: Rapid Eye. Entré.

Fredag den 18. marts kl. 19.00, billetter kan købes fra kl. 18.30, Valby Kino,Valby Kulturhus, Valgårdsvej 4-6.

BUS-REJSER Afr. sted ......... dage ..... kr 03.4 06.4 09.4 11.4 11.4 13.4 15.4 16.4 16.4 21.4 21.4 21.4 21.4 24.4 30.4 15.5 15.5 16.7 23.7

Prag ..................... 5 .... 1850 Prag ..................... 5 .... 1850 Prag ..................... 6 .... 2050 Liberec ................. 5 .... 2850 Goslar i Harzen .... 5 .... 2850 Prag ..................... 5 .... 1850 Tarp ...................... 3 .... 1425 Prag ..................... 7 .... 2250 Østharzen............. 5 .... 3100 Dresden................ 5 .... 2750 Grevenbroich ........ 5 .... 2975 Rhinen .................. 5 .... 3000 Holland ................. 5 .... 3575 Prag ..................... 5 .... 1850 Prag ..................... 6 .... 2050 Helsingfors ........... 4 .... 3000 Tallinn .................. 4 .... 2850 Stockerau ............. 8 .... 4975 Westendorf ........... 8 .... 4650

Opera - REJSER 04.05 Carmen & Elskovsdrikken i Prag ...................... 5 .... 3600

Musik - REJSER: 09.05 Helene Fischer i Magdeburg ......... 3 .... 2375 23.11 Geschwister Hofmann ikjjkjhkjhkj Berlin ... 3 .... 2375

www.klingenberg-rejser.dk

58 52 32 00

K ÆMPEBUFFET

Quiz - afprøv din viden! Højt humør, hjernegymnastik og fine præmier! Viden om musik, litteratur, kultur og meget mere kan testes. Spørgsmålene er i alle sværhedsgrader, så alle kan være med! Karens Minde Kulturhus, Wagnersvej 19. Entré.

Kl. 20.00

Tid og sted

6 FORSKELLIGE SLAGS KØD: - Helstegt og mør oksesteg - Svinekam, stegt som vildt - Letrøget skinke m/sennepsglasering - Spicy kyllingespyd - Rosastegt kalvesteg i skiver, kold - Helstegt kold kalkunfilet i skiver 6 SLAGS KARTOFLER/SALATER: - Friske grønne salater - Friskkogt fuldkornspasta med grillede peberfrugter i marinade - Flødebagte kartofler KONFIRMATION? - Græsk kartoffelsalat 50 - Frisk rødkålssalat Buffeter fra - Coleslaw

KUN

89

99

ALT DETTE FOR KUN Tlf. 70 10 70 11 - www.kokkenogjomfruen.dk

Priser er i kr. pr. kuvert, min. 10 kuv., og excl. lev.

50


www.dinlokalavis.dk

20

UGE 11 - 2011

Dyrk dine planter fra frø

INDENDØRS I POTTER. FEB.-MAJ

UDENDØRS I POTTER

UDENDØRS PÅ FRILAND

Frostfølsomme, langsomt voksende planter til friland og drivhus. Chili, peberfrugt, tomat mv. sås i februarmarts. Sommerblomster (Rudbeckia, tagetes, sommerasters mv.) og kål sås i marts-april. Agurk, squash mv. sås i april-maj

Div. træer, buske, stauder og to-årige. Flere af de flerårige planters frø skal have kuldepåvirkning for at spire og nogle frø er måske 2 år om at spire. Frø fra Helleborus og flere andre skal sås helt friske for at spire optimalt. Såtid hele året undtagen vinter.

Div. grøntsager (altid rodfrugter) og sommerblomster, som ikke behøver forspiring. Bønner og salat kan f.eks. forspires, men det er lettere blot at så på friland. Såtid, når jorden har fået lidt varme, typisk fra april-juni alt efter plantes krav til varme.

Rådgivning - Haveplaner - Anlæg Fornyelse og vedligeholdelse

Hortea HaveDesign Havearkitekt/Hortonom b.s. AnneMarie Sørensen Tlf. 38 60 02 45 - 20 88 62 45 www.have-arkitekt.dk


www.dinlokalavis.dk

UGE 11 - 2011

Præstetanker... Af Jesper Lund Hougaard

Bach i Brønshøj

Showtime De har gjort det igen. Steffen Brandt og de andre fra TV2. En ny CD. Dejlig musik og skønne tekster. Selvfølgelig handler det om kærlighed, og alt det der følger med kærlighed. Men – ja, du tror det næsten ikke. De synger: ”Jeg vil møde min Gud, han står der i hjørnet og vinker” ,”Bed en bøn til Gud” , ”sang for konfirmander” og ”et håb om evigt liv”. Journalisterne spurgte efter udgivelsen: -Steffen, er du blevet religiøs på dine gamle dage? Og ja, sandelig er Steffen Brandt blevet religiøs, ja ligefrem kristen, vil jeg påstå. Og endda på den gode måde. Skønt når moderne musik, dykker ned i livets store spørgsmål og tager livet og Gud alvorligt.

21 under temaet ”Back to Bach” synger en kantate og tre motetter. Koret forstærkes af tre solister, Petra Hessung, alt, Tomas Medici, tenor, og Jacob Lech, bas, hvortil kommer akkompagnement af et orkester. Så der er lagt op til et brag af en Bach-koncert! Entré: 50 kr. Onsdag den 23. marts kl. 19.30 bliver der så mulighed for at høre nogle af Bachs soloværker for såvel orgel som violin i Brønshøj Kirke. Her vil organisten ved Sct. Mariæ Kirke i Helsingør, Søren Gleerup, spille på orglet, mens Julie Meile fra Radiosymfoniorkestret spiller violin. Entré: 20 kr. Lørdag den 26. marts kl. 19.00 er turen så kommet til

Bellahøj Kirke, der byder på koncert med nogle af Danmarks bedste baroksangere og -musikere: Bente Vist, sopran, Irene Spranger, traversfløjte, Kjeld Lybecker Steffensen, barokcello, og Leif Meyer, cembalo. Ud over Bach byder de på musik af Telemann. Fri entré! Der er lagt vægt på ved tre vidt forskellige koncerter at vise spændvidden i Bachs musik fra soloværker over kammermusik til større værker for kor og orkester. Arrangementet er blevet til på initiativ af de tre kirkers organister, der glæder sig til bare at kunne læne sig let tilbage sammen med det øvrige publikum og nyde den himmelske musik.

Så er det virkelig ”Showtime” i dybeste forstand. Musik med indhold så det gi´r mening. Mening med livet. Tak til TV2 for en super CD. Kun al for sjældent er det ”showtime” – altså tid, hvor vi ser vores liv i dybere perspektiv eller rettere ser vores liv sådan lidt fra oven af. Og hvor er det sundt. Du skulle unde dig selv et kig.

Johann Sebastian Bach. Af Kaare Vissing

Se dig selv sådan lidt fra oven. Ja, sådan som Gud jo ser og lad det blive så blive showtime for dig bare et øjeblik. Her er mit liv – sådan set fra oven. Al for ofte kæmper vi med vore små og store hverdagssysler. Al for ofte ser vi ikke andet end bjerge af opgaver – ting vi skal nå og gøre. Men hvor bliver det dog smukt, når vi løftes op og ser bjerge og dale oppefra. Fra dalenes dyb, er bjergets top næsten uoverstigeligt. Derfor se dit liv som Gud ser. Det er både godt kristent og giver samtidig god mening. Vi ku´ jo lave fælles ”showtime” på søndag.

Kirkerne i Brønshøj, Bellahøj og Utterslev har de seneste år haft et fremragende samarbejde, ikke mindst på det kulturelle område – og den 1. april kommer de to sidstnævnte sogne endda ind under samme pastorat. Samvirket udmønter sig sidst

Hvidovre lokale Kirketider

10.00 Højmesse v/Claus Bjerregaard

i marts i hele tre Bach-koncerter – en i hver kirke. Johann Sebastian Bach er som bekendt kristenhedens helt store komponist. Åbningskoncerten finder sted i Utterslev Kirke søndag den 20. marts kl. 19.30, hvor Kammerkoret Musica under ledelse af sin portugisiske dirigent Filipe Carvalheiro

Bedemanden ved Uglen

Holm Andersen

-et nærliggende valg

Strandmarkskirken Avedøre Kirke Trædrejerprten 6 www.avedoere-kirke.dk Søndag den 20. marts kl. 10.00 Højmesse v/Ida Kongsbak Søndag den 27. marts kl. 10.00 Højmesse v/Karin

Helmersen

Risbjerg Kirke

Hvidovre Kirke

Kirkegade 2 www.risbjergkirke.dk

Hvidovre Kirkeplads 3 www.hvidovrekirke.dk Søndag den 20. marts kl. 10.00 Højmesse v/Hanne Broström Søndag den 27. marts kl.

Vanløse/Brønshøj Kirketider Adventskirken Søn 20.3 kl 10.30 L Hjære + Kl 14 ”Englebassen” v/S. Bang Frikirken Betlehem Søn 20.3 kl 10.30 R Andersen-Hoel Grøndalskirken Søn 20.3 kl 10.30 E Bøtkjær + Kl 17 S M Olsen

Hyltebjerg Kirke søn 20.3 kl 10.30 A LaBranche Vanløse Kirke Søn 20.3 kl 10.30 P Mi R Poulsen Ansgarkirken Søn 20.3 kl 10.30 B Knudsen Bellahøj Kirke Søn 20.3 kl 10 R V Hansen

Valby lokale Kirketider Bavnehøj Kirke Torsdag 17 kl. 19 Aftengudstjeneste Thomas Nedergaard Tirsdag 22/3 kl.14 Ligklædet i Torino Foredrag v. læge Niels Svensson

Enghave kirke Onsdag 16/3 kl.17 Bibellæsning_: Markusevangeliet Gunnar og Elsebeth Bach Pedersen Søndag 20/3 kl. 11 Højmesse: Thomas Nedergaard Mandag 21/3 kl.16.30 Ferniseringog udstilling,

kunstneren Yvonne Erbs Tirsdag 22/3 kl. 9.30 Babysalmesang, entre 20 kr kl. 14.00 Foredrag om Sigrid Undset v. Karen Margrethe Johansen Onsdag 23/3 kl. 10 Legestue for småbørn og forældre

Strandmarksvej 38 www.strandmarkskirken.dk

Søndag den 20. marts kl. 10.00 Højmesse v/Thomas Gylnæs Nielsen Søndag den 27. marts kl. 10.00 Højmesse v/Nete

Søndag den 20. marts kl. 10.00 Højmesse v/Marianne Mulnæs Søndag den 27. marts kl. 10.00 Højmesse v/Bente Nystrøm

Brønshøj Kirke Søn 20.3 Kl 8.30 M L Rao + Kl 10 K A Woll

Kapernaumskirken Søn 20.3 kl 11 L B Hansen

Emdrup Kirke Søn 20.3 kl 10.30 J Fonsdal

Mørkhøj Kirke Søn 20.3 kl 10 I E Jørgensen

Grundtvigskirke Søn 20.3 kl 10 P P Kongsgaard

Tagensbo Kirke Søn 20.3 kl 10 C Rosenberg

Husum Kirke Søn 20.3 kl 10.30 M Høgenhaven

Tingbjerg Kirke Ons 23.3 kl 13 U Vogel

Husumvold Kirke Søn 20.3 kl 10 S Boel Højmesse: Frank Bjørn Christensen

Margrethekirken Torsdag 17/3. mar. kl. 10.00 Morgengudstjeneste, Vibeke Tuxen Søndag 20/3 kl. 10.00 Højmesse: Vibeke Tuxen Onsdag 23/3 kl. 19 23. mar. kl. 19.00 Foredrag v/ Flemming Kramp

Utterslev Kirke Søn 20.3 kl 11 + 17 B F de Tengnagel

Vigerslev kirke Torsdag 17/3 kl. 8.30 Morgenbøn Søndag 20/3 kl. 10.00 Skriftemål 10.30 Gudstjeneste 19.00 Ouvert, ¨bent hus for unge, mad fra kl. 18 Tirsdag 22/3 16.30 Børneluppen og rock solid 19.00 Teen Mess Onsdag 23/3 kl. 13.30 Bankospil

Johannes Døbers kirke Timotheuskirken Torsdag 17/3 kl. 10 og 11 Babymusik Søndag 20/3 kl. 10:30 Højmesse: Detlef v. Holst

Jesuskirken Søndag d. 13/3 kl. 10.00

Onsdag 16/3 kl. 10 Morgengudstjeneste m. kaffe i krypten Vibeke Tuxen Søndag 20/3 kl. 10 Højmessen: Karin Thanning Tirsdag 22/3 kl. 19 Off. Menighedsrådsmøde

Aalholm Kirke Søndag 13/3 Kl. 9.00 Ole Pedersen 10.30 Højmesse: Lise Mortensen

Frederiksborgvej 114 • 2400 K¿ benhavn NV -genbo til Bispebjerg Kirkegård og krematorium

3582 1830 også efter lukketid.


www.dinlokalavis.dk

22

SPORT I DENNE UGE

e

js e r r

UGE 11 - 2011

øjj hø nsh ns Brø

se med æ L jde

Lokalavisen Vanløse optager gratis meddelelser om lokale sportsarrangementer. Indlæg til avisen sendes til sporten@youmail.dk senest mandag kl. 12.00. Send også meget gerne tips om en god sportshistorie.

e

arb

Skidt generalprøve

m i sa

Team Benns leverer fantastiske rejseoplevelser og hele verden er vores legeplads. ∙ ∙ ∙ ∙

Brønshøj har skabt for få chancer og lavet for få mål i træningskampene. Mod HIK var der også huller bagude – og i indstillingen. Foto: SA Media.

Krydstogter Safari Rundrejser Skræddersyede rejser

Fodbold. Brønshøj tabte sidste testkamp til HIK, fordi indstillingen ikke var i orden i forårets første kamp på græs. Det skal ændres inden sæsonpremieren mod FC Fyn.

og meget mere...

SUPER PRIS t a le n d med dansk der re js e le

e

9.990,pr. person

“Indiens gyldne trekant” RUNDREJSE TIL DET Rejsen dag for dag: Dag 1: Ankomst til Delhi. NORDLIGE INDIEN Dag 2: Byrundtur i den nye og gamle bydel, med cykeltaxi gennem basaren og 9 DAGE Afrejse 3. nov. velkomstmiddag. Indien er et fascinerende og farverigt land med mange kontraster og enestående kulturelle seværdigheder.

Alt sammen noget vi kommer til at opleve på denne fantastiske rundrejse med imponerende forter, elegante paladser, farverige markeder og vilde tigre. Vi starter rejsen med at udforske millionbyen Delhi inden vi fortsætter til Agra for blot at overvældes af Taj Mahals evige skønhed. Videre til spøgelsesbyen Fathepur Sikri og Ranthambores vilde tigre inden kursen sættes mod ”den lyserøde by”, Jaipur og Rajasthanprovinsen, hvor gadebilledet præges af kameler og ældre mænd med turban og snabelsko. Indiens Gyldne Trekant er den klassiske rundrejse til det historiske Indien og undervejs kommer vi tæt på lokalbefolkningen i de labyrintagtige basarer, i landsbyerne og på de farverige markeder. Vi stifter bekendtskab med det indiske køkken, kører med cykeltaxi og med hestevogn, vi rider på elefanter og meget meget mere.

Dag 3: Bustransport til Agra, Det Røde Fort og med hestevogn til Taj Mahal. Dag 4: Bustransport til Ranthambore Tigerreservat, spøgelsesbyen Fatehpur Sikri samt skole- og landsbybesøg. Dag 5: Morgen- og eftermiddags tigersafari i Ranthambore Tigerreservat. Dag 6: Bustransport til Jaipur, turbanmuseum, Paladsmuseet og Jantar Mantar-observatoriet. Dag 7: Blomstermarkedet, Vindenes Palads, Amber Fort, batiktryk, tæppeproduktion og Bollywood. Dag 8: Mælkemarkedet, oplevelser på egen hånd, bustransport til Delhi, afskedsmiddag og hjemrejse. Dag 9: Ankomst til Danmark.

Rejsens pris inkluderer: · Flytransport tur/retur med KLM via Amsterdam · Alle kendte skatter og afgifter · Transport, udflugter og entréer · 7 nætter på gode 3 stjernede hoteller · Måltider jf. program · Engelsktalende lokalguide · Dansktalende rejseleder

Tillæg for enkeltværelse: Kr. 1.990,- pr. person

REJSEKODE: LO Kontakt Merete på tlf: 65 65 65 60 asien@team-benns.com

Din personlige rejse begynder på Team-benns.com

Af Steen Ankerdal -Det gælder forhåbentlig også for os, at en dårlig generalprøve giver en god premiere. Sådan sagde Brønshøjs tilbagevendte midterangriber Danni König efter 1-2 nederlaget til 2. divisionsholdet HIK i lørdags. Træner Bo Henriksen var ganske enig. -Især skal vi have gjort noget ved indstillingen i denne uge, for ellers bliver vi kørt over i forårspremieren mod FC Fyn i Odense. De er sidst i 1. division, men kommer ud for fuld kraft – lige som HIK gjorde. Er vi ikke parat og oppe i omdrejninger, får vi smæk, selvom de er bundhold, konstaterer Bo Henriksen før forårspremieren. Det var første gang, at Brønshøj var på græs i dette forår. -Flot af kommunens folk at få banen klar, så vi fik spillet en kamp på rigtigt græs, inden vi skal til Odense på søndag. Det skal de både have ros og tak for, sagde Brønshøjs formand Finn Ryberg. Brønshøj var uden den sygemeldte forsvarer Mads Ibenfeldt og den småskadede offensivspiller Lasse Fosgaard. Til gengæld var Peter Larsen tilbage i centerforsva-

ret, Stefan Schmidt på midtbanen i 1. halvleg og Danni König i angrebet. Efter en lille time gik König ud efter et spark over benet. - Det gik fint, jeg mærkede intet til sene-forstrækningen i brystet. Nu træner jeg de fire gange i denne uge, og så skulle jeg være klar mod FC Fyn, sagde den 35-årige Schmidt, der trods manglende kamptræning viste sin betydning for Brønshøjs spil. Bo Henriksen: -Dejligt at have Stefan tilbage, han gør en forskel i vort spil og holder fast i bolden, når den bliver spiller op til ham, sagde Brønshøj-træneren.

Spille eller ej Danni König: -Det er fint med mig, hvis frost og kulde skulle hindre os i at spille mod FC Fyn på søndag.. Det vil give en uge ekstra til at få alle mand klar – og få trænet lidt mere. Det kan jeg godt bruge, for jeg har kun trænet en uge i træk, så har småskader tvunget mig til at pausere. Træner Henriksen er ikke enig. Han vil helst i gang på søndag. -Med syv kampe i april måned er der ikke plads til udsættelser, så for mig handler det om at komme ud og få spillet på søndag.

Brutto-Brønshøj Med fem dage til sæsonstarten mod FC Fyn i Odense har Brønshøj Boldklub sin trup klar til forårets kampe i 1. division. Niclas Tüchsen, der var med i flere træningskampe, har ikke forlænget opholdet i Brønshøj. Desuden er Christian Thorup (foto) ude hele foråret efter sin benbrud for fire uger siden, mens Jesper Larsen og Nicklas Svendsen er ude med skader. Nye spillere i Brønshøj er den unge talentfulde målmand Johannes Zwicky, der er kommet fra Fix,

Christia Cordius fra B93, Kasper Kristensen fra Lyngby, Jesper Larsen, Avarta , Adeshina Lawal fra Kristiansstad, og Pierre Kanstrup fra Brøndby. De mest markante spillere, der har forladt klubben er Jacob Josephsen HIK, Patrick Tronborg, Søllerød Vedbæk, Hans Mathiesen, Stenløse. Mads Hedegaard, Herlev, Patrick Wozniacki, Hvidovre og Benjamin Seker, Union. SA

-Vi får ikke midtbanespillerne Michael Jørgensen - og Jesper Larsen, der er kommet fra Avarta, samt forsvareren Niclas Svendsen klar pga.skader. Men ellers skulle alle mand være klar, siger Bo Henriksen. Det vil sige, at Rasmus Pedersen og Mads Ibenfeldt er klar til centerforsvaret. Stefan Schmidt og Lasse Fosgaard til midtbanen og König i front. For Brønshøj er det vigtigt at komme fra start med point – og fortsætte efterårets flotte sortie med fem sejre i sidste fem kampe. Mod HIK bragte Kasper Kristensen Brønshøj foran 10 på straffespark i 1. halvleg, men i 2. halvleg udlignede Brønshøjs frafaldne offensivspiller Jacob Josephsen for HIK og Martin Nielsen scorede sejrsmålet til 2-1.

Stillingen i 1. div. 1. AGF 2. Vejle 3. HB Køge 4. Brønshøj 5. AB 6. FC Vestsjæl. 7. Fredericia 8. FC Hjørring 9. FC Roskilde 10. Kolding FC 11. Hobro 12. Skive 13. Viborg 14. Hvidovre 15. FC Fyn 16. Næstved

16 16 16 16 16 16 16 15 15 16 15 15 16 16 16 16

38-12 29-16 29-19 20-23 30-20 32-31 22-23 21-24 24-26 19-20 23-28 28-29 19-23 19-39 19-32 19-26

39 34 32 26 24 24 21 20 19 18 18 17 15 14 13 12


www.dinlokalavis.dk

UGE 11 - 2011

23

Ajax tabte topkampen

ns Brø

ed

Sport. Fantastisk stemning i Rødovre, men Ajax-damerne tabte topkampen og mistede førstepladsen i 2. division Af Lars Hansen Der var en fantastisk stemning i Rødovre-Hallen, da topkampen mellem hjemmeholdet og gæsterne fra Ajax blev spillet søndag eftermiddag. Der var fyldt til sidste plads, og de er altså god til at arrangere håndbold i Rødovre. Og godt at se, at mange Ajax-tilhængere havde fulgt opfordringen til at følges med pigerne i Rødovre, så de mange tilskuere fra Rødovre ikke var ene om at heppe på deres hold. På selve banen var Ajaxpigerne også lige så stærke som hjemmeholdet. I første halvleg oplevede publikum en spændende og medrivende kamp, hvor begge holdene fulgtes ad til stillingen 15-15, hvor dommeren fløjtede til pause. En vildt spændende kamp, og så var der lodtrækninger og anden spas i halvleg til at holde publikum i ånde. Og tempoet og den gode stemning fortsatte i anden halvleg, hvor det dog var Ajax, der kom bedst fra start. Ajax viste, at det ikke er tilfældigt, at holdet ligger nummer et, og det var fuldt fortjent, at holdet kom foran med to til stillingen 16-18.

God keeper Ikke mindst Ajax-keeper Mia Ullum havde en god periode i dette tidsrum, og hun var

med til at sørge for, at Ajax kunne bevare føringen. Alligevel lykkedes det for Rødovre - med fantastisk opbakning fra publikum – at udligne til 19-19, og så blev det for alvor spændende i Rødovre-Hallen, og stemningen steg til liga-højder, da Rødovre bragte sig foran 2019. For også Rødovres målmand Frances Benzon havde en god periode, og Ajax var bestemt ikke så overlegen, som holdet var i forrige runde mod Ishøj. Og det gjorde det, da der var spillet 20 minutter og Rødovre pludselig var foran 22-20. Og da Ajax samtidig begyndte at svigte lidt i angrebet, så lignede Rødovre på dette tidspunkt et nyt tophold. Endelig brød Mette Sunwell dog igennem og reducerede til 23-12, men hun slog sig slemt i forbindelse med scoringen. Så lavede Ajax angrebsfejl, og alle fordele var igen med Rødovres hænder: Da der manglede fire minutter var Rødovre således foran med to, og det så ikke alt for godt ud for Ajax. Begge hold kiksede de næste angreb, så Rødovre havde fortsat føring med to, da der manglede to minutter, og det lykkedes ikke for Ajax at ændre ved den kendsgerning, og pigerne måtte skuffede forlade hallen i Rødovre. For nu er Ajax ikke længere

tophold i 2. division øst. Til gengæld har Ajax spillet en kamp mindre end det nye tophold fra Rødovre, og det kan meget nemt blive afgørende for oprykningskampen. Ajax spillede allerede kamp igen tirsdag aften mod Lyngby, og i skrivende stund kendes resultatet af den kamp ikke. Men er den blevet vundet, så er Ajax tophold igen. Ajax spiller den næste kamp hjemme i BavnehøjHallen på søndag kl. 16.30 mod HØJ Håndbold. Ajax-herrerne, der ligger og roder i bunden af 1. division, skal også spille næste kamp på søndag. De skal møde Odder, og det sker kl. 15.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Rødovre HK Ajax Lyngby HK VSH 2002 Freja HK HØJ FIF 2 Albertslund Gladsaxe HB Ishøj HF Tårnby HK Holbæk HK

36 35 30 25 22 22 21 18 17 6 4 2

Sport. Enghave VK er i nedrykningsfare i damernes 1. division i volleyball efter katastrofalt forår

Det begynder at se lidt faretruende ud for Enghave VK’s damer i volleyballens 1. division. Damerne ligger pt. placeret på en ottendeplads og ender sandsynligvis med at skulle ud i nedrykningsspil for at bevare pladsen i 1. division øst. Det sker efter noget nær et katastrofalt forår, hvor Enghave VK ikke har vundet én eneste kamp. De sidste tre kampe er endda tabt så sikkert som 3-0 – tre klare nederlag på stribe, og så skal bundplaceringen naturligvis komme. Det gør det heller ikke nemmere, at et hold, der bare taber og taber, har svært ved at komme ud af den inde cirkel, og nu er det altså alvor, hvis ikke holdet skal rykke helt ud af divisionen.

Og det kan desværre meget nemt ske, især fordi Enghave VK har spillet en kamp mere end den værste konkurrent til nedrykningen: Grøndal EV. Sidstnævnte har to points færre end Grøndal, men skal til gengæld spille en kamp mere. Og med Enghaves nuværende mildest talt sløje formstyrke, så ser det altså sort ud.

På hjemmebane Enghave VK skal møde Amager VK og Ry VK75 i de sidste to kampe, og lige nu skal der ske små mirakler, hvis Enghave skal vinde disse kampe. Hvis Grøndal herefter får mere end tre points, så er Enghaves nedrykning en kendsgerning. Enghave har dog den lille fordel, at holdet skal spille

de to sidste kampe på hjemmebane: Først spiller Enghave lørdag 19. marts kl. 17 mod RY VK75 og den sidste kamp spilles torsdag 31. marts mod Amager.

1. DIVISION (DAMER) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

KSV VLI Gentofte Odense Amager VK Ry VK75 Fortuna Enghave VK Grøndal EV BVC Esbjerg

30 24 22 18 18 12 12 8 6 4

planlagt til at blive spillet på græs, men hvis vejret ikke tillader det, så vil kampen blive flyttet til kunstgræsset i Valby. FC Lejre spiller til daglig i serie 1 under SBU.

rbe

i

a sam

Team Benns leverer fantastiske rejseoplevelser og hele verden er vores legeplads.

-og meget meget mere!

“Et krydstogt til Østersøens byperler” OPLEV TALLINN OG ST. PETERSBORG m e d edlea nd sekr re js 8 DAGE Afrejse: 06.-13. august 2011

8.898,pr. person i db. balkonkahyt

Inkl. bl.a. helpension, havneafgifter, underholdning og de fleste aktiviteter ombord Tag med TEAM BENNS på et fantastisk krydstogt ind i såvel nutiden som fortiden med en rundrejse blandt nogle af Østersøens mange byperler, hvor historie, kultur og natur skal opleves på lige fod med med attraktiv shopping og byliv. St. Petersburg er højdepunktet på turen med sine mange fantastiske paladser, kirker og borge. Især Eremitagen/Vinterpaladset er en perle at besøge og fremstår efter nylig renovering flottere og mere fantastisk end nogensinde før. Tallinn er endnu en kulturperle på turen, og er med sin fantastisk velbevarede, gamle bydel på UNESCOs liste over bevaringsværdige byer. Oplev alle herlighederne på første parket ombord på det herlige skib MSC Orchestra.

SUPER PRIS

Prisen inkluderer: i bestilt kahyt og de fleste aktiviteter ombord

gebyr til Visum

Pris p.p. i db. balkonkahyt* kr................................................... 8.898,- / 9.598,-

Kamp på græs De folk, der vil se Frem’s træningskamp på lørdag 19. marts kl. 13 på udebane mod FC Lejre, gør klogt i at holde øje med Frem’s hjemmeside. For kampen er

m jde

2. DIVISION (DAMER)

Enghave i farezonen Af Lars Hansen

j hø

* prisen er afhængig af hvilket dæk, som balkonen befinder sig på.

REJSEKODE: LO Kontakt Henrik på tlf: 65 65 65 64 Brønshøj • Valby • Sydhavnen • Vanløse • Hvidovre

cruise@team-benns.com

Din personlige rejse begynder på Team-benns.com


www.dinlokalavis.dk

24

Danske Bank klar til kamp om boligejerne i københavn Danmarks bedste boligbank – sådan lyder Danske Banks nye mission.Og ifølge bankens ledelse betyder det,at Danske Bank nu vil gå efter markedsandele på boliglån i København. I et tæt samarbejde med datterselskabet Realkredit Danmark og bankens ejendomsmæglerkæde Home går Danske Bank nu til kamp om de københavnske boligejere. Kim Grue, filialdirektør i Danske Bank Vanløse Afdeling er sammen med sine københavnske kolleger klar til at følge strategien og en række nye lokale initiativer, der skal styrke bankens position på boligmarkedet. - Det er en position vi vil vinde ved at tilbyde kunderne de bedste produkter og den mest kompetente rådgivning. Vi skal være den partner, som boligejeren eller ejeren af en erhvervsvirksomhed har som førstevalg, når de skal finansiere deres ejendom, siger Kim Grue.

Flere beslutninger lokalt

som en ny kreditdirektør bliver udpeget til at lede.

Nyt boligfyrtårn i København I takt med satsningen på boligområdet bliver også datterselskabet Realkredit Danmark mere synligt i gadebilledet. Realkredit Danmarks logo bliver mere markante på facaderne i Danske Banks filialer, og samtidig bliver der i København oprettet en ny Realkredit Danmark-enhed, der skal sikre mere regionalt fokus på realkreditområdet. - Foretrækker man at bruge Realkredit Danmark som sit realkreditinstitut, er det vigtigt, at vi er synlige på landkortet. Derfor laver vi nu 12 stærke Realkredit Danmarkfyrtårne rundt omkring i landet, hvor vi samler specialister inden for bolig og realkredit. Her i København får vi en enhed ved Nørreport Station. Hvert kontor vil blive ledet af en regional boligchef, siger Kim Grue.Ifølge Kim Grue bliver Real-kredit Danmark også mere synlig i markedsføringen. Blandt andet har Realkredit Danmarks hjemmeside fået et løft med et nyt boligværktøj, der skal være med til at give boligejerne en klar fornemmelse af, hvilket boliglån der er det rigtige for dem og på den måde være med til at fjerne tvivlen.

Lo ka la vi se n

Som følge af den skærpede indsats på boligområdet peg-

er Kim Grue samtidig på, at banken søsætter nogle tiltag, som kunderne i Vanløse kommer til at mærke. - Vores filial får nu et større ansvar og beføjelser til at træffe beslutninger blandt andet på kreditsiden. Det er os, der er i kontakt med og kender kunderne, og derfor er det også vigtigt, at vi kan give svar på størstedelen af sagerne, siger Kim Grue Den tidligere kritik af, at Danske Bank var tilbageholdende med udlån, maner han samtidig i jorden. - Det vil jeg gerne slå en pæl igennem. Danske Bank skal være klar med pengene hurtigt, hvis kunden har økonomi til at eje ejendommen. Og netop for at spare tid, bliver kreditgivningen nu lagt tættere ud mod kunderne, siger Kim Grue. Han løfter i den forbindelse sløret for, at der vil blive oprettet et nyt regionalt kreditkontor i København,

e

js e r r

ns Brø

UGE 11 - 2011

Feminint, farverigt og fuld af spontanitet Med fokus på blandt andet uniforms-looket, asymmetriske snit og dejlige sommerfarver er det danske modebrand Ciso klar med sit bud på et super-smart forår-sommer 2011 Hun er feminin og nysgerrig. Hun glæder sig til at tjekke de nyeste trends – men følger ikke bare moden slavisk. Hun er spontan, elsker friheden til at vælge og går bevidst efter stil og kvalitet.Dermed er hun en sand Ciso-pige, der kan se frem til et spændende forår med masser af nye styles, lette sommermaterialer og forårsfriske farver. Blandt

andet med fokus på det populære military look, der hos Ciso har fået et feminint twist.- Vi har fokus på skuldrene og uniformslooket, der bliver understreget af en række toner af kaki. Stilen gør vi feminin med detaljer som blonder, perler og pailletter. Dertil kommer eksempelvis slim kaki-bukser, der er et smart alternativ til de klassis-

ke jeans. Og med vores brede udvalg af tørklæder er det nemt at understrege en personlig stil, sigerAnette NyehuusDerudover rummer kollektion som sædvanligt tøj til både job, afslapning og festlige sommerstunder: Lette toppe, nederdele, jeans, sommerstrik, kjoler, der styles med en kort strikbolero. Tunikaer har som noget nyt fået flere detaljer i form af broderier og smock. I det hele taget er detaljer vigtige i den kommende sæson, såsom hæklede kanter, pipings og skulder patch.Farverne den kommende sæson varierer fra klassisk sort, hvid og off white over nye nuancer af nude-colours og sorbet til papegøje farver. Skalaen rummer også et bredt udsnit af drømmende blåtoner, fra den helt lyse pearl blue til den mørke marine.- Ciso-pigen kan også vælge styles med striber – blandt andet mælkedrengestribede bukser, der får selskab af nye print som irregulære prikker, tern og blomster – masser af blomster, både små og store, som er med til at understrege den feminine stil. Der er også blevet plads til et gensyn med 80’ernes meget populære net T-shirt, der smart bruges over en af de flotte toppe, siger Anette Nyehuus, der som sædvanligt har fortolket de internationale trends, så de matcher Ciso-pigen.-Snit og modeller er tilpasset, så vi ikke går på kompromis med hverken pasform, kvalitet eller komfort. Så det er nemt at følge moden – fra størrelse 38 - 56 siger Ciso-designeren.

j

sede med æ L bej ar

m i sa

SUPER PRIS

15.990,pr. person

sk m e d d a nd e r re j s e l e

“Paradis og Palmestrande”

RUNDREJSE TIL BALI OG TROPEØEN GILI TRAWANGAN 13 DAGE 6. - 17. oktober 2011 Tag med Team Benns og Lokalaviserne til Bali og tropeøen Gili Trawangan Vores spændende rundrejse starter på Bali med en rejse gennem den balinesiske kultur, historie og hverdag. Vi oplever nogle af Bali’s mest interessante templer, besøger farvestrålende markeder, plantager og en perlefarm. Vi ser smukke vandfald og majestætiske vulkaner, bader i varme kilder og vi skal på en skøn cykeltur gennem grønne rismarker og små landsbyer. Rejsen slutter med nogle afslappende dage på tropeøen Gili Trawangan med svajende palmer, hvide sandstrande og turkisblå vand. Tillæg for enkeltværelse: Kr. ......................................... 2.990,-

Kontakt Torben på tlf: 65 65 65 60 asien@team-benns.com

Med i pakken er: · · · · · · · · · ·

Rejsen dag for dag: Dag 1: Afrejse fra Kastrup. Dag 2: Ankomst til Bali, solnedgang ved Tanah Lot Templet og velkomstmiddag. Dag 3: Pemuteran, lokalt marked og besøg på plantage. Dag 4: Lovina, koralprojekt, snorkeltur, perlefarm og varme kilder. Dag 5: Delfintur, Ubud, vandfald, Bratan søen, Ulun Danu templet, blomster- og grøntsagsmarked og risterrasser.

Flytransport. Alle kendte lufthavns- og flyafgifter. Udflugter, transport og entréer jf. program. Indkvartering i dobbeltværelse (v. 2 pers.). 9 nætter på 3 og 4 stjernet hoteller. Forplejning på flyveturen. Morgenmad dagligt. 5x frokost. / 7x aftensmad. Engelsktalende lokalguider. Dansk ekspert rejseleder. REJSEKODE:

LO

Din personlige rejse begynder på Team-benns.com

Dag 6:

Cykeltur blandt risterrasser og lokalbefolkningen, byrundtur og Barong dans. Dag 7: Oplevelser på egen hånd i Ubud. Dag 8: Smukke naturscenerier, ”Elefanthulen”, hellig kilde, bjergkloster og Aga landsby Dag 9: Bådtransport til tropeøen Gili Trawangan. Dag 10-12: Palmestrande, solbadning og oplevelser på egen hånd. Dag 13: Ankomst til Kastrup


www.dinlokalavis.dk

UGE 11 - 2011

Over 7 millioner til bilisterne i Storkøbenhavn ger, at man også får penge tilbage, selvom man har haft skader i årets løb, for i GF gælder princippet om ”en for alle”. Årets bilforsikring i GF kan altså aldrig blive dyrere, end den pris, man én gang har betalt. På landsplan betaler GF Forsikring 140 millioner kroner tilbage til cirka 200.000 bilforsikringskunder. Som bilforsikringskunde er man medlem af en af de 68 selvstændige forsikringsklubber med overskudsdeling. Nybilisterne, der har deres helt eget skaderegnskab, har dog haft så mange skader i 2010, at de ikke får overskud tilbage.

Mild pengeregn trods hård vinter: På trods af et år med masser af sne- og isglatte veje har skadeudgif¬terne været så begrænsede, at bilisterne i Storkøbenhavn får 18,22 procent af prisen for deres bilforsikring tilbage.

Erhverv. De københavnske bilister kørte godt i 2010. I hvert fald dem, der er forsikret i GF. I disse dage betaler GF Storkøbenhavn nemlig 18,22 procent af forsikringsprisen for 2010 tilbage i lommerne på de gode bilister. - Vi har gjort bilskaderne op for 2010, og vi kan endnu engang konstatere, at bilisterne i Storkøbenhavn hører til blandt Danmarks bedste, siger formand Erik Skieller fra GF Storkøbenhavn, der har kontorer i både Herlev og Greve.

hver bilist, fortsætter Erik Skieller.

Tæt på kunderne I de seneste år har mange forsikringsselskaber centraliseret sig i store kundecentre få steder i landet. GF lægger dog fortsat vægt på at have lokale kontorer, hvor personalet og kunderne kender hinanden. Nærheden er nemlig en vigtig værdi og en del af grundtanken i selskabet, der er bygget op om 68 selvstændige forsikringsklubber.- Kendskabet til vores kunder og til lokalområdet er en af årsagerne til, at vi år efter år kan betale penge tilbage, siger Erik Skieller. Når princippet om over-

- På trods af et år med masser af sne- og isglatte veje har udgifterne til bilskader i GF været så begrænsede, at vi kan betale 7.161.649 kroner tilbage til bilisterne. Det er 18,22 procent af årets bilforsikring, der nu kommer tilbage i lommerne på de københavnske bilister. Det svarer i gennemsnit til 802 kroner til

skudsdeling fungerer så godt, skyldes det nemlig, at GF Forsikring kun forsikrer fornuftige bilister i fornuftige biler, fortsætter han.

Lav pris fra årets start Men hvis bilisterne kører så godt, hvorfor så ikke bare sænke prisen fra årets start? - Vores priser på bilforsikring er i forvejen blandt de laveste på markedet. Men samtidig tror vi på den sunde fornuft og sikrer os derfor, at der er penge nok i kassen til at betale for skaderne – også selvom der skulle komme mange skader et enkelt år, forklarer Erik Skieller, der understre-

Fakta

25

Skød ung mand ned i Husum Torsdag aften kl. ca. 22.30 blev en 20-årig mand af somalisk afstamning skudt og dræbt i Husum på Gadelandet. Mindst to personer kom kørende i en Audi, mens den ene affyrede hele 25 skud med automatvåben mod den dræbte. Ud over den dræbte blev to personer ramt. De to overlevende blev ramt i hovedet og i hånden. Kort efter blev den udbrændte Audi fundet i Gentofte. Der har været flere skud-episoder med indvandrere involveret inden for den sidste uge. Politiet oplyser, at der er tale om en indbyrdes konflikt mellem indvandrere. Først skete det i Ishøj, dernæst på Nørrebro, så i Husum og for et par dage siden blev en ung mand stukket ihjel på

om forsikring med overskud Overskudsdeling på bilforsikringen har været grundideen siden GF’s start tilbage i 1967. GF skal ikke skabe overskud til aktionærer,men til medlemmerne af de i alt 68 selvstændige forsikringsklubber over hele landet. At ideen stadig er levedygtig, vidner de seneste års tilbagebetalinger om. For de seneste 6 år har GF Forsikring betalt over 1 mia. kroner tilbage til bilisterne. GF er mere end bilforsikring, og stadig flere af GF’s kunder vælger at samle alle deres private forsikringer i GF,som for nylig vandt en test i Forbrugerrådets blad ”Tænk Penge”for Danmarks

Christianshavns voldanlæg. Ofrene er kendt af politiet i forvejen, og ifølge drabschef Ove Dahl er det nærliggende, at skyderiet har forbindelse til bandekrigen. Mandag morgen slog politiet til på 43 adresser i København, i Nordsjælland og på den københavnske Vestegn i en aktion rettet mod bandemiljøet. Udbytte var dog noget beskedent. Seks personer blev anholdt og en pistol blev beslaglagt. Derudover fandt man et kilo hash og 200.000 kr. i kontanter. Søndag aften blev en person skudt ned i Blågårdsgade på Nørrebro da en gruppe steg ud af en bil og åbnede ild mod en anden gruppe mennesker. Her blev en 19-årig mand dræbt af skuddene. JD

Brønshøj • Valby • Sydhavnen • Vanløse • Hvidovre

.

www.peugeot.dk

TRE GODE GRUNDE TIL AT SÆLGE DIN GAMLE BIL LIGE NU 2)

1)

3)

Du får

15.000 kr.* ekstra for din gamle bil.

Energiklasse:

*Bilen, du bytter med, skal være indregistreret på hvide plader. Tilbuddet gælder kun ved køb af specifikke modeller af 206+ og 207, og kun så længe lager haves, samt levering inden 1. april 2011. Tilbuddet gælder kun i forholdet 1:1 (maks. 1 indbytningsbil pr. ny bil). Den garanterede minimumspris kan opnås ved en kombination af indbytningspris og rabat på ny bil. Priserne er ekskl. lev.omk. på 3.680 kr. og evt. metallak. Bilerne kan være vist med ekstraudstyr. Brændstofforbrug ved blandet kørsel (EU-norm) er fra 16,7 til 25 km/l. CO2 -emissionen er fra 104 til 140 g/km.

Vælger du 206+, får du oven i købet airconditionanlæg med for kun 995 kr.

PEUGEOT

206+ / 207


www.dinlokalavis.dk

26

UGE 11 - 2011

DR1 - DR2 - TV 2 - TV 2 ZULU Onsdag 16. marts - tirsdag 22. marts

01.00 Detektiv Monk (94) 01.50 Boston Legal (73) 02.35 ((S)) Medium (62) 03.25 Crossing Jordan (82) 04.10-05.00 Go’ aften Danmark (G) TV 2 ZULU 18.00 Kongen af Queens (146) (G). 18.25 Kongen af Queens (147). 18.50 Venner (30:236) (G). 19.20 Venner (31:236). 19.50 Radio Karen. 20.05 ((S)) Terkel i knibe (5). 20.30 Kvægræs 2 (7) (G). 21.15 Brian Mørk Show 3. 21.50 ((S)) Die Hard 2. Amerikansk actionthriller fra 1990. 23.55 Radio Karen (G). 00.15-05.15 Nat-tv.

FREDAG

Lørdag den 19. marts kl. 20.00 på DR1: »Walter og Trofast - Det store grøntsagskup«. Den årlige kæmpegrøntsagskonkurrence står for døren, og den opfindsomme Walter og hans hund Trofast har travlt med - helt bogstaveligt - at støvsuge nabolagets køkkenhaver for kaniner, så de små pelsdyr ikke forgriber sig på de lækre grøntsager. Men pludselig står makkerparret over for en frygtindgydende ny modstander.

ONSDAG DR1 18.00 Vores Liv: Hos Lægen (11:15) 18.30 TV Avisen med Sport 19.05 Aftenshowet 20.00 (TTV) DR1 Dokumentaren: Med døden til følge 21.00 TV Avisen 21.25 Penge 21.50 Sporten 22.00 Zen: Sammensværgelsen Engelsk krimi fra 2011. 23.30 Onsdags Lotto 23.35-00.35 (TTV) DR1 Dokumentaren - Fede tider (G) DR2 18.05 Adolf Eichmanns hemmelige erindringer (2:2). 19.05 Genesis - i morderens sind (16:22). 20.00 Krysters kartel (1:10). 20.30 Capote. Amerikansk drama fra 2005. 22.30 Deadline. 23.00 DR2 Global: Jagten på min fars morder. 00.00-03.15 Nat-tv.

TV 2 18.00 Nyhederne, Finans og Sporten 18.10 Regionale nyheder 18.20 Vejret 18.25 Go’ aften Danmark 19.00 (TTV) Nyhederne 19.30 Regionalprogram 20.00 Han, hun og haven 20.35 Desperate Housewives (139) 21.25 Herre i eget hus (5) 22.00 Nyhederne og Sporten 22.35 Regionale nyheder 23.05 Natholdet 23.40 (TTV) Tak for i aften - Øgendahl & Klan on tour 00.10 Det sejeste sjak - Ice Road Truckers 01.00 Detektiv Monk (93) 01.50 Boston Legal (72) 02.35 ((S)) Medium (61) 03.25 Crossing Jordan (80) 04.10-05.00 Go’ aften Danmark (G) TV 2 ZULU 18.00 Kongen af Queens (145) (G). 18.25 Kongen af Queens (146). 18.50 Venner (29:236). 19.20 Venner (30:236). 19.50

Radio Karen. 20.10 Pokerfjæs (8) (G). 20.40 Klovn (33) (G). 21.10 Klovn (34) (G). 21.45 Kvægræs 2 (G). 22.30 Zulu Gumball (2). 23.00 Zulu Gumball (3). 23.30 Radio Karen (G). 23.50 Langt fra Las Vegas (30) (G). 00.20-05.45 Nat-tv.

TORSDAG DR1 18.00 Vores Liv: Bidt af naturen (3) 18.30 TV Avisen med Sport 19.05 Aftenshowet 20.00 (TTV) Gintberg på kanten - Nysted (3:6) 20.30 Blod, sved og T-shirts (8:8) 21.00 TV Avisen 21.25 Jersild Live 21.50 Sporten 22.00 Tæt på: Teenage Cutting 23.00-00.30 Manet Halls hemmelighed Amerikansk romantisk thrillerdrama fra 2009. DR2 18.10 Historien om Claus von Stauffenberg. 19.05 Genesis - i morderens sind (17:22). 20.00 Debatten. 20.50 Identity (5:6). 21.35 Kulturkøbing (5:5). 22.05 (TTV) Mønsterbryder (5:6). 22.30 Deadline. 23.00 Smagsdommerne. 23.40 (TTV) Jacobs grise - Moderne bønder (G). 00.10-02.40 Nat-tv.

TV 2 18.00 Nyhederne, Finans og Sporten 18.10 Regionale nyheder 18.20 Vejret 18.25 Go’ aften Danmark 19.00 (TTV) Nyhederne 19.30 Regionalprogram 20.00 Dyrenes helte 20.35 Operation X: Den usynlige dræber 21.25 Extrem - præstation på piller 22.00 Nyhederne og Sporten 22.20 Regionale nyheder 22.30 Party i provinsen 23.05 Natholdet 23.40 (TTV) Tak for i aften - Øgendahl & Klan on tour 00.10 Det sejeste sjak - Ice Road Truckers

DR1 18.00 (TTV) Geniale dyr - Luna 18.30 TV Avisen med Sport og Vejret 19.00 Disney Sjov 20.00 X Factor 21.00 TV Avisen 21.30 X Factor Afgørelsen 21.55 Det Nye Talkshow med Anders Lund Madsen 22.40 Enough Amerikansk thriller fra 2002. 00.30-01.55 ((S)) The Sweetest Thing Amr. romantisk komedie fra 2002. DR2 18.00 Børn i Gulag. 19.00 Genesis - i morderens sind (18:22). 20.00 Sherlock Holmes (7). 21.00 Krysters kartel (1:10) (G). 21.30 Tidsmaskinen. 21.40 (TTV) Tidsmaskinen. 21.50 (TTV) Kongen, dronningen og hendes elsker (1:3) (G). 22.30 Deadline. 23.00 (TTV) Pandaerne - special. 23.20 Kængurukøbing (50). 23.45-01.30 ((S)) Down in the Valley. Amerikansk drama fra 2005.

TV 2 18.00 Nyhederne, Finans og Sporten 18.10 Regionale nyheder 18.20 Vejret 18.25 Go’ aften Danmark 19.00 (TTV) Nyhederne 19.30 Regionalprogram 20.00 Toppen af poppen 21.00 Live fra Bremen 21.30 Toppen af poppen 22.00 Live fra Bremen 22.30 Den blinde vinkel 23.05 ((S)) Nye 48 timer Amr. actionkomedie fra 1990. 00.40 Rune Klan går large (G) 02.25 ((S)) Jackass: The Movie 03.55 The Graham Norton Show 04.25-05.30 Go’ aften Danmark (G) TV 2 ZULU 18.00 Kongen af Queens (147) (G). 18.25 Kongen af Queens (148). 18.50 Venner (31:236) (G). 19.20 Venner (32). 19.50 ((S)) Die Hard 2 (G). Amerikansk actionthriller fra 1990. 21.55 ((S)) School of Rock. Amerikansk komedie fra 2003. 23.40 ((S)) Nacho Libre. Amerikansk komedie fra 2006. 01.15-05.00 Nat-tv.

LØRDAG DR1 14.35 (TTV) Søvn ude af kontrol (G) 15.25 Merlin: Bag kameraet (12:13) 15.40 Merlin (16) 16.25 X Factor (G) 17.25 X Factor Afgørelsen (G) 17.55 Min Sport: Davis Cup-holdet 18.20 Held og Lotto 18.30 TV Avisen med Vejret 18.55 Sporten 19.05 Brunos Kloshow på DR1 20.00 Walter og Trofast - Det store grøntsagskup

21.25 Kriminalkommissær Barnaby 23.00-00.40 Field of Dreams Amerikansk drama fra 1989. DR2 14.00 Danskernes Akademi: Isens hemmeligheder & Unge, kriminalitet og straf (G). 14.01 Viden om fortidens klima kan give viden om fremtidens klima (G). 14.25 Isens hemmeligheder (1) (G). 14.40 Vulkanudbrud og historiske begivenheder. 15.00 Isens hemmeligheder (2). 15.15 Livet bag hegnet (G). 15.35 Unge - forbrydelse og straf. 16.05 Læsegruppen Sundholm (1:8) (G). 16.40 Dokumania: Maratondrengen (G). 18.10 Kongen, dronningen og hendes elsker (2:3) (G). 18.50 Tidsmaskinen (G). 19.00 Jacobs grise - Moderne bønder (G). 19.30 Camilla Plum - Mad der holder (2:8) (G). 20.00 Danskernes egne historier - Sjæl og Videnskab. 22.30 Deadline. 22.55 Debatten (G). 23.45 Vinterdronningen (3). 00.35-02.20 Nat-tv.

TV 2 14.20 HåndboldMatchen: FC Midtjylland-Team Esbjerg (k), direkte 1. halvleg. 15.10 HåndboldMatchen: FC Midtjylland-Team Esbjerg (k), direkte 2. halvleg. 16.10 HåndboldMatchen: AG København-Team Tvis (m), direkte 1. halvleg. 16.55 HåndboldMatchen: AG København-Team Tvis (m), direkte 2. halvleg. 18.00 Nyhederne og Sporten 18.10 Regionale nyheder 18.20 Vejret 18.25 Han, hun og haven (G) 19.00 Nyhederne 19.30 Regionalprogram 19.45 LørdagsSporten 20.00 Bingo Banko 21.10 Zulu Awards ’11 - det store show 23.05 Den som dræber (1) (G) 00.00 ((S)) Face/Off Amerikansk actionthriller fra 1997. 02.20 ((S)) Brassed Off Amerikansk-engelsk romantisk komedie fra 1996. 04.10-05.00 Brødre og søstre - forbudt kærlighed TV 2 ZULU 15.30 Tool Academy. 16.15 True Hollywood Story - George Michael. 17.05 Næsten med vilje (13). 17.30 Næsten med vilje (14). 18.00 Kongen af Queens (148) (G). 18.25 Kongen af Queens (149). 18.50 Venner (32:236). 19.20 Venner (33:236). 19.50 Zulu Gumball (2). 20.20 Zulu Gumball (3) (G). 20.50 Pokerfjæs (8) (G). 21.20 Tingleff, Tingleff eller Tingleff (1:2). 22.10 Tingleff, Tingleff eller Tingleff (2:2). 22.55 Kvægræs 2 (7) (G). 23.40 Brian Mørk Show 3 (G). 00.10-06.00 Nat-tv.

SØNDAG DR1 14.00 Gudstjeneste i DR Kirken 14.50 Downton Abbey (1:7) (G) 15.55 Downton Abbey (2:7) (G) 16.45 HåndboldSøndag: BSV-Århus Håndbold (m), direkte 18.30 TV Avisen med Sport og Vejret 19.00 (TTV) De kære dyrebørn (6) 20.00 Downton Abbey (3:7) 21.00 21 Søndag 21.40 Fodboldmagasinet 22.05 The Pacific (5:10) 22.55 Ross Kemp i Afghanistan (5:5) 23.40 Det Nye Talkshow med Anders Lund Madsen (G) 00.25-00.55 TV!TV!TV!

DR2 14.00 Danskernes Akademi: Ledelse og arbejdsmiljø (G). 16.00 I nattens hede. Amerikansk drama fra 1967. 17.50 Historien om konservesdåsen. 18.10 This Is Spinal Tap. Amerikansk komedie fra 1984. 19.30 Døden tur/retur (2) - Sjæl og videnskab (6:6). 20.00 Camilla Plum - Mad der holder (3:8). 20.30 Jettes køer - Moderne bønder. 21.00 Kongen, dronningen og hendes elsker (3:3). 21.40 Tidsmaskinen. 21.50 Skandale - Våben til Sydafrika. 22.30 Deadline. 23.00 Deadline 2. sektion. 23.30 Kultur-købing (5:5) (G). 00.00-01.30 Nat-tv.

TV 2 14.15 Venner (69) 14.45 Toppen af poppen (G) 15.40 Toppen af poppen (G) 16.05 ((S)) Employee of the Month Amr. romantisk komedie fra 2006. 18.00 Nyhederne og Sporten 18.10 Regionale nyheder 18.20 Vejret 18.25 CPH Lufthavnen (G) 19.00 Nyhederne 19.30 Regionalprogram 20.00 Den som dræber (2) 20.55 ((S)) National Treasure: Book of Secrets Amerikansk eventyrfilm fra 2007. 23.00 Live fra Bremen (G) 23.35 Live fra Bremen (G) 00.05 Station 2 (G) 00.50 Code 46 Eng science fiction-drama fra 2003. 02.25 Den blinde vinkel 03.00 60 Minutes 03.50-05.00 Pigen i kassen TV 2 ZULU 15.40 The Cleveland Show (10). 16.05 The Cleveland Show (11). 16.30 The Cleveland Show (12). 16.55 The Cleveland Show (13). 17.20 The Cleveland Show (14). 17.45 The Cleveland Show (15). 18.10 The Cleveland Show (16). 18.35 The Cleveland Show (17). 19.00 The Cleveland Show (18). 19.30 The Cleveland Show (19). 20.00 The Cleveland Show (20). 20.25 The Cleveland Show (21). 20.55 Shooting Britney. 21.50 True Hollywood Story - Britney Spears Price of Fame. 23.20 I Think I Love My Wife (G). Amr. komedie fra 2007. 00.50-05.35 Nat-tv.

MANDAG

21.40 Station 2 Patrulje - grænsestrømer 22.00 Nyhederne og Sporten 22.20 Regionale nyheder 22.30 Hutlihut 23.05 Natholdet 23.40 Tak for i aften - Øgendahl & Klan on tour 00.10 Det sejeste sjak - Ice Road Truckers 01.00 Detektiv Monk (95) 01.50 ((S)) Boston Legal (74) 02.35 ((S)) Medium (63) 03.25 Crossing Jordan (83) 04.05-05.00 Lov og uorden (2163) TV 2 ZULU 18.00 Kongen af Queens (149) (G). 18.25 Kongen af Queens (150). 18.50 Venner (33:236) (G). 19.20 Venner (34:236). 19.50 Radio Karen. 20.10 Brian Mørk Show 3 (G). 20.45 Kvægræs 2 (8). 21.30 Pokerfjæs. 22.00 Frank Hvam Live 09 (G). 23.00 Radio Karen (G). 23.25 Langt fra Las Vegas (32:53). 23.50 Langt fra Las Vegas (33:53). 00.20-05.35 Nat-tv.

TIRSDAG DR1 18.00 Vores Liv: Skattejægerne (12) 18.30 TV Avisen med Sport 19.05 Aftenshowet 20.00 (TTV) Kender du typen? (2) 20.30 (TTV) Snydt igen (6:7) 21.00 TV Avisen 21.25 Kontant 21.50 Sporten 22.00 Kommissæren og havet: I denne søde sommertid Svensk krimi fra 2007. 23.30 (TTV) OBS 23.35 Gintberg på kanten - Nysted (G) 00.05-00.35 Ja, vi elsker (4:5) DR2 18.10 Krigsbørn (2:2). 19.05 Genesis - i morderens sind (20:22). 20.00 Viden Om: Dansk terrorjagt og forebyggelse. 20.30 So ein Ding. 20.55 Dokumania: Mord i sneen. 21.50 Dokumania: Flykatastrofen i München. 22.30 Deadline. 23.00 Barn af Irak. 23.55 The Daily Show. 00.20 TV!TV!TV! (G). 00.50 Debatten (G). 01.40-03.40 Danskernes Akademi Tema: Ordblindhed.

18.10 Krigsbørn (1:2). 19.05 Genesis - i morderens sind (19:22). 20.00 TV!TV!TV!. 20.30 Nodevenderen. Fransk thriller fra 2006. 21.50 Store danskere. 22.30 Deadline. 23.00 (TTV) Læsegruppen Sundholm (2:8). 23.30 Dokumania: Dommens dag for intelligent design. 01.20-04.30 Nat-tv.

TV 2 18.10 Regionale nyheder 18.20 Go’ aften Danmark 18.50 Vejret 19.00 (TTV) Nyhederne 19.30 Regionalprogram 20.00 Hva’ bruden ikke ved 20.50 Vores virkelig store familie (3) 21.25 Alarm 112 22.00 Nyhederne og Sporten 22.20 Regionale nyheder 22.30 Station 2 Politirapporten 23.05 Natholdet 23.40 Tak for i aften - Øgendahl & Klan on tour 00.10 Det sejeste sjak - Ice Road Truckers 01.00 Detektiv Monk (96) 01.50 Boston Legal (75) 02.35 ((S)) Medium (64) 03.25 Crossing Jordan (84) 04.10-05.00 Go’ aften Danmark (G)

TV 2 18.10 Regionale nyheder 18.20 Go’ aften Danmark 18.50 Vejret 19.00 (TTV) Nyhederne 19.30 Regionalprogram 20.00 Hvem vil være millionær? 20.50 Station 2 Special: For syg til fængsel

18.00 Kongen af Queens (150) (G). 18.25 Kongen af Queens (151). 18.50 Venner (34) (G). 19.20 Venner (35). 19.50 Radio Karen. 20.10 zHit-paraden - Det Burde Forbydes!. 20.40 Live fra Bremen. 21.15 Live fra Bremen. 21.45 Deuce Bigalow 2: European Gigolo. 23.10 Radio Karen (G). 23.30 Langt fra Las Vegas (G). 00.05-05.15 Nat-tv.

DR1 18.00 Jamie Olivers eget køkken (21) 18.30 TV Avisen med Sport 19.05 Aftenshowet 20.00 Jamie i det fede USA (3:6) 21.00 TV Avisen 21.25 Horisont 21.50 Sporten 22.00 Hercule Poirot: Mordet i det blå tog Engelsk krimi fra 2005. 23.35-00.25 Talismanen (4:8) DR2

TV 2 ZULU

TV3 - TV3+ ONSDAG TV3 09.10 Fra skrot til slot (G). 10.05 NCIS 2 (G). 11.00 Bones 1 (G). 11.55 Hospitalet. 12.25 Fra skrot til slot. 13.20 Til middag hos ... Farshad Kholgi (G). 14.20 Top Model 2. 15.15 For Love or Money 4. 16.15 Paradise Hotel 7 (G). 17.00 NCIS 2. 18.00 Bones 1. 19.00 Til middag hos ... Anne Louise Hassing. 20.00 Verdens strengeste forældre. 21.00 Amalies verden 2. 22.00 Paradise Hotel 7. 22.50 Paradise After Dark. 23.20 Jersey Shore 2. 00.15 Two and a Half Men 3. 00.45-05.20 Nat-tv.

TV3+ 09.00 Alle elsker Raymond 9. 09.30 Alle elsker Raymond 9. 10.00 Scrubs 9 (G). 10.30 Scrubs 1 (G). 11.00 Las Vegas 2. 12.00 Top Gear 2. 13.10 Bones 4 (G). 14.00 Bones 4. 15.00 Scrubs 1. 15.30 Scrubs 1. 16.00 According to Jim 8. 16.30 According to Jim 8. 17.00 Two and a Half Men 1 (G). 17.30 Two and a Half Men 1. 18.00 How I Met Your Mother 2 (G). 18.30 How I Met Your Mother 2. 19.00 Fodbold: ChelseaF.C. København, direkte. 00.00 Fodbold: Real Madrid-Lyon. 01.55-05.34 Nat-tv.

hos ... Anne Louise Hassing (G). 14.20 Top Model 2. 15.15 Ekstrem hjemmeservice 2. 16.15 Paradise Hotel 7 (G). 17.00 NCIS 2. 18.00 Bones 2. 19.00 Til middag hos ... Pia Kjærsgaard. 20.00 Det er løgn. 21.00 Ramsay’s Kitchen Nightmares US 3. 22.00 Paradise Hotel 7. 22.50 Paradise After Dark. 23.20 Jersey Shore 2. 00.15 Two and a Half Men 3. 00.45-05.05 Nat-tv.

TV3+ 09.00 Alle elsker Raymond 9. 09.30 Alle elsker Raymond 9. 10.00 Scrubs 1 (G). 10.30 Scrubs 1 (G). 11.00 Las Vegas 2. 12.00 Top Gear 2. 13.10 Bones 4 (G). 14.00 Bones 4. 15.00 Scrubs 1. 15.30 Scrubs 1. 16.00 According to Jim 8. 16.30 According to Jim 8. 17.00 Two and a Half Men 1 (G). 17.30 Two and a Half Men 1. 17.55 How I Met Your Mother 2 (G). 18.25 How I Met Your Mother 2. 18.55 Simpsons 18. 19.25 Simpsons 18. 19.55 Top Gear 7. 21.00 Politistationen 4. 22.00 The Bourne Ultimatum. Amerikansk actionthriller fra 2007. 00.15 The Unit 3. 01.10-05.20 Nat-tv.

FREDAG TV3

TORSDAG TV3 09.10 Fra skrot til slot (G). 10.05 NCIS 2 (G). 11.00 Bones 1 (G). 11.55 Hospitalet. 12.25 Fra skrot til slot. 13.20 Til middag

09.10 Fra skrot til slot (G). 10.05 NCIS 2 (G). 11.00 Bones 2 (G). 11.55 Hospitalet. 12.25 Fra skrot til slot. 13.20 Til middag hos ... Pia Kjærsgaard (G). 14.20 Top Model 2. 15.15 Ekstrem hjemmeservice 2. 16.15 Paradise Hotel 7. 17.00 NCIS 2. 18.00 Bones 2. 19.00 Ramsay’s Kitchen Nightmares US

1. 20.00 NCIS 7. 21.00 Inside Man. Amr. thriller fra 2006. 23.40 Smokin’ Aces. Amr.eng. actionfilm fra 2006. 01.50-05.40 Nat-tv.

(G). 20.00 Det er løgn (G). 21.00 Shanghai Knights. Amerikansk actionfilm fra 2003. 23.15 The One. Amerikansk science fiction-film fra 2001. 01.00-05.35 Nat-tv.

TV3+ TV3+

09.30 Alle elsker Raymond 9. 10.00 Scrubs 1 (G). 10.30 Scrubs 1 (G). 11.00 Las Vegas 2. 12.00 Top Gear 2. 13.10 Bones 4 (G). 14.00 Bones 4. 15.00 Scrubs 1. 15.30 Scrubs 1. 16.00 According to Jim 8. 16.30 According to Jim 8. 17.00 Two and a Half Men 1 (G). 17.30 Two and a Half Men 1. 18.00 How I Met Your Mother 2 (G). 18.30 How I Met Your Mother 2. 19.00 Simpsons 18. 19.30 Simpsons 18. 20.00 Community 2. 20.30 Community 2. 21.00 Lock ’n Load 1. 21.35 Penn and Teller: BullShit! 8. 22.15 Hudson Hawk - Mestertyven. Amr. actionkomedie fra 1991. 00.15 Mr. Nice Guy. Amr. actionfilm fra 1998. 02.00-05.00 Nat-tv.

08.50 The Streets of San Francisco 2. 09.55 Criss Angel Mindfreak 3. 10.25 High Altitude. 11.05 Politiets elitestyrke US 1. 11.35 Aliens in America 1. 12.05 Simpsons 7. 12.35 Simpsons 7. 13.05 Simpsons 7. 13.35 Simpsons 7. 14.05 Miami Vice 4. 15.05 Community 2 (G). 15.35 Community 2 (G). 16.05 Mr. Nice Guy (G). Amerikansk actionfilm fra 1998. 17.50 Lock ’n Load 1. 18.25 Kill Arman. 19.00 Politistationen 4 (G). 20.00 Top Gear 8. 21.10 Swordfish. Amr. actionthriller fra 2001. 23.10 Desperat valg. Amr. actionfilm fra 1996. 01.50-04.55 Roadracing: Qatars Grand Prix.

LØRDAG

SØNDAG

TV3

TV3

08.30 Blind Date. 08.55 Blind Date. 09.20 The Jamie Kennedy Experiment 3. 09.45 The Middle 1. 10.15 Aliens in America 1. 10.40 Med på moden 6. 11.10 My Name is Earl 4. 11.40 Scrubs 9. 12.05 According to Jim 3. 12.35 According to Jim 3. 13.05 En husmors skjulte karrieredrøm: Nyhedsvært. 14.05 Supersize vs. Superskinny. 15.05 Jersey Couture. 16.00 Til middag hos ... Trine Gadeberg (G). 17.00 Til middag hos ... Farshad Kholgi (G). 18.00 Sandhedens Time. 19.00 Verdens strengeste forældre

08.40 Alle tiders barnepige 4. 09.10 Sgt. Bilko. Amerikansk komedie fra 1996. 11.00 According to Jim 3 (G). 11.30 According to Jim 3 (G). 12.00 How I Met Your Mother 1. 12.30 How I Met Your Mother 1. 13.00 Til middag hos ... Anne Louise Hassing (G). 14.00 Til middag hos ... Pia Kjærsgaard (G). 15.00 Paradise Hotel 7 (G). 15.45 Paradise Hotel 7 (G). 16.30 Paradise Hotel 7 (G). 17.15 Paradise Hotel 7 (G). 18.00 Amalies verden 2 (G). 19.00 Med kniven for struben 3 (G). 20.00 Luksusfælden 6 (G). 21.00 Bad

Boys 2. Amr. actionkomedie fra 2003. 00.05 The Event. 01.00-05.25 Nat-tv.

TV3+ 09.15 Last Comic Standing 2. 11.10 Brothers. 11.40 Simpsons 7. 12.10 Simpsons 7. 12.45 Simpsons 7. 13.15 Simpsons 7. 13.45 Top Gear 2 (G). 14.50 Top Gear 2 (G). 16.00 Fodbold: F.C. København-Brøndby, direkte. 20.00 Fodbold: Onside. 22.00 Fodbold uden filter. 23.00 Danmark om natten 2 (G). 00.00 Kortspil: PartyPoker.com. 01.0505.10 Roadracing: Qatars Grand Prix.

MANDAG TV3 09.10 Fra skrot til slot (G). 10.05 NCIS 2. 11.00 Bones 2. 11.55 Hospitalet. 12.25 Fra skrot til slot. 13.25 Til middag hos ... Pia Kjærsgaard (G). 14.25 Top Model 2. 15.20 Ekstrem hjemmeservice 2. 16.15 Paradise Hotel 7 (G). 17.00 NCIS 2. 18.00 Bones 2. 19.00 Til middag hos ... Karen Mukupa. 20.00 Med kniven for struben 3. 21.00 The Mentalist 3. 22.00 Paradise Hotel 7. 22.50 Paradise After Dark. 23.20 Sommer i Sunny Beach. 00.15 Two and a Half Men 3. 00.45-05.00 Nat-tv.

TV3+ 10.30 Scrubs 1 (G). 11.00 Las Vegas 2. 12.00 Top Gear 2. 13.10 Bones 4 (G). 14.00 Bones 4. 15.00 Scrubs 1. 15.30 Scrubs 1. 16.00 According to Jim 8. 16.30 According to Jim 1. 17.00 Two and a Half Men 1 (G). 17.30 Two and a Half Men 1. 18.00 How I

Met Your Mother 2 (G). 18.30 How I Met Your Mother 2. 19.00 Simpsons 18. 19.30 Simpsons 18. 20.00 Politistationen 4 (G). 21.00 Danmark om natten 2. 22.00 The Punisher. Amr.-tysk thriller fra 2004. 00.25 Poker: Partypoker.com. 01.30-05.00 Nat-tv.

TIRSDAG TV3 10.05 NCIS 2 (G). 11.00 Bones 2 (G). 11.55 Hospitalet. 12.25 Fra skrot til slot. 13.25 Til middag hos ... Karen Mukupa (G). 14.25 Top Model 3. 15.20 Sommer i Sunny Beach (G). 16.15 Paradise Hotel 7 (G). 17.00 NCIS 2. 18.00 Bones 2. 19.00 Til middag hos ... André Babikian. 20.00 Luksusfælden 6. 21.00 Bones 6. 22.00 Paradise Hotel 7. 22.50 Paradise After Dark. 23.20 Sommer i Sunny Beach. 00.15 Two and a Half Men 3. 00.45-05.05 Nat-tv.

TV3+ 10.30 Scrubs 1 (G). 11.00 Las Vegas 2. 12.00 Top Gear 2. 13.10 Bones 4 (G). 14.00 Bones 4. 15.00 Scrubs 1. 15.30 Scrubs 1. 16.00 According to Jim 1. 16.30 According to Jim 1. 17.00 Two and a Half Men 1 (G). 17.30 Two and a Half Men 1. 18.00 How I Met Your Mother 2 (G). 18.30 How I Met Your Mother 2. 19.00 Simpsons 18. 19.30 Simpsons 18. 20.00 Two and a Half Men 8. 20.30 Two and a Half Men 8. 21.00 The Condemned. Amr. actionthriller fra 2007. 23.10 Politiets specialenhed: Sexhandel. 00.15 Poker: Partypoker.com. 01.20-05.00 Nat-tv.


www.dinlokalavis.dk

UGE 11 - 2011

Se det i TV

Sverige ONSDAG

DR1 Dokumentaren: Med døden til følge For første gang i danmarkshistorien, har det danske retsvæsen givet lov til, at en hel retssag bliver filmet. Sagen handler om Ronnie Rasmussen, der slog sin bedste ven ihjel med et samurai-sværd, og retten skal nu afgøre, om det var et uheld eller en bevidst handling. I sagen, der både er drabelig og følelsesladet, følger programmet rettens arbejde helt tæt på. Mens forsvarer og anklager har hver deres udlægning af, hvad der skete, er alt på spil for den tiltalte, som både skal genopleve den tragiske nat, hvor hans ven døde og samtidig forsøge at klare sig gennem en retssag, hvor han står til flere års fængsel.

On DR sd 1 ag

DR1

To TV rs 2 da g

Inside Man Amerikansk thriller fra 2006. Det perfekte bankrøveri udvikler sig hurtigt til en dødelig jagt mellem den kriminelle mastermind, en målrettet politidetektiv og en mægler med en skjult dagsorden. Som minutterne går, bliver situationen stadig mere anspændt, og et enkelt forkert skridt kan betyde døden for hvem som helst af dem.

Piller kan hjælpe os, når vi er syge og har ondt, men der er mange danskere, som bruger medicin mod andet end hovedpine og hjerteproblemer. Niels går på universitetet, og for at klare sig til eksamen tager han f. eks. piller, der er beregnet til patienter med ADHD. Og det kan få alvorlige konsekvenser at misbruge medicin som præstat ionfremme nde middel. Programvært Mikkel Frey Damgaard ser nærmere på misbruget og misbrugerne. TV 2

3 TV dag Fre

FREDAG DEN 18. MARTS KL. 21.00

SØNDAG DEN 20. MARTS KL. 20.00

SVERIGE 1 15.30 Flight of the Conchords. 16.00 Nyh. 16.05 Europas sidste vildren. 16.30 Talkshow med Skavlan (G). 17.30 Sverige i dag. 17.55 Sportsnyt. 18.00 Nyheder med finans. 18.10 Regionale nyh. 18.15 Go’aften. 19.00 Kulturnyh. 19.15 Regionale nyh. 19.30 Nyheder med finans. 20.00 Antikrunden. 21.00 Forbrugermagasinet Plus. 22.00 Debatten. 22.45 En idiot på rejse. 23.30 Undersøgende journalistik (G). 00.30 Styr dig, Larry David! (G). 01.00 Nyh. 01.05 Huset fyldt med hunde (G). 02.05 Nyh. 02.10 Debatten (G). 02.55 De kalder os artister (G). 03.25 Nyh. 03.30 Korrespondenterne. 04.00 Ishockey: Den svenske Eliteserie. 04.30 Nyh. 04.5005.15 Sverige i dag (G).

SVERIGE 2 16.20 Den sidste kystfisker (G). 17.20 Nyheder på tegnsprog. 17.30 Nyheder på samisk. 17.45 Nyheder på finsk. 18.00 Dommedagssekten. 18.50 Børnenes planteskole. 18.55 Nyh. 19.00 Hvem ved mest?. 19.30 Korrespondenterne (G). 20.00 Noma på kogepunktet. 21.00 Nyh. 21.30 Ishockey: Den svenske Eliteserie. 22.00 Sportsnyt. 22.15 Regionale nyh. 22.25 Nyh. 22.35 Kulturnyh. 22.45 Daisy Diamond. Dansk drama fra 2007. 00.2001.10 Kan vi gøre som solen?.

FREDAG SVERIGE 1 14.25 Langrend: World Cup - sprint (m), direkte. 15.30 Vintersportsstudiet. 16.00 Nyh. 16.05 Debatten (G). 16.50 Opslagstavlen. 16.55 Antikrunden (G). 17.55 Sports-

nyt. 18.00 Nyheder med finans. 18.10 Regionale nyh. 18.15 Go’aften. 19.00 Kulturnyh. 19.15 Regionale nyh. 19.30 Nyheder med finans. 20.00 Hit med sangen. 21.00 Talkshow med Skavlan. 22.00 Sex, håb og kærlighed. Svensk drama fra 2005. 23.30 Ugens forbrydelse (G). 00.30 Nyh. 00.35 Proof. Amr. drama fra 2005. 02.15 Nyheder. 02.20 Larry Sanders show. 02.45 Flight of the Conchords (G). 03.10 Saxofonspilleren (G). 04.05 Nyh. 04.15-05.15 Forbrugermagasinet Plus (G).

España. 17.30 Filmklubben. 17.45 Filmklubben. 18.00 En anden måde at leve på. 19.00 Afrikas store dal. 19.50 Radiohjælpen (G). 20.00 Verdens største elg. 21.00 Nyh. 21.15 Agenda. 22.00 Sudan - et delt land. 22.50 Nyh. 23.00 Sverker lige på (G). 23.30 Korrespondenterne (G). 00.00 Rejsebureauet (G). 00.30 Ti år med Kobra (G). 01.30-02.25 Tourettes syndrom (G).

MANDAG

SVERIGE 2

SVERIGE 1

15.00 Kærlighed og disciplin. 15.50 Korrespondenterne (G). 16.20 Nordkalotten 365 (G). 16.50 Ishockey: Den svenske Eliteserie. 17.20 Nyheder på tegnsprog. 17.30 Nyheder på samisk. 17.45 Nyheder på finsk. 18.00 Tourettes syndrom. 18.55 Nyh. 19.00 Hvem ved mest?. 19.30 Rejsebureauet (G). 20.00 Vejen til Diyarbekir. 21.00 Nyh. 21.30 Ønskehaven. 22.00 Sportsnyt. 22.15 Regionale nyh. 22.25 Nyh. 22.35 Kulturnyh. 22.45 Funny or Die. 23.10 Sopranos. 00.05 Videnskabens verden (G). 01.05 Nyhedsbureauet (G). 01.3502.25 Kan vi gøre som solen? (G).

15.10 Go’morgen Sverige. 16.00 Nyh. 16.05 En idiot på rejse (G). 16.50 Vilma. 16.55 Midvinterduel (G). Svensk drama fra 1983. 17.50 Lindeman (G). 17.55 Sportsnyt. 18.00 Nyheder med finans. 18.10 Regionale nyh. 18.15 Spørg lægen. 19.00 Kulturnyh. 19.15 Regionale nyh. 19.30 Nyheder med finans. 20.00 9.a. 20.30 De kalder os artister. 21.00 Gynækologen i Askim. 22.00 Hej litteratur!. 22.30 Myten om mødomshinden. 23.00 9.a (G). 23.30 Monty Python 40 år (G). 00.25 Ugens forbrydelse (G). 01.25 Nyh. 01.30 Flight of the Conchords (G). 02.00 Videnskabens verden. 03.00 Nyh. 03.05 Landet rundt (G). 03.50 Nyh. 04.00 Spillet bag kulisserne. 04.30-05.15 Agenda.

LØRDAG SVERIGE 1

SVERIGE 2

16.50 Hit med sangen (G). 17.50 Weekendringning. 17.55 Sportsnyt. 18.00 Nyh. 18.15 Go’aften lørdag. 19.00 Sverige!. 19.30 Nyh. 19.45 Sportsnyt. 20.00 Er du klogere end en 10-årig?. 21.00 Downton Abbey. 21.50 The Big C. 22.20 Monty Python 40 år. 23.15 Nyheder. 23.20 The Event (G). 00.05 The Event (G). 00.50 Nyheder. 00.55 Fame. Amerikansk dansedrama fra 1980. 03.10 Nyheder. 03.15 Gynækologen i Askim (G). 04.15 Flight of the Conchords. 04.40 Nyheder. 04.4505.45 Talkshow med Skavlan (G).

15.00 Den store Sverigesrejse (G). 15.2015.30 Kom ketchup (G). 16.05 Gudstjeneste (G). 16.50 Sverker lige på (G). 17.20 Nyheder på tegnsprog. 17.30 Nyheder på samisk. 17.45 Nyheder på finsk. 18.00 Kalahari. 18.55 Nyheder. 19.00 Hvem ved mest?. 19.30 Nordisk mad. 20.00 Videnskabens verden. 21.00 Nyh. 21.30 Spillet bag kulisserne. 22.00 Sportsnyt. 22.15 Regionale nyh. 22.25 Nyh. 22.35 Kulturnyheder. 22.45 Palestrina (G). 23.4000.25 Agenda (G).

SVERIGE 2

TIRSDAG

13.45 Sverker lige på (G). 14.15 Korrespondenterne (G). 14.45 Bandy: Eliteserien (k), direkte. 17.00 Sved. 17.15 Den sidste kystfisker (G). 18.15 Merlin. 19.00 Palestrina. 19.55 Koret med stemmen som instrument. 20.00 Ballet: Askepot. 22.45 Den amerikanske ven. Vesttysk-fransk thriller fra 1977. 00.45 Funny or Die (G). 01.10 Sopranos (G). 02.05-02.55 Dommedagssekten (G).

SØNDAG SVERIGE 1 18.00 Nyh. 18.10 Regionale nyh. 18.15 Landet rundt. 19.00 Sportsspejlet. 19.30 Nyh. 19.55 Regionale nyh. 20.00 Midvinterduel. Svensk drama fra 1983. 20.55 Lindeman. 21.00 Pigen der legede med ilden. Svensk thriller fra 2009. 23.10 Er du klogere end en 10-årig? (G). 00.10 Larry Sanders show. 00.35 Downton Abbey (G). 01.25 Nyh. 01.30 The Big C (G). 02.00 En idiot på rejse (G). 02.45 Nyh. 02.50 Monty Python 40 år (G). 03.45 Nyh. 04.00 Sportsspejlet. 04.30-05.30 Undersøgende journalistik (G).

SVERIGE 2 13.15 Kobra (G). 13.45 Palestrina. 14.45 Bandy: Eliteserien (m), direkte. 17.00 Tyrkisk for begyndere. 17.25 Kamikaze

SVERIGE 1 15.10 Go’morgen Sverige. 16.00 Nyh. 16.05 Notes from the Underbelly. 16.25 Opslagstavlen. 16.30 Hit med sangen (G). 17.30 Sverige i dag. 17.55 Sportsnyt. 18.00 Nyheder med finans. 18.10 Regionale nyh. 18.15 Go’aften. 19.00 Kulturnyh. 19.15 Regionale nyh. 19.30 Nyheder med finans. 20.00 Huset fyldt med hunde. 21.00 Ugens forbrydelse. 22.00 Dox: Klagekontoret. 23.30 En idiot på rejse (G). 00.15 Gynækologen i Askim (G). 01.15 Nyh. 01.20 Mund mod mund. Svensk drama fra 2005. 02.50 Nyheder. 02.55 Forbrugermagasinet Plus (G). 03.55 Sverige! (G). 04.25 Nyheder. 04.50-05.15 Sverige i dag (G).

SVERIGE 2 15.50 Noma på kogepunktet (G). 16.50 Perspektiv - på tegnsprog. 17.20 Nyheder på tegnsprog. 17.30 Nyheder på samisk. 17.45 Nyheder på finsk. 18.00 Første Verdenskrigs sidste soldater. 18.50 Murdochs andet øje. 18.55 Nyh. 19.00 Hvem ved mest?. 19.30 Spillet bag kulisserne (G). 20.00 Sverker lige på. 20.30 Nyhedsbureauet. 21.00 Nyh. 21.30 Kobra. 22.00 Sports. nyt. 22.15 Regionale nyh. 22.25 Nyh. 22.35 Kulturnyh. 22.45 Vejen til Diyarbekir (G). 23.45 Nordisk mad (G). 00.15 Ønskehaven (G). 00.45-01.15 Rejsebureauet (G).

Ugens film ONSDAG

TV3

20.30 Capote DR2 Amerikansk drama fra 2005. 22.00 Zen: Sammensværgelsen DR1 Engelsk krimi fra 2011. 03.30 Springturen TV3 Amerikansk komedie fra 1989.

TORSDAG

Den som dræber 2 TV dag n Sø

14.30 Mit liv som en ting. 14.40 Mit liv som en ting. 14.50 Mit liv som en ting. 15.00 Mit liv som en ting. 15.10 Mit liv som en ting. 15.20-15.30 Mit liv som en ting. 16.05 Nyhedsbureauet (G). 16.35 Agenda (G). 17.20 Nyheder på tegnsprog. 17.30 Nyheder på samisk. 17.45 Nyheder på finsk. 18.00 Hvem vil være astronaut?. 18.55 Nyheder. 19.00 Hvem ved mest?. 19.30 Kobra (G). 20.00 Rejsebureauet. 20.30 Hej litteratur!. 21.00 Nyh. 21.30 Korrespondenterne. 22.00 Sportsnyt. 22.15 Regionale nyh. 22.25 Nyh. 22.35 Kulturnyh. 22.45 Verden. 23.35 Filmklubben. 23.45 Nordkalotten 365 (G). 00.15-01.15 En anden måde at leve på (G).

TORSDAG

Extrem - præstation på piller

TORSDAG DEN 17. MARTS KL. 21.25

SVERIGE 1 15.30 Nyh. 15.35 Langrend: World Cup - sprint, direkte. 17.30 Sverige i dag. 17.55 Sportsnyt. 18.00 Nyheder med finans. 18.10 Regionale nyh. 18.15 Go’aften. 19.00 Kulturnyh. 19.15 Regionale nyh. 19.30 Nyheder med finans. 20.00 Undersøgende journalistik. 21.00 Borgen. 22.00 The Event. 22.45 The Event. 23.30 Styr dig, Larry David!. 00.00 Talkshow med Skavlan (G). 01.00 Nyh. 01.05 Notes from the Underbelly (G). 01.30 Nyh. 01.35 Dox: Feathered cocaine (G). 02.35 Nudisten (G). 02.50 Nyh. 02.55 Kobra. 03.25 Nyhedsbureauet. 03.55 Nordkalotten 365. 04.25 Nyh. 04.50-05.15 Sverige i dag (G).

SVERIGE 2

ONSDAG DEN 16. MARTS KL. 20.00

27

Morderen bag de fem kvindedrab er stadig på fri fod. Siden morderens første møde med Katrine har han udset sig hende som det næste offer. Uvidende lukker Katrine morderen ind i sin lejlighed, og han får held med at gøre hende bevidstløs og tage hende med til et ukendt sted. Hele drabsafdelingen sættes på sagen for at nå frem til Katrine i live. For både Schaeffer og Molbeck bliver udfordringen at se mennesket bag monsteret. Først, når de forstår de fantasier og traumer, der driver gerningsmanden, bliver de i stand til at finde og konfrontere den, som dræber. TV 2

21.50 ((S)) Die Hard 2 TV 2 Zulu Amerikansk actionthriller fra 1990. 22.00 The Bourne Ultimatum TV3+ Amerikansk actionthriller fra 2007. 23.00 Manet Halls hemmelighed DR1 Amr. romantisk thrillerdrama fra 2009. 03.30 White Noise TV3 Can.k-eng.-amr. gyser fra 2005.

FREDAG 19.50 ((S)) Die Hard 2 (G) TV 2 Zulu Amerikansk actionthriller fra 1990. 21.00 Inside Man TV3 Amerikansk thriller fra 2006. 21.55 ((S)) School of Rock TV 2 Zulu Amerikansk komedie fra 2003. 22.15 Hudson Hawk - Mestertyven TV3+ Amerikansk actionkomedie fra 1991. 22.40 Enough DR1 Amerikansk thriller fra 2002. 23.05 ((S)) Nye 48 timer TV 2 Amerikansk actionkomedie fra 1990. 23.40 Smokin’ Aces TV3 Amr.-engelsk actionfilm fra 2006. 23.40 ((S)) Nacho Libre TV 2 Zulu Amerikansk komedie fra 2006. 23.45 ((S)) Down in the Valley DR2 Amerikansk drama fra 2005.

00.15 Mr. Nice Guy TV3+ Amerikansk actionfilm fra 1998. 00.30 ((S)) The Sweetest Thing DR1 Amr. romantisk komedie fra 2002. 01.50 7 Seconds TV3 Rumænsk-schweizisk-engelsk actionfilm fra 2005. 02.00 Cops and Robbersons TV3+ Amerikansk komedie fra 1994. 03.30 Inside Man (G) TV3 Amerikansk thriller fra 2006.

LØRDAG 21.00 Shanghai Knights TV3 Amerikansk actionfilm fra 2003. 21.10 Swordfish TV3+ Amerikansk actionthriller fra 2001. 23.00 Field of Dreams DR1 Amerikansk drama fra 1989. 23.10 Desperat valg TV3+ Amerikansk actionfilm fra 1996. 23.15 The One TV3 Amr. science fiction-film fra 2001. 00.00 ((S)) Face/Off TV 2 Amerikansk actionthriller fra 1997. 01.00 The Accidental Spy TV3 Actionkomedie fra Hongkong, 2001. 02.20 ((S)) Brassed Off TV 2 Amerikansk-engelsk romantisk komedie fra 1996. 02.45 Jackie Chan’s First Strike TV3 Amerikansk actionfilm fra 1996. 04.10 Ali G Indahouse TV3 Engelsk-tysk komedie fra 2002.

SØNDAG 16.00 I nattens hede DR2 Amerikansk drama fra 1967. 16.05 Employee of the Month TV 2 Amr. romantisk komedie fra 2006.

18.10 This Is Spinal Tap DR2 Amerikansk komedie fra 1984. 20.55 ((S)) National Treasure: Book of Secrets TV 2 Amerikansk eventyrfilm fra 2007. 21.00 Bad Boys 2 TV3 Amerikansk actionkomedie fra 2003. 23.20 ((S)) I Think I Love My Wife (G) TV 2 Zulu Amerikansk komedie fra 2007. 00.50 Code 46 TV 2 Engelsk science fiction-drama fra 2003. 01.00 Lejemordere TV3 Amerikansk thriller fra 1995. 03.25 Zero Effect TV3 Amerikansk thrillerkomedie fra 1998. 03.35 ((S)) The Business TV 2 Zulu Engelsk-spansk actiondrama fra 2005.

MANDAG 20.30 Nodevenderen DR2 Fransk thriller fra 2006. 22.00 The Punisher TV3+ Amerikansk-tysk thriller fra 2004. 22.00 Hercule Poirot: Mordet i det blå tog DR1 Engelsk krimi fra 2005. 03.30 Robbery TV3 Amerikansk komedie fra 2002.

TIRSDAG 21.00 The Condemned TV3+ Amerikansk actionthriller fra 2007. 21.45 Deuce Bigalow 2: European Gigolo TV 2 Zulu 22.00 Kommissæren og havet: I denne søde sommertid DR1 Svensk krimi fra 2007. 03.30 Melissa P. TV3 Italiensk-spansk-amr. drama fra 2005.


www.dinlokalavis.dk

28

UGE 11 - 2011

EFFEKTIVITET, ERFARING, TROVÆRDIGHED, HUMOR & GOD ENERGI !

Altan!

Hammelstrupvej 9, 2450 Kbh. SV

SOLdGaT ge

Indskud Boligaf Anvend

Indskud Boligaf Anvend

Bolig/kld.:........... 77/0 m² Grund:..................... 0 m² Stue/vær.:................... 1/2 Opført:.................... 1939

Bolig/kld.:.......... 121/0 m² Grund:.....................0 m² Stue/vær.:................ 2/2 Opført:................... 2008

Billig 3. vær. med god beliggenhed - Dejligt lysindfald fra de store vinduespartier.- Pæn og velholdt bolig.Stort badeværelse.- Mulighed for køkken alrum.- Altan hvor solen kan nydes.- Tæt på indkøb og offentlig transport. Sag: NA6074-8

Energimærke:

Thomas Koppels Allé 18E, 2450

lignen

Arkitekttegnet perle ! -masser af lys.-god rumfordeling.-gode fællesarealer.-energivenlig -gode naboer Sag: TV8846-8

Energimærke:

Indskud:............ 995.000 Boligafgift:.............. 6.138 Anvendelsesudg.:....... 910

på 14desøges

Højdedraget 2, 2500 Valby

Bolig/kld.:.......... 110/0 m² Grund:.....................0 m² Stue/vær.:................... 1/2 Opført:.................... 1928

Hjørnelejlighed Stor lejlighed, dejligt lysindfald, tæt på alt og med kæmpe gårdanlæg.Kæmpe stue, oprindeligt to stuer.- Nyere køkken.- Pænt badeværelse.Stor andelsboligforening- Stort gårdanlæg med græsplæne, Sag: NA3816-8

Energimærke:

Andel søges! Andelslejlighed med 3 værelser, gerne altan. Med en fornuftig månedlig afgift. Ring nu til Andelsbutikken !

Indskud Boligaf Anvend

Scharlingsvej 3, 4.tv., 2500 Valby

Bolig/kld.:........... 57/0 m² Grund:..................... 0 m² Stue/vær.:................... 1/1 Opført:.................... 1938

36 46 15 55

F l e re ! købere

Indskud Boligaf Anvend

Bramslykkevej 50, 2500 Valby

SOLGT TIL PRISEN !!! Vi har netop solgt 3 lejligheder på Scharlingsvej.- Vi har mange ventede købere til lejligheder i denne forening. RING TIL LOKALBOLIG ANDEL HVIS DU/I VIL SÆLGE DIN!!!

Bolig/kld.:........... 59/0 m² Grund:.....................0 m² Stue/vær.:................... 1/1 Opført:..................... 1931

Sælger anbefaler LokalBolig Andel. SOLGT TIL PRISEN! Vi har flere købere skrevet op til 2 værelses andelslejligheder. Ring til LokalBolig Andel på 36 46 15 55 hvis du/I vil sælge jeres. Vi er Valbys eneste Andels butik!

Sag: RW8648-8

Energimærke:

Sag: TV9597-8

Have!

Valby Langgade 164, 3 & 4 sal.,

Indskud:.......... 1.348.000 Boligafgift:............ 6.039 Anvendelsesudg.:.... 1.310

Indskud:............ 395.000 Boligafgift:............ 4.726 Anvendelsesudg.:....... 675

Indskud:........... 1.195.000 Boligafgift:............ 3.442 Anvendelsesudg.:....... 673

Bolig/kld.:.......... 114/0 m² Grund:..................... 0 m² Stue/vær.:................ 2/3 Opført:.................... 1936

Bolig/kld.:........... 62/0 m² Grund:.....................0 m² Stue/vær.:................... 1/1 Opført:..................... 1917

Bolig/kld.:.......... 78/12 m² Grund:................ 547 m² Stue/vær.:................ 2/2 Opført:.................... 1902

Lækker lejl. i 2 plan - Suverænt spisekøkken i bedste stil.- Fantastisk udsigt over "Den hvide By".- Alt er lavet, indflytningsklar!!- Super andelsforening i renoveret ejendom. - Kælderrum- Nyt cykelskur i gården Sag: RW0727-9

Carl Langes Vej 52, 2500 Valby

Ny facade og tag mm. Centralt i Valby, tæt på stationen samt Valby Langgade med caféer og Spinderiet.Boligen indeholder: Stort nyere køkken, stor stue med stukloft samt stort soveværelse. Badevær.

Valby Langgade 165 st., 2500

Lækker andel i Den Hvide By. God økonomi! - Eneste andelsforening i "Den Hvide By"- Skøn grøn have, hvor solen kan nydes hele dagen- Smuk renoveret ejendom- Dejlig 3V med 2 sovevær.- Nyt lækkert badevær.- Fælles vaskekld. med nye maskiner.

Sag: NA7084-8

Energimærke:

Sag: RW1024-9

LokalBolig g Elbæk & Johansen Statsaut. ejendomsmægler MDE

Valby Langgade 142 2500 Valby • Tlf 36 46 15 55 Lars Elbæk

Thomas Vinther

Nicholas Andersen

Rosa Worm

Helle Steinbrecher

Jesper Larsen

Andelsbutikken Valby Langgade 142A • Tlf 36 46 15 55

Nye sager hver h dag d på å lokalbolig.dk

valby uge11  

nyheder, valby, lokalavis, lokalt, avis

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you